(3091) Az emberiségnek annyi – fordítás

Tibor bá’ online

Az emberiségnek annyi,

állítja Hal Turner. (hogy ki ez a pasi, nézd meg a wikiben). Úgy tűnik belső információk birtokában van, amik szerint a vész három naponként duplázódik, eddig kilencszer.

Megtanít minket az exponenciális növekedésre, amire a hirtelen klímaváltozás nem tanít meg, mert az sokkal lassabb (bár geológiai mérték szerint fénysebességnek tűnik).

Titkos ügynökségek által használt modell szerint a valós világban februiár16.-án Kínának gyakorlatilag annyi, totálisan össze fog omlani.

Amikor Kína összeomlik, a globális gazdaság is összeomlik.

Február 16. a dátum, amikor az Egyesült Államokban és Európában az első várost karantén alá helyezik (vagy megpróbálják), amit pánik követ, majd tömeges rablás, fosztogatás.

A legfélelmetesebb az, hogy a modell szerint április közepére rendelkezésre álló élelmiszer, áru, és szolgáltatások csak emlékek lesznek a múltból. Karbantartás és ellenőrzés hiányában az infrastruktúrák leállnak. Betegség és halál miatt a kezelő személyzet hiányában az alapszolgáltatások megszűnnek. A halottak puszta száma óriási megpróbáltatásnak teszi ki az életet.

Csak remélni lehet, hogy a modell hibás, de sajnos a modell eddig pontosnak bizonyult attól a pillanattó kezdve, hogy Wuhanban bevezették a karantént. Ha a modell ezen a héten is megállja a helyét, akkor tovább is érvényes marad, különösen akkor, ha az Egyesült Államok és Európa nem állítja le a nemzetközi utazás február 16.-ig.

Lehet, hogy egy szerencsés fordulat mindent megváltoztat, de lehet, hogy nem.

Felfogtad ezt? A Világ, ahogy mi ismerjük, gyakorlatilag összeomlik.

A hét hátralévő részében még felkészülhetsz. Ezt követve, a modell szerint, a dolgok elkezdenek szétesni. Gyorsan.

________________________________________________________________________

This is what Hal Turner is saying. He seems to have some intel available to him that we don’t. Whatever, the news is all bad. Apparently they have had (fro memory) NINE doublings since this broke, or doubling every 3 or so days.

Are we getting a lesson about exponential change that we are not getting from abrupt climate change because it is comparatively slower ( although at breakneck speed on the geological scale)?

****

The Model used by Intelligence Agencies to predict real-world situations says

that by Feb. 16th, China will be virtually „done.” It will be a collapsed country.

The Model also says when China collapses, the global economy will collapse. Financial people are calling this a „Black Swan Event.”

With respect to the United States and Europe, the Model says the US and the EU, by February 16th, will see first cities put into quarantine (or attempting to), leading to mass panic, riots, looting, all the other „cool” stuff that takes place when people panic.

Most horrifying, the Model says that by mid-April, the world as we know it, in terms of availability of food, supplies, goods and services, will be history. Massive infrastructure failures from lack of maintenance and/or lack of control, staffs thinned-out from sickness or dying off , basic services failing, and the like. The shear number of dead will have a tremendous impact on life as we know it.

I really hope the Model is wrong, but the model has been spot-on since Wuhan was Quarantined; and what I have just told you is what the Model predicts.

If the model holds this week as it did until today, it can no longer be wrong, especially if US and the EU do not stop all traveling by Feb. 16th.

Perhaps some lucky twist of fate will change things. Perhaps it won’t.

Do you grasp this? The world as we know it, will effectively collapse.

You have the rest of this week to prepare. After that, based on the Model, things start coming apart at the seams. FAST.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

105 gondolat erről: „(3091) Az emberiségnek annyi – fordítás

  1. Turnernek a Wikipédiáját bárki írhatta, de pár postja is kamunak tűnik. Bár ez lehet csak a taktika része ne kapcsolják le, minnél több az álhír, annál kevésbé hiszed el a valósakat is.

    Én teljesen hiteltelennek venném, de mivelhogy Ő meg Tibor hozta le legelsőnek a kínai horrorsztorikat amik szépen lassan megerősítettek lettek, mint hogy levegővel, tárgyakon stb is terjed stb stb sajnos szembe kell néznünk vele hogy nagyonis igaz és van informátora.

    A modell nemhogy helyes de szerintem még alul is becsüli a fertőzések számát!
    De tegyük fel mi nemhalunk meg tőle… akkor is annyi ha kínát kicsinálja amit már meg is tett.
    De ha elkezdődik itt is olyan gyors lesz a karanténozás meg kifosztás mint kínában. Ott is hónapokkal ezelőtt tapasztalta a lakosság hogy „járvány van”, mint mi itthon az influenzával.
    A hajós esetre viszont kíváncsi leszek, azok kb onnan sosem jutnak ki mert mindig lesz új és új fertőzött. Eltitkolni meg simán eltitkolják mert az ilyen hajón amúgy sincs se térerő se net. Legalábbis freewifi biztosnincs az átlagutasnak..

  2. Ez a modell nem számol a genetikailag manipulált, célzott vírus támadással. Ha célzott, akkor csak a célközönséget tizedeli leginkább. Figyelni kell az adatokat.

  3. 1.
    Igen, benne van a pakliban, hogy amerikai akcióról van szó Kína letörésére, de akkor meg elég durcásak lesznek a kínaiak és ki tudja mire ragadtatják magukat.

    Egy mély gazdasági recesszió borítékolható, ami szintén nagyon megrázó lesz a nyugat számára, mégis ez ma a legoptimistább változat, hogy megússzuk ennyivel.

  4. 2 – Gyarmathy:
    Csak hogy más értesülések szerint egy kíni nő lopta el a vírusokat Kanadából.

  5. egy vén pali halálközeli onanizálása folydogál itt.

  6. 4.
    Tibor bá,
    Tehát egy kínai lopta el nyugatról, majd valahogy kikerült egy kínai nagyvárosba, egy-másfél hónap alatt lefertőzte Kína területeinek jelentős részét visszavágva a kínai gazdaságot és kilátásokat? 🙂

    Még az is lehet, hogy így van, de nehezen hihető.

  7. Valóban hatalmas zavart okoz a gazdaságban a vírus. Beláthatatlan mi fog történni.
    Nem tudom hol az a pont mikor teljes pánik törhet ki a gazdaságban, de sokáig nem tolerálhatja a világgazdaság a kínai gazdaságban fellépő fennakadásokat. Tudjuk hogy a tőzsdére az is hatással van ha jobban fúj a szél vagy ha jobb süt a Napocska…..
    Lehet érdemes tartós élelmiszert felhalmozni….
    Pár perce olvastam a következő sorokat:
    ”Bár a beszállítói nehézségek kapcsán csak „a kialakult ázsiai helyzetről” szól a hivatalos levél, nyilvánvalóan a koronavírus hatását írja körbe a gyártó, amely egyre szélesebb körben terjed. Az Asus ugyanakkor megnyugtatóan hozzáteszi: a készlet szűkülése rövidtávú, a termékciklus pedig hosszú, egyre több piaci szereplőnek kell ugyanakkor azzal számolnia, hogy eladási mutatóira komoly negatív hatást gyakorolhat a járvány. Az Apple a héten már ki se nyitotta kínai üzleteit és irodáit.”

  8. Az is célzott támadásra utal, hogy tudtommal nincs fehér ember az áldozatok között. Ha ez így van, akkor ázsiai génszekvenciára lett optimalizálva.A fehér ember náthaként kihordja az ázsiait elviszi. Figyeljük az adatokat!

  9. 6 – hajtás:
    Bizonyára nem tudsz róla, de nekem az a perverzitásom, hogy vírusfertőzésben haljak meg. Legalább virtuálisan, ha másképp nem megy. 😀

  10. 80 millió kínai van katonai elzárás- nem egészségügyi karantén!!!- alatt.
    EÜ- karantén ugyanis azt jelentené: 1 ember- 1 légtér. Ezt még a kisszámú amerikai, ausztrál, európai fertőzés- gyanúsakkal sem lehet kivitelezni.
    Ehhez képest most mindenki kb a családjával van bezárva.

    Ha a 7 végéig nem látszik ennek eredménye- nagyon, nagyon nehéz lesz ott konvencionális eszközzel (fegyverrel) rendet tartani.

  11. A gyógyultakat kamerák hada kíséri, miért nincs akkor semmi hivatalos propaganda hogy mennek a kajaszállító teherautók, ételosztás a szegényeknek stb? Vagy kiutalnak mindenkinek étkezési jegyet , van kaja a boltban stb?? Mindenkinek okostelója van, mehetne az e-jegyrendszer.
    Nemcsak itt, ott is sokan egyik napról a másikra éltek. Szó szerint magukra hagyták őket, de még csak egy propagandafilmet sem forgatnak róla mivel segítenek nekik azért mert még csak növelné a felháborodást!
    Kaptak ingyen streamen filmeket… kivannak segítve vele nagyon!
    Pláne hogy arrafele így élnek az emberek:
    https://index.hu/tudomany/til/2019/02/20/kina-atombunker-hideghaboru-alagut/
    https://index.hu/nagykep/2013/02/28/hong_kong_ciposdoboz/
    https://magyarnemzet.hu/archivum/hetvegi-magazin/buz-cigarettafust-es-elkepeszto-zsufoltsag-a-luklakasokban-3873940/
    „Amikor először látogattam el egy ilyen helyre, azt láttam, hogy körülbelül 305 négyzetméteren kétszáz ember élt. Elviselhetetlen bűz uralkodott, cigarettafüst és izzadságszag keveréke. „

    A számokat nemcsak mi hanem a kínai kormány sem tudja pontosan, sokan el sem merik mondani sem a tüneteket sem hullákat, meg minek? Kórház elzavarja őket, lakóközösség kiközösíti meg bezárja, felgyújtja stb stb.

    A vírus gyorsan mutálódik, egy családon belül is többféle verziót találtak elvileg egy előző link szerint. Mire játszanak, mutálódjon annyira hogy a kevésbé halálos terjedjen ha feloldják a karantnt?

  12. 14:

    Egy dolgot lehet tenni a karantén feloldása után:

    amit sertés- vagy madárinfluenza esetén tesznek az állat- telepeken; amikor már megállíthatlan a terjedés.

  13. Na igen, de a baromfiaknak nem lehet ellenvtése e a dologal kapcsolatban. És hát a morál sem számít!

  14. Tegyük fel, hogy igaz a szándékos, célzott fertőzés. Mi az értelme akkor, ha minden nyugati és az Egyesült Államok béli cég ott gyártat. Nyilván a mai genetikai ismeretek alapján nem lehetetlen adott társadalmakra egyedi vírust tervezni, de ha ez esetleg kiderül, például a kínaiak esetében az biztosan piros gomb megnyomását eredményezi.

  15. Mindeközben a tőzsdék magasabban vannak mint a járvány kitörésekor, két napja ralliznak, ma éppen arra, hogy állítólag megvan a hatásos gyógyszer Kínában, meg nem halnak már annyian mint eddig. Hihetetlen ami a piacokon megy, tényleg úgy vesznek mindent mintha nem lenne holnap 😀 Ha ezek a hírek igazak is lennének, Kínában a karantén meg a bezárkózás miatt akkor is jókora gazdasági visszaesés várható, és ez kihat az egész világra, egyszerűen nem értem ezt a hirtelen hurráoptimizmust,

  16. Az arany és ezüst ára is inkább csökken, mint növekedne…

  17. biztos konzerv sóletre pazarolják a nemesfémet a túlélőjelöltek…

  18. 19. “ Nyilván a mai genetikai ismeretek alapján nem lehetetlen adott társadalmakra egyedi vírust tervezni” – Ebben én nem vagyok biztos. Tarsadalmakra nem, de rasszokra igen. Miért gyűjtögették a génmintákat Bill-iék Kínában?

  19. Többeknek:

    nem a virtuális nullákkal bűvészkedő Matrix- ot, a tőzsdét kő figyeeni,

    hanem a Baltic Dry Index- et, a tényleges vilárgkereskedelmi áruforgalom (nem virtuális nullák) valós értékét jelző mutatót.

  20. Egyik multinál dolgozó ismerősömtől hallottam hogy kb.2 hétig nem adnak fel anyagot a Kínaiak (elektromos anyag, IC, chip). Namármost abban a gyárban itt Magyarországon kb. 3 hétre elegendő anyag van.

    Hanem indul el Kína akkor itt leáll az egész gyár. És ez szerintem sok gyárral lesz így egész Európában.A nagy kérdés hogy beindulnak e 1-2 héten belül vagy nem. Majd most kiderül hogy mennyit titkolóztak, mert ha nem tudnak elindulni akkor Európában is sok gyár le fog állni(Elég ha csak egy beépülő alkatrész Kínai)

  21. 25. 10 éve már itt is megjósolták, van magyar felirat, a 15 perctől…

  22. Megint az oldalra tévedtem.Csak azt látom,hogy az interneten annyi hülyeséget lehet olvasni,hogy elborzadok tőle.Talán jobb lenne internet nélkül.Ez nem más.mint a modern kori-jelen kori-boszorkányüldözés,összeesküvés elmélet.
    Inkább azt kellene kutatni, keresni,hogy meg van -é az ellen anyag?Ez lenne a legértelmesebb téma.

  23. 21. Az arany ára csak korrigálgat, csökkenni az már nem fog. Még jó hírekre sem tud 1500 dollár alá menni. Vírus ide, vírus oda, az aranyár felfelé kígyózása is azt jelzi -hosszabb távon- hogy (gazdasági) lejtmenet jön, a kérdés csak az hogy mennyire lesz meredek…

  24. Hajrá, nem tudom. Sertéscombbol csinálok pörköltet. Természetesen van benne bor. Két deci. Khhm elnézést.

  25. 30.
    Szerintem így kora estére te már ‘bekávéztál’. 🙂

    19.
    Valamit valamiért. Amikor háborút indít egy fél, jól tudja, hogy neki is lesznek veszteségei, de abban bízik, hogy mégis megéri elindítani az offenzívát, mert többet fog nyerni, mint amit veszít.
    Kína saját fejlesztésű/márkájú termékei annyira feljöttek (Okostelefonok, számítógépek…….., de már az elektromos autók is stb.. ) és már gazdaságilag (valamint katonai fejlődés) oly erős lett, hogy az USA kétségbe lehet esve.

  26. 27: Végre valaki belinkelte! Ezt a videót hiányoltam már erről a fórumról napok óta! A járvány hírének első percétől ez a video jár az eszemben! Még 2011-ben láttam… Úgy tűnik nem volt kamu… Az úgynevezett „összeesküvés elméletek” sokszor több igazságot tartalmaznak mint a mainstream néphülyítés…

  27. Gyarmathy úr. Kínát úgy turbózta fel az USA, mint a második világháború után Japánt. Náluk teljesen más a munkamorál, és a munkatűrés. Teljesen másképp fognak fel sok mindent. Ég és föld a hozzáállásuk az európaiakhoz képest. Ezért veszélyesek is. Bármit lemásolnak, megalkotnak egy szempillantás alatt. Mindemellett a nyugati tech óriások ott gyártatják a legtöbb kommunikációs eszközt. Intel, Microsoft, Apple. Persze a kóreaiaik is kiveszik a részüket. Jobb autót gyártanak mint a Volkswagen.

  28. 28. Hasonló érzésekkel olvasom a híreket, hozzászólásokat, már egy ideje én is. Van is erre egy igen kifejező angol megállapítás –
    – ” My desire to be well informed, is currently at odds with my desire to stay sane”

  29. Hajrá. A nemesfémek piaca nem merül ki pusztán az arany és ezüst piacára. Vannak ritkaföldfémek. Mint az iridium is. Aranyat a dunából is tudsz kimosni, megfelelő helyen, akár két karikagyűrűnyit is. Egy hónap alatt. Persze ha ráérsz. Nem kell elhasalni az aranytól. Nyilván fizetőeszköz, biztos fizetőeszköz. De ma nem az arany körül forog a világ. Már egyébként rég nem. Ugyan úgy tőzsdemanipulált az ára.

  30. 16: Állattelepeken megtehetik a totális leölést, és a legtöbb ilyen fertőzéssel foglalkozó filmben is egész egyszerűen ledobnak egy atombombát a fertőzött részre.
    Nekik elég lenne csak az áramot lekapcsolni és onnantól se víz, se fűtés, se kommunikáció hogy híremenjen és gyorsan kimúlnának.
    De ehhez késő, már szétszaladt a világban. Ilyenkor szerintem jobb taktika a megfigyelés és a kísérletezés rajtuk.
    De nem is tudom mit gondolnak a karanténnal, mégis meddig lesz? Mire várnak, csodára, ellenszerre? Jó, ha kifekszed otthon biztos nagyobb az esélyed mint 16 órás műszakban munkában.. illetve a vírus is gyengülhet közben.
    Vagy még így mindig olcsóbb és jobb mint a tömegpánik és összeomlás az utcán meghaló emberek miatt?
    Aki elkapja újraindul a 15 nap, vagy 1 hónap is mire kimúl nemtudni. Ha elindítják a munkát akkor csak fellángol a fertőzés is, sőt rengetegen le is lépnének azonnal a városból munka helyett.
    De nemhogy végelesz ennek, én ebből arra következtetek hogy új törvényeket hoznak hogy durvábbak legyenek:
    „Hszi Csin-ping kínai elnök szerdán fokozottabb igazságügyi erőfeszítéseket sürgetett a tüdőgyulladást okozó új koronavírus-fertőzés megelőzésére és leküzdésére. Kijelentette: a betegség elleni küzdelem törvényi alapjainak megerősítéséhez törvényhozási, végrehajtási, igazságszolgáltatási és jogkövetési erőfeszítések szükségesek.„
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200205/megszolalt-a-koronavirusrol-a-kinai-elnok-kritikus-ponthoz-erkeztunk-414863?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link
    Emlegettem még a legelején hogy bekamuzzák majd rögtön hogy meglesz a gyógymód. Így is lett, nyugszik a nép, nyugszik a tőzsde:
    https://index.hu/techtud/2020/02/05/abidol_darunavir_koronavirus/
    „A Reuters jelentése szerint világszerte pozitívan reagáltak a tőzsdék arra keddi hírre, ami szerint egy kínai egyetemen két olyan gyógyszert is kifejlesztettek, amik hatékonyak az új koronavírus ellen.”
    De a WHO még bemerte vallani hogy nincs hatásos ellenszer: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200205/lesujto-cafolatot-tett-kozze-a-who-nincs-meg-a-koronavirus-ellenszere-414875?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

    Szerintem nem is lesz ellenszer, a vírus gyorsabb.
    Apropó, minden ismerősöm benyeli ezt, azt mondja hogy biológiai fegyver és megvan rá az ellenszer nem kell fosni… meg fehérembert még nem ölt meg.
    Én meg felvilágosítom őket hogy ami késik nem múlik, ahogy a mindenre rezisztens baci és gombák is megteremnek a kórházban is „maguktól” úgy maguktól előjöhetnek a szupervírusok is, különbenis ha tényleg vegyifegyver akkor sincs ellenszere és akkor is biztos vagyok benne hogy véletlen került ki! Meg ha válogatós akkor a HPV vírus is vegyifegyver? A férfiakat nem bántja annyira de a nőknél méhnyakrákot okoz…
    Mióta világ a világ a járványok idején mindig volt bűnbak, az istenek meg a boszorkányok átka, most meg az amcsik vagy az oroszok a bűnösök, na erről ennyit.
    A tőzsdén én is csodálkozom hogy nem szakadt be teljesen. Bár aki tőzsdézik a hivatalos híreket nézi és nem Hal Turnert meg Tibort olvas, meg nem a twitteren nézi a rémvideókat. Ja meg szerintem fiktív az egész, a kínaiak mindigis hazudtak mindenben.
    Meg térjünk vissza a 2008-ban kirobbant gazdasági világválságra. Az indexen külön számláló volt a kirúgottak számlálására, sokan úgy vélekedtek vége az emberiség fénykorának, peak oil, klímaváltozás, túlnépesedés vagy elnéptelenedés stb és sose lesz kilábalás, semmivel nem éri meg foglalkozni, semmit nem lehet eladni, itt a vége a dalnak. Én is azt hittem!
    Erre a 6 milliós pesti panel most 26 millió és viszik mint a cukrot, a faluban a legócskább szarabb házat is eladták sokszorosáért mint régebben ért, én meg nyöghetem az albérletet meg költözhettem el .2008-ban beszakadt az építőipar, most meg a tüzépen fel sem vesznek még csak előrendelést sem némely térkőre annyira felpörgött a piac. Segédmunkába mentem, saját fülemmel hallottam.
    2008-ban valahogy kb senkinek eszébe se jutott hogy lesz még olyan hogy várólista az építőanyagra..

    A tőzsdét fiktiválják, meg bizakodnak hátha kína megoldja és utána előrelátóbb és erősebb lesz mint valaha. Szép kis álom és tart mindaddig amíg el nem kezdenek az emberek hullani az utcán kínán kívül is vagy leállni a gyárak itthon.
    Mindenesetre a kontérnerhajók amik a járvány előtt indultak szerintem lassan mind befutottak, de újjak már nem indulnak hisz áll az élet, akkor itthon is állni fognak a gyárak, a fuvarozók is állni fognak és a bál is állni fog és hol van még a halálos vírus?

  31. Hadd hallassam az én véleményemet. Egyszerűen arról van szó, hogy az emberek két részre oszthatók. Egyik: akik reálisan szembemernek nézni a kihívással és megpróbálnak felkészülni rá. Másik: akik képtelenek elfogadnia kellemetlenségeket és mindent kitalálnak, hogy el tudják viselni azt. Az első, ha kell kölcsönt vesz fel a felkészüléshez. A másik, úgy tesz, mintha minden menne tovább, ahogy eddig, és részvényeket vesz, mert felfelé mennek az árak. Pedig az már tény, hogy a Kínai termelés vissza fog esni, és kiváltanak egy hatalmas recessziót. Akkor pedig a részvények zuhanni fognak.

  32. Nem járt a gócpontban ,kontaktja sem volt, helyileg kaphatta el:
    https://news.rthk.hk/rthk/en/component/k2/1506584-20200204.htm?fbclid=IwAR1ZMNLpzmlGZ4fOmlGN3yS2Cvhrxefn1b4eOMPtv9CuDQRNWT1GoDwl-_o

    „Az Egészségügyi Központ figyelmeztette, hogy nem zárhatja ki a koronavírus „nagyszabású” terjedését a városban.

    Dr. Chuang Shuk-kwan az Egészségvédelmi Központról azt mondta, hogy nem tudják meghatározni a fertőzés pontos forrását a két legújabb beteg esetében.

    A tisztviselő szerint ez azt mutatja, hogy a vírust rejtett források terjeszthetik, ami azt sugallja, hogy azt olyan emberek terjeszthetik, akik nem mutatnak betegség jeleit.”

    Ettől tartok én is, itthon sem biztos hogy csak a sima influenzajárvány durvult el!!!

    Én pl a nyugati pályaudvarnál is felállítanék egy hőkamerát, a lázasoknak ingyen influenzatesztet ajánlanák + koronavírus teszt.
    A nyakamat rá hogy lenne pozitív!!

    Sajnos nagyon is helyes a Turner féle modell, a valós számok szerintem túl is szárnyalják a titkosszolgálat becslését. De hogy mikor éri el azt a kritikust halmazt amikor jönnek a hullák, vagy éppen mi kell, milyen társfertőzés kell a hullákhoz az meg majd még elválik.
    Holnap megyek a fővárosba vonattal, busz, BKV, minden lesz, sőt a mi vonatunk megáll ferihegynél, ott szállnak át a 200E-re, lehet jobb előbb elkapni amíg van szabad ágy a kórházban… 🙂 xd Torkom mindig fáj, hőemelkedés, láz eleve megvan, márcsak egy szelfi kell a kínaiakkal..

    Ui: jelenleg alkalmi munkákból élek, most akarok a munkaügyin keresztül vállalkozásindításra pályázni, szerintetek mi lenne a jövő életképes vállalkozása?
    Valami tipp esetleg? Temetkezési vállalkozás?

  33. 41.
    Termessz jófajta magyar fokhagymát. Ezután talán meg fogja érni, sőt..

    Évente 20- 25 kg-ra vevő lennék. 🙂

  34. 38: Vegyél akkor aranyat, Tibor bá’…
    Az még korrekció után is jelenleg unciánként USD 1557.-, ami nem rossz. Tavaly ilyenkor 19%-kal olcsóbb volt USD-ben (forintban többel) és megy még feljebb is.
    Szerintem már többen óvatosabban fejtegették, hogy annyira félsz a haláltól (ami hamarost már csupán a korod miatt is közeleg), hogy teljesen megzakkantál tőle.
    A koronavírusnak lesznek még áldozatai, gazdasági hatásai is, de világjárvány nem lesz ebből.
    Ennyi és nem több. Vagy esetleg bútorozz össze a teljesen beteg Btgujj topiktárssal.
    Röviden és velősen ennyi a véleményem.

  35. 42 – Józan hang:
    Apám 96 évet élt. Ha leutánzom, akkor még lenne 10 évem. Félő, hogy neked sincs annyi, de még a negyede se. Majd emlékezz rá, amikor hörögve veszed a levegőt. 😉

  36. 44: Nekem olyan élet nem kellene, mint az apádé volt az utolsó években…Nem egy 40 körüli szájából hallottam már ezt. Aztán elmennek az évtizedek, és görcsösen ragaszkodik a hitvánnyá vált életéhez. Ez a makacs dicsekedés teljesen alaptalan, mert az Ember nem így működik. Tehát csak egy hitvány szubjektív fecsegés, amit mindig is ellenezni fogok.
    Elég fitten érzem magam, nem veszem hörögve a levegőt, Magyarországon folyik a munka, és így is fog folytatódni.<Nem veszed? Majd fogod a koronavírus fertőzés után. Csak várd ki.
    De Te csak károgjál. Nem károgok, figyelmeztetek, amiért sokan komoly pénzeket fizetnek. Nekik megérik, neked nem, ami OK. De miért kell destruálnod? Miért nem tudsz csendben elmenni oda, ahol a kedvedet kielégítő szöveg megy?
    Sem klímavész, sem vírusvész nem lesz, Te viszont lassan elmegyel, ahogyan ezt a természet diktálja. (Gyermekeid várják!) Lassan mindenki elmegy, amikor rákerül a sor. Egy kérdés marad csak fenn, hasznos volt-e rövidke ittléte, vagy sem. Erre a választ, szerencsére, nem te adod meg.
    És ez így van jól!

  37. Igen szaszi nem kell magyaráznod megértettük! Gondolom azt meg neked nem kell magyarázni, hogy ez egy HIVATALOS KÍNAI ÁLLAMI PROPAGANDAFILM!
    Ennek pontosan ezt kell sugallnia, hogy erőt adjon, és lelkesítse a csüggedt Kínai embereket. Illetve bizonyítsa hogy a kormány a helyén van, és Kína még mindig nagy, és hogy ezt is megoldják.
    Remélem, hogy téged nem lehet ilyen könnyen befolyásolni egy Kínai Kommunista propaganda filmmel? Ha gondolod be linkelhetek neked régi Szovjet propaganda filmet, hátha belelkesedsz. 🙂 Pl.: Sztahanov elvtárs a mai hónapban is 880%-al teljesítette túl a normát, stb…..
    Hidd el, én is ugyan úgy szorítok nekik hogy sikerüljön megfékezni a járványt. Csak nem hiszek el kapásból mindent. Semelyik oldalról sem. Úgy vagyok vele, hiszem ha látom! Ha látom hogy hétfőtől újra tömegesen állnak munkába a Kínai munkások, és nem kap erőre újra a járvány. Akkor nagyon meg fogok nyugodni, hidd el.
    De ennek most sajnos kicsi esélyt jósolok, de majd kiderül.

  38. Józan Hang, csak várd ki a végét! Ez még nem lefutott meccs. És csak most kezdődött.
    (A spanyol nátha 2 évig tombolt!)
    Én elhiszem hogy félsz, rettegsz, de ennek nem az kellene legyen a levezetése, hogy belekötsz a bloggazdába! És nyíltam a mihamarabbi halálát kívánod, mert ezt tetted! Mekkora egy suttyó paraszt vagy!
    Ha nem tetszik amit itt olvasol, minek jársz ide? Minek szólsz bele? Minek trollkosz?
    Sajnállak, mentálisan igen gyenge ember lehetsz….

  39. 47: Unicornis
    Nem félek, nem rettegek, nem kívánom a bloggazda halálát.
    Lehet egyébként közösen rettegni, csak nincs értelme.
    Leírtam, hogy milyen következmények várhatóak, nem lesz világjárvány.
    Tibor bá’, ha tudnád, kiadott egy könyvet is, amiben eléggé kiteregette a gyermekeinek a „fejlődéstörténetét”, egyesek számára nem túl szimpatikus módon, hát, ha most beengedi ezt a hozzászólást, akkor viseli ennek a következményeit.
    Semmi olyat nem tettem életemben, amit ne mernék vállalni, és hazudoznom kellene. De mi közöd van neked ehhez? És miért gondolod, hogy életem felturkálásával le lehet zárni egy vitát a koronavírus terjedésével és következményeivel kapcsolatban. Megmondom. Be vagy szarva és félelmedet rajtam akarod leverni, de ez sajnos nem segít rajtad. Készülj fel a sok hónapos remete életre, hogy ki tud várni, amíg elmúlik a járvány, vagy kitalának valamit a leverésére. Okosabb, mint belekötni a másik emberbe.

  40. Józan Hang! Én nem rettegek.
    Látom a problémát, és próbálom megoldani a saját szintemen.
    Itt a blogon, pedig próbálunk együtt gondolkozni, és kideríteni az igazságot.
    Pl.: Összeszedte valaki, hogy a karanténból kimenekített külföldi állampolgárokból kb. 1100 főből ha jól emlékszem 16 volt fertőzött akkor. Azaz a 1,43%-a. Ezt extrapoláltuk a még akkor karanténban lévő 50 millió emberrel. Mert 1100 fő már nem kicsi minta. Így kijött valami 755 ezer fertőzött. Ez pár napja volt. A szám azóta csak nőtt.
    Erre te azt mondod hogy közösen rettegünk. Pedig nem. Ez tiszta logika, és matek!
    Ezek tények, még ha neked nem tetszik akkor is! Persze a homokba is dughatod a fejedet, ha neked jólesik, de a tény akkor is tény.
    Ezzel együtt, én nem látom annyira sötéten a helyzetet mint a Tibor bá’, Szerintem nem lesz a járvány Kínán kívüli elterjedése ennyire gyors. De el fog terjedni. Ez biztos. Van pár olyan körülmény amiről te nem tudsz….

  41. Tibor bá! Nem akarok tiszteletlen lenni, de ha tényleg le fogja gyűrni a vírus az egész világot, mint ahogy hangoztatjátok, akkor van-e bármi értelme görcsölni ezen a kérdésén úgy, mint ahogy napok óta teszitek? Hiába készültök, benneteket is el fog érni, ha a teóriátokat vesszük alapul. Te is és elég sokan a hozzászólok közül kezdik túlfújni ezt az egész dolgot. Kevesebb pánikolást és sok egészséget mindenkinek!

    https://qubit.hu/2020/02/05/bevetettek-az-elso-gyogyszereket-a-koronavirus-ellen

  42. Újabb szállodahajóval van gáz!

    https://www.reuters.com/article/us-china-health-hongkong-cruiseship/hong-kong-testing-over-1800-passengers-on-cruise-ship-for-coronavirus-idUSKBN1ZZ0IP

    Hogy megváltozott a világ pár hét alatt. Az eddig álom-nyaralóhajók rettegett börtönökké váltak.
    Szűk helyen összezárva egy csomó ember, akik egy jó része retteg a többiektől. A táncos rendezvények, közös étkezések és egyéb programok sem az igaziak már (már ha vannak).

  43. 50.
    Mi ilyen kis görcsölősek kíváncsiak vagyunk. Beszélünk egy súlyos problémáról, latolgatjuk hogyan fog ránk hatni és mit tehetünk, hogy felkészüljünk rá.

    Te miért jársz ide? Hogy az itt írogatókat kóstolgasd? 🙂

  44. Meszkaléró. Ez a cikk a Kínai adatokkal dolgozik. Már most bukta….
    Egyébként az a Kínai gyógyszer NEM LÉTEZIK! FAKE! Csak „placebo”. Arra szolgál, hogy megnyugtassa az embereket, és ne adják föl a reményt. A tőzsde se omoljon össze még egy pár napig, stb… A kínai kormány küzd, hogy egyben tartsa az országot.

    Igen, a vírus el fog érni mindenhová idővel. De ez a vírus nem öl meg mindenkit. Sokakat meg fog ölni az biztos, de nem mindenkit, és nem fog mindenkit megfertőzni.
    Ez a vírus nem a halálos ítélet. Legrosszabb esetben elviheti az emberiség felét.
    De a középkori pestisjárványok is sírba tették az emberek több mint a felét. És most mégis itt vagyunk. Most se lesz másképp szerintem, még a legrosszabb forgatókönyv szerint sem. Persze a technikai civilizációt kinyírja, jó eséllyel.

    Mi nem pánikolunk, legalább is a többség biztosan nem. A pánik nem jó, mert lefagy tőle az ember, és feladja. A félelem viszont jó, mert gondolkozásra, és cselekvésre ösztönöz. Rám például ösztönzőleg hat, és erőt merítek belőle úgy érzem. Ha okos, és tökös vagy, akkor kis szerencsével megúszhatod.
    De ahhoz először is tudás kell, és felkészültség. Mind fizikailag mind mentálisan. Ha élni akarsz cselekedj! Most!
    A különbség csak annyi lesz, hogy ki kerül a tömegsírba, és ki fogja a lapátot.

  45. Aki azt állítja, hogy nem lesz világjárvány mire alapozza? A tények nem ezt sugallják….meg a számok sem. A kínán kívüli fertőzések száma ugyanúgy növekszik, csak lassabb(?) ütemben. Kb semmit sem tudnak erről a vírusról…”hiteles” forrásokból jönnek az egymással ellentétes szakértői nyilatkozatok…még azt sem tudják pontosan, hogy hogyan terjed!…vagy hogy tünetmentes állapotban fertőz e!
    Persze igaz…nem kell vészmadárnak lenni, de a struccpolitika inkább veszélyes az egyénre nézve…

  46. Józan hanggal értek egyet.
    Tibor bá’ és a bloghozzászólóinak nagy része már annyi mindenben látta a világvégét, hogy annak a fele is elég lenne a kipusztulásunkhoz. Globális felmelegedés, észak-koreai, majd iráni rakétázgatás, most ez a vírus, hogy csak az utóbbiakat említsem. A józan hang-féle hozzászólókat mindig azzal szerelik le, hogy gyáva és nem mer szembesülni a valósággal.
    Ehhez képest még mindig élünk és bármennyire is szeretnék (tudom, nem szeretnék, de ez van) csak nem akar eljönni a világvége.
    Ha ezen a viruson, meg az azt követő gazdasági válságon túlleszünk, jön majd egy újabb gumicsont. UFO-k vagy tengerszint emelkedés vagy G5 hálózat vágy egyéb.
    Azért nyugodjon le mindenki a picsába, menni kell dolgozni, Tibor bá’-nak meg ez a blog a munkahelye, ahol szellemileg frissen tarthatja magát.
    Tibor bá’! Kívánom, hogy éld túl édesapádat és lásd, hogy mennyi mindenben tévedtél, de legalább jól szórakoztál.
    Mindenki másnak pedig: nem kell parázni: ahogy Dr Ian Malcolm mondta volt: az élet utat tör magának. 😉

  47. Nem értem, vagy mégis értem?
    Valami optimismus érződik, a pánik csökken a világban, arany, olaj, tőzsde ezt mutatja, itt is egyes hsz-ek, pedig a rideg számok nem támasztják alá.

    Matek jóslat, szimuláció:
    y=130, 97x^2 – 1 + 07x + 3 + 11
    (Az x január 20-án 1)

    Eszerint 29250 fertőzött lenne ma, a publikált (talán valóságos) adat pedig 28274.
    A képlet kellően pontos, a fertőzések száma továbbra is exponenciálisan nő.
    Miért az optimizmus?

  48. 55. Karoly81

    +1
    Teljes mértékben egyetértek. ? ?

    38. Tibor bá’
    Én a második csoporthoz tartozom, ahogy írod: “A másik, úgy tesz, mintha minden menne tovább, ahogy eddig….”
    És őszintén kívánom, hogy éld meg a 100 évet (2033), hogy belásd a tévedéseidet. ?

  49. 55:
    +1

    Én azt hiszem már többször megfogalmaztam Tibor bá’ elfogultságát a „mindmeghalunk” életérzés tekintetében, és fenntartom ezt a véleményemet.

    58:
    A békaság mindenkire igaz, Tibor bá’-ra is. Annyira csak a legrosszabb forgatókönyveket tekinti adekvát forrásnak, hogy ez a megfőlős folyamat rá is igaz.
    Egyszerűen túl exponálja magát a legrosszabb forgatókönyvön is és jön a „mindmeghalunk” attitűd, amiből észérvekkel sem lehet kimozdítani.
    Persze kellően beleásta magát a témába, és a hétköznapi ellenérveket simán megcáfolja, de amikor valós érv van akkor meg néma csönd a válasz és hagyja hogy elmossa a kérdést az idő. Vagy egyszerűen csak az a tipikus válasz, hogy ez nem az ő véleménye hanem csak megosztotta xy véleményét.
    Magyarul hiába tiltakozik az analízis ellen, az attitűd, kognitív disszonancia, egóvédelem pontosan ugyanúgy működik nála mint más embernél.

    Akik itt olvasnak és esetleg írnak annyival többek a megfőlő, 3 napig előrelátó, hétköznapi embereknél, hogy ezekbe a témákba beleásták magukat (ha csak a blogot olvassák akkor ez már az), ezért az infó általában minimum forró és nem csak melegedő.
    Ezzel együtt lehetünk szkeptikusak, hiszen ha a pestis, spanyolnátha, kolera és tsai okozta járványokat nézzük soha nem néptelenedett el teljesen egyik vidék sem. Ha csak maroknyi túlélő lesz akkor nem pusztulunk ki.
    Ha pedig elmegy az emberiség nagyobbik fele akkor az élelmezési problémák is minimum feleződnek, azaz a klíma kezdeti problémái is megszűnnek.

    Izgalmas, de azt hiszem a Sars, H1n1 és H5n1 vírusokhoz hasonlóan túl van ez fújva.
    Ha pedig mégsem, az hogy ki fog ebbe belehalni az tényleg csak az immunrendszeren múlik, ezért erre ráhatásunk igazán nincs.

    Én speciel évek óta halogattam a készletfelhalmozást, most ez egy alkalmas pillanat volt rá, hiszen tényleg jó ha be tud zárkózni az ember a házába 1-2 hónapra.
    De semmi olyat nem vettem amit egyébként ne használnék/ennék/innék, egyszerűen betáraztam egy sor kaja alapanyagot, meg palackos vizeket, üdítőket.

  50. Tibor ba’ tényleg sarkosan fogalmaz, és végletekben gondolkozik.
    És sokszor kiáltott már farkast, de a mostani dolog komolynak tűnik.
    Azt nem tudni, hogy tényleg „farkas-e” vagy csak „farkaskölyök” ,de szerintem nem szabad egy legyintéssel elintézni a dolgot.
    Egonnal egyetértek. Nem fogunk kipusztulni, és a világ is csak annak ér majd véget aki meghal. De meg kell érteni, hogy sok nagyon durva információ, videó kerül ki a lezárt területekről. Ezt már nem lehet egy vállrándítással túl lépni rajta. Pontosabban el lehet, de nem érdemes.
    A felkészülésről meg csak annyit, hogy az a legjobb védelem, hogy ha te nem vagy ott ahol a vírus van. Azaz az emberek között. Ezért kell élelmiszer tartalékot felhalmozni. De csak olyat amit amúgy is szeretsz, és megeszel, ha még sem lesz belőle semmi. Rizikód nincs! Ugyan úgy ha veszel maszkot, azt elhasználhatod ha pl. parkettát csiszolsz vagy hasonló. Gumikesztyű pedig a takarításhoz jó. Az alkoholos kézfertőtlenítőt meg úgy is elhasználod.
    Szóval nem vesztesz vele semmit! De ha nem készülsz, és mégis világjárvány lesz, akkor magadat sodortad lehetetlen helyzetbe, és csökkentetted jelentősen a túlélési esélyeidet. Ez csak józan ész, és mérlegelés kérdése.

  51. Tudomásom szerint a vírus már minden lakott földrészen feltűnt, kicsi az esélye, hogy éppen ide nem jut el. Szerintem elkerülni nem tudjuk. Viszont – ahogy Unicornis is írta – a többség túl fogja élni. Az idősek és a krónikus betegek vannak leginkább veszélyben. Akinek erős az immunrendszere nem a betegségtől kell tartania, hanem a tömeg reakciójától. A világ termelése a megszokott fogyasztáshoz van optimalizálva: ha valamiből hirtelen sok kell, akkor nincsenek készletek, sem szabad gyártói kapacitások. Ha csak a lakosság 10%-a elkezd bespájzolni gyógyszerből, tartós élelmiszerből, órák alatt kiürülnek a boltok. Elfogy minden, ahogy elfogytak az arcmaszkok!!!

  52. Valami nagyon furcsa ebben a vírusban. Nagyon úgy tűnik, mintha az ázsiai emberekre (génekre) lenne kihegyezve. Tud valaki az ázsiain kívül más rasszból származó halottról? Ha jó a meglátásom, akkor nekünk nincs rettegnivalónk a vírustól.
    Kínában viszont, ahol egyre nagyobb a vírus tarolása, egyre több a zavargás a karantén miatt. Lehet, hogy megdöntik a rendszert, ha felbomlik a rendfenntartó erők szervezettsége és állománya. Na, ekkor fog elszabadulni a pokol! A világgazdaság így is nagyon megsínyli majd ezt az állapotot.

  53. Valami nagyon furcsa ebben a vírusban. Nagyon úgy tűnik, mintha egy bizonyos csoportra lenne kihegyezve. Tud valaki az ázsiain kívül más rasszból származó áldozatról? Ha jó a meglátásom, akkor nekünk nincs rettegnivalónk a vírustól.
    Kínában viszont, ahol egyre nagyobb a vírus tarolása, egyre több a zavargás a karantén miatt. Lehet, hogy megdöntik a rendszert, ha felbomlik a rendfenntartó erők szervezettsége és állománya. Na, ekkor fog elszabadulni a pokol! A világgazdaság így is nagyon megsínyli majd ezt az állapotot.

  54. A sok farkaskiálltásból is idáig csak a vakszerencsén múlott hogy nem lett valóság!!
    Most is egyedül csak a szerencse menthet meg minket!
    A jelenlegi adatok, modellek szerint meghalunk és teljesen jogos a felkészülés.
    De amit most látunk ahhoz laikus gondolkodás is elég hogy nagyon nagy gáz van és nagyon nagy mázli kell ahhoz hogy csak egy válsággal megússzuk.

    És igen, lesz túlélő, a vírus nem 100%-os halálozású. Nem is ezzel van a baj, hanem mint kínában, egybenmarad a társadalom vagy felbomlik?

    De itt nemcsak az a gond hogy a vírus. Nem a vírus az erős, a társadalom a gyenge! A spanyolnátha is „csak” 2% halálozású, 100 emberből meghalt 2, az nem is olyan sok ugye első hallásra? Nade a világ népességére nézve? Akkor is túlélte az emberiség pedig 3 szor is végigsöpört.

    De a mai összefonódott globalizált világban a csak „2%” is gazdasági és globális összeomlást eredményezhet amiben többen fognak meghalni mint magától a vírustól. Egy összeomlás esetén meg ki fog törődni az atomerőművekkel meg akármi egyéb katasztrófával? Vidéken sem termelnek, mindenki a nagyüzemit eszi.

    Sőt mint írta Tibor írta megindultunk a lejtőn, nincs megállás. Ha most visszafognánk minden kibocsátást, sőt a vírus miatt nem mennek a repülők, nem füstölnek a szénerőművek stb akkor a felmelegedés csak meglódul..

    Amúgy igen, én is azért vettem maszkot mert csiszoláshoz is jól jöhet meg minden nyáron a fűnyíráshoz mert asztmás meg pollenallergiás vagyok. Kínában gyártják MINDET!! így várható hogy eltűnik a polcokról ( eltűnt) meg borsos ára lesz majd!!

  55. 63. Hanyistók
    Felteszem, hogy azok az európaiak, akik elkapták a vírust, nem a piacon szedték össze, hanem üzleti úton, munkahelyükön kínai kollégától. Valószínűleg fiatal munkavállalók, nem otthon ülő nyugdíjasok, vagy nem krónikus betegek. Arról nem beszélve, hogy az első néhány tucat fertőzött a lehető legjobb kezelést kapja: teljes védőfelszerelésbe öltözött specialisták veszik körbe, vannak még szabad lélegeztető gépek, kaphat oxigénterápiát, mindent, ami elérhető. Ha fertőzöttek száma exponenciálisan nőni kezd, akkor már túl sok beteg lesz és nem jut mindenkinek a legjobb ellátás. Egy veszélyeztetett, idős embernek, vagy krónikus betegnek jobbak az esélyei, ha a legelején elkapja a vírust. Szóval még korai örülni, hogy csak az ázsiaiakra nézve halálos a vírus.
    Ha viszont Kína elhiszi, hogy megtámadták, ráadásul egy kifejezetten nekik célzott biológiai fegyverrel, akkor gáz lesz, mert Kína atomhatalom (az USA és a oroszok után a harmadik legnagyobb?) Egy ilyen aljas és pusztító támadás után az is elképzelhető, hogy Kína – minden mindegy alapon – az összes keze ügyébe eső fegyverrel csapást mér a vélt vagy valós ellenségre. Nukleáris-, vegyi-, biológiai csapást. Egy Kína nélküli világ számukra nem elfogadható.

  56. 63: a külföldi eseteket a legjobb kórházakban árgus szemekkel nézik és pátyolgatják, úgy nehezebb meghalni.
    Kínában mire tudomást vettek róla nem volt sem hely sem idő kezelni őket.

    De a vírus folyamatosan terjed, idővel eléri az érzékenyebb réteget is. Egyik pillanatról a másikra megy át súlyosba. Majd amikor a mentők egyik pillanatról a másikra hordják befele az intenzív ellátásra szorultakat akkor leszünk nagy bajban!!

    De nekem is az a gyanúm hogy van még valami faktor hogy beinduljon az utcán az összeesés. Vagy a lakosság jelentős számú megfertőződése kell ehhez amiből a legkisebb halálozási ráta esetén is jönnek a hullák dögivel vagy valami társfertőzés ( pl influenza) vagy valami gén vagy receptor ami fogékonnyá tesz rá. Ezt senki nem tudja!

    De ami késik nem múlik, illetve „ha csak kína” döglik ki akkor is régen rossz nekünk, csak a kissebbik rossz.
    Ha 1 hó múlva sem halt meg senki az evakuáltak közül, illetve ha senkit nem visznek be az SBO-ra vírusos tüdőgyulladással akkor fellélegezhetünk, de közben imádkozhatunk hogy India, Afrikában ne legyen belőle olyan mutáció ami visz minket is.

    65: igen, megelőztél, igazad van. Itt idő mire a tévézgető nyugdíjjasokat is utoléri. A népsűrűség is más meg egy kicsit a higiénia is. De elkerülhetetlennek látszik a fertőzés. A kicsattanó egészségtől üzletemberek egyenlőre meg csak szuperhordozók akik repkedtek össze-vissza.

  57. Felkészülni azért kell, mert a nemzeti ellátórendszer nem akar és nem is tud segíteni, lassan semmiben sem.
    Ez nem csak a koronavírusos járvány esetében igaz…
    Ergo nincs vesztenivaló. Aki ezt nem érti meg egy ilyen kiélezett helyzetben sem, hajrá!
    Aki meg megértette, az tegye a dolgát, a fotelekből nem fogjuk megoldani a problémát (ezt sem).

    Tiborbá folyamatosan frissülő információiért pedig legyünk hálásak! Sokaknak sztem. csak akkor derülne ki, milyen fontos is volt, ha a blog egyszercsak megszűnne…
    A családi, és/vagy korábbi baráti kapcsolatokból bármi miatt félresiklott sértődöttséget kibeszélni nem a fórumon kellene, a megmondásra, beolvasására ott az e-mail cím (az ilyen indíttatásból fogalmazódó vélemény a tájékozódni vágyóknak félrevezető lehet).
    A hírek XXI.sz-i sajátossága, hogy túlzóak, szenzációvadászak. Egy fordításban emiatt szót emelni tájékozatlanságra vall.
    Akinek sok, olvassa az indexet, vagy az origót. Jó szórakozást hozzá! 🙂

    A farkaskiáltással kapcsolatban hoztam a békás példát…
    Jön az a farkas, csak Tiborbá messziről kiabálja, ami pár év-évtized tükrében feleslegesnek tűnhet, de ne aggódjatok, ideér.
    Természetesen emiatt beszarni nem kell, ezért készülünk rá, hálásan tekintve vissza minden plusz évre-évtizedre, amit a folyamatok kaotikus voltából adódóan élvezhetünk.

  58. 65. – Zed
    Logikus az érvelésed, de tudomásom szerint nincs ellenszer illetve hatékony kezelés ezidáig! Ebből következően néhány más rasszból származó áldozatnak már kellene lennie. Már elég régóta tombol a járvány. Kínában nem kapta el egyetlen fehér ember sem? Furcsa…

  59. Zed, Igazad van!
    Hanyistók, de elkapta fehér ember is!
    Legalább is azok közül akiket kimenekítettek a karanténból. De hogy mennyire lesz súlyos az állapotuk, majd kiderül.

  60. Nem igazán értem, akinek nem tetszik a blog minek jár ide, van index, 888.hu, pestisrácok, mit tudom én, stb. ott is lehet kommentelni, jah nem is ott nem lehet.
    Ezek szerint nem mindenhol müködik a vélemény nyilvánitás, nofene.
    Az hogy a bloggazda engedi a negativ kritikákat is nem kéne fikázni csak mert megtehetem.
    Ez egy ilyen oldal, matyohimzős oldalon a himzés rejtelmeibe lehet belelátni, itt meg alap hogy havonta kihalunk mint a dinok.
    Nekem szorakozás, „tulélösdi” a hobbim remélem sose lesz igazán szükség se az ismereteimre se az eszközeimre.
    Járhatnék kocsmába, kurvázni, gyüjthetnék kisautokat kinek mi számit hobbinak.
    Megértem ha valaki furának tart nem ez a „normális”, de bolondnak se tartom magam, ugyan ugy dolgozok hajtom a gdp-t, fizetem az adot mint a kisangyal, saját szabadidömbe ha ki akarok halni senkinek semmi köze hozzá.
    „Optimista Jozsit” is megértem neki a plazma tv fontosabb, nekem a titán önygujto, de nem akarom meggyözni az igazamrol, cserébe ö se tegye.
    Ha lenne idöm és fölösleges pénzem simán épittetnék önelláto atombunkert is, nem azért mert rettegek kihalunk hanem mert nekem biztonságérzetet ad vannak dolgok amikre rá tudok készülni.
    Ma reggel elment az áram, lakotelep gáz nincs minden árammal megy, a szomszédok nézegették sehol sincs áram, én fogtam a gázos turafözömet megcsináltam a kávémat azt kész nem történt semmi.
    Nekem van kávém neki nincs, indulhat kávé nélkül dolgozni, és ez még „béke idöben” van, de én vagyok a nem 100-as ok. 🙂

  61. Azért valljuk be, érdekes módon kínaiak fogékonyabbak erre a kórra, persze lesmárolnék egy fertőzött wuhani nőt nyilván elkapnám…De sanszos, hogy ázsiaiakra van ez kihegyezve, valószínű hogy ez nem „természetes” vírus, hanem gyártott, aztán hogy hogyan szabadult el az már más kérdés, nyilván pár ember tudja, mi csak találgatni tudunk…

  62. Véleményem szerint az a vonal, hogy a vírus az ázsiaiakra van kihegyezve, semmi más, mint a kaukázusi emberek önhitegetése. Nem látom be, hogy biológiailag miért lenne a kínai ember fogékonyabb a koronavírusra. Eddig még egyelenegy kórokozóval szemben se mutattak ki nagyobb fogékonyságot más rasszok esetében. Persze, aki így jobban érzi magát, az tegye. Ami logikus, hogy az idősek és krónikus betegek halandóbbak, mert gyengébb az immunrendszerük, és ugye vírusokkal szemben ez véd minket, nem a feröppenő csodagyógyszer hírek.

  63. Tibor bá:

    tény, hogy az ember és csimpánz DNS között csak 2% az eltérés.
    Ember és ember között ennél jóval kevesebb. Szóval, ha lesz elég nem- ázsiai fertőzött, a vírusnak (akár biol. fegyver, akár nem) nem lesz gond rájuk alkalmazkodni.
    Aztán az újra felbukkant H1N1, H5N1 és H5N8 szépen rekombinálódhatnak ezzel a n-Cov- val és egymással is. Könnyű a palackból kiengedni a szellemet; aztán ki tudja, hol áll meg.

    Gyanús (nem hihető), hogy Afrika, D- Amerika, Új- Zéland nem jelentett még egy esetet sem.

  64. 73.: Lehet van eset ott is csak nem fejlődik ki a tüdőgyulladás éppen a szerkesztett vírus miatt, sőt itt is van Európában nagyon sok fertőzött, de nem tudják hogy azok, sőt lehet nem is fogják megtudni sosem…Német betegeknél enyhe esetekről beszélnek, orrban és emésztőrendszerben található meg a vírus, ami orvosok szerint nagyon fertőzőképes, tüdőben nem…

  65. 72. – Tibor bá’
    Nem hinném, hogy ez a szelektív vírus programozás akkora csoda lenne a mai világban. A Csillagos barátaink nagy hatékonysággal gyűjtőgették a génmintákat, mire a kínaiak elhajtották őket, de már későn. Az oroszokkal is próbálkoztak, de ők egyből elzavartak őket. Grúziában (Tbilisiben) még mindig működik egy katonai, géntech labor Putyin legnagyobb “örömére”.

  66. 46 Unicornis.
    Sose könnyű a helyzet egy új hozzászóló számára.
    De a videót készítő társaság nevét olvasd le,és nézd meg hová tartozik.
    Sok a kavarás Kína terjeszkedése miatt,de főleg azok számára akik terelgetik a mindenhatónak néző elnököt,királyt gazdaságot,a szél irányát,vagy a Föld forgását.
    Hszi elnök arcvesztéséről a kínai lakosság azt tartja,- mert most olyan az önbizalmuk,hogy az USA-val meccselhetnek mint világ elsők – hogy a sok probléma okozás és a megoldatlanság előbb-utóbb kikezdi őt és felforgathatják fenekestül azt az országot.
    Abban is biztos vagyok hogy nem mindenkinek tetszik a kínai irány országon belül,akik szívesen részt vesznek ebbe a felforgatásra való törekvésben.Erre jó példa Hszi felhívása a káderek felé,miszerint ne titkolják el a megbetegedéseket,most meg a népi bíróság nagyüzemben helyezi őket a kaptárba.
    Hosszú folyamat,példák a közel-keletről is akadnak szép számmal.
    Én innen is belepillogok a történésekbe,magamfajta kókler amatőr módjára.
    De gúnyolni nem kell.

  67. „Eddig még egyetlenegy kórokozóval szemben se mutattak ki nagyobb fogékonyságot más rasszok esetében.”

    Epstein Barr vírus

    europidoknál „csókolózásbetegség”, viszonylag enyhe tünetek, feketéknél Burkitt limfóma (legalábbis 25 éve még így tanultuk)

  68. Infection by Epstein-Barr Virus Increases MS Risk for African-Americans and Latinos, Study Finds

    Past infection with the Epstein-Barr virus (EBV) has been reported to increase the risk for multiple sclerosis (MS). Now, researchers have found a link between EBV and MS in three racial-ethnic groups, with African-Americans and Latinos showing a higher risk for MS than Caucasians.
    https://n.neurology.org/content/89/13/1330

  69. 80 – hargi:
    Az ok lehet más is, mint rassz. Például tisztálkodási, vagy étkezési szokások.

  70. 71-75
    Valami orvossal beszéltem Ő azt állította, hogy európában -főleg nálunk- az alap oltások terén nagyon magas a beoltottak száma, míg kinában hiányos és ez most vissza üthet.
    Nem értek hozzá…..csak hallottam…….

  71. 81. Annak idején a maláriával próbálták összefüggésbe hozni a különbséget, mivel az afrikaiaknál az gyakrabban előfordul, de a másodiknak behivatkozott cikk amerikai feketéket, latinokat és fehéreket hasonlít össze. (persze köztük valóban lehet életmódbeli, életminőségbeli különbség)
    Mindenesetre az Epstein Barr a keletieknél is okozhat valami betegséget, ami másoknál nem (annyira) jellemző, szóval nem zárnám ki teljesen a lehetőséget más vírusok esetében sem. Az ilyen lehetséges különbségek persze nem azt jelentik, hogy a Vuhan-vírust direkt a kínaiak ellen csinálták, mert simán attól is lehet rájuk hatékonyabb, mert bennük evolválódott, vagyis őhozzájuk van hozzászokva. A vércsoportok eltérő gyakoriságú elterjedését is a különböző, adott környéken gyakran előforduló betegségekre való eltérő fogékonysággal magyarázzák (Pl. a B vércsoportúak jobban bírták az Ázsiában gyakori betegségeket, ezért ott ők kerültek többségbe)

  72. 82. Az oltások nemigen adnak védettséget más kórokozók ellen, mint amik ellen csinálták őket. Annyi hasznuk esetleg lehet, hogy ha valami egyéb is megjelenne a betegségtől legyengült szervezetben, az ellen védelmet nyújthatnak. Vagy az általános egészségi állapota jobb a kellően beoltott népességnek.

  73. Tegnap volt hír, hogy 10 fertőzöttet találtak a Japán partjainál vesztegzár alá helyezett szállodahajón, amelyen 3700-an vannak.
    Kiderült mára, hogy van újabb 10 fertőzött.

    Az utasokat megkérték, hogy maradjanak kabinjaikban. Milyen lehet hetekre bezárva lenni egy hajókabinban?

  74. Egyszerűbb lesz lassan a sertés- és csirketelepeken alkalmazott módszert választani a vírus továbbterjedésének megakadályozására.
    Lehet pont az a cél, hogy mindenütt megjelenjen az északi féltekén- addig várnak.

    Áprilisban Defender Europe 2020 hadgyakorlat, ’80 óta a legnagyobb.
    Az USA pedig low- yield 5- 7 kt robbanófejekkel szerelte fel SSBN- jeit:

    https://apnews.com/b910d5f4f2076d558416ae021b511517

  75. Azért egy kicsit drasztikus vagy! Wuhan azért nem egy sertéstelep.? És nem is érnének el vele semmit. Mert sok ezer településen ott a vírus. Gyakorlatilag elterjedt egész Kínában.

  76. 90:

    Egyesek, úgy tűnik el akarják terjeszteni az egész Földön.
    Aztán lesz a csirketelepeken bevált módi.

    Ahogy azon a 10 évvel ezelőtti videón kiszivárgott (anglo- saxon mission)

  77. A magyaroknak nem kell parázni! Orbán a legnagyobb magyar gyógyszerkutató céggel már fejleszteti a nemzeti oltóanyagot! Mindenki meg fogja kapni visszamenőlegesen, ahogy szokta! Természetesen a nyugdíjasok előbb kapják meg, hálából!
    A többieknek a magyarország.hu-ról lesz majd letölthető, amennyiben van ügyfélkapu regisztrációjuk!
    🙂

  78. Biztosan tudják sokan, hogy működik a gombatermesztés. Sokáig semmi nem látszik, de a felszín alatt fertőződik átszövődik a talaj. Majd hírtelen megjelenik a sok kis gomba és napokon belül lehet szedni.

    Kínában valami hasonló történhetett. December elején megjelent a vírus, majd a város ugyanúgy élte az életét. Iskola, munkahelyek, éttermek, plázák… minden működött rendben.
    Közben Csingcsu bácsit beszállították egy kórházba tüdőgyulladással még december vége felé. (Meg még jó néhány hasonlót). Nem javult, meghalt. Van ilyen.
    Aztán január elején kezdett derengeni, hogy valami nem oké… Január 22.-én(ha jól tévedek) meg katonai vesztegzár.
    De előtte való nap milliók elhagyták a várost és most ki tudja hol vannak.

    Budapesten bevitték Pista bácsit tüdőgyulladással a kórházba….Meghalt, előfordul idős korban. Pár napja Pista bácsi elbeszélgetett Gizivel a boltban, aki előtte való nap kiszolgált valakit, aki nemrég érkezett a shanghai géppel…

    A fentiek bizonyára csak a képzelet szüleményei és a valósághoz és a realitáshoz (valószínűséghez) semmi, de semmi közük nincs.

  79. Tibor bá’, Te jól tudsz angolul én megnéztem a spike (a protein nem érdekes) jelentését bizony levendulát is jelent.

    Hol is termesztik a legtöbb levendulát?
    Hát Franciaországban és a Carrefour francia élelmiszer super-hiper market Wuhanban is van. Ez csak egy ötlet, minden növényben van fehérje.
    A levendula illóolajok parfümök stb. fontos alkotórésze.
    Mivel a tüdőben is felfedezték és nagyon erős a légszennyezettség és a zaj (a kettő együtt az immunrendszer gyilkosa) ott Wuhanban, Guhanghzou kikötővárosban stb. (talán vidéket kivéve minden kínai nagyvárosban), állítólag a férfiak tüdeje a gyengébb..azzal is kapcsolatba hozták és hát persze nem felejtsük el az egyneműek nemi életét, az is sok mindent okoz.

    Én beleolvastam a walesi születésű híres titkosszolgálati szakértő és oktató (ő maga független író ember volt, a felesége apja CIA tag), Európa szerte adott elő, nagyon sok könyvet írt, a Brit titkosszolgálatok története, a Moszad, Halálos parfüm stb.
    Pont a Halálos parfümben van, hogy egy arabnak annyi anthraxa van, amivel egy nagyobb város ki tud irtani.
    Gordon Thomas apja a brit légierő tisztjeként arab országokban is élt….

  80. https://www.youtube.com/watch?v=-HuLbjA7qsA

    És a francia levendula (olaj, étel, parfüm, illóolaj stb.) termesztés után itt egy videó a kínai hatalmas levendula földekről.
    Az előző posztom nem jelent meg, lehet, ez sem. SPIKE levendulás is jelent, és a növénynek van fehérje alkotórésze……

  81. https://www.youtube.com/watch?v=-HuLbjA7qsA

    És a francia levendula (olaj, étel, parfüm, illóolaj stb.) termesztés után itt egy videó a kínai hatalmas levendula földekről.
    Az előző posztom nem jelent meg, lehet, ez sem. SPIKE levendulás is jelent, és a növénynek van fehérje alkotórésze……

  82. 92: Pontosan ez a valóság és így történt!!

    Az egy új kórokozó, de még a meglévőek is tudnak meglepő dolgokat, olvasgassátok ezt.
    A legfélelmetesebb az egészben hogy a meglévő dolgokról sem tudnak sokmindent, pl a SARS-ról ezt is írják:
    „6. Fertőzőképesség tartama: A beteg ember légúti váladéka a fertőzést követő 5. naptól tartalmazza a vírust, a
    vírusürítés megszűnésének időpontja még nem ismert. ”

    http://semmelweis.hu/nepegeszsegtan/files/2015/05/18_1998_NM_jarvany_rendeletkieg.pdf

    A veszettség 1 évig is lappanghat:
    „Lyssa (Rabies)
    (Veszettség)
    4. Lappangási idő: Általában 2-8 hét, de 10 naptól több mint 1 évig is tarthat.

    Szóval a meglévő vírusok is tudnak nagyon sok gonosz dolgot, ezt meg még nem ismerjük, pláne nem tudjuk mivé változik.

  83. Szomorú és megrázó a tegnap esti hirek bejelntése, miszerint egy kisbaba MÁR FERTÖZÖTTEN született.
    Tájékozottab fórumtársak véleményét kérem, ha volt már eset , hogy más hasonló-spanyolnátha, stb.- járványok esetében is már eleve beteg kisbabák születtek volna?

  84. Eképpen kezdődik a fenti vitaindító cikk (bejegyzés): ” Az emberiségnek annyi, állítja Hal Turner…
    Titkos ügynökségek által használt modell szerint a valós világban február16.-án Kínának gyakorlatilag annyi, totálisan össze fog omlani. Amikor Kína összeomlik, a globális gazdaság is összeomlik.
    Február 16. a dátum, amikor az Egyesült Államokban és Európában az első várost karantén alá helyezik (vagy megpróbálják), amit pánik követ, majd tömeges rablás, fosztogatás.”
    Eddig is morfondíroztam, hogy ettől az illetőtől nem kérnék semmiben előrejelzéseket, de ma, február 17-én, bátran kijelenthetjük, hogy ezt a Hal Turner nevű illetőt nyugodtan megbüntethetnék!

    A 338. § a közveszéllyel fenyegetésről. (“Aki a köznyugalom megzavarására alkalmas olyan valótlan tényt állít, híresztel, vagy azt a látszatot kelti, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”) Súlyosabb esetben öt év.”

  85. 101 – Mackómuki:
    Az a probléma, hogy nem tudjátok helyesen értékelni a mondatokat. Itt arrtól van szó, hogy létezik egy modell, amit lefuttatva kijön egy eredmény. Az eredmény annyira érdekes, hogy érdemes megosztani. Ha február 17.-én bejön az előrejelzés, akkor érdemes felkészülni arra, amit a modell április 30-ra jósol. Ha nem jön be, akkora modellt ki kell dobni. Senkinek se kell 5 évet ülni.

  86. 101 Mackómuki

    Igaza van 102 Tibor bá’-nak. „…nem tudjátok helyesen értékelni a mondatokat.”
    És tyúkeszetek van, és nem figyeltek.

    12-ben mutattam egy linket. Itt modellezték a vírus terjedését egy képlettel, ezzel:
    https://cdn.portfolio.hu/articles/images-o/k/o/r/koronatrend-347933.png
    (Köszönöm Portfolio!)

    A képlet az akkori publikált adatokra épült.
    Vitatod azoknak az adatoknak a helyességét?
    A képlet jól illeszkedik az akkori adatokhoz.
    Vitatod a képlet helyességét?
    Nem?

    Akkor így a képlet előrejelzése szerint a megbetegedések száma:
    2020-02-17 109330
    Ez nem egyezik a publikált adattal, 70552.
    Hol a hiba? Van egyáltalán valami hiba?
    Valaki hazudik talán?

  87. 101. Mackómuki

    Én nem lennék ilyen bátor, mivel ami infóm van Kínából, az nem éppen optimizmusra okot adó. Te talán több infóval rendelkezel és ki mered jelenteni, hogy Kína gazdaságával minden rendben, az adatok mindenben helyesek, semmit nem hallgatnak el a világ elől?

    Elsőre én is meredeknek gondoltam a modellt, de ma már óvatosabban fogalmaznék.
    Egy modellt nem egy nappal az első komolyabb jóslata után kell eldobni, mivel a nyilvánosságra kerülése hatással lehet a lefutására is (rád is hatott és te is feedbackeltél rá, valószínűleg döntéseket is hoztál miatta, más is így tett, komolyabb helyeken lévő emberek), valamint bizonyos paraméterek lehet, hogy csak az időben nyújtják ki a folyamatot, de alapjaban véve nem tévesek. Egy nappal utána miért vagy ilyen bátor? Zabszem effekt?

    103. n/a

    Több kutató szerint a hivatalos adatok csak a jéghegy csúcsát, a valóság 5-10%-át mutatják, akkor viszont a képlet igencsak optimistának számít. Ha csak magában a lappangási idő megnyúlását nézzük (5-14 napról 24 napra), abból sok minden következik. Pl. hogy a Kínában a két hét után tünetmentesek ha elkezdtek dolgozni, akkor a java még csak most jön. Itthon is két hét karantén után engedték el a tünetmenteseket. Mi van ha további 5 nap után pozitívak lesznek ők is és felszállnak a metróra vagy bemennek egy zsúfolt irodába? Ez önmagában azt jelenti, hogy az első komolyabb hullám, ami az egészségügyet térdre kényszeríti csak időben később érkezik, nem azt, hogy mindenki megnyugodhat.

  88. Persze csúszik a dolog a határok lezárásával. De a vírusban iszonyatos fertőző potenciál van. Minden csak idő kérdése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük