(3821) A Bucha provokáció

Tibor bá’ fordítása online

 


89. Útban a 90. felé

A buchai „népirtás” propagandája Nyugaton ragyogóan működik, de valójában nincs semmi bizonyíték, hogy azt az oroszok követték volna el. A volt indiai nagykövet  egyértelműen hamisításnak nevezte. Moszkva követelte az ENSZ Biztonsági Tanácsának az összehívását az orosz csapatok feltételezett atrocitásainak a kivizsgálására. A  Tass jelentése szerint: „Az orosz védelmi minisztérium vasárnap jelezte, az orosz fegyveres erők a kijevi területen elhelyezkedő Bucha helységet március 30.-án hagyták el. Miközben a bűntény bizonyítékai négy nappal később láttak napvilágot, amikor is az ukrán biztonsági szolgálat munkatársai megérkeztek a helyszínre.”

A minisztérium külön kihangsúlyozta, hogy március 31.-én a város polgármestere Anatoli Fediruk videó üzenetében rögzítette, hogy Buchaban nincs orosz katona. Azonban, egy szót se szólt arról, hogy civil halottak lettek volna az utcákon, hátuk mögött összekötött kezekkel.

Ennél is meglepőbb, hogy a népirtással kapcsolatos „breaking news” megjelenése után néhány perccel államfők, külügyminiszterek álltak elő elítélésekkel. De, nem volt szakértő vélemény, törvényszéki vizsgálat, vagy a  vádlott meghallgatása.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

119 gondolat erről: „(3821) A Bucha provokáció

  1. Hol marad a kezeljünk mindent fenntartásokkal, mindkét oldal dezinformál? Aztán, ha valami nem egyértelmű, akkor kapásból ukrán propaganda lesz!
    Amikor kijöttek az első videók, színészek feküdtek a földön, aztán ukrán ágyúzásban haltak meg, majd végül az ukránok hordták oda a hullákat egy halomra. Tegnap láttam egy műholdas videót, ahol egy biciklist lőnek le ezen az utcán. Nem tudom, hogy igazi volt-e, de tök jó, hogy ezt is tudjátok.
    @https://youtu.be/jkwqiNeNMfE
    Persze ez a videó is lehet fake, stb…

  2. Ez már ordít mennyire elfogult a nyugati világ, azonnal ujjal mutogat mielőtt meghallgatná mindkét oldalt. Mi értelme lett volna, miért ügyeltek eddig kínosan hogy polgári áldozatok száma minimális legyen lassítva ezzel az előrenyomulást ? Ha népírtás a cél akkor ennél sokkal jobb eszközeik lennének az oroszoknak, nem kellene a kezüket bevérezzék, hacsaknem szándékosan további szankciókat szeretnének kiprovokálni (ami nem lenne eldobandó elmélet ha a fő cél a dollárba vetett bizalom aláásása – az a folyamat már nagyjából beindult – és a háttérben valójában Kína mozgatja a szálakat, az oroszokat pittbullként felhasználva céljai elérésére, majd a végén kompenzálja a kiérdemelt jutalomfalattal). Aki abban bízik, hogy függetlenül ki fogják ezt elemezni s a nyugat ezt elfogadja, az nagyot téved. A legvalószínűbb az, hogy az ukránok bevonuláskor lőttek mindenkit, főleg az olyanokat akin fehér karszalag volt, vagy akinél találtak orosz élelmiszer csomagot, orosz kollaboránsként bélyegezve őket, ezzel példát statuálva. Ki a szajha médiából táplálkozik annak lehet beszélni, mert nem is akar gondolkozni, bevesz mindent úgy ahogy a TV ben látja.

  3. Ha valóban orosz katonák által lelőtt helyi civilek az áldozatok, akkor felmerül bennem a következő:
    – miért nem szedték össze őket a hozzátartozók, otthagyták öket napokig az utcán?
    – vagy ha nem is szedték össze, legalább félrehúzhatták volna őket az út szélére, hogy lehessen közlekedni az utakon.
    – még az elején Zelenszky fegyvereket osztott a civil lakosságnak, aki kért fegyvert, az onnantól számítva nem civil, hanem harcos.
    – egyes médiumok szerint, a lakosság metilalkohollal és mérgezett pogácsával kínálta az orosz katonákat, így érthetőek az ilyen civilek elleni atrocitások.
    Persze az oroszokért sem tenném tűzbe a kezemet, nagyapám sokat mesélt a 9 év hadifogságáról.

  4. Úgy látszik itt jópáran csak akkor ébrednek majd fel, ha a saját hozzátartozóik hulláján taposnak át. Bár lehet, hogy azt is el lehetne magyarázni számukra, hiszen balesetek voltak, vannak, lesznek… Eddig azt mondtam elképesztő, felháborító, most azt mondom szánalmas.

  5. A megrendezett “népirtást” ukránok követték el az angol MI(hat) szolgálat segítségével. Érdemes néha belenézni a cenzúra mentes telegram csatornákba. Egész Ukrajna tele van amerikai és nyugati fegyverekkel. Miért pont a külföldi stratégák és a “jótékony” hadianyag adakozók hiányoznának?

  6. 5: Hanyistók:
    Eszerint Te belelátsz eme csatornákba… Jó neked! 🙂

    Persze, a kivizsgálásra szükség van, de aki szelet vetett, s vihart aratott, na nehogy már még azt sajnáljam!

  7. 6. Horváth Csongor

    Eltekintesz egy “apró” részlettől.
    Ukrajna és mögöttes mozgatói vetették el a szelet..

  8. Amíg érzelmeket korbácsolunk, semmire sem jutunk, csak esetleg a 3.vh-hoz…

    Vannak bőven érdekességek a technika korában… Neten volt a polgármester bejegyzése Bucsában: 2022.04.01 „Kivonultak az oroszok!”
    2022.04.03-án készültek az ominózus videók- állítólag hetek óta temetetlen halottakról.
    1. Kérdés: a helyi kb 36000 lakos 3 napig az égvilágon semmit sem tett, nem is adott hírt a temetetlen holtakkal kapcsolatban?
    2.Senkinek egyetlen fotója sem volt, csak amit az odaérkezők csináltak?
    3.Nem kérdés, tény: A bevonuló katonák nem engednek maguk elé egyetlen civil kocsit sem – kivéve a videózó fehér autót, előtte arra hivatkozva hogy 1000%-ig biztosak akarnak lenni, hogy nincs ott ellenség. Ebben csak rgyetlen esetben lehettek biztosak, ha már jártak ott. Azt is tudjuk a nagy Zelenszkíjtől, hogy civileknek osztottak nagy mennyiségben fegyvereket és molotov koktélokat, tehát lehettek belőlük áldozatok is akár. A stúdiómunkában jártas szinésznek és csapatának nem gond ezek után berendezni egy jelenetet…
    Persze akárhogy lehetett, mint a wtc 5 tornyának a lebontása esetében…

  9. Előrebocsátom azt, hogy bárki is legyen a bűnös, lakoljon meg!

    De emlékezzünk, voltak itt már cifra állítások a múltban: iraki vegyi fegyverekről, Kuvajtban az inkubátorokból csecsemőket kidobáló iraki katonákról (a Kongresszusi meghallgatáson az állítólagos szemtanúról később derült ki, hogy a Washingtonba delegált kuvajti nagykövet lánya volt, aki a vélt események időpontjában nem is tartózkodott Kuvajtban), „szíriai” vándorbohócokról, akik az egyik nap ISIS katonák, másnap fehér sisakban rohangálnak fel-alá, harmadnap meg élő halottak egy vegyi támadás után, stb., stb…

    Az egyébként megvan, hogy a németek még az I. világháborúban a keleti fronton az égre vetítettek az akkori technikájukkal egy Szűz Mária képet és az orosz katonák térdepelve imádkoztak, fegyvereiket eldobva? Ugyanezt egyébként az amerikaik csinálták meg jóval később a saját katonáikkal Szomáliában: egy porviharba Jézus hatalmas, stilizált képét vetítették. Az amerikai katonák teljesen demoralizálódtak, sokuk szintén térden kérték a bűnbocsánatot. Ez a kilencvenes évek első felében történt, talán ´93 februárjában, ha jól emlékszek.
    Ha holnap a média bejelenti, hogy London, Párizs vagy akár Budapest fölé megérkeztek a földönkívüliek és ott lebegnek majd az űrhajók, hangeffektusokkal, mindennel, ami kell…. Nos, a mai technikai lehetőségek ezt lehetővé teszik.

    Mindenesetre hallgattassék meg a másik fél is, Nagy-Britannia kétszer blokkolta a Biztonsági Tanács összehívását ez ügyben, amit Oroszország kezdeményezett. Miért is? Persze az EU már bőszen szankciózik, már csak a nagyon hülyék nem látják, hogy a saját polgáraikat viszik bele a gödörbe, egyre csak mélyebbre…

  10. Láttam közel tízezer embert meghalni és közel ugyanennyi halott embert, szóval elég könnyen látom, hogy egy halott hány napos… nem az oroszok voltak.

  11. Az oroszok kivonultak, nem kiverték őket, tehát nem csapot papot hátrahagyva menekültek. Tökéletes hamisítás nincs. Nem egy zsenik az oroszok, de ennyire nem hülyék. Legfeljebb az EU-s vezetők, akik ezt besz.pják. Illetve talán ők sem, hanem rájuk kényszerítik. Annyira azért mégsem sikerült, hogy a gázszállításokat most leállítsák, csak kiutasítások és szén embargó lett a következmény. Kérdés, mi lesz a következő, ami után már nem tudnak ellenállni, hogy meghozzák Európa halálos ítéletét.

  12. Az ukránok megtámadták magukat, aztán hátrakötözték a saját kezüket és többször tarkón lőtték magukat. (Szarkazmus!!!)
    Miért olyan bonyolult belátni, hogy mindenki hazudik és mindenki gyártja a propagandát. Aki az egyik oldalnak hisz, a másiknak nem, az fölkerült a szopórollerra, de legalább jól érzi magát.

  13. Sajnos rengeteg civil nők, gyerekek holtteste van ott. A Maxar műholdjai mutatják, hogy már a oroszok kivonulása előtt is ott voltak, így nem igaz hogy az Ukránok rakták oda. Az, hogy genocide (népirtás) történt-e, vagy keressztűzben, esetleg helyi katonai túlkapás miatt haltak meg majd eldönti egy ENSZ nyomozó hatóság. A Maxar képeit itt lehet követni: https://mobile.twitter.com/Maxar/status/1511095975821168650
    Nagyon szomorú hogy erről egyáltalán vitatkozni kell. A sok civil áldozat, holttest egyértelmű. 🙁

  14. A Putyin nevű szerecsen minden mosdatója egyszerűen gonosz !

    Putyin az ,aki tizezrek haláláért és egy ország rombolásáért egyszemélyi felelős, hiszen pont ő volt az, aki a háborút indította.
    Ez a tárgy lényege !
    A többi hazugság, figyelem elterelés, csúsztatás, ócska orosznyaló propaganda !

  15. Szerintem meg minden nyugati médiát és szubhumánumot bekajáló a halálos ellenségem, és önmagáé, mert az agya egyszerűen nem fogja fel, hogy ez egy amerikai-orosz konfliktus, és hogy azt qurvául nem az oroszok kezdték, de ha lezárják, itt kő kövön nem marad. Indexet és bármi hasonszőrűt belinkelgetni ab ovo dedó. Vannak videómegosztók, ahol „szépen” lehet látni kik gyilkolnak olyan kegyetlenséggel civileket, ami még az ISIS – habár az HD és 4K volt – rémségeit is felülmúlja, és azon beza ukrán sejthalmazok lökik a szubhumán rizsát. Szánalmas a sok félkegyelmű… mert pont ők adják a lovat a politikum alá.

  16. 17 – Tas:
    Nem mindig az a bűnös, aki elindít egy háborút. Lásd: Pearl Harbor elleni japán támadás.

    18 – Jövőnk:
    Ha dedó, akkor egyértelműbben kell fogalmazni. Aki beszopja a szajha médiát, az pelenkás csecsemő.

  17. Mi történt Buchával?

    /www.bankingnews.gr/diethni/articles/618057/

    Rengeteg bizonyíték van arra, hogy az ukrajnai Buchában elkövetett háborús bűnt ukránok követték el, akik bosszút álltak az orosz erőkkel együttműködő civilek meggyilkolásával, majd a drámát az oroszok hibáztatására irányították.

    Van néhány bizonyíték

    1) Bucha polgármestere, Anatolij Fedoruk bejelentette, hogy az orosz erők kivonultak Buchából anélkül, hogy említést tettek volna a szörnyűségekről.

    A kérdés a következő:
    Az orosz erők március 30-án kivonultak, az ukrán erők pedig 4 nappal később jelentek meg.
    4 napig feküdtek a holttestek és nem érdekelt senkit?
    Miért nem reagált senki 4 napig?

    2) A civilek fehér karszalagot viseltek, amelyet azok viseltek, akik valamilyen okból együttműködtek az orosz erőkkel.
    Mivel magyarázza az orosz, ukrán kollaboránsok meggyilkolását?

    3) Miért Ukrajna egyetlen más régiójában sem fordult elő ez a rendkívül szörnyű esemény, ahol holttestek hevertek az utcán, és csak Bucha városában?

    4) Egy ilyen extrém és tragikus esemény, ahol a gyilkosok hidegvérrel öltek meg fegyvertelen embereket, melyik országot célozná meg és melyik országot részesítené előnyben?

    Oroszország azt követelte, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa április 4-én üljön össze Bucháért.

  18. 16. Minato
    Április elsejei felvétel nincs? A belinkelt negyedikei, vagy akkor hozták nyilvánosságra, addig nem látták? Hol van a felvételről az időbélyeg? Bár azt sem nehéz bármilyen időponttal rátenni. Vagy a műhold is csak az ukrán bevonulás másnapján vette észre?
    „műholdfelvételeinek áttekintése azonban azt mutatja, hogy sok civilt több mint három héttel ezelőtt öltek meg, amikor az orosz hadsereg uralta a várost.” Azóta meg mindenki ott tartotta őket dísznek, sőt, frissen is tartották.
    Nyilván az oroszoknak is megvan a saját műholdképük, nem véletlenül akarták bemutatni a BT előtt.
    Úgy látszik, a háborúhoz ma már hozzátartozik a színészet is. Még a végén megint gyűjteni fognak Izaurának.

  19. A gátlástalan aljasság, sok esetben előny.
    A tisztesség pedig, általában nem ingyenes.
    Te döntesz melyiket választod.
    Tiszta marad a lelkiismereted, vagy nyersz.
    Nem mindig könnyű ez a döntés.
    A döntéseknek pedig, következményei vannak.

  20. A megtévesztés az állatvilágban is létezik. Ott sem véletlenül alkalmazzák. Viszont amelyik élőlény ennek bedől, az pórul jár.

  21. Thuküdidész: A peloponnészoszi háború története.

    „Tekintettel mindegyikük valódi céljaira, és annak tudatában, hogy az emberi kapcsolatokban a jogi érvek akkor értékesek, ha azok, akik hivatkoznak rájuk, nagyjából egyenrangúak a hatalomban, és éppen ellenkezőleg, az erős azt erőlteti, amit ereje enged, a gyengék pedig addig vonulnak vissza, amig a gyengeségük kényszeríti.”

  22. A Maxar-nak vannak március 31-i (és nyilván azt megelőző) képei. Valószínű, hogy ezek bizonyítékok lesznek pro és kontra. Persze, aki már előre tudja, vagy kapcsolatai vannak a CIA, MI6, körökben azzal nem lehet vitázni. Ez az eset (is) kezd hasonlítani a Tanú című filmre: előbb van ítélet, mint vizsgálat.

  23. 23.

    Az itt tárgyalt események legtöbb szereplője – többé vagy kevésbé – de pórul jár !

  24. Ilyenkor jön be az, hogy kinek az érdeke?
    Ki akart rögtön vizsgálatot követelni, ki akadályozta meg?
    Ki hozott rögtön erre hivatkozva ellenlépéseket?
    Ettől bűzlik az egész.
    A britek, akiket a legkevésbé érintenek a szankciók, rögtön ellenlépéseket követeltek, az ukránok szintén. A németek, akik a nagy vesztesek, először vizsgálódni akarnak.
    Az ukrán háború ürügyén mindenki a saját pozícióját erősítené (a másik gödörbe taszításával), közben megy a hülyítés a szolidaritásról, a közös fellépésről.

  25. 1, Majd néznek kifelé a magyar választópolgárok hamarosan a fejükből, ahogy Nyugat-Európából jönnek a hírek az élelmiszer-árakról, üresedő polcokról…

    2, a Baltikum térségében riasztó a csend

    3, Ukrajna 1-2 napja nem kap tőlünk földgázt, ennek következménye lesz ránk nézve

    4, a nyugati propaganda új európai támaszpontok létesítéséről beszél (Jaroslaw Kaczynski elnök és Mark Milley tábornok mondanivalója fedi egymást)

    5, az ukrán-orosz konfliktus a kezdeti szakaszban van és ezután egyre kiszámíthatatlanabb lesz

  26. 21. kakukk

    „Még a végén gyűjteni fognak Izaurának.”
    ??
    ———————————
    A tv hatalma butasággal párosulva legyőzhetetlen.

    Azon gondolkodtam, hogy hány százalékban lehetnek a kételkedők, de úgy tűnik egyre többen.
    Ahogy nem fognak „működni” a színelőadások, gyorsan eszkalálódni fog a helyzet. Eszkalálódni fog mert rájönnek, hogy ez már soha nem érheti el a célját. Nagy és egyre nagyobb lesz a kritikus tömeg.

    Lehet készülődni!
    Mert lehet, hogy mégis lejárt a tv ideje.

  27. 7. Horváth Csongor:
    “ Eszerint Te belelátsz eme csatornákba… Jó neked!”
    Nem ilyen mindent (is) tudó, tájékozott nagyágyuknak szántam a bejegyzést. Biztos vannak itt olyanok is, akik nem követik napi szinten az “ellenség” tudósításait, videóit. Egyúttal meg is nyugtattál. Jó kezekben van az ifjúságunk tanítása, életre való nevelése! Ha fiatalabb lennék, hozzád járnék korrepetálásra! 🙂
    Sok a propaganda mindkét oldalon, de egy idő után a katyvaszból kirajzolódnak a fő csapásirányok is.

  28. 2022. április. 06. 05:30 VILÁG
    Az USA további 100 millió dolár értékben biztosít
    tankelhárító rendszereket Ukrajnának.
    ( MI EZ, ha nem Ukrajna bíztatása, hogy nyugodtan
    fojtassa a háborűt, mert jön az utánpótlás. —
    Gyengítve ezzel önmagát és az orosz rendszert.
    Végül is a számlát majd csak benyújtja valakinek,
    ha másnak nem Ukrajnának és véráldozat
    nélkül hullik majd az ölébe Ukrajna gazdasága.

    17. Tas Te amikor láttál, olvastál, hallottál valamit rögtön
    dől belőled a fellebezhetetlen vélemény ??? —
    Minek is fárasztanád magad a többirányú tájékozódással, vagy
    az OKOK és az OKOZATOK szétválasztásával, ami a végén
    még megzavarná kristálytisza logikádat.

  29. 28. János
    „Milley szerint az esetleges újabb kelet-európai bázisokat azok az országok finanszírozhatnák, amelyek több amerikai katonát szeretnének határaikon belül látni. Példaként Lengyelországot, Romániát és a balti országokat említette.
    „Úgy gondolom, hogy sok európai szövetségesünk, különösen a balti országok, Lengyelország és Románia nagyon-nagyon szeretnének állandó bázisokat létrehozni. Ők fogják megépíteni őket és ők állják a költségeket is”

    A lényeg ebben van, „mi megvédünk mindenkit”, ti kértétek, akár még az oroszokat is elzavarjuk, fizetitek?

  30. A Sky News azt mondja, hogy a felvétel március 19.-ikei.

    Satellite imagery appears to show at least nine bodies have been lying in a street in Bucha for weeks, disputing Russian claims their forces were not responsible for the deaths in the Ukrainian town.
    Valaki nagyokat lódít ez ügyben is.
    Más: Irtó mázlisták vagyunk: A Kreml szóvivője szerint Vlagyimir Putyin egy jó szándékú ember. Pedig ránk is szórhatná az atomot, ugye?

  31. Srácok, a szajha médiához képest semmivel sem vagytok jobbak, mindössze csak a másik irányba lendültök ki, és nulla kritikával elfogadtok mindent.
    Különlegesnek érzitek magatokat, hogy másik asztalról lapátoljátok be a napi szart?

  32. A másik oldal véleménye. Talán reálisabb, mint a sulykolt, persze sok a kérdés. Kicsit hosszú, de tudtam jobban rövidíteni.
    „Jevgenyij Norin orosz történész
    Az orosz katonai offenzíva Ukrajnában még mindig tart, és a közelmúlt eseményei sokkhullámokat küldtek szerte a világon. Néhány nappal azután, hogy a csapatok kivonultak a Kijev melletti Bucha kisvárosból, az ukrán hatóságok arról számoltak be, hogy több civil holttestet találtak. A Buchában történteket most a srebrenicai mészárláshoz hasonlítják – a balkáni városhoz, amely a halálos jugoszláviai háború szimbólumává vált. Íme, mit kell észben tartani ezzel kapcsolatban.
    Bucha egy másik ezen a listán. A február 25. és március közepe közötti időszakban, amikor az orosz csapatok uralták ezt a kisvárost, heves harcok zajlottak. Március végén azonban az oroszok elmentek, az ukránok pedig behatoltak a városba, őket követték a francia állami média újságírói. Az újságírók szerint több tucat halott civilt találtak, akik közül néhányan már napokig vagy akár hetekig ott voltak temetetlenül.
    Ami Buchában történt, az kétségtelenül szörnyű tragédia. Azt is érdemes megemlíteni, hogy Oroszország és Ukrajna is kérte az ENSZ Biztonsági Tanácsának rendkívüli ülését a városban történtekről. A két ország azonban ellentétesen írja le az ott történteket.
    A buchai eseményekről egyelőre keveset lehet biztosan mondani. De egy dolog világos – ez a tragédia megfelelő vizsgálatot igényel.
    Néhány megfigyelés azonban azonnal megtehető. Ezeknek az embereknek a többsége tüzérségi tűzben halt meg. Számos tényező támasztja alá ezt az elméletet. A legszembetűnőbb bizonyíték az, hogy a holttestek egy részét a videókon látható kagylókráterek mellett találták meg. A harcok közvetlenül Bucha utcáin zajlottak. Február 27-én a Vokzalnaja utcában ukrán tüzérségi tűz érte egy nagy orosz katonai konvojt. Az ukrán hadsereg lövöldözése még azután sem állt le, hogy az orosz csapatok elfoglalták a várost.
    Meg kell említeni, hogy mindkét hadsereg főként régi cső- és rakéta tüzérségi rendszereket használ, amelyek hagyományos, nagy robbanásveszélyes lövedékeket lőnek, amelyek célpontja alacsony. Ha lakott területen használják, akkor könnyen megölhetnek valakit, még akkor is, ha messze vannak a tényleges célponttól.
    Ezzel szemben Bucha utcáin folyamatosan páncélozott járművek manővereztek, ami sajnos civilek áldozataihoz vezethet, még akkor is, ha a csapatok nem akarják, hogy ez megtörténjen. A páncélozott jármű belsejéből nagyon alacsony a látótávolság, ezért nagyon nagy az esélye annak, hogy éles manőverek végrehajtása során a polgári járművek összetörnek. A helyi milícia egységek aktívan használják a polgári közlekedést, beleértve a mentőket is, ami az ukrajnai harci műveletek jellegzetes jellemzőjévé vált. Ez gyakran ahhoz vezet, hogy a katonaság minden gyanúsnak talált járműre tüzel.
    Sőt, az úton talált holttestek közül legalább egy fehér ruhával meg volt kötözve a keze. Furcsa módon ennek a körülménynek ésszerű magyarázata van – bevett gyakorlat, hogy a holttest kezét össze kell kötni szállításhoz, hogy ne lógjanak ki. A 2014 májusában egy donyecki hullaházba szállított meggyilkolt lázadó harcosok kezei ugyanúgy meg voltak kötözve. Akkoriban felmerült a találgatás, hogy a férfiakat kivégezték.
    Az igazság Bucháról odakint van, de talán túl kényelmetlen ahhoz, hogy felfedezzék
    És végül el kell mondanunk, hogy minden háborúban mindig működnek rablóbandák, amelyek tevékenységét nem ideológia vezérli. A fegyverek tömeges elosztása a helyi lakosság körében megerősítette a bűnözői csoportokat, amit az a tény is igazol, hogy a helyszíneken lefoglalt banditák közül sok erősen felfegyverzett volt.
    Azok az emberek, akiknek holttestét Buchában találták meg, nagy valószínűséggel különböző időpontokban és különféle események következtében ölték meg, ami egyébként magyarázatot ad a tragédia iránti furcsa közönyre a helyi közösségi médiában. Szemben az angol nyelvű sajtó reakciójával.
    Ez a cikk nem akar senkit megvádolni vagy felmenteni, de a szerző emlékeztetni szeretné az olvasót, hogy mindig elfogulatlan, lehetőleg nemzetközi vizsgálatra van szükség ahhoz, hogy egy ilyen komoly ügy alá határt vonjunk. Az ilyen tragédiákat nem lehet megakadályozni, amikor két hadsereg harcol egy városias, sűrűn lakott területen, sok civil jelenléte mellett.
    Jelenleg csak annyit tudunk biztosan Bucháról, hogy ez egy szörnyű háborús tragédia. Az áldozatokat gyászolni kell és meg kell emlékezni, és a harci cselekményeket a lehető leghamarabb béketárgyalással kell véget vetni. A civil halálesetek egyes epizódjait megfelelően ki kell vizsgálni az egyes tragédiák körülményeinek tisztázása érdekében.”
    #https://www.rt.com/russia/553323-deaths-civilians-ukraine-bucha/

  33. Ukrajna-téma, Polgár Tamás utóbbi négy részes vlogját szerintem érdemes megnézniük a téma iránt érdeklődőknek, 18+!
    1/4: youtu .be/c4SCV6Qi4-k, 2/4: youtu .be/dORsCfEOkuI 3/4: youtu .be/jWwE1WsPNsE 4/4: youtu .be/gEMc2P2_qmM

  34. Zsirinovszkijt elvitte a covid.

    Az ukrán lakosokkal így bánnak el az oroszok.

    18+

  35. Egy elég komplex elemzés 4 részben Tomcat tolmácsolásában, ahol Bucha is szóba kerül.
    #https://www.youtube.com/watch?v=c4SCV6Qi4-k

  36. Én már csak szájat tátani jövök ide, ennyi demens idióta mint ezen az oldalon, sehol nincs.

  37. „A Tass jelentése szerint: „Az orosz védelmi minisztérium vasárnap jelezte, az orosz fegyveres erők a kijevi területen elhelyezkedő Bucha helységet március 30.-án hagyták el. Miközben a bűntény bizonyítékai négy nappal később láttak napvilágot..”

    Rákattintottam erre a tass jelentésre és a dátuma: 3 APR, 22:37

    Ezt is írják: „”The goal of another crime committed by the Kiev regime is to disrupt peace talks and escalate violence,” she pointed out.”
    Vagyis azonnal az ukránokra fogták.

    Mit ne mondjak, írtó gyorsak voltak a ruszkik az ügy ‘kivizsgálásával’.

    Katyn-i tömeggyilkosságot hány év tagadás után ismerték be?

  38. A gond az, hogy ez véresen komoly. Tehát az ellenfelet megvádolják népírtással. Az előző posztban leírtam a véleményem. Láttam olyan videót, ahol egy tornateremben feküdtek kiterített hullák fekete zsákban, és az egyik fekete zsákos hulla az élő közvetítés alatt próbálta magát belebugyolálni a zsákba. Hazudni tudni kellene, de zelenszkij ezek szerint még ehez sem ért.
    Viszont nekünk van félnivalónk, ha ez a fasz túléli az egészet. És az a rossz hírem, túl fogja élni. Ha ő lenne a préda az oroszoknak, már réges rég vége lenne a háborúnak.

  39. ” Scott Ritter, az ENSZ volt fegyverzeti felügyelője arra szólította fel az ukrán hatóságokat, hogy szolgáltassanak ellenőrizhető igazságügyi-orvosszakértői adatokat Oroszország elleni vádjaik alátámasztására. Az amerikaiak iraki háborújában Scott Ritter annak a tényfeltáró bizottságnak a szakértője volt, amelyik megállapította, hogy Szaddam Huszein rendszere nem rendelkezik tömegpusztító fegyverrel, bebizonyítva, hogy alaptalan volt Washington Irak elleni hadjárata. ”

    Úgyhogy produkálnia kell Zelenszkijnek , mert fordulhat a kocka.

  40. 40.: – vji –

    „Én már csak szájat tátani jövök ide, ennyi demens idióta mint ezen az oldalon, sehol nincs.”
    Hát kik szavazták meg Orbánt ismét? Nem a marslakók! Felnőtt, magyar emberek, akikhez képest ez a blog a Nóbel-díj várományosok klubja!

  41. 45. ötlet

    Basszus, akkor itt a Feltámadás!
    Oké, szar poén volt, bocs minden áldozatnak.

    Néhány rövid észrevétel az esettel kapcsolatban:

    1. A világtörténelem eddigi összes háborújában kivétel nélkül minden hadviselő fél követett el és fog is elkövetni háborús bűncselekményt.
    Nincs kivétel senki.
    Ha bizonyíthatóan az oroszok követték el, meg kell büntetni a felelősöket. Ha esetleg mások, akkor azokat.
    Ha pedig színház volt, akkor a felbújtókat és az értelmi szerzőket is, hiszen súlyosan meg akarták téveszteni a világot.
    Sokkal hitelesebb lenne a dolog, ha a korábbi háborúk háborús bűnöseit is felelősségre vonnák, az azért elég gáz, ha olyan államok ordítják tele leghangosabban a világsajtót, akik a saját házuk tájékán még nem álltak neki sepregetni, pedig bőségesen lenne mit és a jó példával elől járni ugye…

    2. Ukrajna szélsőséges mílíciái is 2014 óta követnek el sorozatban háborús és köztörvényes bűncselekményeket.
    Ukrajna hősei nem grál lovagok, sosem voltak azok.
    Még senkit sem vettek elő egyik mílíciából sem.

    3. Túl gyorsan, mindenféle előzetes vizsgálat nélkül azonnal meglett a mészárlás bűnöse, sőt, a szankciók újabb csomagja is szinte rögtön érkezik.
    Értem én a propagandát és a háborús időket, de legalább valami látszatszintű vizsgálatot is elbohóckodhattak volna előtte, mert ez így kissé fura…, vagyis enyhén szagos.

    Tudom, hogy baromi sok hülye van a világon és néhány példány egyszer-egyszer ide is betéved okádni egyet, de a szomorú hírem az, hogy eccerű világnézetük ellenére itt azért még mindig nem mindenki teljesen félnótás.
    Akinek nem inge, természetesen ne vegye magára, akinek viszont az inge, az bátran. Jól fog állni!

  42. 48 – MangaM
    Ez most off.
    Most már másodszor olvasom „eccerű” egyszerű helyett. Mi az ördög visz rá benneteket erre a szándékos helyesírási hibára? Mert, hogy nem jópofi az biztos.

  43. Nekünk, bármilyen szarul is hangzik, jobb egy halott zelenszkij, mint egy élő. És ez független a gázimporttól.

  44. 48.:

    Kedves Manga! Amit előadsz, azt úgy hívják, hogy áldozathibáztatás! Azért hibáztatni valakit, vagy valakiket, hogy a megszállás után bűncselekményeket követtek el. Ez nevetséges, mondanám, de a téma komolyságát figyelembe véve, nem mondom. Inkább azt, hogy elszomorító, hogy az empátiádat kiölte ez a populista-jobboldali irányvonal. Tedd a szívedre a kezed és mondd, hogy te virágokat vinnél a megszállóknak! Emlékszem a balkáni háború idején egy magyar identitású férfi a Délvidéken forgatható nyársra kötözött egy szerbet és tüzet gyújtott alá. Elítélem, de biztos vagyok abban, hogyha a családomat kiirtja a megszálló, akkor én sem kenyérrel és sóval fogom fogadni! Az áldozat úgy védekezik, ahogy tud, ezt már a magyar jogrend is átvette és ez természetes dolog, hogy amikor megütnek, és visszaütsz, nem az fog az eszedbe járni, hogy jaj, istenem, nehogy nagyobbat üssek!

  45. 50 – Dan

    Semmi szükség rá, hogy bárki is levadássza Zelenszkijt, ez elfogadhatatlan és felesleges lenne. Meg nagyon túlértékeled a szerepét.Fontos dolgokban nem dönt, sohasem döntött. Egy politikai marketingtermék, konkrétan Kolomojszkij tolta oda, ahol ma van. Mitől félsz, hogy bosszút esküdött Magyarország ellen? Ha véletlenül Magyarország bajba kerül az ukránok miatt, akkor sem majd Zelenszkij mondja meg a tutit, ugyan.

  46. Én azért vigyáznék vele. Pontosan tudja hogy az EU nagy részének tele van a töke velünk. És nem hülye, csak bénázik. Ettől is elfogadhatóbb. Ha úgy tetszik, hihetőbb.

  47. @realscottritter
    Account suspended.

    Scott Ritter Twitter-fiókja fel van függesztve, most ellenőriztem.

  48. 53 – Dan

    Színész a mestersége, igazából egy bohóc. Azt hiszed ezt az igazán fontos politikusok vagy egyéb döntéshozók nem tudják? Hogy egy ideje tele van a politika ilyen alakokkal, akik semmi politikai teljesítmény után kerülnek csúcspozíciókba? Messze nem Ukrajna az egyetlen ilyen ország, még Magyarország környékén sem!
    Igazából ezt a jelenséget jól bemutatta annak idején a Fekete Tükör egy epizódja, a Waldo című (Black Mirror – The Waldo Moment).
    Tehetségtelen figurák, bohócok, szó szerint idióták – az EUs intézményektől kiindulva az egyes országok elnöki, miniszterelnöki, külügyminiszteri posztjáik bezárólag. Mondom, egyes országokéi, nem általánosan mondom ezt az összes országra, akár fontos nemzetközi intézményre. Oda tökéletesek az ilyen emberek, ahol rombolni kell, az a feladat, nem építeni.
    Mostanában meg sokat kell rombolni, hogy utána az új felépülhessen. Csak abban aztán köszönet nem lesz!
    Zelenszkijt elengedheted, nem oszt, nem szoroz. Sokkal veszélyesebb ragadozók ólálkodnak körülöttünk!

  49. 54 – János

    Csodálkozol? Mert ” The Truth about Bucha is Out There, but Perhaps Too Inconvenient to Be Discovered”.

    Really too much inconvenient!
    Éljen a nyugati sajtószabadság!

  50. 49. Tibor bá’
    Oké! Nem lesz szándékos hiba!

    51. Kacor
    Nem hibáztatom az áldozatot.
    De itt a vétlen ukrán lakosság az áldozat, nem pedig az ukrán politika és vezetés.
    Ők nem áldozatok, hanem szintén felelősök.

  51. „Az USA még mindig véget vethet ennek a háborúnak, de Blinken amerikai külügyminiszter elutasította, hogy beszéljen Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel – ehelyett Biden március 16-án újabb 800 millió dolláros katonai segélyt adott Ukrajnának, ugyanazon a napon, amikor kiderült, hogy Oroszország és Ukrajna egy 15 pontos béketerven dolgozik.
    Soha nem volt még világosabb, hogy az USA akarta ezt a háborút, és azt akarja, hogy folytatódjon.
    – von le radikális következtetést a Consortium News szerzője, aki szerint a háború nélkül Amerika nem tudta volna megpróbálni az orosz gazdaság tönkretételét, és nem tudott volna világszintű oroszellenes hangulatot gerjeszteni, hogy megbuktassa az orosz kormányt.”
    https://makronom.mandiner.hu/cikk/20220405_biden_vegre_elmondta_miert_volt_szuksege_usa_haboru

    Egyébként meg ne feledjük Joe Biden januári elszólását sem, ha még mindig keresünk néhány fő felelőst: az USA nem avatkozik katonailag közbe, ha az oroszok „csak kicsit” támadják meg Ukrajnát.
    Hát most egy ilyen „kicsit megtámadást” látunk.

  52. Re ,55
    Zsolt !
    A pénzügyminisztert,meg a „jegybank elnököt ”
    kihagytad .
    Amúgy aki érti ,úgy is érti .

  53. Ha tagja lennék a „nem létező „világ hatalomnak
    kezdeném rosszul érezni magam :
    Évszázadok óta tervezték őseink,küzdöttek,harcoltak,
    ha kellett beáldoztak .
    És most, csak így egyszerűen a kezünkbe hullik minden ?
    Semmi ellenállás,semmi lázadás ?
    Mondanám…

    Hol vagytok székelyek?
    A sorsom bíztam rátok…
    https://www.youtube.com/watch?v=taPB1pPygSw
    Mondom .

  54. Zsolt. Az EU csak azt szankcionálja EU-n belül, aki igazság szerint valamely módon más utakat jár. Összességében ezért is nyert a Fidesz megint kétharmaddal. A tanulatlan senkiháziak itthon meg lettek véve kilóra. De van egy nemzetközi megítélés is, ami a Fideszt elitéli. Ezt erősíti az ukrán elnök. Azt hogy ezt miért teszi? Céljai vannak. És egyetlen fillért sem fogunk kapni az EU tól. Ezt megmondták előre. Kurva nagy szarban leszünk hamarosan Fidesz kétharmaddal.

  55. 49 Tibor bá’
    Sajnos manapság divat lett a fonetika szerinti írás.
    Ez szépen begyűrűzött Amerikából, ott is szörnyű dolgokat lehet olvasni hozzászólásokban, mondjuk a you helyett u-t írnak.
    Van aki meg sportot csinál belőle, hogy egy mondat szinte minden szavát írásban igyekszik minél „szellemesebben” megreformálni, a cél az olvasó meghökkentése. 🙁

  56. Pearl Harbor előtt komoly ellenséges lépéseket tett az Usa , Japánnal szemben.
    Ukrajna megtámadása előtt , ha történtek is barátságtalan lépések Oroszország ellen , ezek sokkel jelentéktelenebbek voltak.
    Nem tartom tisztességesnek az egyértelműen háborús agresszor Oroszország bűneinek védelmezését.
    Még akkor sem ha a „szajhamédia” álszenteskedve túltolja a biciklit.

  57. 65 – Datojás:
    Pearl Harbor előtt japánt csak a nyersolajtól zárták el. Ukrajna ágyúzta a szakadárokat és 8 év alatt megölt 14.000 orosz ajkút, ami szerinted csupán barátságtalan lépés. Nem irigylem a gusztusodat.

  58. 63: Dan:
    „És egyetlen fillért sem fogunk kapni az EU tól. ”
    – Erre azért ne vegyél mérget! Mindennek megvan az ára. Az EU-ban is!

  59. „Gyűlnek a bizonyítékok a bucsai népirtásról, egyre több gyilkost azonosítanak be név szerint”
    https://444.hu/2022/04/07/gyulnek-a-bizonyitekok-a-bucsai-nepirtasrol-egyre-tobb-gyilkost-azonositanak-be-nev-szerint?fbclid=IwAR0v254UkYWBkKvu-sfu7e-ZpFCDdCU6VHrvL6daQHpJ3TH010K1jXOdPMI

    Ezt is érdemes meghallgatni: Rácz András Oroszország szakértő a Bucha-i témáról.

    https://youtu.be/HsRXZwGcb4E?t=120

    66.
    Tibor bá, hihetetlenül alacsony színvonalú a blog. Nem tudsz lejönni az orosz propagandáról. Amit itt is sokadjára ismételsz a 14 ezer ukránok által megölt orosz ajkúról, szintén propaganda hazugság. Ha az oroszajkú keleti részeket akarta megvédeni, akkor mit keresett putyin serege Kijivnél?

    Miközben szajhamédiázol meg CIA-zol, USA-zol, nem veszed észre, hogy át lettél verve.

  60. Csak azt tudnám hová veszett az a híres józan paraszti ész… Valaki meg tudná mondani?

  61. 69 – Gyarmathy:
    Köszönöm, hogy aggódsz a blog színvonala miatt. Jut eszembe, mi van, ha te vagy átverve? De ez tök mindegy. A lényeg, hogy az idelátogatóknak van felkínált alternatíva.

  62. Sajnos a YouTube belinkelésem nem jelenik meg.
    Csak Cseh Tamás videót szerettem volna belinkelni.https://youtu.be/IvBVXXwRkzI

    Így sikerül.

    Gyarmathy, hogy lehet egy háborús helyzetben, egy offenzívában, az ellenséges hadoszlop bármely tagját név szerint megnevezni?
    Van esetleg egy névsor, amit támadás előtt le kell adni a magtámadott félnek?

  63. Ez egy részletes, adatokkal teli friss elemzés a bucsai eseményekről, angolul tudóknak.

    http://www.sott.net/article/466415-Bucha-massacre-when-satellite-images-and-videos-are-manipulated-to-tell-a-false-story

    És igen, a cikk végén említést tesz a rubezsnoi Zarja vegyi üzemben történt robbanásról, ami önmagában is egy vegyi támadásnak lehet minősíteni a helyi lakosság ellen. A hatalmas környezeti károkról nem is beszélve, ami ugyancsak hosszú távra visszahat az ottani életkörülményekre. Ezzel a kutya sem foglalkozik, pedig kellene…

  64. Friss cikk:

    „Új bizonyíték került elő arról, hogy az orosz megszállás idején végeztek a Bucsában meggyilkolt polgárokkal”

    Jóminőségű drónfelvételek március 23-30 közöttiek.

    #https://444.hu/2022/04/07/uj-bizonyitek-kerult-elo-arrol-hogy-az-orosz-megszallas-idejen-vegeztek-a-bucsaban-meggyilkolt-polgarokkal?fbclid=IwAR03y-JxyOR55jgP7FWHOILX_GMbptBOSowViiIV2rNkwByrMM8H12nSPq8

  65. Itt az autóból filmezett utca, amire a drónos feldolgozás hivatkozik.

    71. Tibor bá,

    Ez a felvétel Április 1.-én került fel a twitterre.

    #https://twitter.com/ViktoriiaUAH/status/1509985789404459011

    Ettől kezdve a posztod sz@rt sem ér, konkrétan dezinformációt terjesztesz. A Tass állításával szemben már április elsején a világ elé lett tárva, hogy mi történt ott.

  66. 75. Gyarmathy

    A műhold nem is volt akkor aznap, abban az időben ott…de mindegy.

    Aztán miért nem fogad be Boris Johnson, ukrán menekülteket?

    Most olyan viharos vizekre kénytelen hajózni a magyar külpolitika, hogy a fővitorlákat mindenképp be kell húzni és csak a segédvitorlákkal oldalazva cirkálunk csendesebb vizekre, mert különben a sziklazátonyoknál mindenképp elsüllyedünk a szembeszélben.

    A háború addig fog tartani amíg a Nyugat küldi Ukrajnának a muníciót és a célkoordinátákat. A szankciók az európai ipar kivégzését szolgálják.

  67. 76 – Gyarmathy
    Nem kívánok vitába bocsátkozni veled ebben a témában.
    Számomra egyértelmű, hogy itt a hozzászólók egy része beszopta az USA propagandát (amit a szajha média az egész világon viszhangzik). A másik része pedig gondolkodik.

  68. 77.

    Nem műhold János, drón !

    „A háború addig fog tartani amíg a Nyugat küldi Ukrajnának a muníciót és a célkoordinátákat.”

    Mégis mit kéne csinálni egy megtámadott országnak? Feltenni a kezét és beolvadni a nagy Oroszországba?
    Ha odaadják Donbaszt, Luhaszkot, a Krímet, az elég lesz? Nem fognak az oroszok megtámadni és követelni újabb megyéket? Nem mennek vissza Kijiv alá, ha a keleti részek megvannak?
    És ha az egész országot viszik, akkor majd kelleni fog Moldova, azt is oda kell dobni? Finnország felkészül?

  69. 78. Tibor bá,

    Érdekes módon az orosz propagandáról sohasem beszélsz. Mintha olyan nem is létezne. Pedig nagyon is létezik és a nyugati világban milliókra volt hatással, átitatta az embereket az évek alatt.

    Számomra egyértelmű, hogy itt a hozzászólók egy jó része beszopta az orosz propagandát (amit számos orosz weboldal és videócsatorna terjeszt(ett, amíg be nem tiltották őket sok országban) és ennek a hatása az egész világon viszhangzik). A másik része pedig gondolkodik.

  70. Ha jól emlékszem zelenszkij adott a civilek kezébe fegyvert, hogy „gerilla harcot” vívjanak az oroszok ellen. Ha egy katonára lőnek egy háborúban, akkor a katona visszalő,nem hezitál.
    Apám mesterlövészként volt az átkosban. Külön kiképzést kapott, hogy éles helyzetben hogyan kell megóvni a civileket elsősorban saját magától. Ha viszont a civil rálő, vállalja a következményeit. Lassan 63 éves, szemüveges. De a mai napig lelövi légpuskával a tobozt a fenyőfáról.

  71. 79, Gyarmathy

    A Covidot is először tagadták a népek…pláne, akik sose láttak közelről oxigénpalackot, ózongenerátort, gyógyszerpumpát, ITO elzárt részleget, Panthert….aztán kézközelből találkoztak a vírussal. A háborút most még olyan távolinak érzik a népek, de az árstop után és ősszel mi lesz…?

    A konfliktus kitörése előtt itt a blogon, pár kolléga biztosra mondta a támadást.
    Ezzel az a baj, hogy az ismerőseik körében olyanok vannnak akiknek eljárt a szájuk…ők nagyon kockázatos csoportot alkotnak.

    Ilyen felelőtlenséggel a napi szintű hazai honvédségi „mozgást” remélem nem írogatják le sehol sem!!

    Nekünk Ukrajna a közvetlen szomszédunk, te meg a szigetországból beszélsz.

    Ja igen: a mai nap előadást tart a Debreceni Egyetemen az orosz-ukrán konfliktusról a Bocskai-dandár volt dandártábornoka R.SZ.R.

  72. 80

    Természetesen csak orosz propaganda létezik nyugati pláne ukrán az nincs mivel ott mindenki gondolkodik igy aztán nem is lenne értelme ilyesmivel vesződni. Mert az elmúlt évtizedek erről tették tanúbizonyságot……ugyan már. Mintha az egyik kizárna automatikusan a másikat. Amúgy meg páran elmondták többször is hogy mi ennek a blognak lényege. Mainstream médián kívül is van élet és nem minden laposföldes szint….

  73. 66: Erre a 14000 megölt ukrajnai oroszra tudnál valami forrást adni?
    ENSZ jelentésben az van, hogy :
    „Total conflict-related civilian casualties in 2014-2021
    During the entire conflict period, from 14 April 2014 to 30 September 2021, OHCHR recorded a total of 3,095 conflict-related civilian deaths (1,841 men, 1,065 women, 102 boys, 50 girls, and 37 adults whose sex is unknown). Taking into account the 298 deaths on board Malaysian Airlines flight MH17 on 17 July 2014, the total death toll of the conflict on civilians has reached at least 3,393. The number of injured civilians is estimated to exceed 7,000.”
    https://ukraine.un.org/sites/default/files/2021-10/Conflict-related%20civilian%20casualties%20as%20of%2030%20September%202021%20%28rev%208%20Oct%202021%29%20EN.pdf

    A 14000-es számot én összes halálos áldozatként olvastam, aminek nagyrészét a katonák teszik ki, szeparatista és ukrán oldal együtt. A 3000 civilnek egy része is a szakadár erők áldozata volt, akik szintén elég komoly fegyverzetet vetettek be… Szóval elég fura, hogy ezt a 14000-t mind az egységes ukrajna pártján lévők nyakába varrnád, és pláne hogy mindet orosz ajkúnak titulálnád.

  74. 84: Hágában kivizsgálták az ügyet és elvetették a népirtást mint a háború hivatkozási alapját, mivel semmiféle bizonyítékot nem találtak rá, hogy előzőleg népirtás történt volna az ukránok részéről.

  75. 84

    Vajon hány nyugati tudósító és szakértő járt 2014 óta a szakadárok uralta kelet – ukrajnai területen? Ensz részéről például ……szeretnék forrást kérni.

  76. Az intenzív mosdatás ellenére, egyre feketébb a szerecsen !

  77. Nem Bucsa, hanem Kramatorszk, de talán nem annyira OFF. A helyszínen készült (?) képeken a hozzáértők szerint Tocska rakéta maradványai láthatók, ami az ukrán hadseregben van rendszeresítve. Kedves hozzáértők, mennyire valószínű, hogy az oroszok „false flag” akciót hajtottak végre (zsákmányolt vagy szovjet időkből maradt rakétával)? És miért írták rá, hogy a” gyerekeknek”, vagy „gyerekekért”? Heccből, vagy hogy még nagyobb felháborodást keltsenek?

  78. 88.

    Oroszország feddhetetlen , Ukrajna bűnös !

  79. 88. hargi
    „És miért írták rá, hogy a” gyerekeknek”, vagy “gyerekekért”?

    Eltitkolt Tudás

    /https://vk.com/video644727407_456239061/

    A szörnyü igazság 7′ 2O”- töl.

  80. 87. Datojás
    „Az intenzív mosdatás ellenére, egyre feketébb a szerecsen !”

    Megszólalt az ENSZ volt fegyverszakértője: nácikat képeztünk ki Ukrajnában!

    https://www.napitema.com/2022/03/megszolalt-az-ensz-volt.html

    A legnagyobb szégyen az, hogy brit, amerikai és kanadai csapatok mentek Ukrajnába, hogy kiképezzék ezt a hadsereget és megtanulják a NATO-taktikákat. A fotókon az Azov zászlóalj kiképzése látható. „Nácikat képeztünk ki”
    Riccardo Bosi egy speciális ausztrál katonai alakulat volt parancsnoka mondja Ukrajnáról.
    „Ukrajna évek óta a globalisták központja… A CIA 70 éve tevékeny Ukrajnában.”„Ukrajna a háttérhatalom (deep state) központja. A kígyó feje, amit most Putyin levág.“

  81. Olyan még nem volt, hogy valaki a vesztes oldalt választotta volna. Viszont a győztes sem a küzdelem elején derült ki. Például az utolsó két nagy háborúban is a németek álltak sokáig nyerésre, utána fordult a kocka. Nem csoda, hogy a magyar elitben annyi németbarát politikus volt (a mai megfelelőik a nyugatbarátok).
    Viszont szerintem a gazdasági háború fontosabb, mint az ukrajnai, aminek a végkimenetele könnyen megjósolható, csak a hossza kérdéses. A gazdaságié viszont egyáltalán nem. A látszólagos célja az, hogy az oroszokat súlytsa, emiatt adja fel az ukrajnai pozíciót és szolgáltassa ki magát a nyugatnak. Ezt azzal érnék el, hogy pénzügyi csapásokkal ellehetetlenítsék (ez már megbukott), az exportját befojtsák (ez sem működik), megnehezítsék a hozzáférését a korszerű eszközökhöz (ez részben sikerül).
    Az embargózó EU kapja viszont a fő csapást, nem részletezem, azt mindenki látja.
    A világ többi része is megérzi, de nem annyira.
    Ha lezárulna az ukrajnai háború, a gazdasági akkor folytatódni fog, hiszen az csak egy kiprovokált ürügy volt a beindítására. A beindításban viszont mind a két (három) fél érdekelt volt, ketten most látták elérkezettnek az időt, a harmadik pedig már nem várhatott.
    A gazdasági háború a következményei miatt viszont bármikor átmehet katonaiba, abból meg bármi lehet.

  82. Egy dolog nácikat kiképezni és egy másik dolog civileket gyilkolni !

  83. 94 – Datojás:
    Beszopni, hogy az oroszok civileket gyilkolnak, nem semmi.

    Áruld el nekem, mi haszna lenne az oroszoknak abból, ha civileket gyilkolnának? Mert, hogy mi haszna van az ukránoknak, ha ezt az oroszokra kenik, azt tudom.

  84. 96.
    A háború és az öldöklés minden katonára hatással van, és van, akiben nem lesz gátja az erőszakoskodásnak. Azt állítani, hogy a ruszki katonák nem gyilkolnak civileket… nem tudom, hogy komolyan gondolod-e, vagy csak provokálod a hozzászólót?

    A kontrollálatlan öldöklést nem haszonból teszik, hanem élvezik a gyilkolást és a másokon elkövetett erőszakot. Az én szememben nem katonák innentől kezdve, hanem bűnözők.
    Az ukrán állam jól teszi, hogy elkezdi dokumentálni a történteket: https://war.ukraine.ua/russia-war-crimes/
    Tegyen így az orosz is.

    Nem teszek ide több linket, pedig már előre hallom, hogy „fake”… aki akar, az talál még több idevágó beszámolót és interjút.

  85. 87. Datojás
    „Az intenzív mosdatás ellenére, egyre feketébb a szerecsen !”

    Ezze kapcsolatban jutnak eszembe az amcsik szerecsenjei:

    * Colin Powell tábornok, amerikai védelmi miniszter az iraki invázió előtti beszéde…

    * Barack Omega béke dijas háborus gaztettei.

    Persze nem muszáj szerecsennek lenni, hogy a saját hazádban az ikertornyokat „öngyilkoljad”.

    „Nem teszek ide több linket, pedig már előre hallom, hogy “fake”- ugye elesz?

  86. 96 – elesz:
    Harci helyzetben a katona azzal van elfoglalva, hogy életben maradjon. Természetesen akadnak olyanok, akikből a harc állatot csinál, de itt 400 legyilkoltról van szó, ami azt jelenti, hogy intézményezett dologról van szó. Nem hiszem, hogy az orosz vezetés adott volna rá parancsot, mert ebből semmi haszon sincs. Viszont Ukrajnának óriási haszon van belőle. Éppen ezért független vizsgálatra lenne szükség, mielőtt Ukrajna teli kiabálja a világot.

  87. Alább egy érdekes elemzés, hogyan húzta be Putyin láthatatlan szövetségesnek Izraelt a nácítlanítás és holokauszt rögeszméjével.
    https://www.unz.com/article/putins-holocaust-obsession/
    „Oroszország rengeteget fektetett a holokauszt eszméjének népszerűsítésébe. ..”Míg Ukrajna a legismertebb célpontja a jelenlegi orosz „denacizációs” erőfeszítéseknek, a holokauszt-narratívának az orosz külpolitikába való beépítése az elmúlt években nagyon hasonló vádakat és retorikai támadásokat eredményezett Lengyelország, Lettország, Litvánia és Észtország ellen. A történelempolitika, különösen a holokauszt-narratívához kapcsolódó politika Oroszország diplomáciai és politikai technológiájának szerves részévé vált…”
    Még érdekesebb, hogy a zsidó Zelenszkij is holokauszt mániás, és Ukrajnát Nagy Izraellé akarja varázsolni. Na de kérdés, hogy ebben a nagy álomban kik lennének ott a palesztínok ?

  88. Ahogy kirobban egy fegyveres konfliktus, ott bizony vége az emberiességnek.
    Ha egy katonát belekényszerítenek a fegyveres harcba, ahol minden nap ott halhat meg nyomorultul, és ezt kell megélnie tartós időn keresztül, attól nem várható el erkölcsi kódexek betartása.
    Arról már nem is szólva, hogy minden közösségben vannak eleve szélsőséges természetű, gátlástalan emberek is.
    A háború romboló az emberre nézve, hiszen rákényszerül, hogy áthágja a békés körülmények között legszentebb parancsot, hogy ne ölj.
    Mikor ez a gát átszakad, onnan kezdve nehéz féket tenni az elszabadult ördögre.
    És ez mindkét oldalra igaz, teljesen mindegy, hogy a felsőbb vezetés mennyire szeretné korlátozni a civil áldozatok számát, aki a bőrét viszi a vásárra, annak egy idő után könnyen eljár a keze, miután látja néhány bajtársát meghalni testközelből.
    Aki megteszi az első lépést, annak ezt tudnia kell, ebből már nem lehet jól kijönni, olyan nincs, hogy etikusan folytatott háború…

  89. 100.

    Egyetértek.
    De ezt mégis joggal lehet relativizálásnak nevezni ,
    hiszen a bestialitásnak is vannak fokozatai.

  90. https://odysee.com/@Tomketisztan:0

    Tomcat negyedik videójában szépen levezeti, hogy településen agyonlőtt emberek többségének a karján fehér szalag van, amit az orszok azoknak az embereknek adtak, akik hajlandóak voltak velük együttműködni (szállás, élelem, imformáció stb.).
    Ezért nagy valószínűséggel nem az oroszok lőtték le őket, hanem a feldühödött ukrán katonák, akik ellenséget láttak ezekben az emberekben.

    Egy másik videón meg szépen látszik, ahogy az ukrán katona egy bottal aknát helyez el egy játszótéren, az egyik gyerekjátékban, majd leteszi a botot és lefotózza.

  91. 103.

    Nyílván ha tomcat mondja, akkor valahogy így kellett lennie. 🙂

    Mert hát az ukik annyira idióták, hogy miután agyonlőtték saját civiljeiket, nem szedték le róluk a szalagot és úgy mutogatják a holtesteket a világnak.
    Az oroszok pedig annyira becsületesek, hogyha – tételezzük fel – ők voltak a tettesek, még véletlenül sem tettek rájuk szalagot, hogy a tomcat féle ‘okos alakok’ fel ne fedezzék a tutit.

    Iszonyatos rövidfilm, nők, gyerekek inkább ne nézzék:

    #https://www.youtube.com/watch?v=0ceFKtV5JR0

    Nyílván ezt művelik száz és ezerszámra az ukránok a sajátjaikkal, hogy aztán az oroszokra fogják.
    Tomcatnak picit agyára ment az orosz propaganda.

  92. Gyarmathy

    Én csak a tényekre hagyatkozok.
    Mindkét oldalon össze-vissza hazudoznak, csak az ukránok pofátlanabb és ügyetlenebb módon, lásd Kígyó-sziget hősi halott védői, akik élnek és 82-en voltak a behazudott 13 helyett.

    Senki se mondta, hogy az oroszok angyalok, de azért néha érdemes elgondolkozni, hogy amit a fősodratú médiában látsz, az mind igaz-e.

  93. 104. Gyarmathy

    Nem egészen a sajátjaikkal. Kollaboránsokkal. Azokkal a helybéliekkel, akiket az orosz hadsereg távozása és a külföldi tudósítók behívása között történt tisztogatás során összeszedtek.
    Az ukrán gondolatmenet logikus a maga módján: ezek az emberek együttműködtek az ellenséggel, elárulták hazájukat. Ezért nem érdemlik meg, hogy tovább élhessenek, de halálukban még hasznára lehetnek Ukrajnának. Mint orosz népirtás bizonyítékai.

    Még egy dolog: azt, hogy pontosan hány ember, név szerint kik, milyen módon, mikor és hogyan haltak meg, vizsgálatnak kell tisztáznia. Minden egyes holttest tekintetében. Amíg egy ilyen vizsgálat kétséget kizáróan nem igazolja, hogy az orosz hadsereg követte el a gyilkosságok túlnyomó részét, addig pusztán logikai alapon az ukrán fél terhére kell róni azokat.
    Igen, vannak műholdak által készített fényképek. Vannak videók, köztük legalább egy április 1-i közzététellel. Hány halottról áll rendelkezésünkre kétséget kizáró bizonyíték, hogy már az oroszok távozásakor is ott voltak, ahol később fellelték őket? Én magam még két tucat ilyen halottat sem láttam. Az összes holttestről, amellyel ilyen módon nem lehet elszámolni feltehető, hogy az orosz kivonulás után kerültek a helyükre.
    Bucsában komoly összecsapások voltak mindjárt az invázió első napjaiban, sok civil meghalhatott ezek során, és bizony lehet, hogy ezek a testek ott is maradtak. Emellett igen könnyű elesett gerillákból is újra „civilt” csinálni: elveszed a fegyverét, és máris ott hever egy újabb „ártatlan” áldozat. Ez magyarázat a bizonyítottan korábbi testekre – a többi pedig, úgy hiszem, kollaboráns volt, akiket az ukránok gyilkoltak meg.

  94. 101 Datojás
    Nem relativizálni óhajtok, csupán felhívom a figyelmet arra, hogy lévén mi is el vagyunk árasztva az információs megtévesztés termékeivel mindkét fél részéről, semmi garancia nincs arra, hogy a valóságos tényeket érzékeljük.
    Mindkét oldal él az ellenség démonizálásának eszközével, aminek igen rafinált eszközei vannak.
    Az igazságot soha nem fogjuk biztosan tudni, mert el lesznek varrva a szálak, mire oda hiteles vizsgálóbizottság fog érkezni.
    A végén annak a narratívája fog hivatalos véleménnyé válni, aki megnyeri ezt a háborút, szokás szerint.
    Az biztos, hogy ezek nem következnek be, ha a háborút valaki nem indítja el, ezek pedig az oroszok.
    Azt meg megint soha nem fogjuk megtudni, hogy az oroszok valójában csak egy lépéssel megelőzték az állítólagos küszöbön álló ukrán offenzívát, ahogy állítják, vagy valóban területnyerés volt a céljuk…

  95. 106 Bikkin
    Nagyon is elképzelhető ilyen magyarázat is, de erre semmiféle bizonyíték nincs, egy ukrán hulla éppúgy magyarázható tényleges orosz kegyetlenkedéssel, mint ukránok kollaboránsok elleni megtorlásával, ahol két legyet ütnek egy csapásra.
    És melyik félről tételezhető fel, hogy a helyzetet nem használja fel az információs háborúban a másik ellen?
    Garantáltan nem lehet megbízni egyik fél narratívájában sem, mindkét fél igyekszik kihasználnia helyzetet a maga javára, itt egyik félnek sincsenek erkölcsi aggályai.

  96. 108
    Kedves Hubab

    Ehhez képest a post címe „Bucha provokáció.”
    Tehát a cikkíró – ahogyan szerinte én – egyszerűen elfogult.
    Arra tippel, sőt azt veszi készpénznek, ami tetszik neki.
    De lehet, hogy csak hozzászólásokat kíván generálni.
    Ami – lássuk be kevésbé vállalható, kevésbé nemes cél – mint a valóság keresése.

  97. Mindenki a puszta hitére kénytelen támaszkodni , amikor a realitás nehezen – vagy per definitionem – nem megállapítható.
    A hite pedig mindenkinek az ismeretein és az élményein alapul.
    Egyik sem bizonyíték és a hit, az nem tudás.
    Láttunk már jónéhány ordas nagy melléfogást, a Tisztelt Bíróságok esetében.
    Az utóbbinak pedig ez a hivatása, erre van kiképezve.
    A személyiségek legtöbbje nehezen tűri – a talán igen, talán nem- helyzeteket.

  98. Mind két fél hazudik. Csak a logikánkra támaszkodhatunk, Az így kapott eredmény egy kicsivel több, mint 50% bizonyosság. Punk-tum.

  99. -11o,. Datojás

    Hinni a templomban szoktak. Biztosabb a tényekre támaszkodni.

  100. Az ukránok érthetően előnyben vannak dezinformálásban, több fake videót tettek fel.
    Európa szörnyülködik az ukrán holokauszton. Vadim Bojcsenko, Mariupol polgármestere elmondta, hogy orosz mobil krematóriumokban több tízezer embert égettek el.
    https://twitter.com/nexta_tv/status/1511664812719235073
    Új Izrael megvalósulásához kellenek a mítoszok. 🙂
    A probléma ott van, hogy a képet egy sok évvel ezelőtti youtube videóból lopták.

  101. A Nyugat kétségbe vonja V. Zelenskyt: egy európai vezető bizonyítékot kér tőle Boukáról
    Egy európai vezető úgy véli, hogy Kijev rendezte mindezt.

    Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a német Bildnek adott interjújában elárulta, hogy egy európai vezető információt kért tőle a buharai eseményekről, mivel kétségbe vonta a kijevi propagandát.

    Ez az első alkalom, hogy Európa nyíltan kifejezte kétségeit az ukrán elnökkel és állításaival kapcsolatban, és bár a „kemény” EU-tömb eddig még az Azovi-rend atrocitásait is elfogadta, vannak, akik több bizonyítékot szeretnének.

    https://www.pronews.gr/wp-content/uploads/2022/04/11/4_37.jpg

  102. Guardian-i leleplezés: Az Ukrajnai Buchában a diszperziós gránátok szétszóró fém nyilai őlték meg az áldozatikat – Nincs háborús bűn

    /https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/621146/apokalypsi-guardian-stin-bucha-tis-oukranias-skotothikan-apo-ovides-diasporas-me-metallika-veli-den-ypirkse-egklima-polemou/

    Az általában 3 és 4 cm közötti nyilak kivágodnak a gránátból, és körülbelül 300 méter széles és 100 méter hosszú kúpívben szóródnak szét.

    „Az orosz erők Bucha bombázásával vádolják az ukrán tüzérséget, hogy az oroszokat távozásra kényszerítsék…”

    „…A fém nyilak az orosz tüzérség által használt 122 mm-es 3Sh1 tüzérségi lövedékből származtak.”

    „A fém nyilak egy gyalogsági fegyver, amelyet arra terveztek, hogy behatoljon a sűrű növényzetbe, és nagyszámú katonát őljön meg” – mondta az Amnesty International.

    Ezeket a lövedékeket ritkán használják a modern hadviselésben, kivéve az Izraeli Védelmi Erőket (IDF), amelyek Libanonban és a Gázai övezetben katonai műveletekben vetettek be, civileket megölve és megsebesítve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük