(3497) Háború

Tibor bá’ fordítása online

 

2021 a 89. év

A cikk öt éves. Azért mutatom be mert akkor úgy éreztük, hogy a III. világ háború pereken belül kitörhet. Kitört? NEM.

Szerző: Aleszander Gejevics Dugin orosz politológus és filozófus, akinek szoros kapcsolata van a Kreml-lel és az orosz haderővel. Tanácsadója az uralkodó Egyesült Oroszország Párt parlamenti szóvivőjének, Gennadin  Seleznyovnak.

 Ahogy azt már számtalanszor megjegyeztük a jelenlegi politikai helyzetben a főtéma nem a küszöbönálló orosz választás, hanem a háború. Ha a választásnak mégis lenne valami fontossága, akkor az amerikai választásokról lehet szó, amitől erősen függ a háború. Szeptember 17-én egy háború kitörése nagyon kevesen múlott. Ahogy az jól tudott, az amerikaiak, akiket senki se hívott be Szíriába, Deir ez-Zor-nál az összevont szír hadsereget bombázta. A bombázásból kifolyólag 60 szír katona vesztette az életét.

Ez a támadás az ISIS-nek igen fontos volt, akiket Washington nem hivatalosan támogat, viszont állításaik szerint harcolnak ellenük. Ezzel átléptek egy politikai határt. A szír katonák bombázása felér egy hadüzenettel, nem csak Szíria felé, de Oroszország felé is, akik Aszad mellé állva, Szíria mellett harcolnak. Ezzel elérkeztünk a tetőpontra. Nincs tovább.

Persze az amerikai vezetők azonnal jelezték, hogy a légitámadás tévedésből történt, és figyelmeztették az orosz vezetést, hogy tartózkodjanak az érzelmi megnyilvánulástól. Az természetesen holt biztos, hogy az amerikaiak hazudnak. A mai technológia lehetővé teszi, hogy a műholdképeket valós időben láthassuk az íróasztalra elhelyezett monitoron. A tévedés totálisan ki van zárva.

Az teljesen nyilvánvaló, hogy Amerika készülődik egy Oroszország elleni háborúra. Ezek a túlkapások valójában felderítő tevékenységeket jelentenek. Hogy fog rá reagálni a Kreml. A visszafordíthatatlanságot még nem érték el, de Moszkva reakciójából fel lehet mérni az oroszok mekkora százaléka kész szembehelyezkedni Amerikával és a NATO-val. Ez volt az oka annak, hogy légicsapást mértek a szír csapatokra.

A globalista amerikai vezetés nyilvánvalóan nem uralhatja az egész világot, ráadásul Trump-pal kapcsolatos rizikó azt is megkérdőjelezi, hogy akár Amerikát is képesek-e ellenőrzésük alatt tartani. Most van az utolsó esély arra, hogy elindítsanak egy háborút, amíg Barack Obama nevű bábú van hatalmon, miközben a globalista jelölt, Hillary Clinton ellehetetlenül az amerikai szavazok szeme láttára. Ez lehetővé teheti, hogy elhalasszák a választásokat, vagy ha Trump győzne, akkor katasztrofális helyzetben találja magát. Ez az oka annak, hogy az amerikai neokozervatívoknak és a globalistáknak szükségük van a háborúra. Ha Trump beiktatásakor béke van, akkor egy darabig nem lesz háború. Ebben az esetben a globalista elit mindenhatóságának vége szakad.

Éppen ezért a helyzet jelenleg nagyon – nagyon komoly. Az amerikai globalistáknak most van szükségük a háborúra, az amerikai választások előtt. Ellenünk. Nem annyira a győzelem miatt, csak magáért a háborúért, mert ez az egyetlen mód arra, hogy meghosszabbítsák dominancájukat, és hogy eltereljék az amerikaiak és az egész világ figyelmét a sorozatos bűntetteikről és kudarcaikról. A globalisták játékaira fény derült. Hamarosan át kell adniuk a hatalmat és felelni kell bűneikért a bíróságon. Helyzetüket csak egy háború mentheti meg.

De mi van velünk? Nekünk nincs szükségünk háborúra, se most, se holnap, semmikor. A történelem folyamán sose volt szükségünk háborúra. Ennek ellenére állandóan harcolnunk kellett, és sose veszítettünk. Óriási vesztességeket szenvedtünk el, és gigantikus erőfeszítésekbe került, de győztünk. Ha nem így lett volna, akkor ma nem lenne ilyen hatalmas országunk, és nem lennénk szabadok minden külföldi befolyástól mentesen.

Ebben az esetben a lehető legtöbb időre van szükségünk. Az amerikaiak gyakorlatilag megtámadtak minket, ahogy ezt tették Grúziában 2008 augusztusában. Oroszország támadás alatt áll, ami felett nem mehetünk el. Reagálásunk rendkívül óvatos és kiegyensúlyozott. Kijelentettük, hogy Amerika részéről ez agresszió volt, de ezt óvatosan fogalmaztuk meg.

A helyzet komolysága abban rejlik, hogy ha Washington úgy dönt, hogy most akarja a háborút, akkor nem tudjuk elkerülni. Ha következetesen megismétlik a szeptember 17.-i támadást, akkor vagy elfogadjuk a kihívást és belemegyünk a háborúba, vagy beismerjük a vereségünket.

Ebben a helyzetben azé a békéért való küzdelem, amely mindig a mi érdekünk, egyáltalán nem tőlünk függ. Nekünk valóban békére van szükségünk, hogy kihúzzuk november 8.-ig, ami után minden sokkal könnyebb lesz. Kérdés, hogy az összeomló kolosszus hagy-e nekünk ennyi időt?

Isten irgalmazzon, hogy ez bekövetkezzen. Azok, akik tudtak imádkozni, imádkoztak az első és a második világháború előestéjén. Bármi történjék is, célunk – mint mindig – a győzelem.

Az amerikaiak bombázzák fiainkat. A III. világháború sosem volt ilyen közel.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

15 gondolat erről: „(3497) Háború

  1. És a cenzúra lecsapott 😀 😀 😀
    Kínos volt tán’?

  2. Én öt évvel ezelőtt egyáltalán nem éreztem, hogy a harmadik világháború „perceken belül” kitörhet. Sőt, nem egyszer a saját köreimben jeleztem, hogy nyugi van, nem lesz ebből semmi, nem is lett. Két alkalommal jeleztem ugyanott, hogy most figyu van, mert ez necces, és 24-48 órán belül jeleztem, hogy hátra lehet dőlni.

    Már elnézést Tibor bá’ de a Te téves előrejelzéseid, mely szerint hőhalálban mind elpusztulunk, vagy a vírustól mind meghalunk, hullahegyek stb. nem jöttek be, ezeket ne vetítsd és hárítsd át az olvasóidra. 😉

    És szándékosan itt és nem a „gyilkos kormány” x-ik poszt alatt jegyezném meg, hogy olyan alapvető dolgokat nem vesztek észre, amin már tényleg csak röhögni lehet. (Azt most hagyjuk, hogy az R0-ával ti tavaly és idén ismerkedtetek meg, én nem.)
    Egy járvány esetén a legkevésbé a virulogósuk vannak szakértői pozícióban. És ezt most itt hagyom, jöjjön (vagy ne) erre rá mindenki maga, vagy botladozzon a sötétben, miközben elemlámpa van a kezében csak be kellene kapcsolni. Olyan alapvető dolgokat nem nézte meg, mint a WHO alapszabály (alkotmánya), hogy annak már nem a 2. hanem a 3. verziója aktuális, hogy az mit tartalmaz stb. Hosszasan lehetne sorolni. Olyan alapvető dolgokat hagytok figyelmen kívül, hogy a koronavírusok „nyári” vírusok, s nem téliek, így ezt ennél az 5. humán koronavírusnál is figyelembe illene venni. Olyannal nem foglalkoztok, hogy hová lettek az influenza vírusok, rhino-, adeno-, parainfluenza, másik négy humán koronavírusok. Ez nem invazív poloska vs őshonos poloska vagy tigris szúnyog vs 😀 magyar szúnyog. A vírusok nem a falevelekről támadnak, hanem benned vannak és innen kell a folyamatot nézni. Egészen elképesztő, konkrétan tudománytalan az egész hadoválás, és pont azok a szakterületek – mondom én interdiszciplináris kapcsolatok – maradnak el, vannak elfojtva, amelyek pont járvány esetén mérvadóak, nevezetesen epidemiológia, infektológia, immunológia, vagy pláne a szakorvosi ágak… lévén ez egy felső légúti betegséget okozó vírus, amely – esetleg – hajlamosabb az alsóra húzódni. Ahogy oltások terén virológus és szívsebész rektor kábé olyan mint én és a nőgyógyászat, addig a sejtbiológusok, biokémikusok stb. el vannak hallgattatva. Az egész egy kabaré, egy siralmas kabaré.
    Persze, hogy van 20.000 halott, ki vitatja. De a 20.000 vírussal vagy vírustól, öngyilkos de PCR tesztes vagy nem stb. Az input szám bizonytalan, ráadásul NULLA az influenza (???), akkor viszont hasonlítani kell a 20.000-et de nem egy évnyi influenza adattal a múltból, hanem kettővel, najó legyen másfél. Mindezt kihagytátok, és csak csőlátással megy a mindmeghalunk… a tavaszi hullahegyek se jött be, most is mellé lesz lőve.

  3. 2 – Jövőnk:
    A hőhalált én nem prognosztizáltam, de fordítottam ilyen cikkeket. Én pedig elfogadtam a „hőhalált” időpont megjósolása nélkül. A COVID-dal kapcsolatban többször kijelentettem, hogy az emberiségnek „annyi”. Ezt az állításomat ma is fenntartom, határidő nélkül. U.i. a bekövetkezés időpontja az emberiség védekezésétől függ, ami változik. Szakemberek azt jósolják, hogy a vírus meg fog szelídülni, mondjuk 30 év alatt. Ezen csak nevetek, de persze az emberek ezt akarják hallani. Amit én állítok, azt nem.

  4. 2
    Ertem en, hogy nem pont igy volt elorejelezve de mindjart eleri az elhalalozas a 3 milliot globalisan, es meg most van felfutoban a jarvany. Mi ez ha nem hullahegyek, es meg a vege nem latszik, nem ismert….

  5. 2. Jövőnk,
    Emlékszem, írtad régebben, vagy öt éve, hogy 2022 előtt nem számítasz világméretű konfliktusra.
    Nem ezekkel a szavakkal, de ez volt a mondanivalója.

  6. 2. Jövőnk,
    Nem tudom, milyen érzés ennyire okosnak lenni, mindenkit kioktatni. Csak annyit tennék hozzá, hogy a 3497. poszt után meglehetősen érthetetlen, ha nem tudja valaki, hogy melyik a saját kútfő és melyik a fordítás, annak ellenére, hogy minden esetben jelzi azt Tibor bá!

  7. 2.Jövőnk
    Érdekes meglátásaid vannak.De bővebben is kifejthetnéd a mondanivalódat a vírussal és a háborús helyzettel kapcsolatban én kíváncsi lennék rá, de sokan mások is.Vagy itt vagy a honlapodon.Az az igazság hogy pl.nekem de itt sokunknak nincsenek olyan ismeretei mint neked, és pl. nekem időm sincs olvasni vírusról ,háborús dolgokról.Hétvégén otthon munka.Most hétfőn munka közben olvasom el az utólsó 3 posztot a kommentekkel ,ami majdnem 1 órába telik.De az hogy még több tucat honlapot látogassak és abból válogassam össze hogy mi várható időben nekem lehetetlen.

    Hosszabb távon mindenki fejleszt katonailag 2025-2030-stb céldátumokkal ,így az ember azt hinné hogy addig nem lesz nagy gond „valószínű” nem vetik be.Aztán az is benne van a pakliban hogy ezek a hadipari feljelsztések egy pár családnak giga pénzt hoznak így „csinálni kell”.
    Pár éve még az a mondás járta hogy majd a kőolajért indul be majd globális háború de nem olyan mint az iraki anno hogy a tévéből néztük fotelben hanem olyan ami összeomléshoz vezet.Most erről nem is hallani sehol.Jósoltak háborút a tiszta vízért , de még ebből sem lett semmi.
    Jó lenne egy rövid helyzetértékelő az aktuális helyzetről.Szoktam gondolkodni hogy mi várható 10-20 éven belül?Vajon átveszik e villamos autók a vezetés a világban különösebb gond nélkül?És hódítonak majd a napelemek a tetőkön?A határban mini akkumlátosos mezőgazdasági robotok fognak e majd dolgozni az olajzabáló traktorok helyett? Lesz e jövőnk 10-20 éves távlatban vagy nem?
    Valójában még nagyvonalakban sem lehet modellezni semmit még szuperszámítógépekkel sem.Én még azt is el tudom képzelni hogy 10 év múlva lesz egy réteg aki villanyautókkal jár és napelemek lógnak a tetőikön meg lesz egy nagy réteg aki szegény tehát a vagyoni különbségek mégjobban körvonalazódnak majd.

  8. 2, Jövőnk
    „”A vírusok nem a falevelekről támadnak, hanem benned vannak és innen kell a folyamatot nézni.””

    Hááát a posztapokaliptikus, igazságosztós, gombafelhős, világháborús bevillanó képek is benned vannak?
    Amik benned vannak azokat látod kívűl?

  9. 6. Kacor
    „Nem tudom, milyen érzés ennyire okosnak lenni, mindenkit kioktatni.”

    Szerintem Jövőnknek legalább annyi joga van erre, mint azoknak, akik esetleg naponta megteszik ezt itt a blogon azokkal, akiknél okosabbnak képzelik magukat…

    Inkább az a baj, hogy már csak nagyon ritkán ír ide, mert nincs kedve értelmes és helytálló érvek helyett személyeskedésekre válaszolni.

    A másik baj pedig az, hogy nem ő az egyetlen ilyen régi hozzászóló.

  10. 9. proton, és bárki más.
    Csak úgy játékból visszamentem az időben 8-10 évet találomra.
    Pl.: http://www.antalffy-tibor.hu/773-visszatekintes-a-novekedes-hataraira

    Nem mondom, hogy olvassátok el a posztot, bár az sem volna tanulság nélküli, de érdemes végigpörgetni a hozzászólók neveit. Gyakorlatilag kicserélődött az egész gárda. Aki ismerősnek tűnik, az „János”, „Tibor’bá”, és néha még feltűnik „Gergo55″…… és ennyi. Nem csak a neveket érdemes nézni, hanem a beszélgetés stílusát is. Nekem akkor, sokkal jobban esett a korareggeli olvasgatás. Most is van értéke az oldal megnyitásának, de sokkal kevesebb az értékes információ, és sokkal több az egymást ekéző hozzászólás. „Akinek nem inge …. „


  11. +11 – technomuzsik:
    Nehogy azt hidd, hogy én nem vettem ezt észre, és nem gondolkodtam el rajta. Hadd mutassak rá, hogy sok minden megváltozott, ami törvényszerűen hozta magával más dolgok változását is. Amikor én a honlapot elindítottam, eléggé unikumnak számítottam, amin a facebook, és a többi közösségi hatalmasat rontott. Az olvasók is „elkurvultak”. És az „idők szava” is más lett. Az egész világ folyamatosan elkurvul. Hát itt tartunk.

  12. Valakinek lépni kell, lépéskényszer van ugyanis,
    Pl.:
    USA rengeteg olajat használ, már sokáig nem bírja ezt tenni. ezt tudja is.
    Ázsiában meg annyian laknak, mint a nyúlbogyó.
    Szóval ez a kis Földünk lassan, de biztosan, ennyi fogyasztót képtelen lesz eltartani.

  13. 11.technomuszik:

    „Most is van értéke az oldal megnyitásának, de sokkal kevesebb az értékes információ,”

    Azért az infok nagy részét az emberek felszedték ( már akiben volt rá készség és képesség), ezért nehéz sok új érdekességet mondani.

    Jó páran csalódtak a gyors összeomlásban, mások idegileg rámentek.

    Egyébként meg sok minden nem az, aminek látszik… 🙂

  14. 11, technomuzsik

    változnak az idők, változnak az emberek is.
    A blog azért is nagyon jó, mert világosan mutatja a hozzászólók személyiségfejlődését, vagy épp stagnálását, több éves viszonylatban nézve.
    Az enyémet is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük