(3965) Emlékeztető

Tibor bá’ fordítása online

Omikron-specifikus emlékeztető oltás

89. útban a 90. felé

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala engedélyezte a frissített COVID emlékeztető oltásokat, amelyek az Omikron BA.4 és BA.5 alvariánst célozzák. Íme, amit a szakértők tudnak:

1.Miben különböznek a frissített emlékeztető oltások?

Az újonnan engedélyezett oltások az eredeti, 2020 végén bevezetett COVID-19 vakcinák első frissítései,. Ugyanazt az mRNS-technológiát használják, mint az eredeti vakcinák. A legfontosabb különbség az eredeti COVID-19 felvételek és az új „bivalens” változat között az, hogy az utóbbi olyan mRNS keverékéből áll, amely mind az eredeti SARS-CoV-2 vírus tüskés fehérjéit kódolja, mind az újabb omikron-alvariánsokat, a BA-t. (BA.4 és BA.5). 2022 augusztusának végén a BA.4 és BA.5 omikron alvariánsok dominánsokká váltak világszerte. Az Egyesült Államokban jelenleg a COVID-19 fertőzések 89%-át a BA.5, 11%-át pedig a BA.4 okozza. Az eredeti vakcinatörzsek képtelenek megakadályozni az újrafertőződést és a hosszú távú védő immunitást kiváltani, ezért szükség volt az újraformált vakcinákra.

2.Hogyan vált ki egy bivalens vakcina immunválaszt?

Egy tényleges COVID-19 fertőzésben a SARS-CoV-2 vírus a kiálló tüskeproteinjét használja az emberi sejtekhez való rátapadásra és a sejtekbe való bejutásra. A tüskefehérje úgynevezett neutralizáló antitestek termelését váltja ki, amelyek a tüskefehérjéhez kötődnek, és megakadályozzák, hogy a vírus más sejtekbe behatoljon.

De, amikor a vírus mutálódik, a korábban a vírusra termelődött antitestek már nem tudnak hatékonyan kötődni az újonnan mutált tüskeproteinhez. Ebből a szempontból a SARS-CoV-2 vírus az álcázás mestereként viselkedik, megváltoztatja konfigurációját, és elkerüli az immunrendszer felismerését. A folyamatban lévő vírusmutációk miatt az eredeti vakcinatörzsekre válaszul termelődő antitestek idővel kevésbé hatékonyak az új változatok által okozott fertőzések kivédésében. A kétértékű vakcinák koncepciója, amelyek egy vírus két különböző törzsével szembeni védelmet célozzák, nem új keletű. Például a Cervarix az FDA által jóváhagyott bivalens vakcina, amely védelmet nyújt két különböző típusú humán papilloma vírus ellen, amelyek rákot okoznak.

3.Mennyire védenek az új oltások a fertőzésekkel szemben?

Egyelőre nem végeztek humán vizsgálatokat az új bivalens vakcinának az újrafertőződések megelőzésében és a hosszú távú immunvédelemben való hatékonyságáról.

Humán klinikai és laboratóriumi vizsgálatok során azonban mind a Pfizer-BioNTech, mind a Moderna azt találta, hogy a bivalens vakcina eredeti változata, amely az eredeti SARS-CoV-2 vírus és egy korábbi omikron törzs, a BA.1 ellen irányult, erős immunválasz ad és hosszabb védelmet nyújt mind az eredeti törzzsel, mind pedig a BA.1 variánssal szemben. Ezenkívül arról számoltak be, hogy ugyanaz a korai kombináció szignifikáns antitest-választ generált a legújabb omikron-alvariánsok, a BA.4 és BA.5 ellen, bár ez az antitest-válasz alacsonyabb volt, mint a BA.1 alvariánssal szembeni válasz.

Ezen eredmények alapján 2022 tavaszán az FDA elutasította a BA.1 bivalens em lékeztetőket, mert az ügynökség úgy érezte, hogy ezek nem nyújtanak megfelelő védelmet a legújabb BA.4 és BA.5 törzsekkel szemben, amelyek akkor már gyorsan elterjedtek. az USA-ban és a világon. Ezért az FDA felkérte a Pfizer-BioNTech-et és a Modernát, hogy fejlesszenek ki kifejezetten a BA.4-et és a BA.5-öt célzó bivalens vakcinákat a BA.1 helyett.

Mivel a klinikai vizsgálatok időigényesek, az FDA hajlandó volt figyelembe venni az állatkísérleteket és egyéb laboratóriumi eredményeket, például az antitestek vírussemlegesítő képességét, hogy eldöntse, engedélyezik-e a kétértékű emlékeztető szerek használatát.

Ez a döntés vitákat kavart arról, hogy helyénvaló-e, hogy az FDA jóváhagyjon egy emlékeztetőt anélkül, hogy azt közvetlen emberi adatok alátámasztanák. Az FDA azonban kijelentette, hogy emberek milliói kapták biztonságosan az mRNS-oltást – amelyeket eredetileg embereken teszteltek, és hogy a vakcinák mRNS-szekvenciájában bekövetkezett változások nem befolyásolják a vakcina biztonságosságát. Így arra a következtetésre jutottak, hogy a bivalens vakcinák biztonságosak, és nem kell várni a humán klinikai vizsgálatokra.

Figyelemre méltó az is, hogy az influenza elleni védőoltásokat minden évben a valószínűleg domináns törzs előrejelzése alapján vezetik be, és az ilyen készítmények nem esnek át új klinikai vizsgálatokon.

A korábbi COVID-19 vakcinákból származó rendelkezésre álló bizonyítékok alapján nagyon valószínűnek tartjuk, hogy az új emlékeztető oltók továbbra is erős védelmet nyújtanak a súlyos COVID-19 fertőzéssel szemben, amely kórházi kezeléshez és halálhoz vezet. De hogy megvédenek-e az újrafertőződéstől és az áttöréses fertőzésektől, az még várat magára.

4.Csak emlékeztető oltás lesz?

A bivalens oltások csak emlékeztető oltásként alkalmazhatók legalább két hónappal az alapszéria – vagy a kezdeti kötelező oltások – vagy egy korábbi emlékeztető oltás után. A Moderna bivalens vakcina 18 évesnél idősebb, míg a Pfizer bivalens vakcina 12 évesnél idősebbek számára engedélyezett.

A bivalens vakcinák felsőbbrendűsége miatt az FDA az eredeti monovalens Moderna és Pfizer COVID-19 vakcinák emlékeztető oltású felhasználási engedélyét is visszavonta 18 éves és annál idősebb, illetve 12 éves vagy annál idősebb személyeknél.

Az új bivalens vakcinák alacsonyabb dózisú mRNS-t tartalmaznak, ezért csak emlékeztetőként használhatók, nem pedig olyan embereknél, akik még soha nem kaptak COVID-19 oltást.

5.Az új felvételek védelmet nyújtanak a jövőbeli változatok ellen?

Az, hogy a bivalens vakcinák milyen jól teljesítenek az esetlegesen felmerülő új variánsokkal szemben, a jövőbeni tüskefehérje-mutációk természetétől függ.

Ha az eredeti törzzsel vagy a BA.4 és BA.5 omikron variánsokkal összehasonlítva kisebb mutációról vagy mutációk halmazáról van szó, az új oltások jó védelmet nyújtanak. Ha azonban egy feltételezett új törzs rendkívül egyedi mutációkat tartalmaz a tüskeproteinjében, akkor valószínű, hogy ismét megkerülheti az immunvédelmet.

A másik oldalon a frissített vakcinák sikeres fejlesztése azt bizonyítja, hogy az mRNS vakcina technológia kellően fürge és innovatív ahhoz, hogy egy új változat megjelenése után néhány hónapon belül már valószínűleg lehetséges olyan új vakcinák kifejlesztése és terjesztése, amelyek személyre szabottan egy feltörekvő változat leküzdésére készültek.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

40 gondolat erről: „(3965) Emlékeztető

  1. Szélsőséges oltás ellenessége miatt törölve.

  2. Helsinki Nyilatkozat – Az Orvos Világszövetség
    (WMA) – Az embereken végzett orvosi kutatások
    etikai alapelveiről

    Pdf-et csatolni nem tudok, de a fenti teljes címre rákeresve a Google kiadja a magyar fordítását. Csak négy oldal, szerintem érdemes egyszer elolvasni. Minden GCP (good clinical practice – jó klinikai gyakorlat) tanfolyamon elhangzik és vizsgát tesznek belőle, enélkül Mo-on orvos nem is vehet részt klinikai kutatásban, gyógyszerkísérletben.

    Rövid magyarázat hozzá itt: https://www.google.com/amp/s/helsinkifigyelo.blog.hu/2019/06/05/junius_5_helsinki_nyilatkozat_az_embereken_vegzett_orvosi_kutatasok_alapelveirol?layout=5

    A résztvevő tájékozott beleegyezése, magánélet és titoktartás, a kényszerítés tilalma, az elállás lehetősége, a kutatás utáni ellátások…

    Az utóbbi három évben ezt mind-mind megszegték. Igaz, hogy ez csak egy etikai ajánlás, de az embereken végzett kísérletek során korábban betartották.

  3. 2 – Delp

    „Igaz, hogy ez csak egy etikai ajánlás, de az embereken végzett kísérletek során korábban betartották.”

    Elégséges lenne, ha csak az etikát és a morált annak igazi értelmében az emberek, emberiség komolyan venné, és akkor nem itt tartanánk, ahol jelenleg tartunk. Most nem csak az orvosi etikáról beszélek, hanem jóval szélesebb értelemben (amibe viszont az orvosi is szervesen beletartozik, természetesen).

    Mert ez az alapja mindennek. Ha az a diszharmónia bekövetkezik, amelyet ma látunk a morális és a technológiai fejlődés között, abból semmi jó nem sülhet ki. Mert akkor a technológiai fejlődés konkrét megnyilvánulásai is csak rosszra lesznek felhasználva, etikátlan módon.

    A fejekben, szívekben kell rendet rakni, a fogalmak szintjén nagytakarítást végezni, az alapokat kell újjáépíteni, hogy utána maga a világunk ne csak egyszerűen élhető legyen, de virágozzon is és benne az emberek beteljesíthessék azt a pozitív potenciált, ami eleve bennük van, csak a ráhúzott „sárrétegtől” már sokszor alig látszik és sokan ezért el is hitték, hogy nem is létezik.

  4. 3: Zsolt
    „ez az alapja mindennek. Ha az a diszharmónia bekövetkezik, amelyet ma látunk a morális és a technológiai fejlődés között, abból semmi jó nem sülhet ki. Mert akkor a technológiai fejlődés konkrét megnyilvánulásai is csak rosszra lesznek felhasználva, etikátlan módon.”

    A legveszélyesebb jelenleg az a szekta, aminek a tagjai Istenként hisznek az ember által létrehozott technológiában (Homo Deus… ) , és a hatalom érdekében ezt tökéletes eszköznek tekintik mindenfajta erkölcsi aggály nélkül…

    Válogatott erkölcsi hullák vezetik a világot.

    Az a megmentőnk, hogy a technológia és az internet jóra is használható, mert mindenkihez el lehet juttatni az igazságot is.
    Hogy ez mikor veri ki a biztosítékot valakinél? Az már egyéni érzékenység kérdése, de hogy előbb-utóbb, az biztos!

    Ki is a madam az eu-kuplerájban?!? Aki nyomja itt ezt a vakcinázást is ? Jó tudni:
    #https://youtu.be/YEBaK25B1kM

  5. 1 – Bravo Tibor bá! Szánalom…Fáj az igazság?

    Letoha: “Amikor ez az egész COVID őrület elkezdődött és a lezárások következtében világszerte a legalapvetőbb egészségügyi ellátások elmaradtak, akkor számos szakember, köztük a világ vezető tudósai arra figyelmeztettek, hogy a normál egészségügyi ellátás elmaradásának tragikus következményei lesznek. Nem csak a felnőttek, hanem a gyerekek körében is. Ezt akkor mindenki vírustagadózta, hisz semmi nem volt fontosabb, mint azt hazudni, hogy a 86 éves nagymama földi pályafutásának legalább két és fél nappal történő meghosszabbítasa megéri a civilizáció alapvető működésének tönkretételét. Persze nem így lett. A nagymama nem élt tovább két és fél nappal, az egészségügyi ellátás leállításának tragikus következményei viszont a mai napig kísértenek. Az elhibázott járványkezelés fő elszenvedői azonban ismét csak a gyerekek lettek, akik a megfelelő politikai befolyás hiányában a legostobább és a legkegyetlenebb elbánásban részesültek a járványkezelés címszó alatt. Ennek meg is lett az eredménye, mivel a gyermekek többlet halálozása megugrott. Erről raktam fel egy posztot. Beleszőve azt, hogy a két évig naponta öt percenként halottakat harsogó propaganda valahogy most nem követeli, hogy vizsgálják ki, mi okozza a gyerekek körében kiugró halálozást. Erről most mindenki kussol. Pedig mindennek feldolgozása racionális alapokra helyezhetné végre a jövőbeli járványok felbukkanásakor mindenképp elkerülendő lépéseket. Erre most olvasom a médiában: az a poszt járvány- és vakcinaszkeptikus. És hogy a vakcinák azok biztosan nem tehetnek róla, mert az a nem is olyan sok gyerek, aki a szokásosnál nagyobb mértékben meghalt, az valszeg az egy év alatti korosztályból kerülhetett ki. Őket meg nem is oltották. Úgyhogy nincs itt semmi látnivaló, a lényeg hogy nemattóvan, a többi meg lényegtelen. „Több gyerek hal meg. És akkor mi van?” Üzeni a média. Túl azon, hogy a gyermek halálozás ilyetén történő elbagatellizálása, főleg olyan két év után, ahol a 80+osok elhalálozását öt percenként harsogta a média, szerintem gyomorforgató, még van egy problémám ezzel az újabb karakter gyilkossággal. Én abba a posztba a vakcina szót bele sem írtam. És még csak utalni sem utaltam rá. Nemcsak azért, mert el akarom kerülni a megbélyegzést, hanem mert a fent vázoltak tükrében az elhibázott járványkezelés számos módon befolyásolta negatívan az emberek életminőségét. A gyerekekét is.”

    Na ezt tette az a sok veled hasonszőrű nemnormális…

  6. 3&5. Zsolt, Vaszil

    13 éve vagyok ennek az „antalffy-i szektának” a tagja. Többnyire olvasója vagy sok esetben bő lére eresztett hozzászolója.

    Az oldal funkciója az 1.-2. lépcsőben kimerül, vagyis a figyelemfelkeltés és a „szemfelnyitás” fázisában. A folyamatok hátterének továbbgondolása már üres filózgatás itten, sokakat csak a majom érdekli. Vagyis a következmények taglalása.
    Hogy hogy kerül a csizma az asztalra?
    Hogy kerül a felelősségvállalás egy covid-os posztba?
    Hisz-itteni gondolkodás szerint- felelősségteljes az az ember aki emlékeztető oltást adatt be magának, ezzel védve önmagát és környezetét.

    Nekem mindenesetre jó volt, hogy rávezessen arra a megértésre hogy miért lesz még két tűzözön(ezen kívül) mire továbbléphetünk gondolkodásunk korlátai közül.
    Ez a fajta demagóg hozzáállás predesztinálja a valódi technológiák elterjedésének kudarcát is. Amíg csak önveszélyesek vagyunk mehet a menet, kozmikusan azonban soha sem léphetünk tovább amíg ki nem járjuk
    az ovit.

    Én nagyon alacsony iskolázottságú
    vagyok, kevés az ismeretem, de megdöbbent, hogy mennyire nem képesek az emberek koherenciába rakni a megismerteket.

  7. Az oltás ellenes propaganda emberéleteket veszélyeztet. Ebben nem vagyok hajlandó segédkezni.

  8. 7 – Balázs

    „Nekem mindenesetre jó volt, hogy rávezessen arra a megértésre hogy miért lesz még két tűzözön(ezen kívül) mire továbbléphetünk gondolkodásunk korlátai közül.”

    A poszt témáját figyelembe véve ez egy OFF TOPIC bejegyzés lesz, de röviden válaszolok.

    A szimbólumrendszer szerint 4 lovas jön:

    1. Betegség, járvány
    2. Háború
    3. Éhínség
    4. Halál

    Itt Európában a kettes paci jön majd még, a keleti csetepaté csak a kezdet. Sajnos, mind meg fog érkezni, szerintem ezt már mindenki jól tudja.

    Viszont!

    Mi is az az „apokalipszis”?

    Ἀποκάλυψις, : feltárás, kinyilvánítás.

    A gödör legmélyéről majd felfelé vezet az út. Ha a kritikus mennyiségű ember nem képes időben megérteni, hogy melyik a helyes út és meg kell tapasztalnia a legrosszabbat, hogy ezt felfogja, akkor majd ez fog történni.

    A szintlépés a gondolkodás evolúciójában be fog következni. Sajnos úgy néz ki, hogy az árát túlságosan is meg fogjuk fizetni, pedig lehetne másképpen is.

    Valaminek vége lesz, s valami új majd elkezdődik, így vagy úgy.

    Más szimbólumrendszerek is léteznek, de ez a fenti is jól használható.

  9. 9 Zsolt: „A gödör legmélyéről majd felfelé vezet az út.”

    Dehogyis, ott majd azt fogjuk látni, hogy fentről lapátolják ránk a földet.

  10. Az orosz propaganda emberéleteket veszélyeztet. Ebben hajlandó vagy segédkezni.

  11. 7. Balázs
    „Én nagyon alacsony iskolázottságú vagyok”
    Hiszi a piszi! ….funkciója…demagóg…kozmikus….predesztinálja…koherenciába…
    Ez a szókészlet nekem mást sugall! Főleg úgy, hogy helyükön vannak használva.

  12. 9 Zsolt

    Valószínűsíthető a háború kiterjedése? Csak ukrán területen vagy esetleg más országok is becsatlakoznak?

  13. A Lancet vizsgálóbizottságának Covid jelentés szerint a vírus egy amerikai laboratóriumból szivároghatott ki. A Telegraph cikke: https://bit.ly/3qDdNPM

  14. 12 – andrew

    Naivitás azt hinni, hogy az amerikaiak „csak” az utolsó ukránig hajlandóak harcolni Oroszország ellen. Simán akár az utolsó európai emberig is, ha az érdekük ezt kívánja majd!

    Európába könnyen eljöhet a háború is, a polgárháború is, nem egy helyen. Jelenleg minden az eszkaláció irányába mutat.

    Ha úgy adódik, akkor a lengyeleket például könnyen táncba lehet majd vinni. S utána dőlhet a dominó, az egyik ország a másik után belekeveredhet a háborúba, a legtöbbször saját akaratán kívül is.

    Minden előfordulhat. Akár az is, hogy Mariupolban újra ukrán csapatok vonulnak be, de akár a Krímre egyes részeire is, majd – ahogy Károly fogalmazott – „a visszahúzódó tenger árhulláma” olyan erővel csap le, amely mindent elsodor, messze be Európába. Nem először történne ilyesmi. Az atomfegyver használata nem fog olyan könnyen megtörténni, mint azt sokan vizionálják. Egyik fél részéről sem.
    (Sok más forgatókönyv is lehet, a fenti csak az egyik lehetséges. De a fentit nem véletlenül írtam le).

    Ha az európaiak mindenbe beletörődnek, éhezésbe, fázásba, annál nagyobb eséllyel lehetnek a jövőben aktív harci cselekmények a kontinensen, Ukrajnán kívül is.

    Ha meg valaki Oroszország összeomlásában reménykedik, az nagyon vigyázzon a majommancs-effektussal!

    Jós nem vagyok. De szerintem minden lesz, mint a búcsúban: járvány, háború, éhezés, halál. Egy nem lesz: végjáték. Az így vagy úgy, de ez el fog maradni. Sokaknak így, sokaknak meg úgy, ezt mindenkinek a fantáziájára bízom.

    Bocsánat, ez alatt a poszt alatt több OFF TOPIC témába nem megyek bele. Itt beszélje ki a COVID/oltások témát az, aki ezt szeretné tenni!

  15. A mèregoltások propagandájának elősegítèse terjesztèse emberisèg ellen elkövetett bűncselekmèny

  16. 8. Tibor bá’

    Én nem biztatok senkit oltástagadásra. Csak annyit mondanék, hogy használja az eszét. Magam is beoltattam magam, persze szigorúan kínaival.

    9. Zsolt

    Köszönöm!

    11. technomuzsik

    Középiskolai érettségi, 5 éves vendéglátóipari technikum.
    Ez itt alacsonynak számít.
    Ráadásul kecskepásztor vagyok 10 éve.?

    A lényeg, hogy itt sokan pláne meg tudnák érteni, ha! vennék a fáradtságot. Itt az oldalon is rengeteg információ jött. Egyes hozzászolóktól rengeteget lehetett és lehet tanulni. A viták meg rávilágítanak egy csomó mindenre, ezeknek utána lehet járni.
    De inkább megy a mantra és majd minden témában klikkesedés van, ld. oltás
    Egyedül a háború topicban tök hülye mindenki, ami nem is lehet másképpen, feltéve ha nem vagy beavatott. ?

    Hülyét csinálnak belőlünk és be akarnak csapni a lecsóba. Szerintem elég erről ennyit tudni.
    Ha gatya lesz jön egy EMP, aztán kőkorszak.
    Forradalmakat akarnak kirobbantani, anarchiát, nem atomot!
    Az akkor lesz ha valami külsős arab terrorszervezet beleköp a levesbe.

  17. Na! Én pedig megyek most majom-oltásra is, nemcsak egeresre!

    #https://www.heute.at/s/impfung-gegen-affenpocken-startet-jetzt-in-wien-100227851

  18. Re: 17 Tia
    Majom himlőt jellemzően melegek kapják el, ezért ha nem jársz meleg bárokban minden hétvégén, akkor túl nagy esélyed nincs arra, hogy elkapd… Máskülönben ha meg nézed a mortalitását, akkor béka feneke alatt van, inkább ronda betegség, mintsem halálos.
    Persze ha oltás fétise van az embernek, akkor nincs vita, elég széles a paletta, amivel oltakozni lehet… 🙂

  19. 19. dajtàs – Te màrcsak tudod hovà be nem nyùl egy doki. Oktass csak pont engem. Egy szimpla haziorvosnak ott nàlatok az alapvizsgàlatokhoz tartozik az RDV (ujjal rektàlisan), hogy van-e végbéldaganatgyanù. Tegnap Bécshez közel egy àlt.iskolàs tanàrnàl mutattàk ki a majomhimlôt. Biztos buzi volt. A majommal együtt volt buzi. Meg az orvosokkal együtt volt buzi. Hisz ugye HIVpoz is csak buzi lehet.

  20. Re:19 Tia
    „Egy szimpla haziorvosnak ott nàlatok az alapvizsgàlatokhoz tartozik az RDV (ujjal rektàlisan), hogy van-e végbéldaganatgyanù. ”
    Előbb küldi el a páciens szakrendelésre, mintsem hogy valakinek a fenekébe nyúlna, bár ez erősen doki függő(mennyire lelkiismeretes), máskülönben gumikesztyűvel dolgoznak, és ha nincs több centis (mű)körme a dokinak, akkor elég kis eséllyel lehet elkapni.
    Ez a te döntésed, a helyzetedből fakadóan magasabb kockázatú vagy, mint az átlag, azonban a te helyzetedet nem lehet projektálni mindenkire.

    „Tegnap Bécshez közel egy àlt.iskolàs tanàrnàl mutattàk ki a majomhimlôt. Biztos buzi volt” Honnan tudod hogy nem volt az? Engem különösebben nem izgat, hogy a tanár a négy fal között kivel mit csinál, szíve joga, csak akkor zavar, ha valami elfuserált ideológiát(LMBTQ+/-ZZSV) akar a gyerek torkán lenyomni.
    Nem minden majom himlős buzi, de statisztikai tény, hogy a meleg közösségekben robbant be a betegség, ahogy a HIV is, ami már történelem. Mivel azonban sok meleg sokszor bi, aminek okán két kapura játszik, szépen átfertőz, és ha a női partner szintén nem veti meg a szexet alkalmi partnerekkel, szépen át is adja, és a betegség el is tud terjedni. Nincs ebben különösebben nagy varázslat, ókortól fogva ugyan így terjedtek a nemi betegségek.

  21. 20. dajtàs – Hogy te mennyire tàjékozott vagy… Mindenrôl.. Kötelezô a sima magyar hàziorvosnak elvégezni az RDV-t. Gumikesztyûben, igen. Csak azt nem értem, hogy megint miért én vitàzom ilyenekrôl. Menj el dokinak, aztàn csinàld helyettük, és semmit ne kapj el soha, tehàt mindig maximàlisan ügyelj magadra.

  22. Re: 21 Tia
    „Mindenrôl.. Kötelezô a sima magyar hàziorvosnak elvégezni az RDV-t. Gumikesztyûben, igen. ”
    Nem vagyok mindenben tájékozott, ezt nem is állítom, csak mást tapasztaltam a való életben. 😉
    A jelenlegi háziorvosom garantáltan nem csinálja meg, ez 1000%, kovidot is telefonon diagnosztizált… Anyámék női háziorvosa alulról karcolja a 150kilót(no comment), szintén szakrendelőbe küldte a fatert, szóval hogy mi a kötelező és mi nem, nem sokat számít.

    „Menj el dokinak, aztàn csinàld helyettük, és semmit ne kapj el soha, tehàt mindig maximàlisan ügyelj magadra.”
    Nem mennék dokinak, mert nem bírná a lelkiismeretem, ha el.asznék valamit.
    Nincs olyan, hogy az orvos nem tévedhet, ez tény, ebből fakadóan ha orvos lennék ugyan úgy hibáznék, mint mérnökként, és akkor azt nehezen tudnám megemészteni, ergo inkább nem leszek orvos/pilóta/légi irányító.

    „semmit ne kapj el soha, tehàt mindig maximàlisan ügyelj magadra.”
    Ez nyilván szép igény lenne, de a valóságban kissé nehéz.
    Igazából az, hogy te erre magadat beoltatod nincs különösebb bajom, írtam is vala, hogy magasabb kockázatú vagy, mert benne vagy az egészség ügyben. Azonban a te helyzetedet nem lehet projektálni az egész lakosságra, hogy akkor mindenki szaladjon majom himlőre oltakozni. Majom himlő kb ugyan ezt pepitában, mint a madárinfluenza oltás, jó nagy habveréssel jó sok oltást akartak eladni, amivel jó sokat kerestek is. Persze aki erre a vonatra újra felül, tegye, de elég átlátszó már, hogy egy marginális problémából hogy fújnak elefántot.

  23. 22. dajtàs – Hol a f.szba irtam (nincs hosszù i-m, mert ebbe is bele fogtok kötni. „A”-betûm lenne a hiànyzò részre csak az meg nem szép) hogy mindenki oltassa bei magàt majomhimlô ellen/miatt? Lassan azt fogom kiirni (és akkor az meg etikus nem lesz) hogy ùgy és ott dögölhet meg mindenki ahogy akar. De ment màr el süri-rôl csàvò full Covid-osan, mert hogy csak vmi antibiotikumot akar és b.sszuk meg…Mert ô jobban tudja. Lehet hogy mérnök volt.

  24. Tia – Megint úgy kezded előadni magad mintha valami orvosi Nobel díj várományos lennél legalább. Ezt csináltad a covid alatt is, de tulajdonképpen csak az épp aktuális mainstrem mantrát toltad orrba-szájba. Aztán amikor szakmailag nem tudsz belekötni egy nálad sokkal képzettebb kutató állításaiba, akkor lehull ám a lepel, hogy nem vagy te akkora királynő, mint amekkorának képzeled magad.

  25. 24. Analog – „Le’tahót” nem fogom elolvasni. Már „anál-lóg” a téma vele.

    25. Tibor bá` – Nem. Ha utánanézek, vmi harcos királynő. Videójáték? Vagy létezett is valaha? Vagy ismét vki nick-neve/avatar-ja?

  26. Re:23 Tia
    „De ment màr el süri-rôl csàvò full Covid-osan, mert hogy csak vmi antibiotikumot akar és b.sszuk meg…”
    Mondjuk ez a pasas se volt normális, hogy Covidra antibiotikumot kért…

    Egyébként a látszat ellenére én megértem azt az oltási hajlandóságodat, mert a tűzvonalban vagy, de ettől még érdemes elgondolkozni az alternatív megoldásokon is, mert jól láthatóan nem megoldás az 10. oltás sem a gyors mutációk miatt.
    Avagy eleve csak idő és pénzpocsékolás a variánsokra vakcinát fejleszteni, mert örökös lemaradásban van a fejlesztés, és aki ezt erőlteti, nyilvánvalóan nem megoldani akarja a problémát, hanem pénz, lehetőleg jó sokat akar keresni.

  27. 26 – Tia

    Tehát te nem olvasod el az EU legnagyobb génterápiás projektjének, a Pfizer vezette ARDAT (Accelerating the Research and Development of Advanced Therapies, #www.ardat.org) projektmenedzserének az írásait…Értem.

    Merthogy neked nem tetszik amiket ír, ezért el sem olvasod. Aha…Biztosan te sokkal kompetensebb vagy nála, ugye? :DD

    Múltkor már feltettem a kérdést, de nem érkezett válasz rá…Tulajdonképpen ki is vagy te? Milyen képesítéssel rendelkezel, hogy előadod itt magad 2.5 éve, mint covid ügyben az egyetlen igazság birtokosát és feljogosítva érzed magad, hogy mindenkit lehülyézz aki csak meg meri kérdőjelezni a mainstream álláspontot?

  28. 27. dajtás – Kizárt hogy te olvastál volna engem a kezdetektől, mert akkor tudnád, hogy pont megkérdőjeleztem ezen oltásokat amiatt a tapasztalatom miatt, hogy a korona-vírus túl gyorsan mutálódik (még százalékokat is írtam az állatvilágból, az ottani oltásokról)! DE NINCS JOBB MEGOLDÁS MINT AZ OLTÁS! Vagy nem mész sehová. Soha. De azt az első két héten kellett volna megtenni. Most már mindegy.

    28. Analog – Te ki vagy, az a kérdés, mert én már kidobtalak volna innen mint macskát sz.rni.

  29. 29. Tia

    Analognak pontosan annyi joga van itt lenni mint neked.
    Veled szemben ő még érvekkel is szolgál. ?
    Roskadozik a kártyavár, ez a nagy problémád.
    Megértelek. ?

  30. 31 – Gyurma:
    Itt a jogokat én osztogatom, vagy vonom vissza. De ha már itt tartunk. Innentől kezdve minden oltás ellenes megnyilvánulást törlök. Napi 10 ezer coviddal kapcsolatos szakcikkből egy ezrelék ellenes. Ezt az egy ezreléket előkaparjátok és arra hivatkoztok, „információ”. Lófaszt! A hülyeség terjesztése!

  31. 32. Tibor bá”

    Mit kell azalatt érteni, hogy “minden oltásellenes megnyilvánulást töröl?
    Mi számít “oltásellenesnek”?
    Bármilyen megalapozott, hiteles, érvekkel alátámasztott információ is annak számít ha negatívan cseng, ha nem esik egyben a kovidnarratívával?
    Mitől élvez ekkora “előnyt” és kirekesztést e téma?
    Mi az oka annak, hogy itt nem maradt hely az információ áramlásnak, a párbeszédnek?

    Ön egyetértene azzal, hogy ha Gyarmathy nicknevű fórumtárs boggazdaként minden egyes hozzászólást cenzúrázna ami nem esik egyben a nyugat által hangoztatott állásponttal mondván, hogy bármi egyébb információ csak “orosz propaganda lehet”?

    Nem hiszem…

  32. 32 – Tibor bá

    “ Napi 10 ezer coviddal kapcsolatos szakcikkből egy ezrelék ellenes.”

    Ezt az állításodat erősen kétlem.

    Másrészt pedig milyen rossz szándékú motivációja lehet az oltáskritikus kutatóknak (mint pl. Letoha, aki az Eu legnagyobb génterápiás projektjének az egyik vezetője)? Talán el kellene gondolkozni azon, hogy lehet nem beszél hülyeségeket…Annál is inkább mert megcáfolni eddig nem voltatok képesek az állításait.

  33. 33. Gyurma.
    Mert ha vissza tudná tekerni az időt, akkor lehet máshogy döntene…mellesleg elmaradtak a hullahegyek, afrika népessége sem halt ki, az oltatlanok életben maradtak.
    Igy nem marad más, mint a strucc politika.
    Mellesleg nemrég kovidos voltam…1 napot „átaludtam”, másnap már dolgoztam.
    Ennyit erről…

  34. Van egy oltatlan kontrollcsoportunk, ami nem hátrány, hiszen hosszabb távon csak ez fogja megmutatni, hogy mit okoz a betegség és mit okoznak a vakcinák. Az orvostudomány részéről mindenképpen köszönet jár ezen állhatatos csoportnak, már ha egyáltalán tudományként akar viselkedni.

  35. 37. read only

    plusz 1
    ———————————————————–

    Közel 3 év után ugyanaz a lemez.
    Rongyosra hallgattuk már! sálálá!

    Normál esetben , normál emberektől, normál szándékból jó az oltás.
    Máskülönben szopj@nak lovat és sz@rjanak sünt! 🙂

    Mainstream? Jól hallottam? Mondtak valamit a tv-ben?
    Ha-ha!

    Mai magyar háziorvosi gyakorlat a telefonos diagnózis, nem végbélvizsgálat kesztyűben, vagy anélkül.
    Csókolom!

    Még hogy én vagyok szófosó. 3 éve szófosás megy!
    Dőlnek a csontvázak kifele!

    Szegény Tibor bátyám! Hogy bírod ezt? (Engem is beleértve) 🙂

  36. 38 – Balázs

    „Mai magyar háziorvosi gyakorlat a telefonos diagnózis,…!

    A telefonos diagnózis és a telós távgyógyítás után számomra evidens lett, hogy a vakcinát is telefonon kérem. Megkértem a dokinénim, hogy majd küldjön linket. Azóta is várom.

  37. Hát engem a magyar orvoslás nem nagyon érint. De ez sem ment át a jelenlévőknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük