(3308) Vasárnapi közös nevetés

Tibor bá fordítása online

 

Hogy ezek az oroszok, milyen hülyék!

Az oroszok nem csak hülyék, reménytelen idióták, és elképesztően tudatlanok. De miért?

Először is ez a szupererős, Novisok névre hallgató biofegyver senkit se képes megölni. Erre az oroszoknak rá kellett volna jönni. Ez az oka annak, hogy amikor megpróbálták megölni Skripalt (miután kiengedték a börtönből) ezt a Novisok mérget össze-vissza elterítették a környéken: utcai padon, kilincsen, parfümös üvegen. Ennek ellenére Skripal macskája és hörcsöge élve maradt. Ebből is látható, hogy ez a biofegyver mennyire használhatatlan.

Az ember feltételezné, hogy egy ilyen fiaskó után az oroszok ráébrednek, hogy a biofegyver használhatatlan. De nem. Ehhez túl ostobák. Ezért, elhatározták, hogy megmérgezik vele Navalnijt, a jól ismert másként gondolkodót. És megint nem sikerült. Élve maradt. Micsoda pancser munka.

Nem csak azt, hogy megint ezt a Novisokot alkalmazták (a német média szerint), de hagyták, hogy a Navalnijt szállító repülő, vészhelyzetre hivatkozva leszálljon, és a FSB semmit se tett az ellen, hogy a mentők a beteget kórházba szállítsák. Az FSB meg akart ölni egy embert, de nem akadályozta meg, hogy meghalhasson. Hát normálisak ezek?

Még ennél is rosszabb. A megvádolt orosz orvosok Navalnij-nak atropint adtak, pontosan azt a gyógyszert, amivel a német orvosok is kezelték. Lehetséges, hogy ezek az orvosok valójában CIA/BND ügynökök, akik megpróbálták Navalnij életét megmenteni.

Ezek az orosz FSB ügynökök olyan hülyék, hogy még arra se képesek, hogy megakadályozzák Navalnij Németországba szállítását, amikor köztudott, hogy az illető felfüggesztett börtönbüntetés alatt áll, és mint ilyen nem hagyhatja el az országot.

Ha tényleg meg akarták volna ölni, mindössze kellett volna neki adni egy káliumklorid injekciót, hogy megálljon a szíve. Vagy, mivel a célszemély diabetikus csak a vérének glükóz tartalmát kellett volna felvinni az egekbe, vagy levinni a pincébe. Bármelyik simán elvitte volna. Milyen egyszerű, de nem, ők ragaszkodtak ehhez a használhatatlan Novisokhoz.

Nyilvánvaló, hogy az oroszok nincsenek észnél. A biológiai kutató intézetük ellopja a COVID-19 vakcinát az angoloktól, és veszélyessé változtatják.  Hülyék! Nem igaz?

És akkor itt vannak ezek az orosz hekkerek (akiknek rendkívül alacsony az IQ-juk) képtelenek meghekkelni a DNC számítógépeit, hogy befolyásolják az 2016-os amerikai választásokat, úgy, hogy ne hagyják ott névjegyeiket. Ekkora hülyék legyenek!

Semmi kétség, az oroszok kimagaslóan stupidok, amire nincs másik példa az egész földtekén. Különösen agyatlanok a biztonsági emberek, biológusok és számítógép specialisták.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

33 gondolat erről: „(3308) Vasárnapi közös nevetés

  1. Valószínűleg egyszerűen csak annyi történt a nagy nyugati titkos szolgálatoknál, hogy a magas szintű stratégák nyugdíjba mentek, helyükre meg könnyen irányítható butább de lojálisabb embereket ültettek. ( pont ezt látom például itthon a fidesznél is)
    Két számomra érthetetlen példa.
    Irak vegyi fegyverek:
    Megtámadtak egy országot hamis vádakkal, kerestek vegyi fegyvereket de semmit nem találtak.
    Szóval egy általuk elfoglalt és kontrolált országban nem jutott egy Ciá-és döntéshozó eszébe hogy jééé van itt 3 fekete hordó ráfestjük angolul és arabul hogy Sarin vagy vegyi fegyver és minden rendben. A mi saját katonáink találják meg őket, amiért persze kitüntetést kapnak, majd a saját hiteles szakértőink és médiánk megállapítják amit csak akarunk. Az Usa világmegmentő hős lesz, igazságtalan agresszor helyet. A hordókat persze utána rögtön megsemmisítették volna.
    2. Snowden ügy.
    Addig valahogy úgy képzeltem el az Amerikai titkos szolgálatokat, hogy fontos információkhoz úgy 30-40 év szolgálat és átvilágítás után lehet hozzá jutni.
    De nem! Egy utcáról felvett huszonéves informatikus is ott simán hozzá juthat titkokhoz.
    Ha Snowden ezeket felháborodásában nem rakta volna fel a netre, hanem például eladja csendben Kínának lehet még ma is simán gond nélkül tehetné.
    Gondolat: Hány a második lehetőséget választó profi kém lehet még ezek
    soraiban. Szóval a képlet egyszerű ” Kis pénz kis foci” Kis ész = gyenge ötletek


  2. 1:29-29:00
    A Háttérkép vendégei Boros Imre és Bogár László közgazdászok voltak.
    A lényeg: Merkel utolsó döntése mi lesz?
    1. Alex
    Szerintem tudják, hogy már strapálniuk sem kell magukat ekkora médiatúlsúlynál. Ha így is átmegy, akkor elegendő.

  3. 3308-vasarnapi-kozos-nevetes

    „Az oroszok nem csak hülyék, reménytelen idióták, és elképesztően tudatlanok. De miért?”
    „Semmi kétség, az oroszok kimagaslóan stupidok, amire nincs másik példa az egész földtekén.”

    1.Alex
    „Megtámadtak egy országot hamis vádakkal, kerestek vegyi fegyvereket de semmit nem találtak.”
    „1. Irak vegyi fegyverek:
    2.Snowden ügy.”

    3.a World Trade Center ikertornyainak leomlasztása

    Donald Trump nyilatkozatot adott nem sokkal a 2001. szeptember 11-i terrortámadás és a World Trade Center ikertornyainak leomlasztása után. Ezt a felvételt szándékosan helyezték a feledés homályába, de éppen emiatt fordítottam le nektek és feliratoztam magyarul!

  4. Tisztelt Tibor bá’!

    Sajnos még egy ilyen szépen összefoglalt poszt után, ami ugye arról szól, hogy az “oroszok mennyire hülyék”, sem esik le egyeseknek, hogy amit a fősodor tálal, az mennyire nem életszerű, hogy köszönő viszonyban sincs a valósággal..
    Hihetetlen, hogy mennyi ember fogékony a hazugságra.

  5. Pontosítás: vegyi fegyver, és nem biofegyver. Aztán a Novicsok egy összefoglaló név, ami különböző altípusokat jelöl összefoglaló néven. A legismertebbek az A-230, A-232, az A-234 , és az A-242. Egyébként 7 fő altváltozat ismeretes, különböző célokra kifejlesztve. De valószínűleg jóval többféle altípusa van a Novicsoknak.

    És igen, a nagy birodalmi orosz centralizációban vannak komoly gondok egyes szakszolgálatoknál. Pl. az egykori GRU majd GU, majd jelenleg megint GRU a sok komoly felsülés, félresikerült akció, lelepleződés, stb. után totális átszervezés alatt áll évek óta! És ez bizony komolyan kihatott az FSzB és SzVR párosra is, csak erről nem nagyon szeretnek beszélni az oroszok, de ettől még így van.

  6. Ahogy én látom az egész tömegtájékoztatást, mai szóhasználattal élve, a médiát, ammondó vagyok, hogy elöször is, a jónép mindig bevette a hireket, hiszen régen gyakran elhangzott a naiv mondat : “ de még az ujságban is benne volt…”
    És ez így volt rendjén, mert a közönségnek az égvilágon semmi lehetősége nem volt a hirek valódiságáról meggyözödnie a mai rengeteg alternativ mediafórumok hiján.
    Továbbmenve a témában, a mai generáció megváltozott, mentalitássa teljesen más, de legalábbis nagyon eltérő a régiektől, ezt köszönhetjük az oktatás gyökeres , rossz irányba történt elváltozásának. Rengeteg , az én szememben káros pszichológiai indukció éri a gyermekeket már szinte az óvitól kezdödőleg, a másság túlzott elfogadtatásától, a nemi indentitás bizonytalanságától egészen a hagyományos apa-anya -családmodell kifacsarásáig ezernyi, régen még hirből sem ismert befolyás zuhog a gyermekek fejére apró koruktól fogva, ami azután meghozza elferdült gyümölcsét: Eszement elméleteken nevelkedett , elhülyitett emberek társadalmát.
    És ekkor már ugyancsak könnyü munkája van a médiának a kellően fellazitott talajon, ennek a népnek már mindent be lehet adni.
    A Kennedy gyikosságtól a tornyokon kersztül az iraki vegyifegyverekig mindent, mindent, mindent.

  7. Tibor bá, próbálom kitalálni, hogy a poszt kezdetéhez hogyan illeszkedik a Szeptemberi ifjak kép. Eddig bevallom nem találtam kapcsolatot.

  8. 6. balint

    Sajnos az oktatás mellett a tömegtájékoztatás kinevelte azt a nemzedéket, amelyiknek már az sem tűnik fel, ha valamit nem tud.
    Nem csak nálunk, máshol sem.

    Az egészre az teszi fel a koronát, hogy mindenki szavazata ugyanannyit ér.

    Ezért (is) mondom, hogy egy jó királyság sokkal többet érne, mint a mostani médiademokrácia.
    Meg azért is, mert a király az országot a gyermekeire akarja hagyni, ezért fejleszti. Akinek négy év a világ, teljesen máshogyan áll mindenhez, mint aki több nemzedékben gondolkodik.

  9. 7.Python:
    Köszönet a linkért, jó olvasni a sok semmit mondás között egy racionális érvelést és esély latolgatást.

    Itt egy másik:
    https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/oroszorszag-putyin-navalnij-mergezes.713146.html

    „Szergej Gurijev közgazdász, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank korábbi vezető elemzője úgy véli, hogy ez az érvelés sántít. Egy közgazdasági elméletre, az úgynevezett kinyilvánított preferencia koncepciójára hivatkozik, amely úgy szól, hogy ne azt figyeljük, hogy a gazdasági szereplők mit mondanak, hanem hogy mit tesznek. Például ha egy szakértő azt mondja, hogy érdemes rubelt vásárolni, de a saját devizamegtakarítását dollárban tartja, akkor az ő kinyilvánított preferenciája az, hogy a dollár a jobb befektetés.”

    Ez kísértetiesen hajazz az Orbán-féle mondásra, hogy ne azzal törődjenek, amit mondok, hanem amit teszek.

    Közben érdemes figyelmi a fokozódó Belorusz helyzetet és az orosz választásokat, azok eredményét és az arra adott reakciókat.

  10. 10 Fehérlabú gólya

    Ha királyságról álmodozol akkor nagyon ajánlom elolvasásra Spiró Feleségverseny című regényét.

  11. 10.Fehérlábú gólya
    Az , hogy mindenki szavazata egyformán ér, az nem annyira zavar engem, elvégre ez a demokrácia egyik jellemzője.
    Ami nagyonis zavar, az ama tény, hogy manapság olyan embereknek van pofájuk magas posztokra jelöltetni magukat , akikre egy sarki zöldségesstandot nem biznák.
    Nem fogom elfelejteni soha , mikor néhány esztendeje az amerikai elnökválasztáson az egyik jelölt, Sarah Pellin, egy újságiró azon kérdésére, hogy miképpen látja a Németország és Afganisztán közötti határvillongás megoldását, a kedves, csinos szőke csaj azt válazolta, hogy komoly vizsgálat szükséges ezen ügyben.
    És egy ilyen hölgyemény indul egy világhatalom elnöki posztjára!
    Tulajdonképpen nem is tudom ki a hibás, ő , avagy ez a mai világ, ahol jelölhette magát, ahelyett, hogy maradt volna csinos szőkének, és Alaszka kormányzójának, aki addig is volt.

  12. 11 – bálint:
    Most inkább azzal kellene foglalkozni, hogy 18-án 3 hétre bezár Izrael.

  13. Az oroszok, oroszok. Ha valami medvének néz ki, medve szaga, módra viselkedik, az medve. A medve nem játék. Csak sajna, ha már generációk korcsosulásáról beszélünk, sokan már csak a plüss formáját ismerik. Pedig a medve sosem volt játék, és nem is lesz.

  14. 13. balint

    „Ami nagyonis zavar, az ama tény, hogy manapság olyan embereknek van pofájuk magas posztokra jelöltetni magukat , akikre egy sarki zöldségesstandot nem biznák.”

    Engem nem a tudásukat rosszul felmérő aspiránsok magas ambíciója zavar, hanem az, hogy a szavazók egyre kevésbé értékük alapján döntenek róluk, inkább a működésük szempontjából irreleváns szempontokat vesznek figyelembe, lásd a kanadai miniszterelnök színes zoknijait, amitől „olyan cuki” és szerethető lett, és el is hódított egy csomó szavazatot, miközben a teljesítménye nullához konvergál; vagy az egyik amerikai képviselőnő vicces táncai és így tovább.

    Fogorvost vagy szívsebészt se az alapján választ az ember, hogy színes zoknit hord-e, vagy mennyire tud táncolni, akkor miniszterelnököt mégis miért ilyen irreleváns dolgok miatt választanak vagy utasítanak el?

    Aki ilyen irracionálisan dönt, az ne döntsön – no de ezt hogyan lehet, ha demokrácia van?

  15. „Elegem lett az ismerősök bejegyzéseinek olvasásából, gondoltam, újraolvasom az Evangéliumot. És képzeljék, kérdéseim merültek fel! Lehet, hogy Jézus a reklám kedvéért feszítette keresztre magát?
    Keresztre feszítés volt-e egyáltalán, vagy saját maga mászott fel a keresztre és döfte magát a szögekre?
    Vagy mi van akkor, ha az apostolok feszítették keresztre, hogy destabilizálják a helyzetet a Júdeai Autonóm Területen? Nem véletlen, hogy azonnal szakrális áldozatnak kiáltották ki.
    Nagyon úgy fest, hogy Jézus keresztre feszítése Róma külföldi ellenségeinek provokációja volt, a néhai Karthágóval szövetséges országoké, Róma ellen, a nagy Tiberius Caesar Augustus ellen, akit nyolcszor kiáltottak ki császárrá, valamint helytartója, Poncius Pilátus ellen.
    Az Ősi Júdea megszállók által kinevezett kormányának nem állt érdekében Krisztus keresztre feszíése. Jelentéktelen figura volt, összesen, ha tizenketten figyeltek rá az egész országból. Ha keresztre akarták volna feszíteni, már régen megtették volna. Valószínű, hogy Jesua a római hatalom kreatúrája volt. Úgy hiszem, sohasem tudjuk meg az igazságot.
    Meglepő, hogy eddig senki sem mondott köszönetet azoknak a római legionáriusoknak, akik majd’ két napon át izzadtak, egy pillanatra sem hagyva magára, amíg végül a főnökség engedélyezte, hogy kiadják testét barátainak és rokonainak, és a gazdag Arimathiai József ki nem fizette az elszállítását. ”

    https://www.orosztukor.com/file-share/37dcad65-1009-471a-a45a-c245f18baa87

    204.pdf 9.oldal

    Érdekes és elgondolkoztató dolgokat írogatnak itt azok, akik közelről élték át az eseményeket.

  16. „Az a baj, hogy a hivatalos gondolkodásunk nincs abban a helyzetben, hogy képes legyen
    egy egységes nézőpontot kialakítani. Egy csomó magyarázatot kínálnak, ami engem
    fiatalkorom egy anekdotájára emlékeztet.


    Nem inna valamit?
    Hogy gondolja? Először: nem iszom alkoholt, másodszor: túl korán van hozzá,
    harmadszor: mára már eleget ittam.
    Nálunk is jelen van mind a három variáció. Először: „nem volt ilyen”, másodszor: „hisz’
    mindenki ezt csinálta” és harmadszor: „végül is jogosan jártunk el”.

    171.pdf 4.oldal

  17. 14,Tibor bá
    Hát igen, nagyon pocsék helyzetben vagyunk, a megbetegedések meghaladták a napi 4000 esetet, muszáj volt lépni.
    Lássuk, mi lesz a végén a zárlatból.

  18. 16,Fehérlábú
    Aki a zokni szine, vagy a jelölt táncmüvészete szerint választja ki azt, akire a saját, illetve az ország sorsát bizza majd, nos, az ilyen megérdemel minden bajt, nyomorúságot, átverést , amit saját szavazatával hozott saját fejére.
    Mit mondjak mást?

  19. 21 Bálint
    Egyetértek. A baj csak az, hogy az „okos” döntésük engem is érint.
    Az igazságos az lenne, hogy mindenki kapja meg a döntése következményét, valami csoda folytán neki legyen az, amit szeretne, meg nekem is. Helyben ez még talán működik is, lásd, a pestiek megkapták (engem meg csak érintőlegesen érint).
    Sajnos nekem már nem lesz újabb kidobandó 10 évem.

  20. 22.kakukk
    …” A baj csak az, hogy az “okos” döntésük engem is érint..”
    Kakukk, ez a demokrácia, a közös csónakban evezés azokkal, akik mián elsüllyedt a hajó.
    Nézd már, hogy hülyék által hatalomba szavazott idióta kormányunk mit zúditott a fejünkre:
    A világon szinte egyedülálló vesztegzárat, ami eredménye a járvány megfékezést tekintve még nem is olyan biztos, de eszméletlen kárt okoz a kis és középvállalkozóknak, olyat, amiből sokuk számára nincs kilábalás, mindezt azért, mert eltökölödték az első hullámot követő 5 hónapos időszakot, amely idő alatt illett volna felkészülni.
    Akkor most mit tehetünk, csapjuk agyon a hülye szavazókat?
    Egy csónakban vagyunk mind!

  21. Régi szelek újra fújnak:
    https://index.hu/belfold/2020/09/14/szfe_kezdodik_a_tanev_tovabb_tiltakoznak_a_hallgatok/
    Külön kiemelném„kísérleti tanköztársaságot” hirdetnek szófordulatot… 🙂

    Ideje lenne az SZFE tüntetőknek megtanulni a Tanácsköztársaság régmúlt dalait, pl A fel, vörösök,proletárokat, vagy az Internacionálét, különösen az első sorát gyakorolják be:
    „Föl, föl, ti rabjai a földnek,
    Föl, föl, te éhes proletár!
    A győzelem napjai jönnek,
    Rabságodnak vége már.
    A múltat végképp eltörölni,
    Rabszolga-had, indulj velünk!
    A Föld fog sarkából kidőlni,
    Semmik vagyunk, s minden leszünk!”

  22. Tibor bá!

    Nagyon alapvetőnek veszed hogy ez a Putyinék műve. De mondj egy indokot, hogy egy épp aktuális orosz tartományi választás előtt (ilyenek évente vannak náluk), meg egy éppen párhuzamos Fehérororosz esemény mellett milyen belpolitikai, vagy külpolitikai haszna lenne ebből Putyinnak?
    Ez amolyan CIA/Moszat műveletnek tűnik. Ugyanis egy idő után a nyugati közgondolkodás már kiheverné az oroszokról démonizált képet (ami erőltett), és nem lenne semmi bajuk az oroszokkal. De ezt megelőzendő, meg a szankciókat az Oroszok felé fenntartandó, fekete SEO-t nyomatnak Putyinról ami egyszerre külpolitikai és belpolitikai hatású is.
    Ki is itt a legnagyobb érdekelt abban, hogy az Oroszokat mindenki alávaló ellenségnek lássa?
    Egyet találhattok.

  23. 25. Jóska

    Mond neked valamit a szó, hogy irónia?
    Fuss neki mégegyszer a posztnak, és akkor rájössz, hogy Tibor bá’ nagyjából arról beszél amiről te is.

  24. A.merika már nem csak gazdaságilag és társadalmilag van leszállóágon, a sz*rkeverési potenciáljuk sem a régi. Egyre könnyebb átlátni a náluk szőtt szitán. A szitagyáruk sem a régi már, egyre több a lyuk az ott gyártott anyagon.

  25. 10. Fehérlábú gólya,
    „Az egészre az teszi fel a koronát, hogy mindenki szavazata ugyanannyit ér.

    Ezért (is) mondom, hogy egy jó királyság sokkal többet érne, mint a mostani médiademokrácia.”
    Visszanéztem rendszerváltásig a választások eredményét szavazat és végzettség szerint, azt találtam, hogy ha kizárták volna az általános iskolai végzettségűeket, akkor is ezek a politikai pártok nyertek volna. Igaz, más arányba, de jelentős eltérés nem lett volna.
    Tételezzük fel, kizárják a választásokból a tanulatlanokat, a 110 IQ alattiakat és a tanult, de a gazdaság és politika utáni közömböseket is.
    Ennek a gondolatnak az alapja, hogy a tanultabbakat, érdeklődőbbeket nem lehet átverni. Jaj dehogy nem lehet. Most csak azért szúr szemet a tanultaknak és a közélet iránt érdeklődőknek a választáskori politikai megtévesztés, mert alacsonyabb szinten verik át a tömegbázist.
    Az felvetéseddel azt érnénk el, hogy a politikai megtévesztés, átverés szintet lépne és ugyanott lennénk, mintha mindenki szavazhatott volna.

    Királyság: A középkori Angliában az emberek nem szexelhettek, csak a király jóváhagyásával (kivétel a királyi család). Mikor egy család gyereket akart, a királyhoz kellett fordulniuk kérelemért, aki küldött nekik egy táblát, amit az ajtóra kellett kitűzniük, amikor házas életet éltek. 🙂
    A trónkövetelő utódot megöleti a király, a királyt megöli a türelmetlen utód, a testvérek megölik a konkurenciát csecsemőig bezárólag. Vagy csak lazán elkártyázza a király az országot. Tényleges királyság, zsákutca.

  26. Re:28
    Hamis premisszákból, hamis következtetés vonató le…
    A felhozott angol zsarnok volt, és nem király.
    Hogy ki minek hívatja magát az egy dolog, de a tettei elárulják milyen is valójában.

    Szent Korona tan ebből a szempontból nagyon kilóg, mert a király személye nem vérségi alapon döntetik el, hanem rátermettség és tudás alapján.
    Angolok ezzel szemben bár nagyon festik magukat, hozzák az őseik leigázó szellemiségét, amit sáska mentalitásnak is lehetne mondani. Kb ezt a mentalitást birtokolja az összes volt/jelenlegi gyarmattartó állam, hiába bújnak szép öltönyök, és mosoly mögé…

  27. 29. dajtás,
    Erre reagáltam. Ki is írtam, sorszámot, nevet.
    Ez is a hozzászólásban volt, „a király az országot a gyermekeire akarja hagyni, ” Nem rátermettségről volt szó.
    Szent koronát nem említette egyikünk sem.
    De ha már felemlegetted. Érdem alapon magyar embereket mikor választottak magyar főurak magyar királynak. Kik lennének eme kimagasló személyiségek. Mindegy is, mert utópia a megvalósulása.

  28. 22. kakukk

    „Az igazságos az lenne, hogy mindenki kapja meg a döntése következményét, valami csoda folytán neki legyen az, amit szeretne, meg nekem is. ”

    Ezt el tudnám fogadni. Mindenki egye meg, amit főzött.

  29. Berlin, 2020. szeptember 16., szerda (MTI) – Az Egyesült Államokban kitermelt földgáz Németországba szállítását elősegítő fejlesztések egymilliárd eurós (360 milliárd forint) támogatását ajánlotta fel a német szövetségi kormány a washingtoni vezetésnek az orosz földgázt Németországba szállító Északi Áramlat-2 vezetékrendszer megmentése érdekében – jelentette szerdán a hírportálján a Die Zeit című német hetilap.
    A Die Zeit ismeretei szerint Olaf Scholz pénzügyminiszter augusztus elején előbb szóban, majd írásban is ígéretet tett Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszternek arra, hogy a kormány támogatja cseppfolyósított földgáz (LGN) fogadására alkalmas terminálok építését két északi-tengeri kikötőben – Brunsbüttel, Wilhelmshafen -, amelyeket könnyen el tudnak érni az Amerikából érkező LNG-szállító hajók.
    Az írásban augusztus 7-én rögzített javaslat szerint a kormány egymilliárd eurós értékhatárig terjedő, „erőteljes támogatást” biztosít a fejlesztésekhez. Cserébe azt kéri az amerikai féltől, hogy ne gördítsen újabb akadályt az Északi Áramlat-2 befejezésének és üzemeltetésének útjába, és ne használja ki „a büntetőintézkedések már létező jogi lehetőségeit”.
    A Die Zeit felidézte, hogy Donald Trump amerikai elnök kormánya szankciókat helyezett kilátásba az Északi Áramlat-2 építésében közreműködő vállalkozásoknak. Mint írták, a washingtoni vezetést politikai megfontolások mellett gazdasági érdekek is mozgatják, igyekeznek az orosz gáz kiszorításával piacot teremteni az amerikai kitermelésű földgáznak Európában. …
    … Az EU a gázfogyasztása nagyjából háromnegyedét importból fedezi. A legnagyobb beszállító Oroszország, amely a behozatal több mint 40 százalékát adja.
    pbm \ egr \ gjé
    MTI 2020. szeptember 16., szerda 13:44
    Hiába no, a védelmi pénzt meg kell fizetni. Hiszen a független, egyenrangú államok a saját érdekeik figyelembe vételével szabadon dönthetnek a közjó érdekében.

  30. Vasárnapi „black Sunday” humor

    „Fiss hírek egy covid rádióműsorbol:

    Egy kétszemélyes oktató repülőgép zuhant le ma reggel egy temetőben.
    Eddig több mint 100 ember holttestét találtak és a kutatás folytatódik …”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük