2011-03-11 nap bejegyzései

(471) Tibor bá blogja – Hamis terrortámadás

önarcképA WTC ikertorony megjátszott terrortámadását már megemésztettük. Érdekes tudni, hogy az uralkodó elit hajlandó 2000 állampolgár életét feláldozni saját hatalmuk végtelenig történő kiterjesztésének érdekében. Most azonban egy teljesen új eseményről számol be….na ez az, nem egy szabad hírportál, hanem maga a SPIEGEL ONLINE, igaz, a hírt kiegészíti azzal, hogy még megerősítésre vár. Ez azonban csak egy kozmetikázás, mert ha valóban megerősítésre lenne szükség, akkor le se közölték volna a hírt. Nézzük mi történt.

Kairóban a titkosrendőrség székházát (feltehetően) felgyújtották. A tűznek minden valószínűség szerint áldozatul estek volna pótolhatatlan titkos iratok. Lelkes állampolgárok nekiláttak megmenteni a kompromittáló iratokat. Az egyik ilyen irat szerint a 2005-ben a Sharm el-Aheik üdülőben végrehajtott terrortámadás, aminek 80 külföldi turista áldozata volt, az egyiptomi titkosszolgálat munkája volt.

aaItt, a baloldali, 2005 június 7-én kelt dokumentumnak a következő a szövege: „Tegnap délután 02:30-kor találkoztunk Mohammed H,, Osama M., Rafit M. és Siad A.-vel és megállapodtunk a 2005. Január 29-i, 231. számú megbízatás kivitelezésének a részleteiben. Egyetértettünk a robbanóanyaggal megtöltött három jármű szükségességéről, amelyek közül az első a Mövenpick Szálloda bejáratánál fog felrobbanni; a második a szállodához közel; míg a harmadik a Mövenpick falúban. Ezek a helyszínek mind Hussain Salim úr tulajdonai. Megállapodtunk a robbantás időpontjában is, ami 20015. Július 25-én a reggeli órákban lesz.”

A robbantások valóban hajnali 01:15-kor következtek be, pontosan ott, ahol azt a dokumentumban jelezték, és – mint közismert – több mint 80 halálos áldozatot követelt. A robbantásért a korábban nem ismert Al-Kaida csoport vállalta a felellőséget. A helyszín az európai turisták között igen népszerű volt.

Egy másik dokumentumból kiderül a terrorcselekmény megjátszásának az oka is. Ezek szerint Mubarak elnök fia, Gamel Mubarak és Hassan Salim hotel tulajdonos között üzleti vita keletkezett.

Ha ez így van, akkor megállapíthatjuk, hogy a vezető elit nagyívben szarik a népére, és ha az egyéni érdekről van szó, akkor a tömeggyilkosságtól se riadnak vissza. Sőt, országuk érdeke se izgatja őket, mert a tömeges turista halál a turista ipart jelentősen visszavetette, ami igen jelentős bevételtől való elesést jelentett az országnak. Napjainkban már csak azt lenne jó tudni, hogy vajon ezek egy elszigetelt esetek, vagy minden ország vezető elitje így működik? A választ mindenki adja meg magának!

___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________