(3195) Végre egy jó hír

 

A koronavírus magától kiég a vakcina elkészülése előtt, állítja, Karol Sikora, a WHO volt fő onkológusa, amire – szerinte – tényleg van valódi esély.

Az angol cikk telje fordítását Emailben elküldöm a VIP előfizetőknek. VIP előfizető egy évre az lehet, aki a honlap fenntartásához 10.000 forinttal hozájárul.

___________________________________________________________________________

Coronavirus to burn out ‘naturally’ BEFORE vaccine? Former top WHO oncologist Karol Sikora says there’s ‘REAL CHANCE’ of that.

Covid-19 could be “petering out by itself” before the world comes up with any vaccine, a leading academic, formerly the World Health Organization’s (WHO) top oncologist has said.

“There’s a real chance that the virus will burn out naturally before any vaccine is developed,” Karol Sikora, the dean of the University of Buckingham’s medical school, wrote on Twitter.

We’re seeing a roughly similar pattern everywhere – I suspect we have more immunity than estimated. We need to keep slowing the virus, but it could be petering out by itself.

The statement triggered quite a response, making Sikora later clarify that it was hi personal opinion and he was positing a “feasible scenario” that might be possible in the current “unknown situation.” The scientist went on to say that no one knows “what will happen for sure” and urged the public to stick to social distancing rules.

Countries and companies across the world have been racing to develop a vaccine against Covid-19, which has claimed more than 312,000 lives thus far, according to Johns Hopkins University.

Earlier this week, the WHO revealed that eight vaccine candidates are currently undergoing clinical trials, while another 110 candidates are now under pre-clinical evaluation. Nations including Britain and China have begun testing vaccines on humans.

However, it is still unclear when an effective cure will be ready, given that successful development is projected to take months or even years.

Moreover, the head of the US National Institute of Allergy and Infectious Diseases, Anthony Fauci, warns there is “no guarantee that the vaccine is actually going to be effective.”

Despite years of research and testing, there is still no vaccine for the severe acute respiratory syndrome, known as SARS, which had its first outbreak in 2002, or for the Middle East respiratory syndrome (MERS), which started its rapid spread in 2012.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

57 gondolat erről: „(3195) Végre egy jó hír

  1. …egyelőre nem vitatkozom az írottakkal, mert ez hitbéli kérdés, erős kétségeim vannak, ez csak úgy elszivárogna. Semmi jele.

    Azonban a hivatalos protokollba kezd beszivárogni a D-vitaminpótlás, és részben visszaigazolja a Tibor bá’ saját kedvező tapasztalatait is:

    „A D-vitamin-pótlás előnyei COVID-19-ben: valós hatás vagy álhír? ”
    medicalonline pont hu

  2. 2: Hamár kitiltatod magad értelmetlen pimaszkodással, lehetnél egy kicsit eredetibb és szórakoztatóbb.

  3. Tekintve, hogy az ország lakosságának döntő többsége január-február folyamán már átesett a betegségen, a cikk címében lévő állítás gyk. MÚLT időben értendő. Szerelőként járom az országot, és mindenütt megkérdezem az ottaniakat, tudnak-e BÁRKIRŐL is, aki megbetegedett. A válasz kivétel nélkül NEMleges.
    Én nem azt mondom, hogy nincs vírus. Én azt mondom, SOKKAL KORÁBBAN már végigdarálta az országot mire a „szakemberek” végre felocsúdtak, meg az elvtársak elszánták magukat a karanténra, addigra meg már régen késő volt.
    Ezt persze a büdös életben nem fogják nekünk elismerni.

  4. 6 – malleusorbis:
    Ezt meséld el abban az idősek otthonában, ahol a bentlakók fele meghalt a fertőzésben.

  5. 4. GErgo
    Netto ostobaság. Nincs olyan ország ahol az átfertőzöttség elérte volna a népesség 5% át…
    Nálunk kb 100e ember lehetetett eddig érintett maximum.

  6. Ha már volt itt szó róla, elnézést az ismétlésért, ha nem, érdekes megvilágításba helyezi a WHO-t a tanzániaiak ‘akciója”. Elküldtek „mintákat” a who-nak, amikhez random neveket és életkorokat párosítottak. A mintákat eredetileg kecskéből, birkából, egy papaja gyümölcsből, stb, vették. A visszaérkezett eredmények több esetben kimutatták a fertőzést….hát a következtetést mindenki vonja le magának…
    https://twitter.com/TruthRaiderHQ/status/1259623011793154049
    https://www.aljazeera.com/news/2020/05/tanzania-president-questions-coronavirus-kits-animal-test-200503174100809.html

  7. 4: nálunk(Erdély) február folyamán olyan sok megbetegedés volt, hogy iskolákat zártak be napokra. Ekkor még szó sem volt európai járványról, de itt sokan betegeskedtek. Hogy mi bajuk volt? Kutyát se érdekelte, néhányan influenzára gyanakodtak, de hogy pontosan hány embert vizsgáltak az jó kérdés, tippem szerint csak ráfogták, hogy influenza, de lehetett akármi .
    A feleségem is beteg volt pár napig, de ez is lehetett akármi, mert konkrétan nem volt kimutatva az influenza. Szóval én nem tartom annyira elrugaszkodottnak, amit mondtál, sőt, ha akkor lettek volna korona tesztek, akkor biztos került volna pár pozitív eset is, viszont pánikkeltés hiányában mégse lett volna ekkora felhajtás körülötte.

  8. 4: A probléma ezzel az elmélettel csupán az, hogy a Semmelweis egyetem vizsgálata egyáltalán nem ezt mutatja…
    „Eddig 8276 orr- és szájgarat mintavételen alapuló PCR-vizsgálat eredményét értékelték ki, ezek közül kettő volt pozitív. Ha ez lenne a teljes reprezentatív minta, akkor ez alapján úgy lehetne becsülni, hogy a 14 éven felüli, nem idősotthonban vagy 20 főnél nagyobb intézményben élő magyar lakosok körében 243-7230 közötti az aktív fertőzöttek száma – magyarázta a rektor. Az átfertőzöttek számát a vérvételen alapuló antitest vizsgálat mutatja ki; az első 1524 minta között 9 pozitív volt. Amennyiben ez lenne a teljes reprezentatív minta, akkor a fertőzésen már átesettek becsült számát 22 399 és 92 624 fő közé tehetnénk.”

    9: Te elolvasod, amit belinkelsz? És szövegértésből hányas voltál?
    Nem „A WHO-nak” küldték a mintákat, hanem egy laborban Tanzániában a Kínából importált gyorsteszt kiteket ellenőrizték, amikről más forrásokból is tudjuk, hogy meglehetősen megbízhatatlanok, sok a fals pozitív eredmény…
    https://index.hu/techtud/2020/04/30/a_semmelweis_egyetem_vizsgalata_szerint_ket_kinai_koronavirus-gyorsteszt_teljesen_hasznalhatatlan/

  9. Elnézést ha valamit félre értettem volna a szövegben. Én a Twitteren talált szövegre reagáltam, ami így hangzott:

    The president of Tanzania didn’t believe the #WHO was being honest with their tests results.
    SO… he outfoxed them.
    He took samples from papaya fruits, sheep, goats, and other things.
    They all came back from WHO positive for corona virus…

    Valószínűleg az lehetett téves.

  10. „A cseppfertőzést szimuláló kísérletnek abban a szakaszában, amikor semmiféle fizikai akadálya nem volt a SARS-CoV-2 terjedésének, egyetlen fertőzött egyed 7 nap alatt 15 egészséges állatból 10-et megfertőzött. Amikor a fertőzött egyedek ketreceinek falát sebészi maszkkal zárták el, akkor viszont 15-ből csak 2 hörcsög kapta el a vírust. ”

    „A mikrobiológusok szerint kísérletsorozatuk további érdekessége, hogy kiderült: azok a hörcsögök, amelyek a maszk ellenére is megfertőződtek, sokkal enyhébb tüneteket produkáltak, mint azok, amelyeket közvetlenül oltottak be a vírussal, illetve azok, amelyek maszk hiányában fertőződtek meg. Magyarán a maszkon keresztüli fertőződés jóval alacsonyabb kockázattal jár. ”

    https://qubit.hu/2020/05/18/a-maszkviseles-jelentosen-csokkenti-a-virus-terjedeset-derul-ki-a-hongkongi-horcsogkiserletekbol
    🙂

  11. 13 Idegen

    „Magyarán a maszkon keresztüli fertőződés jóval alacsonyabb kockázattal jár. ””

    Ezt már tudjuk, Tia elmondta:
    http://www.antalffy-tibor.hu/hozzaszolasok#comment-253785
    „Aki pedig csak enyhe tünetes lesz, nála kevés vírus került be és az is csak a felsőbb légutakba.”

    Ezért hordok maszkot MINDENHOL, és küldöm el melegebb éghajlatra a maszk elleneseket.
    Mégegyszer KÖSZÖNÖM Tia! Talán megmented az életemet.

  12. A ma esti hirekben a tévé bejelenti, miszerint az amerikai Moderna cég jelentése szerint megvan a virus vaccinája, kisérletezés alatt áll, és amennyiben az FDA engedélyezi, már akár hat hónaőon belúl zöld fényt kaphat a készitmény.
    Beszámolójuk szerint, az oltás kisérleti eredményeként, amelyet 1500 önkéntesen vezettek le, valami 70 százalékkal több ellenanyag termelődik a szervezetben, mint amennyi a rendes, a betegségből tünetmentesen, vagy csak könnyű tünetekkel kilábalt személyek vérében található volt, beleértve a kórházi kezelésre , de komoly károk nélküli kigyógyultakat is.
    Egy dolog biztos: a Moderna munkatársainak kenyérgondjaik immár soha nem lesznek.

  13. Szerintem is nagy hiba volt a maszkok lebecsülése-gondolok itt arra,hogy a mi operatív törzsünk is eleinte inkább lebeszélte az embereket,mint sem,hogy rábeszélte volna erre az abszolút egyszerű,de úgy tűnik mégis hatásos eszközre.Én a maszkok tömegben történő hordását addig szorgalmaznám,amíg a korona vírusos megbetegedés nullára csökken.Az az érzésem,hogy a vezérkar nagyon is tudta,hogy milyen kevés maszk van és ezért nem támogatták eleinte ezt az eszközt.mert ebből még politikai zűrzavar is lehetett volna.
    Én sem tartom elhihetőnek azaz jó hírnek,hogy majd csak kifárad a vírus! A maszkokra pedig ráférne egy kis tudományosan megalapozott tökéletesítés.Bocsánat csak a mérnök szólt belőlem!Egyedileg ,archoz illesztett,cserélhető betétes ,nem csak fülre,hanem inkább tarkóra, fejhátra rögzíthető mégis elérhető árral rendelkezőt kellene kifejleszteni.

  14. 15 – bálint:
    Úgy tudom, te megkapod a fordítást, ami világosan közli hány helyen végeznek vakcina erőfeszítéseket, és hol tartanak.

  15. „Én a maszkok tömegben történő hordását addig szorgalmaznám,amíg a korona vírusos megbetegedés nullára csökken.”

    Sandor55
    Na hála a jó istennek hogy nem te vagy az operatív törzs 😀
    Mert azt gondolod hogy a maszkok miatt égett ki a vírus? Ez most komoly? Hordjad sokáig n/a-val karöltve.
    Én a boltokba is csak a számat takarom el vele, az orromat nem. Fuldokoljatok benne ti. Nyugodtan.

  16. 15. Bálint szélsőséges személyeskedés.Törölve.

    Kedves n/a. szélsőséges személyeskedés.Törölve.

    Más.
    Ma több helyen is jártam mind általában szoktam egy nap alatt.
    Azt tapasztaltam, hogy akik téren, parkban, játszótéren vagy más nyílt helyen vannak, senkin nincs maszk (na jó 100-ból egyen, de tényleg). Szerintem sem jó ez, de az az érzésem, hogy az embereknek elege lett ebből a maradj otthon, vegyél szkafandert ha kimész, fürödj meg lúgban ha hazamész előírásból, és tüntetőleg szarnak az egészre.
    Ha ez két hét múlva nem fog robbanni, akkor jöhettek Ti itt akármivel, mert ez a vírus vagy nincs, vagy már nem fertőző. Majd meglátjuk.

  17. 20. vadegér
    még inkább PC verzió:
    Tibetből hoztuk a kóser szenteltvizet, hindu áldással megerősítve, muzulmán segítséggel.
    🙂

  18. Télen sokan voltak betegek, lázasak, köhögtek, stb. mintha a koronavírus tüneteit produkálták, amit pedig alig lehet megkülönböztetni az influenzától.
    Én is benne voltam, lázas voltam (egy-két napig), erősen köhögtem néhány napig.
    Csakhogy.
    Azon a héten három napon át voltam apámnál, órákon át néztünk meccset, együtt, egy szobában (5-6 órán keresztül, naponta). És ő nem kapta el tőlem, és anyám sem. 65-70 évesek. Be voltak oltva influenza ellen.
    A téli, az bizony influenza volt

  19. Re:16
    Varazsszó: kerékpáros maszk.
    Tépőzáras oldás, tarkóra rögzíthető. Carbon és porszűrő van benne, ami mosható. Orrnyereg állítható, viszonylag kényelmes.
    Ami a legfontosabb, lehet benne levegőt kapni, mert sportolás közbeni légcserére tervezték. Anno pár ezerbe került:
    https://images.app.goo.gl/w8E6FUv59aGXq6tDA

  20. Tibor bá’
    Elnézést, n/a esetében tényleg elengedtem magam, de Bálintnál nem értem mi volt a sértő a hozzászólásomban. Csak a vírustermészetével és az oltással kekeckedtem. Annál jobban tisztelem Bálintot, mint hogy megengedném magamnak a személyeskedést.

  21. „Curix

    Mert kiégett?”

    Nem tudom Zoltán, kérdezd a cikkírót.

    Egyébként azon gondolkodtam, hogy most ugye visszaállították az életet a (majdnem) normál kerékvágásba, így 2 hét múlva erőteljesen meg kéne emelkedjen a fertőzések száma, ugyan is semmi nem változott márciushoz képest. Maszk meg az ilyen baromságok nem fognak megállítani egy virust ami minden fogantyún ott lapul.

    Ha ez nem történik meg az egy jó fokmérője annak, hogy itt a évezred átverését élte meg a népesség. Vagy ha nem átverés akkor meg a válogatott leghülyébb politikusok korszakát éljük.

  22. 25 vadegér

    „Elnézést, n/a esetében tényleg elengedtem magam…”
    Tibor bá’ törölte, pedig elolvastam volna.
    Nagyon el akarod mondani? Mert akkor felhatalmazom a gazdát, hogy a címemet adja át neked, és akkor emailban elküldheted.

    Valami vörös köd akadályozza a kilátást a fejedből.
    Ha visszaolvasol, és értelmezed a szavaimat, akkor megállapíthatod, hogy nem bántottalak.
    CSAK VÉDEKEZEK.
    Senki sem lehet semmiben biztos. A vírust komoly gondnak tartom, ez a véleményem.
    Ezt tisztelni kell mindenkinek.
    Hordok maszkot, és emiatt NE szóljon meg senki.
    Neked lehet ellenkező véleményed, de akkor távolságot kell tartanunk.
    Taszító magatartást fogok tanúsítani mindenkivel, akit veszélyesnek tartok.
    Nem leszek szégyenlős, nem leszek gátlásos, minden eszközt felhasználok a távolságtartáshoz.
    Fokozatosság elve szerint, először szólok, majd a jönnek a erősebb módszerek (orra alá fingok, meg hasonlók), de mert ez vírus életveszélyes, tetlegesség is lehet belőle.

    És CSAK VÉDEKEZEK. Mert ehhez jogom van.

  23. Kedves MASZKOSOK,
    azt végiggondolta már valaki, hogy a textilből / zöld mittoménilyen szálas anyagból készült maszkok a vírushoz képest kb. olyanok, mintha focihálóval akarnál lisztet szitálni? 😀 de lehet még durvább a méretkülönbség.
    Az én véleményem szerint vírus ellen egyedüli valamirevaló védelem a GÁZÁLARC. Mert azt arra találták ki. Az összes többi ön-nyugtatás, és valójában szart se ér.

  24. n/a 27: Nem tolerálják, hogy másként gondolkozol. Gyűlölik látni. Pl. Curix is így írja: „Fuldokoljatok benne ti”

  25. 27. n/a
    Ha jól emlékszem a beírás szövegére, nem volt durva támadó, csak a védekezésedet kezdte ki amolyan cikizős formában, hogy „vegyél magadra búvárruhát, hogy biztonságban légy”.
    Egyébként igazad van, mindenkinek jóga van a védekezéshez, ha attól jobban érzi magát. Én is így gondolom. Mindenki jobban tenné, ha mondjuk az influenza szezonban is hordana maszkot, így nem lenne több 100 ezres megbetegedés és több ezres halálozás egy-egy kiugró évben.

    Vírus ügyben pedig vadegérrel és a többi szkeptikussal értek egyet. Ez nem egy szupervírus. Ha az lenne, nem ilyen eredményt adott volna. Pl. tűnetmentesen átmegy valakin egy szupervírus? Hát mit ne mondjak, elgondolkodtató. A diftéria nem szupervírus, de ha oltás nem lenne a populáció tizedét vinné ha a járvány kialakulna.
    Szemmel láthatóan legyengült a vírus. Ahogy jósoltam február végén, tavaszig kell kibírni, aztán jön a meleg és napsütés (UV) az majd megoldja ökelme ügyét. És lám, mostanra kifulladt a járvány. Ha az újságok nem eröltetnék valamiért ezt a sztoyt, már nem is tudnánk róla. Június közepére szerintem nyoma sem lesz és vissza áll az élet a normál kerékvágásba. Csak a gazdaság bírja ki ezt a két hónap leállást.

    26. Curix.
    Ha ez tudatos (manipulált) átverés volt, akkor ettől kezdve senki sem fog hinni a „mértékadó” hangadóknak. Kétlem, hogy ezt meg mernék tenni.
    Tény, hogy én sem ismerek csak három embert aki megfertöződött. A Sepsiszentgyörgyi nőgyögyász ismerősöm és párja, illetve a kollégám háziorvosa, aki még mindég szarul van, de nem biztos, hogy koronás baja van. Ugyanis az első motorosmentős tesztje pozitív lett, aztán az elmult két hétben végzett laboros tesztjei negatívak, úgy, hogy még most sincs jól. Hozatott nyugatról nagyon drága tesztett, ami álítólag (99,9%-osan biztos) de az szerint is negatív és soha nem is volt fertőzött. Ezek alapján, valószínű más baja van.
    A sepsiszentgyörgyiekről annyit, hogy a doktor úr most készül a romániában rendezendő őszi triatlon bajnokságra, napi 15 km-eket szalad, kétnaponta 50 km kerékpár és közben úszik. Nem úgy néz ki, mint akinek károsodott volna valamije. Pedig koronás volt és elég szarul is volt vagy két hétig. Ennek tükrében nem feltétlenül igaz az az állítás sem, hogy sérülten jönnek ki az emberek a betegségből. Inkább arról lehet szó, hogy ha valakinek van valamilyen szervi krónikus baja, annak jobban leromlik az adott szerve a vírus miatt.

  26. „de mert ez vírus életveszélyes, tetlegesség is lehet belőle.”

    n/a

    Belőled ezt simán kinézem 😀

    Egyébként nekem semmi bajom a maszkkal. Bárki nyugodtan hordhatja, csak azt nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy egy paázó kisebbség miatt az legyen a „normális”.

    Maszkban lélegezni egészségtelen. A lélegzés feladata az anyagcsere. Az anyagcsere akadályozása egészségügyi problémákat von maga után. Ez olyan, mintha tésztaszűrőn keresztül próbálnál szarni. Lehet vele próbálkozni, csak esetleg bélcsavarodáshoz vezet.

    Szóval hordjatok nyugodtan maszkot, nem érdekel, de ne térítsetek és ne legyen belőle normális, én csak ennyit szertnék.

  27. 32 – Curix:
    A maszk nem a viselőjét védi, hanem mindenki mást a viselőjének fertőzöttsége esetén. Így aztán nem vagy túl nagyvonalú, ha megengeded, hogy én hordjam, te pedig nem hordod. Mert te védett leszel velem szemben, de én nem leszek védett veled szemben. Így aztán a gazdaságot védő nézeteddel elvileg szerinted a társadalmat véded, de valójában antiszociális vagy.

  28. Ez a maszkhordás egy baromság a gyakorlatban!
    Mindenkit véd a maszk elvileg, a viselőjét is.

    Láttátok már, hogy használják a maszkot az emberek nagy többsége?
    Ha itt komoly járvány lenne, akkor mindegy hogy előírás-e vagy sem.( Egyébkent nagyon helyesen az.)
    Bepárásodik a szemüvege, odanyúl és megigazítja. Nyúlkálnak az arcukhoz, millió egy helyre odaragasztaná(ha lenne), hogy öt perccel később a telefonjáról vagy a pénztárcájáról stb. benyelje, miközben 3 szor szétfertőtlenítette a kezét(szintén helytelenül).

    n/a biztos nagyon fegyelmezett maszkhordó. Ez szinte tuti.

    Egyszerűen minden apró mozzanatnál ez kellenne, hogy a fejünkben legyen és akkor még az ösztönös mozdulatokról nem is beszéltünk.
    Mindenki hordja, de ez már csak a bohózat része. Egyszerűen röhejesek vagyunk itt Tolnában is. 12 előtt, után , maszk stb, kizavartak a boltból, miegymás.
    Aztán van 19 eset, mind figyelik őket. Nem nagy matek mennyi az esely, hogy elkapd a 1%-os halálos kórt.
    Az állatorvossal beszélgettem, mondta, hogy ez röhej, inkább lóttozunk. Koronavírus az állatvilágban jól ismert, most mutálták kicsit, hogy fossunk be.

    Jó állampolgárok, betartják a rendelkezést, hö-hö.?
    Sőt fene nagy igyekezetükben még meg is lincselnének bizonyos helyzetben maszknélkülieket.
    Eszük semmi, hogy kicsit mélyebben belelássanak.

    Most még vigyorogva aggódnak és fontoskodnak, hamarosan valóban beszarhatnak.

    A jó hír, hogy emberibbek lettünk (idáig), majd lassan emelik a tétet, újabb próbák.
    Balázs! Légy szíves hagyd abba a frappáns marhaságaidnak a közlését. A feszültségeidet vezesd le máshol.

  29. Hát igen, piszkálni nem kéne, de ha egyszer nem látok a párás szemüvegben?!

    Ha úgy vezetnék, balesetet okoznék.

    Nem tudom az orvosok hogy oldják meg, többségük szemüveges, és sokat dolgoznak maszkban. Lehet, hogy telik nekik jó páramentesítő rétegre a szemüvegen, és cserélik, amikor már nem hatékony.

  30. „Mert te védett leszel velem szemben, de én nem leszek védett veled szemben.”

    Tibor bá,

    ebből a kijelentésből is látszik mekkora ellentmondások forognak a maszk körül.
    Milyen maszk az, ami az egyik irányba átengedi a vírusokat a másik irányban nem?
    Te azért viseled a maszkot, hogy egészséges maradj, ez legyen a te döntésed.

    Én azért nem viselek maszkot, mert árt az én egészségemnek. Ez meg legyen az én döntésem és ne csináljunk belőle szociális kérdést, mert nem az.

    Balázs
    „big like”

    kollégám itt munkahelyen 20 percenként az asztal alatt tartott fertőtlenítő spray-vel fújja a kezét. Olyan szívesen megkérdezném hogy mitől fél, de hagyom. Engem ezzel nem bánt had fujkálja a saját kezét.

  31. Curix, honnan veszed ezt a marhaságot, hogy árt az egészségnek?
    Kicsit jobban megdolgoztatja a lélegzőizmokat, ennyi az egész.

    Tia a múltkor elmagyarázta: a vírus a levegőben nagyobbrészt cseppekkel terjed. A maszk a cseppet megállítja, így nem kezd el lebegni a levegőben, hanem lecsapódik a maszkra. Ezért kell a maszkod fertőzőként kezelni, és rendszeresen fertőtleníteni vagy cserélni.

  32. „Tia a múltkor elmagyarázta: a vírus a levegőben nagyobbrészt cseppekkel terjed. A maszk a cseppet megállítja, így nem kezd el lebegni a levegőben, hanem lecsapódik a maszkra. ”

    Így van Ábel.
    Ezért bárki nyugodtan vegye fel a maszkot és ezzel védve van. Engem meg hagyjon békén!

    „És szerinte, ha valakinek a szájmaszk biztonságérzetet nyújt, az hordja, de önmagában ez nem elégséges a biztonságunkhoz, mert a maszk viselése nem fogja megállítani a járvány terjedését. Szerinte egy olyan szájmaszk viselése, ami a védettség hamis illúzióját kelti, még káros is.”

    Alias Müller Cecilía

    Szóval kérlek vele vitatkozzatok ne velem.

  33. Nagyon szépen megkérem a maszk ellen lobbizókat, hogy szíveskedjenek befogni a pofájukat, mert amit tesznek az a hivatalos vírussal szembeni védelem ellen agitál. És így a rémhírterjesztés kategóriájába tartozik.

  34. 36 – Curix:
    Látom nem érted. Az első dolgod, hogy befogod a szád. A második dolgod, hogy megtanulod, amit írok.


    „Te azért viseled a maszkot, hogy egészséges maradj, ez legyen a te döntésed.” Frászt! Én azért viselem a maszkot, hogy ne fertőzzek, ha netán bennem lenne a vírus.

    „Én azért nem viselek maszkot, mert árt az én egészségemnek.”Nem árt az egészségednek, de másokat könnyedén megfertőzhetsz ha a vírus benned van.

    Ezt már egyszer írtam, de úgy látszik képtelen vagy megérteni. Társadalomban élsz. Kutya kötelességed figyelni a többiekre. A felfogásodból én azt veszem le, hogy a gazdaság védelmed kifejezetten önös érdekből van motiválva, és szarsz mindenki másra. Ahhoz, hogy ne ez legyen a konklúzióm, neked kell véleményeddel bizonyítani
    .

  35. Tibor bá

    „Frászt! Én azért viselem a maszkot, hogy ne fertőzzek, ha netán bennem lenne a vírus.”

    Akkor ezt nem jó tudod! De beszéld meg Müller Ceciliával ne velem vitatkozz.

    „Nem árt az egészségednek, de másokat könnyedén megfertőzhetsz ha a vírus benned van.”

    Szintén nem velem vitatkozol és én valamiért hiszek a zsidóknak:

    https://neokohn.hu/2020/05/18/karos-lehet-az-egeszsegre-a-tulzott-maszkviseles/

    Egyébként pont olyan agresszív vagy mint az összes többi ilyen „notorikus” maszkviselő.
    Belőled is kinézném látva ezt az agresszívitást itt hogy megvernél valakit mert nem hord maszkot. Legszívesebben a fejemet is belenyomkodnád óránként valami 100 százalékos alkoholos kádba.
    Szociális vagy Tibor bá.

  36. „Ahhoz, hogy ne ez legyen a konklúzióm, neked kell véleményeddel bizonyítani.”

    Tibor bá

    hány posztban bizonyítottad be azt eddig, hogy az ember egy önző élőlény és ennek köszönhette sikerét és túlélését? Ha nem írtál erről 20 posztot akkor egyet se.
    Most pedig számon kéred rajtam azt, hogy miért nem csak és kizárólag a társadalomnak élek?

    És az, hogy nekem érdekem a gazdaság működése, még nem jelenti azt hogy egyébként minden emberen átgyalogolok.

    Már hogy ne lenne bennem önös érdek Tibor bá a gazdaság iránt? Hogy tudod egyáltalán az ellenkezőjét feltételezni?
    Kiben nincs önös érdek? Ki nem profitál ebből a gazdaságból? Ki nem élvezi alacsonyabb magasabb fokon a civilizációt, amit lehetővé tesz?

    Ha igazán önző lennék Tibor bá akkor egy teljesen más társadalmi pozicióban lennék most, és nem egy szürke kis alkalmazott.
    Szóval Tibor bá még csak nem is értem a kérdésedet.

    Egyébként köztünk ez nem maszk kérdés ami van. Mi vírus helyzetben nem értünk egyet még most sem és ez minden másra kiterjed ami ezzel kapcsolatos.

  37. Nem tudom miért megy ez a cicaharc a maszkkal kapcsolatban…
    Aki hordani akarja, hordja.
    Én pl boltban felveszem, mert ettől nyugodtabb az eladó, és a vevő.
    Kibírom, nem fulladok meg, mindenki boldog.
    Szabad téren leveszem, úgy sem megyek túl sokat nagy tömegbe, ergo tök fölösleges hordanom.

    Anno azt jósoltam, hogy májusra le fog csengeni a vírus.
    Bevallom, tévedtem pár napot, de végén csak úgy néz ki, hogy igazam lesz.
    Ha májusra nem robban be a vírus idehaza, akkor bizony a COVID rettegő vonatról le lehet szállni, mert érdeklődés hiányában parkoló pályára vontatták a vonatot.

  38. 43. Dajtás.
    A vírushivők legnagyobb bánatára. Amikor március végére nem robbant Mo-on, úgy, hogy közben ezrek mentek-jöttek Kínából és Kínába, már láttam, hogy ebből nem lesz Oláh-ecet. Söt az olaszból Mo-on át trappoló románok sem okoztak galibát, még Ro-ban sem. Tovább erősítette a vírus gyengeségével kapcsolatos meglátásom, hogy Kínában csak Wuhan tartományban robbant nagyot (máshol is volt, de nem számottevő). A gocos terjedésére pedig a mai napig nem találok magyarázatot.
    Szóval volt/van egy vírus, ami egyáltalán nem szupererős és aminek meg vannak számlálva a napjai, hála a természet tavaszi feltámadásának és a hatékony karantén intézkedéseknek.

  39. 14: tanuló
    ” A gocos terjedésére pedig a mai napig nem találok magyarázatot.”

    No előbb-utóbb csak előkerül az egyetlen logikus magyarázat is majd az ilyen epicentrumokban való kirobbanásokra majd kifulladásra… Mint most újra Kínában is egy egészen új helyen. Ja persze, kőrbejárta a földet és hátbatámadta az amatőr kínaiakat…

  40. Van itt néhány amatőr szkeptikus „vírusszakértő”.
    Tőlük kérdezem: a jó idő, napfény, meleg, UV, Braziliában hogy hat a Covid19-re? Mondhatjátok szájbarágósan is, hogy még én is megértsem…

  41. 48. Koczka Zoltán
    Braziliában
    ad1. ilynekor kezdődik az ősz, így sok az eső és 90% közeli a páratartalom, így ezek a körülmények
    ad2. az UV erejét jelentősen gyengítik (párafelhőn nehezen, jelentősen meggyengülve megy át az UV). Ez volt az oka a délkelet ázsiai terjedésnek is.
    A vírusok vegyesen viszonyulnak a hőhatásokhoz. Van amelyik -100 fokon is jól el van, van amelyik 100 fokos gejzirben is megvan, van amelyik 40 fokos láztól elpusztul. Azonban az UV-val más a helyzet, attól kivétel nélkül megdöglenek – ha nem akkor nem vírusok, vagy valami ürből idvetődött csodáról van szó.

  42. 41 – Curix:
    Heves vélemény kifejtésed közben ne feledkezz meg arról, hogy én vagyok a főnök.

  43. 50. Tibor bá’
    Remélem, hogy a szmájli csak véletlenül maradt le.

  44. 41: Curix, te olvastad azt a cikket amit belinkeltél?
    Egyrészt végig feltételes módban fogalmaz. Másrészt az az FFP2-es maszkra vonatkozik.

    Azok a sima textil és papírmaszkok, amiket mindenki használ, amik elérhetőek december óta, távolról sem okoznak olyan légzési nehézséget.

  45. 49. tanuló

    És ezek hiányában Bergamóban mi történt február 28-a óta?

  46. Re:53
    Pl fényképet hamisítottak…
    Nem azt mondom, hogy nem haltak meg sokan, de hogy manipulálják a közvéleményt, az a napnál is világosabb. Erre jó példa, hogy több helyen régi hullás képeket raktak be 2020-as képként…

    Megjegyzem, ha a gócpontok némi „segítséggel” lettek azzá ami, akkor már egyből érthető a pontszerű random esetszám növekedés(nincs benne logikus mintázat).

  47. A kedves(?) bloggazda meg ne feledkezzen meg arról, hogy a másodlagos bevételi forrása az itt olvasgató embereknek köszönhető….
    Az „én mondom meg mik a tények”, „itt én vagyok a főnök”, a „marha”,” szíveskedjenek befogni a pofájukat” meg hasonló inteligens, mély és empatikus gondolatok garantáltan milliomossá fogják tenni önt.☺

  48. 55 – Valaki:
    (Kedves)? Valaki!
    Lefogadom, hogy több tucat fordítást olvastál itt ingyen, kényelmesen, felugró hirdetések nélkül. Ezért az elvárható minimális ellenszolgáltatás az lenne, ha be tudnád fogni a szád, ha nem kapsz szót, nem vagy jogosult válaszolni. Remélem, tudod hol a helye a fogadatlan prókátornak.

  49. Dr. Didier Raoult orvosprofesszor tapasztalatával világszerte a fertőző betegségek élenjáró szakértője.

    http://expertscape.com/ex/communicable+diseases

    Az ő véleménye nagyon fontos és tanulságos, mert ő sok covid 19 beteget gondozott és kezelt a Marseille-i Egyetemi Kórházában.

    Kérdés:
    A korlátozó intézkedések megszüntetésével kapcsolatban mi lenne az Ön ajánlata a védőmaszkok használatáról, különösen a lakosság körében?

    „Virológiai szempontból a maszknak az úton történő használata nem járhat védőhatással.
    Védő hatása van egy 30 vagy 40 cm-en távolságon belüli fertőzött személytől és aki köhög.
    A társadalomtudományban a dolgok bonyolultabbak […] Ez a járvány kockázati emlékeztető valószínűleg elegendő a nagyon szoros társadalmi kapcsolatok megismétlődésének megakadályozására.
    „A leggazdagabb országokban van a legmagasabb a halálozási arány, mert fegyver nélkül maradtak a járvány ellen. A tesztek megsokszorozása későn jött. [.] Az izolálás karantén típusú volt és nem a beteg személyek izolálása alapján történt. „A karanténnak (korlátozzuk az embertömegeket) nincs hatása. A betegek és az egészségesek elválasztása ajánlott.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük