Hogyan nyert a Fidesz, 2.0

Tibor bá’ online

 

Felesleges annyit tökölni az okokkal kapcsolatban. A kb egy millió szavazó hirtelen pálfordulásának egyetlen oka van. Az alábbi:

Úton-útfélen azt olvasom, hogy Orbán meg akarja őrizni Magyarország békéjét. Márky-Zay pedig össze-vissza hablatyol, hogy NATO tagok vagyunk. Méghozzá hűséges NATO tagok és a Nyugathoz tartozunk. Miközben csak a hülye nem ,látja, hogy ezt a háborút a Nyugat provokálta ki, és a Nyugat tartja fenn. A háború szörnyű. Ezt a gyerek is tudja. Eddig a baloldali összefogásra akartam szavazni. De hülye lennék, hiszen Orbán szavatolja Magyarország békéjét. Mit bánom én mennyit lopott, lebontotta a jogállamot, stb. stb. de ragaszkodik a békéhez.

Nem kell keresni ki a felelős. Valamennyien azok. Márky-Zay verbális ámokfutását valamennyien tapasztalhatták. Miért nem állították le. Nem kell kétségbe esniük, a következő választást könnyen megnyerhetik (ahogy ezt is megnyerték volna) csak nem kell elkövetni kapitális hibát.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

28 gondolat erről: „Hogyan nyert a Fidesz, 2.0

 1. Tibor bá’

  Így van. Ezzel nyerték meg a választásokat.
  Mindenesetre jobban áll Putyinnál mint az összes többi együtt.

  Az ellenzék egy tehetetlen banda, Putyin nagyon csalódott lett volna, ha véletlenül ők nyertek volna.

  Az én logikám szerint nem jól gondolkodnak az emberek. Nem veszik számításba, hogy törvényszerűségek miatt megy lefele a társadalom. Kikerülhetetlenül.
  A legtöbben a régi beidegződések, régi gyakorlat mentén hozzák meg a döntéseiket. Azonban a fák nem nőnek az égig.

  Orbán nagyon is pontosan tisztában van a helyzettel. Ismeri a folyamatokat. Retorikáját ennek megfelelően alakítja.

  A morfogenetikus térben ott van a katasztrófa képe, mi tápláljuk. Mindenki érzi.
  Ez egyre erősebb lesz, míg végül be nem következik(hacsak nem kezdünk el másképp hozzáállni a dolgokhoz).
  Már felesleges túlzott ideákat közvetíteni az emberek felé. Ilyen meg olyan jó lesz.
  A recept egyszerű: Félelem és megoldás!!!

  És az igazság az, hogy közelebb is van a megoldáshoz.
  Mi a megoldás? Az időnyerés, semmi több.

  Önmagában a szociális szféra, az egészségügy, az oktatás stb. súlyos helyzete és folyamatos negligálása már biztosan -országon belül- predesztinálja a társadalmi rend drasztikus átalakulását, romlását.Ez Orbán és a Fidesz műve. Tehát a tevékenységük aláássa a magyar társadalom működését középtávon! No, de rövid távon, mondjuk az elmúlt 12 évben? Szar lett, szar, az igaz, de a gazdaságot felfutatták. Igaz más szegmensek kárára és más pénzekből, de azok hatása késleltetve fog jelentkezni, későbbre tolták át a szart.
  Ugyanez a nyugdíjpénzekkel stb.

  Tisztán látszik, hogy régóta tudják, hogy baj lesz. Egész politikájuk eköré épül.
  Persze közben hazudnak, mert ha a nép tudná, hogy mi a teljesebb igazság, mi várható valójában, akkor pánik lenne, ők meg a lámpavason himbálódznának. Nem ám!?
  Csak egyszerűn nem hinnék el egy szavukat sem, elhatárolódnának és a nagyobbat igérő másiknak adnák a voksukat.
  Orbán jól látja a folyamatokat és mindig annyit mond amennyi a népléleknek kell.
  A másik pedig össze-vissza locsog.
  Holott azt az emberek már érzik, hogy komoly idők vannak.

 2. Kétharmad? Nincs. Olyan a választási rendszerünk (közös alkotása a magyar parlamentnek!), amelyben egyharmad szavazattal kétharmad politikai hatalmat lehet szerezni. 2014-ben és 2018-ban is egyharmaddal nyert a Fidesz kétharmadot. A narancsra festett térkép-diagram kiáltóan manipulatív. Ápr. 10-re ígérik a végleges számokat. A mai számok ismeretében a Fidesz és a Mihazánk (mindketten keresztény-népnemzeti-konzervatív-jobboldalinak határozzák meg magukat!) – valójában együttesen is alig több, mint egyharmad szavazatot kaptak. Nincsenek meg a végleges adatok. Nem 2022 a fordulat éve. A fordulat éve 2024 lesz. Az önkorm.választások! Ahol valóban legitim vezetőket választ a nép (helyi lakosság) KÖZVETLENÜL! A polgármesterek meg egy országos gyűlésen ÚJ TÁRSADALMI SZERZŐDÉSSEL új irányokat fogalmazhatnak, ennek a törvényeit a most választott parlament is KÖTELES lesz megalkotni! Két év kell még ahhoz, hogy helyrezökkenjen a 2500 éve kizökkent idő. Az Orbán által privatizált és a pártok által monopolizált KÖZHATALOM VISSZATÁRSADALMASÍTÁSA a megoldás, – ez az én politikai innovációm! A csak pártokban gondolkodóknak nem könnyű megérteni, ennek realitását felmérni… Még valamit! Az otthonmaradók (1/3) sokkal tudatasabbak, politikailag, mint a szavazásokon résztvevő 2/3! Erre magam is bizonyíték vagyok.

 3. Vajon MZP-nek nem volt egy PR-os csapata akik leírták, betanították volna neki mit kell mondani a győzelem érdekébeb? Nekem úgy tűnt nem volt. Kellett volna. Biztos vagyok benne hogy Orbánnak van ilyen teamje.

 4. Ha a köztévé és a többi párthű tv adó, az országos hűséges rádióadók, 500 sajtótermék, köztéri hirdetési felületek 90%-a és az az 1800 milliárd hitel, a szószékről a papok, a fideszes önk. hivatalok, az MTI szelektált hírei, az átrajzolt választási körzetek és még ezer más, nem Orbánt segítik, hanem Márkit, akkor nem jutott volna el az Orbáni üzenet a választókhoz, viszont Márki szavai nem lettek volna kiforgatva és akkor azon beszélgetnénk, Orbán hogy bukhatott olyan hatalmasat.
  Igen, ha tökéleteset alkotott volna az összefogás sikerült volna nyerniük.
  Azon csodálkozok, hogy a fentiek ellenére így is 1.8 millióan az ellenzékre szavaztak.

  Bármilyen hazugságot valóságossá tesznek. Kiforgatott, háborúval kapcsolatos körmondatai telitalálat volt. Amúgy egy hatpárti koalícióban nem ő döntött volna ebben a kérdésben sem.

 5. És ha nyernek, vajon felvette volna a miniszterelnökséggel járó mandátumát?

 6. 1 Minato
  Lehet, hogy Orbánnak van ilyen teamje, de igazában ő eleve olyan öreg motoros, tapasztalt róka a politikai pályán, hogy magától is jól tudja, mit szabad és mit nem szabad mondani.
  Ha valaki látta őt a régi időkben, mikor fiatalon óriási csatákat vívott politikai ellenfeleivel, lemérhető volt, milyen rugalmas gondolkodású, csavaros érvelésű vitapartner volt.
  Ebben talán egyedül Gyurcsány volt aki meg tudta szorítani, nem véletlenül fogja szorosan a mai napig.
  MZP megdöbbentően ügyetlen és naiv volt. Ráadásul bele is zavarodott sokszor mondanivalójába.
  Akkora szarvashibát véteni, hogy mikor azt akarta kifejezni, hogy ő képviselni fogja a baloldaltól a jobbikig húzódó társaságot, ott a jobboldal helyett fasisztát emlegetni…
  Még a jelenlévő híveknek is elkerekedett a szeme, ő meg észre sem vette a bakit.
  Az ellenfelei meg rögtön lecsapták a labdát, és úgy állították be, hogy ez az ő valós nézete, nem csupán egy nyelvi botlás, amit az egyszerű ember rögtön készpénznek is vesz…
  A szociális intézkedések kritikájával meg szintén elvágta magát, még akkor is, ha valójában igaza volt.
  Ezeket Orbán is tudja, nem is fogja fenntartani őket, de ezt soha nem fogja bevallani, hanem majd ügyesen kompenzálja más úton, ahol az emberek nem veszik észre.
  Orbánnak több esze van, mint hogy bevallja, hogy hazudtunk éjjel nappal, még ha az is a valóság…
  Akinek ennyire nincs taktikai érzéke, az nem is alkalmas miniszterelnöknek…

 7. A goebbelszi propaganda 6 pontja, aminek MZP és csapata pont az ellenkezőjét csinálta:
  1.Kerüld az elvont gondolatokat, és az érzelmeket vedd célba!
  2.Kevés üzenetet küldj, de azokat folyamatosan sulykold!
  3.Használj felszínes, általánosító véleményeket, sztereotípiákat!
  4. Az érvelés legyen egyoldalú – soha ne árnyalj!
  5. Folyamatosan kritizáld az ellenfeledet!
  6. Keress egy ellenségképet, és folyamatosan rágalmazd

  Ez már csak hab a tortán a mérhetetlenül egyoldalú szabályozás és média mellett.

 8. – A fidessz 12 éve mossa az agyakat.
  – A nép önmagától is elég hülye.
  – A fidesz uralja a médiát.
  – A maga előnyére alakította a választási rendszert.
  – Nyilvánvalóan csalt is.
  – Az ellenzék gyenge és béna.
  – Mi mindannyian 12 éve hagyjuk egy bűnöző gazember ámokfutását.

  Talán ez a sorsunk. Talán így kell lennie. Gyáva, igénytelen, elvtelen, céltalan, akarattalan népnek nincs hazája. Orbánnal biztos, hogy gyorsabban rongyolódik nullára az ország, amikor talán már lesz lehetőség új ideológiákat ültetni az agyakba, mert már lesz rá fogékonyság, csak éppen eszköztár nem lesz a megvalósításra.

 9. Nem kell sokat agyalni,elèg Vona Gabi írását
  elolvasni az indexen.Halál pontos diagnózis!
  Ez a fiú sokkal jobb politikai elemzőként,mint
  anno pártelnökként volt.

 10. Ennyit a buta vidéki szavazókról:
  #https://telex.hu/valasztas-2022/2022/04/06/mero-laszlo-valasztas-ketharmad-facebook

  Ezt a választást a háború nélkül is simán behúzta volna Fidesz, és ki kell mondani, hogy jogosan.
  Persze a háborús retorika tovább fokozta a különbséget Orbán javára, de az inkább csak a 2/3-ban játszott szerepet.

  Jó lenne ha mindenki magába nézne és elkezdenénk felszámolni minden szinten a mi és ők narratívát. Ameddig olyan könnyen ostobázzuk és hülyézzük le a másikat mint a levegővétel, addig nem lesz érdemi változás.

 11. Minden csoda három napig tart, kivéve a politikai cirkusz. Lehet elemezgetni, de ideje továbblépni. Az események sorban pörögnek.

  Mivel a közmédia akár napjában több tucatszor is ugyanazzal és minden lényegtelennel eláraszt minket, de szinte szabotálja az érdemi információkat, így sokan nem is tudják, hogy 2022 április 8-ig az Európai Uniónál nyitva van az állampolgárok számára a véleményezési lehetőség az un. COVID-PASS meghosszabbításával kapcsolatban!

  Addig még van jogunk elmondani, hogy helyeseljük-e ezt a jogintézményt, vagy sem!!
  Itt lehet hozzászólni. Ez keményebb lesz, mint a baloldal veresége!
  https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/13375-Az-unios-digitalis-Covid-igazolvanyrol-szolo-rendelet-meghosszabbitasa_hu

 12. Péterfy Gergely író, osztrák lapban:
  https://www.wienerzeitung.at/nachrichten/politik/europa/2143185-Wir-brauchen-Medienwaffen-gegen-Orban.html?fbclid=IwAR1S2fyk6RUe4Rn0gYtgZM8zhf651G8_8CEOVbOSg8iNxzVRT_92gOL-m8g

  4. hubab
  Orbán fiatalon maga mondta hogy egy valaki van aki megszoríthatja: Gyurcsány. Még vmi KISz-helyzet volt.. Egy régi interjút láttam.
  Ugyanakkor Gyurcsány a túlmozgásával eléggé Asperger-nek látszik. Ahogy artikulál az is fura, a hangszíne is fura. Ezek így nem vonzó adottságok. Orbán jobban ad elő. A szavankénti erős tagolás és erős hangsúly is jó. Nagymester ebben. Orbánért egyébként nagyon kár hogy egy g.ci lett. És még csüngőhasú is.
  Tanácsadóknak egyébként olyan pszichológusok és ügyvédek kellenének az ellenzékbe akik ismerik a narcopatákat. Szépen fel lehetne építeni az ellenzéket, de nagyon pontosan meg kellene tervezni minden lépést. Illetve kellene egy jó-kiállású, fiatal, energikus pasi jelöltként. A Jakab egész csini lenne, ha nem kúrt volna félre a jegyszedővel és nem beszélne baromságokat, pl. MZP-re kenve a bunkást és ezzel azonnal kiállva..
  Hát aztán lehet hogy akire én gondolok az Tibor bá` volt fiatalon.

  6. Suri
  Vonát én annyira utáltam a Jobbikban…de annyira.. És most kiváló ahogy elemez.

 13. Gyurcsánnyal már nem nagyon lehet tárgyalni. Ritkán van már olyan állapotban, amikor lehetne.
  A Jobbikot szerintem kivágják az összefogásból, már nem hoz hasznot, csak kárt. Különösen nagy lehet a nyomás azok részéről, akik azt hitték, hogy biztos befutó helyen vannak. Csábító az a kilenc parlamenti hely.

 14. 13 – Tia:
  Na-na, kis huncut. Honnan tudtad meg, hogy múlt héten én vittem haza az 5-ös lottót?

  😀

 15. Re:9
  Azért van némi tompaság abban a tűben…
  Vona kapitális hibája a néppártosodás volt, és ezt jól láthatóan ma is jó iránynak gondolja, miközben ezzel indította el a lejtőn a pártot…
  Persze lehet magyarázni, hogy jó döntés volt, de valahogy a valóság mást tükröz.

  Re:13
  Most komolyan.
  Szépségverseny kell nyerni, vagy értelmeznek kell lennie egy politikusnak? Ha már az a szempont hogy ki hogy néz ki valaki (Jakab), akkor megette a fene az egészet.

 16. 15. Tibor bá`

  Tibor bà` for president! 😉

  16. dajtás

  Hát MZP olyan mint egy Elvis Presley hasonmás..
  Még majdnem az egyetlen nő volt a legjobb és legértelmesebb pasi a mezőnyben 🙂
  Inkább a kinézetével nyerjen mint krumplival 🙂
  A felhozatalban egyik pasi sem volt értelmes. És hiába sorakoztak fel mint Backstreet Boys, még épp hogy Jakab volt legalább csini. Valamivel nagyon elő kéne állniuk, mert most épp semmi se ment.

 17. Mindenki csak a Fideszről és a balfék csapat ellenzékről beszél. De mi a helyzet a Mi Hazánkkal?
  Bízom benne, hogy be fognak erősödni, csoda de ilyen ellenszéllel is sikerült érvényesülniük.
  Ha Tiának jó kiállású férfi kell, akkor itt van Toroczkai László. 🙂

 18. 13 Tia, Orbán nagyon jól, karizmatikusan beszélt 2002-ig. Ott nem tudom mi történt vele, eltört benne valami és úgy rakták össze, vagy csak azóta sose meri megmutatni magát, de azóta egy olyan megszólalását nem láttam, ahol egyben lett volna a testbeszéde azzal amit mond, amiben lett volna lendület, élet. Mintha egy robot adná elő amit leírtak neki.

  Egyébként ha a külső a fontos, mi volt a baj MZPvel? Ha még Elvis se elég jóképű, akkor ki? Menjek én politikusnak? 😛

 19. Re:19
  Vitya 2002 óta gyógyszeren él, hogy pszichésen bírja, Feri iszik. Mindkettő emberen annyira erős a pszichés teher, hogy a nem stabil személyiségük csak így bírja ki, de mivel szerhasználók, szükségszerűen torzul a személyiségük. Ezért látsz ekkora difit.

 20. 20: Mondjuk a Ferin nem tudom, mért kell olyan nagy tehernek lennie 2010 óta. Szépen letehette volna a lantot, elmehetett volna egy igazgatótanácsba lábat lógatni, semmi stressz nem lenne rajta. Persze inni úgy is lehet, csak szórakozásból…

 21. Az az igazság hogy ha annyi pénzem lenne mint Orbánnak akkor én lemondanék vagy csináltatnék papírt az orvossal hogy beteg vagyok.Konkrétan mi a fasznak kormányoz még.Értem én hogy így bír lopni , de minek,kinek?A miniszterlenöki munka sok bajjal jár, megjelenések, beszédek , kötelezettségek, idegeskedés. Ki a francnak hiányozna már olyan idősen.Én a helyébe elüldögélnék egy budai villában, reggel megnyitnám Tiborbá blogját, elolvasnám, kivinném a kutyát sétáltatni, elmennék egy zacskó tejért reggel közben elbeszélgetnék a bolt előtt egy két papával a világ dolgaairól, felpattannék a metróra pesten és bejárnám a régi szobrokat, nevezetességeket vagy csak úgy kiülnék egy térre és nézném az embereket, kirándulnék, délutánonként olvasgatnék klímaösszeomlásos cikkeket, barkácsolnék, szerelnék, lemennék a balatonra, ismerősökkel beszélgetnék meg iylenek.A francnak hiányozna a folyamatos kötelesség , idegeskedés meg a tudat hogy a fél ország szid bármit is csinálsz, inkább szedi a gyógyszert.Végül is ő is szopja a faszt nem csak a nép mert kevés aszabadideje 😀

  Ez olyan mint keresztapám aki egész életében dolgozott keményem , 30 fóliája van és nem tud kiszállni a pörgésből , még most 70 évesen is fóliázik pedig idén már alig bír menni (térd kikopott) .Hiába a pénz (keresztapám esetében kb. 120 milliós vagyon , igazából egyszer nem élvezte ki.Tehát az ilyeneknek hiába van pénz ha még idősen is gürmöl olyan mint ha nem is lenne.

 22. 18. margit

  Toroczkai se tetszik. 🙂 Nem lesz ez így jó 🙂

  22. andrew

  Ilyen személyiségzavarokkal nem lehet elkapálgatni a kert végében..

 23. Re:22
  Látszik hogy nem beszélgettél túl sok gazdag emberrel(bőven mrd forintos vagyon, vagy még annál is sokkal több). 😉
  Ideig óráig kielégíti az utazás/szórakozás őket, de mindre az a jellemző, hogy túl sokáig nem bírják a láblógatást, mert pár hét/hónap után elindul bennük a „bugi” és csinálni akarnak valamit ami jellemzően egy új üzlet lesz.
  Feri ugyan ez, neki már a politikai pálya egy mánia, amit nem akar, és tud is elengedni.
  Mondhatni ez a személyiség torzulásuk része, pepitában ugyan ez Vitya.
  Proletár álom az, hogy ne csináljunk semmit mert az jó. Nagy frászt, ettől csak leépül az ember, dologtalanul nem is élet az élet, legyen az bármi is. 🙂

 24. 8: Sztem. tökéletesen igazad van!

 25. 1: Balázs:
  Orbánnak egyetlen és tényleges vonzereje, hogy az eddigi tapasztalatok alapján „biztosak lehetünk abban”, bármilyen válságnak az árát -közvetlenül- nem velünk, egyszerű emberekkel fizetteti meg. Sztem. ennyi, és ez épp elég Magyarországon.

  2: K.B. Izabella:
  Ne álmodozz…

  8: Sztem. tökéletesen igazad van!

 26. 2. Király B.

  Csatlakozom, annyi fenntartással, hogy a helyi vezetőket/képviselőket is érzelmi- ill. pártkötődés alapon választják. Így ugyanoda lyukadunk ki, mint az országos választásokkal. Itt helyben én ezt tapasztalom. Egy olyan fiatalembert választottak meg 60 százalék fölötti támogatottsággal először polginak, most pedig párláménternek, aki az elődje táskahordozója volt. Nulla előélet, zéró produktum, csupán fidesznyikhaj. Ennyi elég a bölcs népnek. A választás csupán illúzió. Nem megoldás semmire.

 27. 8
  Egyetértek !

  9

  Igazad van. Vona rossz pártot választott magának mert azt hitte átformálhatja ahogy idővel majd a szavazóit is. Szerintem ő jobbról akarta a Fidesz váltani az LMP pedig balról a másik tábort….kudarcot vallottak. Talán ez volt az utolsó esély arra hogy az ország zökkenőmentesen visszaforduljon arról az útról melyre 2006 -tól kezdve fokozatosan rátért és 2010 -től pedig aztán meg inkább halad…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük