(1634) Patkányok

Tibor bá’ online

 

~q191Földrajzi adottságaiból kifolyólag (na meg Nelson admirális hozzáértésének köszönhetően). Anglia egyértelműen a tengerek ura lett a Trafalgári csata után, ami azért elég régen volt (210 éve). A hadihajókon kívül Anglia igen komoly kereskedelmi hajó flottával rendelkezett több száz éven keresztül, ezért aztán feltételezhetjük, hogy rengeteg tapasztalattal rendelkeztek. Tőlük tudja a Világ, hogy legelőször a hajón élő patkányok tudják meg, hogy a hajó menthetetlenül elsüllyedőben van. De előbb azt tisztázzuk, hogyan kerülnek a hajókra? Nos, a jobb élet reményében (értsd bőséges élelem felelőtlen felzabálása) a hajókat a dokkokhoz erősítő köteleken másznak fel, majd tűnnek el hajófenékben, ahol derűsen élnek, utódokat nemzenek és kiirthatatlanok. Viszont közelgő vész esetében ők az elsők, akik távoznak a süllyedő hajóról. Hogy honnan szereznek tudomást a hajó süllyedéséről az mind a mai napig titok, de egy biztos, nincs kapitány széles-e világon, aki kiadná a parancsot a hajó elhagyására addig, amíg a patkányok maradnak. Viszont, ahogy a patkányok menekülésbe kezdenek, felesleges minden erőfeszítés a hajó megmentéséért. Itt az idő, hogy mindenki mentse a saját irháját.

Szóval ezek jutottak eszembe, amikor tegnap (kedden) Kovács Kokó, a pihe (lepke, toll, vagy mit tudom én) súlyú (volt) bokszoló nyilvánosan kiakadt, mert „Fidesz közelinek” tartja a média. Ő nem Fideszes – nyilatkozta. Hogy a választási kampány főattrakcióján ott állt Orbán mellett, az még nem teszi őt Fideszessé, se az a 25 millió vissza nem térítendő támogatás, amit érte kapott. Akkor most mi van? Orbán elpancsolta az összes lopott pénzt, kvázi nincs több támogatás, és akkor süllyed az SS FIDESZ anyahajó? És megjelent ez első patkány a fedélzeten?

Frászt az első. A patkányok itt-ott elkezdték kidugdosni a fejeiket. Pokornyi végleg be szeretné magát vackolni a hegyvidékbe, túlélve a Fidesz bukását, ezért beszólt a lopások ellen, amit eufemista módon „urizálásnak” titulált. Persze nem ő volt az egyetlen. Demjánt és Csányit egy picit se izgatta, amikor Orbán lerabolta a magánnyugdíj pénztárak vagyonát. Most persze a takarékszövetkezetek elleni támadás, és az ellopott Questor pénzek bankokkal való megfizettetése után, ők is elégedetlenkednek. Ők se Fideszesek, legfeljebb együtt dőzsöltek Orbánnal a stadion dáridók alatt.

Szóval 5 év uralom után divattá vált beszólni Orbánnak, „nem lesz ez így jó Viktor”. OK, de miért 5 év után, amikor minden gondolkodó ember tisztában volt vele a 2010-es választások előtt is? Szamár kérdés, most döbbentek rá a patkányok, hogy süllyed a hajó.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
__________________________________________

35 gondolat erről: „(1634) Patkányok

  1. Kokó lefeküdt a fideSSnek mint annak idején Chacónnak. 🙂
    Azért mert a patkányok elhagyják a süllyedő hajót még nem válnak emberré.

    2002-ben a leköszönő Fidesz kormánytól „búcsúzóul” 25 millió vissza nem térítendő támogatást kapott Kokó az étterméhez, nyilván ennek semmi közé a pártszimpátiájához. 😮 Ebben a vendéglőben voltak rendszeresen a zártkörű fidesz-bulik. 😉

    Még pár év és senki sem akar majd arra emlékezni, hogy valaha fideszes volt.
    Van is mit szégyelleni rajta.
    Bár menekülnek a patkányok , de itt marad nekünk az Internet bizonyítéknak.
    Erről ne feledkezzenek meg a menekülők!

  2. Aki esetleg lemaradt volna a kiszólás „megmagyarázásáról”…:

  3. Ezek jutottak eszembe ….
    Összemérhetőek e az egyes politikai kurzusok lopásai, korrupciós botrányai ?
    Létezik e ezekről hiteles forrás ? Gyanítom, hogy nem.
    Vajon miért is „esemény” az, ami minden egyes esetben,
    feltartóztathatatlanul, tehát előre láthatóan bekövetkezik ?
    Vajon az, hogy a kapitány és a csókosai dézsmálgatják a hajó rakományát, milyen nagyságrendi relációban van azzal, hogy fő feladatuk a rakomány oroszlánrészének határidőre való célba juttatása, hiszen ezért fizetik őket ?
    Hogyan áll az utóbbi projekt ?
    Vajon hol mikor és ki látott kormányt aki nem volt feszt szidalmazások és jogos kritikák tárgya ?
    Igen, tudom, akad ilyen is, talán 5% – os arányban, egy egy történelmi léptéket tekintve igen rövid periódusban.
    Mi a hajó, kik az utasai
    és mennyi idő alatt süllyed majd el ?
    De jó neked Tibor bá’ ,hogy te mindig határozottan, tiszta kontúrokkal látod a helyzetet.

  4. 3, Gábor, „Összemérhetőek e az egyes politikai kurzusok lopásai”
    Miért kéne méricskélni? Nem szabad lopni, nem szabad kihasználni azt a helyzeti előnyt, amit a kormányzati pozíció jelent. Senkit nem ment az fel, hogy mások is lopnak/loptak.
    Ha te nem adsz számlát, akkor meglopod az államot, közvetve a magyar társadalmat. Felment-e vajon téged, hogy az mszp, vagy a fidesz is lop(ott)? Vagy az, hogy a konkurens mosógépszerelő sem ad számlát?

  5. 3:
    Igaz, nyomtató lónak nem nézik a száját. A csokoládé (szalámi, stb.) gyárban a melós annyit ehet, amennyit akar. De, ha az 1 milliárd/1 km autópályára 4 milliárdot vesznek fel, akkor ez a ló nyomtatás közben megeszi a termés 75 százalékát. Ennek az abszurditásnak a felmérésére nem kell Tibor bá’-nak lenni.
    2:
    Kokó nem buta (volt) bokszoló, de én nem hatódok meg tőle. Ennyi sok Fidesz botrány után még mindig azt állítani, hogy nincs jobb, durva mellébeszélés. Ennél (a Mohácsi vész, Trianon és a II. v.h. kivételével) minden jobb.

  6. Jó kemény poszt !
    A patkányok onnan tudják elsőként, hogy süllyed a hajó, hogy ők a hajótest legalján bujkálnak, élnek. Ha víz kerül a hajótestbe, az oda lefolyik. Tehát a patkányok zavarodottan előbújnak, és akkor látják meg azokat a matrózok. 🙂

    „Szóval 5 év uralom után divattá vált beszólni Orbánnak, „nem lesz ez így jó Viktor”. OK, de miért 5 év után, amikor minden gondolkodó ember tisztában volt vele a 2010-es választások előtt is?”

    Tudod te a választ Tibor bá. Azért, mert az USA most került szembe Orbánnal.
    Mert Orbán nem az USA érdekét képviseli, hanem Oroszországhoz dörgölőzik.
    Ezt a patkányok észlelték, és előbújtak. Egyébként pedig ha az USA nem lép fel, akkor a patkányok felől Orbán orrba-szájba lophatott volna tovább.

  7. 4:
    Observer ! Még mindig azért kell szólnom, hogy nem egyenlő a kiflilopás, a milliárdos lopással?
    Azért kénytelen sok ember kiflit lopni, mert a „vezetők” milliárdokat lopnak ezektől az emberektől (néptől).

  8. Tibor bá’

    „Ennyi sok Fidesz botrány után még mindig azt állítani, hogy nincs jobb, durva mellébeszélés.”

    Akkor elő a farbával !
    Hol van az a párt, szerveződés, emberek, arcok, ami mögé beállva le lehet váltani Orbánt ?
    Az igazság az, hogy ezek most valami jégveremben hibernálták magukat, mert eddig minden pozitívnak tűnő dolognak a nyakába lihegett Gyurcsány meg a többi elhasznált arcú alak, és várják az időt, amikor már ezektől FÜGGETLENÜL is elképzelhető baloldal Magyarországon.
    Persze azt is érdemes átgondolni, hogy a Fideszből disszidáló patkányok erősítik avagy gyengítik a Fideszt. Mert hát úgy is lehet nézni, hogy hadd hulljon a férgese…
    Szerintem Magyarországon meg fog ismétlődni a 2002-es francia barbatrükk 2018-ban:
    Az egész ballib társaság a Fidesz-KDMP mellett fog kampányolni, hogy ne a Jobbik kerüljön kormányra.
    És ebben a külföld is segíteni fog nekik.
    Persze elképzelhető, hogy lesz néhány lassú felfogású csoport a baloldalon, és szépen kikaparják Vonának a gesztenyét, ahogy az SZDSZ megtette 2010-ben.
    Szivem szerint én is a Jobbiknak szurkolok, de azzal is tisztában vagyok, hogy amint kormányra kerülnének azonnal blokád alá kerülne az ország, és az USA még polgárháborút is kirobbantana.

  9. :
    Vonának van annyi esze, hogy 2018-ra nagyon szalonképessé válik, amit már el is kezdett.

  10. Tibor bá’

    „Vonának van annyi esze, hogy 2018-ra nagyon szalonképessé válik, amit már el is kezdett.”

    Kétségtelen.
    De meg tudja majd győzni néhány cuki kiskutyával a nemzetközi médiát meg a hazai balliberálisokat hogy mostantól majd teljes szívből fogja a globalista szekeret tolni, és a Magyar Gárda fő dolga a zsinagógák védelme, meg a cigánygyerekek iskolába kisérése lesz ?

    Mert ha sikerül ENNYIRE meggyőzőnek lennie, akkor a törzsszavazó táborát fogja elveszíteni.

    Igen… Persze van a dologban egy hacsakúgynem effektus, azaz kormányba engedni a Jobbikot, megszervezni a nemzetközi bojkottot meg embargót az ország ellen, és a kialakult káoszban Soros György meg Bilderberg segítséggel fehér lovon behozni Bajnait vagy valamelyik Washingtonban kitenyésztett klónját…
    Technikailag nyilván megoldható.
    De hogy a nép mennyire fogja legitimnek tekinteni a brutálisan külföldi nyomással kialakított kormányt, és mennyire válik kormányozhatóvá az ország, az más kérdés.
    Ugyanis aki nemrég szavazott a Jobbikra, akkor kicsi az esély arra, hogy balliberális ideológiára fog váltani.

  11. 10:
    Szerintem te ezt túlkomplikálod. 2018-ban Vona Gábor lesz a miniszterelnök. 😉

  12. 11 :
    Vona nem lesz. Szanyi Tibor (MSZP) már megmondta, hogy ha másképpen nem tudják kivédeni Vonát, akkor koalicióra lépnek Orbánnal. Már most is együtt lop a Fidesz és az MSZP . Rogán Antal és Steiner Pál puszi pajtások.

  13. 12:
    Az MSZP pont úgy fog eltűnni a palettáról, ahogy az SZDSZ, Szanyival együtt. A hülye nyuggerekből nem lehet megélni a végtelenségig. 😀

  14. 11.
    Szerintem mire eljutnánk oda, hogy a Jobbik szalonképes és néppárt, már el is indul azon az úton, amin a Fidesz. Ha első ciklusukat megkezdik, ott is megindulnak ugyan azok, amik most mennek. A tűz közelében előbb-utóbb mindenki megmelegszik. Ez így van mióta világ a világ. A Jobbikba már most szivárognak a gazemberek (néhányat ismerek is), sokuk anno SZDSZ-es volt. 🙂 Ezt nem lehet kivédeni.

  15. 13 :
    „A hülye nyuggerekből nem lehet megélni a végtelenségig. ”

    Nem csak a bárányok, hanem a „hülye nyuggerek” is hallgatnak.
    Nem mennek el szavazni a Fidesz ellen. Ezért tud a Fidesz 27 százalékos támogatottsággal kétharmadot szerezni.
    Most fogják elsumákolni Simon Gábor MSZP-alelnök ügyét. Szóval összedolgozik a Fidesz és az MSZP. Titkos megállapodások már rendszerszinten vannak.
    Tibor bá, te pedig nyugodtan írogasd tovább a vágyaidat, a politikát illetően .
    Szeretem olvasni, mert jól írsz. 🙂
    De például attól nem fog bezuhanni a dollár, mert te ezt szeretnéd. 🙂

  16. 7, Virág elvtárs, „nem egyenlő a kiflilopás, a milliárdos lopással” Nem mondtam, hogy egyenlő. Viszont nem ad jogcímet a lopásra az, hogy más is lop – vagy hogy mások többet lopnak.

    „És aki száz meg százezert rabol,
    Bírája lészen annak, akit a
    Szükség garast rabolni kényszerített.”

  17. 16 :
    A meglopott embernek nem lopni kellene, hanem visszaszerezni azt, amit elloptak tőle.

  18. 17. Pedig attól tartok a választékot látva, hogy ha most az emberek büntetni akarják Orbánt, akkor megint önmagukat fogják megbüntetni, az egyetlen másik választható pártot és pártelnököt látva. A Múlt tapasztalatai engem arra tanítottak, hogy azok, akik nevet változtatnak a karrier érdekében, még az apjuk nevét is szégyenlik, azok minden aljasságra képesek.

    Rákosi (Rosenfeld) Mátyás, Gerő (Singer) Ernő, Lukács (Löwinger) György, Aczél (Appel Henrik) György, Révay (Léderer) József, Vona (Zázrivecz) Gábor 😀
    Arról nem is beszélve, hogy ők az egyetlen párt, aki még nem tudta még magát jól megszedni.

  19. 18:
    Petrovics Sándorról mi jut eszedbe?

  20. 19, Tibor bá’, Ha Armát kérdeznéd, neki egyből a ‘vakolók’… 😉

    17, Virág elvtárs, érdekes egyébként, hogy az állatvilágban teljesen természetes tevékenység a lopás. Arra gondolnék, hogy az embereket pl. az is megkülönböztethetné az állatoktól, hogy nem lopnak. Minél kevésbé van valaki rászorulva, annál kevésbé kellene lopnia – viszont pont az ellenkezőjét látjuk. Valószínűleg ezek az emberek fejlődésüket tekintve még közelebb állnak az állatvilághoz… 😉

  21. Számomra egyedül csak Petőfi kakukktojás, Saul és Vajk nem. Azaz ő a kivétel, aki erősíti a szabályt.

  22. 22:
    Zrinyi Miklós (Subicsok) ???

    A szabályt erősítő kivételt csak a humán műveltségűek ismerik, illetve találták ki. Ha ugyan azt műveltségnek lehet nevezni. 😀

  23. Kyra ezt olvastad?

    „Másik meghatározó családi élményem a hazáért való önfeláldozással kapcsolatos. Mint akkoriban sokaknak, nekünk is volt második világháborús, hősi halottunk. Apai nagyapám, Vona Gábor Erdélyben esett el a szovjet csapatok elleni reménytelen harcok során. Édesapámat kétszer látta, mindkétszer csecsemőként. A családi legendárium szerint kedves, szerény és jó ember volt. Fiatalon megözvegyült nagyanyám évekkel később hozzáment Zázrivecz Józsefhez, aki nevére vette az édesapámat is, és felnevelte. Így születtem én Zázrivecz Gábor néven. Az érettségi megszerzése után régi vágyamat váltottam valóra, amikor visszavettem a vér szerinti nevemet hősi halott nagyapám emlékére.”

    http://www.valasztas.hu/ep09vt/fenykepcv/internet/2/5/b/594f7f160d0a803a9acde29ec103545b.html

  24. 25. Tibor bá’ Miért?

    24. LazacGalaxis

    Igen, olvastam, bár nem ezen az oldalon, de olvastam mást is… Nem egészen stimmelnek a dolgok ebben a szép önéletrajzban.

    Emlékeztek Csurkára? Jó író volt és jól lehetett rajt mulatni, pedig… Ő volt az első, aki kimondta: „Elmentek a tankok, megjöttek a bankok”. A 9/11 után egy héttel megmondta azt, amit még csak most kezd felfogni az amerikai ember. Vonáról ezt mondta: ” az MSZP-t és az SZDSZ-t ejtették „megbízóik”, és a Jobbik lesz az új SZDSZ, élén a „szefárd zsidó” Vona Gáborral.”
    Csurka István szerint a fő cél a zűrzavar. „Csak rend ne legyen. Csiszlik-rend pedig nincs! A liberális program, Magyarország zsidó megszállása ma már csak a csiszlikprogram keretében képzelhető el. Aki ma, noha látja, nem leplezi le a csiszlikprogramot, végzeteset vét a jövő ellen”

    Csak emlékezzetek erre!

    Vonával más gond is van, illetve az életrajzával. Nem írnám le, hogy mi, még egyszer, mert szerintem Vona nem tehet róla, meg az anyuka sem, csak arról, hogy el akarja titkolni. Miért?

    http://bendeguz.info/news.php?extend.35

    Ma már az internet korában nem könnyű titkot tartani.

  25. 26:
    Nem csak titkot nem könnyű tartani, de valós információt találni se könnyű. Miért kellene nekem elhinni ezt a Bendegúz dumát? Mert végig „szellemeskedik”? komolytalankodik? — Egyszer Arma pofátlanul rákérdezett nem vagyok-e zsidó? Ebből a nyilvános kérdésből (és az én ignorálásomból) már el lehet kezdeni egy susmogást: Tibor bá’ valószínűleg zsidó: szülő anyja Juhász Erzsébet, anyai nagyanya: Juhász Erzsébet, anyai dédanya: Juhász Luca. Sehol egy apa! Biztos a félegyházi rabbinál volt szolgáló, és meg is metélték a dédunokát-unokát-fiát. – Kíváncsi valaki a pöcsömre? 😀

  26. Tibor bá’ ha te akarsz lenni 2018-ban a miniszterelnök, nyugodtan számíthatsz rá, hogy utánad fognak nyomozni és joguk is lenne hozzá és ugyanúgy gyanússá válsz, ha letagadod az apád nevét. Véleményem szerint nem az a baj, hogy szefárd zsidó, hanem az, hogy kitalált magának egy hihetetlen mesét a felmenőiről. Ahogy kiválasztják előre számunkra utóbbi évtizedekben, hogy kit választhatunk, abból már egy kicsit elege van az embernek.

    Emlékszel a legendás Ho apóra? Na nem szeretném, hogy az unokáim azt olvassák majd 30 év múlva, hogy egy CIA ügynököt válsztottunk, mint a Vietnamiak.

    Egyébként én akkor is szívesen olvasnálak, ha zsidó volnál, sőt a te esetedben tök mindegy, hogy az vagy-e és semmi közöm sincs hozzá, amíg nem akarsz népvezér lenni. Akkor is lehetsz az, csak ne hazudd le. 😀 Köztük nagyon sok rendes fickó van, itt van például Bálint. Nem a néppel van baj, hanem azokkal, akik felhasználják őket, ha hagyják. Például Finkelstein nem hagyja.

    Ja! A pöcsödre én speciel nem vagyok kiváncsi… 😀

  27. Vannak, akik egy életen át lelkesen dicsérik és fikázzák a focistákat.
    Mások így vannak a zsidókkal.
    Se vége se hossza a vitáknak, anekdotáknak, tréfás és tanulságos történeteknek egyfajta élő, virágzó folklór ez, ami Kohnnal és Grünnel kezdődik és a holotagadással sem ér véget.
    Mindezeknek a legeslegfelső foka az elhivatott érdeklődés már már megszállottság Arma tevékenysége.
    Passzió, időtöltés, társasági foglalatosság, ha emberek együtt vannak,
    végül is nehéz nem beszélgetni valamiről.
    Sokan vannak, akiknek ez a téma nem jön be, szalonképtelennek tartják, pont úgy ahogyan a személyes szexuális élmények publikus kiteregetését.
    Elég nehéz is ezeket megvédelmezni a közönségesség és az ízléstelenség vádjától.
    De mint tudjuk, ízlések és pofonok néha megdöbbentően különbözőek.

  28. 28:
    Na, igen, Bálint. Jó eséllyel a MOSZAD állította rám. Korábban a Hochsteint. 🙁

  29. B.G.

    Ez olyan lehet, mint a tiltott szex. Éppen azért izgalmas, nem unalmas, mert tiltják a kibeszélését és emiatt sokan szinte hősi tettnek, bátorságnak érzik, hogy ők csakazért is kimondják. Érdekelne mit mondana erre Freud vagy Jung. Szerintem éppen azért van ez a börtönnel fenyegetés, meg szent rettenet a téma körül, hogy egymásnak feszüljenek a nézetek. Azért folyik még a csapon is a holokauszt. „Csak ne legyen rend”, mint Csurka mondta. Egyik nap pár órára megszüntették a Kuruc.infot. Már el is búcsúztak, aztán egyszer csak puff, megint működött! Ugyan már! Kell az a weblap, különben nem lehetne ilyen sz@r cikkekkel cukkolni ellenünk a külföldi magyarokat. Képzeld mi lenne, ha egyszer csak senki nem zsidózna? Mire hivatkozva lehetne lenácizni a Jobbikot?

    http://canadahun.com/temak/k%C3%A9tes-%C3%BCgyletek-a-washingtoni-magyar-nagyk%C3%B6vets%C3%A9gen.55042/

  30. Süllyed a hajó?Vagy csak a biztos hatalom tudatában elkezdődhetett egy hatalmi harc a nagy vezér kegyeiért?Átrendeződnek az erőviszonyok- vezényszóra- ennek vagyunk és/vagy a többi lehetőségnek szemtanúi és megint mint eddig mindig szenvedő alanyai?Ezt majd -pótcselekvésként -a mi nézőpontunkból nézve- időtöltésként,jó pénzért eldöntik a megmondó emberek…..akik természetesen a tabuk döntögetésével is foglalkoznak politikai megrendelésre politikailag korrekt módon.Amihez képest eldöntik -helyettünk -mi a szélsőség és mi nem. Így lesz kerek a történet. A Kurucinfo és mások éppúgy a rendszer részei mint a többi a meg nem fér bele az szokásos össze esküvéselmélet címkét kapja. Közben eltelt 25 év és az elveszett éveket nem hozza vissza senki és semmi.Mert ezek bizony elvesztegetett évek voltak.Persze nem mindegy az arány.A rendszer szerintem ahogy 89-ben történt és 2010-ben újra külső hatások fogják megdönteni ha lesz olyan konstelláció a belső tényezőkkel.DE minél előbb történne meg minél nagyobb szinten annál jobb lenne az országnak?Nem tudom……..

  31. Már rég túl vagyunk azon a ponton ahonnan az események megfordíthatóak lennének. Elpofáztuk meg elpolitizáltuk az időt. Az eget ésszel nem mésszel meszelik.
    Amíg a köztársasági bácsi védené a klímát, a következő mondatban meg Varga bácsi növekvő pályáról beszél addig elég könnyen belátható, hogy tök hülyékkel állunk szemben. de még csak szembenállásról sem beszélhetünk.
    A megoldási javaslatok nagyon gyengék és a régi típusú gondolkodásmódból fakadnak,ami jól látható mire vezet. Aki akarja azt is megtudhatja miért nem vezethet máshová. Reménykedni én is szoktam és mindig is reménykedni fogok, mert ez az alaphozzáállás az egyedüli ami elfogadható. De a realitásokat csakis reális alapról lehet felmérni, az meg nem nagyon látszik.
    Mindenki a mit kérdéskörével van elfoglalva, ezt meg ezt kell csinálni. A hogyan-nal már kevesebbet. Mintha a cél szentesítené az eszközt. Szegény párák vagyunk, akik még nem igazán jöttek rá, hogy a hogyan ezúttal a kulcs. Fegyverekkel meg klímavédelemmel(ami hamisan kiabál) meg ételosztással meg hasonló álságos jó cselekedetekkel egy fikarcnyit sem fognak segíteni. Persze megadják azon illúziót melytől egy kicsit jobbnak érezhetjük magunkat, hogy milyen jók vagyunk.
    Majd jön az e-kártya, mely jellegénél fogva a rabiga első kézelfogható megnyilvánulása lesz. Már érzik, hogy szorosabbra kell húzni a gyeplőt, az elégedetlenség gyümölcse gyorsan beérik ha kifejlődése megtörtént.
    Fidesz,Nagyvezér, Jobbik stb. értelmetlen lózungok ezek, nem mások. Minden csak annyira lehet jó amilyen emberek csinálják őket. Szar az egész tök a tromf.

  32. 33: „Amíg a köztársasági bácsi védené a klímát, a következő mondatban meg Varga bácsi növekvő pályáról beszél addig elég könnyen belátható, hogy tök hülyékkel állunk szemben.” +1!
    Csak az a probléma, hogy az emberiség vergődik a saját természetéből fakadó korlátokkal egy racionális világrend megalkotása kapcsán.
    Hogy egy igazságos, a javakat valós érdemek alapján elosztó, növekvő egyenlőtlenségeket nem tűrő, az erőforrásokat nem felzabáló, de mégis emberileg motivált, életteli társadalom legyen, az a fából vaskarika esete, a felsorolt követelmények közül ha néhány teljesül, akkor a maradék durván bukik. 🙁
    Legalábbis az eddigi kísérletek ezt mutatják.
    Valami eszméletlen gépies falanszter esetleg működhetne, de azt csak vérrel és vassal lehetne fenntartani, és mindenki szenvedne benne, mert idegen lenne az emberi természettől.
    Vajon a hangyák és a méhek hogyan oldották meg ezt a dillemát, mikor új evolúciós lépésként feltalálták a kolónia intézményét, és feladták individualizmusukat? 🙂

  33. Amúgy érdekes lenne az mellett ,hogy tragikus- ami nálunk zajlik-ha kívül álló lennék még talán élvezném is,de hát ugye a bőrünkről van szó.Nemrég olvastam egy azóta megszűnt történelmi folyóiratban az évfolyam 1994-5 kb szóval elég régi ,hogy mi és a térség próbálkozik valamivel ami egyszerre akarja a demokráciát és a kapitalizmust megvalósítani vagy inkább először a demokráciát és aztán a kapitalizmust miközben a perífériális helyzete változatlan. Az utóbbi megállapítás is fontos mert eddig csak az a modell vált be a perifériák számára ahol először csinálták a kapitalizmust aztán jöhetett demokrácia példa erre Olaszország, Spanyolország,Portugália,Görögország aztán pedig ott vannak az ázsiai kis tigrisek.Szóval rossz volt a sorrend?Ezt a felfogást 1989-ben senki sem képviselte a politikai erők közül.Visszatérve a jelenhez nyilvánvaló amit Orbán csinál az nem ez, hiszen sem demokráciát sem kapitalizmust nem csinál inkább mind a kettőt lebontja ami nehezen is ,de kialakult itt ami nem is volt igazán az…..Azonban ne felejtsük el ez a kegyelmi időszak- a világgazdaságban- elmúlt -ez kb tartott 2006-7-ig amikor is az írek,spanyolok stb jelentős fejlődést tudtak produkálni ma már látszik 2008-as világválság óta újra végérvényesen elindultak lefelé mert ők eleve gyengébbek voltak mint az ún centrumállamok.Az általuk bejárt útra már nem lehet rálépni.Már késő a számunkra.Más út kell már a felzárkózáshoz.Ez viszont még elméletileg sem létezik, ami van az úgynevezett értelmiségünk talán még tisztességesebbnek és függetlenek nevezhető részében -a többi már lejárt lemez-maximum csak a saját szakterületének részigazságaiban merül ki, de koherens ,komplex elképzelés ,program nincs.Miközben a mi kis hazánk menetel bele egy globális klímaváltozásba és energiaválságba -ilyen politikai elittel.Az eredmény egyértelmű.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük