(2966) Celeb vagyok, nyalj be!

Tibor bá’ szatirikus online

 


A legújabb CELEB

Magyarul csak misét celebrálnak, míg angolul a celebration ünnepelést jelent, a celebrity pedig ünnepelt személyt. Viszont manapság az emberiség úgy el van foglalva, például TV bámulásra, hogy semmire sincs ideje. Az a szó, hogy „cseresznye” hosszú és idő igényes, ezért inkább azt mondják, hogy „cseri”, uborka helyett „ubi”, paradicsom helyett „pari” és-így-tovább. Éppen ezért arra sincs idő, hogy kimondják celebrtity, maradt tehát a „celeb”, amit mi, magyarok is gyorsan átvettünk. Persze nem ez az egyetlen szó, ilyen például a  melltartó, ami eredetileg brassiere volt, de ez túl hosszú, ma már csak „bra” angolul.

Azt már tudjuk az időhiányból, hogy a népesség állandóan a TV előtt ül, amiből egyoldalú ismeretség születik mert, aki a TV előtt ül az ismeri mindazokat, akik a kamera előtt tesznek ezt meg azt, viszont senkit se ismernek azok közül, akik a TV előtt ülnek, ezzel szemeben ragyogóan ismerik egymást. Gondolom, most már érted, akik ismerik egymást, de senki mást nem ismernek, nos, ők a celebek.

Celeb bárkiből lehet (és néha tényleg hatalmas senkikből lesznek valakik. Senkikből? Akár Aspergeresekből is 😀 ) amennyiben egynél többször lehet vele találkozni a képernyőn, vagyis akit a TV ilyen vagy olyan okból kifolyólag meghív, előléptet, alkalmaz, és ügyel arra, hogy viszonylag gyakran találkozzon vele a néző, vagyis hatalmas pénzt költ rá, illetve ad át neki szerződéses alapon, ami egy-egy alkalomra néha megfelel egy átlagos TV néző éves jövedelmének. Végeredményben a TV társaság óriási bevételekre tesz szert, elveszíti realitás érzését, és ezért hatalmas gázsikat ad a celebjeinek abból a pénzből, amit a hirdetőktől kap, akik viszont a csőbe húzott TV nézők kizsebelésével foglalkoznak. Röviden és velősen, a TV nézők pénzéből nőnek ki a celebek, akiket aztán lehet „imádni”.

Amióta tombol a celeb kultusz, azóta hallom egyre gyakrabban az „alázatos” jelzőt. Ugyanis a piárosok (PR) kitalálták, hogy a nagyközönség zabálja a szerénységet, az alázatosságot. Hát, ha ezt kell nekik, akkor rajta. Amikor tehát megy a kamera minden celeb alázatos, imádja az összes többi celebet, de legjobban azt, amelyik éppen most döngölte őt a betonba. Tombolva ünnepli a másik celeb sikerét, és a világért nem hetyegne mással, mint egy másik celebbel. De amikor kikapcsolják a kamerákat, akkor seggét felkínálva a kameramannak harsányan elkiáltja, nyalj be! És ha hiszed, ha nem, ez neked szól. Neked, mert mindent beveszel, amit eléd tárnak.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

5 gondolat erről: „(2966) Celeb vagyok, nyalj be!

  1. Celeb az, aki az ég világon semmit sem ér. Kiemelték mert ezt hozta a politika, többek közt.
    Berki Krisztián, Zalatnai Sarolta, Puzsér, Ákos, stb.

    De szerintem teljesen mindegy mit írok, ez a szerencsétlen gyerek valamiért közutálatnak örvend itt nálunk is. Csak sikerült a Fidesznek a teljes magyar lakosságot lebutítani.

    A kihalásunkról sajnálkozunk, többek közt itt is, van egy gyerek, aki egyedül l tüntetett minden pénteken, ugyan azon a helyen. EGYEDÜL. Majd lett belőle lassan nemzetközi mozgalom.

    Valószínű Martin Luther King is csak egy celeb volt, vagy Gandhi, vagy J. F. Kennedy. Vagy Tibor bá szerint Einstein.

    Nyilván egy kategória mindegyik Berkivel, vagy Puzsérral. Pofon egyszerű.

  2. 2:

    „Van egy gyerek, egyedül tüntet”

    Khm…

    Severn- Suzuki 1992- ben már beszélt erről
    Dr James Hansen 1988- ban
    Dr Guy McPherson 2009- től
    Dr James Hansen lányunokája 2017- ben
    Én 2004-től. „Van-e Jövőnk?”
    De csak az eltorzult fejű szefósból lett világsztár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük