(1322) Confessions of an Economic Hit Man

Tibor bá’ online

 

~ab150John Perkins 2004-ben írta könyvét, amit két évvel később már le is fordítottak magyarra, eléggé sután lefordított címmel: „Egy gazdasági bérgyilkos vallomásai”, de ezzel most ne foglalkozzunk. A könyvre azért hívom fel a figyelmet, mert az Ukrán eseményekkel kapcsolatban igen hasznos útmutató. Nincs sok értelme bármit is írnom a könyvről, elég ha idézek egy teljes oldalt a műből:

Claudine,a beszervező hölgy, elmondta, hogy munkámnak két alapvető célja van. Az egyik, hogy alátámasszam olyan nagy összegű nemzetközi hitelek kihelyezését, amelyek aztán óriási mérnöki és építőipari beruházásokon keresztül visszajuttatják a pénzt a MAIN és más amerikai vállalatok (mint például a Bechtel, a Halliburton, a Stone & Webster és a Brown & Root) számláira. A másik feladatom az, hogy fizetésképtelenné tegyem a kölcsönöket fölvevő országokat (természetesen csak azután, hogy a MAIN-nek és a többi amerikai vállalatnak járó összegeket már kifizették), hogy állandó függésben maradjanak a hitelezőiktől és könnyű prédát jelentsenek, ha szívességekre – például katonai bázisokra, ENSZ-szavazatokra vagy olajra és más természeti erőforrásokra – van szükségünk.

Az lesz a munkám, hogy előre jelezzem, milyen eredményekkel jár majd több milliárd dollár befektetése egy-egy országban. Egészen pontosan olyan tanulmányokat kell majd írnom, amelyek húsz-huszonöt évre jelzik előre a gazdasági növekedést, és amelyek különböző projektek hatásait elemzik. Ha például döntés születik, hogy egy országnak 1 milliárd dolláros kölcsönt folyósítunk annak érdekében, hogy vezetői ne álljanak a Szovjetunió mellé, a feladatom az lenne, hogy összevessem, milyen előnyökkel járna, ha az adott összeget erőművekre, új úthálózatra vagy éppen telekommunikációs rendszerre fordítanák. Olyan feladatot is kaphatok, hogy ha egy országnak fel akarnak ajánlani egy modern elektromos közműrendszert, bizonyítsam be, hogy az új rendszerből fakadó gazdasági növekedés indokolja a kölcsön fölvételét. A kritikus tényező minden esetben a bruttó nemzeti termék (GNP). Az a projekt nyer, amelyik a GNP évi átlagos legnagyobb növekedését ígéri. Ha csak egy projekt elindításáról van szó, azt kell bizonyítanom, hogy annak megvalósítása milyen kedvezően fogja érinteni a GNP alakulását.

Valamennyi ilyen programtervezetnek az volt a kimondatlan célja, hogy a beruházásban részt vevő cégek nagy profithoz jussanak, a fogadó ország néhány gazdag és befolyásos családja hasznot húzzon belőle, ugyan akkor biztosítsa a világ különböző országainak hosszú távú pénzügyi függését és így politikai lojalitását. Minél nagyobb a kölcsön, annál jobb. Azt a tényt senki nem vette figyelembe, hogy az országra nehezedő adósságteher évtizedekre megfosztja a legszegényebb rétegeket az egészségügyi, oktatási és más szociális szolgáltatásoktól.

Claudine-nal nyíltan megvitattuk a GNP csalóka természetét. Például a GNP akkor is növekedést mutat, ha az egyetlenegy embert gazdagít, például egy közüzemi szolgáltató vállalat tulajdonosát, és akkor is, ha a lakosság többségére nagy adósságteher nehezedik. A vagyonosok gazdagodnak, a szegények szegényednek. A statisztika szempontjából ez gazdasági növekedésnek számít.

Mint az amerikai polgárok általában, a MAIN dolgozói is azt hitték, hogy jót teszünk azokkal az országokkal, amelyekben erőműveket, autópályákat és kikötőket építünk. Az iskoláink és a sajtónk arra tanított minket, hogy minden lépésünket önzetlennek lássuk. Az évek során sokszor hallottam olyan megjegyzéseket, hogy: „Ha nemzeti zászlónkat elégetik és a követségünk előtt tüntetnek, miért nem vonulunk ki abból az átkozott országból, és miért nem hagyjuk őket saját nyomorukban fetrengeni?”

Akik ilyet mondanak, sokszor diplomás emberek, tehát elvileg műveltek. Még sincs fogalmuk arról, hogy elsősorban azért létesítünk nagykövetségeket a világ különböző pontjain, hogy a saját érdekeinket érvényesítsük, ami a 20. század második felében azt jelentette, hogy az amerikai köztársaságot globális birodalommá tettük. Egyetemi bizonyítványaik ellenére ezek az emberek éppen annyira műveletlenek, mint azok a 18. századi gyarmatosítók, akik a földjük védelmében harcoló indiánokat az ördög szolgáinak tartották.

Néhány hónap volt hátra indulásomig Indonéziába, Jáva szigetére, amit abban az időben a világ legsűrűbben lakott ingatlanjának volt szokás nevezni. Indonézia emellett véletlenül olajban is gazdag muzulmán ország és a kommunista szervezkedés egyik melegágya is volt.

– Ez Vietnam után a következő dominó – így mondta Claudine. – Meg kell nyernünk az indonézeket. Ha csatlakoznak a kommunista táborhoz… – ujját elhúzta a torka előtt, és édesen mosolygott. – Mondjuk azt, hogy nagyon optimista képet kell festened arról, hogyan fog virulni a gazdaság, ha megépülnek az új erőművek és elosztórendszerek. Ez lehetővé teszi majd, hogy az USAID és a nemzetközi bankok indokolják a kölcsönöket. Téged persze megjutalmaznak, és mehetsz tovább más egzotikus helyekre, más projekteken dolgozni. Az egész világot bejárhatod. – Figyelmeztetett, hogy szerepem nehéz lesz. – A bankok szakértőit nem lesz könnyű meggyőzni. Az a dolguk, hogy megkérdőjelezzék az előrejelzéseid – ezért fizetik őket. Az ő tekintélyüket erősíti, ha a munkádban hibát találnak.

Egy napon szóba hoztam, hogy a MAIN Jávára induló szakértői csoportjában rajtam kívül még tíz másik férfi lesz. Megkérdeztem, hogy ők is hasonló kiképzést kapnak-e, mint én. Claudine biztosított arról, hogy nem.

– Ők mérnökök — mondta. — Ők tervezik majd az erőműveket, az átadó- és elosztórendszert, a kikötőket és az utakat, ahol az üzemanyagot szállítják majd. Te vagy az egyetlen, aki a jövő előrejelzésével foglalkozik. A te előrejelzéseid határozzák meg az általuk tervezett létesítmények és így a kölcsönök nagyságát. Amint látod, te vagy a kulcsember.

Minden nap, mikor Claudine lakásáról hazafelé mentem, azon tűnődtem, vajon helyesen cselekszem-e. A lelkem mélyén valami azt súgta, hogy nem. De a múltban elszenvedett frusztrációk nem hagytak nyugodni. Úgy tűnt, hogy a MAIN mindent egyszerre kínál, ami az életemből hiányzott, mégis egyre azt kérdeztem magamtól, vajon mit szólna ehhez Tom Paine. Végül meggyőztem magam, hogy minél többet tanulok, minél több tapasztalatot szerzek, annál könnyebben leleplezhetem majd ezt az egészet később — a „belülről bomlasztás” régi önigazoló érve.

Mikor ezt a gondolatomat megosztottam Claudine-nal, döbbenten nézett rám. — Ne légy nevetséges. Ha egyszer beszállsz ebbe, többet nem tudsz kilépni. Ezt el kell döntened, mielőtt belekezdesz.

Megértettem, és megijesztett, amit mondott. Miután elbúcsúztam tőle, végigsétáltam a Commonwealth Avenue-n, befordultam a Dart-mouth utcába, és meggyőztem magam, hogy a kivétel én vagyok.

Néhány hónappal később egy délután a kanapén ülve néztük, hogyan esik kint a hó.

– Egy szűk, exkluzív klubhoz tartozunk — mondta Claudine. — Azért fizetnek minket – és nem is rosszul —, hogy dollár milliárdokat csaljunk ki a világ különböző országaiból.  A munkád a legnagyobbrészt abban áll, hogy próbáld rávenni a világ vezetőit, csatlakozzanak az Egyesült Államok gazdasági érdekeit érvényesítő hatalmas hálózatához. Végül ezek a vezetők annyira belegabalyodnak az adósság hálójába, hogy lojalitásuk biztosított. Akkor mozgósíthatjuk őket, mikor nekünk tetszik, hogy politikai, gazdasági vagy katonai igényeinket kielégítsék. Cserébe ezek a vezetők megszilárdíthatják politikai hatalmukat azzal, hogy országuk lakosainak ipari parkokat, erőműveket, repülőtereket építenek. Mindeközben az amerikai mérnöki és építőipari cégek tulajdonosai igencsak meggazdagodnak.

Azon a délutánon, ebben az idilli helyzetben, miközben Claudine ablakából a kint örvénylő hópelyheket néztük, megtudtam jövendő foglalkozásom eredetét. Claudine elmesélte, hogy a történelem során a legtöbb birodalmat vagy katonai erővel vagy legalábbis katonai fenyegetés segítségével építették ki. A második világháború végén azonban a Szovjetunió megerősödésével és a nukleáris háború rémének fölmerülésével a katonai megoldás túl kockázatossá vált.

A könyv magyar fordítását az egyik lelkes (de csendes) honlap látogató rendelkezésemre bocsátotta. Innen letölthető: 

http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/downloads.php?cat_id=2&file_id=133 

____________________________________________________________
____________________________________________________________
_________________________________________________

47 gondolat erről: „(1322) Confessions of an Economic Hit Man

  1. Az első bekezdésben megjelenik a hírhedt Halliburton cég
    ami ifjabb Bush elnök érdekeltségi körébe tartozott.
    Lényegében néha azt a pofátlanságot is elkövetik hogy nyíltan a saját önös érdekeiknek megfelelő politikát erőltetnek az Usa szenátusa által szentesítve, tehát még a látszatra sem ügyelnek.
    Akárcsak nálunk.Szoci időkben a -segítek neked és te visszacsorgatod az x százalékát- mentalitás dívott.Ma már teljesen nyílt a kifosztás ha Simicska,Közgép,-trafik,-földügyre gondolok.
    Egyébként a jenkik birodalom építését Viktor is másolja a maga kis felségterületén.Gondoljunk a csápjait a környező országokba kiterjesztő Molra,amelynek vezetőjét nem adta ki horvátországnak a kenőpénzes ügy után.
    A Csányi haver az Otp-vel szintén nyomul az elszakított területeinken.Ki nem látott Otp fiókot pl a Felvidéken?
    Nem csak amcsi specialitás ez a dolog ,de ők csinálják a legnagyobb arroganciával. Ha kell tömeggyilkosságok árán.

  2. 1:

    Kedves hidrobbantó! Ha erről a posztról neked Simicska és Csányi jut eszedbe, akkor az egészet nem érted.

  3. Na ugye, igaza van Armának… 😀

    Változást itt csak a dollár pénzrendszer megbuktatásával lehetne elérni. Erre Kínának volna lehetősége, és ezt az említett ‘körök’ is tudják. Látni fogjuk még a Kína ‘semlegesítésére’ tett kísérleteket – pl. egy „demokratikus forradalom” formájában, mint az ukránoknál. Aztán a zűrzavart kihasználva majd pár repülőgép elhozza onnan az USA államkötvényeit, vagy szarrá bombázzák azokat a helyeket, ahol azokat őrzik. Esetleg majd a ‘felkelők’ maguk robbantják fel… /Ujgurok, tibetiek stb. kiképzése már javában folyhat…./
    /Biztos ami biztos, a kínai aranykészletet azért majd átveszik megőrzésre, nehogy elvesszen a kínai nép tulajdona… 😉 /.

  4. 3: a dollár csak egy forma, az USA csak egy ló. Át lehet nyergelni Kínára és egy Jüan-pénzrendszerre. Kjnát is illuminátus elit irányítja. Korábban a globalista nagytőke átment Amszterdamból Londonba, a brit birodalomról, mint lóról átmnyergelt az amerikaira (úgy, hogy finanszírozta saját „lova”, a brit birodalom egyik gyarmatának Majdanját, az amerikai forradalmat!), amior az USÁ-t elhasználják, eldobják, mint az üres mogyorúhéjat, jöhet Peking, stb.

  5. 4: Ugye? 😀

    Bár azt hiszem, Armának van igaza 5-ben…

  6. Az is érdekes, hogy banki oldalról milyen motivációjú embereket ültetnek pozícióba, hogy ezeket a hatalmi cselszövéseket megtámogassák a pénz oldaláról. Március 11-én kiadták DVD-n a Le Capital – Bennfentes Játék c. Costa Gavras rendezte filmet magyar szinkronnal, amely nagyon szépen ábrázolja az a pszichopata és morális tartást teljesen nélkülöző, egyébként kiváló szellemi teljesítménnyel rendelkező vezető típust, amelyet a bankár és multinacionális hálózat kiválogat vezetői posztokra.

    Itt az előzetes, nézzétek meg, és ha tehetitek, akkor a filmet is !

  7. Sok hozzánk hasonló kis ország van, akik nem hagyják magukat kizsákmányolni. Finnországból páros lábbal rugnák ki az ilyeneket, mert a vezetők felelősek a gazdaságért, inkább lemondanak a hatalmukról, mintsem adósságba verjék az országukat. A magyar (kelet-európai, afrikai, dél-amerikai) mentalitás azonban támogatja a hazug, simlis, stb. politikusok vezetővé válását. Vagyis a gazdasági kizsákmányolásunk oka a saját mentalitásunk.

  8. 8: Az nem a magyar mentalitás támogatja, világjerlenség. Az élősködők előnyben vannak a hatalmi harcban az együttélés szabályait betartókkal szemben. Biztos vagyok benne, hogy Finnországban is. Csak az oligarcháknak érdeke a saját ország megőrzése, szerintem ebben lehet bízni Orbanisztánban is.

  9. Kedves Tibor bá !
    2006-ban amerikai pénzből fizették a Gyurcsány ellen lázadó csőcseléket Orbánék. Ezt elég hamar megtudta a Nemzetvédelmi hivatal. Miért hallgatják el ezt a mai napig ? És miért nem vizsgálják ezt a szálat?
    Főleg Gyurcsány hallgatását nem értem, hiszen ő a sértett fél !
    Persze, ha gondolkodni kezdek, akkor máris értem…
    A 90-es években egy budaörsi autókereskedő udvarára bedobtak pár kézigránátot. A rendőrség kérdésére azt felelte a tulaj, hogy nem tudja miért kapta, mert neki nincs ellensége. És nem is tett feljelentést a rendőrségen !!!
    Aztán később kiderült, hogy a tulaj egy gengszter és egy másik gengszterrel volt elszámolási vitája. Hát persze, hogy nem jelenti fel robbantót, mert akkor legközelebb őt magát robbantják fel. Na így van ezzel Gyurcsány is.
    Itt tehát két gengszter (Gyurcsány és Orbán) elszámolási vitáját láttuk, csak nem vettük észre. Mi naivan ezt politikának gondoltuk. Pedig politikát csak politikusok csinálnak, de ez a két rohadék nem politikus, hanem csak aljas bűnözők ! 🙁

  10. Henry Ford mondott valami olyasmit : ha az 50 leggazdagabb bankárokat és családjukat kivonnák a forgalomból akkor nem lenne több háború a földön.
    Ez persze messze nem biztos de meg kellene próbálni. E miatt ennél roszabb már nem lehetne úgy gondolom.
    Nem vagyok Orbán párti de azt az egyet nagyon jól csinálta , hogy az IMF-et kirugdalta az országból.
    Az a sejtésem, hogy Orbán rájött EZEK ellen harcolni csakis az ö fegyverükkel lehet ergo hazugsággal, alakoskodással,ármánnyal, a szemedbe barát vagyok de ha elfordulsz a hátadba döföm a kést.
    Az e fajta harchoz pedig PÉNZ kell…sok-sok pénz és sok embert kell megnyerni a harchoz akik értik miröl van szó.Persze lehet, hogy tévedek a Fideszt illetóen.
    A JOBBIK-kal szimpatizálok de azt a nyilt és sokszor fölösleges dumát amit megeresztenek nem tartom jónak söt károsnak az országra nézve. Millió támadási felületet ad az ellenségnek akik röhögve-rettegve csapkodják le a jobbikosok magas labdáit Budapesttöl New-Yorkig.

  11. 9.

    Sajnos ez is benne van a pakliban, hogy két elvetemült gazember harcát szenvedjük már 25 éve.
    Ha ez igy van akkor lassan afrikai szintre züllesztik az országot a válsztott politkusaink akik erkölcsileg nullák. Ezt miért nem vesszük észre? Azért mert a mediák vezetö sztár-riporterei ugyanazon a szinten vannak aljas módon kábitják a „goj” népséget.

  12. 11: „Henry Ford mondott valami olyasmit : ha az 50 leggazdagabb bankárokat és családjukat kivonnák a forgalomból akkor nem lenne több háború a földön.
    Ez persze messze nem biztos de meg kellene próbálni. E miatt ennél roszabb már nem lehetne úgy gondolom.”

    Mégis hogyan képzeled? Lőjük halomra a bankárokat, mert egy iparmágnásnak a bögyében voltak, és egy teljesen megalapozatlan kijelentést tett?
    Mások szerint meg a vallási ellentétek okozzák a legtöbb erőszakot a világban, akkor lőjük halomra a vallási vezetőket is, hátha attól jobb lesz a világ?
    ‘Charles Kimball könyve, a Mikor a vallás gonosszá válik a következő állítással kezdődik: „Talán banálisan hangzik, de sajnos igaz, hogy napjainkban több háború kezdődik, több ember hal meg, és több gonoszság történik a vallás nevében, mint bármely más emberi intézmény által.” ‘

    http://szekularis.blog.hu/2014/03/10/a_vallasi_eroszak_nem_csokken

  13. 10: a Gyurcsány elleni lázadást Gyurcsány szervezte. Ő szivárogtatta ki direkt ezért elmondott öszödi beszédét, ő lövetett a rendőrpalotára és a cigányokra, ő szervezett TV-ostromot. Orbán mindezt nem fizette, de az igaz, hogy ő vette hasznát. Szerintem Gyurcsányt arra agyprogramozták, hogy segítse elő OV trónralépését. Egy báb.

  14. 13

    A vallások, az egyházak mögött is a pénzemberek álltak és állnak a mai napig.
    Ma Világkormányról álmodoznak a pénz urai és 4 milliárd ember kiirtásáról mert a maradék böven elegendö arra, hogy kiszolgálják öket.
    De ez csak álmodozás mert ha elkezdik akkor itt (a földön) kö kövön nem marad ök is elpusztulnak, bizony.
    Igen Ford nagyon is jól gondolta és jól látta, hogy ezek mérhetetlen kapzsisága az okai a gazdasági bajoknak.
    http://hvg.hu/gazdasag/20090819_fugger_bankar_reneszansz_uzlet_hatalom

    14.

    Gyurcsány a Fidesz 5. hadoszlopa. Nélküle SOHA nem lett volna ezeknek 2/3-os többségük.

  15. A kamatok a pénzvagyon koncentrációjához vezetnek, mert azok, akik sok pénzzel rendelkeznek, és ezt befektetik, egyre növekvő kamatjövedelemhez jutnak. Az így megnövekedett pénzvagyont ismét befektetik, amely a következő évben még nagyobb kamatjövedelemhez és profithoz juttatja őket. Mivel azonban a kamatok nem a semmiből származnak, hanem meg kell termelni őket, ezért az értékelőállító lakosság kamatterhei egyre gyorsabban növekednek. Egy bizonyos ponton az adósságszolgálati terhek olyan magasak lesznek, hogy munkával már nem lehet fedezni az adósságszolgálati terheket. Mivel a jelenlegi pénzrendszerben pénzt kamat nélkül nem lehet igénybe venni, ezért ha a reálgazdaságban értéket előállító termelő nem tud kamatot fizetni, akkor többé nem jut hitel formájában pénzhez. Megkezdődik a pénz visszatartása. Ez deflációt jelent, amely szükségszerűen visszafogja, majd csökkenti a gazdaság teljesítményét. Ha elmélyül a defláció, akkor gazdasági válság lép fel valamennyi kísérő jelenségével, a tömeges munkanélküliséggel, a szegénységgel és a társadalmi nyugtalansággal. Ha egy gazdasági válság elhúzódik, akkor a társadalmi feszültségek annyira kiéleződhetnek, hogy gyakran a háború tűnik a legjobb kiútnak. Ha napjainkban egy újabb gazdasági világválságra kerülne sor, a föld valamennyi országa érintve lenne. Nincs egyetlen egy ország sem, amely ne lenne eladósodva. A helyzet ma lényegesen kedvezőtlenebb, mint amilyen az 1929-es világgazdasági válság előtt volt. Különösen érintettek azok a nagyobb államok, amelyek jelentős katonai potenciállal rendelkeznek. Ezért kézenfekvő, hogy ezek az államok a hadseregüket is igénybe veszik, ha nem látnak más kiutat. Számolni kell azzal is, hogy a jelenlegi konfliktusok nemcsak helyi jellegű, hanem nagyobb térségekre is kiterjedő erőszakos összecsapásokhoz vezethetnek.
    Annan ENSZ főtitkár is utalt rá, hogy a világ bizonytalanná váló politikai helyzete a világgazdaság kiegyensúlyozatlanságára és megosztottságára vezethető vissza, vagyis nem egyedül bin Ládenre és terrorista hálózatára…
    (Drábik)

  16. 16: Alapvető pontokon téves állításokra építkezik ez a levezetés!

    „akik sok pénzzel rendelkeznek, és ezt befektetik, egyre növekvő kamatjövedelemhez jutnak”

    Vagy nem. Van olyan is, hogy a befektetés veszteségesnek bizonyul, akár az egészet el is bukhatják…

    „Mivel a jelenlegi pénzrendszerben pénzt kamat nélkül nem lehet igénybe venni”

    Kivéve, ha valaki elkezdi a saját megtakarításait befektetni, vagy mondjuk részvénykibocsátással jut a vállalat tőkéhez.

  17. Deklaráció

    Armával ez alkalommal nem értek egyet. Drábik levezetése tulzottan pragmatikus.

  18. A Cion Bölcseinek Jegyzőkönyvének tartalma elevenebb, mint valaha.
    Több, mint 100 éve látott napvilágot – és mintha valóra válnának a benne leírtak.
    Ez a könyv jut eszembe J. P. könyvrészlete alapján.
    De John Perkins-ben legalább megszólalt a lelkiismeret.

    A könyv elején a Magyarázatok 2. pontjában ezt írja:
    „Ez azt jelenti, hogy a Kígyó bekeríti Európát és Európa megbékjózásának segítségével bekeríti az egész világot. Ezt úgy kell véghezvinni, hogy minden eszközzel gazdaságilag kell leigázni az országokat. A Kígyó feje csak akkor térhet vissza Cionhoz, miután Európa összes szuverén államát tönkretették, amely azt jelenti, hogy gazdasági válságokkal és nagybani pusztítással lelkileg demoralizálják és erkölcsileg megrontják az embereket.”
    Majd később így folytatja:
    „…Ez alól még Németország sem volt kivétel, a látszólagos hatalmával. Németországot és Angliát gazdaságilag megkímélték, de ez csak addig tart, amíg
    Oroszország elfoglalását véghez nem viszik, melynek érdekében jelenleg (1905.) minden erőfeszítést megtesznek. A Kígyó további pályáját nem mutatja a térkép, de a nyílak arra mutatnak, hogy a következő célpont Moszkva, Kijev és Odessza lesz.”
    A 3. jegyzőkönyvben pedig így ír:
    „…Európa minden állama be lesz zárva gyűrűi közé, mint egy hatalmas satuba.
    …Szakadékot létesítettünk a messzelátó uralkodói hatalom és a nép vak ereje között úgy, hogy mindkettő elvesztette minden jelentőségét, mivel külön-külön mindkettő tehetetlen, akár a vak ember és a botja. Hogy a hatalomra törőket a hatalommal való visszaélésre ösztökéljük, ellentétbe hoztuk egymással az összes erőket, ily módon elnyomva a függetlenség elérésére irányuló liberális törekvéseiket. Evégett bátorítottunk mindenféle vállalkozást, felfegyvereztünk minden pártot, céltáblául állítottuk oda az uralkodói hatalmat mindenfajta ambíció számára. Az államokból gladiátori arénákat csináltunk, ahol megzavarodottak hadai vetekednek egymással… Már nem kell sok, és egyetemes lesz a zűrzavar és csőd…Kimeríthetetlen fecsegők szócsatákká változtatták a parlament és a kormánytestületek üléseit.
    Arcátlan újságírók és gátlástalan röpiratszerzők naponként ütnek rajta a kormánytisztviselőkön.
    Végül is a hatalommal való visszaélések fogják elvégezni az utolsó simítást abban, hogy minden állami berendezkedés megérlelődjék saját megbuktatására és az őrjöngő tömeg csapásai alatt minden a levegőbe fog repülni.”
    Kísérteties!

  19. 18 :
    Kedves Tibor bá !
    Számomra is úgy tűnik, hogy Arma a világ minden történését egy „gonosz erő” akaratára vezeti vissza.
    Ráadásul ez a „gonosz erő” teljesen egyszemélyi, mert ha legalább kétszemélyi lenne, akkor már néha vitatkozhatnának is. És akkor nem lehetne azt mondani egymásnak teljesen ellentmondó eseményekre, hogy a „gonosz erő” tökéletesen így akarta. 🙂
    „gonosz erő” = háttérhatalom

  20. Perkinst igazolja ez a hírműsor is, köszönet Sevasternek a fordításért.

  21. 21:
    Ez az a videó, amit PZuj a büdös életben nem linkelte volna be. 😀

  22. 23.
    PZuj beszopta a nyugati propagandát. 🙁
    Én személy szerint amikor megláttam azt a videót azzal a zöld szemű zsidó csajjal, azonnal tudtam,hogy ez csalás, de ha esetleg nem is csalás, de el van kurva, az biztos.
    Évekig éltem Kijevben és volt szerencsém megismerni, milyenek az igazi szláv (ukrán) lányok. Hát nem ilyenek!!
    Szóval a videó számomra éppen azt bizonyította, hogy hazudnak a „szabadság-harcosok”.

  23. Kedves Tibor bá !
    Nem is ez a kérdés, hogy ki hazudik, hanem az, hogyan nem vette észre Janukovics, mi folyik az országban, és miért nem számolta fel már a legelején?
    Ez a fazon még „diktátornak” is fasz lenne . 🙁

  24. 22. Zsuzsa !
    Orbán nagyvonalúan zsebre teszi az uniós pénzügyi támogatásokat.(Ezer milliárd forintokról van szó ! )
    De nem akar cserébe nyújtani semmit ! Mit akar az unió?
    Azt akarja, hogy a pénzért cserébe Orbán kinyissa előttük az ország kapuját, ők szabadon beáramlanak és „kieszik a büféből fizetés nélkül a szendvicseket”. Nem akarnak fizetni, hiszen már előzőleg fizettek.
    Egy darabig működik az, hogy Orbán csak elteszi az unió pénzét és semmit nem nyújt cserébe, de aztán az unió úgyis „benyújtja a számlát”. A korábban adott pénz sincs elfelejtve, követelni fogják Orbánon,és ebben igazuk is lesz ! ( Nincs ingyen ebéd, főleg nagypofájú tolvaj cigányok számára nincs!)

  25. 18: Jó, hogy ezt így kinyilatkoztattad, Hozsánna néked, Tibor bá, égett a csipkebokor! 🙂

  26. 14.Tökéletes a meglátásod. Fletó maga vallotta be hogy a Kisz/Demisz/-be belépése is a szervezet szétrobbantására céljából történt meg.
    Meggyesi megpuccsolása szdsz segítséggel,majd az mszp módszeres szétverése az ő munkája.
    Mindig megfelelő időben tesz egy olyan provokatív nyilatkozatot ami szavazatot vesz el a szociktól.
    A pofa a nyugati pénzhatalmi elit ügynöke és gyanítom hogy még a londoni tartózkodása alatt történt meg a beszervezése.
    Orbánc kb 3000 milliárdos megszorítást léptetett életbe uralma alatt + a manyup pénzek lenyúlása.
    Ezt a gigantikus lopást csak egy nemzeti mázzal leborított párt tudja végre hajtani.
    Cocialistáknak nem ment volna.

  27. 27:
    Arma, elég meredek, amit írtál. Hallgatásom félreérthető lett vona. Így meg szépen megférünk egymás mellett. 😀

  28. 29: Konkrétan mi meredek? HA olvasol ilyen „konteónak” bélyegzett történészi műveket, de valódi szakemberektől, teljesen egyértelmű, hogy
    1. A világgazdaság, vagy regionális gazdaság centrumai vándorolnak. Közismert, hogy az antik kortól napjainkig a centrum a mi térségünkben a Közel-Keletről a mediterrán vidéken át egyre nyugatabbra vándorolt , míg eljutott Amerikába..
    2. Szintén bizonyított, hogy egyes pénzügyi-gazdasági elitcsoportok, kiemelten bankárkörök együtt mozognak az ilyen gazdasági centrum-átheklyeződésekkel, átteszik székhelyüket oda, ahol jobban zajlik az élet. Rengeteg adat van velencei, spanyolországi és portugáliai zsidó bankárok Amszterdamba, majd Londonba, majd onnan New Yorkba vándorlására. A velenvei gazdasági elit Kína iránti érdeklődésének korai emléke Marco Polo és apja, nagybácsija útjai, MArco Polo írta, hogy a velenceeiek erős zsidó bankár-kereskedő csapatot találtak Pekingben… HA megviszzgálod a kjnai forradalmak történetét, egyértelmű a dolog titkostársasági-zsidó kapcsolatrendszere, hogy a londoni és new yorki bankárok a szovjet és náci rezsim mellet finanszírozták pl. a japán birodalmi terjeszkedést is (e téren még a Tom Cruise féle Utolsó szamuráj -film is illusztratív!) és a kínai kapitalizmust, majd az azt megdöntő kommunistákat is, majd azok kapitalistává vedlését is. A világnak nincs két bankárcsőcseléke…

  29. 30. Arma :
    A bankárok mindig odamennek, ahol üzletet remélnek.
    Az USA vezette be, hogy a bankárok a pénzzel háborúkat vívnak és a kormány támogatja a bankokat.
    Na persze, hiszen a bankárok is támogatják a kormányt.

  30. 31: etz a bankár-háború kapcsolat már az ókori Közel-Keleten megvolt, ahogy az adósságválságok is. Már Mezopotámiában. Ezért ír a Biblia az adósságok 7 évenkénti elengedéséről. Ősi probléma.

  31. 32. Arma :
    Csak az a megtévesztő, hogy Magyarországon volt egy Kádár-rendszer, amikor a bankoknak volt tisztessége. Egészen a rendszerváltásig volt, azután már nem. Most meg a kormányok a lakosság kifosztására is használják a bankokat.

  32. 33: Tévedsz, a lakossági OTP volt csak rendben, meg a takarékszövetkezetek 89-ig, de Fekete Elvtársék az llamadósságot addigra elkezdték felhalmozni, amit az Antallok és mások segítségével 89 után még megsokszoroztak. De a kezdet Kádár idejére esik, ő engedte bevinni az országot az adósságcsapdába.

  33. 34.Arma :
    Nem tévedek, mert én most csak a lakossági szférára gondoltam.
    A többibe egyszerű ember nem láthatott bele…
    Nagyon súlyos hibát követett el Kádár, hogy hitt Feketének.
    (A bankár, aki kétszer is megszívatta Magyarországot I-II. rész)

  34. 26!
    Na most bocsánatot kérek.Nem hal kellene nekünk,hanem horgászbot…Ezt elvették tőlünk..Mit nem ad Orbán a nyugatnak?Mindent elvettek tőlünk..Azt visznek ki innen cégeken keresztül amit akarnak.Mit akarnak még?
    A forintot kényük kedvükre rángatják..Már mindenki szélnek ment innen amerre lát..Nem értem ezt a hozzá szólást..Mit kellene adni még szerinted?
    Van még a nyavalyás életünkön kívül valamink?
    Zsuzsával egyetértek..
    28!
    „Orbánc kb 3000 milliárdos megszorítást léptetett életbe uralma alatt + a manyup pénzek lenyúlása.”

    Orbán Viktor kedvenc száma : -3* 3000 milliárd.. 😀

  35. 36. Arma :
    Nem is az a lényeges,hogy ki a főnök,hanem az,hogy ki az okosabb. Sajnos Fekete volt az okosabb. 🙁

    37. Még csak 82 % az államadósság . Ez még növelhető. És a föld is megszerezhető. 🙁

  36. Kádár-Fekete:

    A kölcsön felvétele jó ötlet volt. (Kérdezd meg Széchenyit!) Csak Kádár a hatalom teljes birtokában nem volt képes elérni azt, hogy a kölcsönből beruházásokat finanszírozzanak. Tehát ő a hunyó. Fekete is hunyó, mert pontosan tudta, hogy a pénz el lesz szarva nyugati árucikkekre, de persze ez nem megfogható. Ő csak megszervezte a kölcsönt, nem ő szarta el.

  37. 39. Kedves Tibor bá!
    Én azt is vizsgálnám, mikor lett felvéve a kölcsön!!!
    Itt van Fekete súlyos felelőssége !!!
    Mert a nyugat mindig akkor adott kölcsönt,amikor valójában nem lett volna szabad felvenni.
    Lásd például a mostani helyzetet ! Miből fizeted vissza kölcsönt? Abból,hogy exportálsz? De hiszen mindenki tele van áruval. Ezért csak alacsony áron tudsz exportálni, vagy sehogy sem . Nem véletlen,hogy Orbán megszorításai ellenére tovább nőtt az államadósság Magyarországon . 🙁

  38. 40:

    Nem látod a fától az erdőt. Manapság a kölcsönt azért veszik fel, mert többet költenek, mint amennyire van fedezet. Ma beruházásra nem szabad(na) kölcsönt felvenni, mert a megtermelt árut nem tudnánk eladni, beálltak a piacok. De akkor bármit termeltünk (volna) a KGST mindent átvett tőlünk. Tehát a beruházás hamar megtérül, vissza lehet fizetni belőle a kölcsönt. – Feketének összeköttetése volt, a gazdaság politikát nem ő csinálta. Nincs neki semmi felelőssége.

  39. Mint nyugati, atlantista ügynök, aki a nyugati propaganda fogságába került, szeretnék felvilágosítást kapni az objektív tájékoztatás letéteményeseitől, a következőkre:

    Az mostani magyar-orosz atomerőmű konstrukció mennyivel másabb, mint a posztban publikáltak?

    Röviden:
    a.) Jelentős deviza hitel, kamattal
    b.) Hosszú távú eladósodottság
    c.) Bizonytalan megtérülési mutatók
    d.) Korrupció gyanús megvalósítás
    e.) Jelentős technológia, gazdasági függés egy másik országtól ( a most nyilvánosságra került hitelszerződésen kivűl , lásd pl. áram ár klauzula).

    Ezen túl meg lehetne említeni e témában a kínai hitelből való afrikai nyersanyag kitermelő projekteket is.
    Erről több afrikainak az a véleménye, hogy nem nagyon tér el a nyugati ténykedéstől.

    Egy nagy előnyük van a kínaiaknak, hogy őket kevésbé zavarják az emberi jogok, a diktatúrák, a korrupció, mint a nyugatiakat és ezeket nem is teszik szóvá.

  40. 23:
    Biztosan komoly alapon nyugszik a feltételezésed, csak ennek alapján nem értem, hogy PZuj az 5 milliárdos USA támogatást korábban akkor miért linkelte be.
    Ki mint él, úgy ítél.

    Gondolom az Titeket cseppet sem zavar a forrás pártatlanságának és hitelességének a megítélésben, hogy ez szintén az RT-ből való, ami orosz állami pénzből finanszírozza a működését.
    Csak a nyugati források hitelességére vagytok kényesek.

  41. 41!
    „Ma beruházásra nem szabad(na) kölcsönt felvenni, mert a megtermelt árut nem tudnánk eladni, beálltak a piacok.”

    Na ezért kellenének az oroszok.Lenne hova eladni..De ezt Pzuj nem érti.. 😉
    Hozsannázik a nyugatnak,de a nyugatnak nem kellünk,csak rabszolga munkásnak,akár itthon,akár külföldön..

  42. 42:
    Paksi ügyben nem szólaltam meg.

    43:
    30-40 éve mindenki a SZER-t hallgatta. Hazudtak azok is eleget, de a másik oldal sokkal többet hazudott. A SZER-ből kb. ki lehetett hámozni az igazságot. Ma ugyanez a helyzet az RT-vel.

    Ettől függetlenül az 5 milliárd dollár-t maga az amerikai külügyminiszter helyettes asszony (Victoria Nuland) mondta, és se vissza nem vonták, se nem állították, hogy kitalálmány lenne.

  43. 45:
    „Paksi ügyben nem szólaltam meg.”

    Tibor bá:
    Pont arra akartam ráirányítani a figyelmet, hogy amit a posztban idézett könyv JOGGAL BÍRÁL, azt amikor lehetőségük van, az oroszok, kínaiak éppen úgy csinálják.

    „30-40 éve mindenki a SZER-t hallgatta. Hazudtak azok is eleget, de a másik oldal sokkal többet hazudott. A SZER-ből kb. ki lehetett hámozni az igazságot. Ma ugyanez a helyzet az RT-vel.”

    Az arányokról lehet vitatkozni, de felesleges, mert szubjektív.

    Pont arra akartam rámutatni, hogy az RT és hasonló médiák közlése se szentírás.

    „Ettől függetlenül az 5 milliárd dollár-t maga az amerikai külügyminiszter helyettes asszony (Victoria Nuland) mondta, és se vissza nem vonták, se nem állították, hogy kitalálmány lenne.”

    Ezt én se vitattam.

  44. 41. Kedves Tibor bá !

    ” De akkor bármit termeltünk (volna) a KGST mindent átvett tőlünk. Tehát a beruházás hamar megtérül, vissza lehet fizetni belőle a kölcsönt.”

    De a kölcsön kemény valutában volt. Ha KGST-ország vette meg a dollár-kölcsönből előállított terméket, akkor csak rubellel fizetett érte. Ha kemény valutát kért érte a magyar állam, akkor inkább nyugatról vették meg ugyanazt a terméket.
    Ez ilyen egyszerű.
    Felőlem védheti bárki Feketét. Én tudom, amit tudok…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük