2023-03-18 nap bejegyzései

(4150) Mit akar Putyin?

Tibor bá’ fordítása online

Paul Craig Roberts

Putyin atomháborút akar?

Az amerikai szenátor „nukleáris háborút” akar – Moszkva
Az amerikai politikusok „apokaliptikus konfliktust” szítanak – figyelmeztetett Oroszország küldötte.
(sz: 1933.02.11.)

Mi értelme ezeknek a végtelen orosz panaszoknak? Megérti-e valaha a Kreml, hogy a kudarcuk elkerülhető, ha elegendő erőt alkalmazzon egy olyan konfliktus lezárásához, amelynek egyre szélesedő jellege azzal fenyeget, hogy atomháborúval végződik? Miért nem hajlandó a Kreml megérteni egy nyilvánvaló helyzetet? Hol van az orosz hadsereg?

https://www.rt.com/russia/573046-antonov-graham-planes-threat/

Hányszor jegyeztek fel magas rangú orosz tisztviselők olyan incidenseket, amelyek „megerősítik az Egyesült Államok részvételét az ukrajnai konfliktusban”? Miért hozza zavarba magát a Kreml azzal, hogy olyan incidensekre mutat rá, amelyekkel kapcsolatban nem tesz semmit? A drón nyilvánvalóan provokáció volt. Washington szándéka az volt, hogy oroszok választ adjanak egy orosz területre tartó drónra. A drón incidens ürügy lesz az F-16-osok Ukrajnába küldésére?

https://www.rt.com/russia/573036-russia-us-drone-search/  

A Kreml ismét a fenekén ül, mint 8 évig, 2014-től 2022-ig, miközben a Nyugat helyreállítja és feljavítja Ukrajna katonai képességét. Mindeközben a Kreml újabb bajokat készít magának azzal, hogy nem hajlandó elismerni, hogy háborúban áll, nem hajt végre „korlátozott katonai műveletet” Donbászban. Megmagyarázhatatlan, hogy a Kreml képtelen megérteni az egyre szélesedő háború veszélyeit.

Miért várja a Kreml az oroszoktól, hogy olyan háborút vívjanak, amellyel kapcsolatban a Kreml semmi jelét nem mutatja a megnyerési szándéknak? A katonák nem akarnak meghalni azért, hogy kormányuk egyezségről tárgyaljon. Megtagadhatja-e az orosz hadsereg egy olyan háború megvívását, amelyet Putyinnak nem áll szándékában megnyerni?

Pontosan, ahogy a kezdetektől megjósoltam, minél tovább tart ez a konfliktus, Washington annál jobban belekeveredik. Minél jobban részt vesz Washington, annál veszélyesebbé válik a konfliktus. Hogyan kerülheti el a Kreml figyelmét egy ilyen nyilvánvaló tény?

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________