(3968) COVID tagadók

Tibor bá’ szerkesztett fordítása online

A fiatalok nagyobb valószínűséggel hisznek a COVID-tényeket tagadó összeesküvés-elméletekben

89. útban a 90. felé

COVID-járvány sokkoló volt. Manapság gyakorlatilag senki sem találkozott olyan fertőző vírussal, amely világszerte elterjed, legalább félmilliárd embert megfertőz, milliókat öl meg, és leállítja a mindennapi életet.

Nem teljesen meglepő, hogy vannak olyanok, akik vitatják a történteket. A COVID-tagadás sokféleképpen fordul elő, a vírus hatásainak lekicsinylésétől egészen a létezésének teljes tagadásáig, a „hoax” összeesküvés-elméletekbe vetett hit révén.

Bár mindenféle ember képes megőrizni ezeket a hiedelmeket, kutatócsoportommal azt találtuk, hogy a fiatalabbak gyakran, nagyobb valószínűséggel hisznek a COVID-összeesküvés-elméletekben, mint az idősebbek.

Nem teljesen értjük, hogy ez miért van. De bármi is legyen az ok, az összeesküvés-elméletekbe vetett hit hihetetlenül káros lehet. Tehát ellenállnunk kell, és lehetőség szerint kapcsolatba kell lépnünk azokkal, akik tagadják a tényeket.

Kutatásunk

A világ minden tájáról származó 133 tanulmány eredményeit vizsgáltuk meg, hogy megvizsgáljuk, mi vezet a COVID-összeesküvés-elméletekbe vetett hitre, és ki hisz bennük nagyobb valószínűséggel. Míg a hamis összeesküvés-elméletek ennek részét képezték, kutatásunk az összeesküvés-hiedelmeket szélesebb körben vizsgálta.

Megfigyeltük, hogy valószínűleg több tényező kombinációja támasztja alá a COVID-összeesküvés-elméletekbe vetett hitet. Például, bizonyos személyiségjegyek, mint például a paranoia és a nárcizmus, valamint a kognitív tulajdonságok, mint például az analitikus és tudományos gondolkodás alacsonyabb szintje, összekapcsolódtak ezekkel az összeesküvés hiedelmekkel.

Az általunk áttekintett tanulmányok többsége azt mutatta, hogy a fiatalabbak nagyobb valószínűséggel hisznek a COVID-összeesküvés-elméletekben, mint az idősebbek. Ennek egyik lehetséges oka a társadalmi és kulturális összefüggésekre vezethető vissza, amelyek az egyéni vonások mellett az összeesküvés-elméletekbe vetett hittel is korrelálnak.

Konkrétan azt tapasztaltuk, hogy azok a hátrányos helyzetűek, akik nem bíznak a kormányban, és akik úgy érzik, kevésbé irányítják életüket, nagyobb valószínűséggel hisznek a COVID-összeesküvés-elméletekben. Ez az összefüggés gyakrabban vonatkozhat a fiatalabbakra, akik például alacsonyabb jövedelműek.

Maradj éber

A csaló összeesküvés-elméletekbe vetett hit általában együtt jár a megfelelő védekező magatartás (például maszkviselés vagy védőoltás) megtagadása. Ez veszélybe sodorhatja az összeesküvés-elmélet híveit és a körülöttük élőket is.

Bár a legtöbbünk számára könnyen meg kell különböztetni az ál-összeesküvés-elméleteket az igazitól, nehezebb lehet megvédeni magunkat a téves információkkal szemben, amelyek megkérdőjelezik a betegség súlyosságát vagy nagyságát.

Például a „COVID-minimalizálók” azt sugallják, hogy a fertőzések vagy halálozási arányok nem olyan súlyosak, mint a hivatalos jelentések szerint. Ha a COVID-ból származó fenyegetést kisebbnek állítják be, mint amilyen valójában, az azt jelenti, hogy azok, akik elhiszik az ilyen elképzeléseket, kevésbé fontosnak tartják az óvintézkedéseket, ami segíti a vírus terjedését.

Hasonlóképpen, a járvány előrehaladtával néha azt halljuk, hogy a legújabb változatok „enyhék”, vagy a járványnak „vége van”. Noha az omikron átlagos tünetei kevésbé súlyosak, mint a korábbi változatoké, ez az álláspont a legjobb esetben félreértheti, vagy a legrosszabb esetben tagadhatja, hogy a COVID továbbra is vírus, amellyel számolni kell.

Például a hosszú COVID még a korábban egészséges fiatal felnőtteknél is legyengítő lehet. Egyre gyűlnek a bizonyítékok arra vonatkozóan, hogy a COVID hatással lehet az agyra, például a betegségek, például a demencia megnövekedett aránya révén.

Figyelnünk kell arra, hogy ne engedjünk annak a gondolatnak, hogy a járvány elmúlt, vagy már nem súlyos. Ez nem jelenti azt, hogy örökre COVID-korlátozásokra lesz szükségünk. Inkább a kormányoknak be kell fektetniük a folyamatban lévő világjárvány hosszabb távú megoldásaiba, például a beltéri levegő jobb minőségének szellőztetéssel történő biztosításához, hasonlóan ahhoz, mint a 19. századi londoni kolera megelőzését célzó vízhigiénés javításokhoz.

A COVID-összeesküvések leküzdése

Az összeesküvés-elméletek beindítják evolúciós reakciónkat a fenyegetés érzékelésére, részben az érzelmi nyelvhasználaton keresztül. Ez azt jelenti, hogy a száraz tudományos tények ismétlése nem versenyezhet. A tudományos kommunikációnak vonzónak kell lennie, és a mai digitális korban könnyen elérhetőnek kell lennie a közösségi médián keresztül.

Erre kiváló példa a Dear Pandemic, a Facebook és a Twitter tudósok által vezetett csoportja. Ezenkívül az interaktív online játékokat úgy tervezték, hogy megtanítsák az embereket a félretájékoztatáshoz kapcsolódó trükkökre és manipulációkra.

De, nem elég tudományos tényeket közölni és a kritikai gondolkodást tanítani. Az embereknek erőforrásokra, helyi és nemzeti kormányaikba vetett bizalomra és közösségi érzésre van szükségük. A közösség azért fontos, mert hajlamosak vagyunk elhinni, amit a körülöttünk lévők csinálnak, és nagyobb valószínűséggel követjük a COVID-irányelveket, ha a közösségi hálózatunkban mások is ezt teszik.

Minél jobban megértjük a COVID-tagadás és az összeesküvés-elméletek gyökereit, és azokat a lépéseket, amelyeket megtehetünk, nemcsak e hiedelmek ellensúlyozására, hanem az emberek támogatására a helyes információk megszerzésében, annál jobb lesz mindnyájunknak, ha folytatjuk a járvány feltárását.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

50 gondolat erről: „(3968) COVID tagadók

  1. Tibor bá’
    A cikk szerzője Valerie van Mulukom a Coventry Egyetem kognitív tudományának adjunktusa.
    Vajon meddig maradna ezen a poszton, ha pontosan az ellekezőjét állitaná?

    Hiszünk az információ szabad áramlásában?

    Vajon mikor és hol volt tudományos konferencia az eltelt 2.5 év alatt ahol a két ellenkező nézeteket valló tudósok eszmecserét folytattak?

    A tudománynak nyílt vitára – nyítοtt tudományos konferenciákra – van szüksége, bármi más totalitárius.

    Addig azonban amig hatalmon vannak az udvarunkon olyan morális hullák mint az
    „Ursula akta” milyen vitárol és milyen eszmecseréről beszéljünk?

    Lehet újra lecenzuráznod L.S.-t (Covid témában töröllek!), ezzel is bizonyitod mennyire „igazatok” van.

    U.i.: Tibo bá’
    Nem lehet az igazságot örökre elrejteni!

  2. Szerintem nem kell ezt ragozni, túltolni.
    A képlet roppant egyszerű: manapság a hülyéknek áll a világ! Amíg a covid, vagy más súlyos tévedésük el nem takarítja őket pár évezredre… Ámen!

  3. 1 – L.S.:
    Az eszedbe se jut, hogy esetleg azért nincs nyilvános vita az oltás tagadok és az oltás hívők között, mert az oltás tagadást tudományosan nem lehet fenntartani. Azt senki se tagadja, hogy az oltásnak van (ismert) mellékhatása, de mellékhatása az aszpirinnek is van. Amit az oltás tagadók felhoznak (egér, kísérleti, meg 30 év múlva) az nevetséges.

  4. Nyílt vita nuku.
    Kérdések feltevése nuku.
    Eltérő tapasztalatok közlése nuku.
    Más eredményekre jutó tudományos vizsgálatok nuku.
    Emlékszünk még, hogy a járvány elején az USA-ban a másféle véleményét kimondó, addig tudományos és gyógyító munkássága okán elismert és megbecsült, intenzív osztályvezető doktort azonnal kirúgták a munkájából?
    Most aki a youtube-on, Facebookon, Twitteren nem a hivatalos állásponttal egyező véleményt, tapasztalatot oszt meg, abba beléfojtják a szót. A videóit demonetizálják, cenzúrázzák, a csatornát törlik.
    Miért is nem a valós tényekkel, kutatási, vizsgálati eredményekkel szembesítik ezeket a renitens egyéneket? Hiszem azzal olyan egyszerűen bebizonyítható lenne, hogy tévednek…
    Miért is könnyebb fóliasapkás, laposföldhívő, konteósoknak bélyegezni, szabad véleménynyilvánításuktól megfosztani, munkájukból eltávolítani (jövedelmüktől is megfosztani) ezeket az embereket, mint fehéren-feketén a tényekre alapozva megmutatni nekik, hogy tévedtek? Miért is nevezik oltástagadónak, vírustagadónak azt az embert, akinek csak egyetlen fajta oltásról más a véleménye, mint ami az „elvárt” és miért is lehetetleníti el, ha a rendelkezésére álló ismeretek, tapasztalatok alapján úgy gondolja, hogy az ő egészségi állapotában, életkorában, egészségi előzményeit (pl. a korábbi oltás után saját magán és környezetében tapasztalt egészségi változások) és fennálló helyzetét figyelembe véve neki személyesen kisebb kockázatot jelent kifejezetten csakis a kovid oltás fel nem vétele, mint ha azzal sorozatosan beoltatja magát.

    Azt álmodtam, hogy a rádió bemondta: minden rossz a vírustagadók miatt van, és az oltottak csapatostul szépen elindultak, agyonverni az oltatlanokat.

  5. Tibor bá’ ?
    Hányszor kell ismételni, hogy nem vagyunk oltás tagadok?
    Személyesen az óltási protokol szerint minden óltásom megvan az influenzán és a covid oltások kivételével.
    Laposföldhivő sem vagyok, nevetséges sem.

    Ellenben jó volna mndenkinek ismernie:

    AUSZTRÁLIAI ÜGYVÉDEK: AZ ORVOSOK AZ ÁLDOZATAIKNAK KÁRTÉRÍTÉST FOGNAK FIZETNI, NEM LESZ MENTELMI JOGUK

  6. „A közösség azért fontos, mert hajlamosak vagyunk elhinni, amit a körülöttünk lévők csinálnak,…”
    De akkor mi van, ha az adott egyén közösségében az oltottak egymás után betegednek meg, sorban esnek ki a munkából rövidebb-hosszabb időre, különféle korábban nem tapasztalt tünetekre panaszkodnak, korábbi ismert betegségek hirtelen súlyosabbá válnak?
    Kinek higgyen az ember? A tévének, rádiónak, újságoknak, híreknek, vagy a saját szemének, a saját rokonainak, személyes ismerőseinek?

  7. Bevittek minket az erdőbe. Először is az mrns vakcina nem oltás, hanem génterápia. Erről sem volt tudományos vita, mégkevésbbé konszenzus, így eleve adott volt a két, egymással ellenkező csoportra való szakadása a társadalomnak, amit jól kiszolgált a zavarosban halászó média.
    A hatalmas gazdasági és társadalmi csődhelyzetről bő két évig el lehetett terelni a figyelmet…

    Ez az út sehova se vezet, max mindkét póluson a szélsőségesek arra várnak, hogy a másik társaság szépen ki fog halni.

    Jelentem ez nem fog sikerülni, mert épp most estem át ezen a rendkívüli és halálos víruson (pozitív teszttel) , ami olyan volt mint amikor a korábbi 50 évben jópárszor átestem az influenzán!
    Rokonságomban, ismerőseim között az oltottak vannak többségben, sokkal súlyosabb és hosszabban tartó tünetek voltak. (milyen 3-4 vakcina ami után ez lehet? )
    Egyszer majd minden kiderül

  8. 7: Vaszil:
    Nem konkrétan a covid fogja okozni a halálodat, hanem a tévedés, a téves ítélet, amit magadban hordozol számos társaddal együtt. Reménytelen harc = kudarc.
    Én nem akarom, még csak nem is kívánom senki halálát! Egyszerűen nem tudnám sajnálni őket, ha a másik irányt választják és beleesnek a gödörbe.

    „az mrns vakcina nem oltás, hanem génterápia”
    Ez nem igaz.

  9. 7 Vaszil
    Az elején egy darabig vadásztam a szakirodalmat, gyűjtögettem a szakirodalmi linkeket a vakcinázott állatról a nem oltott állatnak átadott védettségről, a tüskefehérje szórásról, a genetikai terápiákról, a rák gyógyításáról, a koronavírus fertőzés máshol és sikeresen alkalmazott megelőzéséről és gyógyításáról, és igyekeztem tájékozódni a betegségről és az ilyen újfajta oltásokról, mindezek távolabbi hatásairól.

    Átéltem, hogy zárkózott be (és el) a háziorvosom, más (nem légúti) betegségbol gyógyulva is csak a bezárt rendelő üres várója előtti folyosóig jutottam be, ahová az asszisztens kihozta a táppénzes papíromat és kidugta az ajtó résén. Elhiszem, hogy könnyebb telefonon rendelni, mint rendesen megvizsgálni a betegeket. Úgy érzem, ebben a rendszerben a beteg ember csak egy felesleges kolonc még a saját orvosának is.
    Sajnos az én jelenlegi munkámban nem lehet megúszni, hogy napi 50-100 emberrel ne találkozzak és beszéljek személyesen. Minden nap érezni az egyre fokozódó türelmetlenséget és agressziót, ami bármikor a legkisebb pöccre robbanhat.

  10. 9: Delp:
    Tapasztalatod nem csak a covid eredménye, hanem a magyar kormányzati intézkedések húsba markoló és egyre veszélyesebb társadalmi következménye.

  11. 8 Anonymus
    „Ez nem génterápia”
    Dehogynem.
    Az oltás mRNS-e a sejted saját erőforrásait felhasználva a sejtplazmában lévő riboszómákon az ott zajló fehérjeszintézist „téríti el” a tüskefehérje (és még esetleg ki tudja, mi más?) szintézise irányába. Az adenovírus vektor vakcinák egy lépéssel tovább mennek: be a sejtmagba és ott gyártatják le a tüskefehérje „szabásmintájául” szolgáló mRNS-t, ami a sejtmagból kijut a sejtplazmába, ott folytatja, ahol az mRNS vakcinák kezdik.
    Mi ez, ha nem beavatkozás a sejted saját genetikai működésébe?
    Ha pedig véletlenül pont arra kóricál egy kóbor reverz transzkriptáz enzim, az mRNS-ről átírja DNS-re az információt, amely így akadály nélkül bele is integrálódhat a sejt saját DNS-ébe. Szakirodalom, több cikket írtak erről is.
    (Csak az a kérdés, hogy a szabályozó folyamatok ugyanúgy tudnak-e működni a frissen oda került DNS szakasz esetében is?)

  12. Érthető, hogy mindenki igyekszik levonni a következtetéseket a körülötte tapasztalt dolgokból.
    Én, a magam részéről azt tapasztaltam, hogy a járvány kezdetén sok jó ismerősöm került állapotba,, és halt meg.
    Én magam szerencsésen megúsztam a betegséget tünetmentesen, a nejem viszont határeset volt, éppen nem került kórházba, mindez az oltások előtt.
    Aztán jöttek az oltások, már túl vagyunk hármon, az utolsó vagy egy éve volt, azóta elkerült bennünket a betegség, és érdekes, azóta senki nem halt meg az ismerősi körből sem, a negatív tapasztalatokat mind csak az oltásellenes körökből hallom.
    Majd ha ez másképpen lesz, lehet, hogy revidiálom a véleményemet…
    Mondjuk a nejem, és a lányom is gyakran mondja, hogy olyan feledékenyek a kovid, (vagy az oltás) óta, de én nem látom a különbséget a korábbi időhöz képest… 🙂

  13. Volna egy kérdésem: miért lett egyáltalán az USA-ban 2021-ben megváltoztatva a „vakcina” fogalma a CDC által?

    Előtte:
    „a product that stimulates a person’s immune system to produce immunity to a specific disease, thereby protecting against that disease”

    Azaz magyarul:
    „olyan termék, amely stimulálja az ember immunrendszerét, hogy immunitást keltsen egy adott betegséggel szemben, ezáltal védve a betegséggel szemben”

    Most pedig:
    „a preparation that is used to stimulate the body’s immune response against diseases”

    „olyan készítmény, amelyet a szervezet immunválaszának stimulálására használnak egy adott betegséggel szemben”

    Kicsi a különbség?
    Szerintem óriási. Jól meg kell nézni és értelmezni a két fogalommeghatározást!

  14. Egyébként a különböző empirikus tapasztalatokra az oltottak között lehet magyarázat, mégpedig olyan, amely igazolhatja mindkét fél tapasztalatait.

    A legyártott sarzsok különbözőek lehetnek. Kár itt hivatkozni minőségellenőrzésre – ha a cég belső politikája olyan, akkor ezen automatikusan átmegy. Elég csak a különböző minőségű élelmiszeripari termékekre gondolni, amelyeket Nyugat-Európában gyártanak – sokszor ugyanaz a termék más minőségben kerül az ottani és más a közép- és kelet-európai piacokra. Ezt nem is tagadják, voltak erről viták a múltban mind az Európai Tanácsban vagy az Európai Parlamentben is.

    Bármilyen kulcs érvényesülhet: mennyiségi (az össztermék egy bizonyos százaléka más), a célfelhasználás szerinti (ezt le lehet bontani jóval kisebb földrajzi egységekre, mint egy ország) stb. Ez csak az akarat, a döntés és a logisztika kérdése.

    Egyébként, ha rossz szándékot tételezünk fel, akkor elég veszélyes is lenne a teljes mennyiséget „nem megfelelő minőségben a piacra dobni”. A békát is lassan szokták megfőzni… Az, hogy az emberek meg ebben a kérdésben is jól összevesznek, az csak hab a tortán.

  15. 13. Zsolt

    És ez csak egyetlen érdekes kérdés a sok közül..
    Összeesküvés elmélet.. Persze.. Ha-ha-ha…

  16. Ha már CDC…

    2022 március: Ahogy az eredeti klinikai jelentésekből is kiderült, a modern oltásokkal végzett vizsgálatok fő klinikai végpontja a fertőzés tüneteinek csökkentése volt az oltás után 3-4 hónappal, nem pedig a fertőzés vagy a fertőzés átvitelének gátlása (ld. az erről szóló tanulmányt /melyet 2020 dec. 10.-én publikáltak/: https://bit.ly/3sLdUuG). A vizsgálati eredmények ellenére a vakcinákról olyan álnok propagandát toltak világszerte, amik azt a látszatot keltették, hogy az új típusú COVID vakcinák a jól bevált kötelező védőoltásokhoz hasonlóan széleskörű sterilizáló immunitás biztosítanak. A CDC igazgatónője így beszél a meggondolatlan kijelentésekről: „Amikor a CNN hírcsatorna azt mondta, hogy a vakcina 95%-ban hatásosnak bizonyult, akkor nagyon sokan szerettük volna, hogy ilyen hatásos legyen… Most azt gondolom nem voltunk elég óvatosak és túl optimisták voltunk. Nem tettük fel azokat a kérdéseket, hogy csökkenhet-e a hatás vagy mi van a variánsokkal.”

    2021 március: CDC igazgató: „A CDC saját, valós környezetből származó adatai szerint a beoltott emberek nem hordozzák a vírust és nem is betegednek meg.”

    2021 máj. 17, Fauci (MSNBC): „They’re really, really good against variants.”
    „When peolpe are vaccinated, they can feel safe they will not be infected”

  17. 13 Zsolt
    Bocsánat, hogy belekotyogok, itt elírás történt.

    Az új definíció: immune response againt diseases
    Nem egy adott betegségre, hanem csak úgy általánosságban: betegségek elleni immunválaszt stimulálja.

    (A következő konteós-fóliasapkás gondolatomtól magam is elhatárolódok! : Innen már egy kis változtatással el lehetne jutni a STIMulate- től a REGulate-ig. Vagy az annihilate-ig. (serkent – szabályoz – megszüntet). Amit egyesek mintha látni vélnének.)

  18. 13: Zsolt

    Az ördög valóban a részletekben bújik meg…

    Az én értelmezés szerint az új megfogalmazásban konkrétan NINCS is már tárgy (betegség) megemlítve, (ami ellen be lehet adatni az ilyen technológiával készült szereket! ) – nyilván szélesre kívánták tárni a kaput a jövőbeli hasonló turmixok előtt!

    “a preparation that is used to stimulate the body’s immune response against diseases”

    Vagyis:
    “olyan készítmény, amelyet a szervezet immunválaszának stimulálására használnak betegségekkel szemben.”

    Amibe ezek szerint már minden betegség belefér, nem csak kovid!

    (most látom, hogy közben Zsolt is reagált)

  19. Szerintem ezt a témát azért kell itt állandóan melegen tartani, mert bizonytalanság van. Emiatt pedig szükség van az információra. Evidenciáról nem kellene ennyit fosni a szót.
    Hogyan tudjuk a másik tábort információgyűjtésre használni? Hát úgy, hogy folyamatosan belegázolunk az önérzetébe, provokáljuk.

  20. Prof. Carl Henegham (az oxfordi Bizonyíték-Alapú Orvostudományi Központ igazgatója) és munkatársai (Jason Oke és Tom Jefferson) tudományosan objektív elemzése a 28 európai országot érintő, a 0-14 év közti gyermekek körében mért többlet-halálozásról: „2021 közepe óta a heti halálesetek száma átlépte a jelentős növekedés határvonalát, ami 2018 és 2020 között nem történt meg. Ennek a növekedésnek az okai nem tisztázottak számunkra, de aggasztóak, mivel a COVID-19-et figyelmen kívül hagyhatjuk a közvetlen okként… Az okok összetettek, ezek bármelyike ​​átfedheti egymást, ami elsöprő hatással járhat… Tudjuk, hogy ez egy komoly probléma, amely úgy tűnik, nem foglalkoztatta túl komolyan vezetőinket.”

    https://trusttheevidence.substack.com/p/excess-mortality-in-children-from

  21. Omikron specifikus oltások:
    „Mivel az új vakcinák frissített oltóanyagok, felhasználásukat még azelőtt engedélyezték, hogy a humán klinikai vizsgálatok lezajlottak volna. Így viszont kevés a releváns tapasztalat az esetlegesen fellépő oltási reakciókról és mellékhatásokról….Nem hiszem, hogy az új vakcinák biztonsági profilja, a lehetséges mellékhatások, illetve azok súlyossága különbözne a jelenlegi mRNS vakcinákétól és az emlékeztető oltásokétól” – nyilatkozta a CNBC-nek Paul Offit amerikai gyermekorvos, vakcinakutató ”

    A tudomány nem hit kérdése tudtommal…

  22. 21 – Valaki

    Paul Offit ezt is nyilatkozta már:

    „I’m uncomfortable that we would move forward—that we would give millions or tens of millions of doses to people—based on mouse data.” Azaz „kényelmetlenül érzem magam, hogy milliónyi, tízmilliónyi adagot az egér kísérletekre vonatkozó adatok alapján adunk be embereknek.”

    #https://www.wsj.com/articles/latest-covid-boosters-are-set-to-roll-out-before-human-testing-is-completed-11661679003

  23. Ha ez ilyen formán géntechnika, sőt génmanipuláció, akkor az összes vírus génmanipulál. Teszik ezt többmillió éve. Összemossátok a célt és az eszközt.

    Az a helyzet, ha igazatok lenne, ennyi oltott ember mellett rég ki kellett volna jöjjön a halálozási statisztikákban az oltások káros/halálos hatása. De egyelőre csak a járványhullámok csúcsán jött ki tagadhatatlanul, hogy megteltek a hullaházak.

    Persze, manipulálnak mindent, manipulálják az adatkat is. De azt csak észrevennénk, hogy a szomszédok mind meghaltak a koronavírus oltásban? A többi szóbeszéd, akkor már inkább a LochNessi szörnyről beszélgessünk!

  24. 9. Delp
    „Úgy érzem, ebben a rendszerben a beteg ember csak egy felesleges kolonc még a saját orvosának is.”

    ” Mindezek alapján mondom azt, hogy a koronavírus témájában se maradjunk naivak, ha lehetséges. Ha egy több mint gyanús amerikai orvos elmozdíthatatlan és számonkérhetetlen, ha Bill Gates hivatásos jósként és virológusként léphet fel, ha egy terrorszervezet volt vezetője irányíthatja a WHO-t, ha minden alternatív véleményt a Coviddal és annak hátterével kapcsolatban módszeresen elhallgattatnak a médiumokban és a nyilvánosság előtt, akkor csak egyet tehetünk felelősségteljesen: élünk a gyanúperrel, hogy szándékosan átvernek bennünket valami átfogó globális cél érdekében.”

    /https://magyarnemzet.hu/velemeny/2022/05/ovakodjunk-a-virusszakertoktol/

  25. 24: L.S.:
    Ez már nem gyanú, hanem tény.
    Covid – ukrajnai hábrú – energiaválság.
    S most jön a zöldenergiák kényszerítése, a spórlás erőltetése, majd zárásként a magántulajdon eltörlése és egy új világrend megjelenése, amiben láss csodát, ugyanaz a mocsok elit fog helyet foglalni az élen.

    De ettől függetlenül a covid, mint betegség veszélyes, a védőoltások pedig nem részei a tervnek, ahogyan a vöröskeresztet sem hibáztatnánk egy háborús cselekedet, vagy annak következményei miatt! A konteók kiölik az emberből a józan ítélőképességet, így elképzelhető, hogy ezek terjesztése is része a valódi nagy összeesküvők átalakítási tervének. Zavart kelt, ami nekik dolgozik, ezért vigyázni kell vele.

  26. „A SARS-CoV-2 vírus a történelem első olyan parazitája, melynek terjedését – legalábbis az ezzel kapcsolatos narratívát – leginkább annyira befolyásolta a politikai és gazdasági haszonszerzés, mint a testi sejtekhez való kötődést ténylegesen befolyásoló tüskefehérje aminosavsorrendje. Illetve az emberi immunrendszer, aminek rendre meg kell küzdenie – akár sikerül neki, akár nem – az újonnan felbukkanó koronavírusok tömegével. Izraeli és francia kutatók jó másfél éve a molekuláris determinánsok és a társadalmi immunitás aktuális állapota alapján racionálisan próbálták előrejelezni a vírus terjedését. Kísérletük kudarcot vallott. Mutatván, hogy az a epidemiológia racionális eszköztára és a politika közt óriási különbségek vannak. A közelgő szenatusi választásokra és a demokraták rekordalacsony támogatottságara tekintettel Dzsóbácsi most bejelentette, hogy a járványnak vége. Pedig ez a járvány pár hete még – szerintük legalábbis – tombolt.”

    https://www.washingtonpost.com/health/2022/09/18/biden-covid-pandemic-over/

  27. 26 – Analog:
    A vírus és oltás tagadok nyomására az oligarchák boldogan eresztik rá a járványt a tömegekre. Dübörögjön a termelés, áramoljon a profit. A por nép pedig dögöljön meg.

  28. 27 – Tibor bá

    Ezt kb. úgy írtad mintha egy 10enx % mortalitású vírussal állna szembe az emberiség…Közbe mennyi is? 0.x % + az elhunytak átlagéletkora megegyezik a várható élethosszal…#https://koronavirus.gov.hu/elhunytak

    Azon nem gondolkoztál, hogy talán ez a két verzió közül a (sokkal) kisebbik rossz?Láthattuk mi történt 2 éven át…Eszetlen lezárások, szabadságjog korlátozások, gyerekeknek iskola (és szocializáció) helyett online oktatás, egzisztenciák tönkretétele tömegével és még sorolhatnám…

  29. A vakcinagyártók, mint oligarchák, szintén jól profitálnak a tömegekre engedett vírusból. Mit érne nekik egy olyan vakcina, amely eltünteti a vírust és fölöslegessé válnak a boosterek? Dübörögjön a termelés, áramoljon a profit. A pórnép pedig, ha már a vírustól nem tud megdögleni, hiszen oltva vagyon, majd beledöglik a mellékhatásokba.

  30. 28. Analog
    ” az elhunytak átlagéletkora megegyezik a várható élethosszal…”

    Egy új tanulmány szerint az úgynevezett természetes immunitásból származó súlyos betegségek elleni védelem továbbra is jobb, mint a COVID-19 vakcinák által biztosított védelem.

    A katari kutatók megállapították, hogy azok, akik túlélték a COVID-19 fertőzést és nem kaptak védőoltást, egekig védettek voltak a súlyos vagy halálos COVID-19 ellen.

    A természetes immunitás az első fertőzés után „nagyon erős marad, és nincs bizonyíték a gyengülésre, változattól függetlenül, több mint 14 hónapig”.

    A tanulmányt a szakértői értékelés előtt tették közzé a medRxiv
    weboldalon
    Kevés kutató vizsgálta hosszú távon a természetes immunitást be nem oltott személyek körében, részben azért, mert sokan végül megkapták a COVID-19 vakcinát.

    A védőoltások idővel mind a fertőzések, mind a súlyos betegségek ellen hanyatlottak, ezért emlékeztető oltás javasolt, egyes amerikaiak pedig 10 hónapon belül öt adagot is kapnak.

    https://www.theepochtimes.com/natural-immunity-97-percent-effective-against-severe-covid-19-after-14-months-study_4586731.html

  31. A ma eltemetett királynő utolsó fotóit és pár hónappal korábbi fotóit elnézve, tudván hogy idén februárban volt Covid-os…Nekem pont úgy néz ki mint aki nem heverte ezt ki.
    És nem, nem arról van szó hogy hányszáz éves. Hanem az előtte és utána: szembetűnő változás.

  32. 32.Tia
    Pedig tuti megkapott minden oltást. Egyébként egy ilyen idős embert egy sima kéz, vagy lábtörés is hasonló zuhanó pályára szokott állítani.

  33. 33. gabiiii

    Igen, tök hülye szoktam lenni geriátriából.
    Ne törd magad, oltás nélkül nem biciklizett volna el még fél évet.
    Ahogy ő lerobbant az nem sima helyzet volt. Se nem enyhe lefolyás ahogy közölték. Illetve ő maga szólta el hogy mennyire fáradt volt. Az nem enyhe lefolyás.
    Vett el a Covid tőle pár évet.

  34. Költői kérdés:
    Elhunyt királyné oltva volt-e?

  35. 35. dajtás

    Ahhoz biztos féltették a menstruációját az orvosai!
    Csak segítek, nehogy elveszítsd okos kérdéseid fonalát..
    -nő és nem -né

  36. Re:36 Tia
    Nos igen, királynő volt, nem királyné, de azért sikerült egy jó nagy csúsztatást beírnod.
    Konteós vakcina tagadó lapos föld hívők a vakcinázást követő kovid fertőzés utáni egészségügyi károsodásról beszélnek már egy bő éve. Ha megkéred Analógot biztosan linkek tanulmányt is róla. 😉

    Egyébként praktizáló bába kontaktom tudna mesélni arról, hogy oltott nők milyen elhúzódó szövődményekkel szembesültek a szülés után, de az oltott tiniknek is hogyan fejre állt a menstruációjuk.
    Nyilván ez hoax, csak a való élet mást mutat, mint a propaganda.

  37. 37 – dajtás
    Én a 4. oltás után se menstruálok. Kurva szívós vagyok életkoromhoz képest. 😀 Elmész te a fenébe Konteoval meg a bábáddal együtt

  38. 38. Tibor bá’

    Egyezzünk meg, hogy ha kijön egy vakcina amitől 20 éves, szőke, menstruáló nő leszel, bevállalod! 😀 És én is ha kiöregszem, azonnal beszerzem 😀 Mindegy hogy 21 napos vagy 33 napos lesz tőle a ciklusunk 😀 Csak vér folyjon 😀

  39. 39 – Tia:
    Középiskolában volt 20 osztálytársnőm. Ezek úgy játszottak a menzeszükkel, ahogy akartak. Volt akiknek minden héten kiújult torna óra környékén. Volt, aki a görcsök miatt nem tudott felelni. Volt olyan barátom, akinek a felesége fejfájás helyett menstruált, ha kényes kedve úgy kívánta, ha a férje „hozzányúlt” sikított. Volt aki három napig az ágyban feküdt és oda kellett neki vinni az ételt, stb. Öreg róka vagyok én már, nem lehet megetetni.

  40. 40. Tibor bá’

    Ennél az azért összetettebb a dolog, pláne manapság nőgyógyászati (komoly) problémából is több van már. Egy fiatalabb tizenéves diáklány még könnyen tudja kifogásnak felhozni (egyébként annál a korosztálynál is látni már komoly eseteket), de több évtizedesen vannak már komolyan veendőek dolgok.

    A vakcina valóban megzavarta több esetben a női ciklust. Nálam is. Átmenetileg. De nekem van autoimmun problémám. Nem úgy működik az ember lány mint a középkorban. Hanem van nőgyógyászuk, akihez rendszeresen járnak. Na vele meg lehet és meg is kell beszélni az ilyen eltéréseket. Vakcinától függetlenül is ismert dolog hogy felborulhat a ciklus pszichés okból, nehéz fizikai hatástól..bármitől.

  41. Letoha: “ A COVID-on atesettek vérében az összes SARS-CoV-2 variánst közömbösíteni képes ellenanyag található – adják hírül nagyszerű tanulmányukban izraeli kutatók (#https://go.nature.com/3BR7qim). Az, hogy a kórokozók ellen kialakuló immunitás képes megvédeni a szervezetet az újonnan felbukkanó, de hasonló szerkezeti elemekkel rendelkező új patogének ellen, az tulajdonképpen az immunrendszer működésének az alapja. Ugyanis ha az immunrendszer csak és kizárólag az adott kórokozó mutáció szempontjából legváltozatosabb része ellen fejlesztene ki immunitást, akkor a szervezet teljesen védtelenné válna az újonnan felbukkanó patogének ellen. Szervezetünk azonban nem a gazdaság és a politika kapzsi elvei, hanem a természet sokkal racionálisabb törvényei szerint működik. Ez az ún. keresztimmunitasnak nevezett jelenség teszi lehetővé a szervezet az újonnan felbukkanó kórokozókhoz történő folyamatos adaptálását és az azok elleni védelem tökéletesítését (ha nem így lenne már rég kipusztultunk volna). És a vakcinázást magát. Amikor is Jenner az emberekbe oltva az emberi szervezetre ártalmatlan tehénhimlő vírusát, megvédte őket a hasonló szerkezeti elemekkel rendelkező, de az emberi szervezetre káros fekete himlő vírusától. A probléma csupán az, hogy mindezt Nektek, kiknek szervezetét a SARS-CoV-2 egyes szerkezeti elemeivel nagyban homológ egyéb humán koronavírusok fertőzték korábban, az elmúlt két és fél évben letagadták (az ugye megvan, hogy a gyermekek SARS-CoV-2 elleni relatív védettségét a nyálkahártya immunitás tökéletes állapota mellett az egyéb humán koronavírus fertőzésektől frissen szerzett keresztimmunitas biztosítja?). És most ezen gondolkodva, hirtelen nem is tudom, kit is nevezhetünk ‘oltásellenes’-nek. Vagy ‘vírustagadó’-nak.”

  42. Sokféle félretájékoztatási módszer létezik a járvány kapcsán, az egyiket most bemutatjuk.
    A mellékelt képen (#https://www.facebook.com/nemtudjukponthu/photos/a.121595957153850/158016363511809/) Erie megye (USA, ~270.000 lakos) hivatalos tájékoztatójának oltottsági- és halálozási részleteit nézzük meg. Ez azt sugallja nekünk, hogy a lakosság kisebbsége, a ~33 %-nyi oltatlan „felelős” a Covid19 áldozatok ~80 %-áért.
    *
    Az adatokat hetente közlik, ami egészen jó hír, ugyanis elég kevés helyen mutatják be a konkrét halálozási számokat oltottsági státusz szerint. De önmagukban ezek nagyon is félrevezető számok. Pl.: a 2020-ban bekövetkezett halálozásokat is tartalmazza a táblázat, amikor még nem is volt oltás.
    *
    Ha az aktuálisabb, 2022-es adatokra tekintünk, akkor hirtelen azt látjuk, hogy a ~33 %-nyi oltatlan a Covid19 áldozatoknak csupán 34 %-áért „felelős”. Nem 80 %-ért.
    *
    (Ezt nekünk kell kimazsolázni a heti jelentésekből: 2022. február 28.-a és július 5.-e között 50 Covid19-hez köthető áldozat volt Erie megyében: 772-ről nőtt 822-re a számuk. Ebből 33 oltott volt, és 17 oltatlan. Ez utóbbiak száma 643-ról nőtt 660-ra. Sajnos Július 5.-e óta már nem közlik az oltatlanok mutatóit önmagában, így ez az utolsó tisztán hozzáférhető adat.)
    * * *
    Erie megye 2022-es összesített adatai szerint az oltások nem működnek, közöljék ezt bármilyen félrevezető formában is. A pontos eredményekhez a korcsoportokra bontott oltottsági- és halálozási számokra lenne szükségünk. Ez valamiért ritka, mint a fehér holló. Angliában az utolsó ilyen lényegi adatok májusból vannak. (2022-ben már azok se szólnak éppen az oltások mellett)

    Adatok forrása: #https://eriecountypa.gov/about/county-news/news-releases/

    Februári adatok: #https://eriecountypa.gov/wp-content/uploads/2022/03/MediaRelease-2022-02-28-COVID-Update.pdf

    Júliusi adatok: #https://eriecountypa.gov/wp-content/uploads/2022/07/MediaRelease-2022-07-05-COVID-Update.pdf

  43. 23: Anonimus
    „Az a helyzet, ha igazatok lenne, ennyi oltott ember mellett rég ki kellett volna jöjjön a halálozási statisztikákban az oltások káros/halálos hatása.”

    Pontosan idejében megérkeztek azok a fránya halálozási statisztikák egész Európában 10-20% növekedéssel. Mert mindennek megvan a maga ideje, a mellékhatásoknak is.

    #https://youtu.be/WjG3VoX3Ldk

    Én pedig jelentem közben vakcina nélkül is kiváló generális védettséget szereztem amikor átestünk mindketten, napról-napra egyre jobban örülünk nejemmel együtt hogy így döntöttünk.

    Annak nem tudunk örülni, hogy gyerekeink 3-4 dózis után hosszabban szenvedtek mint mi, legalább használt volna valamit nekik, de még rosszabbul viselték, tovább voltak lázasok is, és azóta se 100-as egyik se, gyengék és izületeik is fájnak. Szóval nem örülünk maradéktalanul. A franc se tagadja a kovidot, csak a hazugságok fárasztók már…

  44. 44 – Vaszil

    Érdemes a hozzászólásokba is beleolvasni, többek között az is kiderül, hogy a youtube már cenzúrával fenyegeti, miközben csak hivatalos statisztikai adatokat mutat be…

    Izland…55,8%-os többlethalálozás…Durva.

  45. Tíz évre titkosította a magyarországi kormány, hogy mi alapján döntött az Operatív Törzs

    /https://informatialibera.ro/hu/covid-botrany-tiz-evre-titkositotta-a-kormany-hogy-mi-alapjan-dontott-az-operativ-torzs//

  46. 46 L.S.
    „Oszoljanak emberek, nincs itt semmi látnivaló.”
    Sok a titkosítás mostanában.
    Az emberiesség elleni bűncselekmények és a háborús bűncselekmények büntethetősége nem évül el soha.

  47. 47. Delp

    Kivéve ha nincs ki számonkérje!

    Ez a hír is csak azt mutatja meg nekünk, hogy a magyar kormány is max. 10 évet ad annak esélyének, sőt valószínűsíti, hogy teljesen átrendeződik a társadalom addigra. 10 év múlva senki nem fog ilyenekkel foglalkozni!

  48. „Túltűrtétek az üldözést – Ti vagytok a mai szuperhősök”

    Egyértelműen oltásellenes propaganda. Törülve.

  49. Tibor bá’?
    Christian Blanchon , a francia hadsereg tábornokának a beszéde oltásellenes propaganda?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük