2015-04-14 nap bejegyzései

(1614) Mire jó a krisna-tudat?

Tibor bá’ online

 

Szombaton kora ~q191délután rádöbbentünk, hogy holnap nem lesznek nyitva a plázák, és menten pánikba estünk. Gyorsan-gyorsan, mire lehet holnap szükségünk. Mondjuk szenteltvízre egészen biztos nem, minden mást viszont a hipermarketben lehet beszerezni. Nyomás!

Egy órával később vidáman nyomtuk kifelé a bevásárló kocsit, teli csupa olyasmivel, amire egészen biztos nem lesz szükségünk, de így már nyugodtan nézhetünk a vasárnapi sütésfőzés elébe. Ekkor az egyik oszlop előzékeny árnyékából nekünk startolt egy fiatal férfi, akiről messziről sugárzott az együgyű, ám békés nyugalom. Igen, egy krisnásnak kerültünk a célkeresztjébe, aki udvariasan megkérdezte, hogy nem zavar-e, és van-e számára két percünk. Hát persze, ma már más fontos dolgunk nincs. Miről van szó? – tettem fel az ártatlannak álcázott kérdés, de nem adtam időt a válaszadásra, hanem folytattam. Figyeljen, mi mind a ketten kutyává fogunk reinkarnálni, és ettől nem lehet mindent eltéríteni. A fiatal pasi vette a lapot, de úgy gondolta, majd ő megtérít bennünket. Ajánlotta, hogy lehetünk ember is a reinkarnáció után, pont erről szól a küldetése.

Éva ismer engem, pontosan tudta, hogy szórakozni van kedvem, ezért beállt hallgató állásba. Mi meg váltogattuk a pengét. Na jó – így a pasi, aki akkorra már fél tucat potenciális járó-kelőt szalasztott el – akkor legalább adakozzunk néhány forintot, hogy tudjanak etetni rászorulókat. Az oké, ezek nem lopják el a pénzt, mert láttam már őket lacikonyhából osztogatni főtt ételt. Ami van apró a zsebembe, azt odaadom, ami rendszerint néhány száz forint szokott lenni, és a kocsiban gyűjtöm parkoló-pénznek. Ezzel már mentünk is volna tovább, de a krisnás nem engedett. Ő is akart adni valamit, mert ez így tisztességes. Ne adjon – tiltakoztam, mert úgyse olvasom el, és az is pénzbe kerül. De csak vigyük el, neki megmondták a központba, hogy ne vigyen vissza könyvet, adja oda őket bárkinek. – Ja, az más, bárkinek én is megfelelek. Hát így jutottunk egy krisnás kiadványhoz, amit ma délután azért mégiscsak átfutottam. Érdekelt, milyen primitív szöveget zabálnak be a megtértek?

A könyv számban menő pamflet címe: Születésen és halálon túl. Ez eleve nem nyerte el a tetszésemet, hiszen a „születésen túl” az , amiben éppen vagyunk, és ugye én nem tartom titokzatosnak. Sokkal ütősebb lenne: A születésen innen és a halálon túl. Ez az a terület, ami sok más mellett Kyra birodalma is. De, hogy lehet ide eljutni? Na, ez egyszerű. Négy dolgot kell betartani:

  • Tilos enni húst, halat, tojást.
  • Tilos fogyasztani alkoholt, kábítószert, teát, kávét, dohány terméket.
  • Tilos szerencsejátékban részt venni.
  • Tilos a szex házasságon kívül, de belül is, hacsak nem akarunk gyereket.

Véleményem szerint nincs egészséges ember a földön, aki ezt mind betartja, kivéve a krisna gyülekezet tagjait. Most már értem, hogy külső megjelenésük szerint miért néznek ki olyan elkeserítően reménytelennek. Aki nem találja helyét a társadalomban, mert olyan eszeveszetten átlag alatti az összes paramétere, az elmegy a krinásokhoz, ahol csupa ilyen sorstárssal találkozhat. Majd együtt alig várják, hogy reinkarnáljanak, mert úgy gondolják, hogy ennél rosszabb testet teljesen kizárt, hogy kapjanak. – Ételt pedig azért osztanak (az adakozók pénzéből), hogy bizonyítsák maguk felé, léteznek még náluk is szerencsétlenebbek.

Ezt az egészet az 1896-ban született Ő Isteni Kegyelme A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupáda találta ki, aki ezért az istentől kapott 81 évet. Határozottan jobban járt, mint a mi Jézusunk, akinek mindössze 33 év adatott meg, igaz utána felment a mennyekbe és nem reinkarnált mondjuk belém, aminek nagyon nem örültem volna. 😀

________________________________________________________
________________________________________________________
___________________________________