Korrupcióval teli van a hócipőm

Korrupcióval teli van a hócipőm

 

Ügyeim intézése közben állandóan pofára esek. Rádöbbentem, hogy ebben az országban majd mindenki azért hajt, hogy elcsípjen egy olyan pozíciót, ahol tetszés szerint garázdálkodhat. Itt mindenki lop, mindenki csal, mindenki megvesztegethető. Az ország a szétrohadás utolsó fázisában vergődik. Vagy, én látom rosszul az eseményeket. Elhatároztam, hogy nevek megjelölése mellett közzé teszem megfigyeléseimet. Vagy korrupcióba ütközök, vagy betegesen képzelődök. Döntse el mindenki maga. De ha másnak is vannak képzelgős megfigyelései, írja le, hogy mindenki tudjon róla. A hozzászólásokban beírt eseteket átteszem a poszthoz. Ugyanezt teszem azokkal is, amiket E-mailben küldtök el hozzám. Bármilyen nicket használhattok a tulajdonos felfedése nélkül. Ha konkrétan vádolsz valakit, azt át fogom írni feltételezésre, hiszen az országban bűnténnyel vádolni valakit felér a rágalmazással. Bűntényt csak a bíróság állapíthat meg.

 

Eset 1: A karomon lévő 7-8 mm-es pihe néhány hónap alatt  3 centisre nőtt, miközben lefogytam 10 kilót. A háziorvosnak nem jutott eszébe, ezért kértem, hogy utaljon be az endokrinológiára. Megtörtént. Kértem időpontot. Kaptam jó 5 hónappal később. Elmentem oda, ahová tartozom, ahol a kezelő orvoshoz kerültem 2012.08.01. napon, aki elküldött különleges labor vizsgálatra, hogy a létező összes hormont mérjék meg a véremben. Ez tökéletesen szakszerű. Most jön a meglepetés. A labor eredményekkel berendelt „kontrolra” 2013.01.02. dátummal, ami kerek 5 hónap. Viszont nem kell öt hónapot várnom – így a doktornő – ha megvan a labor eredmény, hívjam fel telefonon, tud engem fogadni munkaidőn túl, akár a következő napon. Sőt át tud küldeni TC vizsgálatra is „ha már itt vagyok, azzal minden betegséget ki lehet szűrni”. És ezzel felírta golyóstollal a saját telefonszámát a járóbeteg vizsgálati lapra. Nem tudom, hogy a labor munkáért fizet-e a doktornő, azt se tudom, hogy a munkahelyén fogadhat-e magánbeteget, azt se tudom jól érzem-e, hogy ezért nekem fizetnem kell, de úgy érzem, hogy a 150 nap várakozás helyett a másnapi fogadás nem lehet ingyen.

_____________________________________________________________

Eset 2: Mivel az idősebb lányom a házamban lakott, a gyermeke, vagyis Csongor nevű unokám szülés után a házamban kezdte el életét, és ott is volt 12 és fél éven keresztül. Természetesen nem csak napi kapcsolatban voltunk egymással, mivel az édesanyja meglehetősen szabad életet élt, számtalan esetben őt pótolva igen sok időt töltöttünk el együtt. Ekkor a lányom elköltözött és természetesen vitte magával az unokámat is, és a jövőt illetően meg akarta szakítani velem a kapcsolatot. Ehhez egy felnőtt nőnek joga van, de a kiskorú esetében más a helyzet, végül is a 12,5 év alatt erős kötődés alakult ki közöttünk, aminek a megszakítása a kiskorú részére egy lelki traumát okoz. Én természetesen ragaszkodtam a „láthatáshoz”, amihez a gyámhatóság segítsége szükséges, mert a törvény mellettem állt. Elsőszülött fiam azonban nem így látta, és pénzt fáradtságot nem kímélve meg kívánta akadályozni, hogy Csongorral fenntartsam a kapcsolatot.  A II. kerületi Gyámhatóságnál Tarr Olga mindent megtett, hogy ne érhessem el a célomat. A felkért szakpszichológus, Dr. Rónaszéki Éva, még ennél is többet tett, „megállapította” hogy totálisan alkalmatlan vagyok az unokámmal való kapcsolattartásra, és nulla láthatást javasolt, amit a  gyámhatóság boldogan elfogadott. Az ügy abszurditása nem is kíván bizonyítást, amikkel természetesen rendelkezem.

___________________________________________________________

67 gondolat erről: „Korrupcióval teli van a hócipőm

 1. 1. esethez
  Az állam kivonul az egészségügyből, de az orvosnak is meg kell élnie. Ez az osszeomlás része, csak tudomásul venni és alkalmazkodni érdemes. Széllel szemben…

 2. Igen, Magyarország is mélyen van erkölcsileg, de oláhiaban a korrupció hatalmasabb méreteket is ölt.
  Itt van egy oldal is, ahol be lehet jelölni, hogy kinek mennyi csúszópénzt adott az ember: http://www.piatadespaga.ro/

 3. Tibor bá’!

  Off ez most ennél a posztnál, de nem volt jobb ötletem, hogy hova írjam:

  Elolvasásra ajánlom (neked azért, hogy tudd, még mit kell tanítanod a fiatalabb generációnak):

  http://www.foti-peter.hu/quinn-iskola.html

  Daniel Guinn- nek két könyve is letölthető, nagyon értékes olvasmányok, sokan biztos ismerik is:

  http://wetiko.hu/wp-content/uploads/Daniel_Quinn-Civilizacion_tul.pdf

  http://www.uni-miskolc.hu/okogramma/Daniel%20Quinn%20-%20Izmael%20(HUN).pdf

  Elnézést Tibor bá’, de fontosnak éreztem.

 4. 1:
  Ha neked az a véleményed, hogy széllel szemben… – – –
  Az egy dolog, ha csendben elfogadod az elfogadhatatlant, de akkor maradj csendben és ne állj ki a korrupció mellett. Szegény orvosok, meg kell nekik is élni? Szabad a tisztességes vállalkozás. Már vannak magán klinikák, magán rendelések, ahol szabott árak mellett igen jó ellátást adnak. De ez a sumákos, szabályozatlan, felelősséget nem vállaló, suba alatti „gyógyítás” szerintem nem elfogadható.

 5. 3-Tibor bá’ !
  „…ne állj ki a korrupció mellett”
  Ez a vád nem illet, nem válallom! Viszont nyitott vagyok a jó tippekre. Mit tegyünk?

 6. A korrupció az amiből kihagynak. 🙂
  Kicsit egybemosós a dolog, és szerintem külön kellene választani több mindent ebben a témában.

  Van az egészségügyi korrupció, amit paraszolvenciának is hívnak.
  Ez egy utólagos hála előrehozásává fajult, és kissé rá van játszva arra hogy adjon a paciens. A másik fele hogy az orvos a szabad idejében plusz szolgáltatást nyújt a (és itt a hiba legtöbbször) ki nem mondott díjazásért.
  Ez egy szürke valami a korrupciós listán.

  Amikor a (jól) megfizetett köztisztviselő vagy közalkalmazott a kötelező feladatait végzi és abban várja a korrumpálást azért hogy gyorsabb legyen (itt ugye nincs és nem is volt utólagos hálapénz). Itt ha előrevesz egy ügyet akkor a nemfizető hátrébb csúszik, ha sok ügyet vesz előre akkor a nemfizetők nem lesznek meg, aztán csak az lesz meg ahol valaki fizet.
  Ehhez képest egy plusz hab a tortán, hogyha a munkavégzésében eredményt befolyásoló tényező is van, azaz ha szeretnénk kedvező elbírálást (is). Ez már nem csak korrupció hanem hivatali visszaélés is lehet, persze van olyan ami a vonalon belül van és van olyan ami már átmegy egy határon.
  Ezek a feketébb dolgok.

  Ehhez képest van olyan is amikor döntéshozó személy azért van lobbyzva, vagy korrumpálva hogy olyan döntést hozzon amit egyébként nem hozna.
  pl drágább beszerzés, megrendelés (amit egyébként gondosan sokszor fele árban meg tud szervezni akárki); egyéb területen kedvezményezés olyan irányba ami egyébként nem rosszabb minőség, de visszaosztás van (akár pártkasszába, akár zsebbe) ami egyébként szintén drágít.

 7. „Van az egészségügyi korrupció, amit paraszolvenciának is hívnak.
  Ez egy utólagos hála előrehozásává fajult, és kissé rá van játszva arra hogy adjon a paciens. A másik fele hogy az orvos a szabad idejében plusz szolgáltatást nyújt a (és itt a hiba legtöbbször) ki nem mondott díjazásért.
  Ez egy szürke valami a korrupciós listán.”

  Hát igen, viszont annál undorítóbb ez az egész. Ugyanis itt az ember (vagy ami még rosszabb, a gyermeke) életéről van szó. Mert vegyük Tiborbá esetét példának. 5 hónap alatt az általa leírt betegség elhatalmasodhat, erősen rontva a kilátásait.Azaz Dr. Czégeni Anna ezt mondja igazából: Vagy fizetsz öregem vagy belepusztulhatsz.
  Tiborbá biztosan elmegy valamilyen magánrendelésre/klinikára, de a nagytöbbség ezt nem tudja megtenni. És ne jöjjön azzal senki, hogy ez már a geddon része, mert ez nem erőforrás hiány miatt van. Ez nettó kapzsiság, embertelenség, váltságdíj kizsarolása a kiszolgáltatott emberektől.

 8. 7:
  Csak annyit tehetünk, hogy az eseteket felsorakoztatjuk az elkövető nevének a kiírásával. Ezt kezdtem el én.

 9. Vannak az ún. műtétes várólisták. A leghosszabb várólista a kiskunhalasi Semmelweis Halasi Kórházban van: itt a csípőprotézis-beültetésre tíz évet kell várni. A kórház várólistája szerint 2022. januárra adnak leghamarabb időpontot.
  Bár állítólag ígéret van arra, hogy szigorúbb lesz az ellenőrzés a várólistáknál, de ki bírálja felül, hogy milyen szakmai alapon dönt egy főorvos ha valakit előrehoz a listán sürgősségi alapon ?
  A szakrendeléses várólisták pl. egy ultrahang vizsgálat a legtöbb kórházban több hónap is lehet, nem véletlenül él meg a sok magánrendelés.
  Sokat kell várni még pl. endokrin., szívultrahang és MR vizsgálatra is.

 10. Tibor bá’!

  Még reggel írtam egy kommentet, linkek voltak benne, lehet, hogy spam lett belőle? Nálam azt jelzi, hogy moderálásra vár.

 11. Tippek:

  Nevek… kinek mennyi a tarifája, nagy betűkkel.
  Hogy az adóhatóság is megtudja.
  Behozni a köztudatba.
  Kikutatni azokat akik NEM fogadnak el külön pénzt és „ingyen” hírverést csinálni nekik.
  Szerintem társadalmi szinten el lehet kényelmetleníteni a dolgot, bár kell hozzá kitartás.
  Őszintén: aki plusz pénzt kér hogy a rendse munkáját jól végezze, az más huncutságra is kápes, nem fog feltétlenül jobb munkát végezni.

 12. 13: szerintem nem igaz, hogy a fejétől büdösödik a hal, mindenki a maga szintjén korrupt. A politikum korrupcióját úgy kell felfogni, mint az alacsonyabb társadalmi rétegek korrupciójának eredőjét :).

 13. Pedig az egészségügyben meglévő korrupciót az emberek többsége már nem is tartja korrupciónak, csak egyszerűen tudomásul veszi, hogy fizetni kell az orvosi ellátásért.

  Az én korrupciós listám:

  1-Nógrád megyei Közlekedési Felügyelet! Number one! (Ver mindenkit!)
  2-Pest megyei Rendőrség! (Mindig megvehetőek!)
  3-Az egész ország rendőrsége (95%-ban megvehetők!)
  4-Nógrád megyei ANTSZ
  5-Munkavédelmi Felügyelet!
  6-Országos Tűzoltó Parancsnokság!

 14. Nem mondom, hogy a korrupcio nem boszit, de van valami ami ezugyben szamomra meg sokkal, de sokkal felhaboritobb. Jelesul az, hogy az egeszsegugyi ellatasert igy ketszer kell fizessek. Elfogadom, hogy a dolgoknak ara van, de hogy valamiert tobbszor kell fizessek, az nekem bicskanyitogato. Nem, nem szeretnek tb-t fizetni, ugyanis jelenleg semmit sem kapok erte, eljott az ido, amikor sajnos mar nekem is fel kell keresnem az orvost es kivetel nelkul mindenhol azt latom, hogy valamilyen szintu ellatasert ismetelten fizetnem kell, foleg, ha meg is szeretnem erni az ellatast. Vagy varhatok honapokat, esetleg eveket. Koszonom, inkabb befizetnem a magankasszamba, es majd azt egeszitem ki, ha szuksegem lesz ra. Azzal senki ne jojjon, hogy eddig masok fizettek a gyermekkorom ellatasaiert, egyreszt az elmult 25 evben kamatostul reg visszFizettem, mert szerencsemre eleg ritkan latott orvos, masreszt a szuleim is fizettek ertunk nem keveset, berbol, fizetesbol.
  E z a fajta igazsagtalansag nalam mindig kiveri a biztositekot.

 15. 20: Orvosként elárulom neked: az egészségügyi ellátásért legalább HÁROMSZOR fizetsz.

  1. Egyszer befizeted a TB-t.
  2. Másodszor jó eséllyel kifizeted a magánpraxis díjait
  3. Harmadszor kifizeted a hálapénzt.

  Viszont azt vedd figyelembe, hogy az egészségügyi ellátást tipikusan nem fiatal korodban fogod igénybe venni, hanem idős korodban, akkor viszont nagyon. Bár ha 50 éves vagy annál fiatalabb vagy, akkor neked már nem lesz egészségügyi rendszer, mire szükséged lenne rá, mert addigra rég összeomlik.

 16. Ha már az egészségügyről van szó. Elgondolkodtatok a várólisták teljes abszurditásán és értelmetlenségén?
  Mert hát a szükséges műtétek szinte azonnali elvégzéséhez van (most még) elegendő orvos, műtő, műszerek, gyógyszer, stb..
  Ez abból tudható, hogy aki kiperkálja saját zsebből a műtét árát, azt soron kívül megműtik!
  A kvóta feletti számú adott műtéteket nem fizeti ki az OEP a kórházaknak!
  És így lehet várni egy csípő protézis beültetésre, szürke hájog műtétre, rák diagnosztikai vizsgálatokra néhány évet, vagy hónapot. És látható hogy ezek főként az idős emberek betegségei.
  Na, akkor most nyugodtan, józan paraszti ésszel gondoljuk végig! Ezek a betegségek nem egy nátha, ami magától elmúlik.
  Ha nem műtik meg, a beteg tovább szenved, és utána úgyis meg kell operálni. Az állam vajon mit nyer rajta, ha később úgy is ki kell fizetnie? Na, vajon mi? Gondolom már kitaláltátok.
  Igen, pontosan azt! Arra játszanak állami szinten hogy addig amíg a műtétre vár, a beteg csak megdöglik végre! És akkor spórolnak egy csomó pénzt. És félreértés ne essék, komoly pénzekről van itt szó. Egy egy csípő protézis műtétre az OEP több milliót fizet ki a kórházaknak.
  De a „legjobb húzásuk” a rák gyanús betegek 5-6 hónapnyi váratása egy egyszerű vizsgálatra, vagy a kemoterápia megkezdésére. Mert hát, pár hónap késedelem egy rákosnál élet vagy halál kérdése, szó szerint! Pár hónap alatt a tumor rengeteg áttétet gyárthat, vagy már nem operálhatóvá fajulhat.
  (De ezt Jancsika tudná pontosan elmondani.)
  És így megspórolhat az állam akár 10-15 évnyi nyugdíj fizetést, és egyéb EÜ költséget is.
  Csakhogy, ez szerintem tudatos genocídium, azaz népirtás!
  De ezt nem gázkamrában és Ciklon-B vel vagy tarkón lövéssel
  csinálják, hanem kórházi várólistákkal! A végeredmény ugyan az, csak lassabb a hatása.
  Azokhoz képest akik ezt kitalálták, Dr.Mengele csak egy ipari tanuló volt! Így kiszelektálják az öregeket, és a szegényeket, mindazokat akikre már nincs szükségük.
  Mert mint mondtam, a várólisták létére nincs ésszerű indok, és magyarázat, csak a pénzhiány. Ami egy hamis indok, mert úgyis ki kell fizetni késöbb.
  És így már el is jutottunk Tibor bá’ következtetéséhez: hogy először anyagi természetű kirostálódás lesz. (már rég van) Mert akinek nincs pénze kifizetni a magánprakszist, vagy az azonnali ellátást az MEGHAL! És a jövőben egyre inkább így lesz. Erre kell felkészülni.

 17. 22-Unicornis
  „hogy először anyagi természetű kirostálódás lesz. (már rég van) Mert akinek nincs pénze kifizetni a magánprakszist, vagy az azonnali ellátást az MEGHAL! És a jövőben egyre inkább így lesz.”
  Az mondod tehát, hogy ez már a geddon?
  7-Fantomas ezt kifejezetten megtiltotta. 🙂 ”
  És ne jöjjön azzal senki, hogy ez már a geddon része, mert ez nem erőforrás hiány miatt van”

 18. Szerintem, Orbán a geddon része. A bibliai mértékű csapások egyike. Felcsaphatna ötödik lovasnak.

 19. 24:
  Orbán két-harmada az MSZP/SZDSZ mértéket nem ismerő lopásainak a reakciója. Orbán abszolút hülyének nézi a népet, mert az MSZP/SZDSZ koalíciótól megtanulta, hogy a nép tényleg hülye.

 20. 22: Unicornis:

  Alapvetően nem rossz a meglátásod, az állam valóban nyer azon, ha nem hagyja, hogy elvégezzenek bizonyos beavatkozásokat, hiszen egyrészt megspórolja a beavatkozások költségeit, ráadásul a csökkenő élettartam miatt a nyugdíjkasszán is spórol. Tudatos genocídumnak ezt azért nem mondanám, inkább nemzeti szintű passzív eutanáziának, anyagi okokból. Nem OKOZOD a személy halálát, hanem egyszerűen nem teszel semmit, pedig meghosszabbíthatnád az életét. Plusz vedd figyelembe, hogy ha valamiből el kéne végezni havonta mondjuk 100 beavatkozást, de csak 50-et hagynak, mert nem adnak többre pénzt, akkor megspóroltad 50 beavatkozás árát, vagyis az állam elsősorban nem az élettartam csökkentésén, hanem az egészségügyi költségek limitálásán spórol. És nem minden műtét elhalasztása vagy teljes elhagyása jelent rövidebb életet, pl. az ortopédiai műtétek esetében nem fog rövidebb ideig élni a beteg „csak” az életminősége csökken (nem fog tudni úgy mozogni pl.).

  Még annyit elmondanék, hogy nem nagyon van más választása az államnak, mint lefaragni a költségeket. Lássuk be: az államháztartás Európa legmagasabb adóéke mellett is a csőd szélén, TÖBBET egyszerűen NEM LEHET a költségvetésbe pumpálni. Valóban, azt meg lehetne csinálni, hogy átcsoportosítasz, vagyis valamire kevesebbet költesz, hogy az egészségügyre több jusson – pl. ha nem vettünk volna MOL-részvényt… no, de ez már lassan vesszőparipám. Arról van tehát szó, hogy a magyar paraszt dögöljön meg hamarabb, vagy éljen rosszabb minőségű életet, hogy drágalátos politikus uraink és holdudvaruk többet tudjanak lopni. És bizony, itt évtizedek óta ez a felállás, függetlenül attól, hogy milyen kormány van hatalmon.

  Még egy kiegészítés. Igen, a beavatkozásokat most elsősorban az késlelteti, hogy a működő költségekre nincs finanszírozási keret, de ha lenne, most már valószínűleg az orvoshiány lenne a következő sebességmeghatározó tényező. A 9-es hsz-ban belinkelt HVG-s cikkben is szerepelt, hogy van olyan orvos, aki a NYUGDÍJAZÁSÁIG be van táblázva műtéttel, mert jó a híre. Mivel az orvosok kivándorlása fokozódik, ezért könnyen lehet, hogy pár év múlva már akkor se lesz műtét, ha lesz rá finanszírozás, mert nem lesz orvos. Bár azt kétlem, hogy a finanszírozási helyzet javulna.

 21. Na akkor kezdjük az elején, hogy ki mit fogyaszt a tb-ből, mert itten súlyos tévedések vannak.

  Kezdjük ott hogy megszületel.
  Fizetik utánad a kórházat, tgyást, gyest, gyedet, családi pótlékot, van tb kártyád befizetés nélkül is amire szórhatod a pénzt (gyerekorvos, gyógyszerek, kórház a bajaidra).

  18 éves korodig kb nem fizetsz semmit (van aki 25-ig), de nem tb vonalon egy csomót költ rád az állam.
  Bölcsöde, óvoda, iskola, középiskola, főiskola/egyetem.
  Védőnői szolgálat, Ifjúságvédelem, stb.

  Vannak erre számítások, de kb 10 éves nagyságrendű bejelentett állásban dolgozás után hozod nullára a rád költött pénzeket nagyságrendileg.

  Aztán ha dolgozol, és mondjuk bajod van akkor is ellátnak para nélkül is, legalábbis én nem nagyon tologattam senkinek borítékot és mégis kaptam receptet, szemüveget, stb.
  Állítom hogy a népesség nagy része nem dobálja a borítékokat.
  Az egészségügyi dolgozók 20%-a kap borítékot, a 80% kb sosem kap!

 22. 27: „Aztán ha dolgozol, és mondjuk bajod van akkor is ellátnak para nélkül is, ”

  Ez már egyre kevésbé igaz. Én 2009-ben vagy 2010-ben egy térdficammal egészségügyi dolgozóként (igaz, akkor már 1 éve nem dolgoztam Magyarországon, és nem tudták rólam, amíg nem nézték meg a TB-kártyámat, ahol rajta van, hogy Dr.) 8 óra hosszát vártam Szegeden a nagy SZTK-ban (ha már konkretizáljuk, hogy hol a baj). Ez még a kisebbik gond, mert nem volt nagyobb bajom, egy hét után helyrejött, de ami rettentően szomorú, hogy mellettem a biciklivel gázolt 16 éves srác vérző hasi sebbel is 6 és fél óra hosszát várt. Na, ez katasztrófa. Vérző beteget elvileg 15 percen belül el kéne látni.

 23. 28:

  Azért a 6 órán belül ellátott nem életveszélyes sérülés kellemesen bent van a világ jobbik felében.

  Nekem a vérző szétnyílt fejemet nem kezelték kb 3 órán át, mire otthagytuk a kórházat (nem lett összevarva).
  Ráadásul ez nem most volt hanem kb 20 éve…

 24. 29: „Nekem a vérző szétnyílt fejemet nem kezelték kb 3 órán át, mire otthagytuk a kórházat (nem lett összevarva).
  Ráadásul ez nem most volt hanem kb 20 éve…”

  Akkor mért mondasz ilyeneket, hogy ha bajod van, ellátnak para nélkül is? Egyébként – bár nem láttam a fejedet anno, tehát nem tudom megítélni, hogy melyik sérülés volt a súlyosabb – a srácnak könnyen lehetett belső vérzése is, mert konkrétan a bicikli kormánya állt bele a hasába.

 25. 21. A 2. es 3. pontot nem kulonboztettem meg, szamomra ez ugyan azt jelenti.
  Igen, azt kihagytam az indoklasbol, hogy ennek en kesobb mar biztosan nem latom hasznat ( nem mintha most latnam, amikor neha kell)
  Ja igen, es ezert faj annyira a nyugdijjarulek is, abbol sem fugunk latni mar semmit (igen vkinek el kell latni a mostani nyugdijjasokat, de akkor hol is vannak az o befizeteseik?!)

 26. 27-re:

  A bölcsőde és az óvoda fizetős.
  Csak hogy tisztában legyünk a dolgokkal.
  Nálam mindkettő aktuális, úgyhogy tudom.

  Mindkettőért havonta fizetünk, plusz beadjuk a dolgokat a gyeröknek, mint tisztasági dolgok (wcpapír, szappan, zsebkendő), ebédpénz. Emellett mi visszük a törölközőt, ágyneműt a gyerkőcnek és még pluszba néha viszünk gyümölcsöt (ládával) meg egyéb rágcsákat, mert csak. Jah, meg a közös ünnepségekre egyebekre beadunk x forintot is néhanéha.

  Az asszonynak fogadott volt az orvos a terhesség alatt.
  A dokiról nem tudok rosszat mondani, le a kalappal előtte, ettől függetlenül a vizsgálatonkénti 3-5000 ft azért leficcent a családi kasszából. A szülésnél biztos ami biztos megtápoltuk a nővérkéket, mert ha nem tettük volna, nem foglalkoztak volna anyussal, meg a fájásaival. A dokinak is csúsztattam azért előtte egy borítékot, mert amúgy nem foglalkozott volna annyira a párommal, csak ami a „TB-keretbe” belefér. magyarul a nővérek asszisztálták volna végig a szülést a végéig és a doki csak a legvégére ment volna be 5 percre. Így viszont végig ott mozgott anyus mellett, és megkapta a párom azt az odafigyelést, ami ilyenkor kijár egy szülő nőnek.

  A gyógyszertárat ne hozd fel, mert mindkét gyereknél havi szinten 20-30000 Ft-ot otthagytunk.
  Ha lenne normális TB, akkor nekem is, mint a sötétebb színű barátainknak, teljesen ingyen, vagy minimális összegekért (értsd úgy, amit én fizetek, annak a 10%-a durván, amit ő fizet) lennének ezek a dolgok.

  Jah, és ha lenne normális TB, akkor nem 4000 ft-ot fizettem volna a múltkor 1 szem (!) tablettáért, amikor masszívan felfáztam. Mondjuk el is beszélgettem a dokival, miután a gyógyszertáros közölte, hogy ez túlzás, van 1000 ft-ért is 10 szemes ugyan, de ugyanaz a hatás. Mit mondjak, nem tetszett neki, sőt még feljebb állt. De azért lehűtöttem villámgyorsan, hogy ne belőlem akarjon a gyógyszerlobbiban meggazdagodni, és azóta már más orvosom van. Ez egyenlőre normálisnak tűnik.

  És ha már téma:
  Nyíregy, ideggyógyászat. Találtak anno, évekkel ezelőtt egy 22mm-es cisztát a búrámban. Beküldtek az idegre, hogy elemezzék, mi van. A dokinő azzal fogadott, hogy minek küldtek oda engem. Ezután megnyugtatott, hogy örüljek, hogy van egy kis plusz szövet a fejemben (!). Ha zavar, hogy ott van, akkor menjek vissza kontrollra, amúgy meg mit foglalkozok vele. Mondanom se kell, azóta sem voltam. Mostanság tervezem. De azért szívesen bedaráltam volna egyet az etetőjébe.
  jah. fél 10-re volt időpontom. 11-kor jött meg a doki. 3/4 12-kor jutottam be.

 27. 30:

  Ezt nem azért írtam hogy ellátnak-e vagy sem, hanem hogy ! 20 éve ! is ez volt.

  Egyébként ha bajod van akkor tényleg ellátnak.
  Tudod jön a mentő visz be, ott a sürgősségin felvesznek.

  Aztán hogy mikor vizsgálnak meg azt már bízd rájuk, mert az azért az ő szakmájuk. Ők tudják hogy milyen ügyeik vannak még rajtad/rajtam kívül.

  Ilyen ügyünk is volt pont a nyáron, jött a mentő 10 percen belül ellátták a feleségemet, bent a sürgősségin is és egy napot bent feküdt megfigyelés alatt.
  Sehol senkit nem kellett parázni, és sehol nem volt semmi ráutalás csak profizmus.
  Ja és ez nem pesti kórház hanem pest megyei.
  Anafilaxiás sokk volt egyébként a történet egy olcsó generikumtól (aminek hatóanyaga ugyanaz, de vivőanyagokban lehet eltérés). Nesze neked olcsó gyógyszer…

 28. 32:

  Bölcsöde és ovoda ingyenesség kérdését illetően:

  Mi is pont érintettek voltunk mindkettőben, most már csak az ovi van duplán.
  Ezek amiket írsz mind vannak, de ettől még az intézmény ingyen van. Nem hiszem hogy fizetsz az ovónőnek, a dadusnak, meg a telekért, házért, stb.
  Persze amit fogyasztanak a gyerekek azt bekérik, de ugye ha otthon van a gyerek akkor is eszik kaját meg gyümölcsöt is, meg akkor is kell neki pelus, wc papír, zsebkendő, stb…

  A többit értem, nagyjából egyet is értek a populáris részével.
  Ettől még jóval kevesebbet fizettél mint amennyibe ténylegesen került. Kaptál támogatást a gyógyszerekre valamennyit (rajta van a blokkon nézd meg), neked ingyen dolgozott a gyerekorvos az asszisztense (a gyerekeid esetében), a háziorvos, asszisztense, a szakorvos (ha volt), stb.

  Szóval lehet hogy sokba kerül neked az élet (meg a betegség), de ettől még van államilag finanszírozott ellátórendszer (olyan amilyen).

 29. 32.

  Félre ne érts, távol áll tőlem, hogy személyeskedjek, meg hogy támadjalak. De példádból, leírásodból az jutott eszembe, hogy mennyire felelős az átlag magyar beteg/ellátott a kialakult helyzetért ebben az egészségügyi hálapénz/korrupciós dologban !?
  Merthogy tőled sem kérte(ha jól értem) senki, de mégis ‘borítékot csúsztattam az orvosnak, megkentem az összes nővérkét, aszissztenst’ stb… Miért?

  Ha a dokinak kifizetünk zsebbe 30-50-70 ezret, mert bejött 2 óra hosszára, akkor mi lesz a következő pácienssel? És ha a választott doki épp akkor ügyeletben volt, akkor is megérdemelte a plussz 10-30-50 ezres órabért?
  Meg akkor az épp ügyeletes doktor miért van fizetve, minek van ott egyáltalán?
  Hol van az előírva, hogy a szülész szakorvosnak csak az utolsó 5 percben kell bemennie a szülésre? hogy ennyit fedez a tb? És még lehetne sorolni a kérdéseket.

  Szóval rohadt egy dolog ez. Szerintem a kialakult helyzetért 1/3 részben mi, hülye emberek vagyunk a felelősek,akik csúsztatjuk a borítékot, ha kérik, ha nem, 1/3 részben az egészségügyi személyzet, aki visszaél a kiszolgáltatott emberek helyzetével és 1/3 részben az állambácsi, aki miért is fejlesztené az orvosok, nővérek bérét, ha csúsztatja úgyis mindenki a borítékot?

  Tudom, darázsfészekbe nyúltam, lehet rugdosni!

 30. 35:
  Igazad van, nem kért senki tőlem borítékot.
  Viszont az adott helyzetben jobbnak láttam adni. Utólag pedig jól tettem, hogy adtam, mert amúgy lóf*szt nem foglalkoztak volna a párommal. A doki csak a kötelező köröket tette volna le, a nővérek nem úgy kezelték volna a gyerkőceimet, mint ahogy, nem úgy kezelték volna a párom, ahogy, és még sorolhatnám a gyerek megmosdatásától a tanácsokon át a páromnak a fejésről, egész napestig, hogy miért adtam.
  Hozzáteszem, ez nem jó. Szívem szerint én sem adtam volna, de a megfelelő (ami az elvárt lenne) ellátásért jobbnak láttam beleszállni az össznépi verklibe.
  És igazat adok neked, hogy mi, kuncsaftok vagyunk az egyik fele a mérlegnek, akik ezt előidézik.

  34:
  Bele tudnék továbbra is kötni (éveken át fizetett TB) de nem fogom tenni. Jah, ráadásul amíg a béremből továbbra is vonják a TB-t, addig az alkotmányban már benne sincs. Tehát egy fiktív adót vonnak tőlem és mindenki mástól is minden egyes hónapban.

  Sz*r ez a rendszer úgy ahogy van.

 31. 37:

  Ezt nem vitatom (sz*r a rendszer), de nem is ez volt a téma, csupán az hogy van.

  Áttértünk egy idén/tavaly beiktatott módosításra ami megint csak igaz, de a többévtizedes helyzet nem ettől változik gyökeresen. Mivel az már régóta ilyen, csak lassan változik még negatívabb irányba.

  A befizetett tb-jét nyugdíjjárulékát a jelenleg aktív 50 alattiak bottal üthetik, ez tény.
  Aki idáig kapott valamilyen juttatást (segély, nyugdíj, nyugdíjszerű ellátás, stb) az nyert, aki nem az már vesztett.
  Egyre romló feltételek mellett fog leépülni minden állami intézmény.

 32. elfmage999 27.

  Jól fogtad meg a dolgot, mert valóban, kivenni mindenkinek természetes, befizetni már nem annyira. A tévedés csak abban áll, hogy 10 év összes befizetés nem fedezi a 20-25 éves korig felmerült összes ráfordítást. Kicsit sem. A TB hozzájárulás, aminek most adóvá lett a valamikori egészségbizt. része is, és amit mindig a munkáltató fizetett, még azzal sem.

  Az egészségbiztosítás felé a munkáltató fizetett 11-8-5-2 %-ok, így csökkenetek,
  és amit mi fizetünk 3-4-6-7-6-7%-ok, így növekedtek az évek során. Együtt 14-ről 9 %-ra csökkent 1999-től. 200 ezer havi bruttóból most 18 ezer a kettő együtt. (mindegy most, hogy milyen címen, de ennyi lenne, ha a marad járulék a címe) Ebből orvos, gyógyszer miegymás azért nehezen jönne ki. Egyedül is, családban is, hiába ott esetleg 2 kereső van.

  A bölcsi, ovi is sokkal, de sokkal többe kerül, mint a szülői térdíj, ami a kajára vonatkozik főleg, mint a menza.
  Az, hogy a generációk folyamatosan fizetik az éppen fennálló igényeket, egy kasszából, az sem baj. Addig, amíg azt a kasszát helyesen használják fel.
  ( A kis magánkasszát, számlát óhajtók vajon mit tennének, ha drága ellátásra volna szükségük? Magánbiztosító? És az mégis nem a többi biztosított pénzéből fizetné? De. Csak az a biztosítók elmélete is, hogy nem mindenkinek kell műszív, meg egyéb drága dolog. Így a sok egészséges vagy kevéssel beérő befizető pénze az a pénzeszköz, amiből a betegebb ellátást kap. Ha valaki akarja, a saját mérlegét felállíthatja nagyjából. Aki pedig magánorvosnak fizetne a magángyűjtéséből, és minden abszolute privát, az szintén könnyen csalódhat.)

 33. Nagyon elcsúszott a topik

  Ennek a „mozgalomnak” csak akkor van értelme, ha szíveskedtek konkrét eseteket leírni az „elkövető” nevének a kiírásával.
  Az ilyen listának semmi értelme:
  1-Nógrád megyei Közlekedési Felügyelet! Number one! (Ver mindenkit!)
  2-Pest megyei Rendőrség! (Mindig megvehetőek!)
  3-Az egész ország rendőrsége (95%-ban megvehetők!)
  4-Nógrád megyei ANTSZ
  5-Munkavédelmi Felügyelet!
  6-Országos Tűzoltó Parancsnokság!
  Mert ez csak azt példázza, hogy a korrupció átjárja a teljes országot. Ilyennek van értelme: (példa) „A Nógrád megyei ÁNTSZ-nél Dr. Korrupt Péter főorvos 100.000 forint csúszópénzért 3 tonna büdös húst ehetőnek minősített.”

 34. Tibor bá!

  Teljesen megdöbbentem, hogy az eredmény után is várni kell. És főleg ennyit!

  Azon meg pláne, hogy az unokáddal kapcsolatban szóba jöhet az, hogy ne lehess vele együtt.
  Ki ez a Dr. Rónaszéki Éva? Tudja igazolni, hogy megfelelő szakvéleményt adott ki a kezéből? Remélem kérsz másikat!
  Bár nagyon is jól tudják, hogy a kisgyerekek, ha megszoknak egy állapotot, környezetet, akkor esetleg furcsán veszik már a régebbit. Nem feltétlenül, de könnyen előfordulhat. Ezért az idő is a kezükre játszik.

  Jól tetted, hogy ide bejegyezted.

  Kellene egy olyan, legalább blog, ami csak a megbízhatatlanokat tartalmazná szakma és hely szerint.
  Egy panaszfal, ami kilistázza a könnyebb kereshetőség miatt a nevet és helyet.
  Mindig csak írogat mindenki a korrupcióról, de egy szégyenfalat még sehol nem láttam. Gondolom Ti sem. Ezért hát az illetékesek nem is szégyellik magukat. Úgy hiszik mindent lehet.

 35. 41:
  Dr. Rónaszéki Éva egy lelkiismeretlen országos nagykutya, teli haverokkal. Gyerek elhelyezés, láthatás ügyben élet-hallá ura. Teli szájjal hirdeti, hogy csak a gyerek érdeke számít, de pont ez az, amire nagy ívben tesz.

 36. És egy pszichológus véleménye sem számítana vele szemben?

 37. A baj szerintem abban áll, hogy az egészségügyi kassza jogos felhasználását nem ellenőrzik. Vagy hány ellenőr ered a különböző anyagok, eszközök nyomába? És aki a szerződéseket ellenőrzi az vajon eléggé megvesztegethetetlen és szakmaisága magaslatán áll-e?

  A magánosításhoz csak annyit. Jó, ha valamely orvos vagy orvoscsoport összefog és az alapoktól hoznak létre klinikát vagy akár csak rendelőt is. Rossz, ha pl. a kórházak kiszerveznek feladatokat. Nagyon drága, sokkal többe van, mint annak előtte. Vagy az is, ha beengednek esetleg magánrendelést az épületükbe.

  Az meg főleg rossz, hogy az orvosokat, asszisztenseket, nővéreket nem ellenőrzik.

  Be kell ülni egy rendelőbe, és végig kell nézni, hogy mi megy ott. Ha az ember nincs rosszul és tud figyelni, akkor jó, ha van a kéznél vérnyomáscsökkentő.

  Eset:

  Szakrendelő:
  Visszérvizsgálat, doppler, mindössze kb. 5 perc, éppen az orvos ebédje előtt.
  Orvos: – Be kellene jelentkezni a Sonoterápiára- itt van szemben a folyosón – ott rendelek x időben és a kezelést majd megbeszéljük. Ez a doppler vizsgálat is már annak a része.
  Sonoterápia asszisztens: – x ezer az állapotfelmérés és a hasznos terjedelmű kezelésekért 3 adagban, 10 kezelésenként kell fizetni előre. ( Azért nem egyszerre, mert, ha valaki nem tudja fizetni, csak részben, az is igénybe vehesse. Csakhogy a részben az nem használ, legalábbis nem valószínű!) az összérték 100 ezer fölött. (Előre!!! Mert utólag már tudnánk, hogy nem is használt? Esetleg.)

  Akihez a Sonoterápiás rendelések tartoznak, aki gyakorlatba ültette itthon, azt a felvilágosítást adta, hogy a fenti esetben nem is szabad végezni ezt a kezelést!

 38. Akihez a Sonoterápiás rendelések tartoznak, aki gyakorlatba ültette itthon, azt a felvilágosítást adta, hogy a fenti esetben nem is szabad végezni ezt a kezelést!

  helyesen: akihez a Sonoterápiás kezelések országosan tartoznak!

 39. Szerintem a legfőbb baj az, hogy az eseteket nem azonnal, sőt sehogy sem, akarják a betegek tisztázni, lehetőleg felettessel vagy betegjogi képviselővel.
  Ha még oda nem is fordulnak, de minimum az orvossal tudatni kellene, hogy valamit nem fogadunk el, vagy nem úgy, ahogy ő gondolja.

  Megtörtént eset velem. Évekkel ezelőtt. Nem reklamáltam, de kifele jövet megkérdeztem a szakrendelő igazgatójának a titkárságán, útban volt, hogy mikor és hol találom a betegjogi képviselőt. Rettentő zavarba jöttek és nem is tudták persze, én meg nem értem rá sokat várni, hogy majd valamikor megtalálják. Egy szó panaszt nem tettem, de mikor az ajtójukon jöttem ki és a szakrendelő asszisztense meglátott véletlenül, a bejáratig kísért és rettentő érdeklődő, segítőkész volt.

  Nekem speciel nem okoz gondot, hogy szóvá tegyem a nagy hiányosságot vagy méltánytalanságot. És ezért még nem voltam hátrányos helyzetben. Igaz, nem kellett nagy műtét sem.

  Őszintén! Miért kell hagyni, hogy valóban az élet és halál urainak képzeljék magukat? Általános tapasztalatom, hogy a reklamációk hiánya miatt kutyulódtak el. Senki meg se mukkan, mindenki, mint egy zombi ül a váróban és kész. Nyilván vannak zökkenők a rendelőkben is, várni nem mindig ok nélkül kell, de mindennek van határa és a betegek nem hülyék. Csak sajnos meghunyászkodók.

 40. Tibor bá, nemmel szavaztam, és épp ezért. Borítékolható, hogy nem lesz senki, aki neveket dob fel. Az is bűnös a törvény szerint,aki pénzt adott, nem csak az aki elfogadta.(akkor is, ha rá volt kényszerülve. Sajnos az ország legfőbb mozgatórugója és szelekciós törvénye a korrupció, és ez már ott kezdődik, hogy a nyalós anyuka (szülői munkaközösségis) vagy befolyásos apuka gyerekéne jobban igaza lehet az oviban. Úgy undorító, ahogy van, de az általános mentalitás megváltoztatása egy egy elkeseredett mozgalom vagy akció által esélytelen.. Ez szörnyű, és épp ezért meg is érdemeljük.:-(
  Téged óvnálak egy óriási csalódástól, mikor nemmel szavazok.

  Konkrét esetedben /gyermekelhelyezés/ láthatás szabályozása-lehetne még talán igazságot kiharcolni,visszamenőleg felülvizsgálatot és felelősségrevonást kérni csak félek azzal nem mennél ennyi év utás semmire, a gyerek szempontjából. Bár a lelked(nem spirituális értelemben)- nyugalma miatt talán nem lenne fölösleges..

 41. 47:
  A lelki egyensúlyom megóvása érdekében mindent megtettem, amit tehettem. Csongorban keletkezett pszichés sérülésért legyen annak lelkiismeret furdalása, aki tehet róla, nekem nincs és nem is lesz.

  Nézd, én megteszem azt, amit tenni tudok. 65 % Igennel szavazott, ehhez képest eddig egyetlen egy név nem jelent meg. Szóval itt is hatalmas szövegek mennek, de láthatóan mindenki megáll a szövegelés szintjén. Kedves Lóránd most tehetne egy pozitív lépést az „emberiség” érdekében, de ő is csak szövegel. Jánosnak volt igaza, aki többször megírta, hogy itt mindenki tépi a száját, de nem tesz semmit.

  Lázár János reggel 8-kor karambolozott az M5-ön. Egy nő (aki a „belső sávban állt”) meghalt, Lázár súlyosan megsebesült. – Ebből én arra következtetek, hogy a belső sávban mehetett egy nő mondjuk 100-al, amibe Lázár belefutott 200-al. Ezért halt meg a nő, és az agyon biztosított kocsiban ezért sebesült meg súlyosan Lázár. Mivel más nem sebesült meg, valószínűleg ő vezette a kocsit. Most megy a sumák, hogyan lehetne Lázárt kihúzni a szarból. lefogadom, hogy egy napot se fog ülni. Valaki pedig elvesztette a feleségét, anyját, lányát. Mert ugye a törvény előtt egyenlőek vagyunk.

 42. Tibor Bá’!
  Amikor családi ügyet rátolod idegenekre, a hatóságra, akkor már mindenképpen vesztettél – hiszen TE nem tudod kezelni a SAJÁT helyzetedet. Főleg ha gyerekről van szó, meg kell oldani a dolgot ügyes taktikázással, MEGALKUVÁSSAL, visszavonulással,és igen, akár a gyerek kvázi megvásárlásával is – az Ő érdekében.

  A ‘mezei” korrupciót pedig úgy kell elfogadni, mint a jelenlegi társadalmi rend részét. Ha muszáj, akkor fizetsz, ha nem akkor játszol vagy akár visszatolod a korrupcióra vágyó személyre. Fenyegeted, hogy üvölteni kezdesz vele a pultnál. feljelented.
  Én pl. egyszer a saját irodájában mosolyogva mondtam egy fickónak, hogy beverem a pofáját, hívhat rendőrt is, legalább még nagyobb lesz a botrány.
  Ez spec. bejött, mert levitte az árat, és kézfogással, békés egyetértésben váltunk el. 🙂

 43. 49: „A ‘mezei” korrupciót pedig úgy kell elfogadni, mint a jelenlegi társadalmi rend részét.”

  Annyit tennék hozzá, hogy korrupció mindig volt /feltehetően már az őskorban is/, és jó eséllyel mindig lesz is (amíg meg nem valósul a kommunizmus 🙂 ).
  + Nyugaton is meg van, nem csak nálunk. pl. Grippen ügy (5 megkent magyar politikus), vagy Demszky ügyei, – az is korrupció, ha adják a pénzt! Meg időnként ott is lebuknak. Nagy pénzek esetében ott is ugyan úgy megy, mint nálunk. A kis ember lehet, hogy tisztességesebb odaát, de csak azért, mert ‘anyagilag megteheti’.
  Szóval én arra szavaztam, hogy nekem közömbös a dolog, mert szerintem érdemben megváltoztathatatlan a helyzet.

 44. Hívhattok naívnak és bárminek, de ha valaki szó nélkül tűri, mert velejár a rendszerrel, az nagyon nagy hiba nem csak magával, hanem mindenkivel szemben. Őrület! Hagynátok a gyerekeket azt csinálni, amit csak akarnak? Nem. Miért kell hagyni egy csomó fosos kis senkit, hogy élősködjön?

  Ez a baj az országban és mindenütt, ahol így gondolkodnak! Megalkuvás, mert az nem jár zajjal, fáradtsággal, gondolkodni sem kell, ráadásul talán mi is bepróbálkozhatunk. Ez egy csomó maszlag. Lusta megalkuvás.

  Milyen alapon lehet bármi normálisat elvárni, főleg jogosan, egy társadalomban, ha így állnak hozzá az emberek pl. ehhez is?

 45. Csak akkor azt nem értem, hogy miért fizetjük a járulékokat? Most komolyan mondom, sokkal jobb lenne itt is az amerikai rendszer. Az orvosoknak is, de nekem, mint járulékfizetőnek is. Egyedül a jelenlegi potyázók járnának rosszabbul, mert nem kapnák meg ugyanazt az ellátást, mint a fizető „vendégek”. Úgy értve, hogy lennének közkórházak, ahol ellátnák azt is, aki nem fizet biztosítást, de a színvonal lejjebb lenne, ami egyébként teljesen normális dolog, a nem normális most van, hogy aki fizet brutál járulékot ugyanazt a sz..t kénytelen elviselni, mint aki semmit nem fizet. Illetve az van, hogy fizeti járulékot, de mivel élni akar, ezért még fizet magánrendelésre vagy egyenesen elmegy egy magánkórházba.

 46. Igazad van, de most hadd tegyek be még 2 valamit! Jó?

 47. 49:
  Persze, ha neked több pénzed van, mint a másik oldalnak, akkor te győzöl, de ha nincs? Nem az lenne a normális, hogy az győz, akinek igaza van? Ha a bíró megvásárolható, akkor a gazdag állandóan gazdagabb lesz, mert van pénze, hogy ő legyen a győztes minden disznóságnál. A kisvállalkozó a kevéske pénzével csak veszíthet és még szegényebb lesz. A korrupció nem szüntethető meg, de azt se lehet hagyni, hogy elhatalmasodjon felettünk.
  A te életfilozófiád mind addig előnyös, amíg felfogásoddal kisebbségben vagy, tehát élősködhetsz a többségen. De ha mindenki átveszi a felfogásodat, akkor senki se jár jól, és az egész társadalomnak pokol lesz az élete. Téged a többség nem fogad el, törvényeket hoz ellened, és ha nincs szerencséd egyszer utolér a törvény és ülsz néhány évet.

 48. Te Bubu!
  Te ne helyeseljél már annyit Tibor bá’-nak, inkább írjál be egy két korrupt személyt, ha már ilyen lelkes vagy! 🙂
  Nem ildomos másokat biztatni, míg magad meglapulsz. Vagy Te még nem találkoztál korrupcióval életedben, és pusztán elvi a lelkesedésed?
  Ha viszont nem tartanád magad részéről bölcs dolognak vagy nincs hozzá bátorságod, akkor gonosz dolog másokat lázítani!

 49. A korrupció kicsiben már ott kezdődik, mikor az iparos korrumpál bennünket egy kis árkedvezménnyel, hogy ezért cserébe hunyjunk szemet affelett, hogy ő lenyúlja az adóját az államtól.
  Persze az igazi korrupció az, amikor kényszerítve vagy rá, mert feltétlen szükséged van valamire, és korrumpálás nélkül nincs is esélyed hozzá, hogy megszerezd.
  Másrészről annak nincs joga korrupció ellen lázadni, aki maga is korrumpál, de „tőkeerősebb” kutyák túlkorrumpálják. 🙂
  Én még nem korrumpáltam, történeteket hallottam bőven ismerőseimtől, magam viszont „homokba dugtam a fejem”, úgy tettem, mintha nem is létezne, és így nem is létezett! 🙂
  De komolyra fordítva a szót eddig még nem kerültem olyan kényszerhelyzetbe, hogy rászoruljak, pedig aktív koromon már túl vagyok.
  És nem akarok ezen moralizálni, nem vagyok biztos benne, ha igazi éles helyzet valaha bekövetkezik, nem fogok-e én is megtörni, és felfedezni, hogy mégis csak létezik. 🙁

 50. 54. Tibor Bá’.
  ” élősködhetsz a többségen”- ez fájt! 🙂
  Nem élősködöm, ALKALMAZKODOM.
  „felfogásoddal kisebbségben vagy”
  Asszem’ inkább többségben vagyok!

  Tibor Bá’. Ha kiindulunk az emberi természetről és viselkedéséről, általad hangoztatott milyenségéről – pláne alkalmazva ezt a magyarokra – akkor ebből logikusan következik, hogy a korrupció az emberek csórósodásával csak növekedni fog. Don Quijotéskedhetünk, de egyre több széllapát fog bennünket pofán csapni.
  Nem jobb akkor már fölpattanni a lapátra, és pörögni szédülésig! azt ha leesünk, hát I.J.
  Tyű, de kihoztad belőlem a metafóristát! 🙂

 51. 56.
  Amit a sonoterápiás dologgal kapcsolatban bejegyeztem, kiderült már a szakrendelőből áthelyezték egy semleges területre, az orvos is más rég, mint, akit említettem. Ezen tehát változtattak, de, hogy ez mennyire változtatott azon, hogy szakrendelőben magánrendelést reklámoznak, mi több oda terelik a betegeket, azt nem tudom. Én személy szerint nagy ívben kerülöm az orvosokat, de, ha előfordul, én nem hagyom szó nélkül a durva dolgokat. Ez nem feltétlenül korrupció. És nem csak hálapénzről szól. Én Tibor bá esetében azonnal kiderítettem volna, hogy mi az oka a laboreredménnyel való várakoztatásnak, mi több el is értem volna, hogy azzal az orvos fogadjon, ha nem a beutaló orvos, akkor más. De, legelőször is rákérdeznék az okára, aztán arra, hogy kinél lehet lehet ezt tisztázni. Betegjogi képviselőnél, rendelőintézeti igazgatónál – annál is lehet- vagy az OEP-nél.
  Ez nem nagyszájúság. Ha valakit befogadnak rendelésre és elkezdik úgymond a kezelését, akkor az egy folyamat. Nem több folyamat. Egy, és azon a helyen, ahol elkezdték. Nem magánrendelésre irányítással tarkítva. Elég egy kérdés, hogy miért szakítják meg a szakrendelői folyamatot, hisz a beteg azt a helyet kereste fel, s a válaszból kiderülnek a továbbiak. Szerintem a válasz kedvező lenne, hiszen érezné az orvos, hogy melléfogott, ez nem az a beteg, akit első látásra lehúzhatónak gondolt.

 52. Példa, kb. 8-9 éves. A fiamat dr. Nagy Katalin a rheumatológián lumbágóval diagnosztizálta, de akkor már nagyon hosszú ideje kínlódott a hátával. Tudtam, hogy van magánrendelése és elmentünk oda. Kizárólag az én erősködésemre adott beutalót MRI-re, mert kitartott, hogy ő aztán jól mondta. Legfeljebb lumbágó, de, ha annyira ragaszkodom, akkor tessék a beutaló. Az eredményt vigyük vissza. Persze kedves volt, mert mégis csak magánrendelés. Az MR 2 helyen sérvet, 2 helyen pedig kezdődő sérvet állapított meg. Persze nem mentünk vissza hozzá, majd bolond lettem volna még egyszer fizetni. Viszont megfogadtam, hogy soha semmit nem hagyok szó nélkül.

  Akarsz még özönvíz előtti esetet? Mert az van.

  Nem orvosi eset mostanság nincs. Szerencsére. Igen, nagyon felbőszítene, ha lenne, és igen, nem hagynám magam. ( Korábban sem tettem.) Ha tenném, akkor azért lenne lelkiismeret furdalásom, hogy nem merem vállalni a véleményem, a magam igazát és, hogy egy senki kis csalónak tömöm a zsebét, mikor ezer meg egy dologra kell a pénz. Lehet a legnagyobb szakember, de sokszor nem is az, attól, hogy plusz pénzért hajlandó tenni csak a dolgát, az egy csaló kis gazember lesz. És úgy is kell kezelni. Nem bazseválni még neki, hogy tegye a dolgát végre.
  Vagy tegyünk úgy, mintha a korrumpálás kierőszakolása jogos lenne? Mint az orvosoknál? Ráöntöttek valamit, amitől már nem annyira látszik, gondolják.

  Én azt mondom, hogy azért fajult el a csalás, a korrupció, mert kis dolgok el voltak nézve.

 53. 58:
  Információim szerint az összes hormont felmérő laborvizsgálat eredményére 30 napot kell várni, amit el kell vinni a „kontrollra”, ami 2013. január 2.-ára van kiírva. Az eredeti vizsgálat természetesen nem zárult le, annak része volt a labor, ami hozzásegíti az orvos a diagnosztizáláshoz. Nem tartom reálisnak a második 5 hónap várást, de ez a helyi gyakorlat.

 54. 57:
  Nem voltam eléggé körültekintő. Maradjunk az elméletnél. Számtalan helyen fordul elő, hogy a két forgalmi sáv egyre szűkül, és pedig úgy, hogy a külső sáv beleolvad a belsőbe. Az arra járó autósok ezt tudják, és szépen besorolnak a belső sávba még mielőtt a külső megszűnne. Mindig van azonban egy-egy autós, aki besorolás helyett az üres külső sávban előrevágtat és elől valaki mindig beengedi. Ezek az ügyeskedők jól járnak, mert néha 5-10 percet is spórolnak. Ha ezt a közösség ellenes eljárást többen is alkalmaznák, akkor nem igen lenne belőle előny, csak akkor, ha (mondjuk) minden tizedik autózó alkalmazza. Erről beszéltem.- Már az ősidőkben is úgy volt, hogy a közösség szabályait nem betartóknak előnye származott belőle, amit a közösség rendszerint nem tűrt el. Neked látszólag igazad van, de ez volt az attitűd, ami a jelenlegi társadalmi rohadást beindította. Annyiban van igazad, hogy ma már nem érdemes betartani az íratlan szabályokat, mert már túl sokan nem tartják be.

 55. 61.Tibor Bá’
  Igaz amit irtál. Legalábbis igaz VOLT.
  De talán csak a Lehetséges Világok Legjobbikában. 🙂
  Mert mi van akkor, ha a korrupció IS a „közösség szabálya?” Ha már az aktuális viszonyok kikényszerítik a korrumpálást?
  Egyszerű példa: Ha állami munkát kapsz, vagy egy multitól szerzel, vissza kell csorgatnod 10-30 %-ot, mert ha nem akkor nincs több meló. És megteszi ezt MINDENKI abban a környezetben, és az a deviáns, aki nem teszi meg.
  Ennek alapján továbbra is fenntartom: A korrupció a JELENLEGI társadalmi játék szerves része. Ellene harcolni olyan, mint mikor legyezgetéssel zavarod el a legyet. Egy pillanat múlva megint ott van.

 56. 62:
  Világjelenség, hogy a társadalmi lét egyre szarabbá válik, és szerény sejtésem szerint ez visszafordíthatatlan. Marad a lassítás, mint a szívelégtelenség. Meg nem gyógyítható, de nem mindegy, hogy hány éved van még hátra. Ha meghagyod a kiváltó okot (mondjuk magas vérnyomást) akkor viszonylag kevés. Ha törődsz vele, akár évtizedek is. – Konkretizáljunk! Ma már nem ritka, hogy a szülő bemegy az iskolába és felpofozza a tanítót. Engem már lőttek meg vízipisztollyal a 6-os villamoson. Ez nem 50, húsz évvel ezelőtt se fordulhatott elő. Ha a folyamatot senki se fékezi a te talpraesett elvedből kiindulva, akkor mire abbahagyod a minden napra rendelt betevő prütykölést, már nem fogsz tudni kimenni az utcára megkéselés nélkül.

 57. 62. Magyarul: A kapitalizmus és a szabad piaci verseny éppúgy egy maszlag mint ahogy a kommunizmus volt. Csak egyetlen példát mondok ami egy az egyben ellene van a szabadpiaci versenynek. Hűségszerződés. Egy szolgáltató évekre bebiztosítja magát olyan eszközökkel ami habár törvényes azért mindannyian érezzük, hogy etikátlan. Valódi alternatíva nélkül, úgy kínál egy szolgáltatást, hogy akkor sem fogsz fél év után egy másik szolgáltatóhoz menni ha annak a szolgáltatónak az ajánlata kedvezőbb. Nem beszélve arról, hogy az esetleges kereslet részedről megszűnik. Persze, aláírod a szerződést és nem azért mert hülye vagy, vagy mert vak és nem tudod elolvasni az apróbetűs részt. Hanem azért mert valódi tényleges választási lehetőséged valójában nincs. Nagyjából olyan ez, mintha Józsi gazda a kapcsolatain keresztül, lefizetve a polgármestert és az önkormányzatot évek alatt eléri hogy a faluban egyedül neki legyenek számottevő tehenei. Jó esetleg még vagy két három tehenésznek rajta kívül, csakhogy megfeleljen a monopolellenes törvényeknek. Aztán 2 éves szerződésben kezdi árulni neked a tejet, aminek az árán természetesen akár emelhet is. Hogy aztán időközben mi történik a piacon az szinte mellékes. Hogy időközben a vehetnél akár feleannyiért is tejet, vagy hogy valam miatt el kellene költöznöd, vagy ne adj isten laktózérzékeny leszel az lényegtelen. Sőt ha esetleg épp ő az aki nem tudja a szolgáltatást olyan szinten teljesíteni ami egyébként elvárható volna az sem számít, hiszen mindez bele van foglalva a szerződésbe hogy ezzel ő nem szegi meg a szerződés feltételeit. Szó sincs itt szabadpiacról. Szó sincs kapitalizmusról.

 58. 60. Tibor bá!

  Értem. Ez viszont így működik. Az első labor után gyógyszer és azt követőn, ha eltelt egy idő, az eredményességet ellenőrzik, újra megnézik a hormonszinteket. Az viszont több hónap kell legyen. Viszont nincs szükség magánorvosra, mert az egy ellenőrzés. Ha időpont van kérve szakrendelőben az újabb vérvétel eredménye utáni napokra, az akkor teljesen rendben van. Úgy tűnik.

 59. Nevet konkrétan nem tudok. De Dunakeszi város építésügyi osztálya nyilvánvalóan korrupt.
  1. Övezeti besorolás alapján itt a Tóváros lakóparkban semmilyen melléképület nem engedett.Különálló sufni, garázs, vagy ilyesmi tilos. Mégis egyes nagyobb telkeken két házat is fel lehetett húzni.

  2. Barátom hátsó szomszédjában teljesen felépült úgy egy ház, hogy a vállalkozó egyszerre kérte a hozzájárulást az eng. tervhez és a lakhatási engedélyhez. A lakók 3 héttel később bent laktak. Önmagában ilyen gyorsasági ügyintézés másképp nem lehet, mint korrupcióval. A vállalkozó látványos törvényszegéséről nem is beszélve.

  Úgyhogy itt mindent lehet, csak pénz kérdése.

 60. 64:
  A hűségszerződés valamennyire torzítja a piacot, de kb annyira, mint egy havi megjelenésű magazinnál az előfizetési lehetőség. Pl. ha idén előfizetője vagy a Galaktikának, attól még dönthetsz úgy hogy jövőre másik magazinra váltasz. Egy év az nem egy olyan időtáv, ami alatt olyan radikálisan felfordul a piac. És az előfizetésedért, a hűség vállalásáért általában kapsz valami kedvezményt is, pl. alacsonyabb havidíj, vagy egyszeri kedvezmény készülékvásárláshoz, stb. Ha neked annyira nem akaródzik hűségszerződést kötni, akkor többnyire választhatod a listaáras terméket.
  A döntést mindig a jelenbeli ajánlatok összehasonlítása alapján kell meghozni. Ha arra számítasz, hogy 1-2 hónapon belül megjelenik egy sokkal olcsóbb helyettesítő termék, akkor valóban nem érdemes 2 évre előre elkötelezni magad. De ha legkorábban csak 10 hónap múlva tűnik esedékesnek némi piaci mozgás, akkor nem túl nagy rizikó 1 évre leszerződni. Úgysem tudod folyamatosan figyelni az összes termék és szolgáltatás árát, és a szolgáltató váltásnak is mindig vannak költségei a te oldaladon is (pl ügyintézésre fordított idő), meg a szolgáltatóén is. Ezeket a költségeket megspóroljátok, ha a kapcsolatotok hosszabb távú.
  Ha az egy év alatt nagyon megszopat a szolgáltatód, akkor nyilván váltani fogsz akár drágábbra is, így a hűségidővel se tud örökre magához láncolni a cég. A szocializmusban viszont nem volt másik cég akihez – akár egy, akár 10 év után – átpártolhattál volna…

  Az autók KGFB-a esetén is mindig egy évre el kell kötelezned magad, és nem válthatsz naponta biztosítót, de ettől még egyáltalán nem tűnik el a biztosítók közötti verseny…
  De ha lakást akarsz bérelni, akkor is egész más havi árakkal találkozhatsz, ha legalább egy évre akarod kivenni a lakást, vagy ha csak beköltöznél és fenntartanád a jogot, hogy bármelyik nap kiköltözhess és csak addig a napig kelljen fizetned a lakbért…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük