(3495) Gyilkos kormány 3.0

Tibor bá online

 

2021 a 89. év

Érdemes górcső alá venni a gyilkos kormányt, azaz a gyilkos Orbánt. Orbán apját Győzőnek, testvérét ifj. Győzőnek, őt magát Viktornak nevezik. Nyilvánvalóan a család győzelemre volt predesztinálva, és ha ehhez hozzávesszük a másik testvér Áron nevét, aki az első zsidó főpaptól, vagyis a nép vezérétől kapta a keresztnevét, akkor nyilvánvalóvá válik a családi törekvés valós arca.

Nem kevés ügyeskedés és szervezkedés árán Viktornak sikerült népvezérré válni, ami meghatározza taktikáját. Az mellett a végsőkig kiáll, aki hűen követi őt. Ez nem egy belátó ember kedves gesztusa, hanem a hatalom megtartásának fontos eszköze. A kiszolgálók biztosak lehetnek abban, hogy ha a fene fenét eszik, a főnök meg fogja védeni. Így lehetséges az, hogy olyan hülyék, mint Kósa Lajos, vagy Kásler Miklós a helyükön maradnak, annak ellenére, hogy az ellenzék folyamatosan követeli a lemondásukat. Kósa nem tud akkora marha lenni, hogy Orbán lépjen. Gondoljunk a 1300 milliárdos álörökség menedzselésére. Orbán elképesztő mértékben jutalmazza a hűséget, vagy a nagyságát csodáló, szinte imádó tekintetet – gondoljunk a családügyi miniszter asszonyra.

Mint rátermett vezér, a hűség jutalmazása mellett a hűtlenséget szigorúan bünteti, amire ragyogó példa Simicska esete. De nem csak a hűtlenséget, a kritikát is. Környezetének minden tökéletesen megfelelő, sőt egyenesen zseniális, amit Orbán kigondol. Az csak természetes, hogy ötleteit végre is hajtják. Mivel valójában ő se isten, ötletei gyerekkori álmai környékén mozognak. Ha már ő nem lehetett ünnepelt focista, mert más vizekre hívta az eredendő kötelesség, akkor minimum, hogy kinevel (vagy megvásárol) első osztályú focistákat, és perszer stadionokat hozzá, kerül, amibe kerül, végtére is ő rendelkezik a tízmilliós ország teljes bevételével.

Talán ejtsünk néhány szót azokról, akik nem képezik szívügyét. Mondjuk az ellenzékről, akik egyszerűen nem értik, hogy működik, mi motiválja. Orbánnak az ország egy csatatér, az ellenzék pedig a Mohácsi csatatéren felsorakozott ellenfél. Tudja, hogy az ütközet nehéz lesz, ezért a módszerekben ne válogathat. Ki kell erőszakolni a viktort, jaj, mit írtam, a győzelmet. Mivel szarik a nemzetre, azt feltételezi, hogy az ellenzék is szarik rá, és csak a hatalmat akarják kivenni a kezéből. Ezért, ha az ellenzék javasol valamit az emberek érdekében, különösen pandémia idején, akkor azt csípőből elutasítja, érdemi megvizsgálás, vagy megfontolás nélkül. Az ellenzék ezt még nem mérte fel (sose fogja), hogy olyat semmi esetre se javasoljanak, ami fontos, mert csak azt érik el, hogy Orbán még véletlenül se fogja elrendelni. Sőt! Gondoljunk a felcsúti vasútra! Kritizálják, akkor meghosszabbítom 5-10 kilométerrel.

Orbánnak, az égvilágon minden eszközzé válik a hatalom megtartásához. A járvány is. Az elején az gondolta (a kis buta), hogy a hatalom megtartása 16.000 lélegeztetővel és a harc kemény kézben tartásával biztosított. Ekkor vállalta fel egy személyileg a felelősséget. Ez visszafelé sült el, de nincs vész. Az emberek gyorsan felejtenek, és a folyamatos propaganda segít. Ehhez azonban nem szabad engedni, hogy a valós helyzet kitudódjon. Különben is megkérdezte az embereket, akik nyitni akarnak. Ő meg pláne, hiszen ha nincs termelés, akkor komoly mértékben csökken a lopási lehetőség. De miért fontos ez? Ő és családja már eléggé megszedte magát, nincs szüksége még több pénzre, de az éhes falka itt vonyít a háta mögött, azoknak préda kell. Ja, barátom, a hűségnek ára van. A nép pedig nem számít, csak a hatalom. Ha nem így lenne, akkor nem kerget el több mint 5000 egészségügyi dolgozót, beoltatja a pedagógusokat, hogy miért nem? Ezt már magadtól is tudhatnád, mert kérte a szakszervezetük. Ha neki jut eszébe, már rég beoltatta volna őket. Az is kurva jó ötlet, hogy a városok, kerületek alakítsanak ki oltópontokat. Ha neki jut eszébe, már rég elrendelte volna vasárnap éjfél előtt, másnapi hatállyal, de így, hogy az ellenzéknek jutott eszébe, teljesen felesleges.

Mi várható még tőle. Egyszerű, propaganda, propaganda és propaganda. Joseph Göbbels óta tudjuk, ha elég sokat ismétlik a hazugság igazsággá változik. Tény az, hogy sikerült Magyarországot benavigálni a pandémia legsűrűbb erdejébe. Ma már nálunk hal meg a legtöbb beteg a világon, lakosság arányosan. A legtöbb. Nálunk szedi a kór a legtöbb áldozatot, ami nem lehet véletlen. A felelős személy kifejezetten rossz intézkedései, illetve azok hiánya az ok. A felelős egyedül Orbán Viktor, de már elkezdődött a szerecsen mosdatása, akarom mondani, Brüsszelre mutogatás. A nemzet tragédiája egyedül annak köszönhető, hogy Brüsszel nem küldött elég vakcinát.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

204 gondolat erről: „(3495) Gyilkos kormány 3.0

  1. Tibor bá!

    Ez mind rendben van, egyetértek, de helyettük akkor kiket szavazzunk be? A migránsokat beengedő ellenzéket?

  2. Nagyon jó, reális írás, részben személyiségrajz.
    Orbán feltételezi, hogy az ellenzék is szarik rá, mármint a népre?!
    És ebben történetesen igaza van!!!

    Kívülről fizetett csőcselék.
    Ki tehet arról, hogy csak ezek az alternatívák vannak?
    Megmondom én. Azok akik leülnek velük egy asztalhoz az ő játékukat játszani, felveszik a „demokratikus” szavazás nevű kártyajáték lapjait.
    Ugyanazok, akik mikor rájönnek, hogy ők itt a balekok, akkor kimennek a márványpalotákra lövöldözni.

    Az értelmiség meg egy nagy rakás röhejes liberális majom, aki nem képes kilátni a szűrője mögül! Beszopja a koncot és rágja a rasszista stb. gumicsontot.

    Mit lehet akkor csinálni? Semmi esetre sem, hogy Dobrev Klárikát propagáljuk!!!

    Elsősorban hátat kell fordítani a rendszernek. Leginkább magunkban. Ez pont most történik.
    Mindenkinek elege van!

    Mivel a rendszer feje természetszerűleg bünteti a rendszer szempontjából deviáns hozzáállást, ezért ennek farvizén kell kiépíteni a működőképes társadalmat.
    Ehhez1. Kellő számú ember kell 2. Kell legyen elképzelés az ország irányítására
    Szinte reménytelen a helyzet. Marad a jól megszokott forradalom.

  3. 1 – korn:
    „A migránsokat beengedő ellenzék” fideszes propaganda. Aki effektív beengedett migránsokat az Orbán volt kölcsön fejébe.

  4. Tibor bá!
    A beengedett migránsok csak kisebb része a muzulmán. Melyik ellenzéki párt szájából hangzott el, hogy folytatják a Fidesz migráns politikáját?

  5. Egy dologgal kapcsolatban tegyünk tiszta vizet a pohárba. Göbbels soha nem mondta azt, amit a fenti írás, és általában a közvélemény, neki tulajdonítanak, nevezetesen, hogy ha egy hazugságot eleget ismétlünk, akkor elfogják fogadni igazságnak. Legalábbis nem támasztja alá semmilyen hiteles forrás. (De ezt olyan sokat hallani, hogy már igaznak is tűnhet.)

    Az egy érdekes dolog, hogy a „nemes hazugság” filozófiája sok helyen felbukkan, és valószínűleg Plátónál kezdődött (bár ott sem explicit). A „nemes hazugság” fogalma azt jelenti, amikor egy közösség (ország, stb.) vezetői egy „nemes cél” érdekében hazugsággal félrevezetik a népet.

    Az amerikai neokonzervatívok filozófusa, Leo Strauss, támogatta a „nemes hazugság” fogalmát, vagyis azt, hogy a vezetők egy nemes cél érdekében félrevezethetik a népet. Ez volt a kerete annak a narratívának, hogy „Irakban tömegpusztító fegyverek vannak,” de ma is ez a kerete az olyan narratíváknak, mint az „ujgur népirtás”, és a sok „Putyin megmérgezte X-et” típusú történet, vagy annak, hogy „Asszad vegyifegyvereket használt a saját népe ellen.”

  6. 6: Világfigyelő – Azért szépen be tudod csomagolni (ál)tudományos köntösbe a konteóidat. Az utolsó szakasz 4 példájából nagy jóindulattal egyre igaz a „nemes félrevezetés”, a többi csak a te oroszbarát világképed beleerőszakolása a helyzetekbe.

  7. lr01….butuska címkézés amit írsz.

    Előszőr is: a konteozás, és az olyan fogalmak használatának mint „összeesküvés-elmélet” is van egy történelmi háttere. Az amerikai professzor, Lance deHaven-Smith, (sok titulusa van, egykori elnöke a floridai politológiai tárulatnak) írt egy könyvet, aminek a címe, „Conspiracy Theory in America”. Ez a könyv felfedi, hogy az „összeesküvéselmélet” fogalmat a CIA terjesztette, hogy az olyan emberek, akik gondolkodnak, olyan kérdéseket tesznek fel, amelyek az amerikai hatalom szempontjából kényelmetlenek (pl. ki ölte meg Kennedyt?) azok legyenek kirekesztve a mindennapi diskurzusból, és hogy ragadjon rájuk az a címke, hogy esetleg nincsenek rendben szellemileg, stb.

    VAlszeg inkább arról van szó, hogy a te világképed nyugatbarát, és ott szokás az, hogy amikor kiderül egy narratíváról, hogy alaptalan, akkor az aki nem hisz benne, az biztos, hogy „konteohívő”, stb.

    Egyébként, lehet, hogy az átlagamerikai vagy átlageurópai elhiszi azt amit a nyugati média állít, a világ nagyrésze már nem. Pedig, „soft power”-ban Kína és Oroszország még mindig jóval elmarad a nyugat mögött. A CNN-t, az amerikai erőszaknak köszönhetően, jóval több helyen lehet nézni, mint a CGTN-t, az RT-t, vagy a presstv-t.

    Sajnos Magyarországon, mint az a te butuska címkézésedből is kitűnik, nincs igazi rálátás a világra. Az átlagmagyar nem érti, hogy mi folyik a Közel-Keleten, vagy Venezuelában, stb., mert a sajtó Magyarországon mind nyugat-párti, és terjesztik azokat a butuska narratívákat amikre fenn utaltam. Az ellenzéki sajtó 110% nyugat-párti, a kormánypárti nem teljesen, de jellemzően az is.

  8. Világfigyelő:
    Egy értelmes embert, aki gondolkodik és az alapján ítél, hidegen hagy, hogy valójában Göbbels mit mondott. A tettei igazolták annak az embernek az értékvilágát és értékítéletét! Ezeket meghamisítva, akár csak relativizálva a múlt homályába tenni bűn!
    Ezeket figyelmen kívül hagyni pedig egysíkú gondolkodás, önbecsapás, tehát butaságra vall. Ugyanez igaz az orbáni bűnös rendszer konc nélküli kiszolgálóira és éltetőire is. Elég sok van belőlük…

    Meggyőződésem, ha most élnénk át a trianoni történelmet, Orbánnak arra is lenne narratívája, s rengetegen támogatnák és elfogadnák. A ma élő magyar emberek gondolkodás- és érzelemvilága alapján nem tartom lehetetlennek, hogy nemzeti győzelemként tekintenének rá, hiszen kisebb államot hatékonyabban lehet működtetni. Próbálkoztak ezzel a kommunisták is, de nekik nem volt ekkora sikerük, mert nem volt egy Soros által kiiskolázott Orbánjuk és nem volt ilyen kvalitású népük sem.

    Tehát -vélreményem szerint- lényegében az, hogy kitől ered az a doktrína, amit Göbbels, Orbán és más diktátorok, ill. diktatúrák is rendre alkalmaztak/nak, huszonötöd rangú kérdés!

  9. A látszat szigorítások hatásai…:

    Ma 11 265 fő az új koronavírus-fertőzöttek száma, ilyen magas adatot még sosem közöltek, ezzel a járvány kezdete óta összesen 614 612 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, írja a koronavirus.gov.hu. Elhunyt 275 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma így 19 499 főre emelkedett. Mindez azt jelenti, hogy a magyarországi szigorító intézkedések nem voltak képesek arra, hogy csökkenő trendbe kényszerítsék a napi új esetek számát, ami a kórházak drasztikus és folyamatos túlterhelését eredményezi.

    Koronavírus: új rekordon a magyar fertőzöttek száma, elbuktak a szigorítások
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210326/koronavirus-uj-rekordon-a-magyar-fertozottek-szama-elbuktak-a-szigoritasok-475898

    Három fontos tényszerű bejelentése volt Orbán Viktor miniszterelnöknek a Kossuth Rádiónak adott reggeli interjújában. Változik a boltok nyitvatartási rendje, az iskolák két héttel a tavaszi szünet után nyithatnak, és a nyár szabad lesz. A pontos bejelentések itt olvashatók, az alábbiakban az ezek kapcsán még tisztázásra váró legfontosabb kérdésekre világítunk rá.

    Most akkor lazít vagy szigorít a kormány? Értékeljük Orbán Viktor bejelentéseit
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210326/most-akkor-lazit-vagy-szigorit-a-kormany-ertekeljuk-orban-viktor-bejelenteseit-475904

  10. Az összeomláson gondolkodtam meg az újraindításon.Lényegében nincs leállva az ország szinte az éttermek kivételével.Tegnap volt a tv-ben hogy a franciáknál havi 3 milliót adnak az éttermesekenk mint támogatás.
    Szóval nyugaton mitől lenne baj? A gyárak mennek, minden megy egy két kivétellel és a vendéglátósok kapják a pénzt.Ha kinyitnak meg jön nekik a milliós bevétel.

    Egy kis orosz:
    Tegnap volt egy film oroszországról,25 évvel a kommunizmus után vagy milyen címmel.Érdekes votl egy idős manusznak volt kompresszorgyára ott és mondta hogy minden de minden csak kapcsolatokkal működik ha van ismerősöd a pártban.Ha valamit nem jól csinálsz (pl adózás) akkor az ottani hatóság zárol és hozzá sem nyúlhatsz semmihez. Pl ha jól tudom Putyinnak vannak emberei és ha neki kell valami üzlet akkor képes kinyíratni az illetőt.(orbán még nem tart itt:D) Pl mondta hogy az oroszoknál is az út 4x-es áron épül.Szóval ott sem valami jó a helyzet ilyen téren.A többség nyomorog.De azért jó volt látni egy házaspárt akik ilyen tpikus faházban laktak betnozatlan utak nélkül és épp elment az áram (mert ott még van iylen) és gyertyát gyújtottak , olyan fajin volt.Nekem tetszenek ezek a kis orosz faházas falvak .Olyan nagy a tér.
    Egyébként hírekben volt az is hogy putyin még nem is tudom de ha jól emlékszem 13 évig hatalmon marad elvileg (nyolcvan x éves koráig ) , így nem tudom hogy indítania e megelőző atomcsapást.
    Amerikában meg ha valaki nem fizeti be rendesen az adót ott is szétbasszák a picsáját.Mindenhol ez van.

  11. Ebben a helyzetben, amit most a covid hozott a világra, legjobb szélsőségektől mentesen tekinteni az eseményekre, egyik térfélen a gyűlölettől, másik térfélen a fanatizmustól mentesen. Objektíven szemlélve a történéseket megint illik felhívni arra a figyelemet, hogy a rossz covid statisztika Magyarországon a lakosság általánosan rossz egészségi állapota miatt van. Az egész világon azt mondja minden szakértő, hogy a vírus leghatásosabb ellenfele az oltás. Ebben a tekintetben Magyarország a második helyen van az EU-ban, tehát van elegendő oltópont és jól szervezett az oltás. Az sem képezi vita tárgyát sehol a világon, hogy elsősorban a 65 éven felülieket kell beoltani. Az orvosokon és ápolókon kívül , valamint a pandémia elleni küzdelem irányítóin kívül semmilyen más foglalkozási körbe tartozó ember nem kerülhet addig sorra, tehát a pedagógusok sem. Az is objektív tény, hogy a beoltottak több mint fele keleti vakcinát kapott, nem „brüsszelit” és tényleg lassú ütemben érkezik az oltóanyag, amit több európai vezető is szóvá tett.

    Ami a focit illeti, a legnépszerűbb sport a világon. Bármilyen sportról legyen is szó, de a focira ez hatványozottan igaz, a nemzeti válogatott sikere az egész ország lakosságának lelkiállapotára hatással van. Politikai oldaltól függetlenül minden szakember azt mondja, hogy a magyar foci több évtizedes infrastruktúrális lemaradásban volt a világ élvonala mögött. Az infrastruktúra fejlesztése csak egy minimális, de szükséges alap. Persze azon lehet vitatkozni, hogy az élsportoknak, amik nagy tömegeket mozgatnak meg, van-e akkora hozadéka, tovagyűrűző hatása, ami a fiatalokat a sportosabb élet felé terelgeti, legyen az élsport vagy tömegsport, de az egyes szakágak vezetői mindig elmondják, hogy egy-egy sportsiker után tömegével igazolnak le gyerekek a sportklubokhoz. Ebben a szemléletben van némi igazság, hogy ne kórházban feküdjünk, hanem inkább sportoljunk.

  12. 12. galapagosz
    Mindennap el kell mondanod a kormányzati hazugságokat? Akárhányszor ismételed, még nem lesz igaz! És szépen kérlek, ma már ne mond el mégegyszer!

  13. 12 – galapagosz:
    Amikor az arany csapat a 6:3-at csinálta, az országban csak egy Nép Stadion volt. Most mekkora esély van arra, hogy lesz egy 6:3-as nyerésünk?

  14. Kaptam egy levelet a Fidesztől, amin kicsit felhúztam magam:
    „Egész addig, amíg a 65 év feletti honfitársaink, akik regisztráltak, nincsenek beoltva, addig semmilyen újraindításról nem lehet beszélni. Az idős emberek élete a legfontosabb. Adja tovább!”

    Miért az idős emberek élete a legfontosabb? Aki dolgozik, gyereket nevel, akinek a napi munkája nélkül egy család / cég / ország élete összeomlik, annak az élete mért nem legalább olyan fontos?

    Nyilván az idősekre is vigyázni kell, de ha ők néhány hónapig nem mozdulnak ki a lakásaikból, attól még az élet ugyanúgy megy tovább. Ellentétben azokkal, akik még nyugdíj előtt állnak.

    Az új mutációtól már a fiatalok, középkorúak is hullanak, mint a legyek! Ideje lenne felülvizsgálni az oltási sorrendet, és azokat előrevenni, akiknek a munkája halaszthatatlan!

  15. 13: Kacor:
    Az a legnagyobb baj, hogy teljesen komolyan gondolja…
    Fingja nincs, mi van a valóságban. Megy a maga kis útján, tájékozódik a kormánymédiából és felháborodik, ha bárki verbálisan belerondít kellemesnek tűnő világába.

    16: Python:
    Biztosan ez is csak rémisztgetés… Vaszil hamarosan megmagyarázza.

  16. 12.galapagosz
    „hogy a rossz covid statisztika Magyarországon a lakosság általánosan rossz egészségi állapota miatt van. ”
    Hát a fene tudja.Sokszor látom a tévében hogy olyan piros pl. az idősödő és idősebb németek feje mint az állat 😀 . Nem hiszem hogy túl sok egészségre vall.Főleg hogy már ők is a Lidlös feldolgozott kajálot esznek.

  17. Ennyi.

    Indián közmondások,hergelés,kihaénnemnehogymárne,még azt is vállalja hogy nevetségessé válik emiatt,kézcsókok nőknek nyugdíjasnak, gyerekkor és gyerekszoba nélkül frusztrált hatalomra felkészített,zsebrebaszott kezű szotyiköpködő,aki láthatóan zavart komoly és intelligens emberek között.

    Biztos hogy nem magától teszi,de teszi.
    És itt a bibi.

    Valaki( k ) azért piszkálják ,pöckölgetik a Rogánt,Kósát,Szájert,meg néha mást is.
    Vagy ő,vagy a munkáltatók,vagy egy ellenmaffia.

    Múltkor a magánegészségügyben jártas volt SZDSZ-es Kóka-ról találtam egy orientációs felvázolást mint alap törvényt szűk körben.

    https://444.hu/2020/06/04/koka-janos-cege-287-milliot-kapott-a-kormanytol-koronavirus-hatasainak-lekuzdesere

    Az egri fidesznyik aranyköpése az utolsó bekezdésben.

    Ez a helyzet.

  18. 12 galapagosz: „Az sem képezi vita tárgyát sehol a világon, hogy elsősorban a 65 éven felülieket kell beoltani. ” – De. Kínában a dolgozókat oltják be először. Az öregek maradjanak csak otthon, amíg kell, de a munkának mennie kell! Igazuk is van.

    A magyar focinak nem az infrastruktúra volt a baja sose, hanem az, hogy a 80-as évek óta elkurvult az egész. A focisták nem a győzelemből élnek, hanem a bundából. Ezért még ha tudnak is focizni, nem teszik oda magukat rendesen. Aztán talán el is felejtik, hogyan kéne. Az egész magyar focit le kéne húzni a vécén úgy ahogy van. Ami alatt azt értem, hogy 0 forint közpénzt áldozni rá a továbbiakban. Akinek fontos, az focizzon, járjon meccsre, de ne az adófizetők pénzéből, hanem a sajátjából!
    A brazilok igazán focis nemzet, de amikor stadionokat építettek kórházak helyett néhány éve, még ők is kiakadtak.

  19. andrew.

    Annyira bírom a „tegnap láttam a TV-ben” típusú érveket. A Hofi mondta régen, hogy „anyósom tudja….Géza, most jöttem a piacról…”

    Ellenben, ha az egészségügyi statisztikákat összehasonlítod Németország és Magyarország között, akkor Németország jobban áll, vörös a fejük vagy sem.

    Pl. rákban:
    Magyarország a világon a negyedik legrosszabb, Németország a 15-ödik.
    https://www.wcrf.org/dietandcancer/cancer-trends/data-cancer-frequency-country

    Vagy várható élettartam: Németországban 82, Magyaroszágon 77

    https://www.worldometers.info/demographics/life-expectancy/

    Elhízás: Magyarország: 24-ik legrosszabb, Németország 47-ik.

    https://data.worldobesity.org/rankings/

  20. Szerintem perverz dolog ebből ilyen szinten politikát csinálni, azaz „gyilkos kormány”-ozni. Senki sem tudja, hogy mi lett volna a jó megoldás, és a magas halálozásról nem a kormány tehet.

  21. Az új csúcsot jelentő napi fertőzési adatot megint nem említette meg a szokásos péntek reggeli Kossuth Rádiós interjúban Orbán Viktor kormányfő, de az operatív törzs az adás után közzétette (11265 fő), így lefrissítettük ezzel a megyei fertőzési adatbázisunkat. Ez azt mutatja, hogy közel 3 héttel a szigorúbb járványügyi védekezési rendszer bevezetése után 14 megyénkben még csak most kezd igazán begyorsulni a járvány. Emellett 2 megyénkben és a fővárosban, amelyeket eddig a legnagyobb gócok között tartottunk nyilván, most újra gyorsulni kezdett a járvány terjedése és mindössze 3 megyénk van, ahol a trend talán a járvány megállására, megtorpanására utal.

    Annyira jól működnek a 3 hete érvényes járványügyi szigorítások, hogy 14 megyénkben még csak most kezd bedurvulni a koronavírus
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210326/annyira-jol-mukodnek-a-3-hete-ervenyes-jarvanyugyi-szigoritasok-hogy-14-megyenkben-meg-csak-most-kezd-bedurvulni-a-koronavirus-475924

  22. 22: „Senki sem tudja, hogy mi lett volna a jó megoldás, és a magas halálozásról nem a kormány tehet.”

    Kivéve a kormánymédia, ami pontosan tudja, hogy Gyurcsány és az ellenzék a hibás…

  23. 22 – Világfigyelő:
    A szakemberek összehangolt tanácsa ellenére a „kormány” magyarul O1G hat hétig nem hozott döntést. Csak az isten tudja, mire várt. Vagy szándékosan gyilkolt, vagy hülyeségből.

  24. 13: Kacor és 17: Horváth Csongor!
    Úgy látom, ti jól átpolitizálva tudjátok csak a világ dolgait szemlélni. Éppen erről beszéltem, hogy az objektív tényeket nézzük. Én egyszer sem említettem politikát, de ti folyamatosan kormány propagandáztok, kormány médiáztok. Mintha be lennétek oltva, hogy csak kormány vagy ellenzék nézőpont lenne. Ellenben egyetlen általam említett tényt sem tudtok érdemben cáfolni.

    14: Tibor bá! Igen, igazad van, Puskásék még rongylabdával tanultak meg focizni a grundon és úgy lett az Aranycsapat világverő. És valóban csak az egyetlen Népstadion volt alkalmas arra, hogy nagy nemzetközi mérkőzést rendezhessenek. Csak az a baj Tibor bá, hogy a világ közben elhaladt mellettünk, nekünk az új évezred elején is csak ez az egyetlen Népstadionunk volt, amit már csak a Szentlélek tartott össze. A világ élvonalába tartozó országokban pedig minden elsőosztályú bajnokságban szereplő klubnak lett nemzetközi mérkőzés megrendezésére alkalmas stadionja.

    20: Ábel! Folytatva az előző gondolatmenetet, valóban nem a stadionokon múlik a focitudás, ezt aláírom. De stadionokat nem akkor kell építeni, amikor lesz majd világverő válogatottunk és klubjaink, hanem a megfelelő infrastruktúra az egy szükséges, de nem elégséges alapfeltétele a színvonalas sportesemények megrendezésének, a nemzetközi vérkeringésbe való bekapcsolódásnak.

  25. Épp azt számoltam hogy durván van 3000 település magyarországon.Van most durván 12000 fertőzött.Tehát településenként 4 fertőzött naponta.Ez azt jelent hogy 4 ember közel ment egymáshoz, tömegközlekedésen vagy kocsiban utazott közösen, szexelt, nem mosott kezet vagy munkájából adódóan kontaktolt vagy valami.Kíváncsi lennék hogy ezek közül mennyi ferőzés vezethető vissza emberi baromságra? PL átmegy szomszédba beszélgetni valaki maszk nélkül, vagy szerintem sokan arra keleten fent azt sem tudják hogy tünetmentesen is fertőz 2hétig. Anyámhoz is jön egyik barátnője és 2 méterre ülenek egymástól, mondom nem most kellene jönni 5 naponta beszélgetni, de anyám meg nem akarja megséteni.Keresztanyámhoz meg minden pénteken hozza a lánya (aki multinál vezető)az unokát akivel egész nap játszik.Szóval elég sokminden visszavezethető fegyelmezetlenségi problémára.

    Kellene kontakt visszakövetés hogy pl. 10 000 embertől hogy megtudjuk hogy az ő barmsága miatt fertőződött e meg vagy baromságán kívül:
    pl.

    1. Már nem bírta Józsi bá átment szomszédolni , de nem viselt maszkot és 1,5 méterről beszélgettek, és Józsi bácsi még nem is halott a brit mutánsról nemhogy a következményeiről -pl ő volt a barom
    2. 16 éves lázadó tini összejár osztáélytársakkal hazaviszi a fertőzést, és a szülők a kilincseket sem fertőtlenítik -ők a barmok
    3.Mari metróval jár dolgozni, muszály neki , ffp3 maszkot visel a metrón , távolságot tart , kézfertőtlenít mégis elkapja- nem ő a barom
    4. Jött a jó idő elmentek a balatonra bulizni haverokkal, távolságtartás nicns, masz nincs-ők a barmok
    5.Muszály elmenni vásárolni (maszkban teszi és fertőtlenít) mégis elkapja -nem ő a barom

    Szóval meg kellene vizsgálni (amit még tudósok sem tettek meg) mondjuk 10 000 esetet így egyesével.Kíváncsi vagyok milyen arányban jönne ki az ő volt a barom/nem volt barom arány.
    Mert lehet tudatossággal is ki lehetne védeni a napi 10 ezer fertőzésből 8000-et, Pl. aki munkába utazik metróval azzel nem nagyon lehet mit csinálni de szerintem a mostani fertőzések 70%-a emberi baromság miatt jön létre.
    Meg az hogy a lakosság sem tudta hogy ilyen lesz a mutáns a gyakorlatban.Nyilván előre én sem gondoltam volna hogy napi 10 ezer fertőzött lesz.
    Nyilván Orbán is barom volt hogy nem zárt előbb, de szerintem ő sem gondolta hogy a mutáns ennyire fertőz akkor még.

  26. 26: Stadionokat akkor kell építeni, ha a klub megengedheti magának a saját pénzéből. Mert olyan focit csinálnak, hogy annyian nézik, hogy abból futja. Ha nem, akkor menjenek kukutyinba zabot hegyezni!

    Egyébként arra kellene adni pénzt, hogy mindenki tudjon sportolni. Az is, aki heti 40-60 óra munka mellett még a családját is rendezi, hogy ne haljon meg 45 évesen szívrohamban, elhízásban. Adómentes kafetériát meg nem a meccslátogatásra kellene adni, hanem a sportolásra. Nem a versenysportra, mert az mindig egy apró kissebség pályája lesz, hanem hogy mindenki legalább heti kétszer mozogjon valamit. Máris egész más lenne a leányzó fekvése, még a covid tekintetében is.

    27: Ebben sok igazság van. De például az én édesanyám úgy van vele, hogy sokkal kevésbé bánja, ha három héten belül meghal, mint hogy egy fél évig ne lássa az unokáit. Ilyen is van. Akkor most ő barom, vagy csak mások a prioritásai, mint az átlag?

  27. 22: Világfigyelő:
    Szerintem meg nem ez a perverz, hiszen ez egy tényekkel alátámasztott elemzés.
    A perverzek inkább a Te gondolataid, ill. együgyű megállapításaid (pl.: a nem a kormány tehet róla)! Hát ki, talán Te? Vagy én?? Vagy csak úgy, egyszerűen a vírus? 🙂 Eszem megáll!

    23: Python:
    A késedelem ára. Elég komoly árat fizetünk érte mindannyian!

    25: Tiborbá:
    Valószínűleg a „hit” a bűnös. Hitte, hogy nem lesz baj…
    Valahogy úgy, mint anno Kósáné a gázáremelésnél!
    Egyre több a párhuzam az akkori dilettantizmus és a mostani között. Akkor megúsztuk egy fülkeforradalommal…

    26: Galapagosz:
    Ne tedd még jobban nevetségessé magad!
    Erről nem lehet a politika, ill. a Kormány felelősség-elemzése nélkül beszélni, mert nyakig benne vannak minden lépésében (tudod, ők hozták és hozzák a döntéseket)!
    A stadionépítés védelembe vétele részedről -ebben a helyzetben- sztem. nem kevesebb, mint kicsinyesség és beszűkült tudat együtthatása.
    Nem azért gondolom így mert kvázi „fideszes” vagy, hanem azért, mert ezek a gondolataid!

    Nem cáfoljuk a gondolataidat? Komolyan érdemesnek tartod azt a gondolatot viszont véleményezésre, hogy idehaza a rossz egészségi állapot miatt van ilyen sok halott?! Na, akkor két viszontkérdés neked válasznak, hátha próbálsz kicsit kijönni a komfortzónádból, s pár komolyabb gondolat is megszületik benned:
    1. Az első hullám esetében azért álltunk olyan jól a régióban és világszinten egyaránt, mert akkor az egészségi állapot nem volt éppen szempont, vagy ez az eg.állapot ilyen gyorsan romlik, ill. javul? Esetleg az oltásokkal javul az eg.állapot?
    2. Valóban úgy gondolod, hogy a magyar emberek egészségi állapota szignifikánsan annyira rossz, mint amilyen rangsorba kerültünk a covid-járvány esetében a világban? Mondhatnám, tényleg a mi egészségi állapotunk a legrosszabb szerte -e földgolyón? S, ha igen, a Nemzeti Kormány jó egy évtizede nem tudott olyan intézkedést hozni, ami ezt megfordította volna (ill.amit hozott intézkedést, ennyire semmit sem ért)? Esetleg még várni kell vele 25 évet, jó fideszes propaganda szerint (korábban szocializmus felvirágzására is ismerős lehet azoknak, akik megélték e nagyszerű éveket)…

    27: Andrew:
    „Épp azt számoltam hogy durván van 3000 település magyarországon.Van most durván 12000 fertőzött.Tehát településenként 4 fertőzött naponta.”
    – Ezt nem lehet így egyszerűsíteni, s ezen az elven elemezni!
    Az ilyen megközelítések alapján gondolja azt az iparkamara nagyon okos elnöke, hogy itt két hét múlva nyitni lehet. Majd meglátjuk! A vak is ezt mondta…

    28: Ábel:
    A mama meglátása egyszerű butaság. Már megbocsáss…
    Fel kell tenni a kedves mamának a kérdést, hogy tényleg azt szeretné, hogy az unokái ne lássák többé? Egy találkozó most, ki tudja még hány jövőbeli boldog pillanat elvesztése ellenében.
    Azt is mondogatni szoktuk, hogy majd nyerünk a lottón. És? Attól még nem kell és nem is szabad ezt komolyan venni, valószínűleg ő is csak érzelmi felindulásában mondja.

  28. 29: Tudod, van aki alapból nem szeret élni. Ahhoz kell neki ok, hogy egy időre elviselje.

  29. 30: Ábel:
    OK., erre nem tudok mit mondani…

  30. Az a napi 12000 fertőzött az a PCR, antigén, stb. tesztel azonosított SARS-CoV-2 pozitív eset, azaz a detektált COVID -os. Ez a számot konzervatív modellel számolva kb. 7,5-8 -al, a negatív modell esetében kb. 10 -el szokás megszorozni, hogy a körülbelüli napi fertőzöttek tényleges közeli számát megkapjuk…! Csak úgy mondom. 😉

  31. Csúnya Brüsszel és a vakcinabeszerzés…! Ja nem, minden az előzetes tervek szerint vagy azokat is túlteljesítve alakul a következő 1/4 évben, kivéve az AstraZeneca vakcina esetében!

    A következő hónapokban több mint 7,5 millió uniós vakcina jöhet Magyarországra
    https://telex.hu/koronavirus/2021/03/26/eu-unio-brusszel-vakcinak-beszerzes-szallitas-mennyiseg-masodik-negyedev

    Az AstraZeneca oltása, amit az Oxfordi Egyetem kutatóival közösen fejlesztettek ki, éppen azt ígérte az embereknek nagyjából egy évvel ezelőtt, amire szükségük volt. Korszerű, hatásos, könnyen szállítható és tárolható, olcsó vakcinát a koronavírus ellen. Most azt látjuk, hogy a készítmény a túléléséért küzd.

    Miért bukdácsol az AstraZeneca?
    https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/koronavirus-jarvany-vakcina-astrazeneca-oltas-gyogyszergyar.725803.html

  32. Ha rendesen tesztelnének, most be lehetne zárni az országot.
    Ha teszteltek volna 1,5 -2 hónapja, és rendesen menne a kontakt felkutatás, akkor könnyebb lenne ezen a szaron túl lenni. Én 10 napja jöttem ki ebből, ha nem küldenek el tesztelni, nem tudtam volna, hogy az vagyok. csak a láz volt, de szaglás, ízlelés minden maradt. Viszont még mindig nem jött vissza csak az erőm kb 50%-a, pedig jó sok munka van felhalmozódva a kertben meg a szőlőben. De ha nem megy, nem lehet erőltetni.

  33. A magyar foci válogatott ma nem annyira rossz, mint a szkeptikusok véleménye szerint.

    Viszont…..

    A legtöbb válogatott focista ma, aki valóban tud focizni, nem magyar akadémiai nevelés, illetve külföldön játszik klúbcsapatokban. Tehát nem itt nevelték ki őket, nem itt edzik őket, és nem is ebben az országban játszanak. Persze van egy kettő, aki az itteni bajnokságban játszik, de nem ők a dominánsok.

    Igazából az előző mondat első szakasza mutatja azt, hogy valami nem oké. A második meg azt jelenti, hogy a magyar klubcsapatok a béka segge alatt vannak.

    Nyugati viszonylatban egy klubcsapat egyéni vállalkozás, mely a nézőszám szerint, a szponzorok szerint ÉS A NEMZETKÖZI SIKEREK szerint alakítja a saját pénzügyi helyzetét. ESETLEG EBBŐL ÉPÍT STADIONT ÖNMAGÁNAK. A magyar klubcsapatok ma a stadiont nem képesek fenntartani a bevételeikből.

    Ne keverjük a magyar válogatottat magyar klubcsapatokkal, mert teljesen más, és teljesen más szint is.

  34. 32: Alaposan túlbecsülik a modellek. Ha igaz lenne a 10x es szorzó akkor már 6-7 millió ember védett lenne, és vége lenne az egésznek. De ha a 7-8x-es szorzó lenne igaz akkor is rég lassulnia kellene a járványnak. A valós szorzó 3-4 lehet maximum, de még az is előfordulhat hogy jóval kevesebb.

  35. Engedjétek meg,hogy teljes mértékben „Galapagosszal” értsek egyet.Tibor bá harmadszorra megírt gyilkos kormány véleményéből már csak a gyűlölet érződik ki,az a fajta gyűlölet, ami általában semmit ,de semmit nem old meg, az a fajta gyűlölet ,amit a tanult ember inkább magába fojt.Természetesen nagyon sok hibát követett el a kormány a covid járvány esetében, ezt nem lehet vitatni,de,hogy gyilkos lenne ezért : egy kissé túlzó vélemény.
    Orbán Viktort hibáival együtt is a kor legnagyobb politikusi közé sorolom.Ezt a véleményemet pedig könnyű leírni,ha végig nézek a jelenlegi baloldali politikus gárdán.Szóval le a kalappal Galapagosz előtt: Mindig jobb higadtan,csendesen
    nézni a világra!

  36. 36 Ir01
    Kb szerintem is az lehet a valós amit írsz

  37. galapagos,12: Én a fociban nem tartom magam tájékozottak, de látom te sem vagy az, konkrétan olyan maflaságokat beszélsz: „a nemzeti válogatott sikere az egész ország lakosságának lelkiállapotára hatással van”, pedig messze nincs annyi depressziós az országban, mint amit a hazai foci sikerei indokolnának.
    Szerintem igenis van lelkierő a magyarban és kibírjuk focistáin szégyenteljes bukásait is! Én inkább a pénzemet nem adnám hozzá.

    Apropó pénz. Írod:”A világ élvonalába tartozó országokban pedig minden elsőosztályú bajnokságban szereplő klubnak lett nemzetközi mérkőzés megrendezésére alkalmas stadionja.” Mondom nem vagyok ebben tájékozott, azokat is mind közpénzből építették?

  38. 25. Tibor bá: „Vagy szándékosan gyilkolt, vagy hülyeségből.” Egyetértek, ebből lehet választani.

  39. 28:Ábel! A kiépített infrastruktúrának tőkevonzó és tovagyűrűző hatása van a gazdaságban, ezáltal hosszútávon mindig megtérül. Igaz ez a modern stadionokra is.

    Az embereknek nem pénzt kell adni a sporthoz, hanem motivációt. Bárki elmehet gyalogolni napi fél órát a friss levegőn, attól egészségesebb tömegsport nincs. Az Olimpikonjaink mindezeknek a szimbólumai.

    29: Horváth Csongor! Igazad van abban, hogy végül is minden politika és aki az élet dolgaival foglalkozik, az politizál. Ebben egyetértek veled. A kormány intézkedéseit is lehet, sőt kell is kritizálni. Nekem azzal van problémám, hogy úgy érzem, sokan nem az objektív tények alapján kritizálnak, hanem gyűlölettel teli kinyilatkoztatásokat tesznek.

    Ami a kérdéseidet illeti, hogy végre konkrétumokról is beszéljünk: tavasszal teljes zárlat volt egész Európában, mert mindenki megijedt Olaszországot látva. Mindenki tudta, hogy még egy olyan zárást nem bír ki a gazdaság. Ráadásul az angol mutáns sokkal agresszívebb, mint a tavaszi. Abban igazad van, hogy szignifikánsan nem arányos az általános egészségi állapot és a rossz covid statisztikák közötti összefüggés, tehát kell még hozzá valami plusz, ami miatt ilyen rosszak a statisztikák, de az is igaz, hogy tőlünk lazább országokban jobb a helyzet. Tehát ez egy nagyon összetett dolog. Ami a stadionokat illeti, csak azért tértem ki rá, mert Tibor bá is megjegyzést tett ezzel kapcsolatban a posztban.

  40. 37: sandor55:
    Szíveskednél kipattani OV fenekéből?
    A gyűlöletet ott próbáld érzékelni, ahol valaki érzéketlen többezer ember életének elvesztésével kapcsolatban! („Ne azt nézzék mit mondok, hanem azt, amit csinálok!” /OV./)

    Higgadtan nézni a világra csak nyugodt körülmények között lehet. Szerinted itt ez a feltétel megvan?! Ki a francot érdekel az ellenzék?? Most a Fidesz van kormányon. Csak a Fidesz, hiszen az ellenzék bármit csinálna, bármit mond, ellehetetlenítik (függetlenül a javaslat tartalmától), esély sincs arra, hogy bármit tegyenek.

    Legnagyobb politikus, mi? Mondjuk amennyi kárt tett már, abban tényleg nagy…

    S még valamit: Látom nagyon szeretnéd, hogy csendben tűrje mindenki tovább azt, amit ez a maffia még ránk akar hozni. Hát barátom, ne reménykedj, mert amekkora indulatok felgyülemlettek már, az kb. olyan helyzetet teremt, mint Lindácskának az alábbi videóbejátszásban nyújtott teljesítménye hozott:

    De csak nyugodtan ismételgesd, hogy türelem, nyugalom, higgadtság, aum… 🙂

  41. 41: Galapagosz:
    „Tehát ez egy nagyon összetett dolog. ”
    – Ez a válaszod?

    Sztem. a képlet egyszerű: Nincs a környéken olyan ország, amelyik ennyire lazán és ostobán kezelte volna a helyzetet. A lazaságban benne van a tudatlanság és a magyarra jellemző óvatlan virtus is, de az is, hogy szinte semmi érdemi tájékoztatás nem volt.

    Az ostobaság alatt a kijárási tilalmat is értem, amely mellett egyébként szinte minden működött, sőt működik, nagyjából a nesze semmi fogd meg jól kategóriába sorolható! Annyi történt, hogy néhány szegmenst az egysíkú szabályozással taccsara vágtak és ennek ellenére eredmény szinte semmi, kárenyhítés csak bizonyos köröknek, bizonyos feltételekkel, az pedig végig jól nyomon követhető volt, hogy prosperálták és propagálták is a gazdaság előtérbe helyezését (hiszen alapvetően egy jogászkormány működik), hát ennyire telik tőlük.

    Ami minimális eredményt hozott pozitív irányba, azok az intézkedések mind késve, kikényszerítve magukat jöttek. A járványkezelésben ez végzetes hiba, szakmailag bűn.
    Nem felel meg a valóságnak, hogy nem tudott a brit mutáns különösen veszélyes voltáról. Tudott róla, mégsem tett semmit. Azt én sem tudom hogy miért… Talán meg kellene kérdezni tőle, ha lehetne ugyebár.

  42. 37, sandor55: Amit annak látsz, nem föltétlen gyűlölet. Az nem egy érzelmi viszony, ha valaki a bűnt bűnnek nevezi. O1G nem buta ember. Tudnia kellett, hogy amit a járványügyi szakemberek emlegetnek, hogy a látszatintézkedések nem gátolják a vírusterjedést, felfutás esetén pedig az elmaradó gyors, hatásos intézkedések hiányában nagyon megszaladhat a betegségszám, az bekövetkezhet. De bevállalta. Úgy döntött, néhány ezer többlet halálozás kockázata belefér. Bár én nem tudom, miért jobb a gazdaságnak vagy a közhangulatnak a hónapokig tartó csesztető teszetoszáskodás, mint az idejében alkalmazott, rövidebb de szigorúbb zárás, de ez volt a döntése. Lehet, hogy tényleg így könnyebb megszerezni az idegenforgalom mellé a vendéglátás jelentős részét is? Ezt nem tudom.

    Mondjuk nekem már az sem hiteles ember, akinek pont a veje, meg a Mészáros nevü testrésze, pont akkor lesz milliárdos, vagy akár az ország leggazdagabb embere amikor ő éppen miniszterelnök. Nem előtte vagy utána, hanem pont akkor. De én biztos finnyás vagyok. Na O1G nem finnyás, ő azt pár ezer többlethalálozást be tudja vállalni.

    Ez nem az az eset amikor nem sikerül megtalálni a legjobb megoldást. Ez már túl messze van attól. Tudod egy járvány nem olyan terület amiről semmit sem lehet tudni. Én egy biológia tagozatos gimibe jártam, már ez is sokat számít, meg az érdeklődés. De annak az osztálynak háromnegyede orvos, állatorvos, állattenyésztő, biológia tanár lett, szóval tanultunk még hozzá. Még egy új vírus esetén is vannak olyan egyértelmű dolgok, mint hogy a víz lefele folyik. Nem lehet azt mondani, egyáltalán nem tudnánk mi lesz egy döntés következménye. Aki meg nem tudja, az bízza arra aki tudja. De hős dakotánk nem olyan típus, mint Tibor bá is leírta.

    Az, hogy van aki pénz, emberéletet, bármit elnéz valakinek az valószinűbben érzelmi viszony. Ritkábban érdekbéli, de azok nem írnak ide.

  43. 37 – sándor55
    Orbán kiváló képességeit már 20 éve elismertem. Van viszont egy óriási hibája. Azt hiszi mindenhez ért, és egy személyileg dönt. Már megírtam, többször is: Szakemberek tanácsát átlépte és 6 héttel később szigorított (nem eleget). Ezért van nálunk az egész világon as legtöbb halott. Ezrek haltak meg feleslegesen, kifejezetten Orbán miatt, tehát jogos a „gyilkos” megbélyegzés. Különben senkit se gyűlölök, őt se, de be se fogom a szám.

  44. 43: Horváth Csongor!
    Azért válaszoltam azt, hogy a probléma összetett, mert a számokat nem önmagukban kell vizsgálni. A békeidővel összevetve a covid halálozási többletet már nem állunk annyira rosszul (hangsúlyozva, hogy minden ember élete fontos). Ami az intézkedéseket illeti, nagyon nehéz egyensúlyozni az ország működőképessége és a szükséges zárások mezsgyéjén. Magyarország ebben nagyon következetes volt sok európai országhoz képest, látva azok csiki-csukiját. Ezért nem állja meg a helyét egyik állításod sem, mert egy számot értelmezel hamisan és vonsz le rossz következtetéseket. Ezért rossz 44: Csont és 45: Tibor bá érvelése is.

    Ami a lakosság általános egészségi állapotát illeti, az elmúlt évtizedben azért vannak jó irányú törekvések. A chips-adó, a cigaretta árának emelése, az élsport támogatása mellett bevezették a napi testnevelést és az iskolai menzák reformját, valamint az életmód órát és mindig lehet többet és van is mit tenni. Természetesen a változások beéréséhez hosszabb időre van szükség.

  45. Oriásmecset épülhet Magyarországon. Kormányszintű döntés, a fővárosnak nincs beleszólása.

    Honnan lehet tudni pontosan, mennyi a letelepedési kötvényes muzulmánok száma? Ez nem nyilvántartott adat, itt mégis valaki tudni véli hányan vannak.
    2013 és 2017 között élt a letelepedési kötvény törvény, ez 1500 nap. E szerint naponta több, mint egy kérelmezőnek utánanézett a titkosszolgálat. Ha a kötvényessel érkező rokonak számát is nézzük, akkor 2-4 óra jut egy egy ázsiai, arab, stb. betelepülő ellenőrzésére. Ebből látható, mennyire volt komoly az ellenőrzésük.

    Radikális iszlám tanokat is hirdettek annak a török alapítványnak az iskoláiban, amely most Budapesten nyithat oktatási intézményt. Ezt is a kormány intézte. Már működik az iskola.
    Még azt a nyomorult ingyenes pálinkafőzés ütközetet is elvesztették.
    Fidesz mellett végsőkig kitartók ugye tudjátok, miért Magyarország kapja az EU-tól lakosságarányosan az egyik legtöbb felzárkóztatási támogatást? A kapott pénz mértéke attól függ, hogy az EU országai közül, gazdaságunk, életszínvonalunk szerint hol helyezkedünk el. Igen. Tizenegy év töretlen fejlődés után, még mindig az utolsó fertályban vagyunk. Idézet a kormányfőtől, „Az utolsó tíz évünk volt a legsikeresebb tíz az elmúlt száz év magyar történetében”.
    Már megint felcsökkentünk úgy illiberális módon.

    A stadionokban egyébként nincs sportolás, az kizárólag versenyhelyszín. Egy stadion egy hét 168 órájából jó, ha két órát van használatban. Minden 84 órából 1 órát üzemel. Valóban kiváló beruházásnak tűnik. Ráadásul úgy is önteni kell bele a pénzt, hogy ritkán üzemeltetik.
    Izlandiakról viszont vehettek volna példát, hogy kell a tömegsportot fejleszteni.

  46. 46: Galapagosz:
    Elfogult vagy és butaságokat beszélsz.
    A cigi és chips adó nem csökkentette a szenvedélybetegek, ill. az elhízottak arányát, ezek az intézkedések bevételt hoztak, nem is keveset… Persze csak bizonyos köröknek, lásd dohányellátó, dohányboltok, horror ÁFA.

    „Ezért nem állja meg a helyét egyik állításod sem, mert egy számot értelmezel hamisan és vonsz le rossz következtetéseket.”
    – Melyik szám nem jó? Amit a KSH hoz? Amit ők maguk adnak meg? Vagy talán, amit látok és tapasztalok, abban van hiba? Baromság!
    A napnál is világosabb, minden vonatkoztatási alaphoz képest mutatkozik majd 10% többlethalálozás, ami egyértelműen a pandémia számlájára írható és ezrek életében mérhető.

    A felelősség tekintetében millió oldalról megközelítettük, többen is, miért tényszerű megállapítás a többlethalálozást az intézkedések, kvázi az azokat meghozó szerv és irányítója számlájára írni, de Te önként homokba dugod a fejed. Lelked rajta, csak baromságokat most már többet ne hozz ide, kérlek!

    Olyan vagy, mint a bankos néni a balliberális bankreklámban! Mondom én, hogy rengeteg a párhuzam azokkal az időkkel… Csak most másként pattannak, de ugyanolyan sokan, önként szopókázni.

  47. 48: Horváth Csongor!
    Azt nem mondtam, hogy kevesebb chips vagy cigi fogy, csak mint intézkedést említettem. Fizessen többet, aki egészségtelenül él.

    Azt sem mondtam, hogy a covid miatt nincs halálozási többlet. Csak itt többen úgy akarjátok bemutatni a napi rossz covid statisztikát, mintha ez nettó többlet lenne, közben az előző évekhez képest 7% a növekmény, ami messze nem a legrosszabb Európában. (Mindig hangsúlyozva, hogy minden ember élete drága!) Ami viszont tény, hogy a magyar lakosságot érte a legrosszabb egészségi állapotban a pandémia.

    Amúgy meg a stílusod önmagáért beszél. Amivel vádolsz, az te magad vagy. Ez pszichológia.

  48. Kiemelten fontos a pedagógusok oltása, amiért már nagyon régóta küzdenek az érintettek. De ugyanilyen fontos, hogy mindegyiküknél kialakuljon a megfelelő szintű védettség, mielőtt visszatérnek az iskolába. Bár kevésen múlik, de a Magyarországon alkalmazott vakcinák esetében a jelenlegi ütemterv szerint ez nem mindenkinél fog megtörténni az április 19-ei határidőre. Ezért a szakszervezet is arra kéri Orbán Viktort, hogy halassza el a tervezett nyitást.

    Ha az oltással biztosra akar menni a kormány, akkor korai az április 19-i iskolanyitás
    https://hvg.hu/itthon/20210327_iskolanyitas_pedagogus_oltas_koronavirus

    Azzal, hogy a pedagógusok közel 200 ezer fős körét előrevette a nehezen átlátható oltási tervben a kormány, módosult az a dátum is, amikorra elérhető a boltok és nevelési intézmények kinyitása előfeltételének mondott cél: legalább 2,5 millió ember elsőre beoltása. Friss kalkulációink egybeesnek a kormányéval, hiszen most úgy látjuk, hogy április 10-re elérhető ez a szám, aztán rá néhány hétre már 4 millió fő felett járhatunk.

    Mikorra érhetjük el a 2,5 millió beoltottat, ami az iskolák és boltok nyitásának előfeltétele? – Íme, a friss számításaink
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210326/mikorra-erhetjuk-el-a-25-millio-beoltottat-ami-az-iskolak-es-boltok-nyitasanak-elofeltetele-ime-a-friss-szamitasaink-476022

  49. 48: Horváth Csongor!
    Azt nem mondtam, hogy kevesebb chips vagy cigi fogy, csak mint intézkedést említettem. Fizessen többet, aki egészségtelenül él.

    Azt sem mondtam, hogy a covid miatt nincs halálozási többlet. Csak itt többen úgy akarjátok bemutatni a napi rossz covid statisztikát, mintha ez nettó többlet lenne, közben az előző évekhez képest 7% a növekmény, ami messze nem a legrosszabb Európában. (Mindig hangsúlyozva, hogy minden ember élete drága!) Ami viszont tény, hogy a magyar lakosságot érte a legrosszabb egészségi állapotban a pandémia.

    A mellékes szövegeid értelmezhetetlenek számomra, melyekből csak az látszik, hogy nem tudod objektíven szemlélni a dolgokat, hanem állandóan belepréseled valami aktuálpolitikai skatulyába és azt feltételezed, hogy mindenki ez alapján mondhat vagy mond véleményt. Abban igazad van, hogy a kormány cselekvése is számonkérhető, de jelen esetben véleményem szerint itt túlzottan ezt állítod a középpontba, nem mellesleg egészen másról van itt szó. Ebben a helyzetben éppen arról is beszélnünk kellene, hogy az EU-ban és a világon is egyike vagyunk azoknak az országoknak, akik a legtöbb embert mentik meg az oltásokkal.

  50. 50 – galapagosz:
    Az utolsó mondatoddal árulod el, hogy a kormány propaganda emlőin táplálkozol.

  51. 51: Tibor bá!
    Meg kell mondanom őszintén, hogy hírfaló vagyok és minden magyar média emlőin táplálkozom. Általában a kormánymédiától a Duna TV híreit nézem, de legjobban a politikai vitaműsorokat kedvelem, ahol mindkét álláspont képviselteti magát: Duna World-Ez itt a kérdés; Hír TV- Csörte, Sajtóklub, Hírháttér; az ellenzéki oldal médiájából pedig egyértelműen az ATV-t: Híradó, Egyenes beszéd, Napi hír, Csatt, Az Öt. Mellette természetesen internetről is tájékozódom. Ez bőven elegendő a vélemény alkotáshoz. Azt is be kell vallanom őszintén, hogy az RTL klubot nem nézem.

    (Ja persze Tibor bá, Te angol nyelven is tudsz hírekhez, információkhoz jutni, ez némi helyzeti előnyt jelent! Köszönet a fordításaidért.)

  52. Az őszi járványadatokat a jelenlegi helyzettel összevetve igencsak szomorú heteket vázol fel elénk Pártos Balázs (SOTE és energetika) a Facebook-oldalán.

    Sötét jóslat a járvány hazai alakulásáról
    https://hang.hu/belfold/2021/03/26/sotet-joslat-a-hazai-jarvany-alakulasarol/

    Pintér Sándor belügyminiszter a virológusok és a Magyar Orvosi Kamara tanácsait követve már két hete szigorúbb járványügyi intézkedéseket sürgetett Orbán Viktornál, de a miniszterelnök úgy döntött, nincs szükség ilyenekre – értesült a Népszava több forrásból is.

    Pintér már szigorított volna, de Orbán nemet mondott
    https://hang.hu/belfold/2021/03/27/nepszava-pinter-mar-szigoritott-volna-de-orban-nemet-mondott/

  53. 50: Galapagosz:
    „Ami viszont tény, hogy a magyar lakosságot érte a legrosszabb egészségi állapotban a pandémia.”
    – Ez nem tény, hanem böszmeséged netovábbja…
    Ez a mondat maximum úgy lehet helyes, hogy a magyar lakosságot érte, a honi eü. rendszer (önmagához és a környező EU államokéhoz képest is) legrosszabb állapotában (amely okait most -eszi penész- ne firtassuk 🙂 a pandémia, amin OV. tovább rontott 5000 eü. dolgozó kikényszerített menesztésével (valószínűsítem, hogy nem a leggyengébb munkaerő ugrott át a magán eü-be).

    DE:
    52-ben végre elárulod magad:
    „hírfaló vagyok és minden magyar média emlőin táplálkozom”
    „Általában a kormánymédiától a Duna TV híreit nézem”
    „Azt is be kell vallanom őszintén, hogy az RTL klubot nem nézem.”
    „Ja persze Tibor bá, Te angol nyelven is tudsz hírekhez, információkhoz jutni, ez némi helyzeti előnyt jelent! ”
    – Ennyi információ nekem elég. Szerintem ez alapján mindenki tudja, hová érdemes tenni a meglátásaidat… S valóban, ha így állunk nézd el nekem szangvinikus vonásomat, én kérek elnézést minden hozzád intézett szavamért! 🙂
    Good Luck!

    54: Python:
    Pintérnek legalább van esze, nem hiába áll a saját lábán a mai napig. Ő nem jogászaggyal rendelkezik… A gépészmérnöki kar és a rendőrtiszti képzés több muníciót sejttet.
    A napnál is világosabb a gondolkodni képes embereknek, miért tartunk itt, a többire meg kár a szó.

  54. Ha a halálozás mértékét arányosítjuk a népesség betegség mértékével, akkor ez egy összehasonlítási alap arra, hozzánk képest máshól mennyire egészségesebbek az emberek.
    Szingapúrban /kb.6 millió lakos/ ebben az évben 30 covid halott volt, tegnap pl. 1 halottjuk volt. Az adatokból az derül ki, hogy 500 -szor vagyunk betegebbek, mint a Szingapúriak.
    A Németek tizenháromszor egészségesebbek nálunk és huszonötször betegebbek, mint a Szingapúriak.
    Mint már Csongor írta, 2020 tavaszán viszont még a világ nagy részénél egészségesebbek voltunk. Ez az akkori alacsony halálozási számból szembetűnő.
    A kérdés már csak az, hogy lett a Magyar ember szűk egy év alatt ennyire beteg.
    Látható, hogy csacsiság a teljhatalommal rendelkező döntéshozó ilyen módon történő mentegetése. Tavasszal döngették a mellüket, hogy milyen jól irányították a védekezést, most meg a beteg embereket hibáztatják. Ha csak annyira lennének betegek, mint Szingapúr népe, itt is napi 0.5 covid halott lenne, ezen logika alapján.

  55. 55,Csongor
    Aggodalmas-szomoruan olvaslak téged és a többi kedves blogtársunkat a járvány okozta nehéz idők okán, és eggyüttérzek a népesség fölöttébb sanyarú helyzetével. Nagyon elszomorit országod egészségügyi helyzete, ami, beirásaitok szerint bizony Európában is kimagaslóan súlyos.Csak nem lehet tudni miért, hogyan jutottatok ilyen helyzetbe. Szokásom szerint őrizkedek beleszólni bármilyen formában országotok belügyeibe, ezt már többször leirtam volt, most is csak megkérdeném, miért nem igyekszik kormányotok más országok példájából okulni-tanulni, főleg a mai, információk bőségével megáldott világban.
    Hogy nem vették figyelembe a mi tévedéseinket a járvány elején, a túl korai nyitást, a légiközlekedés túl késői lezárását, a kijárási tilalom elhamarkodott lazitását, mindezt baklövéseinket időben valamivel elöttetek elkövetve, úgyhogy lett volna példátok okulni a mi hibáinkból. Nálunk is volt nagyon erős , alulról, a kisvállakozók, a mallok, a rendezvény-és turisztikai ipar alakjai, no meg persze az átlagpolgárok részéről a zárásokat, megszoritásokat nézve, de a kormány a felvett rendkivüli összegú kölcsönből rendszeres havi támogatást ad a vállalkozóknak, egy éves, júniusban zárodó munkanélküli segélyt minden, a járvány okán munkáját elveszitő polgárnak átutal, ezáltal tompitva a károkat, és mindent lezárt jó hosszú ideig!
    Ezzel egyidőben veszi kezdetét a Moderna és a Pfizer gyárakkal az oltás körüli megállapodás, a kiadásokat szintén a fentemlitett kölcsönből állva, és ime, lassan, de biztosan valszeg túl vagyunk a nehezén.De mikor muszáj volt, MINDEN le volt zárva.
    Még akkoriban küldten kedves bloggazdánknak egy-két felvételt a közeli mallból, hogy néz ki belülről a félsötét, kihalt irdatlan épület , de ime, túl vagyunk . Szóval, igy visszatekintve, tapasztalatból, csak azt mondhatom, hogy ha kormányotok nem követi legalább most, a mi példánkat, nem is tudom mi lesz nálatok halálozás szempontjából.
    Veletek vagyok, kedves Csongor , minden tekintetben, szurkolok nektek, hogy végre kilábaljatok ebböl a nehéz mai helyzetből, és valamennyiötöknek sok szerencsét és egészséget kivánva reméljük a legjobbakat és minél hamarabb.

  56. 57 balint
    Pedig szeretett vezérünk a cseh miniszterelnökkel együtt most a napokban voltak látogatóba nálatok, és állítólag tanulni akartak Izrael sikereiből.
    Úgy látszik nem sikerült…

  57. 58,hubab
    MOST jöttek???? Miért nem akkor, miért nem érdeklödtek annakidején mi történik nálunk a KORAI lazitás miatt, mit csináltunk AKKOR, mikor rájöttünk, hogy hiba volt, miért nem néztek körül nálunk?

  58. 55: Horváth Csongor!
    Én sem csalódtam benned, a stílusod és az állandó mellébeszélésed alapján rögtön sejtettem, hogy a független objektív RTL klubon nevelkedtél. A tényekkel ezért nem tudsz mit kezdeni. Csak nyomatod az alaptalan mantrát. A honi egészségügy egyáltalán nincs rosszabb helyzetben, mint a környező országokban, viszont a statisztikai adatok egyértelműek: szív-és érrendszeri megbetegedésekben és rákban sajnos a dobogó legfelső fokán állunk. Az eurostat méréseit csak elfogadod és akkor felteheted magadnak a tükör előtt a kérdést, hogy ki is a böszme:

    https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Causes_of_death_statistics/hu#F.C5.91bb_statisztikai_eredm.C3.A9nyek

    Apropó, engem azért a süket dumád mellett néha a tények is érdekelnének és örülnék ha elmondanád, hogy az RTL klub mellett te még milyen hírforrásokra támaszkodsz?
    (Ha éppen nem a Barátok köztöt vagy a Való Világot nézed).

  59. „Itt a hivatalos kormányrendelet: április 19-én újranyitnak az iskolák”

    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210327/itt-a-hivatalos-kormanyrendelet-aprilis-19-en-ujranyitnak-az-iskolak-476090

    A pedagógusokat el sem kezdték még oltani, a járvány talán még nem is tetőzött, ötvenes éveikben levő pedagógusok haltak meg az elmúlt napokban, 37 éves bölcsődei gondozó halt meg, de már kormányrendelet van, hogy az iskolák nyitnak három hét múlva.

    Ilyen helyzetben, több mint három héttel előtte kormányrendelet az iskolanyitásról? Máskor meg fontos szabályozások az érvénybe lépésük előtt 1-2 nappal vagy csak órákkal jelennek meg?

    Mi lehet ez? Mi lehet a motiváció?
    Gulyásgergő legújabb fészbúk bejegyzését olvasva az ember nem tudja elhessegetni a gondolatot, hogy szutykos, gennyes politikai bosszúról van szó.

  60. 61:
    Te idióta, ki mondta, hogy én RTL klubot nézek, vagy egyáltalán televízióból tájékozódom?
    Ki a böszme? Eszerint a covid érintettség súlyossága a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel és a daganatos megbetegedések számával korrelál?
    A süket dumát és a melébeszélést illetően már leírtam, lezártam, megismétlem:
    Good Luck!

    58: Bálint:
    Köszönöm soraidat és mindannyiunk nevében az együttérzésedet!
    A miértre talán nem is kell válaszolnom, néhány hozzászóló megteszi, hogy betekintést nyerhess a „nemzeti magyar lélek” sötét zugaiba, ill. a világjelenségként tapasztalható nagyszerű elemző- és megértőképesség emberi korlátaiba…

    A magam részéről a tanárokkal és az egészségügyi dolgozókkal szembeni viselkedés, az arcátlan idiotizmus és a folyamatos variálás, fejetlenség miatt elfogyott minden türelem azok irányába, akik ezt a rendszert éltetik és képviselni kívánják.
    A kérdéseid jogosak, de én ezekre nem tudok válaszolni.

  61. 63[
    A nyitasrol az elobb irt a fentebb belinkelt szemely: „Fejszámolás. Se papír, se semmi más nem kell hozzá. A hivatalos adatok szerint 20 ezer halottnál járunk. Szerintem 30 ezer felett, és mint majd látni fogjuk, én vagyok az optimista, nem a 20 ezer az optimista. Tudjuk még, hogy ősszel, télen és januárban a kórházban jártak kb. 20%-a halt meg, 80% meggyógyult. Valamint azt is tudjuk, hogy kb. 10 millióan vagyunk.
    .
    Figyelem. Nem varázslat következik!
    .
    Ha a 20 ezer (30 ezer) halott valaminek a 20%-a, akkor az a valami 100 vagy 150 ezer. Tehát: kb. 100-150 ezer ember volt eddig kórházban.
    .
    Tudjuk, hogy minimum az emberek 5%-a, maximum a 10%-uk igényel kórházi ellátást. Ez extra info lehet egyeseknek, de a tegnapi posztom tartalmazza.
    .
    Ez azt jelenti, hogy:
    a) 100 ezer az 5% —> 2 millió fertőzött volt eddig
    b) 100 ezer a 10% —-> 1 millió fertőzött volt eddig
    c) 150 ezer az 5% —-> 3 millió fertőzött volt eddig
    d) 150 ezer a 10% —> 1,5 millió fertőzött volt eddig
    .
    Na most, akkor én azt mondom, hogy szerintem kb. másfél millió, esetleg picit több, de két millió alatt. Mindenki választhat másik számot.
    .
    Oltással védett az, aki már a második adagot is megkapta, és eltelt elég idő. Ez ma maximum fél millió ember. Legyünk optimisták: összesen 2,5 millió ember (átmenetileg) védett.
    .
    Akkor még háromszor ennyi hátra van.
    .
    Ez egy sima szorzással 20 x 3 = 60, 30 x 3 = 90 ezer halott, ha nyitunk, és hagyjuk végigfutni.
    .
    Csak az a baj, hogy nem ennyi.
    .
    Ha nincs kórház, akkor nem 20% hal meg, hanem a maradék 80%-nak minimum a fele is. Egyezzünk ki 50%-ban, de csak azért, mert az hihetetlenül optimista, és szeretjük az optimizmust.
    .
    100-150 ezerszer 3 az bizony 300-450 ezer. Azoknak a fele 150 és 225 ezer, respectively.
    .
    Ezeket a számokat kockáztatjuk azzal, ha a jelen állapotra még rányitunk, és ha azt mondjuk, hogy fog ez menni. Nem azt állítom tehát, hogy ezek lesznek a számok, de azt igen, hogy ezt kockáztatjuk.
    .
    60 ezer összesen? Take it to the bank, az elkerülhetetlen. Most több mint 30, csúcs sehol. De azért mondjuk 200 ezerig nem lenne tán okvetlenül szükséges elmenni. Szóval szerintem várhatnak még az éttermi teraszok, a jelenléti oktatás… és a sörike-bulika is meditációs gyakorlatként, inkább odahaza végzendő. ”
    .

  62. 65: verebes b zola:
    Én egyetértek veled, de vajon egy galapagoszt mi győzne meg arról, hogy tévúton jár?
    Abban biztosak lehetünk, hogy a nyitás legkésőbb május 1-re meglesz. Nem számít, hogy csak az első oltások lesznek meg zömében, nem számít, hogy az oltásos védettség felénél sem tartunk majd, nem foglalkozik vele senki, hogy az emberek nagy része megrészegedik majd a hirtelen rászakadó lehetőségektől, s emiatt még óvatlanabbak lesznek, meg fogják várni, amíg kényszerűen a gyerekeiket/unokáikat kezdi tizedelni a vírus, s talán akkor majd észbe kapnak, de már késő lesz. A kismamákkal már megvan a baj, de ott még csak a súlyos érintettségek következményét láthatjuk. Közben lesz kényszerűen oltás mellékhatás is, s az is bekavar majd, szóva én cseppet sem vagyok bizakodó.

    Orbán egyértelműen Izraelt szeretné másolni, de nincs hozzá muníciója. Valószínűleg azt gondolja, itt is működni fog az, ami egy gazdasági döntésnél bejöhet, hogy apróbb trükkökkel és egy kis szerencsével kevesebből is sikerül valamit megvalósítani. Sokszor leírtam már, tönkreverték, így hiányzik a természettudományos műveltség és a természettudományos szemléletmód az emberekből, így pedig nehéz bármit is elfogadtatni és kikényszeríteni, hiszen tényleg nem tudják és nem értik, hogy mivel állnak szemben. A videófilmekben ez másként van, s ott mindig a vége győzelemmel zárul… A valóságot meg csak néhány „csodabogár” tudja értelmezi, s van, aki már nem is érzékeli.

  63. 64: Horváth Csongor!
    Az áldóját! De ingerült vagy! Nevetségessé teszed magadat barátom. Nem jön át neked a humorom és a karcosságom? Ebből is látszik, hogy mennyire elfogult és csőlátású vagy. A térdemet csapkodom a nevetéstől, amikor olvaslak.

    Azért írtam, hogy az RTL klubot nézed, mert nekem felhánytorgattad, hogy nem nézem. Gondoltam, kicsit gunyorosan előcsalogatom belőled, hogy akkor te biztos ezt a népbutító csatornát nézed, de ha nem, akkor esetleg értelmes választ adsz és leírod, hogy konkrétan honnan tájékozódsz. Erre azt válaszoltad, hogy nem a tévéből. De mégis honnan és kiktől? Ráadásul én elmodtam neked, hogy az ATV-t ugyanúgy nézem és internetes forrásokat is mindkét oldalról, persze ez elkerülte a figyelmedet.

    A covid halálozási arány sajnos 7%-al növeli meg az éves halálozási statisztikát, ami azt jelenti, hogy az eddigi 20 ezres adatokból 1400 lenne az év végi covid miatti növekmény. Minden ember élete drága, de erre felépíteni egy gyilkos kormány stratégiát, ez a böszmeség barátom.

    Szóval honnan tájékozódsz a híreket illetően? Milyen szerzőket olvasol? Állj elő a farbával!

  64. Tisztelt galapagosz!
    Nekem minden információ beszerzéséhez elegendő Tiborbá oldala!

    „A covid halálozási arány sajnos 7%-al növeli meg az éves halálozási statisztikát, ami azt jelenti, hogy az eddigi 20 ezres adatokból 1400 lenne az év végi covid miatti növekmény. ”
    🙂 Szinte hallom, ahogy sokan -hozzád hasonlóan- csapkodják a térdeiket! De én ezen sajnos nem tudok nevetni barátocskám…
    Mindig lemaradsz, mint a Kormány. Tényleg a jelenlegi adatokat statikusnak véve akarsz előre jelezni járványügyi folyamatokat?
    Te Lucky Luke 🙂

  65. Hatalmas a baj. A Fidesz mégis gyurcsányozik, hogy mi lenne ha, meg hogy az ellenzék oltás ellenes.

    Mióta van kormányon a Fidesz? Konkrétan dátumot kérek. Mióta van kétharmados többsége? Konkrétan dátumot kérek.
    Mit is jelent a kétharmados többség? Konkrétan választ várok.
    Mit is jelent a rendkívüli jogrend? Konkrétan választ várok.

    Tehát kétharmados többség, gyakorlatilag teljhatalom.
    Plusz felruházva bármire igazából, a rendkívüli jogrend miatt. (akár tankkal is lőhetnének civileket)

    Na akkor ki az isten felelős azért ami most van, ha nem a Fidesz, illetve Orbán Viktor?

    Adott egy tényleg tehetséges politikus, akibe belebujt az ördög. Mert már nyolc éve bármit megtehet. Mert itt se fék sem ellensúly. Semmi sem akadály. Ezt pedig kihasználja bárki, igazából minden tehetség nélkül is.

  66. 68: Horváth Csongor!
    Tibor bá jó hírforrás, élettapasztalata, tájékozottsága, tudása révén. Sokmindenben egyetértek vele, gondolkodásra késztet, más szemszögből láttat dolgokat. De soha ne csak egy hírforrásból tájékozódj! Nehogy úgy járj, mint az észak-koreai emberek.

    Én sem a statisztikán nevettem, hanem rajtad, te mesüge.

    És itt tényleg fejet hajtok minden covid áldozat és hozzátartozójuk előtt, mert minden emberélet drága. A 2019-2020-as adatokat elemezték, valamint még ez év február végéig az első két hónapot, így jött ki a 7%-os növekmény. Külön kiemelték, hogy nálunk azért ilyen alacsony ez a szám, mert nálunk békeidőben is sokkal magasabb a halálozási statisztika, mint a többi országban. A briteknél, olaszoknál, spanyoloknál ez 12%, oroszoknál 10%(tehát a békebeli időszakot hasonlították össze a covid első 14 hónapjával, ami az első és második hullámot jelenti) ami nem vígasztal bennünket, de az a helyzet, hogy Európában nagyon tarol a vírus. Természetesen 2022-ben tudjuk csak meg, hogy a harmadik hullám miatti növekedés hány százalékos lesz, vagyis ténylegesen mennyi áldozatot szedett a covid, abban a reményben, hogy nem lesz negyedik hullám. Ezért mondtam neked és többeknek is, hogy sokkal higgadtabban kell nyilatkozni ez ügyben, mert világjárvány van és mindenki mindent megtesz a legjobb tudása szerint, hogy megállítsa.

  67. Csongor és galapagosz!
    Nem kell ilyen alapos módon egymásnak esnetek. Most mindenki ideges, mindenki frusztrált, pattanásig feszültek az idegek, de a valóban értelmes ember valahogy úrrá teheti magát a helyzeten. Ne egymáson verjétek le mások hülyeségét.

    galapagosz:
    Abszolút vagy ahhoz közelálló független médium nem létezik, de a magyar kormány közeli média nevetségesen félre tájékoztat. Viszont a baloldali tájékoztatás legalább megpróbál objektív lenni magyarországi vonatkozásban. Külpolitikában az orbáni média egy pinahajszállal jobb, mint az ellenzéki. Ez utóbbi abszolút Nyugat barát.

  68. 69: Dan!
    A leghatékonyabb védekezés az oltás. A gyurcsányozás jogosságához csak egyetlen számot kell megvizsgálni: hány embert oltanak be keleti vakcinával. Akkor egészen pontosan megtudjuk, hogy hány emberrel kevesebbet oltottak volna be, ha az ellenzék kormányoz.

    Orbán Viktor magára vállalta a felelősséget, amikor remélhetőleg nemsokára lecseng a járvány, mindennel el kell számolnia. De legkésőbb 2022-ben.

  69. Normális ország normális kormánya ilyenkor egységesen az ellenzékkel, együttes erővel próbálná meg menteni a menthetőt. Ez nem választási szembenállás, ez konkrétan egy valós „támadás” nem csak a magyarok ellen, hanem az emberiség ellen, minden ember ellen független a pártnézettől,vallástól, nemi identitától. Ha az emberiség és a politikusok ezt nem fogják fel, ott hatalmas nagy baj van.

  70. 72…galapagosz. Még egyszer megkérdeztem, Gyurcsány mióta nem miniszterelnök? Itt nincs mi lett volna ha. Persze írd ide a konkrét számot is a mi lett volna ha mellé. Elárulom, nehéz lesz. Lehet hogy valakiket hülyének nézhetsz, engem nem.

    A keleti vakcinákkal sem sikerült lassan fél év távlatában beoltani a lakosság minimum felét sem. Sőt az egyharmadát sem…

  71. 73: Dan!
    Teljes mértékben egyetértek veled, de ez fordítva is igaz. Egy normális ellenzéknek nem kell rászervezni a dolgokra és megkérdőjelezni a hazai szakértők véleményét az oltással kapcsolatban. Én ezt leegyszerűsítve úgy képzelem el, mint egy iskolai osztályt. Az osztályfőnök a kiválasztott gyerekek egy részével vállalkozik egy feladat végrehajtására, a többiek pedig nem kérdőjelezik meg és nem hátráltatják a munkájukat, hanem teszik a dolgukat, ha segítséget kérnek tőlük.

  72. 74: Dan!
    Biztos lehetsz benne, hogy nem nézlek hülyének, nem tudom honnan vetted ezt. Természetesen álkérdés volt, hogy pontosan hány keleti vakcinával oltottak eddig, mert a lényeg ebben az esetben az, hogy az ellenzék elutasította a keleti vakcinát.

    Három hónapja oltanak, nem fél éve. Annyit oltanak, amennyi oltóanyag van. Most már napi 50 ezer embert. Oltások tekintetében másodikak vagyunk az EU-ban. Az egészségügy erején felül teljesít, ne kérdőjelezzük már meg a munkájukat csupán aktuálpolitika miatt.

  73. 22.Világfigyelő, 61.galapagosz:

    Mielőtt még egyesek túlságosan beleélnék magukat, hogy a magas halálozási rátát a népesség állapota okozza és a kormány az egészben nem hibás és semmi köze nincs hozzá, lássuk a következőket:

    Ország # Halál/1 millió fő # Elhízás férfi % # Rák (mindkét nem) /100000 fő # Várható élettartam (mindkét nem)

    Csehország 2398 27.32 296.7 79.85
    Hungary 2022 29.12 368.1 77.31
    Montenegro 1965 24.11 NA 77.39
    Belgium 1962 23.99 345.8 82.11
    Szlovénia 1928 20.12 304.9 81.85
    .
    UK 1856 27.88 319.2 81.77
    .
    Italy 1776 20.94 290.6 84.01
    .
    USA 1688 36.47 352.2 79.11
    .
    Australia 1137 30.57 468.0 83.94
    .
    Germany 909 25.04 313.1 81.88

    Na aki a fentiekből világos korrelációt ki tud olvasni, az megérdemli.

    Szóval az adatok nem támasztják alá, azt a kormány mosdató feltételezést, hogy azért rossz a halálozási statisztikánk, mert rossz a lakosság egészségügyi állapota.
    Mert erről a kormány nem tehet (dehogy nem, 10 év mire ment el a lopáson kívül?)

    Biztosan szerepet játszik, de sok függ még egyéb tényezőkön is, mert a korreláció messze nem tökéletes.
    Oltás, védekezés időbelisége, mértéke, egészségügy helyzete, jósága stb.

    21.Világfigyelő:

    „Annyira bírom a “tegnap láttam a TV-ben” típusú érveket. A Hofi mondta régen, hogy “anyósom tudja….Géza, most jöttem a piacról…””

    Pedig sokban hasonlítanak, a tényekkel nem alátámasztott kinyilatkoztatásaidra.

    Egyébként kísértetiesen hasonló sztori volt egy Magyarországra menekült orosz üzletemberrel is.
    Jó menő vállalkozása volt Oroszországba, de a helyi hatalomnak megtetszett.
    Együttműködve az ottani rendőrséggel és az igazságszolgáltatással sikeresen elvették a vállalkozását és megfenyegették.

    Már tíz év körül Magyarországon élt menekültként, a családját is kimenekítette, amikor a magyar hatóság úgy döntött (OV országlása alatt), hogy visszatoloncolná Oroszországba.
    Hogy miért, azt nem nehéz kitalálni…

    Hiába mondta, hogy ott Oroszországban nem sok jóra számíthat.
    Nem tudom, hogy hol tart az ügye, de jó pár bíróságot megjárt, talán már EU szinten megy a harca.

  74. 75: Idegen!
    Ha nem haragszol, ebben a kérdésben én inkább a szakértőkre támaszkodom!

  75. Bocsánat ,hogy ez ügyben még egy mondatot becsempészek ide.Egyben biztos vagyok:Ha Orbán hat héttel korábban vezette volna be a vesztegzárat és nem lett volna annyival több covidos halott,mint amennyivel sajnos lett,akkor a gazdasági helyzet csődközeli állapota miatt neveznétek Orbánt gyilkosnak.Akkor sem dicsérnétek.Úgy érzem mindegy hogy mit tesz így is úgy is gyilkos.Ez most a divat.Mondja már végre meg valaki ,hogy melyik ellenzéki politikusba szerelmes,mert,hogy eddig senki se mert,vagy akart egy „ellenlábast” szeretett politikusaként megjelölni.Talán Kunhalmi Ágnes vagy Fekete Bandi vagy talán Gyurcsány Ferenc???Gondolom :mindegy hogy kicsoda csak ne Orbán! Nos ezt a fajta előrelátást nem tartom okos politizálásnak,jövő építő gondolkodásnak.Egyébként nagyon igaz megállapításnak tartom,hogy jön a választás és akkor -ha véletlenül sikerülne – csalás nélkül lebonyolítani,akkor minden magyar eldöntheti ,hogy merre tovább!
    Ez az oldal pedig arról híres ,hogy intelligens emberek oldala,hogy bújj ki O.V seggéből nem tartom demokratikus vélemény nyilvánításnak!!!Persze azért harag nincs! Csak igyekszem ennek fórumnak bal oldalra „túlzott elbillenését” ellensúlyozni!

  76. 70:
    „Ezért mondtam neked és többeknek is, hogy sokkal higgadtabban kell nyilatkozni ez ügyben, mert világjárvány van és mindenki mindent megtesz a legjobb tudása szerint, hogy megállítsa.”
    – Ez megint nem igaz. Idehaza szinte semmi sem történt hosszabb ideig, bizonyítható OV. teketóriázása és most is a nyitással foglalkozik, mi több törvénykezik a szakemberek markáns véleménye és a súlyos, negatív tapasztalatok ellenére.
    Sok ember halt meg miatta, s itt az idő, hogy ne nézzük tétlenül a további ámokfutását! Remélem sok értelmes embernél betelik már a pohár!

    71: Tiborbá:
    Váltig állítja, hogy Orbán nem felelős. Tolja a fideszes propagandát.
    Tévesen következtet és sárral dobálózik… Közben emberek halnak meg ezerszám, akiket még tévesen hibáztat is, mint egészségtelen életmódú embereket, ami szépen összecseng a „többségében idős, krónikus beteg ember” aljas kormányzati narratívával.
    Talán egyetértesz vele? Mert akkor tessék levenni ezeket a vérlázító, reakciós posztokat…

    Na jó, meggyőzni az ilyet úgysem lehet, mint vak hívőt az istennel kapcsolatos kérdésekben, így ignorálom a jövőben.

    78: sandor55:
    Tudd meg, én például nem vagyok balos, de balfasz sem!

    A gazdaságot megjegyzem nem a baloldal tolná, hiszen nem is az ő érdekük, hogy pörögjön. Nyilván mindig lenne kárvallott, ellenvéleményre helyezkedő ember/emberek, de most a logika és az életvédelem mentén gondolkodunk, s ebbe semmilyen nyitás nem fér még bele. Eddig minden ilyen korábbi elgondolásnak és azokkal kapcsolatos kormányzati erőltetésének csak megittuk a levét! Vagy ez sem így van?

    A képlet kurva egyszerű!
    Tavaly ilyenkor zártunk, sikert könyvelhettünk el.
    Szeptemberre minden megváltozott, mert a nép nagy része, de egyáltalán nem biztos, hogy a többsége, ill. ha a többsége, a döntés akkor is helytelen, vurstlit akart, s megkapta. Azóta tapasztaljuk, hogy csúszunk lefelé. A brit mutáns érkezésével, amelyre szinte semmi reakció nem volt 3 héten keresztül szakadékba estünk.
    Ennek most melyik részét vitatja a kizárólag „jobbos agy”?!
    Mert nekem speciel tök mindegy, hogy honnan jött a politikus, ha ennyire rossz döntéseket hoz, ráadásul erőből (eü. dolgozókkal szembeni, vagy tanárokkal szembeni leszarás), arrogánsan (kétharmad), hazugságok közepette (össze-vissza tájékoztatás, most már akár kimondható az oltásmutyi is), hiteltelenül (igaz keresztény értékrend).

  77. 77.galapagosz:
    „Ha nem haragszol, ebben a kérdésben én inkább a szakértőkre támaszkodom!”

    Azt ne mond, hogy a Világfigyelő által 21-ben adott adat források és a https://www.worldometers.info/coronavirus/ nem szakértők által összeállított adatbázis hivatalos forrásokból.

    Ha „kormányközeli” szakértőkre hivatkozol, akkor nincs több kérdésem.

    Az adatok ott vannak, cáfolni kéne.
    Ja az nem megy, csak definiálatlan szakértőkre hivatkozni.

  78. Idegen….

    Megint egy oltári hülyeséggel jösz.

    Másoljuk ide ami Torubarov ügyéről található az EU kúria honlapjáról…alább a linket is megadom…

    „A. Torubarov, aki orosz állampolgár, vállalkozóként, valamint egy orosz ellenzéki párt és a vállalkozók érdekeit képviselő civil társadalmi szervezet tagjaként tevékenykedett. Oroszországban 2008‑tól kezdődően több büntetőeljárás indult ellene. A. Torubarov ezért elhagyta Oroszországot, hogy először Ausztriában, majd pedig a Cseh Köztársaságban telepedjen le, ahonnan 2013. május 2‑án kiadták Oroszországnak.”

    Figyelsz! Csehország is kiadta Oroszországnak.

    „2014. augusztus 15‑én meghozott határozatával a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal e nemzetközi védelem iránti kérelmet elutasította. E hivatal határozatának alátámasztása érdekében megállapította, hogy az A. Torubarov által tett nyilatkozatok, valamint a beszerzett országinformációk azt támasztották alá, hogy vele szemben sem politikai, sem más alapon üldöztetés nem valószínűsíthető, illetve az sem, hogy ott a 2011/95 irányelv 15. cikke szerinti súlyos sérelmet szenvedne.”

    Szóval megint egy olyan emberről van szó, aki a korrupcióját azzal próbálja takargatni, hogy ő tkp. „Putyin kritikus”. Nevetséges!!!!

    https://curia.europa.eu/juris/document/document.jsf;jsessionid=E4B90616AD508269888926EA30B1C58D?text=&docid=216550&pageIndex=0&doclang=hu&mode=lst&dir=&occ=first&part=1&cid=470132

  79. 76, 81:
    A hülyéje, ide jött Putyin elől?
    Miért nem a Bahamákra ment…, vagy legalább Luxemburgba…

  80. 82 linkje alapján:
    Én feladom! L.S. újra itt van… vagy a magyar hangja.

  81. 79: Horváth Csongor!
    Orbán személyesen vállalta a felelősséget mindenért, ami történik. Mindennel el kell számolnia, legkésőbb 2022-ben. A járvány kezelésében a kormány felelőssége is benne van, ezt többször is mondtam. De az egész világon ez a helyzet, mindenki küzd a legjobb tudása szerint. Csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy nem helytálló a gyilkos kormány jelző. Nem az embereket hibáztatom, hanem tényként közöltem, hogy a covid egy rossz egészségi állapotban lévő lakosságot ért el Magyarországon. Olvasd el te is a 82-es hozzászólásomban belinkelt elemzést, meglátod, hogy sokkal összetettebb a helyzet, mint ahogy itt tolod ezerrel. Amúgy meg ne feszülj már be annyira!

  82. Idegen

    Ez a történet pont azt bizonyítja, hogy az EU korrupt. Egy korrupcióban érintett elmenekül saját hazájának az igazságszolgáltatása elől, Magyarországon nem veszik be a szövegét, de az EU ráarőszakolja Magyarországra, hogy fogadjuk be menekültként.

  83. 85:
    Csak ennék már meg egymást ezek a korrupt sakálok! 😀

  84. 81.Világfigyelő:

    ” határozat ellen A. Torubarov keresetet terjesztett elő a kérdést előterjesztő bíróság, a Pécsi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság (Magyarország) előtt. E bíróság 2015. május 6‑án meghozott ítéletével az említett határozatot hatályon kívül helyezte, és a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalt új eljárás lefolytatására és új határozat meghozatalára kötelezte. Erre a hatályon kívül helyezésre azon indokok miatt került sor, hogy ugyanezen határozat belső ellentmondásokban szenved, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal a tényállást nagymértékben feltáratlanul hagyta, illetőleg a feltárt tényeket tendenciózusan válogatva értékelte, így a határozata megalapozatlan, és érdemi felülvizsgálatra sem alkalmas. Határozatában az említett bíróság emellett a megismételt eljárásra vonatkozóan részletes utasításokat adott a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalnak az utóbbi által megvizsgálandó tényezőkkel kapcsolatban.”

    ” A második közigazgatási eljárás végén a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal 2016. június 22‑én meghozott határozatával ismételten elutasította A. Torubarov nemzetközi védelem iránti kérelmét, és többek között rámutatott arra, hogy származási országában biztosított a független bírósági eljáráshoz való jog, és ott az üldöztetés semmilyen veszélyének nincs kitéve. Ezen új határozat alátámasztására és a kérdést előterjesztő bíróság által adott részletes utasításoknak megfelelően a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal az A. Torubarov által a rendelkezésére bocsátott valamennyi dokumentumra tekintettel többek között információkat szerzett be az oroszországi korrupcióval és börtönviszonyokkal kapcsolatosan és az orosz igazságszolgáltatással összefüggésben.”

    Torubarov a késes támadás után döntött úgy, hogy menedékkérelemmel fordul Ausztriához, ahol
    a bíróság kimondta, hogy az orosz kiadatási kérelem alaptalan.

    „„Akkor még egy bilincset raktak rám, odaszólt az egyik őr, hogy maradjak nyugodtan, persze mi mást tehettem volna. Reménykedtem.” Később kiderült, hogy a Karl Schwarzenberg vezette cseh külügyminisztérium és a pénzügyminisztérium is próbált közbelépni.

    „Sosem felejtem el, a kapitány a következőt mondta az órák óta türelmesen várakozó utasoknak: a gép a cseh kormányfő engedélyével felszáll.”

    Nem sokkal később a cseh alkotmánybíróság elismerte, hogy jogtalan volt Torubarov kiadatása Oroszországnak. Még később pedig a kiadatás kapcsán korrupciógyanú is felmerült az akkori igazságügy-miniszter Pavel Blažekkel szemben.

    „„Valójában mindenkinek útjában voltam. Az üzletemet szétlopták, FSZB-közeli rohadékokhoz került. Ha ott vagyok, az akadékoskodásommal csak gondot okozok nekik.” 2013-ban a vállalkozókra vonatkozó amnesztiarendelettel az ő ügye semmissé lett volna. Interjút adott, ahol elmondta, hogy neki nem erre, hanem valódi igazságszolgáltatásra van szüksége, elvégre meghurcolták őt és a családját, elvették a másfél milliárd forintot érő üzletét. Ha elfogadná az amnesztiát, azzal elismerné, hogy vétkezett – mondta egy másik, már ukrajnai lapnak adott nyilatkozatában. Ezután azt az ügyet, amelyben Torubarov gyanúsított volt, vállalkozói csalásból átminősítették egyszerű csalásra, amely így már nem esett az amnesztiarendelet alá. ”

    „„Csecsenföldről üzentek, hogy hiba volt az interjúm, állítsam le magam, és mondjak le az üzletemről” – azért onnan, mert Csumanov – akire Torubarov egymillió dolláros ügyében 11 évet kért a katonai bíróság, társára pedig 6 évet – 2013 októberében, az ítélethirdetés elől ismeretlen helyre menekült, amiről később kiderült, hogy Csecsenföld. „Először a Genfbe tartó gépre nem engedték fel Moszkvában, de persze nem vették őrizetbe, így működik az FSZB. Ezután ment Csecsenföldre, azóta is ott van.” ”

    „„Nem különleges az én történetem, legalább 150 ezer orosz vállalkozó van hasonló helyzetben. Gondolj bele, Oroszországban minden hatodik vállalkozó ült, ül vagy épp folyamatban van a büntetőügye.””

    „Pedig rengeteg strasbourgi döntés van az emberi jogot sértő oroszországi börtönviszonyokról, sőt, külön a volgográdi körülményekről is. De beszédes a Volgográd megyei bírói kollégium egykori elnökhelyettesének, Szergej Zlobinnak a távozása öt éve, miután felszólalt a bíróságra gyakorolt nyomás ellen.

    Fazekas szerint a BÁH döntésében a jelenlegi magyar-orosz kapcsolatok is szerepet játszhatnak, politikailag érzékeny dolog lenne egy ilyen menedékkérelem elismerése, amely Oroszország számára is presztízsveszteséget jelenthet. Hogy a dolog mennyire kényelmetlen mindenkinek, azt jelzi Prága hozzáállása is. A magyar hatóságok az első elutasító határozat előtt felajánlották, hogy döntsenek a csehek az ügyben – erre Dublin ellenére is lehetőség van a szuverenitási klauzula alapján –, ám Csehország nem vállalta a feladatot.”

    „Ehhez képest meglepő, hogy a brit hatóságok szerint Litvinyenko polóniumos megmérgezésével gyanúsítható Andrej Lugovoj – aki az ügy kirobbanása után parlamenti mandátumot is kapott az operettellenzéki Vlagyimir Zsirinovszkij vezette Orosz Liberális Demokrata Párttól (LDPR) – külön levélben szólította fel a volgográdi rendőrfőnököt, hogy „a törvényeknek megfelelően tegye meg a szükséges lépéseket” Torubarov ellen. Lugovoj megjelenése a BBC érdeklődését is felkeltette Torubarov ügye iránt.”

    „A BÁH másodszori elutasító határozatát – amelyben az AH közelebbről nem meghatározott nemzetbiztonsági kockázattal kapcsolatos állásfoglalásra hivatkozott – Torubarov ismét megtámadta. Ám mielőtt újra bíróságra került volna az ügy, a BÁH visszavonta saját döntését, elismerve, hogy nem volt körültekintő. Egyelőre tehát újra a BÁH-nál pattog a labda. Csak az újabb döntés után – amennyiben az ismét elutasító lesz – jöhet a bíróság. Egyelőre azonban időpont nincs.”

    „Ebben a második határozatban a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal az Alkotmányvédelmi Hivatal (Magyarország) szakhatósági állásfoglalását is alapul vette. Ez utóbbi megállapította, hogy A. Torubarov magyarországi tartózkodása nemzetbiztonsági érdeket sért, mivel az érintett a menekültek helyzetére vonatkozó, 1967. január 31‑én New York‑ban aláírt és 1967. október 4‑én hatályba lépett jegyzőkönyv (kihirdette: az 1989. évi 15. tvr.) által kiegészített és módosított, a menekültek helyzetére vonatkozó, 1951. július 28‑án Genfben aláírt és 1954. április 22‑én hatályba lépett egyezmény (Recueil des traités des Nations unies [1954], 189. kötet, 150. o., 2545. sz.; kihirdette: az 1989. évi 15. tvr.) 1. cikke F. pontjának c) alpontja értelmében az Egyesült Nemzetek céljaiba és elveibe ütköző cselekményekben bűnös.

    29 A. Torubarov a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal 2016. június 22‑i határozatával szemben keresetet indított a kérdést előterjesztő bíróság előtt. Ez a bíróság 2017. február 25‑én meghozott ítéletével hatályon kívül helyezte ezt a határozatot, és a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalt új eljárás lefolytatására és új határozat hozatalára kötelezte. A bíróság álláspontja szerint ugyanis a 2016. június 22‑i határozat két okból volt törvénysértő: egyrészt az érintett országra vonatkozó információk kirívóan okszerűtlen mérlegelése, másrészt az Alkotmányvédelmi Hivatal által előterjesztett szakhatósági állásfoglalás elfogadása miatt.

    30 E tekintetben a kérdést előterjesztő bíróság kimondta, hogy az e határozatban rögzített tényekből egyértelműen megállapítható – a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal által végzett értékeléssel ellentétben – A. Torubarovnak a politikai meggyőződése miatti üldöztetéstől való megalapozott félelme Oroszországban, valamint az attól való félelme, hogy ott súlyos sérelmet szenved. Rámutatott továbbá arra, hogy a nemzeti minősített adattartalommal bíró, az Alkotmányvédelmi Hivatal által előterjesztett szakhatósági állásfoglalás tartalma és annak rendelkező része nincs összhangban, és a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal nem értékelte e szakhatósági állásfoglalás tartalmát, amelyből egyértelműen arra lehetett következtetni, hogy az abban leírt események nem az A. Torubarov terhére rótt tényeknek minősülnek, hanem éppen ellenkezőleg, a nemzetközi védelem iránti kérelmének megalapozottságát igazoló bizonyítékoknak.”

    ” 2017. május 15‑i határozatával (a továbbiakban: szóban forgó határozat) a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal harmadszor is elutasította A. Torubarov nemzetközi védelem iránti kérelmét mind a menekült jogállás, mind pedig az oltalmazotti jogállás elismerését illetően többek között azzal az indokkal, hogy esetében nem állapítható meg a politikai okból történő üldöztetés. Ez a hivatal azonban már nem hivatkozott az Alkotmányvédelmi Hivatal szakhatósági állásfoglalására határozatának alátámasztása érdekében.”

    „A fentiek összességéből az következik, hogy a 2013/32 irányelv 46. cikkének a Charta 47. cikkével összefüggésben értelmezett (3) bekezdését úgy kell értelmezni, hogy az alapeljárásban szóban forgóhoz hasonló körülmények között, amikor az elsőfokú bíróság a nemzetközi védelmet kérelmező által előadott összes releváns ténybeli és jogi körülmény teljes körű és ex nunc vizsgálatának elvégzését követően megállapította, hogy a 2011/95 irányelvben előírt kritériumok alapján e kérelmező számára ilyen védelmet kell elismerni az általa kérelmének alátámasztására hivatkozott indok miatt, azonban a közigazgatási szerv vagy kvázi bírói testület ezt követően egy ezzel ellentétes tartalmú határozatot fogad el, anélkül hogy e tekintetben az említett kérelmező nemzetközi védelem iránti igényeivel kapcsolatos új értékelést igazoló új körülmények fennállását állapítaná meg, az említett bíróságnak meg kell változtatnia a korábbi ítéletének meg nem felelő, szóban forgó határozatot, és azt a saját határozatával kell helyettesítenie a nemzetközi védelem iránti kérelmet illetően, szükség esetén mellőzve annak a nemzeti szabályozásnak az alkalmazását, amely megtiltja számára, hogy így járjon el.”

    Nem folytatom, mert figyelmesen el kéne olvasnod és a korábban linkelt indexes linket is.

    Látom szeretsz szemezgetni az információkból, és csak azt beidézni, ami Neked és az elvbarátaidnak kedves.
    (cherry pikking)

    85.Világfigyelő:

    Ciki, ha nagyon hamar le lehet leplezni.

    „Ez a történet pont azt bizonyítja, hogy az EU korrupt. Egy korrupcióban érintett elmenekül saját hazájának az igazságszolgáltatása elől, Magyarországon nem veszik be a szövegét, de az EU ráarőszakolja Magyarországra, hogy fogadjuk be menekültként.”

    Oh, igen?
    Esetleg valami tényeket is mutatnál ennek a semmiben lebegő állítás alátámasztására?

    Vagy az nem megy, csak a kijelentés?
    Tehát ki fizetett le kit?
    A bizonyíték, text, audio, video stb.

    Oh, ránk erőszakolták a menekülteket, brrhhhüü.

    Orbán mennyit is engedett be stikában ? 20-30 ezret?
    Többet mint az EU kvóta, ami ellen oly nagy garral hadakozott)

    És akkor még a nem megfelelően átvilágított kötvényesekről nem is beszéltem!
    Tudod volt közöttük körözött pénzmosó, ukrán maffiózó, FSZB családtag stb.

  85. Nem hiszem, hogy Oroszországban bárkit érdekel az Európai Bíróság. És, szerencséjükre, megtehetik, hogy tesznek rá…

  86. 82.galapagosz:

    Ugye tudod, hogy a növekedes.hu, az a Matolcsy (az MNB-és) oldal, azaz ide szokott publikálni rendszerint.
    Vannak közöttük jó cikkek is!

    Be tudnád idézni a cikkből, hogy hol mondja azt, hogy a magyarországi népesség rossz egészségügyi állapota okozza magas covid halálesetek számát?
    Amit ugye a nemzetközi adatok nem támasztanak alá?

    A KSH főnök szakértelmét nem rég igazolta (az ide is beidézett) koronavirus halálesetek számolása.

    „Az egyik adat a Népességtudományi Kutatóintézet munkatársának tanulmányában szerepel. Ebben a szerző, Tóth G. Csaba az előző tíz év halálozási adatait vetette össze a 2020 március közepi-december végi időszakkal. Vagyis azzal, amikor megjelent a járvány Magyarországon. Tette ezt azért, mert arra volt kiváncsi, hogy a járvány milyen hatással volt a magyarországi halálozásokra. Az ő számításai szerint 13 700-zal növelhette meg a magyarországi halálesetek számát a koronavírus-járvány tavaly. A tanulmány elkészülte óta frissített KSH-s adatok szerint a többlethalandóság meghaladhatta a 14 ezret is. ”

    „A KSH elnök tájékoztatása szerint tavaly összesen 140 900-an hunytak el Magyarországon. Majd ezzel folytatódik az MTI-hír: „Az Eurostat honlapján is elérhető adatok szerint az ezt megelőző öt év, azaz a 2015-2019. közötti időszak átlagos halálozási adatához képest a növekedés 8 331 fő, ami 6,3 százalékos emelkedést jelent”. Számoljunk vissza: 140 900 – 8 331 = 132 569. Ennyi volt ezek szerint a 2015-19 közötti halálozás éves átlaga, amihez viszonyította a tavalyi adatokat a KSH elnök.

    Csakhogy a hivatkozott Eurostat honlapján lévő adatok szerint ez nem stimmel. Az ő adataik alapján 2015-19-ben kevesebben haltak meg Magyarországon, mint amit a KSH elnök alapul vett. Az ötéves átlag náluk 130 338. Márpedig ha ez az adat alacsonyabb, akkor nagyobb lesz a különbség, ha 2020-hoz viszonyítjuk. Újabb számítás: 140 900 – 130 338 = 10 562. Ennyi a tavalyi többlethalálozás, ha az Eurostat alapján számolunk. A 6,3 százalék helyett pedig 8,1 százalékos volt a növekedés. Még úgy is, hogy a KSH elnök beleszámolta a január-februári időszakot is, amikor nem volt járvány Magyarországon. „

    https://444.hu/2021/03/23/a-ksh-elnokenek-a-szamai-a-sajat-hivatalanak-adataival-sincsenek-osszhangban-a-tavalyi-tobblethalalozasrol

    A kormánypárti szakérőknek hiszel, hajrá.
    A hivatkozott cikk 7%-al számol?
    Hogyan?
    Kerekítették a KSH rosszul számolt 6,3%-át?

    „Ami a hazai adatokat illeti: az éves halálozáshoz képesti 7 százalékos többlet jócskán meghaladja az öngyilkosságok 1,3 százalékos és a balesetek 2,8 százalékos arányát, kisebb mértékben az emésztőrendszer betegségeinek 5 és a légzőrendszer betegségeinek 6,2 százalékos arányát is.”

  87. 88.Világfigyelő:
    Látom, szokásodhoz híven nem cáfolsz (87-et), csak mellébeszélsz!

  88. Minden amit beidéztél olyan szervezetek által kiadott dolgok, mint az EU bíróság. Oroszországban a strasbourgi bíróság senkit nem érdekel. Esetleg röhögnek egyet rajta.

    Szerintem a történetben ez egy cáfolhatatlan tény. Kit érdekel Oroszországban a strasbourgi bíróság? Miért kéne, hogy érdekelje őket?

  89. Idegen!
    Azt szeretném veled közölni, hogy én ekkora szöveget nem olvasok el, mert aki nem tudja magát röviden kifejezni, az nem ír olvasásra méltó szöveget.

  90. 96. Tibor bá:
    Elnézést, Világfigyelő szelektív, részrehajló beidézésre volt válasz.
    A vége az, hogy az orosz menekült javára ítéltek.

    „aki nem tudja magát röviden kifejezni, az nem ír olvasásra méltó szöveget.”

    Nem értek egyet, ahogyan a TLDR-el sem.

    Van amikor idézni kell, mert másképpen nem hiteles.
    Az idézett meg olyan, amilyen, főleg ha jogi.

    Egyébként, amikor idézek, próbálom a lényegesebb dolgokat idézni, ha valaki a hosszabb forrást nem akarja elolvasni.

    94.Világfigyelő:
    Én csak egy index linket adtam, egy korábban leírt emlékemhez forrásként, Te idézted be az EU ítélet egy részét.

  91. 94 re. Viszont egy stasbourgi országba menekült. Innentől kezdve az itteni jogszabály érvényes. Ha EU tagként kiadjuk, EU szabályt sértünk. Egy ember miatt csak akkor éri meg a szankció, ha több érdek fűződik a kiadásához, nem kormány szinten, hanem magyar nemzeti szinten. Ha a kiadatás megint egyéni érdekeket segít, az szimplán hazaárulás. Mivel EU tagok vagyunk.

  92. A kései és elhibázott védekezési intézkedések és az oltás az isten analógiájára valahogy eszembe jutott a tavaly nyári nyitás és tumultus a Balatonnál.
    Az angol vírust hagyják szabadon garázdálkodni.
    Betereltek tízmillió embert a mélyvízbe, majd pedig napi 30-40 ezer mentőövet /ez lenne a vakcina/ dobnak a fuldoklóknak.
    Arra büszke a kormány, hogy napi 30-40 ezer mentőövet dobva mentik a magyart. Akik pedig meghalnak, ők felelőtlenek, minek mentek a mélyvízbe.
    Egy időben történő, szakemberek véleményét jobban figyelembe vevő lezárás, lásd sikeresebben védekező országokat, jóval alacsonyabb halálozást, megbetegedést eredményez.
    Ha továbbra is laborként figyeltek volna az osztrákokra és adaptálják, láthatóan nálunk tízszer sikeresebb járványkezelésüket, akkor sokkal kevesebben fertőződnek és halnak meg, miközben az oltás ütemezettségét az semmiben sem akadályozva, valóban büszkélkedhetnének az átoltottság mértékével. Arra azt mondanám, ej ezt ól csinálták. De így, hogy világelsők vagyunk a halálozásban?!

  93. Van e összefüggés az élsport kimagasló sikerei a lakosság egészségi állapota és a világ legrosszabb halálozási statisztikája között?
    A regnáló kormány hívei szerint van. Azért erőltetik a hívek meg támogatják a stadionok építését is, az élsportolók kiemelt anyagi megbecsülését, mert az élsport sikere sportolásra ösztönzi a lakosságot így egészségesebbek leszünk.
    A kormány hívei továbbá azt is állítják, hogy mi az egyik legbetegebb nép vagyunk, ezért is sok nálunk a covid halott.
    Álljon itt egy rövid hír 2018-ból. Jobb mérőszámot az élsport sikerességének alátámasztására, mint az összesített olimpiai eredmények, keresve sem találhatnánk.

    „Magyarország a világ országai között feljött a második helyre az egy főre jutó olimpiai érmek listáján.” 2018

    Az azért magyarázatra szorul, hogy az élsportban mi vagyunk a világon a második legjobbak, eszerint nekünk kéne lenni a leg egészségesebbnek, de a betegségek terén mégis a legrosszabbak vagyunk? A lakosság rossz egészségi állapotára fogják a világ legnagyobb covid halálozást miközben a világon nálunk a leg sikeresebb az élsport. Bocsánat, második leg sikeresebb.

  94. Jordán Ferenc a saját bőrén tapasztalta meg, mi a koronavírus, szerencsére „megúszta” 40 fokos lázzal, tüdőgyulladással és gyógyszeres kezeléssel. A hálózatkutató biológus biztos benne, hogy a világjárványok visszaszorításában az csak egy kezdeti lépés, ha Bali helyett megelégszünk az Adriával, és leállunk a glóbuszt átszelő tömegturizmussal. Az Indexnek adott interjújában mesélt az afrikai, ázsiai „víruskeltető” piacokról, a leállított programról, mely a Covidhoz hasonló pandémiákat volt hivatott megelőzni, a jelenlegi járvány nyomán felkészülő Nipah-vírusról, és odasóz a globális és a magyar járványkezelésnek.

    Jordán Ferenc a Covidról: Már ketyeg az újabb időzített bomba
    https://index.hu/gazdasag/2021/03/28/jordan-ferenc-interju-koronavirus/

    Erősödik az új típusú koronavírus által okozott betegségtől (Covid-19) védő vakcináknak ellenálló vírusváltozatok megjelenésének veszélye, ha a napi új fertőződések számának gyors emelkedése mellett halad előre az oltási kampány – mondta a német kancelláriaminiszter egy vasárnapi lapinterjúban.

    Koronavírus: új, a vakcináknak ellenálló vírusmutációktól tart a német kancelláriaminiszter
    https://www.portfolio.hu/uzlet/20210328/koronavirus-uj-a-vakcinaknak-ellenallo-virusmutacioktol-tart-a-nemet-kancellariaminiszter-476138

  95. Kormányszóvivő:
    2020. május 31. – 06:54
    Szentkirályi Alexandra úgy fogalmazott: a kormány és a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs időben és jó intézkedéseket hozott, ennek köszönhetően Magyarország azon kevés ország közé tartozik, ahol a tömeges megbetegedést és a több ezer halálesetet el tudták kerülni.” Tehát a napi fertőzöttek számából és a napi halálozási adatokból vonta le a következtetést, azaz – oka a sikeres védekezés és a jóintézkedések.
    Mikor még kevés volt nálunk a covid halott, más országokhoz viszonyítva, akkor a napi-heti viszonylagos alacsony halálozás volt a kommunikáció dereka. A kormányoldali sajtó szintén ez alapján tartotta sikeresnek a védekezést.
    Most, hogy elképesztően sokan halnak meg, stratégiát váltottak. Már az éves többlethalálozás az irányadó. Ha idővel itt is kenterbe verjük a világot, akkor más önigazolás után néznek. Mindig lehet olyan viszonyrendszer citálni ami önigazolásra alkalmas. De csak arra.
    Már a KSH sem a régi.
    Kettő példa. A KSH szerinti átlagkereset nem egyezik meg az EU-nak szolgáltatott adatokból számított átlagbérrel. Úgy 20% körüli a különbség. A KSH számítás a magasabb átlagbér.
    Érdemes utánaolvasni, mikor mit, mekkora súllyal számítanak bele a fogyasztói kosárba. A KSH pedig közzéteszi a hihetetlenül alacsony inflációs adatot.
    Na még egy adat hitelességéről, ami aktuális, ez az egészségügyi kiadás mértéke.
    Látszólag nőtt az egészségügyre fordított összeg.
    A trükk az, hogy sok tétel, ami pl. szociális kiadásként szerepelt a költségvetésben, átírták az eü kiadási sorba.
    Fentebb már megírták, a halálozásba a jan-febr. hónapot is beleszámították, mikor nem is volt nálunk járvány.

  96. A kínai Sinopharm vakcina gyártója megvizsgálja, szükség van-e harmadik emlékeztető oltásra is a hatásosabb védettség érdekében – írja a Reuters. Az oltóanyagot gyártó Kínai Nemzeti Gyógyszerészeti Csoport ehhez áttekinti a III. fázisú klinikai vizsgálatok eredményeit. Mint korábban megírtuk, az Egyesült Arab Emírségekben kettő helyett egy harmadik oltásra is szükség van, miután úgy találták, hogy bizonyos esetekben két oltás nem vált ki megfelelő mértékű védettséget, vagyis a szervezet nem termel elég antitestet a beoltottaknál.

    A Sinopharm gyártója megvizsgálja, tényleg szükség van-e harmadik emlékeztető oltásra
    https://telex.hu/koronavirus/2021/03/28/sinopharm-kina-harmadik-emlekezteto-oltas-vakcina-vedettseg-vizsgalat

  97. 104 – Python:
    A folyamatos mutáció miatt az emberiségnek hozzá kell szokni az állandó és folyamatos oltásokhoz.

  98. 100 galapagosz
    Tudod, ebben meg az a furcsa, hogy a második hullám csúcsán alig volt több halálozás nálunk, mint Ausztriában (177/127), innen jutottunk el odáig, hogy most a napi halálozás több mint kilencszerese, mint az övék. (237/25).
    Ezt nehéz magyarázni a másfajta számítással…

  99. Na , hogy valamiért dicsérjük a kormány tevékenységét:

    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210328/vedooltasok-magyarorszag-mar-az-elso-helyen-all-egesz-eu-ban-476148

    Mondjuk az röhej, hogy az EU-s adatszolgáltatást kell nézni, ha Magyarországról részletesebb adatot akar az ember, mert Magyarországon ezek valamiért nem fellelhetőek.

    Az EMA engedéllyel nem rendelkező kínai vakcina kapcsán nagyon érdekes lesz a Python által említett (104) harmadik oltás szerepe.
    Mert az ugye rontja ezt a szép összképet azért a drága árért, de viszont pontosan szállítanak.
    Az orosz vakcina nem nagyon számít mer kevesebbet és késve szállítanak.

  100. „De nem, ezúttal is politikai ügy lett a járványból, a kínaiak megpróbálták eltusolni, börtönbe zárták a kórokozót azonosító orvost. Türkmenisztánban betiltották a koronavírus szó használatát. A brazil elnök sem hisz a járványban. Nálunk az alapvető járványügyi adatok átláthatatlanok, a kórházakban tilos nyilatkozni, közgazdászok diktálják a nyitás feltételeit, hazugság és korrupció melegágya a járványhelyzet.

    Eszement, buta módon nemzeti konzultációval kérik ki az emberek véleményét, irritálóan együgyű módon.

    Ilyen szempontból azt lehet mondani, hogy a politikusok nagyságrendekkel veszélyesebbek, mint a vírusok vagy a denevérek.

    https://index.hu/gazdasag/2021/03/28/jordan-ferenc-interju-koronavirus/

  101. 101.Károly!
    Bárcsak igazad lenne abban, hogy az egy főre jutó olimpiai aranyérmek száma egyenesen arányos az ország egészségi állapotával! Nyilván az élsportnak van egy motivációs hatása az emberekre, de a nagy jeges Duna átúszó és maratoni futó Schirilla György szavaival élve: Az egészséges táplálkozás testmozgás nélkül félkarú óriás. Ez bizony fordítva is igaz. A lakosság egészségi állapotának egy része a rendszeres testmozgás, másik része az egészséges táplálkozás. És akkor még nem beszéltünk a legfontosabb tényezőről, mely Papp Lajos szívsebész professzor szerint a stressz. Az első helyen a családi stresszt, másodikon a munkahelyit, harmadikon a nemzetit említi. Ebben van valami igazság, mert soha ennyi válás, mozaikcsalád, munkahelyi versengés nem volt még, nem beszélve a magyarokat ért nemzeti sorscsapásokról. Szóval nagyon összetett dolog ez, de az biztos, hogy nagyon sok betegségben vezetjük a statisztikákat és magas az évi halálozás világátlagban covid nélkül is. Ezt az állapotot lovagolja meg a covid járvány és ezért tarol a harmadik hullám is.

  102. 106: hubab!
    Igazad van hubab, jól elhúztunk Ausztria mellett. Ebben nagy szerepe van annak, hogy oda hetekkel később érkezett meg a harmadik hullám, az adatok pár héttel később fognak tetőzni, mint nálunk, ráadásul már egy magasabb védettségi állapotban érte őket az átoltottság miatt. Ez több más országban is így lesz, a tetőzés később lesz, ha addig sok embert beoltanak, alacsonyabb adatokkal megúszhatják, mint mi.

  103. 110 – galapagosz:
    Tudom, tudom, minden van csak Orbán nem hibás. Ezért neked fizetnek?

  104. 111:Tibor bá!
    Mint mondtam, nem aktuálpolitikai szempontok alapján vitázom. Objektíven, tényadatokra támaszkodva. Tessék cáfolni a tényeket!

    1.Magyarország első az EU-ban az oltások tekintetében (az oltás a leghatékonyabb védekezés)
    2.Magyarország vezeti a statisztikákat az EU-ban a szív-és érrendszeri valamint a rákos megbetegedésekben (lakosség általánosan rossz egészségi állapota)
    3.A covid halálozási többlet alapján 15 EU-s ország megelőz bennüneket. (a napi halálozási adatok önmagukban nem adnak valós összehasonlítási alapot)
    4.Magyarország következetes és szigorú intézkedéseket hozott(pl.:november 11-óta , gyakorlatilag mire visszamennek, már öt hónapja online oktatás van a középiskolákon, egyetemeken-minden más ország csiki-csukizott)

  105. 110: Tibor bá!
    Azt hiszem egyszer beszéltem a hozzászólásaimban Orbánról, amikor azt mondtam, hogy mindenért vállalja az egyszemélyi felelősséget és 2022-ben kiderül, hogyan végezte a dolgát. Minden hozzászólásomban tényadatokra támaszkodtam, amit személyeskedésekkel, valótlanságokkal, aktuálpolitikával megtöltve válaszoltak meg a legtöbben. Mint leírtam mindkét oldalról szerzem az információkat, Tibor bát is rendszeresen olvasok. A tényadatokat nehéz megcáfolni bárkinek is, ekkor jön az Orbánozás.

    Egyébként elárulom a titkot: Nem aktuálpolitikai szempontok alapján vitatkozom, hanem mindig azt képzelem el, hogy összejön egy teremben minden nemzetből egy ember és védi a mundér becsületét saját nemzete szempontjából. Tehát ezt a covid járványt is úgy fogom fel, mintha a többi nemzet vádjaival szemben kellene helytállnom. Ezért hivatkozom mindig a tényadatokra: a lakosság általánosan rossz egészségi állapotára és az oltások, védekezés sikerességére. De ezeket egzakt számok bizonyítják, senki nem tudja cáfolni, csak megy a vagdalkozás., orbánozás, amikor kifogynak az érvek.

    Amúgy szerintem a magyar ember lesz az utolsó, aki eltűnik a Föld színéről.

  106. 113 – galopagosz:
    „2022-ben kiderül, hogyan végezte a dolgát. ” Ebbe a mondataban benne van, hogy mennyit ér a véleményed. Nálunk 47 százalék szavazattal 67 százalékos többséget lehet elérni.

  107. 114: Tibor bá!
    Nem értem, mi köze ennek a véleményemhez. Nyerjen az ellenzék és szerezzen többséget. Az emberek majd eldöntik a választásokon, hogy ki vezesse az országot.
    Számomra értelmezhetetlen, hogy egy vitában mindig Orbánnál és a kormánynál köt ki a vitapartner az érdemi beszélgetés helyett. Amikor nem tudja a tényeket cáfolni, akkor jön Orbán, a rossz szavazási rendszer, stb. Nem lehetne egy picikét elszakadni az aktuál politikától és a konkrét tényeket nézni pandémia ügyében? Esetleg egy ellenérv az állításaimra?

  108. 115 – galapagosz:
    A választás témához te nyúltál hozzá. A tényeidhez pedig: 444.hu: „A koronavírus-járvány második hullámának elején, szeptemberben Orbán Viktor azt mondta, a védekezés sikerét Magyarország emberéletekben méri. Teljesen világos volt, hogy az egymillió főre eső halálos áldozatokat kell megszámolni ahhoz, hogy megmérjük ezt a sikert. Ebben a – Gulyás Gergely szerint is – meglehetősen ízléstelen versenyben Magyarország nagyon jól állt, ahol lehetett, össze is hasonlították az adatokat más, főképp nyugat-európai országok adataival.

    Aztán elindult a járvány harmadik hulláma. Ez a mutató, amihez ragaszkodtak a kormányzatban, egyre inkább sötétebb képet kezdett festeni a magyar járványkezelés teljesítményéről, világviszonylatban nálunk lett az egyik legrosszabb az egymillió főre számolt halálozás.

    Ezért mostanra előkerült egy másik adat, ami Gulyás Gergely szerint az egyetlen objektív összehasonlítási mód, és amely miatt Orbán Viktor március 15-én elmondhadta, hogy Magyarország „a sikeres járványkezeléssel mutatunk példát a következő nemzedéknek.””

  109. Látom, már elkezdődött a választási kampány.

    Tudtok olyan pártot, amit nem vásárolt meg a nagytőke? Ha akad is, amint a tűz közelébe kerülnek, ők is rajta lesznek a fizetési listán.

  110. 116. Tibor bá,

    Ez a három perces összeállítás hatásosan mutatja be, amiről beszélsz.

    https://www.youtube.com/watch?v=4kd5CRsF8M8

    Ősszel még dicsekedett Orbán, hogy milyen jók a magyar számok másokhoz képest, januárban már „nehéz összehasonlításokat csinálni” most meg már a lakosság egészségtelen életmódja az ok a rossz számok miatt, tehát a sok halálozás miatt a zemberek a felelősek.

  111. „MOSZ: annyi fiatal van intenzíven, hogy egyes kórházakban a 65-70 év felettieket nem tudják lélegeztetőgépre tenni”

    http://www.atv.hu/belfold/20210329-mosz-annyi-fiatal-van-intenziven-hogy-a-65-70-ev-felettieket-nem-tudjak-lelegeztetogepre-tenni

    Ráadásul(friss hír): „Salgótarjánban, Székesfehérváron, Szegeden, Zalaegerszegen, valamint Budapest agglomerációjában enyhén emelkedik a koronavírus örökítőanyaga a szennyvizekben. ” (Müller Cecília)

    Pedig már az elmúlt napokban arról volt szó, hogy csökkenést mutatnak a szennyvízadatok.

    Apropó: lehet még családi, baráti bulikat tartani? (Persze csak szigorúan este nyolcig). A húsvéti bevásárlás alatt is érvényes még az elmebeteg este hétkor való boltzárás és emiatti garantált tömeg a boltokban?

    „Szigorú és következetes intézkedések” igaz galapagosz barátunk?

  112. 112. galapagosz,

    1, Ez így nem elég konkrét. Első oltottak vagy második oltottak halmazára kell gondolni. Ki számít oltottnak? A védettség kialakulási ideje beleszámít, nem számít? A beadott vakcinák mind egyforma idő alatt adják a védelmet vagy nem? Ha nem, akkor átlagoltál vagy hogy számítottad ki a helyezésünket? Egyformán súlyoztál minden oltottat? Arra gondolok, ha egy tájékozódási futót beoltottak az igen picurkát számít a járvány terjedésének megfékezésében, mintha egy önkormányzati dolgozót, egy szociális munkást oltanának, aki százával kerülhet hosszabb rövidebb ideig kontaktba több alapbetegséggel rendelkező ügyféllel. Tehát súlyozott a rangsor, vagy darab-darab.

    2. Értem mit akarsz közölni, de egy egzakt felsorolásnál jobb, ha csak tényeket közölsz. Ilyen tényadat viszont nincs az EU-ban. Oszd meg, ha találsz ilyet.

    3. Megértettük, mikor azt írtátok, hogy minden ország másképp állapítja meg ki számít covid halottnak. De, ha mindenki másképp számol, akkor nem lehet rangsort sem felállítani.

    4. Nagyjából 320 ország van a világon. Hol néztél utána, hogy rajtunk kívül mindenki csiki csuki a felsőoktatás?
    „következetes, szigorú intézkedések” Gondolom pozitív jelzőknek szántad, de önmagában, ha valami következetes és szigorú az egyáltalán nem biztos, hogy életmentő és nem halált okozó.
    Csak rossz példa jutott eszembe. Auschwitz. Ott is következetes és szigorú intézkedések szabályozták az ottani életet, halált.

  113. 116: Tibor bá!
    A választást 2022-ben nyerje meg az, akire többen szavaznak. Engem nem érdekel az aktuál politika, Orbán és az ellenzék csatározása. Magyarország helyzetét szeretném megvitatni a pandémiában objektív tények alapján.

    A napi halálozási adatok egymillió főre vetítve önmagában nem alkalmasak összehasonlításra. (Nem érdekel, hogy Orbán mikor, mit mondott)

    Összehasonlításra egy adat alkalmas: előző évek átlagához képest mennyi a halálozási többlet, ugyanis ez mutatja a ténylegesen covidban elhunytak számát. Ebben Magyarországot 15 EU tagállam megelőzi. (Nem érdekel, hogy Gulyás mikor mit mondott)

    és 118-119: Gyarmathy!

    A magyarok halálozási statisztikái covid nélkül is toronymagasan vezetnek az egyes betegségekben. A covid az egész világon az idős, krónikus betegek körében tarol az esetek többségében. (ezek mind, mind Orbántól és Gulyástól, tavasztól, ősztől, mindentől független, objektív adatok, megcáfolhatatlanok)

    Objektív két szigorú és következetesen jó intézkedés: november 11 óta online oktatás és étteremzár. (Objektíve: Családi életbe nem szólhat bele Orbán, csak javasolhat. Felelőtlen barmok mellé nem állíthat őröket)

    Objektíven nem megfelelő intézkedés: A boltok 7 órai zárása, sűrű vásárlói létszám. (Ebben egyetértünk)

  114. 120: Károly!

    1.A lakosságarányosan beadott első oltások számában vezetjük az EU rangsort.

    2. Íme a lakosság szív- és érrendszeri valamint rákos megbetegedéseit mutató statisztikai táblázat az EU-ban:

    https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Causes_of_death_statistics/hu#F.C5.91bb_statisztikai_eredm.C3.A9nyek

    3. Talált, süllyedt. A napi halálozási adatok önmagukban véve alkalmatlanok korrekt rangsor felállítására. Erre csak a covidot megelőző 2019-es év és az azt követő 2020-as év végi adatok közötti növekmény alkalmas.

    4. Nem jól tudod. Nem 320 ország van, hanem 220 a világon. Általánosítottam a csiki-csukit illetően, de többször lehetett hallani a hírekben egyes országok lazításáról. Ma jelentették be, hogy Belgium is bezárja az iskolákat, mert beindult a harmadik hullám és Franciaország is szigorít ugyanezért, de ők regionálisan. Bevonták a magánkórházakat is már a rossz helyzet miatt. Ehhez képest Magyarország 5 hónapja tartó online tanrendje szigorú és következetes.

  115. Dóczi Viktor, az Országos Mentőszolgálat dolgozója szerint katasztrófa medicina van érvényben, ami azt jelenti, hogy senkinek nem kezdik meg az újraélesztését, ha meghal.

    Olyan sok a beteg, hogy pl. az Uzsoki kórházban senki nem kerülhet lélegeztetőre, aki 70 évnél idősebb. Kistarcsán 60 év alatt, míg a SOTE-n 65 év alattiaknak biztosítanak intenzív ellátást.

    https://www.reddit.com/r/hungary/comments/menslp/katasztrofa_medicina/

  116. galapagosz,

    „A napi halálozási adatok egymillió főre vetítve önmagában nem alkalmasak összehasonlításra. (Nem érdekel, hogy Orbán mikor, mit mondott)”

    Az egymillió főre jutó összes covid halálozásban már csak a csehek vannak Magyarország előtt, de a járványgörbét figyelve még utolérhetjük őket is.

  117. 122. galapagosz,

    „1.A lakosságarányosan beadott első oltások számában vezetjük az EU rangsort.”

    Igaz, hogy Magyarország az EU-ban első vagy második beadott oltások számában lakosságarányosan. A szépséghiba, hogy ezek jó része kínai vakcina. Tegnapi hír, hogy a Sinopharm gyártója vizsgálja, hogy szükséges-e egy harmadik oltás is a kellő védettség eléréséhez.
    Ha pedig szükséges, akkor hiába a sok beadott oltás, ha hatástalan vagy csak kevés a hatásfoka.

    „Sinopharm-vakcina: megszólalt a gyártó az antitesthiányos problémákról”
    https://www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/sinopharm-vakcina-oltas-harmadik-dozis-magyarorszag-gyarto-nyilatkozat.725968.html

    A kellő átoltottság letöri a járványt, ahogy erre jó példa Izrael vagy az UK. Csak ezekben az országokban egyetlen kínai oltást sem adtak be.

  118. 121. galapagosz,

    „(Objektíve: Családi életbe nem szólhat bele Orbán, csak javasolhat. Felelőtlen barmok mellé nem állíthat őröket)”

    Az UK-t ismerem közelebbről. Itt három hónapja tiltott más házába belépni, nem háztartásbelivel összejönni zárt térben, pl. autójába beülni.
    Szabad levegőn a távolság betartásával 1 személlyel lehetett találkozni(aki nem a háztartáshoz tartozik) pl. egy közös sétára, sportolásra.
    Mától ezt kibővítették hatra, de továbbra is csak szabad levegőn, pl. a kertben.

    Nem csak az átoltottság, hanem ez a szigorú szabályozás is hozzájárult a járvány letöréséhez.

  119. 112: „1.Magyarország első az EU-ban az oltások tekintetében (az oltás a leghatékonyabb védekezés)”
    Ennek nagyon örülünk, de…
    Egyelőre az oltás nagy hatékonysága a járvány adatokban nem látszik, majd csak akkor fog, ha már a nyájimmunitás szintje közelébe kerülünk.
    Az egyéb védekezési lépéseket is meg kellett volna tenni, hogy addig se hulljon a nép feleslegesen, amíg elérünk a nyájimmunitásig. (máshol rosszabb vakcinázás mellett is jobban állnak)
    Egyébként az EUs oltóanyagokból való részesedésünk is rendben van, lásd „Megérkezett vakcinaadagok (dózisok) Európában, gyártók szerinti bontásban, lakosságarányosan” https://444.hu/covid-4 most épp pont Görögország mellett lennénk, ha a keleti vakcinákat nem számoljuk.
    Viszont a grafikonból hiányzik 450 000 adag Sinopharm vakcina, aminek megérkeztét Szíjjártó már hetekkel ezelőtt bejelentette, de az EU felé jelentett adagok közt azóta se jelenik meg. Ha az is itt lenne, akkor 100 főre nem 30,5 hanem 35 vakcina jutna, viszont felhasználási arányunk máris csak 66% lenne 76% helyett. (plusz némi Sputnik-V-ről se tud az EU, amiről mi azt hisszük már itt van).
    Szerintem eléggé kilóg a lóláb már vakcinák 24%-ának fel nem használtságával is, de 34% már több mint a harmada az eddig bejött vakcináknak, amit nem adtak be.
    Kb 700-1200 ezer ember beoltható lenne még a már itt lévő szerekkel, mégis azt mondják a vakcina kevés itthon., nem az oltás lassú.
    Ha az „Oltottak száma és vakcinamennyiség” grafikont megnézed, abban már a múlt héten bejelentett Sputnik-v szállítmányok is benne vannak, akkor 1 225 000 adag vakcina vár beadásra, miközben napi átlagban 50 000 alatt adnak be. Most értük el a március 10-i készletek szintjét felhasználásban.

    „2.Magyarország vezeti a statisztikákat az EU-ban a szív-és érrendszeri valamint a rákos megbetegedésekben (lakosség általánosan rossz egészségi állapota)”

    A járvány első hullámát mégis sikerült minimális emberélet áldozatokkal megúszni. Sokkal jobb volt a helyzetünk, mint pl Ausztriáé ami azóta csúnyán átbillent.
    De ha ilyen szar a lakosság általános egészségi állapota, akkor nem épp az lenne az értelmes lépés, hogy a máshol alkalmazottnál szigorúbb hagyományos járványgátló intézkedéseket tesznek a lakosság védelmében?

    „3.A covid halálozási többlet alapján 15 EU-s ország megelőz bennüneket. (a napi halálozási adatok önmagukban nem adnak valós összehasonlítási alapot)”
    Ezt a statisztikát hol lehet elérni? Szívesen nyomon követném a helyzet változását ezen a mutatón is. Aztán ha már ebben is szarul állunk, megint keresnek a fideszesek valami újabb mutatót…
    (Ugye nem év/év mutatóról van szó, amiben az az időszak (jan, feb) is szerepel, amikor a COVID még Európába se jutott be?)

    „4.Magyarország következetes és szigorú intézkedéseket hozott(pl.:november 11-óta , gyakorlatilag mire visszamennek, már öt hónapja online oktatás van a középiskolákon, egyetemeken-minden más ország csiki-csukizott)”
    A nov 11-én meghozott szabályok is erősen megkésettek voltak, ráadásul az első hullámban meghozottaknál is enyhébbek voltak. De legalább ~3 hétre rá megindult az esetszámok csökkenése, majd karácsonytól kezdve a halálozási számok esése. Viszont fel kellett volna ismerni, amikor az intézkedések fenntartása ellenére január végén ismét növekdesnek indultak az esetszámok, hogy lépni kell. Az nem baj, ha a sofőr nem rángatja feleslegesen a kormányt, de ha belehajt a szakadékba, az bizony probléma.
    Megint a hullám eleje után kb másfél hónap kellett, hogy valamit tegyen a kormány (az se volt sok).
    Nézd meg mondjuk a brittek hogy reagáltak, milyen intézkedéseket hoztak a „brit mutáns” ellen, és hogyan sikerült levinniük a számokat (miközben az átoltottság még ott is gyerekcipőben járt akkor).

  120. 122: E táblázat alapján rákban valóban mi hullunk leginkább, de szív és érrendszeri valamint légzési betegségekben jópáran vannak előttünk. Őket miért nem viszi annyira COVID mint a magyarokat?

  121. 112.galapagosz:
    „Objektíven, tényadatokra támaszkodva. Tessék cáfolni a tényeket!”

    NAGYMÉRTÉKŰ POFÁTLANSÁGRA VALL, ha 77,79,82,84,92 után számonkéred a tények cáfolatát!

    Megkaptad, a felsorolt adatokat tényszerűen nem cáfoltad , hogy nincs egyértelmű korreláció az 1millió főre jutó Covid esetszám ( figyelem nem napi adatok, hanem aggregáltak!) és a elhízás, rák, várható átlagéletkor között, mivel jó pár adat ennek ellentmond.

    Ergo ezzel mentegetni a világ második magyarországi 1 millió főre jutó COVID halálozásokat ( még egyszer NEM napi, hanem aggregált), hogy nem a kormány hibája, nagy fokú szerecsen mosdatás részedről!

    Szakértőkre hivatkoztál, adtál egy novekedes.hu 🙂 linket, aminek kapcsolatát a témával azóta SE MAGYARÁZTAD EL.

    Nem beszélve az abban szereplő fals halálozási adatokról, amit szintén szóvá tettem 92-ben.

    Ezek után, van képed többször előhozni ugyanezt az érvelésedben.
    Aminek cáfolatára tényszerűen NEM reagáltál.

  122. 127: Tibor bá!
    Ezt nem bántóan mondtam, hogy nem érdekel Orbán mondandója, hanem arra céloztam, hogy nem tőle teszem függővé az objektív igazságot. Orbántól és az ellenzéktől függetlenül is meg lehet állapítani, hogy áll Magyarország víruskezelésben.
    Még egyszer bocsánat, ha személyesnek érezted a kijelentésemet, nem állt szándékomban, elismerem, kicsit sarkos volt a megfogalmazásom.

  123. 131:Idegen!
    Természetesen igazad van abban, hogy sajnos nem csak idős krónikus betegek halnak meg covid által, de az esetek többségében igen, ez minden országra igaz. A napi esetszámok azért nem jók az összehasonlításra, mert hiába kiugró Magyarországon a napi adat, ha az év végi összesítésnél ez nem látszik ugyanilyen nagynak. Ez azt jelenti, hogy az elhunytak között nagy számban vannak olyanok, akik nem a covid miatt hunytak el, csak statisztikailag oda számolják őket naponta, mert covidosok is voltak egyben. Az első év végi adatokat összehasonlítva az UK-ban 13%-os többlet jött ki, Magyarországon 7%.

    https://mandiner.hu/cikk/20210326_belfold_koronavirus_adatok_halalozas_elemzes

    Remélem, most már megérted az összefüggéseket, ettől jobban nem tudom elmagyarázni. Hivatkozást is tettem.

  124. Avatar ,Gyarmahty és Idegen: Köszönöm hogy utolsó hozzászólásaitokban összefoglaltátok a hatékony és szigorú intézkedések cáfolatát, amire nekem most nem volt ennyi időm pedig bosszantó a kormány állandó késlekedés e minden hullám elején és bosszantó az erről való figyelem elterelés.

  125. 130: Avatar!
    Igazad van, tényleg vannak olyan országok, amelyek bizonyos krónikus betegségekben előttünk járnak, a covid napi adataik pedig lényegesen jobbak a mieinknél. Tulajdonképpen itt rávilágítasz a lényegre, hogy a napi adatok önmagukban semmire sem jók. Mert ha megnézed ugyanezeknek az országoknak az év végi halálozási többletüket, ami a tényleges covid elhunytakat jelzi, sokkal rosszabb statisztikájuk van.

  126. 134: Csont!
    Az objektív adatok azt mutatják, hogy Magyarországot 15 EU-s tagállam megelőzi a ténylegesen covidban elhunytak statisztikájában. Nem minősítem a kormány járványkezelését, de ez tény.

  127. 135: Egyáltalán nem tartom jónak a _mai helyzet_ megítéléséhez a 2020/2019 halálozási többlet vizsgálatát. Egyrészt mint már említettem van benne 2 hónap amikor még Európában se volt a járvány, aztán pedig pár hónap amikor még csak néhány NyE-i országban volt jelen, KE-ban nem igazán.
    Aztán azzal védeni a _jelenlegi állapotot_, hogy az első fél évben jól védekeztünk megint elég gyenge. Nálunk igazából augusztus végétől indult a járvány (addig negatív volt a halálozási többlet), október közepén értük el az 1000 halálos áldozatot. Innen becsúszni a szerencsétlenebb sorsú országok közé épp azt mutatja, hogy valami gond van. Ha az első félidőben jó volt a hátvédünk, de most már harmadszor kapunk gólt a róla leszakadó csatárról, akkor lépni kell, le kell cserélni, nem várjuk meg hogy még 3-at kapjunk miatta, nem mondogatjuk, hogy csak az első félidőről lehet nyilatkozni egyelőre.
    De majd meglátjuk, mire mindenki be les oltva (ha lesz ilyen) mik lesznek a végleges számok.

  128. 136: Hát persze, dec 31 óta nyilván nem változott ez a sorrend se, nem most vagyunk a minden korábbi rekordot megdöntő számok időszakában… Ipiapacs, eredményhirdetés az első félidő eredménye alapján, csak közben megy a második félidő…
    Pont ez a hozzáállás volt akkor is, amikor Orbán bedobta az emberéletes „bon mot”-ját ősszel, csak az a mutató már csúnyába fordult azóta, mint ahogy ez is fog….

  129. 136. galapagosz,

    „Az objektív adatok azt mutatják, hogy Magyarországot 15 EU-s tagállam megelőzi a ténylegesen covidban elhunytak statisztikájában.”

    Nohát, ennyi vígasz marad, hogy a 9.6 milliós Magyarországot összehasonlítod a jóval nagyobb lakossággal rendelkező országokkal összes halálozásban?
    A vakcinázásnál tudsz lakosságarányosan számolni, a halálozásnál miért nem?

    Lehet a szart kenegetni, csak annyira folyik már mindenhonnan, hogy egyre nehezebb. Repedezik a hallgatás fala az eü dolgozók részéről és nagyon sötétnek kell lennie valakinek, ha nem látja a valóságot.

    http://www.atv.hu/videok/video-20210329-mosz-egyes-korhazakban-a-65-70-ev-felettieket-mar-nem-tudjak-lelegeztetogepre-tenni

  130. 133.galapagosz:

    Nem tudom , hogy tudod, hogy mi az a „naptárhatással korrigált” adat pl. GDP.
    Ekkor figyelembe veszik, az évenkénti eltérő számú szökőnapokat és az ünnepnapok számát és azzal korrigálják az adott adatot, a jobb összehasonlíthatóság végett.

    Ez értelemszerűen a COVID-19 adatoknál is el kell végezni, ha precíz összehasonlítást akarunk tenni.

    Ha maszatolni akarunk, akkor úgy számolunk ahogyan a KSH vagy a kormánypárti mandiner számol.

    Továbbá lásd 137.Avatar hozzászólását.

    „Az első év végi adatokat összehasonlítva az UK-ban 13%-os többlet jött ki, Magyarországon 7%.”

    Na most jó lenne, ha eldöntenéd, hogy a fenti idézettben és a novekedes.hu cikkben is beidézett 7% az igaz vagy a mandiner cikk ábráján a 8.7%?

    Mellesleg ez sem igaz lásd 92-tőt.

    „Több mint száz éve monitorozzák a Központi Statisztikai Hivatalnál az éves halálozásokat. Az általuk közölt hivatalos statisztikai adatok szerint 2020-ban 140 900 honfitársunk halt meg összesen. A KSH adatai szerint 8331-gyel nőtt a halálozás Magyarországon 2020-ban a korábbi évek átlagaihoz képest, nyilatkozta az MTI-nek a héten Vukovich Gabriella, a KSH elnöke.”

    Nos ezt az adatot a 92-ben beidézett cikk eléggé hiteltelenné tette.

    Tehát volt rá már korábban cáfolat, de Te figyelmen kívül hagytad.
    Mert ugye kormánypárti szakértők mondják meg a tutit!

    „A KSH elnök tájékoztatása szerint tavaly összesen 140 900-an hunytak el Magyarországon. Majd ezzel folytatódik az MTI-hír: „Az Eurostat honlapján is elérhető adatok szerint az ezt megelőző öt év, azaz a 2015-2019. közötti időszak átlagos halálozási adatához képest a növekedés 8 331 fő, ami 6,3 százalékos emelkedést jelent”. Számoljunk vissza: 140 900 – 8 331 = 132 569. Ennyi volt ezek szerint a 2015-19 közötti halálozás éves átlaga, amihez viszonyította a tavalyi adatokat a KSH elnök.

    Csakhogy a hivatkozott Eurostat honlapján lévő adatok szerint ez nem stimmel. Az ő adataik alapján 2015-19-ben kevesebben haltak meg Magyarországon, mint amit a KSH elnök alapul vett. Az ötéves átlag náluk 130 338. Márpedig ha ez az adat alacsonyabb, akkor nagyobb lesz a különbség, ha 2020-hoz viszonyítjuk. Újabb számítás: 140 900 – 130 338 = 10 562. Ennyi a tavalyi többlethalálozás, ha az Eurostat alapján számolunk. A 6,3 százalék helyett pedig 8,1 százalékos volt a növekedés. Még úgy is, hogy a KSH elnök beleszámolta a január-februári időszakot is, amikor nem volt járvány Magyarországon. “

    https://444.hu/2021/03/23/a-ksh-elnokenek-a-szamai-a-sajat-hivatalanak-adataival-sincsenek-osszhangban-a-tavalyi-tobblethalalozasrol

    https://ec.europa.eu/eurostat/databrowser/view/demo_mmonth/default/table

    Nos ha erre is adnál egy cáfolatot vagy magyarázatot.

    Eleve miért más az adat a halálozásban a KSH által EUStat felé lejelentett és a KSH elnöké által közöltben?

    Véletlen vagy tudatos kormánybarát csúsztatás?

    Az KSH által EUStat felé lejelentett és a KSH által magyarországi közöltek adatoknál jó párszor volt már eltérés.

    Ez kicsit olyan, mint a kormány kommunikációjának az eltérései ugyanazon eseményről a külföld és a belföld vonatkozásában.

    „A napi esetszámok azért nem jók az összehasonlításra, mert hiába kiugró Magyarországon a napi adat, ha az év végi összesítésnél ez nem látszik ugyanilyen nagynak. ”

    Idézd már be, hogy hol írtam a napi esetszámról????

    Harmadszor az 1MILLIÓ FŐRE SZÁMÍTOTT COVID-19 HALÁLESETEK SZÁMA AZ EGY KUMULÁLT ADAT!

  131. Míg Európa szinte összes országában bemehetnek a tv stábok a kórházakba, még az intenzív osztályokra is, addig Magyarországon ez lehetetlen.
    Katonák őrzik a bejáratokat.

    Ha látnák az emberek mi folyik odabenn, összekapnák magukat, így viszont a tájékozatlan és kormánypárti tömeg hamis biztonságérzetben ringatva magát nem elég elővigyázatos.

    Mi lehet az oka ennek a sajátos magyar titkolózásnak a kórházak táján kedves galapagosz barátunk? Csak van valami véleményed ezzel kapcsolatban.

  132. Nézd csak galapagosz, ilyesmire gondolok:

    „Inside the epicentre of the UK’s COVID-19 crisis”

    Érdekesek a hozzászólások is. Az egyik: „Seeing these videos makes it a little easier to stay at home.” Vagyis: Látva ezeket a videókat egy kicsivel könnyebb otthon maradni.

    Bizony, ezek a videók, ez a nyitottság is a járvány elleni védekezés fontos eszköze.

    Rengeteg ilyen van mindenhonnan Európából, kivéve a Magyar Nemzethy Focialista Vejedelemséget.

    Mi lehet az oka ennek a bűnös (sőt gyilkos) hallgatásnak, tiltásnak?

  133. 140-hez még:

    A 8.7% nem tudom, hogy jött ki nekik:

    8331/140900 => 5,9%
    8331/129892 => 6.4%
    10562/129892 => 8.1%

    (139549−129603)/139549=> 7.1%

    Lásd https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnh001.html

    „„A halálozásokat pontosan meg tudjuk számolni, ez szomorú, de egzakt adat, ami nem modellek és becslések, hipotézisek kérdése” – szögezi le Kincses Áron.”

    Ezt pontosan látjuk az EUStat és a KSH adatokon és azok időbeli változásán… 🙂

    „A kutató tanulmányában egy hipotetikus modellt és annak eredményét ismerteti. Teljes képet akkor kaphatnánk, ha ugyanezt a módszertant Európa összes országára egységesen alkalmazni lehetne” – mondja Kincses Áron”

    Nem egészen értem, ha egy magyarországi halálozási többletre vagyunk kíváncsiak, akkor ehhez miért kellenek Európa más országai.

  134. 137-138: Avatar!
    Jogos az észrevételed, a meccsnek még nincs vége. A 2019-2020-as év összehasonlítása kevés, meg kell várni 2021-es év végét, reménykedjünk benne, hogy addigra lecseng a járvány.

    139: Gyarmathy!
    Valamit félreértettél, én a százalékos növekményt említettem, ami független a lakosság számától.

    140: Idegen!
    Igen, én is észrevettem, hogy az egyik helyen 7%-ot, a másik helyen 8,7%-ot írnak. De Avatar észrevételével értek egyet, hogy a 2021-es év végén leszünk okosabbak, bízva abban, hogy addigra lecseng a járvány. Csak akkor lesznek pontos adataink.

    141: Gyarmathy!
    Ez egy kétélű dolog, de inkább pánikot kelt az emberekben. Bőven elég az az egy-két kép, amit a hírekben mutatnak néha.

  135. 142 . Gyarmathy:
    Orbán egy briliáns stratéga. Most értetlenség a jutalma, de hosszú távon kedvező lesz számára. Azt hazudhat, amit akar és a tömegek el fogják hinni, mert senkinek se lesz vizuális emléke a pandémiáról. Ő lesz az ország nagy megmentője, teljesen függetlenül az eredménytől.

  136. 145. Tibor ‘bá:
    „Orbán egy briliáns stratéga. Most értetlenség a jutalma, de hosszú távon kedvező lesz számára. Azt hazudhat, amit akar és a tömegek el fogják hinni, mert senkinek se lesz vizuális emléke a pandémiáról. Ő lesz az ország nagy megmentője, teljesen függetlenül az eredménytől. ”

    Azért azt nem hiszem hogy ez a pandémia, illetve ennek a magyarországi kezelése, a káosz és a rengeteg halott csak úgy kitörölhető az emberek emlékezetéből. Orbán akkor húzott volna egy hatalmasat, ha tavaly valóban senkit nem hagyott volna az út szélén, már ami a gazdasági károk tompítását, a segítséget illeti. Így viszont, hogy a saját holdudvarán kívül mindenki mást a sz@rban hagy, az emlékek hatása nehezen fog eltűnni. Túl sok már a halott, és túl sok a pénzügyileg megrokkant ember, ennek a pandémiának az emléke talán évtizedekig is elkíséri az emberiséget.

  137. 129, Avatar
    Rendben van, hogy több százezer adagnyi vakcina van már itthon, amit nem használtak fel. Azonban ezek a tételek ún. FELSZABADÍTÁSRA várnak (sarzsonként több száz alapos vizsgálat). Azaz alapos hazai tesztelés után hordják szét a vakcinákat.

    139, Gyarmathy
    Hetek óta erről beszélek: triázs. Mi ebben az újdonság?

    Katasztrófaturistáknak semmi keresnivalója nincs a kórházakban. Ha nem értik a tv-ben elhangzottakat, akkor nincs mit tenni. Ugyan mit is mondana a beléptető-tesztelő kapunál a kíváncsiskodó? Hova lenne a betegek emberi méltósága?
    A fotóktól-videóktól szerinted hányan traumatizálódnának még az ITO-kat megjártakon kívűl?
    Poszt-Covid-Ambulanciák létesülnek!!!

    Mind a kormány, mind a lakosság hibázott a védekezés és a korlátozások során.

  138. 147 – János:
    Így, kollektív „lakosság” nem állja meg a helyét. Az emberek egy része fegyelmezetlen. A megfegyelmezés is a kormány dolga.

  139. 147: Szerintem az a sok barom, aki arról jártatja a száját a neten, hogy ez „virtuális vírus” meg hasonlók, az jobb lenne, ha traumatizálódna attól, hogy a saját szemével láthatná a kórházi valóságot! Legalább befognák.

  140. 147: A Sinopharm állítólagos 450 000 adagos szállítmánya érkezését márc 11-én jelentette be Orbán, azóta várja a felszabadítást. Vagy hogy az EU felé is bejelentsük, hogy itt van.
    De vagy valójában nincs itt, vagy valami gond van vele, vagy valami gond van azokkal, akik a felszabadítást végre kellene hajtaniuk, ha ennyi idő alatt nem sikerült megkezdeni a felhasználását.
    Érdekes módon a márc 17-én érkezett 100 000 adagos szállítmányt lejelentettük az EU felé, így ott 650 ezer, itthon 1 100 ezer adagról szól a fáma.
    De egyelőre még a február közepén bejött 550 000 adagot se mind használtuk fel, az ECDC felé 523 886 adag beadását jelentettük le ebből a vakcinából.

    De a Sputnik-V körül se stimmel minden, már márc 9-én azt írta a koronavírus hivatalos oldal, hogy 325 600 adag beérkezett, de még most is csak 213 178 beadásánál tartunk. pedig összesen megjött már 544 880 adag, ha az EUnak bejelentett számot nézzük, 855 600 ha a magyar sajtóban bejelentett számokat vesszük igaznak.

  141. Vajon miért nem látjuk még a tegnapi magyarországi korona adatokat? Orbán elutazott, és még nem bírták vele egyeztetni hogy leadhatók-e a tegnapi valós adatok? Eddig általában kora délelőtt, úgy 09.15-ig megvoltak az előző napi számok. Orbán nélkül senki nem meri megadni a hétfő statisztikáját? Fekete hétfő??

  142. 142 Gyarmathy
    Ez nem semmi egy anyag.
    Bevallom, az utolsó jeleneteknél könnybe lábadt a szemem.
    Én azt mondom, egy kis sokk nem ártana sok embernek, ha ilyeneket látna…
    Habár kétségtelenül kegyetlen lehet az öreg által emlegetett Lindának, akit szeretett volna még látni életében…

  143. 148: Tibor bá!
    Főként azokat az embereket kellene a kormánynak megfegyelmezni, akik a harmadik hullám felmenő ágában a főpolgármester által megnyitott rakparton és Margitszigeten maszk nélkül csapatokba verődve piknikeztek. Ahogy Zacher Gábor is mondta, meg lesz ennek még a böjtje. És akkor két hét múlva megint lehet az ellenzéknek egymásra licitálva gyilkosozni Orbánt és a kormányt, látva a napi halálozási adatokat. És itt is megjelenhet az újabb poszt: Gyilkos kormány 04 címmel.

  144. Jordán Ferenc a Covidról: Már ketyeg az újabb időzített bomba

    „Igen, biztosak lehetünk benne, hogy készen állnak a SARS-CoV-2-eshez hasonló vírusok. Ilyen például a Nipah-vírus (NiV), melyet gyümölcsevő denevérek terjesztenek. Természetes élőhelyeik már csak nyomokban léteznek, így leginkább thaiföldi piacok gyümölcsfáin lógnak, nagy mennyiségű ürülékük pedig mindent szennyez – és vírust terjeszt.
    VAKCINA NINCS, A LAPPANGÁSI IDŐ 45 NAP, A HALÁLOZÁSI ARÁNY 40-75 SZÁZALÉK.”

    Egy ilyen vírus elterjedése mekkora lenne. 45 napos lappangási idővel és ilyen halálozási aránnyal 😀

    https://index.hu/gazdasag/2021/03/28/jordan-ferenc-interju-koronavirus/

  145. 154 – galapagosz:
    Én csak mint bloggazda kötelességből válaszolok neked. Különben figyelmen kívül hagynálak, mert az , aki ezt a gazembert védi, nem érdemel társaságot.

    Orbánnak a hatásköre korlátlan, Karácsonynak erősen le van korlátozva. Orbán megengedi, hogy az emberek a tavasz örömére szabadon mászkáljanak. Karácsony felszabadítja a rakpartot, hogy más közterületek zsúfoltságát enyhítse.

  146. Van, aki hét órát vár mentőre, annyi a hívás. A kórházak előtt pedig úgy állnak a mentőautók, mint szilveszterkor a toxikológiánál. Minden nyolcadik beteg lélegeztetőgépre kerül, életkortól függetlenül. És naponta öt-hat beteg hal meg. Az egyik ápoló este még láthatatlan macskákat kerget el a beteg mellől, reggel pedig már csak a letakart, élettelen testét látja. Levegőért küzdő betegek az összes ágyon, a folyosón, miközben két ápoló jut harminc betegre. Az átszervezés folyamatos, jobbra-balra rendelgetnek mindenkit, de valójában már nincs kit átrendelni. Egészségügyi dolgozók meséltek az Átlátszónak a harmadik hullámról, és arról, hogyan váltak megtapsolt hősökből pszichésen és fizikálisan teljesen kimerült robotokká.

    „Jól jön most az arcpajzs, mert nem látják, hogy sírok” – kórházi körkép a harmadik hullámból
    https://atlatszo.hu/2021/03/30/jol-jon-most-az-arcpajzs-mert-nem-latjak-hogy-sirok-korhazi-korkep-a-harmadik-hullambol/

  147. Sokan a facebokon arra panaszkodnak hogy a vakcina beadása után meghaltak.Több ezer ember.Nem tudom van e alapja, de lehet hogy ők pont azok az emberek voltak akik megkaptáka a vakcinát és közben el is kapták a vírust+volt valamilyen betegségük.Olvastam volt olyan hogy a férj feleség a vakcina után 1 héttel meghalt.Európában az x millió beoltottból szerintem több ezer ilyen haláleset van hogy egyszerre kapja el és oltják be.

    Másik:
    Szintén Facebokon terjed hogy a maszkokban vannak pici fekete textilszálak.Már tucat videó van erről hogy ezek mozognek mint a féreg ha pl rálehellünk (ugye a nedvességváltozásra) .A facen már 100-ból 90 kommentelő meg van győződve arról hogy ezek férgek és ezzel akarnak miket kinyírni.Sőt továbbmegyek egyesek már azt írák hogy nanorobotok amiket belélegezve tudnak 5G-vel irányítani minket.100-ból 90 ember ezt elhitte a kommentek alapjáni.Gyerekek azért a ló túloldalára estünk szerintem 😀 Ezek sima fekete szövetszálak.Keressetek rá ytb-on angolul : maszk féreg:D

  148. Ember legyen a talpán, aki az elmúlt napok politikusi és szakértői nyilatkozatai alapján el tud igazodni azon, hány embert is kellene beoltani a nyitás megkezdéséhez, és ez mikor következhet be. Orbán Viktor és egy már megjelent rendelet szerint 2,5 millió ember beoltása után kezdődhet a lazítás. Duda Ernő szegedi professzor szerint ehhez legalább 3,5 millió embert kellene beoltani, Kásler Miklós miniszter szerint 4 milliót, Merkely Béla szerint 5 milliót, Szlávik János szerint minimum 6-7 milliót. Még a kormányhoz közeli Magyar Nemzet is csak júniusi-júliusi részleges nyitással kalkulál.

    Saját minisztere és szakértők cáfolnak rá Orbán nyitási terveire
    https://telex.hu/koronavirus/2021/03/31/nyitas-koroanivrus-orban-viktor-kasler-miklos-oltas-millio-merkely-bela-statisztika-iskolak-tanarok-uzletek

    A járvány magyar áldozatainak nem lehet neve, nem lehet arca, a családok, barátok szenvedése nem jelenhet meg sehol. Bármilyen megemlékezés, empátia, emberi gesztus a hatalom részéről szigorúan tilos.

    Ész és szív nélkül a járványban
    https://444.hu/2021/03/31/esz-es-sziv-nelkul-a-jarvanyban

  149. Március közepére Magyarországon halt meg a második legtöbb koronavírusos ember a világon lakosságarányosan. Ugyanakkor itt lett a második legmagasabb a beoltottak száma az EU-ban. A keleti vakcinák beszerzése kellett ahhoz, hogy az első tragikus adat mellé a pozitívat is oda lehessen tenni.

    A keleti vakcinák miatt nem lehet eldönteni, a legrosszabbak vagy a legjobbak vagyunk-e
    https://444.hu/2021/03/31/a-keleti-vakcinak-miatt-nem-lehet-eldonteni-a-legrosszabbak-vagy-legjobbak-vagyunk-e

    Lezárult az a közbeszerzés, amelynek keretében a Belügyminisztérium (BM) az Európai Unió stratégiai raktárkészletéhez szerzett be különböző egészségügyi eszközöket uniós pénzből. A tender keretében 465 lélegeztetőgépet is vásároltak, a töredékéért annak, amennyiért tavaly a magyar állam vette az ilyen készülékeket. A különbség pedig biztosan nem a minőségből ered: már a közbeszerzési leírásból is látszik, hogy az EU-nak beszerzett berendezések modernebbek a tavaly magunknak vett gépek többségénél.

    Veszünk még 465 lélegeztetőgépet, de ezeket már az EU számára
    https://g7.hu/kozelet/20210330/veszunk-meg-465-lelegeztetogepet-de-ezeket-mar-az-eu-szamara/

  150. Komoly tévedés, hogy az igazság kimondása az egészségügyről pánikot kelt – állítja Szijjártó László, a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei elnöke. A gyermekgyógyász szerint a magyar egészségügyet jelenleg azok az orvosok és ápolók tartják össze, akikben mélységes hivatástudat van. Több évtizedes hollandiai tapasztalattal a háta mögött úgy látja, a magyar egészségügy a hatvan-nyolcvan évvel ezelőtti tradíciók mentén, hierarchikus rendszerben működik, ez is magyarázza a tragikus halálozási adatokat.

    Szijjártó László: „Magyarországon senki nem fogja észrevenni, ha összeomlik az egészségügyi rendszer”
    https://hvg.hu/itthon/20210331_szijjarto_laszlo_nagyinterju

  151. Re:161
    „Több évtizedes hollandiai tapasztalattal a háta mögött úgy látja, a magyar egészségügy a hatvan-nyolcvan évvel ezelőtti tradíciók mentén, hierarchikus rendszerben működik, ez is magyarázza a tragikus halálozási adatokat.”
    Nem 60-80 éves a működési modell, hanem feudális berendezkedésű…

    Én csak a nőgyógyász részre láttam rá picit, és ott tűzzel-vassal irtották a haladó gondolkozást.

  152. 156: Tibor bá!
    Dehogy akarom én Orbánt védeni, látom mit eredményez, ha véletlenül valamelyik gondolatom egyezik a kormányéval. Szidni kell a kormányt és Orbánt, abban itt mindenki partner. De az objektivitásban alig akadnak páran.

  153. Ma hallottam,és piszkál.
    Rádióreklám,Győrffy agitál az oltás mellett,végén a szlogen

    ” Együtt újra sikerülni fog „.

    Ismerős?
    Ilyen már nincs.

    Szóval most kéne becsukni az ajtót a kanász gyerek előtt,mert ez nem ismeri az ELÉG szót.

    Blama blama hátán,EZ meg kampányol.

    Látom komoly narancs áramlat van itt,úgyhogy – dicsértessék- az elvtársaknak,de most már fel kéne kapni Nyilas Misi pakkját,és elballagni a horizont felé csapatostul,családostul gengszter kurvástul .
    Azért mindennek van határa.

  154. 164 „Látom komoly narancs áramlat van itt” – Hol élsz te?

  155. 163:
    E nagyszerű gondolatok, ill. a velük való egyetértés eredményezték a napi 300 feletti halottszámot. Ezt azért tartsuk szem előtt, amikor objektivitásról beszélünk!
    Vagy szerinted mindenképpen szükségszerű ez a szám? Még mindig azt gondolod, hogy pl. az a 25 éves fiatal, aki tegnap minden előzmény és korábban ismert betegségtünet nélkül meghalt, egyszerűen az egészségtelen magyar lét miatt kényszerült a túlvilágra? Vagy jönnél ismét relativizálni, hogy az csak egy kivétel…

    Tudod itt a nagy számok törvénye is diktál. Kevés halott közül könnyen oda lehet szúrni, hogy csak idős, krónikus betegek vesznek oda. De most, hogy a fertőzöttség és a betegség terjedése alapján nagyságrendekkel több érintett van, kiadja igazi énjét a covid, s egyre kevesebb ember lesz, aki szegről – végről ne lenne érintett akár halálesetet illetően is ismeretségi körében. Ez sokakat átgondolásra és újratervezésre késztet, sajnos nem mindenkit…

    A másik pedig, hogy rengeteg nagy tudású embert hagyott ez a Kormány -amelynek intézkedéseivel Te melldöngetve egyetértesz- magára, s emiatt rengeteg igazán jól felkészült, mondhatnám pótolhatatlan orvos és nővér is meghalt. Ugyanígy pedagógusok, akikről csak egy adat emlékezik meg ebben a közönyös takonyarcú magyar társadalomban! Kíváncsian várom, ezt a fajta sokkot majd mikor kezdi megérezni a sok kis szavazó polgártásrs, akik a nyitásért küzdöttek, s ezzel még nagyobb bajba sodortak mindnyájunkat.

    Meggyőződésem, hogy a brit mutáns az iskolákból terjedt szét! Óriási hiba volt az általános iskolák utolsó pillanatig történt működtetése, aminek most isszuk meg a levét. Nagy arccal rebesgették mindenütt, hogy az iskolák, mint közösségi terek, nem jelentenek veszélyt. Visszaemlékezve a lezárás előtti két hétben 8 betegállományos tanárral működtettek minket, rengeteg tanóra elmaradt, ill. kényszerűen összevonásra került, nagy ívben tettek rá az irányítók, hogy tényleg működésképtelenné vált az intézmény. A diákok közül annyi hiányzó volt, hogy bizonyos osztályokban 4-5 tanuló volt csak jelen, a többiek betegen otthon maradtak, vagy eleve karanténban voltak. A karantén működését ismerjük itt mindannyian, pár nap után visszadobták a még fertőző személyeket az iskolába, s aztán még több beteg ember lett az eredménye, de csak tolták tovább a buta mantrát. Aztán eljött a pont, ahol sokadszorra 180 fokos fordulat következett, de nagyon későn.

    Most meg ismét törvénybe foglalva a nyitás, miközben a kórházakban válságállapot közeli helyzet uralkodik, s hátra még a tavaszi kirándulgatások és a húsvéti vígazságok eredménye is! Nem tudom mit lehetne erre még mondani:
    Áldott Húsvétot Kívánok Mindenkinek!

  156. 163: Nyilván Te vagy az objektív, mindenki más Orbán ellenes propagandista, és az autópályán is mindenki szembe hajt, csak Te haladsz a helyes oldalon…

    Nekem munkaköröm a covid miatti krízis koordináció, hozzám fut be több mint 2500 ember esetleges megbetegedésének híre, tesztelési szükségletei, stb egy olyan cégnél, ami az ország közel 40 településén képviselteti magát országszerte, hetente riportolok a vezetésnek, emellett a nemzetközi csoporttársakkal együtt folyamatosan jelentjük a helyzetet a központnak. (Közép, Dél-Kelet és Kelet Európa országaiból)
    Maradjunk annyiban, hogy a helyzet október-november óta folyamatosan elég rossz itthon, a legszarabb a márc 15-i hét volt, amikor 4 nap alatt dupla annyi kolléga lett igazoltan fertőzött, mint a legrosszabb novemberi héten, de március minden hete a novemberi csúcsérték fölött volt. Március második felében kétszer annyian hiányoztak egyszerre COVID miatt, mint november legrosszabb hetében.
    A nemzetközi csoporttársak adataiból látom, hogy jelenleg nálunk a legmagasabb az igazoltan fertőzött kollégák aránya, a csoportátlag dupláján vagyunk (de láttam már a miénknél rosszabb arányt pl a koszovóiaknál, ukránoknál, szerbeknél, bosnyákoknál…), novemberben meg a csoportátlag szintjén voltunk.

    Szerencsére, az utóbbi 1 hétben már javulónak tűnik nálunk a helyzet, most már többen térnek vissza a karanténból, mint ahányan új esetek miatt kiesnek.

  157. Merkely, Rusvai, Szlavik vagy hulyek vagy hazudnak az elorejelzesekben, soha nem realis, ez a fiatalember regota pontosan elorejelzi a varhato adatokat a jarvany alakulasarol, vissza lehet nezni a Fb.-oldalan… https://www.facebook.com/balazs.partos.1

  158. 164: Ilyenkor mindig a Kaukázus együttes egyik (2018-ban megjelent) számából ugrik be egy részlet:
    „Győzelem született az óriásplakáton
    Vesztesek haltak meg a kórházi ágyon”

  159. 169 verebes b zola
    Akkor nem ugyanazokat a műsorokat láttuk.
    Én inkább arra figyeltem fel, hogy sokkal mérsékeltebben fogalmaznak, mint az orbáni propaganda, nem érzem azt a hurrá optimizmust, amivel Orbánék a közeli nyitást sugalmazzák.
    Persze nyilván beosztásuknál fogva nem úszhatnak szembe az árral, nem mondhatják, hogy hülye a kormány politikája, csak próbálnak lavírozni…

  160. 169
    jó dolgokat ír amúgy, de egyben rémisztő is.Pl ír ilyet is:

    Nem egy jó ötlet, mert ha rengeteg esélyt adsz a vírusnak, akkor csinál magából olyan változatot, hogy az a természetes szelekció a lakosság 30-40%-át kinyírja. A fekete hímlőnek pl. volt ennyi esély adva, és nem az első hullámában lépte meg, hanem a 2.-ban és a 3.-ban.
    Minden ellenkező híreszteléssel szemben: a jelenlegi az a sars-cov2-nek az 1. hulláma.”

    Vajon tényleg ez lesz?
    Mert egyik út a majd lassú javulás, a másik meg a lakosság 30-40%-ának annyi.
    Csak erre lehet nem kell annyi évet várni mint a klímára.Lehet Tiborbá is azért írta hogy az emberiségnek annyi.

  161. 166: Horváth Csongor!
    Akkor ezek szerint van egy skála, amit nézve egy bizonyos értékig a covid a felelős, ezen érték fölött pedig Orbán. Hol húzható meg ez a határ? Vagy akkor a legtöbb európai ország kormányának le kell mondania? És hol húzható meg az egyéni felelősség határa az intézkedések közepette? És mennyi köze van mindehhez az egészségi állapotnak és az életkornak? Mert az egész világon az idős, beteg emberek a legveszélyeztetettebbek. Szerinted a 117 millió lakosú harmadik világbeli Etiópiában miért 24 az adat egymillió lakosra vetítve? Annyira jó lenne ott az egészségügy? És mi köze ehhez a harmadik hullámnak, ami a legtöbb európai országban még csak most kezdődik? És mi a szerepe az átoltottságnak?

    A stílusod megint önmagáért beszél: „takonyarcú magyar társadalom”;
    ” meggyőződésem, hogy a brit mutáns az iskolákból terjedt szét”- ezekre a kinyilatkoztatásokra aztán bátran építhetünk!

  162. 174, galapagosz

    Etiópiában százalékosan mennyi a fiatal-és időskorú szerinted?

    Ezt nem magyarázza a baloldali hírelemző-hírformáló média élükön a DK-val vagy az MMM-mel?
    Halálstratégia kell?

  163. Szerdán először jelentett háromszáznál is több magyar koronavírus-áldozatot az operatív törzs, ami globális összevetésben is rengeteg. Ha kiszűrjük az adatközlési hibákat, akkor valószínűleg világszinten is csak kétszer fordult elő, hogy egy napon egy országban népességarányosan ennél több elhunytat jelentettek: november végén Bulgáriában és december 8-án Szlovéniában.

    A globális járvány harmadik leghalálosabb napja volt kedden Magyarországon
    https://g7.hu/adat/20210401/a-globalis-jarvany-harmadik-leghalalosabb-napja-volt-kedden-magyarorszagon/

  164. 168: Avatar!
    Én jelen esetben inkább Tibor bá mondása mellett voksolok: azért mert a sok légy rászáll a szarra, még nem biztos, hogy finom!

    Egy valamit figyelmen kívül hagysz: novemberben a második hullám volt, márciusban a sokkal agresszívebb harmadik hullám tarol és a legtöbb európai országban még csak most kezdődik.

    175: János!
    Köszönöm, hogy egy rávezető kérdéssel megválaszoltad Horváth Csongornak feltett találós kérdésemet! A harmadik világ országaiban piramis alakú korfák vannak, óriási fiatalkorú többlettel. De Horváth Csongor szerint böszmeség a lakosság idős korát és rossz egészségi állapotát, mint fontos tényezőt megemlíteni a covid statisztikák kapcsán.
    Mert jön a mantra: Mindennek Orbán az oka!

  165. 177: ödön, biztos nem tévedek max. a cikk szerzői! Szóval lehet jelezni az észrevételed a G7.hu oldal szerzőinek.

    Lakosságarányosan Magyarországon halnak meg naponta a legtöbben koronavírus-fertőzésben. Bár több szakértő szerint ebben a megkésett korlátozó intézkedések is szerepet játszanak, az emberek felelőtlensége, rossz egészségi állapota és a forráshiányos egészségügyi ellátórendszer legalább ennyire ludas, miközben az egészségügyi dolgozók erőn felül küzdenek a betegek életéért.
    “Semmi meglepő nincs abban, hogy kiderült: a király meztelen. Az egészségügy, amiből hosszú, hosszú évek óta vonják ki a forrásokat, hiába küzd, képtelen megbirkózni ekkora terheléssel legyőzni egy ekkora támadást” – ezekkel a szavakkal kommentálta a hvg.hu-nak Dr. Balkányi László, az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ volt tudásmenedzsere azt a szomorú hírt, hogy a szerdán közzétett hivatalos adatok szerint az előző nap 302 ember hunyt el koronavírusban Magyarországon (csütörtökre 258 ember hunyt el), ezzel pedig lakosságarányosan rekorder lett az ország a halálozásban. “A halálozások számának növekedése kettő-öt héttel követi a járvány esetszámait. Nem lennék meglepődve, ha még emelkedne ez a szám, de ezt senki nem tudja megjósolni” – mondta Balkányi.

    Akkor kell tartanunk a halálozások számának növekedésétől, amikor majd stagnál a gépen lévők száma
    https://hvg.hu/itthon/20210401_koronavirus_ellatas_jarvanyhelyzet_adatok

  166. Életek ezreit követelte az, hogy nem követtük Ausztriát
    Élesen elkanyarodott a magyar járványkezelés a korábban mintának tekintett osztrákétól az év eleje óta. Míg az Orbán-kormány az oltásokra tett mindent, addig a szomszédos országban szigorú tesztelési stratégiával és lezárásokkal próbáltak gátat szabni a második és a harmadik hullámnak. Az eredmény: egyelőre közel három és félszer annyian haltak meg Magyarországon.
    https://www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/koronavirus-jarvany-sars-cov-2-betegseg-covid-19-halal-ausztria-magyarorszag.726219.html

  167. 178. galapagosz,

    …”márciusban a sokkal agresszívebb harmadik hullám tarol és a legtöbb európai országban még csak most kezdődik.”

    Ne reménykedj, már bőven tart a harmadik hullám náluk is. Csak náluk olyan, amit látunk, mert ők kezelik.
    Például tesztelnek rengeteget és a fertőző szálat megszakítják időben. Továbbá a beteget már az elejétől kezelik, így sokkal kevesebben kerülnek súlyos állapotba.

    Bizony, a sok teszt fékezi a terjedést és életeket ment. Magyarországon 30-40 ezer tesztnél többet nem sikerül naponta végezni, amiben már benne van az embereknek a saját zsebből fizetett tesztek száma is.

    Nézzünk mást is, pl Ausztria: Az ‘osztrák laborban’ 12 éven felülieknek kötelező az FFP – es maszkok viselése. Az ára mindenütt egységesen 0,59 euró / darab. Az üzletekben, kérésre ingyen adják. Háztartásonként 5 db. ingyenes teszt jár hetente, amelyeket a gyógyszertárakban lehet felvenni.

    Hát igen, ilyen dolgok miatt náluk picit másként néz ki a harmadik hullám. Persze nekik nincsenek ezermilliárdjaik az oligarcháikra, nem csinálnak tíz tonna agancsból 16 méteres kaput és hasonlókat. Ők a pénzt valódi járványkezelésre, életek mentésére használják.

  168. Szíjja le a gecit Orbán hogy nem létesít több tesztelési központot ingyen tesztekkel. Igazán rádobhatna 1 milliárdot ilyen célra mellé egy rövid videóval hogy kinek érdemes elmennie és mikor.

  169. A kínai CanSino bejelentette, hogy az egydózisú vakcinájának hatékonysága idővel lecsökkenhet, írja a Reuters. A vakcina hatékonysága a cég szerint még így is 50 százalék felett van 5-6 hónappal a beadása után. A cég tudományos vezetője szerint nagyot dobhat a hatékonyságon, ha az első vakcina után hat hónappal egy újabbat adnak be. Zhu Tao azt mondta, a második adag után 7-10-szeres lett az antitestek szintje, a vakcina hatékonysága pedig kilencven százalék feletti.

    Lehet, hogy mégis két adag kell az egyadagos kínai vakcinából, amelyből Magyarország is rendelt
    https://24.hu/kulfold/2021/04/01/cansino-vakcina-hatekonysag/

    Erre már hetekkel ezelőtt utaltam, hogy Szerbiában a Sinopharm oltásokat megkapottak között is sok COVID -os lett főleg Belgrád és térségében, de akkor még csak pletykálták, és vizsgálták a hátterét. Na úgy látszódik megjött a válasz, nem minden korcsoportban elég a 2 db védőoltás adag!

    A kínai gyártmányú Sinopharm-vakcina esetében Szerbiában egyre jobban kirajzolódik, hogy sokaknál egyáltalán nem indítja be az antitest-termelést, mostanra pedig azt sejtik, hogy mely csoportok a leginkább érintettek. Valószínű, hogy idővel mindenkinél és más készítményeknél is szükség lehet egy ismétlőoltásra. Magyarországon már több mint félmillió ember kapott a legdrágábban beszerzett oltásból.

    Sinopharm-vakcina: egyre biztosabb, nem elég a két dózis sokaknál
    https://www.napi.hu/nemzetkozi-vallalatok/sinopharm-vakcina-hatasossag-harmadik-dozis-szerbia-orvos-nyugdijas-vizsgalat.726279.html

  170. Chilében azt hitték, túl vannak a nehezén. A húszmilliós latin-amerikai ország februárban úgy felpörgette az oltási programját, hogy az egész világ a csodájára járt. Márciusban viszont már rekordokat döntenek az ország fertőzési adatai, és ismét szigorú zárásra lett szükség. Chile így már inkább negatív példa a világban: ez történik, ha egy ország túl korán kezd el nyitni.

    Chile megmutatta mi történik, ha egy ország akkor nyit, amikor még nem oltottak be elég embert
    https://444.hu/2021/04/01/chile-megmutatta-mi-tortenik-ha-egy-orszag-akkor-nyit-amikor-meg-nem-oltottak-be-eleg-embert

  171. Végre magyarul is lehet olvasni az új-zélandi járványkezelési módszerekről, még ha kivonatosan is:

    A koronavírus-járvány által okozott krízisre sokféle választ adtak világszerte, de kevés olyan kiváló stratégiát láthattunk, mint amilyet Új-Zélandon valósítottak meg. Az új-zélandi járványkezelés remek tananyag minden olyan tőzsdei kereskedőnek, aki hézagmentes és a nem vállalható veszteségekkel szembeni zéró tolerancián alapuló szabályrendszert állítana fel magának.
    https://www.portfolio.hu/uzlet/20210401/uj-zeland-koronazatlan-kiralynoje-es-az-ordog-476830

  172. „Szerdán 258 újabb áldozata volt a járványnak, és már nem csak az idős, beteg emberek vannak veszélyben. Az RTL Híradó gyűjtése szerint az elhunytak között is egyre többen vannak azok, akiknek nem volt semmilyen alapbetegségük. Míg a járvány első két hullámában csak nagyon ritkán jelentettek ilyen elhunytakat, most márciusban átlagosan már majdnem hét egészséges ember esett áldozatul a koronavírusnak naponta.

    Csak a múlt hónapban többen haltak meg alapbetegség nélkül, mint a járvány előző egy éve alatt összesen.”

    https://24.hu/belfold/2021/04/01/alapbetegseg-nelkuli-halalozas-koronavirus/

  173. Segítség! Orbán megőrült. Hülyesége világhír értékű: „Despite Hungary’s currently registering one of the highest per capita death tolls in the world, Prime Minister Viktor Orban has said that his government will not tighten restrictions and is determined to continue moving to reopen society.” Annak ellenére, hogy Magyarországon van a legtöbb halott (népesség arányosan) a kormány nem szigorít, hanem nyit.

  174. 190. Tibor bá’

    Orbán Viktor: Április 14-én lehet a lazítás
    Az oltások előrehaladtával április közepére eljöhet az átbillenés, akkor már megfelelő számban lesznek a Covid-19 ellen beoltottak, hogy lazítások lehessenek a gazdaságban.
    ……………..
    Várhatóan április 14-től áttér a kereskedelmi szektor a négyzetméterre alapozott korlátozásra, hosszabb nyitva tartás mellett. Április 19-től várhatóan az iskolák és az óvodák is megnyithatnak.
    https://www.napi.hu/magyar-gazdasag/koronavirus-jarvany-orban-viktor-aprilis-14-en-lehet-a-lazitas.726349.html
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210402/koronavirus-nyoma-sincs-a-jarvany-enyhulesenek-de-orban-viktor-bejelentette-a-nyitast-476902
    https://444.hu/2021/04/02/orban-szerint-a-kotelezo-oltas-magyarorszagon-nem-lenne-jarhato-ut

  175. Koronavírus: Orbán Viktor bejelentette az újranyitást, hamarosan megvan a 2,5 millió beoltott
    „Orbán Viktor ma reggel a Kossuth rádió műsorán bejelentette: húsvét után néhány nappal nyithatnak a boltok és a szolgáltatóhelyek, mert a brit mutáns terjedését lezárásokkal nem lehet megállítani, csak oltással. A koronavírus elleni küzdelem legsikeresebb országai le vannak maradva az oltással. ” 😮
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210402/koronavirus-orban-viktor-bejelentette-az-ujranyitast-hamarosan-megvan-a-25-millio-beoltott-476890
    *https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210402/orban-viktor-husvet-utan-nehany-nappal-kinyithatnak-a-boltok-es-a-szolgaltatoszektor-476888
    O1G

  176. Szerbiában látszólag sikeresen halad az oltás, még a külföldieknek is marad ingyenes oltóanyag. Ennek oka azonban az, hogy az országban a Vučić-rezsim a járvány kezdetén annyira felpörgette az oltásellenességet, hogy csak kevés szerb állampolgár regisztrált oltásra, az országban viszont halmokban áll a nemsokára lejáró oltóanyag. Rastislav Dinić, niši politikai elemző mondja el az Azonnalinak, miért inkább a kudarc jele a külföldiek beoltása, mint bármiféle sikeré.

    Szerbia: az ország, ahol egyszerre túl sok az oltóanyag és az oltásellenes
    https://azonnali.hu/cikk/20210402_azert-oltja-szerbia-a-kulfoldieket-mert-az-oltasellenesseg-miatt-a-hazaiak-kozott-kevesen-regisztraltak

    Kimerültek és a végletekig leterheltek az általunk elért kórházi dolgozók, a saját kórházaikban azonban egyelőre minden beteget el tudnak látni.

    „Sokszor belefutunk abba, hogy már nincs értelme lélegeztetőgépre rakni” – ápolók a kórházak leterheltségéről
    https://g7.hu/elet/20210402/sokszor-belefutunk-abba-hogy-mar-nincs-ertelme-lelegeztetogepre-rakni-apolok-a-korhazak-leterheltsegerol/

  177. 192

    A REF-es Bacília asszony szerint a TETŐZÉS a KÖZEJÖVŐBEN várható.

    https://444.hu/2021/04/02/muller-cecilia-szerint-ha-az-emberek-kello-fegyelemmel-kibirjak-a-husvetot-akkor-a-jarvany-a-kozeljovoben-tetozhet

    Megmarkoltam a KÖZELJÖVŐBEN-t, és nem fogtam semmit.

    Közben a WHO veregeti az ország vállát,az a WHO akit úgy rúgdosottt Kína hogy jelentse a járványveszélyt- rugdosás idézőjelben – és billegtet, hogy Kína nem igazán járult hozzá a vizsgálatokhoz,mi több akadályozta.

    „Hozzátette: Kína támogatja, hogy a WHO további vizsgálatokat végezzen a koronavírus eredetének feltárására. Fong Zi-Csien, a kínai járványügyi központ vezető-helyettese mindazonáltal elmondta: a globális együttműködés kialakítása érdekében más országokban is kellene vizsgálatokat folytatni. Kína számos alkalommal vetette már fel azt az elméletet, miszerint a legelőször Vuhanban járványt okozó koronavírus Kínán kívülről is származhatott. Ezt az elképzelést egyes kínai szakértők a külföldről importált, mélyhűtött élelmiszerek csomagolásán behurcolt vírusokkal támasztják alá, ami több alkalommal okozott kisebb járványkitöréseket Kínában az első hullám megfékezését követően. A WHO-jelentésben ezt az elméletet lehetségesnek, ám valószínűtlennek értékelték. ”

    https://infostart.hu/kulfold/2021/03/31/kina-nem-hagyta-szo-nelkul-a-who-vadjait

    ..és hát a denevérek
    -a piac
    -és a víruslabor ami a WHO jelentés szerint megint csak marhaság.

  178. 194. ötlet,

    Tehát Cecó mamánk szerint ha vigyáztok most otthon a hosszú hétvége alatt, akkor hamarosan tetőzhet.

    Ha esetleg még ezután rosszabbodik a járványhelyzet egy ideig, akkor nem vigyáztatok. 😀

    Viktor meg reggel azt mondta a Kossuth rádiós hangjátékában, hogy 19-én nyitás van az összes iskolában, óvodában.
    Az azért érdekes lesz, ha kb. másfél millió gyerek visszamegy a tantermekbe, aztán mennek haza a szüleikhez.
    Orbánban valami kiakadt az utóbbi napokban vagy csak most lett nyilvánvaló. De azért a héten is néhány száz milliárdot sikerült elrabolni, 11 egyetem vagyonának ellopása felé lépéseket tenni.

    Ez az ember beleőrült a hatalommániába és a rablásba, már nem tud leállni, akár életek ezreinek vagy tízezreinek feláldozása sem túl drága már.

  179. Ez nem egyedi eset, mivel hetek óta jönnek az ilyen hírek. A kormányhivatalok a szervezési munkát, az oltásra regisztrált emberek kiértesítését a háziorvosok nyakába varják. Már ez is durva, de ha még ez nem lenne elég…

    „Amennyiben azt hinnék, hogy a háziorvosok gyógyítással foglalkoznak, akkor tévednek.
    A háziorvosok és az ott dolgozó szakdolgozók a tekintetes kormányhivatal adminisztratív eszközei, azt a feladatot is elvégzik, amit a kormányhivatalnak, vagy az azt irányító csinyovnyikoknak kellene. Például kiértesíteni a betegeket.
    És miután befejezték ezt a munkát is a háziorvosok és a szakdolgozók, kérhetnek bocsánatot a betegektől, mert a kormányhivatal ezt is elrontotta, a 100 oltásra kiértesített betegből, csak 40 beteget tudnak küldeni az oltópontokra.
    Egy csomó budapesti háziorvos éppen most kezdheti magyarázni a páciensek egy részének, hogy bocs mégsem lesz beoltva…”

    https://www.facebook.com/zskunetz/

    Nem csak az egészségügy van megroppanva, hanem az államigazgatás is.

  180. Apám szombaton kapta volna a második kínai dózist.
    Gondolod hogy szólt valaki hogy NEM oltanak ?
    Nem szólt senki.
    Másfél hete várok a PCR tesztemre,a rapid teszt negatív volt.
    A háziorvost ( 70 feletti ) nem láttuk május óta,telefonon gyógyít mint megboldogult Gyurcsok.
    Az asszisztens álruhában sötétedés után mer csak kimenni,szerencsétlen egy köpőcsésze mert csak ő intézi a gyógyszerfelírást,beutalók intézését szakorvoshoz,a praxis csöppet sem higgadt ” ellátottjainak „,és még mindig védi a háziorvos seggét mert neki munkahely, nekünk meg egy orvos.

    Ez egy SZAR rendszer , látszat rendszer,igazából a rendszeren kívül működik még valami,úgy értem odaadás empátia mentén,de ezen emberek az egészségügyi hierarchia aljáról működtetik amíg tele nem lesz a f..szuk.
    Aztán majd ők se.

  181. Magyarországon lesz egyáltalán nyájimmunitás?

    3.7 millió ember regisztrált eddig, 2.3 milliót már beoltottak(az elsővel, 1 milliót a másodikkal is). Áprilisban valami közel 8 millió pfizer vakcina érkezik, meg még biztosan érkezik más is.

    Kinek lesz beadva? (Szíjjártópetyáék már beharangozták, hogy ajándékozzák is tízezerszámra, persze a pfizert, nem a kínait).
    Gyermekeket nem oltanak, és kb. 4 millióan pedig nem kérik a felnőtt lakosságból.
    Márpedig a teljes lakosság legalább 80%-át be kellene oltani(kb 8 millió embert), de már a 40% beoltása körül vagy már előtte is le fog lassulni mert nem lesz, aki kérje.

  182. 200. Gyarmathy,
    Két lehetőséget látok.
    Az egyik, hogy az oltási igazolvánnyal közel korlátozás nélküli életet lehet élni. Ez ösztönzőleg hat, az oltási kedv megugrik.

    Második verzió az, hogy nem oltják be a 4 milliót, de minden nap jelentik, hogy hány tízezret oltottak be és így papíron majdnem mindenkit beolthatnak.
    Így rövidtávon minden érintett boldog lesz.
    Akit beoltottak védett, ezért boldog, akit csak papíron, ő nem védett, de nem is akart az lenni, ő ezért boldog, a papíron eloltott vakcinát meg fű alatt el lehet adni, ők ezért boldogok.
    Minden titkosítva van. Halandó ember nem lát rá a rendszerre.
    A lebukás esélye azért is alacsony kockázatú, mert már úton van ill. valakiben épp mutálódni készül az új vírus, ami kikerüli az eddigi oltásokat.

  183. Ha az oltások hatékonysága 95%, akkor minden huszadik oltottban nem alakul ki védettség. Megfertőződhet és másokat is megfertőzhet, miközben a „védettségi igazolvánnyal” szabadon jár-kel és szuperterjesztőként nagyon hatékonyan terjesztheti a vírust.

    Nem tudjuk, hogy a jelenlegi védőoltások mennyire védenek az újabb (brit, dél-afrikai) mutánsoktól. Azt tudjuk, hogy van olyan mutáns, amelyet a wuhani vírus kimutatására kifejlesztett teszt nem mutat ki.

    Tavaly óta kiderült, hogy a kovidon átesettek jelentős részének vannak hosszabb távon szövődményei, egészségkárosodása.
    A covid-19 elleni védőoltásokkal még egy év tapasztalatunk sincs. Csak most kezdünk velük ismerkedni. Tudhatja bárki, hogy milyen gyakorisággal, milyen nem várt hatásaik lehetnek egy-öt-tíz év múlva?

    (Másféle vírusfertőzések után is kialakulhatnak pl. autoimmun betegségek, pl. pajzsmirigy vagy hasnyálmirigy gyulladás, diabétesz, netán megszaporodhat egyes daganatos betegségek előfordulása, mint a HPV fertőzés valamilyen százalékban méhnyakrákot, Hepatitis B vírus fertőzés májrákot okozhat… A covid-19-ről még keveset tudunk.)

  184. Egy pillanatra feltettem a valóságtorzító szemüveget és megláttam az igazságot. Nem csak az ellenzékünk oltásellenes, hanem az összes nyugati vakcinagyártó is.

    Pfizer és Moderna azért, mert feleslegesen kivárták a harmadik tesztfázis végét, majd az EMA engedélyét és a nemzetek gyógyszerengedélyezési eljárásának folyamatát és csak ezután forgalmazták a terméküket. Ha a tömeges oltás tesztelése előtt ők is forgalomba hozták volna a vakcinájukat, tízezrek életét menthették volna meg. Ebből kristálytisztán látható, hogy ezek a gyártók oltásellenesek, mint az ellenzékünk.
    Érthetetlen, ha az oroszok és kínaiak a tömeges tesztelés végeredménye előtt elkezdték az oltással az emberek mentését, minden élet számít, akkor a nyugati gyártók mire vártak?
    Kimondhatjuk, a nyugati vakcinagyártók oltásellenesek. Nyilvánvaló, ezért csinálják végig az engedélyezési folyamatot, ezért gyártanak keveset és ezért szállítanak akadozva.
    Azóta van covid beteg és covid halott mióta maszkot kell hordani és korlátozták megszokott életünket, a halálozási statisztika szerint is kevesebben halnak meg most, mint covid előtt. Az már biztos, a covid életeket ment.
    Míg nem volt ennyi orvos meg korház, sokkal kevesebben haltak meg korházban.
    Az emberek döntő hányada korházban hal meg. Bontsák le a korházakat.

    Fúú, nagyon durva ez a valóságtorzító szemüveg. Le is veszem.
    Oltassátok magatokat.

  185. 144.galapagosz,

    Itt az általad elismert „szakérők” válasza a magyarországi halálozási többletről:

    https://444.hu/2021/04/07/a-ksh-is-elismerte-hogy-a-magyarorszagi-tobblethalalozasi-adat-nem-jobb-a-nemetorszaginal

    Benne a KSH hivatalos válasza, ami próbál mellébeszélni, de az általuk mellékelt adatokból a halálozási többlet 8.7%.

    Remélhetőleg ez a szám a végleges és többet nem iterálnak.
    A KSH elnöke korábban a kormánypropagandának jobban megfelelő hazugságot állított!

    Éljenek az általad nagyra becsült „hiteles” kormánypárti szakértők!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük