(3197) Koronavírus

A koronavírus vakcinájának első emberen kipróbált tesztje: egyelőre minden rendben

Az angol cikk teljes fordítását E-mailben elküldöm a VIP előfizetőknek. VIP előfizető egy évre az lehet, aki 10.000 forint adománnyal hozzájárul a honlap fenntartásához.

___________________________________________________________________________

First human test of a vaccine: So far, so good

We got an encouraging report on Monday about the first coronavirus vaccine to be tested in people, and not just in the lab. The manufacturer said the vaccine appeared to be safe and able to stimulate an immune response in a Phase 1 trial.

That doesn’t prove it works. It was a small trial — just eight people, all healthy volunteers between 18 and 55 — and the data hasn’t been shared publicly. Still, it would appear to be an important step in the right direction, one the world has been desperate to take.
A company called Moderna is collaborating on the vaccine with the agency led by Dr. Anthony Fauci, the National Institute of Allergy and Infectious Diseases, which has been leading the clinical trials (more are being conducted).

The company said the eight volunteers all produced at least as many virus-neutralizing antibodies as you would see in someone who recovered from Covid-19. That’s the point of a vaccine, to get the body to produce those antibodies without becoming sick. And when they were tested in the lab, Moderna said, the antibodies stopped the virus from replicating — another good sign.

It will take larger, longer studies to determine whether this vaccine can protect people from getting the virus in real-world conditions. It’s not even certain yet that antibodies can do that for this virus, or how long the protection might last.
Moderna’s technology, involving genetic material called mRNA, is relatively new and has yet to produce an approved vaccine for any disease. Even so, the positive signs for this one thrilled Wall Street.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

65 gondolat erről: „(3197) Koronavírus

  1. A jelek szerint hamarosan lesz védőoltás. Ennek fényében kiderül, hogy a helyes védekezés a teljes társadalom karanténban tartása, a halálos áldozatok számának a minimalizálása a gazdaság ideiglenes hátrányára. A gazdaság hisztériás védelme felesleges volt.

  2. A legfontosabb parlamenti felszólalás hangzott el az olasz parlamentben 2020. május 14-én, amely ülést a koronavírus és a világjárvány körüli helyzet miatt tartottak.
    Sara Cunial képviselőnő páratlan bátorságról tett bizonyságot, amikor egyetlen felszólalásban a lehető legfontosabb, nem-főáramú összefüggést napirendre vette:
    – A szabadság mindenféle ürügyekkel létrehozott korlátozását
    – A vírus okán egy megfigyelőállam létrejöttét és a fiatalok manipulálását
    – Az államok felett álló oligarchák beleszólását a világ irányításába
    – Bill Gates totális befolyását a WHO-ra és a világjárvány kezelésére
    – az oltás,- és vírusipari, egészségügyi korrupció és a legfelső szintű politika kapcsolatát
    – Bill Gates bűncselekményeit, aminek következtében több százezer gyerek bénult meg és nő vált meddővé
    – Bill Gates konkrét népességcsökkentési javaslatait idézve
    – a már tavaly EVENT 201 néven szimulált járványt
    – az ID 2020 nevű programot,a hol vakcinákkal digitális azonosítót adnak be a pácienseknek
    – arról, hogy ugyanazok az erők tartják kézben a médiában a tájékoztatást, akik finanszírozzák a WHO-t, a vakcinaipart, az 5G vállalatokat.

    https://www.alternativhirek.com/2020/05/olasz-kepviselono-mondta-el-az-evtized.html

  3. Én már látom, ez állítja meg ezt a szuper vírust. Meg vagyunk mentve! Csak siessenek, nehogy ne legyen mi ellen beadni.

  4. L.S. elég kényelmes álláspont ez, felettünk álló gonoszok összeesküvésének az áldozatai vagyunk. Ezt csinálja Orbán is. A magyar kormány semmiért sem felel, hiszen olyan nagy az ellenség. A valóság ezzel szemben egyszerűbb: az olaszoknál akkora a korrupció, hogy nem versenyképesek, ugyanez igaz az amerikaiakra is. A kicsi kínai pedig kidolgozza a belét is, a japánok szintén. Magyarországon is akkora lett a korrupció, hogy nem versenyképes a magyar gazdaság. Lehet ezt sorosra meg bill gecire fogni, lehet akkor nem fáj annyira. A fejlett nyugaton a bankrendszer nem működik jól. A vírus csak egy huszadrangú veszély a gazdaság megroppanásához képest.

  5. 4. Radován
    „L.S. elég kényelmes álláspont ez, felettünk álló gonoszok összeesküvésének az áldozatai vagyunk.”

    „Didier Raoult a szenátorok előtt: „az állam döntéseit diszkreditálták”

    https://gomet.net/didier-raoult-devant-les-senateurs/

    6. Összeférhetetlenség és „tudományos kötelességszegés”
    „” Aggasztó az a tény, hogy a Tudományos Tanács tanácsadó csoportja, amely a Remdesivirről vagy a hidroxi-klórkininről szolgáltat adatokat, legjobb esetben ügyetlen, vagy ami még rosszabb, manipulálva van.” (…) „Ebben az országban alapvető probléma merül fel az összeférhetetlenség kérdésében az orvostudomány területén, nehéznek tűnik mind a hatalmas finanszírozás kedvezményezettje, mind pedig ésszerű vélemény megfogalmazása a terápiás döntésekről, amelyek a egy ipari szakember, aki előállítja őket. Didier Raoult még a Chloroquine és a Gilead állomány elleni intervenciók összehasonlító görbéjét is megbízta! (9 milliárd dolláros akciót cseréltek ki a COVID 19 időszakában a Gilead akcióra). A laboratóriumi falak mögött a csata könyörtelen:”A hivatásos bejelentők zaklatásra késztettek engem, hogy visszavonjam a kiadványokat” .Példaként az IHU a jelentés végén számszerűsített beszámolót tesz közzé a gyógyszeripar által az Alapítványnak nyújtott összes szerződésről, megállapodásról és adományról.

    9. Az oltás: szimbolikus tét?
    „ A vakcinák vonatkozásában nem vagyok biztos abban, hogy egy olyan betegség elleni oltás, amelyről nem tudjuk, hogy a következő évben létezik-e, valójában valami más, mint a szerencsejáték. …

  6. Remélem, hogy nem lesz kötelező az oltás. Nekem semmiképpen nem kell, úgy ahogy a mezei influenza elleni oltást sem adatom be magamnak.
    Bill Gates meg menjen a fenébe, rohadjon meg. 😛

  7. 2 L.S.
    Azért ne legyél ennyire oltásfóbiás.
    Az oltás feltalálása óriási áttörés volt az egészségügyben.
    Rengeteg betegséget sikerült azóta megfékezni a segítségével, a himlőt meg egyenesen kiirtották.
    Az oltások kora előtt ezek emberek millióit ölték meg folyamatosan a világban.
    Emellett azoknak az áldozatoknak a száma, akik valamilyen speciális érzékenység miatt az oltás következtében károsodtak, vagy meghaltak, elenyészően csekély, még ha tragikus is.
    Az utóbbi évek új kanyarójárványai megmutatták, mivel jár az, ha abbahagyják a védőoltásokat, illetve ha nagyon elszaporodik azon szülők száma, akik elvi alapon nem engedik beadni gyereküknek az oltást.
    Influenza ellen én még nem oltattam magam, habár elvileg én is már a veszélyeztetett korosztályhoz tartozom, de úgy érzem, az egészségem elég jó állapotban van, addig az immunrendszerem hadd birkózzon meg vele, ha néha elkap, de nincs elvi aggályom, ha én is érezni fogom, hogy már nem az igazi, be fogom adatni.
    A Covid 19-cel kapcsolatban meg árgus szemmel figyelem, mi fog kiderülni róla hosszabb távon.
    Egyébként ha jól emlékszem, Tibor bá’ is beadatja rendszeresen, és azóta nem lesz influenzás…

  8. L.S.

    Álhíroldalak típusai:
    3, Politikailag elfogult cikkek

    A saját politikai nézőpontok terjesztése érdekében egyoldalúan közreadott tartalmak. Célja a befogadó értékrendjének, világképének és magatartásának befolyásolása, formálása.

    Így ismerheted fel:

    – A szerző csak a saját álláspontját megerősítő információkat használja fel, az annak ellentmondóakat, az eredeti mondanivalót árnyaló tényeket, kontextust elhallgatja.
    – Az elfogultság már a címadásban felbukkan, a szöveget pedig szenvedélyes nyelvhasználat, illetve állandó, értékítéleten alapuló jelzők jellemzik (például “szemkilövető”, “népnyúzó”),
    – A szerző a másként gondolkodókat ellenségként, saját csoportját pedig pozitívan, esetleg áldozatként mutatja be.
    alternativhirek.com (1 208 092.) / alternativhirek.blogspot.com (n.a.)
    Népszerű tartalmak 2019-ben: Az 5G-tornyok környezetében gyakorlatilag elhullanak a méhek – ezt dokumentálták Kaliforniában (57 ezer) | Magyar diákok felvételi aránya áll az 1.helyen a Cambridge Egyetemen-Még a briteknél is jobban teljesítenek a magyar diákok (5 ezer) | “A most megszülető generáció a legutolsó, mely még szabad lehet”-figyelmeztetett Assange legutolsó interjújában (3 ezer)
    https://www.urbanlegends.hu/2020/01/megteveszto-magyar-hiroldalak-listaja-2020/

    Ami ennél sokkal nagyobb VALÓS probléma, mostantól még fokozottabban haladunk tovább az orwelli világ felé Magyarországon is. És ez nem fake news:
    https://index.hu/belfold/2020/05/19/megszavaztak_a_titkosszolgalatok_erinto_torvenytjavaslatot/

  9. 7 -hubab:
    Én oltás párti vagyok, mert nagyságrendekkel több benne a haszon, mint a kár. Akinek más a véleménye, az szimplán műveletlen.

  10. 7. hubab
    „Azért ne legyél ennyire oltásfóbiás…
    A Covid 19-cel kapcsolatban meg árgus szemmel figyelem, mi fog kiderülni róla hosszabb távon.”

    És szerintem nagyon jól teszed!

    Üzletemberek, újságírók, kormány tisztviselők és nemzetközi nem kormányzati tisztviselők szinte minden nap dicsőiték és várják az oltást, mint a varázspálcát, amely lehetővé teszi az emberiség számára, hogy visszatérjen a koronavírus előtti korszakba. Másrészt, a tudományos közösség (a túlzottan óltáspárti elit kivételével) a helytelen információ megbélyegzése helyett „néma csendet” tart arról, hogy mit kell az embereknek valóban elvárniuk a vakcinától.
    Néhány figyelemre méltó fényes személy kivételével, mint például Dr. professzor Giannis Ioannidis. Valójában ez a világjárvány bármi más, ami igazolná a globális védőoltást.

  11. 9. Tibor bá’
    „Én oltás párti vagyok, mert nagyságrendekkel több benne a haszon, mint a kár. Akinek más a véleménye, az szimplán műveletlen.”

    Betegen és becsapva – lányok HPV oltás után – A dán TV bemutatta a gyógyszeripart leleplező filmet

    https://www.vilaghelyzete.com/2015/05/betegen-es-becsapva-lanyok-hpv-oltas.html

    Miért nő olyan gyorsan a méhnyakrákban elhalálozott esetek száma AZUTÁN, hogy a Gardasilt bevezették?
    Nem lehet, hogy ez egy biztonságossági jelzés, amit meg kellene vizsgálni?
    A Dániában végzett kutatás szerint 100,000 főre 2500 oltási mellékhatás jut szemben a 12.1 megelőzött rákos megbetegedéssel.
    A képen szereplő lányok mind a HPV-oltás beadása után, azok „mellékhatásaként” haltak meg.

    Tényleg megéri?

    Abba kell hagyni a gyerekek feláldozását a „nagyobb jó” szlogen érdekében!
    A profit soha nem lehet fontosabb a gyerekeink egészségénél!”

  12. „Én oltás párti vagyok, mert nagyságrendekkel több benne a haszon, mint a kár. Akinek más a véleménye, az szimplán műveletlen.”

    Részletek a következő cikkből:
    A koronavírus oltás és annak de-misztifikációja.

    Valójában ez a világjárvány bármi más, ami igazolná a globális védőoltást.
    A betegség nagyon alacsony halálozási aránya, valamint annak életkori megoszlása ​​egyértelműen jelzi, hogy lehetőség szerint az oltásnak célzottnak kell lenni.
    A fentiek alapján még akkor is, ha biztonságos és hatékony oltást állítunk elő, csak a magas kockázatú csoportok számára indokolt a beoltása, úgy ahogy a szezonális influenzaoltásnál történik.
    Magától értetődik, hogy nem indokolt ezt gyermekeknek adni – akiknek többsége tünetmentes – és a vírust átélt embereknek akiknek immunitásuk van a vírus ellen.
    A valóság az, hogy a koronavírussal fertőzött emberek kb. 99% -a túléli a fertőzést. A Covid19 vírus, ellentétben az influenzával, főleg a harmadik és negyedik korosztályú embereket érinti.
    Hangsúlyt kell adni (azaz a finanszírozást) ennek az 1% -nak, amely kudarcot vall a vírussal szemben.
    Annak a személynek az elhatározása, hogy nem oltja be önmagát nem veszélyezteti a közegészségügyet, mindaddig, amíg az nem szünteti meg más személynek az oltáshoz való jogát és ezzel együtt a számára nyújtott védelmet, hogy a végső döntés felelősségét a vakcina befogadására a beoltott személyé, mivel minden esetleges komplikációt saját magának kell átviselnie.
    Semmilyen kártérítés nem hozhatja helyre a visszafordíthatatlan károkat.
    Következésképpen minden olyan kötelezettség elítélendő, amely az ember hozzáállását büntetné ha minden gyanús vakcinától mentes testben akar élni, és átalakítja a demokratikus társadalmakat tehetetlen csordákra és fogyasztó állatokra.

    Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και η απομυθοποίησή του.

    Pál szerzetes az Athos hegyről,
    Biológus, MD, Molekuláris Biológia és Biomedicina

  13. 15 – L.S.:
    Magyarországon 65 év felett ingyenes az influenza elleni védőoltás. Minden ősszel beoltatjuk magunkat. 30 éve még náthás se vagyok. Viszont a háziorvostól tudom, hogy a rendelkezésére álló oltóanyag nagy részét visszaküldi, mert igen kevesen oltatják be magukat.

    Ma reggel komoly kritika érte a Moderna vállalkozást. A kritika szerint a helyzet egyáltalán nem olyan rózsás. A vakcina elkészülése igen bionytalan. A Moderna részvének vissza estek.

  14. 15 L.S.
    „Annak a személynek az elhatározása, hogy nem oltja be önmagát nem veszélyezteti a közegészségügyet, mindaddig, amíg az nem szünteti meg más személynek az oltáshoz való jogát és ezzel együtt a számára nyújtott védelmet, hogy a végső döntés felelősségét a vakcina befogadására a beoltott személyé, mivel minden esetleges komplikációt saját magának kell átviselnie.”
    Ez a megállapítás így önmagában logikus, arra hívja fel a figyelmet, hogy ha a lakosság egy része oltat, a másik fele meg nem, akkor csak azok kaphatják el a betegséget, akik nem oltattak, a többiek egészségét ez nem veszélyezteti, tehát lehetne azt mondani, hogy legyen a saját bajuk, ha megbetegszenek.
    De ez azért jelenthet mégis dillemát társadalmi szinten, mert van egy lélektani hatása is az oltás elutasítóknak, főleg az oltásellenes propagandával megtámogatva, mert amíg nincs baj, addig ez arra ösztönzi a többieket is, hogy ne oltassanak.
    Amikor meg beüt egy már legyőzöttnek vélt járvány, akkor már késő kapkodni.
    Az emberek elég nagy része sajnos nem racionálisan dönt, hanem megy a pillanatnyi trendek után.
    Aztán ha bekövetkezik a baj, akkor meg azt mondja, hogy „de annyi rosszat hallottam az oltásokról”.
    A jelenlegi járvány elleni oltást sem hiszem, hogy kötelezővé akarnák tenni, szerintem az is olyan lesz, mint az influenza elleni, oltassa magát aki veszélyeztetett csoportba tartozik, meg aki félős.
    Persze tudom, van ennek üzleti oldala is, nem véletlenül megy minden évben a propaganda az influenza oltás mellett, mert a gyártók is szeretnének keresni rajta.

  15. felelős maszkhasználat

    90 IQ felett természetes a használata.
    A maszk nem közvetlenül a vírust szűri értelemszerűen, hanem az aeroszolokat amik szállítják.
    Mindkét irányba. A köhögés/tüsszentés/kilégzés hatósugara fél méternél kisebb (nélküle akár 6-8m is), a belégzésnél pedig a lebegő aeroszolok jelentős részét szűri.

    Mindaddig amíg nincs védőoltás vagy gyógyszer kötelező, a spanyoloknál értelemszerűen kültéren is.
    Aki azt hiszi, hogy a közelgő nyár megöli a vírust az kb. az a kör akik a maszkhasználatot sem látják be.
    Egyedüli összefüggés ami szignifikáns, az egyedek és a populációk D-vitamin vérszérumszintje.
    Ahol alapból jobban állnak ott kevésbbé súlyosak a szövődmények és a mortalitás is kisebb.
    Az R<1 legyen veletek, az csillapítja a járványt…

  16. 17: „ha a lakosság egy része oltat, a másik fele meg nem, akkor csak azok kaphatják el a betegséget, akik nem oltattak, a többiek egészségét ez nem veszélyezteti, tehát lehetne azt mondani, hogy legyen a saját bajuk, ha megbetegszenek.”

    Ezzel kapcsolatban azért vedd figyelembe, hogy ha megbetegszenek, az nem csak nekik rossz, mert az egész közösség dobja össze az EÜ ellátásuk költségeit.
    Persze vannak más csoportok is (pl extrém sportok űzői), akik saját döntésük alapján jelentenek extra költségkockázatot az EÜ rendszert illetően, még sincsenek hatóságilag eltiltva ezen viselkedésüktől…

  17. 18 Koczka Zoltán

    „90 IQ felett természetes a használata.”

    Igazad van.
    Láthatod a hozzászólásokból, hogy itt sokaknak nincs ennyi, azoknak hiába is mondod, nem értik, és/vagy hamar elfelejtik.
    A lelki békéd őrizd meg, ilyen az élet és kész.
    Nem lehet őket megváltoztatni, de nem is kell:

    Szükség is van rájuk. Ők mentik a gazdaságot, és valósítják mg a nyájimmunitást
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Hasznos_idióta

  18. 19 Avatar
    Ebben igazad van, arról nem is szólva, hogy a mostanihoz hasonló, tömeges súlyos eseteket okozó járvány úgy megroppanthatja az egészségügyet, hogy az az egész lakosság ellátását is veszélyeztetheti.
    Viszont a 65 év felettiek ingyenes oltása is terheli a rendszert, de az nyilván kisebb teher…

  19. 18.; 20.
    Influenza járványok idején hányas IQ felett természetes a maszk használat? Ti szoktatok olyankor hordani? (Csak kérdezem.)

  20. 23 malleusorbis

    „Influenza járványok idején hányas IQ felett természetes a maszk használat?
    Ti szoktatok olyankor hordani? (Csak kérdezem.)”

    Dehogyis csak kérdezed. Ez előzetes védekezés.
    Semmi gond, sokan csinálják így.

    A kérdésedre.
    Máskor is használok/tam maszkot.
    A mostani vírus előtt még „normális” áron lehetett kapni, akár 20 Ft.-ért is.
    Jó volt felvenni fűnyírás közben. A fűben megszárad, és a gép által porlasztott kutyaszart is jól megfogta.
    Olcsóbb volt mint a munkavédelmi maszk.
    „Nézett rám” a szomszéd, de Én tudtam mit használok és mire.

    Mire jó? Mire nem jó? Ezekre a kérdésekre kell megtalálni a választ MINDEN eszköz esetében.

  21. 24. n/a
    OK. De a kérdés influenza járvány idejére vonatkozott…

  22. 23 – malleusorbis:
    Szezonális influenza járvány idején röhögtem a markomba, miközben nektek 40 fokos lázatok volt. Ha most megkapom a CPVID-19 járványt, 100 százalékos bizonyossággal küldheted részvétedet Évának, és kereshetsz magadnak másik fórumot. Csupán ennyi a különbség, aminek a megértéséhez 70 IQ is elég.

  23. 25 malleusorbis

    Igen, értem. Online szerkesztettem, az idő pedig letelt…

    Arányosság.
    A korábbi influenza nem volt ennyire veszélyes, így a védelekés sem volt ennyire erős.
    Kézmosás alapból.
    Amikor járvány volt és orvoshoz kellett mennem, maszkot húztam, a háziorvostól dicséretet kaptam, Ő is hordta, és – -gondolom – neki is rosszul esett a többi beteg „cikizését” hallgatni.
    Buszon, hasonló helyen megnyugtató a viselése, amikor a korlátolt embertárs hangosan megszívja az orrát, majd mereven előre beleköhög a levegőbe, talán épp a tarkódra.
    Magad is tapasztalhattad, sokan használtak/nak maszkot. Orvosok leginkább, élelmiszer termelő üzemekben is…
    Ragozhatnám, de ez JÓ dolog!

  24. 26. Tibor bá’
    Ha neked örömöt okoz más baja, fogadd el, hogy más is gondolkodhat így. (Ennek a megértésében az IQ nem segít.)
    Soha nem mondtam, hogy a veszélyeztetteket nem kell kiemelten védeni.
    „Müller Cecília: Ha nem vagyunk betegek, a maszk viselése még káros is lehet. – És szerinte, ha valakinek a szájmaszk biztonságérzetet nyújt, az hordja, de önmagában ez nem elégséges a biztonságunkhoz, mert a maszk viselése nem fogja megállítani a járvány terjedését. Szerinte egy olyan szájmaszk viselése, ami a védettség hamis illúzióját kelti, még káros is. Azért is, mert ezek a maszkok nem zártak (egyébként a sebészi maszkok sem), és ha kényelmetlenek, az ember folyamatosan az arcához nyúl, ami árthat.”

    27. n/a
    OK. De azért a sima influenzát se bagatelizáljuk el.
    https://azonnali.hu/cikk/20200417_nemetorszagban-es-magyarorszagon-az-influenza-ol-jobban-az-olaszoknal-a-koronavirus

  25. 28 malleusorbis

    Müller Cecíliát nem kellett volna idehozni.
    Az itt megszólalók orvosi/szakmai szempontok szerint fogalmaznak, Ő más szempontokat is belevesz a beszédébe.

  26. A japánoknál teljesen normális, hogy ha csak a legkisebb baja is van, pl. náthás, akkor felveszi a maszkot, és úgy dolgozik, jár-kel, éli az életét. Hogy védje a többieket, a társadalmat. Aki nem így jár el, azt szólják meg. Példát lehetne venni róluk.

  27. Abban viszont egyetértek Curix-szal, hogy valószinüleg lehetett volna ésszerűbb intézkedésekkel kevésbé visszafogni a gazdaságot. Az elején minél jobb jelzőrendszerrel (szűrés, teszt), minél több fertőzőt, minél gyorsabban kiemelni a fogékony lakosságból, hogy alacsony maradjon fertőzöttség és ezért ne kelljen általános korlátozás. Ha mégis kell, lehet, hogy a rövidebb idejű, de szigorúbb korlátozások célszerűbbek. A vírusnak az élő emberi test a táptalaj, szerintem jobb gyorsan éhendögleszteni, mint sokáig gyengén etetni.

  28. Tibor bá, 31 előtti hozzászólásom úgy látom eltűnt.

  29. 17. hubab
    „A jelenlegi járvány elleni oltást sem hiszem, hogy kötelezővé akarnák tenni,…”
    „Persze tudom, van ennek üzleti oldala is, nem véletlenül megy minden évben a propaganda az influenza oltás mellett, mert a gyártók is szeretnének keresni rajta.”

    Erről például Bálint is beszélhetne:
    Benjamin Netanyahu miniszterelnök javaslata a chipek beültetésére gyermekekben a távolság ellenőrzése érdekében.

    Abba kell hagyni a gyerekek feláldozását a „nagyobb jó” szlogen érdekében!
    A profit soha nem lehet fontosabb a gyerekeink egészségénél!”

  30. 17. hubab és 19. Avatar: Egyetértve véleményetekkel, csodálom, hogy azt nem is említitek, hogy minél nagyobb a lakosságban a maszkkal, oltással nem védekezők aránya, annál több a fertőző személyek száma, annál nehezebb a veszélyeztetett rétegeket is megvédeni. Ez statisztikailag egyértelmű és a járványtanban ez működik. Szóval egyáltalán nem igaz, hogy aki kevésbé védekezik, csak magát veszélyezteti. Az más dolog, ha valaki nem hajlandó kényelmetlenséget sem viselni másokért, inkább azt mondja Tibor bának, fogadja el, ha kifingik, ez az evolúció. Konkrétan Curix, nehogy illetéktelen érezze sértve magát. Csak aki hozzá hasonlóan gondolkodik.

  31. 28 – malleusorbis:
    Ki mondta, hogy nekem öröme okoz más baja?

  32. 033. n/a

    „Az eddigi oltóanyag kisérletek kezdődhetnek előlről.”
    Te pedig örülhetsz, hogy nem dőlt össze a koronavírusra épített hited.

    Egyébként jól megijesztettél a hírrel:-). Tele a gatyó, mert ha ez a szupervírus mutáció olyan erős lesz mint ez a szupervírus ami most van, akkor nekünk (emberiségnek) annyi. Vagy mégsem?
    De mondok egy számodra jó hírt. Ma olvastam valami tuti PC oldalon – sokkal izgibb, mint ez a vérszegény COV (aki egy szezonban még egy gyenge influenza átlagát sem hozta) – hogy, kezd felolvadni a Permafroszt és abból kiszabadulhatnak több 10 ezer éves vírusok és na akkor lesz nekünk nemulass. Szóval nem kell elkeseredni.

    Röviden. Ez a vírus azért szar, mert nincs ellene még védőoltás (mint az influenza ellen), így azt a réteget aki leginkább veszélyeztetett, nem tudjuk megvédeni (mint az influenza esetében).Legfeljebb izolációval és maszk hordásával. És ebben Tibor bá’-nak igazat adok. Egyébben semmi extra nincs ebben a vírusban (azonkívül, hogy a média valamiért nyomatja ezerrel).

    Még annyit, hogy ha lesz ellene védőoltás (tudom szerinted n/a nem lesz, mert lám már mutálódik) akkor ez is szépen beáll a sorba a többi vírus mögé. DE, messze az influenza mögé és ha találkoznak, kezitcsókolommal köszön a neki.

  33. 18. Koczka Zoltán
    Röviden. A napsütés a lényeg, ettől lesz a D vitamin, ami erősíti az immunrendszert, ami kinyírja a vírus. Egyrészt a fertőzött szervezete legyőzi, másrészt nem tudja átadni másnak, mert az rezisztens. És ezzel a kör bezárul.
    Vagy a D vitamin vagy az UV betesz a vírusoknak (előbbi blokkolja a terjedést és segíti a gyógyulást, utóbbi kinyírja a szabadban lévő vírust). Mind a kettő a naphoz köthető, ami tavasztól őszig jó erősen süt. Ezért is mondtam, hogy június közepére ennek annyi.
    És ne gyere azzal, hogy bezzeg brazilában is süt a nap és lám mégis. Igen süt, de mint már írtam neked, ott akkora a pára a levegőben (90% körüli), hogy a napfény jelentős részét (és főleg az UV-t, mert az üvegen sem megy át) „megszűri”.

  34. 36. Tibor bá’
    „26. Tibor bá’: Szezonális influenza járvány idején röhögtem a markomba, miközben nektek 40 fokos lázatok volt.” – Ezt hogyan kell értelmezni?

  35. 39 – malleusorbis:
    Úgy, hogy én megúsztam, mert be voltam oltva. Nem azért voltam boldog, mert mások haldokoltak, hanem azért , mert én nem.

  36. Én nem tudom mi lesz vírus ügyben, de ugye még a hatásai (munkanélküliség) késéssel jelentkeznek.Kb. 10 naponta még most is 1 millióval nől a fertőzöttek száma a világban (ha jól emlékszem) .
    Most ha úgy nézzük hogy szeptemberre lesz a számok alapján 10-20 x millió fertőzött és a taknyos szeptemberi időben így futunk neki a második hullámnak akkor elég pesszimista jövőképet látok, de ne így legyen. Akkor az autóipar újra beszarik, megnől a munkanélküliség, stb…

  37. 18. Koczka Zoltán
    „felelős maszkhasználat 90 IQ felett természetes a használata.”

    Röviddel ezelőtt egy típus hajtott el előttem az úton.
    Egyedül volt az autóban és szájmaszkot viselt .
    Szerinted az IQ szintje 90 IQ feletti?

  38. 18. Koczka Zoltán
    „felelős maszkhasználat 90 IQ felett természetes a használata.”

    Röviddel ezelőtt egy típus hajtott el előttem az úton.
    Egyedül volt az autójában és szájmaszkot viselt.
    Szerinted az IQ szintje 90 feletti?

  39. 42 L. S.

    „Egyedül volt az autójában és szájmaszkot viselt.
    Szerinted az IQ szintje 90 feletti?”

    Kavarsz.
    Nem tudhatjuk miért viselt maszkot.

  40. 38. vakegér
    Butaság.
    Az elégséges D vitamin szérumszintet napozással felnőtt ember nem képes még trópusokon sem biztosítani. Egy 70 éves 70% al kevesebbet tud szintetizálni mint 20éves korában.
    A fertőzés leginkább zárt terekben terjed. Ott se télen se nyáron nincs UV.
    A héten Rióban 70% körül volt a páratartartalom.
    Mit találtál el?

  41. „Az elégséges D vitamin szérumszintet napozással felnőtt ember nem képes még trópusokon sem biztosítani.”

    Zoltán ezt a kijelentést te komolyan gondoltad? És te beszélsz másnak butaságról?

    A mi szélességi körünkön októbertöl áprilisig lehet szükség D vitamin pótlásra, tavaszi nyári kora öszi idöszakban a nap már 5-10 perc napozás után biztosítja a megfelelö D vitaminszintet. Söt 20 perc után a test leállitja a D vitamin termelést.

    „Die Experten sind sich einig: Um einem Vitamin-D-Mangel vorzubeugen, reichen fünf bis zehn Minuten Mittagssonne im Sommer. ”

    „szakértök egyetértenek abban hogy 5-10 perc a déli napon nyáron elegendö a vitaminhiány megelözéséhez”

    itt olvashato az egész cikk, és egyébként mindenhol ez a hivatalos álláspont a mai tudásunk szerint:

    https://www.praxisvita.de/wie-viel-sonne-braucht-der-koerper-1146.html?gclid=Cj0KCQjwzZj2BRDVARIsABs3l9JQakG6_JJHNeZB5U6IfTx9ii_X5jfh-zNmXRYYARAkPfiCRdAjZbQaAuKoEALw_wcB

    Amugy nem unjátok már ezt az egész virus hisztit? Féltek és a félelemmel kapcsolatos agressziótokat megpróbáljátok lenyomni a másként gondolkozók torkán.
    Milyen jogon neveztek ti kollektiven hülyének ( IQ 70-es, meg 90-esnek) mindenki mást aki nem a ti véleményeteken van? Milyen eljárás ez? Ember……

  42. 47. Curix
    A bőrben napfény hatására szintetizálódó D vitamin inaktív D vitamin.
    Még irodalmazzál…
    Ha meg fruktózt is eszel akkor tovább rontod a D vitamin esélyeit.
    Tényleg azt hiszed, hogy érted?

    „Vitamin D itself is a prohormone that is metabolically converted to the active metabolite, 1,25-dihydroxyvitamin D [1,25(OH)2D]. This vitamin D hormone activates its cellular receptor (vitamin D receptor or VDR), which alters the transcription rates of target genes responsible for the biological responses”

    Keress rá…

  43. 47 Curix

    “Die Experten sind sich einig:”
    Kik azok a szakértők? Van nevük?

  44. 26. Tibor bá’
    „Ha most megkapom a CPVID-19 járványt, 100 százalékos bizonyossággal küldheted részvétedet Évának, és kereshetsz magadnak másik fórumot. Csupán ennyi a különbség, aminek a megértéséhez 70 IQ is elég.”

    Tibor bá’?
    Nekem miért az az érzésem, hogy már „n/a” úgy reagál mindenkire mintha a bloggazda társa lenne?

  45. Amikor a rabszolgák és a gazdáik története megismétlődik.

    A rabszolgaság ideje alatt az embereket a szájukon maszk viselésére kényszerítették, ami szimbolizálta az elvesztett jogát a tiltakozáshoz és egyben, hogy az alárendeltje a tulajdonosának.
    Ugyanezt teszik most és ezúttal a rabszolgákat arra kényszerítik, hogy saját maguk kössék föl a maszkot.
    Kesztyűt visel amely az új fajta embert szimbolizálja, aki az új világbirodalmat fogja felépíteni.
    Megaláznak és gúnyolódnak Veled.

    http://scripta—manent.blogspot.com/2020/05/blog-post_77.html

  46. 52 – L.S.:
    A bevétel fele az övé. 😀 , Te benne vagy a bevételt összedobók soraiban? Na látod, ezért más a te véleményed.

  47. 54 Tibor bá’

    „A bevétel fele az övé. ?”
    Jól indul a napom. HI. Igazi kabaré ez az oldal.

    52 L.S
    Ezt már mások is kérdezték, kibeszéltük, olvass vissza.

    Folyamatosan ismétlődnek a hsz.-ek. Tudtok újat is?

    47 Curix névtelen senkiktől idéz.
    http://www.antalffy-tibor.hu/3025-ensz-jelentes#comment-243979
    „Névtelen, arc nélküliekkel nem foglalkozok.”

  48. 35 Csont
    Amit írtam, csak az oltottságra vonatkozik.
    A veszélyeztetett korosztályt egyértelműen oltani kell, vagy legalábbis motiválni őket erre.
    És akkor ott vagyunk ahonnan elindultunk, aki oltva van, az nem kapja el, akármennyi is körülötte a fertőzött.

  49. 51: n/a

    Itt már csak személyeskedés megy?? Nem érdekel Gödény, az érdekel amiről beszélnek!

    Egyébként hárman nyilatkoztak.

  50. 57 Vaszil

    „Nem érdekel Gödény, az érdekel amiről beszélnek! ”
    Miről beszéltek? Csak kivonatosan a lényeget.
    Nagyon ritkán nézem az ide linkelt videókat.

  51. 54. Tibor bá’

    Tibor bá’
    Még a reakcióid is ebben a témában ezt az érzésemet erősítik.
    Ez a „szépséghiba” nem az én dolgom, hanem a Te gondod.
    Én szóltam.

  52. 59 L. S.

    „Még a reakcióid is ebben a témában ezt az érzésemet erősítik.”
    Be ne kattanj!

    Vannak dolgok, amiket sohasem ismerhetsz meg.
    Ha csak annyi vagy amennyire gondolom, akkor nem tudhatod meg, hogy ki vagyok.
    Ha több vagy, hatósági személy, hekker, … akkor pedig nem éri meg a fáradtságot, időt, pénzt ezt kideríteni.
    Én kicsi vagyok, jelentéktelen.

    Lelki béke, jóga, ima, meditáció.

    Lépj tovább.

  53. 59 – L.S.:
    Nem vagyunk egyformák. Van aki élesen ellenkezik velem, van akik többnyire egyetért. Van, akinek van humor érzéke, van, akinek nincs. Van, akinek rossz a memóriája, és van akinek jó, n/a-nak jó. Nincs ebben ennél több.

  54. 50. Vaszil
    „Amikor értelmes orvosok pánik nélkül gondolkodnak…”

    https://humansarefree.com/2020/05/german-official-leaks-report-coronavirus-global-false-alarm.html

    automata google forditás:

    Német Hivatalos Szivárgásjelentés:
    A Koronavírus „Globális Hamis Riasztás”
    A 93 oldalas jelentést, amely a „Válságkezelés elemzése” címet viseli, a belügyminisztérium által kinevezett tudományos testület készítette, amelyet számos német egyetemen kívül működő orvosi szakértők alkottak.
    A jelentés legfontosabb részei a következők:
    A Covid-19 veszélyességét túlbecsülték: valószínűleg egyáltalán sem haladta meg az új vírus által okozott veszély a normál szintet.
    A Coronából meghalók alapvetően azok, akik ebben az évben statisztikailag meghalnak, mert életük végére értek, és meggyengült testük már nem képes megbirkózni a véletlenszerű mindennapi stresszel (beleértve a jelenleg forgalomban lévő körülbelül 150 vírust).
    Világszerte egy év negyedévében nem haladta meg a 250 000 halál a Covid-19-en, szemben a 1,5 millió halálesettel [25 100 Németországban ] a 2017/18 influenzahullám alatt.
    A veszély nyilvánvalóan nem nagyobb, mint sok más vírusé. Nincs bizonyíték arra, hogy ez több mint hamis riasztás volt.
    A kifogás ezen a vonalon ment keresztül:
    A Corona-válság idején az állam bebizonyította magát, hogy az egyik legnagyobb hamis hírek gyártója .
    Eddig olyan rossz. De ez még rosszabb lesz.
    Több ember hal meg az állam által bevezetett Corona-intézkedések miatt, mint amennyit a vírus öl.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük