2022-06-08 nap bejegyzései

(3872) Kilátások

Tibor bá’ elképelése online

 


89. Útban a 90. felé

Február 24. óta naponta nyilatkozik Valaki (így nagybetűvel), aki iparkodik meggyőzni minket, hogy Putyin nem fog az atomhoz nyúlni. Közben arról tudósítanak, hogy az ukránok az egyik harcot a másik tán nyerik. Az oroszok veszítenek, repülőt, ágyút, tankot, de még tábornokokat is. Na jó, de mik a kilátások?

Véleményem szerint Biden meg akarja nyerni a háborút, Putyin pedig nem akarja elveszíteni. Ezek ketten egy olyan pókert játszanak, ahol egyik fél se dobja be a lapokat, mindegyik tovább emeli a tétet.

Biden könnyen emeli a tétet, mert országa távol van a színtértől. Putyin pedig kénytelen emelni, mert országa közel van a színtérhez.

A probléma az, hogy a tétek tetején a hidrogénbomba csücsül, és ha elérünk odáig, hozzá kell nyúlni. Az eszkalációt Putyin nem tudja leállítani, Biden pedig (egyenlőre) nem hajlandó. Közben azt hangoztatják, hogy Putyin nem fog hozzányúlni.

Ezt Putyin nagyon elszúrta gyengeségével. Amikor, a törökök lelőtték a vadászgépét, mert 2 percig török légtérben volt, Putyin lenyelte. Amikor, amerikai segítséggel elsüllyesztették a Moszkva nevű csatahajóját, Putyin lenyelte. A putyini vörös vonal hiteltelenné vált. Biden nem fog megállni, mert azt se tudja, hol kellene. Putyin kényszerhelyzetbe fog kerüli, és meg kell lépnie a termonukleáris opciót. Ha azt is fél seggel csinálja, akkor alapos válaszcsapást kell elszenvednie, de abban már nem leszünk érdekeltek.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________