(3307) Eddig mit tanultunk meg a koronavírussal kapcsolatban

Tibor bá’ fordítása online

 

Hivatalosan 6 hónapja jelentették be a COVID-19 pandémiát. Azóta néhány dolgot megtanultunk vele kapcsolatban. Mik ezek?

Hol arathat a pandémia?

A kezdetben reméltük, hogy minket elkerül, mert a kínaiaknál azért terjed, mert a piacokon szerzik be a fertőzött élelmiszereket, Az olaszoknál azért terjed, mert rokonok, barátok ölelkeznek, amikor találkoznak egymással. Szállodahajókon terjed, mert a büfékben torlódnak. Idősek otthonában azért terjed a fertőzés, mert ott krónikus betegek vannak. New Yorkban terjed, mert nagy a tömeg. Ma már tudjuk, hogy a fertőzés bárhol, bármikor megtörténhet.

Kik halnak meg?

Az első halottak aránytalanul az idősek köréből jöttek elő. Ma már tudjuk, hogy az előrehaladott életkor és a krónikus betegségek rizikótényezők, de a betegség megölhet fiatalt, egészséges embereket is. Megölhet felnőttet, tinédzsert, és gyerekeket egyaránt.

A fertőzött felületek nem a főveszély forrásai.

Az első időkben az egészségügyi szakemberek figyelmeztették az embereket, hogy gyakran és alaposan mossanak kezet, fertőtlenítsék a tárgyak felületeit, és ne érintsék meg az arcukat. Ezek az intézkedések ma is jónak mutatkoznak, de ma már tudjuk, hogy a tárgyak felülete nem a fő fertőzési források.

A vírus a levegőből támad

A kezdeti időben úgy gondolták, hogy az orron, szájon keresztül a levegőbe jutó apró fertőző cseppek igen gyorsan leesnek a földre. Ma már tudjuk, hogy igen apró, fertőzött részecskék hosszú ideig a levegőben maradnak és fertőznek, különösen zárt területeken.

Sokan fertőznek, holott nem betegek

Ezek az emberek szimptómák (tünetek) nélkül vannak közöttünk és légzésükkel, beszédükkel fertőzik a környezetüket. Mivel nem ismerjük fel őket, a legjobb védekezés, ha mindenki hord szájmaszkot.

A meleg és a napfény nem állítja meg a vírust

Az influenza egy szezonális, légúti betegség, ami télen van a csúcson. Ez adott reményt arra, hogy az új koronavírus is hasonlóan fog viselkedni. Mára kiderült, hogy a járvány nyáron, a napfény ellenére se lassul le. A vírus terjedését az emberek viselkedése befolyásolja.

A szájmaszk hasznos

A kezdetben úgy gondolták, hogy a szájmaszk nem állítja le az apró, vírust hordozó részecskéket. Ma már tudjuk, hogy a szájmaszk nagymértékben csökkenti a fertőzött egyéntől származó, fertőző anyag kiáramlását beszéde közben. Valamint a maszkot viselőt is védi, nem tökéletesen, de eléggé ahhoz, hogy a betegség terjedését csökkentse.

Rasszizmus?

A COVID-19 jobban fertőzi a Szines bőrűeket, de nem genetikai alapon, hanem azért, mert a színes bőrű emberek életkörülményei jobban kedvezek a fertőzés terjedésének.

A miszinforfmáció gyilkol

A nem megfelelő információszolgáltatás miatt a különböző félretájékoztatások keringenek a világhálón és az emberek között. Ezekre jellemző, hogy a veszély létezését vagy tagadják, vagy lekicsinyítik. A lehetséges védekezések elhagyása, vagy elhanyagolása életekbe kerülhet.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

289 gondolat erről: „(3307) Eddig mit tanultunk meg a koronavírussal kapcsolatban

  1. Addig, ameddig vadászengedéllyel maszk és tesztelés nélkül beléphetsz Magyarországra bárhonnan a világból és ott bárhová elmehetsz, addig ez a „pandémia” nem valós. Létezik a vírus, igen komoly néhány száz ember számára a világban, ez nem kétséges – de nem kell rettegnünk tőle és nem kellenek ezek a hamis védekezések, mint a maszk. Felesleges. Írom ezt azért, mert a kenyai vadásznak, ha van esze, most lehetősége van bejönni Magyarországra mindenféle ellenőrzés nélkül – miközben te nem tudod külföldről látogatni a szeretteidet, mert nincs vadászengedélyed. Neked teszt kell vagy 2 hét karantén. Röhejes.

  2. https://hang.hu/tudomany/2020/09/08/szuperkomputer-alkotott-teljesen-uj-elmeletet-a-covid-19-rol/
    Az Egyesült Államok Tennessee államában lévő Oak Ridge Országos Laboratórium Summit nevű szuperszámítógépébe (amely a második legerősebb komputer a világon) betáplálták több mint 17 ezer koronavírus-minta genetikai adatait – ez nagyjából 40 ezer gén szekvenciáját jelenti. Az adathalmaz 2,5 milliárd genetikai építőkő információit tartalmazta.
    A munka több mint egy hétig tartott, amikor azonban rendelkezésre álltak az elemzés eredményei, a kutatókban egy merőben új elmélet kezdett körvonalazódni arról, hogy a SARS-CoV-2 vírus pontosan hogyan okoz súlyos megbetegedést a fertőzöttek egy részében. Daniel Jacobson, a kutatás vezetője igazi „heuréka-pillanatként” jellemezte azt a momentumot, amikor a kutatókban összeállt a kép.

  3. Üdv Mindenkinek
    Egy kérdés. Ha megyek az utcán és 10 méterrel előttem valaki dohányzik, akkor simán érzem a füst szagát. Ez azt jelenti, hogy az a levegő amit én belélegzek tartalmaz olyan részecskéket amik pár másodperccel korábban még az előttem dohányzó tüdejében voltak. Maszkon keresztül is érződik mivel itt molekuláris méretekről van szó.
    Szóval azt szeretném tudni, hogy a hírekben hangoztatott aeroszol-terjedés és ez a molekuláris méret milyen viszonyban vannak egymással?
    A vírus képes lehet így is fertőzni?

    PS.:
    A dohányfüst csak a logika miatt került ide. Ilyen módon minden előttem sétáló kilélegzett levegőjét beszívom, csak azt nem érzem.

  4. 3: Tibor bátyám a lényeget kiemeltem a cikkből nagyjából:

    „A vírus ugyanis úgy változtatja meg a sejt működését, hogy rengeteget termel ebből a molekulából. Emellett a bradykinin-receptorok is megsokasodnak, és az anyag lebontása szinte leáll. Mindennek eredményeként úgynevezett bradykininvihar söpör végig a szervezeten. Sok súlyos, sőt halálos tünet e vihar következménye lehet. A kutatók úgy vélik, hogy ez a molekula állhat a tragikus következmények hátterében, nem annyira az eddig gyanított citokinvihar. Az is elképzelhető ugyanakkor, hogy a két folyamat szorosan kapcsolódik egymáshoz. Ahogy a bradykinin felhalmozódik a szervezetben, az érfalak átjárhatósága drasztikusan megnő. Ez egybevág az eddigi elképzelésekkel, amelyek szerint a Covid-19 alapvetően érrendszeri betegség. Ahogy az erek szivárogni kezdenek, a tüdő megtelik folyadékkal. Ettől csökken a kapacitása, légszomj alakul ki. Az erekből kijutó immunsejtek és a védekezőrendszer más elemei gyulladást alakítanak ki. De ez még nem minden. Az adatok szerint a Covid-19 megemeli a hialuronsav termelését is. Ez az anyag a tömegének sokszorosát képes felvenni a vízből. A tüdőben így megköti az erekből kiáramló folyadékot, amelyből gélszerű anyagot képez. A betegnek pedig ezen a gélen keresztül kellene lélegeznie.
    Ez magyarázza azt is, hogy a lélegeztetőgépek miért nem segítenek hatékonyan a súlyos betegek egy részénél. A kutatók szerint olyan ez, mintha egy vízzel telt ballonon keresztül kellene lélegezniük a betegeknek. Egy idő után ezen már az sem segít, ha 100 százalékos oxigént adnak a betegnek.
    A bradykinin-hipotézis magyarázatot adhat a Covid-19 szívet érintő komplikációira is. A tapasztalatok szerint minden ötödik kórházba került betegnél szívproblémák alakulnak ki, akkor is, ha korábban egészséges volt a szíve. A szívbetegség kialakulásának egyik oka a közvetlen vírusfertőzés az ACE-2 receptorokon keresztül, de közvetett módon is károsodhat a szív. A bradykinin aritmiát okoz, és lecsökkenti a vérnyomást, amit gyakran megfigyelnek a betegeknél. De az idegrendszeri tünetek is érthetővé válnak ezáltal. A kórházba kerülő betegek fele számol be kisebb-nagyobb neurológiai tünetekről, például szédülésről vagy delíriumról. Az MRI felvételeken az látszik, hogy a betegek agyában lévő vérerek fala is jobban áteresztővé válik. Emellett a nagy dózisú bradykinin lebontja a vér-agy gátat. Ez a gát akadályozza meg normális esetben, hogy a véráramból a méreganyagok, illetve a patogének bejussanak az agyi vérkeringésbe. A fertőzés tehát elméletben megnyithatja az utat az opportunista idegi fertőzések számára is. A bradykinin-hipotézis a betegség demográfiai mintázatát is magyarázhatja részben. Az anyag szabályozásában (illetve féken tartásában) kulcsszerepet játszó gének közül sok az X-kromoszómán helyezkedik el, vagyis a férfiakban fele annyi van belőlük. A kutatók szerint ez is szerepet játszhat abban, hogy a súlyos betegek között több a férfi.
    A bradykinin koncentrációját a szervezet úgynevezett renin-angiotenzin rendszere (hormonok összehangolt működése) szabályozza. Ebben az a jó, hogy számos engedélyezett gyógyszer áll a rendelkezésre, amelyek erre a rendszerre hatnak, így potenciálisan megelőzhetik a súlyos komplikációk hátterében álló bradykininvihart is, legalábbis a remények szerint.
    Ilyen hatékony szer lehet a D-vitamin is a kutatók felvetése szerint. A vitamin ismert módon hat a renin-angiotenzin rendszerre, így segíthet a bradykinin visszaszorításában. „

  5. A fizikai távolságtartás szabályai merevek és elavult adatok alapján szabták meg azokat – vezeti le egy augusztus végén publikált brit tanulmány, amit feltétlenül érdemes elovasnia annak, akit kicsit is mélyebben érdekel a téma. Főleg mivel meglepően közérthető nyelven írták. A mindenütt hangoztatott 2 méteres védőtávolsághoz képest egy énekelő, kiabáló vagy köhögő ember szájából például 7 méternél is messzebb juthatnak fertőző cseppek. A tanulmányt egy praktikus és nemtudósoknak is hasznos táblázattal illusztrálták, ami végigveszi, hogy a leggyakoribb élethelyzetekben mekkora a fertőzésveszély maszkban, illetve fedetlen arccal.

    Tanulmány…:
    https://www.bmj.com/content/370/bmj.m3223

  6. „hatékony szer lehet a D-vitamin is a kutatók felvetése szerint.”

    Fél éve monomániásan mondom:
    Sehol a világon nem került kórházba senki Coviddal 40ng/mmol D vitamin szérumszinttel…

  7. 4-6 – Python:
    A többi olvasó nevében is köszönöm neked a munkát, amivel iparkodsz minket informálni.

    7 – Kocka Zoltán:
    Ez majd kiderül, ha megfertöződöm, mert én tavasz óta napéi 6000 NE D3-at fogyasztok K2 és Mg kíséretében.

  8. 8. Tibor bá

    Ahhoz hogy hasznosuljon kell mellé magnézium és K2 vitamin. Illetve elhagyni a fruktózt!

    Ha elkapod is, nem ver agyon!
    Nincs okod beszarni.

  9. Ti semmit nem fogtok a valóságból, az biztos. A VALLÁSGYAKORLÁS az megy már.

    Valóságérzékelés témakör, pl:

    A 70 éves nénikék az Allée melletti piacon, maszk nélkül (vagy orrat kilógatva), köszönik, és jól vannak (Március óta folyamatosan árulnak egy atomzsúfolt helyen). Valahogy nem hullanak el ők sem. Az összes többi bolti pénztáros sem (Ja nyilván a MASZK, az védi meg őket).

    Nyilván ezek az emberek meg BIZTOS, hogy az ÚJ VÍRUS-tól! haltak meg (csak a legújabbak):

    633 Férfi 70 Heveny veseelégtelenség
    632 Nő 87 demencia, vaszkuláris enkefalopátia, székrekedés, magas vérnyomás, érelmeszesedés
    631 Férfi 82 pitvarfibrilláció
    630 Férfi 84 végbéldaganat, tüdőáttét
    629 Nő 79 krónikus pitvarfibrilláció, kardiális dekompenzáció, uterus térfoglalás, infektív bélgyulladás, húgyúti infekció
    628 Férfi 72 tüdőbetegség, szívbillentyű elégtelenség, NYHA III-IV. DM, vesebaj, fibr, art cordis
    627 Férfi 103 vastagbél divertikulózis
    626 Férfi 81 magas vérnyomás, szívritmuszavar, pajzsmirigy működési zavar
    625 Férfi 58 gége rosszindulatú daganata, nyaki nyirokcsomó megnagyobbodás
    624 Férfi 59 légzési elégtelenség, tüdődaganat, agyi metatázis
    623 Nő 92 magas vérnyomás, légzési és keringési elégtelenség, heveny veseelégtelenség
    622 Nő 85 magas vérnyomás, gerinc deformálódás, csontvelő és vérképző szervek abnormálisan működtek, krónikus veseelégtelenség
    621 Nő 82 epehólyagrák, magas vérnyomás, tüdőrák, gerincmeszesedés
    620 Nő 78 iszkémiás szívbetegség, demencia, magas vérnyomás
    619 Férfi 71 tüdődaganat csont és máj áttétekkel, gyomorfekély
    618 Nő 89 magas vérnyomás, keringési elégtelenség, koleszterin betegség,érszűkület
    617 Férfi 64 stroke, dementia, szívelégtelenség
    616 Férfi 74 2-es típusú cukorbetegség
    615 Férfi 68 alapbetegsége eddigi információk szerint nem ismert
    614 Nő 94 Magas vérnyomás, szívinfarktus, reflux
    613 Nő 68 magas vérnyomás, cukorbetegség, átmeneti agyi keringészavar, tüdőembólia, pajzsmirigy alul működés
    612 Nő 85 tüdőrák, heveny vese elégtelenség, vérmérgezés, koponyaűri vérzés, magas vérnyomás, vaszkuláris demencia és szívelégtelenség
    611 Nő 83 több szervi elégtelenség

    További jó rettegést, és VAKHITET, az ostoba agymosó propagandában!

  10. Egyik ügyfelünk 42 éves munkavállalója (fizikai munkás, azaz nem göthös irodista) tavasszal elkapta a vírust. Egyik nap még kutya baja sem volt, másnap reggel meg nem tudott felkelni.

    Kórház, majd lélegeztetőgép, ahol öt hétig volt. Lélegeztetőgép után gégemetszés (a tubus tönkretette a légcsövét).

    Ő bizonyosan örömmel cserélne azokkal, akik másik valóságban élve az egész „vírusmizériát” csak nevetve szemlélik, de neki a gégemetszéses valóság jutott. Tudom, bizonyára szimulál, vallásos révületében.

  11. Gianniz

    Gondolom adekvát választ nem fogsz adni.
    De kérdezem tőled: a vírus által először érintett Bergamoban mi okozta egyik napról a másikra egyes korosztályokban a halálozás duplázódását vagy 3x ozódását? (Éppen akkor amikor a városban megjelent és terjedt a Covid?)
    Válasz esetén ajándék alufóliasisakot nyerhetsz!

    Egy ábra ami a halálozási számomat vetíti egymásra. Mi okozza a kiugrást?

    voxeu.org/sites/default/files/image/FromMay2014/ciminelli22aprilfig1.png

  12. 8: Tibor bátyám igazán nincs mit! 🙂

    Egyébként tegnap volt a Gödényék járványellenes tüntetése, a hvg és a 444 youtube csatornáin vannak helyszíni riportok. Érdemes rászánni azt a kb. 12-15 percet…!

  13. 7.Koczka Zoltán

    Én köszönöm neked a monomániádat!
    Fateromnak(70 éves) megmutattam a hsz-eidet. Megy és veszi meg a kiírt dolgokat.

    Kicsit be van szarva.
    Ebben az esetben jobb félni, mint megijedni.

  14. 16. Balázs

    „Aki megment egy életet, az egész világot menti meg.”

    Nyugi! Én is szedem aki minden bogyó ellensége vagyok… annak ellenére, hogy az életmódom és a táplálkozásom evolúciósan megalapozott…

  15. 10: Giannitz
    Teljesen felesleges strapálni magad. A napi 100 fölötti légző és emésztőszervi stb daganatos halálozáshoz (nem csak kis hazánkban!) az elmúlt évtizedekben MÁR HOZZÁSZOKTUNK!
    https://24.hu/fn/gazdasag/2019/11/01/halal-halalozas-statisztika/

    Ezért ez senkit nem érdekel már, nem hír azok oka sem, mert most ÚJ vírustól kell tartani, ami elviszi a fókuszt…

    Ezt csak kb 21-22 re fogjuk másképp látni (legalább is mainstream szinten) – már aki addig nem kerül a stabil 350 fő körüli napi távozó közé…

  16. 10 Gianniz

    „Ti semmit nem fogtok a valóságból, az biztos.”

    Talán mégis. Visszamondom.

    Friss cikk a Portfoliotól:
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200912/koronavirus-magyarorszagon-heteken-belul-megdolnek-az-elso-hullam-fajo-rekordjai-448472

    Pontosan, visszafogottan, és szalonképesen írják le, hogy mekkora szarban vagyunk.
    (Mentsétek le az oldalt, mert később már fizetős tartalom lehet.)

    Pontosnak látszanak. Igazolom egy ponton.
    „… a 2-2,5-re becsült reprodukciós együttható…”
    Ez a szám a kormány által publikált adatokkal egyezik. (Aki nem hiszi számoljon utána.)

    És menyire vagyunk benne?
    Januárban pánikoltunk. Akkor is ennyi volt a ráta,
    https://cdn.portfolio.hu/articles/images-o/k/o/r/koronatrend-347933.png
    de akkor még kisebb fertőzési számokkal, és előttünk volt a nyár, a szabadságolások.

    Gianniz! Jól látom a valóságot?

  17. „Kik halnak meg?….
    Megölhet felnőttet, tinédzsert, és gyerekeket egyaránt.”

    https://www.telegraph.co.uk/politics/2020/06/09/school-age-children-likely-hit-lightning-die-coronavirus-oxbridge/

    A Cambridge-i Egyetem elemzése, amely az Országos Statisztikai Hivatal (ONS) új adatait használja, azt mutatja, hogy a koronavírusban szenvedő gyermekek kockázata rendkívül alacsony.

    Jelenleg az 5–14 éves gyermekek halálozási aránya Angliában és Walesben csak 1 / 3,5 millió. 5 éven aluliaknak ez 1 / 1,17 millió.

    A The Telegraph megállapította, hogy a gyerekeket sokkal nagyobb valószínűséggel éri villámcsapás.
    A ROSPA (Királyi Baleset-megelőzési Társaság) adatai szerint Nagy-Britanniában évente 30–60 embert éri villámláscsapás, vagyis a lakosság kockázata általában
    1 100 000-től egészen 2 210 000 lakosig csupán egy személyre csap le a villám.

    4. Python
    „A tüdőben így megköti az erekből kiáramló folyadékot, amelyből gélszerű anyagot képez.”

    Érdekes.
    Ezt a gélszerű anyagot már látni a koronavírusos beteg vakbélgyulladásának a műtétjénél is.
    ( a féregnyúlványgyulladás körül még a korai szakaszán is – a gyulladás első fokán)

  18. 12. Fehérlábú gólya.
    Nem. Egyszerűen, félrekezelték. A helyett, hogy simán adták volna neki az oxigént, nyomták belé pumpával, plusz az öt csinált neki egy jó kis fertőzést a gégéjében (pont mint a hetekig bent tartott vizeletkatéter).

    11. Gianniz
    Az ember úgy van felépítve, hogy hinnie kell valamiben (az ateista is hisz, csak abban, hogy nincs isten). Na a sok materialistának, most jól jött ez a valláspótlék. Hadd rágják. Csak egyszer majd nehogy agyonüssék azokat, akik más véleményen vannak.

    14. Koczka Zoltán
    Az volt az elvárás, hogy legyen EU-s hivatkozási (rettegtetési) alap, így generáltak is. Számokat nem nehéz manipuláni. Lásd, korábban általam említett Romániai eseteket (pénz a COV-os halottak után, választás elhalasztási szándéka a Liberális párt részéről, EU-s COV alapból minél nagyobb összeg lehívása).
    És miért csak Berganoban volt ilyen nagy eset, ha ez a vírus:
    1. nem válogat,
    2. jó nagy a fertőzési rátája,
    3. nagyon halálos mindenkire nézve.
    Igen tudom volt Spanyol, Portugál, Angol stb. nagy robbanás, de ha megnézzük azóta sem haltak ki. A halállal végződő esetszámaik olyan alacsonyak voltak a populáció számához mérten, hogy nem zavartak be a rendbe.
    Apropó, Kína. Ott mi van. Mert akkor népsűrűség mellett már rég ki kellett volna haljanak. Jelenleg, valahol a 37.-helyen vannak globálisan a megbetegedések tekintetében.
    Akkor most mi van? A pánikkeltésen kívül!

  19. 19. Fehérlábú gólya.

    A hivatkozásod nagyon hiteles. Átlátszó portál. A vírushívők egyik faliújsága. Ilyen alapon a CNN-re is hivatkozhattál volna.
    Csak tudnám, hogy ezt a hisztit miért a libsi (és neo-marxista társaság) tolja ennyire.

    21. n/a
    És ha nem lesz igazad (illetve a PORT…, oldalnak sem), akkor elismered, mondjuk egy hónap múlva.
    Én megkövetlek, ha neked lesz igazad.
    Ezt mindenki jegyezze meg, aki itt olvasgat.

    És még annyit, hogy nem látod jól a valóságot. Sokkal nagyobb esetszám mellett nagyon kevés kórházi ellátásra szoruló személy, és kevés (elenyésző) halott.

  20. 2O. Vaszil

    A médiában megjelent a COVID-19 „projekt” befejezésének pontos dátuma:

    A Világbank hivatalos használatra szánt dokumentumában azt mondják, hogy a COVID-19 „projekt” állítólagos befejezési dátuma 2025. március 31.

    … a dokumentum neve „Stratégiai felkészültségi és reagálási program a COVID-19 számára”.
    A terv 25 projektet tartalmaz csak a világjárvány első szakaszában.

    Korábban Viktor Maleev, a Rospotrebnadzor Központi Epidemiológiai Kutatóintézet igazgatójának tudományos munkáért felelős tanácsadója kétségbe vonta a koronavírus újévre történő elterjedésének végét.

    Информация о Деловая газета «Взгляд»

    https://vz.ru/news/2020/9/12/1060097.html

  21. 24 tanuló

    „És ha nem lesz igazad (illetve a PORT…, oldalnak sem), ”
    Te nem vagy jó tanuló! Az oldal neve nem PORT, hanem Portfolio!
    Ne légy lusta kiírni a nevet!
    Nem igaza lesz, hanem van! Mondtam, számolj utána!
    A hivatalos adatokból számolj regressziót. Mutattam azt is.

  22. 23.Tanuló

    Helyes. Nem értem miért jön mindenki hetedhét országon túl levő statisztikákkal,ha a saját országodban járhatsz utána a dolgoknak. Románia a legidillikusabb hely minden járvány számára az Eu-ban,gondolom ez vitathatatlan (a társadalmi berendezkedés,szokások,munkamigráció ,trehányság,az orvosok tömeges kivándorlása,a katasztrofális Egészségügy miatt,stb…);és csodák csodájára a múlthavi nagy tengerparti dorbézolások ,ahol több millió ember lépett mindenféle óvintézkedés nélkül interakcióba nem hozta a megjósolt számokat,mi több napról napra esik a fertőzések száma és az intenzív osztályokon is apad a betegállomány és már nagyon kirí,hogy nemhivatalosan a hatóság is egyre kevésbé hísz a saját maga által felállítot hivatalos verzióban.
    Hogy mi volt Berganóban? Nem tuni ,és nem is fontos,de az a több millió román ,akinek jelentős része a berganoí idős-gondozó otthonokban is dolgozott teljesen jól van és most éppen újra visszamenne munkát vállalni ,de a járványra hivatkozva nem engedik.
    A világ átalakitása zajlik.

  23. 25. malleusorbis,
    Többször volt felvetés, hová számolják a halottakat.
    Nekem logikusnak tűnt, oda, ahol az állandó lakcíme szól. Hiszen, ha van egy szív és tüdőklinika egy kis hegyi faluban, akkor ha a település statisztikájába számítanák a területén lévő klinikán meghaltakat, akkor előfordulhat, hogy a számok szerint évente többször kihal a falu.
    Utánaolvastam, generális szabályként, legalábbis magyarban az elhunyt lakcímét tüntetik fel statisztikai adatként.

  24. Ja. A tegnap esti RTV1 híradóban, ( Román nemzeti televízió.olyan ,mint az M1)belebbentették ,hogy mesterséges vírussal állunk szemben ,amit Kínában fejlesztettek ki. Egy sárga ,ferdeszemű, virológussal riportoztak élőben( Live).
    Ellentmondások már kormányszinten is ?

  25. Találtam egy rövid, de velős beírást egy videó alatt. Tömören összefoglalja az egész vírushiszti végcélját.
    “ A világtörténelem nagy alakja mondta, aki pillanatnyi biztonságáért feladja szabadságát, egyiket sem érdemli. Mindkettőt könnyen elveszítheti. Zimbardo A gonoszság technológiája munkáját javaslom mindenkinek, olvasásra. A vírus létezik. De nem ez fogja a világot kiírtani. Csak ürügy a gaztettek legalizálására. Közeli hozzátartozóink is elkapták a betegséget.. Idősek és fiatalok, leverte őket rendesen, kit jobban, kit kevésbé. De mindannyian meggyógyultak. Otthonukban, orvosi segítség és oltás nélkül. A tanárok már most az iskolák bezárását követelik, a gyerekeket indokolatlanul rémisztgetik. Azt gondolom, vannak a vírusnak áldozatai. De sokkal többen leszünk vesztesek, és áldozatok, azok miatt, akik vírus elleni küzdelem hamis zászlaja alatt hazug, manipulatív, módon az emberiség új megváltói képében tetszelegve nyerészkednek, és építik lépésröl lépésre az eddig csak scifi-ben olvasott, látott diktatúrát.”

  26. Egy másik, rendre visszatérő anomália fészek a tesztelések hitelessége.
    A legutóbbi aggály, hogy az USA-ban a PCR teszteket manipulálták és, ha ezt könnyű manipulálni, akkor máshol is simán megeshet. Nagyon pontos a teszt, de a hevítések számának változtatása befolyásolja, biztos negatív, vagy biztos pozitív legyen a teszteredmény.
    Itt két problémát említenek. A PCR teszt túl érzékeny, valamint könnyű az eredményt hamisítani ezért alkalmatlan a covid betegek vizsgálatára.

    Adva van egy 60mm-s szög, amit kalapáccsal be szeretnénk ütni a fába. Több kalapácsunk van. 5 dkg-tól 5kg-ig dekánként emelkedik a súlyuk. Először kiválasztjuk az 5 dekásat, nem tudjuk beütni a szöget, majd kiválasztjuk az 5 kilósat, azzal meg összezúzzuk a fát is.
    Ezután kijelenthetjük, hogy a kalapács, alkalmatlan a szög beütésére? Túl sok méretű kalapács van? Ezért hibás a PCR tesztet az érzékenysége miatt alkalmatlannak tartani.

    A másik a laboratóriumi teszteredmény szándékos, rendszerszintű hamisítása. Az más kérdés, hogy a negatív eredmény ellenére egy orvos később hamisan viszi fel az adatot.
    A gyakorlatban kivitelezhetetlen.
    Tegyük fel, laborosként felveszem a munkát. Ildikótól, aki szintén laboros csak a délelőtti műszakban volt, ma mi van parancsba adva. Hány negatív és hány pozitív mintát kell produkálni. Mivel a mintákon csak kódok vannak, így rákérdezek, hogy a titkos kód változott e? Ami alapján tudom, hogy ki lehet biztos pozitív és biztos negatív.
    Ha a kórház intenzív osztályán fekvőknek rendre negatívat hamisítok, a gyógyultaknak meg pozitívat, bukik a rendszer és én nem tudom, ki kicsoda. Az összes mintavételi helyet, az összes labort be kell vonni a rendszerszintű hamisításba, mert csak így tud működni.
    Na ez kizárt.

  27. 2020: a tudomány halálának éve. Jegyezzétek fel.

    Új időszámítás kezdődik báránykáim. Hehe.

  28. Népünk II. Szeretett Vezére ezt (is) mondta:” „amire elsősorban figyelnünk kell, az a második hullámban nem a megbetegedések, hanem a halálozások száma, mert most másképp védekezünk”. Vagyis szarunk arra, hogy tegnap 916 új fertőzött volt, ami a „több Balaton” felhívás következménye. Csak a halottak száma érdekes. Mekkora I.Q. kell annak belátásához, hogy egészséges ember nem hal meg, csak a fertőzött. Sok fertőzött = sok halál. Ja, hogy van a kettő között 4-5 hét különbség? Csekélységre nem adunk. Igen, most másképp védekezünk. 1,8 millió polgártárs helyeselte a több halált, hogy legyen miből jövőre is Balatonozni.

  29. 31. Hanyistók
    „aki pillanatnyi biztonságáért feladja szabadságát, egyiket sem érdemli. ”

    34. Tibor bá’
    ”Gyűjtöm a névsort. Curixet még heten követik a szkeptikusok .”

    Benjamin Franklin

    *Azok akik feladnák alapvető szabadságukat egy ideiglenes biztonságért, nem érdemelnek sem szabadságot, sem biztonságot.

    *Szeresd ellenségeidet, hisz ők mondják meg, hol hibáztál.

    *A beszélgetés legfőbb célja mégis, hogy tudassunk vagy tudomást szerezzünk, továbbá hogy szórakoztassunk és meggyőzzünk. (…)
    Mert ha kioktatás volt is a cél, a kifejtés módjának feltétlensége viszályt szül, és gátlója a figyelmes meghallgattatásnak is.
    Ha pedig okulást kívánsz mások tudományán, mégis szilárd véleményedet hangoztatod, az olyan szerény és értelmes emberek, akik a vitáért nem lelkesülnek, meghagynak tévedésedben békével.

  30. 1. Tom Bobb
    11. Gianniz
    23.-24. tanuló
    28. kalotaszegi
    33. Curix
    (és a többiek: Vadegér, Pride, malleusorbis, Simon mondja, Józanész, stb.)
    +1
    34. Tibor bá
    Én sem hiszek a #mindmeghalunk, #maradjotthon, #viseljmaszkotmindigmindenhol,
    #másodikharmadik..ötödiktizedikhullám, és a többi (média/médiumok által generált) bullshitben. 😛
    Tudom, fenn is vagy a listán

  31. Re:35
    Pedig nagyon egyszerű és világos a logika.
    Ha bezárkózunk, akkor a gazdaságnak kampec, akkor nem lesz nyugdíjad, és mást nem tudunk tovább üzemeltetni erőforrások nélkül.
    Logika mindössze annyi, hogy bezárkózás=államcsőd.

    Másik dolog pedig az, hogy mivel ők manipulálják a statisztikákat, látják azt is, hogy milyen korosztályhoz milyen mortalitás tartozik. Ez szarul hangzik, de itt arról van szó, hogy a nem produktív nyugdíjasok a fő „vírus célpont”, ergo a munkaképesek menjenek szépen dolgozni, mert ők kihordják lábon is, és pörögnie kell a gazdaságnak, lásd Svéd modell, és ebből a nyugdíjasak is profitálhatnak, mert lesz nyugdíjuk.
    Megjegyzem, a fiatalabb korosztály halálozási aránya sokkal alacsonyabb, az a víziód, hogy hullanak majd mint a legyek a 30-40-50 évesek szerintem teljesen fals, itt a hosszú távú szövődmények lesznek a problémák(erre nincs elég adat), de itt kit érdekel 20-30 év távlata, ez nem a kommunista Kína…

    Ha diktátor valaki, ha nem, olyan döntést nem lehet hozni, ami mindenkinek jó…
    Idő igazolja/nem igazolja az Orbáni döntést, pár hét és meglátjuk(március óta ezt mondogatjuk…)

  32. 33: Curix:
    „2020: a tudomány halálának éve. Jegyezzétek fel. Új időszámítás kezdődik…”
    – Ezzel a kijelentéseddel nem lehet vitatkozni!
    Csak én például más nézőpont alapján értek vele egyet, de kétség kívül igaz, s még a „Hehe” is ugyanígy eszembe jutott, ha hiszed, ha nem!

    5: Python:
    Nagyon köszönöm az információt a bradykininről!
    Ez végre komplexen megmagyarázza a biológiai hatásmechanizmusát, s nem mond sehol ellent a tényleges megfigyeléseknek. Egyértelművé teszi, hogy lesz megoldás a problémára.

    Ettől függetlenül -a sok hülyeség körítést, amit összehordanak páran leszámítva-, egyetértek azzal, hogy mesterségesen pár évig még fenn fogják tartani a „készültséget”, ami ellen semmit sem tehetünk, s talán előre felkészülve rá sem tehettünk volna semmit, pontosan Curix fenti állításának igazságtartalma miatt. Információs válság, alapsimeretek totális hiánya, amatörizmus, és érdekelőny mindenütt.

    A vírus jó ürügy volt arra, hogy a rég dédelgetett újrafelosztást tető alá hozza a világ.
    Azt gondolom, ideje nem a vírusról, ill. a védekezésről vitázni, hanem kicsit előre nézni, s a Közel-Keleten körbe kémlelni, valamint az Oroszországgal kapcsolatos mai poszt alapján vizsgálni a fejleményeket (már majdnem írtam egy e-mailt privátban Tiborbának, mire eszméltem, hogy ez szatíra :-)! Kínában nagy a csend…, jön az USA elnökválasztása. Na még az kell, hogy a pápa és Bözsi bedobja a törölközőt a koronavírus miatt, s kész a világ felforgatása!

    35: Tiborbá:
    Egyetértek. De így talán belebukik majd a következményekbe!

  33. 11. Gianni +1

    Nem értem a nyavalygást. Hullahegyek sehol. Még a románoknál sem. A számok továbbra sem igazolják ezt a fene nagy rettegést. Persze az értelmes emberek fórumán ez nem számít, csak a hit, hogy mindmeghalunk.

    Aki mást mond, (újabban) listázzák. 🙂

    Tibor bá’, az hogy heten követik Curixot, nem biztos. Cska az hogy heten adnak neki hangot, hogy egyetértenek vele.
    Az messze nem ugyanaz.

    Mint ahogy a napi 5-6-900 fertőzött sem biztos. Csak annyi, hogy annyit regisztrálnak. Sokkal több is lehet. Ami tovább bagatellizálja a vírus mortalitását.
    Ezek a hívőknek mit sem számítanak, csak meglegyen a rettegés.

  34. 37: Nincs mit.

    Belebukni? Majd csak figyelj október elején, hogy az „állig felfegyverkezve” jegyében milyen intézkedések fognak jönni ala rendőrségi és honvédségi vezetéssel; legalább is a több forrásból is hallott pletykák alapján. Persze a járványügyi védekezés jegyében, csak nem épp a járvány kezeléséről fognak szólni. Majd meglátjuk mi jön be belőle és októberben visszatérünk rá. 😉

  35. A bergamói kórház visszahívta a tavaszi koronavírusos betegeket, akik jelentős része még hónapokkal később sem egészséges, hiába negatív régóta a vírustesztjük.
    Az emlékezetkieséstől a légzésnehézségekig mindenféle problémákkal küszködnek a koronavírust tavasszal elkapó, de mára hivatalosan gyógyultnak számító olasz XXIII. János Pápa Kórház egykori betegei. A Washington Post beszámolója szerint ez a fő tapasztalata annak a vizsgálatsorozatnak, amelyet a COVID-19 fertőzöttekkel telezsúfolt intenzív osztályáról márciusban híressé vált bergamói intézmény orvosai végeztek az elmúlt hetekben. Serena Venturelli, a kórház egyik infektológusa az amerikai lapnak azt mondta, hogy bár az egykor kezelésre szoruló betegek vírustesztjei negatívak, nagyjából ötven százalékuk máig nem érzi úgy, hogy felépült volna.
    https://g7.hu/kozelet/20200913/a-bergamoi-korhazban-tavasszal-meggyogyult-betegek-fele-nem-erzi-magat-egeszsegesnek/

  36. 13 OOO muszlim illegális bevándorló szétszórva Leszbosz szigetének területén, miután táborukat saját maguk fölégették, hogy a görög szárazföldre, majd Németországba szállítsák őket.
    Közülük legalább 35-en fertőződtek a koronavírustól.
    Nikosz Szypszasz, a fertőző betegségek professzora és az Egészségügyi Minisztérium szakbizottságának tagja, azt állítja, hogy a sziget lakossága nincs veszélyben, mert ezek a menekültek fiatalok és jó fizikai állapotban vannak.

    No comment?!?

  37. 38 – dajtás:
    Nem mondtam, hogy be kellett volna zárkózni, de amit a magyarok (Orbáni sugallatra) megengedtek maguknak a nyáron az elképesztő felelőtlenség volt. Hamarosan jön a kényszerű visszaesés. A 65 alatti, aktív korosztály alig hal bele a fertőzésbe, de „nyomorék” lesz tőle, vagyis munkaképtelen. Aki munkaképes marad, azzal majd végez az újra fertőződés. Az iskolákat nem zárják be. Ragyogó! A szülő betegségét a gyerek beviszi az osztályba, átadja az osztálytársainak, akik hazaviszik és átadják saját szüleiknek. És ez így fog menni a vakcina megjelenéséig. A vakcina után a szkeptikusok át fognak váltani vakcina ellenesekké. Az a kevés, aki beoltatja magát, a játékból kijelenti magát néhány hónapra, vagy 4 havonta oltatja magát, amíg meg nem ujja, mert „élni akar”. Szóval meg kellene tanulni fegyelmezetten élni, de erre ez a tudomány ellen forduló nép képtelen. További jó sopronozást foci drukkolás mellett!

  38. 37. Elek
    Köszönöm az említésemet, ritkán nézek csak be ide az utóbbi cenzúrás időszak után. Talán túlságosan is szabadszájú vagyok, de meg lehet nézni, hogy ÉN miket „vizionáltam” a móka elején. És mindazt, amit akkor mondtam, a mai napig tartom.

    Én már a komolyabb „buli” kezdetén leírtam itt, hogy mire megy ez ki. Hangsúlyosan megemlítettem a gazdasági aspektust, meg azt, hogy generációs konfliktust kreálnak majd a dologból és egyúttal a mesterséges pánik gazdasági alapját (munkanélküliség, létbizonytalanság, stb.) is meg fogják teremteni.

    Nem csupán itt Magyarországon, hanem világszerte.
    Nem értem, hogy milyen bizonyítékok alapján hajtogatja Tibor bá’ például azt, hogy a fiatal betegségen átesettek lényegében nyomorékok lesznek. Ezer ellenpéldát tudok, mellette meg egyet sem. Rengeteg sportoló átesett a fertőzésen (pl. fele magyar vizilabda válogatott, Djokovic – tenisz), nem úgy tűnik, hogy le kellett őket százalékolni

    A belpolitikán azért is felesleges pörögni, mert itt a Viktor is kénytelen a globális direktívákhoz igazodni, mást nem tehet, ez nagyobb pálya, itt ő nem számottevő játékos. (Jó, közben belföldön többet lehet lopni, mindenkit más foglal le…)

    Eddig „gyönyörűen” halad a terv annak ellenére is, hogy a fiatalabbak egy kissé túlzottan feleszméltek (Ld. Berlin, pl. ott sem lettek tömeges halálozások a tüntetések után, pedig 6 hét már eltelt.), ez nem volt számításba véve… Viszont az idősebb korosztály kevés kivétellel teljesen rákattant erre a narratívára, így sajnos még komolyabb dolgok fognak kezdődni október végén, amik majd az USÁ-ból indulnak.

    Azt reméltem, hogy az idősebb korosztály nem nyeli be a kifejezetten nekik szánt narratívát… Mindenki tudja, hogy van vírus, de mára a többség azt is, hogy NEM a vírus a lényeg, szándékos túldimenzionálás történt.

    Én a két érintett korosztály között állok: fiatal sem vagyok már, de kifejezetten idős sem vagyok még, ezért többé-kevésbé kívülállóként tudom szemlélni a dolgokat, és a többséggel ellentétben a fiataloknak drukkolok, ők jelentik a jövőt!

    Engem ráadásul nem is érint húsbavágóan a történet: gyermekem nincs, az eddig felhalmozott tőkém hozamából is megélek a feleségemmel életünk végéig, bármikor is legyen az.

    Ne feledjétek: szept. 18. – Magyarországon szigorítások lesznek
    Október legvége – USÁ-ból kiindulva hamarosan mindenhová átterjedő zavargások

  39. Re:45
    Én is az amerikai választásokra várok, hogy mi sül ki belőle.
    „Izgalmas” ősz elé nézünk, az egyszer biztos.

  40. 46. dajtás

    Érdekes lesz, valóban.
    Az amcsik most rosszabb helyzetben vannak, mint mi, amikor a híg és a sűrű sz*r között kellett volna választanunk.
    Trump egyértelműen egy nárcisztikus szociopata, viszont Biden meg egy 78 éves (amire megválasztják, ha…) demens öregember. Tudtuk eddig is, de ennyire még soha nem bújt ki, hogy tulajdonképp egy „puppet” a POTUS. Az USÁ-ban a várható életkor (life expectancy) férfiaknál 76 év. Trump 74 éves, Biden (aki már számos életmentő műtéten átesett korábban) 78 lesz novemberben. Ezt komolyan gondolják??? És igen, sajnos komolyan gondolják, ezt is le lehet nyeletni a birkákkal, nem véletlen az sem, hogy az esetleges második elnöki periódussal kapcsolatban senki nem „mert” feltenni kérdést Bidennek.
    Nem jó idők jönnek…

  41. Re:47
    Arra leszek kíváncsi, hogy ha nagyon nem a terv szerint megy a műsor, akkor bevetnek-e valami sci-fibe illő fordulatot. Mondjuk egy fals élien támadást, vagy valami hasonló okosságot. Independence Day filmben is jól összefogott az emberiség a gonosz nyálkás élienek ellen, akiket lenyomtak egy Mac-en futó vírussal… 🙂

  42. 49. dajtás

    A szó szoros értelmében bármi előfordulhat november 3-áig, meg annak az ellenkezője is…:) Ezért látom azt, hogy a leginkább tőkeerősebb cégek sem mernek tervezni, majdnem mindenhol létszámstop van. A szolgáltató szektor egy részét már sikerült legyalulni az első körben (főképp kisvállalkozások a turisztika, vendéglátás, stb. területén), de szépen csendben már az elvileg válságálló iparágakban tevékenykedő nagyobb multik is elkezdtek leépíteni (komolyan: ők nem verik nagydobra, már csak PR okokból sem, de ezt hallom mindenhonnan), ami a munkaerőt illeti.

    Komoly gazdasági paradigmaváltás van folyamatban, csak a többség nem erre figyel…

    Mondom, október vége lesz a lényeg, addig csak PR (agitprop) szinten megágyaznak a helyzetnek, de akkor lesznek súlyos változások. ÉS NEM A VÍRUS MIATT LESZ KOMOLY HELYZET. (Még mielőtt…) A vírus bár létezik, de csak egy jó ürügy.

  43. Mellesleg azt is érdekesnek találom, hogy a jelen blogon kultivált „szajhamédia” kifejezés már igen régen nem hangzott el.

    Az ún. „szajhamédia” fő hírei durván fél éve úgy nagyjából 60-70%-ban a koronavírus paráztatásról szólnak, politikai beállítódástól függetlenül, de a balos sajtó itthon is, külföldön is (Tibor bá’ kedvence, a legfőbb baloldali-globalista szócsó, a Guardian is) ezt tolja.

    Egyes hozzászólók (tudják, magukra ismernek) rendszeresen a mainstream sajtóból tesznek be linkeket.

    PL.: AKÁR impotenciát is okozhat a koronavírus. AKÁR spontán öngyulladást is előidézhet, így járt Új-Kaledóniában is Martin Dubois, linkem is van hozzá.

    Mindezt felettébb érdekesnek találom. Just my 2 cents.

  44. Re:51
    Ugye ez vicc: „AKÁR spontán öngyulladást is előidézhet, így járt Új-Kaledóniában is Martin Dubois, linkem is van hozzá. ”
    Rakd már be a cikket, mert ez már szándékos újságírói túlkapás, hogy leessen az olvasónak, hogy át van verve.

  45. 49. Dajtás
    „ha nagyon nem a terv szerint megy a műsor, ”

    Na? Mert, mi a „terv”?

  46. 54. Koczka Zoltán

    Nem szeretek mások (dajtás) nevében beszélni, de az azért köztudomású, hogy Bident akarják elnöknek, lényegében a MSM 90%-a őt tolja, ez teljesen egyértelmű, ha az ember olvasgat a neten.

    Az már megint egy más dolog, hogy szerintem Trump megválasztása sem lenne egy paradigmaváltás, semmivel nem lennénk előrébb. Mindkét elnökjelölt „meg van véve”, szorongatják a töküket.

    Balhé az mindenképp lesz.

    53. dajtás

    Ez a korona dolog többé-kevésbé vallássá vált, innentől sokaknak nem vicc. Ha berakom a linket, az semmin nem fog változtatni, mindenki ugyanúgy ragaszkodik majd a saját mantrájához, át lett verve, de azért tessék, remélem, hogy nem lesz kimoderálva: https://

  47. Számomra úgy érződik, hogy a mai középkorosztály komplett hülye.
    Hogyan lehetne már egy vírus működése vallás kérdése?!
    Maximum a megítélése, vagy a kezelése…

    A mai 30-as, 40-es korosztályra jellemző, hogy nem képesek mankó nélkül megállni a saját lábukon. Csak akkor tudnak előre jutni, ha valaki megerősíti őket, s így egymást dicsérgetve a marhaságukban építik fel azt a miliöt, amiben a logika és az ész elvész, helyette egyfajta csoportszellem lép életbe, ami aztán tényleg vallásos fanatizmushoz hasonló műfajjá fajulhat. Szépen nyomon követhető ez az élet megannyi állomásán, kimagaslóan az eleve mutyira épülő állami szektorokban, ahol már szinte mindenütt családi és baráti társaságok alakulnak a szakmai munkaközösségek helyett. Tehát végtére nincs min csodálkozni…

    Bocsánat, ez most személyeskedésnek tűnhet, de sokadszor lépi át számomra némelyik hsz. minősége a minősíthetetlen és megtűrhetetlen határt. Ez sztem. akkor is igaz és jogos, ha 10-en állnak ki egy-egy odahányt maflaság mellett! S érdekes módon nem Bálint, Tiborbá, vagy más szépkorú áll elő ezekkel, nem is az igazán ifjak (mert ők már megszólalni sem tudnak), hanem az ismerten aktív munkavállalók közül sokan. Szinte kitapintható az érdek, amely mögé mindent, de mindent becsatornáznak, csak, hogy igazolják önnön döntéseik hátterét.

    Tessék már leállni ezzel és kellő felelősséget is tenni az odahányt, együgyű gondolatok mögé!

  48. 55. Józan hang

    „köztudomású” kiknek?

    „Bident akarják elnöknek” kik?

    A Dajtásnak feltett kérdést majd megválaszolja Ő.

  49. 55 – Józan hang:
    Légy szives fogd vissza a szereplésedet, különösen, ha az a poszt topikjától eltér.

  50. SZAJHA MÉDIA
    Tiszta vízet szeretnék önteni a pohárba. Egy újság sok mindennel foglalkozik. Például időjárás jelentéssel, vagy a tőzsdei index-szel. Ha az adott újság történetesen szajha média, az nem jelenti azt, hogy az időjárás jelentése vagy a tözsdei indexe hamis. Mert ezek a politikától függetlenek. Ugyan így, a COVID-19-el kapcsolatos jelentései se hamisak, mert az is független a politikától. Csak azok gondolják másképp, akik felülnek az összeesküvés elméletzeknek és azt állítják, hogy a koronavírust szándékosan hozták az emberiségre, és a koronavírust meglovagolva szándékoznak tenni valamit. Ez szerintem tökéletesen hamis.

  51. 59 – Józan Hang:
    Tisztázzuk! Semmit se linkeltél be, és én semmit se moderáltam ki.

  52. Re:56
    Bírom mikor tetteted a naivat. 😉
    Trump és Biden az éppen harcban álló amerikai szuper elit két frakciójának képviselője, és nem tudom feltűnt-e, éppen most polarizálták szélsőségesen a társadalmat(BLM-Antifa), hogy ha bárki is nyerne, akkor kő kövön ne maradjon. Ennek egyik eszköze a Covid, aminek nyomán olyan intézkedéseket is le lehet nyomni az emberek torkán, amiért máskor már lőnének.

    Emlékszel még a hazai kézi irányítású országvezetésre?
    Gondoltad volna ezt 15 éve, hogy egy puskadördülés nélkül meg lehet csinálni?
    Még egy valamire való tüntikézés sem volt, mert mindenki fülét-farkát behúzta a vírusveszély miatt.
    Nem tudom feltűnt-e, hogy a Covid okán egyre jobban háttérbe szorították a kp-t, és előtérbe került a kártyás/mobilos fizetés. Szuper, nincs összetaperolt kokainnal átitatott pénz, cserébe nulla, azaz nulla a susmus pénzmozgás, avagy az emberek önként 100%-osan pénzügyileg transzparensek lettek. Most persze újra van kp mozgás, de ha jön a „Covid vihar”, akkor önként és dalolva mond le a kp-ról, már ha megeszik ezt a rosszul elkészített maszlagot. Az elindított folyamatok sorolhatók napestig…

    Nagyon leragadtál a Covid műsor előtt, mert jól láthatóan nem tűnik fel neked az, hogy a Covid árnyékában milyen folyamatok zajlanak, ami nagyon szépen elárulja hogy mire megy ki a játék, ez pedig a teljes kontroll, dalolva és „önként”.
    Kínában már meg volt a főpróba, most jön a nyugati világ, indul a második felvonás. 🙂

  53. Sziasztok. A statisztikákról ennyit. És ezen érdemes azért elgondolkodni. Közvetlen munkatársam testvére megfázásos tüneteket produkált, enyhe lázzal. Tanár lévén elment, hogy leteszteltesse magát Covid-ra. Bejelentkezett, elment majd közölték vele, hogy azon a napon már mégsem tudják tesztelni, menjen vissza másnap. Visszament, majd közölték vele, hogy a tesztje pozitív lett. Ő szólt, hogy elnézést, de még a teszt sem történt meg, hogy lehetne pozitív. Erre csak pislogtak és közölték vele, hogy pedig a rendszerben már regisztrálva van mint fertőzött. Szóval itt valami nagyon sántít az egészben. Úgy alakítják a napi fertőzöttek számát, hogy meglegyen a kívánt statisztika.

  54. Re:60 Tibor bá’

    Azért azt nehéz nem észre venni, mikor már a nagy tőzsdei guruk arról regélnek(nyíltan), hogy hamarosan valami ki fogja pukkasztani a pénzügyi lufit(emlékszünk még 2019-re?), csak egy trigger kell, és ezek után pont jött a mindent letaroló Covid. Ezek a véletlenek…
    Itt most teljesen mindegy, hogy mesterséges, vagy természetes a vírus, maga a vírusveszély ideális indok lett sok intézkedésre, amivel még nagyobb kontrollt lehet elérni az emberek felett, méghozzá önként.
    A vakcina mantra a legjobb erre, már várom azokat a törvényeket szerte a világban, ami szerint nem lesz kötelező az oltás, de nélküle gyakorlatilag ellehetetlenülsz minden téren, mert sem iskolába, sem munkába, se egy repülőre nem tudsz majd felülni.

    Minő véletlen, az egyik oltóanyag gyártó olyan oltást tervez, aminek beadása után UV-re felfénylő marker jelenik meg az oltott személyen, hogy könnyen ellenőrizhető legyen az oltottság ténye. Le sem írom, milyen vegyület okozza a markert, mert erre a vallásosok egyből szórni kezdik a keresztet. 🙂

  55. Re:62
    Biztosan nincs így, különben is Gyurcsók Józsi bácsi tudott távolból diagnosztizálni, és gerincet műteni TV-n keresztül. Nem hinném, hogy ilyen skillekkel rendelkezne az Operatív törzs… 😉
    Nem piszkálásként, de ez így elég magas labda.
    Miért hinnénk el?

  56. 62 – István:
    Ilyenkor szoktam én előállni az angol mondással: Ha valamit a hülyeség kellően megmagyaráz, nem kell tovább keresni az okokat. (Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity)

  57. Sokadjára megint ki lettem tiltva egy ideig. Vajon meddig?
    Ez szerintem már meg fog jelenni.
    Sokadjára megtörtént már ez sajnos, de ezt többé-kevésbé mindenki látja. Amikor elmegy egy olyan irányba a beszélgetés, ami kényelmetlen, akkor hirtelen az eleve kevés hozzászólóból néhányan „valamiért” nem írnak. Koczka Zoltán, Horváth Csongor és tsaik. gondoskodnak akkor a „jónép” szórakoztatásáról. Ennyike.

    Nem biztos, hogy így kellene lennie, dehát Tibor bá’ dönti el, az ő oldala. Csak sajna egyre inkább kilóg a lóláb…

  58. Köszönöm a moderációt, Tibor bá’.
    Pláne, hogy egy peer-reviewed tudományos cikket illesztettem be.
    Szerintem nem tértem el a topiktól, ami arról szól, hogy mit tanultunk meg a koronavírussal kapcsolatban. Én ezt.
    És nem, nem ismétlem meg a linket. Nem akarok ismét a cenzúra áldozatául esni. Inkább az impotenciával kapcsolatos linket küldöm át az angol helyi Blikkből (Express): https://www.express.co.uk/life-style/health/1261359/coronavirus-cases-update-china-study-sexual-hormones-erectile-dysfunction

    Szóval ilyet is okozHAT (ha átment valaki a fertőzésen). Meg nőhet egy harmadik keze is. Kicsi rá az esély, de AKÁR megtörténhet a COVID-19 miatt…:)

  59. 63
    azt a penzugyi lufi kipukkasztasat mar 2012 ota regelik az olyan oldalak…pl. keres ra Vezer Szorenyi Laszlo penzugyi szakember irasaira, videoira…

  60. 66: Józan Hang:
    Fedett ügynökök vagyunk. 🙂 A WHO, Bill G., Soros és Orbán, sőt Toborbá is egyszerre fizet bennünket… Úgysem tudsz mit tenni ellene, már születésünkkor megvolt a forgatókönyv.
    Nézd, arról van szó, hogy magam részéről amit egyszer már deklaráltunk, ill. ami már nem vitatéma, azt átugrom, nem foglalkozom vele. Az újdonságokra, s ha új információ birtokában felül kell írnom a korábbi álláspontomat, azt jelzem.
    És sajnos egyre többször előfordul, hogy nem bírom átugrani, s amikor ordító hülyeségeket olvasok nagy számban, akkor szintén megszólalok. Ennyi.
    Valójában nem az a baj amit mondasz, hanem ahogyan!

    Dajtás:
    Abban egyetértünk, hogy balhé lesz, sőt balhé van. De ezen -úgy gondolom- nem kell meglepődnünk.
    Én a magam részéről felülírni kényszerültem a vírusra épíett politika terén pár dolgot, de azt továbbra is elutasítom, hogy előre tervezett vagy mesterséges hisztéria lenne az egész! Számomra elegendő magyarázat, hogy sokan, sok helyen meglovagolták a „lehetőséget”. S abban igazat adok Nektek, hogy ezt észre kell venni, ill. nem szabad hagyni, mert akkor az apokalipszis lovasai gyorsabban eljönnek.

    62: István:
    Én 3 ismerőstől hallottam, ráadásul egymástól függetlenül ugyanilyen történeteket az elmúlt hetekben. Nem tudom eldönteni, mi az alapjuk, mert annyira nem megbízhatók, ill. részemről nem ellenőrizhetők a részletek. Minden esetre -azt gondolom- ezt sem szabad figyelmen kívül hagyni…

    folytatom Dajtásnak:
    Azt is tudom, hogy ez a PCR teszt a vírus követésére nem sokat ér, mert közvetlenül megtapasztalhattam, hogy egy pozitív teszt miatt nagy felhajtást rendeztek, majd 1 hét múlva ugyanez az illető produkált 2 negatív tesztet. A kontaktok tesztjei mind negatívak lettek. Mire gondoljon az ember? 1 hét alatt kigyógyult? Frászt! Sokkal valószínűbb, hogy téves pozitívot adott az első teszt, amit érdekes módon nem kontrolláltak. Így a felhajtás is felesleges volt, tényleg csak pánikot keltett, s minden érintettet abban erősített meg, hogy ez csak egy politikai hiszti. Ugyanakkor nem szabad elmenni azon tény mellett, hogy mindez Orbán kormányának hibája, és az ugyanígy adódó fals negatív tesztek még veszélyesebbek lehetnek. A folyamatok kontrollálatlan elszabadulása tényleg emberéleteket fog követelni, akkor is, ha tévedek, s tényleg az egészet előre megtervezték.

    Egyébként meg, ha ez csak hiszti, okosabbak is lehetnének a „vírustagadó” lángeszű embertársak, hiszen az Ő kezükben a kulcs, ha meg akarják állítani a várható polgárháborút ezen az alapon! Ők tudnak elcsendesedni, s mosolyogva tovább lépni, miközben élik tovább megszokott életüket boldogan és egészségben, mert ugye részükre ez nulla kockázat. Nem egy vírustagadó kezében nagyvállalatok, saját vállalkozások is vannak, tehát a feltételezett megkülönböztetés megfordítható, pl. csak maszk nélkül dolgozó munkatársat veszek fel, kizárólag koronavíruson átesett munkatársakat alkalmazunk, stb., akár saját területrészre el is vonulhatnak megmutatni a világnak (nyilván nem hazai vonalon gondolom ezt, de pl. az USA-ban nem lenne példa nélküli). Tehát ez nem érv, ill. nem csak egy irányba mutató érv lehet!
    Félek azonban, hogy végül egy ilyen próbálkozás a laposföldrakétás ember sorsára jutna…

    „Nagyon leragadtál a Covid műsor előtt, mert jól láthatóan nem tűnik fel neked az, hogy a Covid árnyékában milyen folyamatok zajlanak”
    – Ezt komolyan nekem szántad?!

    A kp leváltása a vírus nélkül is tervben volt. Többször hangot adtam már annak, hogy ezt várom a dollár egyeduralmának leváltására. Ez nem meglepetés számomra, a kockázat ezzel kapcsolatban, ha önmagában nézzük -úgy gondolom- eltúlzott. Aki szeretne, tarthatja aranyban, ingatlanban, terményben, részvényben, továbbra is az értékeit. A feketepiac meg majd működik a bitcoinnal, vagy más kriptovalutával, esetleg arannyal.

    Az, hogy Magyarországon az emberek sülthalként nyelnek mindent, szintén nem újdonság és nem meglepő!
    Azért az SZFE és a Klubrádió miatt ment egy kis feláborodás, de ez vírus nélkül is nagyjából így végződött volna. Orbán erőből letolja, amíg megteheti…

  61. Józan Hang, 66:

    Én láttam ám, amikor csak ennyi volt beírva a 66-hoz:

    „Nyilván megint ki lettem tiltva mára. Vajon meddig?
    Sokadjára megtörtént már ez.”

    Szóról szóra a fenti két sor. (A telefonomon még mindig úgy van.)

    Szóval szerinted már meg fog jelenni mi? Jó duma!

    Meg a „de azért tessék, remélem, hogy nem lesz kimoderálva: https://” végződésű hozzászólásoddal kapcsolatban is tanúsíthatom, hogy nem volt semmilyen moderáció, mert pont elcsíptem azt is, amikor beírtad.

  62. Akkor én mutatnék egy hiteles papírt is, ha átengedi a moderáció. Ilyet ugyanis még senkitől nem láttam.
    Én túlestem rajta ugyanis.

    A fertőződésemet 08.19-én mutatták ki, ezen a linken letölthető a tesztem (adom hozzá a saját személyes adataimat, máskülönben mindenki kételkedni fog):

    45 éves gyakorló orvos vagyok (endokrinológus egyébként, nem infektológus, tehát nyilván nem érthetek ehhez), 3-4 napig enyhe szédülés, szaglás érzékének elvesztése (ez elhúzódott 3 hétig is), időnkénti fejfájás volt jellemző. Általános levertség, anhedonia szintén, ez 5-6 nap alatt múlt el. Hőemelkedésem volt, de lázam (<38) nem. Jelentem, a nemi szervem keményen áll. Vesefunkcióim, májfunkcióim rendben vannak, ellenőriztettem, csináltattam egy EKG-t is, tüdőm is rendben.

    Itt gazdasági, nem pedig egészségügyi válsághelyzet van!

    Az idősek vigyázzanak magukra!
    Egyúttal Józan Hangnak kell igazat adnom.

  63. 69 – Horváth Csongor:
    Csütörtökön voltunk a budakalászi Auchanban. A pénztárnál óriási tülekedés (szociális távolság tatás?) kiderült, hogy valami nem működik, csak kp-vel lehet fizetni. Szerencsére nekünk volt. Átmentünk az ALDI-ba. Ugyanez. Csak Kp. Na ezeknek az embereknek, akik ott voltak, nehéz lesz eladni a kp mentességet.

    72 – Egy-orvos:
    Köszönjük a beszámolódat. Természetesen vannak ellenkező értelmű beszámolók is. Pl. Barta Szilvia TV időjárás bemondónő. Majd lesz erről egy összefüggő statisztika is előbb vagy utóbb. Akkor majd kiigazodunk.

  64. 72 Egy_orvos

    Én is köszönöm a beszámolódat! …Amely névtelenül is értékes maradt volna.
    Nemrészeg Hang pedig csak játszik velünk. Nem tetszik.

  65. 44. Tibor bá’

    „amit a magyarok (Orbáni sugallatra) megengedtek maguknak a nyáron az elképesztő felelőtlenség volt. ”

    Tavasszal a korlátozásokra válaszul remek ellenzékünk temette a demokráciát, utána meg a szabadság a probléma… meg maszkot sem, mert a jogállam sérül… Az az érzésem, mindegy, mit tesz a kormány, soha sincsen rajtuk füstszűrős sapka

    A nyaralásokban egyébként éppen visszafogottak voltak a magyarok, belföldön utazgattak, Horvátországban a csehek domináltak (ahogyan mesélték a riportokban), tengerentúlra alig repültek.

  66. 72: Egy orvos:
    Köszi, de a TAJ számodat és az egyéb abszolút személyes adataidat sürgősen takard ki!!! (Tiborbá erre Te is figyelj, mert a NAIH nekimehet az oldaladnak a személyes adatok közzététele miatt akkor is, ha az önkéntesen történt!)
    Vajna Tímea is közzé tette így a személyes adatait, amelyekkel tényleg csúnyán vissza lehet élni… Nekem bőven elég a név és a lelet dignosztikai része a hitelességhez, sztem. ezt itt mindenki osztja.

    Józan Hang valószínűsítem nem az állítása vagy linkje miatt lett megállítva (megjegyzem, sztem. nem csak ő érdemelte ki), hanem az idegesítő és ferdítő „vírushívők” propagandáért. Megjegyzem, azt magad is írod, kellő felelősséggel, hogy „az idősek vigyázzanak magukra”, nekem ez elég annak igazolásához, hogy semmilyen Hang ne nevezhesse hívőnek vagy idiótának azokat, akik komolyan veszik a rájuk nézve ténylegesen létező veszélyt!

    Ez a politikai ráépítés már egyértelmű, sztem. nincs köztünk, aki ne osztaná, hogy nagyon nem kerek a történet. Mit gondolsz, mit lehetne csinálni, hogy kibújjon a szög a zsákból, ill. hogyan lehetne megbékíteni az embereket, hogy konszenzusos társadalmi kiutat találjunk, s ne egymásnak essenek?
    Mert én jelenleg azt látom, hogy van valós eü. kockázat is, van komoly gazdasági kockázat is, s a teljes társadalmi elkülönítés (bármilyen szempontból is szeretnénk) pedig lehetetlen. Ha ezt megoldhatnánk, kibújna a szög a zsákból, és hazai vizen jól jönnénk ki a vírusmizériából is.

    No persze, ha a ducenek már kifizették a nagyok a gázsiját, akkor ezt nem tudjuk kivitelezni!
    ———————————————

    Még egy fontos dolog:
    Ha tudsz PCR teszt manipulációról, kérlek oszd meg velünk! Természetesen nem ezen a nicken, hogy ne légy beazonosítható (bármilyen későbbi hsz. esetében is ezt javasolom).

  67. 75: Fehérlábú gólya:
    Shakespeare idejében „színház volt a világ”.
    Ma sajnos „egy ordas nagy hazugság a világ”, és ezen egyik politikában érdekelt fél sem segít, pedig az egyetlen kiútja lenne az értelmes, civilizált jövőnek!
    De hát ma senkinek sem kell az igazság, csak a gazság…

    Na én például ezért nem fújok L.S.-re, mert bár túl tudja tolni, azért a kardomba dőlnék, ha egyszer meg kellene követnem!

    Hazai vonalon évtizedek óta két félőrült körül táncol az ország (Orbán és Gyurcsány). Ideje lenne végre mindkettőt kidobni!
    Számomra vérlázító az orbáni „demokrácia” és a félkegyelmű ellenzéki megnyilvánulások is.

  68. Re: Csongor
    Az 56. hsz-re való reagálást nem neked, hanem Koczka Zoltánnak szántam.
    Szerintem megkutyulódott a hsz-ek sorszáma.

    Sok tekintetben finomodott a véleményed, és látom hogy látod a fősodor média ferdítéseit… 🙂 Valami nagyon nem kerek ebben a pandémiában, és egyre jobban az sejlik fel, hogy több téren manipulált az egész.
    Megjegyzem, továbbra sem vagyok vírus tagadó, sőt, de az is látszik, hogy a vírusra való hivatkozással nagyon meg akarják kavarni a kakit.

    Re:77
    Ha egy módszer csődöt mondott, akkor módszert kell váltani… Megoldás out of the box lesz, és ezt csak akkor lépjük meg, ha már nagyon ég a ház.

  69. Az új világrend projektjének az utolsó szakaszához érkeztünk amely a covid passzussal kezdődik.

    Itt a covid pass. Mit gondoltál, egy szép reggelen eljönnek és azt mondják, hogy ülj le szép csendesen, hogy beléd ültessem a chipet?

    Lépésről lépésre indulunk. Szerezzen be egy covid passzust most, hogy elmehessen dolgozni, vásárolni és sétálni.

    Egy év múlva a covid passzus az új személyi igazolványokban lesz.

    Két év múlva Elon Musk átírja a chipedbe.

    Gratulálunk. Az aláírásoddal az Új Rend és a Mátrix tökéletes rabszolgája lettél.

    https://katohika.gr/nea-taksi-pragmaton/i-teliki-fasi-tou-schediou-tis-neas-taksis-ksekinaei-me-covid-pass/

  70. 77. Horváth Csongor
    „Na én például ezért nem fújok L.S.-re, mert bár túl tudja tolni, azért a kardomba dőlnék, ha egyszer meg kellene követnem!”

    Megmagyaráznád nekem mit értesz ezalatt?
    Sajnos ezt az árnyalt kifejezést nem vagyok biztos, hogy megértettem.

  71. 78. Dajtás
    Az eredeti kérdésemre ne várjak adekvát választ?

  72. 76. Horváth Csongor
    “ No persze, ha a ducenek már kifizették a nagyok a gázsiját, akkor ezt nem tudjuk kivitelezni!”
    A gázsi csepegtetése már biztosan elkezdődött minden országban, mert meglepően egyszerre lépnek a helyi duce-k. Sok választásuk nem lehet mert a “színdarab” már elkezdődött és a műsor vége előtt nincs lelépés a színpadról. A nagy bábmester biztos megtorolná az engedetlen szinészek idő előtti távozását.
    A legnagyobb baj az, hogy mi, a közönség nem tudjuk, hogy hány felvonásos a darab, mi lesz a végkifejlet és ki(k) rendezték a darabot. Még nagyobb baj az, hogy nem tudjuk elhagyni a nézőteret sem, pedig a függöny széthúzása óta nem tetszik az előadás!

  73. Re:82
    Mi a terv?
    Egy olyan emberi populáció kialakítása, ami hűen és feltétel nélkül engedelmeskedik urainak. Nyilvánvaló, hogy ez a felduzzasztott populáció nem tartható fenn, most próbálják kialakítani a keretrendszert hozzá, hogy közép távon irányítható maradjon a folyamat.

  74. 84.Dajtás
    Ugye ez nyilvánosan van meghirdetve?

  75. 78 dajtás és a többiek

    „Az 56. hsz-re való reagálást nem neked, hanem Koczka Zoltánnak szántam.
    Szerintem megkutyulódott a hsz-ek sorszáma.”

    Ez nagyon régi történet, és már meg kellett volna tanulni a megoldását.
    Az emberi oldalán túl ez a technikai:

    http://www.antalffy-tibor.hu/437-tibor-ba-blogja#comment-17311
    “Legokosabb, ha a sorszám mdellé kiírjátok a niknevet is.”

    http://www.antalffy-tibor.hu/847-mi-zsidok-uraljuk-a-mediat#comment-61218
    „A számozáshoz írjátok légyszi oda a címzettet is, mert a parkolópályás hozzászólások miatt elcsúszhat a számozás. ”

    Meg tudjátok tanulni?

  76. 81: Tiborbá:
    Nem kiirtani kell, hanem letölteni, eltakarni a TAJ, anyja neve és alul a vizsgálati előzmények kódjai adatokat, s úgy mehet! Ne legyen az a látszat, hogy ki vannak cenzúrázva a hiteles, korrekt hozzászólók. Ha nem tudod, kérd meg rá a hsz. tulajdonosát, hogy úgy tegye fel, s akkor vissza lehetne illeszteni a linket minden gond nélkül!

    80: L.S.:
    Néha betolsz két oldalas, fordítóval átszerkesztett, magyartalan mondatokkal teli anyagokat, amelyeket nem kellemes olvasni. Nyilván sok munka lenne mindezt átírni rövid, közérthető formába, egyfajta kiegyensúlyozott és irodalmilag is magyar stílusban. Pedig előfordult már az is, hogy megtetted, de nem ez a jellemző… Esetenként számomra nem elfogadható weboldalakról származnak az információk.
    Erre gondoltam konkrétan.

    84: Dajtás:
    Ilyenkor sztem. nem az a „jó” kérdés mi a terv, hanem az, hogy mit tudnánk csinálni az adott keretek között, amivel érnénk is valamit?

    86: n/a:
    Igyekszünk… 🙂

  77. 35. Tibor bá’
    Mi van? Előavanzsáltál házmesternek?
    Listázgatunk, listázgatunk? Aztán égetgetünk égetgetünk?
    Azokat akik nem hisznek ennek a szarkeverésnek, amit Te (többek között) is itt generálsz?
    Hidd el sokan vannak így és a napok teltével egyre többen lesznek! A kormány akkor fog bukni, ha bevezeti a megszorításokat. Mert egy kis faluban vagy városban a médián kívül ezzel a szar vírussal senki nem találkozik.
    Ez nem olyan mint a viccben, amikor Sára kefél Grünnel és hazajön Khon (a férj) és ráförmed az asszonyra, hogy ti mit csináltok itt. Mire az asszony, hogy, semmit! Erre Khon, de én azt látom, hogy keféltek.
    Sára: Khon, most Nekem vagy a szemednek hiszel?!
    Ennyit a médiahisztiről.

    Írod:
    „Sok fertőzött = sok halál. Ja, hogy van a kettő között 4-5 hét különbség? Csekélységre nem adunk.”

    Tisztelettel felhívnám a figyelmed, hogy a Balatoni tömegnyomor nem augusztus elején kezdődött, hanem július első hetében (láttam személyesen és még most sem hagyott lejeb). Szóval, ha az öt heteddel számolok, akkor a nagy robbanásnak (benne a nagyszámú halálesettel) kb. augusztus 10-re itt kellett volna legyen, de nem lett. Már megbocsáss a merészségért, de annyira rá vagy csavarodva erre vírusra, hogy már logikusan számolni sem vagy hajlandó (pedig mérnök vagy).

  78. 88: tanuló:
    Logikusan számolt!
    Más van a háttérben… ez csak megérzés. De Isten óvjon minket attól, hogy (bárhogyan is legyen) a bergamói törzs felüsse a fejét most köztünk! Sztem. nem szelídült, csak visszaszorulhatott. Emlékezzünk a korábban felvetettek közt Tia macska koronavírus hasonlatára! Nagyon nincs még lefutva ez a meccs, bár én egyre inkább bízom benne, hogy most már csak a politika mozgatja. Ha színjáték, a meggyőzéshez kelleni fognak, tehát jönnek majd a hullák! Ha nem, az engem fog igazolni, hogy csak meglovagolták, nem tervezték el, s a második hullám majd a novemberi náthaszezonra tolódik, ahogyan egy valós pandémiában lennie kellene… A karácsonyi meglepetés készül, kérdés, hogy gyászt hoz, vagy megvilágosodást?

  79. 88 – tanuló:
    Ha szemtelenkedsz akkor nem lesz más válasásom, minthogy kitiltsalak. És akkor lehet protestálni, hogy aki nem ért velem egyet, azt kimoderálom.

    87 – Horváth Csongor:
    Nekem nincs annyi időm, hogy mindenkire külön bajlódjak. Különben ez nem bíróság, hogy bizonyítani kelljen. Aki nem hiszi el, annak annyi.

  80. 76. Horváth Csongor
    „Ha tudsz PCR teszt manipulációról, kérlek oszd meg velünk!”

    Feljelentés az orvosok megvesztegetéséről a pozitív tesztek érdekében(30-08-2020)

    Részlet egy apokaliptikus riportból:

    Megvesztegetik őket korlátlan ideig ingyenes gépjármű-biztosítással, életbiztosítással, új kocsikat ajándékoznak. A „rendszer” átvette az irányítást, felvette a kapcsolatot az összes bankjával, és a bankok csak az orvosokat hívják föl. Azt mondják nekik, hogy ezt azért tesszük, mert a Covid-19-hez jó munkát végeztek.

    Apokaliptikus tanúsítások a bankrendszerről, amely megvesztegetni próbálja az egészségügyi személyzetet Koronavirusos esetek prezentálására.

  81. Fél év után végre egy orvos kiáll és elmondja amit időközben megtudott a „jelenségről” …
    hogy ne csak az innen-onnan összeollózott híranyagra és végtelenül termékeny fantáziánkra legyünk utalva 🙂
    https://youtu.be/cR5v74QdXH4

  82. Sajnálom, hogy cenzúrázva lett a letöltő link.

    De a lényeg: 45 évesen koronás lettem, nagyjából 5-6 napig tartott a betegség nálam, végig munkaképes voltam, a szaglás kiesése hosszabb ideig tartott mondjuk, az 3 hét is megvolt, de ennyi. Mások lehet, hogy nálam is könnyebben vészelik át, megint mások nehezebben. Ennyi.

    Én határozott hozzájárulásomat adom ahhoz, hogy a tesztem eredményét lássák a blog olvasói, nem kell védeni a személyes adataimat, gondolkodtam előtte, hogy kitegyem-e, és döntést hoztam ennek kapcsán. Ezt nem sokan merik megtenni, mert a „járvány” kapcsán be vagyunk kőkeményen paráztatva! Stigmatizál a dolog! Nálunk orvosoknál ráadásul mindenki csak pénzt lát ebbe, ha meg ellentmondás van, akkor felejtsd el a szakmai előmeneteledet!

    Itt túlmentem minden határon, a kollégáim 90%-a is így gondolja, a maradék meg felfelé nyal, meg családos ember, akinek még holnap is kell az állása, nem mernek eltérni a központi protokolltól. Én a magam részéről besokalltam. Ennyi.

  83. 77. Horváth Csongor
    Igazad van. De őszintén kit tennél a helyükre a jelenlegi ellenzéki felhozatalból? Fegyőrt, aki egy komcsi dinasztia képviselője? Donáth A. aki egy ateista lelkész lánya? És még sorolhatnám.
    Az a bajunk, hogy per pillanat a normálisak hallgatnak. És ez nem is fog változni. Mindég a nyomulós senkiháziak kapják meg a hatalmat, mert amíg te a párbajon egy kardal vívsz, ők egy kardal meg egy hátuk mögött tartott tőrrel.

    Tibor bá’

    Rendben, megértettem. Amint látod, udvariasan próbáltam szemtelen lenni. Bocs.
    Csak azt nem értem, hogy Te aki tisztánlátásról voltál/vagy ismert, hogy nem látod be, hogy valami disznóságra is használják ezt a vírustörténetet.
    Soha nem féltél kimondani az általad vélt igazat, mert mint mondani szoktad, Tőled nincs mit elvegyenek. Akkor most miért nem akarsz a dolgok (vírus) mögé nézni?

  84. 72. Egy_orvos

    „Jelentem, a nemi szervem keményen áll. ”

    Fertőzés után ez a vírus hatása? 😛 Miért nem írták eddig a tünetekben, sokkal kisebb lenne a pánik, sőt… 😉

  85. 72: Egy_orvos + 93: Sajbán-doki

    Szóval nem kell félni a kinai virus ócskaság!
    Hülyeség a maszkhordás, a karantén, sok buta
    állam feleslegessen zárja le határait!
    A lassan 1 millió halotról szóló statisztika is hülyeség!
    Vagy nem?
    Kedves „DOKTOR”
    Fogjad a diplomádat töröld ki vele a szxrxs seged!!!
    Szégyeld a pofádat!!!

  86. 45. Józan Hang
    plusz 1
    „Köszönöm az említésemet, ritkán nézek csak be ide az utóbbi cenzúrás időszak után. Talán túlságosan is szabadszájú vagyok, de meg lehet nézni, hogy ÉN miket “vizionáltam” a móka elején.”

    Ne haragudj, hogy rosszul írtam a nevedet, de nem nagyon találtam tőled hozzászólást az utóbbi időben. Csak arra emlékeztem, hogy a hozzászólásaiddal teljes mértékben egyetértek, mind azokéval, akiket a 37. hsz-ben említek.
    Két pártra szakadtunk a Coviddal kapcsolatos megítélésben, én is az „ellentáborhoz” tartozom (bár ez megítélés kérdése, minden relatív, hogy mi a „tábor” és mi az „ellentábor” ?? 😮 ). Ez ugyan olyan, mint a történelem: mindig a hatalmon lévők írják. És most itt a hatalom: Tibor bá’. Sajnos nagyon egyoldalú, makacs, hajthatatlan, meggyőzhetetlen „hatalom” az övé. 😛
    Szerintem (ahogy egyre több hozzászóló szerint) a bloggazdának – Tibor bának – és az ővele azonos véleményen lévőknek nincs igazuk!!! Ezt már el kéne ismerniük, nem tudom mikor fogják??? 2021 nyarán??? Vagy 2025 nyarán??? Vagy 2030 nyarán???
    BULLSHIT. 😛

  87. 97: Elek:
    „nincs igazuk!!! ”
    – Na látod ez az, mert nem érzékeled reálisan, hogy nem ez az igazság és nem ez a fő probléma, pont ez a baj! De nem értitek meg…

  88. Vákumban a fény terjed a leggyorsabban. Emberi közegben meg a sötétség.
    Ha megnézitek a fertőzések felszaporodásának ütemét az 1 hetes mozgóátlagok alapján, gyakorlatilag világelsők lettünk…
    Van itt valaki aki abban bízik, hogy nem fogja elérni a veszélyeztetett korosztályt és a krónikus betegeket?
    Itthon a szuperkupadöntő az elsődleges prioritás a járvánnyal kapcsolatos kormányzati döntésekben. Majd utána lesz kötelező pl. az iskolai hőmérőzés.
    Annak megvalósítása az eszközhiány miatt kaotikus lesz…
    Használjátok helyesen a maszkot és kerüljétek a tömeget … akik erre sem képesek na azok a vírusvektorok!

  89. 96: ödön:
    Nem ezt mondta! Ne sarkítsd le ennyire. Ha fordított logikával veszem, akkor az orvosok 90%-a megbolondult volna? Vagy inkább a 10% seggnyaló? Utóbbi tűnik valósnak…
    Nem papírforma szerint történnek a dolgok, s az elsőkézből jövő beszámolók/információk hamarosan a napnál is fontosabbak lesznek a tisztán látás lehetősége szempontjából!

    93: Sajbán doki:
    Nem moderálva lettél, egyszerűen el lettek távolítva a személyes adataid, mert emiatt a hatóságok (ha úgy akarják) rászállhatnak a blogra, s egyikőnk sem szeretné azt, hogy ilyen banális dolog miatt megszűnjön ez a lehetőség (is).
    Tedd ki az érzékeny személyes adataid nélkül, biztos vagyok benne, hogy Tiborbá akár be is keretezi neked így! Arró nem is beszélve, hogy egy hónap – vagy idő múlva majd akár meg is bánhatod, ha kint marad… Felindulásból nem szabad cselekedni. A dokumentumot egyébként sokan láttuk már, magam nevében még egyszer köszönöm a bátor kiállást és az információt!

  90. Vákumban a fény terjed a leggyorsabban. Emberi közegben meg a sötétség.
    Ha megnézitek a fertőzések felszaporodásának ütemét az 1 hetes mozgóátlagok alapján, gyakorlatilag világelsők lettünk…
    Van itt valaki aki abban bízik, hogy nem fogja elérni a veszélyeztetett korosztályt és a krónikus betegeket?
    Itthon a szuperkupadöntő az elsődleges prioritás a járvánnyal kapcsolatos kormányzati döntésekben. Majd utána lesz kötelező pl. az iskolai hőmérőzés.
    Annak megvalósítása az eszközhiány miatt kaotikus lesz…
    Használjátok helyesen a maszkot és kerüljétek a tömeget … akik erre sem képesek na azok a vírusvektorok!

  91. 72 93. Sajbán-doki

    Én is köszönöm a bátor kiállást és az információt.Komolyan kell venni.

    COVID-19 van és valamiért úgy tűnik, hogy felfutó esetszámra van szükségük.
    A saját fülemmel hallottam az anyósomék szomszédjától, hogy ne féljünk a covidtól mert a félkegyelmű( valóban mentálisan retardált)rokonuk, családtagjuk 100000ft-ot kapott, hogy covidos’ legyen’. Ez egy nagyon szegény cigánycsalád. Ott mutogatták a pénzt és láthatóan örültek neki, mentek is a boltba. Előtte meg féltek.
    A reakciójuk biztos igaz volt.A szavak nem érdekelnek.
    Ők már azt gondolják nincs is ilyen betegség!

    Megmondom őszintén nem értem.
    Egyre több az ilyen beszámoló. ld.István 62 hsz.
    A facebookon is terjedtek idáig, de ugye amíg a saját fülemmel nem hallottam.
    Szóval mi ez?

    Nagyon rosszat sejtek, mert lassan nyilvánvaló lesz széles tömegeknek is. Ennyire nem ronthatják el.

    Komoly káosz várható, ha oltás-megtagadás lesz.
    Nagyon melegszik a szaros bili és már billeg is.
    Azt hiszem, hogy megteszem a szokásos gyakorlat szerinti felkészülést.
    Nem hallogatom! Milyen jól tettem februárban is, azóta milyen draga lett a rizs?! Rizs a legjobb befektetési alap, nem az arany?.

    99.Horváth Csongor

    A 90% a jó arány. 10 % is sok, hogy épeszű ebben a kérdésben.
    Ráadásul ellenérdekelt, üzemanyag a félelem.Féltik a családjukat, pofa be van nekik.
    Mit nem érthető ebben? Az embereket könnyű ráncigálni, kevés kivétellel.

  92. 94 – Tanuló:
    Az Ember úgy működik, hogy mindenből megpróbál hasznot húzni. Miért pont a COVID-19 esetében lenne más.
    De…. januárban láttuk a videókat Kínából. Aztán jött az olasz hullagyár. Nálunk az idősek otthona. Az angol és amerikai fiaskó. A spanyol és francia felfutás. Az indiai tömeges megbetegedés. Most Izraelben napi 4000 megbetegedés és 3 hetes leállás. Azt kellene elfogadnom, hogy ezek mind, összehangoltan hazudnak? Ugye nem haragszol, ha nem vagyok ennyire hülye? Azon viszont csodálkozom, hogy ti ilyen mértékben beszoptátok néhány hülye botcsinálta „szakértő” alaptalan dumáját. Igen, van akinek meg se kottyan, de olyan is van, aki két hetes invazív lélegeztetés és kínok-kínja után meghal. És a koromnál fogva, rám ez vár.

  93. Érdeklődéssel olvastam „egy orvos” beszámolóját. Végre valaki biológiai műveltséggel szól hozzá. Aztán leírta, hogy egy középkoru ember aránylag enyhe tünetekkel, vélhetően károsodások nélkül élte át a covidot. Ez egy gyakori verzió lehet. Hozzátette: „Itt gazdasági, nem pedig egészségügyi válsághelyzet van!” Ezt a megállapítását — ami akár igaz is lehet — viszont semmilyen további információval nem támogatta. Hát én ebben egy betü új információt nem látok. A sorok között meg mindenki azt talál, amit akar. Úgy látom ennyivel lettünk okosabbak tőle. Nyilván én is nagyon köszönöm, és továbbra is igyekszem udvarias maradni.

  94. ” Igen, van akinek meg se kottyan, de olyan is van, aki két hetes invazív lélegeztetés és kínok-kínja után meghal. És a koromnál fogva, rám ez vár.”

    Tibor bá

    te borzasztóan félsz. Pedig semmi okod rá.

  95. 94.Tanuló
    Kedves Tanuló, Curix és hasonló virus szkeptikus barátaim:
    Megvallom, egyidőben én is majdhogy beálltam a virustagadók széles táborába, főleg mert rengeteg volt azok száma, akik virust rendkivüli könnyedséggel , szinte észrevétlenól kihordták, habár valamennyien pozitiv erdményt mutattak ki, azaz koronások voltak a javából, de mégis.
    Mégis?
    A tegnap esti hirekben bombaként hatott a következő:
    A háziorvosok országos szövetsége bejelentése szerint komor és baljós felfutás van ezen volt koronabeteg körében mindenféle fura, a korosztályra egyáltalán nem jellemző panaszok tekintetében:
    Viszonylag fiatal emberek, 30-40-50 -es korosztály, akik semmi probléma nélkül vészelték át a koronát, hirtelen krónikus fáradékonyságra, gyengeségre, étvágytalanságra, akár 4-5 lépcső megmászása utáni erős szivdobogásra, gyakori fej-gyomor-vesetájéki fájdalmakra panaszkodnak, csupa olyan ember, kiknek digitális azaz könnyen áttekinthető gyógytörténetük során soha semmi hasonló panasszal nem fordultak háziorvosaikhoz, és ezen jelenség, az emberek digitális orvosi dossziéja verte ki a vészcsengőt a háziorvosoknál.
    Kivétel nélkül középkorúak, kivétel nélkül volt koronások, de akik szinte meg sem érezték a betegséget. AKKOR!!!!
    MOST, néhány hónap után derülnek ki dolgok, amelyeket akkor nem is érzett az ember.Ezek szerint, vagy nem lesznek öregek nemsokára, vagy idősebb korunkra valamennyien emberi roncsok, annak ellenére, hogy a virus csak mintegy áthaladt rajtuk.
    Egy szó, mint száz, emberek, ha ez igy igaz a haziorvosok szerint, akkor ilyen virust még nem pipált az emberiség

  96. 105: Bálint:
    Majd egy hónapja erről papolok én is…

  97. 105 balint

    A hozzászólásodat NAGYON hasznosnak tartom. Köszönöm!

  98. 104 – Curix:
    A diagnózisodra nincs szükségem.
    Régi megállapításom, hogy bátor ember nincs, csak hülye.

    105 – bálint:
    Ezt a tény én már elég rég ismertettem. Persze nem én találtam ki, hanem olvastam róla. De, amit írok az le van söpörve az asztalról azon az alapon, hogy borzasztóan félek.

  99. 78 Dajtás
    Tudom, itt n/a az ügyeletes reklamáló, ha nem írják ki precízen a nickjét, de már bennem is régóta érik, hogy megkérjek mindenkit, hogy írja ki a nicket és a sorszámot is, mert főleg egy hosszúra nyúlt hozzászólás sorban nem emlékezhet az ember kapásból minden hozzászólásra, de a nicknév sokat segít, hamarabb összeáll a kép,hogy kinek a bejegyzésére szól a válasz.
    Az esetek többségében így nem kell visszalapozni a hozzászólásig, könnyebben beugrik, hogy miről is volt szó benne.
    Nagyon le tudja lassítani az olvasást, ha mindig vissza kell lapozni…

  100. 105: Inkább úgy mondanám, mint aki évekkel ezelőtt megszenvedte már egy egészséges ember számára kb. 2-3 nap náthával járó vírus fertőzésének komoly szövődményeit, hogy nem valószínű, hogy egész életükre roncsok lesznek. Viszont 1-2-3 évükbe belefog telni amire tudatos életmódváltással a COVID-19 előtti állapotuk környékére visszafejlesztik magukat fizikailag, és lehetséges, hogy pár műtétre is szükségük lesz. Persze sosem lesznek már olyanok, mint előtte, de azért az emberi szervezet elképesztő regenerációs képességgel rendelkezik kb. 50 éves kor környékéig. De persze lehet, hogy nem így lesz, bízzunk az általam felvázolt tapasztalatokon alapuló jobbik forgatókönyvben!

  101. Sosem látott magasságokba emelkedett Magyarországon a fertőzöttek száma, és sosem végzett még a magyar egészségügy ennyi tesztet. Ám ha nem a mellbe vágó napi adatokat, például a hétfői 844 új fertőzöttet, hanem az egész hetet vetjük egybe a korábbiakkal, azt látjuk: az elmúlt hét napban 60 százalékkal nőtt az új fertőzöttek száma az előző héthez viszonyítva, miközben korábban heteken keresztül triplázódott ez a szám. Több pozitív eset kimutatásához több tesztre lenne szükség, a vizsgálatok számának növekedése viszont nem állja a versenyt a vírus terjedési ütemével. De ha a kormány járványügyi szakértőitől is azt halljuk, hogy az új védekezés alapja a tesztelés, miért nem voltak nagyobb tartalékaink? Egyáltalán, hogyan lett a drága, körülményes PCR-vizsgálat a tömegtesztelés módszere?

    Nagyobb a vírusrobbanás, mint amekkorának látszik – a számok mögé néztünk
    https://www.valaszonline.hu/2020/09/14/koronavirus-teszt-europa-magyarorszag-korkep/

  102. 76 Horváth Csongor
    Nekem az egyszerűen nem fér a fejembe, hogy milyen motivációja lehet a világ összes kormányának, hogy szándékosan kárt okozzon saját gazdasági működésében, ami többek között hosszú távon a saját politikai esélyeit is csökkenti a hatalmon maradásra, és a saját anyagi érdekeivel is szembemegy.
    Szerintem, ha van adathamisítás, az legfeljebb éppen arról szól, hogy a járvány terjedéséről, a halottakról olyan irányban kell hamisítani, amely azt bizonyítja, hogy a kormány a helyzetet a lehető legjobban kezelte, másokhoz hasonlítva nálunk kevesebb az áldozat.
    Ez pedig nem azt jelenti, hogy a vírus nem veszélyes, csak szándékosan felturbózzák, hanem inkább azt, hogy a veszély reális, és nem akarja a kormány, hogy az esetleges későbbi sok halottat ellene fordíthassák, ezért mindent elkövet, hogy korlátozza a terjedését.
    Mivel erre nincs tökéletes recept, ha a működőképességet is fenn akarják tartani, ezek közt vannak látszatintézkedések is, amelyek vitathatók, de azt célozzák, hogy minden ember érezze a törődést, ne adjanak támadási felületet az átlagpolgárnál, hogy semmit sem csináltak.
    Nálam ez így áll össze.
    A doki hozzászólásából meg én annyit szűrtem le, hogy igenis vannak, akiken a vírus minden látható nyom nélkül átszalad, de ez nem zárja ki, hogy másoknál meg súlyos következményei vannak. Kérdés, hogy milyen arányban.
    Szerintem minden kormány be van &arva, és nem gerjeszteni, hanem fékezni akarja a járványt, csak nem nagyon tudja, és persze közben nyilván megy az ötletelés, hogy ha már itt van, akkor milyen pozitív dolgokat lehet most sínre tenni, kipróbálni, amit békeidőben nehéz motiválni. Mondjuk a távoktatás rendszerének kiépítése.

  103. 109 hubab

    „Tudom, itt n/a az ügyeletes reklamáló…”

  104. Mi február végén, márciusban voltunk betegek(már nem emlékszem pontosan), és senkinek semmi visszamaradt baja. Hozzátartozik a történethez, hogy mindannyian szinte egész nyáron szabadban dolgoztunk reggeltől estig, úgyhogy a D vitamin szérumszinttel nem nagyon van/volt baj. Zoltánnak ebben szerintem igaza van, D3-Mg-K2 tabletta kb 3 Ft a gyógyszertárban, ártani biztos nem árt, szedjétek bátran. Komplexnek meg ott a Scitec Mega Daily One Plus 4500Ft-ért, én pl ezt szedem. Megjegyzem ő volt az első aki ezt beírta, úgyhogy ha hallgattak rá, nem egy ember életét könnyítette meg.

  105. Az Egyesült Államok Tennessee államában lévő Oak Ridge Országos Laboratórium Summit nevű szuperszámítógépébe betáplálták több mint 17 ezer koronavírus-minta genetikai adatait. Az adathalmaz 2,5 milliárd genetikai építőkő információit tartalmazta. A számítógép feladata az volt, hogy találjon a genetikai kódban olyan összefüggéseket, amelyekre a hagyományos kutatómódszerekkel nem lehetne rálelni.

  106. 112. hubab .
    Nagyon is elképzelhető a gazdaság mesterséges és világszintű romba döntése ,ha az emberi faj totális kipusztulása került elnapozhatatlan feladatként a világ vezetői elé ( klímaváltozás és szennyezés miatt) dicséret érte , csodálatos terv.
    A fogyasztói,ipari civilizáció végnapjait éljük.

  107. 115 Phyton
    Az eredeti elemzés itt is igazolja a D vitamin nélkülözhetetlenségét…

    Emberek! Ne higgyétek el, csak szedjétek.
    1 g D vitamin 500 000NE !!!
    3 g egy évig elég.
    Filléres cucc!

  108. A WHO múltheti kijelentése : ezt a járványt újabbak követik majd, soha nem térhetünk vissza már a megszokott életmódhoz. Szoktatnak a gondolathoz.Előre.
    Helyes. Persze ,ez egyik tábornak sem tetszik, sem a vírushívőnek,sem a vírustagadónak

  109. 117: KZ: Aszontad, nem lehet cukrot enni a D vitamin mellett. Hát én majdnem képtelen vagyok a reggeli kávémat cukor nélkül meginni, de egyébként szedek D vitamint… este, lefekvés előtt. Valami megoldás esetleg?

  110. 119. Infos
    Idd tejszínnel. Nekem bejött.
    Lehet vaj is vagy pl. kókuszzsír

  111. Érdeklődéssel olvastam „egy orvos” beszámolóját. Végre valaki biológiai műveltséggel szól hozzá. Aztán leírta, hogy egy középkoru ember aránylag enyhe tünetekkel, vélhetően károsodások nélkül élte át a covidot. Ez egy gyakori verzió lehet. Hozzátette: „Itt gazdasági, nem pedig egészségügyi válsághelyzet van!” Ezt a megállapítását — ami akár igaz is lehet — viszont semmilyen további információval nem támogatta. Hát én ebben egy betü új információt nem látok. A sorok között meg mindenki azt talál, amit akar. Úgy látom ennyivel lettünk okosabbak tőle. Nyilván én is nagyon köszönöm, és továbbra is igyekszem udvarias maradni.

  112. 113 n/a
    De most ne reklamálj, ezért éppen piros pontot adtam… 🙂

  113. 121 – Csont:
    Ilyenkor az ember a videót nem nézi végig, még akkor sem, ha ez a bloggazda kötelessége lenne. 😀

  114. 116 kalotaszegi
    Nem teljesen kizárt, de nem is túl valószínű.
    Gondolod, a világelit felmegy egy felhőkarcoló tetejére, és leveti magát magával rántva mindenkit, ahelyett, hogy végigszenvedje a lassú leépülést?

  115. 1O8. Tibor bá’
    „Régi megállapításom, hogy bátor ember nincs, csak hülye.”

    ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ: «Τὸ εὔδαιμον τὸ ἐλεύθερον, τὸ δ’ ἐλεύθερον τὸ εὔψυχον».

    THOUKIDIDIS: „Boldogok a szabadok és szabadok a bátrak”.

    Vagy szabadok lesztek, vagy csendesek lesztek, mindkettő együtt nem létezik.

    ..Vajon… kikért szól a harang?

  116. 125.Tibor bá’
    Fekete humor
    „Sírokat ásatnak a maszkviselést megtagadókkal:”

    A junta rezsimében, amelyben élünk, azt mondják, hogy ne fogadjunk el egy második orvosi véleményt !!!
    Elvesztettük már a jogunkat a második véleményhez amelyet mindannyian a „demokráciában” élveztünk?!?

  117. 123.Tibor bá’: Üdvözöllek! Én azt a hozzászólást ma déltájban írtam (akkor valamiért nem ment el, de nem volt időm ezzel foglalkozni, meg nem volt életbevágó) és a tegnapi „egy orvos”(72.) nicknévre gondoltam, aki úgy látom később „Sajbán doki” lett.

    Mindig érdeklődve olvasom szakemberek hozzászólását, bízok benne, hogy több új információt kapok, mint a fotel-filozófusoktól. Engem a vírus biológiája is érdekel, nem csak a megmenekülés. Talán túlzott volt a várakozásom és csalódásomban keveslettem, hogy leírja, hogy mint középkorú, egészséges ember, aránylag könnyedén esett át a covidon. Ez elég gyakori lehet, nem nagy hír. Azt főleg furcsállom, ha erre alapozza véleményét: „Itt gazdasági, nem pedig egészségügyi válsághelyzet van!” Mert mást nem írt, ami miatt a gazdaságihoz képest az egészségügyi probléma elhanyagolható.

    Aztán sokan köszönik az információt és üdvözlik a harcos kiállást. MILYEN INFORMÁCIÓT??? MI MELLETT ÁLL KI? Bocs, de együgyű vagyok.

    Nála viszont videóra nem emlékszem, talán másik orvosra gondolhattál az idő elcsúszása miatt.

  118. 124.Hubab
    Talán mégiscsak létezik erkölcs ,és ez az ára.
    Mától Romániában minden tömegközlekedési forma ingyenes minden iskolás számára az országban. Sürgősségi kormányrendelettel iktatták be,amelyik cég nem veti alá magát ennek azonnal visszavonják a működési engedélyét.
    Ez megint ellentmond a járványmegelőzésnek és távolságtartásnak ,de nagyon jó szennyezés szempontjából,hogy nem minden szülő személygépkocsijával viszi porontyait az iskolába ,ahogy eddig sok sok éven keresztül minden egyes nap, hatalmas közlekedési dugókat okozva.Az ökológiai lábnyomról nem is beszélve.

  119. 116. hubab

    A világelit nem tervez öngyilkosságot. Csak hagyja megszaladni az amúgy is zajló-nem mellesleg általuk is generált- folyamatokat. Kicsit rásegít ezzel-azzal.

    Fantasztikum? Mindenkinek benne kell lennie?

    Nem.
    A piac önszabályozó nagyrészt. Csak a keretek(klíma, erőforrások, társadalmi mechanizmusok)jelentik működőképessége határát.Elég ezeket befolyásolni, de ezeket kell, különben ezek a hülye buszsőförök bemennek a munkahelyükre aztán még buszt vezetnek a végén, amivel az emberek melózni meg költeni járnak. A vendéglős megfőzi a káposztalevest menüben, a nyugdíjas meg megveszi stb. Egész addig csinálnák amíg közbe nem szólna vmi nagyobb ld.klíma.

    A társadalmi mechanizmusok szintjén kell beavatkozni, különben a működés egyéb (amik már számukra is veszélyesebb, hanem végzetes) korlátai hozzák el a falnak csapódást. Idáig a társadalmi-gazdasági modellt ( pl. a tőzsdét) a javak és a hatalom koncentrállására használták, alakították ki. Azonban mindenük megvan ezekből.
    Sürgeti őket az idő, mert ők is a modell önműködő mechanizmusának a foglyai.
    Befolyásuk csökken, mert nem kézivezérlésű a világ. Csak a főbb csapásvonalakon manipulálnak, terelgetnek. Ez egyre kevésbé elég.

    Ha az oltásmizéria nem fog működni, bedobják a gyeplőt a lovak közé. Végülis a forradalom is jó . Szeretnék a kontrollt megőrizni, ehhez emberek is kellennek, de ha végképp nem megy, akkor jönni fog a irányított ?nukleáris tél, mint számukra is egy utolsó megoldási kísérlet.

    És ha fantasztikumot akarunk, akkor tovább is mehetünk. Mondhatjuk, hogy ami világunkban jelenleg zajlik az nem más, mint a tudati terek harca. Ennek egyik kivetülése a mostani eseményláncolat.
    De ez már így is nagyon sok itt.

  120. Re:131
    „tudati terek harca” kifejezést nem írtam itt először a klíma témában?

  121. 132. dajtás

    Könnyen lehet?.
    De én nem tőled „nyúltam”.

    Talán Tóth Ákos?

    Különben is csak nevén neveztem a gyermeket.

  122. Sokan kételkednek (itt is!) a maszkhasználatban.

    A bizonyítékok szerint a maszk lehet az oka (egyik oka) a vírus „gyengülésének”

    Azáltal hogy kevesebb vírus jut be így enyhébb tünetek fejlődnek ki:

    telegraph.co.uk/global-health/science-and-disease/face-masks-could-giving-people-covid-19-immunity-researchers/

  123. 131: Balázs:
    Gondolatmeneteddel nagy vonalakban egyetértek.
    A lényeg, hogy amennyiben bizonyos folyamatok elszabadulnak, belülről már nem lehet megzabolázni. Lásd társadalmi cselekvés, alulról szerveződő kezdeményezések. Egy időben úgy tűnt, ez lehet a kiút. Ma már csak mosolyog az ember ezen… Ha nincs egy űrlényflotta készenlétben a naprendszer peremén (vagy valami hasonló horderejű lehetőség), akik az EMBERT megállíthatnák, az Isten sem tudja már helyes útra terelni az emberiséget!

  124. 137. Horváth Csongor

    A legnagyobb baj, hogy az emberek nem akarnak változni. Ezáltal nincs változás.

    Ha figyelünk, észrevehetjük, hogy minden elkezd leállni, lelassulni.
    Az emberek célorientált magatartása megváltozik.

    Be fognak fordulni magukba!
    Nem pusztán pesszimistán, hanem fókuszváltás is történik a kintről a bentre.

    Lassan jön az önmagunkkal szembenézés ideje, utána kinek-kinek a tudása és a vérmérséklete szerinti reakciója.

    Az űrlényflotta nem avatkozhat be(tudom viccnek szántad), amíg belső változás meg nem történik, ez a faj „próbája”. Ha az önfelfalást folytatjuk, akkor ez hatványozódva a végéhez ér egy évtizeden belül, egy-két ezer gombafelhő vagy valami hasonló képében.

    Azonban még ezekben a vészterhes időnkben is megtehetjük, hogy önvizsgálatunk tükrében revidáljuk az élethez történő hozzáállásunkat.
    Ha az életünk általunk megismert keretrendszerét tekintjük, ez a fel- és beismerés tulajdonképpen lényegtelen, nem befolyásoló tényező.
    Azonban ha magasabb perspektívából tekintjük-(ezt nem tudjuk vagy csak nehezen elképzelni, mert többnyire nincs ismeretünk erről) akkor az utolsó (értsd halálunk) pillanatig van értelme a változtatási szándéknak. Persze fizikai kifutása nem lehet semmilyen felismerésnek az utolsó utáni pillanatban, de információsan!!! rendkívül fontos.
    Ez a kataklizma közepén is adhat egyfajta nyugalmat.
    Persze ezt kár ragozni, mert már megint az élet és halál hitvilágába tévedünk.

    Én arra buzdítok mindenkit, hogy sohasem késő belátni hibáinkat!
    A változtatási szándék a régi elvek mentén most már mellékes, csak a csodában bízhatunk.
    Hát bízzunk abban!?? De kezdjük el végre elemelni a tekintetünket a padlóról!!!!

  125. Új szintre lép lassan a vírus elleni kereszteshadjárat:

    „Orbán szerint majd a jogászok megvizsgálják, mit lehet tenni a rémhírterjesztő baloldal ellen.”

  126. Egy hónapja Magyarország még az egyik legjobb, most viszont már az egyik legrosszabb, konkrétan az ötödik helyen áll a koronavírus-járvány terjedési sebességének leggyakrabban figyelt mutatószáma alapján – derül ki a Portfolio vizsgálatából. Nem véletlen, hogy megszaporodtak Orbán Viktor kormányfő interjúi és videói a témában, újabb szigorító lépéseket jelentett be a kormány és három hónap szünet után szombattól újraindul az operatív törzs sajtótájékoztató sorozata is.

    Koronavírus: Európa élvonalába ugrott a magyar járvány terjedési sebessége
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200918/koronavirus-europa-elvonalaba-ugrott-a-magyar-jarvany-terjedesi-sebessege-449372

  127. 142 – Python:
    El nem tudom képzelni, hogy egy értelmes ember ne fogja fel ésszel, hogy a kezdeti gyors intézkedésnek köszönhető jó helyzetet fenn kell tartani. Magától nem marad jó a helyzet. Nem lehet elkövetni hibákat. Horvátország teli volt fertőzöttekkel, és szabadon beléphettek. Nem volt elrendelve a maszk viselés. Az embereket szinte lekergették a Balatonhoz. stb.

  128. Megvan az első koronavírusos a településemen. ~400 fős település.

  129. „Megvan az első koronavírusos a településemen.”
    Nekem meg a szomszédomban. 🙁

  130. 143: Tibor bátyám, hidd el…, rengeteg a tagadóvá vált ember van, a nem teljesen elhülyítettek között is. Az ismerősi körömben egyesek már ott tartanak, hogy a maszkokat el kellene égetni. Diplomás, eddig értelmesnek ismert emberekről van szó, és láss csodát, gőzerővel terjed a maszk tagadás hülyesége! Értem én, hogy vissza akarnak térni oda, ami a járvány előtt a megszokott életük volt.
    Erre mondom nekik, hogy OK, de ez a COVID-19 csak egy ízelítő, mert ahogy olvadnak a gleccserek, kienged a permafroszt, akkor kb. 10-15 év múlva olyan vírusok, baktériumok, gombák, stb. kerülnek majd ki a fagyott állapotból, amelyekkel az emberiség a Jégkorszak előtt és alatt találkozott utoljára, szóval olyan járványok fognak majd a ’30 -as években jönni, hogy ez a mostani azokhoz képest egy kis kezdő semmiség. Erre megkapom, hogy Te hülye vagy…!
    Itt tartunk, ez az egyre fokozódó társadalmi belső feszültség előbb-utóbb robbanni fog…! 🙁

  131. Tüdő, szív, agy, vese, emésztőrendszer – úgy tűnik, semmi sincs biztonságban, ha a koronavírusról van szó. A szakemberek folyamatosan kutatják, milyen hosszabb távú hatásai vannak az új vírusnak, de azt már most látni, hogy jelentős szövődmények maradnak fenn. Baktréiumbuborékoktól a tüdőben a szívrendellenességen át egészen az agykárosodásig mindenről hallani. Rossz hír, hogy az enyhébb lefolyás esetén is fennmaradhatnak szövődmények, és ez alól a fiatalok sem kivételek. Alábbi cikkünkben a koronavírus szövődményeiről szóló nagyobb kutatásokat szedtük össze.

    Felgyógyultak a koronavírusból, de megmaradnak a szövődmények – Ki mire számítson?
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200919/felgyogyultak-a-koronavirusbol-de-megmaradnak-a-szovodmenyek-ki-mire-szamitson-449332

  132. 148 – Python:
    Hidd el nekem, hogy az ismerőseid pont úgy tudják, mi a helyzet, ahogy te. De ők a tagadás és a harag fázisában vannak. Nem kellően intelligensek.

  133. 150: Igen Tibor bátyám, nekem is az a meglátásom, hogy a gyász 5 fázisából az első háromban járnak. Ki a tagadás, ki a harag, ki az alkudozás fázisában, azért akad pár depressziós is, de nagyon kevesen jutottak még el az elfogadás állapotába!

  134. 148. Python,
    Személyes élményeink nagyban befolyásolják gondolkodásunkat.
    Az elmúlt három évben egyszer jártam élelmiszer nagyáruházban és barkácsáruházban. Kiderült, elszoktam a látványtól.
    Mellbevágó volt az árúbőség. Mintha kifogyhatatlan árukészletet néztem volna.
    Nem csoda, ha valaki nap mint nap ilyet lát, városi lakosként bedugult utakat, ezek mellé jön idő hiányában az egyoldalú tájékozódás, és már kész is a recept. Képzettségtől függetlenül kialakul egy rendíthetetlen kép a világról.
    Rímbe szedve: primitív szlogenek ülnek meg agyakban, csírája sincs az önálló gondolatnak.
    Baráti társaságban pedig inkább már kérdezek és meghallgatom mit gondolnak a világban zajló folyamatokról, klímaváltozásról.
    Azt érdekes figyelni, változik e a véleményük és, ha változik, mennyit és milyen irányba.

  135. Gondolkodjunk el közösen arról, hogy

    1. a 2019 novemberében Wuhanban feltűnt 0. betegnél hogyan állapították meg, hogy koronavírusos, ha még nem volt rá teszt? Milyen információk alapján döntötték el, hogy ez egy olyan halálos vírus, ami megfertőzheti az egész világot, ha az első beteg bele se halt ? Hol van ez a nulladik beteg most?

    2. Miért adott a világbank 2018-ban kölcsönt PCR tesztek vásárlására a jelenleg fertőzött országoknak, azaz majdnem mindnek?
    https://archive.is/nMOQB

    3. Az elvégzett összes teszt számában az ismételt tesztek is benne vannak, amelyekkel a már átesetteket tesztelték?

    4. Mennyi volt az összes halálozás a Covid kitörése óta? Vagy csak Covidra halnak meg az emberek?

  136. „A nemrég feltöltött Bradykinin vihar videómmal kapcsolatban több néző panaszolta, hogy nehezen érthető az átlagember számára. Ezért csináltam egy másik verziót, talán most érthetőbb. Ezen felül egy ígéretes terápiás lehetőség is kiderült ezekből a kutatásokból, ez van a videó végén.”

  137. 148. Python
    ” Diplomás, eddig értelmesnek ismert emberekről van szó, és láss csodát, gőzerővel terjed a maszk tagadás hülyesége! ”

    „Amikor a koronavírus ellen maszkkal véded magad, olyan mintha azon gondolkodnál, hogy a szúnyogokkal szemben megvéded magad a szögesdrót kerítéssel… ”
    Stefano Montanari, olasz orvos.

    Tudod, hogy miért nem számít, milyen maszkot viselsz?
    Mert az engedelmességedről van szó.
    Nem az egészségedről.

    153. Infos
    „Gondolkodjunk el közösen arról, hogy….”

    Öszintén, pozitivan meglepett az utolsó bejegyésed.
    A szkeptikus ember mielőtt kialakít egy véleményt minden irányban szétnéz saját maga és nem nyel le nyersen mindazt amit mások csaliként elébe dobnak.

  138. 155 – L.S.
    A maszk nem véd meg a fertőzéstől, de csökkenti az elkapás esélyét. Hagy ez a csökkenés mindössze 1 %, nekem az is megéri. — Az olasz orvos gondolom a dróthálóra gondolt. Nos, ha a szúnyogok cipelnek magukkal egy 10 centis botot, akkor a háló segít megállítani őket.

  139. „…vizsgálták a SARS-CoV-2 hőellenállását: bár eredményük szerint megjelenését tekintve vírus,
    egyedülálló módon akkor is alig változik, ha 10 percen át 90 Celsius fokos hőnek van kitéve; mindössze néhány tüskéjét veszítette el, de a szerkezete sértetlen maradt.

    A kutatók szerint ez magyarázatot adhat arra is, miért maradt fertőzőképes a meleg éghajlatú országokban, vagy a nyári időjárás ellenére.”

    156. Tibor bá’

    Bolhát sem lehet fogni vadhálóval, de a bolhás kóborkutyát megállítja.

  140. 157 Koczka Zoltán

    „“…vizsgálták a SARS-CoV-2 hőellenállását: bár eredményük szerint megjelenését tekintve vírus,..”
    Én érdemesnek tartom a cikk linkjét is betenni.
    https://24.hu/tudomany/2020/09/21/koronavirus-szerkezete-rugalmassaga-semmelweis-egyetem-kutatas/
    Emlékszel? Így vezettek meg.

    Egyébként pedig a cikkben olvasható többi információt is érdemesnek tartom elolvasni.
    Ez a vírus egy igazi vadállat.
    Eddigi vélemények szerint 10-20 percig tartó 90 Cfok megöli. Ez most már nem igaz.
    Sajnos a cikk nem írja, menyi hő kell az elpusztításához.

    Ismét megállapítom, hogy nem tudok eleget erről a vírusról, így nem tudom alábecsülni a védekezés fontosságát.

  141. Re:158 n/a

    OK, hővel nem sterilizáljuk (ez így ebben a formában nem igaz, mert egy sterilizáló autoklávban nem 100C° van…), de mennyire szereti az alkoholt/ózont/klórt?

  142. 160 malleusorbis

    Az emlékezőképességed tizenegy percnél rövidebb.

  143. 161. n/a
    Bocsi, nem erről van szó. Csak hát, általában skippellek…

  144. „A védekezés egyébként talán csak akkor lesz igazán hatékony, amikor mindenkinek a családjában lesz már fertőzött vagy halott, a személyes tapasztalat nagyságrendekkel növeli a veszélyérzetet” – mondta lapunknak adott interjújában Dr. Jordán Ferenc hálózatkutató ökológus, az Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézet igazgatója. A szakembert kérdeztük arról, hol állunk a vírus második hullámában, hogyan lehet feltartóztatni a járványt, miként arról is, hogyan lehet megelőzni, hogy újra és újra vírusok támadják meg az emberiséget.

    „A járványtagadást tűzzel-vassal irtani kell”
    https://24.hu/tudomany/2020/09/21/virustagadas-maszk-masodik-hullam-koronavirus/

  145. 159. Dajtás

    Ez nem a sterilizálásra vonatkozik. Hanem azoknak az ideíró „tudósoknak” szól akik váltig állítják hogy szezonális, nem bírja a nyarat…
    De. Bírja.

  146. Re:163
    Sztálin csettintene erre!
    Aki nem a párt, khmm bocsánat a fősodor álláspontját mondja, az börtönbe kell vetni!
    Újra kell nyitni az Andrássy út 60-at, és addig kell Cecília asszonyt néznie, míg nem hord maszkot, nem mossa meg minden kilincsfogás után fertőtlenítővel a kezét, és minimum nem fürdik 3× 1%-os hidrogén-peroxidos vízben!
    Micsoda dolog az, hogy kételkedni mer az ember a párt, áhh ezek az elszólások, szóval a fősodor álláspontjában…

    Tudom, tudom, vírustagadó vagyok, vagy még sem ha a diktatúrák eszköztárát látom előhúzni? Mondom ezt úgy, hogy Kocka Zoltán azon javaslatát maximálisan megfogadtam, hogy emelt dózisú D-vitamint szedek, plusz beszereztem pár immunerősítőt…

  147. 165 Dajtás

    A „kib@szott” maszk hatékonyabb a terjedés ellen mint bármi. ( leszámítva a szobafogságot)
    A D vitamin csak segít leküzdeni. Ha nem kapjuk megaz a bizonyíték a helyes protokollra. (Másként: az okosabbakat később vagy soha nem éri utól…)

  148. Re:166
    Én pl hordok maszkot boltban, tömegközlekedésen.
    Kis kezem nem törik le, amúgy is szelepes a mosható maszkom, nem fulladok meg tőle.
    Viszont a Sztálini vélemény terror baromira nem tetszik, ellehetetleníti a szakmai diskurzust, plusz jól láthatóan bűzlik a történetben valami, ami óvatosságra int.
    Érzésem szerint valami még elő lesz húzva az amerikai választások környékéig, de nem tudom mi lesz az.

  149. 167. Dajtás

    A járványügyi védekezés szükségszerűség nem pedig vélemény.
    Nem terror, törvény.

  150. 168, K.Z.: És ha nem tartják be, mindenki megy a levesbe…

  151. Na kérem, itt egy hiteles beszámoló:
    Barta Sylvia ijesztő dolgokat mesélt a koronavírus szövődményeiről
    Pedig már négy és fél hónapja negatív.
    Az időjósról az elsők között derült ki, hogy elkapta a koronavírust, amit szervezete nagyon nehezen küzdött le. A negatív tesztje után azonban nem oldódott meg minden. Barta Sylvia négy és fél hónapja kapta kézhez az eredményt, de azóta is vannak tünetei. Ráadásul nem is ez a legmeglepőbb.
    Sajnos hiába telnek, múlnak a hetek még mindig nem vagyok a régi! Aggodalomra adnak okot az erőteljes immunválasz okozta bőrelváltozások, a sportolástól teljesen független izom- és ízületi fájdalmak, memória- és látászavarok és még sok egyéb olyan tünet, ami a koronavírus-fertőzés óta jelentkeztek…és nemcsak nálam, hanem a férjemnél is! Ez pedig azért nagyon különös, mert ő tünetmentesen esett át a fertőzésen! Pozitív volt a PCR -tesztje, de egy köhintés vagy más tünetek nélkül győzte le a vírust! És mégis, a fertőzésnek a tünetmentes hordozóknál is lehetnek következményei, ún. maradványtünetei!

  152. Re:168
    Én nem a járványügyi intézkedésről beszélek, az olyan amilyen.
    Én arról beszélek, hogy vélemény terrorral lenullázzák a szakmai vitákat, ami a valós megoldás megtalálását megnehezíti, vagy akár lehetetlenné teszi.
    Ez nem az a játék, ahol csak 1 nyerhet, miközben mindenki kártyapakliját kivered a másik kezéből, és ha reklamálni merne, akkor még le is tapasztod a száját.
    Kissé nagy luxus a mostani időkben…

    Igazából innen jön az első szagcsík, hogy a normális szakmai vitákat lenullázták.
    Aki a fősodor bármelyik tételét megkérdőjelezi, az egyből csupasz seggű kókler lesz, legyen az bármilyen megalapozott vélemény is.
    Nekem az a tapasztalatom, hogy ha valamibe ennyire foggal-körömmel kapaszkodnak, akkor ott valami nem teljesen kerek, valami van az apró betűk közt…

  153. 171. dajtás
    Tipikus libsi véleményterror.
    Népsava és a 444 nagy hangon rikácsolta, hogy elfogytak a lélegeztetőgépek két kórházban, aztán OV bemegy és kiderül, hogy még bőven van kapacitás. De nem is értem, hogy az emberek ezt hogyan nyelik be (mármint a kapacitás telítődést) amikor van 30 egynéhány beteg aki lélegeztetőn van, ezzel szemben csak a Szt. László kórházban 50 felett van a lélegeztető gép kapacitás. Az egész vírus körüli mizéria (nem a vírus maga) egy nagy baloldali hisztériakeltés.

  154. 171.
    Tudsz konkrét példát mondani hogy mi az amit a „fősodor” elnyom és sikeresebb volna/lehetne a járvány kezelése?

  155. 171. Dajtás: A cseh egészségügyi miniszter tegnap mondott le, mert túlságosan hallgatott a véleményekre… Tudományos törvényei vannak annak, hogy egy epidémiát hogyan kell kezelni, leküzdeni, a véleményezésnek, diskurzusak nem most van az ideje. Ha nem ezek szerint az egyszerű törvények szerint működik ilyenkor egy társadalom, akkor annak annyi.

    172. tanuló: van ugye a tesztelés, aztán a kontaktkutatás, meg a jó isten tudja mi minden még… Ezt is az egészségügy végzi… ergo ez is őket terheli… Szlovákiában meg Csehországban is taccson van az egészségügy…

  156. 172 – Tanuló:
    Nem figyelsz oda. Nem az a téma, hogy kevés a lélegeztető gép, hanem nincs elég technikus, aki kezelné őket, (mert a szar fizetés miatt kimentek Nyugatra) – Mit érsz 300 vadászbombázóval, ha csak 5 pilótád van?

  157. 168. Koczka Zoltán

    Elvenni a közvagyont pályázatokon keresztül törvényesen is lehet.
    Tehát, hogy mi a törvény azt hagyjuk.

    Egyébként igazad van, normál esetben a törvény védi a társadalmat saját devianciáitól.
    Pl.attól, hogy a hülyék átvegyék az irányítást. Hiába játszák a kétkedők a nagyfiút a maszkkérdésben vagy hiába önrendelkeznének(nem tudnának), falra hányt borsó lenne.

    Az alapprobléma, hogy a ‘normál’ rend már eleve teljesen rossz, bár vannak jó aspektusai is.
    Ennek a rendnek a fenntartására létrehozott törvények egyszerűen nem képesek, nem lehetnek képesek szavatolni a hosszútávú ( több ezer év)működést.
    A működésbeli alapdisszonanciákat a törvénykezés leköveti.

    Ezek az eltérések idővel eszkalálódnak és a társadalom szövetében repedéseket okoz. Valójában rz a szövet sohasem volt egységes, de a külső szemlélő számára úgy tűnik.
    A vége a széthullás.

    Előtte azonban a bizalom teljesen elvész. ‘Tudós ‘Jóska bácsik, Maris nénik beleugranak a konteókba és kétpofára hirdetik a fb-n meg hasonlókon. Ez egy következmény.
    Még egyszerűbben mondva: a maszkellenesség a kormány hibája. A felszínen perszre nem, hisz azt mondják, hogy ….tudjuk mit.Az emberek egy része ( egyre növekedni fog ez az arány, csak szólok)pedig ellene lesz.
    Látszólag hiába akarják leverni ebben a konkrét esetben, nem fog menni.

    Nagyon leegyszerűsítve a kormány eljátszotta a bizalmát és ezért fantaziálunk és nem engedelmeskedünk(idővel).
    Azonban azért kell kifejteni sokszor, mert meg kell érteni a természetét a dolgoknak.
    A társadalmi mechanizmusokat.

    Aki foglalkozik szociológiával és a leírt tudást összeveti a gyakorlati alkalmazásával, az hamar rájön a szándékosságra.
    Itt bizony szándékosan, tervezetten tudatlanságban tartott tömegek globális kivéreztetése zajlik.

    Csakhogy némely birka nem akar felmenni a vágóhídra önként, no nem azért mert értené. Hanem azért mert a tervezettségbe is hiba került, önellentmondó lett.

    A kormány vagy nem érti, hogy mit miért csinál és abból mi lesz. Vagy direkt csinálja. Lehet választani. Én személy szerint nem gondolom, hogy okosabb volnék.

    Tehát kár minden konteóst egy kalap alá venni, mert nem mindenki hülye.

  158. Re:173
    1.Pl arra gondolok, hogy a pozitívra tesztelt halottak valóban a vírustól haltak-e meg(nagyon ellentmondásos a boncolások léte/nem léte).
    2.Továbbá az is felvet több kérdést, mennyire befolyásolható a teszt bármilyen irányban.
    3.Valójában mi is a statisztika.
    4.Miért söprik le az alternatív megoldásokat, ami egzakt, és tudományosan megalapozott.
    5.Miért erőltetik a vakcinát, főleg azt a variánst, ami kvázi génterápiaként funkcionál(nem hallom a GMO ellenesek reklamációt, lehet cáfolni, meg lehet győzni hogy nem így van).

    Re:174
    A dilemmádat értem. Ha dolgozni kell egy feladaton, akkor nem jó az, ha a csapat széthúz, és kifelé káosznak tűnik a probléma megoldás. Ellenben itt senki sem tudja a tutit, így a minimumba meg kell egyezni, ezt kifelé kommunikálni kell a nyilvánosság felé, de a belső kommunikációban továbbra is engedni kell a diskurzust, különben a jó ötletek a fejekben maradnak. Úgy nem lehet valamire megoldást találni, hogy mindenkinek kuss van, és csak az lesz, amit én mondok, mert ez magába kódolja a totális bukás esélyét. Rabbik tanácsában se születik mindig egyhangú döntés, mindig van egy kételkedő, hogy mindenre fel tudjanak készülni…

    Re:175
    A lélegeztető gépet nem a nővérek kezelik? A kórházi technikusok elviekben a gépek karbantartásával, és javításával foglalkoznak. Max abban kell a segítségük, hogy üzembe helyezzék, de azt 1× kell megcsinálni. Diák koromba nyári munkaként vérgáz analizátorokat és szemészeti lézereket „szervizeltem”(nem egyedül, én csak inas voltam), akkor a napi feladatokat a nővérek csinálták.

  159. 177, Dajtás: A epidemológia egy tudomány, szakma, ha senki nem tudja a tutit, akkor nagy gond van. A cseh miniszter azért mondott le, mert a szakmába belepofáztak a politikusok, és tragédia lett a vége. A helyére egy katona professzor epidemológus lép, gondolom megvan az oka, statáriumot akarnak újból, mert kicsúszott a kezükből az irányitás.
    Szlovákiában szakmai tanács irányit, az elejétől hitelesen politikától függetlenül, pontosan tudják, mit kell csinálni. Egyelőre nyugalom van.
    Nálatok azt látom, hogy libikóka, egyensúlyozás van, igyekeztek nem fárasztani az embereket, végül pont ez lett fárasztó, és most ez fog visszaütni…

    Kocka Zoltán már mondta: egyértelmű, egyszerű, betartható szabályok kellenek, amit mindenkinek be kell tartani… és lehet kommunikálni. Cecilke nyunyókáján sikitottunk a röhögéstől…

  160. 78. Infos
    A lemondott cseh eü. miniszter egy ügyvéd.

  161. 176.Balázs

    „Tehát kár minden konteóst egy kalap alá venni, mert nem mindenki hülye.”

    Ez oximoron. A konteózás a hülyék menedéke.
    A kormány felelőssége egyértelmű.
    A vezénylő fényes csillagunk pont olyan eredményes lesz a járványkezelésben mint ahogy felvirágoztatta a focinkat.
    Ennyire ért bármihez.

  162. Re:178
    Ebben maximálisan egyet kell hogy értsek.
    Ha nem lett volna össze vissza hadoválás nálunk, akkor a magyar lakosság nem venné fél vállról az egészet.

    Re:180
    Nem minden „konteó” konteó, ahogy nem minden „igazság” igazság.
    Egyik fő konteó az volt régebben, hogy mindent lehallgatnak az amerikaiak. Minő véletlen, még Merkelt is lehallgatták(lásd Showden).
    Ukrán forradalmat nem a nép szervezte, hanem pénzelt akció volt. Minő véletlen még az is kiderült, hogy 5mrd dollárba került.
    Nincsenek UFO-k, az is flúgos aki látni véli. Minő véletlen hivatalos Pentagon anyagban elismerik, igaz átnevezték másra, de a lényegen nem változtat.
    Soroljam még?

    Konteók egy része, lásd lapos földesek valóban gáz, de ez a klasszikus mondj minél nagyobb hülyeséget, és piszkíts össze mindent mást taktika módszerét látod.
    Neked alusapkás hülyék, a valóság ezzel szemben az, hogy sok konteónak van valamilyen valóság alapja. Pl az 5G para sem légből kapott, majd referálok erről egy biológus doktorral, pont ezt a terület kutatja.

  163. Hát én má’ csak kapkodom a fejem:
    Tévedett a labor: mégsem koronavírus-fertőzött a Pitypang Művészeti Óvodába járó gyermek
    https://obuda.hu/blog/hirek/tevedett-a-labor-megsem-koronavirus-fertozott-a-pitypang-muveszeti-ovodaba-jaro-gyermek/
    Még ez is:
    https://infostart.hu/belfold/2020/09/21/uj-koronavirus-eljarasrend-ervenyes-nem-tesztelnek-minden-beteget?fbclid=IwAR0ffPIcZM_k1Otu1Fct7WtKzDZq8K9Cpv02MitH0b0s6yFiOPAz_1d3IaY
    (innentől akár bemondásra is mehetnek a számok…)

  164. Re:182
    Ez így ebben a formában kissé „fura”…. (második link)

    Külön kiemelem ezt a kettő mondatot:
    „Az obuda.hu-hoz ma reggel eljuttatott közlemény szerint az érintett gyermek szüleit arról tájékoztatták, hogy a labor „több eredményt is tévesen küldött ki”. Mint írták, „az eredménye fals pozitív volt, tehát a mintavételkor a gyermek nem volt fertőzött”.”
    Találós kérdés: mennyi(darab) az a több eredmény, ami fals volt?

    Ilyen hírek hallatán csoda, hogy sokan kételkednek a „halálos víruson”?

  165. A rettegett vírus leginkább az irányított hírközlés útján fertőz és gyilkol. A szerényebb számokat kitűnőn lehet turbózni a tesztelés növelésével.
    A “közszolgálati” adókon nem véletlenül súlykolják a “rettenetes” számokat félóránként. Amit sokat ismételgetnek az előbb utóbb valósággá válik a nagytöbbség számára.
    A számháború helyett inkább hasznos tanácsokat kellene a lakosság felé közvetíteni, például az immunrendszer erősítését célzóakat.

  166. 184. Malleusorbis

    Erre mondom én azt, hogy a most támadó vírustörzs egy többszörös mutáció eredménye, minek során jelentősen gyengült.
    Erre azt mondják a vírúshívők (Tibor bá’ is), hogy nem igaz. Csak azért nincs annyi halál és kórházi eset benne lélegeztető gépes, mert a fiatalok között terjed akik künnyen kilábalnak belőle. Szerintem ez az állítás hamis, mert az elhúnytak (napi 5-8) többsége idős, amiből számomra az következik, hogy továbbra is vannak jelentős számban idős fertőzöttek.
    Na de majd meglátjuk január közepén mi lesz.
    Tibor bá’ szerint nagy baj, szerintem meg kifelé fogunk menni a járványból (a görbe lefelé fog menni) továbbá addig sem lesz kiemelkedő halottszám.

    185. Hanyistók
    Egyetértek. Ha nem kapna ekkora média „reklámot” a vírus, a többségünk azt sem tudná, hogy van. A betegek nem olyan számosak, hogy abból – hiszti nélkül – tömeges járványra gondolhatnánk, mint egy influenza esetében. Jelen helyzetben én két pozitívat ismerek (mindekttő otthon van), míg egy simma influenzás szezonban csak a tágabb családomban tudtam 2-3 embert aki benne volt.

    A vírus titka és ereje a szajha média, ami leginkább a neomarxista (újbaloldal) vonalhoz köthető.

    Még valami.
    Nem furcsa, hogy 5x annyi batagnél fele annyi halott sincs napi szinten, mint tavasszal?
    https://444.hu/2020/09/22/europai-szinten-is-megugrott-a-magyar-halalozas

    Persze a 444 azért rigat rendesen.

  167. 186. tanuló
    “ A vírus titka és ereje a szajha média, ami leginkább a neomarxista (újbaloldal) vonalhoz köthető.”
    Elég jól beépültek minden országba, mivel nagyon egy húron pendülnek a vírus kommunikáció tekintetében (is).

  168. Re:187
    Úgy nem nehéz, hogy a fősodor média „egy kézben” van…

  169. Arra gondoltam, ha 50 éves lennék, valószínűleg én is kitörném a nyakam, hogy cáfoljam a puszta, meztelen tényeket.

  170. Minden idióta vírusszkeptikus ideírta a hülyeségét vagy várunk még valakit?

  171. Na, így néz ki amikor elfogynak az érvek. És be kellene látni a tévedéseket, de hát az nem megy, mert ahhoz túl nagy az arc.

  172. Re:191
    Az a személy, aki nem vírus szkeptikus, de nem is fogadja el kritika nélkül a fősodor média interpretációját az micsoda?

    Emlékszel mit írtam tegnap?
    Nulla érdemi diskurzus, csak vélemény terror.
    Számon kérted rajtam, hogy hol van ilyen, erre pont te produkálod ezt…
    Aranyos. 🙂

    Lehetne pl arról beszélni, hogy most mitől más a helyzet, mert többszörös fertőzött számmal alacsonyabb a kórházban ápoltak száma/halálozás alacsonyabb. Ennek kellene a pontos okát megkeresni, nem alusipkázni kellene, és konteózni, mert ez segíthet megérteni a vírust, illetve elvezethet a megoldásig.

    Ez a hely amúgy sem a fősodor hídfőállása. Nyugodtan lehet érveket ütköztetni, mert gondolkodni nem baj, sőt, de a bégetés nem vezet sehova, max a vágóhídra.

  173. 187. Hányistok
    Volt ideje. Nem most kezdte. Hivatalosan a színre 1792-es francia elhomályosulási idején lépett. Azóta hol felszínen, hol föld alatt, mint a gomba terjeszkedik. Szép lassan eszi a társadalmat, ahogy a gomba a fát.
    Egyi lyen virágzása volt pl. a 60-as években a Frankfurti iskola, melynek poeminens tagjai voltak Heller Á. és alapítóként Lukács György.

    194. Dajtás
    Igen ez van. Ha nincsennek érveik akkor jön a minősítgetés, leszólás, bélyegzés majd védül a negligálás.
    Ha egy konzervatív nézetű szemlyt fel akarsz bőszíteni, akoor hazudjál neki.
    Ha egy liberális nézetű személyt szeretnél felbőszíteni, akkor mond meg neki az igazat.

    191. Koczka Zoltán
    Azért illene bár megpróbálnod válaszolni, arra a kérdésre (ha már akkor vírustudór vagy), hogy miért van kevesebb (kb. fele) halott mint a tavasszal, úgy hogy közben ÖTSZÖRÖS fertőzéses esetszám van jelenleg?

  174. 190 – Tibor bá’
    A puszta, meztelen “tényeket” is a fent már említett globális hírközlésnek köszönhetjük.
    Miért nem forgatnak riportokat a betegekkel? Miért nem beszélhetnek nyiltan az orvosok? Miért nem számolnak be részletesen a felgyógyultak kórlefolyásáról?
    Még sok kérdés van, de válasz nincs, hacsak az nem, hogy a fenti kérdésekre adott válasz megzavarná a hivatalos “tényeket”.

    Koczka Zoltán, te pedig visszafoghatnád magad egy kicsit az ide irók minősítésével kapcsolatban! A kiegyensúlyozott vitához, beszélgetéshez az ellenoldalnak is képviselnie kell magat különben olvasgathatod a saját verziódat és verheted a melled, hogy ugye-ugye megint nekem van igazam (mert senki sem akar cáfolatot írni)!

  175. 196 – Hanyistók:
    A vírus/járvány tagadok olyan alacsony értelmi szinten vannak, hogy indulatok nélkül nem lehet őket elviselni, vagy nem válaszolsz. K.Z. (nagyon helyesen) az indulatának kiélését választotta, amivel mindenki jobban jár, mintha ránkcsukja az ajtót.

  176. 197. Tibor bá’
    Ahogy olvasom itt nagyrész senki sem tagadja a vírus létét illetve jelenlétét, csak a veszélyességével kapcsolatban fogalmazódnak meg kérdések (mennyire vírulens, mennyire mortális, mennyire tudnánk róla ha a média és Ti nem reklámoznátok?).
    Miért, csak az tény amit Ti írtok? Emlékszel, hogy besültetetk a tavasszal a hullahegyeitekkel, meg „nyárra itt már romokban lesz minden” megjegyzéseitekkel?
    Mindenki hülye volt aki nem ezt hajtotta. Aztán nem lett igazatok! Ahogy msot sem lesz! Mert ha ez veszélyes lenne, a kormány nem esett a feje lágyára, hogy beválalljon több 10 ezer halottat és azzal bukkjon.
    Légy nyugodt többet tudnak a vírusról mint Te vagy én/mi. Tartanak egy kis „fesztivált” a népnek, mert elvégre ez az elvárás (nyugatról is), aztán annyi. Tavasszal indul a megszokott élet (ami szerinted már soha nem jön vissza).

    Nem mellékesen szerinted az miért tagadás, ha azt mondom, hogy a tavaszinál ötször nagyobb esteszám mellett fele annyi halott van mint akkor?
    Vagy az európai statisztikai adatok közlése a másik posztban?
    Valamennyi tényadat, nem spekuláció.
    Ezek a görbék nagyon jól mutatják a járvány súlyosságát.
    Most akkor a Te felvetésedben az a hülye aki a hó színére azt mondja, hogy – rendes körülmények között – az fehér és nem az aki váltig állítja, hogy sárga.

  177. 198 – tanuló:
    Senki se tagadja, csak azt állítja, hogy olyan min egy szezonális influenza. Hogy én mitől tartottam, az egy tévedés. Ez az influenzálás pedig egy kifejezett baromság.

  178. 195.tanuló

    A halálozás 2-3 héttel követi az esetszámok növekedését.
    A lélegeztetőgépre kerülők 60-80% kb.2 hét múlva halott.
    de ezt te is látod a grafikonokon.
    A nagy esetszám a fiatalabb korosztályt érinti. Nagyobb mortalitás majd a vesélyeztetett évjáratokban jön elő.
    Mint ahogy világszerte.

    „Aztán nem lett igazatok!”
    Ahol nem folytották le a vírusvterjedést, ott aratott.
    Persze ezt nem látod mert éppen a saját
    fenekedben van a fejed.

  179. Hanyistók
    „Koczka Zoltán, te pedig visszafoghatnád magad egy kicsit az ide irók minősítésével kapcsolatban! ”

    Na? Melyik ing lett jó rád?
    Megtisztelnél azzal hogy idézel?

  180. 201. Koczka Zoltán
    “ Na? Melyik ing lett jó rád?” – “ Minden idióta vírusszkeptikus ideírta a hülyeségét vagy várunk még valakit?”

    Egyébként meg jöhet az alufólia ing a hozzávaló sisakkal! 🙂

  181. Re:202
    Ne feledd a merev földelést sem, különben kapacitíven feltöltődsz a sok konteótól, és szikrákat fogsz szórni! 🙂

  182. 102. Hanyistók
    “ Minden idióta vírusszkeptikus ideírta a hülyeségét vagy várunk még valakit?”

    Azt hiszem hogy a nyelvismereted nem kellően alapos.
    De ha magadra vetted akkor elfogadom tényként…

  183. Re:204
    Téged sem a modorodért szeretnek az egyszer biztos… 🙂

  184. 204. Koczka Zoltán

    Elég egyértelmű utalás volt. Bár igaz, hogy formálisan nem személyeskedtél.

    Rájöttem, hogy te ezt élvezed! Jobb lenne ha megnéznél egy pár David Icke gyíkemberes videót.?
    Bár ha igazán objektívek akarunk lenni, akkor még azt sem tudjuk bizonyítani( de kizárni sem), hogy más intelligens fajokkal kapcsolatban állunk-e.(bizonyítani mondjuk te vagy én). Mert a színfalak mögött biztos tudják ha volt ilyen kontaktus. A sok millió tapasztalás is tündérmese kategória bizonyára.

    Ergo nem kizárható a gyíkember, hiába használod mint abszolút nonszenszt.
    Nem vagyok gyíkember teóriás teszem hozzá.
    Annuaki-s vagyok?(így írják?)

  185. Portfolio ismét. Friss cikk:
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200922/koronavirus-kulonutas-tesztelesi-gyakorlatot-folytat-magyarorszag-hova-vezet-mindez-449730
    Az írás sok adatot tartalmaz, figyelemre méltó teljes egészében, de kiragadnék kettő adatot „ízelítőnek”.

    „…már 10,5%-ra ugrott…A pozitív tesztek napi aránya az elvégzett új koronavírus-mintavételeken belül”
    „…miközben a WHO azt mondja, hogy 5% feletti pozitivitási ráta már arra utal, hogy kicsúszott a kontroll a hatóságok kezei közül,…”

    Jó éjszakát!

  186. A „gyíkember” az egy zseniális metafora. Arról szól, hogy a sok birka nem veszi észre, hogy miközben nagy szenvedéllyel megy a harc a két politikai erő között a plebs számára, az egész egy átverés, mert a lényeget tekintve szinte mindegy, ki kerül kormányra. Ugyanúgy a globális elit érdkeit képviseli mindkét oldal, a többség kárára.

    Azt nem tudom eldönteni, hogy néhányan szó szerint vették, és elkezdték komolyan elhinni ezt az allegóriát, vagy mások csak azt hiszik, hogy néhányan szó szerint veszik, pedig csak képekben beszélnek.

  187. Hihetetlenül hosszú várólisták alakultak ki a koronavírus-tesztre és a tesztjeik eredményére várók körében. A hatósági ár bevezetése tovább rontott a helyzeten, és mostanra a vállalatoknak is súlyos gondokkal kell szembenézniük. Ha egy dolgozó gyanús esetté válik, hosszú ideig nem tudják meg, hogy valóban fertőzött-e. Az egyik legnagyobb szolgáltató jelenleg 7 nap múlva tud időpontot adni tesztre, és további 5 nap az eredmény megküldése. A korábbi néhány napos folyamat tehát mostanra már hivatalosan is közel két hét.

    Koronavírus: most szakad össze a magyar tesztkapacitás, két hét múlva van eredmény
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200923/koronavirus-most-szakad-ossze-a-magyar-tesztkapacitas-ket-het-mulva-van-eredmeny-449720

  188. 2OO. Koczka Zoltán
    „A halálozás 2-3 héttel követi az esetszámok növekedését.
    A lélegeztetőgépre kerülők 60-80% kb.2 hét múlva halott.”

    a Nemzetközi Interdiszciplináris Konferencián: Tudomány és társadalom a pandémiás háboruban.
    Athén, 2020, szept. 19- 20

    1-Dr.Stefano Montanari olasz nanopatológiai professzor beszédéből:
    „A halálesetek többnyire kórházi fertőzések miatt következnek be!
    A tüdő trombózisát nyomás alatt lévő oxigénnel kezelték, amely oxidálta sejtjeiket és halálukhoz vezetett.
    Tehát haláluk helytelen terápia eredménye volt!
    Olaszországban az orvosok nem végeznek boncolást, ezért nem ismerjük a halál okát.”

  189. Re:209
    Valaki vér komolyan veszi, és azt mondja, hogy a legfőbb páholymester fölött már nem földiek vannak, hanem reptilek,drakonidák,póklények, idegen AI, akármi. Erre én nem mondok semmit, de az tény, hogy az emberi psziché szereti másra ráfogni a saját disznóságait, és mindig talál magának valamilyen bűnbakot.
    Végtelen bűnöket csakis nem ember követhet el, ez az alapgondolat, és lehet is kreálni egy megfoghatatlan „valamit”, amit kvázi soha sem lehet felelősségre vonni.

  190. 213 – n/a:
    Minden vírus szkeptikusnak meg kellene kapni a betegséget. Gyorsan megváltozna a közhangulat.

  191. L.S. 211: Nem tudok pontos adatokat mondani, de nálunk, Szlovákiában a „A lélegeztetőgépre kerülők 60-80% kb.2 hét múlva halott.” mondat messzemenőleg nem igaz. 3888 kórházi betegből 41 halott, ezek nagyrésze nagyon idős ember, a maradék extrém kövér. Összesen 7269 fertőzöttünk van.

    Minden covidos halottat boncolnak. A csalásnak kicsi az esélye, mert járásonként tartják nyilván és jelentik le a fertőzötteket.

    Ha pedig igaz, hogy a lélegeztetőgép és a kórházi fertőzés okozza a halált, akkor önellentmondás van, amit a szlovák példa is igazol, mert ezek szerint, ha szakszerűen kezelik a betegeket, kevés a halálozás.

  192. 213. n/a
    „Téged is a vírus tanítson?”

    Ha szabad kérdeznem, mi bajod van?
    Mitől szenvedsz?
    Valamit irt Rólad Tibor bá’ de nem nagyon figyeltem oda.
    Amint látod – gondolom – Dr.Stefano Montanari olasz nano patológiai professzor beszédéből idéztem aki tényekkel beszél és nem személyeskedik.
    Ha személyeskedni akarsz az a Te gondod de akkor Te sem vagy felmentve az alól, akármi bajod van.

  193. 210: Nekem nem így néz ki. Hétfőn kérte a háziorvosom a tesztet, kedden kint volt a mentő mintát venni. Majd szólok, hogy mikor lesz eredmény.

  194. 216, L.S.: Boldogult ,nagyapám szokta volt mondani: „Mindenki egy kicsit normális…” és ez igaz, még rám is… 🙂

    217.: Az agyontetovált menyecske szájából ezt nem túl meggyőző hallgatni… ott ezek szerint nem hallottak a kötelező oltásokról, meg a babáknak adandó D vitaminról, stb. Nagyon „haladó” hely. Miért nem költöznek Afrikába, ott ugyanez csak a kiváltságosoknak jár?

  195. Írtam korábban, hogy a múlt héten egy kollega beteg lett. COV-os, teszt mutatta ki. Most otthon van elég jól érzi magát csak szagokat és ízeket nem érez.
    Minket, közel 60 személyt leteszteltek. Ebből 9 volt aki konkrétan a szájában élt a betegnek. A teszt szerint valamennyien negatívak vagyunk. A kilencet, plusz még ötöt hétfőn teszteltek másodjára. Újabb eredmény szerint is egészségesek.
    Hogy létezhet – ha a vírus annyira fertőző, mint elejétől kezdve harsogják – hogy egy nagyon zárt munkahelyi közösségben az érintetten kívül senki nem kapta meg? Hárman, négyen egy szobában, a szobák közötti folyamatos mászkálással. Az én szememben minden esetre megdőlt az a tétel, hogy ez a micsoda annyira virulens lenne. Először akkor kezdtem kételkedni ebben amikor az unokatestvérem átesett a betegségen és a vele együtt élő és őt folyamatosan ellátó 76 éves édesanyja , plusz testvére, plusz őt látogató unokahúgok és közeli rokonok, plusz négy munkatárs (akivel három napig betegen együtt volt, mert bejárt) nem kapták meg (valamennyit kétszer tesztelték).

  196. 220: tanuló: kin volt a szereplők között maszk? Amit írsz, az vigasztaló, mert én az üzletektől vagyok para…

  197. 219. Infos
    „ott ezek szerint nem hallottak a kötelező oltásokról, meg a babáknak adandó D vitaminról, stb. ”

    Tisztelt „Infos”
    Egy demokratikus országban nem vagy köteles semmilyen orvosi tevékenységet elfogadni a testeddel és gyermekeid testével kapcsolatban.
    Az állam azonban ha nem oltod be a gyermekedet nem fogadja be a többi gyermek közé az óvodába a sajátodat.
    És itt megáll a menet.
    Amikor az állam beengedi az óvodába a gyermeket és álnokul a szülő engedélye és tudta nélkül beoltja ott már valami nagyon büzlik.
    Az orvosoknak tilos bármely tevékenység öt évesnél fiatalabb gyermekeknél amikor hiányzik a szülő.

  198. 222. L.S.: Ez nekem nem tetsző logika. Egy tudatlan embernek tehát joga van tudatlanságból megölni a gyerekét? Mert ha meghal oltatlanul kanyaróban, vagy torokgyíkban, neadjisten angolkórban, akkor ez történik…, és ha megfertőzi a más kölkét, akkor kész a háború…

    Az orvosnak szerintem kötelessége az életmentés. Szülővel, vagy szülő nélkül… Példa: elkapja a gyerekemet a vírusos fosás, rövid időn belül kiszáradhat és meghalhat. Nem vagyok ott, elviszi a mentő. Várjanak rám, vagy adjanak neki infúziót?

    Másik példa: stroket kapsz, nem tudsz beszélni, de még pislogni se. Hogyan tovább? Segítsen az orvos, vagy hagyjon meghalni?

    Fertőző betegséget terjeszteni demokratikus? És ha nem adatod be a gyerekednek az oltást, és elküldenek elkülönítőbe, az se demokratikus. Hogy lehet szerinted kompromisszumot kötni?

    Az óvodába a szülő íratja be a gyerekét, azaz szerződést köt, és ezzel elfogadja a feltételeket.

  199. L. S. a demokrácia nem azt jelenti, hogy mindenki azt csinál vagy nem csinál, amit csak akar, hanem azt, hogy mindenki betartja azokat a törvényeket, amiket a többség által megszavazottak hoznak.

    Ha jól működik a rendszer, akkor a közösség érdekei érvényesülnek, az orvosok gyógyítanak, és mindenki rájuk bízhatja a gyerekét. A gyerek pedig nem a szülő tulajdona, hogy az úgy veszélyeztethesse, ahogy eszébe jut.

    A demokráciához az is hozzátartozik, hogy minden testületnek van valamilyen külső kontrollja, ami megakadályozza, hogy az önkényessé és közveszélyessé váljon.

  200. L.S.: 225:Demokratikusan nem válaszoltál a kérdéseimre. Hippokratész korában nem volt semmilyen oltás. A ragályokat karanténnal kezelték. Nagy vonalakban „demokratikusan” fölrakták a betegeket egy hajóra és szélnek eresztették őket, vagy bezárták őket egy szigetre. És volt az a nagy SZEVASZ.

    Megjegyzem, jó messzire eljutottunk pár ezer év alatt, a leghatékonyabb kezelés a karantén most is, csak annyit fejlődtünk vissza, hogy több a ragálytagadó, lassan parlamenti többségbe kerülnek. 🙂 Hippokratész forog a sírjában, mint a motolla.

    Egyre inkább kezdünk hasonlítani az Idiokrácia című filmben megjelenített világra…

  201. Re:224
    Ezt eddig is sejtettem, hogy Biden egy mozgó elnökjelölt biorobot, de ezek után semmi kétségem nincs efelől… 🙂

  202. 227. Info
    „Demokratikusan nem válaszoltál a kérdéseimre. Hippokratész korában nem volt semmilyen oltás.”

    41. L.S. (3270) Homeopátia

    Hippokratész azt is tanította, hogy:
    «Τα όμοια των ομοίων εισίν ιάματα» -Ομοιοπαθητική

    A „hasonló a hasonlóval gyógyítható”

    vagyis ő alapította a Homeopáthiát, megfogalmazva és alkalmazva annak első alaptörvényét.
    Fölállitotta az első homeopáthiás gyógyszer-laboratóriumot, egy márvány építményt, , amelyet Koszban a mai napig megőriztek.

    „Felmerül a kérdés, működik a homeopátia? ”

    A választ erre a kérdésre: a vakcina lényegében nem egy „hígított beteg testnedve”?

    Ennél az esetnél a modern gyógyászat nem kölcsönözte a homeopáthia első és alapvető elvét az oltások létrehozására?
    A „hasonló a hasonlóval gyógyítható”. Homeopáthia

  203. Ma kivételesen „szolgálaton kivül” vagyunk. Szabadnaposok vagyunk.
    Többek között szorosan figyelem a rádion is a hireket:

    * Újjabb eset: egy 4,5 éves fiú elájult „egy kicsit ”, mert maszkot viselt az óvodában Nyugat Thesszalonikiben.

    * Görögországban parlagtüzként növekszik a bezárt iskolák száma. A tanulók tiltakoznak a kötelező maszkviselés ellen az iskolákban. Már több mint 15O -2OO iskolát foglaltak ell és a számuk egyre nő.

    * Napirenden vannak a szitkozódások a hajtépések, az ütlegelések a tömegközlekedési jármüveken a maszkviselők és a maszktagadók között.

    * Az ország kórházaiban a covidos fertőzödöttek k.b. 25%- illegális bevándorlók. Az Evangelizmosz kórházban már 53% – a illegális bevándorlók.

    * Gumenitsza-ban a lakósok tiltakóznak amiért a gimnáziumukba iratták az illegális „fiatal” bevándorlókat akikről senki nem tudja : honnan jöttek, kik Ők, hány évesek.
    Csak annyit tudnak Róluk, hogy görögül nem beszélnek és a Mória tábor volt az előbbi bázisuk.
    Mória táborát és Leszvosz szigetét egyidejüleg két héttel ezelőtt fölégették és a tüzoltóknak megakadályozták a tüz oltását.
    A Móriai táborbol nem maradt semmi. 12-13OOO illegáls betolakodó ember hajléktalan maradt nem beszélve az anyagi károkról amik nem az Ő gazasági megszoritásukból származik.
    Ők szegények csak azt énekelték: bye bye Mória.

    https://www.in.gr/2020/09/09/greece/moria-tragoudousan-bye-bye-moria-tin-ora-pou-kyt-flegotan/

    * Új korszak! Görögországban megnyílt az út az 5G számára – A vonatkozó törvényjavaslatot elfogadták.

    * Bulgária: „blokkolja” a szkopjei csatlakozási tárgyalásokat az EU-val – „nincs” macedón „nyelv”

    *A Törökországi csapda a ciprusi kérdésben, hogy módosítsa a térképet a Földközi-tenger keleti részén a kizárólagos gazdasági övezetet.

    Csupa derűs hirek. Milyen csodálatosan hangulatos világban élünk.

  204. 230: Tibor bá: „meg a babáknak adandó D vitaminról,” ott van az csak nem egy posztban… De köszönöm a javítást…

  205. L. S., szerintem a demokrácia nem azt jelenti, hogy mindenkinek több joga legyen, mint esze.

  206. 229. L.S.: Similia similibus curentur. Nem fogom elmagyarázni, hogy eme megállápítása mire vonatkozik, csak egy példával: ha lázas vagyok, meleg fürdőt veszek, ha fázom, hideget. Tűz, víz, föld, levegő…

  207. Infos: Szerintem még: tűz, víz, maláta és komló. 🙂

  208. 235: Csont: nagyon ráhibáztál. Én maláta kivonatból csinálom, az gyorsabban megy, de csináltam már mézből is. Barnasörbe teszek egy kis kávét, fahéjat, tejcukrot, abból lesz a „tejfakasztó”.

    Bocs az offért.

  209. 233. Csont
    „L. S., szerintem a demokrácia nem azt jelenti, hogy mindenkinek több joga legyen, mint esze.”

    Amikor tudják, hogy ilyen okos „Csont”- okbol van tele a világunk akkor természetesen mindennapi újság lesz az ilyen és az ehhez hasonló hir:

    Egészségügyi Világszervezet:
    Gyermekek és kamatok beoltásához való beleegyezés.

    A 3. oldal (3) bekezdésében a vége felé azt említik, hogy ha a gyermekek az oltás napján iskolában vannak, akkor azt úgy ítélik meg -vagy úgy tekinték-, hogy a szülői beleegyezés adott és a szülők tájékoztatása nélkül be kell óltani.

    https://amazonios.net/ta-paidia-sas-sto-scholeio-einai-sygkatathesi-emvoliasmoy-anaferei-o-p-o-y/

    Engem inkább diktatúrára emlékeztet ez a módszer.

  210. 37. Simán elhiszem. A vége felé minden lesz a jog és törvény nevében.

    Feltéve ha hagyjuk?!

  211. L.S.237: Szerintem ez az afrikai bentlakásos iskolákra vonatkozik. A mi törvényi kereteink ezt nem engedik meg. A WHO ajánlásokat fogalmazhat, amit figyelmen kívül lehet hagyni.

  212. 7.L.S. Te ott látod meg a diktatúrát, ahol a gyerekeket halálos kóroktól védik meg. Mondhatnám a vita kedvéért, hogy akkor szerintem meg Te egy vérliberális vagy, ez esetben akár a gyereked vérére. De inkább nem hiszem ezt rólad, meg bántani sem akarlak, csak jelezném, hogy szerintem is megint túltolod.

  213. L. S. „Egészségügyi Világszervezet:
    Gyermekek és kamatok beoltásához való beleegyezés.”
    Nem „kamaszok”-ról lenne itt szó?

  214. 38: Balázs
    Hogy a vége felé mi lesz, az többesélyes. Első körben a társadalom megosztása tökéletesen megvalósult, ez a patthelyzet azonban sokáig nem tartható, és nagyon sok függ az ébredés tempójától… Az biztos hogy ez a meccs régen kezdődött, de most a döntő menethez jutottunk el.

    „Az első hullám a szelektálást segítette, melyben eldőlt, ki melyik oldalon áll. Az életüket féltő, hatalom intézkedéseiben hívőkre, vagy a szkeptikusokra, akiknek bizalma megingott a halatom tudósaival, politikusaival, szakértőivel szemben. A második hullámra azért lesz szükség, hogy megtörje és eltapossa az ellenállást. Amennyiben a társadalom elfogadja az egyre sértőbb, értelmetlenebb, életellenesebb, szabadságellenesebb intézkedéseket, a hatalom a járványügyi intézkedések hatásosságát fogja igazolni, mellyel népegészségügyi veszélyre hivatkozva kitörölhetik szabadságjogainkat és ellenállás nélkül vezethetik be a diktatúrát. Amennyiben nem tartjuk be az intézkedéseket, a járvány súlyosbodását az ellenállókra fogja, és még drasztikusabb intézkedéseket vezet majd be, melyek már a hívők idegeit is kikezdik, de ők nem a hatalmat fogják okolni érte, hanem az ellenállókat. Ekkor lép közbe a hatalom, aki a hívők oldalára állva, megnyerve a támogatásukat, immáron nemzetvédelem ürügyén harcolhat törvényesen, a terroristává avanzsált lázadók ellen, bármilyen kényszerítő eszközzel. A feladatot végrehajtó erőszervezeteit (zsoldos katona, büntetés-végrehajtásban dolgozó) már gyorsan „kiképezte” a feladatra, ahelyett hogy önkéntes segítőket toborzott volna a „halálos” járvány elleni küzdelemben. Patt helyzet”
    https://eletertesszabadsagert.hu/

  215. 242 Vaszil
    Azért azt is végig kell gondolni, hogy akkor a jelen helyzetben mi lehetne a helyes stratégia a vírus leküzdésére.
    Ezek szerint te elutasítod mind a korlátozó intézkedéseket, mind a vakcinát.
    Ezeken kívül még mi marad?
    Eresszük szabadon a vírust, hadd hulljon a férgese, bízzuk a természetre, majd kiválogatja a vírussal szemben ellenálló embert?
    Értem én, hogy ezek az intézkedések módot adnak a hatalomnak egyéb célok elérésére is, viszont ezek nélkül nagyon lecsökkennek az esélyeink is, hogy kevés áldozattal megússzuk.
    Sajnos a puding próbája az evés, az igazat akkor tudnánk meg, ha valahol tényleg teljesen szabadon eresztenék a vírust, és kivárnák, hogy ez tényleg egy megállíthatatlan, permanens és egyre több áldozatot követelő betegség, vagy beáll a szezonális, alacsony halálozási arányú betegségek sorába, amivel lehet együtt élni.
    De ki lesz az, aki ennek kockázatát és felelősségét bevállalná? Ha balul sülne el, és kiderülne, hogy a védekező, majd vakcinázó országok látványosan megoldanák a helyzetet, az tömeggyilkos bélyeget sütne az elutasító ország vezetésére…

  216. 244. Hubab

    A svédek nagyjából ezt tették. Persze a vírusrettegők ezt is elkezdték bagatelizálni. Hogy nem is úgy volt, nem is annyira volt szabadon engedve, meg egyébként is a svédek fegyelmezettek (nagy lófxt), hogy aztán a következő agyfordulásukkor lobogtassák a 6000 halottat, azzal a felkiáltással, hogy na lássátok mi van ha nem védekezünk.

    Tetszik nem tetszik a svédek megcsinálták. A nagy esetszám annak tudható be, hogy nem vigyáztak elégé az idősotthonokra meg egyébb ilyen kitet korosztályt koncentráló helyekre. Most már tudják, hogy ezekre kell figyelni így a most beinduló második hullám már nem eredményez ennyi áldozatot. Nem mellékesen most a második hullámnál sem hoztak szigorúbb megkötéseket, mint az elsőnél.

    A Svéd „kísérletből” nagyon jól lehet látni, hogy mi van ha elengedik a vírust. És nem lett senki tömeggyilkos a módszer miatt.

  217. 246 – n/a:
    A legtöbb 40-esnek a 800 lakós közül egy halott megfelel, mert az valószínűleg 70 feletti lesz. Kár, hogy a cikk nem említi meg, hogy a gyógyultak közül hánynak lett maradandó károsodása, mert az már őket is sulytja.

  218. 242. Vaszil

    Tisztelt Vaszil
    Köszönöm szépen a számomra ismeretlen ébresztö tartalmu blogot.

    „Mindannyian érzékeljük a társadalmunk megosztottságát, melyet a kétes, néhol szakszerűtlen, ellentmondásos, de a jogainkat annál inkább sértő járványügyi intézkedések okoztak. Sokan félelemből, vagy a kormány szakértőibe vetett bizalmukból kifolyólag kényszeresen betartják az életüket megkeserítő, felforgató intézkedéseket.”

    Molnár Ádám
    Szülők a maszkmentes iskolákért és óvodákért.
    2020 szeptember 18:09

    Itt a következő és elengedhetetlen lépés, amit minden orvosnak kötelező lenne aláírni!
    Szóval, remélem most már kezd körbe rajzolódni mindenkinek, hogy mennyire nem csináltuk jól a dolgokat, és hogy mennyire nem voltunk tisztában a saját jogainkkal…!
    Úgy hogy erősen ajánlom mindenkinek, hogy innentől kezdve nagyon körültekintően cselekedjen!

    A vakcinázó orvos nyilatkozata

    https://drive.google.com/file/d/1fBWgmMHFs_wvU32ihgwEkjMFPbQmpJpJ/view?fbclid=IwAR1fVUf8TZRXs9H2AiKJVAr_OTqw5DjUEb_LYDwc1B2VvE9liXcgCBQ7LrY

  219. Csak az első hetekre igaz, hogy a svédek elengedték a járványt, de április 1-től szigorítottak.
    Svéd: 20 népsűrűség
    Spanyol: 85 népsűrűség
    Svéd, leállt a turizmus. Leállt a teljes felsőoktatás 16 éves kor fölött, 50 főnél nagyobb rendezvény tiltva volt, távolságtartási szabály élt, idősotthonok-korházak zárlata, törvény helyett erőteles kampány az idősek védelmében, egy másik kampány hatására az interakciók száma a mobilszolgáltatók adatai alapján arra a szintre estek, mint ahol törvénnyel szabályozták a szabad mozgást. Felpörgött a házhozszállítás, az emberek jóval kevesebbet érintkeztek. „Stockholmban a szokásos szint 40 százalékára csökkent a közlekedés volumene.”
    A tétel, hogy nem voltvédekezés, nem állja meg a helyét.
    Ha pedig a mai 20ezer nézővel tervezett Bp-i labdarugó meccset nézzük, a svédek szigorúbban védekeztek tavasszal, mint mi most ősszel.
    Igaz, a maszkhasználatban nagy a különbség.

  220. 249. Károly
    „Ha pedig a mai 20ezer nézővel tervezett Bp-i labdarugó meccset nézzük, a svédek szigorúbban védekeztek tavasszal, mint mi most ősszel.”

    ” Két dolgon gondolkozz el: 1. milyen „halálos világjárvány” az, ahol statisztikailag KIMUTATHATATLAN a többlet halálozás??? Ja, h a statisztikai adatokat is az összeesküvők hamisítják?   Megvannak az adatok, tessék olvasgatni! 2. ha VALÓBAN egy tömeges halált okozó rendkívül veszélyes vírussal lenne dolgunk – szerinted engednék a sporteseményeket a stadionokban??? Mert akkor tömegesen halnának meg az emberek…”

    https://www.facebook.com/groups/eletert.es.szabadsagert

  221. 250 – L.S.:
    Javasolnám vegyél ki szabadságot néhány hétre, mert engem nagyon idegesítesz. Egy kis szünet tartás mindenkinek jót tenne, neked is.

  222. Tisztelt Tibor bá’

    Mi rosszat mondott a 250-es bejegyzésben? Hogy a nagy halálos járvány annyira halálos, hogy az EU országok többségében a mortalitást mutató görbe semmit sem emelkedett. Volt ahol csökkent, mint például Magyarországon is.

    Ezek olyan tények amik minimum elgondolkozásra és egészséges vitára adnak okot, nem „eltanácsolásra”.
    És itt jöhetne be a korábban tapasztalt tisztánlátásod.
    Mint mérnököt, a számok emberét, már régen egy ilyen témát feszegető poszt megírására kellett volna inspiráljon ez az statisztikai anomália (már ha vírust vérengző fenevadnak nézzük).

  223. 243: Tibor bá’
    Elolvasva az újabb szösszenetet nem csodálkozom ha neked a társadalomban tapasztalható valóság mese habbal, ha még az „elit” megosztottsága is újdonság számodra…

    244: hubab
    Pont az a lényeg, hogy a valóságot elfedi a kétbites változat, ami most előállt: fölveszem a maszkot (sőt a városban szénszűrőset) – de közben figyelem ami zajlik és gondolkodom is. A heves érzelmektől,halálos rettegéstől meg tartózkodom. Annyi „előnyöm” van, hogy tavaly begyűjtöttem egy gégerákot meg ami ezzel jár – szóval nem ijedek meg már az árnyékomtól…

  224. 251.Tibor bá’
    „Javasolnám vegyél ki szabadságot néhány hétre, mert engem nagyon idegesítesz. Egy kis szünet tartás mindenkinek jót tenne, neked is.”

    Tisztelt Tibor bá’
    Ez volt az én célom is, de a „felsőbb erők” nem tették lehetővé.
    Idén szeptember közepén lett volna Fehérváron az osztálytalálkozonk.
    Ötven éve, hogy elbúcsúztunk a gépipari technikum elvégzése után. Sajnos el lett halasztva a találkozó, ismeretlen időre.
    Öt évvel ezelőtt a 45 – éves találkozóból kimaradtam mivel az illegális bevándorlók miatt -logikusan- bezárták a Röszkei határt az osztálytalálkozó elötti napokban.

    Tisztelt Tibor bá’
    Ha már annyira idegesitlek maradok a blog passziv olvasója.

    Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι.
    A jó betyár más utat is ismer.

  225. 246. n/a

    A cikk szerint:
    „Nagy örömre azért nincs ok, mert a kutatók úgy számolnak, hogy minden 350 fertőzöttből egy, vagy másként számolva minden 800 lakosból egy meghalt.”

    Szerinted ez sok? Tudom, ha az én anyám lenne az az egy…
    De most nem ez a kérdés hanem, hogy ez a mortalitás mutató olyan nagyon veszélyes vírusra utal?
    Konkrétan azt jelenti, hogy a vírus 800/1 emberből 0.001%-os mortalitást produkál.
    A nagy középkori pestis járvány idején Európa fele kihallt (vagyis 50%). Na az járvány volt a javából.

    Más.
    A Svédek módszere nem is annyira elvetendő. Például a Románok most teljesen azt alkalmazzák. A tavaszi szigorításhoz képest (amikor csak előzetesen kitöltött nyomtatvánnyal hagyhattad el napi kétszer a lakást) most majdnem semmilyen megszorítás nincs.
    Napi 1000 és 2000 közötti esetszám. Ennek ellenére a kórházak (öt nagy COV-os régiós) most már 50%-ék körüli kihasználtsággal működnek. A legtöbb beteg otthon fekszi ki a kórságot. Én úgy nézem a román hatóságok viselkedéséből, hogy ők is a nyájimmunitásra gyúrnak.

    Friss hír, de ide tartozik.
    Az unokatestvérem (aki mint említettem volt, átesett július elején a COV-on) falujában megnőtt az esetszám. Tegnap beszéltem egy ottani rokonnal (nem a sráccal) aki mondta, hogy szerinte az egész falu benne van a betegségben. Öt idősabb személyt kórházban tartanak (egy sincs lélegeztetőn), egy meghalt (de már jó ideje haldokolt rák miatt) és többen nyomják az ágyat. Aki meg fenn jár, ránézésre taknya nyála összefolyik. Ő is (akivel beszéltem) átesett valamint, mert egy pár napig még az utcára sem volt kedve kimenni, de aztán jobban lett. A tegnap már kalákában segített krumplit ásni.

    Szintén tegnap beszéltem komámasszonnyal, aki a fent említett falutól 110 km-re alkik, szintén faluban. Férje is komentált a kihangosított telefonba és azt állította, hogy szerinte az egész falujuk fertőzött. Ott még nem vittek el kórházba senkit, igaz egy rokonunk meghalt, úgy, hogy csak elesett, amire kórházba vitték, miután kiadták otthon fekvő betegként elaludt (igaz az illető vagy 20 éve kemény alkoholista volt). A feleség egy kisegító iskolában pedagógus és meséli hogy két hete nem mehet dolgozni, mert a bentlakásos gyermekek 90%-a COV pozitív (vannak vagy 70-en). Egyet kellett közülük bevinni mentővel a városba, mert ment a hasa és hányt, megelőzve ezzel a kiszáradását. A többi gyermek nagyjából jól van.
    És hasonló helyzet van a többi ilyen jellegű iskolában, mondták neki a gyermekvédelmi központos kollégái.

  226. De hát vannak csúcsok a mortalitásban. Több országban is, most már nálunk is. A múltkor linkelt valaki egy oldalt görbékkel minden országra.

  227. 255 tanulo
    Nyomod a szoveget napok ota, hogy nem is olyan veszelyes a virus, majd a kommented vegen horrortorteneteket irsz rola…

  228. 257. verebes b zola

    Szövegértési problémáid lehetnek, mert én sehol sem a horroról írtam, hanem a romániai esetekkel (két falu) csak azt támasztottam alá, hogy közel sem olyan veszélyes a vírus mint itt egyesek állítják.
    Ugyanis két nagy község esetében (kb. 6000 ember) 5 kórházi eset és egy halott (na jó, kettő, mert az alkoholista rokon is valószínűleg abban halt meg) nem akkor horror törénet, attól függetlenül, hogy az „egész” falu beteg, úgy, hogy nagyrészük lábon hordja ki. És főleg nincsennek hullahegyek!
    A másik említett eset a kisegítő iskolával (70 gyerek közül senki sincs kórházban, nagyrészt fent vannak), az is minden csak az nem horror történet. Inkább megnyugtató, mert nem azt támasztja alá, hogy a vírus hudemilyen mortális, amint azt a balos-libsi sajtó próbálja elhitetni (nézzétek meg, hogy micsoda cimekkel rukkol elő a 444 meg a Blikk).
    Szóval per pillanat nincs semmi ellentmondás az általam írtakban.
    Majd ha tényleg hullani fognak a két faluban, légy nyugodt azt is meg fogom írni (nem csinálok presztzskérdést elgondolásom felülvizsgálatából).

  229. 255 tanuló

    Ismét hibáztál, többek között a számtannal.
    Ennek ellenére örülök neked/nektek, mert a 246 szerint megvalósítjátok a nyájimmunitást.
    Azt türelmesen és fegyelmezetten, maszkban kivárom.

  230. 252. tanuló,
    Tizenegy lehetséges okot soroltam fel, ami miatt a példa nélküli zárás okán kevesebben haltak meg tavasszal, mint az előző években. Erre semmilyen reagálás nem történt.
    Szerintem nem a covid életmentő tulajdonsága az ok a kevesebb halálesetre, akkor más okai vannak. Ezekből írtam listát.
    2020-ban 22 ezer tesztelésre beküldött influenza gyanús beteg közül senki nem halt meg szövődményes betegségben március közepe és július vége között, forrás ÁNTSZ. Tehát volt influenzára tesztelés.
    Eközben covid-19-ben 597-n haltak meg. Ezt nagy különbségnek érzem, az influenzával összehasonlítva. A példa nélküli intézkedések ellenére ez sok vagy kevés, mindenki maga dönti el.
    Vannak akik gazdasági, politikai okokból átvernek? Ebben biztosak lehetünk.
    Minden szereplő csaló? Biztosan nem.
    Minden hír, ami a vírus veszélyességét tagadja, az igaz? Biztos, hogy nem.
    Lehetnek csaló vírusbagatellizálók? Biztos, hogy vannak.
    Vírusszkeptikus, milyen gyakran kérdőjelezi meg a nézetét alátámasztó forráshitelességét? Ilyennel még nem találkoztam. Ez még nem zárja ki, hogy van ilyen.

  231. 259 n/a: amiről tanuló beszélt azt szerintem nem lehet félvállról venni. Nem csak az általa felhozott faluról van szó. Én is már meséltem a saját falumról, ahol a vírus nagyon végigvonult. A hivatalos statisztikákban kb. 5 ember került be, de a fél falun már végigment a vírus és a legtöbben otthon húzták le a betegséget. Volt egy-két esetben súlyosabb tüdőgyulladás, de eddig senki nem halt meg koronavírus miatt. Voltak öregek(80plusz), negyedik stádiumban lévő rákosok, de mind túlélték. Talán most van egy személy, aki nem fogja túlélni, de neki már tavaly sem jósoltak hosszú életet.
    És abban is van valami, hogy Románia is a nyájimmunitásra hajaz, mert egy ideje bedobták a gyeplőt a lovak közé.
    Hétvégén voltam lakodalomba, 100 személyig engedélyezve vannak az ilyen rendezvények. Maszkot senkin sem láttam, mindenki úgy beszélgetett és ölelkezett mint régen, mennyasszonyi tánc is volt és mindenki végigcsókolgatta a mennyasszonyt a tánc végén. Szóval ha veszélyes ez a vírus, akkor hamarosan kihalunk, viszont ebben az esetben foglaljátok vissza Erdélyt, ez az utolsó kívánságom 🙂 Ezt díjazom!

  232. 261. Intuitív – Ez jó volt! :
    “ Szóval ha veszélyes ez a vírus, akkor hamarosan kihalunk, viszont ebben az esetben foglaljátok vissza Erdélyt, ez az utolsó kívánságom ?”
    Én már megkeztem a gyakorlást, kezdetnek egy régi nótával : A régi mániám Tankkal végigmenni Románián…..

    254. L.S. – “ A jó betyár más utat is ismer.” helyett inkább a “járt utat a járatlanért el ne hagyd” mondás betartását javaslom, ha már egyszer a néhai Vörös Hadsereg útján lévő intézmény padjait koptattad.

  233. 260. Károly

    Ahogy telik az idő és gyűlik a tapasztalat, az ember úgy vizsgálja felül a korábbi megállapításait (ha szükséges).
    Eleinte, amikor a cirkusz indult én is be voltam szarva. Aztán, hogy még sem voltak olyan magssak az esetszámok és sokszor tapasztaltam ellentmondást a szakértők részéről a vírus kapcsán, kezdetm kételkedni a vírus erős fertőző-képességében és a halálosságában. Ezzel egy időben a félelmem is felengedett.
    Aztán – kiindulva a vírusok természetéből – kezdtem reménykedni, hogy itt a nyár és az elintézi a vírust. Beláttam, hogy tévedtem. Visszaszorította de nem intézte el.
    Tény, hogy hatásos volt a tavaszi megszorítás, de ez nyáron már nem volt meg. Mindenki xart a közepébe. Nem hiszem, hogy nyárra eltünt volna a vírus. Ennek ellenére kevés volt a beteg. Bennem az fogalmazódott meg ezzel kapcsolatban, hogy gyengült a vírus, illetve a napfény megöli, így kinti felületen nem tud terjedni. Most utólag belátom, hogy a terjedés alacsony voltában az is szerepet játszott, amit Koczka Zoltán szokot ajánlani, nevezetesen a D vitamin (napfény).

    Most a második fordulóval jönnek a nagy fertőzési számok, de alacsonyak a mortalitási és súlyos esetek számai.
    Ebből vontam le azt a következtetést, hogy valami történt a vírussal. Mert ugyanis látszik hogy bár ismét vehemensen támad, de ennek ellenére nem üt akkorát mint tavasszal 1/5-ös esteszámmal.
    Például Romániában sem pánikolnak az ottaniak és a média is 10-edét sem foglalkozik a vírussal, mint tavasszal (nem úgy mint nálunk, ahol a bal-liberális média orrán száján ez folyik – értem, hogy kell a hatalom, na de ennyire/gusztustalan/).
    Az ottani rokonok úgy beszéltek arról, hogy szerintük az egész falú beteg, mint amikor január végén beszélünk és közlik, hogy mindenki ki van nyúlva az influenzától. Vagyis semmi riadalom nem volt a hangjukban. Mondhatni, hogy derűsen cseverésztünk a rettentő falucsapásról.
    Ha ezek az ottani emberek átmennek ezen a bizonyítottan COV-os tömegfertőzésen és azt tapasztalják, hogy csak az alkesz Józsi halt meg, vagy az éppen rákban agonizáló Julis, akkor a harmadik hullmára már nem lesznek vevők. Annyira fognak a COV-tól pánikba esni, mint egy szezonális vírustól. Nem lesz az a média amelyik meg tudja győzni őket, hogy ez a vírus veszélyes (amikor ők az ellenkezőjét látták és élték meg). Lehet, hogy a Román média azért nem támtámoz már annyira, mert a lakósság többségének (mivel vagy átment rajta, vagy a rokonságban találkozott vele) lejött, hogy ez közel sem olyan mint amit híresztelnek.

    259. n6a

    És miben rossza a számtan. Nem jó a százalékszáímtás? Mond meg akkor te hány % a jó.

  234. 263tanulo
    Hol csokkent nyaron a betegek szama? Tevedsz, Romaniaban csakugy foglalkozik a media a virussal mint eddig, tudom mivel Erdelyben elek, naponta kovetem a hireket…

  235. Romániában – három hét után először – csütörtökön ismét meghaladta az 500-at a koronavírusos súlyos betegek száma: a stratégiai kommunikációs törzs (GCS) legfrissebb jelentése szerint jelenleg 506 fertőzött szorul intenzív terápiára.

    A több mint másfél hónapos stagnálás után a járvány terjedésének gyorsulását jelzi az is, hogy napról napra emelkedik, és most már az 1300-at közelíti a napi fertőzésszám kéthetes átlaga. Az elmúlt 24 órában újabb 1639 embernél mutatták ki a koronavírust, ez több mint 25 százalékkal meghaladja az utóbbi két hét átlagát.

    A GCS csütörtöki jelentése szerint az utóbbi 24 órában további 41 koronavírusos beteg vesztette életét, így megközelítette a 4600-at a járvány áldozatainak száma.

    Romániában eddig 118 ezer embernél mutatták ki a fertőzést, közülük csaknem 95 ezren gyógyultak meg. Az ismert aktív esetek száma meghaladja a 18 500-at, a kórházi kezelésre szoruló fertőzöttek száma pedig 7100 fölé emelkedett.

  236. 263. tanuló: Aszondod: „Most utólag belátom, hogy a terjedés alacsony voltában az is szerepet játszott, amit Koczka Zoltán szokot ajánlani, nevezetesen a D vitamin (napfény).

    Most a második fordulóval jönnek a nagy fertőzési számok, de alacsonyak a mortalitási és súlyos esetek számai.
    Ebből vontam le azt a következtetést, hogy valami történt a vírussal.”

    Csak hangosan gondolkodom: Mi van akkor, ha még tart a nyáron felszedett D vitamin hatása a populációban, és nem a vírus gyengült? Ha így van, mi lesz télen egy kis influenzával vegyítve?

  237. 263. tanuló,
    Több tényező lehet, hogy most a magasabb számok ellenére, kevesebb a súlyos eset.
    Az egyiket Infos írta, a D vitamin, a másik ezzel összefügg, táplálkozás okán is erősebb nyáron az immunrendszer. Most a fiatalabb korosztály fertőződik leginkább. A múltkori posztban arról olvashattunk, hogy a maszknak a részleges szűrése miatt ideiglenes vakcina hatása lehet. Ha ez így van, akkor számosan részleges védelmet szereztek. Enyhén megbetegszenek és nem szuperterjesztők lesznek.
    Ha a menyasszony a fentiek okán esetleg enyhe terjesztő, akkor táncolhattak vele, kevés vírust bocsátott ki.
    Egyenlőre csak egy cikkben olvastam arról, hogy csökkenő tünetekre figyeltek föl laboratóriumi kutatók, ami eddig közepes és erős tüneteket okozó vírusszám volt, az eggyel hátrébb lépett. Több vírus kell az erős tünetek produkálásához. Ez még nincs megerősítve.

  238. 270. Tibor bá’
    Remélem, hogy nem. 😉

  239. Magyarországon a járvány terjedése miatt hétfőn a kormány újabb korlátozásokat vezetett be, de maradtak még egyéb bevethető eszközök is a kezében. Végső esetben – a nyugat-európai országokhoz hasonlóan – a súlyosan érintett területekre is hozhatnának olyan célzott intézkedéseket, amelyekkel vissza lehetne szorítani a fertőzésszámot.
    https://24.hu/kulfold/2020/09/27/koronavirus-jarvany-masodik-hullam-kijarasi-korlatozasok-celzott/

  240. „Még a maszkok alkalmazásával kapcsolatban is vannak komoly tudósok részéről megfogalmazott fenntartások, például az, hogy hamis biztonságérzetet adnak és a szemre kilélegzett levegő miatt ráadásul a kézmosást jobban elhanyagoló maszkhívők hajlamosak kezükkel megdörzsölni szemüket, amivel nő a fertőzés kockázata – ami csak egy példa arra, mennyivel komplexebb a dolog. mint ahogy az egybites hitvitákban megjelenik.
    Arról nem is beszélve, hogy egyáltalán nincsenek hírek olyan komplexebb tudományos vizsgálatokról, melyek a maszkviselés társadalmi mellékhatásait is komolyabban kutatnák és ezeket is figyelembe véve vonnának alaposabb mérleget. Ezzel nem azt sugallom, hogy a maszktagadóknak lenne igazuk, csak fontos tudni róla, hogy sokkal komplexebbek ezek a kérdések, ha valóban tudományos igénnyel akarjuk vizsgálni akár csak a maszk kérdéskörét. Az pedig
    végzetes a közbeszédre és vitakultúránkra nézve, hogy milyen durván megosztó egybites ideológiai leegyszerűsítések uralják ezt a témát is, mint szinte minden ma meghatározó más kérdés esetében.”
    https://azonnali.hu/cikk/20200927_igy-lett-uj-vilagvallas-a-pandemia?fbclid=IwAR2uLFr2JIjje_GU0EzziTGY-RGbLi-VzglWHltiMrxw73JBR_3n96COUFo

  241. 274.
    „Jót s jól! Ebben áll a nagy titok. Ezt ha nem érted
    Szánts és vess, s hagyjad másnak az áldozatot.”

    Hordjátok azt a kurva maszkot bárhogy! A semminél több és az már valami!

  242. 275.
    Nem csak a maszk hordása vagy nem hordása miatt osztottam meg a cikket, hanem azért, mert elég jól kitárgyalja az “új világvallás” különféle aspektusait és lényegét.
    Például itt:
    “A kuruzsló konteós bloggereknél globálisan sokkal nagyobb veszélyt jelentenek ma a földi élet egészére azok, akik a tudomány nevében hallgattatják el mindazokat, akik nekik bármiben ellentmondanak.
    Nemcsak a járványtagadókat, hanem a szkeptikusokat vagy a lobbik által túszul ejtett tudományos fórumok kritikusait is elhallgattatják – akkor is, ha történetesen tudományterületük legképzettebb szakértői. Bár evidens lobbiérdekek miatt a tömegmédiákban elvétve esik szó róla, de vannak tudósok, akik komoly fenntartásokat fogalmaznak meg nemcsak a Covid-pandémia elleni védekezés több alapvető feltevésével kapcsolatban, hanem a közvéleményt hasonlóan vallásháborús jelleggel megosztó 5G veszélyeit illetően is.”
    Most indulok szántani és vetni és ha végzek, jelentkezem. 🙂

  243. Hanyistók

    Az alufóliasisakod legyen veled…

  244. FYI

    Saját környezetemben lassan eljutunk arra a pontra, hogy MINDENKI volt beteg, és mindenki meggyógyult, a 2 éves kislánytól a közel 70 éves ukrán cigit szívó láncdohányos nagymamáig. Ennyit a korlátozósdi értelméről, a bloggazdának abban az egyben igaza volt, hogy jó eséllyel legkésőbb jövőre mindenki el fogja kapni, aki nem zárja be magát egy barlangba. Senkinek semmi baja, a következő nagy kérdés az, hogy ha márciusra tízből kilenc ember így lesz, akkor mivel fogják fenntartani a paráztatást, a bónuszkérdés pedig, hogy hogy fogják elmagyarázni a hiteltörlesztési moratórium lejárta után várható milliós nagyságrendű nem túl vidám tömegnek, hogy minden fasza, arányos intézkedés, stb. Közben az általam ismert nem építőiparral foglalkozó kis és középvállalkozások saccra fele az utolsókat rúgja. Tudom, majd mindenki elmegy kőművesnek meg villanyszerelőnek, nincs itt semmi látnivaló. Lesz itt világ tavasszal.

  245. 278 Pride
    Amit a korlátozások haszontalanságáról írsz, az így nem állja meg a helyét.
    A korlátozások azt célozzák, hogy a fertőzés ne egyszerre söpörjön végig a lakosságon, mert akkor a súlyos esetek száma, legyen az bármilyen alacsony is az összeshez viszonyítva, túllépné a kórházi kapacitásokat, és sok ember tényleg abban halna meg, hogy neki nem jut ellátás.
    A korlátozásokkal elhúzható a terjedés úgy, hogy soha nem legyen túl sok beteg egyidejűleg, ettől még akár meg is betegedhet a lakosság nagy része, csak ne egyszerre zuhanjanak az egészségügyre.
    Remélem, soha nem fogjuk megtapasztalni azt, amikor egy ilyen túlterhelt állapot bekövetkezik, habár úgy látom, az lenne az egyetlen bizonyíték a szkeptikusoknak, hogy az egész nem csak egy műbalhé…

  246. Nem vagyok szkeptikus, csak a saját mikrokörnyezetem alapján általánosítok. Mivel elég sok helyen megfordulok, ez kicsit tágabb mint az átlag, nekem ez bőven elég.

  247. Hubab

    nálad is megakadt a „laposítsuk a görbét” lemez.

  248. 281 Curix
    Miért, szerinted nem laposítják a görbét a védelmi intézkedések?
    Vagy úgy látod, hogy teljesen feleslegesek, mert elengedett állapotban is lehetetlen a rendszer túlterhelődése?
    Mert ez lehetne az egyetlen dolog, ami megkérdőjelezheti a lassító intézkedéseket.
    Vagy a másik megközelítés az lehetne, hogy igen, többen fognak meghalni, akár olyanok is akik nem koronavírusosak, de fogadjuk el, hogy ez az ára a normális életmenetnek a többség számára…

  249. 281- Curix:
    Nálad meg a „mentsük meg a gazdaságot” lemez. Orbán meghallgatta kívánságod. Majd nézzük meg mi lesz a gazdasággal jövő tavaszig (a halottak száma természetesen nem érdekes, úgyis mind vén fasz).

  250. Hubab

    a magyar egészségügy már 18 lélegeztetett covidostól is megfeküdt.
    Közben kiderült hogy semmi köze a járványhoz, egyszerűen most bukott ki hogy a magyar eü összeomlott.

    Tibor bá

    Orbán azt teszi, amit tenni kell. Átengedi az országon a vírust. Ez az egyetlen épeszű dolog amit tenni lehet.
    Fél év múlva csak nevetünk a svédekkel együtt míg a sok idióta ország még 2 év múlva is csikicsukit játszik.
    Végére mindenkénél pont ugyan annyi halott lesz.

  251. Offtopic ON

    @284 Curix: Ha már a svédek fel lettek emlegetve:

    https://www.fr.de/panorama/schweden-gewalt-polizei-verbrechen-rechtsextremismus-90051482.html?utm_source=pocket-newtab-global-de-DE
    Clan-Kriminalität in Schweden: Dramatischer Anstieg – Polizei spricht von „Systembedrohung“

    Lesz/van azoknak más baja is, semmint az árja svédek nCov-2019 általi elhullása. Amiről itt már évek óta tépődnek a szájak, most végre bejutott a közbeszédbe.

    Offtopic OFF

  252. 285. vasgyuszi
    A svédek most értek meg a pusztulásra. A többi rothadó Nyugat-Európai ország is szépen követi majd őket. Az összes liberális, agymosott, töketlen és gyáva nép és ország megy a levesbe. Ezeken a helyeken nemsokára a müezzin énekére fog ébredni a maradék (nem iszlám hitű) őshonos népesség.
    Csak az isteni szerencse menthetné meg őket. Ennyi csőcseléket nem lehet békés úton kizsuppolni. Harccal is csak nagy áldozatok árán.

  253. @286 Hanyistók: k.b. ja és dühít a tehetetlenség. Közben meg nagy bociszemekkel csodálkoznak a széljobb erősödésére?! Pfejjj…

    (Tibor bá’-nak köszönöm a türelmét az off-olás tekintetében.)

  254. Nagyon aggasztónak látja a járványhelyzetet Jakab Ferenc, a pécsi virológuscsoport vezetője, akit tavasszal neveztek ki a kormány által létrehozott koronavírus-kutatócsoport élére, és szeptemberben is ott volt az akciócsoportok ülésén. „Ha ilyen tendenciában rohanunk gyorsvonatként a vesztünkbe, akkor nagyon gyorsan ki fogjuk meríteni az egészségügyi kapacitásainkat, és baj lehet belőle”- mondta egy online beszélgetésen, amin rajta kívül Falus András immunológus, illetve Constantin Tamás és Tordas Dániel gyermekorvosok vettek részt. „Nem látjuk, hogy a járvány platózna, csúcsosodna, vagy bármit is csinálna. A számok emelkednek.”
    Jakab szerint „ha minden így marad, és komolyabb intézkedések nem történnek”, akkor a következő egy hónapban drasztikusan emelkedni fog a fertőzésszám.

    Jakab Ferenc szerint gyorsvonatként rohanunk a vesztünkbe, a lázmérés pedig értelmetlen így
    https://444.hu/2020/10/01/jakab-ferenc-szerint-gyorsvonatkent-rohanunk-a-vesztunkbe-a-lazmeres-pedig-ertelmetlen-igy

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük