Tibor bá blogja (371) Fityiszt az amerikaiaknak (és persze az izraelieknek is)

önarcképMahmoud Ahmadinejad, iráni elnök, a mai napra tervezte libanoni látogatását (kíváncsi vagyok, hogyan fogja kommentálni a magyar média), ami egy oltári nagy fityisz az amerikaiaknak és persze az izraelieknek is. Többek között meg fogja látogatni a Libanon-Izrael határvidéket is, természetesen a libanoni oldalon, szemrevételezve hogyan haladnak az iráni segítséggel készülő újjáépítéssel. Előre sietett kijelenteni, nem szeretné, ha a libanoniak lekötelezettnek éreznék magukat.

Ahmadinejad természetesen sose mondta, hogy Izraelt le kell törölni a térképről, de Izrael államot nem tartják legitimnek. Máskülönben hatalmas tüske mind barack Obama, mind pedig Benjamin Netanyahu fejpárnájában, és szúrja is őket rendesen. Ahmadinejad urándúsítását nem tudják megbocsátani, mert Irán egyszer már – a sah idején – benne volt a nyugati szatyorban, és kurvára szeretnék visszagyömöszölni megint. Száz milliókat öltek bele az iszlám rezsim megbuktatásába, a CIA fele Iránon dolgozik, de valami félrekalkulálhatnak. Így aztán kitalálták az ENSz szankciókat Irán ellen. Ez nem volt nagyon nehéz, mert ugye az ENSz Amerika szivarzsebében van és azt szavaztatnak meg, illetve vétóznak meg, amit akarnak. Jó kis gittegylet, amit az is alátámaszt, hogy Kína a szankciókat (bár megszavazta – fog ő vitázni a jenkikkel!) magasból letojja, pont úgy kereskedik Iránnal, mint a szankciók előtt, sőt még jobban. Dél Korea kormánya kijelölt két állami bankot, hogy rajtuk keresztül bonyolítsák az évi 10 milliárd dolláros kereskedelmet Iránnal. A kormány szóvivő az újságírók kérdésére azt válaszolta: „Az iráni ház ajtaját bezártuk, de egy ablakot nyitva hagytunk.” Törökország nem csak fütyül a szankcióra, de az évi 5,4 milliárd dolláros kereskedelmi forgalmat 5 év alatt 30 milliárdra akarja felfuttatni Iránnal. Nem  csoda, hogy Iránt hidegen hagyja az amerikai zsidók által kitalált szankció.

A síita Irán „hadba állította” az iraki iráni elnöksíita vallásos pártokat, hogy az Iszlám Misszió Párt jelöltjét, Nouri al-Malikit támogassák a miniszterelnöki választásoknál. A kereskedelmi kapcsolatokon túl Szíriának és Törökországnak igen jónak mondható kapcsolata van az iráni kormánnyal. De még Egyiptom is (régi amerikai lakáj) éppen most jelentette be, hogy közvetlen légi járatot indít Teheránba. Nem  csoda tehát, ha Ahmadinejad libanoni kiruccanását az amerikai zsidók „Izrael destabilizálásának” kiáltották ki (denounced as destabilizing by Israel) ami azt jelenti, hogy Bejrut és Teherán között valami fegyvervásárlási megállapodástól tartanak. Végül is a libanoni Hezbollah volt az egyetlen olyan ellenfele Izraelnek, akikkel szemben sikertelen volt a túlerőre támaszkodó lerohanási kísérlet.

Mindenesetre tényként elkönyvelhetjük, hogy a látogatás egyértelműen jelzi, hogy se amerikai se izraeli hegemónia nem létezik a régióban, és Irán, ha kell, spártai megszorításokat is felvállal függetlenségének a megőrzése végett.

WWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW
WWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW
  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük