2011-04-11 nap bejegyzései

(490-i) Az igazság keresése – Mummar Gaddafi ezredes szombati levele – „Visszatekintés az életemre”

Ahhoz már semmi kétség nem fér, hogy a libiai „forradalmat” a CIA szponzorálta, kihasználva a közel keleti forradalmi hangulatot. Valójában arról van szó, hogy a közelgő olajválság miatt az USA reá akarja tenni a kezét a libiai olajra. A módszer egyszerű, és mindíg ugyanaz. Meg kell keresni az országban azokat, akik pénzért hajlandók elárulni saját népüket, ezeket beemelni (így vagy úgy) a helyi hatalomba. Ezek a „politikusok” tökéletesen kiszolgálják az amerikai érdekeket. Nálunk is ez történt, és folyamatosan ez történik. Ahol Amerika ezt nem tudja elérni csellel, ott beveti  félelmetes haderejét, mert ma már semmi másra nem költ pénzt, mint a hadseregére. Ennek fényében nézzük meg Gaddafi gondolatait:

Negyven éve át, talán még több is, mert nem emlékszem, mindent megtettem, hogy az embereknek háza, kórháza, iskolája legyen, és amikor éhesek voltak adtam nekik élelmet, Benghazi-nál a sivatagból termőföldet varázsoltam, ellenálltam a Reagan nevű cowboy támadásának, amikor megölte az örökbefogadott árva lányomat, mert megpróbált megölni engem, helyettem  megölte a szegény, ártatlan kislányt, majd megsegítettem afrikai testvéreimet, mert pénzt adtam az Afrikai Egyesületnek, mindent megtettem, hogy az embereken segítsek abban, hogy megértsék mi az igazi demokrácia, ahol az országot népi bizottságok vezetik, de mindez nem volt elég, mert voltak olyanok, akiknek 10 szobás házuk, új ruháik és bútoraik voltak, de sose voltak elégedettek, mert önzőek voltak, és egyre többet akartak, és azt mondták az amerikaiaknak és más látogatóknak, hogy „demokráciát” és „szabadságot” akarnak, és tudták, hogy az egy torkot átvágó rendszer, ahol a legnagyobb kutya megeszi az összes többit, de ezeket az embereket elkábították és ezért nem vették észre, hogy Amerikában nincs ingyen  gyógyszer, ingyen kórház, ingyen lakás, ingyen oktatás, és nincs ingyen élelem, kivéve a koldusokat és azokat, akik sorba állnak egy tál levesért, nem számított mit tettem, egyeseknek soha se volt elég, de mások tudták, hogy én Gamel Abdel Nasser fia vagyok, az egyetlen igazi arab és muszlim vezető Salah’a’Deen óta, amikor Nasser a népének akarta megszerezni a Szuezi csatornát, ahogy én Líbiát akartam a népemnek, megpróbáltam Nasser nyomába lépni, hogy a népemet kiszabadítsam a gyarmati elnyomás alól – olyan rablóktól, akik mindenünket el akarják lopni.

Most a hadtörténet legnagyobb haderejével támadott meg az én kis afrikai fiam, Obama, aki meg akar ölni, hogy elvegye országom szabadságát, ingyen házainkat, ingyen gyógyszereinket, ingyen oktatásunkat, ingyen élelmiszereinket, és helyette amerikai rablógazdálkodást adjon, amit „kapitalizmusnak” hívnak, de itt a Harmadik Világban  valamennyien tudjuk, hogy az mit jelent, azt jelenti, hogy multinacionális vállalkozások irányítják az országot, irányítják az egész világot, és az emberek szenvednek alattuk, részemre nincs más alternatíva, mint szilárdan állni a helyemen, és ha Allah úgy kívánja, meghalok a követésében, ami az országunkat gazdaggá tette művelhető földdel, élelmiszerrel és egészséggel, és még azt is lehetővé tette, hogy afrikai és arab testvéreinket megsegítsük, hogy velünk együtt dolgozhassanak a líbiai Jammohourijah-ban.

Nem akarok meghalni, de ha a sors úgy hozza, hogy az ország megvédésében, a népemért harcolva bekövetkezik, akkor annyi legyen. Ez a testamentum az én szavaimat tartalmazza a világ felé, és jelzi, hogy szembeszállok a NATO keresztes hadjáratával, a Nyugattal és gyarmatosító ambícióival, az afrikai testvéreimmel, az igaz arab és muszlim testvéreimmel, akiknek világító fáklya vagyok, miközben mások kastélyokat építenek maguknak, míg én egyszerű házban és sátorban éltem, sohase feledve Sirte-ben eltöltött ifjú éveimet, a  nemzet vagyonát nem költöttem bolondok módjára, ahogy Salah’a’deen, a mi legnagyobb muszlim vezetőnk, aki megmentette Jeruzsálemet az iszlám számára, önmagam számára  csak keveset vettem el.

Nyugaton, néhányan engem „örültnek” „bolondnak” neveznek, bár ismerik  az igazat, tovább hazudoznak, tudják azt, hogy országunk független és szabad, nem vergődik a gyarmatosítás alatt, az én céljaimat, az én tevékenységeimet, és világos volt számukra és a népem számára is, hogy az utolsó leheletemig fogok harcolni, hogy szabadok maradhassunk, segítsen ebben Allah, a mindenható, segítsen minket, hogy hűek maradhassunk hozzá és szabadok.