(3872) Kilátások

Tibor bá’ elképelése online

 


89. Útban a 90. felé

Február 24. óta naponta nyilatkozik Valaki (így nagybetűvel), aki iparkodik meggyőzni minket, hogy Putyin nem fog az atomhoz nyúlni. Közben arról tudósítanak, hogy az ukránok az egyik harcot a másik tán nyerik. Az oroszok veszítenek, repülőt, ágyút, tankot, de még tábornokokat is. Na jó, de mik a kilátások?

Véleményem szerint Biden meg akarja nyerni a háborút, Putyin pedig nem akarja elveszíteni. Ezek ketten egy olyan pókert játszanak, ahol egyik fél se dobja be a lapokat, mindegyik tovább emeli a tétet.

Biden könnyen emeli a tétet, mert országa távol van a színtértől. Putyin pedig kénytelen emelni, mert országa közel van a színtérhez.

A probléma az, hogy a tétek tetején a hidrogénbomba csücsül, és ha elérünk odáig, hozzá kell nyúlni. Az eszkalációt Putyin nem tudja leállítani, Biden pedig (egyenlőre) nem hajlandó. Közben azt hangoztatják, hogy Putyin nem fog hozzányúlni.

Ezt Putyin nagyon elszúrta gyengeségével. Amikor, a törökök lelőtték a vadászgépét, mert 2 percig török légtérben volt, Putyin lenyelte. Amikor, amerikai segítséggel elsüllyesztették a Moszkva nevű csatahajóját, Putyin lenyelte. A putyini vörös vonal hiteltelenné vált. Biden nem fog megállni, mert azt se tudja, hol kellene. Putyin kényszerhelyzetbe fog kerüli, és meg kell lépnie a termonukleáris opciót. Ha azt is fél seggel csinálja, akkor alapos válaszcsapást kell elszenvednie, de abban már nem leszünk érdekeltek.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

45 gondolat erről: „(3872) Kilátások

  1. Putyin így, Putyin úgy, Putyin amúgy, ha nem hagyják nyerni, akkor mindenki megdöglik. Mert Putyin..

    Amint Putyin kiadna egy atomtámadási parancsot, pontosan tudja mindenki (aki a környezetében van és akiknek végre kellene hajtani) hogy kimondta rájuk, a családjukra, az unokáikra a biztos és végleges pusztulást.

    Elég valószínűtlen, hogy Putyin egy ilyet végre tudna hajtatni úgy, hogy az ellenfél nem támad atommal. Oroszoroszágban a háború szót Ukrajna kapcsán nem szabad kimondani.
    Vajon az atomtámadást ki meri majd mondani?
    És ha igen, végre lesz hajtva?
    A putyini vörös vonal egy blöff.

    Vannak más, ennél sokkal, de sokkal valószínűbb forgatókönyvek is.

    Az atomháború esélye szerintem továbbra is zéró.

  2. Az egész világ érdeke a béke.
    Magyarországé is.
    Nem vagyunk érdekeltek abban, hogy Putyin atomcsapást alkalmazzon.
    Az árnyaltabb véleményalkotás nem jelentheti azt, hogy az erdőtől nem látjuk a fát.
    Putyin és Oroszország fegyveres agresszorok.
    A háborújuk nem igazságos !
    Millióknak rengeteg kárt és szenvedést okoz.
    Az enyhítő körülmények jelentéktelenek.
    Ezt az egyetlen helyes értékelést, nem kéne relativizálni !

  3. 3

    Az elmúlt évtizedekben az Egyesült Államok melyik háborúja volt igazságos? Hol volt nála a jogos önvédelem? Mennyivel igazságosabb a pusztán erőn alapuló egy pólusú világrend mint a nemzetközi jog uralma?

  4. 1 – Gyarmathy:
    Ha valamiktől valóban félünk, a legegyszerűbb kijelenten, hogy nem létezik.
    Putyin nem hajlandó veszíteni. Ha erősen vesztése áll, hozzányúl bármihez. És nem ő az egyetlen emberi lény, aki így tenne. Ezt tudom kellemetlen belátni, de egy „értelmes” embernek kötelező.
    Különben, nem kell beszarni, Putyin nyerni fog.

  5. Mondjuk az elég durva lenne ha Putyin indítani akarná az atomot, évtizedekig csak pihentek ezek az atomtöltetek illetve cserélték őket újabbakra , rá költöttek x milliárd dollárt és a végén amikor Putler kiadja a parancsot egyszerűen ez az ember nem nyomná meg a gombot aki alatta van 😀 Ez így hülyeség. Putler akkor meg megnyomatná mással a gombot.Az meg megint hülyeség hogy a Putler alatt lévő embernek is van családja és nem akar meghalni.Hát egy egyszerű mezei katona tisztában van azzal ha csak egy tankot vezet hogy az első nap kilőhetik és meghalhat.Akkor egy ilyen atomprotokollnál nem hinném hogy olyan ember lenne odatéve hogy ne lenne annyi vér a pucájában hogy nem nyomja meg a gombot mert félti a családját.

    Persze érdekes hogy a folyamatos szankciók és fegyverszállímányok ellenére még nem indította az atomot. Fene tudja lehet hogy vár még Putler.Lehet a nyarat még szabadon akarja tölteni rövidnadrágban odakint a villája erdejében koktélozgatva.
    Ha majd jön a rossz idő és a tél és amúgy is be kell húzódni ( a bunkerba) majd lehet akkor indítja 😀
    Putyin döntésében egyéni dolgok is lehetnek szerintem: pl a családja biztonságban van e , lenne e az atom után még kapcsolata bárkivel, tisztekkel, stb..vagy csak egy bunkerban lenne egy kiszolgáló személyzettel.Éppen fáj e valamilye vagy beteg e Putler.Szereti e a családját és szoros kötelék köti hozzá vagy nem és épp egy bunkerben is ellenne, mennyit jelent neki a területszerzés és az hogy megalázzák az amerikai fegyverszállítmányokkal. Régi háborús eszmék vezérlik e a gondolatait? Sokat olvasott a nagy cárokról és hódiító háborúikról.
    Lehet amúgy is kíváncsi egy atomháborúra , bolygatja a fantáziáját, mert még senki sem indított ilyet 😀 . Amúgy meg nem lkell azt hinni hogy totál atomháború lesz.Szerintem simán elképzelhető hogy bevetnek egy kisebbet de pl. a nato nem mer visszlőni mert eszkalálódhat a dolog.Ha azt nézzük óvatos is mindkét fél , mert az itt olvasott elméletek szerint is már totális atomháborúnak kellett volna lennie mégsem merte senki meglépni.

    Persze az is kérdés hogy Putler mikor érzi hogy vesztésre áll? Mondjuk amerika küld ukrajnának egy pár nagyobb fegyvert ettől még lehet nem érzi hogy veszít.De mi van ha mondjuk 2 hónap alatt kilövögetik a tankjai nagy részét az ukránok
    és szinte nem marad más fegyver csak a piros gomb 😀
    Amúgy úgy hallottam hogy nagyon sok orosz tankot kilőnek úgy hogy egy sima drónnal éjszaka a tank fölé visznek egy rakétát és ráejtik. Namost mivan ha ezt megcsinálják 5000-szer és elfogynak az orosz tankok?

  6. Putyin vesztése relatív. Ukrajnában veszíthet, elképzelhető. Oroszországi uralmát nem feltétlenül bukja el evvel, hiszen elnyomja az ellenvéleményeket már úgyis a végletekig.
    Ha mindent feltenne erre a lapra, akkor miért nincs hadüzenet? Rögtön vihetné Ukrajnába az egész haderejét.
    Nekem ez nem úgy néz ki, mint aki erre mindent feltett volna, és a következő lépés már az atom lenne.

    És akik még kellenek az atom indításához, vajon hivatalos háború nélkül, pláne oroszország területére nem átfolyva, tényleg a biztos halált választanák?

  7. Tibor ba’
    Putyin a törökökkel szemben nem gyengeséget mutatott, amikor nem vagdalkozott az orosz gép lelovesekorm . Megtalálta a módját, hogy megtérdeltesse a kevély és pimasz Erdogánt, aki szabályos canossat járt nála. Azt is elérte, hogy a török figyelembe veszi őt katonailag, és alkalmazkodik Szíriában, ha azt Putyin úgy látja jónak.
    Ami a NATO szerepet illeti a Moszkva kilövése én: bizonyos, hogy volt. Ám az USA is sok helyen foghat9 a világban, Irákban, Izraelnek keresztül, de még Ukrajnában is. Jelenleg évtizedes USA pozíciók számolodnak fel Ukrajnában, katonai, gazdasági téren ….elég komoly veszteségük van ott.
    Én azokkal értek egyet, akik szerint ki lesz egyenlitve a Moszkva hadihajó is….ahogy Ukrajnában kiegyenlítettek az orosz Wagneresek élőero veszteséget Szíriában. Putyin nem felejt…..ez közismert. Azokra én nem számítok, mert az oroszok képesek hagyományos fegyverekkel is lenyomni az ukránokat. Nem villamsebesen, de biztosan. Szimpla matek.
    Jelenleg az Ukrajnában lévő ukrán főerők felmorzsolasa folyik. Ahogy ez megvan, nem nagyon marad komoly védelme az ukránoknak. Putyin pedig szerintem minden értéket el fog venni: a tengerpartot, kikötőket, a kelet ukrajnai nyersanyagokat ….S ha nincs felé értelmes tárgyalás, el fog menni kijevig. A nyugat- miután gyakorlatilag minden gazdasági eszközét MÁR bevetette az oroszok ellen- nem tud fogást találni rajta. Főleg, hogy gazdasági téren most a nyugati veszteségek megélése következik, naponta jobban fáj nekik a gazdasági háborúk visszahatása. Ma a nyugati világ nyersanyag forrása jórészt az oroszoknak van. A gabona élelmiszer oda került. Acél, fa, egyéb nélkülözhetetlen anyagok: dettó. A szankciók hatásai jobban sújtják a nyugatot, mint az oroszokat. A nyugat kínjában orosz civilek vagyontárgyait lopja el: de ezzel nem tudja kompenzálni a veszteséget. Ha Kína megmozdul, az USA nak fütyültek. Egy magyar származású osztrák nyugdíjas írta: az áprilisi rezsiszámlája magasabb volt, mint a nyugdíja: lehet, el kell adni a házat. Nem véletlen, hogy manapság már az atlantisták irányából némi megegyezést szándék is elhangzik. Ahogy megy előre az orosz Ukrajnában, annál erőteljesebb lesz. Nem meglepő, hogy idáig nem láttunk példát arra, hogy a szajha média a békéről beszélt volna …csak háborús uszítás és az ukránok felfegyverzése dőlt belőlük. Ám a pillanatnyi kapzsi érdek- a fegyverlobbi részéről – lassan kisebb haszonnal kecsegtet, mint a háború miatti globális válság. Az elégedetlenkedő tömeget még nem szereti az atlantista brigád ( se ).

  8. 6: „Putyin nyerni fog”

    Ez mit jelent? Annyiféle célt és követelést fogalmaztak már meg az oroszok, mi lesz z amit el fog érni szerinted? Hol áll meg ez az egész, amire azt lehet mondani, hogy „Putyin nyert” és ott valóban vége lesz-e a történetnek?
    A háborút úgy indították, hogy a cél egész Ukrajna demilitartizálása és „nácimentesítése”. Eljut idáig a sztori, és beletalál a 10-esbe Putyin a céltáblán? Vagy már azzal is nyer, ha elfoglalja a Donbasz maradékát, és Ukrajna egy tűzszünet érdekében lemond az egykori Keleti és Délkeleti területeiről (és persze a Krímről)? Már ezzel is területet nyer, de az eredeti célokhoz képest ez max 3 pontot ér…
    És akkor tényleg nyer, ha itt vége a fegyveres konfliktusnak, de egy új hidegháborúban elszigetelődik, és egy csomó embargó fennmarad?
    Esetleg a NATO összecsinálja magát Putyintól és kivonja az ex-szovjet érdekszférából a fegyvereit, ahogy követelte a „cár”?

  9. Senki sem fog atomot indítani. A NATO meg USA sem, főleg nem Putyin bármi okból is. Mert ha bárki indít, azonnal indít a másik és Putyin nem Kijevet fogja célozni, az elsők a Pentagon meg a fehér ház felett robbannak majd, persze a válaszcsapás azonnali lesz, egymás mellett fog elhúzni a moszkvai és a washingtoni nuke. Lehet hülyéskedni az elhárító fegyverekkel de 10-ből talán 1-2t tudnak majd leszedni.
    De itt nem a nyerés a lényeg. USA célja EU gazdasági tönkretétele, ezért húzza minnêl tovább a háborút és egész jól halad vele sajnos.

  10. Szerintem a „Nyugat” az Oroszokat nem tudja elszigetelni, hisz amit igazán akar, azt Kína, India, stb. kerülőúton úgyis megkapja. A nyugati szankciók meg kb.: úgy kezdődött, hogy orrával öklön ütött, szóval nem nekik fájnak igazán. A háború kimenetele pedig nem lehet kérdéses, csupán a szükséges idő az ismeretlen faktor.

  11. 13. Dolfin
    „USA célja EU gazdasági tönkretétele, ezért húzza minnêl tovább a háborút és egész jól halad vele sajnos.”

    Ezt én is így látom. Csak egy kis kiegészítést tennék hozzá.
    Vagyis, ha teljesen taccsra vágja az EU termelő kapacitását, akkor saját magát is tökön lövi, tudniillik, megszűnik egy kifosztható lokalitás (EU).
    Sokkal inkább valószínű (ez kifizetődőbb az USA-nak!), hogy a megroggyant csődközeli EU-s ipart bagóért felvásárolja, majd az neki fog dolgozni és a haszon megy az USA-ba, ezzel erősítve hatalmát. Valamennyi nyugati nagy márkanév USA tulajdonba kerül (ahogy pl. a VOLVO kínai tulajdonba – működik a gyár, de nem Svédországnak termeli a hasznot). Ennél jobban nem fogja tönkretenni a „szövetségessét”, elvégre nem akarhatja, hogy népi lázadások törtjenek ki, aminek a végén még őt is kipenderíthetik Európából.
    Vagyis, az lesz a nyugat európai államok sorsa, amit nekünk szántak/adtak a rendszerváltás ürügye alatt. Ahelyett, hogy segítettek volna talpra- és átállni, szépen a helyi árulókkal (pl. Magyarország viszonylatában: SzDSz, MSzP, meg a többi) kifosztották országainkat.
    Jó esetben összeszerelő üzemek lesznek ezek a valamikori gazdag és iparosodott nyugati államok. Na meg skanzen az amerikai turistáknak.
    De hát az univerzum rendjét nem lehet megerőszakolni. Ha kimozdítják, az inga mindig visszaleng.

    Apropó, ha az USA eléri célját és megszerzi olcsón az európai ipar feletti tulajdont, nagy valószínűséggel ki fog egyezni az orosszal és ismét lesz olcsó energia az „európai” iparnak.

  12. “A királyt a háború végén kell megölni”.
    CIA

    Ezért van még Putyin hatalmon. A háborút már azelőtt elvesztette, hogy orosz csapatok léptek Ukrajna földjére. Atomot pedig nem tud hatékonyan kilőni, mert 30 NATO országra kellene céloznia, a 30 NATO országnak pedig csak egy országra.

  13. 16:
    Kedves CIA ügynök!
    Tévedni tetszik. Itt nem imbecillisek vannak, bármi nem veszünk be. Putyin egyetlen gombnyomással 6000 nukleáris robbanó fejet tud szimultán elindítani 30 NATO ország felé. Jut mindenkinek bőven. — Ami a háború elvesztését illeti, nem mernék rá fogadni.

  14. 12 – Avatar

    “Putyin nyerni fog.”
    „Ez mit jelent?”

    Most jól figyelj, mert idehozok egy olyan szempontot, amiről sehol a magyar sajtóban eddig nem olvashattál, de még csak Európában is csak nagyon-nagyon kivételes helyeken lehet olvasni, tudomást szerezni erről a témában! És nem azért, mert kitaláció, hanem mert ezekről a dolgokról Nyugat- és Közép Európában egyszerűen szinte senki nem tud (persze, vannak kivételek) illetve nem is publikus nagyon a téma azok részéről, akik viszont értik a helyzetet.

    Most hagyom Ukrajnát, a harci eseményeket. Maga Oroszország a téma. Mit nyerhet Putyin és azok, akik őt támogatják?

    Megmondom: leszámolnak a legnagyobb ellenségükkel. Kik azok? A belső ellenség sokkal veszélyesebb, mint a külső! Oroszországot csak úgy lehet legyőzni, ha belülről van megfúrva, pontosan úgy, ahogy az a 90´- es évek elején ez megtörtént. A rendszer lényegében egy puskalövés nélkül omlott össze. A CIA maga lepődött meg a legjobban, csak olvass utána módszeresen!

    Mondjak neveket is? Mondok, de a sor egyébként rettentő hosszú és ezek emberei ott vannak az egész Föderáció apparátusaiban, gazdasági döntéshozó helyeken, az FSZB-ben, még a hadseregnél is, igaz ott, kisebbségben vannak.
    Kudrin, Sziluanov, Nabiullina, Golikova, Medinszkij, messze a teljesség igénye nélkül. A legnagyobb halról pár majd pár sorral lejjebb, de nézz utána ezeknek, ha van kedved, mindegyikük nagyon magas posztot tölt be!

    Az első logikus kérdés persze az, hogy ha ezt Putyin tudja, akkor miért nem intézi el őket azonnal, miért tartogat kígyókat a keblén?!
    Ezek az emberek nem önmagukban érdekesek csak, rengetegen tartoznak hozzájuk országszerte, minden létező felsőbb és alsó szinten. A vicc az, hogy Putyin a nemzetközi politikában sokkal nagyobb lehetőségekkel rendelkezik, mint odahaza. Tudom, ezt nagyon nehéz elhinni, mert hiszen Putyin diktátor, „cár”, Oroszországban az van, amit ő akar és kész! Ez hatalmas tévedés. Még Sztálin sem csinálhatta kizárólag azt, amit kigondolt egy olyan hatalmas országban, mint volt a Szovjetunió illetve a mostani Oroszország. Pedig Sztálinnak jóval nagyobb hatalma volt, ez gondolom senki egy pillanatra sem vitatja!
    Egyébként ennek az egésznek van egy nagy történelmi háttere is, ebbe most nem megyek bele.

    Igazából sokkal jobb az, ha Putyin valahogy rákényszeríti ezeket az embereket illetve korporatívista klánokat arra, hogy ne a külföldi érdekekben cselekedjenek, hanem Oroszország érdekében. Ezt az igazán nehéz elérni! Mert ezek az emberek egyáltalán nem viszonyulnak pozitívan az oroszokhoz, nekik a személyes érdekük mindent felülír, ha tíz- vagy százmillió orosz állampolgár pusztul bele, nekik az is belefér!

    „Tartsd közel a barátaidat, még közelebb az ellenségeidet.” Ezt csinálja Putyin. Akinek van múltja is és tudja, hogy mit jelent az, ha valaki mondjuk kettős ügynök… A többit rábízom a fantáziádra!

    Na és most egy igazi meglepi, ki tartozik/tartozott ehhez az igazán „fényes társasághoz”: nem más, mint maga Dmitrij Anatoljevics Medvegyev bácsi!
    Megsúgok valamit, amit ugyancsak kevesen sejtenek: a grúzok 2008-ban csak és kizárólag azért merték megtámadni az orosz békefenntartókat Dél-Oszétiában, mert Medvegyev megígérte nekik – Nicolas Sarkozy, akkor francia elnökön keresztül! -, hogy az oroszok nem fognak közbelépni. Csakhogy Putyin miniszterelnök hazaviharzott Pekingből és beleköpött a levesbe, úgyhogy szegény Szaakasvili mikor ezt megtudta, ugyancsak rágta a nyakkendőjét! Sarkozy meg a telefonban könyörgött Putyinnak, hogy ne „Vologya, ne csináld má´!”).
    Miért, valaki komolyan gondolja, hogy a kis Grúzia Medvegyev garanciája nélkül belement volna a málnásba?! Na persze, biztosan…

    Figyeled, hogy viselkedik ma Medvegyev? Keménykedik, aktívan írogat, hirtelen nagy orosz hazafi lett belőle a mostani ukrajnai események kapcsán. Kezdi érteni a dörgést, kezdi felfogni, hogy Putiynnak a helyzete a szilovikoknál stabil, az ottani kisebbségben levő tábornokokat söpri ki a legkönnyebben.
    Én magam továbbra se hiszek Medvegyevnek, de ma már kénytelen az orosz érdekeket védenie még neki is; ezek a mocsok nyugati szankciók ugyancsak érzékenyen érintett néhány orosz oligarchát is és elgondolkoztak rajta, hogy mi lesz a jobb út a jövőt tekintve!

    Mert egy kicsit nézzél jobban oda, mi történt Oroszországgal 2014 óta, amikor elkezdték ezeket a szankciókat bevezetni: gazdaságilag megerősödött. Nem csoda. Aki kicsit is konyít a közgazdaságtanhoz, akkor érti, hogy ezek a szankciók lényegében úgy működnek az oroszok szempontjából, mintha ők kemény gazdasági protekcionista politikát folytatnának, amit – marhára nem véletlenül! – keményen tiltanak a WTO szabályok! A végeredmény, hogy például az oroszok a búzát már nem veszik, hanem a legnagyobb exportőr lett belőlük, egyáltalán nem véletlen. És ezek a hatások messze csak nem a mezőgazdaságban csapódnak le!

    Sok volt itt az újdonság neked és másoknak is, lehet hitetlenkedni, engem nem zavar. Csak gondold jól át a dolgot, áss mélyre, ha van rá lehetőséged és utána mondd, hogy ezek baromságok!

    Szóval, többek között, ilyen hozadéka is lehet ennek az egész cécónák! Ezt is jelenti!

  15. 18 – Zsolt:
    A grúzokat az USA és Izrael bátorította, ha az emlékezetem nem csal.

  16. 19 – Tibor bá´

    Persze, mert tudták, hogy bátrak lehetnek a grúzok, hogy Vlagyikavkazból majd nem mozdul az orosz hadsereg! Ez a hír jött Párizsból.
    Miért, mit csináltak utána az amerikaiak meg izraeliek, hogy az oroszok reagáltak? Semmit. Előtte fegyvert szállítottak Tbiliszinek, majd bátorították őket, utána meg a médián keresztül mocskolták Oroszországot. Ennyit tettek.
    A grúzok meg elveszítették Dél-Oszétiát és Abháziát.

  17. 17 “Putyin egyetlen gombnyomással 6000 nukleáris robbanó fejet tud szimultán elindítani “

    Maradjunk a kb 300-nál, az reálisabb. (A többiből már elhordták az alkatrészeket). Ebből a 300-ból kb 250 darab kilotonnás, kisebb városokat, városrészeket tudna elpusztítani, de ezek jellemzően ballisztikus rakéták, nagy részét leszednék a levegőben.

  18. 22 – AgentCIA

    „Maradjunk a kb 300-nál, az reálisabb. (A többiből már elhordták az alkatrészeket).”

    Ha Langley-ben olyan hülyék, hogy ezt elhiszik, akkor már én is komolyan kezdek aggódni!
    De nem kezdek, mert szerintem meg a Pentagonban nem olyan hülyék az ottaniak, mint Langley-ben…

  19. 18. Zsolt

    Amit írtál én el tudom hinni. Akkora országban mint Oroszország, és annyi nemzetiséggel szinte biztos, hogy bőven vannak önkéntes és megvehető országárulók.
    Nekem az írásod alapján az Orosz Nemzeti Bank elnök asszonya ugrott be, aki véletlenül kint felejtette az orosz valutatartalék felét a nyugatiaknál, hogy aztán lefoglalják. Holott lett volna éppen elég ideje intézkedni, főleg még ha értesítették is időben. Ez a nagy kérdés. Mert ha igen, akkor átjátszotta az említett tartalékot, ha pedig nem szóltak neki a támadásról, annak is oka volt. Feltételezhetően, azon körökhöz tartozott, akik Oroszország ellen játszottak, így esetlegesen előre szivárogtatott volna.
    Minden estere még a háború kezdetén Putyin újra a nemzeti bankelnökének tette. Nagy játszmák mehetnek a háttérben.
    Arra is gondolok, hogy az USA a Kreml beépített embereire alapozta a gyors orosz felső vezetői szint összeomlását, aztán valami hiba csúszott a gépezetbe. Ha jól emlékszem az elején elég sok magas rangú embert elpucolt Putyin maga mellől.

  20. Pedig már megy a visszafelé pedálozás…

    Nemrég Kissinger dobta be, hogy Ukrajna adjon fel területeket, aztán a napokban már Biden is.
    Ursula olyanokat mond az amerikai TV-ben, hogy azért kell orosz olajat venni, hogy Putyin e adhassa el másnak drágábban.
    Aztán a németek is szégyenlősek lettek, nem akarnak komolyabb tankokat adni…

    Esetleg nem-e lehet az a dologban, hogy az oroszok olyasmit vagy olyasvalakit találtak az azovstali bunkerekben, ami ütős tárgyalási alap lehet a háború befejezését illetően…

  21. 24 – Bendegúz

    Elvira Nabiullina, az Orosz Nemzeti Bank elnöke ott van a pár név között, amelyeket említettem. Egyáltalán nem véletlenül.

    Egyébként még a 21.-es számú saját bejegyzésemhez annyit: éppen a grúz ügy miatt semmi esélye nem volt Sarkozynek, hogy újabb 5 évre francia köztársasági elnök lehessen! Volt a Kadhafi-s finanszírozási ügye, ami valós volt, de sosem derült volna ki, ha minden úgy alakul 2008-ban Grúziában, ahogy kellett volna! Ezért hurcolták meg a bíróságon is később. Nem volt számára bocsánat.
    Nicolas Sarkozy sokkal karizmatikusabb férfi volt, mint utódja François Hollande, a mostani Macront is nyugodtan ide vehetjük! A grúz ügy nélkül 10 éve lett volna az elnöki hivatalban.

  22. 26. Zsolt

    Valamikor április vége felé Putyin egy sajtótájékoztatón említette volt, hogy ez a háború arra is jó lesz, hogy Oroszország ellenségei eltakarodnak. A háttérben biztos nagy harcok folynak. Ha nem nyer az orosz nyugatos kozmopolita elit, akkor Ukrajna ugrik nyugat számára. Ha Donbasz és környéke beomlik, a többi lavina szerűen követi. Putyin zeneszóval megy Kijevig.

    Más (egyébként, csak közbevetőlegesen, mert nem akarom trolkodni a témát belfölddel):
    Szerintem nálunk is egy ilyen szintű média/kultúra/politika/gazdasági takarítás folyik OV részéről csak lassabban (szerintem, több az ügynökünk mint az orosznál). Ő is tudja, hogy a belső ellenség a legnagyobb veszély és amíg azok hatalmon vannak (értsd: benne vannak a rendszer működtetésében), nem lehet tenni érdemben a nemzeti kérdések ügyében (nem véletlen, hogy nagy volt a demokratikus sivalkodás amikor kikezdte az SzFE, CEU, más egyetemek és egyéb nemzetellenes keltető intézetek „függetlenségét”). Ha igaz lenne ez a dolog, akkor a migráns válság kezelése mellett van még egy ügy, amit – szerintem – jól csinál.

  23. 27 – Bendegúz

    „A háttérben biztos nagy harcok folynak. Ha nem nyer az orosz nyugatos kozmopolita elit, akkor Ukrajna ugrik nyugat számára.”

    Ennek a háborúnak nagyon sok vetülete van. Egyébként ez teszi rendkívül veszélyessé is! Ez a háború valóban egy vízválasztó esemény, a világ utána nem lesz már olyan, mint előtte.

    Az egyik ilyen vetülete ennek a háborúnak a messze régmúltba vezet. Az a terület, amit ma a világ Dél-Ukrajnaként ismer, sokaknak fontos hely és messzemenően nem csak a rendkívüli termőföldjeiért. Több okból ezek a legkritikusabb, legfontosabb helyek: Mariupol, Odessza, Dnyepropetrovsz (ukránul: Dnyipro). Ez nem fontossági sorrend, viszont van egy földrajzi hely, amely ezektől még jóval fontosabb: ez maga a Krím-félsziget.

    Az a vonal, amely oly ősi, és mégis aktuálpolitikai befolyással bír máig, elvezet I. Szvjatoszláv „eredendő bűnéhez”, ami miatt az „orosz” szó átokká vált valakik számára!
    Csak nézz magad utána és vesd össze, hogy nevezte át a kijevi fejedelem legnagyobb, legyőzött ellenségének fővárosát és hasonlíts össze azzal az egyezménnyel, ami alapján 1991-ben megszűnt maga a Szovjetunió! „Véletlen! Konspiráció!” – kiállt majd Móricka! Igazából több „véletlen” is van. Egyszer már egy másik posztban írtam, hogy nagyon, de tényleg nagyon fontosak a szimbólumok!

    Szóval, ezek a dolgok is hozzátartoznak a nyugatos, kozmopolita elithez, ha már így fogalmaztál. Ami csak részben orosz. Egy nagy része viszont kétségtelenül oroszországi.

    A mi szempontunkból meg külön pikantériát ad a dolognak az, hogy a magyarok ősei is megfordultak azokon a tájakon! Mi az hogy, nagyonis! 🙂

  24. 12.Avatar
    ” Ez mit jelent? Annyiféle célt és követelést fogalmaztak már meg az oroszok, mi lesz z amit el fog érni szerinted? Hol áll meg ez az egész, amire azt lehet mondani, hogy “Putyin nyert” és ott valóban vége lesz-e a történetnek?”

    Szergej Lavrov Orosz Külügyminiszter új orosz védelmi doktrínát jelentett be: „Egész Ukrajnát fogjuk elfoglalni, hogy biztonságban legyünk”.
    Amilyen az Ukrajnába szállított nyugati ballisztikus fegyverek cselekvési hatásköre annyi plusz földet kell elveszíteniük.
    Szergej Lavrov orosz külügyminiszter tájékoztatta a nyugatiakat és az ukrán rezsimet, hogy „az általuk Ukrajnának szállított fegyverek sugara megegyezik az ukránok további területveszteségével, hogy ezek a fegyverek, például az M142-es Himarok ne csaphassanak le Oroszország területére.
    Ez gyakorlatilag egész Ukrajna elfoglalását jelenti, hiszen a Himarok sugara 300 km, ami azt jelenti, hogy Herszon, a Krím és a Donbász már orosz felségterületnek számitó területei veszélyeztettek.
    Szergej Lavrov külügyminiszter azt mondta: „Minél nagyobb a leszállított rakétarendszerek hatásköre, annál inkább eltávolítjuk a nácikat abból a vonalból, amelyből az Orosz ajkúakat és az Orosz Föderációt fenyegető veszélyek származhatnak.
    „Ha ilyen rakétákat adnak Kijevnek”, levonjuk a megfelelő következtetéseket, és fegyvereinkkel (…) olyan célpontokat is bombázunk, amelyeket még nem bombáztunk szét – mondta Putyin a Rosszija-1 állami televíziónak adott interjújában.

    /https://www.youtube.com/watch?v=6sHDZpcplyw/

  25. levonjuk a megfelelő következtetéseket, és fegyvereinkkel (…) olyan célpontokat is bombázunk, amelyeket még nem bombáztunk szét – mondta Putyin a Rosszija-1 állami televíziónak adott interjújában.

    Valószínűleg teljes városokat fognak porig bombázni Ukrajnában. Azaz földdel egyenlővé teszik, megsemmisítik, behintik sóval, stb.

    Mindaddig amíg a nyugat fentartja az ukrán ellenállást, addíg a háború folytatódni fog.

  26. „Jó ez a buli, de sz@r a zene!” (Kozmosz együttes), hogy a klasszikusokat idézzem nektek. Mivel nem nézek TV-t – így nem vagyok biztos benne -, de azért számomra meglepő, hogy ilyen sok okos ember ennyi botorságot össze tud hordani. De, nem is ez a gondom, hanem az, hogy mivel egyikünk sem tévedhetetlen, ezért azt gondolni a másikról, hogy tudatlan, vagy Soros-bérenc, a nyugat szekértolója, kifejezetten a Kemény diktatúrákra emlékeztet engem. Ráadásul, a legtöbb hozzászólás úgy kezdődik, hogy Putyin győzni fog. Ezt kell – mint tényt – elfogadni a többieknek. Ezenkívül az is kiderült, hogy nagyon sokan bírnak látnoki képességekkel: tudják, hogy mire gondol és mire fog gondolni Vlagyimir Vlagyimirovics.
    Fel kell tenni a kérdést: Cui prodest? Mi az érdeketek egy kommunista KGB-s és kapitalista diktátor győzelmében? Jó lesz ez Magyarországnak? Meg fognak állni Záhonynál, vagy csak Sopron-külsőn? Egy olyan ország propagandáját terjesztitek, ahol az elmúlt pár évben 26 újságírót öltek meg és ki tudja megmondani, hány embert mérgeztek meg Navalnij, Szkripal és mások mellett.
    Szerintetek is belengette VVP OV-nek jutalmul Kárpátalját, vagy miért ez a nagy simulás? Az lehet, hogy OV-nek megéri, mert lesz egy biztos menedéke, de nekünk magyaroknak mi a hasznunk ebben? Az, hogy megint Európa leprása lettünk?

  27. 30 – Dan

    Lehet, hogy minden Rómának megvan a saját Karthágója, de itt szó sincs sóval való behintésről.

    Első körben olyan – sajnos, lehet, hogy akár történelmi – kijevi épületekről lehet szó, ahol az ukrán oldal igazi katonai döntéshozói tartózkodnak. Sajnálatosan, ezek a személyek rendfokozatokkal rendelkező nyugati, legfőképpen amerikai és brit állampolgárok. Meg persze ukránok is. Ezeket a célpontokat az oroszok eddig direkt módon elkerülték. Maga az ukrán vezérkar sem volt eddig célpont, most még mindig nem is az.
    Ha viszont ez sem segít, jöhetnek még más célpontok is.

    A katonai célpontok, fegyverszállítmányok Ukrajna egész területén célpontok maradnak, lesznek; például Kárpátalja egyelőre eddig még ilyen szempontból is kímélve volt.

  28. 31. Kacor
    ” Fel kell tenni a kérdést: Cui prodest? ”

    Gondolom ezt a kérdést Irak, Libia, stb országok szétrombolásakor is feltetted.

  29. Zelenszkij az oroszok által okozott sorozatos vereségei után kijelenti, hogy készen áll a párbeszédre Putyinnal – A háború végét akarja

    Hatalmas katonai csapást szenvedtek az ukrán erők a Donbász-vidéki Kramatorszk régióban.

    /https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/627463/

    Az ukránok orosz erőktől elszenvedett sorozatos vereségei után Zelenszkij Ukrajna elnöke kijelenti, hogy kész a párbeszédre Putyinnal, sőt kijelenti, hogy „a háború végét akarja”.
    Az Οrosz erők Ukrajna 20 százaléka helyett már 26 százalékát elfoglalták, Luhanszk csaknem 95 százalékát és Donyeck túlnyomó részét, azaz az egész Donbászt, az egész Azovi-tengert és a tágabb Herson régiót is ellenőrzésük alatt tartják.
    Az Ukránok folyamatosan fegyverrendszereket veszítenek el , és naponta 80-100 katonájuk életét veszti és több mint 240 sebesül meg…

    Zelenszkij párbeszédet akar… nem érdemes időt vesztegetni…

    Zelenszkij kijelentette, készen áll a Putyin orosz elnökkel való tárgyalásra.
    Az Ukrán elnök szerint „nem érdemes időt vesztegetni” arra, hogy Oroszországgal olyan kérdéseket is megvitassunk, amelyek nem a konfliktus végével kapcsolatosak, úgy mint Ukrajna esetleges belépése az Észak-Atlanti Szövetségbe.
    „Mindig állhatatos és eltökélt maradok, akár tetszik, akár nem, közvetlen tárgyalásokat folytatok Putyin elnökkel, ha készek vagyunk komolyan megvitatni a háború befejezését” – mondta Zelenszkij a Financial Timesnak.
    „Ha nem vagyunk a NATO-ban, akkor nincsenek külföldi bázisok a területünkön. Ha fel akarnak venni minket a NATO-ba, akkor kérem hívjanak be minket, „De jelenleg nem tárgyalunk róla” – tette hozzá.

    A Kramatorszk régióban tartózkodó ukrán erők nagy katonai csapást szenvedtek

    Az Orosz Fegyveres Erők tüzérsége egy különleges ukrajnai hadművelet során megsemmisített egy 155 mm-es M109A3 önjáró tarackot (ACS) és két amerikai gyártmányú, Norvégiából szálitotott M–777-es típusú tarackokat.
    „Célzott bombázás eredményeként egy Norvégiából szállított 155 mm-es M109A3 ágyút, két az Egyesült Államokban gyártott 155 mm-es M777 tipusu tarackót, valamint hét terepágyút és aknavetőket, köztük a Pion 203 mm-es ágyút.” megsemmisítették az orosz csapatok.
    Orosz források szerint „több mint 400 ukrán katona, 10 páncélozott jármű, három Grad többszörös rakétavető, 10 speciális jármű, valamint három S-300-as légvédelmi rakétavető is megsemmisült Kramatorszk térségében”.
    Mindössze 24 óra leforgása alatt a rakéták és a tüzérség az Ukrán Fegyveres Erők 39 parancsnoki állását, 47 tüzérségi állását, valamint 426 munkaerő- és katonai felszerelés-koncentrációs területet érte el.

  30. 31. Kacor
    ” Fel kell tenni a kérdést: Cui prodest? ”

    Tudtad, hogy Jugoszláviában szegényített uránnal bombázták őket?
    Akkor is feltetted ezt a kérdést?

    „A művelet 78 napján a NATO repülőgépek 35 219 fajtát repültek (napi 679 fajta intenzitás rekord), 23 ezer bomba és rakéta lőtt le és lőttek fel. Konkrétan, az amerikaiak 218 tengeri Tomahawk körutazási rakétát és 60 levegővel indított körhajót rabogtak el, míg a Splendid tengeralattjáróból származó brit csak 20 Block III Tomahawk körüli rakétát lőttek ki, amelyek közül 17 elpusztította tervezett célpontjaikat (valószínűség a célok megsemmisítése a Tomahawk körutazási rakétákkal – 0,85). A Jugoszláviára eső halálos fém teljes tömege körülbelül 22 ezer tonna volt.
    Gyorsan kimerítve a katonai célokat, a NATO hadseregei az úgynevezett nem tervezett célok bombázását kezdték el, ideértve a Duna feletti hidakat, a gyárakat, a Szerb Műsorszóró Társaság székhelyét (ahol 16 alkalmazottat öltek meg), menekültkonvojót Koszovóban, politikai pártok irodáit, valamint kormányzati tisztviselők és külföldi nagykövetek rezidenciáit. , személyvonat, vallási körmenet, kórházak, apartmanházak udvarai, szállodák, Svédország és Svájc nagykövetségei, valamint az ország teljes energiarendszere.
    George Robertson, a NATO fõtitkárának 2000. márciusában Kofi Annan ENSZ fõtitkárhoz eljuttatott levelében a blokk vezetése elismerte azt a tényt, hogy Jugoszlávia bombázásakor használt kimerített uránfejekkel. A dokumentum szerint körülbelül 100 katonai művelet során a NATO csapata összesen körülbelül 31 ezer ilyen héjat használt. A bennük használt urán teljes tömege majdnem 10 tonna.”

    https://gazeta500.ru/hu/agressiya-protiv-yugoslavii-urok-vsem-slavyanam-bombardirovki-yugoslavii/

  31. 35. – L.S. –

    Most ezzel nagyon ügyesen kibújtál minden válaszadás és minden felelősség alól! Soroljam én is fel, hogy neked hányszor kellett volna neked feltenned ugyanezt a kérdést? Nem teszem, mert nem érdekel, és nem is vártam válaszokat a kérdéseimre. Remélem, még lehet kérdezni, de ha nem úgy is jó.

  32. Re:28
    Nyugodtan nevezd meg, ez a Kazár Birodalom volt területe. Az hogy pedig kik lakták régen, és most hol vannak, különösen hosszú történet… 🙂

  33. Re:22
    Ekkora a baj CIA-nél, hogy már felfedik magukat a Tibor bá-nál az ügynökök? 🙂
    Vagy ennyire rossz már a vállalati kultúra a demokraták miatt, hogy az elemi szabályokat is felrugjátok? Netalántalán csak amerikainak dolgozó spicli szeretnél lenni jó fizetésért?
    (Spicliket úgy is becsülik…)
    Ez így elég gagyi, ennél sokkal jobban megy a terepi munka az izraelieknek/oroszoknak.

  34. Szerintem őszre-őszig a Dnyeper sekély tengeri torkolatán keresztül felúsztatott logisztikával – az időközben elkészült vasbeton véderőművekkel egyetemben – Kelet – Ukrajna orosz-szakadár fennhatóság alá kerül.

    Addigra az EU és az USA vérszemet fog kapni.

    A hideg idő beköszöntével újrakezdődhetnek a tárgyalások, mert időközben az ukrán lakosság is kénytelen lesz kinyitni a száját, mivel újabban nemcsak a kényszersorozott ukrán katonák, hanem rendőrök és határőrök is megjelentek a pár száz kilométer hosszú fronton, a normandiai szakemberek mellett.

    A hideg idő a büszke, liberális EU-nak is eljön.

    Az öngyilkos (Switchblade 300) drónok úgy lehulltak az égből, mint a tavaszi záporeső és a drónpilóta is megsemmisült valahogy, amikor a jelfelderítőket bekapcsolták a Kamaz teherautón?

    Továbbá a mi Orbán Viktorunk annyira dörzsölt, hogy nem akarja majd
    Magyarországot legalább Kárpátaljára kiterjeszteni, amikor teljesen kivérzik a Dnyeper mentén az ukrán sereg. Nem hiányzik az nekünk, hogy a Haderőfejlesztési Program befejezése előtt – Kárpátalja miatt 2-3 irígy szomszéd nekünk jöjjön…

    Viszont a Zrínyi Program záróakkordja a nemzeti öntudat megerősödésével kezdődhet, ez jól is fog jönni a didergő-elégedetlenkedő EU szekeren!

  35. 39 Tudósok mintát vettek folyókból? Aztadedurva! Ennek egyetlen magyarázata lehet csak tényleg: hogy gonosz tervet forralnak az emberiség kiírtására! Soha tudós más okból vízmintát még nem vett!

  36. 41, Ábel:

    Sok-sok hasonló vagy ugyanilyen összeesküvős téma van a **bendeguz.info** oldalon….ááá.

  37. 39 Vincze Sándor
    „( szerk. megj. nyilván ez a magyarázata annak is, hogy több EU tagállamban , így Magyarországon is, a COVID19 kamu pandémia alatt folyamatosan vizsgálták a szennyvizeket, úgymond a SARS vírus „örökítő anyagának” jelenlétét vizsgálták. Mindez persze nem indokolt egy légúti vírus okozta járvány esetében sem, annál inkább egy éppen zajló biológiai támadás és az ehhez kapcsolódó genetikai kísérlet része. Nyilván nem egy légúti vírus miatt történtek ezek a több mint gyanús, orvosilag indokolatlan intézkedések sem. ) ”
    Ez a szerkesztő abszolút dilettantizmusáról árulkodik…
    Láthatóan fogalma sincs róla, miről árulkodik a szennyvíz.
    Tökmindegy, hogyan terjed a vírus, de a fertőzött szervezet folyamatosan üríti a vírus genetikai anyagának maradványait. Így a kommunális szennyvízben ez tökéletesen jelzi, hogyan változik a fertőzöttek aránya a népességen belül.
    Nooormális?

  38. 43 Nem érted te ezt, hubab! Ha tudós, és vízmintát vesz, akkor az egész bisztos, hogy biofegyvert gyárt éppen a CIA-nak, mert más oka nem lehet! Ha mást mond, az csak a fedősztori, hazugság!

    A limnológusok is csak azért vesznek folyamatosan vízmintákat az összes felszíni vizeinkből, de különösen a Balatonból és a Dunából, mert az egész világot el akarják pusztítani biofegyverekkel. Hogy közben azt is nézik, hogy nincs-e valami mérgező alga éppen elterjedve, meg hogy mindenféle unalmas cikkeket írnak a szaklapjaikba, meg pályázgatnak, az mind csak az elterelés miatt van, hogy ne legyen feltűnő. Még jó, hogy van néhány ilyen látnok, aki minden szitán átlát, és elmondja nekünk, hogy minden biológus igazából biofegyvert gyárta a CIA-nak.

  39. 44, Ábel

    like +1!

    Sőt, a nagyon tájékozott felvilágosító coach-ok arról sem lebbentik fel a fátylat, hogy a szennyvízvizsgálattal még a droglaborok, drogtanyák és drogos bulikázóhelyek területét is meg tudják a (magyar) hatóságok határozni…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük