2017-02-28 nap bejegyzései

(2107) Újabb Oszkár

Tibor bá’ online

 

Kedves kis film, amiben az iskolás gyerekek szívvel lélekkel adják magukat. Az ember inkább kötelességből nézi végig, semmint hogy lekötné, de még mindig jobb, mint a pirotechnikára felépített tucat film, ahol az elejétől a végéig állandóan csak lőnek. És akkor a vége felé jön a meglepetés, tátong a kórus. Az eltökélt pöttöm emberkék sztrájkba lépnek. Ez az, amit senki se várt. Szerintem ezért szavazták be a Mindenkit az első helyre. Meghökkentő meglepetés, amit ma már Hollywood nem tud okozni. A mai világban a meglepetés szinte ismeretlen, pedig mindenki arra vágyik, de a sötét szobából 40 barát Happy birthday kiáltásánál többre van szükség. Ezt sikerült Deák Kristófnak megvalósítani.

Azt már mindenki tudja, hogy az első helyhez nem csak jó teljesítményre van szükség, de kell taktika is. Ez igaz a 400 méteres úszásra, a 12 menetes bokszra, a focira, és persze a filmkészítésre is. Rengeteg jó film készül az egész világban. Elnyerni az Oszkárt valóban teljesítmény, de ugye emlékeztek, nem csak teljesítmény kell, kell hozzá taktika is. Ez esetben a taktika a csöppségek tátogása éneklés helyett. Ez a valóságban tökéletesen elképzelhetetlen. 10-12 éves gyerekek ez nem tudják megszervezni a tanárnő háta mögött, de főleg nem tudják kivitelezni, ismétel könyörgés ellenére. Ez a meglepetés volt a producer taktikája, és bevált.

Régi megfigyelésem, hogy Magyarország akkor teljesít, amikor nyomor borul rá. Ez volt a londoni 6:3 hátterében is. Rákosi nyomorából csak a sporttal lehetett kimászni. Az Orbán kormány perceken belül magának fogja vindikálni az újabb Oszkár díjat. És ezúttal igazuk is lesz. Orbán nyomora felébresztette a magyar élni akarást. Hosszú Katinka után, most Deák Kristófnak is sikerült bizonyítania.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________