2020-05-23 nap bejegyzései

(3200) Az öt felé szakadt társadalom

Tibor bá’ fordítása online

 

Elvileg, amikor nagy a baj, az emberek összefognak. Ez a szabály a mai esetre nem vonatkozik, feltételezésem szerint a különböző érdekek miatt. Ugye, ha jön a tatár vagy a török, mindenki életben akar maradni, aminek egyetlen módja a török vagy tatár leverése. Most azonban az életben maradás többféle képen képzelhető el. És a hangsúly az elképzelésen van. Az igazság, a tények ennél elérhetetlenebb. Na de nézzük a stratégiákat!

Maradj otthon hívők

Ezek az emberek semmi körülmények között, elvből nem hagyják el otthonaikat. Teljesen véletlenül ezeknek hatalmas kertes házaik vannak, valamint munkájukat el tudják látni otthonról. A karantén szigorú betartásának oka nem fegyelmezettség, hanem önelégültség, ami lerí arcukról, amikor vigyorogva elmondják neked skájpon keresztül, hogy hány hete nem hagyták el a házat.

A karatén ellenesek

Tök egyértelmű, amikor ezt hallod: „ez csak egy másfajta influenza” vagy „a nagypapa különben is meghalt volna”. És persze ez szerintük indokolt. Találkozhatsz velük, mérgesen követelve jogaikat a virágzó gazdasággal kapcsolatban, vagy amint éppen gyógyultan elhagyják a kórházat.

A hipokriták

A hipokriták a maradj otthon hívők és a karatén ellenesek furcsa keveréke. Felületes megfigyelő láthatja rajtuk az önelégültséget, akik betartanak minden szabályt. Otthon maradnak és lesik a beszámolókat, de ne dőlj be nekik. Ezek naponta háromszor mennek megvenni a szükséges dolgokat. Naponta kétszer tornáznak, pedig „békében” még a busz után se futnak 5 métert.

A besúgók

Azok a szomszédok, akik egész nap az ablak előtt ülnek és vágyakozva néznek a semmibe, de amikkor meglátnak téged kimenni a kapun, hogy kenyeret és tejet vegyél a családnak, hívják a rendőrséget, hogy betartassák veled a karatén előírásokat.

Az összeesküvésben hívők

Ezek úgy gondolják, hogy a COVID-19 Bill Gates szüleménye, amivel arra kényszerít, hogy megvedd a Windows 27-et. Vagy a kormány meg akar szabadulni a nyugdíjasoktól, de csak tőlük. Vagy a 5G terjeszti a vírust bele az agyakba. Mindegy mi az elmélet, fontos része, hogy nincs rá bizonyíték. Süket szöveg a nagyvilágba.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________