(3511) Ránk erőszakolt négerek

Tibor bá’ online

2021 a 89. év

Szegeden, egy professzor kijelentette, hogy utálja a cigányokat. Aztán percek alatt kiderült, hogy neki nincs megengedve a szabad vélemény nyilvánítás. Illetve, dehogy, ha az lenne a véleménye, hogy imádja a melegeket (főleg a fűtési szezonban), akkor ahhoz lenne joga. Ehhez nincs, pedig nagyon megértem. Én nem utálom őket, csak nem szeretem őket, mert nincs rá semmi okom.

Tegnap láttam egy amerikai filmet (Precious – A boldogság ára), aminek egy 200 kilós, 14 éves néger lány volt a terhes főszereplője, de már egy gyerekkel rendelkezett. A két gyerek apjának a saját apját nevezte meg. Problémája volt a segély folyósítással, amit feltételekhez kötnek, például iskola látogatás. A jelenetek elképesztőek, azt hinné az ember, hogy a Klu Klux Klan rendelte meg (nem is néztem végig). Nézés közben felmerül az emberben, hogy mit lehet ezekkel kezdeni. Erre persze meg van a PC válasz. Szeretni kell őket (miközben ők gyűlölik a fehér embert). De miért most? Régen miért nem kellett?

Az alábbi videón a távoli múltban készült zenés filmekből vannak összevágva a tánc jelenetek. Az érdekesség, hogy ha ketten táncolnak, ha kisebb vagy akár 50 fő csoport, mindenki fehér vagy fekete, de vegyes csoport nem létezik. Manapság készült filmekben kényesen ügyelnek arra, hogy a fekete férjnek fehér legyen a felesége, a fehérnek pedig fekete. A fekete férfinek fehér legyen a legjobb barátja, a fehér nőnek fekete nő legyen a legjobb barátnője. Nyomják le a torkunkon a szerecsen szeretést. Most már azt várom, a vegyes párok mikor kapnak adókedvezményt. Ha bevezetnék a vegyes párok dupla nyugdíját, isten úgyse lecserélném a nőmet.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

45 gondolat erről: „(3511) Ránk erőszakolt négerek

  1. „Szegeden, egy professzor kijelentette, hogy utálja a cigányokat.”
    Ennél kicsit több és más történt. A történet eléggé nagy nyilvánosságot kapott, mindenki utánanézhet, sőt akár a belső vizsgálat eredményét is megvárhatja.

  2. A szegedi professzor nagyon rossz példa, mert mondott az még akkora épületes alpáriságokat is ez mellett, ami egy kőműves segédmunkásnak is becsületére válna. A szegedi prof egy idióta barom, akit abban a pillanatban páros lábbal kellett volna kirúgni, ahogy kirobbant az ügye, de az Egyetem annyira fél kicsit is szembemenni egy kormányközeli emberrel, hogy máig csak vizsgálgatják, kivizsgálgatják az ügyet. A kereskedelmi tévékből áradó erőltetett PC valóban visszatetsző, a megoldás, hogy ha zavar nem kell nézni ilyeneket, van tv csatornából választék bőven.

  3. Talán azért gyártják a négeres filmeket az USA-ban, hogy ne legyen annyi faji cirkusz?
    Persze, lehet jobb lenne összefogdosni azt a 80 millió négert, és levinni őke Alabamába gyapotot szedni.
    Tetszik, a posztindító 200 kilós!!!!! néger lány által sugalmazott általánosítás is.
    Én személyesen ismertem egy ecte magyar férfiembert, aki a saját lányait szeretgette. Hogy fel lenne háborodva kedves Tibor ‘Bá, ha egy Bostwanai blogon róla mintáznák a magyarokat.

  4. 4 – Reinkarnatorr:
    Nincs jó véleményem honfitársaimról. Meg tudom érteni, ha valakinek negatív véleménye van rólunk.

  5. 4. Reinkarnatorr

    félreérted a helyzetet. A lényeg, hogy ezt tolják az arcodba, kérés nélkül. Az mtv-n olyan agymosást nyomnak, hogy leesne az állad. Ráadásul a legvédtelenebb tinédzsereknek, akiknek még csak most (de)formálódik az értékrendje. Vagy nézd meg a Fatale címü 2020-as (asszem) filmet, ami annyira szájbarágós, hogy konkrét mondatok hangzanak el benne ..

  6. (3511) Ránk erőszakolt négerek

    ” Nyomják le a torkunkon a szerecsen szeretést. Most már azt várom, a vegyes párok mikor kapnak adókedvezményt. Ha bevezetnék a vegyes párok dupla nyugdíját, isten úgyse lecserélném a nőmet.”

    Tibor bá
    Nem rosz a mai téma, a legtöbben egy békés és elfogadható világot építenénk magunk köré, ha hagynák a médiát 96%-át ellenörző sötét erők.
    Sajnos nap mint nap nyomják, erőltetik saját világuk épitését, elnyomva, cenzurázva minden ezzel ellenkező hangot.
    Grof Coudenhove Kalergi művét Practical Idealism lépésről lépésre szinte szent szövegként követik, mert ugye „a cél szentesíti az eszközt „.
    Már nem titok, hogy a káosz utján az új világrend a céljuk.
    A kérdés az, hogy ismerve ezt a problémát mi, mint egyszerü emberek hogyan reagálunk ezekhez a tervekhez?

  7. Az áméríkáí filmekben ennél messzebb mennek. Mára odáig süllyedtek, hogy szinte minden esetben a fehér ember a negatív-, míg a fekete a pozitív szereplő. Ők képviselik az orvos- és ügyvédtársadalmat az usában. Vicc. Illetve mégsem. Én azt gondolom, hogy szimplán politika húzódik a háttérben, szavazatmaximalizálás. Azokra pedig kár is szót fecsérelni, akik gondolkodás nélkül beszopják a mainstream és a hollywoodi gépezet agymosó propagandáját. Vannak itt is páran, pedig amúgy értelmesnek tűnnek.

  8. 6. Sleeper
    Azért tolják az USA emberek, tinédzserek arcába, hogy ne verjék agyon egymást az iskolában. Biztos lesz valami pozitív hatása.
    Azt olvastam, hogy anno, mikor a tévében elkezdték nyomni a TJ Hooker t, duplájára nőtt a közrendőrök elfogadottsága. Így műkodik ez az USA ban.
    Magyarországon meg nincs négerkérdés – mert néger sincs. 🙂 Felesleges innen osztani az észt.
    A néger nő meg pont olyan tutti, mint a magyar. Legyen az kubai, zimbabvei, vagy kenyai. Csak minél több legyen belőlük! 🙂

  9. A szegedi profnak lehet az a magánvéleménye, amit hangoztatott. De ezeket a katedráról hangoztatta a hallgatóknak, ami még az SZTE hivatalos okiratokban lefektetett alapelveivel is szembemegy! Amúgy mondott akkora hülyeségeket is, hogy komolyan elgondolkodik az ember, hogyan is lehet ez az ember egyáltalán professzor?!

    A mostanság erőltetetten túltolt PC -vel én sem értek egyet, de egy sokszínű világban élünk, és ezt el kell fogadnunk.

  10. 9.Reikarnatorr
    „Magyarországon meg nincs négerkérdés – mert néger sincs. ? Felesleges innen osztani az észt.”
    Szerintem egyáltalán nem felesleges „észt osztani ” vagy foglalkozni ezzel a kérdéssel , mert nálunk négerek helyett cigányok vannak.
    Akikkel hasonló problémák vannak/lesznek , mint a négerekkel.

  11. 9.
    Ez egy globális folyamat, aminek mindenki issza a keserű levét, hisz valójában az egymás ellen uszítás folyik az egyenlőség nevében.
    A fehér nők alig szülnek, csökken a fehér népesség, kisebb lesz a szavazóbázisuk (ezzel még a debil Biden is tisztában van).
    A fehér férfiak dominanciájára és a kirekesztésre alapuló európai gyökerű kultúrát, ami a mainstream szerint maga volt az intézményesült rasszizmus, le kell cserélni egy progresszív és igazságosabb modellre, melyben a hagyományos nemi szerepeket is újraértelmezik.
    És ez nemcsak nyugaton, nálunk is zajlik. Agatha Christie Tíz kicsi néger népszerű krimijének a címét is megváltoztatták, hivatkozva arra, hogy amikor a könyv íródott, „még más volt a nyelv és olyan szavakat is használtunk, amelyeket ma már elfelejtettünk”. Az antikváriumban még megkapható 😉
    De már Jókai sem PC a könyveiben lévő gyerekverés és nőábrázolás természetesnek mutatása miatt.

    https://www.ludovika.hu/blogok/frontierblog/2021/03/17/kulturharc-az-amerikai-iskolakban-a-talanitas-jegyeben/

  12. 11. Whitewalter
    A négereknek teljesen más a történelmime az usában, és a társadalmi helyzetük. Pláne, hogy őseik nem önszántukból települtek be az usába.
    A mi cigányproblémához hasonlítani fából vaskarika.
    A cigányokról Bivalybasznádtól Budapestig mindenkinek vannak tapasztalatai. Négert meg esetleg a tv1-en látnak a népek, azon a 2015-ös videón, ahol egy SOROS feliratú gumicsónakkal raftingolnak éppen Lampedusa felé. 🙂

  13. Kritika: „A film olyan poklot ábrázol, amiben az ördög is felakasztaná magát.”
    Kasszasiker 63 millió dollár, két oscar díj + rengeteg egyéb díj, AFI Awards díj – az év filmje.
    Aktuális sztori, szép életképek 😉
    https://bit.ly/39ZU5FS

  14. 14. Tibor bá’
    Ha valaki meg akarná nézni a filmet:
    https://videa.hu/videok/film-animacio/precious-2009-csaladon-beluli-eroszak-5fnXmdZy6jKJwBo4

    Stáblista: Szereplők, Alkotók
    *https://port.hu/adatlap/film/tv/precious-a-boldogsag-ara-precious/movie-107858

    Precious Jones, a zárkózott harlemi gimnazistalány élete nem tündérmese. A túlsúlyos lányt az iskolában kiközösítik, otthon pedig kegyetlen anyja terrorizálja. Mindezek tetejébe még terhes is immáron második gyermekével. Precious nem üldöz elérhetetlen álmokat – csupán boldog szeretne lenni, mint mi mindnyájan -, így amikor felcsillan a lehetősége annak, hogy átkerüljön egy alternatív iskolába, ahol végre emberszámba veszik, a lány azonnal kap az alkalmon. Önző édesanyjának azonban más tervei vannak vele.
    Bemutató dátuma: 2011. február 24. Forgalmazó: SPI és Corner Film

  15. 3. Ir01.
    Igazad lenne, csatorna annyi van mint a nyű, de hát az
    ember nem csatornát néz hanem tartalmat , amiket
    meg mintha indigóval készítettek volna.
    Az embernek van két keze, feje, Tudjon bármire nemet
    mondani és csak azt befogadni ami az értékrendjének
    elfogadható. PÉLDÁUL, akinél azt olvasom hogy PC és
    nem a „”perszonál computer””-ről ír, az nem az én
    „”emberem”” onnan már lapozok is tovább. —
    Hogy ez beleillik a ti értékredetekbe rátok tartozik !!!
    Hasonlóan gondolkodom mint Tibor bá’ ( azonos
    generáció, ) nekem is OK kell ahhoz hogy valakit
    szeressek vagy nem szeressek és ez nem
    a bőrszin, vagy a faj kérdése. — Jaaa és a „”gyereket””
    nem nkörülirni kell, hanem a nevén nevezni !!!
    Emlékeztek ?? A krumplileves legyen krumplileves.

  16. 14. Tibor bá’
    Kár volt megosztani a film adatlapját. Nem tudok majd aludni!
    Ennyi gusztustalan, zsírdisznó niggert, nem lehetett egyszerű összevadászni.
    Miért nem forgatnak olyan filmet, hogy a négereken kitör a honvágy és több millióan hajóra szállnak és a volt rabszolgatartóik segítségével, visszatérnek őseik földjére, Afrikába?
    Ott hamar ledobnák azt az 50-100kg túlsúlyt!

  17. Aaz mondjuk, tényleg átesés a ló túloldalára, és nevetséges, mikor az angol sorozatokban, 200-300 évvel ezelőtt játszódó angol, vagy pláne orosz főnemeseket játszatnak fekete szinésszel, szinésznővel.
    De, hát aki csak agyontetovált fehér szinészekkel éshófehér csöcsökkel bírja az otthonmozizást, nézze a Vikiget-et. 🙂

  18. 21:
    A terovált fehér férfiakat/nőket éppen úgy utálom, mint a 180 kilós néger nőket.

  19. A négerek mások mint mi. Nem olyanok!
    Nekem ezzel semmi bajom nincsen! Nem keresem a társaságukat. Ez nem is olyan nehéz ma MO.-n.

    Nekem azzal van bajom, hogy valamiért- álszerénykedve- humanitáriuságra hivatkozva nyomják az arcomba a hülyeséget.
    Az emberekben lévő liberális egységre törekvést használják fel a rasszok egybemosásával. Hogy mire?
    Hát nem a társadalmi kohézió létrehozására.
    Annak ugyanis nem így kell nekiállni.
    Cigányokkal detto ugyanez a helyzet. Én tartózkodom tőlük, de van cigány barátom. Nekem más a mérlegelés alapja és nálam beválik a kettős mérce.

    Ez az érzékenyítés szöveg egy bullshit vonat, amire az értelmiség -saját sztereotípiái miatt – természetesen felül.
    Az egyenlőség iránti olthatatlan vágy teljes megcsúfolása és rossz szándékra való felhasználása ez. Míg a rasszok egymást gyepálják.
    Nőjj már fel fehér társadalom, hogy ne legyen gondod a feketékkel!
    Ők nem kellenek hozzá, bármennyire is őket gondoljuk a probléma gyökerének.
    A nagy, erőszakolt egybemosást kéne befejezni.
    Vajon ez összeesküvés elmélet?

    A professzor meg egy majomparádé!

  20. 20 Hanyistók
    Nem is kell ilyent kitalálni, az 1800-as évek elején így született meg Libéria, ahol az ország elitje az Amerikából visszatelepített volt rabszolgák lettek, és amerikai mintára szervezték az államot.
    De aztán valahogy mégsem lett sikertörténet…

  21. Re:Balázs
    Pláne hogy az emberek nem egyenlőek(PC alert)…
    Kell egy közös társadalmi minimum alap, de egy kvázi értelmi fogyatékos, ne tudjon már beleszólni, pl a pénzügyekbe/külpolitikába, stb,stb.
    Mindenki egyenlő bullshitot a demokrácia eszményébe akarták belesuszterolni, de már akkor se volt mindenki egyenlő, mert rabszolgákat tartottak az ókori görög polgárok.
    Érdem/teljesítmény alapján van értelme vezetőket választani, de nyilván ez senkinek sem érdeke, mert a végén önjáró lenne minden ország. 😉

  22. 24. hubab
    “ De aztán valahogy mégsem lett sikertörténet…”
    Azért nem, mert hiányzott Afrikában az a réteg, akin élősködni lehet. Detto ugyanaz mint nálunk a cigányok. Ha nem jönne a havi “segélyke”, akkor a nyolcvan százaléka azonnal éhenhalna.

  23. Véleményem szerint egy professzornak szíve joga bárkit utálni, de ezt tanóra keretében a diákokkal megosztani messzemenően nem professzionális. A szövegek, amiket állítólag megeresztett, a részeg Kalotaszegire emlékeztetnek. Egyetemi oktatótól elvárható egy bizonyos nívó, amit ő alaposan alulmúlt.

  24. Aki kicsit is ismer, tudhatja, hogy nem kultiválom a PC-t. De a szegedi prof szövege a részeg Kalotaszegit idézte. Egy professzornak a katedrán hoznia kellene egy bizonyos nívót. Ha igaz az, amit írnak róla, hogy mondott,hat azzonnali hatállyal kéne páros lábbal kirúgni.

  25. 23. Balázs

    Mindennek megvan a maga magyarázata. Amit ma Nyugat néven emlegetünk, azok hajdani (és mostani) gyarmattartó országok, amelyek gyakorlatilag a rablásból szerezték vagyonukat. Most viszont a szolidaritás elve mellett teszik le a garast, de persze csak akkor, ha ez a „szolidaritás” megosztható másokkal, pontosabban: átruházható másokra. Ha négerekről van szó, sosem az kerül szóba, hogy az angoloknak, franciáknak, amerikaiaknak köszönhető az elnyomásuk, a rabszolgasorba elhurcolás és tartás, hanem azt olvasod, hallod mindenhol, hogy a fehér ember a felelős mindenért.
    Ezzel elegánsan áthárítják mindenki másra a felelősséget – én fehér ember vagyok, de soha semmi közöm nem volt ehhez, a családomnak sem, sőt a népemnek, de országomnak sem. Miért érezzek én bűntudatot? Itt is voltak olyan megnyilvánulások egyesektől, hogy a fehér ember tehet mindenről. Nem így van, nevezzük mindig nevén a gyereket, mert ha nem, ráfizetünk, de alaposan.

    Az EU csatlakozás előtt ugyan ki hallotta azt, hogy a szolidaritási elv alapján a harmadik világ megsegítése céljából korlátozni kell a cukortermelést, és erre a legjobb módszer, ha felszámoljuk a frissiben csatlakozott országokban a cukorgyárakat?

    Ezek ezerszer lerágott csontok, de mindig érdemes felhozni, mert mindig „elfelejtjük” ezeket. És aki figyelemmel kíséri az EU-s folyamatokat, ma is gyakran esik szó a szolidaritásról, különféle alapokról.

    Kőkemény gazdasági érdekek vannak minden ilyen húzás mögött, és ha 14 éves, 150 kilós, kétgyermekes néger anyáról készítenek filmet, akkor annak bizony célja van.

  26. 25. dajtás

    29. sleeper

    Magam is így gondolom. És már megint elerkeztünk a szándékosság feltételezéséhez.

  27. Re: Balázs
    „És már megint elérkeztünk a szándékosság feltételezéséhez.”
    Ez nem feltételezés, hanem tény.
    Ha valami úgy togyog mint egy kacsa, és úgy hápog mint egy kacsa, és finom kacsaízű tepertő süthető belőle, akkor az kacsa… 😉

  28. 21: Azért voltak ám érdekes pályafutások a régmúltban… Abram Petrovics Hannibal a 17. sz. végén Afrika Szaharán túli részéből került Isztambulba, onnan pedig tovább az oroszokhoz, ahol maga a cár keresztelte meg. A hadseregben tábornoki rangig jutott, utána fia (Oszip) már admirális címig vitte. Oszip beházasodott az előkelő Puskin családba, majd Nadja Osszipovna Hannibal nevű lányát elvette Szergej Lvovics Puskin és az ő gyermekük lett Alekszandr Szergejevics Puskin, az orosz irodalom egyik legfényesebb csillaga.

    Szóval nem minden esetben indokolatlan színesbőrűeket szerepeltetni történelmi filmekben. Másrészt meg számos filmben játszanak el fehér színészek színesbőrű karaktereket. Persze van, ahol érthető, pl Jugoszláviában kevés apacs származású színész él, így Winettou szerepére Gojko Mitics helyett nehéz lett volna autentikus szereplőt választani.
    De Jézus szerepében is tündököltek már olyan hófehér színészek, mint Ted Neeley vagy Willem Dafoe, pedig Amerikában csak lehetne közel-keleti, vagy legalább mediterrán származású színészt keríteni.
    Nem is beszélve olyan klasszikus „blackface”-elésekől, mint Laurence Olivier Othelloként…

  29. 32 A fehér Jézussal mégis mi a baj? A zsidók sose voltak feketék.

  30. Visszatérek a poszt cimére:
    Ránk erőszakolt négerek?
    Ez még hagyján, ez nálunk, felnötteknél falra hányt borsó, mi MÉG tudjuk, hogy ez nem egy természetes dolog, mármint a néger jelenléte a fehér ember életében.Azért egy kis afféle szoktatóprogram, érzékenyités nekünk , felnötteknek sem árt, szerintük.
    A baj, az igazán nagy baj a gyerekekkel van , az óvodáskortól a másság túlzott és helytelen súlykolássával kezdődik, az apróságok kis lelkét a legelterjedtebb közeg, a televizió segitségével befolyásolni, szoktatgatni, indoktrinálni a multikulti emberkatyvasz nemhogy elfogadására, természetesnek való feltüntetésével, hanem egyenesen HIÁNYÉRZETET ébreszteni a kis emberpalántákban, ha netán egy olyasvalami megy a tévében, ahonnan HIÁNYZIK a másféle!Köztudomású, és valszeg ti is látjátok, miszerint a mai kisgyerekek szinte egyetlen szórakozása -a mai világban rendkivül elfoglalt és örökké rohanó szülök önhibáján kivül – a televizió rajzfilmjeinek bámulása, hiszen a leterhelt szülőnek munka után is ezernyi elfoglaltsága van otthon is, a háztartást vezetni kell, akkor is , ha egy-másfél órát bumliztál haza a dugókban.A gyereket lassan, de biztosan szoktatták rá a rajzfilmesek, hogy MINDEN, AZ UTÓBBI 1-2 ÉVBEN készült rajzfilmecskékben ott kell legyen az obligát néger / kinai, akárki figura, a régebbi rajzfilmek, ahol ez még nem volt, manapság már NEM kerülnek sugárzásra.Egyes, évek óta futó sorozatokban melyek cimére most sebtében nem emlékszem, én csak nagypapa vagyok, a mostaniakben mindenikben benne vannak, a régi epizódokat sehol nem találod.
    Nemrég számoltam be kisunokám megdöbbenéséről, aki kedvenc rajzfilm-sorozatának olyan régi pédányaira bukkant a You-Tube-on, ahol persze nyoma sincs négernek, és csodálkozva jön nekem újságolni, és rékérdezni, hol van a néger figura?
    HIÁNYZIK neki, jó munkát végeztek a lélekformálók!
    Várom, mikor támadják le, és követelik majd az orosz kedves sorozat, a Masenka és a Medve azonnalo levételét a rajzcsatornákról.
    EGYETLEN néger nem volt és nincs ebben a szörnyú, kirekesztő orosz sorozatban, hol az Isten?

  31. Re:Bálint
    Négerekkel sok bajom még nincs, de amikor direkt LMBTQ karakter van a rajzfilmben, az már nálam is kiveri a biztosítékot…

  32. 35,dajtás
    …”Négerekkel sok bajom még nincs, de amikor direkt LMBTQ karakter van a rajzfilmben, az már nálam is kiveri a biztosítékot…”
    Kedves jó dajtás barátom, ha a négerekkel nincs bajod, szerencsés ember vagy.Ezt nem mondhatják el magukról szegény Dél-Afrikában rekedt fehér telepesek, illetve az amerikai fehérek, illetve a rengeteg migránssal megajándlkozott nyugateurópaiak, és te sem alhatsz teljesen nyugodtan cigányaid, ijesztő ütemben szaporodó cigányaid miatt.
    Az LMBTQ karakter nálad MÉG kiveri a biztositékot, de óvódás kisgyermekeidnél -ha vannak – náluk felnöttkorukra MÁR nem fogja…
    Ahogy kinéz a helyzet, kedves dajtás, 50 év múlva nem lehet majd ráismerni a világra.

  33. Tisztelt Bálint!

    Ne gondolkozz fényévnyi távolságokban.
    Azt az ötven évet, én maximum 15-20-ra tippelném, de reálisan szemlélve a felgyorsult eseményeket, nem lesz az több tíznél sem. ?

  34. 37,gyurma
    Azt a 10 évet esetleg még én is megérem.Na, lássuk, mi lesz a világból…

  35. 33 Ábel
    Avatar nem fekete Jézust hiányolt, csak legalább valami kreol bőrű mediterrán típust, nem egy világos hajú, kék szemű, fehér bőrűt, amilyent az öreg szülék hálószobájában látni a falon. Mert közel-keleten ez valahogy nem jellemző…
    Igaz, a mai zsidóság nagy része sem esik már ebbe a kategóriába, többségük már kakukktojásnak néz ki a sémita környezetben, Európa összes régiójának vonásait hordozva.
    Ahogy Charlton Heston sem volt valami ókori autentikus zsidó típus a Ben Hur-ban…

  36. Re: Bálint
    A jövőben, és most is, nem lesznek egymástól elszeparálva a rasszok, mert a nagy jövés menés miatt találkozni fogsz velük. Ezt én nem látom rossznak, a jövőben még furcsább toleranciát kell tanúsítanod másokkal szemben. Mondhatni ez az emberiség jövője, mert az elszeparáltság korának vége van, ez ellen nincs sok értelme ágálkodni. Ellenben az erőltetett PC propagandát ki fogjuk dobni kényszerűségből, mert kontra produktív.
    Miért? Mert az a „civilizáció”, ami ezt erőlteti, most számolja fel önmagát…
    50 év múlva valóban nem olyan lesz a világ, mint most, még jó hogy nem marad ilyennek.
    A civilizációs válságot nem toltodázással-foltozással lehet megoldani hanem generális váltással, aminek csírái jelen vannak, de a régi kor szelleme extrém módon védekezni próbál ellene, és egy disztópiát akár felépíteni, hogy a hatalmát bebetonozza.
    Ez bukásra van ítélve, akárhogy is azt hiszik magukról, hogy isteneket játszhatnak, ez csak az öntelt gőgjük hitetik el velük…

    Kicsit földhöz ragadtan: ha zavar a probléma, akkor ki kell iktatni az életből. A TV nálunk most éppen egy műszerre van rákapcsolva monitor gyanánt, és csak szülői felügyelettel nézhet bármit a neten (heti pár óra).
    Helyette van Lego, rajzolás, konyvolvasás, és anya idegeinek felőrlése a karantén alatt 🙂 .
    Szoktatás kérdése, 1 hónap alatt le lehet vinni a kölyköt a trubadúr ládáról, csak kitartás kell hozzá. 😉 Tudom, mert csináltam…
    Nincs TV/YT, nincs programozás.

  37. 40,dajtás
    …”Helyette van Lego, rajzolás, konyvolvasás, és anya idegeinek felőrlése a karantén alatt ? .
    Szoktatás kérdése, 1 hónap alatt le lehet vinni a kölyköt a trubadúr ládáról, csak kitartás kell hozzá…”
    Csak tapsolni és kalapot emelni tudok ehhez.De te is tisztában vagy, hogy ez egészen kivételes, ritka helyzet.Én a mai átlagcsaládok helyzetét vázoltam, ahol a kölyök nagyon sokat bámulja a tévét. Manapság ez szinte mindehol igy van.

  38. Hank Azaria színész bocsánatot kért mert fehérként 1999 és 2020 egy indiai származású üzlettulajdonos hangját adta a Simpson család című animációs sorozatban, és úgy látja, az hozzájárult a „strukturális rasszizmus”-hoz Amerikában. ?
    „A strukturális rasszizmus olyan egyenlőtlenségeket jelent amelyek egy olyan társadalom rendszerszintű működésében nyilvánulnak meg, ami egy akármilyen társadalmi csoport tagjainak jelentős számát kizárja a fontosabb társadalmi intézményekben való lényegi részvételből.”
    „Eme definíció furcsasága abban rejlik, hogy a nem faji megkülönböztetést is rasszizmusnak titulálja, magyarán lehetetlenül kitágítja a rasszizmus fogalmát.”
    Európában is botrány kerekedett abból, hogy fehér szinkronszinészek adják egy színes karakter hangját, dehát ugye nehéz találni megfelelően sötét színű dán, belga stb. hangot 😉

  39. Ezen definíció alapján az is rasszizmus, ha pl a szellemi fogyatékosokat kizárják a vezérigazgatók köréből.

  40. Re:Ábel
    Mint minden kritikának, vannak alapjai, erre pl jó példa a Ghost in the shell anime megfilmesítése, ahol egy echte európai(Scarlet Johansson) nő játszik egy japán karaktert.
    Ment is a pampogás, mert találhattak volna jó japán színészt, de mivel a producerek blockbustert akartak csinálni, kellett a húzó név…
    Itt pl jogos volt a kritika, de amikor túl tolják a bringát, azon én is csak kínomban tudok röhögni, hogy mennyire szánalmas ez az egész.
    Nem PC kell, hanem őszinteség, sok problémát meg tudna oldani(mondjuk ezt nem a feleségen kell elsőnek gyakorolni… 🙂 )

    Re: Bálint
    Ne haragudj hogy ezt mondom, de ez csak akarat kérdése. „Könnyebb” a gyereket a tablet/TV elé dugni, mint foglalkozni vele. Mellesleg egy idő után megtanul maga játszani, és nem lóg állandóan a szülők nyakán. Fiam órákig el tud berregni a legojával, mert kialakult benne egy egészséges belső mozi, ami le tudja kötni. Tabletes korában ennek nyoma sem volt, mert a tartalmat készen megrágva megkapta. Akkor ment is az unatkozom mantra, és követelte magának a tabletet, de látva hogy mit tesz vele, több hét veszekedés után szépen le tudott jönni róla.

  41. Szerintem az normális és természetes dolog, ha különböző hátterű emberek megtanulnak békésen egymás mellett létezni, sőt együttműködni.

    De a „cultural appropriation”-t rasszizmusnak beállítani egyszerűen hülyeség. Úgy tesznek, mintha az, hogy egyik kultúra a másiktól átvesz elemeket, valami szörnyűség lenne, pedig valójában a kultúrák kölcsönhatásának normális menete, ezen kívül pontosan ez segíti elő a különböző emberek egymásra találását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük