(2979) Mérsékelt baloldali győzelem

Tibor bá’ online

 

A Fidesz nem legyőzhetetlen! A Sorosozás és a migráncs riogatás már nem működik. A fény az alagút végén még gyengén, de már látszik. És talán a korrupciónak is vége fog szakadni. Gratulálunk Karácsony Gergelynek, és az új (és régi) baloldali polgármestereknek.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

88 gondolat erről: „(2979) Mérsékelt baloldali győzelem

  1. Karácsony győzött Budapesten? Nem követtem a mai nap eseményeit, de ha ez így van, akkor érdekes fejlemény!
    Kíváncsi vagyok Győrön mi történt.

  2. Ismét egy jó irányba tett lépés egy hosszú úton …
    Szomorú, hogy ennyi ideig tartott, az összefogás szükségességének a felismerése az ellenzéknél.

    Ami tény:

    Akár az USA-t, Oroszországot, Törökországot stb. nézzük, az autoriter ellenesség, a fokozottabb szabadság és demokrácia iránti vágy a nagyobb városokba koncentrálódik.

    Az oka vérmérséklet szerint:
    Soros,
    CIA, Moszad,
    ballibsi,
    New World Order,
    nyugati dekadencia,

    esetleg az átlagosnál magasabb képzettségi, informáltsági szint, ami ellenállóbbá tesz statisztikailag az agymosás ellen, és ösztönöz az önálló vélemény alkotásra ?

  3. Ja, és vajon korábban hazudtak Fideszék, amikor az ellenzéki városokba való migráns betelepítésekkel és támogatások befagyasztásáról fenyegetőztek (Budapest 1000 milliárd Ft) vagy most, amikor a választások után, Orbán az együttműködésről beszélt?

  4. Hát Idegen, nem akarlak elkeseríteni. De Karácsony már a legelső győzelem utáni, kutyafuttában rögzített riportban kijelentette, hogy jöhetnek a migrik Budapestre!
    Pontosabban a 7 év alatti gyerekekre terjesztené ki első kőrben. Mert nyugaton ha megkapta a gyerek a menedékjogot, akkor az EU-n belül oda viszik ahová csak akarják.
    Abba a kormánynak már nincs beleszólása tudtommal. Ha egy önkormányzat befogadja.
    De azok a gyerekek bizony nem árvák, van családjuk otthon. Egy-két év és jöhet a család egyesítés! Azaz jöhet a gyerekhez a pl. 15-25 fős Afgán „kicssalád”
    Ki van ez találva….

  5. Ugyanmár. Milyen migráns akarna idejönni nyomorogni amikor kimehet nyugatra 5-10x-ért. A másik hogy Orbán alatt ugyanúgy jöttek és jönnek is, kb 100x annyi feka meg muzulmán van Budapesten mint 5 éve. És az mennyivel jobb hogy betelepít 50e írástudatlan tahó ukránt titokban? Fenn van jónéhány videó a neten erről, csak hát erről nem szivesen beszélnek, de aki ott lakik ahová mondjuk odavittek több száz vagy több ezer ukránt a házától pár száz méterre az tudna mesélni. Amikor itt voltak a migránsok a keletiben azt is az Orbán intézte, hogy megkapja a teljes felhatalmazást az emberektől hogy azt csináljon amit akar. Megmondta egy szír faszi aki taxizott a Szíriâban hogy 3x annyit keresett fél napi munkával mint itt egy átlag magyar, dehogy akar idejönni az. Nem fog gályázni és elviselni az ugatásokat 100 nettóért.

  6. „fèny az alagút vègèn „…… Ès ki mi lenne az ? Gyurcsány új báránybőrbe bujtatott pártja . Vagy a Gyurcsunyánè fèle álruhaba bújtatott ugyanaz a fèrje altal mozgatott szindikátus ? ….ezek jobbak lennènek ?

  7. 4. Unicornis:
    Bár erről még nem hallottam,
    akkor tehát Karácsony a Fidesz fenyegetéseit váltja valóra?
    Csicska? Ez lenne az együttműködés?

  8. „A fény az alagút végén még gyengén, de már látszik. ”

    Akkor mindeki fedezékbe, mert jön a vonat 🙂

  9. 5. Thunder

    „Ugyanmár. Milyen migráns akarna idejönni nyomorogni amikor kimehet nyugatra 5-10x-ért. ”

    Kit érdekel hogy hova akar menni a migráns?
    Majd ha megkapja a bankkártyáját, amivel csak a kijelölt országban veheti fel a segélyt, akkor dönthet, hogy elfogadja, vagy illegális migránsként eltűnik a fekete gazdaságban, vagy hazamegy.
    Az olaszok, németek és franciák már tényleg nem bítják, még pár látványos merénylet, és elszabadul a pokol.

  10. A szíriai taxis nyugodtan hazamehet a P-ba, ha olyan jó volt neki ott. Különösen, hogy a háborúnak is vége.

  11. Kedveseim!
    A migráncsozás, gyurcsányozás már nem működik, abba lehet hagyni. A fák nem nőnek az égig, a Fidesz megindult a lejtőn, először lassan, aztán egyre gyorsabban. Orbán sunyi módon együtt működésről regélt, közben éjjel-nappal azon töri a fejét, hogy tudna ellentámadásba lendülni. Orbán nem akar rendet, prosperitást. Orbán győzni akar, ahogy egy futball csatár. Karácsonynak résen kell lenni!

    Lehettem volna valaki más: A kokainos, kurvás, korrupt Borkai megdöntötte az elméletedet. Azt új magyar tőkésosztály csak a kurváknak teremt munkahelyeket.

  12. „A Sorosozás és a migráncs riogatás már nem működik.” -Vajon miért? Már nem készül néhány milliárt afrikai és közel-keleti nyomorult arra, hogy meghódítsa Európát? Soros György hálózata már nem avatkozik bele minden társadalom működésébe.

    Nem a sorosozás-migráncsozás nem működik, csak egyre undorítóbb a pöcegödör, amit a Fidesznek sikerült összehoznia, amiből egyre többeknek van elege. Soroséktól-migránsoktól függetlenül.

  13. 12 – Ábel:
    Azért nem működik, mert Orbán túltolta. 1) Pénzért bárki jöhetett. 2) Az elüldözött magyarok helyére beengedett ukránokat. A mikgráncsozás csak egy blöff.

  14. Végre sikerült annyira összeállnia az ellenzéknek, hogy beindulhatott a szopóroller a NER című krimi szereplői számára. Az O1G nevű keresztapa irányítása alatt álló, maffia szerű, mindent polipként behálózó szörnyeteg kapott egy vágást. VÉGRE!! Nagyon időszerű volt már, hogy a sérthetetlenség máza lekopjon a felszínről.
    Minden migránsozó FIDESZ agymosott zombi számára, egyre több burkába öltözött nőt látni a bevásárlóközpontokban, és nemcsak ukránokat importálunk hanem mexikóiakat is. Mert nincs elég munkaerő.
    Úgyhogy ugorjatok le végre a migráncsozó szellemvonatról! Ha már vonat akkor alagút, egyetértek Tibor ‘bával, végre egy kis fény a sötét, halott nyirkos alagút végén!

  15. A zöldmozgalom elérte a célját: az örökzöld és Karácsony viszonya egyértelmű.
    Idén októberben jött pesten a Karácsony…
    Most 5 évig minden nap fog menni a Jingle Bells?

  16. Thunder
    „Ugyanmár. Milyen migráns akarna idejönni nyomorogni amikor kimehet nyugatra 5-10x-ért.”
    Több száz millió migráns van, ha a nyugati országok megtelnek, ne aggódj szívesen fognak jönni ide is, mert még nálunk is sokkal jobb az életszínvonal mint náluk!
    Tibor bá!
    „A migráncsozás, gyurcsányozás már nem működik, abba lehet hagyni”
    Azért mert ti az Orbánfóbiátoktól nem látjátok, attól még a migránsok és a gyurcsány is válós veszélyt jelentenek az országra!

  17. 15 -Titok:
    Szerintem ez az 5 év minimum 20 lesz. Budapest legújabb fénykora lesz a neve. Engem főleg a érdekel, hogy nem lesz védőgát a Rómain.

  18. 16 – Whitewater:
    Az egy hazugság, hogy Gyurcsány migránsokat akar behozni az országba. Gyurcsány egy rossz politikus. Ezt kellett volna éjjel-nappal nyomnia, hogy nem akar migránsokat, még annyit se, mint amennyit Orbán beenged. De már egyszer írtam, nem akarom állandóan ismételni, a migráncsozás és a sorosozás lecsenget. Most dőlt meg az „alkalmatlansági” szöveg is. Kiderült, hogy az új tőkésosztály 15 milliós kéjutazásban utazik és csak kurváknak ad munkalehetőséget. Kedves Orbán imádok, valami újat kell kitalálni. 😀

  19. A következő választás 3 év múlva lesz. 2 evig sunyin szetszivatjak az ellenzéki onkormanyzatokat.

    Masreszt ha Orbán bukik akkor kötelezően jönnek a buntetougyek ellene es családja ellen. Itt már könnyen lehet, hogy az ellenzék vezetőit sorban valami baleset éri.

  20. 19 – Dumburnyák:
    A főveszélyt az jelenti, ha Dobrev Klára munkássága nyomán, Orbán nem kap több számolatlan pénzt Büsszeltől. Eben az esetben a holdudvar lázadozni fog, és egymás után fognak jönni a pálfordulások némi megszellőztetett információval. Az lesz a sorsa, mint Gyurcsánynak, hanyatlása után a saját emberei fognak elfordulni tőle.

  21. Szerintem elgaloppírozzátok magatokat. Most kicsit nyert az ellenzék egy önkori választáson itt-ott. Nem kell még temetni a Fideszt. Az országgyűlési és EP választásokat még mindig simán nyerni fogják.

  22. Re:11
    Pontosság kedvéért, kokaint az MSZP-sek tolták, a győri polgi „csak” szimplán kurvázott.
    Furcsálltam is, hogy ezt a kettőt miért mosták össze, mert két külön figura története volt.

  23. Ábel,

    „Szerintem elgaloppírozzátok magatokat. Most kicsit nyert az ellenzék egy önkori választáson itt-ott. Nem kell még temetni a Fideszt.”

    Ahogy olvastam a hozzászólásodat egy analógia ugrott be.
    Abból a tojásból, amelyik egy szemernyit is megrepedt, soha többé nem lesz kismadár, beposhad.

    A máz megrepedt.
    Orbán Viktor hitvallása. (Borkai Zsolt)
    „De akkor hogyan definiáljuk a keresztény politika feladatát?
    Hiszen a személy és annak méltósága nemcsak a hívő embereknek fontos, a család nemcsak azoknak fontos, akiknek rendezett kapcsolatuk van a Jóistennel, a nemzetért nemcsak azok rajonganak, és nemcsak azok szerelmesek belé, akik egyébként a nemzet létezését össze tudják kötni a Teremtő akaratával, hanem olyanok is, akik ezt a kapcsolatot nem tudják, vagy nem akarják intellektuálisan vagy lelkileg létrehozni. ”

    A választók érzelmileg döntenek.
    A család szentségét, a keresztényi élet magasabb rendűségét hirdetik, miközben az ellenkezőjét teszik. Egy pillanatra felsejlett, a király meztelen.
    Ezt már nem lehet visszagyömöszölni a lóba.

  24. Nem a politikusok korruptak, hanem a politika == korrupció. Két hete voltam színházban és a Rokonokat játszották, tehát eléggé friss bennem az infó. A rokonok című darabban is összejátszott a polgármester a bankárral, meg más üzletemberekkel, előre le volt zsírozva, hogy kik kapják meg a szerződéseket stb. Még mulatni/csajozni is együtt jártak, szóval a fontos döntések akkor sem a tanácsteremben születtek. Természetesen változott a világ, ma már nem csak hucutkodnak a könnyűvérű nőkkel, hanem csoportosan, orrba-szájba *******, de ez a lényegen semmit nem változtat.
    Valószínűsítem, hogy az ellenzék is ezt csinálná, ha megerősödne a poziciója, de nehezen tud megerősödni, mivel nekik nincs semmi magasztos vagy annak hangzó ügy, ami mögé be tudnának állni, pl. a „nemzet” az szitokszó a baloldal körében.

  25. 20:
    Az EU pénz mindenhogy elapad, csak a földalapú támogatás marad. Nem véletlen hogy sorra veszik a birtokokat a Fidesz csaladtagok.

    Dobrev Klára munkalkodhat, de nem az ő munkája a fő ok.

    Másrészt a holdudvar mindegyik tagja zsarolható valamivel. Amíg nincs borulás addig mindenki loyális lesz, nehogy ő legyen a tisztáldozat. Majd utána lesznek akik mentenék az irhájukat.

  26. 23: A kormánypárt rég nem tojás már. Kifejlett sárkánygyík. Egy-két karcolás meg se kottyan neki. Amíg a feje a nyakán, addig él és küzd.

  27. Szerintem is messze még a FIDESZ éra vége. Most egy kicsit elbízták magukat, de ebből tanulnak. Kicsit megrepedezett a patina, kaptak néhány karcolást, de kb. ennyi!
    Sok kormánypárti Pesten nem ment el szavazni, mert biztosra vették a Tarlós győzelmét.
    De ilyen többet nem lesz.
    A FIDESZ akkor lesz leváltva, ha gazdasági válság lesz, és nem tudják finanszírozni többé a jóléti juttatásokat. A míg szalad a szekér, a FIDESZ is marad. Csak figyeljétek majd meg!

  28. 17: Tibor bá’, kedves! Reméljük. Pláne ha igaz, hogy a korrupciót utálja. Csak lehogy emiatt darálják be.
    Egyébként egy fiatalabb már elkellett oda, én is úgy gondolom.
    A 20 év Karácsonyhoz még az ingyen sör jól jönne : – )

  29. Csak a tisztánlátás végett!
    2019 EP választás:
    Fidesz 1.761.711 szavazat
    Ellenzék 1.633.762
    2019 Önkorm. választás:
    Fidesz 1.800.849
    Ellenzék 1.360.965
    Ennyit a bukásról.

  30. A Fidesz a vidék, Budapest ellentétből fog tőkét kovácsolni. Talán végre felújítanak minden Budapestre vezető főutat, amire idáig egy fillért sem költöttek. Hidd el megtalálják a módját, hogy elszigeteljék a fővárost. Ezek nem ma jöttek le a falvédőről. A főpolgármester nem mindenható, attól még a Fidesz a kormányzó párt. Nem fogják hagyni a saját uram bátyám rendszerüket, akkor inkább bojkottálnak, ellehetetlenítenek, tüntetéseket szerveznek.

  31. 29 – Tihi:
    Nem állítottam Fideszes bukást, mérsékelt baloldali győzelemről írtam. Vagyis legyünk pontosak. Annál is inkább, mert most hallottam Kosát a TV-ben, aki szerint most 1.450.000 ellenzéki szavazat volt, nem 1.361.000.

    Még megkérdezném azt, hogy ebben az 1.800.000 fideszes szavazatból hány volt lefizetett ukrán, cigány szavazat, és hány volt megfélemlített közmunkás, és hány volt, aki bedőlt annak, hogy ha nem a Fidesz győz, akkor nézzék meg magukat. Végül hány volt, aki elhitte azt a baromságot, hogy az ellenzék be akarja hozni a migránsokat?

  32. 31:

    Károcsony a korrupció ellensége :DDD

    Ez a majom, már tavaly beígérte, hogy szivárványos eLMeBeTeG zászló alatt, Vároházáról a „civil szervezetek” (Dzsordzsi bá CIA- fedőszervei) beköltöztetésevel fog várost irányítani.
    Meg persze Elkúróval és tettestársaival.

    Nem értem a Tibor bá- i optimizmust…

  33. Tihi,

    1.800.849+1.360.965=3.161.814
    Összes szavazó:3.787.857-3.161.814=626.043 függetlenre szavazó
    Nálunk is Fidesz ment, és fidesztől független jött.
    A függetlenekre leadott szavazatokat nyugodtan az ellenzékhez lehet számítani.
    Aki Fidesz-KDNP-re akart szavazni az nem szavazott függetlenre. Miért tette volna?
    Így, 1.360.965+626.043=1.987.008
    Közel kettőszáz ezer választóval több szavazott a kormánypártok ellenében, mint mellettük. De nincs harag?

  34. Hát én nem vagyok orákulum, hogy megmondjam mit tenne a baloldali ellenzék.
    De az tény, hogy ott ahol a bal-liberális oldal kormányra került, azonnal be engedték a migránsokat! A teljesség igény nélkül: Görögország, Olaszország, Franciaország, Málta, Spanyolország, Portugália, Németország, Svédország, stb…..
    De persze lehet, hogy a mi Baloldali ellenzékünk lenne a ritka kivétel… 🙂

  35. 34. Unicornis
    ” De az tény, hogy ott ahol a bal-liberális oldal kormányra került, azonnal be engedték az emigránsokat! A teljesség igény nélkül: Görögország,…..”

    Tisztelt „Unicornis”.
    Görögországban megundorodtak a hazaáruló baloldaltól (emigránskérdés, Macedónia, gazdaság ) és a júliusi választások után most jobboldali kormányunk van.
    Sajnos az új „görög” miniszterelnökünk az emigráns témában még nagyobb hazaárulónak bizonyul.
    Folytatja a KALERGI TERV szerint az ország elárasztását, gyarmatosítását, vadidegenekkel, muzulmánokkal, négerekkel, alja néppel.
    Ime a legfrissebb nyilatkozata:
    „A görögök öregednek, átalakítom a görög társadalmat,
    beoltom a bevándorlókkal, így megoldjuk a demográfiai problémánkat, büszke vagyok arra, hogy népemet multikulturálissá változtatom.”
    A bolgár kormányfő M. Borisov tegnapi üzenete a Soros- ügynök Micotakis-nak:
    „Ha a külföldiek megkísérlik átlépni a határt és belépni Bulgária területére én is a védelmi miniszterem parancsot adunk a katonáinknak, hogy lőjenek.

    http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/10/blog-post_14.html#more

  36. 35 L.S.
    És egyébként hogyan érzékeled, a migránsokban van hajlandóság Görögországban maradni, vagy csupán átmeneti szállásnak tekintik, hogy az első adandó alkalommal lelépjenek nyugat felé?
    Mert mi egyenlőre azzal nyugtatjuk magunkat, hogy nálunk erőszakkal sem lehet őket itt tartani, olyan vehemensen törekednek a gazdag nyugat felé…

  37. 32 – Alzi:
    Ezt a „majmot” a budapesti többség beszavazta a legmocskosabb Fideszes propaganda ellenére. Ezt neked is illene tiszteletben tartani.

  38. 37: A legmocskosabb fideszes propaganda lehet, hogy többet segített rajta, mint amennyit elvett.

    Tudod, hogy én nem vagyok egy vörös, de amikor arról írtak cikket, hogy a Karácsony szemüvegében a háttere látszik, és „lyukas az arca”, akkor én is jót röhögtem rajtuk.

    Nem mintha budapesti lennék, és lenne beleszólásom.

  39. 38 – Ábel:
    Jobban teszed, ha megszokod, mert ő lesz a következő miniszterelnöke Magyarországnak.

  40. Re:39
    Én ebben nem mernék nagy összegben fogadni.
    Most bizonyíthat a „koalíció”, ami végérvényesen eldöntheti a jövőbeni sorsukat.

  41. 40 – dajtás:
    Majd rá fognak döbbenni, hogy Orbán egy nagy formátumú politikus, méltó ellenfele nem lehet akárki. Egy dadogó Gyurcsány semmiképp, főleg a múltja miatt. Mesterházi féle fajankók labdába se rúgnak. Egyedül Karácsonyról mondható el, hogy Orbánhoz hasonlóan nagy formátumú és ragyogó szónok, bár egy kicsit naivnak tűnik, de remélhetően ez csak trükk.

  42. 39:
    Értelmesebb ellenzékieknek is az az első gondolata hogy most jön a neheze.

    Nem csak a kormányzati ellenszél miatt, hanem mert meg is kéne tudni osztani a koncot. Valamint a nehézségeket is tudni kell kommunikálni ugy hogy közben nem egymást sározzák.

  43. 38 Ábel
    Én nem követtem nagyon a főpolgármesteri helyért való vagdalkozást, de a királyi TV-ben leadott anyagok Karácsonyt tutyimutyi, kétbalkezes, bizonytalan figurának festették le.
    És őszintén, még én sem tudtam kivonni magamat ezen hatások alól, nem sok esélyt adtam Karácsonynak, habár az elgondolkodtató volt, hogy még a kormánymédia is szorosnak nevezte az esélyeket az előzetes felmérések alapján.
    Viszont a győzelem után a sajtótájékoztatón meglepődve hallottam Karácsony nagyon összeszedett, határozott beszédét, amit szemmel láthatóan papír nélkül mondott el.
    Persze tudom, hogy a beszélőke még nem minden, de egyértelművé vált számomra, hogy a média által mutatott kép egy összevágott, rosszindulatú karikatúra volt.
    Kíváncsi leszek, Orbán hogyan fogja kezelni a helyzetet a továbbiakban.
    Vajon a helyzetből azt a következtetést vonja le, hogy még mindig nagy az ellenzék mozgástere, és még jobban szorítani kell a hurkot a nyaka körül, vagy rájön, hogy egy határon túl ez már kontraproduktív, mert egyre több szavazó fogja ezt zokon venni, és valami finomabb taktikát kell kidolgozni…

  44. A főpolgármesternek, ellenzéki többségű testülettel a háta mögött hatalmas mozgástere van.
    Például, mikor az MTVA kérte az országgyűlési képviselők ellen a kerületi jegyzőtől a birtokvédelmet, azt ma már nem kapnák meg.
    Oda tud hatni, hogy kétajtós szekrények ne akadályozhassák meg népszavazási kérdés benyújtását.
    A fővárosi és kerületi ingyenes újságokba,helyi tv-ben megszűnik a Fidesz túlsúly.
    Plakátokon megjelenhetnek a szakszervezetek, állam felé irányuló kritikái.
    A szakszervezetek, civil szervezetek könnyebben tudnak demonstrációt szervezni egy pozitív fővárosi politikai kiállás mellett.
    Ha az állam anyagilag megszorongatná a fővárost, annak következményeit már le tudják kommunikálni a fővárosiak felé. Lesz rá felület.
    A Budapest agglomerációjában lévő települések elvesztését se feledjük. Ez összesen, Bp és agglomeráció lakossága 2 524 697 fő, 2011-s adat szerint.

  45. 44:

    Jön az önkormányzati reform.

    Pont ezt a mozgásteret fogják leredukálni.
    Ott lesznek letolt gatyával.

  46. 41. Karácsnony nagy formátumú politikus és ragyogó szónok???

    Ez ugye csak vicc? Orbán és Karácsony között ég és föld a különbség mind karakterben, mind szónoki képességekben.

  47. 46 – cassano:
    de csak akkor, ha az állami médiát nézed, olvasod.

  48. Én szerintem Karácsony egy gyenge ember. Mert ha egy kerületi polgármestert be lehet fenyíteni azzal, hogy „Tudjuk melyik óvodába jár a gyereked”, és ennek nincs semmi látható következménye, az baj! Illetve lett következménye, mert átengedte a százmilliós korrupciós ügyeket. Ugyan is, ő maga mondta hogy többször megfenyegette a családjával a szoci képviselő. (Mondjuk velem ezt biztos nem tudták volna eljátszani következmények nélkül!)
    Szóval, ha ezt alacsony szinten eltűrte, és ez kitudódott, akkor most meg pláne zsarolható! Ha meg ne adj isten miniszterelnök lenne akkor meg….. ajaj!

  49. 41.
    Többet gondolsz Karácsonyról,
    mert annyira szeretnéd hogy ez igaz legyen.
    A valóság ennél szerényebb, ezt meg fogjuk tapasztalni.
    Vissza kell emlékeztesselek Medgyesi evts, ‘Medgyó’ pirroszi győzelmére.
    És, a hatalom átjátszására a Gyurcsány/Apró családnak.
    Az atlétikában a középtávfutásban van egy olyan szerep hogy NYÚL.
    A nyúlnak az a feladata, hogy kifárassza az ellenfeleket,
    egy megfelelő pillanatban kiáll a versenyből.
    Nem nyer semmit, mert nem az a dolga.
    A nyúl soha nem győz,
    csak helyet csinál a végül győztesnek.
    Gondold csak át.
    Karácsonyt ugyan fel lehet építeni az országos választásra,
    meg is fogják tenni,
    a befutó apró Dobrev & Co.

  50. Karigeri első és legfontosabb intézkedése:

    kiterjeszteni a menedékkérelmet 7 évesnél fiatalabbak számára.
    Nyilván ez csak a belépő. És a budapestiek legégetőbb gondja is nyilván ez volt:
    nincs elég afrikai és közel- keleti kiskorú menedékkérő.
    És miért butapesti főpolgármesternek KELL ezügyben intézkednie? Csak nem Timmermanns tartótiszt- Dzsordzsi bá beosztottja adta az utasítást…

    2: 30- tól a videóinterjúban

    https://index.hu/video/2019/10/14/karacsony_gergely_fopolgarmester_valasztas_2019_budapest/

  51. Alzi! Ezt mondtam én is! És olyan ideges lettem ettől, hogy nyugtatót kellett bevennem hogy el tudjak aludni!

  52. Tibor bá:
    Beragadt egy tegnapi ezen post alatti hozzászólásom, amit ma megismételtem.
    Lehet ez ellen tenni valamit?

  53. 49:

    Karigeri- akárcsak a többi ballippsi ajtónak szaladgáló, versenyfetrengő, korlátmászó, egyperces provokációkkal és akciókkal előrukkoló felforgató is csak eldobható ügynök.
    Most megtette, amit kell, nyert, hogy mi lesz vele ezután nem érdekli a tartótiszteket.
    Hány ilyen CIA- s „örökéletig politikai aktivista” húzta már le magát a retyón: Gulyásmarcsi b*zeráns festékszórózó, füttyögős- kendermagos- drogos Juhász, kémrepülőző Hattházy, rikácsoló, tranzitzónában őrjöngő Szélbertalan, stb, stb

    Futószalagon jönnek ezek az ügynökök, rátelepedva az időrendben éppen aktuális CIA- sajtószajhák által felkapott témákra:
    most az egyik ilyen a „klímavészhelyzet a’la Gréta Frankenstein”.
    Örökzöldjeik, pedig: orosz agresszió, gonosz Kína, csúnya Erdogán, demokrácia, jogállam, bla- bla…

    Innen lehet felismerni a fajtájukat.

    51:

    Ijesztő, hogy egyből előjön ezzel az ügynök. Sürgős a tartótisztjeinek- ő pedig
    „kiváló ügynök”

  54. 10. Ábel:
    „Különösen, hogy a háborúnak is vége.”
    A török elvtársak éppen most generálnak 100-150 ezer szíriai menekültet.

    12. Ábel:
    „csak egyre undorítóbb a pöcegödör, amit a Fidesznek sikerült összehoznia, amiből egyre többeknek van elege. Soroséktól-migránsoktól függetlenül.”

    A előbbiekben igazad van, az utóbbiban szerintem nem.

    Az állandó Sorosozás, migránsozás, mindent disznóságukról ezzel terelni el a figyelmet, egy idővel baromian unalmas és KONTRAPRODUKTIV.

    + 13. Tibor bá’ hozzászólása
    +1

    21. Ábel:
    „Az országgyűlési és EP választásokat még mindig simán nyerni fogják.”
    Most először volt tisztességes közös jelölt állítás.
    Ha tömbként tudnak indulni az EP-n ás az országgyűlésin, akkor lehetnek még meglepetése, pl. a töredék szavazatok sokkal kisebb arányban vesznek el.

    Ettől függetlenül az összeállt ellenzéket simán leszalámizhatja a Fidesz, és nagyon fontos, hogy a sok Budapesti ígéretből mi valósul meg.
    Nagyon markáns korrupciós ellenes kijelentések voltak, a puding próbája az evés.

    22. dajtás:
    Azért a korrupciós ügyekről se feledkezzünk meg.
    Az az audis 5-6 millárd már korábban is téma volt, de valahogy elaludt.
    Most ismét reflektor fénybe került.
    A Győri fideszes belharcok, mert egyesek szerint az van a háttérben, érdekes továbbgondolásra sarkalja az embert.
    Fogy a konc, újra kell osztani a szűkebb tortát?

    https://index.hu/belfold/2019/10/11/rakosfalvy_gyor_borkai_ordog_ugyvedje/

    https://index.hu/belfold/2019/10/10/egy_szemelyes_ugy/

    Ilyen fideszes, kizárt, kilépett volt fideszes szemben az aktuális Fidesz jelölttel jó pár helyen volt, ami magával hozza a szennyes kiteregetését.
    Ahogy sok lesz az eszkimó és kevés a fóka ezek gyakorisága nőni fog.

    26.Ábel:
    „Kifejlett sárkánygyík. Egy-két karcolás meg se kottyan neki. Amíg a feje a nyakán, addig él és küzd.”
    A dinoszauruszok is kihaltak.

    Győr:
    Ugye érdekes módon a Borkai botrány kirobbanása után, az eddig összefogott ellenzékben lévő helyi Jobbikos jelöltek visszaléptek.
    A jobbikos pártközpont belengette a kizárásukat.
    Mivel igen szoros volt a verseny, ez könnyen okozhatta, az ellenzéki jelölt vesztését.
    Fideszes szalámizás a háttérben?
    Továbbá feltűnően magas az érvénytelen szavazatok száma.
    Az ellenzék újraszámlálást akar.

    A budapesti győzelem mértéke:
    https://444.hu/2019/10/14/igazabol-csak-4-kerulet-maradt-tenylegesen-fideszes-a-23-bol-budapesten

    A rendszer csak egy URL csatolást enged át.

  55. Mielőtt néhányan a kardjukba dőlnének.

    „gyermekeket nem a menekültügyi hatósághoz tartozó befogadó központok egyikében, hanem a Gyermekközpont területén létrehozott kísérő nélküli kiskorúak otthonában helyezik el. Ez azt is jelenti, hogy az otthon nem része a magyar
    menekültügyi intézményrendszernek, és a testület, amelynek feladata a megfelelő befogadási feltételek és a létesítmény működésének biztosítása, nem a menekültügyi hatóság, hanem az,
    Emberi Erőforrások Minisztériuma!!! (EMMI) alá tartozó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság. /Tehát nem a főváros, nem Karácsony Gergely/, kizárólag az állam az eljáró hatóság.
    (SZGYF). Ez a szervezeti keret is azt a szándékot jelzi, hogy a kísérő nélküli kiskorúakat a magyar gyermekjóléti rendszerbe integrálják be.
    Ennek az integrációnak a keretében 5 éves korról 7 éves korra emelné Bp. a korhatárt.
    Ez azt jelenti, ezek a kísérő nélküli gyermekek, ami egyébként 14 éves korig értendő, akiket már a Magyar állam mindenképp elhelyez valahol az országban, /erről az M1 nem szokott beszámolni!!!/,a fent említett módon (EMMI), ezen gyermekek közül Bp. az 5 éves kort módosítva 7 éves korú gyermekek integrálását is vállalná.
    Sajnálom, de itt most nem játékos a CIA. 🙂 és egyetlen egy plusz menedékkérőt sem jelent. Ők már itt vannak, a Magyar állam pedig elhelyezi őket az integrálásukra alkalmas helyen, függetlenül attól, mit mond Karácsony Gergely vagy milyen rendeletet hoz a főváros. Jelen helyzetben reklamálni a Fidesznél kell. Ők vannak hatalmon, ők hozhatnak törvényeket.
    Orbán Viktor: Ne azt figyeljék amit mondok, hanem amit csinálok. Tessék megfogadni a tanácsát.

  56. Tibor bá, köszönöm a beavatkozást a beragadt posztom ügyében.

    55. Károly:+1

    Soros és migráció:
    A török beavatkozás már állítólag 250000 menekült körül jár.
    Azért Erdogánt nehéz lenne Soros bábként beállítani.

    Korábban már volt róla szó hogy az egyensúlyhoz több komponens szükséges Jing-Jang, férfi-női princípium, sőt a dialektika, a dialektikus materializmus is erre utal.

    Azt is tudjuk a több komponensű rendszerek stabilabbak.
    Utalhatnák a mechanikus stabilitásra, pl. a szék legalább három lábbal stabil.

    Tehát egy társadalomnak alapvető szükséglet a MINDENKORI kormány, kormányzópárt ellenőrzése.
    Ehhez szükséges a MINDENKORI politikai ellenzék, pártoktól független szabad sajtó, független ügyészség és bíróság.

    Állandó megy a hivatkozás, hogy a soros így-meg úgy befolyásol, civil szervezetek stb. révén.

    Korábban volt róla szó, hogy pár éve 500 millió forint körül volt ezen támogatások összege.
    Ami főleg olyan célokra megy, amire a kormány nem vagy csak keveset költ.
    Környezetvédelem, szegénység elleni küzdelem, lakhatás, jogvédelem stb. Utána lehet nézni lista szerűen.

    A kormány csak a kormány és párt szűken vett propagandájára évente ennek az összegnek a sokszorosát költi, ami dinamikusan növekszik az idő függvényében.

    Az egyéb dolgokra, hagyományos media túlsúly (nyomtatott sajtó, TV. rádió) még meg sem említettük.
    A választások során a vidék, város ellentétnek itt van az egyik fő oka.

    Tehát attól rettegni, hogy a Soros költése lenyomja az állami propagandát számszakilag nem igazolható.

    Akkor miért a rettegés?

    a.)A Soros „propaganda” sokkal hatásosabb, mint az állami?
    Lehet, hogy kevesebb lopással (azaz minden pénz TÉNYLEGESEN az adott célra megy) vagy
    nagyobb szakértelemmel lehetne javítani a hatékonyságon?

    b.) A Soros „propaganda” azért hatékony, mert az emberek igényeivel találkozik?

    A kormány miért nem költ többet a szegénység leküzdésére, a cigányság felzárkóztatására ( Bár csökkenő mértékben, de Farkas még mindig pályán van, bár eljárás van ellene lopásárt. Kevesebbet kéne lopni?)

    Miért nem költ többet lakhatásra (önkormányzati bérlakások, pedig ezen is lehetne lopni, mint a stadionokon)?

    A stadionok helyett, ami felesleges pénzkidobás a jelenben és a jövőben is (fenntartás)?

    Európában vezetők vagyunk a sportra való költésben, biztos hogy ebben kéne vezetnünk a GDP arányos költésben?

    Nem az egészségügyre és az oktatásra költésben?
    Nem ezekre való költésnek kéne növekednie , de minimum szintet tartani, nem csökkenie a GDP arányában?

    Miért nem költ többet környezetvédelemre, miért építi le az azt felügyelő hatóságot?

    Miért nem támogatja jobban az alternatív energiát ( talán pl. nem kéne adóztatni a napelemeket) ?

    Miért gyűlöli a fákat Budapesten?

    Miért nem tartja be saját törvényeit?
    Miért kellenek ezekhez a Soros által szponzorált szervezetek, akiknek van erőforrása egy gyenge jogérvényesítő képességű ügyfél ügyének felvállalására?

    Ha ezekben lépnének, kifognák a Soros vitorlájából a szelet.
    Ehhez azonban értelem is kéne?

    Vagy egyszerűbb minden balfogásról a sorosozással és a migránsozással elterelni a figyelmet?

    Választások:
    Ugye senki sem hiszi azt hogy az összefogásra és a függetlenekre szavazók, akik összességében a többségben voltak fizetett Soros ügynökök?

    Mert ugye a korábbi kormányellenes tüntetéseknél ez rendszeresen előjött a Fidesz és fanjai részéről.

    Mert hiszem a haza nem lehet ellenzékben.

  57. 47: Ne szórakozzunk már Tibor bá! Egy értelmes embernek tartom Önt és azt állítja, hogy Karácsony egy nagy formátumú politikus ragyogó szónoki képességgel? Akkor lássunk erre egy youtube video-t amivel ezt alátámasztja…

  58. 36. hubab
    Hát én sem vagyok orákulum, de szerintem idő kérdése, hogy rátok is sor kerüljön. Amint nyakig lesznek a nyugatiak velük majd szép lassan szétosztják a kelet európai országokban is.
    A Kalergis terv szerint egész Európa népeit „multikulturálissá” kell változtatni. A cél érdekében a pénz nem számít, a világ pénzének a 99 százaléka a kezükben van.
    A pártok vezetőségét a minisztériumokat a parlamenteket az újságírókat a médiát mind ellenőrzésük alatt tartják pénzük hatalmával.
    Az illegális bevándorlókat jól fizetett embercsempész szervezetek irányítják az indulás helyszínétől a kiszemelt ország városáig. A mobiltelefonon speciális program alapján vezetik az idegeneket „zöld ösvényeken keresztül” ellátva őket vízzel és élelmiszerrel a kitűzött pihenőhelyeken.
    Ha nem ébredünk fel időben nehéz idők várnak ránk.

  59. Mégis, mi a bajotok a multikulturális /sokféle kultúrával rendelkező/ társadalommal?
    Jelenleg 13 elismert nemzetiség él Magyarországon és jó pár nem elismert, de régóta velünk élő népcsoport is van.
    Igen sokféle népszokás, hagyomány, népcsoport élt itt és él ma is.
    Ami nem mindegy, hogy gyorsabb ütemben érkeznek e, mint ahogy a beilleszkedés megtörténik és az ott élőknek a jelenlétük természetessé válik.
    Tételezzük fel, hozzánk menekülne úgy ezer kilométer távolságból egymillió, keresztény kultúrkörben élő ember.
    Ha ez a menekült tömeg rövid időn belül érkezne hozzánk, ugyan úgy belviszály lenne a következmény. Ugyanis mindent máshogy csinálnak. Más fontos nekik és más nekünk.

    Európa vagy az európai kultúrkör megsemmisítését hajtják végre, állítják sokan.
    Na de mi a haszon a végrehajtók szemszögéből?
    Leamortizálni európát? Keresd a nőt vagy a pénzt a történések mögött. De nem látni egyiket sem. Akkor mi a mozgató rugó?
    Állítólag ezek évtizedekre, évszázadokra előre gondolkodnak.
    Tételezzük fel, sikerül homogénné tenni európát, majd az egész világot.
    A folyamat végére kapnának több milliárd droidot és ezek az inkább robotok, mint emberek biztosítanák a néhány kiváltságos jólétét.
    Azok, akik ilyen évszázados tervet hajtanak végre, simán figyelmen kívül hagyják a felmelegedéssel járó következményeket?

    Valami más indoka kell lennie annak, hogy Európa vezetői impotensen állnak a kérdéshez. Az olcsó munkaerő pótlása is annyira rövidtávú cél, ill. nagy a kockázata, ezért ebben sem látom, hogy a végrehajtóknak mi a hosszútávú haszna.

  60. Károly, te például szeretnél cigány szomszédokat?

    Pedig ők már itt élnek hétszáz éve, több száz évvel régebben, mint mondjuk a török után betelepített svábok. Lehet multikulti, de nem mindegy, milyen kultúrával….

  61. hargi,

    Ezt írtam volna? Nem.
    Ha hétszáz év kevés volt, akkor rájuk is vonatkozik, hogy túl sokan, túl rövid idő alatt jöttek.

    Cigány hívott fel, hogy megtalálta a kutyámat. Cigány hívott, hogy elkóborolt a nyájam, itt és itt van, elkezdte felém terelni. Cigány segített a nyáj oltásakor. Cigány intézett olcsó fuvart. Nekünk cigány család volt a barátunk.
    A szomszéd faluban az óvodában csak cigány gyerek jár.
    Az autómat fehér magyar lopta el, a nyaralómat fehér magyar törte fel, a svájci hitel trükközést fehér magyarok tették velem, a fenyőfáimat szenteste előtti napon fehér magyar ács vágta ki, fehér magyar üzlettársam lopta szét a cégünket, van még bőven, de nem sorolom. Talán még egyet. Farkas Flóriánt egy fehér magyar főügyész hagyja garázdálkodni.

    A fentiek ellenére tudom miről beszélsz. Nekem az a szomszéd tetszik, aki nem akarja megmondani mit tegyek, mit gondolja, nem erőszakos, kéretlenül nem akarja másokra erőltetni hitét, meggyőződését, stb.

  62. Károly!
    A mostani bevándorlók nem valók Európába. Az Iszlám nem való Európába!
    Az Afrikai Törzsi szokások nem valók Európába! Ezek az emberek nem is akarnak integrálódni, egyáltalán (na, legfeljebb egy egészen kicsike részük).
    És nyisd ki a szemed, és a füled: Az iszlám NEM VALLÁS! Hanem egy elnyomó totalitárius ideológia! Éppen úgy mint a fasizmus, vagy a kommunizmus. Csak ez egy vallási köntösbe van csomagolva.
    Ezek az emberek nem bevándorlók, hanem MEGSZÁLLÓK. És ezt már egyre többször ki is mondják. Ezek nem jó szándékkal érkeznek ide, ők nem akarnak együtt élni velünk.
    Ők rajtunk akarnak élősködni, és felettünk basáskodni! Ők lenéznek minket, lenézik az európai kultúrát. Az ő számukra mi káfírok vagyunk! A szó jelentése kb.: Disznó, hitetlen kutya, szardarab, semmi, nem ember…

  63. Unicornis,

    Mit nem lehet azon érteni, hogy annyit lehet beengedni amennyit a társadalom sérülés nélkül elbír. Ha ez tízévente 1 fő, akkor annyi. Ha 324 fő akkor annyi. De olyan, hogy semmit nem bír el, az egy életképtelen társadalmat mutat. Törökök 150 évig voltak. Nem kis idő. Az iszlám, akkor is iszlám volt. Jöttek, mentek ,magyarok meg maradtak. De a kereszténység sem csak úgy magától terjedt, mint az influenza. Sok véráldozat volt addig míg egyszer csak kihalt az emberek emlékezetéből a pogány istenek imádata és úgy lett, hogy mindig is keresztények voltunk.
    A mi jelenlegi társadalmunk sem pont ugyan olyan, mint kétezer évvel ezelőtt. Folyton érik hatások. Szakemberek ragadnak meg, vegyes házasságok vannak, vallás elhagyók, más vallásra áttérők.
    Emlékszem, mikor az első négerek megjelentek Bp-n. Megbámulták őket. Ma meg senki nem foglalkozik velük. Természetessé vált jelenlétük.
    Az első női buszsofőr bekerült a hírekbe. Ma természetes, hogy járművet vezetnek.
    Babakocsit, hogy férfi tolt volna, vagy babáját nyilvánosan szeretgeti, nem lehetett látni a 60-s években. Ma ez szintén természetes.
    A változás természetes viszont az erőltetése nem vezet jóra.

  64. 65.Károly
    Nekem ugy tünik, hogy teljesen félreolvastad 62. Unicornist, mikor az iszlám összeférhetetlenségét próbálja magyarázni neked.
    El vagy telve cigány szomszédaiadtól, áradozol róluk. Neked vagy óriási szencséd van, van annyira szegény, hogy téged még megölni sem érdemes. Az, hogy egész véletlenül a Rózsadombon laknál, azt fel sem tételezem rólad.
    Azt irod: …”De olyan, hogy semmit nem bír el, az egy életképtelen társadalmat mutat….”
    Gondolod?
    Nos, gyere hozzánk. Elhelyezlek egy kis arab faluban, oszt magadrahagylak.
    Teóriád szerint te egy, azaz 1 ember vagy,, ennyit ki kéne birjon az a fránya falú, hát nem?Legalábbis a te saját teóriád szerint, igen?
    Két nap mulva érted jövök, de sehol nem leszel…. eltünt a gyaur, nagyuram, eltünt…felszivódott – mondja majd a falu muhtárja, egy teljesen életképtelen, fejlödni nem akaró, haldokló falusi társadalom képviselője.
    Eltünt a gyaur!
    Hol élsz, kedves Károly, hol élsz?

  65. balint,

    Ez is engem igazol. Nem mi szeretnénk oda menni és úgy élni,mint ők, hanem fordítva, hisz egyetlen egy más vallásút sem bír el a rendszerük. Minél kevesebb támasza van egy rendszernek, annál sérülékenyebb.
    Az említett arab falu lakói bezárkózók, mindenki mást kirekesztők, ezért életképtelenek. Mit tesznek nem tudatosan, hogy ez az életképtelenségük ne tűnjön fel? Kirajzanak. Ha a rajzás nem sikerül, összeomlanak.
    Írtam, annyit engedjenek be, amennyit a rendszerünk elbír. Ha az 0, akkor senkit. Azért remélem, ennél erősebb a társadalmunk.
    Rózsadombra akkor sem költöznék, ha fizetnének érte.

  66. 59. Károly
    ” Mégis, mi a bajotok a multikulturális /sokféle kultúrával rendelkező/ társadalommal?”

    Az Igeidő Extra vendége volt Geert Wilders holland politikus.

    „Ön azt állítja, hogy az iszlám nem csupán egy vallás, hanem egy elnyomó ideológiai, politikai rendszer. Hogyan győződött meg Ön erről?
    Számos módon be lehetne azt bizonyítani, hogy miért ideológia és nem vallás, hogy miért nem a kereszténységgel, a buddhizmussal vagy a zsidó vallással kell összehasonlítani, hanem a kommunizmussal és a nácizmussal. Az egyik ilyen bizonyíték, hogy az iszlámot nem lehet elhagyni. Ha a kereszténységet, a buddhizmust vagy a zsidó vallást elhagyja valaki, annak bár valószínűleg nem tetszik az adott vallás követőinek, de mégsem halálbüntetés a vége, míg ha valaki az iszlámból lép ki, azt a többi totalitárius ideológiához hasonlóan halállal büntetik. Tehát ebből is látszik, hogy nem vallás, hanem ideológia, mégpedig egy totalitárius ideológia.

    Másodsorban az iszlám nem azért van, hogy beolvadjon, vagy hogy asszimilálódjon, hanem szeretné uralni az emberek teljes életét és a teljes társadalmat is. Az iszlám szó is azt jeleni, hogy behódolás, alávetés, alárendelés, és ezt akarja elérni a teljes környezetében. Ez a célja. Az iszlám nem igazán vallás, hanem csupán annak álcázza magát.

    A Koránban vagy egy szúra, ami kimondja, hogy ha nem hiszel minden egyes szúrában, ami a Koránban van, akkor nem vagy muzulmán. Az iszlámon belül nem létezik mérsékelt vagy radikális muszlim: vagy mindent elfogadsz, vagy semmit. Elismerem, hogy sokan nem akarnak erőszakot alkalmazni. Az iszlám, mint ideológia azt akarja, hogy behódoljunk. Nem együttműködni akar, nem akar integrálódni a társadalomba. Úgy gondolom, hogy minél iszlamizáltabbá válik egy társadalom, annál nehezebb lesz az élete azoknak, akik nem muzulmánok, teljesen mindegy, hogy ezek aposztaták, keresztények vagy zsidók. Nézzük meg a keresztények, zsidók életét – ha még léteznek – bármelyik iszlám társadalomban: mindez egy rémálom. Ha látjuk, hogyan bánnak velük a saját társadalmukban, akkor miért importáljuk mindezt a saját társadalmunkba? Ez egy csomó problémát hoz magával, ami nem túl bölcs dolog.”
    … ezek az emberek nem menekültek….Nem akartak menekültstátuszt sem Romániában, sem Litvániában.
    Más céljaik vannak, ami valójában a jóléti állam, amiből ők is részesedni szeretnének. Azonban ha megnézzük az Öböl-államokat, Szaúd-Arábiát, ezek nagyon is gazdag országok. Ezek az országok ugyanazzal a klímával rendelkeznek, ugyanazt a nyelvet beszélik, ugyanaz az ideológiájuk vagy nevezzük vallásnak, sokkal közelebb vannak, mint Svédország vagy Hollandia. Mégsem oda mennek? Miért nem fogadják be őket ezek a gazdag országok? Miért nem vállalják a felelősséget a saját embereikért?
    De elsősorban nekik kellene vállalni. Ha ők nem akarják ezt a terhet, akkor bolondok lennénk, ha magunkra vennénk helyettük. Úgy gondolom, a menekültek számára a legjobb az lenne, ha képesek lennének azokba az országban integrálódni és asszimilálódni. Tehát azok számára, akik Szíriából vagy más hasonló helyről érkeznek, egy másik iszlám ország lenne a legjobb hely. Ezek gazdag országok, olyan országok, ahol a rendőrség Maseratikkal mászkál. Úgyhogy nem hiszem, hogy nincs pénzük a menekültekre. Van, csak nem akarják rájuk költeni. Ezért a valódi menekültek menjenek oda. Biztos vagyok, hogy akkor sokkal kevesebb menekült lenne.”

    http://www.dzsihadfigyelo.com/2019/02/03/wilders-interju-hit-radio/

  67. L.S.

    Történelemből nem vagyok jó. Mindig zavart, hogy megmondják percről percre mi történt ezer évvel ezelőtt, miközben azon sem tudnak szakértők megegyezni, mi miért történt teszem azt, egy héttel ezelőtt.
    De az nem vita tárgya, hogy ezer évvel ezelőtt is vegyes népek lakták ezt a területet ahol most élünk és ma is vegyes a lakossága. Tehát multikulturálisak voltunk, vagyunk. Az arányok és a változás sebessége nem mindegy. Török szavaink sem az égből pottyantak ide.
    Ha a családom származását nézem csak üknagyapáig visszavezetve, némi túlzással, könnyebb dolgom van, ha azt sorolom fel, milyen népek nincsenek az őseim között. Ha meg kellene tippelni, hogy 8-10 generációra visszavezetve hány ember tiszta magyar, 10-ből kilenc biztosan kevert származású. Tehát többségünk egy két lábon járó multikulti.
    Ha valami veszélyezteti a kialakult társadalmi szokásainkat, az ellen nagyon helyesen, tenni kell.

  68. Re:70
    Egy dolgot kellene megértened.
    Multkulti addig működik, amíg közösek a kulturális alapok. Horvát,szlovák, magyar azért tud együtt élni, mert közösek az alapok, mert keresztények. Cigányok már neccesebbek, de ők is keresztények.
    Ezzel szemben egy hithű muzulmán nem kompatibilis a kereszténységgel, akárhogy is csűröd csavarod.

  69. dajtás,

    Akkor pontosan kéne fogalmazni. Én pontosan fogalmaztam. Ti láttok bele mást és többet.
    De azon a blogon, ahová olyanok járnak, akiknek a gondolkodása bőven elbírja, hogy a nulla és végtelen között még léteznek dolgok, ott a félreértés végett precízebben kellene előadni.
    Akkor azt mondjátok, egész EU évi 1 felnőtt muzulmán befogadását sem képes kezelni, csak a nulla lenne biztonságos. Ha így gondoljátok, akkor azt kell mondani.

  70. A multikulti és az asszimilálódni képes mennyiség között van egy árnyalatnyi különbség. Te eredetileg a multikultit említetted, olyan értelemben, hogy az különböző kultúrák egymás mellett létezését jelenti. Bálint, aki ilyen környezetben él, már elmondta, mi vele a probléma…A cigányokat azért említettem, mert már régóta itt élnek, de eltérő a kultúrájuk, problémakezelési gyakorlatunk (hogy szépen fogalmazzak). Örülök, hogy te ebből keveset tapasztaltál.
    Természetesen elfér néhány bevándorló, de olyan, akit mi választunk ki, nem ő választ minket akaratunk ellenére.

  71. Ábelnek és a többi Fidesz hivőnek: „Minden disznóért eljön a böllér.”
    Ami az iszlámot illeti: volt szerencsém több iszlám vallású országban is járni,
    javaslom megtekinteni a Teherán melleti Komeini síremléknél lévő szobrot, iszlám harcos tapos a földgolyón (ld. még Dzsihad) és utána véleményt mondani.

    Üdv. Tibor bának és a valóban értelmes hozzászólóknak

  72. „Ábelnek és a többi Fidesz hivőnek” – Egész mókás vagy. Ha a Fidesznél akarnék karriert, és tudnák, hogy én vagyok az, aki Ábel alatt írogat ide, egész biztos elutasítanának a kritika miatt, amit rendszeresen megfogalmazok velük szemben. Ja, hogy nem fröcsögök habzó szájjal, akkor már „hívő” vagyok, igaz?

  73. Ábel, bocsánat ha sértő volt a hozzászólásom, eddigi megnyilvánulásaidból nekem úgy tünt, hogy Orbán-fan vagy. Én magamat szabadgondolkónként definiálva, úgy gondolom, hogy Orbán 2002-től kezdődő „gyűlöletpolitikája” tette tönkre végleg a magyarországi morált. Saját ismeretségi körömben családi és baráti kapcsolatok mentek tönkre akkor, sajnos örökre. Deutsch T.-t és Láng Zs.-t. sajnos személyesen is ismerem, a rezsirikkancsról (Németh Szilárd) nem is beszélve, ne tudd meg, milyenek. Borkai Zsolt, mint olimpiai bajnok örök szégyen az országnak, hozzá képest Schmitt Pál egy grál lovag, igaz magyarul ex-államfőként nem nagyon tud (álomás, álamfő, stb.) Ez természetesen nem menti fel a többi sötét figurát (Gyurcsány…..) sem.

    Üdv.

  74. Károly bravooo:))
    „Farkas Flóriánt egy fehér
    magyar főügyész hagyja garázdálkodni.”

    Csak szólok: jelenleg a fidexnek lejtő választási tv. , összefogás esetén az ellenzék felé hajlik.
    !!?

  75. Rosszul kezdődik a mai nap csúnya, megrázó videóval köszöntotte a népet a ma reggeli tévéhiradó, ami az elmúlt heti világeseményeket foglalja össze röviden.
    Gondolom, hogy ti is láttátok a néhány nappal ezelötti németországi borzalmat, ahol egy , MÁR Németországban született , de tunéziai származású emberszabású lefejezi a saját feleségét!!!!
    Ismétlem, a koma NÉMETBEN SZÜLETETT, csak a német, európai kultura és viselkedés maradt idegen számára.Mert ezek szerint ezeknek valahogy mintha שa génjeikben lenne valami, ami kizárja őket, ismétlem kizárja őket az európai ember kultúrköréből, lehetetlenné téve a velük való eggyüttélést!!
    Egy szóval sem mondom, mert nem vagyok sem elvakult, sem hülye: egy ilyesmi rettenet az iszlám világban is kiverné a biztositékot, szó se róla, ők is emberek!
    De akkor is, és ismét DE, igy nagybetűvel: hogy hogy soha, egyetlen német, avagy akárki európai férfi SOHA ilyesmire nem vetemedik, ilyesmit nem követ el?????
    Miért csakis és mindig egy nem európai gyökerű akárki tesz ilyesmit????

  76. 79-Bálint:
    Ha beragad a hozzászólásod, akkor írj egy E-mailt, azt sokkal hamarabb észreveszem.

    Egy kulturkör lényegét elsősorban az anya adja át az anyanyelvével együtt. Hiába született Németországban, az anyja nevelte fel, és naná, hogy a muszlim vallásban, és kultúrában. Ez az oka a dolognak.

  77. Azért nyugaton is vannak Pándy Andrások meg Josef Fritzl-ek…

  78. 79.
    Nézzél dukufilmeket a nyugati világ bűnügyeiről. Nagyon sok elérhető már. Hihetetlen mennyi aberrált sorozatgyilkos van nálunk, akik megkínozták, feldarabolták áldozataikat.

    Jó lenne, ha igazad lenne, de sajnos nincs.

    Azonkívűl… te zsidó vagy Bálint, te ne tudnád? A holokauszt rémtetteit (nemcsak zsidók tömegei ellen, hanem mások ellen is vallási, faji, ideológiai alapon) vajon kik követték el?
    Honnan indultak ki az elmúlt 100-120 év hatalmas háborúi minden rémtettükkel együtt?
    A kommunizmus több tízmillió áldozata hol van a muszlimok bűneihez képest?
    Sajnos azt kell mondjam, hogy a keresztény/ateista nyugat + a nem muszlim ázsiai hatalmak (kína, japán, kórea, vietnam, kambodzsa etc..) bűnei nagyságrendekkel nagyobbak, mint a muszlimokéi.

  79. 84.Gyarmathy
    Nem mondom, valahol van sok igazság abban, amit mondasz, de mindenesetre a kép nem fehér-fekete. Persze, háborúk idején minden a feje tetejére áll, országok, társadalmak rendülnek meg alapjaikban, szóval a dolgok komplikáltak.

  80. 84 & 86 :
    Amit Gyarmathy 84. alatt felsorakoztat, az megfelel a valóságnak, de a lényeget kihagyja.
    Ez pedig az, hogy az összes gyilkoló rendszer egy bizonyos csoport ellen működött. A muszlimok adott esetben saját feleségüket, leány gyermekeiket is lemészárolják. Ezt senki más nem teszi.

  81. Gyarmathy, abban igazad van, amikor az iszlám bűneit a legpusztítóbb totalitárius diktatúrákéhoz hasonlítod. Mert azok közé tartozik.
    Az értékelésedben viszont elrugaszkodsz a valóságtól. Mi itt Európában 90%-ban az európai történelmet tanultuk, nyilván a fehérember bűneivel vagyunk leginkább tisztában, ahogy a sikereivel is egyébként.

    A muszlimok bűneinek 99%-áról valószínűleg sose hallottál, csak arról az 1%-ról, amit Magyarország török megszállása jeletett.
    Javaslom, nézz utána annak, hogy lett pl. Egyiptom arab, és mi a sorsa azóta a koptoknak, az eredeti egyiptomiaknak. Ez vár Európára is. Az iszlám nem változik, a receptjei ugyanazok évszázadok óta.

    87: Igen, Tibor bá. Illetve igaz, hogy előfordul időnként egy-egy elmebeteg a civilizált Európában is, de az Iszlám az a rendszer, amiben ez az előírás, a normalitás, amit adott esetben mindenkitől elvárnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük