2021-09-22 nap bejegyzései

(3650) Iskola nyitás

Tibor bá’ szerkesztett fordítása online

 

Az északi féltekén beköszöntő ősszel, az iskolák nyitása muníciót adhat a COVID-19 terjedéséhez

 

2021 a 89. év

Az északi féltekén beköszöntő ősszel az egész világon a megnyíló iskolák mellett a COVID-19 pandémia egy kritikus fordulóponthoz ért.

Jelen pillanatban a napi átlagos új fertőzés szám a világon durván 515.000, ami mellett az átlagosan elhunytak száma, a COVID-19 miatt, naponta a világon 8.336. Ezek a számok az utóbbi heteken kismértékben csökkentek. Azonban, majd minden országban, ha megfelelő teszteléseket végeznének, a tényleges számok jelentősen megnőnének. A The Economist felhívta a figyelmet, míg a hivatalos elhunytak száma a világon 4.7 millió, a valóságban ennek háromszorosa a tény, vagyis 15,6 millió.

Alább  a napi COVID-19 új beteg száma/egy millió főre vonatkoztatva.

Az egész világra vonatkoztatva a népesség csak 31,4 százaléka van átoltva COVID-19 ellen, elsősorban a gazdag országokban. Ott, ahol a vírus szabadon terjedhet, lehetőség nyílik fertőzőbb és a vakcinára rezisztens variánsok kialakulására. Néhány napja jelentették, hogy az Egyesült Királyságban a könnyebben terjedő delta mutánsnak megjelent az E484 variánsa, ami nagyobb ellenállást jelent a vakcinákkal szemben.

A pandémia kezdetén durván másfél milliárd gyerek állt át távoktatásra. Ezek, most mind visszatérnek a jelenléti oktatásra a kapitalista kormányok döntése nyomán. Ezeknek a gyerekeknek hatalmas hányada nincs beoltva és így körükben jelennek meg az új fertőzöttek. Ők lesznek a pandémi új terjesztői az előttünk álló hónapokban.

A népesség átoltottak hányada a CIVID-19 ellen

A gyerekek visszavezénylése az iskolákban azért történik, hogy a szülők visszamehessenek a munkahelyeikre, vagyis a gazdaság további fenntartása végett. Más szavakkal, a profit biztosítása céljából. Erről állítják, hogy a nyáj immunitás elérése okán kell áldozatokat hozni. A „mozgalomhoz” a jelek szerint Orbán Viktor is csatlakozott. Megjegyzendő, hogy a betegségen áteső gyerekek 11 százalékánál hosszan tartó utóhatás várható.

A WHO szerint az európai iskolák megnyitásának következménye, hogy december 1.-ig 236.000 további elhunyt várható. Kérdés, ez kinek éri meg?

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________