2021-09-05 nap bejegyzései

(3640) Ausztrália

Tibor bá’ online

 

Ausztrália: Új Dél Wales (NSW) miniszterelnöke kijelentette, hogy a társadalomnak el kell fogadni a COVID okozta halálozást

2021 a 89. év

A COVID járvány ellenőrzés nélkül tovább terjed, napi 1000 felett a fertőzöttek száma NSW-ben. A helyi és a szövetségi kormány tervezi a „gazdaság újranyitását”, a lockdown felengedését és a társadalom rászorítását a „vírussal történő együttélésre”.

A fertőzés gyorsuló terjedése mellett a koalíciós kormány egyre nagyobb vehemenciával ragaszkodik ahhoz, hogy „nincs alternatíva”, a lockdownt be kell fejezni, függetlenül attól mik lesznek a következmények fertőzés és kórházi kezelés terén.

Becslések szerint Ausztráliában napi 50 haláleset várható 6 hónappal a nyitás után, 70 százalékos átoltottság mellett. Amire NSW miniszterelnöke, Berejkiklian azt válaszolta: az embereknek szembe kell nézni a valósággal. Mondott mást is: „A halál elkerülhetetlen, naponta 50 ember hal meg infarktusban. A halál szörnyű, de szükséges, hogy legyen jövőnk.” Más szavakkal normálisnak kell tekinteni a tömeges halált a meghatározatlan jövőben. Miközben a napi fertőzés 1500 körül van, és 11 naponként duplázódik.

A NSW miniszterelnökének egyetlen erénye, hogy őszinte.

Erről eszembe jut, hasonlók járhatnak Orbán fejében is (csak ő nem őszinte). A népnek, az isten adta népnek el kell fogadni, hogy naponta, ma még ismeretlen számú fertőzöttnek, meg kell halni. És a nép boldogan tüntet a maszkviselés, és oltás ellen. De legyünk őszinték! Van ebből haszon is. Átlagosan 1-2 évtizeddel kevesebbet kell várni az örökségre, és naponta egy rakás lakás felszabadulva, beköltözhetővé válik.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________