Hivatalosan február 6.-án

Coronavirus Cases (fertőzöttek száma): 28.336

amiből 3.863 (14%) kritikus állapotban van.

Deaths (halottak száma): 565

Recovered (gyógyultak száma): 1.322

Az én kalkulációm szerint: Halottak és gyógyutak szám: 1.887. Halottak aránya: 30%. Ezek szerint a fertőzöttek 70 % meggyógyul, 30 % meghal.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

42 gondolat erről: „Hivatalosan február 6.-án

 1. Ezek a számok csak a nemzetközi közvéleménynek szólnak. Kínai, alternatív források szerint ennek a 30x-val lehet számolni.

 2. .1 – Hanyistók:
  Ha én írok ilyet, akkor azonnal haldokló öregember vagyok, vészmadár, meg amit akartok. De, ha a kínaiak bevallanak 30 százalékos mortalitást, akkor miért firkálnak egyesek 2 százalékot? Nyilván félelemből. Én se akarok megdögleni egy mellékutcában, de miért hazudjak?

 3. Ezeket a számokat én is rendszeresen nézegetem. Szerencsére a gyógyultak szám sokkal nagyobb tempóban növekszik, mint a halottaké. Kb 1 hete még fordított volt az arány, 2szer annyi halott volt, mint gyógyult.
  Persze érthető a dolog, nekem pl tavaly volt tüdőgyulladásom, aminek a mélypontjához képest még kb 3 hétig tartott, mire teljesen meggyógyultam, ha belehaltam volna, az sokkal hamarabb lezárul…
  Szóval szerintem 30%os lesz a halálozási arány hosszabb távon, hanem sokkal alacsonyabb.

 4. Ha hiszünk a számoknak, és kiindulunk abból a hipotézisből, hogy kb. 10 nap múlva haltak bele a páciensek a betegségbe az első tünetek után (ezt az első külföldi halottnál aki elsején halt meg, lehet tudni, aki tíz nappal később halt meg) akkor úgy lehet jól saccolni, hogy a jelenlegi halottak számát a tíz nappal ezelőtti fertőzöttek számához viszonyítjuk. 10 napja volt 2700 beteg, akkor szerintem ezzel kell párba állítani a jelenlegi 565 halottat, és akkor kb. meg is kapjuk, hogy 20% a halálozási arány. Nyilván sok lehet a látens fertőzött aki lábon kihordja, felezzük le óvatosságból, akkor is 10%, ami még mindig rendkívül sok, sőt tételezzük fel, hogy a most beharangozott orvosságok valamennyit segítenek, és tényleg lecsökken a halálozási arány „csak” 2%-ra. Még ebben az esetben is nagyon nagy a mortalitás, épp elég nagy ahhoz, hogy maradjanak a karanténok és a gazdaság satuféket nyomjon (miközben ezt írom, az USA indexek mindenkori csúcson vannak, az hogy Trump megúszta a felelősségrevonást sokkal súlyosabban nyom náluk a latban, mint holmi vírus ami marha messze van, és úgyse jön ide….)

 5. A halottak száma tényleg nem sok ahhoz képest hogy pl. légzőszervi betegségben félmillióan halnak meg a rossz levegő miat.Vagy rákban évente a földön azthiszem 20millióan és ez a szám dupázódni fog majd.
  Mindezek mégsem okozzák a világgazdaság felfordulását.De ha a Kínaiak nem tudnak elindulni nemsokára akkor sok gyár szarban lesz. 1-2 hét múlva már többet tudunk.Én még nem vásároltam 2 havi élelmet.
  Szerintem ez 2 héten belül kierül, addig lesz idő, mert mi akik figyeljük a blogot tájékozottabbak vagyunk mint az átlagmagyar aki leszarja.
  Világvégét nem fok okozni ,de okozhatja gyárak leállását világszerte.Idiegleines gyárbezárásokat akár hónapokra. Vagy pl. készlethiányokat , ha elromlik a motorfűrészed akkor nem lehet majd kapni hozzá online alkatrészt.
  Végső geddon nem lesz , de geddon előeste lehet a dologból.Azt kell figyelni hogy Kína mikor indul el.

 6. 2. – Tibor bá’ – Igazatok van, nincs itt semmi probléma a hivatalosan közölt adatokkal. Hiteles mind! – mondta nekem is ez a két tagbaszakadt, fekete napszemüveges úriember, akik kiszálltak a lefüggönyözött fekete autóból – na én mentem! 🙂

 7. Egyenlőre kevés az adat ahhoz, hogy reális képünk legyen a tényleges mortalitásról.
  A gyógyultak és halottak aránya még sokat változhat, hogy mennyit, azt nem tudjuk.
  Mert arról sincs még hiteles adat, hogy a betegség időtartama milyen határok közt mozog, és ez a hossz hogy oszlik meg statisztikailag az egy időben megbetegedetteknél.
  Az egyszerre fertőződött halottakon és gyógyultakon kívül lehet még nagyon sok beteg és lábadozó, amelyek egy része még meg is halhat, és meg is gyógyulhat.
  Akkor talán tisztább lesz a kép, ha az első néhány nap fertőzöttjei, – akik már elég számosak ahhoz, hogy statisztikailag releváns számot képviseljenek – mind vagy gyógyultak, vagy halottak lesznek.
  A mostani számokkal nagyon mellényúlhatunk, ha nem tudjuk a részleteket…

 8. Szinte egyik adat sem tekinthető biztosnak.

  Halottak száma lehet több, a lakásukba belehaltakkal, vagy egyéb kórokban elhunytak akik állapotát a vírus pecsételte meg.

  Gyógyultak is lehetnek többen, hiszen sokan lábon kihordhatták és ennek megfelelően a fertőzöttek száma is lehet nagyságrendekkel több.

  Egyetlen adat az ami aránynak jó, és mintavételnek sem rossz, hogy 14% állapota válságos a fertőzötteknek. Azaz a halálozás a fertőzöttek 14%-a alá várható.

  Eleve a fenti számok a 60milliós vesztegzár fényében hiteltelenek.

  Fenti számokból egyébként bármilyen következtetés levonása tökfelesleges.
  Majd ha egy transzparens európai országban (van ilyen? :D) lesz járvány, akkor majd az ottani számokból lehet következtetéseket levonni.

 9. 8:

  „Majd ha egy transzparens európai országban (van ilyen? :D) lesz járvány, akkor majd az ottani számokból lehet következtetéseket levonni.”

  Azt ugye érzed, egyiket üti a másik :DDD
  Tehát nem lehet (nem érdemes) következtetni, semmilyen adatból.

  Inkább az izraeli, svájci, ausztrál válasz- intézkedések fényében érdemes értékelni, mennyire súlyos is a helyzet.

  Amúgy tegnap óta, már 81 millióan vesztegzár (nem karantén!!! tehát nyugodtan fertőzhetik tovább egymást az összezárt családok, szomszédok, boltba járók, stb) alatt, Kínában:

  https://www.rt.com/news/480026-china-extends-coronavirus-quarantine/

 10. 9:

  A vírust már kiengedték Kínából.
  Előbb utóbb lesz új gócpont, most éppen Hong Kong, később kitudja (pl London).

  Afrikai, indiai, dél amerikai gócpontra hiába várunk, azt nem fogják beismerni.

  EU ország se fog tapsikolva ilyet bejelenteni, ott is fognak mismásolni sokat.

 11. Koronavírus aztán meg a különböző ivadékai, változatai.

 12. 11.
  Nagyon durva. Mondhatnám történelmi képek, mert még nem nagyon lehetett ilyesmit látni.
  Valahogy úgy érzem tudhatnak valamit, amit még mi csak nem is sejtünk vagy csak nagyon halványan.

 13. http://www.urbanlegends.hu/2020/01/koronavirus-alhirek-konteok-kamukepek-hoaxok/

  Itt összegyűjtik a kamu-híreket, amiket eddig terjesztettek/terjesztenek.

  https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html?fbclid=IwAR2C8p1sCH2DyEuYt4wdG8saNMNph8pEy6tT4ck9b7XCZUITwCWKjpDc3CI#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

  https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/situation-reports/

  Ezeken a linkeken követhető a járvány állása. A fentit kb. 12 óránként frissítik, a WHO valószínűleg reggelente teszi közzé az előző napi jelentést.

  https://qubit.hu/2020/01/28/minden-amit-tudnod-kell-az-uj-kinai-koronavirusrol

  Egy korrekt, laikusoknak is érthető cikk a vírusról. Emellett Facebook-on, ha rákerestek Dr. Kemenesi Gáborra, aki virológus, és pont efféle zoonózisokkal foglalkozik, még olvashattok közérthető, megalapozott információkat.

 14. 5.
  VG válságot a top 100 intézi, akkor lesz mikor ők akarják!, magyarán a fogyasztás csökkentését.
  Sz.tem a Földön már jó ideje túllövés van: populáció, környezetszennyezés, ipar, nyersanyag, de minden!, a lehetőségekhez képest.
  Éppen ezért korrekció várható.

  Kérdésem a top 100hoz:
  Miért nem előbb jutott eszükbe, hogy tenni kellene valamit a balanszhoz?
  Mibe reménykedtek, hogy megoldódik minden magától, leredukálódik csak úgy?
  Mit gondoltak, meddig lehet hazárdírozni a Föld nevű bolygóval?

 15. Most akkor mennyi a hivatalos ? – mert itt teljesen más.

 16. 11: https://www.facebook.com/worldtoday72/videos/201423894312241/?__tn__=-R

  A legelején is permetezték már az utcákat, a fákat stb.

  De pont a nyílt terek azok ahol elvileg a napsugárzás meg a testen kívüliség miatt el kéne hogy pusztuljanak nem?

  Miért nem elég egy fertőtlenítőfolyadékos tepsi amibe bele kell lépni minden házbelépéselőtt?

  Mégis mennyire lehet fertőző és túlélő ha az utcai fákat is le kell permetezni ellene?

  Csernobilban mosták ennyire az utcákat meg a házakat…

  Nade ha az utcákat így kell permetezni akkor pl a klímás buszok légcsatornájában, liftaknákban, szellőztetőrendszerekben, filterekben stb mégis mennyi ilyen kórokozó lehet???

  Nomeg mennyi a csatornákban ahonnan a patkányok visszahozzák?

  Vagy esetleg rovarok, szúnyogok, legyek is terjeszthetik? Nem értem ezt az egész permetezést.

  Nekem ez a legfélelmetesebb videó amit linkeltetek pedig ez propaganda, ennyire üres egy ilyen város, a katasztrófafilmekben nincs ilyen:

  Már 22 ilyen város üres. 500 ebolásért nem csinálnának ilyet, nemhogy 500 „tüdőgyulladásos halottért”.

  Itt valami nagyon nem kerek számomra pedig nekem tág a fantáziám,de a permetezés valahogy nem illik a képbe.

  A porral is terjedne, elég 1- darab a fertőzéshez vagy mi a frász..??

  Nekem ez jut a dologról az eszembe, a szupergomba amihez a csempét is le kellett verni:
  https://hu.euronews.com/2019/04/09/kiirthatatlan-a-szuperbakteriumnal-is-erosebb-szupergomba-szedi-aldozatait-vilagszerte

  Nekem is az a megérzésem hogy valamit tudhatnak még ezek amit mi nem!
  Ha már szabadon engedem a fantáziámat akkor azt mondanám hogy ez a vírus sokkal különlegesebb vagy még mellé jár valami társfertőzés amit már nem közölnek a kínaiak. Lehet nem csupán vírus hanem pl intracelluláris parazita gomba is egyben vagy mellé valami hasonló. Csak azt éppen nem osztották meg a kínaiak a nagyközönséggel..
  Pl van ez:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Pneumocystis_jirovecii

  Gombának gomba, de nem látszik a mikroszkópban és tenyészteni sem lehet. Gombairtó nem viszi, antibiotikum nem viszi, csak a szumetrolin. ..

 17. Tibor Bá’
  Értem én, hogy mindmeghalunk, meg minden ilyesmi, de szeretnélek megkérni, hogy a régi jól bevált sorvezetőhöz térj vissza!

  Tehát: minden ötödik világvége poszt után kell következnie egy puncis vagy IQ-s posztnak.

  🙂

 18. 15. Ja, ezt a tajvaniak szivárogtatták ki.
  https://www.taiwannews.com.tw/en/news/3871594
  Dr. Guan honkongi top virológus arra figyelmeztetett, hogy , hogy a fertőzés mértéke „tízszer magasabb lehet, mint a SARS”, és hogy „a járvány helyzete ellenőrizetlen”.

 19. BAB/16./ – egyetértek veled, csak a sorrendet változtatnám meg a második és harmadik helyre (1, 1 poszt) kerüljön a „világvége” és az „IQ téma”. Ebböl az IQ nem is biztos, hogy szükséges, mert – legalább mi itt, – ne legyünk már öntömjénzõk. A tény az tény, nem kell túlragozni! 🙂

 20. 19.
  Szerintem meg ez jól van így.Első helyre kerüljön a világvége min. heti 5 posztban.
  Heti egyszer lehetne vissza a múltba ,régi idők 1920-as évektól a 70,80-as éveken át a 2000-es évekig(amikor még minden más volt) vagy pina.Illletve heti egyszer érdekesség poszt pl.a világ állapotáról, hogyan él az átlag kínai összezsúfolva,emberi kapcsolatok széteséséről,nyugdíjrendszer összeomlásáról, meddig lesz fogyasztói társadalom(ha nem omlik a klíma) és egyéb érdekes dolgokról.:D

 21. 16. és 19.

  A többség a „MINDMEGHALUNK” posztok miatt van itt, ez ad egy kis löketet, egy kis adrenalint.
  Tibor bá sorai sokunkra drogként hatnak. 🙂

 22. 2. Tibor bá
  Mivel a fertőzöttek kb70-75% tünetmentes és/vagy lábon kihordja a mortalitást az össz fertőzöttek számából kell/lehet származtatni.
  Azaz rossz a matek a 30%-oddal

 23. Tegnapi hír:
  Kiterjesztették a zárlatot ami eddig csak Hubei tartományt érintette.
  Csatlakozik hozzá Liaoning tartomány 43 millió lakossal és
  Jiangxi tartomány 44 millió lakossal
  Így már összesen 150 millió ember van zárlat alatt. Három teljes tartomány és abban
  65 város! Nem karantén, hanem katonai zárlat! A kettő nem ugyanaz.
  Itt a családok össze vannak zárva otthon. Ha az egyik megbetegszik, akkor a többi is.
  És mint a fentebbi videókban is látszik, akkor a hatóságok nem szaroznak: Rájuk hegesztik az ajtót! Mint a középkorban. Jobb ha hozzászokunk ehhez…

 24. A végén 16.-ára összeomlik kína tényleg mint ahogy jósolták. Olyat nem tehet meg senki hogy nem dolgozik hónapokig ennyi ember.

  Az itthoni helyzet meg így áll:
  http://keptarhely.eu/images/2020/02/07/v00/20200207v00rtarqa.jpeg

  Ha nem tesztelünk nincs fertőzés ugye??? 🙂

  Ja és senkit nem láttam maszkban fővárosunkban, de akkor minek vásárolták fel?

 25. Sziasztok. Vettem maszkokat stb. Akkor fogom használni ha szerintem a két legveszélyeztetettebb magyar városban Budapesten és Debrecenben megjelennek az első esetek. Addig nem. Nem hiszem hogy a 300 fős faluban hamarabb lenne fertőzött mint a két nagyvárosunkban. Legalább is remélem.

 26. 35 Btgujj
  Mivel tesztelni ha még nincs megbizható teszt ???
  Minek tesztelni ha még nincs biztos gyógyszer ???
  Minek rontani a közhangulatot ha a legrosszab még hátra van ???
  🙂 🙂 🙂

 27. 26-32 Python:
  Nálam egy BAN-t simán megérdemelnél flood-olásért…

 28. 39 – Avatar:
  Pedig főleg az ő kedvéért feloldottam az URL zárlatot. Nincs limit egy hozzászóláson belül.

 29. 38.
  „Minek tesztelni ha még nincs biztos gyógyszer ???
  Minek rontani a közhangulatot ha a legrosszab még hátra van ???”

  Azért kéne tesztelni, hogy ne fertőzzön az illető tovább. Sima náthának, influenzának vehetik és az illető vígan fertőzi a környezetét akár hetekig.
  Lehet valaki sokáig nem is megy orvoshoz. Vesz be aszpirint, lázcsillapítót és megy dolgozni, bevásárolni stb.. terjesztve a kórságot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük