2021-06-07 nap bejegyzései

(3564) Szex

Tibor bá’ fordítása online

 

Nyolc izgalmas téma arról a hűtlenségről, amely olyan idős, mint az emberiség maga

 

2021 a 89. év

A szex egy hálás és örökké velünk maradó téma. Ha már nem érdekel, akkor minimum impotens vagy. Most a hűtlenség kerül górcső alá. Na tehát! Monogámia egy kedves téma elméletileg, de gyakorlatilag nemigen. Az ember, férfi/nő egyaránt alkalmatlan rá. Ne tévesszen meg. A nők csak addig ragaszkodtak hozzá, amíg nem tudtak saját karriert befutni, eltartani magukat. Akkor nézzünk szembe a hűtlenséggel, csak hogy tudj róla.

  1. A nők főleg akkor csalják férjeiket, amikor peteérésük van

 Azt biológia órákból tudjuk (ha jártál ilyesmire), hogy női menstruációs ciklusban akkor fogannak, amikor peteérésük van. És mit ad isten, pont ekkor hajlamosak leginkább megcsalni a társukat. Ennek vannak konkrét jelei: Hangjuk magasabb, ruhájuk díszesebb és többet mutat a testéből, több kozmetikumot használ, lassabban és kihívóan lépdel. És mindez automatikus, tudat alatti.

  1. A nők többet csalnak, mint bármikor a múltban

 Bár különböző tanulmányok más-más százalékban határozzák meg a női hűtlenség növekedését, az biztos, hogy növekedéssel állunk szemben. Egy 2010-es felmérés szerint az utolsó 20 évben a hűtlen feleségek száma 40 százalékkal nőtt. Férfiak esetében ez az érték 22 %, és 1990 óta nem változott. Az okokat többnyire a gazdasági függetlenségben látják. Tekintve hogy a kapcsolatok leginkább munkahelyeken alakulnak ki, a kétnemű munkahelyek számának növekedése is ok lehet.

  1. A férfi biológiai adottság, beleértve a péniszt, változott, hogy kompenzálja a női hűtlenséget.

  Köztudott, hogy a természetben a hímek versengenek, hogy kinek a spermája termékenyítse meg a nőstényeket. Nem rég befejezett tanulmány szerint ez igaz a homo sapiensre is, ahol folyik a “Sperma verseny” aminek győztesének sikerül a petesejt megtermékenyítése. Egy másik tanulmányból megtudható a pénisz úgy működik, mint egy ondó kivonó eszköz. Kísérletek bemutatták, hogy a pénisz makk pereme „munka közben” az útjában álló ondó 90 százalékát „kiszivattyúzza”. Óvszer használata esetén ez b csak 35 %.

Egy másik tanulmány szerint kiderült, hogy hosszabb távollét után, ami alatt hűtlenség előfordulhatott, a férfi mindenképpen közösülni akar, és közben mélyebb behatolásra törekszik, valamint erőteljesebben löki be péniszét a vaginába.

  1. A hűtlen nőket ritkábban leplezik le, mint a hűtlen férfiakat

A hűtlenek legnagyobb része nem bukik le. Vizsgálat kimutatta,

Hogy a hűtlen házastársak 89 százaléka sose bukik le. Az is kiderült, hogy a nők ügyesebb tudják titkolni félrelépésüket. Partnerek összehozásával foglalkozó website állítja, hogy amíg a férfiak 83 százaléka nem bukik le, a nőknél ez 95 százalék.

Egy férfi tesztoszteron szintje változik. Magasabb tesztoszteron szint a férfit közösülésre késztet, „elveszti a fejét” kevésbé óvatos, nagyobb eséllyel bukik le. Nőket nehezebb elkapni, mert a nők kontextusba képesek helyezni gondolataikat. Hosszú távra gondolkodnak és felmérik a lehetséges következményeket, mielőtt cselekednének. A férfiak nem így tesznek.

  1. Tehetősebb, iskolázottabb emberek nagyobb valószínűséggel hűtlenek

 Egy 20102-es washingtoni tanulmány feltárta, hogy a fizetés és a hűtlenség kéz a kézben együtt emelkedik. Az évi 75.000 dollárt keresők az évi 30.000-al szemben másfélszer gyakrabban hűtlenek. A diplomások szintén könnyebben csalják házastársukat. 1,75-szőr gyakrabban, mint a csak érettségivel rendelkezők. A városban lakók is másfélszer gyakrabban csalnak. Végül, akik16 év előtt házasodnak a 23 év felettiekkel szemben négy és félszer gyakrabban hűtlenkednek.

  1. Kerek évszám előtt állók inkább keresnek kalandokat

Egy 2009-es felmérés szerint a kerek évszám előtt álló, vagyis a 29, 39, 49, 59 évesek úgy érzik, hogy öregszenek, és ki akarnak rúgni a hámból. Ilyen, kilencre végződő életkorban az emberek hajlamosak kiértékelni az életüket, és ha nem találják magukat kellően boldognak, megoldásokat keresnek. A hűtlenség kézenfekvő. A félrelépés, fiatalság érzetet ad.

  1. És mi a helyzet a közösségi médiával?

Röviden, a társadalmi médiák segítségével létesített kapcsolatok lényegesen rövidebb ideg tartanak, mint minden más, és ez életkor független.

  1. Egyéb érdekesség

Andrew Kramer segéd professzor a Maryland Medical Center sebészetén állítja, hogy 2007 és 2011 között összesen 16 férfit kellett műteni pénisztörés miatt. A férfiak felét a baleset megcsalás közben érte.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________