2021-09-30 nap bejegyzései

(3657) Oltás ötletek

Tibor bá’ fordítása online

 

2021. A 89. év

Az oltáselleneseket nem különösen érdekli, hogy miként vannak az oltáshívők, csak őket hagyják békén. Ezzel szemben, az oltáshívőket erősen idegesítik az oltásellenesek, mert biztonságukat féltik tőlük. Álláspontjuk szerint, miattuk nem érhető el a nyájimmunitás, ami feltétele a normálisélet visszahozásának.

Felmerült a kérdés, hogyan lehetne megváltoztatni az oltásellenesek álláspontját. Amerikában összegyűjtöttek néhány esetet, amikből lehet tanulni. Íme:

1)

A nővérem azt mondta, ő beoltatná magát, de nincs ideje az ügyintézésre. Jelentkeztem helyette, közöltem vele a megjelenés helyét és időpontját, ami előtt egy órával felhívtam telefonon, hogy ne feledkezzen meg róla. Nem tudott kifogást találni, azt hogy fél a szúrástól nem vallhatta be.

2)

Legidősebb lányom nem akarta beoltatni magát. Jidise-mama stílusban felajánlottam neki 100 dollárt a beoltatásért. Hónap végén, amikor kifutott a pénzből, jelentkezett az oltásért és persze a 100 dollárért is.

3)

A barátom nem akarta beoltatni magát. Közöltem vele, hogy addig nem megyek fel a lakására, amíg nincs beoltva. Másnap hozta az igazolást.

4)

A barátnőmet megállás nélkül „nyúztam”. Folyamatosan küldtem nekik az SMS-eket, E-maileket, amiben kifejtettem: mennyire biztonságos a vakcina, milyen szörnyű a COVID-19, mennyire önző a magatartása, milyen sokan halnak bele a fertőzésbe. Végül kötélnek állt, mert „nem volt képes elviselni a nyaggatásomat.”

5)

21 éve élünk együtt. Egy nap közöltem a pasimmal, hogy nem engedem be az ajtón, ha nem lesz beoltva. Sőt megszakítom vele a kapcsolatot. Szerelemből beoltatta magát. Most, hogy át van oltva, mindenkinek dicsekszik vele, és másokat is rábeszél az oltakozásra.

6)

A férjemnek esze ágában se volt beoltatni magát. Én átoltattam magam. Egy szép napon Bob elkapta a vírust és nekem is átadta. Szörnyű beteg lett. Ezzel szemben nekem olyan volt, mint egy megfázás. Bob a végén kigyógyult belőle, és észlelve a két lefolyás közötti különbséget, oltáshívővé vált.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________