2015-04-30 nap bejegyzései

(1626) Magyar morál

Tibor bá’ online

 

~q191Már eléggé megedződtem, de néha azért az általános magyar morál megdöbbentő.

Egyik oldalon ott a TV2 botrány. Nyilvános adásba ment egy valóság show, ahol egy férfi hosszú perceken keresztül erőszakoskodik egy nővel, aki többször határozottan közölte, hogy nem kíván közösülni. Hogy ebben az országban ez elég gyakori jelenség lehet, ahhoz nem fér semmi kétségem, de hogy ezt valaki gátlás (és gondolkodás) nélkül megtegye egy spontán műsorban, az elképesztő. Még ennél is szomorúbb, hogy ez fél tucat emberen átment, senki se találta abszurdnak. Hiszen ez jogilag bűntény. Erkölcsileg pedig a nők nyilvános megalázása.

Másik oldalon pedig az ország miniszterelnöke népszerűséget növelő ötletnek tartja, ha elkezd hadovázni a halálbüntetés visszaállításáról.

A képlet: A „saját” nővel szemben az erőszakos cselekedet az OK. Nem „saját” növel szemben az erőszakos cselekedetért a börtön kevés, halál reá.

Az már csak hab a tortán, hogy napirenden tartani a halálbüntetést teljesen felesleges, mert bevezethetetlen, legalább is addig, amíg Orbán holdudvara uniós pénzekből gazdagodik.

________________________________________________________
________________________________________________________
____________________________________________