(3562) Háború

Tibor bá’ fordítása online

 

Amerika ténylegesen felkészül egy Oroszország elleni háborúra

Valery Kulikov írásának lényegét Tibor bá’ áttette magyarra. Ki ez a Valery Kulikov? Kizárólag, a New Eastern Oulook (Új keleti kilátások) számára megnyilvánuló politikai elemző.

2021 a 89. év

Az elmúlt években az Amerikai/Orosz viszony jelentősen meg-romlott. Az utóbbi időben Washington konfrontációt keres Moszkvával politikai, gazdasági vonalon, és még olyasmibe is beleköt, mint az Északi Áramlat kiépítése, amihez az égvilágon semmi köze.

Amerikában és a NATO országokban megjelent orosz ellenes propaganda mellett az amerikai kormány előkészületeket tesz Oroszország megszállására a Balti országok, a Fekete-tenger és a Jeges-tenger, valamint az Orosz Federáció keleti területei felől.

A Business Insider május 17.-i jelentése szerint az „US Special Operations Europe” (SOCEUR) a legnagyobb éves gyakorlatát végezte egy kisebb gyakorlattal, ahol több NATO ország katonája is részt vett. A gyakorlatok feltevése „nagy méretű konfliktus Oroszországgal a Baltik országoktól, Ukrajna déli részén át a Fekete-tengerig”. A nagyon reális gyakorlatot Trójai lábnyom 21 és Fekete hattyú 21 névvel illették. Helyszín Románia. A cikk szerint a Krím-félsziget „ideális hely lehet speciális tengeri hadművelethez”. A helyzet az, hogy az amerikai SEAL csoportok már készek tengerparti invázióra, felderítésre és víz alatti különleges hadműveletre, mint tengeri érzékelők elhelyezése, vagy ellenséges hajók elaknásítása. A két gyakorlat alapvetően megmutatta, hogy „konvencionális és különleges egységek hogy tudnak együttműködni Oroszországgal szemben álló nagy fokú konfliktus esetén.

A jelentés kitér arra is, hogy az Egyesült Államoknak van terve Kaliningrad megtámadására, amit szimultán légi, szárazföldi, tengeri és cibertéri vonalon végeznének.

Viszont a fenti terv készítői úgy tűnik, teljesen megfeledkeznek arról, hogy jelentős válaszcsapás érkezhet az Egyesült Államok és az európai szövetségesei ellen. Ezen kívül az orosz hiperszonikus fegyverek eredményességéről tökéletesen megfeledkeznek. Talán emlékezni kellene, hogy a II. világháború menetét az orosz katyusa rakéták fordították meg.

Oroszország ellen indított invázió előkészületeit az Európai Unióban már nem rejtik el. A május 6.-i az Európai Külügyi Tanács találkozón az EU honvédelmi miniszterek elhatározták, hogy felkérik Kanadát, Norvégiát és az Egyesült Államokat vegyenek részt az európai védelmi politika kidolgozásában, ahol nem annyira a védelmen van a hangsúly. Pillanatnyilag legfőbb gondjuk Kelet Európa gyenge infrastruktúrája. Tervbe vették az utak, hidak és vasúti pályák alkalmassá tételét jelentő katonai felhasználására.

Az orosz ellenes propaganda részeként az utóbbi időben igen megnyerő fényképeket közöl a nyugati média különböző hadgyakorlatokról, bemutatva a NATO hosszú távú csapás készségét. Mindeközben Joe Biden amerikai elnök, és Antony Blinken amerikai külügyminiszter kifejtik, hogy stabil és megjósolható kapcsolatot kívánnak fenntartani az orosz vezetéssel, ami némileg ellentétben áll a cselekedeteikkel.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Éljetek a lehetőségekkel!

16 gondolat erről: „(3562) Háború

 1. Mit fordított meg a Katyusa???

  Viccet félretéve, az oroszokat nagyon lebecsülik a nyugatiak. Azt ugye még a székely ember is tudja, a medve nem játék

 2. Nem lehetne valami petíciót csinálni az európai és amerikai vezetőknek, hogy hagyják már abba a feszültség szítását? Szerintem a nép legalább 99%-a nem akar háborúzni senkivel, de legkevésbé az oroszokkal.

  Ha világossá válna, hogy a népakarat ellene van a háborúnak, úgy nehezebb lenne elindítani.

 3. A népakaratot a politikusok alakítják gyorsdabban vagy lassaban, megfelelő eszközökkel. Média, nyilatkozatok, ellenségkép kilakaítása, hergelése, nép jutalmazása, dezinformáció. Erre külön tudományág is van. Felesleges bármilyen petíció, mivel az ún. “nép” 80%-a úgyis birkamód bedől a propagandának, követi a politikusaok által felépített stratégiát. Így volt ez régebben, így van ez most is.

 4. 3. Nyilván. Arra gondolok viszont, hogy ha lenne egy milliók által aláírt európai petíció, valami olyasmi szöveggel, hogy mi, európai polgárok, nem akarunk háborúzni Oroszországgal, és megkérjük a képviselőinket, hogy ne eszkalálják a feszültséget Oroszországgal szemben, azon azért nehezebb lenne átlépni, mint a semmin.

  Nyilván adják a nyilatkozatokat, meg jönnek a hírek, hogy milyen gonoszok az oroszok, de nem hiszem, hogy sokan lennének Európában, akik hadba vonulnának azért, hogy pár orosz ellenzékit kiengedjenek a börtönből.

  Nem kell szeretni Putyint, de térjünk már észhez, és foglalkozzunk a magunk dolgával!

 5. Ennyi vakegeret egy rakáson!?

  Szaddám Huszein ki akart szállni a dollárból, és erre az országát lerohanták.
  Most Oroszország akar kiszállni a dollárból, teljesen, ezen hónap végéig.
  https://www.rt.com/russia/525569-dollar-wealth-fund-currency/
  “Under the plans, the proportion of dollars in the fund will fall from 35% to zero, ”

  Putyin nem egy súlycsoport Szaddám Huszeinnel.

  Igen gyorsak az események!

 6. Hányszor hallottuk Kállay ,,hintapolitikáját,, a suliban a tanorákon .
  Most Orbánc nyal be csontig a zsidoknak, ami gyakorlatilag amerika ,de egyuttal az oroszokkal is kooperálni szeretne.
  Peking kiszolgálása mellett az unio ellen is csak a szavak szintjén harcol,hisz tulajdonképpen csak Merkel,azaz a német ipar helyi helytartoja.
  Egyetlen párt, a Munkáspárt tiltakozott az amcsik dunai randalirozása miatt, érezve a háboru szagát a háttérben.

 7. 1. sealard
  A sör nem ital, az asszony nem ember, a medve nem játék. 😀

  A poszthoz: Mikor durrantanak már el néhány nukleáris töltetet (Moszkva, New York, Washington DC., London, stb.stb.). Csak tárolják, fenyegtőznek, de nem robbantanak. Kéne egy kis ArmaGeddon/Világégés. 😮

 8. 9. Elek
  “A poszthoz: Mikor durrantanak már el néhány nukleáris töltetet (Moszkva, New York, Washington DC., London, stb.stb.). Csak tárolják, fenyegtőznek, de nem robbantanak. Kéne egy kis ArmaGeddon/Világégés. 😮”
  Azt mi is megéreznénk, inkább a dolár omolna össze az jobb lenne a világnak.

 9. Nyugtalan világban élünk, a koronajárvány ugyancsak kizökkentette az emberek mindennapjait, megbolygatta jócskán a világ megszokott rendjét és ráadásul ki tudja, miket foralnak valahol valamiféle boszorkánykonyhán.
  Már egy hete-tiz napja, hogy minden éjszaka, hajnali 2 óra tájban felmorajlik fölöttünk az az égbolt, az ablaktáblák finoman rezegnek a felettünk nagy magasságban elhúzó hatalmas Super Galaxy és Globemasterek hajtómüveitől.Nem vagyunk képesek megérteni, mit keresnek fölöttünk ezek az irdatlan gépek, messze a rendes polgári bejövő inbound légivonalaktól.Tölünk 5-7 percnyi repülés alatt már Jordánia fölött vagy, repülési irányukat megfigyelve világos, hogy 25-30 perc rendületlen dél-keleti repülés és máris alattad van a végtelen arab sivatag, elötted Iraq, Szaud-Arábia.
  Ki küldi ezeket az óriásokat erre, mit cipelnek, hova és mi végből?

 10. Re: Bálint
  Szaudiak sok fegyvert vesznek, nem lepődnék meg ha feléjük menne valami.
  Máskülönben a média amúgy is szeret lapítani, lehet hogy fedett akciót készítenek elő számunkra ismeretlen okból.

 11. balint
  2021-06-06 – 20:54

  Régen olvastam tőled.

  “Ki küldi ezeket az óriásokat erre, mit cipelnek, hova és mi végből?”
  Valszeg az USA visz fegyvert a kurdoknak. Most éljük át ismét a világ újrafelosztását.

  Drága ez a repülőgépes szállítás. Inkább hajóval, kamionnal kellene, vagy egyszerűen rábízni egy nemzetközi szállítási szolgáltatóra, DPD, UPS.

 12. 10. Csaba81
  Tibor bá’ már sokszor leírta, hogy ha már kifejlesztettek/legyártottak/hadrendbe állítottak (silókban, tengeralattjárókon, stb. stb.) nukleáris fegyvereket, akkor azokat egyszer/valamikor be is fogják vetni.
  Ezért írtam azt, amit írtam 9.-ben. 😉

 13. Az Úsa mindkét partvidékén északról déli irányba és délről északi irányba eddig is lopakodtak orosz és kínai felderítő tengeralattjárók. A szájbertérben, mint szürke területen bejelentik a támadást aztán az őrszemek vagy észreveszik vagy nem…ha észreveszik akkor azt nem biztos, hogy az orosz kiberszakik tudtára adják.
  Legjobban a tengeri élőlények veszik észre a lopakodó tengeralattjárókat, ezen élőlények viselkedését pedig a mesterséges intelligencia értékeli ki.

  Mindennap háborúznak amúgy, csak a sajtó csinál belőle nagy erős felhajtást, hogy feltüzeljék a lakosságot.

  Majdnem szkájnet színvonal már, pláne ha harctéri mozgásra is alkalmas organikus izmokkal rendelkező egészen emberszerű robotok irányítják majd a decentralizált és együttműködő csapásmérő eszközöket a kollektív mesterséges intelligencia kreativitását felhasználva.

 14. Kinek van fordítása az Észak-Atlanti Tanács 2021. június 14-i ülésén elhangzottakról?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük