2014-09-29 nap bejegyzései

(1474) Obama szájára vette Orbánt (avagy, Magyarország rákerült a térképre – aztán majd lekerül, esetleg véglegesen)

Tibor bá’ online

 

~q400A Fidesz nem tesz mást, csak azt, amit minden hatalomra kerülő párt megtesz, legfeljebb leplezetlenebben, nyíltabban, mondhatnám, pofátlanabbul teszi. Most éppen a civil szervezeteket vegzálja, mert nem állnak be a sorba, illetve, mert egyértelműen a liberális szekeret tolják Orbán ideológiájával ellentétben. És, mit ad isten, az USA elnökének ez nem tetszik, olyannyira, hogy meg is jegyezte az egyik beszédében, ami után az amerikaiak millió kezdték keresgélni a térképen, hogy hol a fenében van ez az ország.

Aki felületesen hallgatja a híreket, annak feltűnhet, hogy miért e megbélyegzés. Orbán bűnlajstroma gyakorlatilag végtelen. Obamát nem érdekelte, amikor ellopta a nyugdíjvagyont, fülét se mozgatta, amikor lenyugdíjazta a függetlenségükhöz ragaszkodó, idősebb bírókat, elüldözte a legfőbb bírót, és a jogrendet átformálta a maga képére. A nyugati bankokról lenyúzott újabb és újabb bőrök se érdemeltek különösebb figyelmet, pedig Obama egyértelműen a világ oligarcháinak a zsebében van. A sajtószabadság elporlasztása se hatott a biztosítékokra, oly annyira nem, hogy Brüsszel újabb évi 1000 milliárd forinttal ajándékozza meg a szétvert gazdasággal büszkélkedő magyar kormányt. Hát akkor mi a fene történt?

Semmi különös. Washingtonnak a demokrácia és az emberi jogok védelme semmi más, mint ürügy ahhoz, hogy a hazai fogyasztásra alkalmatlan elképzeléseit végrehajtsa. A demokrácia Amerika határain belül is egyre fogy, a rendőrállam kialakítása roham léptékben halad előre és persze nagy ívben tojnának arra, hogy a magyar miniszterelnök hogyan dúlja szét a magyar államiságot, miként teszi az életet egyre elviselhetetlenebbé a mindenre rátelepedő korrupcióval, lecsúsztatva az országot a dél amerikai banán köztársaságok szintjére. De most, hogy Orbán végre tesz valami értelmeset is, ami egybevág az ország valós érdekeivel, amit „keleti nyitásra” kereszteltek, ezt már nem tűrhetik. Főleg, amikor kijelenti, hogy a Washington által meghirdetett, Oroszország elleni embargó minket jobban súlyt, mint az oroszokat, viszont igen előnyös Amerikának. Éppen ezért újra kellene gondolni az egészet. Na ez az, amit már nem tűrhető, mert magában hordozza a veszélyét annak, hogy néhány közép európai ország vezetői ötletet kapnak Orbántól.

Az oroszokat nem kell szeretni, de tudomásul kell venni, hogy a velük tartott korrekt üzleti kapcsolat az ország elsődleges érdeke, amit semmi körülmények között nem írhat felül egy árnyék ideológia, főleg úgy nem, hogy Washington az égvilágon kívül semmi más nem érdekli, mint saját, jól felfogott érdeke. Ebből pedig az következik, hogy bármennyire is ellenezzük Orbán ideológiáját, el kell ismernünk, amikor végre tesz valamit az ország igazi érdekében.

________________________________________________________________

Ez a félkallantyús tegnap rárakott még egy lapáttal. Kijelentette, hogy a PC (politikailag helyes) egy csalás. IGAZA VAN. De ezt nem lehet mondani egy olyan miniszterelnöknek, akinek az országa NATO és EU tag, de még ennél is rosszabb, a kis antant országai megint ki fogják használni a hülye magyar politikát. Könnyen lehet, hogy Szeged is szerves részévé válik Romániának, Pécs pedig a szerbeké lesz. A szlovákok megkapják Debrecent, és akkor mi lesz Kósával? 😀

________________________________________________________________
________________________________________________________________
________________________________________________