2022-06-02 nap bejegyzései

(3868) Megerőszakolás

Tibor bá’ fordítása online

 


89. Útban a 90. felé

Time szalagcím: Ukrainians Who Have Been Raped by Russian Troops Are Refusing to Stay Silent Fordítás: Az orosz katonák által megerőszakolt ukránok nem hajlandók csendben maradni.

Ludmilla Denisova, ukrán emberjogi ombudsman állítja: 25 tinédzser lányt tartottak fogva Buchában és szenvedtek el tömeges megerőszakolást. Közülük 9 teherbe esett. Egy idős nő belemondta a kamerába, hogy orosz katonák megerőszakolták. Meztelen gyerek (fiú és leány) hullákat találtak hátrakötözött kezekkel, megcsonkított nemi szervekkel.

15:17 UTC · May 31, 2022 – Az ukrán parlament kirúgta Ludmilla Denisova emberjogi ombudsmant A képviselők azt állították, hogy a hölgy ukránok megerőszakolására összpontosított, amiket nem lehetett bizonyítékokkal alátámasztani. Ez hátrányos volt Ukrajnára nézve, és a világ média figyelmét elfordította Ukrajna tényleges szükségletétől.

238 képviselő szavazott ellene. Vádolták még azzal, hogy nem szervezte meg a humanitárius folyosót és a hadifoglyok cseréjét. Valamint, rengeteg kellemes időt töltött Nyugaton az invázió alatt, de nem Oroszországban vagy Belorussziában, ahol segíthetett volna a foglyoknak.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________