(3092) New York legnagyobb könyvesboltja befeketedik a „diverzitás oltárán”

Tibor bá’ online

 

Sophia Narwitz riportja: Penguin Random House könyvkiadó és Barnes and Noble könyvkereskedő házak fehér irodalmi alakokat feketékre cserélik. Lásd az alábbi képet.

A promóció érdekében Amerika legnagyobb városában tizenkét klasszikus regény kap arckozmetikát, azaz a borítón a regény karaktereinek a befeketítését. A regényben az égvilágon semmi se változik az úgynevezett „eltérő” kiadásban, vagyis a fehér szereplők továbbra is kaukázusiak a szövegben – jelentsen ez bármit, de a fekete olvasó bármit beleképzelhet.

Tibor bá: Ez semmi más mint a színes bőrűek seggének a nyalása, a mindenható PC értelmében.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

15 gondolat erről: „(3092) New York legnagyobb könyvesboltja befeketedik a „diverzitás oltárán”

  1. Vagy üzleti fogás,(próbálkozás) hátha jobban megveszik a könyveket a feketék.

    Bár nehéz elképzelni, hogy emiatt többet olvasnának.

  2. Én sem vagyok oda a nálam sötétebb bőrüekért. Nem fogok velük hálni. Soha. De sajnálatos módon nyugaton liberalizmus van. Mivel liberalizmus van, az átlag polgár is a liberális demokráciára tette le a voksát. Most azt hagyjuk hogy néprétegeket hogyan befolyásolnak. A nácizmus sem jöhetett létre befolyásolt átlagpolgárok nélkül. Vannak ennél nagyobb gondok is. Egyébként én sem ítéltek el sötétebb börszínű embert, csak és kizárólag a börszine miatt. A viselkedése alapján viszont annál inkább.

  3. Eccerüen jelzés a fehéreknek ezzel is, hogy gyerekek, ez most nem a ti idötök.

  4. Én csak egyre vigyázok, előítéletes fenntartásaimat soha nem nyilvánítom ki az egyes emberekkel szemben, mert az rossz vért szül, hiszen a másik rögtön érezheti a megnyilvánuló ellenszenvet, és az óhatatlanul ellenreakciót vált ki, még akkor is, ha nem szolgált rá az előítéletre.
    Ez nem zárja ki, hogy óvatosabban kezeljem, értékeljem a viselkedését, de nyitva hagyva az ajtót, hogy elfogadóbb legyek vele, ha megcáfolja előítéletemet…
    A fehér szereplők színesbőrűsítését én is inkább üzleti fogásnak tartom, mert az átlag színesbőrű is rasszista, ezt az igényt is kiszolgálják a profit növelés érdekében. És egyúttal a PC is teljesül… 🙂

  5. Ha kifejteném a véleményemet a titkosagentek egyböl elvinnének.

    Levizualizálom, lakatosnintendo a szokásos napi mágneses mezön alapulo tevékenysége helyett Illyés Gyula: 77 magyar népmeséket fog olvasni, indiai szuperhösökkel.

    ok. 🙂

  6. Most elképzelem a Mein Kampf-ot a borítón Néger Hitlerrel….. 🙂 🙂

  7. Én inkább egy inverz Tamás bátya kunyhóját néznék meg 🙂

  8. Örülök, hogy előjött a humorérzéket. Arra mostanában nagy szükség van.

  9. Bár ez nem könyv, hanem egy film – nemrég láttam a BBC által is készült/támogatott Charles Dickens: Christmas Carol 2019-es filmes adaptációját, nem volt rossz, sőt horrorszerűen látványos 🙂 , ami mégis fura volt, hogy a filmben a zsugori Scrooge szexuálisan zaklatta a Cratchit nevű irnokának a színesbőrű feleségét, és bár ugye Scrooge a sztori végére megváltozik, elég jóvátehetetlennek tűnik ez a bűne.

  10. ŐŐŐ … ez nem minősül hazugságnak? Ha a regény fehér szereplője továbbra is fehér marad, de a borítón meg fekete személy látható, akkor nem csapják be a leendő vásárlót? Mert ha éppen olyan regényről lenne szó, amelyiknek van színes szereplője is, és éppen ő szerepel a borítón, akkor az PC, de ha nincs benne olyan, csak a borítón, akkor az szimpla hazugság

  11. Ha már feketék, akkor ajánlok egy-két jó filmet, ami nekem személy szerint nagyon tetszett és ha kicsiben is, de változtatott a hozzáállásomhoz a témában.

    Az egyik:

  12. Mindkét film megtörtént eseményeket dolgoz fel.

  13. A „mindenható PC” valóban mindenütt jelen van. Épp a napokban akadtam ki a rejtett agymosáson, a Duolingo-n, ami egyébként, szerintem egy igen jó nyelvtanuló program. A francia és a német program leckéi mellé rajzfigurákat mellékelnek, de az utóbbi hetekben az figurák 90 százalékban, csak csadoros nőt, vagy turbános férfit ábrázolnak és csak egy jellegzetes francia, vagy fehér alak tűnik fel leckénként a kb 16 feladatban. Mintha ezek az országok már most túlnyomó részben muszlim lakosokkal rendelkeznének. A legtöbben szerintem észre sem veszi, miközben a feladatokra koncentrálnak, de engem egyre jobban irritál ez a fajta rejtett befolyásolás….

  14. „Ez semmi más mint a színes bőrűek seggének a nyalása, a mindenható PC értelmében.”
    Alább egy kifinomultabb magyarázat.
    Huttington szerint már nem a nemzetek, hanem a kultúrák küzdenek egymás ellen.
    Most Fukuyama legújabb tézise szerint mára az identitás vált a fő rendezőelvé.
    „… Míg a huszadik századi baloldal, legyen az kommunista, szocialista vagy szociáldemokrata, támogatta a széles munkásosztály érdekeit, addig a mai baloldal inkább bizonyos identitási csoportokért, például faji kisebbségekért küzd, bevándorlók, nők, fogyatékkal élők, szexuális kisebbségek, őslakos népek érdekeiért és így tovább. Kísérő gondolat az, hogy mivel ezen csoportok mindegyikét különféle módon kirekesztették, a JOGORVOSLATI LEHETŐSÉGEKET az egyes csoportokhoz kell igazítani….”
    https://444.hu/2020/02/08/fukuyama-szerint-vege-a-bal-jobb-szembenallasnak-a-lenyeg-mara-az-identitas-lett-mivel-a-vilagon-mindenki-ugy-erzi-hogy-a-tobbiek-nem-tisztelik-elegge
    Ezek szerint jogorvoslati lehetőség, hogy arckozmetikázzák a klasszikusokat, ill. a klasszikusokból készült filmeket is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük