A közelgő atomháború

VIP.101.

Aki nem kapta meg, pedig kellett volna, kérem jelezze.

 

A korábbi hidegháború alatt a Szovjet Uniónak több oka is volt arra, hogy ne nyúljon a hidrogénbombákhoz. Az amerikai külpolitika miatt ezek az okok mára elfogytak.

Tatzhit Mihalovics gondolatainak az összefoglaló fordítása

Előjáróban: Az orosz ember, az orosz kormány jóval kevésbé fél egy atomháborútól, mint ahogy azt az amerikaiak gondolják. Erre nagyon jó bizonyíték a közelmúltban észlelt meteor, amely az Ural térségében csapódott be. A meglehetősen rémisztő (és ismeretlen) jelenséget számtalan gépkocsi fedélzeti kamerája rögzítette, amelyek az igen fényes jelenség felé haladtak. Egyetlen egy gépkocsi se állt le, valamennyi a korábbi menetsebességével száguldott a jelenség felé, ami bármi lehetett volna.

Nézzük a tartalmat!

 1. A hidegháború egy régi veszély, de a mai körülmények kevésbé kiegyensúlyozottak.
 2. Ha Putyint leváltanák, minden valószínűség szerint háború párti kerülne a helyébe.
 3. Víz alól indított rakéták, űrből indított rakéták, számítógéppel indított rakéták: egy új hidegháború veszélyei.
 4. Mi félünk a MAD-től (kölcsönösen bebiztosított pusztítás), tehát az oroszok is félnek tőle, ezért el kell fogadniuk Észak Korea helyzetét a nukleáris bombákhoz nyúlás helyett. Ne bízz abban, hogy egy másik emberi kultúrában éppen úgy okoskodik, ahogy te.
 5. Fogalmad sincs, hogy a másik oldalon meg merik-e nyomni a piros gombot…amíg el nem találnak. Egy gondolkodásmód nem bizonyítható, de mindenképpen figyelembe kell venni.
 6. Házibulikon az oroszok még mindig éneklik a II. vh. nótáit, egy világháború történetét.
 7. Egy totális háború, ami nukleárisba megy át……..

A folytatást a VIP előfizetőknek E-mailben küldöm át.

__________________________________________________________
__________________________________________________________
__________________________________________________________

78 gondolat erről: „A közelgő atomháború

 1. Bizony, bizony a Muszka lélek…! 🙂

  És azt se felejtsük, hogy az állami média lassan 2 éve azt az agitpropot nyomatja, hogy a nyugat (az USA) el akarja tőlük venni azt, ami Oroszország Anyácskáé, így egy újabb nagy Honvédő Háborúra kell felkészülniük.
  Azért ez is egyfajta „programozása” a tömegeknek, és ugye itt az új katonai és nemzetbiztonsági stratégiájuk január 1 -től…, azaz az atomarzenáljukat teljes készültségben tartják, és bármikor bevethetőnek tekintik az elmúlt időszakban az őket (Oroszországot) érintő krízishelyzetekre válaszul.

  Írjuk le 8bites módon is: Lehet bennünket oroszokat csesztetni, szankciózni, stb.; elviseljük. Baszogatni is lehet egy darabig, csak akkor egy idő után odab…unk, nem kicsit, nagyon, akár atomfegyverrel is.

  Jó reggelt kívánok! Alakulnak itt a dolgok kérem szépen.

 2. Jövőnk kedvéért: Még HEMP is van benne…, eléggé reális történet elmesélés, még ha csak fikció is.

 3. Az oroszoknak azért van atombombája, mert az amerikaiak adtak nekik. Innentől a fenti fejtegetés téves, ez volt a cél, hogy legyen idővel atomháború.

 4. 4:
  Gondolom ezért kapott Észak Korea is, a kínaiak is, Pakisztán, India, Dél Afrika, de ők visszadobták. Irán miért nem kapott? 😀 Abból lett volna csak klassz kis háború.

 5. 5: Igen, mind az USA valódi vezetői, tulajai tudtával kapott. Irán körül kell a cirkusz, hogy fentartsák a látszatot, mintha ők akadályozni próbálnák a terjedést.

 6. 4: „hogy legyen idővel atomháború”

  Te fordítva ülsz a lovon. Ha az atomháború lenne a cél, sokkal hatékonyabb lett volna addig „megvívni”, amíg csak az USA-nak volt atomfegyvere. Kezükben volt a célba juttatáshoz szükséges technika kifejlesztésének lehetősége Wernher von Braun személyében – akit ehelyett inkább parkolópályára tettek.

 7. 1.
  „az állami média lassan 2 éve azt az agitpropot nyomatja, hogy a nyugat (az USA) el akarja tőlük venni azt, ami Oroszország Anyácskáé, így egy újabb nagy Honvédő Háborúra kell felkészülniük.
  Azért ez is egyfajta “programozása” a tömegeknek”

  Neked elment az eszed. Nézz a térképre: a volt VSZ-országok mindegyikébe támadó haderőt telepít a NATO. (Támadó fegyvernem az is, ami megakadályozza az ellenséges támadás elleni védekezést, pl. lefogja az orosz icbm-eket, vagy a taktikai csapásmérő eszközöket.)
  Ha az ún. ‘nyugat’ a végtelen orosz földekre, a csernozjomra vagy az ásványkincsekre pályázik, akár erőszakkal, akár ideológiai hadviseléssel, akkor azt miért kellene Putyinéknak ölbe tett kézzel nézniük?

 8. 7: te meg a hokedlin ülsz és sarkantyúzod! 🙂 Nem azért akarnak atomháborút, hogy az USA megnyerje. A cél a pusztulás. Az amerikaiaké is.

 9. 9:
  Ez így van, csak Putyin erre a tervre beintett.
  Hamarabb lesz sikeres, megsemmisítő orosz első csapás, mint MAD.
  Ezért nyomulnak most biológiai vonalon az amcsik.
  Ők mindenképp depopulálni akarnak.
  Putyin meg csak a hazát védi.

 10. 10: a Putyint hatalomra juttatók kimondottan USA támogatással csináltak mindent. Bolsevik forradalmat, KGB-t, szovjet önmegbuktatást, privatizációt, aztán visszaállamosítást. Ez egy globális oligarchikus banda.

 11. 9: A hidegháború idején garantált volt a totális kihalás egy atomháború esetén. Akkor vajon mire vártak? Ha én hokedlin lovagolok, akkor te varjúháton… 🙂

 12. 12: botcsinálta színházi rendező lennél, nálad az első felvonás végén meghalnak a tragikus főhősök??? 🙂

 13. 11:

  Láttunk már ilyet, hogy utána a kreálmány ellenük fordult:
  -Bin Laden és az Al- Kaida
  -Carlos Noriega
  -ISIS

  12:
  Akkor sem, most sem könnyű döntés.
  De most sokkal szarabb a globális helyzet.
  A szárazföldi Biomassza 97%-a ember és háziállatai- 3% meg vadállat.
  És azt a 3%- ot is éppen irtjuk a nagy „növekedés gyorsításban”.
  Nyilvánvaló, hogy az emberi ipari- technológiai- pinanyalóretikülpincsis- holsteinszarvasmarhás mű- környezet nem fenntartható.
  A 3%- ot növelni kicsit nehezebb, mint a 97%- ot levinni

 14. 11. Arma

  „Putyint hatalomra juttatók kimondottan USA támogatással csináltak mindent.”

  Akkor azt magyarázd el, hogy minek kellett Putyint hatalomra juttatni, amikor a részeges Jelcin már ezüst tálcán nyújtotta Oroszországot az USA-nak, már benn ült az orosz olajbizniszben az összes amerikai-zsidó helytartó, már csak gálaműsor hiányzott a nagy összeboruláshoz?

  Az összeesküvés elméleteid túlnyomó részével egyetértek, de itt van egy logikai bukfenc.

  Ha már Putyin is az ő muzsikájukra táncol, akkor ki az a megveszekedett huncut ellenség, akinek a kedvéért el kell játszani ezt a költséges színjátékot ?

  Ha így van akkor ez még jó hír is lehet, mert ha ekkora meg ilyen drága hazugságokat kell kiagyalni, akkor VALAKIKTŐL nagyon retteghet az a háttérhatalom…
  De hogy ez a „VALAKIK” még előttünk is rejtve van az azért nem semmi teljesítmény…
  Mert akkor ez a „VALAKIK” gyakorlatilag zéró tömegbázissal tartja rettegésben az úgyszólván mindenható háttérhatalmat, úgy, hogy közben a tömegek számára láthatalan…

  Mindenesetre kíváncsian várom hogy kijavítsd logikámban a bukfencet…

 15. 11: re 16.
  Arma! Összecsaptak a hullámok az összeesküvés elméleted felett. 😀

 16. 16-17
  Szerintem nem létezik és nem létezhet a világnak semmiféle eseménye, sem annak ellentéte, amit Arma ne tudna beilleszteni az ő elképzelésébe, amiről ne tudná bebizonyítani, hogy az előre megtervezett volt. Ha kalapból húznánk ki, akkor sem. 🙂

 17. 18:
  Igen, rá mindig lehet számítani, pedig az esernyős analógiámat ismeri.

 18. 18-19: túloztok, mert én itt egy konkrét ügy, a nukleáris proliferáció tervezettségét állítom, ez pedig nem egy apróság. Eleve a korrekt vita szabályainak megsértése olyasmivel vádolni valakit, ami a logika szabályai szerint nem bizonyítható és nem is cáfolható. Kb. mint ez: egyszavas választ adhat, igaz-e, hogy már nem veri a feleségét? 🙂
  Az igaz, hogy világnézetem szerint létezik olyan gonosz háttérhatalmi oligarchikus elit, mely a politikai-gazdasági és tudatformálási hatalmat kezében tartja és ennem az elitnek a világnézeti háttere romboló célú. Innentől kezdve, ami ma fontos esemény, vagy főleg folyamat, annak alakulásába e körök minimum beavatkoznak. Ha nem is mindent ők terveznek eleve.

 19. HA az USA le tud radírozni a téreképről olyan rezsimeket, melyek tulajdonképpen nem okoztak neki semmi bajt, mint Líbia, vayg Szíria, miért nem tud lecsapni az atomépítő latorállamocskákra?De még azt se cáfolta senki, hogy a szovjet atom az USA vezetés tudtával jött létre , amihez az USA egy sor hozzávalót szállított a háború alatt. És itt nem a bűnban Rosenbergékről van szó, hanem a főnökeikről, akik ezért nem villamosszéket kaptak, hanem titkos kitüntetést, vagy dollár százezreket.

 20. 21 MI AZ HOGY LATORÁLLAMOCSKAÁK?!

  India? Örülj, hogy fejleszt, különben az USA úgy iktatná ki rövidesen, hogy Isten tudja, mi lenne a következménye. Így a Surya-II ICBM miatt baszhatja az USA és Oroszország, Kína és India együtt GARANTÁLTAN ki tudja iktatni az USA-t.

  Pakisztán? Igazad van, a szaúdiak 50%-ban finanszírozzák és már vagy van atomuk (titokban) vagy érkezik most.

  Anglia, Franciaország, Izrael? Vicces lenne, latorállamoknak nevezni, bár qurvául azok.

  Irán? Miért is?!! Amúgy már rég van nekik… az ukránoktól, akik lazán megbugáztak 6-12 Kh-55SM ALCM-et a 200kt tölteteikkel együtt. A tranzakció ára meg a bizonyíték.

  Észak-Korea… elég relatív, s csak nézőpont kérdése.

  😀 csak elmélkedés, nem számonkérés.

 21. 22. Ha már Irán, meg Szaúd-Arábia. Ez is egy olyan jó fejlemény, nem?!

  Irán, Irak és Libanon vezetői is felháborodtak, a nyugati kormányok is tiltakoztak a szunnita vezetésű Szaúd-Arábiában terrorváddal kivégzett Nimr al-Nimr síita ajatollah miatt. A szunniták és síiták közti ellentét 1500 évre megy vissza, napjainkban is robbanással fenyeget. Már most is több fronton folyik a kliensháború, és egy újabb front maga alá temetheti a szíriai béke reményét.
  http://index.hu/kulfold/2016/01/02/szaud-arabia_kivegzes_iran/

 22. 16. Attila(PV): „Ha már Putyin is az ő muzsikájukra táncol, akkor ki az a megveszekedett huncut ellenség, akinek a kedvéért el kell játszani ezt a költséges színjátékot?”
  Ha azt nézed, hogy a gazdagok és szegények között a szakadék nagy sebességgel nő, akkor megérte a színjáték. Amíg megéri a rendszer fenntartása az elitnek, addig valószínűleg így is marad. (Feltéve, ha Arma elméletét elfogadjuk.)

 23. HELP. Tibor bá’, egy hozzászólásom parkolópályán…

 24. 24 Gloucester

  De még mindig nem értem, hogy kit csapnak be, és miért?
  A tömeg már be van hülyítve, minden értelmes ember, aki képes magától megkötni a cipőjét, az már illumináti, vakoló, de legalábbis zsidó, a fő ellenségek falra festett ördögök, akik nekik dolgoznak, de könyörgöm, minek?
  Amikor már minden hatalom a kezükben van, akkor kit kell becsapni?
  Az amerikai tömegnek nem mindegy, hogy Putyin barát vagy ellenség? Ügyanolyan impotens massza mindkét esetben…

  Csak az hazudik, aki fél az igazságtól.
  És az igazság ebben az esetben csak az lehet hogy MÉG NINCS MINDEN HATALOM a kezükben…
  És ebből azt is ki lehet spekulálni, hogy minnél nagyobb és drágább a hazugság, annál VESZÉLYESEBB igazságot kell vele eltakarni…

 25. 23: „ellentét 1500 évre megy vissza”
  Bár nem egészen 1500 év, de ez lényegtelen – viszont nagyon jól kifejezi a különbséget a keresztények és a mohamedánok között. Nálunk fellép Luther az 1500-as években, utána 150-200 év elmegy vallásháborúval, majd 1700-as évektől (illetve már az előtt) a különböző keresztény felekezetek lényegében békésen megférnek egymás mellett.
  A mohamedánok meg 1400 éve nem jutnak ötről a hatra – aztán állítólag ez a béke vallása… (a hülyék meg el is hiszik).

 26. 22: Pakisztánnak rég van atomja, ez nyilvános hír. Ezek mind latorállamok, valóban… 🙂

 27. „A millió évekkel ezelőtti háborúk kézzel fogható következménye a Föld háttérsugárzása, mely korábbi, egész bolygóra kiterjedő atomháború következménye.
  Egy példa a közelmúltból, egy néhány évvel ezelőtti tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy “„ismeretlen” drámai esemény történt i.e. 2.024-ben (sumer atomháború), ugyanis pont abban az időben a Holt Tenger szintje váratlanul 100 métert esett egyik napról a másikra. A nagy mennyiségű vízveszteség, mely a tenger vízmennyiségének kb. a harmadát jelenti, a só koncentrációjának hirtelen emelkedését okozta, így a Holt Tenger sótartalma tízszer nagyobb, mint az átlag tengereké….”

 28. 31. István
  Ilyen radikális elmélethez nem árt hiteles forrást és erős érveket mellékelni, hogy hihető legyen.

 29. 31 történelem szakos voltam egykoron, s egyedül az Indus-völgyi Mohendzsodáro város pusztulásánál merülnek fel ilyesféle elméletek, illetve néhány „indiai” műemlék és eposz esetében, ahol igen pontosan ábrázolnak vagy írnak le atomháborúhoz hasonló eseményeket. De… ezen tök felesleges agyalni. A múlt teljesen lényegtelen, ha ez a kapuk előtt kopogtat. Érdemesebb a jövőn agyalni, pontosabban felkészülgetni.

 30. 32. Jani
  …nyilván ezt is olvastam valahol – mint ahogyan bizonyára mások is -, és az igazságtartalmát akárhány link sem igazolná, vagy cáfolná….szinte lényegtelen.

  …talán a Bhagavad Gita linkje lehetne az egyik megfelelő.

  …megint mások szerint a jelen emberi civilizáció előtt több másik civilizáció élt már itt a Földön. (forrás: internet..)

  33. Jövőnk -el egyetértésben, ez is lényegtelen.

  Hozzászólásom lényege, – így utólag összefoglalva – ne legyenek kétségeink, hogy közeleg az atomháború.

 31. 34:
  Álljon meg a menet. A mai világban (internet) nekem ne állj elő azzal, hogy valahol olvastad, mert az „olvasható” információk 99 százaléka zöldség. Arról nem beszélve, hogy ez speciel eget verő marhaság. Van neked arról fogalmad milyen technikai felkészültség kell egy atombomba megteremtéséhez? Irán 10 éve kínlódik vele és még sehol se tartanak. A hasadó anyagnak felhasználható urán-235-ből kb. 7kg-ot szinte atomonként kell „összeszedni”.

 32. 35: Nem értesz te ehhez, Tibor bá’! A Nibiru bolygóról jött istenek vetették be az atomot… 🙂 Azoknak meg miért ne lehetett volna… 😉

 33. 33. Jövőnk

  „A múlt teljesen lényegtelen, ha ez a kapuk előtt kopogtat. Érdemesebb a jövőn agyalni, pontosabban felkészülgetni.”

  Ha nem ismered a múltat, vagy ami még rosszabb, rosszul ismered, akkor a jövőt se tudod rendesen tervezni.
  Szerintem rengeteget lehet abból tanulni, hogy mikor mit és hogyan rontott el, vagy oldott meg jól az emberiség.

 34. 35. Tibor bá’

  A google keresőbe ” mohenjo daro atomic wars ” -re, vagy a „million year ones civilisations” rákeresve lehet linkeket, youtube videókat kedvünk szerint nézni, olvasni…

  Bevallom kedvelem a fotókkal illusztrált videókat…nyilván nagy része „zöldség”…:)

  Az atombomba előállításához szükséges technikai felkészültséggel kapcsolatban írtakról – bevallom őszintén, lövésem sincs. Tibor bá’ ehhez Te jobban értesz…én amúgy is csak lelkes olvasó vagyok:)

 35. 38:
  Kedves István, elég sok mindennel foglalkozom, ezért aztán nincs szándékomba fel venni hozzájuk a fantazmagóriák labilis világát. Hogy megértsd. Az atombomba megteremtése ugyan olyan problémába ütközik, mint a rák gyógyítása. A rák gyógyítás azért olyan piszok nehéz, mert a rákos sejt pont olyan, mint a nem rákos sejt. Amivel megölöd, azzal megölöd az egészséges sejteket is. Az atombombánál az U235-őt külön kell választani az U238-től. Ezeket úgy hívják, hogy izotópok, amik vegyileg tökéletesen azonosak. csak a tömegükben van egy egészen pici, alig több mint 1 százalék különbség. És ezt csak a problémák kezdete. A többit keresd meg a google-in.

 36. 40. Tibor bá’

  …csak ámulok 🙂 Köszönöm 🙂

 37. 37 Attila, mint említettem – többek között – történelem szakos voltam. 😉

 38. 42. Jövőnk

  „mint említettem – többek között – történelem szakos voltam. ? ”

  Dícséretes.
  A kédés az, hogy mindent elhittél-e amit kincstári történelem címén tanítottak neked, és arra építed-e a világlátásodat?

  Mert ha igen, akkor nem csoda, hogy olyan nézeted alakult ki, hogy a múlt nem fontos.

 39. 43.

  Gyakran emlegetett és igaz: „a múlt ismerete nélkül nem lehet jövőt építeni”.

  Széchenyi István e míves gondolata úgy is értelmezhető, hogy a valóban és egészen biztos úgy megtörtént – és nem az agyonhallgatott, vagy átírt – múltat ismerve építhető a jövő….

 40. Ősi civilizációk atombombáiról:
  Hmm, rendkívül érdekes téma, főleg úgy hogy vért hánynak tőle a szkeptikusok 🙂 Tibor bá’! Ki mondta hogy földi eredetű volt a fegyver? 🙂
  Roskadásik vannak a múzeumok hátsó raktárai, és kiállító termei nem kellően katalogizált/félremagyarázott tárgyi leletekkel.
  Pl ie. előtt mi a lótúróra kell Bagdadban egy galvánelem,vagy Egyiptomban nagyfeszültségű szigetelő oszlopok. Kicsit közelebb az időhöz ott van a Antiküthérai szerkezet, ami minden volt, csak nem ócska napóra… De igen érdekes a középkori Piri reisz féle térkép is, ami jég nélkül! ábrázolja viszonylag pontosan az Antarktiszt…
  Maradjunk annyiban hogy a jelenlegi civilizációnk nem az első technikai civilizáció, de nem is az utolsó.

 41. 44 +1

  45 igen, jók a példák, egyiptomi akkumulátor és „villanykörte” – forrást ne kérjen senki, mert ELTE régészet előadáson nyomta xy (nevet nem adnék meg), már mint rendes tantervi előadás, nem délutáni humbugvendég. 🙂

 42. Pl kezdhetnénk a magyar történelemmel,mert amit a történelmünkkel műveltek az minden volt csak korrekt nem(köszönjük szépen Habsburgok…)

 43. 47: millió helyen szajkózzák ezt a lelkesőrültek és nav megvezetetttek, de egyelőre semmilyen, Habsburg által elkövetett történelemhamistás nincs dokumentálva, Habsburg-ellenes szerzőké annál inkább. Kapásból a Thaly Kálmán által hamistott kurucnóták, vagy a Kemény… nevű műkedvelő történész által hamisitott , sose élt kuruc költőnő, Losárdy Zsuzsánna, akinek szülővárosomban máig emléktáblája van és utca na róla elnevezve. Merthogy nálunk „született”. 🙂

 44. „Maradjunk annyiban hogy a jelenlegi civilizációnk nem az első technikai civilizáció, de nem is az utolsó.”

 45. Re: Arma
  Akkor ki találta ki a finnugor eredetet?

 46. Húha, kezd Ancient Aliens- be átmenni a dolog…

 47. Kezd kényelmetlenné válni a téma Ouse? 😉

 48. Hajmeresztő, amit műveltek!…
  Csak józanul végig kell gondolni, milyen irdatlan környezeti átalakítást vitt végbe az emberiség, mire eljutott arra a szintre, hogy képes lett nukleáris háborúra.
  A földnek szinte nincs egyetlen zuga sem, ahol ne hagyta volna ott az ember a kezenyomát, méghozzá igen monumentális és eltörölhetetlen nyomok formájában.
  Ezt a feltűnő kéznyomot semmiféle háború és természeti folyamat sem fogja tudni letörölni. A korábbi életformák sokkal törékenyebb, pusztulékonyabb fosszíliái is tömegesen fennmaradtak százmillió évek alatt.
  Állítom, ha az ember holnap kipusztulna, akkor is ordító és tömeges jelei maradnának az egykori civilizációnak, a geológiai rétegek konzerválnák a rengeteg építmény, ipari létesítmény maradványait, és ha valaki évmilliók múlva idekeveredne, akkor is rövid úton meggyőződhetne róla, hogy itt gigantikus civilizáció volt.
  É nem múzeumok hátsó kamráiban lappangó kétes eredetű tárgyak formájában, hanem mindenki számára nyilvánvalóan, láthatóan.
  Persze, pár ezer évvel ezelőtt nukleáris technikát teremtettek, aminek a tudományos dokumetációit talán cseréptáblákon ékírással rögzítették az írnok rabszolgák… Őrült anakronizmus!

 49. Re: Jövőnk.
  Ha valaki is picit jártas a nagyfeszültségű technikában(pl erősáramú mérnök), azoknál nagyon szembetűnő az ominózus régi egyiptomi ábrázolások.
  Pl djed oszlopok 95%-ban egy álló nagyfesz szigetelőnek felelnek meg.
  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fe/Djed.svg/160px-Djed.svg.png
  vs.
  https://www.eon-hungaria.com/cmsfiles/34/03/H_S_22.jpg

  Kicsit más az elrendezése a djednek, mert zárt térben használták, de a hasonlóság szembetűnő. Hozzá teszem valószínűleg ezért nem volt sehol koromnyom a piramisokban/templomokban, mert nagyfesz villamos világítással oldották meg a munkához szükséges fényt…

  Ha majd az atomháború után feltápászkodó civilizáció megtalálja azt a sok ipari „műemléket” amit magunk mögött hagytunk, biztos ők is azt hiszik majd a nagyfesz oszlopokról, hogy ősi istenek szoborábrázolása, ami előtt áldozatokat mutattunk be(nagyfesz által agyoncsapott madarak tetemeiből következtetve)… Ennyit az egy síkon gondolkozni képes régészekről 🙂

 50. Hubab, semmi gond, nyugodj le. 😉
  Van az úgy, hogy másnak más a véleménye, de ettől még a leírt technikai tárgyak léteznek. Abban igazad van, hogy ma már úgy fel/keresztbe túrtuk a fél világot hogy évezredekre nyomot hagyunk magunk után, de ezt megtették az ősi egyiptomiak is, mai napig turista látványosság pár művük.
  Csak egy egyszerű keresztkérdés: Miért gondolod azt hogy egy magas fejlettségű civilizáció egyenlő a „külszíni bányával”? (Hozzá teszem a görögök/rómaiak/velenceiek munkássága miatt néz ki úgy a mediterránium ahogy.) Lehet kisebb pár milliós fejlett kolóniákban is élni, ami lényegesen kisebb természeti átalakítással jár, mint 7,5mrd ember fogyasztói társadalma…

  Hogy kapcsolódjak a klímaposzthoz, >99% hogy a víz alatt vannak már azok az ominózus fejlett civilizációk városai, egyszerűen azért mert vége lett a jégkorszaknak, és elöntötte őket a víz. Ez várhat pl New Yorkra is, lehet 1000 év múlva híre hamva se lesz, mert a szárazföldön keresed a legendás fáklyát fogó hölgyet, miközben a víz alatt van…

  Ne ignoráld a történelmi világképedből kilógó tárgyi bizonyítékokat, mert annál nagyobb tudathasadásod lesz, ha a dogmáid megdőlnek.

 51. dajtás!
  Természetesen abba hiszel, amiben akarsz, de nagyon kérlek ezekkel a szélsősége marhaságokkal ne nyomulj, mert kénytelen leszek letiltani őket. Nekem nem fog pofámról lesülni a bőr.

 52. Ok Tibor bá’ kicsit visszafogom magam.
  Ettől függetlenül tartom, hogy a jelenlegi történelem szemlélet radikálisan át lesz írva. Hogy számodra is érdekes legyen, a fizika is ugyan erre a sorsa jut.
  Ha megéred(érd meg, őszintén kívánom neked), látni fogod a marsi kolonizációt is…

 53. 57:
  A marsi kolonizálásra 500 év se lenne elég, ha lenne annyi jövője az emberiségnek.

 54. 50: A Schlözer-Herder-Lönnrot-Castrén csapat és tárdsaik. Csupa vakoló. Ők találták ki a nemzeti őstörténetek hamisításának programját, ők íratták a kalevalát, ők tetteék meg agy nyelvcsalád névadójának az akkor még senki által nem ismert, jelentéktelen, soha állammal nem rendelkező finneket, akiknek a komplett elitje, középosztálya svéd volt, de még a parasztjaik nem kis része is. A finn elit úgy tanulta meg a nagyrészt Lönnrotjaik által nyelvújítással létrehozott finn nyelvet, mint az Izraelbe alijázók az újhébert. Ezek nyúlták le tőlünk a magyar nyelvcsaládot…

 55. A Marsnál még egy totális atomháború ,és mindenféle klimakatasztrófa után is élhetőbb marad a Föld . Mert van magnetoszféránk,ami a Marsnál nagyon jelentéktelen és az is csak részleges.
  Az emberek mindig felvillanyozodnak és kezdenek hülyeségeket képzelegni,ha valami puccos scifit adnak a mozikban.Főleg ha a dobozos tehéntejen is sörös marslakok vigyorognak. 🙂

 56. Maradjunk a tényeknél:
  http://www.vilagvandor.hu/ledolt-ket-schengeni-domino-utlevel-ellenorzes-dania-svedorszag-es-nemetorszag-kozott/
  „2016.január 3-tól kezdődően visszaállították az útlevél ellenőrzést az Öresund tengerszoroson busszal, vonattal vagy komppal Dániából Svédországba érkezők számára. Az intézkedés miatt a határt csak fényképpel ellátott személyi azonosítást lehetővé tevő okmánnyal (útlevél, személyi igazolvány, jogosítvány ) lehet átlépni.

  Fél évszázada ez az első eset, hogy Dániából csak ellenőrzés után léphetnek be az utazók Svédország területére az Öresund hidat vagy a kompokat használva. A most felállított 34 ellenőrzőpont előreláthatólag nem lassítja jelentősen a határátlépést, de késésekre számítani lehet az átkelésnél.

  A svéd kormány intézkedése lépéskényszerbe hozta Dániát is, így Németországgal szemben ma 11 órától a határátlépésre vonatkozó szigorítást léptettek életbe a dán hatóságok. Az intézkedés egyenlőre 10 napra szól, és a Németországból Dániába utazókra vonatkozik. A határátkelőknél itt is fényképes útiokmányt kérnek a beutazáshoz.”

 57. Az közismert tény, hogy a szovjeteknek az USA tudtával és jóváhagyásával, szándékosan szivárogtatták ki az atombomba terveit. Oppenheimer legalábbis tudott róla és szemet hunyt fölötte.
  Hogy a többi latorállamocskának ki adta át a tudást, netán az fizikakönyvekből ismert folyamathoz hozzáfejlesztették a saját folyamataikat, az más kérdés, ebben nem tudok állást foglalni.

  Pakisztán, Irán de még India is teljes joggal tekinthető latorállamnak, mert államilag, törvényekkel és törvénytelenül is üldözik a keresztényeket. De nem tiltakozom Izrael latorállamsága ellen sem. É-Koreáról talán nem kell sokat beszélni, a latorállamság mintapéldánya. Sztálin is büszke lenne rá.

  31: Sumer atomháború, ez fenomenális… csak azt nem értem, mit tökölnek akkor annyit a perzsák az atombombával, nekik van meg legrégebb óta, több, mint 4000 éve?

  33: Felmerülni mindenhez felmerül minden. Olvasgattam egyszer egy könyvet, ami teljes komolysággal tárgyalta, hogy a Biblia hol milyen földönkívüli beavatkozásokat ír le. Egész konkrét elképzelése van a fószernak még az űrhajók meghajtásáról is.

  CSak egy gondolat: ha lett volna már a maihoz hasonló technikai civilizáció, akkor nem lennének bányáink, ahol fémet, szenet, stb. bányászhatnánk, mert már mind kimerítették volna, ahogy mi kimerítjük. Esetleg a dinoszauruszoknak lehetett technológiai civilizációjuk, az azóta eltelt évmilliók alatt alakulhattak új telepek, de az utolsó pár 10-100 ezer évben kizárt.

  És 53: +1

  54: Tényleg hasonlít az alakja. De ez kevés. Maradt meg dzsed? Szigetelő anyagból volt egyáltalán? Találtak vezetéket? Van leírás, hogy hogyan használták? Hoppá – van leírás, amiből kiderül, hogy kultikus tárgy volt, semmi köze nem volt a villanyáramhoz. De ha köze lett volna, akkor mért nem drót megy a tetején, mint a villanyoszlopnak, hanem kezei vannak pásztorbottal és korbáccsal?

  57: Ha a marsi kolonizáció alatt azt érted, hogy pár őrült felmegy a Marsra, hogy pár hét alatt megdögöljön, akkor akár holnap kezdhetik. Ha valami értelmesebbet, akkor soha.
  60: +1

 58. 62. Ábel

  „ha lett volna már a maihoz hasonló technikai civilizáció, akkor nem lennének bányáink, ahol fémet, szenet, stb. bányászhatnánk, mert már mind kimerítették volna, ahogy mi kimerítjük.”

  Nem biztos…

  A technikai civilizáció nem feltétlenül jelenti a fogyasztói társadalmat… Sőt… Egy szűk elit jól felfogott érdeke volt a Föld lakosságát megfeleő szinten tartani, és nem mindenki számára elérhetővé tenni a technikai kütyüket.

 59. Friss hír!!!!

  Atomrobbanás Észak-Koreában!

  MTA CSFK GGI Közleményében 2016.01.06-án magyar idő szerint hajnali 1 óra 30 perckor érzékelhető 5,1 es földrengés történt az atomrobbanás hatására Észak – Koreában !!!!

  Jövőnk jön be a jóslatod!!!!

  Bővebb infó a honlapjukon.

 60. 65.
  Nyugi, egy mini-hidrogénbomba teszt volt. Nem tört ki a világháború.

  64.
  „Veszedelmes képet fest az moszkvai vezetésről Oroszország felújított biztonsági stratégiája. A dokumentum nekimegy az Európai Uniónak és az Egyesült Államoknak…”

  Akkor lássuk a dokumentumot:

  A NATO bővítése és az észak-atlanti szövetség katonai infrastruktúrájának Oroszország határaihoz történő közeledése nemzetbiztonsági veszélyt jelent.

  A NATO által Európában és az ázsiai-csendes-óceáni térségben telepített rakétavédelmi rendszerek jelentősen csökkentik az átfogó és a regionális stabilitás fenntartásának lehetőségét.

  Az Egyesült Államok és az Európai Unió, az ukrajnai alkotmányellenes államcsíny támogatásával előidézte „az ukrán társadalom szétszakadását és a fegyveres konfliktus kitörését”.

  Oroszország biztonságára veszélyt jelentő tényezők a „színes forradalmakat” megszervező külföldi szervezetek és magánszemélyek, valamint a külföldi titkosszolgálatok, a terror-, szélsőséges és bűnöző csoportok tevékenysége, a szélsőséges ideológiák népszerűsítése és a korrupció.

  Mi az, ami a fentiekben nem igaz?

 61. 65: Egyesek szerint nincs itt semmi látnivaló – a nagy vezető tegnap babot evett. 🙂

  ÉK: Bebe, van hidrogénbombánk!
  USA: Na persze, hiszi a piszi, álmodik a nyomor!
  ÉK: BUMMM!
  USA: Jé, tényleg VOLT nekik egy… 😉

  Szöulba azért nem költöznék. A japánok viszont örülnek, végre fegyverkezhetnek a koreai veszedelem miatt.
  Ami minket komolyabban érinthet, az az USA-Oroszország /Kína/ meccs. A többi az csak újsághír a harmadik oldalon.

 62. 66:

  Mvm9

  Ja tudok értelmezni, de köszi nem alszom nyugodtan a gondolatától, hogy mások tesztelgetnek, mert lassan végrehajtanak!

  Szerintem ha neked égni fog a házad akkor is azt fogod mondani csak egy éghetőségi teszt volt , nyugi! Nincs gond!

 63. 68:
  Tudod-e, hogy 1945.08.06.-óta a világban hány nukleáris eszközt robbantottak fel? Na jó, elég ha megmondod a nagyságrendet. Elárulom, 4 számjegyű.

 64. 67:

  Akár még vicces is lehetne amit írtál. De inkább irónikus. 🙂

  69:

  A számot nem tudom, de azt tudom hogy elhagyott helyeken, tengerek fenekén , sivatagokban robbantgatnak.

  Te hogy látod ezt Tibor bá’? Jelenthet valamit szerinted?

  Jövőnk a te véleményedre is kíváncsi vagyok!!!!

 65. 67.
  „A japánok viszont örülnek, végre fegyverkezhetnek a koreai veszedelem miatt.”

  Japán fegyverkezését (amihez az alkotmányukat is módisítani kellett) elsősorban a kínai haderő egy részének semlegesítése miatt indította újra az USA.

 66. 70:
  Semmi. Észak Korea diktátora szeretné, ha komolyan vennék. Nem fogják.

 67. 2056 és most 1. Összhatóerő 500 megatonna felett, top 10 10-50 megatonna között.

  Reményke már nem robbantgat senki, csak az elmúlt években Észak-Korea. Ettől még a néhai kísérleti robbantásoknak van néminemű kihatása ma is az egészségünkre.

  Észak-Korea kapcsán lásd, amit Tibor bá’ írt „szeretné ha komolyan vennék”. A nem fogják, már nem egészen stimmel(ne) egy normális világban, de ez már nem az, így valóban magasról leszarja az USA, hogy bevet-e Észak-Korea atomot vagy sem, hiszen pontosan ezt szeretné kihozni az oroszokból.

  Ami aggasztó, DE NAGYON, az a nukleáris fegyverkezés mérete és üteme, mely utóbbi gyorsabb, mint a hidegháborúban volt. Az amerikai fegyverkezés elég zavaros, hogy finoman fogalmazzak, de az orosz, a kínai és az indiai félelmetes. Az sem piskóta, hogy a szaúdiak is „titokban” akarnak beszerezni, vagy már meg is tették; ezért finanszírozzák a teljes pakisztáni nukleáris fegyverkezést 50%-ban. Iránnak több, mint valószínű, hogy van, de ezt nem fogják nagy dobra verni, több okból sem. (A szaúdi-iráni konfliktus potenciálról volt tanulmányom a weboldalon, amíg aktív volt; már mint a weboldal.)

 68. 71: Máshogy hangzik, ha Kína ellen fegyverkeznek /egész pontosan ez nagyon-nagyon csúnyán hangzik, a történelmi előzmények miatt/, és máshogy, ha Észak-Korea ellen. (Ez nem azt jelenti, hogy ne lenne igazad.)

 69. 74.
  Tény, hogy a japánokat nem igazán kedvelik Kínában. Viszont a latorállam Észak-Koreára is szükség van, mert például ott van Dél-Korea, akit meg folyamatosan jól meg lehet védeni tőle az USAF légibázisokról.

 70. Búék!
  Korábbi hozzászólásokban olvasgattam, hogy a középkorral hasonlítják a mai időket, merthogy akkor is voltak háborúk meg minden. Igen csak a mai kor és a régkor között alapvető különbség, hogy a régi idő önellátós rendszerű volt, a mai nem. Ráadásul ekkorára felduzzasztott létszám katalizátor. Lépéskényszer van, valaki valamit lép, amitől beindul egy erőteljes korrekció. Nem hinném, hogy sugárzós téma lesz, más jellegű, de hatékonyabb.

 71. 77.D7
  „Lépéskényszer van, valaki valamit lép, amitől beindul egy erőteljes korrekció. ”

  Elképzelhető, de az is simán elképzelhető hogy pl. egyenlőre pár évig csak el fognak szállni az árak.Elég az is hogy lefelezze a fogyasztást legalábbis egy darabig.

  Az meg tényleg fontos momentum , hogy régen azért önellátás volt , ha válság volt is nem rúgtak ki a munkahelyedről ,mert nagyrészt önellátó voltál.Ezt mondom, hogy erre kellene készülni:D. De egyenlőre még elmenni a remete életmódba és kikapcsolódni a munka világából nem időszerű.Hogy mikor válik esedékessé nem tudni(mármint magát a szintet tudni, azaz a fizetés/árak arányát, mert ez is olyan mint az EROEI , ha elér egy szintet akkor időszerű lesz az önellátás!), de ha bekövetkezik a nagy összeomlás akkor aktuális lesz.Illetve hogy a posztnál maradjunk atomháború esetén is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük