Szavazás

A szavazás kiértékelése:

 

Körülbelül minden tizedik látogató szavazott. A szavazok durván 60 százaléka oroszországot választotta, 40 százalék a Nyugatot. Örülök annak, hogy a többség tisztán lát és képes érzelmeit háttérbe szorítani a racionális gondolkodás segítségével. Meg vagyok elégedve 😉

______________________________________________________________
______________________________________________________________
___________________________________________________

102 gondolat erről: „Szavazás

 1. SZAVAZÁS :
  Alaphelyzet : vasárnap, ebédre húst szeretnél enni, de nincs rá pénzed. Szerencsére a baloldali és a jobboldali szomszédodnak is van egy-egy guszta macskája.
  Kérdés : Melyiket fogod megsütni?
  a./ baloldali szomszédét
  b./ jobboldali szomszédét.

 2. Ó, így már minden világos. Tehát aki Oroszországra szavaz az háttérbe szorítja az érzelmeit és racionálisan gondolkodik, míg a Nyugatra szavazók ennek az ellenkezőjét teszik.
  Az például lehetetlen, hogy valaki puszta szimpátia miatt szavazott Oroszországra. 🙂

 3. 2. Kisendre :
  Ha jól értelmezted, akkor azt láttad, hogy két válaszlehetőség volt megadva, de mindkét válasz helytelen volt, mert egy Kárpátalján élő magyar ember se az Unióhoz, se Oroszországhoz nem szeretne csatlakozni, hanem Magyarországhoz szeretne. Csakhogy ilyen válaszlehetőség nem volt. 🙁
  (Magyarország pedig éppen az Unió és Oroszország között lavírozik.)

 4. Egy átlagembernek hol van nagyobb esélye kiteljesedni? Egy demokratikusabb vagy egy bürokratikusabb, központi világban?
  Ha „racionálisan” kellene meghoznia a döntést, akkor pont, hogy a nyugati világ lenne a megfelelő választás…

 5. 1:
  Ha a nyugati szomszéd 44-es inget hord, a keletik pedig 37-est, akkor már egészen könnyű a választás. 😀

  2:
  Nem lehetetlen, sőt! De miért lett a gyülölt SzU-ból szimpatikus Oroszország? De ugye azt észrevetted, hogy 60 % nem a te oldaladon áll?

  3:
  Ilyen válasz lehetőség nem lett volna reális. Mit érünk egy olyan eredménnyel, ahol 90 százalék az álmai után megy?

  4:
  Valóban a demokratikusabb társadalomban jobbak az esélyek az ÁTLAGEMBERNEK, de ez a Nyugati világ még kicsit se demokratikus, legfeljebb azt hazudja, és lám, vannak, akik el is hiszik.

 6. 3.Virág elvtárs!
  Az általad leírtak,sajnos nem teljesen helytállóak!Amikor azt írod,hogy a Kárpátalján élő Magyarok M-hoz szeretnének tartozni számomra egyértelmű,hogy ez a személyes véleményed.De az igazság teljesen más!Nagyon sok Kárpátalján élő magyar, ukrán vagy orosz iskolába,egyetemre járatja a gyerekeit.Ezzel szemben nagyon sok ukrán szülő járatja magyar iskolába,Magyarországi egyetemre a gyerekeit.De ami számomra a legborzasztóbb,az az,hogy a Kassa környékbeli kis településeken élő szórványmagyarok nem hajlandóak megszólalni magyarul.És nem azért,mert félnek,egyszerűen azért,mert utálják a magyarokat.Sajnos ez az igazság és hidd el így van!Szerinted ők is M-hoz szertnének tartozni?

 7. 6:
  Magyarságunkat lehet utálni, vagy éppen szeretni, de megszabadulni tőle nem lehet. Éppen ezért az okos ember beletörődik a sorsába. 🙁

 8. 6.Kusinka Á:
  Biztosan létezik az a jelenség amit leírsz, de azért azt nem hiszem, hogy Kárpátalján minden nemzetiség el akar szakadni a sajátjától. A többség biztosan nem.

 9. 7.Ez azt jelenti,hogy a gonosz ellen nem tehetünk semmit,végül a jó mindig győzedelmeskedik a Természet törvényeinek megfelelően?

 10. 9:
  Nem, ez azt jelenti, hogy ha egyszer beszületsz egynyelvi kultúrába és ott nővekszel fel, az visszafordíthatatlan és megszüntethetetlen. Meg lehet próbálni, de annak súlyos ára van.

 11. 8.Ezt azért írtam, vegyük már észre,hogy a nyugat nagy-nagy álma
  megsemmisíteni a nemzetállamokat,többekközt minket is.És hát valljuk be,sajnos a legjobb úton járnak!Nem értem ezt a nyugathoz való ragaszkodást.

 12. 9.És ők milyen árat fizetnek azért,hogy megtagadják a Magyarságukat?

 13. 11 Kusinka Árpád :
  Ha egy határon túli magyar ragaszkodik a magyarságához, az miért lenne a nyugathoz való ragaszkodás?
  12 : Gyökértelenek lesznek. Majd a gyermekeik talán már belenőnek az újba. Na persze a gyerekeik így aztán lemondhatnak a magyarságukról. (Ami nem is volt.)

 14. 11: Mert talán Oroszországnak az az álma, hogy minden kis nemzet virágozzék és fejlődjön a maga módján?

  Tibor bá, én értem, hogy az amerikai szarkavarást elítéled, én is elítélem. De nem látom át, hogy miért gondolod, hogy az oroszok mentesek az imperializmustól? Az, hogy Putyin nem próbál meg konkrétan mindenkit beolvasztani a nagy Oroszországba, és orosz népbe, szerintem leginkább azért van, mert realista – nem azért mert olyan jóságos lenne.

  Azt gondoljátok, hogy Oroszország vezetése mentes a zsidó befolyástól? Mi alapján gondoljátok ezt?

  A másik: a nyugati nyomulás következménye, hogy a helyi oligarchák/plutokraták a népet kiszipolyozva, az országot adósságcsapdába ejtve a pénz kis részéből meggazdagodnak, a nagyobbik rész megy a láthatatlan polipnak. Vajon amit Janukovics csinált, vagy Orbán csinál a maguk orosz orientációjával, az nem ugyanez?

 15. 6: Ezt a Kassa környéki álljtást mire alapozod? Kassától 50km-re nőttem fel, ismerek embereket a szlovák oldalról, magyarokat és szlovákokat is, nem tapasztaltam hasonlót. Magyarul tudó szlovákok is szjvesen beszélnek velünk magyarul, ha a körülmények nyugodtak. Viszont az igaz, hogy a határon túl élők utálják a magyarországi, főleg pesti „magyarságturistákat”, akik nagy hőzöngve mennek a határon túlra, mint az állatkertbe okoskodni, tüntetni a magyarságukkal, semmit nem értve a helyi viszonyokból. „Az ilyet megverjük” – mondta egy csallóközi magyar srác, amikor boroztunk évekkel ezelőtt arrafelé…
  Joggal.

 16. A szavazásról: én nem nyomtam gombot, mert az én válaszom az lett volna: letojom, hogy Oroszország vagy az EU felé húz az ország, amiben úgyis csak egy elnyomott etnikai kisebbség vagyok, az a lényeg, hogy hagyjanak békében élni, dolgozni és gyarapodni a családommal és a népemmel együtt. És ne a korrupció fertőjében kelljen ügyeskedni, hanem tisztességes úton lehessen előrejutni. Lehet spekulálni, hogy ez inkább az oroszok vagy az EU fele valósulna meg, mindkét irányba lehet érveket felhozni, de a realitás az, hogy mindkét esetben marad az a szar, amiben kisebb mértékben, de mi is ülünk itt, Magyarországon: a korrupció és az elnyomás.

 17. 14.Nem értem miért kell túlbonyolítani a helyzetet!Ahogy én látom itt arról van szó,hogy a Putyin szomszédságába be akarnak költözni a cigányok,akik majd szépen szétlopják az országot,hogy a kamionszámra nyomtatott fedezetlen dollárjaikat fedezni tudják! És egyébként a keleti terület az Oroszoké,ahogyan Kárpátalja a Miénk!

 18. 15.A sógornőm ref lelkész.Rendszeresen tartanak közös Istentiszteleteket.Ő mondja,hogy nagyon sokan nem hajlandóak megszólalni magyarul,még akkor sem,amikor nálunk vannak!

 19. No, hát én is az Unióra szavaztam vállalva azt h megkapom érte a „beosztásom”. Pedig már a kérdés feltevéséből lehetett tudni…de hogy is tudhatnám milyen a Kárpátalján élni hisz egy nagyságrenddel kisebb GDP s jóval nagyobb szegény és gazdag közti különbséget tapasztaltam kiutazásaim során.
  Így tehát szavazásom alapja -valszeg nem is tudom ezt másképp látni- h besorolom magam egy halmazba (az Unióban élek)s azt szeretném ha Ukrajna ezt a halmazt erősítené.
  Azt kérdezem az SZU-ra szavazó társaimtól mi a garancia arra h Putyin lojálisabb lesz Ukrajnához mint pl az USA?
  Gyakorlatilag az igazságtalanságot is bevállalom ha a mérleg másik oldalán egy háború/világháború, vagy még csak annak lehetősége áll.
  Egyébként az vallom: ennek az istenverte csürhe homo sapiensnek -magamat is beleértve- mindig kell/kellene egy erőskezű vezető, mert ahányan vagyunk annyi felé tolnánk az élet szekerét figyelmen kívül hagyva h az egyszerre csak egy irányba képes haladni.
  3-ra Kicsit sem gondolom h a kárpátaljaiak Magyaro-hoz szeretnének tartozni, mint ahogy a Székelyek is Székelyek szeretnének lenni.

 20. Egyszerűen az a baj az usával,hogy már a pofátlansága nem ismer határokat!Bepofátlankodik mindenhová! Ha szarul megy demokratizálnak egy-egy országot.Nem mennek gördülékenyen az ópium szállítmányok,hát megtámadjuk Afganisztánt,mert belerepültek a WTC-be a teroristák.Kevés az olaj,hát meg kell támadni Irakot!És hát Ukrajnában van arany,de lehet,hogy a zsidó jacenyuk átpasszolta már a kipás testvéreinek?!

 21. 18: Vigyázni kell a magyar szélsőjobb szubkultúra hisztérikus idióta tagjaival. Elképesztően hisztisen képesek bármit félreérteni, nilyeneket ki se engednék az elcsatolt területekre, rendkívül kártékonyak, az ő hatásukra gondolják gyakran ingadozó kettős identitásúak (meg OV kihasználási kísérletei miatt), hogy hagyni kell a fenébe a magyar kötődésülket, többet árt, mint használ…
  Aki nem hajlandó magyarul megszólalni nyugis körülmények között, az talán csak nem tud magyarul! 🙂

 22. 19.Feco :
  Ha jól emlékszem, Tibor bá a kérdésében igazodást írt és nem tartozást.
  Az azért egészen mást jelent.
  Ha esetleg én félreérthető voltam, akkor elnézést kérek.

 23. 21.Drága Barátom!A megszólalni nem akaró”magyarok” igenis tudnak magyarul,ezt a magyarul beszélő honfitársaik mondják és a magyarul beszélő ref. szüleik.Nem értem a kötekedésedet!Ezek valós tények!

 24. 23: Ha valaki nem hajlandó magyarok között magyarul beszélni, bizonyára nem magyar, ezzel a probléma le van zárva.

 25. 24.csak még egy kérdés.Szóval te elképzelhetetlennek tartod ,hogy az elcsatolt területeken valaki elszlovákosodjon vagy elukránosodjon?

 26. 25: MIért tartanám elképzelhetetlennek, ez Trianon óta folyamatosan zajlik. Ahogy korábban és ma is magyarrá váltak, válnak emberek. A magyar nyelvterület visszahúzódóban van, de igazából ezt nem érdemes hisztérikusan nézni. Nem gondolom, hogy jó, hogy nyomás nehezedik magyarokra, hogy asszimilálódjanak. De ha valaki tudatosan-ösztönösen asszimilálódni akar, akkor ehhez legyen meg a joga.

 27. De hát senki sem áll hozzá hisztérikusan!Egyszerűen közöltem,hogy sajnos ilyen is van, mellőzve minden lenéző jelzőt!

 28. 27: Nem azt közölted, hogy ilyen is van, hanem úgy állítottad be, hogy ez az általános.

  Én nem tudom, hogy Kárpátalján, Felvidéken és a többi elcsatolt területen hogyan gondolkodnak a magyarok a magyarságukról, és a különböző hozzáállások milyen arányban fordulnak elő, de nagyon érdekelne.

 29. Én nem szavaztam, de én inkább azt szeretném, ha Ukrajna a Magyarországot is magában foglaló EU, Nato és általában a nyugati tömb felé húzna. De ez elsősorban Magyarországnak lenne jobb, ugyanis így a nyugati világ perifériája, határvidéke helyett egy belső országgá válnánk, ami a potenciális befektetők szemében alacsonyabb kockázatot jelentene. Hasonló okokból örültem Románia és Horvátország EU tagságának is, remélem Szerbia is belép előbb-utóbb.
  De egy kárpátaljai helyébe nehéz beleképzelnem magam, nem látok rá az ottani viszonyokra, így nem is nyilatkozok a nevükben, nem állítom, hogy tudom, nekik mi lenne a jobb választás.

 30. Az egyik dolog amiért az oroszokra szavazok: utálják a buzikat, nem engednek teret nekik, nincs házasság,nyilvánosság,gyerek örökbefogadás, stb.
  Egy társadalmat , egy nemzetet a családok alkotnak nélkülük nincs folytatása az életnek.
  A 20-30-as évek Németországa erkölcsi fertö volt. A mai pontos más neki. Kik generálják ezt az irányt, na kik?

 31. 30:
  Putyin kifejezetten családcentrikus. Hogy ilyen kipingált punk csajokat kirángat a templomból és bebasz egy börtönbe, az tényleg nem demokratikus, de egyetértek vele. Hogy ilyen Hodorovszkijokat bebörtönöz, csunya dolog, de igaza van, mert a pasi bár kegyelemmel szabadult, máris Kijevben ellene lázit.

 32. 28: Rendszeresen találkozok szlovákokkal (kereskedelem) és a kedvemért előbányásszák magyartudásukat, pl. amikor a déli országrészben dolgozott, az ottani kollégáitól megtanult pár szót, meg ilyenek. De vannak magyarul folyékonyan tudó, nem magyar származású (bár azt sose lehet tudni) szlovákok is, akik szjvesen beszélnek magyarul, sőt néha magyarul nem tudóknak is van nosztalgiájja egykori közös állami múltunk iránt. És ugyanakor van asszimiláció is, mint mindig mindenhol.
  A csonkahoni buta széljobb közegben van yg hisztérikusan hülye, tudatlan szunbkultúra, egy ilyet Böjte Csabánál tett látogatása során meg is vertek a románok, mert ostobán emberkedett. Böjte Csaba nem állt ki mellette, megértő volt a helyiekkel. Aki ostobán provokál, miközben kevesebben van, kap a fejére.

 33. 30: Na, ebben tökéletesen egyetértek Kóborkutyával. A szememben ez Putyin legnagyobb jópontja.

 34. 32.Azt írtad,hogy 50km-re nevelkedtél Kassától.Azt pontosan hol van,mert én jelenleg 30km-re lakom Kassától.

 35. 31.
  Ha már Hodorkovszkij, azt tudni kell róla, hogy most amikor állítólag elvették a „vagyonát”, most még mindig lényegesen gazdagabb, mint Csányi Sándor (OTP).
  Miért nem fér a bőrébe ??? 🙁

 36. 30: Én és a feleségem pont ugyanannyira vagyunk képesek gyereket nemzeni és családot építeni ha szabadon házasodhatnak a melegek is, mint mikor tiltva nekik.

  31: Azoka a kipingált punk csajok sokkal őszintébbek, hitelesebbek szerintem, mint Putyin vagy az orosz ortodox keresztény egyház, és kevesebbet is lopnak. Csak kicsit butácskák, még nem tanulták meg, hogy „szólj igazat, és betörik a fejed”.

 37. 30:
  Es ezt die mered okadni kijelentomondban, feltetelezem ugy hogy sem oroszorszagban sem nemetorszagban (plane nem a 20-30 evekben!) egy hetnel tobbet nem toltottel el…jobb is ha ott maradsz a velemenyeddel egyutt, ahol most vagy. Rad es a hozzad hasonlokra ott meg biztosan nagyon sokaig szukseg lesz.

 38. 36. Itt bújik ki a szög a zsákból. 😀 Na ezért kell Putyinnak jól odab.sznia a renitenskedőknek és az életet választani a nyugati mocsokkal szemben. Mi ezen csámcsoghatunk, hogy mi miért jó és miért nem, aki viszont tud erőt felmutatni, és egészséges életösztönök, jó erkölcs vezérlik, annál ez nem lehet vitatéma.

 39. 34: Sátoraljaújhely. Azóta is tartom a kapcsolatot környékbeli emberekkel, pár kassaival is, Terebes, Királyhelmec, Borsi környéke, és szlovákokkal több országrészből. Persze hogy van asszimiláció, de a legtöbb ember alapvetően normális. Az ideológiafogyasztó bunkók veszélyesek a szlovákok között, de azok mindenhol.

 40. 36: Szó sincs róla. A genderideológia és hasonlók célja a család szétverése. Lengyel óvodából kiraktak pár gyereket, amikor a szülők tiltakoztak, hogy azzal jött haza a kisfiuk a nevelés hatására, hogy szoknyát szeretne hordani. Ezek nem liberálisok, ez a perverzió diktatúrája.

 41. 37:
  Kellemes dolog a liberalizmus, de kell hozzá minimum 130 IQ. Enélkül életveszélyes.

 42. 41. Sok liberális elvek szerint élő fehérgalléros bűnözőnek és világuralomra törő vakolónak ennél lényegesen magasabb az IQ-ja, mégsem állíthatjuk azt, hogy le lennének életveszélyesek.

 43. 20 évesen tapasztalat nélkül,én is a nyugatot választottam..És most is azt tenném 20 évesen…De már nem vagyok 20 ,és van tapasztalatom..
  Oroszország nem fog kirázni a gatyádból,de a nyugat igen..
  14!
  „Azt gondoljátok, hogy Oroszország vezetése mentes a zsidó befolyástól? Mi alapján gondoljátok ezt?”

  Nem mentes.De talán még van ereje ellenállni…
  15!
  „Magyarul tudó szlovákok is szjvesen beszélnek velünk magyarul, ha a körülmények nyugodtak.”

  No..Én nem ezt tapasztaltam..
  29!
  Hmm…Nem rossz érv..De fene tudja..
  30!
  Yess…
  34!
  Nem messze mellettem.. 🙂
  35!
  Putyin elengedte.De jön neki egyel miatta..És annak talán most van itt az ideje.. 😉

 44. Megnézném én pl. hogyan üzemeltetné ezt a honlapot Tibor bá Putyin fennhatósága alatt.

  Ha hasonlókat írna Putyinról, kormányáról, mint Orbánról szokott, a honlapot pedig naponta több ezren látogatnák, vajon mi történne? Valószínűleg az oldalt blokkolnák, Tiborbát meg bevágnák a börtönbe, de legalábbis zaklatnák, meghurcolnák.

  Ez is vele jár a punk csajok börtönbe való be..szásával való egyetértéssel, meg az Oroszországhoz való igazodással.

  A másik dolog a szavazás kapcsán. Ha mondjuk úgy tennénk fel a kérdést, hogy ha neked el kellene hagynod az országot – bármi ok miatt, (politikai üldözöttség, polgárháború, paksi katasztrófa stb) – merre vennéd az irányt családoddal együtt? Nekem sem tetszik a nyugat kettős beszéde, szépen csengő hazugságokba burkolt hódító politikája, de ha az embernek a merre igazodjon kérdés mögött személyes sorsa is a tét a családjával együtt, akkor a döntés nem olyan egyértelmű.

 45. 42:
  Elvtárskám! Lyukas a logikád. 😀

  44:
  „Ha hasonlókat írna Putyinról”
  Hát ez az, nem írnék hasonlókat, mert Putyin nem csinált milliomost a gyerekkori haverjaiból (hogy csak egyet említsek a százból. Mint ahogy 5 éve egyáltalán nem „politizáltam”. Egyik kormányt se lehet dicsérni, de van amelyiket el lehet viselni. Ezt nem lehet!

 46. 46. Volt már erről szó, hogy abban az ideális társadalomban, ahol a minimum IQ 130, nem okozna gondot a liberalizmus, mert a legbutábbak is visszafognák magukat és nem csinálnának olyat, ami a társadalom összeomlásához vezet. De a bűnözési hajlam nem IQ függő, csak a bűn elkövetésének módja függ tőle. Így aztán abban az ideális világban is ugyanúgy eluralkodna a káosz előbb-utóbb,csak több idő kellene hozzá.

 47. 46.

  És mondjuk mire számíthatna a legidősebb orosz blogger 🙂 , ha megírná azt a véleményét, hogy Putyin egy dilettáns idióta, vagy egy balfék, amiért hagyta, hogy Janukovics és sleppje dollárban mért milliárdokat lopjon, miközben az egyszerű ukrán emberek örülnek, ha nem halnak éhen? Hogyhogy nem látta, hogy ez az ukrán társadalmat destabilizálja? Vagy látta, de nem érdekelte? (Gondolta majd a tituskik elintézik a lázongó hangokat?)
  Ez a tényező nagyban felelős azért, hogy az ukránok fogékonyak lettek a nyugati propagandára.

  Szóval Putyin egy dilettáns csúcsvezető, aki nem értette mi folyik a 47 milliós Ukrajnában? Vagy egy érzéketlen zsarnok? Vagy mindkettő?

  De nem ez a kérdés. Az a kérdés, hogy Tibor bá igazodna e az oroszokhoz akkor is, ha ott – mint legidősebb orosz blogger – ilyen kérdéseket kellene feszegetnie?

  Nem a nyugat mellett kardoskodom, nagyon nem. Csak nem látom Putyint sem rózsaszín szemüvegen keresztül. És ha elindulnék újra édes szép Hazámból, mint ahogy tettem jó pár évvel ezelőtt, valószínűleg most is nyugatra venném az irányt!

 48. 48. Szerintem itt sem gondolja senki, hogy nekünk bárkihez is dörgölőzni kéne, abból jó sosem szokott kisülni. De ha csak azt az egyet vesszük figyelembe, hogy az orosz fennhatóság több mint negyven éve sokkal kedvezőbb volt számunkra, mint 25 év nyugati típusú demokrácia, akkor is eléggé elgondolkodtató a helyzet. Ez a nyugat meg már rég nem az a nyugat, amiért a 70-es, 80-es években ácsingóztak a szocialista blokk alattvalói.

 49. 49.
  Szerintem nem volt kedvezőbb a 44 éves orosz uralom. Akkor visszamaradtunk anyagilag( valamint az oroszok vittek el, amit csak lehetett) és lepusztultunk erkölcsileg, szellemileg.
  Ha nem Magyarország-Ausztria határán lett volna a vasfüggöny, hanem mondjuk keleti határainknál, akkor most sokkal előrébb tartanánk. Persze ezt lehet az idősebb korosztály máshogy látja.

  Az orosz fennhatóság évtizedei alatt lerohadtunk szellemileg és erkölcsileg, kitermelt a társadalom egy hazaáruló, erkölcstelen elitet, akik aztán a módszerváltáson átmentve hatalmukat, saját meggazdagodásuk fejében eladták az országot.

 50. 50!
  „Ha nem Magyarország-Ausztria határán lett volna a vasfüggöny, hanem mondjuk keleti határainknál, akkor most sokkal előrébb tartanánk.”
  Azért erre ne vegyél mérget.Ha azt akarták volna a nagy kutyák hogy előrébb legyünk,akkor előrébb is lettünk volna..Mit gondolsz mért cincáltak minket szét?Meg cincálnak most is?Ne legyenek csak illúzióid..

 51. 48:
  Fogalmi zavarokban szenvedtek. 😀

  Egy másik ország vezetőjétől mióta kérik számon, hogy egy szomszéd országban a politikai elit elviselhetetlen mértékben lop?

  Igazodnék-e? Erre előre megadtam a választ. A világon egyetlen politikust se szeretek, de CSAK Orbánt értékelem olyan mértékben elfogadhatatlannak, hogy felemelem a hangom ellene.

  Képzeld el, én is nyugatra indulnék el. De miért? Mert az orosz élet színvonal, és „kultúra” kevésbé elviselhető. De nem azt kérdeztem, hogy ha elhagyod a hazádat merre mész, hanem azt, ha maradsz merre igazodsz? A kettő nem ugyanaz, csak észre kell venni. De érzelmi előítélettel ezt nem lehet észrevenni. Erről papolok!

  49:
  Pontosan. Ez a tisztán látás!

 52. 50:
  Az oroszok nem vittek el semmit. A külkereskedelmünk az oroszok felé teljesen korrekt volt. Viszont megvettek olyan minőséget is, amit nyugaton bagóért se tudtunk volna eladni. Az olajat-gáz messze a világpiaci ár alatt kaptuk. Szóval ez a megjegyzésed teljesen alaptalan.
  Az erkölcsi lepusztulás világ jelenség, semmi köze az orosz érdekszférához, sőt… kulturális téren messze pozitív volt a hatás. Az M1 TV még ma is azokból az alkotásokból él, amiket akkor gyártottak.
  Több száz éve vagyunk Ausztria/Németország gyarmata. Ezen nem változtatott volna a vasfüggöny eltolása. A jelenség kulcsa a magyar mentalitásban van, de most erre nem térek ki. De ha kíváncsi vagy a mindenkorin magyar elitre, kérdezd meg Armát.

  52:
  Nagyon jól látod Melike.

 53. Gondolom, hogy a jelenlegi kommentelők nagy része nem élt a „44 év orosz uralom alatt” első felében. Csak azt élte meg, hogy volt állása, visszafizethető hitele, tanulhatott ingyen, nem kellett fizetnie a gyógykezelésért, nem volt várólista, tehát viszonylagos biztonságban tengette napjait.
  Az első felét nem élte meg, 1945-1970-es évekig.
  Az volt a totális diktatúra. Tudom, hogy mi a különbség.
  Ma sem jobb, sőt rosszabb, mert tájékozottabb vagyok, és kb. tudom, hogy mi miért történik. Az pedig, hogy mi lesz a jövő, azt ennek tudatában el tudom kézelni. Nem jó jön.
  De ehhez nem sok köze van sem az EU-nak, sem az orosznak.
  Így nem. Sajnos ugyanaz a kéz vezérli mindkettőt.
  Ezért lesz nehéz április 6-án is szavazni.

 54. 53:
  Arma!
  Átverekedtem magam az írásodon. A tartalommal kapcsolatban nem teszek észrevételt, de a forma önpusztító. Az elejét a háttér és a betűk között alig van kontraszt. A sok vörös és fekete kiemelés zavaró. A szöveg túlontúl hosszú. Aki sokat fog, az keveset markol. Tudom, hogy tombol benned a közlési vágy, de ez kontra produktív.

 55. 56:
  Én az „első felét” 1948-1963 közé tenném. És kimaradt a rendkívül olcsó: lakbér, könyv, mozi, színház, egyéb szórakozás, üdülés, gyógyszerek. Volt politikai terror, de ez csak a jobb módot öröklőket sújtotta és az izgága szegényeket.

 56. Na mi van ?
  Tiltólistára kerültem ? Miért???

 57. 54.

  Nem számítottam rá, hogy itt többen is azon a véleményen vannak, hogy ’45 után jobban jártunk az oroszokkal.
  Ne viccelj már Tibor bá. Nyugatra játkáltál, most is oda mennél, meg orosz kisember sem lennél, mégis az orosz befolyás a nyerő? Egyáltalán élnél bárhol, ahol orosz befolyás van jelenleg is?

  Ha nem, akkor miért is annyira jó az?

  A kádár korról: Én akkor nőttem fel, nem volt rossz, ez tény. De az akkori korszakot, az akkori átlag magyar lakos helyzetét ne a mostanival vessük össze, hanem az akkori amerikai-nyugati befolyás alatt álló BÁRMELYIK európai ország átlag lakosának helyzetével.(Ráadásul még mi voltunk a legjobb helyzetben a szocialista tömbön belül).
  A kisember mindenütt jobban élt a nyugati befolyás alatt.Sokkal szabadabban és anyagilag is sokkal jobban.

  Végezzük el ezt most is.
  Melyik befolyási övezet alatt él jobban az átlag ember Európában?

 58. 62!
  Szerintem erre Tibor bá megadta választ.Csak el kellene olvasni..

  „Melyik befolyási övezet alatt él jobban az átlag ember Európában?”

  Nem akarok csúnyát mondani,de nagyon bennem van..
  Volt több hektár szőlőnk,nem is rossz minőségű,amiből évente szép kis haszon volt,nem kellet világgá menni ha meg akartál élni….Mikor átkerültünk a nyugati övezetbe,vagy 20 éve, (a nyugati szférába),utána már csak kínlódás volt..Nem vettek át semmit,csak ha nagyon ismerős voltál esetleg,mert ugye a nyugatnak nem kell.És ha az oroszokat el kergettük,akkor meg mit akarunk oda hurcikálni bármit is..
  Most meg a férjemnek nyugatra kell menni,ha nem akarsz éhen dögleni,az ottani minimálbérért dolgozni 12 órába 5 embernek a munkáját végezni..
  Úgyhogy nem kellene hülyeségeket beszélni..
  Arról nem beszélve hogy a kérdés is hülye maga.Európában?Ha Európában születsz, eleve nyugati állampolgárnak,és nem Magyarországon,akkor is más helyzetben vagy..De akkor sem biztos hogy rózsás a helyzet..

  „A kisember mindenütt jobban élt a nyugati befolyás alatt.Sokkal szabadabban és anyagilag is sokkal jobban.”

  Persze.Mert Te még nem láttál munkanélkülit ott.Szerinted akkor nem voltak munkanélküliek ott?Dehogynem.Csak Te itthonról a szépet meg a jót láttad mindig..

 59. 62:
  Figyelj, én pontosan fogalmazok, figyelj a fogalmakra és arra, amit írok. A felületes gondolat ugrálásból katyvasz lesz. 🙁

 60. Az oroszok sem vesznek már meg semmit, csakis piaci alapokon, vagyis ha jobb árat tudsz kínálni azonos minőség mellett. A nagy szocialista állam és álom összedőlt, ezért nem a nyugati befolyást kéne hibáztatni.

  Munkanélküliség? Igen, nyugaton nem vették fel csak azért, hogy propagálhassák a teljes foglalkoztatottságot. Nálunk a pártállam alapelve volt, hogy munkanélküli nem lehet. Így aztán a szoci tömbben felvették ugyan azt is,akire nem volt szükség, de semmi hasznos munkát nem végzett, azaz volt kapun belüli munkanélküliség.

  De mi a lényeg? Nyugaton a munkanélküli is jobban élt, mint nálunk az átlag dolgozó.

 61. 57: Tibor bá, az enyém egy rétegblog. MOndhatnám, hogy „bizonyos típusú” értelmes emberek blogja. 🙂
  Nincs igényem napi 1500 olvasóra. AZ üzenet szemben áll az uralkodó paradigmával, tehát jobb is, ha lassacskán terjed.

 62. 66:
  Ez ok, de azért lehetnél hatékonyabb.

 63. 1980 -ban születtem. Az akkori orvosok nem egyszer megmentettek a haláltól…Mert akkor még szerényebb anyagi körülmények közt, maradt a szakmai önérzet. Azt nem részletezem mi az oka a szüleim hanyagságának, elég annyi, hogy anyám 19 évesen szült engem, és utána visszament a főiskolára tanulni, ingyen, állami pénzen… Nagymamám nevelt, apámról nem tudtam semmit. Csak annyit, hogy vörös… Előfordult hogy vad idegenről kérdeztem azt anyámtól, hogy ő e az apám. Majd anyám beházasodott egy gazdag családba, ahol pénz volt, nyaralás volt családi nyaralókban, csak valahogy a lényeg hiányzott. Balatonon megízleltem a nyugati felfogást, a keleti blokkon belüli országokban anno jártam mint gyerek, a berlini falat akkor akartam megmászni mikor még keményen őrizték. Tudjátok mit, minden ellenére felhőtlen korszak volt az, amiben gyerek voltam, és ezért hálás vagyok. De azt mondom, mindig az a korszak termel lángelméket, mely ráerőszakolja az egyénre azt, hogy kitűnjön a többiek közül. Mert az embernek kell a dac, a csak azért is megmutatom felfogás. Ma ez nincs, nem is születnek többé olyan zsenik akik változtatni akarnak a világon.

 64. 44:
  „Megnézném én pl. hogyan üzemeltetné ezt a honlapot Tibor bá Putyin fennhatósága alatt.

  Ha hasonlókat írna Putyinról, kormányáról, mint Orbánról szokott, a honlapot pedig naponta több ezren látogatnák, vajon mi történne?”

  Aki követi a jelenlegi fejleményeket, az tudhatja, hogy mostanában tömegével blokkolják, zárják be az Putyin ellenes, ellenzéki blogokat fórumcsoportokat stb.
  Először az ukrán barát blogok, felületek a Vkontakt-on ( volt amelyiknek 500000 feletti like-ja volt).
  Aztán következet egy orosz site vezetőségének lecserélése, akiknek az volt a bűne, hogy valamelyik ukrán jobb szélső vezérrel interjút készített.
  A goggle fordítóval nyersen lefordítva, jó pár kényelmetlen kérdést is feltett az interjú alanynak, nem láttam, hogy annyira részrehajló lett volna a riport.

  Mostanában terveznek egy újabb törvény elfogadást, ahol tovább szigorítják és büntetik a az Oroszország és a Putyin bíráló ellenzéki újságírást és hangokat.

  Persze minderre lehet mondani, hogy most csak a nyugati diverzáns tevékenységet akarják megakadályozni.
  Meg különben is helyzet van, törekedni kell arra, hogy a orosz nép minél nagyobb része felsorakozzon a vezetők mögé.
  Ez érthető szempont.

  Érdekes, hogy a nyugat nem reagál hasonló módon még, az oroszok által pénzelt, náluk is elérhető (pl. RT) médiával szemben.

  46:
  „Hát ez az, nem írnék hasonlókat, mert Putyin nem csinált milliomost a gyerekkori haverjaiból”

  Szerinted nem hozott helyzetbe pl. volt KGB-s kolegákat?
  Szerinted Putyinnak mennyi a magánvagyona és honnan származik?

 65. 70:
  Fel nem tudom fogni, hogy miért erőlködsz. A világban mindenütt hoznak helyzetbe embereket a vezetők. Nem ezzel van a baj, hanem a MÉRTÉKKEL. Az már szinte nevetséges, hogy egyetlen egy volt kollégiumi szoba lakói adják 20 év múlva a miniszterelnököt, köztársasági elnököt, a házelnököt, alkotmány bírót, leggazdagabb vállalkozót, stb. A trafik mutyi! nem elég, hogy megkaparintják, de pofátlanul azonnal háromszorosára emelik a haszonkulcsot 8ami egy fajta adó). Föld mutyi! Elveszik a hivatásos földművelőktől a lehetőséget és haveroknak osztják ki, akik a parlagon hagyásért milliókat kapnak. Szóval tudod mit, dugulj el, vagy én teszem veled ugyanezt. Most már tényleg teli van veled a faszom.

 66. Tibor-bá a rendszer amit kevesebb mint negyed évszázada felépítettek nekünk itt a hazánkban, az undorító. De Mi hagytuk, mert hagynunk kellett. És fogjuk is hagyni a jövőben, mert hagynunk kell. Ez olyan mint a tatárjárás, az ellenfél erős és agresszív mi meg Mátyás király óta egy kalap szart nem érünk nemzeti összefogás és erő szintjén. Magyarország nem csupán a rendszerváltás óta nem létezik csak diplomáciailag, jóval régebben adtak el minket és a jövőnket. Élő halottak vagyunk, donorok ha úgy tettszik.

 67. 65!
  „De mi a lényeg? Nyugaton a munkanélküli is jobban élt, mint nálunk az átlag dolgozó.”

  És most hogy a nyugathoz tartozunk már 25 éve miért nem élünk jobban?Még úgysem mint annak idején, ahogy írod „az átlag dolgozó”..
  És akkor most jobb?.. 😮 Hiába ácsingózol az akkori nyugati világ után,az már sosem lesz.Már talán ott sem,nem még itt..Valami nagyon átalakulóban van..

  „A nagy szocialista állam és álom összedőlt,”

  Mert össze döntötték.. Össze kellet neki dőlni..Hogy a kapitalizmus ki tudjon még egy kicsit terjeszkedni.De a Föld az véges dolog..

  69!
  Teher alatt nő a pálma.. 🙂
  72!
  Na de fel a fejjel.. 😉
  70!
  Jól teszik.
  Love Putyin.. 🙂

 68. 72. Dan
  Döbbenetes amit irsz. Valahogy én is úgy sejtettem de mindig próbáltam ezeket a sejtéseket elhessegetni.
  Valaha gyülöltem a Kádár-rendszert 60-80 as években. Azt mondtam: ha az árok partján is kell hálnom majd de bukjanak a komcsik.
  Úgy tettek mintha mennének de sajnos maradtak az- utódaik. Ök az (MDF,SZDSZ,MSZP,Fidesz, a torgyáni kisgazdák) -a tanultak- (inkább kitanultak)- százszor roszabbak mint a vaskalapos bunkó atyáik.
  Kádár akasztatott kb. 4-500 ártatlan embert és tönkretett pár százezer családot és 200000 ember disszidált.
  Ezek nem akasztanak-egyenlöre- de az általuk vezetett rendszer miatt a közel 25 év alatt milliós nagyságrendben haltak meg emberek egzisztenciális okok miatt kialakult betegségekben és öngyilkosságok miatt.Továbbá az alkoholizmus, a prostutició is erösen tizedeli a magyarokat.
  Az elszabadult bünözésröl és annak hallgatólagos bátorításáról nem is beszélve.
  Hát egy ilyen országban nem is öröm élni. De azért jobban élünk mondja a felcsuti stadion-mester és mond ö még mást is amit maga sem hisz el.
  Summa summarum: a nagy többségnek jobb volt a Kádár rendszerben élni a mint most ebben a velejéig hazug és korrupt gané rendszerben.
  Soha nem szerettem a komcsikat. Kádárt bizonyos fokig a puritánsága miatt dijaztam és az is igaz amit Moldova Gy. irt valahol róla az elmult években kb. igy: csak most látni, hogy Kádár micsoda sötét eröket tartott kordában a pártjában és saját szükebb környezetében.
  Hát most, hogy 25 éve bedobták a gyeplöt a lovak nyakába, az ifju utódok többnyire a komcsi-krém leszármazottai megmutatták , hogy mire képesek.

 69. 37.Hochstein

  A mai Németországban a sexualis aberráció természetes dolog. A te liberális fajtádnak köszönhetöen mára már olyan állatkertek üzemelnek ott ahol a kedves látogató kedvére közösülhet a szerencsétlen állatokkal. Ajánlom neked a bengáli királytigrist.

 70. 74:
  Írásodban a valós tények és fantáziadús tévhitek keverednek. Így aztán a valós adatokra is rátelepszik a kétség. A valóság az, hogy az Ember egy brutális állat, akinek ha lehetősége van felzabálja saját fajtáját. Ez nem magyar jelenség, nem kommunista jelenség, és nem kapitalista jelenség. Ez az Ember, aki csak a lehetőségre vár.

 71. Hát akárhogy is volt, Isten teremtette-e a világot, vagy mesterségesen lettünk létrehozva, nem biztos, hogy azt akarta volna, hogy a végén saját magunk pusztítsuk el az egészet.

 72. 76:
  Ha jol latom, onben a tudatlansag es a zsigeri gyulolet eleg szerencsetlen kombinacioja talat kivalo taptalajt. Sot, szep termest is hozott mint lathato. Gartulalok hozza, hisz tudom, hogy ez az eredmeny nem csak ugy let, tenni is kellet erte. Bizony nem is keveset! De ne legyen ketsege, biztos lehet benne, hogy a vegeredmeny minden faradsagot meger. Hisz lathaja, mar itt a blogon is van legalabb egy-ket tehetseges felmuvelt aki rogton ugrott a jol bevalt rigmusaira. Csak igy tovabb! En szurkolok, mert szertem latni ha a tehetseg szarba szokik.

  Ami allitasa tenyszeruseget illeti:
  1.)Lesz szives elarulni, hogy az aberracioval kapcsolatos tapasztalatot es az allatkerti klandjat melyik nemetorszagi utja soran hol es mikor szerezte? Ui. Nekem egy kicsit mas tapasztalataim vannak ezzel az orszaggal kapcsolatosan. Nemetorszag europai mercevel merve a konzervativ orszagok koze tartozik. A mai napig vannak tartomanyok, ahol pl a vasarnap a pihenes es a templombajaras ideje. Nem egy tartomanyban (pl. NRW) az etteremeken es benzinkutakon kivul semmi nincs nyitva. Az emberek jelentos resze tartja unneneiket es kovetik hagyomanyikat. Szamos nep es vallas keveredik es el egymas mellett tobbsegeben bekeben es nyugalomban.

  Amerre en megfordultam, valahogy nem volt szemebtuno az on altal emlitett ferto. De gondolom, majd a bekezdes elejen feltett kerdesemre adott valaszaban pontosan utbaigazit.

  2.) Ha mar az oroszokat es elnokuket magasztalja – hovatovabb emliti pelda keppen – engedjen meg egy rovid tortenetet veluk kapcsolatban. Tavaly modomban allt hosszabb idot eltolteni a nagy Oroszorszagban. Jartam videken es varosban is egyarant.

  Utam soran Moszkvaban is megfordultam, es egy szereny 3 csillagos szallodaban (Hotel Alfa, ha jol emlekszem) szalltam meg. Wifi csak a futetlen aulaban volt, ugyhogy ott potyoresztem a gepemen. Ezido alatt arra lettem figyelmes, hogy egy kozepiskolas koru lany tarsasag (azaz a felso korhatar max 16! lehetett) lepi el a teret es papirra irt telefonszamaikat osztogatjak valogatas nelkul minden himnemunek es ha elfogatda nonemunek (!) is. Szoval akarkinek, akinek a kozelebe tudtak kerulni, adtak egyet a cetlijukbol.

  A szalloda aulajaban mindennapi emberek surogtek forogtak. Ferfiak (a helybeliek szigoruan visszakunkorodo orru cipben), nok (szep testtel de szinte kivetlel nelkul hibas fogsorral). De nem is ez a lenyeg. Apak, anyak, uzletemberek, turistak, rendorok, katonak stb. Volt ki gyerekkel volt ki tarsasaggal vagy csak maganyosan. A helyzetet a tobbseg ugy kezelte, mintha amit ott lat, az a vilag legtermeszetesebb dolga lenne, az elet szerves resze. A legtobben szarba se vettek a testuket penzert arulo gyerekeket, es azt kell mondjam meg akkor jartak ezek a szerencsetlenek a legjobban. Volt akit a foldre taszitottak es lekoptek, mert hozza mert erni egy „draga” zakohoz. Es persze volt olyan “szerencses” akinek kuncsaft vagy kuncsaftok is akadtak a horgara minimum 30-40 eves korkulonbseggel. Lehet kepzelni a jelenetet. Szoval, amit maga magasztal annak bizony ez is resze es mint mondjak nem elszeparalt, csak a fovarosra jellemzo a helyzet.

  Vagyis a fentiekkel csak azt akarom mondani, melyen tiszitel csaladcentrikus kutyaur, hogy mielott idevakkantja az egyugyuekbol tetszest kivalto hangzatos kliseket, menjen es lasson vilagot. Persze, magarol azt is eltudom kepzelni, hogy ugy gondolja, az a rendszer amelyik az egyik „fajta” devianssokkal szemben vasokollel fellep, az megengedheti maganak az elobbiekben leirt kis felresiklast mas „fajta” deviansokkal szemben. Sot talan maganak ez igy tetszik igazan, nemde?

 73. 79:

  Csodálom, hogy kóbor kutya állatkert beszámolóját komolyan vetted. Kár volt rá ennyi időt pazarolni.

  Az ékezetes klaviatúráról már volt közöttünk szó. Most jót röhögtem a mondatodon:
  „szertem latni ha a tehetseg szarba szokik.”
  Gondolom nem szarba, hanem szárba és nem szokik, hanem szökik. Bár el tudom képzelni, hogy arra voltál kíváncsi kóbor kutya miként szokik bele a szarba? 😀

 74. Én egyszerűen nem értem, mi folyik itt?
  Mi ez a nagy orosz-imádat?
  Mindenkinek felhívom a figyelmét, hogy Orbán az oroszok támogatásával akarja és fogja fenntartani tolvaj és népnyomorító uralmát!
  Az oroszok sajnos nem finnyásak, egy Hitlerrel is szövetségre lépnek és támogatják, mindössze egy dolgot várnak el tőle, – azt, hogy ne rúgja fel az oroszokkal kötött megállapodást.
  Most, az ilyen orosz értékrendet kihasználva nyomul az az Orbán, aki 2006-ban még az oroszellenessége miatt (!) szétverette a körutat és teleszarta a Kossuth teret. 🙁

 75. 82:

  Ez annyira abszurd, hogy valami nem stimmel. Minden esetre Hochstein kinyomozhatná az igazságot.

 76. 81!
  Javaslom akkor csatlakozz a wall streethez,és a Goldman Sachshoz..

 77. 84.
  Kedves Melike!
  Ezt azért erősen félreértetted. Én egyáltalán nem támogatom azt a szférát, amit te írsz. Én csak óvnék mindenkit attól, hogy Orbán ravasz sunyi trükkjét bevegye.
  Oroszország bizonyára megvalósítja amit akar. És ehhez bárkit elfogad partnernek. Nekünk legyen eszünk és ne hagyjuk, hogy Orbán ennek haszonélvezője legyen, mert mint már írtam, akkor folytatódik az Orbán általi kifosztásunk, elszegényítésünk.

 78. 85:

  Putyin & Krím-félsziget történetének semmi köze Orbán Viktorhoz.

 79. 86.
  Egyetértek…
  Én csak azt nem akarom elfogadni, hogy Orbán Viktor, Putyin vállán felmásszon a magyar uborkafára.

 80. 87:
  A magyar nép hatalmas százaléka még ma is utálja az oroszokat. Orbánnak nagyon meg kell magyarázni miért kötött egy szerződést Putyinnal.

 81. 88!
  Hiába is magyarázná,úgy sem értenék meg..De én meg Virág elvtársat nem értem.. 🙁

 82. 88.
  Én azt tapasztalom, hogy elcsendesült az oroszellenes kiabálás a magyar médiában, mert a jobbik és a szocik nagy része is támogatja a barátkozást Putyinnal.
  A Fidesz-birkák, akik eredetileg oroszellenesek lennének, pedig nem kérnek magyarázatot Orbántól, mert szerintük Orbán mindig helyesen dönt.
  Így szerzi meg Orbán a szavazatok jó részét.
  Én szóltam…

 83. 89.
  Melike! Én meg azt nem értem, hogy mit nem értesz ?

 84. 90!
  Na ez már érthetőbb volt.. 🙂
  (Azt nem értettem az előbb,hogy egy kicsit össze vissza beszéltél.. 😉 )

 85. Melike ! Ezt írtam a 81.-ben és azóta sem változott a véleményem :

  „Én egyszerűen nem értem, mi folyik itt?
  Mi ez a nagy orosz-imádat?
  Mindenkinek felhívom a figyelmét, hogy Orbán az oroszok támogatásával akarja és fogja fenntartani tolvaj és népnyomorító uralmát!
  Az oroszok sajnos nem finnyásak, egy Hitlerrel is szövetségre lépnek és támogatják, mindössze egy dolgot várnak el tőle, – azt, hogy ne rúgja fel az oroszokkal kötött megállapodást.
  Most, az ilyen orosz értékrendet kihasználva nyomul az az Orbán, aki 2006-ban még az oroszellenessége miatt (!) szétverette a körutat és teleszarta a Kossuth teret. 🙁 „

 86. 93!
  Akkor meg mit értesz egyet Tibor bával?. 🙂

 87. 94. Melike ! Miért ne érthetnék egyet ? Hol van köztünk feloldhatatlan ellentmondás? Én nem látok olyat. 🙂

 88. 80 Tibor ba’:
  „Gondolom nem szarba, hanem szárba és nem szokik, hanem szökik. Bár el tudom képzelni, hogy arra voltál kíváncsi kóbor kutya miként szokik bele a szarba? 😀 ”

  Az onkent magamra eroltetett jomodor most azt mondatja velem, hogy a valaszt a tiszetlt blogtarsak fantaziajara bizom… 😉

  83: Tibor ba’:
  „Ez annyira abszurd, hogy valami nem stimmel. Minden esetre Hochstein kinyomozhatná az igazságot.”

  Feluletesen atfutottam a cikkben hivatkozaskent megjelolt nemet lap Archiv szamait, de egyenlore semmit nem talaltam.

  Ettol fuggetlenul – csak hogy felreertes ne essek – azt en nem allitom, hogy a nemet emberek egytol egyig szentek. El tudom kepzelni, hogy mondjuk valahol valaki beteges nagy unalmaban es fu alatt sajat Bauernhof-jat „atalakitotta” es ott szeanszokat rendez. De hogy allatkert(ek) ezzel a kifejezett szandekkal nyilvanossan uzemeljenek, na azt mar igen nehezen.

 89. Sok a link, de inkább nem pakolom szét több 1-1 linkes hozzászólásba, kérem, hogy ne moderáld ki….

  96: A hir.ma a velvetre hivatkozik:
  http://velvet.hu/sztori/2013/07/06/allatbordelyokat_nyitottak_nemetorszagban/

  A velvet meg a Daily Mail-re:
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2352779/Bestiality-brothels-spreading-Germany-campaigner-claims-abusers-sex-animals-lifestyle-choice.html

  Az egyszerűség kedvéért nézzük táblázatos formában, hogy hol mi a jogi helyzet, a zoofil szex hol büntethető:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Zoophilia_and_the_law#National_laws

  Itt az olvasható, hogy tavaly óta már tilos a németeknél az állatokat megdugni, tehát Kóborkutya lejárt szavatosságú problémát vetett fel, legalább is Németország területére vonatkozóan.
  De a wiki se 100%-ig up-to-date, mert Magyarországon legálisnak írja az állatos szexet, viszont nekem valami olyasmi dereng, hogy a 2012-es új állatvédelmi törvény szerint ez állatkínzásnak minősül és tilos. (Tilos továbbá a fül- és farokvágás is állatok esetében, de érdekes módon emberek esetében nálunk a csecsemő körülmetélése nem tilos [de a németek már gondolkoznak a betiltásán]…)
  No nézzük, az egyeseknek erkölcsi mintakép Oroszországot, hát a wiki szerint ott is legális meghágni a csirkét/kecskét/lámát/bengáli tigrist/kóbor kutyát (bocs Kóborkutya, de jobb, ha vigyázol a ruszkikkal). Viszont az állatos pornó kereskedelme tilos (ahogy nálunk is), így nem lehet erre üzletet építeni, nem lehet „erotikus állatkertet” nyitni.
  Szóval olyan országot kell keresni a táblázatban, ahol a második oszlopban is pipa van, és lám, a zsiráfbébigyilkos dánoknál megtaláljuk Európa potenciális állatbordély nagyhatalmi lehetőségét. Meg is kapják a magukét érte:
  http://www.ibtimes.co.in/articles/538267/20140211/giraffe-marius-killing-copenhagen-denmark-bestiality-legal.htm
  De a cikk végén egy kommentelő olyasmit ír, amit hazánkkal kapcsolatban én is írtam, hogy az állatkínzás Dániában is tilos, sőt még a tiltásért indított petícióban is szerepel, hogy „Rape, torture, and abuse of animals is prohibited in Denmark”.
  http://www.thepetitionsite.com/182/468/290/stop-sexual-use-of-animals-is-legal-in-denmarkhelp-us-stop-this-evil-and-make-it-illegal-/
  Viszont egy állat esetében nem nagyon van lehetőség a bírósági vizsgálat során megkérdezni, hogy ő beleegyezett-e az aktusba, vagy megerőszakolták…
  De mindenesetre nem nagyon hallunk róla, hogy emiatt olyan tömegek járnának oda, mint Hollandiába füvezni, vagy Thaiföldre 12 éves gyerekeket kefélni (ami ellen a Biblia se fogalmaz meg olyan egyértelmű szabályt, mint az állatokkal szexelés ellen).

 90. 97.Avatar:
  „No nézzük, az egyeseknek erkölcsi mintakép Oroszországot, hát a wiki szerint ott is legális meghágni a csirkét/kecskét/lámát/bengáli tigrist/kóbor kutyát (bocs Kóborkutya, de jobb, ha vigyázol a ruszkikkal).” 😀

  Most esett csak le, hogy miért is olyan húsbavágó számára a téma…

 91. 88.Tibor bá! Ezt ugyan mire alapozod? :
  „A magyar nép hatalmas százaléka még ma is utálja az oroszokat?”
  Jártál mostanában Hévizen ? Minden héten áll/jár az orosz bál 🙂

 92. 99:
  Nem jártam Hévízen, ahol rengeteg az orosz, és? Ezért meg van nekik minden bocsátva?

 93. Akkor ezt a hozzáállást minden más népséggel szemben gyakorolhatnánk, akárcsak a zsidók.

 94. 101:
  Kinek a hozzáállásáról van szó?
  Ha az enyémről: Az emberek „hozzáállása” nem tudatos, hanem érzelmi, amit nem lehet ripsz-ropsz megváltoztatni, és – ami nagyon fontos – érzelmi töltéseknél a racionalitás erősen a háttérbe szorul.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük