(471) Tibor bá blogja – Hamis terrortámadás

önarcképA WTC ikertorony megjátszott terrortámadását már megemésztettük. Érdekes tudni, hogy az uralkodó elit hajlandó 2000 állampolgár életét feláldozni saját hatalmuk végtelenig történő kiterjesztésének érdekében. Most azonban egy teljesen új eseményről számol be….na ez az, nem egy szabad hírportál, hanem maga a SPIEGEL ONLINE, igaz, a hírt kiegészíti azzal, hogy még megerősítésre vár. Ez azonban csak egy kozmetikázás, mert ha valóban megerősítésre lenne szükség, akkor le se közölték volna a hírt. Nézzük mi történt.

Kairóban a titkosrendőrség székházát (feltehetően) felgyújtották. A tűznek minden valószínűség szerint áldozatul estek volna pótolhatatlan titkos iratok. Lelkes állampolgárok nekiláttak megmenteni a kompromittáló iratokat. Az egyik ilyen irat szerint a 2005-ben a Sharm el-Aheik üdülőben végrehajtott terrortámadás, aminek 80 külföldi turista áldozata volt, az egyiptomi titkosszolgálat munkája volt.

aaItt, a baloldali, 2005 június 7-én kelt dokumentumnak a következő a szövege: „Tegnap délután 02:30-kor találkoztunk Mohammed H,, Osama M., Rafit M. és Siad A.-vel és megállapodtunk a 2005. Január 29-i, 231. számú megbízatás kivitelezésének a részleteiben. Egyetértettünk a robbanóanyaggal megtöltött három jármű szükségességéről, amelyek közül az első a Mövenpick Szálloda bejáratánál fog felrobbanni; a második a szállodához közel; míg a harmadik a Mövenpick falúban. Ezek a helyszínek mind Hussain Salim úr tulajdonai. Megállapodtunk a robbantás időpontjában is, ami 20015. Július 25-én a reggeli órákban lesz.”

A robbantások valóban hajnali 01:15-kor következtek be, pontosan ott, ahol azt a dokumentumban jelezték, és – mint közismert – több mint 80 halálos áldozatot követelt. A robbantásért a korábban nem ismert Al-Kaida csoport vállalta a felellőséget. A helyszín az európai turisták között igen népszerű volt.

Egy másik dokumentumból kiderül a terrorcselekmény megjátszásának az oka is. Ezek szerint Mubarak elnök fia, Gamel Mubarak és Hassan Salim hotel tulajdonos között üzleti vita keletkezett.

Ha ez így van, akkor megállapíthatjuk, hogy a vezető elit nagyívben szarik a népére, és ha az egyéni érdekről van szó, akkor a tömeggyilkosságtól se riadnak vissza. Sőt, országuk érdeke se izgatja őket, mert a tömeges turista halál a turista ipart jelentősen visszavetette, ami igen jelentős bevételtől való elesést jelentett az országnak. Napjainkban már csak azt lenne jó tudni, hogy vajon ezek egy elszigetelt esetek, vagy minden ország vezető elitje így működik? A választ mindenki adja meg magának!

___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________

103 gondolat erről: „(471) Tibor bá blogja – Hamis terrortámadás

 1. Ez a megállapítás Mo.-ra is különösen érvényes. Idegeneknek odavetették mindazt amit e nemzet ezer év alatt összekuporgatott és vérével védelmezett, mindezért cserében ők is szabadon rabolhatnak.

 2. Kérdés, hogy a mieinknek fűződik-e érdeke ahhoz, hogy ilyesmit Mo-on mostanában bevessen…
  A cigánygyilkosság-sorozat egyértelmű példája volt ennek.

 3. Nahát Tibor bá, ez az információ néhány éve még meglepett volna. Csoda, ha egyre többen állnak be az összeesküvés elmélet hívők táborába? Szinte egyik birodalmi (hivatalos) hírnek sem lehet hinni, de legalább is fenntartásokkal kell kezelni.
  Az uralkodó elit számára csak bábuk vagyunk a táblán. Kérdés, hogy meddig? Vajon az ami most „elkezdődött” folytatódik-e, esetleg lokalizálódik az adott területre, vagy netán egy ügyes húzás a HVH kirobbantásához (ugye, drasztikus népességcsökkentés)? Mert ne felejtsük el azt se, hogy elértük a gazdasági és társadalmi fejlődés csúcspontját, ha lehet, jóval túl is haladtuk.

  Eh, ki akarnak nyírni minket a köcsögök >:(

 4. 3. Az összesküvéselméletek főként a globális ellenőrzésről szólnak, ami a dollár összeomlása után lesz nyilvánvalóvá.A pénz és bankárkaszt nemzetközi, nincs bennük patriotizmus.Viszont nem mindegy nekik, hogyan mentődik át a vagyonuk és a befolyásuk az új rendszerbe. Az éhséglázadásokat már belekalkulálták, és ha kell felhasználják az USA haderejét bármire, főként a saját céljaikra. A dollár-inflációval fog elkezdődni minden, és ha az olaj felmegy 150$/hordó, annál hamarabb, és akkor bedobja mindenki a törülközőt.
  http://href.hu/x/esdo

 5. 4: Amit belikeltél az egy nagyon szép és logikus analízis. Csak az analízisekkel van egy kis baj. Ugye ezek felépített esemény sorozatok. Ha bármelyik kezdeti pont másképpen alakul, az egész sorozat egészen máshova jut el. Mi van ha a Szaudi katonaság meggondolja magát és nem a tömegre lő, hanem az uralkodó házra? (Ez csak egy példa)

 6. 5: akkor lesz egy „lázadó herceg”, aki az élükre áll. Hány „vörös gróf”, vörös herceg” volt már…

  Nagyon érdekes most az USA wisconsini felkelésének esete, aminek a hollywoodi szarházi Michael Moore, a háttérhatalmi ügynök igyekszik az élére állni. (mellesleg igen gazdag a pasi)

 7. A Történelem folyamám az uralkodó elit mindig kihasználta a társadalmat! Ettől tudnak ők jobban élni! Már az ősközösségben is a varázsló volt az úr, mert amit akart úgy varázsolt…

  Az elit is látja a világ túlnépesedését, látja , hogy az erőforrások végesek! Tenni akar ellene! Ha túl sok ember van, és már nem tudjuk hova tenni őket akkor marad az elföldelésük! De az elit ugye biztosan túl akarja élni, sőt még a hatalmát is meg szeretné őrizni!
  A népesség csökkentésre ezer módszer lehetséges, háborúk, járványok, stb
  De hogy intézi ez ezt mondjuk az usa úgy, hogy az ő polgárai, de legalábbis az elit túlélje és utána jól éljen? Hiszen az elit most a tömegekből él jól! Ha ez tömeg eltűnik miből fog jól élni! Ha nem maradnak csak gazdagok, ki fogja őket kiszolgálni? ki fog nekik autót, hajót, stb. gyártani?

  Természetesen már erre a problémára is létezik elvi megoldás! Én például egy szuperhatalom helyében jelenlegi helyzetben az emberek ellátásra a robotokat fejlesztenék, az emberek eltüntetésére pedig valamilyen vírust fejlesztenék! Így ugyanis könnyen megjelölhetők azok akiket túlélőnek akarok (oltással)!
  Itt a probléma szerintem az idővel van! A föld forrása ugyanis végesek! Ha nem csak egy szuperhatalom készül erre akkor meg ugye verseny van, tehát idő mégkevesebb, és természetesen a nyersanyag felhasználás mégtöbb! Tehát ha egy szuperhatalom erre készül akkor a vetélytárs halálos ellenség! Több szempontból is! Ha előbb ér célba akkor nekünk annyi, ha elhasználja a nyersanyagot a célba jutásunk előtt, lehet mindkettőnknek annyi!!!

 8. 8: Igen, de nem mindegy milyen mértékben használja ki. A kapitalizmus hőskorában a munkás piszkosul ki volt zsigerelve, de arra azért ügyeltek, hogy – ugyan nyomorban – de fel tudjon nevelni 2-3 utánpótlást. Most viszont már semmire se ügyelnek. A robot messze nem helyettesítheti a szolgát. A kiszolgáló személyzet tartásának csak egyik aspektusa a kényelem teremtés, a másik aspektusa a tudat, hogy szolgálják. Egy robot esetében ez nincs, mert az nem ember, akit legyőztek. A vírusos járvány se jó ötlet, A természettel nem lehet játszani. Sose lehet tudni, hogy növi ki magát egy ilyen ötlet. A visszafordíthatatlanba nem szabad belekezdeni. Az oligarcháknak nincs hazaszeretete, sehová se tartoznak. Az USA és a Kína oligarchái meg is egyezhetnek egymással. A felesleges emberektől meg lehet szabadulni éheztetéssel. Most éppen ez következik.

 9. Én nem tudom, hogy mire készülnek a szuperhatalmak, én csak azt tudom, hogy a mi kis kormányunk mocskosul készül valamire.
  Sajnos annyira átláthatatlan az intézkedési, törvényhozási sorozatuk, hogy nem tudok mire kalkulálni.
  Ugyebár indítottak a mnyp-balhéval. Aztán jött egy is varia a hitellel (IMF), meg a lakáshitelesekkel. Most elvileg védik őket, tehát a nép javára döntöttek.
  Majd jönnek az áremelések, ami újra a kizsigerelés felé vezet.
  Aztán most a dohányosokat sújtó intézkedések, ami egyoldalról nézve jó, mert védik az egészséget, ne károsítsák magukat az emberek, de másrészt pedig hatalmas bevételtől esik el az ország.
  Szóval akkor most ki akarnak nyírni minket vagy sem?
  A dohányra amúgy alternatívaként el tudnám képzelni, hogy mivel le fog csökkenni a dohányosok száma, így a dohányt lehet majd külföldre vinni, üzemanyaggyártásra. Szóval akkor mégis zsigerelik az országot.
  Az ebadón is felhúztam magam, meg a füstadón, amiket mostanában hallottam.
  Ne védd a házad normális módon, jószággal, mert büntetnek.
  Ne fűts, fagyj meg, mert akkor nem kell fizetned.
  Szóval akkor most mi van?
  Jó lenne belelátni a kártyái közé egykét döntéshozónak…

 10. 10
  A Kapitalizmus egyik nagy előnye az volt, hogy a fosszilis energiahordozókat elégetve jóval több embert, jóval nagyobb jólétben el tudott tartani a föld, mind egyébként! Ha abból indulsz ki hogy hazánk eljutott arra a pontra ahol egyre kevesebből kellene egyre többet fizetni akkor mégis mit várunk?
  Magyarország másfélszer fogyaszt többet annál, mint amit a területe el tud tartani! Ez a rendszer csak a fosszilis energiahordozókkal tartható fönn, legalábbis egyenlőre!
  Ezenfelül ami a legnagyobb baj az hogy mi egy gyarmat vagyunk! semmink sincs! az exportból élünk, de amit itthon fogyasztunk azt külföldről, vagy a külföldiek kezén át vásároljuk! Ja és még egy rakás adósságunk is van!

 11. 10: Lehet, hogy a kormányunk készül valamilyen ötletének a megvalósítására, de azt egészen biztos rosszul fogja levezényelni. Sokkal több dolgot pillanatnyi ötlet alapján csinál, minden értelmes indok nélkül. Jó, a belügy kap 800 milliót, ezt teszi a kormány. De a belügy mit fog ezzel a pézzel csinálni? mert ez lenne a lényeg.

  11: Legyünk őszinték 1526 óta mindig valakinek a „gyarmata” voltunk. Ebben nincs semmi új. Elfogadom tehát, hogy most is gyarmatnak kell lennünk, de ehhez nem tartozik szorosan hozzá a hatalmas hitel felvétel és a nemzeti vagyon elherdálása.

 12. Lehet, hogy gyarmat vagyunk, de a 11. alatti dolgokkal nem értek teljesen egyet.
  Nem hiszem, hogy ne tudnánk magunkat eltartani, sőt biztos vagyok benne, hogy ez így nem helytálló.
  Egyszerűen a rossz erőforrásgazdálkodás az, ami tönkreteszi az országot. Nem úgy és nem azt hasznosítjuk amit és ahogy kellene. Emiatt átestünk a ló túloldalára és a papírok szerint külföldi cuccokon élünk.
  Sokan elfelejtik azt, hogy amit külföldről behoznak, legalábbis a környező országokból, annak java része magyar termelésű!!!
  A románoknál, ukránoknál a magya (!) termékek jóval olcsóbbak, mint a határon innen! És ha valakinek van ideje, meg kedve megkérdezni a boltosokat, hogy hát honnan is van az árú, érdekes, azt fogja hallani, hogy onnan hozzák, ahol ő is látta külföldön!
  Ilyen téren tényleg gyarmat vagyunk, mert mi eladjuk a trményeinket, majd extra áron visszavásároljuk, ami már eleve a miénk volt!!!
  A koronás kristálycukrot nem is olyan régen a románoknál 30 %-al olcsóbban lehetett megvenni, mint itthon és érdekes, hogy ahonnan a románok vették, onnan vette a rengeteg magyar árusító is! Csakhogy a román és a magyar ár között nem 30 hanem 80%-os árkülönbség lett! No erre varrjatok gombot!
  Ha vissza lenne fogva a kivitel, és meg lenne erősítve a hazai eladás, a hazai piac teremtés, illetve biztosítás, szerintem semmi gond nem lenne. Erre a jelenlegi esélye az országnak a nullához konvergál, és még így is fog maradni, amíg ez a csürhe lesz ott fenn.
  Ha a kormánynak lenne esze, akkor a hazai termelés nemhogy a hazai keresletet tudná kiszolgálni, hanem nyugodtan bele lehetne vágni egy olyan hiteltörlesztési ügyletbe, ahol pénz alapú helyett javakkal törlesztenénk piaci ár alapján. Erre képtelen a mai vezetés, egyrészt mert benne vannak ők is a buliban, másrészt ha ezt meg akarnánk lépni (függetlenedés) ledarálnának minket.

  Ha valaki nem hisz nekem, akkor menjen el egy eldugott kis szabolcsi faluba és kérdezze meg az embereket, hogy ők hogyan szerzik meg a betevőt. Kevesen fogják azt mondani, hogy a tecsóból, hiszen szinte mindent meg tudnak termelni maguknak.
  Ez egy pofátlan hazugság, amit a néppel etetnek, hogy nem tudjuk eltartani magunkat.

  12.
  A belügyhöz csak annyit, hogy szerintem is „valami van a levegőben” ez ügyben. Folyamatosak az átszervezések, amelyek egyenlőre nagyon adhoc jellegűek, viszont érdekes, hogy szinte minden új helyre „pártkatonák” kerülnek, az egészségügytől a rendőrségen át egészen a katvédig. Irgalmatlan tisztogatás folyik, de ezt a jónép még nem érzékeli. MÉG…
  valami nagy durrantásra készülnek. Remélem nem a kisebbségi ötletem nyúlják le, mert az oltári nagy gebasz lenne…

 13. Nézzük meg az áramfelvételét, abból rájövünk :-))

 14. 19: Izlandon nem:

  „Izland megmutatta?

  Országh József leveléből: „Nem tudom hallottatok-e az alig két hónapja kezdődött forradalomról Izland szigetén? A nemzetközi sajtó erről semmit nem beszél. A teljes pénzügyi csőd után a lakosság – bár békés tüntetésekkel – a jobboldali liberális kormányt eltávolította. Amikor a helyébe lépett baloldali kormány meghirdette az államadósság kifizetését, azt a kormányt is a tömeg azonnal menesztette. Népszavazás történt a bankok államosításáról és az államot terhelő adósságok egyszerű törléséről. Kiderült ugyanis, hogy Izland lakossága a kapott kölcsönök többszörösét a nemzetközi bankoknak már régen kifizette. Azok viszont ennek ellenére még, a kifizetett összegek többszörösének a folyósítását követelik. A lakosság 93%-a a népszavazásnál az „ebből elég volt!” jelszóra szavazott. A bankok tehát állami kézbe kerülnek és a tervezet szerint az új Nemzeti Bank, belföldi használatra, kamatmentes pénzt fog forgalomba hozni. A jelzések szerint, a kormány ezzel a rendelkezéssel a költ ségvetését megduplázza, ugyanis eddig az adóbevételek felét az államadósság kamatterheinek a kifizetése vitte el minden évben. Ezért volt szükség az igen kegyetlen „megszorításokra”, amit most a nép megelégelt.” (…) ”

  (Hírháló)

 15. 19: EZAZ! a szigeti emberek nem viccelnek 😀
  kináncsi leszek erre a kamatmentes pénzre, én is pont ilyenen töröm mostanában a fejem, el is küldtem Tibor bá-nak az ötletemet régebben de még nem reagált

 16. 14:
  „Ha valaki nem hisz nekem, akkor menjen el egy eldugott kis szabolcsi faluba és kérdezze meg az embereket, hogy ők hogyan szerzik meg a betevőt. Kevesen fogják azt mondani, hogy a tecsóból, hiszen szinte mindent meg tudnak termelni maguknak.
  Ez egy pofátlan hazugság, amit a néppel etetnek, hogy nem tudjuk eltartani magunkat.”
  DE jelenleg nincs igazad! Én nógrádban vagyok ismerős! Ott a falvakban főleg nyugdíjasok, cigányok laknak! A fiatalság nagyrészt városokba elvándorol, vagy ott dolgozik! A falvak körüli földek pár gazda kezében vannak! Amikor jött a rendszerváltás és nagy kapitalista „jólét” akkor fillérekért felvásárolták a földeket! Most meg szinte nincs eladó!
  És igen az emberek ott is a boltból élnek! Egy két „flúgost” kivéve senki sem önellátó az országban! A nyugdíjasok már nem bírnak annyit dolgozni, a cigányok meg nem akarnak! Ja és a falvak körüli önkormányzati földek is ki vannak adva! Had ne mondjam kinek! És had ne, hogy mennyiért…
  Föld nélkül, hogy akarsz önfenntartó lenni???

 17. 22 & 24: Naponta kb. 6 magán levelet kapok, a fele ötleteket ad arra, hogy miből írjak posztot. Ugyanakkor van, aki egy teljes posztra való anyagot szól hozzá. A helyzet az, hogy ötleteim nekem is vannak, de az ötletből magától nem lesz poszt. Arról nem beszélve, hogy a kertben ásnom és ültetnem kell és van némi házkörüli munka is. Végül, aki ötletet ad probáljon meg írni egy posztot, biz isten felteszem (ha megüt egy bizonyos szintet), de föleg csak belinkelni tudtok, nem mindig értelmes dolgot (amiket persze végig kell olvasnom vagy néznem, ami szintén idő)

 18. 26-ra:

  Nem azt mondtam, hogy általánosságban ez a helyzet. Arra próbáltam rávilágítani, hogy meg lehetne élni, sőt, ha erre lenne lehetőség.
  Vannak olyan települések, ahol adottak a körülmények és amolyan noé bárkája jellegű települések. Kimaradtak a „szórás”-ból és nem nagyon hat rájuk a többségi szél, csinálják, amit mindig is csináltak. Élnek. Abból ami van. Tény, hogy az orkok ellehetetlenítik a helyzetet, nemhogy a közösség részére, de még magadnak sem tudsz termelni, mert ledarálnak az állapotok és a boltra vagy szorulva, ha „sáska”fertőzött területen élsz. Viszont az egy humbug, hogy nem tudunk megélni. Meg tudnánk, ha esély lenne rá adva. De nincs. Ez itt a gubanc.

  No, közben felhívott egy emberke és hosszú távú megtakarítással elkezdett etetni. Szerintetek mit tettem? 🙂

  27-re: Tibor bá, az én posztjaim miatt ne kapkodj, ráérnek azok 🙂

  Más, most olvastam végig a lehetséges alkotmány szövegét újra. Hát mit mondjak. Elkeserítő. Nem nagyon találok benne olyan részt, ami megnyugtatna…

 19. 22!
  Azért nem reagált Tibor bá,mert azóta még nem tért magához… 😀

  Elolvastam itt most mindent gyerekek.
  Jézusom!Most úgy meg vagyok zavarodva,pontosan ahogy szokták mondani mint vasorrú bába a mágneses viharban.. 😀
  Ahányan vagytok annyiféle mindenség itt összekeveredve..Ki mit hallott,mit élt át,.. 🙂

 20. A székely mondás azt mondja, hogy a medve nem játék. Ezután szabadon atvéve, a cunami sem játék. Megdöbbenve néztem a felvételeket. Milyen pénzből lesz ez ujjá építve? Tudtommal ők is úsznak az adósságban. Ezt hitel nélkül nem fogják kilábalni.

 21. 22 & 30: Tegyük fel, hogy van 100 millió forintom. A fene tudja hogyan jutotam hozzá, de van. Mondjuk ti kölcsön kértek tőlem kamat mentesen. A kérdésem az, miért adnék kölcsön? Mi motiválna? Miért jobb az nekem, ha a pénzem nem az én trezoromban van, hanem nálad?

  31: Ez az „ők is úsznak az adósságban” nem nagyon állja meg a helyét. A japán államháztartás valóban hatalmas összeggel tartozik (GDP 200 %), de nem a nemzetközi ologarcháknak, hanem a japán népnek, mert ők veszik meg az államkötvényeket. A 200 % pedig nem olyan nagyon rossz, mert a kamat 1 %, nem pedig 7 (mint a mienk). A dolgokat tessék helyes perspektívban nézni.

 22. 32!
  Ha én olyan körökbe forognék,akinek van 100 millió forintja,akkor nekem is lenne vagy 50 millióm biztosan.És nem kellene kölcsönkérnem.. 🙂

  Szóval mért jobb az neked ha nekem adtad kölcsön?Mint mondjuk ha a trezorban tartanád..hmm lássuk csak…
  Mondjuk azért mert akkor már én tartozom neked.
  Szóval szívességgel is fogok akkor tartozni neked,és le vagyok neked kötelezve..Mivel nem két fillérről van szó..
  Akkor már szinte jogaid vannak velem szemben..Gyarmat vagyok..akár ki kapartadhatod velem a gesztenyét..Úgy kell ugrálnom ahogy Te fütyölsz..Ez rosszabb mintha kamatot kérnél.. 🙂

 23. 20 és akkor most lényegében Izland mi jót tett magával??
  ..
  Japánban nem kevés szántóföldet borított be a törmelék.
  Logikával élve, kevesebb termést több importot vagy magasabb árakat eredményez, és ez nem csak katasztrófa helyzetben van már.:( Persze a biodízelnek kell a hely az eu-ban.
  Bár a repceolajnak kifejezetten örülök, mert elég jó aránya van omega ügyileg:), de sajna még mindig több elmegy robot etetésre:) és mi kapjuk a finom hidrogénezett olajainkat röhej.
  ..
  33.
  egyszerűen szép:)

 24. 33: Viccnek jó, amit írsz. De, ha én kölcsön adok mondjuk 10 milliót, akkor optimális esetben vissza fogöm kapni. OPTIMÁLIS esetben, annyi „hasznom” lesz belőle, hogy VISSZAKAPOM. Vagyis az égvilágon semmi se motivál, hogy rizikót vállaljak. Nem is fogok. A gyakorlatban – különben – pont az ellenkezője szokott történi. Az adósból haragos lesz, mérges rád, mert tartozik neked és vissza kell(ene) fizetni. Szóval lehet álmodozni a kamatmentes hitelről annak, aki kölcsönt akar felevenni. De egy kölcsön felvételhez kell valaki, aki adja. Megnyugtatlak. Ha kamatmentesen kell kölcsönt adni, senki nem fog kölcsönözni. Mi a francért idegesítsem magam?

 25. Üdv mindenkinek!

  Eloszor is, engedjetek meg, hogy uj hozzaszolokent gratulaljak (foleg neked, Tibor ba, marmint ha meg nem haragszol, amiert egybol letegezlek) a bloghoz, a posztok es a kommentek is nagyon erdekesek, raadasul ertelmes emberek vitatkoznak ertelmesen, ez mostanaban magyar blogokon extrem ritka. Szoval le a kalappal. Es persze elnezest az ekezetek hianyaert.

  A magam reszerol annyit fuznek meg hozza itt a kulonbozo elmeletekhez, hogy egyvalamit vegyetek figyelembe: az ember mar csak olyan allat, hogy kepes meg a sajat elete aran is a hulyesegeihez ragaszkodni. Tipikus pelda (a sajat szakmai eletembol) a COPD-s beteg. Ezek az emberek haldokolnak, TUDJAK, hogy haldokolnak, es azt is tudjak, hogy a dohanyzas miatt haldokolnak – megis cigiznek tovabb. Aztan persze kitalaljak a kulonbozo elmeleteket, hogy na, ez miert nem gaz. Na, szerintem ez a legnagyobb baj most a vilagon. Mindenki tudja, erzi, hogy nagyon nagy baj van, de megsem valtoztat senki semmin, mert a dogma (a kozosseg szintjen) fontosabb, mint a fizikai tulelesunk. Majd minden rendben lesz, csak most valami miatt, talan a zsidok miatt, talan a FED miatt, talan az illuminatusok vagy valami mas miatt torz a helyzet, de majd ezen tuljutunk, es akkor minden mukodik ujra majd, mint regen. Regen megtanultam: ahhoz, hogy valami NAGYON ne mukodjon, ahhoz mindenkinek, vagy legalabbis a tobbsegnek valamit nagyon el kell rontania.

  Ezert fogunk mi emberek kipusztulni. En nem mondom, hogy nincs zsido osszeeskuves, HAARP meg a tobbi, bar az is igaz, hogy mar 1-2 eve tartom azt az alapelvemet, hogy csak azt hiszem el, amit a sajat kornyezetemben is igazolva latok, de szerintem az emberi gondolkodas rugalmatlansaga a legnagyobb baj. Keptelenek vagyunk a dogman kivul gondolkodni, es a helyzet az, hogy a dogmank pusztulasba vezet.

 26. 36: Itt kötelező a tegeződés. Különben üdvözlünk sorainkban. Amire rávilágítasz a természetesen igaz, csak nem „dogmáról” van szó. Az emberi agy úgy van bekötve, hogy nem szeret szembenézni a kellemetlenséggel. Gondolj bele. A történelmi múltban a rossz hírt hozó futárt illet lefejezni. Nincs futár, nincs rossz hír. De mivel az agyunk logikusan (is) tud működni, akinek van egy kis esze (na jó, nem kicsi) az ésszel felül tudja bíráni az ösztöneit. A baj „mindössze” az, hogy kevesen vagyunk „egy kis ésszel”.

 27. Ez a mediterraniumi térség, a benne felszaporodott és kirajzott sémi nyelvű/fajú bagázzsal: kész rábaszás…

 28. 37: Pontosan. Es egyebkent pontosan ez a legnagyobb problema az osszeeskuves-elmeletekkel is. Nem mondom, hogy pl. a 911-es sztoriban vagy amirol magad is irtal, a nyugati titkosszolgalatok es szovetsegeseik altal keltett mesterseges terrorizmus-hiszteriaban ne lenne valami – de a problema az, hogy ezek az elmeletek elterelik az emberek figyelmet a VALOBAN jelentos problemakrol, mivel azok, akik a valoban jelentos problemakat feszegetik a rossz hirmondok – csak persze ma mar nem divat agyonloni az embereket a velemenyuk miatt, sokkal „civilizaltabb” megoldas egyszeruen lehulyezni oket, aztan kitalalni egy konspiracio-teoriat, hogy megmagyarazzuk a megmagyarazhatatlant.

  Meg valami. Megismetelnem azt az alapveto tapasztalatomat, hogy ahhoz, hogy valami ugy igazan el legyen rontva, ahhoz a tobbsegnek valamit nagyon rosszul kell csinalnia azzal a dologgal kapcsolatban. Pontosan ezert is hihetetlen a legtobb ember szamara, hogy nagy baj van: „Mi, hogy EN rosszul csinalok valamit???? De hat az lehetetlen!!!!”

  Innentol kezdve egyebkent az, hogy egy globalis „elit” ezt kihasznalja vagy sem, igazabol a vegkimenetel szempontjabol edesmindegy.

 29. 35!
  Tibor bá ? Szoktam én viccelni?.. 😉
  De igazad van.

  Más.Szeretném megkérdezni tőled,mivel igen kíváncsi lény vagyok,hogy ott a gugliba a mymapon néztem a térképet,és le van takarva ott Budakeszinél,a Budakeszi úton egy kis erdősség.Egy nagyobb terület,meg egy kisebb..Na ott mi van?.. 😮

 30. 40: Ott voltam katona 1953-56 között. Honvédségi lehallgató központ volt, az erdőben szétszor apró épületekkel. Godolom másra nemigen lehet haszálni.

 31. 41!
  Tibor bá Te mindenütt ott voltál?.. 🙂

  És ezért kell takargatni.?.. 😮 És mit hallgattatok le?Milyen berendezések voltak ott?.Mesélj nekeeeem.. 🙂 Lécccii…
  Blogot is irhatsz,biztos van jó kis mesélni valód onnan.. 🙂

 32. 10: Szerintem is készül valami nagy dobásra a kormány. Tegnap az m1 jelfogóban volt egy földügyekkel foglalkozó prof, (Tanka Endre) és azt szólta, hogy 4 év múlva nem lesz se olaj se szén, a szanaszét barmolt apró földeket pedig ki fogja sajátítani az állami földalap, mert így még önellátásra se alkalmas az ország. Királyság, feudum, nagybirtok restauráció…

 33. 44: Ez Magyarország. Egy professzor minden fajta retorzió nélküól mondhat ekkora baromságot, hogy 4 év múlva nem lesz se olaj, se szén. Ha lenne rá időnk, akkor még 40 év múlva is lenne. Szén pedig vagy 300 évre.

  A kisajátítás és bérbeadás a megművelőnek, nem egy rossz ötlet. Csak sajnos rengeteg korrupcióra ad lehetőséget.

 34. Biztos a fekete szénre értette, lignit az rengeteg van de az olyan mint a fa. Azzal nem lehet kohót fűteni, csak erőművet. Amúgy jobb ha armageddonistákkal veszi körül magát Viktor, mert a permanens fejlődés korszaka már nemsoká lezárul.

 35. 45: Apropo, szerinted mi lesz leghamarabb a legnagyobb problema? A klimavaltozas? Egy atomhaboru? Energiavalsag? Ehinseg? Vizhiany?

 36. 47

  Glóbális szinten ezek a dolgok már rég befutottak, hátra már csak egy kiadós atomháború maradt. Ebben a rákszerű felmorzsolodási folyamatban ,valakik mindig késztetést fognak érezni arra ,hogy megnyomják már végre a piros gombot .
  Ha a feltételezett háttérhatalmak az emberiség megtizedelését vették célul,igazat adok nekik.Semmi szükség hétmilliárd emberre a Földön, a Tudást és az Örökséget pár millió is gond nélkül magán hordozhatja és tovaviheti az Univerzumban
  AZ események mindig az egyetlen bejárható uton fognak végigszaladni,hiába képzelünk mellé még egy tucatot. Inteligens,ravasz harcos faj vagyunk,a kiválasztodás ennek megfelelően fog bekövetkezni,semmikép sem máshogy -senkinek se legyenek kétségei e felöl.

 37. 48-ra

  A filmel kapcsolatban; a viág és a társadalom problémáit nem az irányitott média generálta és generálja ,hanem az emberi túlkapás és igény minden szinten ,amelyben a média szerepe csupán ennyi lenne – ló, eszel-e zabot?!
  Ezen kivül minden embernek megvan a kőkemény önfejűséggel védett saját univerzuma és hite ,amit nemhogy a média ,de még kalóda zárva sem akarna és tudna megváltoztatni.
  Erre jönnek különféle és válogatott pihentagyú emberek és évszázadokkal előre megtervezett birodalmi rendszermintákról kezdenek beszélni.
  Bár a háborúk és multinacionális céghálozatok tervbe iktatása pénzsovár világunkon egészen jól kivitelezhető,ez nem jelenti azt ,hogy a természeti katasztrófák ,az éghajlatváltozás,a nyersanyag elpocsékolása ,az élelmiszer válság a Rokkenfeller és a hozzá hasonló Iluminátusok mérföldköves terve az emmberi szabadság sárba tiprásáért.

  Telhetetlenségünk rabszolgái vagyunk,amit mindenféle kifogásokkal próbálunk kimagyarázni

 38. 48: „Tisztán és érthetően előadott tényállás.” Így igaz, CSAK a kiindulási pont hamis. És ezzel az egész félrehúz! — Egyetlen apró országon belül se tudnak a politikusok egyetérteni. Ezért van mindig ellenzék. Hogy tudna egy világ kormány? Az ENSZ egy magatehetetlen gigant. Nézd meg határozat után határozat születik és nem hajtják végre. Izraelnek már 30 éve vissza kellett volna menni a határai mögé. Visszament? Frászt. Az öt állandó biztonsági tamácstagnak vétó joga van. Mikor fog mind az 5 egyetérteni és miben? Fantáziadús marhaságokat ne hordjatok ide. Elég ha én keltek pánikot. 😀

  52: kalotaszegi! Minden tiszteletem a tisztán látásodé.

 39. 53.szerintem végig sem nézted a filmet, mert ha megtetted volna nem írnád amit írtál. Amikor ajánlották, hogy végignézzem, már előre láttam hogy nem fogom, de végül megérte. A legvége volt a legérdekesebb….annak ellenére hogy sok újat nem mondott, szerintem kiváló anyag azok számára akik még ködben élnek.

 40. 52. egyik érveddel kiütöd a másikat. Egyetértek a túlkapások meglátásoddal, de az élet nem fekete és fehér.A rokefeller és Rotschildi törekvéseket is lehet túlkapásoknak titulálni, bár szerintem ez hiba lenne.

  Amiért belinkeltem az egészet mindössze a végén elhangzó mondat volt.
  „kezdjél el újra gondolkodni” mert most mások akarnak helyetted.Minden ilyen anyagból mindössze a lényeget kell leszűrni,mert egyébként megtelik na memória. Tibor bá csípőből lekezelte a dolgot, ami nagy hiba, mert nem az a kunszt, hogy a látóknak felállni a hordóra és mondani a tutit, hanem a még vakoknak fényt vinni a sötétségbe, hogy el kezdjenek gondolkodni.

 41. FUCK YOU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 42. A HAAAAAAAAAARP LÉTEZIK VAKKER !!!
  ÉS HASZNÁLJÁK!!!!
  TESZTELIK!

 43. Sokkal lényegretörőbb megközelités ha az életnek csak azzal a részével foglalkozunk,amelynek az eseményhorizontját közvetlenül és direkten érzékelni tudjuk.
  Rockefeller és az elit bagázs nem tartózik ide,de a korrupt polgármester,a megvesztegethető rendőr,vadőr ,vámőr , adóellenőr nagyon is.Sok kis élőskodő illuminátus,ami a becsületes embernek a munkáját és életét keservessé teszi.
  Ezen kivűl nem a milliárdos szennyezi a városok levegőjét hiper szuper luxuskocsijával szarrá ,hanem a sok majmoló proli a fostalicskájával,amit a korrupció miatt forgalomba lehet irni .
  Aztán Rockefeller birodalomépitési törekvésének titkos és jól álcázott tevékenysége nem árt az én termésemnek,de a sárga irigység táplálta tömeges konzumidiótizmus igencsak extrém időjárást képes előidézni,aminek én is iszom a levét.

 44. 50: 52: 53:
  Tökéletesen egyetértek (ráadásul időközben sikerült átállítanom a billentyűzetet magyar kiosztásra). Magam sem hiszek a világkormanyban vagy abban, hogy a dolgok azért mennek ennyire „életellenes” irányba, mert egy szűk elit érdekei ezt kivannak. Megint visszajutottunk a jó öreg „reality check” hatásköréhez: ha megnézi az ember, hogy a környezetében milyen idióták az emberek, maris rájön, hogy nem kell ide világszintű összeesküvés, anélkül is gyönyörűen végzunk majd magunkkal.

  „Telhetetlenségünk rabszolgái vagyunk,amit mindenféle kifogásokkal próbálunk kimagyarázni” – tökéletes megfogalmazás, teljesen egyetértek. Egyvalamit tennék meg talán hozza: Telhetetlenségünk es TEHETETLENSÉGÜNK rabszolgái vagyunk. Az ember ugyanis dogmatikusan gondolkodik: ahhoz, hogy a számára ismert legfejlettebb társadalmi rendeződési formát ki tudja alakítani, bizonyos kérdéseket tényként kell kezeljen. Ezeket a tényeket úgy hívják, hogy dogmák. Dogmák nélkül nincs hierarchia illetve hierarchikus társadalom – márpedig az ember csak ilyenben szeret (tud) élni. Csakhogy minden dogma megbukik egyszer, viszont az emberi társadalom hajlamos arra, hogy a dogmák igazságát még azon túl is elfogadja, miután azok már rég nem érvényesek, egészen addig, amíg a dogmára épített rendszer már fizikailag fenntarthatatlanná válik. Ekkor aztán jön az összeomlás, a társadalmi kataklizma, majd az új rendszer, új dogmával. A probléma csak ott van, hogy az egyre fejlődő technológiánk miatt nem biztos, hogy a következő ilyen kataklizmát túl fogjuk élni (én ennek az esélyét olyan 5%-ra teszem, vagyis 95%, hogy a jelenlegi társadalmi dogmarendszer összeomlása véget vet az emberi faj ámokfutásának a Földön). Ahogy Tibor bá fogalmazott a könyvében: A technológia orosz rulett: beletesszük a golyót a tárba, megforgatjuk a tárat, a homlokunkhoz illesztjük a fegyvert, elsütjük, aztán ha nem lőttünk fejbe magunkat, akkor bezsebeljük a nyereséget. Csakhogy egyre több golyó van a tárban, a nyereség is egyre több, vagyis játszunk tovább, és nem látjuk be, hogy egyre kevesebb az esélyünk.

  Számomra már csak egy kérdés maradt, bár ez hipotetikus kérdés: vajon lehetséges lenne-e az emberi társadalmat nem dogmatikusan szervezni, illetve lehetséges lenne-e a fenntartható fejlődésre alapozni az életünket? Nem gondolom, hogy ez be fog következni (illetve 5% esélyt adok a dolognak), de néha jól esik a „Mi lett volna, ha?” kérdéseken elgondolkodni. Abban szinte teljesen biztos vagyok, hogy a fenntartható emberi lét NEM technológiai akadályok miatt nem megvalósítható, ez a saját reality check-emen is átmegy. Tipikus példa erre, ami az egészségügyben történik mostanában: nem arról van szó, hogy a fejlett ipari országok ne tudnák a GDP-jük 3-4%-ából fenntartani a jelenlegi egészségügyi rendszert (ami egyébként a közhiedelmekkel ellentétben technológiai szempontból az egyik LEGELAVULTABB iparág), technikailag ez teljesen lehetséges (emlékeztetőül: Magyarországon komplett gyógyszer- és orvosi segédeszközgyártási iparág működött 1990 előtt, világszintű egészségügyi hálózattal az akkori – jóval kisebb – GDP 1,5%-ából. Most 6,5%-ot költünk, mindent külföldről vagy külföldi tulajdonosú vállalatoktól veszünk, és egyszerűen SZAR az egészségügyünk). Egyszerűen a társadalmi berendezkedés miatt nem valósul ez meg, és a poén, hogy minden beteg tudja és ELFOGADJA azokat az elveket, amik ezt lehetetlenné teszik (például, hogy az egészségügynek jót tesz az, ha bármelyik elemét a szabad piac elvei mentén szervezzük meg). Ha érdekel titeket, erről bővebben is tudok írni.

 45. Kurva zsidók kitalálták, hogy hogyan indítsanak háborút Irak ellen és ezt az arabokra fogták. Az amerikai politika meg társult hozzá, mit is tehetett volna, hisz a zsidók irányítják az USA-ban a politikát, meg mindent, hogy rohadnának meg 🙂
  Mr. Bush meg a kongresszus azt mondta: ‘Parancs, értettem’ és végrehajtották a cionista parancsot.
  Lassan az egész világot ezek a szemét zsidók fogják uralni.
  Fuck you Jewish! 🙂

 46. 44.-re Nótbuk, szerintem te a lényeget fogtad meg. Innen kell kiindulni. Persze azért ennyire nem lesz kemény ez a dolog. Ez egyelőre csak az elképzelés. Kérdés, hogy mi valósul meg belőle. (Ez teljes átállás a gazdasági háborúra.)

 47. Csabi_Pécs, úgy gondolom, te nem idevaló vagy.

  Remélem Tibor Bá külön kérés nélkül is letilt.

  Csak egy apró megjegyzés még, Tanulj meg magyarul káromkodni, nem a retkes angoloknál, vagy a sötétfejű bigott amcsiknál vagy.
  Aztabetyárhétszentségit.

 48. 55: Van egy jó megoldás a számodra, és ezt be fogom vezetni. Ha olvasol valami érdekeset, akkor azt tedd a vágolapra, lásd el a te véleményeddel és azt linkeld be. Miért kell a többieknek 1 órát végígnézni vagy olvasni?

  62: Írj! Küld el E-mailben és felteszem posztnak.

  63: Kicsit fog vissza magad. Te nem érzed, amit írsz, mert angolul érzéketlen vagy. De mit szólnál ahhoz, ha azt írnám vissza, hogy „Bassz szájba a kurva anyádat”??? – Nos, amit most érzel, azt érzem én, amikor olvaslak.

 49. atillabácsi, lehettem volna valaki más…

  Miért nem lettél? Mondjuk kártevö? Kis kukac egy cseresnyében.
  Get lost.

 50. 67: Erről már írtam egyszer, szerintem egyébként annak idején olvastad is, az Asztallapban jelent meg „Fenntarthatóság és orvostudomány” címmel. Azóta 3 különböző országban is dolgoztam, több egészségügyi rendszert is átláttam, ha gondolod, ezekről írhatok egy rövidebb-hosszabb szösszenetet, érdekes összehasonlítani a magyar, az angol, a svéd meg mondjuk a német egészségügyi rendszert. Ha érdekel a téma, valamelyik este majd összeütök egy kis írást és elküldöm neked e-mailben.

  Különben nagyon érdekes dolog ez. Pont az egészségügyi karrierem nyomán kezdtem el összeesküvés-elméletekkel foglalkozni, mivel kezdő orvosként láttam be először, hogy a saját környezetemben valami nagyon el van rontva. Ezt a fent említett kis cikkben le is írtam anno.

  Ugyanakkor pontosan az egészségügyben eltöltött idő során láttam be azt is, hogy ahhoz, hogy valami nagyon el legyen rontva, az kell, hogy MINDENKI rossz irányba gondolkodjon. Egy példa:

  A magyarországi orvosok TÚLNYOMÓ része (szerintem nem túlzok, ha azt mondom, hogy 90%-a) meg van arról győződve, hogy a helyzet nem fog javulni addig, amíg nem privatizálják az egészségügyet. Két dolgot felejtenek el:
  1. Az, hogy ma sokkal több pénzből sokkal kevesebb jut (pl. az orvosok fizetésére is) az pont azért van, mert korábban állami gazdaságok gyártották a gyógyszert és az orvosi segédeszközöket fillérekért, ma ezt profitorientált cégek végzik több százszoros nyereségaránnyal. Vagyis arról, hogy ma Magyarországon egy orvos a fizikai létfenntartásához sem elegendő bért kap (persze megél valahogy – paraszolvenciából), ELSŐSORBAN A MAGÁNOSÍTÁS TEHET. És ezt pont mi, a magánosítást végig szemlélő orvosi réteg látjuk be a legkevésbé.
  2. Ha Magyarországon tovább privatizálnák az egészségügyet, pl. úgy, hogy a társadalombiztosítás helyett magán biztosítókon keresztül finanszíroznák az ellátást, az egészen pontosan azt jelentené, hogy a lakosság 90%-ának semmilyen egészségügyi ellátása nem lenne, hiszen ma a lakosság 10%-ának a kezében koncentrálódik a vásárlóerő 90%-a, vagyis a felső 10%-nak jobb üzlet eladni az egészségügyet, mint megpróbálni mindenkinek kifizethetővé tenni. Ez mit is jelentene? Azt, hogy abban a pillanatban, ahogy megszűnne a társadalombiztosítás, a meglévő egészségügyi kapacitásunk 90%-a teljesen feleslegessé válna – vagyis 10 orvosból 9 elveszítené az állását, ha magánosítanánk. És mégis, 10 orvosból pont ez a 9 meg van arról győződve, hogy ez az egyetlen megoldás.

  Na, van szó, amikor emberi butaságról beszélgetünk. Ráadásul ez elvileg a magyar felső kategóriás értelmiség (orvosok)!!!! Ha valakinek, nekik nagyon kéne tudni értelmesen gondolkodni – mégsem képesek rá. Mit várunk akkor az átlagemberektől?

  Nem kell ide összeesküvés, higgyétek el. Elég a begyöpösödött emberi idiotizmus. Bőven elég.

 51. 59!
  Jóvanmá.. nem kell ordibálni..!!!

  Láttad az echelon konspiráció filmet?Az a kedvencem..
  Magyar szinkronnal nincs ,merthát ugye ide nem jutott el..de felirattal van.Az is önmagáért beszél.Pedig az csak Hollywoodi produkció.
  Lehet hogy a lengyel vezérkar gépét is így rendezték le..

 52. 65:
  Mo-on az atlagos hatersugarzas kb 100 nSv/h (nanosievert/ora)
  (Tudomasom szerint) a katasztrofavedelemnel a riasztasi szint 500 nSv/h
  1 Sv = 100 rem, vagyis 620 milirem az 6,2 mSv/h a riasztasi szint tobb mint 1000-szerese.
  Javitsatok ki ha tevedek.

 53. 63: Szerintem is vegyél vissza – illetve még ennél is jobb, ha elgondolkodsz egy kicsit.

  Vegyük pl. a zsidókat. Mért is utáljuk őket?
  A középkorban az uralkodó monoteisztikus vallások (kereszténység és iszlám) kifejezetten TILTOTTÁK az uzsorát, vagyis a kamatra kölcsönzést. Egyetlen monoteisztikus vallás volt, ami engedte ezt – a zsidó vallás, de az is csak a gójoknak, vagyis zsidó zsidótól nem kérhet kamatot (uzsorát), csak nem zsidóktól. Ebből következett, hogy a kereskedelem és a gazdasági pénzügyi pozícióiba zsidók kerültek, hiszen nekik nem okozott vallási-lelkiismereti válságot az, hogy kamatra kölcsönözzenek. Ha végignézed a kapitalizmus történelmét, szinte mindig azok az országok kerültek a kapitalizmus fejlődésének élvonalába, ahol engedték a zsidók által „menedzselt” kereskedelmet (Hollandia, Anglia majd utána USA). A világon csakhamar kialakult az a szemlélet, hogy zsidó nélkül nem megy, illetve csak az a módszer vezethet sikerre, amit ők csinálnak, vagyis: BE KELL VEZETNI AZ UZSORÁT. És ezt ma kivétel nélkül mindenki, mindenhol gyakorolja. Ha beteszed a pénzed a bankba, uzsorát vársz el a banktól (holott neked kellene fizetni azért, hogy biztonságban tartják a pénzed). Ha hitelt veszel fel, uzsorára teszed. Általában bármilyen vállalkozást ma az emberek CSAK azért kezdenek el, hogy több pénzük legyen a dolog végére, mint előtte, vagyis UZSORÁT várnak el a tevékenységükért cserébe.

  Ha tehát a zsidókat (helyesebben a zsidó szemléletet) okolod a világ gondjaiért, akkor ma a fejlett világ lakosságának a 99%-át hibáztatod. És igazad is van. Az a baj, hogy mi, emberek, mi MINDANNYIAN valamit rosszul csinálunk.

  Persze, ne érts félre, nekem se tetszik, amit Izrael vagy a többségében zsidó szenátusú Amerika művel. De ezek a betegségnek csak a tünetei, nem az okai. Nevetséges, hogy a zsidó kisebbséget hibáztatjuk a gondjainkért, amikor mi magunk is ennyi hülyeséget csinálunk.

 54. 70!
  Nem kell itt a szép beszéd.Nem ezen múlik.Hanem azon ha elmegyek a helyi sámánhoz,(háziorvos)az hogy viszonyul hozzám,vagy bárkihez..
  Mondtam már neki ,legalább egy pogány imádatot elmondhatna,mert hogy nem gyógyító,az biztos.Nem azért mert nem tud,hanem mert nem akar.Sajnos sok orvos ilyen.Tisztelet a kivételnek.Ha én nem tanulom meg az orvoslást magamtól hogy milyen bajom van,vagy mi lehet,és hozzá a gyógymódot,tulajdonképpen kémiával együtt,akkor elmehetek a falnak..
  Ha anyósomat esetleg elviszem (78) akkor csak néz hogy mit keres még a rendelőjében ilyen korban..
  Pedig nekem még egész jó viszonyom van a sámán úrral..

  Elmentem neki vagy 3 éve szüretelni szőlőt,mert birtoka az van,és ott is kérdezte valakitől,hogy „Juliska néni feldobta már a pacskert?”..
  Szóval igy van ez.Az emberi élet nem számít..
  pénz ide vagy oda..ha Te nem rendezed magad,akkor ők biztosan nem fognak..

  Én ápoltam a férjem nagynénijét nagybácsiját,Alzheimeresek voltak…Én kutakodtam gyógyszer után nekik,és az orvos mondta nekem hogy az nagyon drága dolog..
  És?Kérdeztem, akkor mi van..5 évig tudtam itt tartani őket..

  Nagymamám csontrákos,és a fél veséjét ki kellet venni,most 80 éves.igaz majdnem 100 ezret költök gyógynövényre,de itt van köztünk 4 éve beteg..És egész jól van ahhoz képest.Az orvos nem hisz a szemének.Az onkológus..
  Egyszerűen nem érdekli..

 55. 72: Nekünk annakidején sugárvédelemből úgy tanították, hogy a napi háttérsugárzás 0,01 mSv.

 56. 74: Ó, nehogy azt gondold, hogy én védem az orvosokat vagy úgy általában az orvostudományt. Rengeteg alternatív gondolat, elmélet, iskola van, némelyiket tanulmányoztam is kicsit, és az biztos, hogy sok minden van, amit lehetne csinálni – csak hát, nincsen benne pénz, ugye.
  Néhány „döbbenet” a saját szakmai életemből az elmúlt pár évből:

  1. 2007-ben Vukovarban volt egy radiológus konferencia, ahova akkor (még radiológus rezidensként) volt szerencsém elmenni. Ott a házigazdák csináltak egy posztert arról, hogy a szerbek a háborúban kilőtték a CT-t, így a modern képalkotók közül csak az MRI volt üzemképes. És láss csodát, nem csak hogy képesek voltak az összes sürgősségi képalkotót eljárást végrehajtani MR-rel, de ráadásul még jobbak is voltak az eredményeik megfelelő MR-szekvenciákkal pl. agyvérzés vizsgálatában, mint a CT-vel. Miért is érdekes ez? Hát csak azért, mert az MRI ugye mágneses vizsgálóeljárás, vagyis nem jár sugárterheléssel (hogy a több Tesla indukciós erősségű mágneses terek biológiai hatásai milyen negatív következményekkel járnak, az egy másik mese, de az alapján, amit én olvastam erről, rövid idejű expozíciónál korántsem olyan szélsőségesen rossz a helyzet, mint a röntgensugárzás esetében) – csakhogy ma MR-t nem végzünk sürgősségben, és főleg nem rutinszinten, csak magánbetegnek és nagy ritkán, mondván, hogy nem olyan a diagnosztikai képessége bizonyos esetekben, illetve, hogy TÚL DRÁGA. Pont tegnap volt egy 40 éves nőbetegünk, pechjére pozitív D-dimerrel, ami itt, Németországban azt jelenti, hogy MINDEN ESETBEN kontrasztanyagos CT-vizsgálatot kell végezni a tüdőembólia kizárására. Itt halkan megjegyezném, hogy napi 0,01 mSv háttérsugárzással számolva a kontrasztanyagos CT-angiográfia olyan 30 ÉV háttérsugárzásának felel meg. Ezt tökéletesen ki lehetne váltani MR-rel, ráadásul a szerencsétlennek nem voltak panaszai, tehát olyan túlságosan sürgős sem volt a dolog, erre kapott annyi sugarat, hogy a helyében én már biztosan nem gondolnék további gyermekvállalásra.

  2. BIZONYÍTOTT TÉNY, hogy az omega-3 zsírsavak kardioprotektív és gyulladáscsökkentő hatása az Aspirin védőhatásának TÖBBSZÖRÖSE. Olyannyira, hogy elvileg pl. Angliában GUIDELINE, hogy MINDEN szívbetegnek omega-3 zsírsavat kell adni. Angliában én összesen 5 kórházban dolgoztam (eddig). Szerinted hány betegnek adtak omega-3 zsírsavat az angol kardiológusok? Egyetlen egy kórházban találkoztam egy pszichiáterrel, aki rendszeresen adott omega-3 zsírsavat a betegeinek, de ő is csak a pszichiátriai betegségekben igazolt jótékony hatások miatt.

  3. Egyszer egy továbbképzésen szintén Angliában a következőket mondta el a diabetológus kolléga:
  – Amerikában most új divat, hogy a cukorbetegséget nem vércukorszint, hanem glükozilált haemoglobin (HbA1c) mérésével diagnosztizálják: ha ez 5%-nál nagyobb, akkor a beteg cukorbeteg, és kezelni kell.
  – A legújabb vizsgálatok bizonyították, hogy azokban a csoportokban volt a legnagyobb a halálozás, ahol már a 6-7% közötti HbA1c-nél is törekedtek a minél alaposabb vércukor-kontrollra
  – A legjobb (legkisebb halálozással járó) csoport az volt, ahol csak a 7%-ot meghaladó HbA1c szint esetében próbálták radikálisan kontrollálni a vércukorszintet
  És mi volt a dolog summázása? Szóval, ha 5%-nál nagyobb a HbA1c szintje, akkor mindenképpen adjunk valamit, még akkor is, ha egyébként a glükóz tolerancia teszt alapján nem lenne cukorbeteg az illető.
  Ugye érthető az ellentmondás? Egyébként a cukorbetegség jelen pillanatban az egyik legnagyobb gyilkos a világon, nem kérdés, hogy tenni kell ellene valamit, de sajnos a metformin és az inzulin rengeteg mellékhatással jár. Igazából csak az idejében elkezdett diéta és rendszeres testmozgással lehet valóban jótékony hatást elérni, de azt meg ugye a már említett emberi hülyeség miatt nem csinálják.

  Szóval van itt baj bőven, hidd el, nem védem a szakmát. A magyar orvosok végtelen arroganciája meg butasága meg már egyenesen legendás.

 57. Tehát akkor Japánban mi is van?

  A nukleáris láncreakció felfedezése semmivel sem kell, hogy közelebb vigye az emberiséget a pusztuláshoz, mint a gyufa feltalálása.

  Albert Einstein

  Valahogy igy…

 58. 72-ot javitom: „tobb mint tizezerszerese” 🙁

  75:
  Sv az sugarmennyiseg. Mennyi ido alatt az a sugarzas erossege.
  0,01 mSv naponta sok!!

 59. 76!
  Köszönöm hogy megosztottad ezt velem..

  79!
  Na de Arma!Hogy mondhatsz ilyet!
  Ha nem Einstein,akkor jött volna más..

  77!
  Majd megmérjük protonprecessziós magnetométerrel mi is történt ott tulajdonképpen….

 60. 70: Írd meg az új tapasztalatokkal együtt. Sajnos, nagyon kevés orvosnak van 150 IQ-ja. nekem az a véleményem, hogy aki ilyen intelligencia hányadossal rendelkezik, annak emberi kötelessége azt „nemes” módon hasznosítani. Tehát írj egy jó posztot. Most már napi 8-900 látogató olvassa (több, mint az Asztallap olvasótábora)nem vész kárba az erőfeszítésed.

 61. 81!
  Tibor bá Te ilyen népszerű vagy?.. 😉

  Posta Imrét is olvasom.Szerinted az az oldal mennyire hiteles?..Mit gondolsz erről?..

 62. 77.Aphofis
  Az eset japánban most legalább rávilágitott ridegen arra,hogy hiába a bravuros mérnőki kivitelezés és az éber ,elővigyázatos – már -már fanatikus öntudatosság ,a természet egy perc alatt visszateleportálhatja Michio Kaku-t és high tech fantasztikus világát a rizsföldekre.A kétfejű bivalyok mellé.
  Erre a hirre talán megjőn a román energetikai miniszter esze és lemond a csernavodai atomerőmű hármas és négyes blokkjának a megépitéséről.Amit nem japánokkal,nem is franciákkal,nem is oroszokkal,hanem indiaiakkal akar megépittetni gazdasági okokból. 🙂
  Amugy ez a nukleáris baleset,ahogy a csernobili is elenyésző légyszarpötty a rengeteg vizalatti,földalatti atomrobbantás mellett.
  Nem kell idegeskedni. Kb legalább negyvenezer atom és
  hidrogénbomba hányodik kis világunkon.

  Arpád
  Rockefeller elszámolhatta kicsit magát az atomarzenállt illetően 🙂
  Érdekes,ez a tény nem bassza a sok összeeskűvésgyártó csőrét.
  Mert feltehetnék azt az egyszerű kérdést önmaguknak,hogy mi a jószagú kőze lehet Rochildnak egy orosz bujkáló atomtengeralattjárohoz,melynek a fedélzetén annyi a nukleáris rakéta ,hogy letörölheti a fél világot, a kapitánya pedig igazi szovjet rezsim szűlte nyers patrióta és még a Kremlben sem tudják merre tanyászik három hónapig?!

 63. 80.”Majd megmérjük protonprecessziós magnetométerrel mi is történt ott tulajdonképpen”….

  Szerintem hazugságmerővel mérik majd meg 🙂

 64. 82.

  Posta Imre pont olyan ,mint egy ufószakértő,csak itt még a repülőcsészealj helyzetjelzőiis piros fehér zöld szinben villódznak a kapcsolatfelvételkor.Az idelátogató 42 földönkivűli faj közűl egyik sem a magyarság ellensége,csak a zsidók.

 65. 67. rendben lehet igazad van.Köszönöm előre is.

  Úgy látom amint kezd egyre népszerűbb lenni a blog megjelennek itt is a fizetett szarkeverők vagy esetleg csak hobbiból mocskolódnak.

  Nem olyan régen volt szó egy másik posztban az atomerőművekről, hogy mennyire frankók. Hát igen addig amíg nincs baj.
  http://news.yahoo.com/s/ap/as_japan_earthquake

  Egy ilyen kép láttán én inkább maradok a gyertyánál…

 66. 83!
  De belegyöttél itten a dógokba kalotaszegi.Nagyon feldúltad magad.. 😉

 67. Én inkább csotány szeretnék lenni,hogy tovább birjam a sugárzást 🙂

 68. 89: A csotány nemi élete nagyon szegényes! 😀

  82: Magyar hírportálokat és honlapokat nem olvasok. 😉

  87: Csak a szokásos formáját hozza (remélem még sokáig)

  88: Évának kellett volna a Paradicsomon kívül! 🙂

 69. melike

  Nem csángó vagyok,sem székelyföldi, hanem kalotaszegi ,ahol a nyelvjárásunkat igyekeztünk megőrizni az eredeti formában.Annyit azért még hozzátennék ,hogy Kolozsvár és környéke,Hunyad és környéke,Torda és környéke rengeteg értelmiségit,túdost ,költöt és egyben egy királyt is nevelt a magyarságnak.

 70. 91!
  Valamit nagyon félre értettél.Én ezt csak magamnak beszélgettem így,egyáltalán nem gondoltam álmomban sem hogy ezt így magadra veszed..De hogy is gondolhattad nem is értem hogy cirkuszoskodok rajtad,hiszen kedvelem a beírásaidat..
  Sajnálom hogy írásban ez így jön le..
  És én azt hittem a neved kalotaszegi,nem a hovatartozásod..
  De látom hogy tényleg felhúztad ma magad..

 71. 91: Szibinyáni Jank kisebbik fiára gondolsz? 🙂

 72. 95: Micsoda hely ez, ahol még kérdezni se szabad? 😉

 73. 92,

  Reflexből tettem ,de nem húztam fel magam.A feleségemet húztam fel 🙂

  A hosszú és etnikai zavargásokkal teli évszázadok során kialakult az ittlévő magyarságban egy nagyon nehezen kezelhető identitástudati ,erkölcsi reflex.Rugunk és harapunk ha valaki az anyanyelvűnkbe és magyarságunkba köt bele. Főleg akkor ,ha az illető anyaországi és mondjuk Polacsek a neve 🙂

 74. Tibor bá ,nem Jank az ,hanem Jancu de Hunedoara 🙂

 75. 98: Te kis zsivány! A „Hunedoare”-t te találtad ki. 😀
  Ha az ükapám nem Erdélyből jött volna át Szegedre, akkor most a kedvedért felvenném a Polacsek ragadvány nevet. 😀

  Viccen kívül: Ha csak tehettem, leveszem süvegem a zárvány magyarság előtt.

 76. Reménykedem,hogy egyre többen gondolják majd igy,és végre valahára ,világvégére mégiscsak összefog a magyarság 🙂

 77. 100!
  Na, azt nem fogják engedni..Attól nem kell félni..

 78. 100. Talán a világvége utánra gondolsz. Általában a magyarok manapság későn reagálnak mindenre.

  Amúgy kicsiny országunk úgy van, mint a viccben az öreg:

  A tata meg a fiú fát vágnak.
  A fiú az egyik baltasuhitással lecsapja az öreg egyik kezét, az meg megszólal:
  – No fiam. Ez most vicc volt, vagy komoly?
  A fiú mondja: – Hát ez komoly volt édesapám.
  Mire az öreg: – No azért, mert viccnek kicsit erős lett volna.

  Hát mi is így vagyunk a dolgokkal manapság…

  Visszatérve a magyarsághoz, főleg a határontúliakhoz, én is egyetértek Tibor Bá-val és én is úgy vagyok vele, hogy ha igazi magyarokról beszéll az emberfia, mármint szerény személyen, én már ide szinte csak a határon túliakat tudnám teljes szívvel besorolni. Szóval kalpagemelés dettó részemről is.

 79. 102-ről: Látod kalotaszegi, még semmi se veszett el! Tartsatok ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük