2023-01-29 nap bejegyzései

(4094) Te hogy döntenél?

Tibor bá’ online

 

89. útban a 90. felé

Egy ékszer üzlet előtt a tulajdonos és egy vevő han-gosan veszekszik. A kivonult rendőrség a követke-zőket rögzíti:

1.Vevő: Délelőtt magamhoz vettem 10 millió forintot és lementem az ékszerboltba, hogy a kirakatban lévő 7.6 millió forintos gyémánttal kirakott brosst megvegyem a feleségemnek a 30. házassági évfordulónkra. Az üzletben kértem a tulajdonost, hogy vegye be a brosst a kirakatból. Kértem hozzá egy díszdobozt. Leszámoltam a vételárat és távoztam.A tulaj utánam futott és követelt 7,6 milliót. A blokkot nem vetem magamhoz, nem szokásom.

A rendőrség talált nála 2,4 millió forintot. A nyomozás megállapította, hogy két éve vett egy gépkocsit 8 millióért, amire készpénzzel fizetett.

2.Tulajdonos: Bejött hozzám a vevő, kérte a brosst a kirakatból. Kért hozzá egy díszdobozt. Amíg én a pénztárgéppel voltam elfoglalva, fizetés nélkül távozott a brossal. Be tudom mutatni a blokkot. A pénztárgépben nem volt több mint 7 millió készpénz.

A kérdés az, hogy te melyik fél verzióját hiszed el, és hogyan döntenél?

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________