2023-03-20 nap bejegyzései

(4152) Földönkívüliek

Tibor bá’ fordítása online

Starseeds (csillag magok): pszichológusokat foglalkoztatja, miért gondolják egyesek, hogy földönkívüliként élnek a Földön

 

(sz: 1933.02.11.)

Van egy új embercsoport a Földön, akik azt hiszik magukról, hogy idegenként élnek közöttünk. A csillagemberek, vagy csillagmagok olyan személyek, akik azt hiszik magukról, hogy más dimenziókból érkeztek a Földre, hogy segítsenek meggyógyítani a bolygót, és az emberiséget visszairányítsák az „aranykorba” – a nagy boldogság, jólét és eredmények időszakába.

Lehet, hogy kissé őrülten hangzik, de a kifejezés internetes keresése több mint 4 millió találatot eredményez, és rengetegen tesznek közzé videókat a TikTokon, az Instagramon és a Facebookon, akik azt hiszik, hogy egy másik világból származnak. Valójában a „starseed” kifejezés több mint 1 milliárd (!!!) megtekintés éri a TikTokon.

Ellentétben a „földi lelkekkel”, akikről azt mondják, hogy reinkarnálódnak a Földön, a csillagmagok azt hiszik, hogy egy másik bolygóról érkezve ébredtek fel, hogy itt születhessenek.A csillagmagvak úgy vélik, hogy vannak csatornák az isteni birodalmak és a Föld között, és meditáció útján képesek közlekedni a galaxisok között.A Starseeds azt is hiszi, hogy képesek „könnyű nyelven” kommunikálni – egy olyan kommunikációs forma, amelyről azt mondják, hogy megkerüli az emberi korlátokat, és valójában a lélek nyelve.

Az ötlet széles körben Brad Steiger szerző nevéhez fűződik, aki bőségesen írt az ismeretlenről, és élénken érdeklődött az idegen élet és a földönkívüliek iránt.1976-os könyvében, a Gods of Aquariusban Steiger bevezette azt az elképzelését, hogy egyes emberek más dimenziókból származnak.

A hívők azt állítják, hogy többféleképpen is meg lehet állapítani, hogy csillagmag vagy-e.Ide tartozik az élet értelmének keresése és az összetartozás hiányának érzése. A spirituális lét és az erős intuíció (tudás) szintén a csillagmag tulajdonságai.

Azt is mondják, hogy empatikusak, érzékenyek, és több fizikai és mentális egészségügyi problémájuk van, mivel a lelkük nem szokott hozzá az emberi testhez.A csillagmagok segíteni akarnak az emberiségnek.De túlterheli őket a földi élet, és így feltöltődnek az egyedül töltött idővel.

A hívők azt is mondják, hogy a csillagmagvak vágynak új kultúrák és szférák felfedezésére és megtapasztalására, ami segít a sztárembereknek abban, hogy újszerű betekintést nyújtsanak a létezésbe A példák közé tartoznak a társadalommal kapcsolatos új (összeesküvés) elméletek, holisztikus egészségügyi beavatkozások, valamint az ősi idegenekről és civilizációkról szóló gondolatok.

Válaszd a valóságodat. A fenti leírásból felismerheted önmagad néhány aspektusát.Sokan például arról számolnak be, hogy az élet értelmét keresik, miközben időnként úgy érzik, hogy kiszorultak, vagy mintha nem tartoznának ide.

Valójában a kutatások azt mutatják, hogy az alacsony összetartozás érzése gyakran összefügg a depresszióval.De mi késztet néhány ilyen érzést átélő embert arra a következtetésre, hogy biztosan egy másik bolygóról származnak?Különös tekintettel arra, hogy a Földön kívül még soha nem találtak életet, és nincs bizonyíték arra, hogy idegen élet valaha is meglátogatta volna a Földet.

Üdvözöljük a Forer effektusban. Bertram Forerről nevezték el, arról a pszichológusról, aki először jött rá, hogy elég könnyű rávenni az embereket, hogy magukkal kapcsolatban egyetértsenek homályos leírásokkal – lásd a horoszkópokat.

A csillagmagok fogalma a „new age” hit egyik formája. A kifejezés az 1970-es években kialakult alternatív spirituális gyakorlatokra utal.

Bár minden „new age” hit más és más, a filozófiáknak közös vonásai vannak: a létezést az univerzum szempontjából szemlélik, és a spiritualitásra, valamint az énre összpontosítanak. Gondolj a kristályokra, az energiagyógyításra és a pszichés képességekre.

További jellemzők közé tartozik a reinkarnáció, a karma és a magasabb tudati szint elérésének lehetősége.

A „new age” hiedelmek – például a starseeds – támogatása növekszik. Ez a tudománnyal szembeni bizalmatlanságból és a valóság hagyományos felfogásával kapcsolatos kétségekből fakad. Különösen a modern társadalommal kapcsolatos cinizmus és az élet értelmének megtalálása.

Fantasy kontra fiction: Bizonyos személyiségjellemzők arra is késztethetnek néhány embert, hogy higgyenek a csillagmagok fogalmában. Például, ha hajlamos a fantáziára, és gyakran összekeveri a képzeletbeli és a valós eseményeket, akkor az idegen tudat elméletét mélyrehatónak és kívánatosnak tekintheti.

Pszichológiai értelemben ezt forrásfigyelési hibának nevezik, ami egyfajta tudattalan memóriahiba, amelynek során az ember összekeveri a valódit és pontosat, illetve a valótlant és elképzeltet.

Általában a skizofrénia esetében észlelik, és a kutatások összefüggéseket találtak a skizotipikus személyiségzavar – a skizofrénia enyhe formájának tekintett gyakori rendellenesség – és az összeesküvés-elméletekbe vetett hit között.

Egy további hatás, amely ösztönözheti az ilyen hiedelmeket, az úgynevezett ontológiai zűrzavar. Ez akkor fordul elő, amikor az emberek nem tudnak különbséget tenni a metaforikus és a tényszerű kijelentések között, például: „A régi bútorok tudnak dolgokat a múltról”. Ezeket inkább szó szerint, mint metaforikusan lehet értelmezni, és így valószínűbb, hogy az emberek az áltudományos, transzcendentális elméleteket támogatják.

Ez különösen igaz, ha az információ forrását megbízhatónak és hozzáértőnek tekintik. Einstein-effektusnak nevezik, ez az a hely, ahol a megbízható információforrások nagyobb hitelt kapnak a társadalmi hitelességük miatt.

A starseeds esetében több nagy kiadók által kiadott könyv adhat hitelességérzetet, és az is, hogy sok közülük bestseller. Valójában úgy tűnik, az általunk ismert élet nem olyan egyszerű, mint azt valaha elképzeltük.

Dajtás, te földön kívüli vagy? _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________