Szolgálati közlemény

 

Bizonyára emlékeztek, március 15-én (3131) Létezik-e csodafegyver a COVID-19 betegek megmentésére? Megpróbálhatjuk! cím alatt Dr. Garami Attila MD, PhD kutatóorvos, biomarker szakértő, poszt formájában közzétette kutatási munkájának eredményét, itt nálunk. Köszönet érte. Most értesített engem, hogy torinói orvosok visszaigazolták sejtését, a D3 vitamin hiánynak komoly szerepe van a COVID-19 megbetegedésben. Ezért kér benneteket, hogy szedjetek D3 vitamint, lehetőleg napi 3000 NE mennyiségben, és minden alkalmat ragadjatok meg a napozásra (napi 20 perc elégséges). Dr. Garami Attilának gratulálunk eredményes munkájához.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

6 gondolat erről: „Szolgálati közlemény

 1. Ebben csak az a bökkenő, hogy a nagy „maradjotthon” kampány pont nem a D vitamin termelést segíti elő. A kijárási tilalom sem. Leginkább persze urbanizált helyeken. Én a bazi nagy telkemen nem szenvedem meg, de panellban már ezt a két hetet sem bírtam volna ki.

 2. Pár napja találtam rá egy tanulmányra, ami az egész földön a nap besugárzási szögét, napon tartózkodás idejét és sugárzásnak kitett testfelületet vizsgálta, mikor mennyi D vitamin keletkezik. Arra jutott, hogy:
  Az elégséges 20 perc napon tartózkodás további feltételei a megfelelő mennyiségű D vitamin bevitelhez.
  Kora nyártól kora őszig terjedő időszak és a test 25%-a legyen napon.
  Például, a mellkas és karok vagy hát és karok vagy lábak.
  Tavasszal, ősszel hosszabb ideig és nagyobb testfelületet kell napoztatni.
  Arc, kézfej napoztatása nem sokat ér mert mindig éri fény.

 3. Nem értem. Amennyiben megnézzük a gradienst Európa felett napsütéses órák számára, vitán felüli, hogy Németországban sokkal kevesebb, mint Spanyolországban, Franciaországban, Olaszországban. Mégis utóbbi háromban tarol a vírus (egyelőre??).
  Elhízottság alapján sem tudtam korrelációt felállítani (l. https://ourworldindata.org/obesity), ám ha beigazolódnak a sejtések, hogy nagyban növeli a kockázatot, akkor hazánkban mészárszék lesz.

 4. 4 – newcomer:
  Hulljon a kövérje! 😀

 5. Az a 3000 NE az kevés lesz. Most – most s nem nyáron! – ugy a 7-szerese kellene, szerves magnéziummal (ugy 1g/D).

  Most ugyan erre senkinek nem lesz energiája, de vérben érdemes mindkét szintet megméretni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük