(3307) Eddig mit tanultunk meg a koronavírussal kapcsolatban

Tibor bá’ fordítása online

 

Hivatalosan 6 hónapja jelentették be a COVID-19 pandémiát. Azóta néhány dolgot megtanultunk vele kapcsolatban. Mik ezek?

Hol arathat a pandémia?

A kezdetben reméltük, hogy minket elkerül, mert a kínaiaknál azért terjed, mert a piacokon szerzik be a fertőzött élelmiszereket, Az olaszoknál azért terjed, mert rokonok, barátok ölelkeznek, amikor találkoznak egymással. Szállodahajókon terjed, mert a büfékben torlódnak. Idősek otthonában azért terjed a fertőzés, mert ott krónikus betegek vannak. New Yorkban terjed, mert nagy a tömeg. Ma már tudjuk, hogy a fertőzés bárhol, bármikor megtörténhet.

Kik halnak meg?

Az első halottak aránytalanul az idősek köréből jöttek elő. Ma már tudjuk, hogy az előrehaladott életkor és a krónikus betegségek rizikótényezők, de a betegség megölhet fiatalt, egészséges embereket is. Megölhet felnőttet, tinédzsert, és gyerekeket egyaránt.

A fertőzött felületek nem a főveszély forrásai.

Az első időkben az egészségügyi szakemberek figyelmeztették az embereket, hogy gyakran és alaposan mossanak kezet, fertőtlenítsék a tárgyak felületeit, és ne érintsék meg az arcukat. Ezek az intézkedések ma is jónak mutatkoznak, de ma már tudjuk, hogy a tárgyak felülete nem a fő fertőzési források.

A vírus a levegőből támad

A kezdeti időben úgy gondolták, hogy az orron, szájon keresztül a levegőbe jutó apró fertőző cseppek igen gyorsan leesnek a földre. Ma már tudjuk, hogy igen apró, fertőzött részecskék hosszú ideig a levegőben maradnak és fertőznek, különösen zárt területeken.

Sokan fertőznek, holott nem betegek

Ezek az emberek szimptómák (tünetek) nélkül vannak közöttünk és légzésükkel, beszédükkel fertőzik a környezetüket. Mivel nem ismerjük fel őket, a legjobb védekezés, ha mindenki hord szájmaszkot.

A meleg és a napfény nem állítja meg a vírust

Az influenza egy szezonális, légúti betegség, ami télen van a csúcson. Ez adott reményt arra, hogy az új koronavírus is hasonlóan fog viselkedni. Mára kiderült, hogy a járvány nyáron, a napfény ellenére se lassul le. A vírus terjedését az emberek viselkedése befolyásolja.

A szájmaszk hasznos

A kezdetben úgy gondolták, hogy a szájmaszk nem állítja le az apró, vírust hordozó részecskéket. Ma már tudjuk, hogy a szájmaszk nagymértékben csökkenti a fertőzött egyéntől származó, fertőző anyag kiáramlását beszéde közben. Valamint a maszkot viselőt is védi, nem tökéletesen, de eléggé ahhoz, hogy a betegség terjedését csökkentse.

Rasszizmus?

A COVID-19 jobban fertőzi a Szines bőrűeket, de nem genetikai alapon, hanem azért, mert a színes bőrű emberek életkörülményei jobban kedvezek a fertőzés terjedésének.

A miszinforfmáció gyilkol

A nem megfelelő információszolgáltatás miatt a különböző félretájékoztatások keringenek a világhálón és az emberek között. Ezekre jellemző, hogy a veszély létezését vagy tagadják, vagy lekicsinyítik. A lehetséges védekezések elhagyása, vagy elhanyagolása életekbe kerülhet.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Éljetek a lehetőségekkel!

151 gondolat erről: „(3307) Eddig mit tanultunk meg a koronavírussal kapcsolatban

 1. Addig, ameddig vadászengedéllyel maszk és tesztelés nélkül beléphetsz Magyarországra bárhonnan a világból és ott bárhová elmehetsz, addig ez a “pandémia” nem valós. Létezik a vírus, igen komoly néhány száz ember számára a világban, ez nem kétséges – de nem kell rettegnünk tőle és nem kellenek ezek a hamis védekezések, mint a maszk. Felesleges. Írom ezt azért, mert a kenyai vadásznak, ha van esze, most lehetősége van bejönni Magyarországra mindenféle ellenőrzés nélkül – miközben te nem tudod külföldről látogatni a szeretteidet, mert nincs vadászengedélyed. Neked teszt kell vagy 2 hét karantén. Röhejes.

 2. https://hang.hu/tudomany/2020/09/08/szuperkomputer-alkotott-teljesen-uj-elmeletet-a-covid-19-rol/
  Az Egyesült Államok Tennessee államában lévő Oak Ridge Országos Laboratórium Summit nevű szuperszámítógépébe (amely a második legerősebb komputer a világon) betáplálták több mint 17 ezer koronavírus-minta genetikai adatait – ez nagyjából 40 ezer gén szekvenciáját jelenti. Az adathalmaz 2,5 milliárd genetikai építőkő információit tartalmazta.
  A munka több mint egy hétig tartott, amikor azonban rendelkezésre álltak az elemzés eredményei, a kutatókban egy merőben új elmélet kezdett körvonalazódni arról, hogy a SARS-CoV-2 vírus pontosan hogyan okoz súlyos megbetegedést a fertőzöttek egy részében. Daniel Jacobson, a kutatás vezetője igazi „heuréka-pillanatként” jellemezte azt a momentumot, amikor a kutatókban összeállt a kép.

 3. Üdv Mindenkinek
  Egy kérdés. Ha megyek az utcán és 10 méterrel előttem valaki dohányzik, akkor simán érzem a füst szagát. Ez azt jelenti, hogy az a levegő amit én belélegzek tartalmaz olyan részecskéket amik pár másodperccel korábban még az előttem dohányzó tüdejében voltak. Maszkon keresztül is érződik mivel itt molekuláris méretekről van szó.
  Szóval azt szeretném tudni, hogy a hírekben hangoztatott aeroszol-terjedés és ez a molekuláris méret milyen viszonyban vannak egymással?
  A vírus képes lehet így is fertőzni?

  PS.:
  A dohányfüst csak a logika miatt került ide. Ilyen módon minden előttem sétáló kilélegzett levegőjét beszívom, csak azt nem érzem.

 4. 3: Tibor bátyám a lényeget kiemeltem a cikkből nagyjából:

  “A vírus ugyanis úgy változtatja meg a sejt működését, hogy rengeteget termel ebből a molekulából. Emellett a bradykinin-receptorok is megsokasodnak, és az anyag lebontása szinte leáll. Mindennek eredményeként úgynevezett bradykininvihar söpör végig a szervezeten. Sok súlyos, sőt halálos tünet e vihar következménye lehet. A kutatók úgy vélik, hogy ez a molekula állhat a tragikus következmények hátterében, nem annyira az eddig gyanított citokinvihar. Az is elképzelhető ugyanakkor, hogy a két folyamat szorosan kapcsolódik egymáshoz. Ahogy a bradykinin felhalmozódik a szervezetben, az érfalak átjárhatósága drasztikusan megnő. Ez egybevág az eddigi elképzelésekkel, amelyek szerint a Covid-19 alapvetően érrendszeri betegség. Ahogy az erek szivárogni kezdenek, a tüdő megtelik folyadékkal. Ettől csökken a kapacitása, légszomj alakul ki. Az erekből kijutó immunsejtek és a védekezőrendszer más elemei gyulladást alakítanak ki. De ez még nem minden. Az adatok szerint a Covid-19 megemeli a hialuronsav termelését is. Ez az anyag a tömegének sokszorosát képes felvenni a vízből. A tüdőben így megköti az erekből kiáramló folyadékot, amelyből gélszerű anyagot képez. A betegnek pedig ezen a gélen keresztül kellene lélegeznie.
  Ez magyarázza azt is, hogy a lélegeztetőgépek miért nem segítenek hatékonyan a súlyos betegek egy részénél. A kutatók szerint olyan ez, mintha egy vízzel telt ballonon keresztül kellene lélegezniük a betegeknek. Egy idő után ezen már az sem segít, ha 100 százalékos oxigént adnak a betegnek.
  A bradykinin-hipotézis magyarázatot adhat a Covid-19 szívet érintő komplikációira is. A tapasztalatok szerint minden ötödik kórházba került betegnél szívproblémák alakulnak ki, akkor is, ha korábban egészséges volt a szíve. A szívbetegség kialakulásának egyik oka a közvetlen vírusfertőzés az ACE-2 receptorokon keresztül, de közvetett módon is károsodhat a szív. A bradykinin aritmiát okoz, és lecsökkenti a vérnyomást, amit gyakran megfigyelnek a betegeknél. De az idegrendszeri tünetek is érthetővé válnak ezáltal. A kórházba kerülő betegek fele számol be kisebb-nagyobb neurológiai tünetekről, például szédülésről vagy delíriumról. Az MRI felvételeken az látszik, hogy a betegek agyában lévő vérerek fala is jobban áteresztővé válik. Emellett a nagy dózisú bradykinin lebontja a vér-agy gátat. Ez a gát akadályozza meg normális esetben, hogy a véráramból a méreganyagok, illetve a patogének bejussanak az agyi vérkeringésbe. A fertőzés tehát elméletben megnyithatja az utat az opportunista idegi fertőzések számára is. A bradykinin-hipotézis a betegség demográfiai mintázatát is magyarázhatja részben. Az anyag szabályozásában (illetve féken tartásában) kulcsszerepet játszó gének közül sok az X-kromoszómán helyezkedik el, vagyis a férfiakban fele annyi van belőlük. A kutatók szerint ez is szerepet játszhat abban, hogy a súlyos betegek között több a férfi.
  A bradykinin koncentrációját a szervezet úgynevezett renin-angiotenzin rendszere (hormonok összehangolt működése) szabályozza. Ebben az a jó, hogy számos engedélyezett gyógyszer áll a rendelkezésre, amelyek erre a rendszerre hatnak, így potenciálisan megelőzhetik a súlyos komplikációk hátterében álló bradykininvihart is, legalábbis a remények szerint.
  Ilyen hatékony szer lehet a D-vitamin is a kutatók felvetése szerint. A vitamin ismert módon hat a renin-angiotenzin rendszerre, így segíthet a bradykinin visszaszorításában. “

 5. A fizikai távolságtartás szabályai merevek és elavult adatok alapján szabták meg azokat – vezeti le egy augusztus végén publikált brit tanulmány, amit feltétlenül érdemes elovasnia annak, akit kicsit is mélyebben érdekel a téma. Főleg mivel meglepően közérthető nyelven írták. A mindenütt hangoztatott 2 méteres védőtávolsághoz képest egy énekelő, kiabáló vagy köhögő ember szájából például 7 méternél is messzebb juthatnak fertőző cseppek. A tanulmányt egy praktikus és nemtudósoknak is hasznos táblázattal illusztrálták, ami végigveszi, hogy a leggyakoribb élethelyzetekben mekkora a fertőzésveszély maszkban, illetve fedetlen arccal.

  Tanulmány…:
  https://www.bmj.com/content/370/bmj.m3223

 6. “hatékony szer lehet a D-vitamin is a kutatók felvetése szerint.”

  Fél éve monomániásan mondom:
  Sehol a világon nem került kórházba senki Coviddal 40ng/mmol D vitamin szérumszinttel…

 7. 4-6 – Python:
  A többi olvasó nevében is köszönöm neked a munkát, amivel iparkodsz minket informálni.

  7 – Kocka Zoltán:
  Ez majd kiderül, ha megfertöződöm, mert én tavasz óta napéi 6000 NE D3-at fogyasztok K2 és Mg kíséretében.

 8. 8. Tibor bá

  Ahhoz hogy hasznosuljon kell mellé magnézium és K2 vitamin. Illetve elhagyni a fruktózt!

  Ha elkapod is, nem ver agyon!
  Nincs okod beszarni.

 9. Ti semmit nem fogtok a valóságból, az biztos. A VALLÁSGYAKORLÁS az megy már.

  Valóságérzékelés témakör, pl:

  A 70 éves nénikék az Allée melletti piacon, maszk nélkül (vagy orrat kilógatva), köszönik, és jól vannak (Március óta folyamatosan árulnak egy atomzsúfolt helyen). Valahogy nem hullanak el ők sem. Az összes többi bolti pénztáros sem (Ja nyilván a MASZK, az védi meg őket).

  Nyilván ezek az emberek meg BIZTOS, hogy az ÚJ VÍRUS-tól! haltak meg (csak a legújabbak):

  633 Férfi 70 Heveny veseelégtelenség
  632 Nő 87 demencia, vaszkuláris enkefalopátia, székrekedés, magas vérnyomás, érelmeszesedés
  631 Férfi 82 pitvarfibrilláció
  630 Férfi 84 végbéldaganat, tüdőáttét
  629 Nő 79 krónikus pitvarfibrilláció, kardiális dekompenzáció, uterus térfoglalás, infektív bélgyulladás, húgyúti infekció
  628 Férfi 72 tüdőbetegség, szívbillentyű elégtelenség, NYHA III-IV. DM, vesebaj, fibr, art cordis
  627 Férfi 103 vastagbél divertikulózis
  626 Férfi 81 magas vérnyomás, szívritmuszavar, pajzsmirigy működési zavar
  625 Férfi 58 gége rosszindulatú daganata, nyaki nyirokcsomó megnagyobbodás
  624 Férfi 59 légzési elégtelenség, tüdődaganat, agyi metatázis
  623 Nő 92 magas vérnyomás, légzési és keringési elégtelenség, heveny veseelégtelenség
  622 Nő 85 magas vérnyomás, gerinc deformálódás, csontvelő és vérképző szervek abnormálisan működtek, krónikus veseelégtelenség
  621 Nő 82 epehólyagrák, magas vérnyomás, tüdőrák, gerincmeszesedés
  620 Nő 78 iszkémiás szívbetegség, demencia, magas vérnyomás
  619 Férfi 71 tüdődaganat csont és máj áttétekkel, gyomorfekély
  618 Nő 89 magas vérnyomás, keringési elégtelenség, koleszterin betegség,érszűkület
  617 Férfi 64 stroke, dementia, szívelégtelenség
  616 Férfi 74 2-es típusú cukorbetegség
  615 Férfi 68 alapbetegsége eddigi információk szerint nem ismert
  614 Nő 94 Magas vérnyomás, szívinfarktus, reflux
  613 Nő 68 magas vérnyomás, cukorbetegség, átmeneti agyi keringészavar, tüdőembólia, pajzsmirigy alul működés
  612 Nő 85 tüdőrák, heveny vese elégtelenség, vérmérgezés, koponyaűri vérzés, magas vérnyomás, vaszkuláris demencia és szívelégtelenség
  611 Nő 83 több szervi elégtelenség

  További jó rettegést, és VAKHITET, az ostoba agymosó propagandában!

 10. Egyik ügyfelünk 42 éves munkavállalója (fizikai munkás, azaz nem göthös irodista) tavasszal elkapta a vírust. Egyik nap még kutya baja sem volt, másnap reggel meg nem tudott felkelni.

  Kórház, majd lélegeztetőgép, ahol öt hétig volt. Lélegeztetőgép után gégemetszés (a tubus tönkretette a légcsövét).

  Ő bizonyosan örömmel cserélne azokkal, akik másik valóságban élve az egész “vírusmizériát” csak nevetve szemlélik, de neki a gégemetszéses valóság jutott. Tudom, bizonyára szimulál, vallásos révületében.

 11. Gianniz

  Gondolom adekvát választ nem fogsz adni.
  De kérdezem tőled: a vírus által először érintett Bergamoban mi okozta egyik napról a másikra egyes korosztályokban a halálozás duplázódását vagy 3x ozódását? (Éppen akkor amikor a városban megjelent és terjedt a Covid?)
  Válasz esetén ajándék alufóliasisakot nyerhetsz!

  Egy ábra ami a halálozási számomat vetíti egymásra. Mi okozza a kiugrást?

  voxeu.org/sites/default/files/image/FromMay2014/ciminelli22aprilfig1.png

 12. 8: Tibor bátyám igazán nincs mit! 🙂

  Egyébként tegnap volt a Gödényék járványellenes tüntetése, a hvg és a 444 youtube csatornáin vannak helyszíni riportok. Érdemes rászánni azt a kb. 12-15 percet…!

 13. 7.Koczka Zoltán

  Én köszönöm neked a monomániádat!
  Fateromnak(70 éves) megmutattam a hsz-eidet. Megy és veszi meg a kiírt dolgokat.

  Kicsit be van szarva.
  Ebben az esetben jobb félni, mint megijedni.

 14. 16. Balázs

  “Aki megment egy életet, az egész világot menti meg.”

  Nyugi! Én is szedem aki minden bogyó ellensége vagyok… annak ellenére, hogy az életmódom és a táplálkozásom evolúciósan megalapozott…

 15. 10: Giannitz
  Teljesen felesleges strapálni magad. A napi 100 fölötti légző és emésztőszervi stb daganatos halálozáshoz (nem csak kis hazánkban!) az elmúlt évtizedekben MÁR HOZZÁSZOKTUNK!
  https://24.hu/fn/gazdasag/2019/11/01/halal-halalozas-statisztika/

  Ezért ez senkit nem érdekel már, nem hír azok oka sem, mert most ÚJ vírustól kell tartani, ami elviszi a fókuszt…

  Ezt csak kb 21-22 re fogjuk másképp látni (legalább is mainstream szinten) – már aki addig nem kerül a stabil 350 fő körüli napi távozó közé…

 16. 10 Gianniz

  “Ti semmit nem fogtok a valóságból, az biztos.”

  Talán mégis. Visszamondom.

  Friss cikk a Portfoliotól:
  https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200912/koronavirus-magyarorszagon-heteken-belul-megdolnek-az-elso-hullam-fajo-rekordjai-448472

  Pontosan, visszafogottan, és szalonképesen írják le, hogy mekkora szarban vagyunk.
  (Mentsétek le az oldalt, mert később már fizetős tartalom lehet.)

  Pontosnak látszanak. Igazolom egy ponton.
  “… a 2-2,5-re becsült reprodukciós együttható…”
  Ez a szám a kormány által publikált adatokkal egyezik. (Aki nem hiszi számoljon utána.)

  És menyire vagyunk benne?
  Januárban pánikoltunk. Akkor is ennyi volt a ráta,
  https://cdn.portfolio.hu/articles/images-o/k/o/r/koronatrend-347933.png
  de akkor még kisebb fertőzési számokkal, és előttünk volt a nyár, a szabadságolások.

  Gianniz! Jól látom a valóságot?

 17. “Kik halnak meg?….
  Megölhet felnőttet, tinédzsert, és gyerekeket egyaránt.”

  https://www.telegraph.co.uk/politics/2020/06/09/school-age-children-likely-hit-lightning-die-coronavirus-oxbridge/

  A Cambridge-i Egyetem elemzése, amely az Országos Statisztikai Hivatal (ONS) új adatait használja, azt mutatja, hogy a koronavírusban szenvedő gyermekek kockázata rendkívül alacsony.

  Jelenleg az 5–14 éves gyermekek halálozási aránya Angliában és Walesben csak 1 / 3,5 millió. 5 éven aluliaknak ez 1 / 1,17 millió.

  A The Telegraph megállapította, hogy a gyerekeket sokkal nagyobb valószínűséggel éri villámcsapás.
  A ROSPA (Királyi Baleset-megelőzési Társaság) adatai szerint Nagy-Britanniában évente 30–60 embert éri villámláscsapás, vagyis a lakosság kockázata általában
  1 100 000-től egészen 2 210 000 lakosig csupán egy személyre csap le a villám.

  4. Python
  “A tüdőben így megköti az erekből kiáramló folyadékot, amelyből gélszerű anyagot képez.”

  Érdekes.
  Ezt a gélszerű anyagot már látni a koronavírusos beteg vakbélgyulladásának a műtétjénél is.
  ( a féregnyúlványgyulladás körül még a korai szakaszán is – a gyulladás első fokán)

 18. 12. Fehérlábú gólya.
  Nem. Egyszerűen, félrekezelték. A helyett, hogy simán adták volna neki az oxigént, nyomták belé pumpával, plusz az öt csinált neki egy jó kis fertőzést a gégéjében (pont mint a hetekig bent tartott vizeletkatéter).

  11. Gianniz
  Az ember úgy van felépítve, hogy hinnie kell valamiben (az ateista is hisz, csak abban, hogy nincs isten). Na a sok materialistának, most jól jött ez a valláspótlék. Hadd rágják. Csak egyszer majd nehogy agyonüssék azokat, akik más véleményen vannak.

  14. Koczka Zoltán
  Az volt az elvárás, hogy legyen EU-s hivatkozási (rettegtetési) alap, így generáltak is. Számokat nem nehéz manipuláni. Lásd, korábban általam említett Romániai eseteket (pénz a COV-os halottak után, választás elhalasztási szándéka a Liberális párt részéről, EU-s COV alapból minél nagyobb összeg lehívása).
  És miért csak Berganoban volt ilyen nagy eset, ha ez a vírus:
  1. nem válogat,
  2. jó nagy a fertőzési rátája,
  3. nagyon halálos mindenkire nézve.
  Igen tudom volt Spanyol, Portugál, Angol stb. nagy robbanás, de ha megnézzük azóta sem haltak ki. A halállal végződő esetszámaik olyan alacsonyak voltak a populáció számához mérten, hogy nem zavartak be a rendbe.
  Apropó, Kína. Ott mi van. Mert akkor népsűrűség mellett már rég ki kellett volna haljanak. Jelenleg, valahol a 37.-helyen vannak globálisan a megbetegedések tekintetében.
  Akkor most mi van? A pánikkeltésen kívül!

 19. 19. Fehérlábú gólya.

  A hivatkozásod nagyon hiteles. Átlátszó portál. A vírushívők egyik faliújsága. Ilyen alapon a CNN-re is hivatkozhattál volna.
  Csak tudnám, hogy ezt a hisztit miért a libsi (és neo-marxista társaság) tolja ennyire.

  21. n/a
  És ha nem lesz igazad (illetve a PORT…, oldalnak sem), akkor elismered, mondjuk egy hónap múlva.
  Én megkövetlek, ha neked lesz igazad.
  Ezt mindenki jegyezze meg, aki itt olvasgat.

  És még annyit, hogy nem látod jól a valóságot. Sokkal nagyobb esetszám mellett nagyon kevés kórházi ellátásra szoruló személy, és kevés (elenyésző) halott.

 20. 2O. Vaszil

  A médiában megjelent a COVID-19 “projekt” befejezésének pontos dátuma:

  A Világbank hivatalos használatra szánt dokumentumában azt mondják, hogy a COVID-19 “projekt” állítólagos befejezési dátuma 2025. március 31.

  … a dokumentum neve “Stratégiai felkészültségi és reagálási program a COVID-19 számára”.
  A terv 25 projektet tartalmaz csak a világjárvány első szakaszában.

  Korábban Viktor Maleev, a Rospotrebnadzor Központi Epidemiológiai Kutatóintézet igazgatójának tudományos munkáért felelős tanácsadója kétségbe vonta a koronavírus újévre történő elterjedésének végét.

  Информация о Деловая газета «Взгляд»

  https://vz.ru/news/2020/9/12/1060097.html

 21. 24 tanuló

  “És ha nem lesz igazad (illetve a PORT…, oldalnak sem), ”
  Te nem vagy jó tanuló! Az oldal neve nem PORT, hanem Portfolio!
  Ne légy lusta kiírni a nevet!
  Nem igaza lesz, hanem van! Mondtam, számolj utána!
  A hivatalos adatokból számolj regressziót. Mutattam azt is.

 22. 23.Tanuló

  Helyes. Nem értem miért jön mindenki hetedhét országon túl levő statisztikákkal,ha a saját országodban járhatsz utána a dolgoknak. Románia a legidillikusabb hely minden járvány számára az Eu-ban,gondolom ez vitathatatlan (a társadalmi berendezkedés,szokások,munkamigráció ,trehányság,az orvosok tömeges kivándorlása,a katasztrofális Egészségügy miatt,stb…);és csodák csodájára a múlthavi nagy tengerparti dorbézolások ,ahol több millió ember lépett mindenféle óvintézkedés nélkül interakcióba nem hozta a megjósolt számokat,mi több napról napra esik a fertőzések száma és az intenzív osztályokon is apad a betegállomány és már nagyon kirí,hogy nemhivatalosan a hatóság is egyre kevésbé hísz a saját maga által felállítot hivatalos verzióban.
  Hogy mi volt Berganóban? Nem tuni ,és nem is fontos,de az a több millió román ,akinek jelentős része a berganoí idős-gondozó otthonokban is dolgozott teljesen jól van és most éppen újra visszamenne munkát vállalni ,de a járványra hivatkozva nem engedik.
  A világ átalakitása zajlik.

 23. 25. malleusorbis,
  Többször volt felvetés, hová számolják a halottakat.
  Nekem logikusnak tűnt, oda, ahol az állandó lakcíme szól. Hiszen, ha van egy szív és tüdőklinika egy kis hegyi faluban, akkor ha a település statisztikájába számítanák a területén lévő klinikán meghaltakat, akkor előfordulhat, hogy a számok szerint évente többször kihal a falu.
  Utánaolvastam, generális szabályként, legalábbis magyarban az elhunyt lakcímét tüntetik fel statisztikai adatként.

 24. Ja. A tegnap esti RTV1 híradóban, ( Román nemzeti televízió.olyan ,mint az M1)belebbentették ,hogy mesterséges vírussal állunk szemben ,amit Kínában fejlesztettek ki. Egy sárga ,ferdeszemű, virológussal riportoztak élőben( Live).
  Ellentmondások már kormányszinten is ?

 25. Találtam egy rövid, de velős beírást egy videó alatt. Tömören összefoglalja az egész vírushiszti végcélját.
  “ A világtörténelem nagy alakja mondta, aki pillanatnyi biztonságáért feladja szabadságát, egyiket sem érdemli. Mindkettőt könnyen elveszítheti. Zimbardo A gonoszság technológiája munkáját javaslom mindenkinek, olvasásra. A vírus létezik. De nem ez fogja a világot kiírtani. Csak ürügy a gaztettek legalizálására. Közeli hozzátartozóink is elkapták a betegséget.. Idősek és fiatalok, leverte őket rendesen, kit jobban, kit kevésbé. De mindannyian meggyógyultak. Otthonukban, orvosi segítség és oltás nélkül. A tanárok már most az iskolák bezárását követelik, a gyerekeket indokolatlanul rémisztgetik. Azt gondolom, vannak a vírusnak áldozatai. De sokkal többen leszünk vesztesek, és áldozatok, azok miatt, akik vírus elleni küzdelem hamis zászlaja alatt hazug, manipulatív, módon az emberiség új megváltói képében tetszelegve nyerészkednek, és építik lépésröl lépésre az eddig csak scifi-ben olvasott, látott diktatúrát.”

 26. Egy másik, rendre visszatérő anomália fészek a tesztelések hitelessége.
  A legutóbbi aggály, hogy az USA-ban a PCR teszteket manipulálták és, ha ezt könnyű manipulálni, akkor máshol is simán megeshet. Nagyon pontos a teszt, de a hevítések számának változtatása befolyásolja, biztos negatív, vagy biztos pozitív legyen a teszteredmény.
  Itt két problémát említenek. A PCR teszt túl érzékeny, valamint könnyű az eredményt hamisítani ezért alkalmatlan a covid betegek vizsgálatára.

  Adva van egy 60mm-s szög, amit kalapáccsal be szeretnénk ütni a fába. Több kalapácsunk van. 5 dkg-tól 5kg-ig dekánként emelkedik a súlyuk. Először kiválasztjuk az 5 dekásat, nem tudjuk beütni a szöget, majd kiválasztjuk az 5 kilósat, azzal meg összezúzzuk a fát is.
  Ezután kijelenthetjük, hogy a kalapács, alkalmatlan a szög beütésére? Túl sok méretű kalapács van? Ezért hibás a PCR tesztet az érzékenysége miatt alkalmatlannak tartani.

  A másik a laboratóriumi teszteredmény szándékos, rendszerszintű hamisítása. Az más kérdés, hogy a negatív eredmény ellenére egy orvos később hamisan viszi fel az adatot.
  A gyakorlatban kivitelezhetetlen.
  Tegyük fel, laborosként felveszem a munkát. Ildikótól, aki szintén laboros csak a délelőtti műszakban volt, ma mi van parancsba adva. Hány negatív és hány pozitív mintát kell produkálni. Mivel a mintákon csak kódok vannak, így rákérdezek, hogy a titkos kód változott e? Ami alapján tudom, hogy ki lehet biztos pozitív és biztos negatív.
  Ha a kórház intenzív osztályán fekvőknek rendre negatívat hamisítok, a gyógyultaknak meg pozitívat, bukik a rendszer és én nem tudom, ki kicsoda. Az összes mintavételi helyet, az összes labort be kell vonni a rendszerszintű hamisításba, mert csak így tud működni.
  Na ez kizárt.

 27. 2020: a tudomány halálának éve. Jegyezzétek fel.

  Új időszámítás kezdődik báránykáim. Hehe.

 28. Népünk II. Szeretett Vezére ezt (is) mondta:” „amire elsősorban figyelnünk kell, az a második hullámban nem a megbetegedések, hanem a halálozások száma, mert most másképp védekezünk”. Vagyis szarunk arra, hogy tegnap 916 új fertőzött volt, ami a “több Balaton” felhívás következménye. Csak a halottak száma érdekes. Mekkora I.Q. kell annak belátásához, hogy egészséges ember nem hal meg, csak a fertőzött. Sok fertőzött = sok halál. Ja, hogy van a kettő között 4-5 hét különbség? Csekélységre nem adunk. Igen, most másképp védekezünk. 1,8 millió polgártárs helyeselte a több halált, hogy legyen miből jövőre is Balatonozni.

 29. 31. Hanyistók
  “aki pillanatnyi biztonságáért feladja szabadságát, egyiket sem érdemli. ”

  34. Tibor bá’
  ”Gyűjtöm a névsort. Curixet még heten követik a szkeptikusok .”

  Benjamin Franklin

  *Azok akik feladnák alapvető szabadságukat egy ideiglenes biztonságért, nem érdemelnek sem szabadságot, sem biztonságot.

  *Szeresd ellenségeidet, hisz ők mondják meg, hol hibáztál.

  *A beszélgetés legfőbb célja mégis, hogy tudassunk vagy tudomást szerezzünk, továbbá hogy szórakoztassunk és meggyőzzünk. (…)
  Mert ha kioktatás volt is a cél, a kifejtés módjának feltétlensége viszályt szül, és gátlója a figyelmes meghallgattatásnak is.
  Ha pedig okulást kívánsz mások tudományán, mégis szilárd véleményedet hangoztatod, az olyan szerény és értelmes emberek, akik a vitáért nem lelkesülnek, meghagynak tévedésedben békével.

 30. 1. Tom Bobb
  11. Gianniz
  23.-24. tanuló
  28. kalotaszegi
  33. Curix
  (és a többiek: Vadegér, Pride, malleusorbis, Simon mondja, Józanész, stb.)
  +1
  34. Tibor bá
  Én sem hiszek a #mindmeghalunk, #maradjotthon, #viseljmaszkotmindigmindenhol,
  #másodikharmadik..ötödiktizedikhullám, és a többi (média/médiumok által generált) bullshitben. 😛
  Tudom, fenn is vagy a listán

 31. Re:35
  Pedig nagyon egyszerű és világos a logika.
  Ha bezárkózunk, akkor a gazdaságnak kampec, akkor nem lesz nyugdíjad, és mást nem tudunk tovább üzemeltetni erőforrások nélkül.
  Logika mindössze annyi, hogy bezárkózás=államcsőd.

  Másik dolog pedig az, hogy mivel ők manipulálják a statisztikákat, látják azt is, hogy milyen korosztályhoz milyen mortalitás tartozik. Ez szarul hangzik, de itt arról van szó, hogy a nem produktív nyugdíjasok a fő “vírus célpont”, ergo a munkaképesek menjenek szépen dolgozni, mert ők kihordják lábon is, és pörögnie kell a gazdaságnak, lásd Svéd modell, és ebből a nyugdíjasak is profitálhatnak, mert lesz nyugdíjuk.
  Megjegyzem, a fiatalabb korosztály halálozási aránya sokkal alacsonyabb, az a víziód, hogy hullanak majd mint a legyek a 30-40-50 évesek szerintem teljesen fals, itt a hosszú távú szövődmények lesznek a problémák(erre nincs elég adat), de itt kit érdekel 20-30 év távlata, ez nem a kommunista Kína…

  Ha diktátor valaki, ha nem, olyan döntést nem lehet hozni, ami mindenkinek jó…
  Idő igazolja/nem igazolja az Orbáni döntést, pár hét és meglátjuk(március óta ezt mondogatjuk…)

 32. 33: Curix:
  “2020: a tudomány halálának éve. Jegyezzétek fel. Új időszámítás kezdődik…”
  – Ezzel a kijelentéseddel nem lehet vitatkozni!
  Csak én például más nézőpont alapján értek vele egyet, de kétség kívül igaz, s még a “Hehe” is ugyanígy eszembe jutott, ha hiszed, ha nem!

  5: Python:
  Nagyon köszönöm az információt a bradykininről!
  Ez végre komplexen megmagyarázza a biológiai hatásmechanizmusát, s nem mond sehol ellent a tényleges megfigyeléseknek. Egyértelművé teszi, hogy lesz megoldás a problémára.

  Ettől függetlenül -a sok hülyeség körítést, amit összehordanak páran leszámítva-, egyetértek azzal, hogy mesterségesen pár évig még fenn fogják tartani a “készültséget”, ami ellen semmit sem tehetünk, s talán előre felkészülve rá sem tehettünk volna semmit, pontosan Curix fenti állításának igazságtartalma miatt. Információs válság, alapsimeretek totális hiánya, amatörizmus, és érdekelőny mindenütt.

  A vírus jó ürügy volt arra, hogy a rég dédelgetett újrafelosztást tető alá hozza a világ.
  Azt gondolom, ideje nem a vírusról, ill. a védekezésről vitázni, hanem kicsit előre nézni, s a Közel-Keleten körbe kémlelni, valamint az Oroszországgal kapcsolatos mai poszt alapján vizsgálni a fejleményeket (már majdnem írtam egy e-mailt privátban Tiborbának, mire eszméltem, hogy ez szatíra :-)! Kínában nagy a csend…, jön az USA elnökválasztása. Na még az kell, hogy a pápa és Bözsi bedobja a törölközőt a koronavírus miatt, s kész a világ felforgatása!

  35: Tiborbá:
  Egyetértek. De így talán belebukik majd a következményekbe!

 33. 11. Gianni +1

  Nem értem a nyavalygást. Hullahegyek sehol. Még a románoknál sem. A számok továbbra sem igazolják ezt a fene nagy rettegést. Persze az értelmes emberek fórumán ez nem számít, csak a hit, hogy mindmeghalunk.

  Aki mást mond, (újabban) listázzák. 🙂

  Tibor bá’, az hogy heten követik Curixot, nem biztos. Cska az hogy heten adnak neki hangot, hogy egyetértenek vele.
  Az messze nem ugyanaz.

  Mint ahogy a napi 5-6-900 fertőzött sem biztos. Csak annyi, hogy annyit regisztrálnak. Sokkal több is lehet. Ami tovább bagatellizálja a vírus mortalitását.
  Ezek a hívőknek mit sem számítanak, csak meglegyen a rettegés.

 34. 37: Nincs mit.

  Belebukni? Majd csak figyelj október elején, hogy az “állig felfegyverkezve” jegyében milyen intézkedések fognak jönni ala rendőrségi és honvédségi vezetéssel; legalább is a több forrásból is hallott pletykák alapján. Persze a járványügyi védekezés jegyében, csak nem épp a járvány kezeléséről fognak szólni. Majd meglátjuk mi jön be belőle és októberben visszatérünk rá. 😉

 35. A bergamói kórház visszahívta a tavaszi koronavírusos betegeket, akik jelentős része még hónapokkal később sem egészséges, hiába negatív régóta a vírustesztjük.
  Az emlékezetkieséstől a légzésnehézségekig mindenféle problémákkal küszködnek a koronavírust tavasszal elkapó, de mára hivatalosan gyógyultnak számító olasz XXIII. János Pápa Kórház egykori betegei. A Washington Post beszámolója szerint ez a fő tapasztalata annak a vizsgálatsorozatnak, amelyet a COVID-19 fertőzöttekkel telezsúfolt intenzív osztályáról márciusban híressé vált bergamói intézmény orvosai végeztek az elmúlt hetekben. Serena Venturelli, a kórház egyik infektológusa az amerikai lapnak azt mondta, hogy bár az egykor kezelésre szoruló betegek vírustesztjei negatívak, nagyjából ötven százalékuk máig nem érzi úgy, hogy felépült volna.
  https://g7.hu/kozelet/20200913/a-bergamoi-korhazban-tavasszal-meggyogyult-betegek-fele-nem-erzi-magat-egeszsegesnek/

 36. 13 OOO muszlim illegális bevándorló szétszórva Leszbosz szigetének területén, miután táborukat saját maguk fölégették, hogy a görög szárazföldre, majd Németországba szállítsák őket.
  Közülük legalább 35-en fertőződtek a koronavírustól.
  Nikosz Szypszasz, a fertőző betegségek professzora és az Egészségügyi Minisztérium szakbizottságának tagja, azt állítja, hogy a sziget lakossága nincs veszélyben, mert ezek a menekültek fiatalok és jó fizikai állapotban vannak.

  No comment?!?

 37. 38 – dajtás:
  Nem mondtam, hogy be kellett volna zárkózni, de amit a magyarok (Orbáni sugallatra) megengedtek maguknak a nyáron az elképesztő felelőtlenség volt. Hamarosan jön a kényszerű visszaesés. A 65 alatti, aktív korosztály alig hal bele a fertőzésbe, de “nyomorék” lesz tőle, vagyis munkaképtelen. Aki munkaképes marad, azzal majd végez az újra fertőződés. Az iskolákat nem zárják be. Ragyogó! A szülő betegségét a gyerek beviszi az osztályba, átadja az osztálytársainak, akik hazaviszik és átadják saját szüleiknek. És ez így fog menni a vakcina megjelenéséig. A vakcina után a szkeptikusok át fognak váltani vakcina ellenesekké. Az a kevés, aki beoltatja magát, a játékból kijelenti magát néhány hónapra, vagy 4 havonta oltatja magát, amíg meg nem ujja, mert “élni akar”. Szóval meg kellene tanulni fegyelmezetten élni, de erre ez a tudomány ellen forduló nép képtelen. További jó sopronozást foci drukkolás mellett!

 38. 37. Elek
  Köszönöm az említésemet, ritkán nézek csak be ide az utóbbi cenzúrás időszak után. Talán túlságosan is szabadszájú vagyok, de meg lehet nézni, hogy ÉN miket “vizionáltam” a móka elején. És mindazt, amit akkor mondtam, a mai napig tartom.

  Én már a komolyabb “buli” kezdetén leírtam itt, hogy mire megy ez ki. Hangsúlyosan megemlítettem a gazdasági aspektust, meg azt, hogy generációs konfliktust kreálnak majd a dologból és egyúttal a mesterséges pánik gazdasági alapját (munkanélküliség, létbizonytalanság, stb.) is meg fogják teremteni.

  Nem csupán itt Magyarországon, hanem világszerte.
  Nem értem, hogy milyen bizonyítékok alapján hajtogatja Tibor bá’ például azt, hogy a fiatal betegségen átesettek lényegében nyomorékok lesznek. Ezer ellenpéldát tudok, mellette meg egyet sem. Rengeteg sportoló átesett a fertőzésen (pl. fele magyar vizilabda válogatott, Djokovic – tenisz), nem úgy tűnik, hogy le kellett őket százalékolni

  A belpolitikán azért is felesleges pörögni, mert itt a Viktor is kénytelen a globális direktívákhoz igazodni, mást nem tehet, ez nagyobb pálya, itt ő nem számottevő játékos. (Jó, közben belföldön többet lehet lopni, mindenkit más foglal le…)

  Eddig “gyönyörűen” halad a terv annak ellenére is, hogy a fiatalabbak egy kissé túlzottan feleszméltek (Ld. Berlin, pl. ott sem lettek tömeges halálozások a tüntetések után, pedig 6 hét már eltelt.), ez nem volt számításba véve… Viszont az idősebb korosztály kevés kivétellel teljesen rákattant erre a narratívára, így sajnos még komolyabb dolgok fognak kezdődni október végén, amik majd az USÁ-ból indulnak.

  Azt reméltem, hogy az idősebb korosztály nem nyeli be a kifejezetten nekik szánt narratívát… Mindenki tudja, hogy van vírus, de mára a többség azt is, hogy NEM a vírus a lényeg, szándékos túldimenzionálás történt.

  Én a két érintett korosztály között állok: fiatal sem vagyok már, de kifejezetten idős sem vagyok még, ezért többé-kevésbé kívülállóként tudom szemlélni a dolgokat, és a többséggel ellentétben a fiataloknak drukkolok, ők jelentik a jövőt!

  Engem ráadásul nem is érint húsbavágóan a történet: gyermekem nincs, az eddig felhalmozott tőkém hozamából is megélek a feleségemmel életünk végéig, bármikor is legyen az.

  Ne feledjétek: szept. 18. – Magyarországon szigorítások lesznek
  Október legvége – USÁ-ból kiindulva hamarosan mindenhová átterjedő zavargások

 39. Re:45
  Én is az amerikai választásokra várok, hogy mi sül ki belőle.
  “Izgalmas” ősz elé nézünk, az egyszer biztos.

 40. 46. dajtás

  Érdekes lesz, valóban.
  Az amcsik most rosszabb helyzetben vannak, mint mi, amikor a híg és a sűrű sz*r között kellett volna választanunk.
  Trump egyértelműen egy nárcisztikus szociopata, viszont Biden meg egy 78 éves (amire megválasztják, ha…) demens öregember. Tudtuk eddig is, de ennyire még soha nem bújt ki, hogy tulajdonképp egy “puppet” a POTUS. Az USÁ-ban a várható életkor (life expectancy) férfiaknál 76 év. Trump 74 éves, Biden (aki már számos életmentő műtéten átesett korábban) 78 lesz novemberben. Ezt komolyan gondolják??? És igen, sajnos komolyan gondolják, ezt is le lehet nyeletni a birkákkal, nem véletlen az sem, hogy az esetleges második elnöki periódussal kapcsolatban senki nem “mert” feltenni kérdést Bidennek.
  Nem jó idők jönnek…

 41. Re:47
  Arra leszek kíváncsi, hogy ha nagyon nem a terv szerint megy a műsor, akkor bevetnek-e valami sci-fibe illő fordulatot. Mondjuk egy fals élien támadást, vagy valami hasonló okosságot. Independence Day filmben is jól összefogott az emberiség a gonosz nyálkás élienek ellen, akiket lenyomtak egy Mac-en futó vírussal… 🙂

 42. 49. dajtás

  A szó szoros értelmében bármi előfordulhat november 3-áig, meg annak az ellenkezője is…:) Ezért látom azt, hogy a leginkább tőkeerősebb cégek sem mernek tervezni, majdnem mindenhol létszámstop van. A szolgáltató szektor egy részét már sikerült legyalulni az első körben (főképp kisvállalkozások a turisztika, vendéglátás, stb. területén), de szépen csendben már az elvileg válságálló iparágakban tevékenykedő nagyobb multik is elkezdtek leépíteni (komolyan: ők nem verik nagydobra, már csak PR okokból sem, de ezt hallom mindenhonnan), ami a munkaerőt illeti.

  Komoly gazdasági paradigmaváltás van folyamatban, csak a többség nem erre figyel…

  Mondom, október vége lesz a lényeg, addig csak PR (agitprop) szinten megágyaznak a helyzetnek, de akkor lesznek súlyos változások. ÉS NEM A VÍRUS MIATT LESZ KOMOLY HELYZET. (Még mielőtt…) A vírus bár létezik, de csak egy jó ürügy.

 43. Mellesleg azt is érdekesnek találom, hogy a jelen blogon kultivált “szajhamédia” kifejezés már igen régen nem hangzott el.

  Az ún. “szajhamédia” fő hírei durván fél éve úgy nagyjából 60-70%-ban a koronavírus paráztatásról szólnak, politikai beállítódástól függetlenül, de a balos sajtó itthon is, külföldön is (Tibor bá’ kedvence, a legfőbb baloldali-globalista szócsó, a Guardian is) ezt tolja.

  Egyes hozzászólók (tudják, magukra ismernek) rendszeresen a mainstream sajtóból tesznek be linkeket.

  PL.: AKÁR impotenciát is okozhat a koronavírus. AKÁR spontán öngyulladást is előidézhet, így járt Új-Kaledóniában is Martin Dubois, linkem is van hozzá.

  Mindezt felettébb érdekesnek találom. Just my 2 cents.

 44. Re:51
  Ugye ez vicc: “AKÁR spontán öngyulladást is előidézhet, így járt Új-Kaledóniában is Martin Dubois, linkem is van hozzá. ”
  Rakd már be a cikket, mert ez már szándékos újságírói túlkapás, hogy leessen az olvasónak, hogy át van verve.

 45. 49. Dajtás
  “ha nagyon nem a terv szerint megy a műsor, ”

  Na? Mert, mi a “terv”?

 46. 54. Koczka Zoltán

  Nem szeretek mások (dajtás) nevében beszélni, de az azért köztudomású, hogy Bident akarják elnöknek, lényegében a MSM 90%-a őt tolja, ez teljesen egyértelmű, ha az ember olvasgat a neten.

  Az már megint egy más dolog, hogy szerintem Trump megválasztása sem lenne egy paradigmaváltás, semmivel nem lennénk előrébb. Mindkét elnökjelölt “meg van véve”, szorongatják a töküket.

  Balhé az mindenképp lesz.

  53. dajtás

  Ez a korona dolog többé-kevésbé vallássá vált, innentől sokaknak nem vicc. Ha berakom a linket, az semmin nem fog változtatni, mindenki ugyanúgy ragaszkodik majd a saját mantrájához, át lett verve, de azért tessék, remélem, hogy nem lesz kimoderálva: https://

 47. Számomra úgy érződik, hogy a mai középkorosztály komplett hülye.
  Hogyan lehetne már egy vírus működése vallás kérdése?!
  Maximum a megítélése, vagy a kezelése…

  A mai 30-as, 40-es korosztályra jellemző, hogy nem képesek mankó nélkül megállni a saját lábukon. Csak akkor tudnak előre jutni, ha valaki megerősíti őket, s így egymást dicsérgetve a marhaságukban építik fel azt a miliöt, amiben a logika és az ész elvész, helyette egyfajta csoportszellem lép életbe, ami aztán tényleg vallásos fanatizmushoz hasonló műfajjá fajulhat. Szépen nyomon követhető ez az élet megannyi állomásán, kimagaslóan az eleve mutyira épülő állami szektorokban, ahol már szinte mindenütt családi és baráti társaságok alakulnak a szakmai munkaközösségek helyett. Tehát végtére nincs min csodálkozni…

  Bocsánat, ez most személyeskedésnek tűnhet, de sokadszor lépi át számomra némelyik hsz. minősége a minősíthetetlen és megtűrhetetlen határt. Ez sztem. akkor is igaz és jogos, ha 10-en állnak ki egy-egy odahányt maflaság mellett! S érdekes módon nem Bálint, Tiborbá, vagy más szépkorú áll elő ezekkel, nem is az igazán ifjak (mert ők már megszólalni sem tudnak), hanem az ismerten aktív munkavállalók közül sokan. Szinte kitapintható az érdek, amely mögé mindent, de mindent becsatornáznak, csak, hogy igazolják önnön döntéseik hátterét.

  Tessék már leállni ezzel és kellő felelősséget is tenni az odahányt, együgyű gondolatok mögé!

 48. 55. Józan hang

  “köztudomású” kiknek?

  “Bident akarják elnöknek” kik?

  A Dajtásnak feltett kérdést majd megválaszolja Ő.

 49. 55 – Józan hang:
  Légy szives fogd vissza a szereplésedet, különösen, ha az a poszt topikjától eltér.

 50. SZAJHA MÉDIA
  Tiszta vízet szeretnék önteni a pohárba. Egy újság sok mindennel foglalkozik. Például időjárás jelentéssel, vagy a tőzsdei index-szel. Ha az adott újság történetesen szajha média, az nem jelenti azt, hogy az időjárás jelentése vagy a tözsdei indexe hamis. Mert ezek a politikától függetlenek. Ugyan így, a COVID-19-el kapcsolatos jelentései se hamisak, mert az is független a politikától. Csak azok gondolják másképp, akik felülnek az összeesküvés elméletzeknek és azt állítják, hogy a koronavírust szándékosan hozták az emberiségre, és a koronavírust meglovagolva szándékoznak tenni valamit. Ez szerintem tökéletesen hamis.

 51. Re:56
  Bírom mikor tetteted a naivat. 😉
  Trump és Biden az éppen harcban álló amerikai szuper elit két frakciójának képviselője, és nem tudom feltűnt-e, éppen most polarizálták szélsőségesen a társadalmat(BLM-Antifa), hogy ha bárki is nyerne, akkor kő kövön ne maradjon. Ennek egyik eszköze a Covid, aminek nyomán olyan intézkedéseket is le lehet nyomni az emberek torkán, amiért máskor már lőnének.

  Emlékszel még a hazai kézi irányítású országvezetésre?
  Gondoltad volna ezt 15 éve, hogy egy puskadördülés nélkül meg lehet csinálni?
  Még egy valamire való tüntikézés sem volt, mert mindenki fülét-farkát behúzta a vírusveszély miatt.
  Nem tudom feltűnt-e, hogy a Covid okán egyre jobban háttérbe szorították a kp-t, és előtérbe került a kártyás/mobilos fizetés. Szuper, nincs összetaperolt kokainnal átitatott pénz, cserébe nulla, azaz nulla a susmus pénzmozgás, avagy az emberek önként 100%-osan pénzügyileg transzparensek lettek. Most persze újra van kp mozgás, de ha jön a “Covid vihar”, akkor önként és dalolva mond le a kp-ról, már ha megeszik ezt a rosszul elkészített maszlagot. Az elindított folyamatok sorolhatók napestig…

  Nagyon leragadtál a Covid műsor előtt, mert jól láthatóan nem tűnik fel neked az, hogy a Covid árnyékában milyen folyamatok zajlanak, ami nagyon szépen elárulja hogy mire megy ki a játék, ez pedig a teljes kontroll, dalolva és “önként”.
  Kínában már meg volt a főpróba, most jön a nyugati világ, indul a második felvonás. 🙂

 52. Sziasztok. A statisztikákról ennyit. És ezen érdemes azért elgondolkodni. Közvetlen munkatársam testvére megfázásos tüneteket produkált, enyhe lázzal. Tanár lévén elment, hogy leteszteltesse magát Covid-ra. Bejelentkezett, elment majd közölték vele, hogy azon a napon már mégsem tudják tesztelni, menjen vissza másnap. Visszament, majd közölték vele, hogy a tesztje pozitív lett. Ő szólt, hogy elnézést, de még a teszt sem történt meg, hogy lehetne pozitív. Erre csak pislogtak és közölték vele, hogy pedig a rendszerben már regisztrálva van mint fertőzött. Szóval itt valami nagyon sántít az egészben. Úgy alakítják a napi fertőzöttek számát, hogy meglegyen a kívánt statisztika.

 53. Re:60 Tibor bá’

  Azért azt nehéz nem észre venni, mikor már a nagy tőzsdei guruk arról regélnek(nyíltan), hogy hamarosan valami ki fogja pukkasztani a pénzügyi lufit(emlékszünk még 2019-re?), csak egy trigger kell, és ezek után pont jött a mindent letaroló Covid. Ezek a véletlenek…
  Itt most teljesen mindegy, hogy mesterséges, vagy természetes a vírus, maga a vírusveszély ideális indok lett sok intézkedésre, amivel még nagyobb kontrollt lehet elérni az emberek felett, méghozzá önként.
  A vakcina mantra a legjobb erre, már várom azokat a törvényeket szerte a világban, ami szerint nem lesz kötelező az oltás, de nélküle gyakorlatilag ellehetetlenülsz minden téren, mert sem iskolába, sem munkába, se egy repülőre nem tudsz majd felülni.

  Minő véletlen, az egyik oltóanyag gyártó olyan oltást tervez, aminek beadása után UV-re felfénylő marker jelenik meg az oltott személyen, hogy könnyen ellenőrizhető legyen az oltottság ténye. Le sem írom, milyen vegyület okozza a markert, mert erre a vallásosok egyből szórni kezdik a keresztet. 🙂

 54. Re:62
  Biztosan nincs így, különben is Gyurcsók Józsi bácsi tudott távolból diagnosztizálni, és gerincet műteni TV-n keresztül. Nem hinném, hogy ilyen skillekkel rendelkezne az Operatív törzs… 😉
  Nem piszkálásként, de ez így elég magas labda.
  Miért hinnénk el?

 55. 62 – István:
  Ilyenkor szoktam én előállni az angol mondással: Ha valamit a hülyeség kellően megmagyaráz, nem kell tovább keresni az okokat. (Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity)

 56. Sokadjára megint ki lettem tiltva egy ideig. Vajon meddig?
  Ez szerintem már meg fog jelenni.
  Sokadjára megtörtént már ez sajnos, de ezt többé-kevésbé mindenki látja. Amikor elmegy egy olyan irányba a beszélgetés, ami kényelmetlen, akkor hirtelen az eleve kevés hozzászólóból néhányan “valamiért” nem írnak. Koczka Zoltán, Horváth Csongor és tsaik. gondoskodnak akkor a “jónép” szórakoztatásáról. Ennyike.

  Nem biztos, hogy így kellene lennie, dehát Tibor bá’ dönti el, az ő oldala. Csak sajna egyre inkább kilóg a lóláb…

 57. Köszönöm a moderációt, Tibor bá’.
  Pláne, hogy egy peer-reviewed tudományos cikket illesztettem be.
  Szerintem nem tértem el a topiktól, ami arról szól, hogy mit tanultunk meg a koronavírussal kapcsolatban. Én ezt.
  És nem, nem ismétlem meg a linket. Nem akarok ismét a cenzúra áldozatául esni. Inkább az impotenciával kapcsolatos linket küldöm át az angol helyi Blikkből (Express): https://www.express.co.uk/life-style/health/1261359/coronavirus-cases-update-china-study-sexual-hormones-erectile-dysfunction

  Szóval ilyet is okozHAT (ha átment valaki a fertőzésen). Meg nőhet egy harmadik keze is. Kicsi rá az esély, de AKÁR megtörténhet a COVID-19 miatt…:)

 58. 63
  azt a penzugyi lufi kipukkasztasat mar 2012 ota regelik az olyan oldalak…pl. keres ra Vezer Szorenyi Laszlo penzugyi szakember irasaira, videoira…

 59. 66: Józan Hang:
  Fedett ügynökök vagyunk. 🙂 A WHO, Bill G., Soros és Orbán, sőt Toborbá is egyszerre fizet bennünket… Úgysem tudsz mit tenni ellene, már születésünkkor megvolt a forgatókönyv.
  Nézd, arról van szó, hogy magam részéről amit egyszer már deklaráltunk, ill. ami már nem vitatéma, azt átugrom, nem foglalkozom vele. Az újdonságokra, s ha új információ birtokában felül kell írnom a korábbi álláspontomat, azt jelzem.
  És sajnos egyre többször előfordul, hogy nem bírom átugrani, s amikor ordító hülyeségeket olvasok nagy számban, akkor szintén megszólalok. Ennyi.
  Valójában nem az a baj amit mondasz, hanem ahogyan!

  Dajtás:
  Abban egyetértünk, hogy balhé lesz, sőt balhé van. De ezen -úgy gondolom- nem kell meglepődnünk.
  Én a magam részéről felülírni kényszerültem a vírusra épíett politika terén pár dolgot, de azt továbbra is elutasítom, hogy előre tervezett vagy mesterséges hisztéria lenne az egész! Számomra elegendő magyarázat, hogy sokan, sok helyen meglovagolták a “lehetőséget”. S abban igazat adok Nektek, hogy ezt észre kell venni, ill. nem szabad hagyni, mert akkor az apokalipszis lovasai gyorsabban eljönnek.

  62: István:
  Én 3 ismerőstől hallottam, ráadásul egymástól függetlenül ugyanilyen történeteket az elmúlt hetekben. Nem tudom eldönteni, mi az alapjuk, mert annyira nem megbízhatók, ill. részemről nem ellenőrizhetők a részletek. Minden esetre -azt gondolom- ezt sem szabad figyelmen kívül hagyni…

  folytatom Dajtásnak:
  Azt is tudom, hogy ez a PCR teszt a vírus követésére nem sokat ér, mert közvetlenül megtapasztalhattam, hogy egy pozitív teszt miatt nagy felhajtást rendeztek, majd 1 hét múlva ugyanez az illető produkált 2 negatív tesztet. A kontaktok tesztjei mind negatívak lettek. Mire gondoljon az ember? 1 hét alatt kigyógyult? Frászt! Sokkal valószínűbb, hogy téves pozitívot adott az első teszt, amit érdekes módon nem kontrolláltak. Így a felhajtás is felesleges volt, tényleg csak pánikot keltett, s minden érintettet abban erősített meg, hogy ez csak egy politikai hiszti. Ugyanakkor nem szabad elmenni azon tény mellett, hogy mindez Orbán kormányának hibája, és az ugyanígy adódó fals negatív tesztek még veszélyesebbek lehetnek. A folyamatok kontrollálatlan elszabadulása tényleg emberéleteket fog követelni, akkor is, ha tévedek, s tényleg az egészet előre megtervezték.

  Egyébként meg, ha ez csak hiszti, okosabbak is lehetnének a “vírustagadó” lángeszű embertársak, hiszen az Ő kezükben a kulcs, ha meg akarják állítani a várható polgárháborút ezen az alapon! Ők tudnak elcsendesedni, s mosolyogva tovább lépni, miközben élik tovább megszokott életüket boldogan és egészségben, mert ugye részükre ez nulla kockázat. Nem egy vírustagadó kezében nagyvállalatok, saját vállalkozások is vannak, tehát a feltételezett megkülönböztetés megfordítható, pl. csak maszk nélkül dolgozó munkatársat veszek fel, kizárólag koronavíruson átesett munkatársakat alkalmazunk, stb., akár saját területrészre el is vonulhatnak megmutatni a világnak (nyilván nem hazai vonalon gondolom ezt, de pl. az USA-ban nem lenne példa nélküli). Tehát ez nem érv, ill. nem csak egy irányba mutató érv lehet!
  Félek azonban, hogy végül egy ilyen próbálkozás a laposföldrakétás ember sorsára jutna…

  “Nagyon leragadtál a Covid műsor előtt, mert jól láthatóan nem tűnik fel neked az, hogy a Covid árnyékában milyen folyamatok zajlanak”
  – Ezt komolyan nekem szántad?!

  A kp leváltása a vírus nélkül is tervben volt. Többször hangot adtam már annak, hogy ezt várom a dollár egyeduralmának leváltására. Ez nem meglepetés számomra, a kockázat ezzel kapcsolatban, ha önmagában nézzük -úgy gondolom- eltúlzott. Aki szeretne, tarthatja aranyban, ingatlanban, terményben, részvényben, továbbra is az értékeit. A feketepiac meg majd működik a bitcoinnal, vagy más kriptovalutával, esetleg arannyal.

  Az, hogy Magyarországon az emberek sülthalként nyelnek mindent, szintén nem újdonság és nem meglepő!
  Azért az SZFE és a Klubrádió miatt ment egy kis feláborodás, de ez vírus nélkül is nagyjából így végződött volna. Orbán erőből letolja, amíg megteheti…

 60. Józan Hang, 66:

  Én láttam ám, amikor csak ennyi volt beírva a 66-hoz:

  “Nyilván megint ki lettem tiltva mára. Vajon meddig?
  Sokadjára megtörtént már ez.”

  Szóról szóra a fenti két sor. (A telefonomon még mindig úgy van.)

  Szóval szerinted már meg fog jelenni mi? Jó duma!

  Meg a “de azért tessék, remélem, hogy nem lesz kimoderálva: https://” végződésű hozzászólásoddal kapcsolatban is tanúsíthatom, hogy nem volt semmilyen moderáció, mert pont elcsíptem azt is, amikor beírtad.

 61. Akkor én mutatnék egy hiteles papírt is, ha átengedi a moderáció. Ilyet ugyanis még senkitől nem láttam.
  Én túlestem rajta ugyanis.

  A fertőződésemet 08.19-én mutatták ki, ezen a linken letölthető a tesztem (adom hozzá a saját személyes adataimat, máskülönben mindenki kételkedni fog):

  45 éves gyakorló orvos vagyok (endokrinológus egyébként, nem infektológus, tehát nyilván nem érthetek ehhez), 3-4 napig enyhe szédülés, szaglás érzékének elvesztése (ez elhúzódott 3 hétig is), időnkénti fejfájás volt jellemző. Általános levertség, anhedonia szintén, ez 5-6 nap alatt múlt el. Hőemelkedésem volt, de lázam (<38) nem. Jelentem, a nemi szervem keményen áll. Vesefunkcióim, májfunkcióim rendben vannak, ellenőriztettem, csináltattam egy EKG-t is, tüdőm is rendben.

  Itt gazdasági, nem pedig egészségügyi válsághelyzet van!

  Az idősek vigyázzanak magukra!
  Egyúttal Józan Hangnak kell igazat adnom.

 62. 69 – Horváth Csongor:
  Csütörtökön voltunk a budakalászi Auchanban. A pénztárnál óriási tülekedés (szociális távolság tatás?) kiderült, hogy valami nem működik, csak kp-vel lehet fizetni. Szerencsére nekünk volt. Átmentünk az ALDI-ba. Ugyanez. Csak Kp. Na ezeknek az embereknek, akik ott voltak, nehéz lesz eladni a kp mentességet.

  72 – Egy-orvos:
  Köszönjük a beszámolódat. Természetesen vannak ellenkező értelmű beszámolók is. Pl. Barta Szilvia TV időjárás bemondónő. Majd lesz erről egy összefüggő statisztika is előbb vagy utóbb. Akkor majd kiigazodunk.

 63. 72 Egy_orvos

  Én is köszönöm a beszámolódat! …Amely névtelenül is értékes maradt volna.
  Nemrészeg Hang pedig csak játszik velünk. Nem tetszik.

 64. 44. Tibor bá’

  “amit a magyarok (Orbáni sugallatra) megengedtek maguknak a nyáron az elképesztő felelőtlenség volt. ”

  Tavasszal a korlátozásokra válaszul remek ellenzékünk temette a demokráciát, utána meg a szabadság a probléma… meg maszkot sem, mert a jogállam sérül… Az az érzésem, mindegy, mit tesz a kormány, soha sincsen rajtuk füstszűrős sapka

  A nyaralásokban egyébként éppen visszafogottak voltak a magyarok, belföldön utazgattak, Horvátországban a csehek domináltak (ahogyan mesélték a riportokban), tengerentúlra alig repültek.

 65. 72: Egy orvos:
  Köszi, de a TAJ számodat és az egyéb abszolút személyes adataidat sürgősen takard ki!!! (Tiborbá erre Te is figyelj, mert a NAIH nekimehet az oldaladnak a személyes adatok közzététele miatt akkor is, ha az önkéntesen történt!)
  Vajna Tímea is közzé tette így a személyes adatait, amelyekkel tényleg csúnyán vissza lehet élni… Nekem bőven elég a név és a lelet dignosztikai része a hitelességhez, sztem. ezt itt mindenki osztja.

  Józan Hang valószínűsítem nem az állítása vagy linkje miatt lett megállítva (megjegyzem, sztem. nem csak ő érdemelte ki), hanem az idegesítő és ferdítő “vírushívők” propagandáért. Megjegyzem, azt magad is írod, kellő felelősséggel, hogy “az idősek vigyázzanak magukra”, nekem ez elég annak igazolásához, hogy semmilyen Hang ne nevezhesse hívőnek vagy idiótának azokat, akik komolyan veszik a rájuk nézve ténylegesen létező veszélyt!

  Ez a politikai ráépítés már egyértelmű, sztem. nincs köztünk, aki ne osztaná, hogy nagyon nem kerek a történet. Mit gondolsz, mit lehetne csinálni, hogy kibújjon a szög a zsákból, ill. hogyan lehetne megbékíteni az embereket, hogy konszenzusos társadalmi kiutat találjunk, s ne egymásnak essenek?
  Mert én jelenleg azt látom, hogy van valós eü. kockázat is, van komoly gazdasági kockázat is, s a teljes társadalmi elkülönítés (bármilyen szempontból is szeretnénk) pedig lehetetlen. Ha ezt megoldhatnánk, kibújna a szög a zsákból, és hazai vizen jól jönnénk ki a vírusmizériából is.

  No persze, ha a ducenek már kifizették a nagyok a gázsiját, akkor ezt nem tudjuk kivitelezni!
  ———————————————

  Még egy fontos dolog:
  Ha tudsz PCR teszt manipulációról, kérlek oszd meg velünk! Természetesen nem ezen a nicken, hogy ne légy beazonosítható (bármilyen későbbi hsz. esetében is ezt javasolom).

 66. 75: Fehérlábú gólya:
  Shakespeare idejében “színház volt a világ”.
  Ma sajnos “egy ordas nagy hazugság a világ”, és ezen egyik politikában érdekelt fél sem segít, pedig az egyetlen kiútja lenne az értelmes, civilizált jövőnek!
  De hát ma senkinek sem kell az igazság, csak a gazság…

  Na én például ezért nem fújok L.S.-re, mert bár túl tudja tolni, azért a kardomba dőlnék, ha egyszer meg kellene követnem!

  Hazai vonalon évtizedek óta két félőrült körül táncol az ország (Orbán és Gyurcsány). Ideje lenne végre mindkettőt kidobni!
  Számomra vérlázító az orbáni “demokrácia” és a félkegyelmű ellenzéki megnyilvánulások is.

 67. Re: Csongor
  Az 56. hsz-re való reagálást nem neked, hanem Koczka Zoltánnak szántam.
  Szerintem megkutyulódott a hsz-ek sorszáma.

  Sok tekintetben finomodott a véleményed, és látom hogy látod a fősodor média ferdítéseit… 🙂 Valami nagyon nem kerek ebben a pandémiában, és egyre jobban az sejlik fel, hogy több téren manipulált az egész.
  Megjegyzem, továbbra sem vagyok vírus tagadó, sőt, de az is látszik, hogy a vírusra való hivatkozással nagyon meg akarják kavarni a kakit.

  Re:77
  Ha egy módszer csődöt mondott, akkor módszert kell váltani… Megoldás out of the box lesz, és ezt csak akkor lépjük meg, ha már nagyon ég a ház.

 68. Az új világrend projektjének az utolsó szakaszához érkeztünk amely a covid passzussal kezdődik.

  Itt a covid pass. Mit gondoltál, egy szép reggelen eljönnek és azt mondják, hogy ülj le szép csendesen, hogy beléd ültessem a chipet?

  Lépésről lépésre indulunk. Szerezzen be egy covid passzust most, hogy elmehessen dolgozni, vásárolni és sétálni.

  Egy év múlva a covid passzus az új személyi igazolványokban lesz.

  Két év múlva Elon Musk átírja a chipedbe.

  Gratulálunk. Az aláírásoddal az Új Rend és a Mátrix tökéletes rabszolgája lettél.

  https://katohika.gr/nea-taksi-pragmaton/i-teliki-fasi-tou-schediou-tis-neas-taksis-ksekinaei-me-covid-pass/

 69. 77. Horváth Csongor
  “Na én például ezért nem fújok L.S.-re, mert bár túl tudja tolni, azért a kardomba dőlnék, ha egyszer meg kellene követnem!”

  Megmagyaráznád nekem mit értesz ezalatt?
  Sajnos ezt az árnyalt kifejezést nem vagyok biztos, hogy megértettem.

 70. 78. Dajtás
  Az eredeti kérdésemre ne várjak adekvát választ?

 71. 76. Horváth Csongor
  “ No persze, ha a ducenek már kifizették a nagyok a gázsiját, akkor ezt nem tudjuk kivitelezni!”
  A gázsi csepegtetése már biztosan elkezdődött minden országban, mert meglepően egyszerre lépnek a helyi duce-k. Sok választásuk nem lehet mert a “színdarab” már elkezdődött és a műsor vége előtt nincs lelépés a színpadról. A nagy bábmester biztos megtorolná az engedetlen szinészek idő előtti távozását.
  A legnagyobb baj az, hogy mi, a közönség nem tudjuk, hogy hány felvonásos a darab, mi lesz a végkifejlet és ki(k) rendezték a darabot. Még nagyobb baj az, hogy nem tudjuk elhagyni a nézőteret sem, pedig a függöny széthúzása óta nem tetszik az előadás!

 72. Re:82
  Mi a terv?
  Egy olyan emberi populáció kialakítása, ami hűen és feltétel nélkül engedelmeskedik urainak. Nyilvánvaló, hogy ez a felduzzasztott populáció nem tartható fenn, most próbálják kialakítani a keretrendszert hozzá, hogy közép távon irányítható maradjon a folyamat.

 73. 78 dajtás és a többiek

  “Az 56. hsz-re való reagálást nem neked, hanem Koczka Zoltánnak szántam.
  Szerintem megkutyulódott a hsz-ek sorszáma.”

  Ez nagyon régi történet, és már meg kellett volna tanulni a megoldását.
  Az emberi oldalán túl ez a technikai:

  http://www.antalffy-tibor.hu/437-tibor-ba-blogja#comment-17311
  “Legokosabb, ha a sorszám mdellé kiírjátok a niknevet is.”

  http://www.antalffy-tibor.hu/847-mi-zsidok-uraljuk-a-mediat#comment-61218
  “A számozáshoz írjátok légyszi oda a címzettet is, mert a parkolópályás hozzászólások miatt elcsúszhat a számozás. ”

  Meg tudjátok tanulni?

 74. 81: Tiborbá:
  Nem kiirtani kell, hanem letölteni, eltakarni a TAJ, anyja neve és alul a vizsgálati előzmények kódjai adatokat, s úgy mehet! Ne legyen az a látszat, hogy ki vannak cenzúrázva a hiteles, korrekt hozzászólók. Ha nem tudod, kérd meg rá a hsz. tulajdonosát, hogy úgy tegye fel, s akkor vissza lehetne illeszteni a linket minden gond nélkül!

  80: L.S.:
  Néha betolsz két oldalas, fordítóval átszerkesztett, magyartalan mondatokkal teli anyagokat, amelyeket nem kellemes olvasni. Nyilván sok munka lenne mindezt átírni rövid, közérthető formába, egyfajta kiegyensúlyozott és irodalmilag is magyar stílusban. Pedig előfordult már az is, hogy megtetted, de nem ez a jellemző… Esetenként számomra nem elfogadható weboldalakról származnak az információk.
  Erre gondoltam konkrétan.

  84: Dajtás:
  Ilyenkor sztem. nem az a “jó” kérdés mi a terv, hanem az, hogy mit tudnánk csinálni az adott keretek között, amivel érnénk is valamit?

  86: n/a:
  Igyekszünk… 🙂

 75. 35. Tibor bá’
  Mi van? Előavanzsáltál házmesternek?
  Listázgatunk, listázgatunk? Aztán égetgetünk égetgetünk?
  Azokat akik nem hisznek ennek a szarkeverésnek, amit Te (többek között) is itt generálsz?
  Hidd el sokan vannak így és a napok teltével egyre többen lesznek! A kormány akkor fog bukni, ha bevezeti a megszorításokat. Mert egy kis faluban vagy városban a médián kívül ezzel a szar vírussal senki nem találkozik.
  Ez nem olyan mint a viccben, amikor Sára kefél Grünnel és hazajön Khon (a férj) és ráförmed az asszonyra, hogy ti mit csináltok itt. Mire az asszony, hogy, semmit! Erre Khon, de én azt látom, hogy keféltek.
  Sára: Khon, most Nekem vagy a szemednek hiszel?!
  Ennyit a médiahisztiről.

  Írod:
  “Sok fertőzött = sok halál. Ja, hogy van a kettő között 4-5 hét különbség? Csekélységre nem adunk.”

  Tisztelettel felhívnám a figyelmed, hogy a Balatoni tömegnyomor nem augusztus elején kezdődött, hanem július első hetében (láttam személyesen és még most sem hagyott lejeb). Szóval, ha az öt heteddel számolok, akkor a nagy robbanásnak (benne a nagyszámú halálesettel) kb. augusztus 10-re itt kellett volna legyen, de nem lett. Már megbocsáss a merészségért, de annyira rá vagy csavarodva erre vírusra, hogy már logikusan számolni sem vagy hajlandó (pedig mérnök vagy).

 76. 88: tanuló:
  Logikusan számolt!
  Más van a háttérben… ez csak megérzés. De Isten óvjon minket attól, hogy (bárhogyan is legyen) a bergamói törzs felüsse a fejét most köztünk! Sztem. nem szelídült, csak visszaszorulhatott. Emlékezzünk a korábban felvetettek közt Tia macska koronavírus hasonlatára! Nagyon nincs még lefutva ez a meccs, bár én egyre inkább bízom benne, hogy most már csak a politika mozgatja. Ha színjáték, a meggyőzéshez kelleni fognak, tehát jönnek majd a hullák! Ha nem, az engem fog igazolni, hogy csak meglovagolták, nem tervezték el, s a második hullám majd a novemberi náthaszezonra tolódik, ahogyan egy valós pandémiában lennie kellene… A karácsonyi meglepetés készül, kérdés, hogy gyászt hoz, vagy megvilágosodást?

 77. 88 – tanuló:
  Ha szemtelenkedsz akkor nem lesz más válasásom, minthogy kitiltsalak. És akkor lehet protestálni, hogy aki nem ért velem egyet, azt kimoderálom.

  87 – Horváth Csongor:
  Nekem nincs annyi időm, hogy mindenkire külön bajlódjak. Különben ez nem bíróság, hogy bizonyítani kelljen. Aki nem hiszi el, annak annyi.

 78. 76. Horváth Csongor
  “Ha tudsz PCR teszt manipulációról, kérlek oszd meg velünk!”

  Feljelentés az orvosok megvesztegetéséről a pozitív tesztek érdekében(30-08-2020)

  Részlet egy apokaliptikus riportból:

  Megvesztegetik őket korlátlan ideig ingyenes gépjármű-biztosítással, életbiztosítással, új kocsikat ajándékoznak. A “rendszer” átvette az irányítást, felvette a kapcsolatot az összes bankjával, és a bankok csak az orvosokat hívják föl. Azt mondják nekik, hogy ezt azért tesszük, mert a Covid-19-hez jó munkát végeztek.

  Apokaliptikus tanúsítások a bankrendszerről, amely megvesztegetni próbálja az egészségügyi személyzetet Koronavirusos esetek prezentálására.

 79. Fél év után végre egy orvos kiáll és elmondja amit időközben megtudott a “jelenségről” …
  hogy ne csak az innen-onnan összeollózott híranyagra és végtelenül termékeny fantáziánkra legyünk utalva 🙂
  https://youtu.be/cR5v74QdXH4

 80. Sajnálom, hogy cenzúrázva lett a letöltő link.

  De a lényeg: 45 évesen koronás lettem, nagyjából 5-6 napig tartott a betegség nálam, végig munkaképes voltam, a szaglás kiesése hosszabb ideig tartott mondjuk, az 3 hét is megvolt, de ennyi. Mások lehet, hogy nálam is könnyebben vészelik át, megint mások nehezebben. Ennyi.

  Én határozott hozzájárulásomat adom ahhoz, hogy a tesztem eredményét lássák a blog olvasói, nem kell védeni a személyes adataimat, gondolkodtam előtte, hogy kitegyem-e, és döntést hoztam ennek kapcsán. Ezt nem sokan merik megtenni, mert a “járvány” kapcsán be vagyunk kőkeményen paráztatva! Stigmatizál a dolog! Nálunk orvosoknál ráadásul mindenki csak pénzt lát ebbe, ha meg ellentmondás van, akkor felejtsd el a szakmai előmeneteledet!

  Itt túlmentem minden határon, a kollégáim 90%-a is így gondolja, a maradék meg felfelé nyal, meg családos ember, akinek még holnap is kell az állása, nem mernek eltérni a központi protokolltól. Én a magam részéről besokalltam. Ennyi.

 81. 77. Horváth Csongor
  Igazad van. De őszintén kit tennél a helyükre a jelenlegi ellenzéki felhozatalból? Fegyőrt, aki egy komcsi dinasztia képviselője? Donáth A. aki egy ateista lelkész lánya? És még sorolhatnám.
  Az a bajunk, hogy per pillanat a normálisak hallgatnak. És ez nem is fog változni. Mindég a nyomulós senkiháziak kapják meg a hatalmat, mert amíg te a párbajon egy kardal vívsz, ők egy kardal meg egy hátuk mögött tartott tőrrel.

  Tibor bá’

  Rendben, megértettem. Amint látod, udvariasan próbáltam szemtelen lenni. Bocs.
  Csak azt nem értem, hogy Te aki tisztánlátásról voltál/vagy ismert, hogy nem látod be, hogy valami disznóságra is használják ezt a vírustörténetet.
  Soha nem féltél kimondani az általad vélt igazat, mert mint mondani szoktad, Tőled nincs mit elvegyenek. Akkor most miért nem akarsz a dolgok (vírus) mögé nézni?

 82. 72. Egy_orvos

  “Jelentem, a nemi szervem keményen áll. ”

  Fertőzés után ez a vírus hatása? 😛 Miért nem írták eddig a tünetekben, sokkal kisebb lenne a pánik, sőt… 😉

 83. 72: Egy_orvos + 93: Sajbán-doki

  Szóval nem kell félni a kinai virus ócskaság!
  Hülyeség a maszkhordás, a karantén, sok buta
  állam feleslegessen zárja le határait!
  A lassan 1 millió halotról szóló statisztika is hülyeség!
  Vagy nem?
  Kedves “DOKTOR”
  Fogjad a diplomádat töröld ki vele a szxrxs seged!!!
  Szégyeld a pofádat!!!

 84. 45. Józan Hang
  plusz 1
  “Köszönöm az említésemet, ritkán nézek csak be ide az utóbbi cenzúrás időszak után. Talán túlságosan is szabadszájú vagyok, de meg lehet nézni, hogy ÉN miket “vizionáltam” a móka elején.”

  Ne haragudj, hogy rosszul írtam a nevedet, de nem nagyon találtam tőled hozzászólást az utóbbi időben. Csak arra emlékeztem, hogy a hozzászólásaiddal teljes mértékben egyetértek, mind azokéval, akiket a 37. hsz-ben említek.
  Két pártra szakadtunk a Coviddal kapcsolatos megítélésben, én is az “ellentáborhoz” tartozom (bár ez megítélés kérdése, minden relatív, hogy mi a “tábor” és mi az “ellentábor” ?? 😮 ). Ez ugyan olyan, mint a történelem: mindig a hatalmon lévők írják. És most itt a hatalom: Tibor bá’. Sajnos nagyon egyoldalú, makacs, hajthatatlan, meggyőzhetetlen “hatalom” az övé. 😛
  Szerintem (ahogy egyre több hozzászóló szerint) a bloggazdának – Tibor bának – és az ővele azonos véleményen lévőknek nincs igazuk!!! Ezt már el kéne ismerniük, nem tudom mikor fogják??? 2021 nyarán??? Vagy 2025 nyarán??? Vagy 2030 nyarán???
  BULLSHIT. 😛

 85. 97: Elek:
  “nincs igazuk!!! ”
  – Na látod ez az, mert nem érzékeled reálisan, hogy nem ez az igazság és nem ez a fő probléma, pont ez a baj! De nem értitek meg…

 86. Vákumban a fény terjed a leggyorsabban. Emberi közegben meg a sötétség.
  Ha megnézitek a fertőzések felszaporodásának ütemét az 1 hetes mozgóátlagok alapján, gyakorlatilag világelsők lettünk…
  Van itt valaki aki abban bízik, hogy nem fogja elérni a veszélyeztetett korosztályt és a krónikus betegeket?
  Itthon a szuperkupadöntő az elsődleges prioritás a járvánnyal kapcsolatos kormányzati döntésekben. Majd utána lesz kötelező pl. az iskolai hőmérőzés.
  Annak megvalósítása az eszközhiány miatt kaotikus lesz…
  Használjátok helyesen a maszkot és kerüljétek a tömeget … akik erre sem képesek na azok a vírusvektorok!

 87. 96: ödön:
  Nem ezt mondta! Ne sarkítsd le ennyire. Ha fordított logikával veszem, akkor az orvosok 90%-a megbolondult volna? Vagy inkább a 10% seggnyaló? Utóbbi tűnik valósnak…
  Nem papírforma szerint történnek a dolgok, s az elsőkézből jövő beszámolók/információk hamarosan a napnál is fontosabbak lesznek a tisztán látás lehetősége szempontjából!

  93: Sajbán doki:
  Nem moderálva lettél, egyszerűen el lettek távolítva a személyes adataid, mert emiatt a hatóságok (ha úgy akarják) rászállhatnak a blogra, s egyikőnk sem szeretné azt, hogy ilyen banális dolog miatt megszűnjön ez a lehetőség (is).
  Tedd ki az érzékeny személyes adataid nélkül, biztos vagyok benne, hogy Tiborbá akár be is keretezi neked így! Arró nem is beszélve, hogy egy hónap – vagy idő múlva majd akár meg is bánhatod, ha kint marad… Felindulásból nem szabad cselekedni. A dokumentumot egyébként sokan láttuk már, magam nevében még egyszer köszönöm a bátor kiállást és az információt!

 88. Vákumban a fény terjed a leggyorsabban. Emberi közegben meg a sötétség.
  Ha megnézitek a fertőzések felszaporodásának ütemét az 1 hetes mozgóátlagok alapján, gyakorlatilag világelsők lettünk…
  Van itt valaki aki abban bízik, hogy nem fogja elérni a veszélyeztetett korosztályt és a krónikus betegeket?
  Itthon a szuperkupadöntő az elsődleges prioritás a járvánnyal kapcsolatos kormányzati döntésekben. Majd utána lesz kötelező pl. az iskolai hőmérőzés.
  Annak megvalósítása az eszközhiány miatt kaotikus lesz…
  Használjátok helyesen a maszkot és kerüljétek a tömeget … akik erre sem képesek na azok a vírusvektorok!

 89. 72 93. Sajbán-doki

  Én is köszönöm a bátor kiállást és az információt.Komolyan kell venni.

  COVID-19 van és valamiért úgy tűnik, hogy felfutó esetszámra van szükségük.
  A saját fülemmel hallottam az anyósomék szomszédjától, hogy ne féljünk a covidtól mert a félkegyelmű( valóban mentálisan retardált)rokonuk, családtagjuk 100000ft-ot kapott, hogy covidos’ legyen’. Ez egy nagyon szegény cigánycsalád. Ott mutogatták a pénzt és láthatóan örültek neki, mentek is a boltba. Előtte meg féltek.
  A reakciójuk biztos igaz volt.A szavak nem érdekelnek.
  Ők már azt gondolják nincs is ilyen betegség!

  Megmondom őszintén nem értem.
  Egyre több az ilyen beszámoló. ld.István 62 hsz.
  A facebookon is terjedtek idáig, de ugye amíg a saját fülemmel nem hallottam.
  Szóval mi ez?

  Nagyon rosszat sejtek, mert lassan nyilvánvaló lesz széles tömegeknek is. Ennyire nem ronthatják el.

  Komoly káosz várható, ha oltás-megtagadás lesz.
  Nagyon melegszik a szaros bili és már billeg is.
  Azt hiszem, hogy megteszem a szokásos gyakorlat szerinti felkészülést.
  Nem hallogatom! Milyen jól tettem februárban is, azóta milyen draga lett a rizs?! Rizs a legjobb befektetési alap, nem az arany😋.

  99.Horváth Csongor

  A 90% a jó arány. 10 % is sok, hogy épeszű ebben a kérdésben.
  Ráadásul ellenérdekelt, üzemanyag a félelem.Féltik a családjukat, pofa be van nekik.
  Mit nem érthető ebben? Az embereket könnyű ráncigálni, kevés kivétellel.

 90. 94 – Tanuló:
  Az Ember úgy működik, hogy mindenből megpróbál hasznot húzni. Miért pont a COVID-19 esetében lenne más.
  De…. januárban láttuk a videókat Kínából. Aztán jött az olasz hullagyár. Nálunk az idősek otthona. Az angol és amerikai fiaskó. A spanyol és francia felfutás. Az indiai tömeges megbetegedés. Most Izraelben napi 4000 megbetegedés és 3 hetes leállás. Azt kellene elfogadnom, hogy ezek mind, összehangoltan hazudnak? Ugye nem haragszol, ha nem vagyok ennyire hülye? Azon viszont csodálkozom, hogy ti ilyen mértékben beszoptátok néhány hülye botcsinálta “szakértő” alaptalan dumáját. Igen, van akinek meg se kottyan, de olyan is van, aki két hetes invazív lélegeztetés és kínok-kínja után meghal. És a koromnál fogva, rám ez vár.

 91. Érdeklődéssel olvastam “egy orvos” beszámolóját. Végre valaki biológiai műveltséggel szól hozzá. Aztán leírta, hogy egy középkoru ember aránylag enyhe tünetekkel, vélhetően károsodások nélkül élte át a covidot. Ez egy gyakori verzió lehet. Hozzátette: “Itt gazdasági, nem pedig egészségügyi válsághelyzet van!” Ezt a megállapítását — ami akár igaz is lehet — viszont semmilyen további információval nem támogatta. Hát én ebben egy betü új információt nem látok. A sorok között meg mindenki azt talál, amit akar. Úgy látom ennyivel lettünk okosabbak tőle. Nyilván én is nagyon köszönöm, és továbbra is igyekszem udvarias maradni.

 92. ” Igen, van akinek meg se kottyan, de olyan is van, aki két hetes invazív lélegeztetés és kínok-kínja után meghal. És a koromnál fogva, rám ez vár.”

  Tibor bá

  te borzasztóan félsz. Pedig semmi okod rá.

 93. 94.Tanuló
  Kedves Tanuló, Curix és hasonló virus szkeptikus barátaim:
  Megvallom, egyidőben én is majdhogy beálltam a virustagadók széles táborába, főleg mert rengeteg volt azok száma, akik virust rendkivüli könnyedséggel , szinte észrevétlenól kihordták, habár valamennyien pozitiv erdményt mutattak ki, azaz koronások voltak a javából, de mégis.
  Mégis?
  A tegnap esti hirekben bombaként hatott a következő:
  A háziorvosok országos szövetsége bejelentése szerint komor és baljós felfutás van ezen volt koronabeteg körében mindenféle fura, a korosztályra egyáltalán nem jellemző panaszok tekintetében:
  Viszonylag fiatal emberek, 30-40-50 -es korosztály, akik semmi probléma nélkül vészelték át a koronát, hirtelen krónikus fáradékonyságra, gyengeségre, étvágytalanságra, akár 4-5 lépcső megmászása utáni erős szivdobogásra, gyakori fej-gyomor-vesetájéki fájdalmakra panaszkodnak, csupa olyan ember, kiknek digitális azaz könnyen áttekinthető gyógytörténetük során soha semmi hasonló panasszal nem fordultak háziorvosaikhoz, és ezen jelenség, az emberek digitális orvosi dossziéja verte ki a vészcsengőt a háziorvosoknál.
  Kivétel nélkül középkorúak, kivétel nélkül volt koronások, de akik szinte meg sem érezték a betegséget. AKKOR!!!!
  MOST, néhány hónap után derülnek ki dolgok, amelyeket akkor nem is érzett az ember.Ezek szerint, vagy nem lesznek öregek nemsokára, vagy idősebb korunkra valamennyien emberi roncsok, annak ellenére, hogy a virus csak mintegy áthaladt rajtuk.
  Egy szó, mint száz, emberek, ha ez igy igaz a haziorvosok szerint, akkor ilyen virust még nem pipált az emberiség

 94. 105: Bálint:
  Majd egy hónapja erről papolok én is…

 95. 105 balint

  A hozzászólásodat NAGYON hasznosnak tartom. Köszönöm!

 96. 104 – Curix:
  A diagnózisodra nincs szükségem.
  Régi megállapításom, hogy bátor ember nincs, csak hülye.

  105 – bálint:
  Ezt a tény én már elég rég ismertettem. Persze nem én találtam ki, hanem olvastam róla. De, amit írok az le van söpörve az asztalról azon az alapon, hogy borzasztóan félek.

 97. 78 Dajtás
  Tudom, itt n/a az ügyeletes reklamáló, ha nem írják ki precízen a nickjét, de már bennem is régóta érik, hogy megkérjek mindenkit, hogy írja ki a nicket és a sorszámot is, mert főleg egy hosszúra nyúlt hozzászólás sorban nem emlékezhet az ember kapásból minden hozzászólásra, de a nicknév sokat segít, hamarabb összeáll a kép,hogy kinek a bejegyzésére szól a válasz.
  Az esetek többségében így nem kell visszalapozni a hozzászólásig, könnyebben beugrik, hogy miről is volt szó benne.
  Nagyon le tudja lassítani az olvasást, ha mindig vissza kell lapozni…

 98. 105: Inkább úgy mondanám, mint aki évekkel ezelőtt megszenvedte már egy egészséges ember számára kb. 2-3 nap náthával járó vírus fertőzésének komoly szövődményeit, hogy nem valószínű, hogy egész életükre roncsok lesznek. Viszont 1-2-3 évükbe belefog telni amire tudatos életmódváltással a COVID-19 előtti állapotuk környékére visszafejlesztik magukat fizikailag, és lehetséges, hogy pár műtétre is szükségük lesz. Persze sosem lesznek már olyanok, mint előtte, de azért az emberi szervezet elképesztő regenerációs képességgel rendelkezik kb. 50 éves kor környékéig. De persze lehet, hogy nem így lesz, bízzunk az általam felvázolt tapasztalatokon alapuló jobbik forgatókönyvben!

 99. Sosem látott magasságokba emelkedett Magyarországon a fertőzöttek száma, és sosem végzett még a magyar egészségügy ennyi tesztet. Ám ha nem a mellbe vágó napi adatokat, például a hétfői 844 új fertőzöttet, hanem az egész hetet vetjük egybe a korábbiakkal, azt látjuk: az elmúlt hét napban 60 százalékkal nőtt az új fertőzöttek száma az előző héthez viszonyítva, miközben korábban heteken keresztül triplázódott ez a szám. Több pozitív eset kimutatásához több tesztre lenne szükség, a vizsgálatok számának növekedése viszont nem állja a versenyt a vírus terjedési ütemével. De ha a kormány járványügyi szakértőitől is azt halljuk, hogy az új védekezés alapja a tesztelés, miért nem voltak nagyobb tartalékaink? Egyáltalán, hogyan lett a drága, körülményes PCR-vizsgálat a tömegtesztelés módszere?

  Nagyobb a vírusrobbanás, mint amekkorának látszik – a számok mögé néztünk
  https://www.valaszonline.hu/2020/09/14/koronavirus-teszt-europa-magyarorszag-korkep/

 100. 76 Horváth Csongor
  Nekem az egyszerűen nem fér a fejembe, hogy milyen motivációja lehet a világ összes kormányának, hogy szándékosan kárt okozzon saját gazdasági működésében, ami többek között hosszú távon a saját politikai esélyeit is csökkenti a hatalmon maradásra, és a saját anyagi érdekeivel is szembemegy.
  Szerintem, ha van adathamisítás, az legfeljebb éppen arról szól, hogy a járvány terjedéséről, a halottakról olyan irányban kell hamisítani, amely azt bizonyítja, hogy a kormány a helyzetet a lehető legjobban kezelte, másokhoz hasonlítva nálunk kevesebb az áldozat.
  Ez pedig nem azt jelenti, hogy a vírus nem veszélyes, csak szándékosan felturbózzák, hanem inkább azt, hogy a veszély reális, és nem akarja a kormány, hogy az esetleges későbbi sok halottat ellene fordíthassák, ezért mindent elkövet, hogy korlátozza a terjedését.
  Mivel erre nincs tökéletes recept, ha a működőképességet is fenn akarják tartani, ezek közt vannak látszatintézkedések is, amelyek vitathatók, de azt célozzák, hogy minden ember érezze a törődést, ne adjanak támadási felületet az átlagpolgárnál, hogy semmit sem csináltak.
  Nálam ez így áll össze.
  A doki hozzászólásából meg én annyit szűrtem le, hogy igenis vannak, akiken a vírus minden látható nyom nélkül átszalad, de ez nem zárja ki, hogy másoknál meg súlyos következményei vannak. Kérdés, hogy milyen arányban.
  Szerintem minden kormány be van &arva, és nem gerjeszteni, hanem fékezni akarja a járványt, csak nem nagyon tudja, és persze közben nyilván megy az ötletelés, hogy ha már itt van, akkor milyen pozitív dolgokat lehet most sínre tenni, kipróbálni, amit békeidőben nehéz motiválni. Mondjuk a távoktatás rendszerének kiépítése.

 101. Mi február végén, márciusban voltunk betegek(már nem emlékszem pontosan), és senkinek semmi visszamaradt baja. Hozzátartozik a történethez, hogy mindannyian szinte egész nyáron szabadban dolgoztunk reggeltől estig, úgyhogy a D vitamin szérumszinttel nem nagyon van/volt baj. Zoltánnak ebben szerintem igaza van, D3-Mg-K2 tabletta kb 3 Ft a gyógyszertárban, ártani biztos nem árt, szedjétek bátran. Komplexnek meg ott a Scitec Mega Daily One Plus 4500Ft-ért, én pl ezt szedem. Megjegyzem ő volt az első aki ezt beírta, úgyhogy ha hallgattak rá, nem egy ember életét könnyítette meg.

 102. Az Egyesült Államok Tennessee államában lévő Oak Ridge Országos Laboratórium Summit nevű szuperszámítógépébe betáplálták több mint 17 ezer koronavírus-minta genetikai adatait. Az adathalmaz 2,5 milliárd genetikai építőkő információit tartalmazta. A számítógép feladata az volt, hogy találjon a genetikai kódban olyan összefüggéseket, amelyekre a hagyományos kutatómódszerekkel nem lehetne rálelni.

 103. 112. hubab .
  Nagyon is elképzelhető a gazdaság mesterséges és világszintű romba döntése ,ha az emberi faj totális kipusztulása került elnapozhatatlan feladatként a világ vezetői elé ( klímaváltozás és szennyezés miatt) dicséret érte , csodálatos terv.
  A fogyasztói,ipari civilizáció végnapjait éljük.

 104. 115 Phyton
  Az eredeti elemzés itt is igazolja a D vitamin nélkülözhetetlenségét…

  Emberek! Ne higgyétek el, csak szedjétek.
  1 g D vitamin 500 000NE !!!
  3 g egy évig elég.
  Filléres cucc!

 105. A WHO múltheti kijelentése : ezt a járványt újabbak követik majd, soha nem térhetünk vissza már a megszokott életmódhoz. Szoktatnak a gondolathoz.Előre.
  Helyes. Persze ,ez egyik tábornak sem tetszik, sem a vírushívőnek,sem a vírustagadónak

 106. 117: KZ: Aszontad, nem lehet cukrot enni a D vitamin mellett. Hát én majdnem képtelen vagyok a reggeli kávémat cukor nélkül meginni, de egyébként szedek D vitamint… este, lefekvés előtt. Valami megoldás esetleg?

 107. 119. Infos
  Idd tejszínnel. Nekem bejött.
  Lehet vaj is vagy pl. kókuszzsír

 108. Érdeklődéssel olvastam “egy orvos” beszámolóját. Végre valaki biológiai műveltséggel szól hozzá. Aztán leírta, hogy egy középkoru ember aránylag enyhe tünetekkel, vélhetően károsodások nélkül élte át a covidot. Ez egy gyakori verzió lehet. Hozzátette: “Itt gazdasági, nem pedig egészségügyi válsághelyzet van!” Ezt a megállapítását — ami akár igaz is lehet — viszont semmilyen további információval nem támogatta. Hát én ebben egy betü új információt nem látok. A sorok között meg mindenki azt talál, amit akar. Úgy látom ennyivel lettünk okosabbak tőle. Nyilván én is nagyon köszönöm, és továbbra is igyekszem udvarias maradni.

 109. 113 n/a
  De most ne reklamálj, ezért éppen piros pontot adtam… 🙂

 110. 121 – Csont:
  Ilyenkor az ember a videót nem nézi végig, még akkor sem, ha ez a bloggazda kötelessége lenne. 😀

 111. 116 kalotaszegi
  Nem teljesen kizárt, de nem is túl valószínű.
  Gondolod, a világelit felmegy egy felhőkarcoló tetejére, és leveti magát magával rántva mindenkit, ahelyett, hogy végigszenvedje a lassú leépülést?

 112. 1O8. Tibor bá’
  “Régi megállapításom, hogy bátor ember nincs, csak hülye.”

  ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ: «Τὸ εὔδαιμον τὸ ἐλεύθερον, τὸ δ’ ἐλεύθερον τὸ εὔψυχον».

  THOUKIDIDIS: “Boldogok a szabadok és szabadok a bátrak”.

  Vagy szabadok lesztek, vagy csendesek lesztek, mindkettő együtt nem létezik.

  ..Vajon… kikért szól a harang?

 113. 125.Tibor bá’
  Fekete humor
  “Sírokat ásatnak a maszkviselést megtagadókkal:”

  A junta rezsimében, amelyben élünk, azt mondják, hogy ne fogadjunk el egy második orvosi véleményt !!!
  Elvesztettük már a jogunkat a második véleményhez amelyet mindannyian a “demokráciában” élveztünk?!?

 114. 123.Tibor bá’: Üdvözöllek! Én azt a hozzászólást ma déltájban írtam (akkor valamiért nem ment el, de nem volt időm ezzel foglalkozni, meg nem volt életbevágó) és a tegnapi “egy orvos”(72.) nicknévre gondoltam, aki úgy látom később “Sajbán doki” lett.

  Mindig érdeklődve olvasom szakemberek hozzászólását, bízok benne, hogy több új információt kapok, mint a fotel-filozófusoktól. Engem a vírus biológiája is érdekel, nem csak a megmenekülés. Talán túlzott volt a várakozásom és csalódásomban keveslettem, hogy leírja, hogy mint középkorú, egészséges ember, aránylag könnyedén esett át a covidon. Ez elég gyakori lehet, nem nagy hír. Azt főleg furcsállom, ha erre alapozza véleményét: “Itt gazdasági, nem pedig egészségügyi válsághelyzet van!” Mert mást nem írt, ami miatt a gazdaságihoz képest az egészségügyi probléma elhanyagolható.

  Aztán sokan köszönik az információt és üdvözlik a harcos kiállást. MILYEN INFORMÁCIÓT??? MI MELLETT ÁLL KI? Bocs, de együgyű vagyok.

  Nála viszont videóra nem emlékszem, talán másik orvosra gondolhattál az idő elcsúszása miatt.

 115. 124.Hubab
  Talán mégiscsak létezik erkölcs ,és ez az ára.
  Mától Romániában minden tömegközlekedési forma ingyenes minden iskolás számára az országban. Sürgősségi kormányrendelettel iktatták be,amelyik cég nem veti alá magát ennek azonnal visszavonják a működési engedélyét.
  Ez megint ellentmond a járványmegelőzésnek és távolságtartásnak ,de nagyon jó szennyezés szempontjából,hogy nem minden szülő személygépkocsijával viszi porontyait az iskolába ,ahogy eddig sok sok éven keresztül minden egyes nap, hatalmas közlekedési dugókat okozva.Az ökológiai lábnyomról nem is beszélve.

 116. 116. hubab

  A világelit nem tervez öngyilkosságot. Csak hagyja megszaladni az amúgy is zajló-nem mellesleg általuk is generált- folyamatokat. Kicsit rásegít ezzel-azzal.

  Fantasztikum? Mindenkinek benne kell lennie?

  Nem.
  A piac önszabályozó nagyrészt. Csak a keretek(klíma, erőforrások, társadalmi mechanizmusok)jelentik működőképessége határát.Elég ezeket befolyásolni, de ezeket kell, különben ezek a hülye buszsőförök bemennek a munkahelyükre aztán még buszt vezetnek a végén, amivel az emberek melózni meg költeni járnak. A vendéglős megfőzi a káposztalevest menüben, a nyugdíjas meg megveszi stb. Egész addig csinálnák amíg közbe nem szólna vmi nagyobb ld.klíma.

  A társadalmi mechanizmusok szintjén kell beavatkozni, különben a működés egyéb (amik már számukra is veszélyesebb, hanem végzetes) korlátai hozzák el a falnak csapódást. Idáig a társadalmi-gazdasági modellt ( pl. a tőzsdét) a javak és a hatalom koncentrállására használták, alakították ki. Azonban mindenük megvan ezekből.
  Sürgeti őket az idő, mert ők is a modell önműködő mechanizmusának a foglyai.
  Befolyásuk csökken, mert nem kézivezérlésű a világ. Csak a főbb csapásvonalakon manipulálnak, terelgetnek. Ez egyre kevésbé elég.

  Ha az oltásmizéria nem fog működni, bedobják a gyeplőt a lovak közé. Végülis a forradalom is jó . Szeretnék a kontrollt megőrizni, ehhez emberek is kellennek, de ha végképp nem megy, akkor jönni fog a irányított ?nukleáris tél, mint számukra is egy utolsó megoldási kísérlet.

  És ha fantasztikumot akarunk, akkor tovább is mehetünk. Mondhatjuk, hogy ami világunkban jelenleg zajlik az nem más, mint a tudati terek harca. Ennek egyik kivetülése a mostani eseményláncolat.
  De ez már így is nagyon sok itt.

 117. Re:131
  “tudati terek harca” kifejezést nem írtam itt először a klíma témában?

 118. 132. dajtás

  Könnyen lehet😚.
  De én nem tőled “nyúltam”.

  Talán Tóth Ákos?

  Különben is csak nevén neveztem a gyermeket.

 119. Sokan kételkednek (itt is!) a maszkhasználatban.

  A bizonyítékok szerint a maszk lehet az oka (egyik oka) a vírus “gyengülésének”

  Azáltal hogy kevesebb vírus jut be így enyhébb tünetek fejlődnek ki:

  telegraph.co.uk/global-health/science-and-disease/face-masks-could-giving-people-covid-19-immunity-researchers/

 120. 131: Balázs:
  Gondolatmeneteddel nagy vonalakban egyetértek.
  A lényeg, hogy amennyiben bizonyos folyamatok elszabadulnak, belülről már nem lehet megzabolázni. Lásd társadalmi cselekvés, alulról szerveződő kezdeményezések. Egy időben úgy tűnt, ez lehet a kiút. Ma már csak mosolyog az ember ezen… Ha nincs egy űrlényflotta készenlétben a naprendszer peremén (vagy valami hasonló horderejű lehetőség), akik az EMBERT megállíthatnák, az Isten sem tudja már helyes útra terelni az emberiséget!

 121. 137. Horváth Csongor

  A legnagyobb baj, hogy az emberek nem akarnak változni. Ezáltal nincs változás.

  Ha figyelünk, észrevehetjük, hogy minden elkezd leállni, lelassulni.
  Az emberek célorientált magatartása megváltozik.

  Be fognak fordulni magukba!
  Nem pusztán pesszimistán, hanem fókuszváltás is történik a kintről a bentre.

  Lassan jön az önmagunkkal szembenézés ideje, utána kinek-kinek a tudása és a vérmérséklete szerinti reakciója.

  Az űrlényflotta nem avatkozhat be(tudom viccnek szántad), amíg belső változás meg nem történik, ez a faj “próbája”. Ha az önfelfalást folytatjuk, akkor ez hatványozódva a végéhez ér egy évtizeden belül, egy-két ezer gombafelhő vagy valami hasonló képében.

  Azonban még ezekben a vészterhes időnkben is megtehetjük, hogy önvizsgálatunk tükrében revidáljuk az élethez történő hozzáállásunkat.
  Ha az életünk általunk megismert keretrendszerét tekintjük, ez a fel- és beismerés tulajdonképpen lényegtelen, nem befolyásoló tényező.
  Azonban ha magasabb perspektívából tekintjük-(ezt nem tudjuk vagy csak nehezen elképzelni, mert többnyire nincs ismeretünk erről) akkor az utolsó (értsd halálunk) pillanatig van értelme a változtatási szándéknak. Persze fizikai kifutása nem lehet semmilyen felismerésnek az utolsó utáni pillanatban, de információsan!!! rendkívül fontos.
  Ez a kataklizma közepén is adhat egyfajta nyugalmat.
  Persze ezt kár ragozni, mert már megint az élet és halál hitvilágába tévedünk.

  Én arra buzdítok mindenkit, hogy sohasem késő belátni hibáinkat!
  A változtatási szándék a régi elvek mentén most már mellékes, csak a csodában bízhatunk.
  Hát bízzunk abban!😙🙄 De kezdjük el végre elemelni a tekintetünket a padlóról!!!!

 122. Új szintre lép lassan a vírus elleni kereszteshadjárat:

  “Orbán szerint majd a jogászok megvizsgálják, mit lehet tenni a rémhírterjesztő baloldal ellen.”

 123. Egy hónapja Magyarország még az egyik legjobb, most viszont már az egyik legrosszabb, konkrétan az ötödik helyen áll a koronavírus-járvány terjedési sebességének leggyakrabban figyelt mutatószáma alapján – derül ki a Portfolio vizsgálatából. Nem véletlen, hogy megszaporodtak Orbán Viktor kormányfő interjúi és videói a témában, újabb szigorító lépéseket jelentett be a kormány és három hónap szünet után szombattól újraindul az operatív törzs sajtótájékoztató sorozata is.

  Koronavírus: Európa élvonalába ugrott a magyar járvány terjedési sebessége
  https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200918/koronavirus-europa-elvonalaba-ugrott-a-magyar-jarvany-terjedesi-sebessege-449372

 124. 142 – Python:
  El nem tudom képzelni, hogy egy értelmes ember ne fogja fel ésszel, hogy a kezdeti gyors intézkedésnek köszönhető jó helyzetet fenn kell tartani. Magától nem marad jó a helyzet. Nem lehet elkövetni hibákat. Horvátország teli volt fertőzöttekkel, és szabadon beléphettek. Nem volt elrendelve a maszk viselés. Az embereket szinte lekergették a Balatonhoz. stb.

 125. Megvan az első koronavírusos a településemen. ~400 fős település.

 126. “Megvan az első koronavírusos a településemen.”
  Nekem meg a szomszédomban. 🙁

 127. 143: Tibor bátyám, hidd el…, rengeteg a tagadóvá vált ember van, a nem teljesen elhülyítettek között is. Az ismerősi körömben egyesek már ott tartanak, hogy a maszkokat el kellene égetni. Diplomás, eddig értelmesnek ismert emberekről van szó, és láss csodát, gőzerővel terjed a maszk tagadás hülyesége! Értem én, hogy vissza akarnak térni oda, ami a járvány előtt a megszokott életük volt.
  Erre mondom nekik, hogy OK, de ez a COVID-19 csak egy ízelítő, mert ahogy olvadnak a gleccserek, kienged a permafroszt, akkor kb. 10-15 év múlva olyan vírusok, baktériumok, gombák, stb. kerülnek majd ki a fagyott állapotból, amelyekkel az emberiség a Jégkorszak előtt és alatt találkozott utoljára, szóval olyan járványok fognak majd a ’30 -as években jönni, hogy ez a mostani azokhoz képest egy kis kezdő semmiség. Erre megkapom, hogy Te hülye vagy…!
  Itt tartunk, ez az egyre fokozódó társadalmi belső feszültség előbb-utóbb robbanni fog…! 🙁

 128. Tüdő, szív, agy, vese, emésztőrendszer – úgy tűnik, semmi sincs biztonságban, ha a koronavírusról van szó. A szakemberek folyamatosan kutatják, milyen hosszabb távú hatásai vannak az új vírusnak, de azt már most látni, hogy jelentős szövődmények maradnak fenn. Baktréiumbuborékoktól a tüdőben a szívrendellenességen át egészen az agykárosodásig mindenről hallani. Rossz hír, hogy az enyhébb lefolyás esetén is fennmaradhatnak szövődmények, és ez alól a fiatalok sem kivételek. Alábbi cikkünkben a koronavírus szövődményeiről szóló nagyobb kutatásokat szedtük össze.

  Felgyógyultak a koronavírusból, de megmaradnak a szövődmények – Ki mire számítson?
  https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200919/felgyogyultak-a-koronavirusbol-de-megmaradnak-a-szovodmenyek-ki-mire-szamitson-449332

 129. 148 – Python:
  Hidd el nekem, hogy az ismerőseid pont úgy tudják, mi a helyzet, ahogy te. De ők a tagadás és a harag fázisában vannak. Nem kellően intelligensek.

 130. 150: Igen Tibor bátyám, nekem is az a meglátásom, hogy a gyász 5 fázisából az első háromban járnak. Ki a tagadás, ki a harag, ki az alkudozás fázisában, azért akad pár depressziós is, de nagyon kevesen jutottak még el az elfogadás állapotába!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük