(3879) Amit a szajha média nem közöl

Tibor bá’ fordítása online

A magukat megadó katonákat hátulról legyilkolják


89. Útban a 90. felé

Az ukrán hadsereg továbbra is jelentős veszteségeket szenved el a különleges hadművelet során. Az elmúlt hetekben a katonai műveleti területeken egyre gyakoribbá váltak azok az incidensek, amelyekben a nacionalista egységek hátba lőtték az ukrán katonákat. Így a Donyecki Népköztársaságban található Novomihajlovka melletti orosz csapatok támadására való előkészület után az AFU 54. gépesített dandár 25. zászlóaljának több mint 30 katonája úgy döntött, hogy leteszik a fegyvert és megadják magukat. A Zvioroferma melletti erődítményben lévő ukrán katonák rádión kérték az orosz egység parancsnokságát, hogy szüntessék be a tüzelést és biztosítsanak folyosót az átjáráshoz. Este 10 óra körül az AFU fehér zászlós katonái megindultak az orosz állások felé. Ebben a pillanatban egy ukrán nacionalista egység páncélozott járművekkel megérkezett a fellegvárhoz, és tüzet nyitott az Ukrán Fegyveres Erők 54. dandárjának katonáira. A lövöldözés következtében 32 ukrán katona életveszélyesen megsebesült vagy meghalt. Ez az incidens, valamint sok más ehhez hasonló eset egyértelműen bizonyítja, hogy a növekvő katonai kudarcok és az ukrán csapatok demoralizálódása közepette a kijevi nacionalista rezsim büntető akcióival próbálja megállítani egységei visszavonulását és megadását. Az ukrán katonák élete semmit sem jelent Ukrajna jelenlegi vezetése számára.

Forrás: Russian Ministry of Defense

 _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

54 gondolat erről: „(3879) Amit a szajha média nem közöl

  1. Semmi gond Tibor ba’, nem vagy Te orosz bérenc, csak már nem vagy „mai gyerek” 😀 Egy kis nosztalgiát elfogadunk tőled, csak annyi hogy ha lehetséges, más forrásból is erősítsd meg (ami nem az Oroszra hivatkozik), mivel mindenki tudja hogy mindkét oldal propagandázik keményen. Az Oroszok is természetesen. Emiatt lenne jó. Persze lehet a Orosz Védelmi Minisztériumra hivatkozni, de azt azért remélem elfogadod hogy most bármit kiírnak amit csak tudnak, ha igaz, ha nem csak hogy a saját malmukra tereljék a vizet. Igaz ez az Ukránokra is.

  2. 2 – Minato:
    Nem tudom eldönteni, mi igaz és mi nem. De úgy gondolom, a magyar szajha média csak és kizárólag az ukrán verziót hirdeti. Az egyensúly érdekében, közlöm a másik oldalt. Különben szerintem nagyon hihető a mai poszt. Mellesleg: a dezertőrt mindenütt kivégzik, de egy rögtönítélő bírósági tárgyalás után. Ezt az ukránok lerövidítették. Nem nagy ügy, de csúnyán hangzik.

  3. Igen, csúnyán hangzik, ez nem kérdés 🙁 Akár hihető is. Az persze továbbra is gyanús, hogy erről tudnak az Oroszok, és csak az Oroszok.

  4. A saját véleményem az, hogy az orosznak nincs akkora megfelelési kényszere, mint az ukránoknak.
    Az ukrán rá van kényszerítve, hogy mindent kihozzon a propagandából amiatt, hogy a világból kiszivattyúzzon minden anyagi és erkölcsi támogatást.
    Ezzel szemben az orosz alapból az ördög maga, tehát innen rontani már nehezen tud, támogatásra pedig kevésbé számíthat a világ azon részétől, akikre az ukránok számítanak.
    Az orosz a végére fog járni a céljainak, akár tetszik, akár nem. Nem arra megy, hogy megfeleljen a propagandája a világ egyes közösségeinek.

  5. Miután mindegyik oldal médiája zömmel torzított propagandát tol, elég vicces bármelyik oldaltól „bizonyítékot” kérni, pláne, ha az pont az ellen propagandáját jelenti.
    Beszélni kell pl. személyesen ukránokkal, azok majd mesélnek…

  6. 6 – MangaM.
    Ez se biztos. Az ukránok egy része „hazafi”, egy másik része oroszbarát.

  7. Le kell csatolni azokat a terülteket Ukrajnáról ahol magas az orosz lakosság aránya, ha ez megvan és meg sincs béke akkor valami hatásos kijózanító kell.

  8. 7. Tibor bá’
    Természetesen az sem biztos, de a nyugati, főleg a „brit tudósok/kémek bejelentették”- hez képest ezerszer autentikusabb és igazabb.

    Az angol média mára full aranyérmes a nettó baromságok futamában. Steve Fielding a Notthingami Egyetem történyész professzora szerint az ukrajnai válságról előadott Johnson beszéd sem más, mint a „bolondok aranya” a kétségbeesett konzervatívok számára, ami emlékeztet a „falklandi pillanatra” (Thatcher 1982-es Argentína elleni győztes akciója), azzal a különbséggel, hogy ez most nem Argentína, nem Falkland és nem győztes.
    A többi stimmel.

    Az, hogy az orosz propaganda mit tol hónapok óta, az egy dolog (pont, mint az összes többi nagyhatalmi propaganda kivétel nélkül), de amit a britek nyomnak hónapok óta, az mindent visz, mint a piros hetes.
    Nem hittem volna, hogy az angol média ilyen szintre jut. Ahogy a minap egy szakértő megfogalmazta, jobb helyeken/diktatúrákban általában a kormánynak van médiája, Nyugaton lassan a médiának van egy kormánya.

    Vicc az egész.

  9. 10.MangaM
    „Az angol média mára full aranyérmes a nettó baromságok futamában.”

    Szerencsénkre léteznek még kivételek.

    Egy ilyen kivétel a Brit újságíró, Sophie Corcoran azokhoz a reporterekhez tartozik, akik nem értenek egyet a dolgok nemzetközi rendjével és figyelmeztetnek a Nagy Újrakezdésre, miközben leleplezik az Elit képmutató magatartását!

    Többek között ezt mondja:
    „Az éghajlatváltozásról tartanak nekünk előadásokat, és elmondják nekünk, hogy soha nem vezethetek autót, miközben magánrepülőgépen és helikopteren utaznak.
    Növelni akarják a digitális megfigyelést és a digitális identitást, miköben Ők a kis biztonsági övük mögé bújnak.
    Szeretnék ismerni életünk minden aspektusát, és figyelni, mit csinálunk, miközben élvezik a magánéletüket.
    Fegyverellenőrzést akarnak, hogy az emberek ne tudják megvédeni magukat.
    A Világgazdasági Fórum olyan felháborítóan antidemokratikus!
    Ezek a meg nem választott emberek, akiket nem ellenőrizhet a közösség, kis biztonsági öveik mögött ülnek a Közismert Médiával…

    Az Elit szeretné megmutatni nekünk, hogyan kell élnünk:

    KIK VÁLASZTOTTÁK MEG ŐKET???

    /https://rumble.com/v18gpkx-74682753.html/

  10. 12. L.S. naná! Még azt is be akarják nekünk mesélni, hogy a Föld gömbölyű, meg hogy nincsenek UFO-k, a piramisokat meg nem a szkíta hunok tervezték.. Ejjj. Egyetértünk! A vérünket szívják. 😉

  11. Re: 13, nem túl felvilágosult nézeteket vallasz és még csak nem is vicces, hiába van ott a mosoly a végén. Senki nem állított ilyeneket, honnan veszed ezt a sok hülyeséget?
    Az alusisakot kihagytad (még ezt szoktátok írni, szokásos klisé), de ezúton jelzem, hogy az sem segít, mivel az arckoponya-részt nem takarja, ott a rádióhullámok akadálytalanul áthatolnak (és egyébként ón (tin-foil) vagy alu az anyaga, ezt is el kéne döntenetek végre, bölcsészeknek, ez ugyanis két különböző fém, lásd periódusos rendszer).

  12. A katyni erdőkben meggyilkolt több ezer katonát a németek gyilkolták le hátulról az oroszok állítása szerint, mely 1943 – től(a tömeggyilkosság napvilágra kerülésétől) 1991-ig (a szovjet birodalom széthullásáig) tartotta is magát, pontosabban ezután ismerték el az oroszok, hogy ők voltak.

    De voltak más esetek is bőven.

    „1940. március 5-én a Szovjetunió belügyi népbiztosa, Lavrentyij Berija egy jegyzéket küldött Sztálinhoz, amely a 794/B (794/Б) sorszámot kapta. Ebben megállapították, hogy a Nyugat-Fehéroroszországban és Nyugat-Ukrajnában lévő lengyel hadifoglyok (14 736 személy, 97%-uk lengyel), valamint a börtönben raboskodók (18 632 személy, ebből 1207 katonatiszt, összesen 57%-uk lengyel): „a szovjet hatalom elkötelezett ellenségei és a megjavulás reményével nem kecsegtető személyek”, ezért az NKVD indokoltnak tartja:

    14 700 hadifogoly és 11 000 rab agyonlövését (anélkül, hogy az elítélteket felszólítanák, bemutatnák nekik a vádakat, vagy bármilyen határozat születne a nyomozás lezárásáról és vádirat kiadásáról)”

    Az ellenfél fegyvertelen katonáinak hátulról való legyilkolása, majd az ellenfélre kenése notórius orosz szokás.
    Nem lennék meglepve, ha most is erről volna szó, ha igaz egyáltalán, hogy fegyverüket már letett ukrán katonákat gyilkoltak meg.

  13. Tisztelt Minato
    Eddig azt hittem „Minato Namikaze” vagy.

    Csak most esett le a tantusz: inkább „mi Nato” vagy.
    Legalább ott jól fizetnek? Mert én nemhogy ingyen teszem, hanem ahogy Tibor bá’ figyelmeztet:
    A tüzzel játszom!

  14. Az oroszoknak nem érdeke, hogy ne adják meg magukat az ukrán hadsereg tagjai. Sőt, biztatásul nagy dobra verték, ahogyan az Azovstal-ból busszal elszállították azokat katonákat, akik igencsak sárosak voltak. A másik oldalon persze nyilván tiltott a dezertálás, van olyan egységük is, akik el is végzik ezt a feladatot.
    De a civilek sem számítanak, igaz ezek oroszok, „nem kár értük”.

    „A milícia szerint az ukrán hadsereg ágyúzta a reggel megnyitott humanitárius folyosót, amelyen keresztül a civileket konvojban szállították volna el Szvatovébe. A tájékoztatás szerint az Azot (Nitrogén) üzem földalatti helyiségeiben rekedt emberek az ukrán oldalról érkező tűz miatt öt napja még vízért sem tudták elhagyni a létesítményt. A népi milícia szerint a gyár területét reggel óta csak egy idős férfi hagyta el, de csak véletlenül, mert nem volt tudomása a meghirdetett humanitárius folyosóról. Az illető azt mondta, hogy a létesítményben 70-75 helyi illetőségű civil tartózkodik, és az ukrán katonák nem szóltak nekik, hogy elmehetnének.”

    https://korkep.sk/cikkek/kulugyek/2022/06/15/meghiusult-a-civilek-evakualasa-a-szeverodonyecki-vegyiuzembol/

  15. https://www.cbsnews.com/news/nicaragua-gives-permission-for-russian-troops-to-enter-country/

    A CBS szombati adása: Nicaragua engedélyt ad Oroszországnak, hogy orosz csapatokat engedjen be az országba.

    „Ez egy rutinszerű – kétévente esedékes – eljárás a külföldi katonai személyzet ideiglenes befogadásáról szóló nicaraguai törvény elfogadására, amelynek célja az együttműködés fejlesztése különböző területeken, beleértve a humanitárius segítségnyújtást és a vészhelyzetekre való reagálást, a szervezett bűnözés és a kábítószer-kereskedelem elleni küzdelmet.”

  16. 15. Gyarmathy
    „1940. március 5-én a Szovjetunió belügyi népbiztosa, Lavrentyij Berija egy jegyzéket küldött Sztálinhoz, …ezért az NKVD indokoltnak tartja:”

    Amikor Zsukov lelőtte Lavrentij Beriát a Politikai Iroda ülésén, és Lázár Kaganovics Sztálin halála után elvesztette hatalmát, Kulikov pedig megölte az NKVD két moszkvai helyőrségét, a világ zsidóinak rossz arcuk volt…”

    Íme, a „KÖVETKEZŐ BIZONYÍTVÁNY”, hogy Putyin nem NWO globalista vagy cionista szimpatizáns vagy Chabad Lubavics.

    /http://stateofthenation.co/?p=119632//

  17. 20. L.S. gyönyörűen ömlik belőled az orosz propaganda meg az összeesküvéselméletek. Vagy saját jogon lehet alacsony IQ-d, vagy zsarolnak valamivel kelet felől? De az is lehet hogy csak egy chatbot ,vagy valami kinai AI bot vagy 🙂 Fizetni biztosan nem fizetnek ezért a színvonlaért, ehhez kétség nem férhet! 😉 🙂 Nekem legalább jól fizet a NATO hogy ide posztolgatok Tibor bához.

  18. 18. Bikkin,

    Lehet félreérthető voltam. Sztálin a németekre fogta a tömeggyilkosságot, miután 1943-ban kiderült a dolog. Majd a Szovjetúnió széthullása után Moszkva beismerte, hogy ők maguk tették.
    Aztán alaposan feltárták az ügy hátterét a történészek.

    L.S.

    Nyírták ők egymást is, meg a saját polgáraikat is tíz és százezerszámra.

    Berijja viszont megérdemelte, amit kapott. Nála mocskosabb féreg kevés volt ezen a földön.

    Hogy ki (volt) Putyin, arról meg biztosan lesz még sok alapos elemzés.

    Szerintem ez is elég jó:
    #https://www.youtube.com/watch?v=eQENiNJGR2I&t=33s

    (Bár azóta nyílván már lehetne hozzá írni néhány fejezetet).

  19. 21. Minato
    Örülök Neked.
    Remélem sokáig büszke leszel magadra.

  20. Mindnyájan olvashattátok Nógrádi György szavait: Az oroszok és az ukránok végighazudják a háborút! Remélem, a kormány biztonságpolitikai szakértőjének hisztek, vagy már az is elszajhult?
    Ezen a fórumon is többször volt már szó Gobbels 6 pontjáról és Chomsky 10 parancsolatáról, de úgy tűnik, hogy semmi fogadókészség nincs rá. Bezárkóztatok az álomvilágba, ahol az ukránok az aljas nácik, az oroszok pedig a békeharcosok. Komolyan irigylem azokat, akiket ez kielégít, sőt boldogok is, hogy ők vannak a jó oldalon. Irigylem, mert nincsenek kétségek, nem kell gondolkodni, mert már a propaganda elintézte számotokra.

    Kedves L.S. neked nincs félnivalód, mert a demokraták nem fenyegetik azon az oldalon állókat, ahol te vagy.

  21. 15.-22. Gyarmathy
    Gondolom nem vetted magadnak a fáradságot, hogy elolvasd amit belinkeltem:

    „Megjegyzés Kérjük, vegye figyelembe, hogy a következő bejegyzést a Google Fordító nagyjából az eredeti lengyel verzióból fordította le.

    Írta: LENGYEL INTELLIGENTSIA CLUB /https://www.klubinteligencjipolskiej.pl/

    Amelynek a mottója:

    KÜLDETÉS
    A NEMZETNEK SZÜKSÉGE VAN A SZELLEMRE ÉS AZ IGAZSÁGRA, MIVEL EZEK VEZETIK A SZABADSÁG, A JÓ ÉS A SZÉPSÉG UTJÁHOZ. HADD ÉBREDJEN AZ ALVÓK SZELLEME! SZÜKSÉGES ΗΟGY– HÍVOTT FELL C.K. NORWID – „NYERD MEG AZ IGAZSÁGOT”, „SZOLGÁLD AZ IGAZSÁGOT”, „HARCOLJ AZ IGAZSÁGGAL AZ IGAZSÁGÉRT”.

    KLUB INTELIGENCJI POLSKIEJ03/04/2022

    Czy Prezydent Władimir Putin jest globalistą i marionetką Chabad Lubawiczerów ? Dla domorosłych politykierów zaplątanych w „teorie spiskowe” i własne miazmaty umysłowe !

  22. L.S.-nek, általánosan

    Tisztelt L.S.!

    Csak egy rövid üzenetem van a számodra, nem kell se többet, se kevesebbet mondanom: सत्याग्रह

    Sok kitartást, jó utat!

  23. 26. Zsolt
    सत्याग्रह
    Sok kitartást, jó utat!”

    Tisztelt Zsolt
    Kösz szépen, ezt teszem már amennyire csak tőlem telik.

    Gandhi szerint: सत्याग्रह
    Gyökere az igazsághoz való ragaszkodás, tehát az igazság-erő. Szeretet-erőnek vagy lélek-erőnek is neveztem. A satyagraha alkalmazása során a legkorábbi szakaszokban felfedeztem, hogy az igazságra való törekvés nem ismeri el az ellenféllel szembeni erőszakot, hanem türelem és együttérzés által kell leszoktatni a tévedésről. Mert ami az egyik számára igazságnak tűnik, az a másik számára tévedésnek tűnhet. A türelem pedig önszenvedést jelent. Tehát a doktrína az igazság igazolását jelentette, nem az ellenfélnek, hanem saját magunknak okozott szenvedés által.

  24. 24: Nógrádi György szava nem mérvadó, többször cáfolták állításait, valódi tudományos kutatói munkát nem végzett sosem. Tehát szavait illik kritikával fogadni. Az pedig történelmi tény, hogy a harcban álló felek propagandát tolnak, hazudnak ha kell, megmasítanak, felnagyítanak dolgokat, ehhez nem kell tudományos fokozat.
    25-27: LS, Zsolt, mindazonáltal valami értelmesebb dolgot is posztolhatnátok ide a témában mint hogy ajurvedikusan tisztára nyaljátok egymás hátsó felét 🙂

  25. 28. – Minato –

    Úgy veszem észre, hogy nem ment át számodra a Nógrádi említésében ott lévő szarkazmus. Nógrádi életében először mondott igazat és nem csak erről a háborúról, hanem a háborúkról általában is. Ami még érdekes, hogy a magyar kormány biztonságpolitikusa „háború”-ról beszél.

  26. 24:
    „Ezen a fórumon is többször volt már szó Gobbels 6 pontjáról és Chomsky 10 parancsolatáról, de úgy tűnik, hogy semmi fogadókészség nincs rá. Bezárkóztatok az álomvilágba, ahol az ukránok az aljas nácik, az oroszok pedig a békeharcosok.”

    Inkább úgy tűnik, hogy ti zárkóztatok be a nyugat és az azt kiszolgáló szajha média által kreált „hiteles” álomvilágba. Aki megpróbál rámutatni a „hiteles” álomvilág hibáira, azt vagy figyelmen kívül hagyjátok vagy egyszerűen csak orosz bérencnek nevezitek.
    Zárásként idéznék egy klasszikust:
    „Komolyan irigylem azokat, akiket ez kielégít, sőt boldogok is, hogy ők vannak a jó oldalon. Irigylem, mert nincsenek kétségek, nem kell gondolkodni, mert már a propaganda elintézte számotokra.”

  27. Mindenki úgy gondolja, egy alteregó csak arra való, ha beteg a nagyfőnök vagy veszély esetén helyettesítsen.
    Ha vezetőként lenne hasonmásom, arra is használnám, hogy kicsalogassam az ellenségeimet a fényre.
    A beteg hasonmást mutogatnám, korházba vitetném, ha úgy ítélem meg, kómába tetetném. Had bátorodjanak fel az ellenségeim.

    Nyilván nem én gondoltam erre először és ezen a szemüvegen át nézve az Angol titkosszolgálat ilyen irányú ténykedését, fogadjuk el egy pillanatra, hogy nem hülyék gyülekezete, Putyinnak kedvez az elme és fizikai gyengeségéről szóló titkosszolgálati hírek napi szintű sulykolása.
    Épp mint az a blődség amit Ukrajnának nyomatnak.
    Még néhány pillanat és Oroszország összeomlik, katonái szétszaladnak, azért is mert elfelejtettek magukkal vizet vinni és szomjanhalnak.

    Az Angolok határozottan az oroszokkal vannak.
    Az utóbbi egy év legnagyobb erősödését a dollárral szemben a rubel érte el.
    A szankciók működnek. 🙂
    A lengyelek nem vesznek orosz gázt, mert nem akarják támogatni Putyint.
    Ezért Németországtól veszik, akiknek viszont Oroszországból jön a gáz. De egyébként is nem kell az EU-nak az orosz gáz, mert okosba megoldjuk máshonnan.
    De ha nem kell, akkor most mért háborognak, hogy lecsökkent a Németországba küldött gáz mennyisége? Ott a vadonat új vezeték, mért nem üzemelik be. Ja, azt szankció tiltja.

    Röviden a gázról.
    A rohadt oroszok megbízhatatlanok. (Igaz, ötven évig nem volt gond)
    A szemét oroszok gáza nem kell.
    Illetve kell, de csak addig, míg más forrás nem fedezi a szükségletet, akkor viszont lapátra tesszük ket.
    Ezt az aljas oroszoknak meg is mondtuk.
    Erre ez a mocsok orosz hamarabb csökkentette a mennyiséget, mint hogy feltölthettük volna a tározóinkat.
    A szankciókkal az oroszokkal kötött összes szerződést már felrúgtuk. Banki tranzakcióikat szanáltuk, pénzüket lenyúltuk. Erre mit merészeltek lépni?
    Csak ott és úgy fizethetnek az olajért és gázért a szankciózók ahogy azt Oroszország előírja.
    Az szép lett volna, ha jött volna továbbra is a gáz és az olaj, majd abba a bankba fizetünk ahonnan nem tudja orosz partner kivenni a pénzét a szankciók miatt.
    Még egy kis EU erőfeszítés és a tél nagyon hideg lesz sokunknak és az üzemanyag és egyéb szankciók földbe állítják az EU gazdaságát.

  28. 31 – Károly

    Jók a meglátásaid. Ha eléred, hogy az ellenfeled lebecsüljön, a győzelem máris sokkal közelebb kerül. A fényre kicsalogatás meg a belső, oroszországi ellenfelekre duplán érvényes!

    Csak két „sportos” megjegyzést fűznék még hozzá a dologhoz:

    1. Az emberek még arról a trivialitásról is megfeledkeznek, hogy Putyin kedvenc sportja a dzsúdó. Nem mintha ez volna a legmeghatározóbb ebben az egész cécóban, de ezt is figyelembe kellene venni, mert a cselgáncsnak bizony van egy filozófiája is.

    2. A sakk. Ebben az oroszok mindig is erősek voltak. A kérdés csak az, hogy mennyi lépéssel járnak gondolatban a nyugatiak előtt. Nem hiszem, hogy csak eggyel.

    Akinek még maradt egy kis esze Nyugaton, ezt már észrevette. Mondjuk Kissinger, de Macron is, lásd az utolsó beszédét Romániában.

  29. 31. Károly,

    „Az utóbbi egy év legnagyobb erősödését a dollárral szemben a rubel érte el.”

    Próbálj meg rubelt eladni. Nem lesz egyszerű és ha sikerül is kb. 180 – 200 rubelt kell majd adnod egy dollárért. Legalábbis én így tudom.
    Oroszországban, orosz számlatulajdonosként sem jobb a helyzet, akinek csak rubelszámlája van.

    Ha rubeled van, akkor olyasmi a helyzet, mint a szocialista időkben. Olcsó volt a dollár meg a banán is, csak nem lehetett kapni.

    „A lengyelek nem vesznek orosz gázt, mert nem akarják támogatni Putyint.”

    Tudtommal Putyin rúgta fel a szerződést azzal, hogy a szerződésben lefektetettekkel ellentétben rubelben való fizetést követelt és mivel nem kapta meg, így ő állítatta le a gázszállítást a lengyeleknek.

    Picit homályos a látásod kedves Károly. Valahogy te sem látod azt a nyílvánvaló tényt, hogy Oroszország nekiesett és le akar taposni egy 40 milliós országot Európa keleti felén. Arról nem is beszélve, hogy mi történne azután, ha ez sikerülne neki.

  30. 35 – Gyarmathy:
    ” Arról nem is beszélve, hogy mi történne azután, ha ez sikerülne neki.” Semmi kétségem, te biztos tudod. Meg se állnának az English Channel-ig.

  31. Gyarmathy

    „rubelben való fizetést követelt”
    Átsiklottál a tény fölött, hogy ahová addig az olaj, gáz pénzek érkeztek két magánfél szerződése alapján, azok a bankok politikai nyomásra zárolták az orosz vállalatok, magánemberek pénzét.

    Az orosz gázos izmozás arra volt válasz, mikor elkészült a tenger alatti vezeték, USA nyomásra a németek nem voltak partnerek a vezeték beüzemelésében. Háború még a láthatáron sem volt. Viszont volt Merkel titkos lehallgatása.

    Portfolio felületén olvastam erről a rubel erősödésről.

    A lengyelek talán a tárgy hó végéig szándékozták az orosz gázt vásárolni, de az oroszoknak a banki foglalások okán az a fura ötletük támadt, hogy közvetlen nekik kell fizetni. Merthogy más bankok mindjárt zárolták volna a gázért, olajért befolyó pénzeket.
    De itt sem a lényeget fogtad meg. A lengyelek a továbbiakban, mint akik nem finanszírozzák az oroszokat, német gázt vásárolnak. De a német gáz az igaziból orosz gáz. Ez a lényeg. A lengyelek továbbra is finanszírozzák a háborút.

    Az USA és EU elképesztő mennyiségű magánszerződést rúgott fel a szankcióival. Kizárólag azért, hogy rajtuk keresztül nyomást gyakoroljanak Putyinra.
    Csak egyet említek. Nem merik az orosz olajat szállító tankereket biztosítani. Mindegy milyen nemes célt szolgál ez az USA fenyegetés. Nemes cél és az USA egy mondatban oximoron.
    Parlamenti választásokat tartó ország lakóit azért semmizik ki, mert a választásokon nyert elnök megtámadta a szomszéd államot. Mégis mi a búbánatos köze van egy sportolónak, zenésznek egy magánembernek, cégnek Putyin háborújához?

    Van ember aki elhiszi a nyugat előélete alapján, hogy most a nem is tudom milyen egyetemes emberi értékek megvédése érdekében cselekszik?
    A hiszékenységnek is van határa.

  32. 2022 febr. 23-ai hír
    „Nem okoz bajt Németországban az Északi Áramlat 2 földgázvezeték üzembe helyezésének felfüggesztése, a kormány gondoskodott az ellátás biztonságáról – mondta Robert Habeck, a szövetségi kormány gazdasági minisztere egy szerdai interjúban.”

    2022 június 16.
    „EU orosz nagykövete szerint ez „katasztrofális” lenne Németország számára.”

  33. Vajon mennyire véletlenek az egyidőleg elindult tüzek?

    A diplomáciai patthelyzet és a két Észak-Oroszországi és Texasi robbanás kombinációja immár huszonnégy órája okozza a földgáz árának ugrásszerű megugrását világszerte, és ismeretlen következményekkel járó új túsz-spirálba sodorja a nemzetközi energiapiacot.

    Szerda óta lángokban áll a Freeport, Texas hatalmas gáz-cseppfolyósító üzeme, amely a Közép-Európai és az Egyesült Királyság piacát látja el LNG-vel.
    Szinte ezzel egy időben felrobbant egy csővezeték az ország legnagyobb mezőjének otthont adó Észak-Oroszországi gázszivattyú üzemben. Ez a gázmező látja el az Európai piacot, de Kína kolosszális piacát is.

    A szénhidrogén-piaci szakértők azt gyanítják, hogy a Gazprom azon döntése mögött, hogy a Közép-Európai piacát 33%-kal csökkenti a földgáz ellátását az Északi Áramlat 1 vezetékben az Oroszországi mezőn kitört tűz beláthatatlan következményeire vezethető vissza.

    A két baleset kombinációja hozzájárult a gázár megugrásához, amely megawattóránkénti 70 és 80 dollárról 120 dollárra megawattóránként az egekbe szökött.

    Vannak ennél még rosszabb hirek is:

    Senki sem tudja pontosan, hogyan és mikor normalizálják a veszteségeket, és állítják helyre a gáz- és cseppfolyósított LNG-ellátást az európai és a kínai piacon. Ami a szabadkikötő telepítését illeti, az első becslések szerint az újbóli megnyitását ez év végére tervezik. Az Észak-Oroszországi gázlelőhelyre még nincs becslés…

    https://www.zougla.gr/money/article/dio-ekriksis-kratoun-se-omiria-tin-pagosmia-agora/

  34. 40 – L.S.

    Újra és újra elő kell venni és leporolni azt a korábban már itt felvetett elméletet, hogy igazából az amerikaik és az oroszok még a februári események előtt megegyeztek. Plusz vannak olyanok, akik meg ezt nem hajlandóak tudomásul venni.
    Ez nagyon sok mindent megmagyarázna.

    Ez egy lehetőség, nem a Szentírás, de érdemes mindig észben tartani ezt a forgatókönyvet.

  35. 41 – Zsolt:
    A kedvedért szívesen megtanulnék oroszul, de az én koromban ez már nem megy.

  36. 41 – Tibor bá´

    Ezt bóknak veszem, köszönöm!

    Egy fonák helyzetre van egy rövid vicc is:

    -Do you speak English?
    – Eee…
    – Уже не надо!

  37. Gyarmathy
    „Tudtommal Putyin rúgta fel a szerződést azzal, hogy a szerződésben lefektetettekkel ellentétben rubelben való fizetést követelt és mivel nem kapta meg, így ő állítatta le a gázszállítást a lengyeleknek.”

    Amint Károly is írta, hogy minek után az oroszoknak gázért fizetett pénzt a nyugat lefoglalta (lenyúlta) folyamatosan, persze, hogy nem hülyék ingyen szállítani.

    „Picit homályos a látásod kedves Károly. Valahogy te sem látod azt a nyílvánvaló tényt, hogy Oroszország nekiesett és le akar taposni egy 40 milliós országot Európa keleti felén. Arról nem is beszélve, hogy mi történne azután, ha ez sikerülne neki.”

    Ukrajna, előbb vagy utóbb meglesz nekik, a további lépéseik kérdésesek. Na azt, hogy majd mi fog történni, akkor amikor odáig érünk időben, megtudjuk.

    41. Zsolt
    Nagyon úgy néz ki, hogy tényleg egy ilyen háttér alkuval állunk szemben.
    Ha csak abból indulunk ki, amit Samuel Huntington írt 30 éve a civilizációs törésvonalakról, teljes mértékben elképzelhető ez a rendezés.
    Van egy fórumon egy Hóbagoly nevű fickó, aki vagy 5 éve folyamatosan arról ír, hogy miként fogja az USA az orosszal közösen Németországot lerendezni, most már véglegesen. Véleménye szerint az USA katonáinak Európába történő átcsoportosítása nem is annyira az orosz ellen, mint a német ellen irányul. Mindenki röhögött rajta, hogy hát miként is, amikor a németek már ki vannak herélve nemzetügyileg, meg hadseregük sincs. Most már egyre kevésbé teszik ezt, annak tükrében, hogy a német bejelentette a gigafegyverkezését. Sok zavaros volt abban amit írt, de utólag sok dologról bebizonyosodott, hogy nem csak egy lázálom szülte gondolat.
    Ezen kívül már nagyon rég óta azt mondja, hogy az USA a Kína elleni orosz támogatásért cserébe lemond K-Európáról.
    Majd meglátjuk.
    Én inkább hiszem azt, hogy a Huntington vonal (keleti és nyugati kereszténység találkozása) lesz a határ. Ebben az esetben a románok lesznek bajban, mert Erdély mindig is a nyugati kereszténység része volt, csak az elmúlt 100 évben vetette meg igazán a lábát arra felé az ortodoxia (na de ez is orvosolható, ha áttérnek a görög-katolikus vallásra).
    És az sem lehet véletlen, hogy a valamikori lengyel területeket, amik most Ukrajnához tartoznak és nyugati keresztény területek voltak a történelem során, Lengyelország – a pletykák szerint – békefenntartás címén megszállni tervezi. Ha ez is bejön, akkor a Balti államoktól Lemberg vonal mentén le a Kárpátok gerincéig, onnan pedig Horvátország határvonalán menne végig az új befolyási övezetek közötti határ.
    Egy biztos. Nagyon nagy geopolitikai tektonikai mozgások lesznek 2030-ig.

  38. 44 – Bendegúz

    Egy másik posztban írtam, hogy nem lenne logikus lépés az oroszoktól, ha Kelet-Európáért cserébe Kínával rúgnál össze a port. Kelet-Szibéria a Föld kincsesládája, az oroszoknak ez nettó veszteséges üzlet lenne.

    Ha nagyon durva lesz a helyzet Európában, csak két tél kell, és az oroszoknak nem csak egész Ukrajnát fogják odaadni, hanem az egész volt európai KGST országokat is, ha kell. Az oroszoknak meg Közép-Európa nem kell, csak annyi, hogy ne legyenek ellenséges ez a régió velük szemben, nem lesz itt semmi orosz bevonulás, csak a kapcsolatok normalizálása. Ez az optimista forgatókönyv, remélhetőleg így lesz! Az amerikaiknak nem marad elég erőforrásuk, hogy finanszírozzák a hadseregük állomásoztatását világszerte. Valahol ott maradnak, valahonnan meg majd elhúznak, fokozatosan egyre több helyről. Csak idő kérdése, hogy számukra újra Közép- és Dél-Amerika legyen a legfontosabb, jobb esetben még a csendes-óceániai térség egyes részei.

    A globalizált világ blokkokra szakad, valutaövezetekre. A kérdés az, hogy Európában hol lesz a törésvonal… Németország fontossága sem kérdéses, a végkifejlet, szerintem, még képlékeny.

    Samuel Huntingtont érdemes olvasni, „A civilizációk összecsapása” kimondottan jó könyv. Oswald Spengler is remek, annyi, hogy régebbi a fő műve, de a pasas rendkívül intelligens volt.

  39. „Az oroszoknak meg Közép-Európa nem kell, csak annyi, hogy ne legyenek ellenséges ez a régió velük szemben”

    Ez a lényeg. Ne legyen K-Európa ellenséges.
    A bibi, hogy azt csak úgy tudja elérni, hogy szemimegszállást eszközöl, azaz saját érdekszférájába vonja nevezetteket, éppen úgy mint nyugat tesz most. Ellenkező esetben, főleg román lengyel viszonylatban nincs olyan, hogy nem ellenségesek. Ezek már az anyatejjel az oroszellenességet (plusz, a románok a 1% zsírral a magyarellenességet) szívják magukba.
    Egyébként én is úgy gondolom, hogy megelégszenek a tisztán ortodox területekkel, a többi mehet nyugatra, ahová egyébként is tartozik mentalitása okán.
    Ezek után csak az lesz a kérdés, hogy mi vagy a románok járnak jobban? Mi megkapjuk a gender/woke/multikulti őrületet aminek egy nagy osztozás után már nem fogunk tudni ellenállni és feloldódunk a nagy európai nemzetek katyvaszában, míg a románok a tradicionalista keleten – igaz alacsonyabb életszínvonalon – megtartják vallásukat nemzetüket és mint nemzet létezni fognak a jövőben. Nagy kérdés!

  40. Kíváncsi leszek, hogy a németországi médiák vajon JÚLIUS első-második hetében ki fogják hirdetni a SZÜKSÉGÁLLAPOTOT a földgáz miatt?

    (fűtés, villany, vegyipar?)

  41. A Pápa be fogja jelenteni lemondását. A bíborosok és az újságírók Rómába siettek.
    Van Alon Anawa rabbi híres értelmezése a Talmud egyes szakaszairól (Szanhedrin 21a), amely szerint a Végees Napok végén a Vatikán lesz a Földközi-tenger feneke.

    És ennek fényében egy Péter nevű ember érkezése a Szentszékbe néhány epikus geológiai katasztrófával is kecsegtet..”!

    Ο Πάπας πρόκειται να ανακοινώσει την παραίτησή του. Καρδινάλιοι και δημοσιογράφοι έσπευσαν στη Ρώμη.

  42. A Nyugaton sugárzott alternatív média szerint a rendszerszintű média hatalmát veszti!
    Vajon közeledik az idő, amikor az internacionalisták a politikusokat és az újságírókat átadják -feláldozzák – a világnak, hogy az általuk előkészitett vezetőt az igazságot hozó bolygó megmentőjeként mutassák be???

    A brit újságíró, Paul Watson szerint:

    „A CNN az összeomlás szélén áll, mivel a híradók nézettsége folyamatosan csökken.
    Átlagosan mindössze 178 000 nézőjük van, 25 és 54 közötti fő demográfiai mutatókkal.Ez 63 százalékos összeomlást jelent az egy évvel ezelőttihez képest.
    „A hírek nem sokkal jobbak a hagyományos médiával: az Amerikaiak mindössze 26%-a mondta azt a Reuters új közvélemény-kutatásában, hogy megbízik a mainstream médiában.”

    /https://rumble.com/v19l6jr–cnn-.html/
    Το CNN βρίσκεται σε μεγάλο πρόβλημα

  43. BÁBOK, és mutogatják nekünk!
    SUPER BIDEN elárulta magát!

    Ezek húznak újjat Putyinnal?

    Ők az Új Rend bábjai, és örülnek neki! A nyugati politikusok, élükön az elgyerekesedett Bidennel, egyre jobban (szándékosan ???) esnek a világ szeme elé.
    A közösségi médiában már körbejárt videón az amerikai elnök büszkén mutatta a kameráknak a különleges kártyát, amelyen az általuk adott parancsok szerepeltek!

    – Menjen a Roosevelt Hallba, és üdvözölje a résztvevőket!

    -„Üljél le a TE HELYEDBEN”,

    -„Tegyél egy rövid, 2 perces nyilatkozatot”

    -„Menj el!”

    Csak néhány a felsorolt ​​parancsok közül!

    És mindez egy egyszerű találkozóhoz újságírókkal egy szobában! Kíváncsiak vagyunk, vajon más kártyák, amelyek a Fehér Házban vannak, emlékeztetik-e őt arra, hogy mikor és hogyan… kell önkiszolgálni önmagát!?

    Az eseményt az Orosz külügyminiszter mindig maró képviselője, Maria Zakharova is kommentálta Telegram csatornáján:
    „Innovációk a médiában. Utasítások az Egyesült Államok elnökének önkizsákmányolására amit Joe Biden mindig magánál tart. A legfontosabb dolog hiányzik – az utolsó sor a „The End” szóval.

    https://rumble.com/v19nsjn-76692803.html
    BIDEN bábu

  44. A német gazdasági minisztérium azt javasolja a kritikus infrastruktúrákat üzemeltető cégeknek, hogy a gázhiány miatt biztosítsanak maguknak áramfejlesztő berendezéseket legalább 3 – 8 napra elegendő üzemanyaggal.

    Továbbá Moldovával felmondja a szerződését a Gazprom…

    Minél több fegyvert kap Kijev a NATO-tól, annál melegebb lesz a Közel-Keleten…nemrég befűtöttek a szuhojok az Al – Tanf ()szír-iraki-jordán() amerikai légibázisnak, valószínűleg erre utalt „Csaba81” egy másik posztban.

  45. 52 – János

    Mit vitt az orosz gép Baselba? Aranyat? Talán.
    S mit vitt vissza Oroszországba? Vagy mit és kiket?

    Kerülővel érkezett, Észak-Afrikán keresztül, de a franciák és a svájciak nem kekeckedtek, fontosnak ítélték…

  46. 53…Zsolt

    Nagy kerülővel ment az orosz kormányzati repülőgép (RA-96018) a török, majd afrikai légtéren keresztül Svájcba, mert az Európa Tanácsból márciusban kilépett Oroszország.
    Így vitték haza az orosz diplomatákat és a kisegítő csoportok egy részét.
    2022. 07.06.-án.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük