(3975)BA.4.6 alvariáns

Tibor bá’ szerkesztett fordítása

Újabb új COVID-variáns terjed – íme, amit tudunk az omikron BA.4.6-ról

89. útban a 90. felé

A BA.4.6, az omikron COVID-variáns egyik alvariánsa, ami gyorsan hódít az Egyesült Államokban, újabban az Egyesült Királyságban is.

Az Egyesült Királyság Egészségügyi Biztonsági Ügynöksége (UKHSA) COVID-variánsokról szóló legfrissebb tájékoztatója megjegyezte, hogy az augusztus 14-ével kezdődő héten az Egyesült Királyságban a BA.4.6 a minták 3,3%-át tette ki. Azóta a szekvenált esetek körülbelül 9%-át teszi ki.

Hasonlóképpen, a Centers for Disease Control and Prevention szerint a BA.4.6 a közelmúltban előforduló esetek több mint 9%-át teszi ki az Egyesült Államokban. A variánst a világ több más országában is azonosították.

Mit tudunk tehát a BA.4.6-ról, és miért kell aggódnunk? Vessünk egy pillantást az eddig rendelkezésünkre álló információkra.

A BA.4.6 az omikron BA.4 variánsának a leszármazottja. A BA.4-et először 2022 januárjában észlelték Dél-Afrikában, és azóta az egész világon elterjedt.

Nem teljesen világos, hogyan jelent meg a BA.4.6, de lehetséges, hogy ez egy rekombinált változat. A rekombináció akkor következik be, amikor a SARS-CoV-2 (a COVID-19-et okozó vírus) két különböző változata ugyanazt a személyt egy időben fertőzi meg.

Míg a BA.4.6 sok tekintetben hasonló lesz a BA.4-hez, mutáció következett be a tüskeproteinben, a vírus felszínén lévő fehérjében, amely lehetővé teszi, hogy bejusson a sejtjeinkbe. Ezt a mutációt, az R346T-t más változatokban is észlelték, és az immunelkerüléssel jár, ami azt jelenti, hogy segít a vírusnak megszökni az oltásból és/vagy a korábbi fertőzésből származó antitestek elől.

Súlyosság, fertőzőképesség és immunelkerülés

Szerencsére az omikron fertőzések általában kevésbé súlyos betegségeket és kevesebb halálesetet okoznak, mint a korábbi variánsok. Azt várjuk, hogy ez a BA.4.6-ra is vonatkozzon. Valójában még nem érkezett jelentés arról, hogy ez a variáns súlyosabb tüneteket okozna.

De azt is tudjuk, hogy az omikron alvariánsok általában jobban átvihetők, mint a korábbi variánsok. Úgy tűnik, hogy a BA.4.6 még jobban kijátssza az immunrendszert, mint a BA.5, a jelenlegi domináns variáns. Bár ez az információ egy még meg nem jelent publikáción alapul (olyan tanulmány, amelyet még szakértői áttekintésre vár), más felbukkanó adatok is alátámasztják ezt.

Az UKHSA korai becslések szerint a BA.4.6 6,55%-os relatív fitneszelőnnyel rendelkezik az angliai BA.5-höz képest. Ez azt jelzi, hogy a BA.4.6 gyorsabban replikálódik a fertőzés korai szakaszában, és nagyobb a növekedési üteme, mint a BA.5-nek.

A BA.4.6 relatív erőnléti előnye lényegesen kisebb, mint a BA.5-é a BA.2-vel szemben, amely 45-55% volt.

Az Oxfordi Egyetem jelentése szerint azok az emberek, akik három adag Pfizer eredeti COVID-oltóanyagot kaptak, kevesebb antitestet termelnek a BA.4.6-ra, mint a BA.4-re vagy a BA.5-re. Ez aggasztó, mert azt sugallja, hogy a COVID-oltások kevésbé hatékonyak a BA.4.6 ellen.

A BA.4.6 immunitás kikerülési képességét azonban bizonyos mértékig az új bivalens emlékeztető oltások kezelhetik, amelyek kifejezetten az omikront célozzák meg, az eredeti SARS-CoV-2 törzs mellett. A hatékonyságot az idő fogja megmondani.

Eközben egy (nyomtatásra  váró) tanulmány azt mutatja, hogy a BA.4.6 elkerüli az Evusheld (antitest terápia) elleni védelmet, amit arra terveztek, hogy megvédje azokat az embereket, akik immunhiányosak, és nem reagálnak megfelelően a COVID-oltásra.

Az oltás kulcsfontosságú

A BA.4.6 és más új változatok megjelenése aggasztó. Ez azt mutatja, hogy a vírus még mindig nagyon velünk van, és mutálódik, hogy új lehetőségeket találjon a védőoltások és a korábbi fertőzések által okozott immunválasz leküzdésére.

Tudjuk, hogy a korábban COVID-fertőzött emberek újra elkaphatják a vírust, és ez különösen igaz az omikronra. Egyes esetekben a következő fertőzések rosszabbak lehetnek.

A védőoltás azonban továbbra is jó védelmet nyújt a súlyos betegségek ellen, és továbbra is a legjobb fegyver a COVID elleni küzdelemben. A bivalens emlékeztzetők nemrégiben történt jóváhagyása jó hír. Ezen túlmenően, a több változatot célzó multivalens koronavírus-vakcinák kifejlesztése még tartósabb védelmet nyújthatnak.

Egy nemrégiben készült tanulmány kimutatta, hogy az orron keresztül beadott multivalens koronavírus-vakcina erős immunválaszt váltott ki a SARS-CoV-2 eredeti törzse, valamint két aggodalomra okot adó változat ellen egérmodellekben.

Az új változatok, köztük a BA.4.6 szoros figyelemmel kísérése sürgős, mivel ezek a COVID-járvány következő hullámához vezethetnek. A lakosság számára megéri óvatosnak maradni, és betartani minden olyan közegészségügyi intézkedést, amely megakadályozza a továbbra is nagyon fertőző vírus terjedését.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

75 gondolat erről: „(3975)BA.4.6 alvariáns

 1. Ne erőlködj Tibor bá’, ez a hajó már elúszott…Felesleges tovább rettegtetni, mert nem érdekel már senkit a covid + nem is hisznek el már hál istennek minden ilyen próbálkozást.

  Nem lenne egyszerűbb a leszerepelt (és újabban már csak egereken tesztelt) vakcinák helyett Allergodil-t használni?

 2. 1 – Analog
  Ma is halnak meg emberek. Itt nálunk napi kb. 10. A legújabb eseményekről igenis szükséges az információ.

 3. A mèreg oltottak retteghetnek . A kompromittált immunrendszerük egy újabb vírust termelt ki . Jól van . Aki hülye haljon meg vagy fizessen . Ès ne gondolják hogy megússzák . Ennek a vège az hogy majd egy enyhe tavaszi szellőfuvallatt is elviszi őket .

 4. 2 – Tibor bá

  A Magyarországon várható átlagos élethossz szerint halnak bele az emberek ebbe is, mint minden másba, jellemzően valamilyen komoly alapbetegséggel: #https://koronavirus.gov.hu/elhunytak

 5. 3: Ajózanèsz

  „Aki hülye haljon meg vagy fizessen . Ès ne gondolják hogy megússzák . ”

  Na ezzel a véleményeddel csakis egyetrérteni lehet !!!
  Idövel meglátjuk ki hal meg, ki az akimegússza és ki fog ráfizetni …
  🙂 🙂 🙂

 6. Magyarországon először (pont 2 évbe) lépte át a halottak száma a tízet (12). Az egész ország be volt szarva. Nos, vagy akkor volt felesleges a beszarás (és a védekezés) vagy most vagyunk felelőtlenek. Persze úgy könnyű pofázni egy 40-esnek, hogy az idősek halnak.

 7. Kínában úgy tűnik katonai puccs van folyamatban. Azt hiszem, ez izgalmasabb téma, mint a covid.

 8. 7 – Tibor bá

  De ilyen erővel az influenza miatt is le lehetne zárni a fél világot…Alapjaiban hibás volt az egész járványkezelés. Jaa és a vesszőparipám…mai napig az is covid halottként van elkönyvelve az is aki 2 éve covidos volt, most pedig meghalt autóbalesetben…Ez nonszensz…Te pedig tolod tovább ezt az eszement mainstream covid propagandát…Pedig a napnál világosabb, hogy ez az egész egy kollektív globális megvezetés a lezárásokkal, korlátozásokkal, vakcinázással együtt.

 9. Hát persze, a pestis járványkezelése is hibás volt. Eleve hogy néztek ki varjúnak öltözve azok a nagyokos „orvosok”.. Sőt, lusta mód teledobálták a templomok alagsorát hullákkal..és menőznek az ennek emlékére állított szobrokkal..
  Orvos is minek van. Böködjenek ám mást! Aki meghal, az eleve annak a saját baja. Haljon meg má’ nyugton, minek keveredik bele még statisztikákba is?! Mit képzel, itt idegesít, mert úgy járt.. Vírus, persze.., majd ha látom..Azért az elefánt csak nagyobb!
  Nem a vonat indult el, hanem a vasútállomás!

  Hát valahogy így.

 10. Betegségek orvosi kezelése régen milyen volt. 200 év múlva a mai orvosokról is születik visszaemlékezés, ami néhány esetben megmosolyogtató lesz, csak ma még nem tudjuk min mosolygunk majd.

  Az orvosok lépfene ellen antraxos anyagot adtak, bélféreg ellen bélféregkivonatot(!), gümőkor ellen tüdőbeteg köpetét rendelték.

  „Az érsek orvosa nem is késlekedett felírni a gyógyszert. Mivel ekkor a szervezetben lévő nedvek egyensúlyát tartották az egészség legfontosabb feltételének, az orvos a rossz nedvek távozása végett „napi egy nyugodt közösülést” írt fel a hatvan fölött járó főpapnak.”

  VI. Sándor pápa még az érseknél is jobban járt. Orvosa megtoldotta azzal az intelemmel is, hogy közösülés után a „dörzsölés helyét” célszerű megtisztíttatni „valamilyen közönséges perszónával.”

  Azt tartották az orvosok, hogy a jó bor a köszvényt is meggyógyítja. Házi gyógyításra ajánlottak „lovak tajtékját” fehérborba keverve, „tyúkganéjt”, rókavért szintén borban feloldva, sárgaság ellen „libaszemetet”, természetesen azt is borban. Ugyanígy kellett feloldani a borban a „gólyaszemetet”, „verébpottyot”, „pávahulladékot” különböző betegségekre. De a bor külsőleg is hasznos volt, hiszen csak a szamártrágyát kellett „széjjelmállatni borban, s az orrot betömni vele”

  Semmelweis Ignác esete rámutat arra, hogy még aki orvosi berkeken belülről próbálkozik is az orvosi rutin megváltoztatásával, finoman fogalmazva, nagy ellenállásba ütközik. Komolytalan ötletét, hogy kezet kéne mosni, kollégái megmosolyogták. Ők az anyák megmentéséért küzdenek, nincs nekik idejük felesleges kézmosásra.
  Az az érzésem az orvostáradalom ma sem díjazza a Semmelweiseket. A belük lóg ki, hogy megmentsék az embereket, más meg új protokollt javasol. Nincs nekik arra idejük.

 11. 11 – Tia

  Te inkább ne vedd fel ismét a nagyobb mellényed, mert már mindenki számára világos itt, hogy tulajdonképpen csak a fősodratú média narratíváját voltál képes szajkózni 2 éven át (előadva a mindentudó covid-királynőt), aztán, ha annak hazugságaival ill. ellentmondó szakmai érvekkel szembesülsz, akkor kiderül, hogy a vélt szakmai kompetenciád eltűnik a ködben, mert hozzá se tudsz szagolni, nemhogy vitába szállni velük.

 12. 13. Analóg

  Rendkívül örülök, hogy szar orvos vagyok, és ezt egy ekkora szaktekintélytől tudhatom meg eme fórumon!

 13. 14 – Tia

  Pontosan, egy orvos vagy, se több, se kevesebb…Csakhogy te úgy adtad elő magad folyamatosan mint az egyetlen és megkérdőjelezhetetlen covid-igazság birtokosát, miközben csak a média mantráit ismételgetted mindenféle kritikai gondolkodás nélkül. Aztán amikor elkezdtek kiesni a csontvázak a szekrényből, akkor tőled csak hülyézésre, hazugozásra és személyeskedésre futotta…érvek helyett. Na szóval ez vagy te…egy 2 év alatt nagyra fújt lufi, ami kipukkadt, csak még nem képes tudomásul venni.

 14. 15. Analog

  Pontosan, így ahogy írtad!

  Tibor bá’ leléptem. Befejeztem.

 15. 16 – Tia:
  Miért állsz le vele vitatkozni. Amikkel vádol azt ő mind hozza. Te csak szépen írd le ide, amiket a praxisodban tapasztalsz. Akinek kell, az tudomásul veszi, akiknek nem kell, az majd kitalálja, hogy milyen orvos vagy, és ha sokat személyeskedik ki teszem szűrét.

  15 – Analog:
  Te pedig egy önjelölt akadékoskodó vagy, se több, se kevesebb.

 16. 17: Tiborbá:
  Az elmúlt években már sokan itt hagytak, vagy meg sem szólalnak.
  Lásd be, ez már cseppet sem a szórakoztató kategória! Óriási károkat okoztál a nívóban azzal, hogy az ostoba embereknek teret adtál. Az értelmesebbje elmenekül a hülyék elől, akik fel sem fogják, mit veszítenek ezzel, még örülnek is neki. Aztán nem kell csodálkozni, hogy a viták színvonala is itt tart már.

  Az időfaktoron túl magam is 100x meggondolom, írjak -e bármit. Az esetek 90%-ban inkább nem teszem. Pontosan azért, hogy a fenti kellemetlen és felesleges diskurzusokat elkerüljem. Idővel úgyis kiviláglik, ki értékelte jól az adott szituációt és kik jártak csapatostól oltári nagy tévúton.

 17. 16. Tia

  “ Tibor bá’ leléptem. Befejeztem.”

  Meg lehet ezt szép csendesen is tenni, a bloggazda érzelmi befolyásolása, manipulálása, és mellébeszélések nélkül is. ?

 18. 18 – Gyurma:
  Az évek folyamán fél tucat hozászóló jelentette ezt be. Kevesen tartották be.

 19. 18. Gyurma

  ? ha-ha! De ‘szemét’ vagy!
  De tetszett!

  16. Tia

  Miért mennél el?
  Mindenki kiválogatja, hogy kiből mit hallgat meg, olvas el! Nemdebár?

  Én hiszem hogy léteznek vírusok, hogy orvos vagy.
  Jó hallani híreket erről a fertályról is. Persze nem a vírus eredetét
  fogjuk tőled megtudni, meg hogy mivel oltassuk be.magunkat, de pl. azt igen, hogy mi a helyzet egy osztrák kórházban, mit tapasztalsz orvosként stb.
  Ez is fontos lehet, pl. hogy felmérjük a két ország egészségügyének helyzetét különbségét.

  Nem kell egyetérteni mindenkinek mindenben!
  Én Gyurmával és Analoggal értek egyet, de szívesen olvaslak Téged is!

 20. Tekintélyre való hivatkozás, mint érvelési hiba. Hogy az elmúlt két évben mennyit hazudtak nekünk a kovidról, teljesen független attól, hogy Tia milyen orvos. Viszont ő felszállt erre a vonatra és láthatólag nagyon élvezte is. Egy idő után viszont hiába a tekintély, hiába a nagy egó. Ha nincsenek érvek, előbb-utóbb a legutolsó laikus előtt is kiviláglik, hogy a király meztelen.
  Az utóbbi időben derék Oltó Jánosunk is elcsendesedett ebben a témában, pedig hónapokkal ezelőtt nagy szigorral osztogatta a virtuális pofonokat a laposfölhívőknek.

 21. 18. Csongor
  Többször bejelentetted már a visszavonulásod, aztán álneveken mégis visszaszivárogsz. 😀
  Az ostobázást meg hagyd az iskola falain belül. A nebulók talán még vevők a nyegle stílusodra. Mangát, vagy Jövőnket senki nem sorolná itt az ostobák közé, pedig ők aztán nem fújtak veletek egy követ kovid témában.

 22. Mostanra már történelmi összehasonlításokra van lehetőségünk, lassan három év tapasztalatai gyűltek össze.
  „Úgy tűnik, a történelem tényleg ismétli önmagát és sajnos újra megteremt olyan szégyenfoltokat az emberiség történelméből, amit jobb volna örökre elfelejteni, lenullázni. Mert akárhogy is dübörög a „covid19” névvel ellátott világ-terror, egyre inkább kilátszik a sátáni lóláb, s egyre inkább nyilvánvalóbbá válik, hogy az egész nem más, mint egyfajta egészségügyi jelmezbe bújtatott „Szent Inkvizíció”, annyi különbséggel, hogy ez esetben nem a vallást és a kereszténységet, hanem az orvostudományt mocskolták be az új inkvizíció életre hívói és működtetői.
  Az is egyre nyilvánvalóbb (szakorvosok beszámolóit figyelembe véve) hogy ennek a p(l)andémia féle covid-inkvizíciónak körülbelül annyi köze van az orvostudományhoz és az emberek gyógyításához, mint egykor a másik inkvizíciónak a kereszténységhez és Jézus tanaihoz: azaz SEMMI!”
  #https://szmm.substack.com/p/a-covid-inkvizicio-2020-2022-csak

 23. 23: read only:
  Szabad országban élünk, szabad hülyének lenni!
  Nem hinném, hogy Jövőnk, vagy MangaM az ostoba kategóriába tartoznának, de Te biztosan!

 24. 16: Tia:
  Megértelek, s azt gondolom jól teszed! Ha csak olvasod őket, mosolyfakasztó tud lenni. S nem lesz senki sem, aki szakmailag helyre tegye őket. Megérdemlik!
  Majd jön a következő holnap meghalunk, de covid nincs is, meg éljenek a diktátorok, de csúnya háború, s mi vagyunk a legokosabbak, ezért készülj fel mindenre, de Atlantisz nem süllyed el soha. Az összeesküvések, amelyeket ők hajtanak végre kérés nélkül, s szép lassan semmijük sem marad, csak a virtuális értékeik, amik valójában szart sem érnek. Szóval mosoly!

 25. 25 – Anonimus

  „S nem lesz senki sem, aki szakmailag helyre tegye őket.”

  Idehoztam már egy jópár szakmai érvet, többségét Dr. Letoha-tól, aki az EU legnagyobb génterápiás projektjének, a Pfizer vezette ARDAT-nak az egyik vezetője.

  Nem sikerült ezekbe belekötni…csak személyeskedés és hülyézés maradt a fegyvertárban…Erről ennyit.

  Szóval kajáld be nyugodtan a továbbiakban is, hogy ő mennyire kompetens, én nem fogom…és sokan mások sem.

 26. 27 – Anonimus

  Szép terelési próbálkozás;)

  Te vagy az erdőben 2.5 éve és nem találsz ki onnan…

 27. 23:
  Amikor felhagytam mindennel egyszer említettem.
  S láttad valahol is a nevem azóta? Látod, látod…

 28. 28: Analog:
  Akkor vagy nem figyeltél, vagy egyszerűen csak kevés vagy hozzá, hogy feldolgozd az információt.

 29. „A védőoltás azonban továbbra is jó védelmet nyújt a súlyos betegségek ellen, és továbbra is a legjobb fegyver a COVID elleni küzdelemben.”

  Nem tudtam ellenálni a csábításnak, olyan szellemes és újra aktuális:

  3898omikron-ba-4-es-ba-5

  3O. Hanyistók 2022-07-05 – 19:12
  Kezdetek óta büdös ez a vírus dolog. Nem véletlen, hogy senki nem lett okosabb, hiába telt el két év. Így lett megszerkesztve ez a műsor. A függöny mögé benéző pár kíváncsi ember, már alulról szagolja az ibolyát. Elunta a kiválasztott kaszt, hogy ennyien vagyunk. A zárt előadáson nézőszám csökkentés folyik, de az emberek továbbra is tódulnak a pénztárakhoz.

  Csilingel a kassza és csak egy-egy szúrás a belépő!

  Vannak olyanok is akik számolják a bemenő és kijövő nézők különbségét – ők valami miatt nem kíváncsiak az előadásra.
  Nemsokára kikerül az új műsor plakátja : Üpszilon. Lehet menni tolakodni a pénztárakhoz. Jó szórakozást!

  31. Valaki2022-07-05 – 20:04
  Hanyistók.
  Nagyon jól mondod…ebből adódóan szépen beálltam a sor végére és ha kell mindenkit magam elé engedek…
  a felvonások amúgy is unalmasak….
  én a finálét akarom megnézni.☺

 30. Hanyistók.
  „én a finálét akarom megnézni.☺”

  A híres Német-Thaiföldi virológus Sucharit Bagdi a Focus FM-nek és Stefanos Damianidis újságírónak tett leleplezéseket.
  „Ezek a vakcinák vasculitist – érgyulladást – okoznak a kis erekben. Nincs még egy olyan betegség az orvostudomány történetében, amely ilyen képet mutatna az agyi erek eróziójáról.

  „Azok az emberek, akik emlékeztető oltást kaptak, megváltoznak. Már nincs emlékezetük, paranoiássá válnak, elvesztik intelligenciájukat, empátiájukat, akaratukat, passzívvá válnak.”
  „A tudomány, amelyen szavaim alapulnak, a Nobel-díjas orvosok tudománya.”

  https://www.pronews.gr/ygeia/souxarit-mpagknti-ta-emvolia-mrna-kata-tou-covid-19-prokaloun-diavrosi-tou-egkefalou-paranoia-apoleia-eyfyias/

  Suharit Bagdi: „A Covid-19 mRNS vakcinák agyeróziót, paranoiát és intelligenciavesztést okoznak”
  Sok „hirtelen halál” várható

 31. 33 – L.S.
  Én négy oltást kaptam és az agyam kitűnő állapotban van. Majd szólok, amikor meghülyülök. 😀

 32. 34 – gondolod, hogy észreveszed? Amikor a műszert önmagával kalibrálod, nehéz észrevenni, ha elállítódik…

 33. Schiffer András: “ „We will see the result of the vote in Italy. If things go in a difficult direction, we have tools, as in the case of Poland and Hungary.” – idézi a RadioGenova az Európai Bizottság elnökének a Princeton Egyetemen elhangzott szavait. Vajon mit ért Von der Leyen „nehéz irányon”? Értem én, hogy Elios-ügy – anno magam tettem feljelentést. Lengyelországgal kapcsolatban viszont soha nem merültek fel korrupciós problémák. Olaszországgal kapcsolatban ilyenek az elmúlt félévszázadban folyton felmerültek, csak éppen soha korábban nem állították Brüsszelben, hogy „we have tools”. Szóval jó volna, ha Von der Leyen -miután megtalálta a Pfizer-vezérrel váltott sms-eit – tiszta vizet öntene a pohárba azzal kapcsolatban, hogy pontosan mit takar a „difficult direction” és a „tools”. Ha ugyanis véletlenül az derülne ki, hogy a jogállamisági mechanizmus rendelet keretein messze túllépve blokkolják a Magyarországnak és Lengyelországnak járó fejlesztési forrásokat, úgy az Európai Unióban merül fel alapvető jogállamisági probléma. Elnökasszonynak a Bill és Melinda Gates Alapítványtól pár napja elnyert díjához pedig ezúton is gratulálok!”

  Hmm…Von der Leyen díjat kapott a Gates alapítványtól…Miért is? Na és azok az sms-ek a Pfizer elnökével…valahogy eltűntek? Vajon miért kapta a díjat és mi állhatott az sms-ekbe? Biztos tisztázták, hogy a vakcinaszerződések nagy része legyen kitakarva még az eu parlamenti képviselői elől is…Biztos ami biztos?

  És van aki ezek után még hisz benne, hogy minden rendben zajlott…Lelke rajta…

 34. 16 – Tia:
  Két napja jött hozzánk egy futár és 10 csomag. Főleg Éva foglalkozott vele. Távozás után Éva fertőtlenítette a kezei és az orrába fújt Allergodilt. Én egyiket se tettem. Tegnap délután (24 órát követve) rázott a hideg és feltűnően fáradtnak éreztem magam. Azonnal Allergodil. Két órával korábban bújtam ágyba. Éjjel két óránként mentem kik vizelni. Azonnal bevettem 3g Monuralt (foszformicin). Reggel (szándékosan) egy órával később keltem ki az ágyból. Minden probléma nélkül. Feltételezhető-e, hogy SARS-CoV-2 fertőzést kaptam?

 35. 37. Tibor bà`

  Nem hinném hogy Covid lenne, de a távdiag az nulla. Nincs neked legalább antigén-teszted otthon? Írd meg a címedet mailben, küldök postán 10db-ot (Ausztria majdhogynem utánunk dobálja ezeket). Ezzel azért fel kell szerelkezned ahhoz az egészségügyhöz.
  A szokatlan lehűlés okozta ezt neked inkább, és ahhoz nem kell ilyen trükkös vírus sem.
  A csomagokat a házba sem vinném be fertőtlenítés nélkül. De a cseppfertőzés a gyakoribb. Kezet pedig moss, az az alap. A Monural jó.

  PS.: Mi a jó ég az az „agyerózió” – Mit lehet még összehordani?
  Lehet hogy mások címét is kérném. Beutalók kiküldéséhez 🙂

 36. 38 – Tia
  Még van egy antigén tesztem. Fel is használom, és folytatom az írást.
  Negatív, de lgG pozitív, vagyis az utolsó oltásomnak van még hatása.
  Mostantól L.S kivételével (aki nem beszámítható) a durva vírus és/vagy oltás ellenességet kitiltom.

 37. Kanada feloldja az utazókra vonatkozó összes COVID követelményt, és felfüggeszti a repülőgépek és vonatok maszkhasználati kötelezettségét.

  Hajnalodik ott is…

 38. 38.Tia

  Azt kedves kollegina ugy tünik nem olvasta el a szagirodalomban, hogy ez a virus nem kontaminációval terjed. Nem az Amazon kartonja terjeszti. Talán tessen pl. Prof.Streeck 1-2 idevágóját elolvasni. 649 levett dörzsmintából 649 negativ.
  https://www.uni-bonn.de/de/neues/111-2020

 39. 39. Tibor bá`

  Antitest-tesztet csináltál vérből. Az is jobb mint a semmi. Én az antigén-tesztre gondoltam, amihez orrból vagy garatból vett minta kell (és a C mint kontrollcsík jelenti hogy működik a teszt, a T-nél esetleg megjelenő csík pedig a fertőzésre utal)
  Erre gondolok: #https://www.youtube.com/watch?v=HyA-OvupsKw
  (Kiegészítve azzal, hogy az orrba dugva mindenképp legyen nyitva a száj is. Könnyebb úgy a pálcát bejuttatni végig. Máskülönben kínlódik az alany, azért nyel nagyokat szerencsétlen nő a videón. De garatból is jó a minta, a nyelvcsap mögé – nem lefelé a nyelőcsőbe – hanem simán hátranyúlva a garatfalra, onnan mintát venni a pálcával.)

 40. 39. Tibor bá
  „Mostantól L.S kivételével (aki nem beszámítható) a durva vírus és/vagy oltás ellenességet kitiltom.”

  Erre Tibor bá igazán nem tudom, hogy sirva nevessek vagy pedig nevetve sirjak.
  Talán segithetnél, ha elárulnád nekem a reggeli posztodat miért törőlted amint elsőként hozzászóltam és a Tiának cimzett délutáni hozzászólásomat miért törőlted?

  „Amugy L.S kivételével (aki nem beszámítható) …”

  Tessék? Jól olvastam?
  Á dehogy, ez nem durva és szántszándékos személyes sértés, ugye Tibor bá?

 41. 42: el.es.:
  Jópár kérdéskörben a te személyed maga a sértés. Bocsika.

 42. 41: Tia:
  Elég talán a sima nyálteszt is, ha covidos, kimutatja.
  Nagyokat köhög, köp, oldatoz, nézi a csíkokat. Olcsóbb is, s a helyi gyógyszertárban biztosan van.

  Ami a Monuralt illeti, ha hólyaghurutja van (a jelenlegi valószínűsíthető éjszakai hőmérséklet mellett abszolút nem kizárt), kéne rá komolyabb antibiotikum is, vagy nem? Főleg, ha a tünetek nem múlnak el maradéktalanul. Pl.: Nolicin, Cifran? Vesefunkció csökkenésnél talán Levoxa?
  Érdemes beszerezni gyógyszertárban vizelettesztert is, az rögvest mutatja, ha májfunkcióban, cukorbetegségben, vagy bakteriális fertőzésben, ill. vérvizelésben probléma van. Cáfold meg, ha hülyeséget írtam!

 43. 43: ötlet:
  Vagy adassa végre be azt a szurit.

 44. Anyukám öt hete van fent,ott kapta el,ma vitték a COVID osztályra,3 Pfizer-t kapott már,érte jobban aggódok.
  A látogatók SIMÁN járkálnak ki-be az osztályokon nem lepődök,a nagy szigor alábbhagyott.
  Mondom emelkedik a fertőzéses esetek száma,vegyétek komolyan.
  Nekem negatív lett per-pill. pár nap múlva megismétlem.

 45. Nézzük mit ír az antigén tesztekről valaki, aki ért is hozzá:

  „A gyors antigén tesztek pontossága valós klinikai körülmények között még nem igazolt, mivel a megfelelően megtervezett diagnosztikai vizsgálatok lényegében hiányoznak. Jelen tanulmány célja az volt, hogy felmérje a Roche/SD Biosensor gyors antigén teszt pontosságát. Valós körülmények közt a gyors antigén teszt általános érzékenysége 65,3%-nak bizonyult (tünetmentes egyéneknél az érzékenység 44,0% volt). Azaz a SARS-CoV-2 gyors antigén teszt pontossága a SARS-CoV-2 fertőzések diagnosztizálására valós körülmények közt lényegesen alacsonyabb volt a gyártó adataihoz képest. Ha ilyen körülmények között széles körben alkalmazzák, jelentős számú személy kap téves diagnózist ellenanyag/fertőzöttségi állapotáról.”

  #https://www.ijidonline.com/article/S1201-9712(21)00565-8/fulltext

  Aztán a PCR tesztekről:

  „Bárki, aki ismeri a léguti nyálkahártyák működését és funkcióját – főként azok, akik génterápiás célzattal próbáltak már virális vektorokat átjuttatni a szinte áthatolhatatlan léguti nyálkahártyán – nemtetszését fejezte ki amiatt, hogy a propaganda azt állította, hogy a perifériásan (azaz nem légutak nyálkahártyáján) immunitást indukáló vakcina képes megakadályozni, hogy a légutak mindent kiszűrő nyákrétegébe még bele se ragadjon a koronavírus vagy annak RNS-e. Ugyanis ez volt 2 és fél évig a COVID pozitivitás alapja. Vagyis hogy egy RNS-t detektálni képes PCR-ral kimutatjuk, hogy a felső légutak kórokózók kiszűrését és megállítását végző mucinrétegében megakadt-e virális RNS. És mivel ez egyébként a normál, azaz egészséges léguti nyákréteg funkciója, így nehéz volt azt elképzelni, hogy mindezt bármifajta vakcina befolyásolná. Nem a vakcina hatástalansága miatt, hanem mert ez az egészséges léguti nyákréteg funkciója. De a propaganda csak tolta a kreténséget, a fenti gondolatmenetet megosztókat „vírustagadózta”, „oltásellenesezte” meg „álszakértőzte”. Most meg hogy egyre több a vakcinált COVID pozitív (ld fent), megy a terelés. A mellébeszélés. De ez nem változtat már semmit. Hazudtatok. És aki értett az immunológiához, már akkor, 2 éve megmondta. Csak azt akkor álszakértőnek hívták.”

  Aztán még ezt: „Az ember légzőrendszerre folyamatos kapcsolatban áll a külvilággal. Az ember által belélegzett levegő pedig a külvilágból jön, ezért, hogy az alsó légutakba kerülő külső levegő mentes legyen a kórokozóktól, a belélegzett levegőt a felső légutak megtisztítják. Az első ilyen tisztító állomás a felső légutak így az orr nyálkahártyáját borító mucin-, azaz nyákréteg, ami magához vonzza, csapdába ejti és a külső légutak felé áramolva kifelé hajta a nyákba ragadt, így ártalmatlanított kórokozókat. Magyarán az elmúlt két év PCR pozitív tünetmentes „fertőzötteinek” jórésze nem volt beteg, csupán demonstrálták, hogy a nyálkahártya szűrő funkciói náluk normál módon működnek (fontos, hogy ez nem jelenti azt hogy a PCR alkalmatlan a differenciáldiagnózisra, csupán azt hogy tünetek nélkül a PCR pozitív emberek jó részénél csak az orrnyálkahártya felszínén található a vírus, azaz az nem fertőzte meg a nyálkahártya sejtjeit). Az elmúlt héten a WHO munkatársai az Omicron variánssal a kapcsolatban gyakorlatilag ugyanezt mondták: azaz hogy az orrnyálkahártyán talált Omicron variáns nem egyenlő a betegséggel és azt, hogy az orrnyálkahártyán kimutatható Omicron variáns még nem jelent a fertőzöttséget. Szép lassan eljutunk oda, amit a másodéves medikának egy általános élettudományi kurzus során meg kell tanulnia. ”

  #https://www.youtube.com/watch?v=qwUF-n3lJOc

 46. 43. ötlet

  A semminél jobb az is amit mutatsz 1490.-ért. Az ilyesmi az osztrák „otthoni szobai” teszt. Nem a tesztben van a különbség, hanem hogy hogyan vételezed hozzá a mintát. Otthon, laikusként jogos hogy 2,5centire jutattod be az orrodba. Ez akkor fog pozitívat mutatni ha már elég sok a vírus mennyisége. Tehát nagyobb eséllyel adhat fals negatívat.
  Kórházakban fel kell nyúlni oda amit a videó mutat. (A laikus is meg tudja csinálni ha elmagyarázzák neki: fej kicsit hátra biccentve, száj tátva és szépen hátra lehet vezetni az orrban a pálcát. A videóban barbár volt a doki, mert nem így csinálta.)

  Tibor bá’-nak fogok küldeni hosszú pálcikákat is. Aztán eldönti hogy Évára bízza-e a mintavételt, vagy megelégszik a 2,5 cm-vel… Ha abból indulok ki, hogy senkivel nem érintkezik, meg lehet kockáztatni a könnyebb/kényelmesebb verziót. De ha abból indulok ki, hogy elég rendesen rizikócsoport, akkor rendesen hátra kellene nyúlni a garatfalra a biztosabb mintavétel miatt. Illetve eleve ha már tesztelünk, akkor ne fél gőzzel, hanem alaposan. Mert hát okkal tesztelünk.

  Nem egyszer történt meg hogy a nem megfelelő mintavétel miatt nem pozitívat mutatott a teszt.

  45. Anonimus

  Nyálteszthez sem kevés vírusmennyiség kell, tehát megfelelően kell gargalizálni, megfelelő ideig. Bukkális teszt is létezik, az elvileg érzékenyebb, tehát csak a száj oldalsó belső faláról kell mintát venni. Ausztriában egyelőre tesztelik, nincs még kint a piacon.
  Húgyúti fertőzés: Antibiotikum majd akkor, ha megvan pontosan kimutatva hogy melyik kórokozó, mert nem mindegyik antiobio lesz jó rá. Főleg a húgyúti fertőzéseknél vannak rendesen akár (multi)rezisztens kórokozók. A Monural elég hatékony szokott lenni, szépen átmos. Tibor bá’ azt írta elmúltak a tünetei. Akkor nem szedném szét alaposabban.
  A tesztcsík oké, eleve úgy kezdődik bármi valamirevaló orvosi vizsgálat. Kórházba bejövetelkor az az alap, de főként húgyút miatt nézek rá (mert van hogy nem vallják be ..) , a többi amit felsoroltál azt meghagyom a vérképnek, abból nézegetem.

 47. 49 Tia.

  Mivel voltam már két teszten ellestem a mintavételt,és én se a fikát kotortam ki.

  De köszi.

  Amúgy megvehető ötezeé is,patikája válogatja a rablás szintjét.

 48. 48. Analog

  Nem stimmel.
  Az antigén-tesztet kifejtettem fentebb.
  Nem mindegy a mintavétel módszere bármely tesztről is van szó.
  A PCR-teszt pedig: van egy CT-érték. Ha 30 feletti, nem fertőző. De ha az alatti, akkor igen.
  Pontosan ettől az értéktől függ Ausztriában az hogy mivel nincs karantén, van tömegközlekedésre vonatkozó korlátozás: az 5. nap után szabaddá teszteltetheti magát, ha pedig akkor 30feletti a CT-értéke, mehet amerre akar, mert nem fertőz.
  Tehát minél alacsonyabb a CT-érték, annál magasabb a víruskoncentráció. Szóval nem a taknyodba beleragadt 1-2db vírusról van szó.

 49. 50 – Tia:
  Bármilyen érintkezést követve alkalmazzuk az Allergodilt. Postai kézbesítésnél Éva lefújja semlegesítővel. Kivételt képez a Kifli papírszatyorja. De ezentúl azt is le fogjuk fújni és kezet fertőtlenítünk utána. Pontosan tudom, hogy a 90 évemmel én ezt a szart nem kaphatom el.

 50. 53: Tiborbá:
  Arra készülj, hogy itt védekezni már senki sem fog. Ahogy mondják: megunták.
  Ez ugye azt is jelenti, hogy az ősz közeledtével egyre nagyobb veszélyben leszel/leszünk.

 51. 53. Tibor bà’ – A kiflis zacskò lefùjàsa nem veszélytelen. Volt aki kihypòzta magàt. Sütni nem tudtok otthon pékàrut?

 52. 56. dajtàs – Aha, oké. De kajànak kaja. Azt òvatosan fertôtleniteni. Talàn inkàbb a fülét nem fogdoznàm.

 53. 56 – dajtás:
  Köszi dajtás. Azt hittem ezt mindenki tudja. Különben nem klórral fertőtlenítek, hanem petroleuméther-rel.

 54. 58. Tibor bà – Soha nem rendeltem a magyaroknàl semmit hàzhozszàllitàssal, ahhoz keveset vagyok ott. Ausztriàban az adott élelmiszerbolt a neve a kiszàllitòs verziòjànak is. A petròleumosat sem enném meg. Jò amit csinàlsz, de van kockàzat.

 55. 60 – Tia
  A petroleuméther (C6H14) szörnyen hangzik, de ez egy nagyon illékony alkohol fajta, ami nyom nélkül gyorsan elpárolog, és nem az ételt szórom be vele, hanem csak a csomagolást.
  A Kifli központja a Cseh közársaság. Minden szomszédos országban létezik. A megrendelt árút nagy méretű papír szatyrokban szállítják ki, aminek füle van. Ezt fogdossák össze. Ezt fogjuk ezentúl lefújni.

 56. 61. Tibor bà – Ja hogy a Gurkerl(.at) a ti magyar Kiflitek… Hàt onnan se kellett még semmi. Elmondok egy illékony esetet: pàciens nyàlkahàrtyàjàn kezelés utàn égô érzés. Hàt nem lehet, de hiszek neki. Semmi különös nem lett, mert lassan elmùlt. Rà nem jöttem estig hogy mi lehetett, mert steril csomagolàsbòl került elô minden. Viszont a még elöl lévô némely csomagolàson enyhén elmosòdott a felirat. Alig észrevehetôen, de aprò pontként. Hàt a kézfertôtlenitô becsukàsa utàn odafröccsent pàr csepp. A papir-nylon csomagolàson àtment, és pont az eszköz végére került belôle. Alkoholos cucc. Illékony. Àt a csomagolàson. Nagyon kicsi csepp.

 57. 42. L.S.
  ” Talán segithetnél, ha elárulnád nekem a reggeli posztodat miért törőlted amint elsőként hozzászóltam és a Tiának cimzett délutáni hozzászólásomat miért törőlted?”

  Végül a tegnapi poszt mai lett – talán összekeverted – igy marad számomra a második kérdés.
  A Tiának cimzett tegnap délutáni hozzászólásomat miért törőlted?

  45. Anonimus
  Tanár létedre szégyen gramatikailag hibás nick nevet használnod.
  Értem én „a cél szentesíti az eszközt” de ne mindenáron.
  Kiváncsi vagyok meddig birod a modorodat is igy elnyomni.

 58. 63: el.es.
  Nem tanítok. Maximum egyszer majd a magadfajta balekokat móresre!

 59. 64. Anonimus

  Móresre tanitasz?

  Az értelmes emberek vitafórumán?
  Honnan tévedtél ide?

  Amint veszem észre újra a régi modorodat vetted fel.
  Sokan szeretnének egy-egy színész bőrébe, adott karakterébe bújni, ehhez azonban tehetség kell, azonkivül sok időt és energiát igényel.
  A szinészet egy hivatás, nehéz kibújni a régi egonkbol.

 60. 65: el.es.:
  Legyen annyi elég, hogy a vidéki Magyarországról.
  S te akarsz kioktatni, akit az értelmes emberek vitafórumán úgy tartanak nyilván, hogy a baromságok kitiltva, kivéve az el.es. kódjelű figuránál? Nem érzed ezt kissé dehonesztálónak? Ezen kéne agyalnod, nem mások modorán!

 61. 61: Tiborbá:
  Ha ez egy papírtáska, miért nem veszed át egyszer használatos kesztyűben, átborítod még odakint a tartalmát egy belső használatú kosárkába, s az egészet kesztyűstől, kifordítva meggyújtod és megsemmisíted?

 62. 63. L.S.

  Nem kell nekem írnod, mert úgysem értem. Nem azért mert ostoba lennék, hanem fura stílusban, idézgetve, olyan marhaságokat bírsz összeszedni, hogy képtelen vagyok mégcsak átfutni is. Ennyi időt pazarolsz erre. E helyett sokkal értelmesebb témákba áshatnád bele magad, ami hasznunkra lehetne.
  Amit én nem tudok gyorsan átfutva hasznosnak vélni, azzal nem foglalkozom.
  Azt se felejtsd hogy lenáciztál. Én nem felejtem.
  Nagyon szívesen egyszerűen csak nem foglalkoznék veled. Engedd meg ezt.

 63. 68 – Tia:
  L.S. egyedül, önmaga képes ellátni 10-15 ellenvéleményező szerepét. Megbecsülendő. 😀

 64. 66

  Volt itt egy szavazás L.S. személyével,gondolataival kapcsolatban.

  Tiszteletben lehet tartani.

  Hogy hogy kapod el a COVID-ot 3 oltással bent a kórházban,arra én tudok kontrázni.

 65. 70. ötlet

  Részemről nyugodtan írhat L.S Neked vagy akinek igénye van rá.
  De erőszakosan azon követelőzni hogy miért nem nyomhat képen engem nyilvánosan valami marhasággal..
  Én is 3 oltás után kaptam el.

 66. 72. ötlet

  De érintett egy olyan részt ami rám is vonatkozott.

 67. Kanada október 1-től feloldja a beutazókra vonatkozó, a koronavírus-világjárvány miatt elrendelt egészségügyi korlátozásokat, a belépés előtti kötelező tesztelést, karantént és elkülönítést – jelentette be hétfőn a kanadai kormány.

  /https://informatialibera.ro/hu/kanada-teljesen-eltorli-a-covid-terrorista-intezkedeseket-szorul-a-hurok-a-covid-naci-kormanyfok-nyaka-korul-trudeau-is-kihatral-a-covid-orulet-torvenytelen-torvenyeibol//

 68. Tirolban az emelkedô szàmok miatt az iskolàkban bizonyos szàmù pozitiv eset utàn ismét tàvoktatàs lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük