(951) Az IMF aggódása a médiát nem érdekli

Tibor bá’ online

 

Úgy tudjuk, hogy az IMF-et vagy szeretni, vagy utálni kell, attól függően, hogy hol helyezkedünk el a politikai palettán. Az ok egyszerű, az IMF testesíti meg a minket kiszipolyozó karvaly tőkét, és a kamatos kamattal a halálba kerget. Ezzel most nem fogok vitába szállni, viszont bemutatom az IMF-nek egy, ez idáig ismeretlen oldalát.

Úgy tűnik, hogy az IMF hátat fordított az erőforrásokat kitermelő oligarcháknak, nem hajlandó beállni a globális felmelegedést tagadók táborába, ehelyett válogatás nélküli szavakkal bejelentette, hogy 2060-ra a Föld megfő saját levében, ha az emberiség folytatja a CO2 fékezhetetlen kibocsátását.

De nem ez az igazi hír – mit rögtön részletezni fogok – hanem az a tény, hogy a média, amely még azt is azonnal megírja, ha az IMF-ben valaki elfingja magát, ez alkalommal hallgat mint a sír. Pedig néhány republikánus politikuson kívül, akik úgy tudják, hogy isten 6000 évvel ezelőtt teremtette a világot, és a férfiaknak azért van egy bordával kevesebb, mint a nőknek, mert Isten kivette és abból alkotta meg a nőt, valamint az Exxon Mobil által, jó pénzért megvett tudósokon kívül ma már mindenki tudja, hogy a globális felmelegedés egyre rosszabb, gyorsabban érkezik, mint azt korábban jelezték, és néhány évtizeden belül valódi katasztrófává növi ki magát.

Tehát az IMF néhány napja közre adott egy tanulmányt (major study), amiben egy kataklizmát jósol, amennyiben az előre jelzett 4 °C melegedés bekövetkezik. Ebből az adódna, hogy a 4 fokos felmelegedést mindenképpen meg kellene akadályozni. A  helyzet pontos IMF-es megfogalmazása a következő:

A 4 fokos felmelegedés páratlan méretű hőhullámokat, szárazságot, hatalmas áradásokat fog okozni Földünk különböző területein, aminek igen komoly kihatása lesz a gazdaságra. Ez azonban ma még elkerülhető. A melegedésnek nem kell átlépni a 2 fokos határt.

Az IMF összefoglalóból az is kiderül, hogy a helyzet  súlyos.

–         A legfontosabb üvegházhatású gáz (CO2) koncentrációja folyamatosan növekszik az ipari forradalom előtti kb. 278 ppm-ről (rész per millió) 391 ppm-re (2012. szeptember), jelenleg évi 1,8 ppm növekedéssel.

–         A jelenlegi CO2 koncentráció meghaladja a paleoklimatikus értéke, vagyis ma magasabb, mint bármikor az elmúlt 15 millió évben.

–         Jelenleg a CO2 kibocsátás 35.000 millió tonna/év, és ha e téren nem történik semmi változtatás, akkor 2020-re el fogja érni az évi 41.000 millió tonnát.

–         A globális átlaghőmérséklet folyamatosan növekszik. jelenleg 0,8 °C értékkel haladja meg az ipari forradalom előtti szintet.

–         Amennyiben a CO2 kibocsátást jelentősen nem fogják vissza, a 4 fokos felmelegedés 50 éven belül bekövetkezik. Az óceánok felszíni vizei túl savassá válnak a planktonok fenntartásához, ami az óceáni élelmiszerlánc első foka. A szárazságok, a folyók beszáradása a szubtrópusi területeket alkalmatlanná teszi a tömeges gabona termesztésre, ami éhínségeket fog eredményezni. Viharok, áradások soha nem látott mértéke és járványok terjedése foga ellehetetleníteni az emberi életet. 

Végül a jelentés leszögezi: Semmi biztosíték nincs arra, hogy a 4 fokkal melegebb Földhöz alkalmazkodni tudnánk. Ilyen fokú felmelegedés mellett az emberi közösségek felbomolhatnak, jelentős tömegvándorlás léphet fel.  Vélhetően leginkább  a szegények szenvednének. A 4 fokos felmelegedést az emberiség egyszerűen nem engedheti meg magának. Azonnal nemzetközi összefogásnak kellene megszületni, ami ezt a veszélyt elháríthatná.

Az eddigiek számunkra sok újdonsággal nem szolgáltak, ami meglepő az, hogy a média továbbra is kiemeli a klíma szkeptikusokat, meghajol a „másik oldal” előtt, azon ritka esetek alkalmából, amikor egyáltalán foglalkozik a témával. A jelentés megjelenése után a „USA Today”  röviden beszámolt róla, de idézték a Cato Institute, valamint a szélsőjobbos Heritage Foundation „szakembereit”. E két szervezetről tudni kell, hogy az olajipar komoly támogatását élvezik. Mindezt a pártatlanság nevében, miközben világos, ha a széles tömegek nincsenek helyesen tájékoztatva, a szükséges teendőket az országok vezetői sose fogják meglépni.      

_____________________________________________________________
_____________________________________________________________
_____________________________________________________________

51 gondolat erről: „(951) Az IMF aggódása a médiát nem érdekli

 1. Ausztraliaban megtettek (Carbon Tax), es ezert is fognak veszteni a kovetkezo valasztasokon. Sajnos ez van.

 2. Az a szörnyű, hogy igazából senki nem tudja a biztos receptjét, hogyan lehetne a jelenlegi helyzetből kivergődni. Sőt, hogy egyáltalán létezhet-e elvileg is ilyen megoldás.
  Ötletek persze vannak, de nagyon nehéz, vagy éppen lehetetlen megállapítani, hogy ezek a valóságban működnének-e, vagy egyszerűen utópiák, amelyek megvalósításuk kísérlete esetén még nagyobb bajt okoznának, és csak siettetnék a katasztrófát.
  Gyakran gondolom úgy, hogy a világ nagy agytrösztjei és mozgatói ezzel pontosan tisztában vannak, de kínjukban csak tekeregnek, látják az elkerülhetetlen véget, de ugyanakkor visszarettennek minden kísérlettől, amely kiszámíthatatlan módon esetleg még siettetné is a végkifejletet, másrészt azt is kockáztatná, hogy a kialakuló új struktúrában elveszítenék kiváltságos helyzetüket.
  Habár a múltkor belinkelt brüsszeli sajtótájékoztatóban az előadó úgy fogalmazott, hogy a háttérhatalom most tudatosan bontogatja a világ ipari kapacitását, hogy ily módon omlassza össze azt a struktúrát, amelyet korábban éppen ő hozott létre a maga hasznára, de most már látva, hogy a folyamat az ő életterét és életminőségét is veszélyezteti, meg akar szabadulni a most már feleslegesnek ítélt népességtől.
  A szörnyű az, hogy logikusan nézve a helyzetet, még igazuk is van, leszámítva azt, hogy nem most kellett volna felébredni, hanem már korábban megakadályozni, hogy idáig jussunk. De ha úgy nézzük a helyzet adott, a múlton való moralizálás ezt nem oldja meg, akkor pedig jó esély van rá, hogy a dolgok ilyen fordulatot vesznek.
  Ilyen szemüvegen át nézve az IMF manapság gyakran kritizált politikája, miszerint csökkentsd a költségvetési hiányt, persze végrehajtás esetén megkapod azt a kritikát is, hogy „de ne úgy, hogy ez a GDP rovására menjen”, ami persze többnyire fából vaskarika – pontosan ezt fogja eredményezni.
  A dolgok negatív spirálba kerülnek, persze a gyenge gazdaságok először, és a jóléti állam fokról-fokra leépül. Ennek a folyamatnak a végeredménye beláthatatlan, illetve sejthető, hogy akár a teljes összeomlásig fokozódhat.
  Lehet, hogy ez a forgatókönyv első fejezete?

 3. Most nem tudom hogy mitől olyan nagy durranás, ha az IMF pénzt akar csinálni a felmelegedésből … is.

  De szerintem nem kell komolyanvenni, csak beszállt ebbe a katyvaszba is.

  Az IMF azt is kiszámította, hogy minden 1% hitelcsökkenés 1.7% gazdaságzsugorodással jár. De odáig nem jutott, hogy lemondjon a törlesztésekről meg a hitelcélok kikényszerítéséről.

  Szrintem az, hogy beszállt a klímavitába, egyszerű PR fogás.

 4. Köszi Tibor bá’

  Nem volnál nem tudnám, hogy már az IMF is… Utálom őket, hogy miért az hosszú, de most törlesztettek valamit. Igaz ugyan, hogy tanulmányt készíttetni a legkevesebb és az eredménye is annyi lesz.

  Viszont abból az IMF is bőven kivette a részét, hogy idáig eljutott az emberiség abban a bizonyos CO2 kibocsátásban. Még jó, hogy legalább egy nyűves tanulmánnyal nyugtatgatják a lelkiismeretüket.

  Neked pedig köszönöm Tibor bá’, hogy már több agyonhallgatott fontos információt tudhattam meg itt. Számítok rád a továbbiakban is.

 5. 6:
  A tanulmányt valójában a Világbank tette közzé, de azt az emberek nem ismerik annyira (sok különbség nincs). Az IMF viszont élénken él a magyarok emlékezetében. A hír lényegén nem változtat.

 6. „Úgy tűnik, hogy az IMF hátat fordított az erőforrásokat kitermelő oligarcháknak, ”

  Vagy csak egyszerűen arról van szó, meggyőzni az IMF szkeptikusokat, hogy ők jófiúk, s közben előkészítik a terepet egy új adó, az ún. globális CO adó bevezetésére, amit már elég régóta rebesgetnek!
  Nem hiszem, hogy egy FŐESZKÖZ ilyen látványosan maga ellen fordul.
  Van itt valami hátsó szándék.
  Valahogy kilóg a lóláb! 🙂

 7. Ha a mi életünkben bekövetkezik mindez, akkor a vallási ideológiák fel fognak lángolni…kb. ennyi lesz a társadalmi hatása az élhetetlen életnek. Különben a verkli megy tovább, minden szinten.

 8. Én nem látok itt semmi ellentmondást. A Világbank és az IMF a jövőben bevezetendő, globális totális diktatúra fő előkészítői közé tartoznak. A klímaválság ugyanezt a diktatúrát legitimálja az emberiség szemében. Semmi furcsa nincs abban, hogy egy szervezet népszerűsíti azt az eszmét, ami a vezetőinek a hatalmát igazolja.

 9. „A 4 fokos felmelegedést az emberiség egyszerűen nem engedheti meg magának. Azonnal nemzetközi összefogásnak kellene megszületni, ami ezt a veszélyt elháríthatná.”

  És mi lenne az az összefogás?Azonnal beszüntetni a szén bányászatot,az olaj kitermelést ,a szén tüzelést,és a többi..Akkor abban a pillanatban kataklizma következne az össz emberiségre,még várni sem kellene pár évet..És hogyan tovább?..
  Mert idáig még mindenki eljutott hogy ez így nem jó.. 😮
  De még Kína meg India be sem indította magát igazából a fejlődésben..Még akkor mi lenne ..
  6!
  „Viszont abból az IMF is bőven kivette a részét, hogy idáig eljutott az emberiség abban a bizonyos CO2 kibocsátásban. Még jó, hogy legalább egy nyűves tanulmánnyal nyugtatgatják a lelkiismeretüket.”
  Ja..Pontosan..

 10. -Tiborbá:)-” miközben világos, ha a széles tömegek nincsenek helyesen tájékoztatva, a szükséges teendőket az országok vezetői sose fogják meglépni.”

  Egy arctalan szervezet azt mond amit akar,s egy véleményt formáló ember döntéshozatali, és végrehajtási erő híján,úgyszintén azt mond, amit akar (vagy amiért megfizetik),s egy politikai elit,akin a nemzetközi tőke uralkodik,s nem a saját választói, nem azt teszi amit kell,ill.amire jogosítványt kapott.
  Akkor kinek higgyünk?
  A tény az,hogy csak hozott anyagból dolgozhatunk,s az anyagokat a fenti szereplők szerkesztik.
  Ezen a ponton pedig,hogy kinek a szavára adunk,egyszerűen csak hitkérdés.

 11. 2!
  Igen hubab,és közben még ezek a dolgok mennek lefelé a leejtőn amit írsz,addig közben a másik oldalon kellene valamit kialakítani,építeni..Hogy úgy egyszerre menjenek végbe..
  Mindenképpen az emberi életek átalakítása,és az élettér átalakításával lehetségesek a megoldások valamilyen szinten..Mindenképpen a helyi termelésben,a helyi kis gazdaságokban ,helyi kis ipar,látok valami féle alternatívát,és helyben dolgozást.Nem utazgatni az embereknek állandóan..Nem ingánzni mindenért,akár munkáról,akár vásárlásról van szó..De most ezeket a dolgokat inkább megölik mint segítik..Pedig ezt az oldalt kellene építeni..Az erőforrás felhasználás csökkentése miatt..Mert már időnk sem lenne átállni hirtelen valami másra egyenlőre..
  Ezt nem írta az IMF?

 12. Ahogy értelmezem, az IMF nem mond semmit.

  Pl:”Semmi biztosíték nincs arra, hogy a 4 fokkal melegebb Földhöz alkalmazkodni tudnánk.”
  Másra sincs, a jövőbeni (mindenféle)dolgok bizonytalanok. Ez semmi.

  12-Csőrmi
  „Ezen a ponton pedig,hogy kinek a szavára adunk,egyszerűen csak hitkérdés.”
  De viszont bízhatunk magunkban, mert magunkat (talán) nem csapjuk be.
  Figyeljük az eseményeket és értékeljük magunk.
  Az átlaghőmérséklet nő, egyre kevesebb az élelmiszer, olvad a saki jég, stb.
  http://www.origo.hu/idojaras/20121123-megfonek-dedunokaink-mi-a-tetje-az-ensz-klimakonferencianak-dohaban-globalis.html
  http://idokjelei.hu/2012/11/apado-keszletek-az-amerikai-elelmiszerbankokban-rossz-elojelek-2013-ra/
  http://www.ijis.iarc.uaf.edu/en/home/seaice_extent.htm
  Mire lehet ebből következtetni? Mit tehetünk?
  Mindenki próbálja megválaszolni (akár csak magának).

 13. melike

  Már készülnek a megoldással. Olvasgass Agenda 21-et. Az ENSZ programja a fenntartható fejlődésról, már rengeteg helyi rendelet van kidolgozás alatt. Magyarországon pl. Miskolc és Tatabánya is helyi szervezettel a tagja, feltételezhetően ott kezdik majd.
  http://iclei.org/index.php?id=11454
  http://www.un.org/esa/dsd/agenda21/res_agenda21_00.shtml

  Ez persze nem egy napos dolog, hanem évtizedek alatt valósítják meg, a lényege, hogy az embereket beterelik a városokba. Mindet.
  Háromféle terület lesz, mezőgazdasági, városi és „open space”, azaz természetvédelmi terület. Korlátozott lesz a „hozzáférés” a „rural area”-hoz, tehát nem lesznek itt kirándulgatások a természetben. Mindenki kis blokk házakban fog élni és csak a munkahely és a lakás között mozoghat engedély nélkül. (nem véletlenül Kaliforniában az építésügyi szabályzatot modósították, hogy a legkisebb lakás 22m2 területű lehessen, eddig sokkal nagyobb volt a minimum).
  A „private property”-t megszüntetik, minden terület állami lesz és a felhasználását előre megtervezik, melyiket mire használják fel, mit termelnek, stb… érdemes megnézni az ezzel kapcsolatos filmeket is, ez nem vicc, véresen komoly.

  Tehát az felejtős, hogy majd mindenki maga termelget otthon, meg ilyesmi, ezt már nem bízzák az emberekre, az amcsiknál is már tilos az előkertben bármit termelni, sokakat büntetnek miatta, eladni meg azonnal börtön. Új-Zélandon is most hoztak rendeletet, hogy a házi termelés veszélyes, mert nem bevizsgált, ha a szomszédnak adsz, már az is bűncselekmény…
  Nem lesz itt önellátás, hát azon egy vasat nem tudnak keresni, nem azért számolták fel a paraszti társadalmakat, hogy most újra bevezessék…

 14. 15!
  http://www.youtube.com/watch?v=aIJSrNh4MlU

  😮 Akkor jó felé gondolkoztam én,csak azért azt nem gondoltam hogy ezt ennyire drasztikusan akarják csinálni,bár ha magán az emberen múlik,akkor önszántából nem megy sehova,nem csinál semmit még rá nem kényszerítik..
  Szóval ez az új világrend..

 15. 16. Melike

  „bár ha magán az emberen múlik,akkor önszántából nem megy sehova,nem csinál semmit még rá nem kényszerítik..”

  Ez demagógia. Az ember élni akar.
  A legutóbbi időkig ha az embernek volt egy talpalattnyi földje, azt megművelte… Még a szocializmusban is „kiszökött” a hobbykertjébe, mert hiányzott neki, és akkor még szó sem volt megélhetésről. Ne felejtsd el, hogy a mai városlakók túlnyomó többségét erőszakkal üldözték el a földjeikről.
  Ha ma ingyen osztogatnának földet meg az első adag vetőmagot, hamar visszaköltöznének falura, de a „nagyok” más jövőben gondolkodnak.

  Szerintem a döntéshozók azért nem csinálnak semmit se a klímával de a gazdasággal, mert a georgiai tanukövek ajánlásait követik: 500 millió bőven elég.

  És úgy tűnik, aklímával be lehet vezetni a statáriumot, és az IMF is beállt a sorba akik majd kikényszerítik a szükséges állami döntéseket pénzügyi eszközökkel.

 16. Ez az IMF-es vélemény most olyan hiteles, mint amikor a háromgyerekes Bill Gates a túlnépesedés problémájáról beszél. Röhej. Ha már az IMF és a világbank is beszél a CO2 problémáról, akkor az már biztos, hogy hazugság.
  Egyébként Tibor bá’ ilyenkor nem értem, hogy miért itéled el a Matolcsy féle csomagokat, hisz azok láthatóan visszafogják az emberek fogyasztását, és ezáltal a CO2 kibocsátást.
  Éljen Matolcsy, a környezetvédő! 😀
  Az a baj, hogy az emberek továbbra sem hajlandóak a környezetszennyezés problémájának (figyelem, nem CO2 hülyeségről beszéltem!) okozóiként tekinteni magukra.
  Egyéni felelősségvállalás ohne, hibáztassunk csak mindenkit saját magunkon kívül!
  Vicc ez az egész téma, bár kétségtelen, hogy rossz vicc…

 17. 11 melike
  „Azonnal
  nemzetközi összefogásnak kellene
  megszületni, ami ezt a veszélyt
  elháríthatná.”

  Az összefogás levezénylője meg lehetne az usrael-imf páros?

 18. 18!
  Ha már CO2 föld alatti tárolókat akarnak létesíteni,akkor nem biztos hogy „CO2 hülyeség”..
  20!
  Ebben a filmben csak azt hiányoltam,hogy nem tesz különbséget természetes CO2 kibocsátás,és mesterséges CO2 kibocsátás között..Mert van ugye egy kis különbség..
  😮

 19. 21 Melike

  „Ebben a filmben csak azt hiányoltam,hogy nem tesz különbséget természetes CO2 kibocsátás,és mesterséges CO2 kibocsátás között”

  Nem nézted elég figyelmesen ! Engem éppen ez akasztott meg leginkább. Azt mondja valahol középtájon, hogy az emberi CO2 kibocsátás jelenleg sem több az kibocsátás egy százalékánál. Ha hozzáveszem a naptevékenység hatásáról (műszaki fejjel) igencsak hihető gondolatokat, akkor lehet klíma-szkeptikussá válok, ha gyorsan meg nem győztök az látottak ellenkezőjéről.

 20. 22:
  Győzzön meg a halál. 😀
  Nekem tök mindegy, hogy mit fogadsz el.

 21. 18 Inaklesh

  „Ha már az IMF és a világbank is beszél a CO2 problémáról, akkor az már biztos, hogy hazugság.”

  Nem biztos.
  Ami biztos az az, hogy hasznot akarnak húzni belőle.
  Valahogy úgy, hogy vagy megdöglünk, vagy elfogadjuk az IMF/Bilderberg/satöbbi válságkezelési módszereit.

  Sajnos az ő hozzáálásuk az hogy nagyjából 6 milliáddal van több ember a Földön mint kellene…
  500 millióval szépen el lehetne pöfögtetni a maradék fosszilis üzemenyagot még pár száz évig, különösen, ha az 500 millióból 490 millió az rabszolga…

 22. 20. Huhh… 20 percig tudtam nézni… Akkor jutott el odáig, hogy a magas légkörben melegnek kell lennie… 😛 Dobálóztak a számokkal, de vajon ezeknek bárki utánanézett…
  A végén eljutnak oda, hogy igazából az ufók csinálják a globális nem felmelegedést és viharok is csak azért vannak, hogy álcázzák az űrhajóik leszállásait a hurrikánok szemében… 😛 Na azt nem vártam meg… 😛

 23. 18-20.
  Erős idegzetűeknek,
  a CO2-ről másként:

 24. Hosszutávon egyértelmü, hogy a hitelezők érdekében áll a hitelesek életben tartása. Lehet hogy pont a mérhetetlen kapzsiság menti meg az emberiséget?:-) Minden esetre valóban jó lenne végre összeszednünk magunkat és legalább ebben az egy dologban egyetértenünk.

 25. 25.
  „Dobálóztak a számokkal, de vajon ezeknek bárki utánanézett…”
  Fogadni merek, hogy ez a logikus kérdés fel sem merül benned, amikor a másik oldal áll elő a saját számaival.
  Érdekes, hogy a CO2, mint a légkörben igen kis százalékban jelen lévő gáz mennyiségének kismértékű növekedésében mindenki a kataklizmát látja, miközben az emberek 99%-át baromira nem érdekli, ha fehér kondenzcsíknak nevezett akármik százai sraffozzák be az eget, és fátyolszerű réteget létrehozva eltakarják előlünk a napot.
  Hát igen, az egyikről beszél a fősodratú média, a másikról nem. Az egyik megjelenik tudományos folyóiratokban, a másiknak még a létezéséről sem vesznek tudomást.

 26. Épp tegnap volt egy ismeretterjesztő csatornán szó, Abu Dabi mellett jelenleg is épülő öko városról. A föld alatti alagútrendszerben elektomos számitógép vezérelt kisautók viszik az utasokat egyik helyről a másikra. A felszinen nincsen gépjárműforgalom, minden természetes anyagokból készül, és az energiát csak a nap és a szél segitségével nyerik. Jelenleg már az előállított energiafölösleget Abu Dabi-ba is felhasználják. Érdekes hogy a vezető hírekben csak a világ legmagasabb felhőkarcolóiról vagy a pálma szigetekről tudnak beszélni ami eme kőolajban gazdag arab államra szintén jellemző.

 27. 20:
  Kábé 6 hónaponként valaki mindig belinkeli ezt az oltári nagy faszságot. Én meg hagyom. Úgy tűnik egyesek ki vannak hegyezve a szenzációs „leleplezésekre”. Ez csak egy propaganda film, hogy a Big Oil, a Big Coal profitja biztosítva legyen addig, amíg ki nem halunk. Nyugodj meg kedves ciki, te is meg fogsz dögleni az utódaiddal együtt, és majd azt csinálod, mint azok, akik a Fideszre szavaztak, hogy letagadják, ők el se mentek szavazni.

 28. Nem veszitek észre a kis agyatokkal hogy ez a film össze van vágva,össze vissza villogtatnak benne mindent,hogy az emberi agyadat össze zavarják..Mire végig nézed azt sem tudod fiú vagy-e vagy lány..Csak kapdosod a fejed hogy mi van..ott vannak felsorolva a doktor processzorok nevei neked,hogy csak gyorsan fogadd el amit mondanak neked egy mondatban..Az emberi pszichológiára épül az egész..

  Az ember által termelt CO2 kb.felét tudja csak a természet elnyelni.A másik fele,vagy ki tudja mennyi odakint karimbókázik a helyét nem találva..
  22!
  Pontosan miről is kellene Téged meggyőzni Technomuzsik?

 29. 29-Dan
  Csak a véleményem:
  Ez is csak hülyítés mint az a „Agenda 21”
  „A felszinen nincsen gépjárműforgalom, minden természetes anyagokból készül, és az energiát csak a nap és a szél segitségével nyerik.”
  Ezt a temészetes anyagot fűnek, fának nevezik, és úgy nyerik ki belőle az energiát, hogy megetetik állatokkal, vagy pl. eltüzelik.
  Kecske/birkapásztorok laknak ott. 🙂

 30. 29!
  „és az energiát csak a nap és a szél segitségével nyerik”
  És azt a holmit amivel a nap és a szél segítségével energiát nyernek,azt hogyan készítik?A nap és a szél segítségével?.. 😮
  20!
  Hülyül az emberiség.. 🙂

 31. 22: A CO2 koncentrációja a légkörben többmillió éves visszatekintésben is kiugróan magas, és párszáz éve még ennek a közelében se volt. Vagy a természet akar belefojtani minket a CO2-be, vagy mi szartuk vele teli a légkört… Egyik se túl jó helyzet.

  egyébként ez volt már?
  https://www.youtube.com/watch?v=YtJzn8A725w
  A fehér a CO2 kibocsátás. Látszik, hogy egy vulkánkitörés (a második perc elején) baromi sokat kibocsát, de rövid ideig tart, miközben az iparosodott területek, pl Kína folyamatosan „füstölög” és nem is kicsit…

 32. 20. Tibor bá’!
  Mint írtam, nem tudom eldönteni melyik a nagyobb faszság.
  De! Mért pont a CO2 lett a mumus, mikor az ipari termelés (80%-ban csak szemét gyártás) ontja magából az egyéb szennyező anyagot, mocskot? Holott a CO2 az élővilág egyik alkotóeleme.
  Miért nem a kéndioxid, a nitrogénoxid, a megsemmisíthetetlen műanyagok, kiemelve ezen körből a CSOMAGOLÓ anyagokat, amiből ezer négyzetkilométeres „szigetek úszkálnak már az óceánokon és sorolhatnám napestig az egyéb mocskokat, amit az ember, ipar, kiokád magából.

  „Big Oil, a Big Coal profitja biztosítva legyen addig, amíg ki nem halunk. „
  Őket érdekli a legkevésbé, ha megadóztatják a CO2-őt, csak röhögnek a markukba, mivel MI fizetjük meg ennek az árát is és nem ők! Sőt, ezzel a mizériával az nyersolaj árát fölhajtva, még nagyobb nyereséget tehetnek zsebre.
  Csak végig kell nézni, amíg a kőolajból energia lesz, milyen káros anyagok tömkelege szabadul fel, ebből a CO2 még a leg „környezetbarátabb”.

  31. Melike00!
  „Pontosan miről is kellene Téged meggyőzni Technomuzsik? „
  Pontosan arról, miért pont a CO2, miért nem a többi mocsok, ami sokkal nagyobb mértékben ömlik a nyakunkba folyamatosan és sokkal károsabb az élővilágra!

  34. Avatar!
  „pl Kína folyamatosan “füstölög” és nem is kicsit… „
  És ebben a nemkicsi füstben a CO2 a legkárosabb anyag? (!)

  A legnagyobb gond az egésszel, hogy eltereli a figyelmet és nem kevés hátsó szándékkal!

 33. 35!
  Azért drága ciki mert a kéndioxidot meg a nitrogénoxidot a csapadék kimossa..A levegőben 1-5 nap tartózkodnak.A széndioxidot pedig a felszíni vizek,lápok,növények asszimilálják,már amit tudnak..Az 100 évig is a levegőben marad..
  A szennyezések legnagyobb része csak meghatározott ideig marad a levegőben. A szén és nitrogén- monoxid órák alatt tovább oxidálódik, a szénhidrogének (a metán kivételével)napok alatt bomlanak le..

 34. 36. Melike!
  „Környezeti hatások:
  A nitrogén-oxidok fontos szerepet játszanak az un. fotokémiai szmog kialakulásában, meghatározó szerepük van a savas ülepedés, vagy közismertebb nevén a savas esők kialakulásában, és károsítják az emberi egészséget is.

  Egészségre gyakorolt hatás:
  A nitrogén-oxid légzőszervi megbetegedéseket okoz, a légutak nyálkahártyájának és a szem kötőhártyájának gyulladását, a vérerek kitágulását eredményezheti. 200 mg/m3 fölött roncsolja a tüdő szöveteit.
  Nitrogén-dioxid: nagyon reakcióképes, töményen vörösesbarna színű gáz. A levegőnél nehezebb, emberi egészségre ártalmas”

  „Kén-dioxid egészségügyi hatása:
  A kén dioxid légzőszervi megbetegedéseket okozhat, mint amilyen például a hörghurut. Irritálja az orr nyálkahártyáját, a légcsövet, a tüdőt a szemet. Súlyos esetben okozhat asztma-szerű reakciót, reflexes gégegörcsöt és légzésbénulást.

  Egyéb hatások:
  A kén-dioxid vízzel érintkezve kénsavvá alakul, és a savas „esők” kialakulásáért felelős. Ez nagyban kihat az ökoszisztémára, és a jelentős erdőpusztulást eredményezett. A tavak savasodása jelentős halpusztulásokat és több helyütt a puhatestűek szinte teljes pusztulását okozta. A kénsav szerepet játszik az épületek korróziójában, műemlékeket veszélyeztet.

  Kik a legveszélyeztetettebbek?
  A legveszélyeztetettebbek a gyermekek, az asztmában, és a valamilyen egyéb légúti megbetegedésben szenvedő gyermekek és felnőttek.”

 35. Nem hiszem,hogy le kellene állnom vitázni melike és RJ. Minden esetre én biztosan nem tartozom a hülyülő emberek népes táborába. Kérlek titeket arra hogy először nézzetek utána bizonyos dolgoknak és frissitsétek a műszaki tudásotokat. RJ pedig nézze meg a google earth nevü program segitségével hol is van Abu Dabi, mielőtt kecskepásztorokat emleget.

 36. 31 Melike

  „Pontosan miről is kellene Téged meggyőzni Technomuzsik?”

  Egyszerű! Nem kétlem, hogy a felmelegedés létező probléma, és komolyan veszélyezteti a közeljövőnket. De… a filmben látottakból nekem a nap mint a létünket tápláló „energiakályha”, sokkal komolyabb hatású tényezőnek tűnik, mint a CO2 ami egy természetes anyaga a földi klímának. Én hajlamos vagyok elhinni, (ha az emberi CO kibocsátás valóban csak 1% körüli) hogy a napfolttevékenység és az ennek következtében megnövekvő természetes kibocsátás (permafrost területek olvadása), valóban nagyobb probléma. Az én klímaszkepticizmusom nem azt mondja, hogy nincs gond, hanem azt, hogy a karbonkredit rendszer nem old meg semmit. Kezdjünk ásni ! Két -három méter mélyen a házadban még száz év múlva sem lesz 20 foknál több. Nem hülyék ezek a kecskepásztorok ! 🙂

 37. 35:
  Én szívesen ismeret terjesztek, de van ennek egy előfeltétele: az alanynak (például neked) rendelkeznie kell egy minimális ismeretanyaggal. „Mért pont a CO2 lett a mumus?” Azért mert ez rendelkezik hősugárzás visszatartó tulajdonsággal. magyarul lassítja a Föld hűlését. A Naptól érkező hő egyre kisebb részét sugározza vissza a Föld a világűr felé a CO2 növekvő jelenléte miatt.

  37:
  Imádom, a mikor valahonnan, valamit bemásoltok ide és persze nem tudjátok, hogy mit. Ha az eredeti szöveg hülyeség, akkor marad a hülyeség. Ez például: „A kén-dioxid vízzel érintkezve kénsavvá alakul, és a savas „esők” kialakulásáért felelős.” egyszerűen nem igaz. Ha H2O és az SO2 „érintkezik” egymással akkor H2SO3 keletkezik, ami nem kénsav, hanem kénessav.

 38. 41. Technomuzsik!
  Kiegészítve még gondolatmeneted, annak a 2500 tudósnak, nem kételkedve tudásukban, aki ma ezen a projekten dolgozik, nem az okok feltárásával, megszüntetésével, kellene kezdeni? Mint oly sokszor, legtöbbször, a következmények barkácsolásával kezdik. Hogyan lehet föld alá, tengerfenékre, stb. juttatni a fölösleges CO2-őt. Nem egyszerűbb lenne kis sem bocsájtani? Nem beszélve arról, hogy még nem láttunk számításokat, mennyi energia kell a széndioxid kivonásához a levegőből. Az erre felhasznált energia nem juttat-e ki a légtérbe több CO2-őt, mint amennyit kivon a levegőből.
  De szerintem nem is ez a lényeg ebben a projektben, hanem az ehhez szükséges újabb adó, így a szegény még szegényebb lesz és a kör bezárul.
  A cél az 500 millió ideális földi létszám!

 39. 42.
  „egymással akkor H2SO3 keletkezik, ami nem kénsav, hanem kénessav.”
  Így igaz, én is észrevettem csak elfelejtettem javítani.
  Bocsi! 🙂
  De a tényeken nem sokat változtat.

 40. 41-Technomuzsik

  „Én hajlamos vagyok elhinni, …”
  Mindenkinek hiszel, nekem is? 🙂 Meséljek?

 41. 45 RJ

  „Mindenkinek hiszel, nekem is? 🙂 Meséljek?”

  Nem így ! Hanem így : Hajlandó vagyok minden véleményt meghallgatni. Mesélj ! 🙂 Nem hiszem, hogy tudnál nekem másfél órán keresztül hazudni. Ennyi idő alatt az ember óhatatlanul is igazat mond időnként. Ezeket a részeket kell megtalálni ezekben a videókban. Egyik „oldal” sincs a teljes tudás birtokában. Ki kell mazsolázni a kettőből egy harmadikat, ami még biztosan nem az igazság, de lehet közelebb van hozzá.

 42. Uraim! Süllyed a színvonal! Jó lenne, ha az adna „ötleteket”, aki ért is egy kicsit hozzá. Ez a levegőbe lövöldözés némileg irritáló.

 43. 15:
  Ezt a témát, „hogy nem lehet otthon termelni”, legalább 1 évvel ezelőtt kitárgyaltuk !
  Az egyik „ősöreg” hozzászólónk, Horváth Csongor kezdte el a mozgolódást Tatabányán.
  Itthon a Kárpát-Hazában egyáltalán nem úgy néz ki, hogy vissza akarnák szorítani a maguk lábán megállókat ! A vissza nem térítendő fiatal gazdatámogatások, pont ezt a célt szolgálják, hogy minél több embernek adjon az állam hálót és nem halat !
  28:
  a repülőgépek kondenzcsíkjai csak most kezdenek feltűnni a lakosság bűnbakot kereső részében…eddig mit néztek ezek az emberek ?
  35:
  azért a CO2 a bűnös, mert mindenféle anyag és energia előállítása során ebből keletkezik a legtöbb és talán sose bomlik le. Ja meg a jól tartja a hőt is.
  37:
  ahhoz, hogy pl. a neten keresztül értekezzünk, tényleg muszáj tonnaszámra melléktermékeket is előállítani. Az evolúció itt is működik: több betegség, több méreg.
  41:
  már hogyne volna probléma a CO2 mennyiségével ! A sarki jégminták-hoz viszonyítják a jelenlegi már vissza nem fordítható állapotot. Ez a játék csak egyesélyes.
  43:
  ott a pont, az ideális lenne az 500 millió fő. Nem kell ehhez összeesküvés, meg kőtábla, egyszerűen belátható, hogy a Húsvét-szigeteki állapotban vagyunk. Nem létezik fenntartható fejlődés, inkább csak fenntartható vegetálás lehet a megoldás. Ez pedig milliárdok számára az idő előtti végső megoldást jelenti majd.

  Nagyon úgy néz ki, hogy a néhány éven belül bekövetkező élelmiszer/energia áremelkedéseket is a Bilderberger-csoport nyakába fogják várni a világvége szószólók ! Pedig csak szét kellene nézni a szülőföldünkön, nemcsak a munkahely-bolt-otthon közti távolságokon ingázni ! Bemenni az erdőbe, látni azt a töménytelen szemetet, megnézni az élővizeket (hány helyen vannak még rákok !?), több ezer km2 terület le van betonozva (települések), ami alá már sosem fog befolyni az eső, olcsó téli fűtés – kontra iparosított erdőművelés, nagyüzemi ember-és állattartás, fizikai munka hiánya, kimenni a városszéli hulladéklerakóba kirándulni a kiscsaláddal és elgondolkozni a látottakon.
  Valahogy mindig a külső valóságban keressük a hibát, ahelyett, hogy a saját kertjeinket művelnénk !
  Különben a média meg az utolsó pillanatig a hülyeségeket fogja pofázni !

 44. Én nem tudom mit izgultok! Az Origón olvastam, hogy még soha ennyi üvegházhatású gáz nem volt a levegőben, DE…!!! Most már egy csomó KÉJGÁZZAL is sikerült feldúsítanunk az étert!

  Inkább szippantsatok jó nagyokat ebből a csodás anyagból!

 45. 48. János

  „a néhány éven belül bekövetkező élelmiszer/energia áremelkedéseket is a Bilderberger-csoport nyakába fogják várni ”

  Hát kiébe?
  Kik vannak döntéshozói és nem utolsósorban finanszírozói pozícióban?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük