Az igazság keresése (21) Hogyan lopjunk törvényesen – III.

önarcképApukám most már szar a helyzet. Lehet még tuslákolni, de már nagyon rizikós. Az igazi lehetőség most már az uniós pénzeknél van, de közel kerülni kurva nehéz. Csak annyit tudok mondani, hogy nagy zsozsó már csak a beruházásoknál van, de itt már rég meg vannak a spilerek és a beugró is sok-sok milliárd forint. Persze helyi szinten lehet még valamit csinálni, de nehéz, nagyon nehéz. Ezt be kell látnod.

Persze, ha neked kisebb összeg is megfelel, mondjuk 20-30 millió, akkor építési vállalkozásba kezdhetsz, eladod a még be se fejezett lakásokat, aztán eltűnsz a szürke homályba. Vagy 1-2 milliókat kikölcsönzöl zöldfülű hülyéknek jelzálogra, uzsorakamat mellett. Vársz néhány hónapot és már tiéd is a lakás negyed áron. Tudom, hogy ez macerás, meg időigényes, és azt is tudom azt ígértem, hogy törvényes következmények nélküli lopásra megtanítalak, de valamit nem láttam előre. Korábban az volt a helyzet, hogy varjú a varjúnak nem vájta ki a szemét. A két tábor 4 évente egymást váltotta. Bizonyos határok között (70-30 %) ezek elnézték, hogy azok (is) lopnak, azok elnézték, hogy ezek is lopnak. Ennek a vircsaftnak azonban most már vége, mert ezek másodszor is nyertek és már egy kicsivel több, mint 7 éve vannak hatalmon.

Erre fel te most felteszed nekem ezt a hülye kérdést, és akkor mi van? Figyelj! A gazdasági bűncselekmények büntethetősége 5 év után lejár. Amit azok elkövettek az már elévült, hiszen több mint 5 éve történt. Ezek viszont most lopnak. Azok tehát nyugodtan felplankolhatják ezeket, és fel is plankolják, mert ezek nem tudnak visszaütni. Érted már?

Apukám, volt 18 éved. Mért nem használtad ki. Ha kihasználtad volna, akkor most nem ezt a blogot olvasnád, hanem készülnél az Opera bálra, vagy te adnád át a fődíjat a Prima Primisszimán, (elsősorban saját magadnak).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük