(692) Nem szeretnék ezzel az emberrel éjjel találkozni egy alúljáróban

Amikor a téboly kiül a szemekre, és az egész arcra.

 

Amikor ezt a fényképet tegnap megláttam, egyszerűen nem akartam hinni a szememnek, és az  merült fel bennem, hogy egy ellenzéki trükkel van dolgom. Egy rosszindulatú, lejáratásra szánt trükkel. Ez nem lehet a magyar miniszterelnökről egy hiteles kép. Az arcra egyértelműen kiül az egyre fokozódó téboly eltéveszthetetlen jele. Nem, nem vagyok pszichiáter, de ehhez nem is kell, ezt minden épelméjű ember ösztönösen érzi. Az ilyen arckifejezés elől menekülni kell, mert kiszámíthatatlan, hogy mi lesz viselőjének a következő lépése. Azt írtam, hogy menekülni, igen menekülni, mert minden tette irreális, sőt, akár önpusztító is lehet. Éppen ezért sajnálom azokat, akik sztrájkkal, felvonulással, petícióval, éhségsztrájkkal akarnak elérni bármit. Ezt az embert elképzeléseinek a megváltoztatására nem tudta rávenni Barroso, most pedig Hillary Clintonnak fog nemet mondani. Ha maga az atyaisten leszállna a trónjáról és az parancsolna  rá, Orbán inkább a pokol örök tűzét választaná. És vinni fog magával valamennyiünket a „halálba”.

Most nézzük a szakmai megfogalmazást, ha ráismersz, ne csodálkozz! – – – A téboly vezető tünete, a jól rendszerezett, sokszor gondosan kidolgozott téveszmék ill. téveszmerendszerek fennállása, melyek között belső logika érvényesül, és amelyek igazság tartalmában, valóságosságában a személy megingathatatlanul hisz. Ezek a téveszmék sohasem bizarrak, emiatt gyakran hihetőnek tűnnek, annál is inkább, mert a betegek sokszor magas érzelmi hőfokon, nagy meggyőző erővel hangoztatják kóros gondolataikat. A nyílt ellentmondás heves indulatot, dühreakciót válthat ki. A betegek hangulata egyébként szinkronban van a téveszmék tartalmával. A beteg személyisége többnyire alapvetően rendezett, szociális szerepeit jól ellátja, intellektuális és szakmai teljesítőképessége általában egyáltalán nem, vagy csak kevéssé érintett.

Ezt nekem kell észrevenni? Ebben az országban nincsenek „szakemeberek”?

És a „konkurencia”

A lecsúszó szemhély az árulkodó

De ezért főjön a németek feje!

 ______________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________

96 gondolat erről: „(692) Nem szeretnék ezzel az emberrel éjjel találkozni egy alúljáróban

 1. Orbán Viktort egyszer még Széchenyivel együtt emlegetik majd.
  Na nem a történelemkönyvekben hanem a pszichiátria szakkönyveiben.

 2. Az a baj, Tibor bá, hogy a történelem tanúsága szerint az, hogy válságos időkben pszichopata kerül a hatalom csúcsára, nem a kivétel, hanem a SZABÁLY!!!

 3. 2:
  Tudom, de nem az a dolgom, hogy befogjam a pofámat.

 4. 2. Arma: Talán most megkaptad a választ az egykori kérdésedre: „Képes lesz-e a tömegbe lövetni?”

 5. Szegény viktor tényleg le van strapálva, de ki nem lenne az ő mostani helyzetében. Azt, hogy jól csinálja e amit csinál most még biztosra senki nem tudja megmondani. A világ jelenlegi helyzetében nem lehet okosnak lenni, csak okoskodni. Mint ahogyan teszik is rengetegen.
  A tébolyultság látszata és a cselekedet között óriási a különbség.
  Mondhatnám, hogy nem is értem azt, aki a kettő között párhuzamot képes vonni. Egy fénykép alapján elmeállapotot diagnosztizálni bizonyára hétköznapos dolog, csak valamiért nem terjedt el a köztudatban.
  A meggyőződéses szakmai (nem) hozzáértés pedig tipikus. Nem is értem mit lehet rajta nap mint nap lovagolni rajta. Kinek ne lett volna még hasonló tapasztalata bármilyen szegmensben különböző szakemberek melléfogásával? Hibafelismerésével, hibás kivitelezésével? Ha ehhez a ízlésünknek nem ideális arcberendezés párosul, akkor az is pszichopata? A választ itt kaptam meg. Autószerelőt kell váltanom mielőtt ámokfutásba kezd az adagolómmal…

 6. 3: hogy vannak dilisek, az egy tény. Hogy rendszeresen a csúcsra kerülhetnek, az a társadalom betegségét jelzi.

 7. „…minden tette irreális, sőt, akár önpusztító is lehet.”

  Bárcsak önpusztító lenne! De nincs ekkora szerencsénk.

 8. Öreg, igyekezz, hogy ne kerülj Orbán kezébe, mert úgy megfingat, hogy beledöglesz! 😀

 9. Egyáltalán nem akarom védeni Orbán Viktort vagy azt amit képvisel, csinál. Számos kritikával egyetértek de azért mint gyakorló fotós had hívjam fel a figyelmét mindenkinek, hogy a másodpercenkét 8-10 képet elkészítve egy mimikát a folyamatából kiragadva nagyon de nagyon megtévesztő és érzelmileg ellenszenves képeket lehet kiragadni. Mi egy fotózáson 100 elkészült képből 60-70 et pontosan ezek miatt dobunk ki. Nem pszichopatákkal, nem halottakkal, nem értelmi fogyatékosokkal dolgozunk. De szerintem ezt már mindenki tapasztalta, hogy egy nem megfelelő pillanatban exponált képen saját maga is úgy tud kinézni mint egy idióta, értelmi fogyatékos, részeg, stb.. stb.. A fotót kiválasztó személyen múlhat és múlik, hogy szeretné láttatni az alanyt. Bárkiről lehet ilyen képeket készíteni nem csak Orbán Viktorról.

 10. 9:
  Mint tapasztalt, kiállításon első díjat nyert fotós válaszolok neked. Igen még filmes koromban is, minimum egy tekercset (36 kép) ellőttem egy modellre, ha legalább egy jó képet akartam kinyerni. De ilyen tekintetet, ilyen félszemhély pupillára huzódást épelmélyű személyről soha az életben nem tudsz csinálni.

  5:
  Szegény Viktor 8 évig éjt nappallá téve küzdött, hogy lestrapálhassa magát. Ha kevesebbet ötölne, mindahányan jobban járnánk. De tudod ez az ország megérdemli a rá leselkedő sorsát, ha még mindíg Orbáné a szavazni elmenök többsége. Már találkoztam olyan vérmes Orbán hívővel, aki a betegágyából felkelt, hogy rá szavazhasson és büszke is volt rá. Most pedig a kérdésemre azt mondja, hogy őt nem érdekli már a politika, hagyjam béként. Ja, csak az ilyenek a nyakunkra szavazták a kétharmadot és most már nem érdekli őket, hogy mit tettek szavazataikkak. Eljön még az idő, amikorf te is le fogod tagadni, hogy rá szavaztál.

  Ha pedig ezt a mondatot komolyan gondolod: „Azt, hogy jól csinálja-e, amit csinál most még biztosra senki nem tudja megmondani.” Akkor neked kár idelátogatnod, nem a megfelelő társaságba keveredtél.

  Curix! A Merkel fotódat és a hozzá tartozó szövegedet nem engedem át, mert nem válasz a meglehetősen alapos írásomra. Csupán szélsőséges propaganda Orbán mellett. Az meg semmit se visz előre. Kirohanásod Hillary Clinton ellen pedig önuralom hiánya. Nekem se szipmatikus, de a politizálás, a nemzet vezetése nem szimpátia kérdése. A sokkal erősebb kutyának tudomásul kell venni az ugatását. – – – Én a nyolcvanas években szerettem volna csatlakozni a másképp gondolkozókhoz. Nem tettem meg, mert arra gondoltam, hogy a saját bőrömet vihetném a vásárra, de a családomét nem. Ezt a hozzáállás hiányolom Orbánban. Szabadságharcoljon, de úgy, hogy ne mi fizessük az árát.

 11. 9-10: Erről a Modellről abszolút rendszerességel ilyen képeket láthatunk. A hozzá baráti sajtóban is! Persze a rasszmix se tesz jót az ábrázatnak, olyan szétcsúszó fázisban van életkor függvényében.

 12. 10: talán írtam már ide a viccet, amikor Brezsnyev meghívja Csaut, Zsivkovot és Kádárt és feltűnően rajzszegek vannak a székeken, amin hellyel kínálja őket?
  Sajnos Kádárra nem igaz a mese, csak a propagandistái terjesztették, de olyan főnök kéne nekünk, aki titokban lesepri a szögeket, aztán gyorsan leül és felszisszen…
  Orbán ma Csau módszerével látványosan sepri le, de tudjuk, hogy végezte az a szabadságharcos…

 13. Kár, hogy nem engeded át, mert ketten együtt olyan aranyosan mutatnának egymás mellet. 🙂 Ok, persze a te döntésed.

  Clinton asszony miatt azért a kirohanás, mert gusztustalan, amit az USA művel Magyarországgal (is).

 14. „Ezt az embert elképzeléseinek a megváltoztatására nem tudta rávenni Barroso, most pedig Hillary Clintonnak fog nemet mondani.”

  Na és akkor mi lesz?

  Tisztelt Posztíró, az orbánfóbiád közismert, elég csak megnézni az Orbánnal kapcsolatos cikkek címeit (tébolyult, őrült, suttyó stb.)
  Ebben semmi rossz nincs, egyszerűen csak tény, aminek az okát nem is firtatom.

  Akár még igazad is lehet.

  Viszont a mostani képben én inkább egy megtört, kilátástalan tekintetet látok, mintsem egy tébolyultat.
  A példa kedvéért; egy munka miatt átdolgozott éjszaka után, vagy egy reménytelen és kemény helyzetben sokan hasonlóan néznénk ki.
  Szerintem ez tény.

 15. 15 & 16:
  Kívánságotok számomra parancs.

 16. 17: az alattvalók szempontjából valóban az a fő gond, hogy rosszul kormányoz. Azonban az országra leselkedő veszélyeket nagyon felfokozza, ha az ellenzéket, elenkezést pályája kezdetétől ösztönösen és tudatosan kiirtó, magának teljhatalmat teremtő vezető egy az egyben pszichopata.
  Vele nehéz lesz a globális összeomlás közepette a lehetséges minimumra szorítani a veszteségeket.

 17. Jó, hogy kiraktad. Ez is elszánt, gátlástalan, mondhatnám, gonosz arc. Érdemes mellétenni Clintont és Barrosót. Csupa illuminátus káder…
  Ilyen csúnya, nihilista arca volt , van pl. Leonardónak, Kazinczynak, Jancsó Miklósnak. Mind okkultisták…

 18. Hazug disznó 😀 Ki, könyörgöm ki? te kis szófukar, vagy írni nem tudó DBH.

 19. A fidesz helyett nincs más alternatíva. Az MSzP-re akkor sem szavazok,ha ők az utolsó párt, akik léteznek. Soha.Azok sem voltak különbek, sőt. Az, hogy osztogattak és éltünk mint marci hevesen nem azt jelenti, hogy volt is miből.
  A Jobbik radikális és lényegtelen kérdéseken lovagol, az LMP nem kormányzóképes. Akkor mégis kire?
  Én azt mondom, hogy akinek nem tetszik az fogja magát, alakítson pártot, nyerje meg és csinálja jobban. Ez van. Nekem sem tetszik, de nincs más.

 20. 22 # Gedeonnak volt ötlete: „Legyen Böjte Csaba testvér a nemzet diktátora!” Bár tartok tőle, hogy akkor az ő fényképei keringenének a neten. 😀

 21. Én már olvastam hogy valaki kitalálta az „egyik sem” pártot.Amennyiben a szavazó lap legalján szerepelnek tuti hogy elérik az 5%-ot.

 22. #22
  Nem mindegy, hogy kire szavazol?
  Ha Orbán VALÓBAN mást akar, pl. nem független, hanem a kormánynak FELELŐS jegybankot, akkor napok alatt elsöprik. Naív, aki azt hiszi, hogy nem így van és Orbán egy szabadságharcos.., de azért nem is kell démonnak vagy idiótának beállítani.

 23. Nem igazán szoktam hozzászólni inkább olvasom az okfejtéseket de ha még van kétkedő orbánnal kapcsolatban akkor az „orbánfóbia” felől pár vélemény:
  1: Ez egy beteg ember…lehet fényképen nézni vagy hallani de legfőképp nyomon követni több mint 20 éves pusztítását,ámokfutását amit mindig is aktuális politikai stációját figyelembe véve követett el,és mindent az „aki nem úgy gondolkodik ahogy mi az dögöljön meg” jelszó alatt tett.Most az a helyzet,hogy a „dögöljön meg” elvet hatalmon érvényesíteni is tudja.Vérszomjasan,kiéhezve éli alantas elfojtott frusztrációit és tömi egyházi és alvilági érdekköreit.
  2: Ez az ember mindenképp a történelem szemétdombján végzi…(mondhatnám a XXI. század „elintézi”),viszont az is igaz,hogy ebbe sajnos az ország is belepusztul.
  3: Ha valaki akkor ez az egy ember képes bármire ebben az országban,hogy hatalmát fenntartsa!(Akire ő fog lövetni annak nem gumilövedék jut!)

  Valaki írta..”Azt, hogy jól csinálja e amit csinál most még biztosra senki nem tudja megmondani.”

  De bizony meg tudja mondani sok sok millió ember innen és határokon túl: TELJES GÁZ!Még amit jól csinált volna azt sem a kellő időben tette….tehát nála tér és idő sem találkozik…nála a paranoia,a harci szellem,és a dilettantizmus furcsa egyvelege alkotja azt a gyilkos kórt amivel befertőzte az egész országot és sajnos ide összeomlás kell,hogy fajtájának hírmondója sem maradjon a politikai palettán.
  Készüljön mindenki…jól megtekerték a bicajt a szakadék felé és közben elszakadt a hajtáslánc…:(

 24. Azt nem értem miért csak elméletben gondolkodik mindenki?
  Tibor bá miért nem lépsz és hozol létre egy pártot ? Intelligens ember lévén tudhatnád,ha nem lép senki akkor abból csak baj lehet,te is csak nézed amint összedől a rendszer de nem teszel semmit bár itt mindenki csak ugyanúgy szemlélő,és rendszerváltó hajlamát itt vagy más blogon éli ki.
  Van egy oldalad amit sokan látogatnak lenne kiindulási alapod amire lehetne építeni,tudnál aláírást gyűjteni gondolom,hogy nagyon nehéz dolog de ha végig nézzük kik is ülnek jelenleg méltatlanul a csúcson akkor mégiscsak azt látjuk,hogy többségük néha még az átlagot sem éri fel gondolkodásban.
  Elég ha csak elindítod a dolgot és akkor kiderül,hogy egy valóban változtatni kívánó pártot elnyomnak-e a zsidóbérencpénszivattyúsrotchildbankárgonoszok,vagy csak az emberek hagyták,hogy kifosszák őket.
  Sok mindennel lehet reklámozni magad például az összes politikus fizetését át lehetne szabni a minimálbér környékére mert ugye az a főleg nem logikus,hogyha egy ország gazdaságilag szarban van akkor miért is kell 400-500 embernek(jéghegy csúcsa) havi átlag félmillát fizetni….mert magas ám az államadósság de ennyire mégsem,hogy havi 200 milliókat elszórjanak ilyen hozzá nemértő emberekre akik elég meggyőzően nem csinálnak semmit a parlamentben,néz itt valaki legalább néha parlamenti közvetítést ? mi is történik ? : a többség unatkozik,egy része meg ott sincs,pár ember meg előadja a színjátékot.
  Szerintem havi több milliárd megy el érdemtelenül amit ha jó helyre(micsoda közhely) raknának máris változhatna az ország arculata.
  Mert mi szükségünk van túlfizetett politikusokra akik prémium kocsival járnak a te pénzeden amire mindent megkapnak sofőr,benzin,szervíz stb.
  Drága autópályára,az autópálya pénzből mindenkinek vehetne terepjárót inkább az állam mert mennyi az autópálya kilométerenként ? kb 1 milliárd néha 2.
  Mindenféle támogatás mindenre amiből pénzt lehet lenyúlni….. mindenki tud pár dolgot amin lehetne változtatni és teljesen logikus is lenne az,hogy megváltoztassuk.
  Ha összefogna mondjuk az országnak a 10% 1 millió ember aki havi szinten a mostani összes kiadásán felül havi 10ezret befizetne az államkasszába az mennyi is lenne? 1 forint/fő havonta 1 millió,10ft/10m,100ft/100m,….havi 10milliárd.

  Az mire is elég….most a nagy média nyilvánosságot kapott tender a mentőautó beszerzés…olyan 700-900 millió amiben gondolom van már lehúzás is bőven…ez legyen 1 milliárd ebben 32 mentő van egy milliárdért legyen mondjuk 40 na akkor a havi 10 milliárdból rögtön lett lehúzásos alapon is 400 mentő…nahát,kinek fájna egy ilyen dolog havi 10 000 forintért 400 mentő ? Az első lennék aki befizeti ha van hova és tudom,hogy arra megy el amire kell.

  A mentőknél maradva :Jelenleg 1000 járműből áll a mentőszolgálat állománya, ebből 770 autó dolgozik folyamatosan, a többi tartalékban van. Az elmúlt három évben egyetlen új mentőautót sem tudtak vásárolni – mondta Győrfi Pál. Első körben 40 esetkocsit fognak beszerezni, majd további 100 mentőautót fog vásárolni a mentőszolgálat.

  Hát igen ezt közel két hónap alatt le lehetne cserélni vegyük azt,hogy 1000darabot tuttira olcsóbban kapsz meg mint 100-at legyen 10%os kedvezmény pár milliárd(2)….megvan,
  fogyasszon kevesebbet legyen kevesebb a szervíz díj is mondjuk napi 1 literrel kevesebb fogyaszt 1000 autó ebből 750 dolgozik az napi 750 liter évente meg 365x750liter kb 115 millió az üzemanyag megtakarítás,szervíz díj? legyen évente autónként 15 ezer forint(1000 autó,egyen típus :az olaj nagy tételbe meg a szűrő biztos olcsóbb tehát egy ekkora flotta mindenképpen számottevő alkatrész is olcsóbb 500 rohamkocsihoz mint 20 ilyen 40 olyan 50 amolyanhoz 3típus 3 féle alkatrész,olaj,szervíz. na évente spórolsz 15 millát hurrá a fogyasztással együtt 130millió hurrá rájön a 10% kedvezmény az 1000es vásárlási tétel miatt 2 milliárd és 130 milla ja és ezt még mindig a lehúzós tenderrel számoljuk,ja és a megmaradt mentők az előző körből:mindet elszórjuk 150 000ért átlag áron 150millió/1000db tehát a befektetett kéthavi PÉNZEDBŐL LETT 1000 zsírúj mentő ami egy év múlva 2,28 milliárdot spórolt ezt be lehet fektetni és 3 év múlva a mentő cserére ami újra esedékes lesz de akkor már többet fog érni a megmaradt 1000 mentő mert nem lesz elhasználva mint a 10 éves hiace vagy sprinter darabja 300 ezerért elszórva …..eh, magasröptű ár 300millió plussz tehát első év 2.28 milliárd.második év 130milla,3ik év 130milla+300 az eladásért. 2.82 milliárdal lesz kevesebb a következő mentős tender tegyük fel akkor is 1000et veszel akkor jár a 10% tehát 18 milliárd lenne ebből lejön még a megtakarított 2.82legyen 15 millárd a tender és újra 3 évig zsírúj mentő van. Ezt mind a TE pénzedből úgy,hogy orbánka gyurcsányka pistike meg adélka semmit nem tettek hozzá,nélkülük meg lehet valósítani és én 1millió tenni akaró emberről beszéltem akik havi 10000et betettek két hónapig.Miért nem EZ történik ?
  Ehhez csak józan ész kéne sok mindent végig lehet így vezetni előfordulhat,hogy hibáztam itt-ott(átolvasva több helyen is a számolással de többnyire pozitívabban jönne ki a javítás:) de ki szerint nem ez a dolgok normális menete?

 25. Egyébként ha alakítanánk egy pénzügyi közösséget amit kellő reklámmal felfutattnánk akkor én a magam részéről betenném az első 100 000et vagy többet és egy nyilvános számlán kezelné az akit beszavaztak a vezetőségbe(ingyé dolgoznál a saját pénzeddel)több ember kezeli és csak az kezelhet pénzt aki beszállt a költségekbe is.Teljes nyilvános szerepvállalás minden egyén részéről minimális kiadásokkal kalkulálva(iroda,titkárnő nincsen)Ha van a cselekvésre elegendő pénz elmész Tibor bával(tud külföldiül) mondjuk intézni a mentős autó tendert,nem kell kiírni,pályázni,kenő pénz stb a lényeg a realitáson van szakmai szempontok szerint bevásárolni a közösség pénzén tehát nem olyan márkát választasz amiért éppen fizettek 500millát,hogy azt vedd pedig drágább fenntartani hanem legyen gazdaságosabb mint a mostani és legyen megbízható tucattermék.
  Amit leírtam nyilván ki kell még dolgozni szerteágazóan,hogy legyen egy normális rendszer belőle de én a magam részéről komolyan gondolom.Van több is mint 100000 jelenleg is kp-ben ami csak hasal a széfben de éppen nem csinál semmit csak inflálódik.Mert ér-e 100ezret az,hogy ideér-e a mentő ha éppen balesetem van és egyébként megmenthető lennék,vagy ér-e 100-at a gyerekeim élete?
  Azon felül,hogy kiutat is mutat a válságból egy ilyen cselekedett ami nem önzetlen mivel saját magadért csinálod:)

 26. 28-29:
  Ez aztán dinamika, magaddal ragadó vagy!
  Megmondom neked miért nem alakítok pártot, bár már többször is gondoltam rá. Általánosságban. Aki elmegy politikusnak az gyorsan elkurvul. (Volt néhány kivétel, akik rövid idő után hátat fordítottak a politikának.) vagy kinyírják, ha nem idomul a többihez. Életkoromból kifolyólag mondjuk én nem kurvulnék el, meg már nemigen tudnék mit kezdeni az ellopott milliárdokkal, nem lépnék arra az útra. Marad a kinyirásom. Ehhez meg nem fűlik a fogam. Ugyanakkor valóban kellene egy tisztességes, csak a nemzet érdekeit néző politikus, aki semmilyen csoporthoz nem húzna. Mondjuk olyan sok nekem már nincs hátra, megérné kockáztatni. De mi van akkor, ha lértrehozok egy tisztességes pártot, erős kézzel örködök a szerencselovagok ellen, aztán néhány éven belül eltávozok (amire jó esély van), és akkor beül a helyemre egy orbánka, gyurcsányka, torgyánka, dávid ibolyácska, és a jól felépített, tisztességes pártot meglovagolva ott lesz a társadalom, ahol előtte volt. – – – De nem vetem el az ötletet, tartsuk melegen.

 27. jelentkezem utódnak, addig viszem a táskádat nehogy fáradj… 🙂

 28. De Tibor bá’, én most akkor már nem értem milyen véleményen vagy a Fidesszel kapcsolatban, idézlek:

  Tibor bá’,
  11:
  „De tudod ez az ország megérdemli a rá leselkedő sorsát, ha még mindíg Orbáné a szavazni elmenök többsége. … Most pedig a kérdésemre azt mondja, hogy őt nem érdekli már a politika, hagyjam béként. Ja, csak az ilyenek a nyakunkra szavazták a kétharmadot és most már nem érdekli őket, hogy mit tettek szavazataikkak. Eljön még az idő, amikorf te is le fogod tagadni, hogy rá szavaztál.”

  aztán lászló hozzászólása,
  22:
  „A fidesz helyett nincs más alternatíva….Ez van. Nekem sem tetszik, de nincs más.”

  mire:
  Tibor bá’,
  23:
  „22: Ez a szomorú valóság. ”

  Most akkor mit gondolsz, van a Fidesznek alternatívája, vagy nincs?? Mert ha szerinted nincs alternatívája, akkor a 11-es hozzászólásodban (ill. több posztban is) milyen alapon kéred számon egyesektől, hogy a Fidesz-re szavaztak?

 29. Púderes arcok, púderes szövegekhez. Jó, hogy kikerült a merkeles kép is. Én csak illuminált állapotban tudok ilyen arcokat vágni, nem tárgyalásokon. Még majd sajnálni is fogom a fáradozásaikat… haha… legfeljebb azon fáradoznak, hogy miként húzzák le az ötmilliomodik bőrt is rólunk.

 30. 32:
  Reális véleményem van. Nincs ellentmondás, csak magyarázkodnom kell, ha nem figyelsz.
  MA MÁR nincs alternatíva, de majd két éve még volt (amikor beszavazták a kétharmadot).

 31. 30: A „független” Erdély legsikeresebb fejedelme, akivel (pár fontos kivételt leszámítva…) jól járt országa népe, Bethlen volt. Nem volt őrült, de egy utolsó cinikus gazember volt. Nagoyn ravasz, okos, gátlástalan.
  Az ország nem egy becsületes vezérrel járna jól, mert olyan elvileg sem juthat a csúcsra. A gazemberség követelménye a rendszerbe van programozva, az őrülteket szerencsével néha el lehet kerülni. Nekünk most nincs szerencsénk…

 32. Ugyanakkor valóban kellene egy tisztességes, csak a nemzet érdekeit néző politikus, aki semmilyen csoporthoz nem húzna.

  Szivemből beszélsz, Tiborbá !

  Ugy tűnik, azok akik valóban tudnák, hogy mit kellene csinálni, ilyen blogokba öntik bánatukat…
  Legalábbis ez jön le az interneten blogokban, fórumokon nézelődve.

  Ők tudnák, hogy hogy kellene, de… áh…

  Viszont ez a „tartsuk melegen” biztató jel.

 33. És két éve mi volt az alternatívája szerinted? És ma már miért nincs alternatíva? (ezeket nem kötekedésképpen kérdezem, hanem érdekel a véleményed)

  Régebben volt egy poszt „Szélső jobbos vagyok?” címmel. Ott leírod, hogy a Jobbikra szavaztál. Így indoklod: „Miért szavaztunk hát a Jobbikra? Megítélésem szerint…

  Egyedül a Jobbik lehetett az az erő, amelyik megakadályozhatta volna a kétharmadot.”

  Csak az nem derül ki számomra, hogy most a Jobbik az szerinted alternatíva-e, mint KORMÁNYPÁRT? Vagy alternatíva alatt azt érted, hogy a Fidesznek ne legyen meg a kétharmada ??

 34. „Ugyanakkor valóban kellene egy tisztességes, csak a nemzet érdekeit néző politikus, aki semmilyen csoporthoz nem húzna.”

  Ma hol vannak a Széchenyi-féle reformkori politikusok, akik birtokaik 1 évi jövedelmét hajlandók lennének felajánlani az ország érdekében??

  Széchenyi, Kossuth, Wesselényi, Batthyány, Kölcsey, Deák …
  HOL vannak ma???

 35. Viszont ez a “tartsuk melegen” biztató jel.
  Ha összefogunk akkor nem csak biztató jel lesz hanem maga a valóság.Mi az amin elindulhatunk:egy alacsony költségű bankszámla(a várható pénzforgalomból a lehető legkevesebbet fizessük ki banki ügyintézésre),honlap létrehozása önkéntes felelős szerkesztőkkel,nyilvánosság legnagyobb fokú megszerzése(közösségi portálok) egy választott szóvivő aki érti is a dolog lényegét és ha kell az esti híradóban is nyilatkozik,önkéntesek akik személyesen menedzselik az ügyet becsöngetve a rózsadombi villákba is ahol felajánlhatják az együttműködésüket,mert ott se mindenki gátlástalan népnyúzó.
  Elsősorban a pénzügyi alap a fontos mert ezen keresztül mutathatjuk meg a közösség erejét,hiába jó politikus valaki,ha csak a szavát hallathatja de pénz nem áll mögötte hiába vagy a legokosabb ember a mai világban,ha nem vagy képes megmozgatni több milliárdot amivel a szavaidnak súlyt szerezhetsz.A magam részéről nem kételkedek a sikerben mert hiszem,hogy vannak még emberek akik felmerik tenni a jövedelmük egy részét,arra,hogy egy élhetőbb jövőt teremtsen magának és családjának.Az itt kommentelők közül van esetleg valaki aki úgy érzi,hogy több ezer esetleg több százezer ember pénzével ne lehetne változtatni a jelenlegi rendszeren vagy legalább is kezdetben a rendszer kisebb hibáit kijavítani ?
  Az állam nem tiltja meg 10 ezer forint átutalását egy bankszámlára csupán annyit kell tenni,hogy megbízzunk egymásban és ha igényelitek akkor ezt személyesen megtárgyalva egy kártyaparti vagy egy sör mellett könnyen kivitelezhetjük.
  Kezdetben egy kivitelezői gárdát kell összeállítani.
  Őszintén remélem nem vagyok ebben egyedül.

 36. Akkor el kellene kezdenünk összeszedni, hogy mi az amiben egyetértünk, mik a különbségek, és mik a legelső teendők.

 37. 41!
  Pontosan én is ezen gondolkodom immáron 2 napja,és mindig az van előttem kezdetnek amit Tibor bá mondott, hogy Orbán teljesen lenullázza a gazdaságot,hogy ne lehessen mit ki hordani innen az országból.Egyik politikai vezetőnél sem vittek ki ilyen kevés hasznot az országból mint Orbánnál..
  Na most odáig eljutottam,hogy az amerikai külügy is őrjöng,Hillary is cseszteti Orbánt,és sokan mások.De azért kérdem én,hogy mért ne akarják akkor elengedni a kezünket?
  Mi van itt,amit nem akarnak ki engedni a markukból,?ha mi csak egy naplopó,iszákos,elherdáló,egészségtelen nép vagyunk?

 38. 39: itt vannak köztünk és politikusok! Orbán korunk Kossuthja, talán lesz is annyi halott, vagy több…

 39. Azért van itt pár milliárd dollár/euró, amit évente kitalicskáznak az országból.

  Ez a naplopó, iszákos, lusta, tunya nép évente a „békebeli” egészségügyi költségvetésnek megfelelő összeggel segélyezi a szegény rászoruló IMF befektetőket meg a Soros papa csótányait.

  És akkor még nem említettünk a multik nálunk, a lusta, magyar munkások által megtermelt profitjánal kitalicskázásától… Mert mondani sem kell, még azzal a csúnya orbánista multiadóval együtt is dagadtra keresik magukat.

 40. 42:
  melike, ebben az ügyben most egy kicsit csak olvass, légy szíves. Elég sok az intézni való ahhoz, hogy alapvető dolgokat magyarázgassunk.

  40:
  Van itt sok más is. Meg kell szerkeszteni egy alapszabályt. Létre kell hozni a szervezetet (pártot) be kell iktatni. A tagoknak (úgy tudom minimum 10 fő) szerződniük kell. Vagyis szükség van egy gyakorlott jogászra. És persze az első perctől kezdve vannak költségek. Le kell fektetni egy programot. Minden csatlakozni akaronak meg kell győződni arról, hogy pontosan mit akarunk és, hogy ő ezzel egyetért-e? De legelőször is személyesen találkoznunk kell és szóban át kell mindent beszélni. Például, nem okosabb-e ha a most szervezkedőkhöz csatlakozunk, pl. Mllások. stb. stb.

 41. 35:
  Attila, te forróbb fejű vagy mint Petőfi. Ha nem fogod magad vissza, akkor hamarosan találkozni fogsz a Segesvároddal.

  44:
  Már vártam, hogy dehonesztálod a magyar bálványokat. 😀

 42. 44. Arma

  Szerintem A Jobbik nem lenne rosz, ha sikerülne a globál elit számára szalonképesebb képet felvennie.

  De szerintem ma Magyarországon csak olyan párt vagy csoport érhet el pozitív sikereket, amelyiknek vannak külföldi szövetségesei. (nem a globalista társaságban)

 43. „Szerintem A Jobbik nem lenne rosz, ha sikerülne a globál elit számára szalonképesebb képet felvennie.”
  #48
  Szalonképesebb képet?

  Úgy tűnik, hogy a képlet még nem teljesen világos. A ‘globál elit’ lesz@rja, hogy ki a szalonképes. Jobbikkal, Fidesszel, vagy Anyámkínjával mind csak egy irányba mehetünk.

  Lehet fantáziálni pártokról meg programokról, de ezzel az emberanyaggal nem létezik semmilyen különút. (Ezért is értelmetlen Orbánnal foglalkozni.)

 44. 49. Arma

  Szerintem a „titkos támogatók” inkább csak pozícióikból adódóan ki tudják használni a Jobbik zöldfülűségét.
  Egész biztosan próbálnak fogást keresni, gyenge, vesztegethető, zsarolható embereket, de szerintem alapjában a Jobbik egy követhető irány.

  50. Mvm9

  Azért ne felejtsd el, hogy a világ nagyobbik részén milliók agyalnak ugyanezeken a problémákon, nevezetesen, hogy hogyan legetne megszabadulni a globalista elittől… És csak addig vagyunk lépéshátrányban, ameddig elszigetelten agyalunk.

 45. Azt a mindenségit, hát nektek elmentek otthonról? 🙂

  Ezt nem gondolhatjátok komolyan, hogy pártot akartok alakítani ebben a mocsárban? Ugye nem?

  Főleg Tibor bá-t ne szedjétek már rá! Még hosszú évekig olvasni akarom a blogját!

  De most tényleg, én már kezdtem azt gondolni, hogy itt mindenki tisztában van azzal, hogy ebben a koordináta rendszerben pártokkal semmire nem mentek. Egy pártnak semmi hatalma nincs, és nem is lehet.
  Azt is tudjátok, hogy a pártok csak bábok. Ezt tényleg csak akkor fogná fel a legtöbb ember, amikor ebbe valóban belekerül.
  Nem akarok pesszimista lenni, de muszáj, hogy kijózanítsalak benneteket, de aki ma 2011-ben egy valódi magyar nemtei pártot alapít és valóban nemzeti értékek mellett politizál, az csúzlival megy high-tech háborúba.

  Támogatás (pénz, média, kapcsolatok, szakértők stb…) nélkül azt sem fogják tudni az emberek, hogy léteztek.

  Könyörgöm hagyjuk ezt a pártosdit, ez nálunk is, és mindenhol nagyon megbukott. A rendszer maga hibás, ne akarjatok még jó szándékkal se ennek részesévé válni.

  A Jobbik az élő példa arra, hogy ez nem működik. A fidesszel ellentétben a Jobbiknak volt választási programja, és én is azért szavaztam oda, mert egyrészt a program elfogadható volt, másrészt meg szerettem volna akadályozni egy 2/3-ot.

  A Jobbik legyen szalonképesebb? Ugye ezt most nem gondoltad komolyan Attila? A Fidesz és Mszp nagyon szalonképes, mire megyünk velünk.
  Nem épp ellenkezőleg, radikálisabbnak kéne lenniük. De nem lehet ám! Ebben a rendszerben nem. Hamar előkerülnek ám kellemetlen felvételek, fotók írások stb…

  Ebben az országban még egy tiszta választást sem lehet levezényelni. A 2010-es sem volt az.

  Jogállami és demokratikus úton akarjátok megoldani a problémákat? egy olyan országban, ahol nincs jogállamiság és demokrácia? Sosem volt, legalább is az utóbbi 200 évben biztos nem.

  Mvm9-nek igaza van az 50-esben.

  Ez az ország a velejéig romlott, a legkisebb hivataltól a Parlamentig és meg is érett a reset-re.
  Ezt pedig Orbán egyelőre jól csinálja. Nagyon jól vezet minket a reset felé, ezt nem lehet vitatni. Hagyjuk had csinálja végig (ha engedik neki)

  Ha összejön az összeomlás túlélhetünk, ha nem, akkor történelem leszünk.

 46. 51:

  „Azért ne felejtsd el, hogy a világ nagyobbik részén milliók agyalnak ugyanezeken a problémákon, nevezetesen, hogy hogyan legetne megszabadulni a globalista elittől…”

  Igaz Attila, de még nem jött el az idő. Még mindig túl sok a konzumidióta. Rajtuk nem tudsz segíteni, csak hátráltatnak.

 47. #51
  Ez így van, de az ezen agyaló millióknak elég illuzórikus elképzelései vannak a hatalom mibenlétéről. Ugyanakkor az tagadhatatlan, hogy elitre szükség van. (Más kérdés az, hogy az a ‘rajnai típusú’, nemzeti elkötelezettségű ipartőkés csoport, akire szükségünk lenne, nyomokban sem lelhető fel. Így meg elfúj bennünket a szél.)

 48. Egy rövidke kérdés még.

  Ha Orbán aláírná a fiskális unióról szóló megállapodást, amit eddig nagyon helyesen nem tett meg, akkor melyik országot is akarnátok ti kormányozni?

  Mert Magyarországot Brüsszelből fogják.

 49. khm. én nem a témához szólok hozzá, csak kérdezek.

  A szolidaritás életképes-e? Lesz-e eredménye annak amit tesznek? 2012 tavasza elhozza e az összeomlást országunkban?

  Szívesen látnék válaszokat érdemben az okosoktól.

 50. 53. Cruix

  A konzumidióták arra príma bizonyítékok, hogy a tömegek agyát LEHET programozni, és programozzák is.

  Maga a programozás kifinomult és precíz munka, csakúgy mint a számítógépen.
  Bonyolultabb esetben „vírussal” átprogramozható, durvább esetben „programcrash”-ot lehet okozni, amikor a „default” józan paraszti ész lép újra életbe.

  Akik tudják, hogy hogy kell egy iPodért milliókat megvadítani, azok tudják, hogy hogy lehet tízmilliókat utcára küldeni.
  Kicsit át kell az embernek rágnia magát Edward Bernays munkáin, meg a modern marketing meg PR karácsonyfadíszeken, aztán kiderül, hogy nem is ördöngősség.

  Mert ugye volt már olyan, hogy egy megvert, megalázott, megnyomorított, kisemmizett, éhhalálra itélt nép feltápászkodott és egy időre kezébe vette a sorsát.

  Nem meglepő, de lesz is ilyen… a versenyt viszont azért kell futni, hogy valamivel kackiásabb bajúsza legyen annak aki majd utat mutat neki…

 51. Curix!
  A puding próbája az evés. Ha nem próbáljuk meg, akkor állandóan ott lesz bennünk, hogy „azt kellett volna csinálni”. Ha megpróbáljuk, akkor ki fog derülni, hogy az út járhatatlan, és mindenki megnyugszik.

  Brüsszel nem atyauristen. A görögök úgy átbaszták őket, mint a sicc (amerikai segítséggel)

 52. 57:

  Így van Attila a fogyasztói zombivá válás módszereit mesterfokra emelték.

  Erről tudod mi jutott eszembe. 2011 őszén járunk. Közgazdaságtan előadáson ülök.
  A tanárnő kicsit bizonytalanul, de elmondja, hogy a közgazdaságtan még mindig azon az alapon ül, hogy a földi erőforrások végtelenek. Amikor előkerül a hagyományos kereslet kínálat maszlag, és ez milyen körforgásban, milyen intézményi jogi keretek közt megy végbe, akkor azt feltételezik, hogy a Földünk végtelen erőforrással rendelkezik.

  Halkan megjegyezte a tanárnő, mintegy zárójelben, hogy MOST kezdik újragondolni ezt az alaptételt, mivel elérkeztünk civilizációnk legnagyobb erőforrásválságához.

  Azért ehhez nehéz bármit is hozzáfűzni nem?

  Egy dolgot talán figyelmen kívül hagysz Attila. Az embert természeténél fogva sokkal könnyebb meggyőzni a neki kényelmes de amúgy nélkülözhető vacakok megvásárlásáról, mint ennek ellenkezőjéről.

  Nem lehetetlen, de nehezebb. Nehezebb, mert sokan függők ezektől a tárgyaktól.
  Valamilyen szinten mi is azok vagyunk a számítógéptől.

  A lényeg az, amit írtál, hogy már milliók látják át többé kevésbé a rendszer működését, és amit látnak nagyon nem tetszik neki.

  Ezek, a most atomizált emberek hamar egymásra fognak találni, ha erre szükség lesz, és tudni fogják mi a teendő.

  A plázacicák, meg kétségbesnek a Westend-ben, mert áramszünet miatt leáll a mozgólépcső.

 53. Tibor bá állandó átbaszással nem lehet kormányozni. Gyurcsánynak sem jött össze, de ha tényleg érzel még ennyi vitalitást magadban, hogy meglépd, akkor lelkem rajta.

  De egyet ígérj meg! Sorost túl fogod élni! 🙂

  Amúgy ott van a Magyrok Szövetsége és Vukics. Az MSZ sem működött, pedig még párttá sem alakultak. Nekem Vukics nagyon szimpatikus ember, én őt el tudnám képzelni az ország vezetőjének, de ahogy írtam, nem ebben a fertőben. Higgyétek el itt tényleg minden szinten folyik a szabadrablás és korrupció. Egy jó ember pedig tehetetlen. Egyedül nem megy, ha csak át nem megyünk hivatalosan is diktatúrába, amire Magyarországnak most nagy szüksége lenne.

  Egy jó értelembe vett diktatúrának. Orbán ehhez minden jogi alapot megteremtett, csak sajnos ő nem jó ember, és méginkább rossz emberekkel van körülvéve, mert azért egy diktatúra is csak látszólag egyszemélyes játszma.

 54. 59. Cruix

  „Az embert természeténél fogva sokkal könnyebb meggyőzni a neki kényelmes de amúgy nélkülözhető vacakok megvásárlásáról”

  Nem olyan rosz a helyzet.

  Talán te is ismered Max Webber: A protestáns etika és a kapitalizmus szelleme című művét. Ebben kitér arra, hogy 200 évvel ezelőtt hatalmas problémát okozott európa szerte, hogy a parasztnak hiába igértek 20%-al több pénzt, ha 20%-al többet dolgozik… Nem vonzotta a több pénz, a hagyományos életmódja megfelelt neki, pedig szűkösen élt.
  Végül 20%-al csökkentették a bérét, hogy rávegyék a többlet munkára.

  Ez azt igazolja, hogy a minden nyálacsorgó konzumidióta plázazombiban ott rejtőzik a józan paraszt… csak ki kell józanítani. A kijózanítás pedig a pia, azaz a megvásárolható javak megvonásával érhrtő el. És egyre többen vannak akik már csak a kirakat üvegéig jutnak.
  A „tömeget” nem szabad lenézni, mert minden esetben ők a változás végrehajtói. Egyszer végre az irányítók lehetnek a jó oldalon.

 55. 55!
  Egész Európai Uniót kormányoznánk,Brüsszellel együtt.Mért nem Lehet?Ők oda vannak láncolva?
  Elzavarnánk az összes zsidó bandát onnan.. 🙂
  De Tibor bá azt mondta még élni szeretne.. 😀

 56. 60:
  Már erről volt egyszer itt szó. Én semmi körülmények között nem lennék vezető, de nagyon-nagyon jó ellenőr („pártfelügyelő”) lennék. Felügyelném a menetet és akinél gyanítom, hogy „haza játszik” azt könyörtelenül picsán rugnám. mert azért robban minden le. menet közben a „jó emberek” elkezdenek vérszemet kapni.
  Soros? hahaha, nekem még nem volt by-passom.

 57. 57: Curix „Kicsit át kell az embernek rágnia magát Edward Bernays munkáin, meg a modern marketing meg PR karácsonyfadíszeken, aztán kiderül, hogy nem is ördöngősség.”

  61. Attila (PV) „Ez azt igazolja, hogy a minden nyálacsorgó konzumidióta plázazombiban ott rejtőzik a józan paraszt… csak ki kell józanítani. A kijózanítás pedig a pia, azaz a megvásárolható javak megvonásával érhrtő el. És egyre többen vannak akik már csak a kirakat üvegéig jutnak.”

  Teljes utópiában fetrengetek, és ezt egymást felajzva egyre jobban el is hiszitek. Közben a javak megvonásával rögtön akkora ellenállást generálnátok, hogy menekülnötök kéne.
  Arról nem beszélve, hogy fingotok nincs mit nyitott ki Edward Bernays. Rejtett szexuális vonzás, önzés előtérbe helyezése stb. Ebből minden lesz csak önfeláldozó nemzetnevelés nem!
  Fel kéne ébredni, és egy kicsit a realitásokkal együttélni.

  Vagy együtt kell élni a jelenlegi feltételekkel, vagy kilépve az EUból kell felvállalni a teljes izolációt. Evvel persze nem második Kína, hanem max. második Észak-Korea lehetünk.
  Itt hibázik orbán is: Nincs veled is-nélküled is állapot az EUval. Együtt kell élnie a külső feltételekkel, vagy teljesen megtagadni, de ez az idióta kettősség még hülyébb kommunikációs keménykedéssel teljesen zsákutca.

  48: Attila (PV) „Szerintem A Jobbik nem lenne rosz, ha sikerülne a globál elit számára szalonképesebb képet felvennie.”
  Szintén lehetetlen fantazmagória. A jobbik jelenlegi ereje a szalonképtelensége sokak számára. Ha konszolidált párt lenne, akkor nem lenne szélsőjobbos nacionalista párt. Ettől persze rögtön lenne másik párt ami betölti ezt az űrt, és máris kutyának sem kéne szinte a Jobbik.
  Ezért nem találják a helyüket a parlamentben sem – nem otthonos pálya nekik – (bár a 2/3 is tehet erről). Megnéztem volna, vajon bedarálta volna a Fidesz őket, ha csak velük lett volna meg a 2/3, mint ahogy Torgyánékkal tették.

 58. 64:
  Végre valaki mellém áll és felhívja a figyelmet a realitásokra. EZ VAN. Különben én benne lennék a kilépésbe, mert az nekem testhez állna, de azoknak, akik ma a számítógép billentyűzete mellé le tudnak ülni, azoknak NEM. Néhány öreg faszi – nosztalgiából – még élvezné is.
  bedarálás? Nagy valószínűséggel igen, bár én arra játszttam, hogy nem, de csak azért mert másra nem lehetett játszani.

 59. Vegyük észre, hogy egyre nagyobb feszültség van a fideszes kádereken, mert érzékelik a fokozódó gyűlöletet pártjuk iránt. Ilyenkor szoktak a patkányok kilövőállásba készülődni a süllyedésnek indult hajón…

 60. 64. d311c

  „Arról nem beszélve, hogy fingotok nincs mit nyitott ki Edward Bernays.”

  Talán egy pici.
  Bernays egy szerszámot talált.
  Úgy mint a balta, ugyanúgy használható emberölésre mint építésre.

  Ezeket a módszereket már az ókorban is használták, és retorikának hívták.
  Ide tartozik a sportrendezvényeken a biztatás, szurkolás szerepe, a háborúk utáni újjáépítés láza, és sok dolog, amiben az emberi lélek pozitívan hat vissza pozitív hatásokra.

  Bernays sikeresen állította a tömegek manipulálását a negatív folyamatok szolgálatába, de ez nem jelenti azt, hogy csak ez van.

 61. #64
  „Itt hibázik orbán is: Nincs veled is-nélküled is állapot az EUval. Együtt kell élnie a külső feltételekkel, vagy teljesen megtagadni, de ez az idióta kettősség még hülyébb kommunikációs keménykedéssel teljesen zsákutca.”

  d311c,

  Orbán egy reálpolitikus; a szimpátia–antipátia ellenére ez szerintem mindenki számára világos. A bizonyíték erre az, hogy politikusként életben maradni, ráadásul 2/3-os többséggel máshogyan nem lehetséges.

  Biztosra vehető, hogy jól ismeri a külső játékszabályokat is.

  Ezután naívság azt gondolni, hogy bármit is ‘teljesen meg tud tagadni’.

  Hogy teljesen világos legyen:
  ha komolyan megkérdőjelezi a status quo-t, vagy akár a kisujjával is belepiszkál a rendszer alapjaiba (például ha a gründolt simonista MNB helyére valódi NEMZETI pénzügyi és kamatpolitikát folytató jegybankot szeretne); akkor politikai téren, vagy akár fizikailag is megsemmisítik.

  Ez nem volt kérdés Orbánnál sokkal nagyobb hatalmú, nemzetközi játékosok esetében sem.

 62. 68: Orbán reálpolitikusnak dilettáns. Pofázik olyanról, amihez nincs meg a lehetősége. Önsorsrontás.

 63. 64:
  akadnak olyan velemenyek is,mely szerint az EU az a szarosvodor,amibe csak belepni szabad,a kilepesre csak a szervezodes megrohadasakor tamad lehetoseg,ha a jogi kotelekek maguktol elszakadnak.
  Ha megis megprobalnank ido elott,akkor szamithatunk elelmiszerhianyra,de meg fegyveres megszallasunk is szoba johetne.Talan nem veletlenul valtoztattak at a honvedseget mokusorsre.
  Bar hallunk hangokat a kelet fele nyitas szuksegessegerol,de ezek csak elcsepelt szavak,semelyik orszagot sem fogjak engedni atlepni az alakulo Eurazsiai Unioba.
  Ide oda sodrodo kis orszagunk nemsokara kenytelen lesz megmozdulni,de ehhez politikusainknak nem lesz koze.Ok kenytelenek lesznek arra mozdulni,amerre az erovonalak.
  A Szovjetuniohoz hasonlo szovetsegi rendszer fog alakulni hamarosan,ahova tobb,posztszovjet allamot is szivesen latnak,de az egykori keleti birodalom erdekeltsegi zonajahoz tartozott allamoknak is felmerul a csatlakozas lehetosege,koztuk Magyarorszagnak is.
  A lehetoseg adva van,vagy csatlakozunk egy energiahordozokban gazdag szovetseghez,vagy ehen doglunk.
  Forras
  http://www.oroszvilag.hu

 64. #69

  Ha az ország miniszterelnöke egy dilettáns lehet, akkor mit gondolsz az őt ide juttató tömeg elmeállapotáról?

  „Pofázik olyanról, amihez nincs meg a lehetősége.”

  Mutass csak egyetlen olyan politikai-közéleti szereplőt, aki nem pofázik olyanról, amihez nincs meg a lehetősége.

  Ugyan már.

  Önsorsrontásunkkal egyetértek.

 65. 71:
  gedeon pofázásról nem arra gondolt, amire te. Szavakban puszta kézzel megy neki a nyugatnak, amit a valóságban nem tehet meg.

 66. 70 Suhi

  De kellünk mi az energiahordozókban gazdag keleti szövetségeseknek ?

  És ha igen… Milyen áron?

  Vagy tényleg csk a csöbörben tűnik úgy hogy a vödörben jobb lenne?

 67. 73:
  Meg mindig jobb annal,ami az EU szetesese utan varhato.
  Egyeduli eselyunk a mezogazdasag atszervezese lehet,minimum elelmiszerben onellatokka valni.Ehhez nem kellene sok esz,mert ha nincs mit zabalni,elmehetunk az elmeleti tudasunkkal a feszkes fenebe.
  A keleti (valodi)nyitas mellett szol,hogy az alakulo Eurazsiai Unio tagallamai nem tudjak megenni az olajukat,a gaztol meg csak felfuvodnanak 😀 .Az elelmiszer a viz utan a legfontosabb letszukseglet,ennek belatasahoz nem kell doktoralni,ebben pedig jok voltunk akkor is,amikor az iparunk a padlon volt.
  Viszonylag keves befektetessel,hitelfelvetel nelkul,akar a foldek visszaallamositasaval eladhato arutermeles indulhatna be,mindez csupan akarat kerdese.Persze lehet varni a sultgalambot is.A nyugatimadatot,a partok imadataval egyetemben nemsokara valos problemak kenyszeru megoldasa valtja fel.Lenni,vagy nem lenni,ez lesz a tet.

 68. 72 & 73:
  Meg lehetne próbálni, csak úgy brahira? Mert ötletem nekem is van. Egyik csoporthoz se tartozni, mint Svájc. Jó minőségű és olcsó élelmiszert előállítani, exportálni. Ha a Nyugat védő vámot vezet be ellenünk, akkor mi is az iparcikkeire. persze kicsinálnának csak úgy a vicc kedvéért, hogy mások kedvét elvegyék. Kérdés, hogy Kelet mit reagálna erre. Meg kellene próbálni. Orbán ötleténél nem lehet szarabb. 😀
  Beékelve Nyugatba, lehetnénk egy keleti hídfő, de akkor Szerbia miért akar bekerülni az EU-ba, ők sokkal jobb hídfők lehetnének.

 69. 74. Suhi.

  Próbáljuk meg tisztán látni a dolgokat:
  Az EU-val nem az a baj, hogy németek meg franciák mondják a tutit… mert nem ők mondják… nekik is súgnak.

  Ha az EU összecsuklik, vagy annyira meggyengül, hogy bennünket elenged, akkor azok akik ott súgnak, új és erős gazdaállatot fognak keresni. És ha az az Eurázsiai unió lesz akkor ugyanott vagyunk.

  Sokszor mondom, de lehet, az én hibám, nem vagyok elég világos.
  NEM a technikai részletek a fontosak, hogy melyik unióhoz tartozunk, hogy mekkora az alapkamat, van-e aranytartalék, satöbbi, hanem az, hogy akik a csúcson diktálnak, mekkora gazemberek.

  Ekkora technológiai fejlettséggel, sok évszázados kapitalista háttérrel, könnyen hozzáférhető információkkal, jó és rosz példákkal, virágzó társadalom épülhetne a „fejlett” világban.
  De ehelyett a meglevő vívmányok is visszafejlődnek, a demokrácia már csak egy fügefalevél, a szabadság a tömegek számára egyre elvontabb (jó szó !) fogalom, az erkölcs és a közbiztonság meg a legsötétebb időket idézik.

  És első ránézésre látszik, hogy a hiba az elosztó rendszerben van… És e rendszer kedvezményezettjei alkotják a szabályokat, elsősorban a demokrácia szabályait, a PC-t meg a többit, hogy a status quot tovább élvezhessék.

  És… jó lenne elkerülni, hogy ugyanez az elit, ami már eddig nagyon sok országot és ideológiát rothasztott szét, átmentse magát egy újabb fejlődőképes rendszerbe.

 70. 74:
  Jó lenne, ha megvalósulna, amit írsz. De az erőviszonyokat is figyelembe véve, sajnos ez csak egy ábránd.

  1. Az EU nem fog szétesni — max. az Euró –, mert ez nem érdeke egyik erőnek sem.
  (Ugye ismered a példát a tojásról meg a rántottáról?)

  2. A földek visszaállamosításának ill. az önellátó mezőgazdaságnak csak az említésére is, Orbánt lepuffantanák. (Minden bizonnyal egy ultranacionalista, radikális szervezet összeesküvése állna a háttérben.)

  3. Lehet keletre fordulni, de az oroszoknak most elég bizonytalan a helyzetük. Az energiahordozóikra másnak is fáj a foga; aminek érdekében kívülről-belülről gyengítik a rendszert. Leszalámizzák a legfontosabb Közel-keleti szövetségeseit, Szíriát, Iránt. Benyomulnak a volt tagköztársaságokba, pl. Grúziába. Középhatótávolságú anti-ICBM rakétákat telepítenek a NATO keleti szélére.
  Vagy: mi lesz, ha megy Putyin és jön helyette egy Jelcin-klón, és visszajön vele Hodorkovszkij meg a többi hasonszőrű bajkeverő? Akkor is annyira vonzó lesz Oroszország?

  Álmodozzatok csak. 🙂

 71. 67 Attila (PV): „Talán egy pici.
  Bernays egy szerszámot talált.
  Úgy mint a balta, ugyanúgy használható emberölésre mint építésre.
  Ezeket a módszereket már az ókorban is használták, és retorikának hívták.”

  Nem egészen. Bernays abban volt nagy, hogy adaptálta a pszichológia ujdonsült felfedezéseit a reklámozásban. Ezek a belső (öntudatlan) hajtóerők elsősorban a szexualitásra illetve a belső önzésre építenek. Ezeket te nem fogod a tudatos lemondás hirdetésére felhasználni az tuti. Azt ugyanis csak tudatosan lehet. Úgyhogy nemcsak nem lehet az ellenkezőjére fordítani, hanem akik emiatt konzumidiótákká fejlődnek évtizedek ilyen alapú reklámozása mellett, már nem is nagyon hajlandóak lemondani róla. Mivel egyszerűen ezeket a belső ösztönzőket nem esik jól elnyomni, ezért legtöbbjük nem is lesz hajlandó tudatosan elnyomni.

  Az ókori változat a gyenge kezdet maximum. Az alkalmas nyilván összefogás és bíztatás képében valamire, de szerintem a belső öntudatlan elnyomása ennél sokkal nagyobb falat (különösen a plázacicák szintjén).

  68 Mvm9: „Orbán egy reálpolitikus; a szimpátia–antipátia ellenére ez szerintem mindenki számára világos. A bizonyíték erre az, hogy politikusként életben maradni, ráadásul 2/3-os többséggel máshogyan nem lehetséges.”

  Orbán remek manipulátor és szónok. Politikusnak már nem az, mert kompromisszumképtelen. Szerintem a 2/3 egyszerűen túl nagy falat volt számára. Azt hihette, hogy avval bármit megtehet. Pedig az EU csatlakozási szerződésnél is ott volt, így nem érhették volna meglepetések – gondolhatnánk.
  Ugribugri pukkancsként egyébként sem lehet lóvéért kuncsorogni, pláne akkor, ha korábban ő hajtotta el a kölcsönadót. (És mivel a visszakuncsorgás nyilvánvalóan egyben beismerése a gazdaságpolitikai buktájának. Le kéne vonni a tanulságot, mindent Matolcsyra kenni, és váltani. De erre sem képes, pedig 20 éve még szélsőségesen liberális nézeteket vallott és mi lett belőle 5 évvel később…)

 72. Amíg a „demokráciát” ettől a néhány évente történő kiválsztósditól várjuk, egy biztos, soha, de soha még csak meg sem fogja közelíteni a demokráciáról alkotott bennünk élő képet a valóság. Miért? Mert a vezetőkiválasztásos rendszer ezerszer megbukott, nem jött be. Kérdés, működhet e rendszer kiválasztott vezető nélkül, létre lehet e ilyen szerveződést hozni? Egyértelműen, igen, biztos vagyok benne. Amíg nincs közvetlen azonnali ráhatása az érintetteknek a történésekre, addig jöhetnek, mehetnek rendszerek, nem lesz különösebb változás. Kérdezni szoktak, ha nincs választott vezető, akkor hogyan szerveznéd az életet és már mondják is a választ, -káosz lesz abból, mindenki beleszólhat mindenbe-. Még azt sem tudja miként lehet egy olyan rendszert működtetni aminek nincs direktben választott vezetője, de máris elutasító véleményt formál róla. Mintha valami szupererős ragasztó tartaná az embereket ennél a kiválasztásos rendszernél, pedig mind tudja, hogy rossz, nem kicsit, nagyon.
  Kihátrálni szavazatommal, kihátrálni adómmal.
  Pl. Az önkormányzatnál az ügyintéző nem töri magát az ügyünk előre vitelében. Hogy tudok rá hatással lenni? Ha magától nem jött rá, hogy ő a közösség által összeadott pénzt kapja, és azt azért, hogy ügyünkben segítségünkre legyen? Kihátrálok az adómmal a fizetése mögül. Az adóm pedig parkoló pályára kerül. Ha többen kihátrálnak a fizetése mögül, mert más sincs vele megelégedve, akkor lecsökken a fizetése a minimálbér alá, és ekkor ki kellene lépnie, átadva a helyet egy másik ügyintézőnek. De kihátrálhatnék akkor is az adómmal, ha a hivatal netán úgy dönt, digitális utcanév táblákat rendel meg sok millió forintért. Az adómmal kihátrálok e mögül a döntés mögül is. De be is állhatok az adómmal egy egy ügy mögé.
  A szavazatommal pedig a vezető mögül hátrálhatok ki, bármelyik nap, bármelyik percében.
  Persze az általam vizionált rendszerben nincs olyan értelemben vezető, mint a mostaniak. Azt is megmondom, hogy miért. Mert csak olyan ügyek kerülhetnek magasabb döntési kör elé amiket az alsóbb körök már átengedtek. Egy vezetőnek nem az lenne a dolga, hogy kitalálja mit kellene nekem csinálni, hanem amitket mi kitalálunk, kigondolunk és a mi szűrőinken átment és egyre nagyobb közösségek szűrőin átment, azt megnézeti a megfelelő szakemberekkel, de ő nem dönt, mert nem döntésképes. Ezek után megkapom, hogyan fog többmillió ember naponta szavazni. A válasz. Nem fog több millió ember naponta szavazni, de lehet, hogy 5-10 ezer ember igen, országos ügyekben. Ugyanis, odaadhatom szavazatomat annak az embernek akinek az értékítéletében megbízom. Ez nem pártember lenne. Ez egy olyan ember lenne akiben hiszek. Amúgy meg a megbízásomat tőle bármikor visszavonhatom. Az biztos, nagyon szokatlan lenne, hogy mi dönthetnénk magunkról. Sokan már azt sem tudják hogy kell azt csinálni. Ha ennek a jelenleg is rosszul működő demokráciának több száz évet adtunk, akkor talán érdemes lenne belefogni annak a rendszernek az építésébe, megformálásába amiben benne van annak a lehetősége, hogy az életünk úgy alakuljon ahogy szeretnénk. Tibor bá írta,- pártvezetést azért nem vállal, mert, ha ő már nem lenne ott vezető, akkor a párt vakvágányra fut-. De ott és olyan vezetőnek lenni ahol 100-200 ember megbízik a döntéseiben és rajtuk keresztül alakíthatja az ország sorsát és nem elhanyagolható, hogy minden döntésénél, képviselheti megalkuvás nélkül saját hitét, meggyőződését. Szerintem mindenki tudja, hogy a saját kis közösségében ki az a valaki, aki aktívan él közösségi életet és megbízik értékítéletében. Ha nem vagy aktív a helyi, az országos döntéshozatali közegben, akkor add oda neki szavazatod. Nagyon kicsiben ezt már gyakoroljuk. Amikor a társasházi közgyűlésre többünk szavazatával érkezik egy társasházi tag. Vagy mikor szószólót választunk magunk közül egy közös ügy minél sikeresebb elintézése érdekében. Kihátrálás szavazatommal, kihátrálás adómmal.

 73. Károly,
  ez tökéletes megoldás lenne, ha nem a Homo sapiens lenne a próba tárgya. Az önzőség és a mohóság ugyanoda vinné a rendszert, ahova a részvénypiacok és befektetési alapok juttatták a világot! Káosz? Nem! Tökéletesen működik, de nem a jó irányba. Nincs rá megoldás, mert a hiba a készülékben van… Kár agyalni rajta, minden jobbító szándékú próbálkozás ezen (az állandóan felbukkanó árulókon) bukott meg. Aztán lehetne hámozni az összeesküvéseket itt is 🙂

  Ha működő rendszert szeretnénk, akkor bizonyos létszám alatti embert kell összezárni egy más közösséggel nem érintkező csoportba, s az egymásra utaltságukban maga a mennyország fog megtestesülni életükben. A kulcs nem a kihátrálás, vagy az ide-oda tologatás (legyen az ember, vagy ötlet, vagy akár tárgyak szintjén), hanem az egymásra utaltság és az optimalizált egyedszám.
  Cs.

 74. 75:
  Teljesen egyetertek,lepni kellene,mielott minden visszafordithatatlanna valik.A donteseket nem egy embernek kellene meghozni,hanem kepviseloinknek,akik felvallaltak ezt a feladatot.Ha nem kepesek megoldani onkentes kuldetesuket,mondjanak le.Be kell fejezni a nephulyitest.
  Mindent az energia mozgat,meg kell ertetni mindenkivel,hogy azert kell kelet fele fordulni,mert nekik van exportalhato energiahordozojuk,de cserebe biztosan arut fognak kerni.
  Komporszag vagyunk regota,es ha a masik partrol huzoero lep fel,arra kell usznunk.A fuggetlen,Svajchoz hasonlo status eleresenek lehetoseget szerintem eljatszottuk Unios csatlakozaskor.
  Szerbia Unios csatlakozasanak szerintem nincs jelentosege,a Deli Aramlat megepulesevel Moszkvabol sorra lancra lesznek fuzve a valaha szovjet erdekeltseghez tartozott allamok.
  Hogy jo lesz-e ez nekunk?Lehetseges.A mostani egyhelyben toporgas viszont egyenlo az ongyilkossaggal.

 75. 28,40: Lélek és lendület, energia és kreativitáskitörés, igen, ilyeneket tapasztaltam 3 éve a Civilmozgalomnál is!
  Hol van most? Hol van most 100 ezrek lelkesedése, munkája, pénze, stb? Hol van most Seres Mária?
  52: A pártosdi már nem lehet megoldás, v.mi más kell…ene.
  59: Tudatosság,tudatosság…
  Szerintem.

 76. A fényképezés megdöbbentő módon képes a személyiség lényegét (?) van ilyen (?) nem tudom, hogy van e, de el lehet képzelni és lehet róla beszélni (?) megfogni,elkapni, tükrözni a legeslegjellemzőbbeket és egészen furcsának, ellenszenvesnek, idegennek ,visszataszítónak, félelmetesnek mutatni ugyanazt az arcot .

  Még ha leszámírtjuk a digitális tuningot akkor is szinte határtalan a lehetőség, ilyennek és amolyannak mutatni egy egy személyt.

  A lecsúszott szemhélyt pedig mongolredőnek hívják és megléte nagysága kor és rasszfüggő.

  Ezért fölöttébb felszínesnek és megalapozatlannak érzem egyetlen fotóról csalhatatlan magabiztos amatőr pszichiáterként megállapítani ,hogy valaki elmebeteg, bolond ,őrült, hibbant, pszichopata nincs ki a négy kereke stb.

  A normális e ? őrült e ? kérdés esetenként a pszichiátereket is megosztja, zavarba ejti.

  Továbbá legkésőbb Amstetteni Rém működése és leleplezése óta tudjuk, hogy egészen sajátságos esetek is vannak.

  A legprimitívebb és mégis legeslegelterjedtebb laikus közvélekedés azt hiszi, hogy egy zakkant elme, minden esetben hamar felismerhető és cimkézhető hiszen – gondolja tévesen- minden megnyilatkozásában tetten érhető.

  A közveszélyességet sem használnám az elmebajos szininímájaként.

  A norvég tömeggyilkos elmeállapotát máig vitatják a szakértők.

  Továbbá érdemes a gonoszságot és a mentális betegség tényét is különválasztanunk.

  Valamint tagadhatatlanul van egy kultúrafüggő eleme is a mentális egészségesség definíciójának.

  Jómagam például nem hiszem ,hogy Hitler, Sztálin és Orbán elmebetegek lennének ahhoz túl jelentős a teljesítményük, még ha ez nem is pozitív.

  A mentális egészséget jómagam Freud nyomán szigorúan és ortodox módon ,
  tud, képes szeretni ,gyöngéd kapcsolatokat ápolni ? – pontosan úgy értendő ahogyan ezt minden átlagember érti
  – és képes dolgozni ,normális teljesítményt nyújtani ugyanebben az értelmezésben, kérdésre adható válasz mentén értelmezem.

  Ez az iránytű szerintem nagyjából 1000 esetből 999 esetben biztonsággal alkalmazható.

  A többi eset megmarad, rejtélynek és a Blikknek.

 77. Kedves Tibor

  A Szondy teszt úgy emlékszem, hogy homoszexuálisok, mániások, paranoiások és depressziósok fényképeit exponálja a vizsgált személynek nyolcasával és neki minden nyolc -asszem nyolcszor nyolc van összesen – közül ki kell választania a számára legszimpatikusabbat és a legellenszenvesebbet.

  Az eredményt egy táblázat ,skála szerint értelmezik és ez is egy fontos adat lesz a személyiségvizsgálatot elvégző pszichológus kezében.

  Valószínűsíteni lehet vele a kóros elmeállapotot és az arra való hajlam mértékét.

  A fenti procedúra lényegesen különbözik attól, amikor egy ránézésre hülyének idiótának stb. neveznek valakit ,ami egyébként egy igen preferált népszokás.

 78. 84. Geopárt: Tegyünk különbséget az életedben először látott arcról történő messzemenő következtetés levonásától és egy közéleti személy, azaz mindennapos szerepléséből kialakítható következtetés között. Nekünk több képünk van, mint 8, vagy 64.

 79. Az igazság bonyolult, szövevényes, összetett és fárasztó.

  Orbán egy elmebeteg ! Ez bezzeg eccerű mint a faék!

  Sokak számára egy emészthető üdítő, tehét igaz kijelentés(?)

  Sok sok esetben bizony attól lesz igaz vagy hamis valami ,hogy tetszik e vagy sem.

  Kellemes az ellenséget hamvaiban látni.

  SZITOKSZÓ NEM TÖBB !

 80. 83-84:
  Gábor! Akkor ezentúl Geopárt leszel?

 81. Az orbánhívőknek szitokszó, mert mindhalálukig kiállnának vezérükért. Könnyebb a hírmondót felakasztani, mint az igazságot felkutatni.

 82. Bennem már többször felmerült a kérdés vajon a mai magyar parlamentarizmus e a legmegfelelőbb azon célok elérésére amiért létrehozták.

  Érdekes lenne tudni ,hogy a multiknál ,tudjuk hogy némelyik nagyobb mint Magyarország , milyen megoldási mechanizmusokat,meghonosodott gyakorlatot alkalmaznak a fontos döntések meghozatalára.

  Úgy tudom az náluk leggyakrabban alkalmazott eljárás sokkal közelebb áll a diktatúrához mint a demokráciához.

 83. Ez a kérdés megoldódni látszik. Már csak látszatparlamentről beszélhetünk. Félő, hogy saját céljuk elérését oldják meg vele, nem az országét.

 84. Kedves Gloucester

  Azt hiszem azért nem értettél meg ,mert a mondanivalóm nincsen ínyedre.

 85. Kedves Geopárt! Jobban értelek, mint el tudnád képzelni. Azt látom, hogy tények helyett az indulat vezérel, mégha igyekszel is visszafogni magad.

 86. 90:
  A vállalatoknál, honvédségnél természetesen parancsuralmi rendszer (diktatúra) van, de ez nem hozható párhuzamba a politikai rendszerrel, mert: 1) Egy vállalattól ki lehet lépni. 2) Az utasítgatásért a vállalat fizet. Ezzel szemben a társadalomból nem lehet kilépni, és mi fizetünk az államnak (adó) nem fordítva. Ezért az adó fizetésért elvárhatjuk, hogy a kormány tegye azt, amit mi akarunk, nem fordítva. Ha nem úgy jár el a kormány, akkor DIKTATÚRA. – – – Ne gyere a kétharmaddal, mert egyfelől a Fidesz eltitkolta, hogy mit akar csinálni, tehát úgy kapta a szavazatokat a (hülye) néptől, hogy fogalmuk se volt, mi következik. Másfelöl viszonyt már az emberek 82 százaléka szerint a „dolgok rossz irányba mennek.”

 87. Kedves Gloucester

  Te vagy életemben az első ember aki megért.

  Köszönöm Barátom, ez jólesett.

 88. Van egy eléggé széles sáv a demokrácia és a diktatúra között.
  A definíció sem egy párizsi platinarúd etalon.
  Ezen partizánkodik most, kreatív, unortodox viktátorunk.
  Szerintem – bár igaz ,ezt nem lenne érdemes kivárni – az a klasszikus diktatúra, ahol a fegyverek garantálják a hatalmat.
  A demokrácia szó meg egy eufemizáló csúsztatás.
  A nép nem uralkodik, nem uralkodhat és nem is uralkodott soha.
  Az életbiztosítás adekvát neve halálbiztosítás, ahogyan a balesetbiztosításé kifejezi annak lényegét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük