2014-09-30 nap bejegyzései

(1475) Megint elcsesszük

Tibor bá’ online

 

~q400A hétvégi plusz a tegnapi (hétfő) politikai színjáték komikumán csak röhögni lehetne, ha az embernek nem lenne inkább sírni kedve. Ugyanis a képlet roppant egyszerű: Tarlóst meg kell buktatni, mert ez az egyetlen módja annak, hogy Orbán az elviselhetőség határain belül legyen tartható. Tarlós megbuktatásához az kell, hogy az eddigi főpolgármester jelöltek közül mindenki lépjen vissza annak a javára, aki mögött – a közvélemény kutatások adatai szerint – a legtöbb potenciális szavazó van. Ez a személy Bokros Lajos.

De nem, az LMP és a MLP nem léptet vissza olyan jelölteket, akik még 5 százalékot se fognak kapni, vagyis az esélyük abszolút nulla. Akkor miért nem? Először is azért mert nagy ívben szarnak az ország lakosságának az érdekére. Másodszor pedig azért, mert kizárólag a saját céljaikat akarják megvalósítani, és ha az nem sikerül, akkor jön elő a „szomszéd tehene” szindróma, amit ez esetben úgy hívják, hogy „Ha én nem lophatok, akkor ne lophasson más se.” És még az se zavarja őket, hogy akkor Orbán gárdája fog tovább lopni.

Schiffer ennél egy kicsit ravaszabb, ő azért indul külön mert hivatkozik a tisztességes politizálásukra, de valójában azt akarja, hogy legyenek az országon uralkodó viszonyok olyan súlyosak (amihez kell még néhány év) hogy az maga alá temesse az Orbán rendszert, és akkor ők előállhatnak mint az egyetlen, és igazi jó fiúk, akik sose voltak hatalmon, sose loptak, szüzek, és a szűz kéz mindig nyerő lapokat oszt, ez esetben az egész ország, részére, ha megválasztják őket.

Fodor Gábor másképp gondolkodik (különben honnan szerzett ennyi pénzt, amit szemlátomást elköltöttek az óriás plakátokra?). Ő úgy tesz, mintha SzDSz sose létezett volna, és mintha nem a politikából élne (csak úgy mint Orbán) diplomázása óta. Neki 1 százalékos eredmény is OK, és az is, ha csak ő kerül be a parlamentbe listán. Neki egészen biztos lesz mit aprítani a tejbe. A többi nem érdekes, ha mégis valahol szorítana a kapca, hát istenem, legfeljebb kivándorol Izraelbe, ahol már túl koros lenne az IDF-be toborzáshoz.

Ejtsünk néhány szót az MSZP-ről is. Úgy tűnik, hogy Kunhalmi Ágnes csapatának éppen hogy a többsége megértette az idők szavát és beálltak Bokros mögé. Amit az országos Pártbizottság sikeresen lenullázott. Mondjuk már csak udvariasságból is az országosnak nem kellett volna beleszólni a budapesti témába, de ezt hagyjuk. Viszont ebből a döntésükből kiderül micsoda pitiáner alakok. Nekik Tarlós tökéletesen megfelel, ha a kerületi főpolgármesterek (a beruházások fő tolvajai) szocialisták lesznek. Sajnos nem lesznek, mert ki megy úgy el szavazni, hogy a főpolgármestert hagyjuk úgy, ahogy van, de a kerületi viszont legyen MSZP-s? Az egyre jobban pocakosodó Orbán pedig röhögjön, ahogy akar.

_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
____________________________________