2018-06-23 nap bejegyzései

(2556) Mi lenne a következménye, ha be tudnánk bizonyítani isten létezését?

Tibor bá’ online

 

~ab058Az agnosztikusok, csalást feltételezve mindent megtennének, hogy leleplezzék a csalót, és mivel ez nem vezetne sikerre, ők maguk folyamodnának némi csaláshoz az ellenbizonyítás során.

Az ateisták nem fogadnák el a bizonyítékot arra hivatkozva, hogy évszázadok óta sokan mindent megtettek a bizonyítás érdekében, éppen ezért teljességgel lehetetlen ez az eredmény.

Én viszont azt mondanám, hogy ha volna isten, akkor joggal feltételezhető, hogy nem volt szándéka bizonyítékot nyújtani az általa teremtett emberiségnek, ellenkezőleg, próbára akarta tenni az Ember hitét, elég szilárd-e? Máskülönben már rég lehetővé tehette volna a bizonyosság megszületését. Ha viszont csak most sikerül összehozni egy bizonyítékot, akkor az isten eredeti akarata ellen történt, ami lehetetlen. Tehát a bizonyítéknak valahol hibázni kell, mert istennek millió lehetősége volt bizonyítani létét, mégse tette. Miért pont most?

A hívők természetesen transzba esnének, és sűrű imádkozások közepette bizonygatnák teremtőiknek, hogy ők mindig is hittek, bizonyítékok nélkül, kvázi ők érdemlik ki igazán a Mennyek országát, ahol csücsülhetnek isten jobbján (néhány milliárdan).

A bulvársajtó úgy gondolná, hogy megfogták az éppen bebizonyított isten lábát, mert ez most hetekre megoldotta a szenzációtalálással kapcsolatos problémájukat.

A tudósok-kutatók teljes mellszélességgel fognának neki a bizonyítás megismétlésébe, felfedni valami apró hibát, ami felborítaná az egész eredményt.

A multik felfigyelnének az esemény reakciójában rejlő lehetőségekre, és gyors tempóban, kegyhelyeket, imaközpontokat építenének.

A politikusok programjukba bevennék az egyházi adó bevezetését, az ország területén található össze templom közpénzből történő felújítását, valamint isten áldását ráhamisítanák a költségvetésükre.

A legnagyobb bajban a Vatikán lenne, mert rájuk szakadna a gond, hogy most aztán hamar kiderülhet a 2000 éven át tartó csalás és visszaélés azzal, hogy isten léte nem bizonyítható, ezért a tömegek kénytelenek voltak elhinni a meséjüket.

A pentagon megvizsgálná, hogyan lehetne a kutatási eredményeket katonai célra felhasználni?

A létének bizonyításán áteső Isten azonnal megsemmisítené az eredményt, és kivizsgáltatná, ki és hol követte el a hibát, mert jó ez így, ahogy van.

A Föld egykedvűen forogna tovább, mintha mi se történt volna.

Figyelem hozzászólók: A topik nem isten létezése, vagy nem létezése. A topik az, mi lenne, ha bizonyítanák isten létét.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________