Oltás tájékoztató és nyilatkozat (hivatalos)

Tibor bá’ tájékoztatása

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ A PFIZER/BIONTECH ÁLATAL GYÁRTOTT COMIRNATY COVID-19 ELLENI mRNS VAKCINÁRÓL

A fertőzéseket kiváltó kórokozók, köztük a vírusok okozta fertőzések ellen védőoltásokkal lehet a leghatékonyabban védekezni. Ez igaz az új koronavírus (SARS-CoV-2) okozta fertőzésekre is.

A vakcina a vírus molekuláris szerkezetén alapuló technológia segítségével jött létre. Az oltóanyag mRNS-alapú, egy lipid nanorészecskébe csomagolt, a stabilitás miatt módosított hírvivő RNS molekulát (mRNS) tartalmaz.

A Comirnaty aktív immunizálásra javallott vakcina védelmet biztosít a SARS-CoV-2 vírus által okozott COVID-19 fertőzés megelőzésére, 16 éves és idősebb személyeknél.

A vakcina elősegíti, hogy az immunrendszer (a szervezet természetes védelme) antitesteket és a vírus ellen ható vérsejteket termeljen, így nyújtson védelmet a COVID 19 ellen.

Mivel a Comirnaty nem a vírust tartalmazza az immunitást kiváltásához, így nem okozhat Önnek COVID-19-betegséget.

A védőoltás beadása oltási terv alapján történik majd a kijelölt oltópontokon. A védettség kialakulásához két oltásra van szükség, 21 napos különbséggel. Az oltottak védelme csak a vakcina második adagját követő 7 napon belül alakul ki.

Mint minden vakcinánál, a Comirnaty esetében is előfordulhat, hogy a 2 adagból álló oltási sorozat nem véd meg minden beoltott személyt, és nem ismert, meddig tart a védőhatás.

Az oltóorvos az oltást megelőzően kérdőív segítségével kikérdezi és fizikálisan megvizsgálja az oltandó személyt. Az oltás beadásáról minden esetben az oltóorvos dönt.

Jelenleg a várandós vagy szoptató nőknek, illetve a gyermekeknek, az oltás nem javasolt.

Felhívom a figyelmet, hogy a fogamzásképes nők második oltás után legalább 2 hónapig kerüljék a terhességet.

Azon személyek, akiknek kórtörténetében bármely oltóanyaggal, vagy gyógyszerrel kapcsolatos azonnali anafilaxiás reakció szerepel, nem kaphatják meg a védőoltást. A vakcina második adagját nem szabad beadni azoknak sem, akik anafilaxiás reakciót mutattak az első oltás alkalmazása során.

Bármelyik védőoltás után jelentkezhet oltási reakció. A lehetséges oltási reakciókra az oltóorvos fogja felhívni a figyelmet.

A Pfizer /BioNTech vakcina korai fázisú vizsgálatai azt mutatják, hogy az oltóanyag biztonságos.

Oltási reakciók lehetnek: fájdalom és duzzanat a beadás helyén, fáradtságérzés, fejfájás, izomfájdalom, ízületi fájdalom, hidegrázás, láz esetleg bőrpirosodás az injekció beadásának helyén, émelygés.

Nagyon ritkán előfordulhat: megnagyobbodott nyirokcsomók,rossz közérzet, végtagfájdalom, álmatlanság, viszketés az injekció beadási helyén.

A felsorolt reakciók enyhítésére fájdalomcsillapító és / vagy lázcsillapító gyógyszerekkel (pl. Paracetamolt tartalmazó termékekkel) tüneti kezelés alkalmazható.Ezek azonban átmeneti reakciók, melyek szövődmények nélkül megszűntek.

Az esetleges oltási reakciót a Nemzeti Népegészségügyi Központnak vagy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél lehet majd jelezni.

https://www.ogyei.gov.hu/gyogyszer_mellekhatas

Az oltás ingyenes és önkéntes.

___________________________________________________________________________

HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZAT

Comirnaty

COVID 19 mRNS vakcina beadásához

Kérjük nyomtatott nagybetűvel kitölteni!

Név:
Születési dátum:
TAJ szám:
Lakcím:
Telefonszám:
e-mail cím:

Tájékoztatom, hogy Ön a Pfizer/BioNTech által gyártottComirnatyCOVID 19 mRNS vakcinát kapja.

Az oltóanyag biotechnológiával előállított mRNS vakcina.

A vakcina elősegíti, hogy az immunrendszer (a szervezet természetes védelme) antitesteket és a vírus ellen ható vérsejteket termeljen, így nyújtson védelmet a COVID 19 ellen.

Mivel a Comirnaty nem a vírust tartalmazza az immunitást kiváltásához, így nem okozhat Önnek COVID-19-betegséget.

A koronavírus elleni védettség kialakulásához két oltásra van szükség, 21 napos különbséggel. Az oltottak védelme csak a vakcina második adagját követő 7 napon belül alakul ki.

Mint minden vakcinánál, a Comirnaty-val végzett vakcináció esetében is előfordulhat, hogy az nem véd meg minden beoltott személyt.

Jelenleg a várandós vagy szoptató nőknek, illetve a 16 évnél fiatalabb gyermekeknek és serdülőknek az oltás nem javasolt.

Felhívom a figyelmet, hogy a fogamzásképes nők a második oltás után legalább 2 hónapig kerüljék a terhességet.

Azon személyek, akiknek kórtörténetében bármely oltóanyaggal, gyógyszerrel azonnali anafilaxiás reakció szerepel, nem kaphatják meg a védőoltást. A vakcina második adagját nem szabad beadni azoknak sem, akik anafilaxiás reakciót mutattak az első oltás alkalmazása során.

A védőoltás beadása után oltási reakciók fordulhatnak elő. Ezek közül a leggyakoribbak:fájdalom a beadás helyén, fejfájás, hidegrázás, fáradtság, izomfájdalom, láz,injekció beadási helyén jelentkező duzzanat.

Nagyon ritkán előfordulhat: megnagyobbodott nyirokcsomók, rossz közérzet, végtagfájdalom, álmatlanság, viszketés az injekció beadási helyén.

Ezek általában enyhék vagy közepesen súlyosak és a vakcina beadása után pár napon belül elmúlnak.

Az alábbi kérdőív segítségével fogjuk eldönteni, hogy jelenleg beadható-e a védőoltás az Ön részére.

Kérem, szíveskedjen egyértelműen X-el jelölni a táblázat megfelelő oszlopában az Ön jelenlegi állapotára vonatkozó válaszokat. Amennyiben a kérdések megválaszolásához segítségre van szüksége, vagy bármelyik kérdés nem egyértelmű kérem, jelezze azt az oltóorvosnak, hogy az oltás beadása előtt tájékoztatni tudja Önt az esetlegesen felmerült kérdésekről.

Igen Nem
Van-e tartós, krónikus betegsége? (cukorbetegség, magas vérnyomás, asztma, szív-, vesebetegség stb.):
Ha igen, kérem sorolja fel,mi az: …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Rendszeresen szed-e gyógyszert?
Ha igen, kérem sorolja fel: ……………………………………………………………………………………………….
Van-e bármilyen allergiája (élelmiszer, gyógyszer, egyéb)?
Ha igen, kérem sorolja fel: ……………………………………………………………………………………………….
Vérvétel vagy oltás során volt-e előzőleg rosszulléte?
Védőoltás beadását követően volt-e anafilaxiás reakciója?
Volt-e valamilyen akut betegsége az elmúlt 4 hétben?
Volt-e lázas beteg az elmúlt 2 hétben?
Terveznek-e Önnél műtétet a következő 1 hónapban?
Az elmúlt időszakban történt-e bármilyen egészségügyi kezelés, beavatkozás önnél?
Szenved-e olyan autoimmun betegségben, melynek épp aktív fázisa zajlik?
Az elmúlt 3 hónapban kapott-e az immunrendszerét gyengítő kezelést, mint például: kortizon, prednizon, egyéb szteroidok, immunbiológiai készítmények vagy daganatellenes szerek, ill. sugárkezelést?
Volt-e valaha görcsrohama, idegrendszeri problémája, bénulása?
Szenved-e vérképzőszervi betegségben, fokozott vérzékenységben?
Kapott-e védőoltást az elmúlt 4 hétben?
Jelenleg van-e bármilyen panasza?
Ha igen, kérem sorolja fel: ………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Jelenleg várandós-e?
Tervez-e várandóságot 2 hónapon belül?
Szoptat-e?

A fenti tájékoztatást elolvastam, önként, befolyástól mentesen hozzájárulok a
Comirnaty COVID 19 mRNS elleni vakcina beadásához,valamint személyes és egészségügyi adataim járványügyi célból történő kezeléséhez.

Az oltást követően, esetenként allergiás reakció léphet fel,ezért 30 percig még a helyszínen tartózkodom. Ha ez idő előtt távozom, az saját felelősségemre történik.

Dátum:………………………………………

………………………………………

Aláírás

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

168 gondolat erről: „Oltás tájékoztató és nyilatkozat (hivatalos)

 1. Levelező viszonyban vagyok Müller Cecíliával !!!
  Szóval, a fenti kérdések zömére a háziorvosom tudja
  a válaszaimat, kezében van az utolsó 50 – 60 évem
  minden adata. Miért gondolja egy hülye hivatalnok,
  hogy amit az orvosomnak megtiltottam, azokat a
  magánjellegű dolgaimat, a kérdőívére megadom !!!
  Arról már nem is beszélek, hogy mi közük van egyéb,
  személyemhez kapcsolódó dolgokhoz ??? — Arról
  pedig, hogy még fenyegetőznek is = aki nem regisztrál,
  AZ NEM LESZ BEOLTVA !!!— NÓÓÓÓRMÁLISAK ???
  Miért kellene nekem egy oltás kapcsán a kormánnyal
  kapcsolatot tartani.
  Szolg. közl. =Tibor bá’ = 01.11. elment. ( ezt a sort töröld )

 2. 1. Barna Mihály
  Miután nem valószínű, hogy a háziorvos adja be, ki tudná jobban ezeket az adatotokat, mint a páciens? Vagy még azzal is húzzák az időt, hogy megnézzék a gépben, mert ezeket a szuper titkos és féltett adatokat le kellene írni, az meg borzasztó? Bezzeg a szomszéd Mari néni mindent tudhat, neki feltupírozva az összes betegség elmondható, aki rögtön válaszol is rá, „az semmi, de nekem ….”.
  Azt meg, hogy valószínűleg előnyben lesznek azok, akik regisztráltak, teljesen jogosnak tartom. Miután hiánycikk lesz az oltóanyag még sokáig, ha valaki arra nem képes, hogy felmérje, szükséges neki, vagy sem, az nyugodtan ki is várhatja. Ha meg azért nem regisztrál, mert ő nem hajlandó a zorbánnal, szóba állni, „dögöljön meg az a mocsok”, az is megérdemli. Szabadon dönthet, de viselje is a döntése következményeit.

 3. „A védettség kialakulásához két oltásra van szükség, 21 napos különbséggel. Az oltottak védelme csak a vakcina második adagját követő 7 napon belül alakul ki.”

  Tegnap értesültünk egy angol idősek otthonábol ahol ismerősünk ápolóként dolgozik ott: az első óltás utáni 21 -ik napon értesitették őket, hogy csak 11 hét múlva jön a második óltásuk ! ? !

 4. Tibor bá’!

  Miért tetted ezt ide?

  „A fertőzéseket kiváltó kórokozók, köztük a vírusok okozta fertőzések ellen védőoltásokkal lehet a leghatékonyabban védekezni. ”

  A tavaszi erős lezárás megfogta a vírust, így BIZTOSAN állítható, ez , mármint a lezárás minden vírusvariáns ellen hatásos. Ez a leghatékonyabb!
  Már a tájékoztató első sor hamis.

  Nem boncolom tovább.

 5. “ Mint minden vakcinánál, a Comirnaty esetében is előfordulhat, hogy a 2 adagból álló oltási sorozat nem véd meg minden beoltott személyt, és nem ismert, meddig tart a védőhatás.”, – tehát kisérleti nyulak lesznek az oltottak.
  Nem ismert a védelmi képessége és időtartama, továbbá nem ismert a lehetséges mellékhatások mibenléte és jelentkezésének ideje.
  Melyik független labor validálta az oltóanyag összetételét? Több cég vakcinái is a befutó mezőnyben vannak. Melyik a legjobb és miért?
  Felelősséget egyik cég sem vállal, de a horribilis pénzeket szépen bezsebelik. Ügyes!

  A cikkből is kiderül, hogy az immunrendszeren kívül, másban nem bízhatunk.
  Miért nem ezt erősítik, természetes anyagokkal, szerekkel?
  Miért nem azt vizsgálják, hogy aki könnyen átesett a kórságon, annak mi volt az oka?

  Aki nem látja a végcélt, az nézegesse Klausz Sváb beszédeit. Jó oltakozást!

 6. Nektek aztán felesleges információkat átadni, -megfigyeléseim alapján, sajnos többségében- nem igazán tudtok mit kezdeni vele… „neokolts vezérek”

 7. 3. L.S.
  Ennek aligha orvosi, inkább logisztikai oka lehet.
  Az angolok eléggé előrehaladtak az oltottságban, valószínűleg nem tartalékoltak a második oltásra, hiszen úgyis terv szerint érkezik a további szállítmány.
  Valószínűleg nehéz megszokniuk, hogy van hiánycikk is. Pedig észlelhették volna a tavasz után, hogy ilyenkor nem óramű pontossággal érkeznek a szállítmányok, a költségcsökkentő modern logisztika ilyenkor betojik.
  Az oltottsági szintek ezen az oldalon találhatók:
  https://ourworldindata.org/covid-vaccinations?country=HUN~AUT~BGR~CZE~DNK~EST~FRA~DEU~GRC~ISL~ISR~ITA~JPN~LVA~MLT~NOR~POL~PRT~ROU~RUS~SRB~SVK~SVN~ESP~KOR~SWE~CHE~UKR~GBR~USA~VAT~BEL~HRV~NLD&fbclid=IwAR1PVFQidPEgo0b1MYrRRWZNSnRkaOeyfJAi1TAGjyiwL9jqNj3wWi2Swao

 8. 4 n/a
  Azt fogd fel, hogy a szigorú korlátozások igaz, korlátozzák a terjedést, de meg nem állítják, és a lazítás után semmi idő alatt újra felfut a számuk, ott vagyunk, ahol a part szakad.
  Márpedig a korlátozásokat előbb-utóbb fel kell oldani, ha élni akarunk.
  A hatásos vakcinákkal meg eddig meg lehetett állítani kórokozókat, sőt, van amit ki is lehetett irtani…
  Nehogy már eleve feladjuk, mint a süni a biciklivel… 🙂

 9. 8: hubab:
  Igen,
  akkor azt kell elsőként eldönteni, hogy korlátozások vagy vakcinapróba.
  Mert mindkettőt kizárva nem működik az életünk tovább…

 10. 5 Hanyistók
  Hihetetlen a negatív hozzáállásod.
  A feltett kérdéseid egy része teljesen hamis megközelítés.
  Kísérleti nyulak vagyunk az életben minden új dolog bevezetésével, egyiknek sem látjuk át pontosan a hosszútávú hatásait, ilyen volt már a tűz és a kőszerszámok pattintásának felfedezése is…
  Azt már látjuk, hogy az első önkéntesek eddig védettek maradtak, tehát a fél év védettség már biztos, és az is, hogy nem volt értékelhető mellékhatásuk.
  Ha már ennyit elérhetünk első lépésben, akkor időt és életet nyerünk a továbbiakra, lesz tapasztalat a különböző vakcinák összehasonlítására, meglátjuk meddig tart a védő hatása, és folyhatnak tovább a kutatások újabb, hatékonyabb vakcinák fejlesztésére.
  A korábbi sikeres vakcináknak is volt egy technikai evolúciója, lecserélték a kevésbé hatékonyakat újabbakra, és a mai napig jól működnek.
  Miért akarod kizárni ennek lehetőségét?
  És az sem igaz, hogy nem dolgoznak alternatív módszereken is, vannak új gyógyszer fejlesztések is, és életmód-táplálkozás ajánlások is az immunrendszer erősítésére.
  Ezekről nem hallottál?
  Az meg végképp nem elfogadható érv, hogy nem lesz minden beoltott védett.
  És akkor ne oltsunk senkit, mert lesznek néhányan a milliók mellett, akiket nem véd meg?
  Biztos lesznek még problémák, de nem az a megoldás, hogy ne csináljunk semmit, hanem az új problémákat fel kell tárni, és megoldást keresni rá…

 11. Aki nem akarja, hogy lehülyézem, a sürgősen hagyja abba az oltás ellenes szövegelést. Úgy is írhatnám, hogy bunkók hagyják el a honlapot.

 12. Nem tudom, miért ez az összeesküvéses, személyesadattodatellopják idiotizmus? Ki a szart érdekel, hogy megtudja az Orbán, szedsz-e viagrát vagy nem, meg hogy mennyi a vérnyomásod?
  Nem is baj, hogy nem oltatod be magad, mert utána jajj de fájt a szuri helye! Legalább hazaviszed a vírust anyádnak. Így etesztelheted az öreglány immunrendszerét, hogy érdemes lesz-e levinni a túlélőgeddonkonzervbunkerbe.

 13. 11. Tibor bá!
  Rendben, vettem a lapot. Bunkónak azért nem érzem magam, még annak ellenére sem, hogy nem egyezik a véleményünk. A vallási fanatizmus sokakat meggától a tisztánlátásban. Legyünk őszinték : egy új vallás keletkezett, az orvostudományé és a technológiába vetett hité.
  https://drot.eu/giorgio-agamben-az-orvostudomany-mint-vallas?fbclid=IwAR3Ckp4NuOjwnGM824j-omnt3vkBoATuNKHBL_5zRgP_krEF4ADUq5DgmwQ

  10. hubab : Jók a felvetéseid, meglátásaid és másokkal ellentétben nem fogalmazol támadóan. Sajnos ez a felület nem alkalmas a kiegyensúlyozott vélemény ütköztetésre. Az idő majd eldönti, hogy kinek volt igaza.

 14. 4. n/a
  „Nem boncolom tovább.”

  Egészen véletlenül telitalálat!

  Ki határozta el és milyen tudmányos indokkal a covid halottak globális boncolási tilalmat?

 15. 13 – Hanyistók:
  Számszerűsített tudományos eredményeknél nincs, nem lehet külön vélemény. Mondhatod, hogy kétszer kettő az öt, de akkor hülye vagy.

 16. Nincs boncolási tilalom! Itt Mo-on az első hullám idején volt, egy általános tilalom, de már a nyáron feloldották.

 17. 16. – 17. Ivett
  „Nincs boncolási tilalom! Itt Mo-on az első hullám idején volt, egy általános tilalom, de már a nyáron feloldották.”

  Komolyan?
  Ezt komolyan irod?
  A kérdésre egyből, kapásból reagáltál anélkül, hogy érdemben válaszolnál.
  Ki határozta el és milyen tudmányos indokkal a covid halottak globális boncolási tilalmat?
  Mikor, Kik és miért változtattak a boncolási tilalmon?

  A világ népessége közel 8 milliárd ember, leállt a gazdaság, az életünk egy házifogság lett a covid 19 miatt.

  „A 42 cikkben összesen 198 COVID-19-ben szenvedő beteget írtak le ( n  = 43 teljes boncolás, n  = 91 részleges boncolás;

  Komolyan Ivett?!?
  43 teljes boncolás?
  És a virus hová lett? Elszigetelték?

 18. JÓ HÍR!:

  „A kutatás legfőbb kérdése az volt, hogy vajon csak az oltottak megbetegedését akadályozza-e meg, vagy a vírus továbbadását is lassítja a vakcina. Az azonosított fertőzöttek adataiból az derült ki, hogy az oltás 5-12 napig nem hatott ki az általános fertőzési arányokra a megfigyelt 200 ezer 60 évesnél idősebb körében, de a 13. napon már enyhén csökkent, és a 14. naptól harmadával csökkent megfertőződésük az egész korosztályra kivetítve.

  Ez az első bizonyítéka annak, hogy a Pfizer-vakcina nemcsak aztgátolja, hogy a beoltott személy megfertőződjön, hanem a kitett személyt abban is akadályozza, hogy átadja a vírust másoknak.”

 19. Friss hír:
  Beolthatók-e terhes vagy szoptató nők a Comirnaty-val?

  Állatkísérletek nem igazoltak káros hatásokat a terhességre nézve, de a Comirnaty terhesség alatti alkalmazásával kapcsolatos adatok nagyon korlátozottak. Bár nem állnak rendelkezésre a szoptatással kapcsolatos vizsgálatok, a szoptatás szempontjából nem várható kockázat.

  forrás: https://www.ema.europa.eu/en/documents/overview/comirnaty-epar-medicine-overview_hu.pdf?fbclid=IwAR2qSURMfaOhiJpo2RZ-Y8RYp_ETBk_k_yTu35SP34bwyGvjAlSzmWFGt8A

 20. Re:20
  Ez így elég érdekes megfogalmazás: ” Bár nem állnak rendelkezésre a szoptatással kapcsolatos (ember)vizsgálatok, a szoptatás szempontjából nem várható kockázat.”
  Ha nincsenek róla információk, akkor miért állítható az, hogy nincsenek kockázatok?
  Ez a fogalmazás nem korrekt, mert sugall valamit, ami nincs bizonyítva.
  A helyes fogalmazás az lett volna, hogy nincs erről érdemi információ, ergo mindenki maga dönti el, hogy vállal-e egy esetleges kockázatot, vagy nem.
  Ilyen maszatolós fogalmazást nem lehet írni, ha az ember bőrére/gyerekére megy ki a játék… Tisztrára n/a-nak érzem magamat. 🙂
  (Ne vedd magadra, nem neked szól)

 21. 18 L.S.
  Nálunk ez van érvényben:
  file:///C:/Users/User/AppData/Local/Temp/Elj%C3%A1r%C3%A1srend%20m%C3%B3dos%C3%ADt%C3%A1s%20Patol%C3%B3gia%20Tago%250d%250a%20zat.pdf
  Egy részlet:
  „A koronavírus fertőzésre gyanús, vagy igazolt fertőzött elhunyt beteg boncolását 65 év feletti patológus nem végezheti.”
  Te nem vagy hajlandó figyelembe venni semmit, ami nem illeszkedik a meggyőződésedhez…

 22. dajtás
  2021-01-13 – 16:10

  „Tisztrára n/a-nak érzem magamat. ?
  (Ne vedd magadra, nem neked szól)”

  Érzed az átverést. Megfertőztelek?
  Van még sok ilyen, itt a posztban is.
  Egy másik gyöngyszem:
  „A vakcina a vírus molekuláris szerkezetén alapuló technológia segítségével jött létre.”

  A molekuláris szerkezeten alapuló technológia nálam a szódavíz készítés, amikor széndioxidot és vizet egyesítek.
  Ez géntechnológia, vagy génmanipuláció.
  Csak beszélgetünk…

 23. 22. hubab

  Mi köze van a világon a covid által meghaltak és megboncoltak számának a boncoló életkorával?
  Téged „hubab” nem zavar a csöpnyi 43 teljes boncoltak száma világviszonylatban?
  Ez a szám teljesen illeszkedik a meggyőződésedhez?

 24. 23.n/a:

  Látom már megint kötözködsz!!!

  „A vakcina a vírus molekuláris szerkezetén alapuló technológia segítségével jött létre.”

  A molekuláris szerkezeten alapuló technológia nálam a szódavíz készítés, amikor széndioxidot és vizet egyesítek.”

  Mesélj, Te nagy tudású, hogy a vírusnak MIÉRT NINCS MOLEKULÁRIS SZERKEZETE?

  Az antitest képződés nem a vírus molekuláris szerkezete által meghatározott térbeli szerkezete alapján történik?

  Megjegyzem, másnál ezen simán átsiklanék, de nálad „amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten” elv érvényesül.

  „Ez géntechnológia, vagy génmanipuláció.”
  Igen annak is lehet nevezni, de a két elnevezés nem ZÁRJA KI EGYMÁST!

  „Csak beszélgetünk”

 25. 25 – Idegen:
  Senki se tökéletes, te se. Téged is el kell viselni. Javaslom a nagyobb tolerancia gyakorlását.

 26. 26.Tibor bá’:
  „Senki se tökéletes, te se.”
  Így van, senki se!

  ” Téged is el kell viselni. Javaslom a nagyobb tolerancia gyakorlását.”

  Ezt n/a-nak nem javaslod?

  Már csak a kötözködés gyakorisága alapján…

 27. 24 L.S.
  Ez csak arra utal mellesleg, hogy boncolnak, a tiltás csak a 65 év feletti patológusokra vonatkozik.
  Nem tudom, mi akar lenni ez a 43…
  De ha ez a rész jobban tetszik, akkor:
  „A normál működéshez való visszatérés tekintetében a kórboncolás tiltására vonatkozó rendelkezés feloldásával a kórboncolások az egészségügyről szóló 1997 évi CLIV törvénynek, valamint a halottvizsgálatról és a halottakkal kapcsolatos eljárásról szóló 351/2013 (X.4.) Korm. rendeletnek megfelelően történnek.”

 28. Lehet, senkinek sem hiányzott vagy fel sem tűnt, hogy egy ideje nem fikázom az aggódókat, akik minden védekezést veszélyesebbnek látnak ennél a kis „náthajárványnál”. Nincs mindig kedvem, erőm erre a vitára.
  Ma szépen eltemettük covidos halottunkat.

 29. 37 – Idegen:
  Látom téged finoman, úri ember módjára nem lehet figyelmeztetni. Csak nem az anyázához vagy szokva? Bameg, muszáj neked pimaszkodni?

 30. 29. Csont

  Fogadd részvétem!
  Remélem több fájdalmat nem kell átélnetek!

 31. 31 L.S.
  Ha már hivatkozunk egy anyagra, nem mindegy mit emelsz ki:

  „Using PRISMA-IPD guidelines, 42 articles reporting 198 individual cases were included in our analysis.”

 32. 29: Csont:
  Részvétem.
  ——————————-
  Szörnyű, hogy vannak/lesznek emberek, akik így is folytatni tudják/fogják a valahonnan felcsípett buta propagandát (nem a resetre gondolok, hanem a védekezésre/oltásra, amit nagyon sokan -tévesen- a resettel mosnak össze)!

 33. Ti urak,
  ti oltáspártiak, oltásellenes-ellenesek, rettegők stb. Két kérdésem lenne hozzátok:
  1. szerintetek a népesség döntő többsége (nem csak Mo-on, hanem Európaszerte) miért szkeptikus az oltásokkal szemben, miért van csak ~20% körül az oltásra hajlandók száma, ha tényleg annyira kurv@jó az oltás és minden rendben van velük???
  2. Mi a gond azzal, ha te meg a többi aki fél úgyis beoltatja magát, és VÉDETT lesz (ha lesz…) és van aki meg nem oltatja magát? Mitől féltek még továbbra is? Szeretnélek megérteni titeket, az álláspontotokat.

  (Kérlek Tibor bá ne intézz el azzal hogy olvassak utána! Hidd el megtettem, a kérdéseim / kételyeim pont ezért egyre erősebbek.)

 34. 33. hubab

  Egy víz csepp a tengerben!!!

  Ki csal meg kit?
  Ki az ki csal és jobbat vár?
  Κi csal és hiteget!

 35. 36 Gergo:

  aki nem oltatja be magát az előre befizet a gazdasági nyomorúságra, a kórházak telítettségére, a járványügyi korlátozások újbóli bevezetésére.

  Ezenkívűl a tagadó magatartásával a tájékozatlan lakosságot maga körül megtéveszti, a vírus terjedését ügyesen elősegíti.
  //Hacsak nincs mentelmi joga, mert akkor terjesztheti a véleményét szabadon….//

  Én nem szeretném még évekig hordani a maszkot pár százezer vírus-és oltástagadó polgár miatt!
  Ez kb. ugyanaz, hogy a cé-és egyéb típusú emberek csak jogokat akarnak, de kötelességük a többi embertársuk felé nulla.

  Oltási bizonyítványt akarok, amivel szabadon utazhatok, kultúrális programokra-és étterembe ismét járhatok, stb…!

  A többiek meg maradjanak szépen otthon.

 36. 36. GErgo,
  „Mi a gond azzal, ha te meg a többi aki fél úgyis beoltatja magát, és VÉDETT lesz (ha lesz…) és van aki meg nem oltatja magát? Mitől féltek még továbbra is?”
  Azt hiszem rátaláltam a megoldásra egy másik fórumon egy hozzászóló válaszában.

  Akik nem oltatnak és megbetegszenek, bennük mutálódhat a vírus, nem úgy, mint az oltottakban. A mutáció foka, jellege semmissé teheti az oltottak védelmét. Ezzel a történet véget ért. Nem jártam utána az igazság tartalmának, csak logikusnak találtam ezt a választ arra, hogy mi köze van az oltottaknak az oltatlanokhoz.

 37. 36: GErgo:
  A válasz pofon egyszerű:
  Mai társadalmunkban nagyjából ekkora az idióták aránya.
  Teljesen korrekt a számod: 80%.
  A népbutító mozgalmak által okozott kár most kézzel fogható.
  Ahogy a mai fiatalok mondanák: a fagyi visszanyalt.
  Csoda, ha azonnal elkezdtek korrigálni mindenütt ezen a téren?
  Kár, hogy rettenetesen elkéstek vele! Már nincs meg az a mag, akik által visszaterelhetnék a dolgokat a normál medrükbe…

  Ha megússzuk is a klímamegfutást, egy generáció élete rá fog menni erre.

 38. 38 Kedves János:
  „…maga körül megtéveszti…” ez a megfogalmazás magában rejti az „elkövető” szándékos magatartását, amiről jelen esetben szerintem szó sincs. Más az, ha agitál, oltásellenes mondókákat skandál a főtéren, hasonló tartalmakat megoszt stb.

  40 Csongor:
  Valami TÉNYszerűt is tudsz mondani? Azon kívül, hogy a népesség 80% idióta? : )
  Már ne haragudj, de ez nem válasz, pláne azon a szinten, amit te itt csillogtatni szoktál….

  39-ben Károly legalább mondott valamit, ami akár hihető is lehet. Köszi Károly!

 39. 41 – Gergo:
  A helyzet az, hogy az emberiség kb. 80 százaléka nem tud, és nem akar szembenézni a kellemetlenségekkel. Ezek, akik a fejüket a homokba dugják, és egyszerűen tagadjak a veszélyt. És tévhitükben egymás erősítik. Be vagy szarva. Én azt mondom nagy a baj, XY azt mondja az egész egy nagy hazugság. Nos, kinek fogsz hinni? Főleg, ha XY az Interneten videó segítségével hihetően adja elő a nézetét. A dologra rásegít, hogy az átlagember nem érdeklődik, issza a borsodit és nem érdekli a világ = buta, tájékozatlan bunkó.

 40. Gergő,

  1739-ben sem akarta a cívis lakosság önreflexió híjja miatt megérteni, hogy mennyire buta a viselkedése,

  így aztán a katonaságot rájuk eresztették,

  hogy a pestist ne hordják a rokonlátogatással, piacozással, misére járogatással szerteszét az országban…

  Nem vagyok neked kedves. Csak simán János a nevem.

  Hazai víruskutatóknak, infektológus orvosoknak higgyetek…jól fogtok járni, ha rájuk hallgattok.

 41. Nekem 1961-ben kobocsájtott, WHO hiteles INTERNATIONAL CERTIFICATES OF VACCINATGION. Igazolványom, amibe be volt vezetve a smallpox elleni oltás megkapása. Volt, ahol partraszálláskor kérték. Ezt nem ma találták ki. Soha senki nem tiltakozott ellen az Internet előtt. Most viszont megy a hőzöngés.

 42. Tibor bá,
  egyáltalán nem vagyok beszarva. Természetesen hordom a maszkot lelkesen, mert nélküle esetleg megbüntetnének. És kezet is szoktam, mosni, mint minden kultúrált ember. Én abszolut nem látok a környezetemben komolyabb egészségügyi, vírusból fakadó problémát, pedig hidd el NEM egy lakatlan szigeten élek.

  43 János
  azért ne emlitsük már a pestist meg a kovidot egy lapon?????
  Már ne is haragudj. Egy pestist nem lehetett 10 napos karanténnal megoldani…. ????

 43. 36 GErgo
  Nem egyszerű kérdés, mert korábban sem volt kevesebb a tudatlan ember, mégis jóval nagyobb volt az oltási hajlandóság, mikor a kötelező oltásokat bevezették.
  Az egyik ok a félelemre az, hogy ennél az oltásnál nem tartották be a korábban szokásos protokollok szerinti hosszúságú időt, hogy kijöhessenek az esetleges későbbi mellékhatások, és ez kellő visszhangot is kapott a közösségi felületeken.
  Szerintem ez kétségtelenül egy jogos támadási felület, amit szerintem a döntéshozók is pontosan tudnak, csak rajtuk egyidejűleg hatalmas nyomás van a járvány megfékezésére, mert minden késlekedés olyan többlet áldozatokkal és gazdasági kárral jár, ami szintén a fejükre olvasható, ha mondjuk kiderül, hogy mások a kockázatot bevállalva hamarabb megállították a járványt, mint a körülményeskedők.
  Volt már ilyen a gyermekbénulás járvány idején.
  A másik az a szintén laikusok által terjesztett hír, hogy ez az új típusú vakcina genetikailag megváltoztatja az embert, ami rémisztően hangzik egy laikus számára.
  Valójában a bejuttatott ágens kiprovokálja az ellenanyag termelődését a szervezetben, majd utána rövid idő alatt teljesen elbomlik. Pont az volt sokáig a fejlesztők problémája, hogy túl gyorsan elbomlott, mielőtt kifejthette volna a hatását, a kutatás jó részét tette ki, hogy kidolgozzák a módszert, hogy fékezzék ezt az elbomlást.
  És igen, a közösségi médiák szabad teret adnak azoknak, akik valójában nem értenek a dologhoz, viszont nagy intenzitással szórják a sokszor megalapozatlan ellenérveket, amik sokkal nagyobb visszhangot kapnak a sok teljesen laikus tömegben, akikben eleve nagy a bizalmatlanság a fővonal híreivel szemben, hozzáteszem, sokszor teljesen jogosan.
  Sajnos ennek áldozatául esnek azok a törekvések is, amelyek pedig fontosak lennének a megoldáshoz.
  Én a magam részéről megértem a kételkedőket is, hiszen tényleg nagyon rövid idő volt a tesztelésekre, de miután családon belül láttam, hogy mire képes ez a vírus olyan embernél is, aki az eddigi influenzákat néhány nap alatt lerázta, én kisebbnek érzem az oltás kockázatát, mint a betegségét, ami majdnem tragikus kifejletű volt.
  Én tényleg nem tenném kötelezővé, inkább bíznák abban, hogy az oltások nyomán nyilvánvalóvá válik, hogy az oltottaknál drasztikusan visszaesik a megbetegedések és elhalálozások száma, és ezután a kételkedők, majd a tagadók is megváltoztatják hozzáállásukat.
  Egyenlőre kevés a rendelkezésre álló vakcina még a meglévő igények kielégítésére is, a szkeptikusok nagy része meg nem a veszélyeztetett csoportokba tartozik, ezért kicsi a motivációjuk álláspontjuk feladásához.
  Ha nem hiszel a vakcinában, akkor ne oltass, és figyeld éberen a halálozási számokat, mikor a veszélyeztetett csoportok be lesznek oltva, az mindent meg fog mondani…

 44. 36. GErgo

  Látom szeretsz veszélyesen élni. Tetszik. 😀
  Na, akkor gyere, csináljunk egy kis adrenalint, meg hozzászólás számot a blognak!

  Kapásból jött 38. János esete:
  A propaganda szócső!
  Kezdi a szokásos érzelmi stimulációval, lelkiterrorral, de aztán csak kibújik a zsákból az önzőén:
  „Én nem szeretném még évekig hordani a maszkot pár százezer vírus-és oltástagadó polgár miatt!”

  „Oltási bizonyítványt akarok, amivel szabadon utazhatok, kultúrális programokra-és étterembe ismét járhatok, stb…!”

  Pedig milyen jó is lenne egy orvos, aki szakszerűen értelmezné az ADE (antibody-dependent enhancement) jelenségét!
  Volt már itt róla szó tavasszal is ám. Macskakáknál ismert tény, hogy a koronavírus fertőzésre adott immunválasz erősebb az újrafertőződés esetében. Egerekéknél sars-cov-2-vel voltak olyan tapasztalatok, hogy a létrejövő antitestek nem gátolják, hanem segítik a tüskefehérje kötődését a receptorhoz. Aztán meg is nyugodhatnánk, hiszen majmoknál ugyan volt valami hasonló, de nem szignifikáns jelenség, úgyhogy embernél már akár ki is zárhatnánk a létrejöttét. Kár is rajta lovagolnom, de azért csak nekem furcsa, hogy ahogy angliában elkezdték a tömeges oltást, ott azonnal meg is jelent egy olyan covid-19 változat, ami könnyebben terjed, jobban kötődik az ACE2 receptorhoz? Mily furcsa véletlen!

  Már várom is, hubab-ot, hogy ez így nagyon rossz! Hiszen kérdezni, informálódni csúnya dolog! A tudás veszélyes! Orwell, meg azt hiszem pezsgőt bontana…

  Egyébként is itt van Izrael, már több, mint 2 millió embert leoltottak gond nélkül, erre is mindjárt visszatérek, de előbb legyen a CDC december 19-én kiadott szemelvénye:
  https://www.cdc.gov/vaccines/acip/meetings/downloads/slides-2020-12/slides-12-19/05-COVID-CLARK.pdf
  Erre előszerettel hivatkozna a Pfizer vakcina biztonságosságával kapcsolatban. Kiemelve az összes esetet, hogy kéremszépen leoltottunk 110.000 embert, abból 3100 esett ki a munkából, vagy volt valami komolyabb tünete az cirka 2,8% mellékhatás. (Mielőtt ezzel jönnétek: Tudom nem haltak meg, paracetamollal két nap alatt mindenki jól volt.)
  Azért nézzük már meg napokra lebontva is:
  Dec 14 – 3/679 = 0,44%
  Dec 15 – 50/6090 = 0,82%
  Dec 16 – 373/27823 = 1,34%
  Dec 17 – 1476/67963 = 2,17%
  Dec 18 – ( 5:30pm) 3150/112807 = 2,79%
  Hoppá, ez egy emelkedő tendencia…
  Lehet sokan csak lógni akartak a munkából, tudom minden gyógyszernek van mellékhatása, a vírusba belehalnak emberek, pár napot meg ki lehet bírni rosszulléttel. Viszont nekem akkor is bicskanyitogató, hogy itthon lekommunikálják, hogy pl. leoltottunk 40.000 embert és senkinek semmi baja.
  Így hülyének vagyok nézve!

  Visszatérve Izraelhez, bárcsak lennének Bálinttól elsőkézből információk!
  Szóval miután Netanyahu észbekapott, hogy mégsem tudják házonbelül megoldani az oltás fejlesztését és gyártását, gyorsan rácsörgött a hittársára, Albert Bourla-ra a Pfizer-nél, hogy oldják meg valahogy okosba. Ugyan mások már gyorsabbak voltak, de a pénz beszél, meg egyébként is a régi jó kapcsolatok miatt sikerült nyélbeütni az üzletet. Hivatkozom a Politico-ban két napja megjelent cikkre, miszerint ez az ár úgy 2-3 szorosa lehet a Brüsszelből kiszívárogatott értéknek. Aztán az sem véletlen, hogy testvérpártok, hiszen ahogy Viktor lombikot csinált volna Mo.-ból az Oroszoknak, úgy csinált az Izraeli miniszterelnök hazájából a Big Pharmának. Értsd: a soronkívüli ampullákért hot line adatközlés is járt az oltottakról a Pfizernek. Ez már mende-monda, de én úgy hallottam, hogy ott is kellenek azért különböző ígérgetések az oltási kedv növelésére.
  Saját megjegyzés:
  Emlegettem korábban az USA-ban megszavazott 900 milliárd $-os covid stimulus-t, amiből jutott külföldi országoknak, köztük Izraelnek is 500.000.000 $. Így már kerekebb a történet, hiszen hívható gazdasági stimulációnak, ha Izrael az amerikai adófizetők pénzéből tud magának vakcinát venni egy amerikai gyógyszergyártótól. Már is megszünt a köz pénze közpénzként létezni. Okos!

  Utoljára pedig, had írjam le ismét, hogy nem vagyok szkeptikus, sem oltás ellenes. De, ha a 3d nyomtatóm panelján tudhatom, hogy melyik tranyó miért felel vagy firmware-t hogyan módosítsam, ha más fajta működést szeretnék elérni, úgy az egészségemmel kapcsolatban is szeretnék politika mentesen tisztán látni.
  Láttuk, hogy a vírussal kapcsolatban, hogyan mentek a csúsztatások, mismásolások, most a vakcina folytán miért lenne másként?
  Nekem ez nagyon a svájci Frank hitelre hajaz. Ott is megmondta állambácsi, hogy biztonságos, itt is ez az érv egyesek részéről.
  Közben meg furcsa szagokat hoz a szél Dánia irányából.

  Én a 30-as éveimben önkéntesen vállalom, hogy nem járok el, csak ha muszáj. Hordom a maszkot, van akár P3-asom is. Távolságottartok, vásárolok másnak, fertőtlenítem a kezem közben/utánna, támogatom az immunrendszerem, magamnak főzök be és sütök kenyeret, nem sorolom tovább…
  Nagymamám 90-évesen hetente legalább 4-szer jár el 20km-re busszal/vonattal, hol a testvéréhez, hol a Lehel piacra, hol besegít 2. ker-ben szórólapozni, a fentiekkel nem igazán foglalkozik (vitamint azért szed).
  Egyikünk se volt még beteg, -lehet csak a genetika vagy szerencsés véletlen- de ha találkozunk én még is úgy érzem, hogy nekem több esélyem van elkapni tőle, mint fordítva. Idősotthonokban, meg a nyilvánosságtól elzárt emberek meg sorra betegszenek meg… Amúgy egyből beadatom, ha lesz olyan oltás elérhető nálunk, amiben meg tudok bízni.

  Na lehet szétszedni….

 45. 47. hubab

  Ez a hozzászólásod nagyon korrekt! Fentebbi soraimat ne vedd személyes támadásnak, remélem tudod melyik korábbi kommentedre utaltam vele.

 46. 47: Hubab
  köszönöm részletes válaszod. Ezek alapján mindkettőnknek igaza van….!!!

 47. 47 – hubab:
  Nem tudatosan, de te is terjeszted a rémhír0t, a gyorsaság kihangsúlyozásával. Egy vakcínát a bevetés előtt beadnak 30.000 (harminc ezer) önkéntesnek. Nos beadták nem 10 év után, hanem 6 hónap után és senki nem halt bele, komoly mellékhatás egy embernél volt, akiről kiderült, hogy érzékeny valamire. Ezek után azt feszegetni, hogy gyorsan előállították, hülyeség.

 48. L.S.

  hubab meg én megpróbáltunk racionálisan érvelni, reménytelenül

  A belinkelt cikk EGYETLEN összefoglaló a tapasztalatokról, számos ilyet lehet találni, és nyilván nem kerül publikálásra minden egyes COVID-os boncolás eredménye.

  Itt Mo-on tavasszal leállították a boncolásokat, nemcsak a COVID-osokét, mert pánikba esett az eü. vezetés. Nyáron feloldották a tilalmat, azóta mindenki boncolásra kerül, akinél szükség van rá, ahogy hubab belinkelte, az eü. törvény alapján (pl. ismeretlen halálok vagy alapbetegség).
  Külföldön nem rezeltek be, kezdettől boncoltak COVID-osakat is, helyesen, hiszen honnan tudnánk egyébként, hogy szöveti szinten mit tud okozni a szervezetben?

 49. 51 Tibor bá’
  Én ezzel csak azt jeleztem, hogy mi az a tényező, ami miatt a szkeptikusoknak van támadási felület, mert a korábbi oltásoknál és gyógyszereknél sokkal hosszabb volt a harmadik fázis. Azt a kérdést fel lehet tenni, hogy akkor miért nem engedélyeztették hamarabb a korábbi vakcinákat, erre én nem tudom a választ.
  Ezt az érvet én nem tudom semlegesíteni, mert igaz.
  Akinek nincs bizalma az oltásban, annak hiába állítom, hogy biztonságos az eddigi adatok alapján, ezt a rést mindig látni fogja, amíg kellő idő el nem telik hozzá, hogy ez az ellenérv már ne legyen felhasználható.
  Én a magam részéről már rég letettem a voksomat, regisztráltam.
  A lányom már nincs ezen a véleményen, mert ők még gyereket szeretnének, és ott vannak erre vonatkozó figyelmeztetések a nők felé az egészségügy részéről is…

 50. 47. hubab
  „Ha nem hiszel a vakcinában, akkor ne oltass, és figyeld éberen a halálozási számokat, mikor a veszélyeztetett csoportok be lesznek oltva, az mindent meg fog mondani…”

  Kettős mérce és két szint tapasztalható a virus témában.
  Az első: Izrael és az Egyesült Királyság ( Nagy Britania )
  A második: Franciaország

  Franciaország 516 adag Pfizer-BioNTech vakcinát adott be vasárnapig, két héttel azután, hogy az Európai Unió jóváhagyta a vakcinaprogramot.
  Ez a szám messze elmarad a 238 809 oltástól Németországban és az 947 206 oltástól az Egyesült Királyságban. – 2021 Ιanuár 5.
  Ilyen ütemben Franciaországnak körülbelül 400 évbe telik az állampolgárok beoltása.
  Időközben Izrael lakosságának mintegy 12% -át beoltották.
  A franciák szerint a vakcinák nem játék, nem egy sebességi verseny.
  A franciák az egyik leginkább vonakodóbb emberek a világon a védőoltással kapcsolatban.

  Izrael Covid-19: 2021. január 13
  Rossz hír:
  Dr. Sharon Elrai-Price:17%-uk kritikus állapotban lévő betegek akik az első adag vakcinát kapták.
  „A halottak száma növekszik. Naponta átlagosan 10 halottunk volt, és ma átlagosan 40-50 halottunk van naponta.
  „Nehéz ezt belátnunk, és tudjuk, hogy a számok növekedni fognak, mielőtt leesnek” – mondta.

  https://infognomonpolitics.gr/2021/01/israil-covid-19-aschimi-eidisi-to-17-ton-asthenon-se-krisimi-katastasi-eichan-lavei-proti-dosi-tou-emvoliou/

  48. Anonim
  „…gyorsan rácsörgött a hittársára, Albert Bourla-ra a Pfizer-nél, hogy oldják meg valahogy okosba.”

  A. Bourla nemcsak eladta a részvényeit, hanem nem hajlandó beoltani magát a portékályával.

  53. Ivett
  „Külföldön nem rezeltek be, kezdettől boncoltak COVID-osakat is, helyesen, hiszen honnan tudnánk egyébként, hogy szöveti szinten mit tud okozni a szervezetben?”

  Boncolási tilalom volt és fémkoporsok is voltak, sokáig.

  És a virus hová lett? Elszigetelték?

  A vakcinát mire alapozva fejlesztették, amikor a virus még nincs elszigetelve?

  Vagy mégis megvan?

  Talán egy tudományos szakmunkát mutatnál erről?

 51. 56 L.S.
  Ne akard összekeverni a vakcinák hatását a járvány dinamikájából fakadó hatásokkal.
  Hiába van a lakosság egy kis hányada már oltva, annak hatását egy darabig simán lefedheti mondjuk a gyorsabb terjedésű mutáció gyors terjedése, hiszen a legtöbb ember még nem védett.
  Azaz egyenlőre még az oltottak nagy része sem védett, hiszen kell második oltás, meg kellő idő is a védettség kialakulásához.
  Akinek pechje volt, és már benne lappangott a vírus, azt már nem menthette meg a vakcina sem, főleg mert alapból veszélyeztetett csoportba tartozott, nagyobb esélye volt elhalálozni fertőzés esetén.
  A számokra ott érdemes majd figyelni, ha egy kellően nagyszámú népesség már elérte a védettséget, addig csak becsapnak…
  A legutóbbi hozzászólásodban meg valamit nagyon félrefogalmazol, a kórokozókat nem elszigetelik, biztos nem ezt akartad írni, csak nem találtad rá a megfelelő magyar kifejezést, talán kitenyésztették, vagy beazonosították, vagy nem tudom mi akart lenni.
  De ez biztos nem igaz, a vírust nagyon jól ismerik, a változatait is mindenhol beazonosítják genetikai jellemzők alapján…

 52. Anonim és GErgo:
  🙂 Fasza!

  Legalább azt már tudhatom, hogy Anonim 30-as. Ahogy sejtettem.
  Egy specialista, aki azon kívül nem igazán tájékozott (kivéve az internet bugyraiból összeollózható okosságokat, természetesen alapképzettség nélkül használva fel őket).
  GErgo információt és bizonyítékot követel arról, ami általános iskolai tananyag. Majd, ha lesz gyerkőc és odaér, nézd meg a tankönyvét alaposan mielőtt kidobjátok a papírgyűjtésbe! Addig marad az internet, sok sikert hozzá! 🙂

  Minden egyes ilyen hozzászólással megerősítetek a véleményemben. 80%, tartom a tétet! Azt kéne eldönteni, hogy hová soroltok be végül…

  Alakul ez szépen…, ahogy 20 éve vizionáltuk, szinte pontosan úgy!
  János, mint „propaganda szócső”. Sztem. meg egy pöcs, aki ilyet állít. Mi lesz veletek nyárra?!

 53. 58. Horváth Csongor

  Aztán tudsz e még mélyebbre süllyedni, Csongor?

  Kérlek, tájékoztass!
  Ugyan múltkor a PEG-re sem mondtál semmit, te tanárok gyöngye, de most nézzük teljes egészében:

  [(polyethylene glycol)-2000]-N,N-ditetradecylacetamide

  Nini, egy acetamid-csoport.
  Az a jó benne, hogy ez az egyik „újszerű” összetevője a szurinak, embereken még nem vizsgálták. Miért is tették volna, hiszen egyelőre csak, mint potenciálisan rákkeltő anyag van nyilvántartva?! Egér és patkányoknál orálisan fogyasztva májrákhoz vezet. Mondjuk szvsz, még majmokon nem ártott volna megnézni, az ő immunrendszerük ugydebár közelebb áll a miénkhez, de nincs is jobb ötlet annál, mint hogy adjuk be minnél több embernek injekció formájában a lehető legrövidebb idő alatt.
  Aztán a természet majd megmondja, hogy kinek volt igaza.
  Milyen jó lesz majd az egészségügynek! Akkor sem fognak unatkozni majd az ápolók és orvosok, ha esetleg tömeges megbetegedéshez vezet!
  Hurrá!
  Ha te vagy a 20%-ban én büszkén tartozok a 80-hoz!

  pl.:
  https://www.epa.gov/sites/production/files/2016-09/documents/acetamide.pdf

 54. Azért szeretnék tenni azért is, hogy meglegyen a pártatlanság a blogon belül:
  https://youtu.be/VwhL70wSgK4
  Mindenki szabadon válaszhat a kellemetlen igazságok és kényelmes hazugságok világából. Egyszer majd eldől melyik-melyik.

 55. 58 Csongor:
  látod megint nem mondtál konkrétumot, csak vagdalkozol, hogy mennyire balf@sz vagyok, és nem emlékszem az általános iskolai tankönyvekre.
  Egyet felejtesz el barátocskám, hogy azóta eltel 40 év (na számolhatsz, én hány éves vagyok??? : ) és a biotechnológia már kurvára nem ott tart, mint akkor.
  Tehát összefoglalva: tényszerű, tárgyilagos választ nem tudsz adni, viszont lefosol mindenkit, aki kritikát mer megfogalmazni saját gondolkodása eredményeképp.
  És ha tényleg tanár vagy, akkor nagyon sajnálom azokat akiket „tanítasz” : (

 56. 59: 🙂
  60: 🙂 🙂 15 éves történelem nálam…
  61: 🙂 🙂 🙂 és barátod a medvesajt!
  ” lefosol mindenkit” – Ez nem igaz! Nem mindenkit!
  Valójában nem is valakinek, hanem a valki által képviselt valaminek szól! De hát a valaki mondja, tehát neki kell reagálnom.

  „És ha tényleg tanár vagy, akkor nagyon sajnálom azokat akiket “tanítasz” : (”
  – Ebben érdemes lenne kikérned az érintettek véleményét is! Sztem. megkergetnének…

  Egy dologban igazatok van! Majd meglátjuk…
  Néhány hónapja Tanuló is ezt mondta. Hát nyissátok ki jól a szemeteket Fiúk!

 57. 62. Horváth Csongor

  Jogos a 61-re! 😀
  Nem figyeltem, hogy a lejátszó meg tovább ment.
  BioNTech-es interjú bemásolása lett volna a cél:

  / Valaki azt megmondhatná, hogy mitől függ, hogy a wp helyesen beágyazza yt-ot, mert előbb is ezért ment tovább, mert harmadik próbálozásra sem volt jó. Most meg ugyanúgy bemásolva a linket helyes./

 58. 64-65: hubab
  Akit ennél részletesebben érdekel ez a sztori, annak van itt egy baromi jó szakmai leírás, hogy hogyan született korunk „Szent Grálja” – nem tudom hogy itt szerepelt-e? Számomra – aki 30 évet k plusz f – ben lehúztam – nagyon informatív. Ha valaki nem ismerné érdemes átfutni.

  Részrehajlás nélkül a tényeken túl azért megjegyzi: „Hogy óriási siker vagy óriási bukás lesz a történet vége, azt még nem tudni.”
  ()
  https://ipon.hu/magazin/cikk/az-mrns-sztori
  Én nem kommentálom

 59. 39. Károly

  Majdnem hibátlan az idézett logikai érvelés, de csak majdnem.

  1. Semmi garancia arra, hogy a vírus nem mutálódik akkor is, ha az egész világot teszem fel sikeresen beoltják. Azt nem vitatom, hogy a kedvezőtlen mutáció esélye, illetve hatása akár csökkenthető a tömeges oltással.

  2. Mi van akkor, ha pont az m-RNS vakcina következménye lesz egy újabb mutáció megjelenése? Ez per pillanat sem nem bizonyítható, sem nem cáfolható.

  3. A messenger-RNS vakcina egy új technológia, egyelőre nem telt el elég idő arra vonatkozóan, hogy hosszabb távon milyen valós kedvezőtlen mellékhatásai lehetnek a többlépcsős oltásnak. Ezt nem hetekben és hónapokban mérik, hanem években!

  4. A kínai és az orosz vakcina nem m-RNS technológián alapul, hanem gyengített vírustörzset tartalmaz, ha jók az információk. Ez lehet, hogy kevésbé hatékony, de nagy eséllyel kevésbé rizikós is.

  Az idézett logikai érvelés ráadásul bűntudat keltésre is alkalmas, áthelyezi a vélt felelősséget azokra, akik nem bíznak az oltásban. Ugyanakkor semmiféle felelősséget nem vállal visszafelé, ha mégsem sül el jól az oltás, mivel nem tud ígérni semmit, csak hisz benne. Patthelyzet.

 60. 65: Vaszil:
  Köszi, ez valóban egy jó cikk!
  S ezt tovább gondolva -én úgy vélem-, ezen a vonalon akár a rák ellenszere is meglehet hamarosan! Ugyanakkor, ennek ellenére a gyártó cég csődbe mehet…

  MangaM:
  Fejezd be a „hisz benne” marhaságot! Egy oltás nem hit kérdése…
  Max. aki nem érti, nem fogadja el. Vagy aki már annyira érti, hogy megfosott tőle :-), hát oltakozik az orosz és kínai vakcinákkal, úgysem lesz más, s annak ismert hatásfoka 50-70%. Így járt.

  Az mRNS vakcina nem kívánatos következménye az lehet, hogy a szervezet kilöki. Ezt, mint olvashatod közérthetően a Vaszil által linkelt cikkből, sikerült kiküszöbölni. Ezt támasztja alá a mellékhatások és az allergiás reakciók csekély száma is. Nagyon jó, hogy linkelte ezt az írást, mert francnak sincs kedve feleslegesen ennyit gépelni és érvelni úgy, hogy cserébe még visszaszáll az emberre, hogy hülye, mert elfogadja és nagyjából a helyén tudja értelmezni a tényeket…

  A vírusmutációkkal kapcsolatos félelem, ill. probléma minden vakcina felhasználásakor ugyanúgy fennáll. Az mRNS vakcina miatt nem fog új vírustörzs keletkezni. A természetes szelekció az, ami erre készteti, ami szintén természetes velejárója mindennemű védekezésnek. A szuperbaktériumok sem XY hatóanyag miatt jöttek létre, hanem egyszerűen az antibiotikumok felhasználása miatt. Ugyanakkor mi lett volna, ha a penicillin korszakában valaki azt mondja, ezt hülyeség felhasználni, mert gyorsítja és javítja a baktériumok támadási és védekezési stratégiáit! Pedig igaza lett volna, legalább annyira, mint amikor ezt az érvet dobjuk oda az oltásokkal kapcsolatban. A vírusokat, ahogyan sok korábbi példa is mutatja, megfelelő gátak mesterséges létrehozásával (átoltottság, izoláció) ki lehet zárni egy adott területről. Eltüntetni nem lehet, mert ahogy a védekezés sarokkövét adó védőoltásokkal leállunk, a legrégebb óta elveszettnek hitt kórokozó is visszatér. Ettől kellene leginkább félni, erre a sok okostojás meg előjön a „ne olts” mozgalmával.

  Tudom, pár embertől most jön majd a duma, hogy nem úgy, meg én látom rosszul, meg nem mindegy melyik oltás… Ezért írtam korábban, hogy tudni kell hozzá az alapműveltség részét képező tananyagokat.

 61. 64. hubab

  Látod pont az ilyen videók miatt érzem magamat hülyének nézve.

  Természetesen lehet, hogy a professzor úr a BioNTech-nél dolgozik és ezáltal nem pontosak az információi, mind a két cég elvégezte ugyanazokat a kisérleteket vagy majd valaki nálam tájékozottabb elmondja a megoldást, de a Pfizer más adatokat közül.

  Pardi Norbert 80.000 oltottról beszél, miközben a harmadik fázisban a Pfizernél 43,448-an vettek részt, amiből 21,720-an kaptak valódi oltást.
  P. Norbert azt mondja, hogy mindenki jól van, a Pfizer azt, hogy kevesebb, mint 2%-nál léptek fel komoly mellékhatások. A kettő nem ugyan az. Nem mondom, hogy ne lenne vállalható a kockázat, de innentől kezdve, hogyan lehet komolyan venni a professzor úr többi szavát is?
  Nem mellesleg ő is kivárja a sorát…

  https://www.pfizer.com/news/press-release/press-release-detail/pfizer-and-biontech-announce-publication-results-landmark

  Ezen dolgok ellenére én továbbra sem leszek vakcina ellenes, csak zavar, ha vannak olyan hangok, akik ezt régen kipróbált, biztonságos technikának állítjákl be, mert nagyon nem az. Látok én is nagy jövőt benne, de ma még olyan, mint az önvezető autózás:
  Kifizetsz egy halom pénzt, a fícsörért, aztán meg a gyártó szétteszi a kezét, ha épp a szalagkorlátnak csapja magát a BMW, mert saját felelősségre kapcsoltad be. Pedig tudjuk, hogy ott is ez a jövő, egy nap majd minden autó tudni fogja.
  Vigyázzunk minannyian magunkra! A long covid-osoknál ezt a legrosszabb látni, hogy az orvosok is hülyének nézik őket és félrekezelik sokukat, magukra vannak hagyva! A vírus tud nagyon alattomos is lenni!

  66. MangaM

  Az orosz Szputnyik adenovírus alapú. Ott crispr-rel összeollozák a majom vírust a koronavírus tüskefehérjéjével és úgy juttatják be a sejtbe.

  A kínaiak közül a sinovac inaktivált vírus, amire pici sárgák 90%-os hatékonyságot hazudtak, aztán most brazíliában meg kiderült, hogy alig több, mint 50%. Van ilyen… ki van fizetve, reklamálni azt lehet. Okos!:)

  Fel kéne fogni, hogy a marketingesek(kormányok, EÜ, Big Pharma), csak a wishfull thinkinget lovagolják meg! Ahogy lassan egy éve szó volt róla:
  Ennyire rövid idő alatt nem tudnak jól működő, biztonságos vakcinát létrehozni!
  Az majd később jön!

 62. A másik probléma a géntechnológiák körüli tudatlanság, ill. azok összemosása. Valóban létezik olyan eljárás, amelynek során az idegen génszakasz részünkké válik és tovább él bennünk, tovább örökíthető. De még a génkezelt szójánál sem ez a fő probléma, hanem azok az ökológiai nem kívánatos „mellékhatások” amelyek ilyen módon végleg eltüntethetik a természetes, jól kiforrt, egyensúlyban működő ökoszisztémákat. A Csányi féle génkezelt szójaföldet is ezért szántották be (hála Istennek), nem azért, mert az azt fogyasztó embernek egy 3. lába nőtt volna. Arról pedig nem is beszélve, hogy amikor emberéletekről van szó, és a civilizációnk fennmaradása a tét, nem szokás a természetvédelemre hivatkozni, mint ahogy nem szokott kérdés lenni, hogy egy árvízvédelmi kényszermegoldásnál az ürgékkel teli rétet, vagy a szomszédos falu lakónegyedét árasszák -e el inkább a vízzel. Hangsúlyozom, hogy az mRNS vakcinának ilyen jellegű hatásai nincsenek, és ismét kiemelem, hogy a kockázatok ugyanúgy megvannak a többi vakcinánál is.

  Azzal, hogy emberkísérlet zajlik lehet vagdalkozni, mert igaz, de a körülményekhez képest ez nekem nem tűnik tragikusnak, hiszen most mindenkinek az kellene legyen az érdeke, hogy a legkisebb veszteség mellett a legnagyobb és leggyorsabb előrelépést tegyük meg a vírus legyőzése tekintetében. Hát kérem épp ez történik, ha tetszik, ha nem! Csak sajnos az emberi massza -így együtt- képes arra, hogy a drága kis közösségekben egymást spannolva, hátráltassák ezt a folyamatot, ahogyan tapasztalható most mindenfelé. Bárki és bármilyen indokot találhat…

  És igen, kockázatok is vannak!

 63. 68. Horváth Csongor

  Az alapműveltséget képező tananyag édeskevés ahhoz, hogy például az oltások gyártásával, illetve az alkalmazásuk orvosi kockázataival csak úgy bárki valóban képben legyen, annál jóval több kell(ene) ide. Mint ahogy regélhetünk az atombombákról is, de nem vagyunk magfizikusok. Elhisszük, amit a nálunk képzettebb és nagyobb tudású emberek mondanak és jó esetben ez nem mond ellent az eddigi ismereteinknek.

  Alapvetően nem vagyok sem orvos-, sem oltásellenes, de jelen idő szerint némi gyanakvással szemlélem ezeket az eseményeket. Senkit sem akarok sem rábeszélni, sem lebeszélni az oltásról, mert én sem tudom, mi legyen.

  Az viszont baromira zavar, hogy a beszédtér szűkül, a kételyekről már említést sem lehet tenni, mert indul a kórus. Szinte mindenhol ezt látom az interneten. Rögtön jön a bélyeg: covidhívő vs. oltásellenes. Nincs valódi diskurzus, a legtöbb csak fújja a magáét és két lépésből indul a személyeskedés.

  Ez így nem fog menni.

 64. 68. Horváth Csongor

  Pedig van értelme ennyit gépelned, mert ilyenkor valóban értelmesekt írsz!
  Én erre egyáltalán nem mondanám, hogy hülyeség.

  Egyedül ez a rész, ami nem fedi a valóságot:
  „Az mRNS vakcina nem kívánatos következménye az lehet, hogy a szervezet kilöki. Ezt, mint olvashatod közérthetően a Vaszil által linkelt cikkből, sikerült kiküszöbölni. Ezt támasztja alá a mellékhatások és az allergiás reakciók csekély száma is. Nagyon jó, hogy linkelte ezt az írást, mert francnak sincs kedve feleslegesen ennyit gépelni és érvelni úgy, hogy cserébe még visszaszáll az emberre, hogy hülye, mert elfogadja és nagyjából a helyén tudja értelmezni a tényeket…”

  Lehet neki más nem kívánatos mellékhatása is! Persze lehet olyan elhanyagolható számban, ami vállalható.

  Az EMA-tól elloptak némi adatot az mRNS vakcinákkal kapcsolatban. Egyelőre csak a hírek szólnak róla, de ha nyilvánosságra kerül, akkor majd lehet elemezgetni.
  Azután majd ki lehet térni a várható előnnyel szembeni lehetséges kockázatokról.
  Lehet, nem is biztos, hogy van neki várható előnye vagy ott is hasonló, mint a kínaiknál?
  https://www.ema.europa.eu/en/news/cyberattack-ema-update-4

 65. MangaM – Lucifer – 66-ban:
  Ez talán nem a Te klaviatúrádon született meg? 🙂
  „Az idézett logikai érvelés ráadásul bűntudat keltésre is alkalmas, áthelyezi a vélt felelősséget azokra, akik nem bíznak az oltásban. Ugyanakkor semmiféle felelősséget nem vállal visszafelé, ha mégsem sül el jól az oltás, mivel nem tud ígérni semmit, csak

  hisz benne.”

  Anonim:
  „Az EMA-tól elloptak némi adatot az mRNS vakcinákkal kapcsolatban.”
  – Na látod, itt kezdődik nálam, amikor ismét felhúzom a szemöldökömet és összeráncolom a homlokom!

 66. 74. Horváth Csongor

  Ez költői kérdés volt?
  De igen, én írtam.
  Miért, te tudsz ígérni bármit is felelősséggel? Lótúrót, csak mutogatsz mások által megírt cikkekre és elhiszed, hogy minden úgy van, ahogy Te tudni véled.
  Vagy esetleg víruskutató, génsebész, biokémikus, mikrobiológus vagy netán infektológus vagy?
  Nehogy megsértődj, de én is olvasok cikkeket néha még szakértőktől is, sőt, szoktam beszélgetni fehér köpenyes emberekkel is, olyanokkal is, akiknek dr. van a neve előtt, szerintem maradjunk annyiban, hogy azért ennyire nem egyértelmű minden.

  Hogy kerül ide Lucifer?

 67. 75: MangaM
  „Hogy kerül ide Lucifer?”

  Már egy ideje kezdem úgy látni, hogy a korszellem arra fele halad, mint a jezsuiták idején – csak most fordított szereposztásban. Aki ma az anyagnál próbál tovább látni és a szellemtől megszabadított tudományban hívők seregeinek fenntartásait hangoztatja, az lassen felér egy korábbi istenkáromlással. Galílei is nehezen úszta meg. Mondjuk már nem máglyán égetik az ilyen szkeptikusokat, csak nagy nyilvánosság előtt finoman elmebetegnek titulálják.

  Newton ma ugyanúgy retteghetne a tevékenységével kapcsolatban…

  Idő kell most, hogy innen továbbmozduljunk, ez a pár következő év sokminden re jó lesz.

 68. 76. Vaszil

  Értem, voltaképpen akkor ez szinte megtisztelő számomra, hiszen a kereszténység szerinti értelmezésben a világegyetem második legokosabb lényével lettem egy lapon említve. No, ez azért már barokkos túlzás lenne…
  Igen, nagy kár hogy már nincsenek máglyák, pedig elég meggyőző érvek voltak a maguk idejében.
  Akkor a hullám genetikáról még véletlenül se beszéljünk, na ott aztán van anyag is meg minden is…
  Bár ha igazad van, akkor hogyan fogják kezelni és feldolgozni a kvantumfizikát vagy Kína új valódi és már kísérleti jelleggel működő kvantum számítógépének a létét.
  No mindegy, akkor én maradnék tisztelettel finoman elmebeteg és ostoba.

 69. 77: MamgaM

  Jelenségről beszélek – hogy konkrétan ki szalad bele a kifent rohamkésbe az mindig kettőn áll.
  Garjájevet, Dispenzát meg társaikat éppen ezért ide nem citálnám…

 70. 69 Anonim
  Akárhogy is nézem, az érveid összessége csak arra irányul, hogy bizalmatlanságot keltsen a vakcinával szemben.
  Addig még rendben van, hogy vannak ellentmondások, mondjuk számadatokban.
  De miért kell belekötni mondjuk abba, hogy Pardi szerint minden oltott jól van? Mert volt 2% súlyosabb mellékhatásos eset is? Attól még ma lehetnek jól, ez nem feltétlenül ellentmondás.
  Az meg megint egy kétélű érvelés, hogy Pardi is kivárja a sorát.
  Karikó meg nem várta ki, ő már beoltakozott.
  Ezt a játékot már nálunk is eljátszották, a van rajta sapka, nincs rajta sapka játékot.
  Orbánnál is az ellenzék kritizálta, hogy nem mutat személyes példát az oltással, majd mikor a Cecília oltakozott, őt meg azzal támadták, hogy ez csak reklámfogás a nép felé.
  Nagyon hasonlóan állsz te is hozzá.
  Én legalább elismerem, ahol bizonytalanságot látok, próbálok egyensúlyozni az érvek, ellenérvek között.
  Nem jó, ha pártosan közelítünk bármit, az nem segíti a tisztánlátást…
  Az meg számomra kifejezetten szimpatikus volt, hogy az oltás kötelezővé tételével kapcsolatban az volt a véleménye, hogy az embereket szóban meg kell győzni, és bízni benne, hogy az eredmények elég látványosak lesznek ahhoz, hogy a kétkedőket meggyőzze, és maguktól vállalják az oltást.
  Mintha összebeszéltünk volna… 🙂

 71. MangaM:
  Ott volt a smile, s, ha megnézed, a hsz-od száma 66-os volt. Ugye 7-es a tökéletesség, isteni száma a misztikában, az ördögé meg a 6-os.

  S most, hogy így bepörögtetek a humornak szánt apróságon, azért az sem áll távol a valóságtól, hogy a vakcinaellenes mozgalom most az ördög tervét segíti inkább.

  Egyébként biológia szakos tanár vagyok, sem több, sem kevesebb. Ki merem jelenteni, hogy tudásom többet ér, mint pl. Dr. Gődényé és főként követőié…

  Vaszil:
  A realitások elől misztikába menekülni számomra nem egy praktikus dolog.
  Viszont milyen érdekes, hogy amikor humorosan ide tévedek, hát az sem tetszik, ahogy a vallásháborúknál már megszokhattuk. Jezsuitákkal kapcsolatba hozni a nevezett hsz. alapján, hát nem tudom… Ennyi erővel ti Isten hűséges kutyái lennétek (dominikánusok :-)? Jezsuita vs. dominikánus, de hát az lényegében egy és ugyanaz (csak más korban, ill. korszellemben)!

 72. 80:
  Horváth
  Csongor

  „A realitások elől misztikába menekülni számomra nem egy praktikus dolog.”

  Ismétlem: társadalmi jelenségről beszéltem a korszellem kapcsán, ami távolabb áll a misztikától mint Makó Jeruzsálemtől. Az örök emberi karakterekről szól.

  Ez a személyeskedő fórum úgy látom nem alkalmas a jelenség mélyebb – vagy ha úgy tetszik szélesebb társadalmi kontextusba helyezett – megtárgyalására. De ezt nem is lehet felróni – annyi amennyi. Majd a boldog utókor…

 73. Vaszil:
  Értem, rendben.
  Ezek a karakterek mindig megjelennek. Bárhonnan veszel ki embereket, akár egy teljesen új közösséget is létrehozhatsz, ezek a karakterek (én szociklónoknak szoktam csúfolni ezt a jelenséget), függetlenül attól, hogy korábban az illető mit képviselt, valóban automatikusan megjelennek. Az emberi közösség működésének sztem. ez kódolt velejárója… S nehéz kívülről látni, ill. láttatni az aktuális helyzetet úgy, hogy benne élsz, bele kényszerülsz.

 74. Horváth Csongor:

  azt hiszem, hogy az iskolás gyerekek viselkedéséből már ki tudod következtetni a szüleik mentalitását és ezáltal egy széles társadalmi rétegről szerezhettél alapos ismeretet Csongor…nem is beszélve az osztályfőnöki órákon megnyilvánuló ún. szülőkről.

 75. 80. Horváth Csongor

  A 7-es szám tudtommal nagy erejű szerencsszám (Gilgameshnek hét hajtincse volt, az élet fájának hét ága van, stb.), legalábbis az okkult számmisztérium szerint. A 6-os szám sem az ördögé, ellenben János Jelenés Könyvében a fenevad száma a 666, de egyes okkult források szerint ezt tükörben kell értelmezni, azaz valójában 999. Isten és a nap száma pedig az 1-es. De erről ennyit, az okkultista irodalom és a hermetikus rend tanításai nem képezik ezen fórumon a szívesen látott témák kategóriáját.

  A smile-ra nem is figyeltem, de oké, elfogadom, nem akarok rápörögni a kelleténél jobban semmire.

  Viszont ha biológia szakos tanár vagy, akkor lenne egy kérdésem/észrevételem:
  Müller Cecília január 13.-án az Operatív Törzs tájékoztatóján azt állította, hogy az összes eddig elhunyt (10.948 fő) beteg 3%-ának az esetében volt a halál oka kizárólag
  a koronavírusos megbetegedés, az összes többi esetben már egy vagy több krónikus alapbetegség adott volt, erre csak rárakódott a korona fertőzés.
  Az alábbi videón 15:50-től van a hivatkozott bejelentés.
  https://www.youtube.com/watch?v=JMUvG39Mymw
  Ez számomra gyakorlati oldalról azt jelenti, hogy egy év alatt 328 ember halt meg közvetlenül a koronavírusos megbetegedéstől. Ez is nagyon sajnálatos szám, de ez valóban akkora mennyiséget jelent, ami indokolja ezeket a világszintű, már-már katonai intézkedéseket?
  Vajon a többi országban is hasonlóan értelmezettek az adatok?

  Még egyszer ismétlem:
  Nem vagyok orvosellenes, nem vagyok gyógyszer és oltásellenes sem. Viszont furcsának és eltúlzottnak érzem a világszintű intézkedéseket és hisztériát, véleményem szerint jogosan merül fel az emberekben az, hogy mintha valami nem stimmelne az egész történettel.
  Innentől pedig egy lépés a különböző összeesküvés elméletek beindulása.

  Lehet, hogy csak világosan és nyíltan kellene beszélni az internet korában az emberekkel, nem pedig kétfilléres hülyegyereknek nézni mindenkit – szerintem ilyen esetben tizedelődne az összeesküvés elméletek terjedése. Nevek és konkrétumok említése nélkül még annyit, hogy nem csak a laikusok körében, de az egészségügyben dolgozó szakemberek között is felmerülnek kétségek, még ha nem is reklámozzák széles plénumon.

  Részemről a témát ezzel zárom, drukkolok mindenkinek, hogy ne legyen beteg, reméljük, a társadalmi nyugalom is fennmarad és megoldódik ez a helyzet mindenki megelégedésére.

  83. János
  Könnyű magas piedesztráról ítélkezni, de kérdem én: Te nem vagy a jelenkor társadalmának része? A fiatal generáció gondolkodását nem a jelenkori felnőtt generációja kúrta el? A jelenkor felnőtt generációját pedig nem az előző generáció nevelte ki?
  Vagy Te, mint elsőrendű példakép önálló szigetként létezel és mindenben különb vagy, mint mások?
  Ajjaj…

 76. 86., MangaM:

  olyannyira különb vagyok, hogy sikeresen megoldottam az életközepi válságot.

 77. 86. János
  Gratulálok hozzá!
  „A férfiak élete amúgy is egy soha véget nem érő kapuzárási pánik, csak korosztályonként eltérően nevezik.”
  Bár én vitatom ezt a midlife crisis teóriát, jól hangzik, egész iparág épült ennek a kezelésére is, de ennyi erővel van serdülőkori krízis és időskori krízis is.
  Még mielőtt bárki belekötne, nem az életkorral járó törvényszerű hormonális változásokat vitatom!

 78. 85 – MangaM:
  Az alapbetegségek kihangsúlyozása egy védekezés a rossz és elmulasztott intézkedések védelmére. Vegyük az én esetemet. 15 éve van kettes típusú diabéteszem. Ha holnap megkapom a COVID-19-et két hét alatt elvisz. Müller szerint mert idős, krónikus beteg voltam. Ha nem visz el a CIVID-19, akkor ezzel még elélhetek másik 15 évet, és akkor se a diabétesz visz el, hanem az általános végelgyengülés. Az igazság az, hogy minél idősebb a beteg annál nagyobb az elhalás esélye. Az orvosok még nem jöttek rá, miért pozitív tényező az életkor.
  Konklúzió: a hipertónia és a diabétesz gyógyszerrel karbantartva nem halált okozó.

 79. 85: MangaM:
  A Müller által diktált számokkal a Kormány játszik.
  Ez ma már teljesen egyértelmű!
  Adatsorokat elemezni értelmetlen fáradozás, a fő trend pedig minden kicsinyes trükközés ellenére jól követhető, folyamatosan nő a fertőzöttek és a halottak száma. Egy kicsit olyan ez, mint a klímaváltozás. Lehet vitázni a nyúlfarknyi kiugrásokon, de, hogy nem jó, ami történik, az még a legnagyobb vakegérnek is nyilvánvaló.
  A többit Tiborbá fentebb megválaszolta…
  Azt a húzást pedig, hogy agymosásként rendre odaírják, hogy „meghalt … többségében idős, krónikus beteg”, továbbra is aljas és alantas, etikátlan, de a mai magyar közéletet és közgondolkodást kiválóan tükröző, szégyenteljes eseménynek tartom.

  Persze gondoljuk át: Ha azt írnák le, hogy a koronavírust bárki elkaphatja és az akár meg is ölheti, valószínűleg nem lennének maszk nélküli ökörködő lurkóktól hemzsegő iskolák és a munkahelyeken sem menne az élet holt nyugodtan tovább… Pedig lényegében ez a helyzet, csak a nagy számok törvénye elfedi az egy-egy kisember elmúlását, ill. fájdalmát.
  Mert azért ez a vírus attól, hogy megtizedelje az emberiség létszámát, tényleg messze van. De állítólag minden ember élete fontos. Állítólag. Meglátjuk, ha ne adj Isten lesz egy mutáns, ami agresszívebben közelít, esetleg az ifjakat is eléri, mi fog történni…

 80. 86. János, nálad mennyi az az életközép? Ha a kép téged ábrázol, lehetsz vagy 35… Én 50 múltam egypár éve, és a válságot az okozta, hogy reggelente állandóan merevedésem volt. 🙂 A derekamban. Aztán felálltam a gépek mögül és felástam a kertet. Akkor meg beleköltözött a vállaimba… 🙂

  Hogy oldottad meg a válságot?

  És hogy a topichoz is szóljak: Egy dolog a vakcina, másik meg, hogy kell hozzá fecskendő is ám, meg tű, nem is akármilyen…

  Tibor bá: Cecilia néni az alapbetegségeket a pánik elkerülése végett mantrázza, kvázi aki egészségesen él, az megmarad… Nekem legalábbis úgy tűnik. Manapság azonban bárkire rá lehet fogni, hogy beteges…

 81. KSH most
  „2020 novemberében 15 366 fő vesztette életét, 52%-kal, 5279 elhunyttal több az egy évvel korábbinál. 2000. január óta ez a legmagasabb havi halálozási szám, amelyet akkor a tetőző szezonális influenzajárvány okozott.”
  Anno 2000
  „A legutóbbi influenzajárvány idején, 1999-2000 fordulóján 327 ezer fertőzöttet regisztráltak Magyarországon. Az influenza szövődményeiben elhalálozottak számát ekkor a Központi Statisztikai Hivatal, amely a nem influenzás időszak halálozási adatait veti össze az influenzás hónapokéival, 37 ezerre tette.”

 82. 85 MangaM
  Azt is vedd figyelembe, hogy ma a lakosság nem csekély része szenved különféle krónikus betegségekben, amiket már nem lehet meggyógyítani, pláne nem egy gyors kampánnyal.
  Nekik a koronavírus felér egy orosz rulettel.
  Tudom miről beszélek, a nejem is II. típusú cukorbeteg, pajzsmirigy alultermeléssel kombinálva.
  Ne tudd meg, mit éltünk át, mikor megkapta a vírust, és két hétig folyamatosan 38-39 között hintázott a láza, folyamatos görcsös köhögéssel, és 10 percnél nem tudott tovább fent lenni. Ilyen betegnek még életemben nem láttam.
  Szerencsére nem alakult ki tüdőgyulladás, de éjjelente azt hallgattam, nem fulladozik-e…
  Én meg nem is észleltem semmi tünetet, habár lehet, hogy rajtam is átment tünetek nélkül.
  És eddig meg sem kottyantak neki a szokásos influenzák, néhány nap alatt lerázta őket magáról…
  Egy ilyen élmény meg tudja rázni az embert, mi nagyon várjuk az oltást…
  És hogy legyen egy kis pozitív hír is, reméljük, nem kacsa:
  https://444.hu/2021/01/14/mukodik-a-vedooltas-izraelben-a-beoltottak-koreben-felere-csokken-a-fertozesek-szama

 83. 91. MangaM
  „A cég jelenleg egy konkrét esetet biztosan vizsgál: egy 56 éves Miamiben praktizáló orvos 16 nappal azt követően hunyt el, hogy beoltották, ritka vérbetegség alakult ki nála. Az ilyen tragédiák ugyanakkor rendkívül ritkák.”
  Nem mondhatnám, hogy megnyugtattak.

 84. 91 – MangaM:
  Ami tény, hogy az immunrendszerem egy kalap szart se ér. Én nem számolok belehalással, de hogy nem fog nálam kialakulni védettség annak az esélye igen magas.

 85. 91 MangaM
  Nagyon sajnálatosak az ilyen esetek, de másképpen nem tudom közelíteni a dolgot, hogy meg kell vizsgálni, hogy a veszélyeztetett csoportokra számított statisztikák szerint ki kell számolni, hány ember halt volna meg az oltás nélkül, és ezt kell összevetni az áldozatok számával.
  Mint egy katonai hadműveletben, bármilyen kegyetlenül is hangzik…

 86. Covid okozta — Covid hisztéria okozta halottaknál nem lehet relativizálni, oltásnál meg KELL, KÖTELEZŐ? Érdekes, érdekes…

  Azt még azért megfejthetnétek, hogy miért nincs tömeges antitest tesztelés, még a végén kiderülne hogy 50% fölött járunk a gyógyult lakossággal.

 87. Szomorú látni, hogy MÉG MINDIG ugyanazon körök jönnek elő az oltásellenesek (kétkedők, nevezzük akárhogy) köréből, amit már jó párszor kitárgyaltunk itt a blogon.

  Itt van pl. 85.MangaM bejegyzése
  „Ez számomra gyakorlati oldalról azt jelenti, hogy egy év alatt 328 ember halt meg közvetlenül a koronavírusos megbetegedéstől. Ez is nagyon sajnálatos szám, de ez valóban akkora mennyiséget jelent, ami indokolja ezeket a világszintű, már-már katonai intézkedéseket?
  Vajon a többi országban is hasonlóan értelmezettek az adatok?”

  Ezt már jó párszor kitárgyaltunk, hasonló konklúzióval mint pl. 88. Tibor bá’.

  Minek folytatni ezt a már több hónapos iszapbirkózást a témáról, ha szemmel láthatóan semmi eredménye?

  Pedig itt sokan a fáktól nem látják az erdőt.

  Ha távolabbról nézzük a kockázatokat, akkor a
  #www.worldometers.info/coronavirus/
  szerint eddig van

  93,728,695 koronavírus eset,

  2,006,441 halott 3%

  66,991,814 betegségből felépült.

  Az oldalon található grafikonok alapján jelenleg új csúcsok várhatóak.

  Ezzel szemben eddig beoltottak kb.1-3 millió embert és a mellékhatások (NEM HALÁLOZÁSOK) oltottak között 1-2%-ot tesznek ki.

  Lehet kiemelni egyedi eseteket, akik még vizsgálandó körülmények között meghaltak a vakcina megkapása után, de azok jelentős részének allergiás reakció az oka.
  Ezt meg a beadás után figyelve lehet(ne) kezelni.

  Ergo ezen oltás ellenes érvelések erősen ARÁNY TORZÍTOTTAK!!!!

  Könyörgöm hasonlítsuk már ÖSSZE A SZÁMOKAT AZ OBJEKTÍV MATEMATIKA ESZKÖZÉVEL.

  EGY KISEBB-NAGYOBB ÖSSZEHASONLÍTÁST A KOCKÁZAT MEGÍTÉLÉSE MIATT MÉG 8 ÁLTALÁNOS KÉPESÍTÉSSEL IS MEG LEHET TENNI.

  Ezen érvelések hasonlíthatóak a klímaváltozás ellenes érveléshez, a mikor az ellen érvelő arra hivatkozik, hogy hú de hideg téli napokat élünk át.

  Igen a hétvégén, a jövő hét elején MAgyarországon is regélnek -20 C-ról is.
  De ez a globális trendeken mit változtat?

  Az látható, ahogyan a klímaváltozásnál is látható, hogy az tagadók érvelése is eltolódik a TÉNYEK TÜKRÉBEN.

  Az járvánnyal kapcsolatban már nem az fő érv, hogy kamu, fake, globális összeesküvés, meg majd a nap, meg az UV, vagy hogy Magyarországon nincs komoly baj, a többi meg nem releváns a számomra stb.

  Most az a fő érv, hogy a Big Pharna, a Bill Gates, meg mekkora kockázat az oltás stb.

  Nem szavak tengerét kellene szórni, hanem egy kis matematikát és a pár számot kéne elővenni…

 88. Kína:

  Most a kínai tesztek és halálozások számának változatlanságát (bocsánat tegnap 1-el nőtt a hálálsetek száma) nem is említem, amikor Kínában már megint 10 milliós városokat zárnak le.

  Lemondott annak a kínai gyógyszercégnek az elnöke, amelytől Orbánék is vakcinát vennének

  https://24.hu/kulfold/2021/01/15/sinopharm-vakcina-lemondas/

  „Az orvos arról posztolt kínai Weibón, hogy a Sinopharm oltásának 73 mellékhatása van, így ez a világ legveszélyesebb oltóanyaga. Miután a világsajtó felkapta a posztot, Tao Lina leszedte az eredetit és egy új bejegyzésben azt magyarázta, hogy a külföldiek egyszerűen félreértették a metszően ironikusnak szánt posztját. Kínában 4 milliónál is többet adtak be a vakcinából, a CBNG közleménye szerint komolyabb mellékhatások nélkül.”

  El lehet gondolkozni azon, hogy a kínai körülmények tükrében volt-e hatósági nyomás -e az ügyben?

  Kíváncsian várom, hogy Orbánék melyik kínai vakcinát szerzik be.
  A kínai vakcina körüli hírek, garantáltan az oltásellenesek malmára hajtják a vizet.

  Az orosz és kínai vakcinákkal változatlanul a 3.fázis elmaradása és az transzparencia hiány a probléma.

  Ezek erőszakos nyomása nem a kormány és az oltás image-t erősíti.

  https://444.hu/2021/01/15/orban-oriasi-nyomast-helyezett-a-magyar-hatosagra-hogy-napokon-belul-engedelyezze-a-kinai-vakcinat

  „A kínai állam tulajdonában lévő Sinopharm oltóanyaga – legalábbis amit feltételezhetően a magyar kormány venne – úgynevezett első generációs vakcina. Vagyis szemben a teljesen új technológiájú Pfizer-BioNTech és a Moderna oltóanyaggal, ami a vírus genetikai kódját használja, a kínai oltóanyag inaktivált, teljes vírust tartalmaz. Ennek előnye, hogy a vakcina évtizedek óta ismert és kipróbált technolóviával készül. Ahogy az előnyei, úgy a hátrányai is rég ismertek: ezek előállításakor gyakran van szükség ún. adjuvánsra, amit az immunitás fokozásához használnak, mert magában a vakcina nem vált ki elég hangsúlyos választ. A legtöbb ilyen oltás esetén mellékhatást ezek az adjuvánsok válthatnak ki.”

  „Akkor viszont az a kérdés, hogy mit csinálunk, mit csinál a hatóság. És a válasz az, hogy mindegy, hogy a meggyőződésünk szerint nincs már ilyen kockázat, mégis van egy protokoll, amin végig kell menni és az időt igényel. Csak közben meghal minden nap 100-110 ember. Úgyhogy én a hatóságokat arra kérem, hogy körültekintően, de a lehető leggyorsabban járjanak el, és mondjanak A-t vagy B-t, mert itt van több mint milliónyi kínai vakcina, amit holnap reggel, kicsit túlzok, néhány napon belül az emberek rendelkezésére tudnánk bocsájtani, csak nincs meg hozzá a hatósági papír” – mondta Orbán, lényegében arra hegyezve ki, hogy a hatóságok késlekedése emberéleteket jelent. ”

  Világosan lehet jósági sorrendet felállítani a vakcinák között.

  Közben megy a brüszelezés ezerrel.

  „És van még egy ok, amiért Európa egy hónapos késésben van a Menczer Tamás által említett országokhoz, vagyis az Egyesült Államokhoz, az Egyesült Királysághoz, illetve Izraelhez képest. Ez pedig az engedélyeztetés. Az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban is vészhelyzeti engedélyezéssel vezették be a piacra a Pfizer, illetve az Egyesült Királyságban az AstraZeneca oltóanyagát, ilyen lehetőség nincs az Európai Bizottság kezében.

  Az Európai Gyógyszerügynökség gyorsított eljárással kezeli az oltóanyagok több ezer oldala dokumentációját, illetve a tesztek eredményeit és ezután dönt az engedélyezésről. Ez lényegesen szigorúbb eljárás, mint az Amerikában, vagy az Egyesült Királyságban kiadott vészhelyzeti engedély, és lényegesen kevesebb kockázatot is jelent. Ettől az engedélyeztetési eljárástól csak a tagállamok térhetnek el és ők adhatnak engedélyt a vészhelyzetre hivatkozva az egyes gyártók termékeinek.”

  https://hu.euronews.com/2021/01/06/tenyleg-brusszel-a-hibas-az-oltoanyagbeszerzes-lassusaga-miatt

 89. 88. Τibor bá’
  „Ha holnap megkapom a COVID-19-et két hét alatt elvisz. Müller szerint mert idős, krónikus beteg voltam. Ha nem visz el a CIVID-19, akkor ezzel még elélhetek másik 15 évet,…”

  Kérdés: Ha beoltod magad a covid vakcinával akkor megúsztad?

  wikistrike.com 15-1-2021

  „A covid oltás eredményeként 23 halálesetet jelentettek, 25 000 beoltottból.
  Frissítés: Norvégia az oltás után 23 halálesetet jelentett.
  A 13 halál vizsgálata azt mutatja, hogy „az mNR vakcinák mellékhatásai okozhattak a halált. A közös szál az, hogy öregek és gyengék voltak.
  „A jelentések arra utalhatnak, hogy az mNR oltások gyakori mellékhatásai, például láz és hányinger, egyes legyengült betegek halálához vezethettek” – mondta Sigurd Hortemo, a Norvég Gyógyszerügynökség főorvosa.
  ENNEK EREDMÉNYEKÉNT AZ ORSZÁGOS KÖZEGÉSZSÉGÜGYI INTÉZET ÉS A NORVÉG GYÓGYSZERÜGYNŐKSÉG ÚJ IRÁNYELVEKKEL MÓDOSITOTTA AZ ÓLTÁSI ÚTMUTATÓT.
  „Ha nagyon sebezhető vagy sérülékeny a szervezet, akkor valószínűleg nem szabad beoltani” – mondta Steinar Madsen norvég gyógyszerigazgató csütörtökön az újságíróknak a vakcináról szóló üzenet során.”

  Egyes országokban az idősotthonok lakóit oltják elsőként.

  A franciák szerint a vakcinák nem játék, nem egy sebességi verseny.

 90. 101.L.S:
  Ha az adatokat elfogadjuk hitelesnek és mind az oltás számlájára írjuk az adott korosztálynál akkor

  23/25000=0,00092 azaz 0,092%

  #www.bloomberg.com/news/articles/2021-01-15/norway-warns-of-vaccination-risks-for-sick-patients-over-80

  #24.hu/kulfold/2021/01/15/koronavirus-jarvany-vakcina-norvegia-mellekhatasok-idosek-gyogyithatatlan-betegek/

  80 év feletti korosztály !!!!

  L.S:

  3% kisebb vagy nagyobb mint 0,092%

  Erre válaszolj kérlek.
  IGENNEL avagy NEMMEL, ne mellébeszéléssel!!!

  Azt már meg sem említem, hogy az ennyire idős korosztálynál nem 3% a COVID-19 halálozási ráta, hanem jóval több.

 91. „Ez azért érdekes, mert a South China Morning Post pénteki cikke szerint Yang, a CNBG elnöke egyfelől megerősítette ugyanezt, másrészt azt nyilatkozta, hogy a hatvan évesnél idősebbek esetében további kutatási adatokra van szükség ahhoz, hogy biztosat tudjanak. Ez eddig azért nem okozott problémát Kínában, ahol már több mint 4 millió ember kapta meg az oltást, mert az országban – hasonlóan például Indonéziához – a nálunk, Európában és Amerikában szokásos oltási protokollhoz képest először a 18-59 éves korosztályt oltják be, vagyis nem az öregekkel kezdik, hanem a munkaképes korosztályokkal.

  Az, hogy még maga a gyártó sem tudja, hogy a szer 60 éves kor felett megfelelően hatékony-e, magyar szempontból azért érdekes, mert Orbán miniszterelnök pénteki rádióinterjújában arról beszélt, hogy az oltási terv következő ütemében a 60 év feletti krónikus betegeket oltanák. Ők Orbán szerint 1,7 millióan vannak. „Ennyi kínai vakcinánk tulajdonképpen lenne is, és akkor őket meg tudjuk menteni vagy ki tudjuk menteni a kockázatból” – mondta a Kossuthon a miniszterelnök.”

  https://444.hu/2021/01/15/kinaban-egyelore-csak-59-eves-korig-adjak-azt-a-vakcinat-amivel-orban-a-60-feletti-kronikus-magyar-betegeket-oltatna-be

  Azért ez érdekes!!!!
  Könnyíteni kell a nyugdíj kasszán?

 92. 100.-hoz még:

  „Bár az elmúlt időszakban több kínai várost is le kellett zárni az új, belföldi eredetű koronavírus-mutáns megjelenése miatt, az továbbra is egyértelmű, hogy Kína tavaly nyár óta az újra meg újra felbukkanó gócokat rendkívül gyorsan leküzdve sikeresen tartja féken a járványt. Az ilyen szintű kontrollt sok ország irigyelheti tőlük, de azt nehezen lehetne mondani, hogy a kezdetektől fogva ilyen jól kezelték volna a helyzetet.

  Annyira nem, hogy tavaly ilyenkor a járvány kezelése olyan mértékű közfelháborodáshoz vezetett, amit még Pekingnek sem volt könnyű leküzdenie.

  Az emberek dühe persze végül nem vezetett komolyabb változásokhoz az országban, és bár a párt bizonyos tekintetben fejet hajtott a népharag előtt, a gyeplőt azért így is hamar visszarántotta. Hogy milyen hamar és mennyire erősen, azt több ezer kiszivárgott fájl és dokumentum bizonyítja, melyek alapján a katasztrófa megfékezéséhez a kormánynak Orwell 1984-ébe illő módszereket kellett bevetnie ahhoz, hogy ne csússzon ki teljesen a kezük közül az irányítás.”

  https://telex.hu/koronavirus/2021/01/15/kina-trollhadsereg-cenzura-internet-kozossegi-media

  Lehet, hogy öreg vagyok, de nehezen hiszek ezekben a hirtelen megváltozásokban.

 93. „Mindenféle hiedelemmel és rémhírrel ellentétben az mRNS-technológiát nem néhány hónap alatt fejlesztették ki, valótlanok tehát azon állítások, hogy rohamtempóban, kapkodva állították volna elő. Hiszen az RNS-, illetve a módosított RNS-technológia nagyon régi és komoly tudományos háttérgyökerekre visszanyúló munka, amit most „hál’ isten és szerencsére” át tudtak ültetni egy vakcinafejlesztési projektbe is. De a technológia ettől még nem új keletű”

  https://index.hu/belfold/2021/01/15/jakab_ferenc_virologia_vakcina_megbizhatosag_eloallitas_pecs/

 94. 1O2. Idegen
  „Erre válaszolj kérlek.”

  Minden emberi élet számit, nem csak a feketék élete.
  Ezek az emberek Norvégiában azért oltották be önmagukat, hogy ne haljanak meg.
  Miért kell annyira rohamlépésben beoltani az embereket?
  Kisérleti állatok az emberek?

  Ausztrália már 53 millió covid oltást rendelt.
  Ausztrál tudósok azt javasolják, hogy késleltessék a tömeges oltást AstraZeneca oltással…
  Mi többet tudnak az ausztrálok és késleltetik az AstraZeneca oltást?

  „Idegen”, remélem nem a gyószergyárak fizetnek Téged.

  Egy kis olvasmányt is szeretettel:

  Dr. Barbara Balanzoni…
  „Il British Medical Journal massacra Pfizer, Moderna e AstraZeneca.Chi ne parla? Nessuno” (Το British Medical Journal κατακρεουργεί Pfizer, Moderna και AstraZeneca.

 95. „“Idegen”, remélem nem a gyószergyárak fizetnek Téged.”

  Köszönöm a feltételezést, oda teszem a CIA ügynök mellé.
  Egyre jobb fizetésem lesz.

  A COVID-19 haláleseteket kin kéred számod, ki fizeti a Vírust?

  Látom nem válaszoltad meg az egyszerű kérdés:
  3% kisebb mint a 0,092%?

  Csak mellébeszéltél és személyeskedtél.
  Nem vártam mást Tőled…

  Gondolom ez nem volt megírva előre egy nagy összeesküvős-leleplezős site-odon.

  Nem tudtad beidézni…

  „Minden emberi élet számit, nem csak a feketék élete.”
  Ennek alapján tudnod kéne a választ.

  3% kisebb mint a 0,092%?

 96. 93. Hubab
  Reméljük, túl lesztek ezen Ti is nagyobb zűr nélkül.

  95. Tibor bá’
  Az, hogy még itt vagy és posztolsz az élő bizonyíték arra, hogy az immunrendszered még jóval többet ér, mint egy kalap kaka, szerencsére. Nyilván vigyázz magadra, szándékosan azért ne keresd a bajt és a „kihívást”.

  98. Pride
  Igen, 1 like

  99. Idegen
  Csak óvatosan az objektív matematikával, egyelőre egyik adatban sem lehetsz halálbiztos. Tartok tőle, hogy kell még pár év, mire letisztul a nagy kép, hogy voltaképpen mi is történik. Azért brutál nagy biznisz ez a vakcinázás is, akárhonnan is nézem…, sőt, ha jobban belegondolok, a pánikkeltés is igen jövedelmező lehet.
  Szerintem most jött el az ideje annak, hogy mindenki higgadtan leüljön és kezdje el használni a józan eszét. Pánikolva semmilyen krízis nem oldható meg illetve fel.

 97. 109. Gyurma

  Jeleztem pár napja, hogy tervezik.
  Közben omlik össze az olasz koalíció, bukik a kormány, erősödnek a fasiszta szervezetek…
  Igazából minden a legnagyobb rendben!

  108. MangaM
  Szabad kérnem egy elérhetőséget? Tibor bá’ elküldhetné az emailed?

 98. 108.MangaM:
  „Tartok tőle, hogy kell még pár év, mire letisztul a nagy kép, hogy voltaképpen mi is történik. Azért brutál nagy biznisz ez a vakcinázás is, akárhonnan is nézem…, sőt, ha jobban belegondolok, a pánikkeltés is igen jövedelmező lehet.”

  Csak azt ne mond, hogy a globális, egységes háttérhatalom, megmozgatva közel 100 millió embert a közvetlen érintettség okán (fertőzöttek és elhalálozottak) és az egyesült Big Pharma érdekében pánikot keltet.

  És ehhez asszisztált a világ érintett országainak orvos társadalma és kormánya, akik mind a Big Pharma zsebében voltak/vannak.

  Ja és természetesen, egy rakás kutatót is lefizettek, akik publikáltak a témában tudományos folyóiratokban a kamu vírusról.

  „Csak óvatosan az objektív matematikával, egyelőre egyik adatban sem lehetsz halálbiztos. ”

  Az életben csak a halál biztos.
  Ennek ellenére az esetek döntő részénél beérik az 100%-nál kisebb valószínűséggel és működik a dolog.

  Azért egy 100 millió ember kórtörténetét magába foglaló információhalmaz cáfolásához, pár internetes video, jó pár megszállott, pénzéhes kattintásvadász influerencer a témában való megnyilvánulása, meg pár oltásnak tulajdonított haláleset kevés lesz.

 99. 111. Idegen
  Kérlek, ne adj olyan dolgokat a számba, amiket nem állítottam. 😀

  Nem állítom, hogy nincs vírus, azt sem, hogy nem lehet belehalni és azt sem, hogy feleslegesek a gyógyszerek.

  Azt állítom, hogy a vakcinagyártók milliárdokat tesznek zsebre.
  Azt állítom, hogy a pánik kimondottan jó üzlet más téren is és remek többlethatalom gyakorlási lehetőség, hiszen akik félnek, azokat nagyon könnyű manipulálni.
  Azt állítom, hogy ezt a helyzetet a nagytőke és a nagypolitika maximálisan kihasználja.
  Azt is állítom, hogy a nagypolitika sosem fog a Te életedért (sem) aggódni és a nagytőke is a nyomorunkon csak nyerészkedni akar.

  Nos, melyik az az állítás, amivel nem értesz egyet?
  A következtetéseket meghagyom mindenkinek.
  Így tiszta?

  A többi mind csak spekuláció, se nem bizonyítható, se nem cáfolható.

  110. Anonim
  Persze.

 100. 109. Gyurma

  Ajjaj!
  Lehet?
  Biztos, hogy ide tartozik!!!
  Köszi!

 101. Pride:

  Miért állítasz olyat, hogy a lakosság 50 szazaléka átesett a fertőzesen? Ez hány év múlva értendő, mire természetesen úton elérjük ezt a számot?

  Ha neked fontos az egészséged akkor az antitest vizsgálatot megcsinálják a laborban majdnem 10 ezer forintért. Ez pont annyi, mint egy edzőtermi bérlet.
  Tudod én is abban a meggyőződésben éltem, hogy tuti elkaptam és átestem a Covid-19-en, mivel egy járványkórházban dolgozom és a munkám során ^itt-ott^ csak megfordulok…
  Erre kiderült, hogy mindkét antitest-eredményem negatív.

  MangaM:

  akkor fogod megérteni mi kerül milliardokba egy gyógyszer/hatóanyag/molekula kifejlesztésében, amikor egy gyógyszergyárban dolgozol.
  Évek és több milliárd ft. egyetlen kis molekuláért!!! Ha már hazai berkekben utazunk.

  Addig csak megy az őrületes beszéd a bigfarmáról…
  ***********************
  Háát nem is tudom, annyira de annyira féltek/gyanakodtok a változás miatt…egy össztársadalmi mentális betegségben meddig kell élnünk?
  Gyanakodás, dezinformáció, legendagyártás vagy nemzetközi kapcsolatok szakirány ?

  // Mi a fronton tüzelünk, ti meg a hátországban – szépen hátbatámadtok. Röviden elmondva a tényállást. //

 102. 66. MangaM,

  Pontokba szedett észrevételeidet nem tudom megválaszolni.
  Mikor szakmai anyagot szerettem volna olvasni erről a koronavírusról, nem sikerült.
  Nem azért mert nem találtam, hanem mert pl. csak a vírus egyik tüskéjének egy bizonyos funkcióvizsgálat dokumentációja meghaladja a 300 oldalt olyan nyelvezeten írva amiből csak a kötőszavakat értettem.
  Egy vakcina alapdokumentációja többezer oldal.
  Ezért a vírus és vakcina kérdésben kizárólag, érzelmileg súlyosan befolyásolt véleményem lehet.

 103. 114. János
  Nem kell ahhoz gyógyszergyárban dolgoznom, hogy képben legyek a piaci realitásokkal.
  Azért kerül ennyibe, mert extraprofit kell nekik is és kész – naná, hogy nem nullszaldósan nyomják a világ megmentését (2020. márciusa és júliusa között 5 nagy gyógyszercég kb. 100 milliárdot kaszált).
  Fogalmam sincs, hogy Te milyen tűzvonalban harcolsz, ahol Téged valakik hátba lőttek. Ezek csak nagy szavak, de nem tényállás.

  116. Károly
  Én sem tudom megválaszolni őket, ezért csak a felvetések és a kérdések maradtak. A médiában (és a való világban) megnyilvánuló szakemberek pedig eltérően nyilatkoznak a témában. Innentől kezdve kinek kellene hinni?

  Nos, a magam részéről köszönöm a lehetőséget a diskurzusra, de sok értelmét nem látom a témában történő további kommunikációnak, csak az eddigi kétségeim maradtak meg.
  Mindenki tegyen a saját belátása szerint, kívánok jó egészséget minden fórumozónak/olvasónak, de szíves engedelmetekkel hozzászólni – jó esetben – csak és kizárólag a számomra is érdekes geopolitikai témakörökben fogok a jövőben.
  Természetesen read only módban továbbra is jelen leszek a fórumon.
  Ha nem válaszolok a továbbiakban a hozzám intézett bejegyzésekre, kérlek, ne vegyétek udvariatlanságnak.

 104. 112 – MangaM:
  Amiket állítasz, az mind valóság. Dehát ez kapitalizmus, amit a profit hajt. Ha nem lenne (extra)profit a vakcina fejlesztésben, akkor 10-15 évig tartott volna állami támogatással.

 105. 114. János
  „Erre kiderült, hogy mindkét antitest-eredményem negatív.” – Ez nem feltétlen jelenti azt, hogy nem estél át a fertőzésen.

  „Miért állítasz olyat, hogy a lakosság 50 szazaléka átesett a fertőzesen?” Csak érdekesség képpen:
  „Hivatalos járványügyi adatok bizonyítják: tízszer több koronavírusos lehet Amerikában, mint amiről tudunk”
  https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200721/hivatalos-jarvanyugyi-adatok-bizonyitjak-tizszer-tobb-koronavirusos-lehet-amerikaban-mint-amirol-tudunk-442036
  „Játék a számokkal: tízszer annyi fertőzött lehetett Vuhanban, mint amennyit jelentettek”
  https://minap.hu/index.php/cikk/jatek-szamokkal-tizszer-annyi-fertozott-lehetett-vuhanban-mint-amennyit-jelentettek
  „Szlávik: a hivatalos esetszámnál tízszer-hússzor több fertőzött is lehet”
  https://magyarnarancs.hu/katasztrofa/szlavik-a-hivatalos-esetszamnal-tizszer-husszor-tobb-fertozott-is-lehet-132030
  „Tízszer több lehet a fertőzöttek száma a véltnél a spanyoloknál”
  https://mfor.hu/cikkek/makro/tizszer-tobb-lehet-a-fertozottek-szama-a-veltnel-a-spanyoloknal.html

 106. Nem állítottam, hogy 50% átesett a betegségen, lehet hogy 30%, lehet hogy 80%. Ellenben azt állítom, hogy a kutyát sem érdekli a valós szám, vajon miért?
  Játszunk el a gondolattal, hogy kompetens emberek kezelik a helyzetet, és az a cél, hogy minél hamarabb visszatérjen a normális kerékvágás, a lehető legkevesebb áldozat mellett. Ha emlékeztek a TBC védőoltás analógiájára, mindenki kapott egy ‘teszt’ oltást könyökhajlatba, aztán akinek nem reagált rá megfelelően a szervezete, kapta a rendeset vállba, nálunk ez 2 ember volt a 33-ból.
  Vajon miért nem lehet megoldani, hogy vasárnap szépen elballag mindenki a körzeti mintavételi helyre( mint a választásnál), INGYENESEN antitest teszt( ha már az adónkból vették, ugye), majd akinek jó az eredmény, azt nem kúrogatjuk tovább, mellékhatásként azonnal rövidítettük a várólistát az oltásra? Ne adj isten, akinek rossz a teszt, veszélyeztetett, és igényli, azt ott helyben beoltani? Jah, hogy akkor így nem lehet még egy évig rettegésben tartani a lakosságot, meg tovább nyírbálni a szabadságjogainkat, miközben a sok birka még tapsol is hozzá? Értem.

 107. 112.MangaM:
  „Kérlek, ne adj olyan dolgokat a számba, amiket nem állítottam. ”

  Nos, a mondatom így kezdődött:
  „Csak azt ne mond, ”

  Ezzel nem éppen azt állítottam, hogy az utána következőket Te mondtad volna.

  „Nem állítom, hogy nincs vírus, azt sem, hogy nem lehet belehalni és azt sem, hogy feleslegesek a gyógyszerek.”

  OK, akkor innen folytatjuk.

  A kiindulás voltaképpen arról szólt, hogy minek van nagyobb kockázata a vírusnak vagy az oltásnak.
  Többen hoztak negatív példákat, az oltás halálos következményeiről, de tisztességes kockázat összehasonlítással nem álltak elő.

  Én hoztam egyet, de arra csak az volt a válasz, hogy

  „Csak óvatosan az objektív matematikával, egyelőre egyik adatban sem lehetsz halálbiztos. Tartok tőle, hogy kell még pár év, mire letisztul a nagy kép, hogy voltaképpen mi is történik. Azért brutál nagy biznisz ez a vakcinázás is, akárhonnan is nézem…, sőt, ha jobban belegondolok, a pánikkeltés is igen jövedelmező lehet.”

  No nézzük akkor:

  Adatok:

  Ekkora nagy tételszámnál, az összeesküvés elméleteket kizárhatjuk, mert ennyi embert nem lehet hatékony titoktartásra bírni.

  A koronavírus halálozásnál lehet lefele és felfele is torzító tényezők.

  Felfele:
  Többen írtak arról, hogy koronavírusos betegenként egyes kórházak plusz támogatást kapnak, mert egy koronavírussal fertőzött beteg ellátása kissé költségesebb és macerásabb, mint egy sima betegé.
  Ez teljesen érthető, de ösztönözhet az adatok felfelé való torzítására.
  Ez főleg a fejlett országokra jellemző, mert van pénzük rá, ergo megtehetik.

  Lefele:
  Minden koronavírusos beteg detektálása alapvetően a tesztelések számán múlik.
  Ha ez kevés, akkor értelemszerűen a korona vírusos betegek száma is kevés.

  Miért kevés a tesztelés?

  a,) Pénz és infrastruktúra hiány miatt (fejlődő országok)

  b.) Politikai indíttatásból, hogy elfedjék azt, hogy milyen gyenge a járványügyi védekezés.

  Erre ugye kis hazánkban, Kínában, Oroszországban konkrét példák vannak és tetten érhető, de gondolom a fejlett országokban is előfordulhat.

  Azonban a pénz és infrastruktúra hiány a fejletlen országokban domináns tényező lehet.

  Én a lefelé való torzítást a fentiek miatt nagyobbnak érzem, de az egyszerűség kedvéért tételezzük fel, hogy egymás hatását kioltják, azaz
  A KORONAVÍRUSOS HALÁLESETEK SZÁMA KÖZELÍTI A VALÓSÁGOT.

  Az külön kör, hogy mit számítunk koronavírusos halálesetnek 85. MangaM és arra válasz 88.Tiborbá.
  Várom 88. Tiborbá válaszának cáfolatát, hogy miért nincs igaza.
  Szerintem teljesen igaza van, de nyitott vagyok az új szempontokra.

  Különösen annak tükrében érdekes a válasz, hogy a norvég esetnél láthattuk, hogy az idősek szervezet mennyire érzékeny.

  Ott elfogadjuk, hogy az oltástól, annak mellékhatásaitól haltak meg és nem az egyéb betegségektől, meg a koronavírusos fertőzésnél meg nem, hanem a járulékos betegséget hibáztatjuk?
  Kettős mérce?

  „Azt állítom, hogy a vakcinagyártók milliárdokat tesznek zsebre.
  Azt állítom, hogy a pánik kimondottan jó üzlet más téren is és remek többlethatalom gyakorlási lehetőség, hiszen akik félnek, azokat nagyon könnyű manipulálni.”

  Mondjuk a vakcina gyártok jövedelmezősége nem volt a kiindulási vita tárgya, hanem ez egy új mellékág.

  A kockázatok és azok torzítása volt a kiindulás, hisz egyes oltási halálokok felnagyításával, próbálták többen az oltás szükségességét elhitelteleníteni.
  Hogy túl gyors, nem kiforrott stb.
  Amikor megy kockázat összehasonlítást tettem, semmi érdemi választ nem kaptam!

  Világos, hogy a vakcinagyártók nem ingyen csinálják, hanem a profitért.
  A WHO szerint van vagy 80 versenyző, mások szerint 100 felett.
  Itt éles verseny van, a profitért, a jobb vakcináért.
  Ennyi versenyzőnél KIZÁRT A MONOPÓLIUM ÉS AZ AZZAL VALÓ VISSZAÉLÉS.

  „és remek többlethatalom gyakorlási lehetőség, hiszen akik félnek, azokat nagyon könnyű manipulálni.””

  Nos ez visszavezet a koronavírusos halálestekehez, ott részemről kitárgyaltam.
  Ezek szerint azon számok nem igazak, és a Big Pharma pánikkeltésből torzítja a számokat felfelé?

  Valami konkrétum az állításhoz?

  A félelemről meg annyit, hogy meg kell nézni, hogy mennyien akarják a világon az oltást és milyen nagy az oltásellenesség.
  Ebből az jön le Neked, hogy a tömegek rettegnek a vírustól és várják hogy beoltassák magukat?
  Vagy ezekből az következik, hogy a BIG Pharma „pánikkeltése” sikeres volt???

  „Azt állítom, hogy ezt a helyzetet a nagytőke és a nagypolitika maximálisan kihasználja.”

  Világos ha lehet, kihasználják a helyzetet.
  Azonban ez a vírusról, annak veszélyességéről valamint az oltásról semmit sem mond.

  „Azt is állítom, hogy a nagypolitika sosem fog a Te életedért (sem) aggódni és a nagytőke is a nyomorunkon csak nyerészkedni akar. ”

  És, ez hogyan kapcsolódik a témához? Kapitalizmus van, nem Teréz anyák.

  „Nos, a magam részéről köszönöm a lehetőséget a diskurzusra, de sok értelmét nem látom a témában történő további kommunikációnak, csak az eddigi kétségeim maradtak meg.”

  Sajnálom, hogy így gondolod, ezt a szálat igazán befejezhetted volna.
  De a Te döntésed.

 108. 117. MangaM :
  Időnként azért megoszthatnád a gondolataidat a geopolitika témakörén kívül is.
  Kiegyensúlyozott véleményeddel sok embernek adsz támpontot, még az ilyen zavaros (vírusos) témákban is.

 109. 117.MangaM:
  „2020. márciusa és júliusa között 5 nagy gyógyszercég kb. 100 milliárdot kaszált”

  Ezt ugye nem lehet a koronavírus számlájára írni, mivel ekkor még nem voltak kész vakcinák.
  Talán a kínaiaknál, de gondolom nem azokra gondolsz.

  A gyógyszeripar szemétségéről lehet külön vitát nyitni, de ez a vírus és az oltás kockázatainak összehasonlításában irreleváns.

  Akkor nem irreleváns, ha a vírust is a gyógyszeripar termékének hiszük.
  De ez már messzire vezetne az összeesküvés elméletek világában.

  121.Python:
  „A harmadik generációs, úgynevezett mRNS-vakcinák, amilyen technológiával például a Pfizer–BioNTech-vakcina is készült, jóval hatékonyabbak és kevesebb a mellékhatásuk is ”

  Nem beszélve arról, miről már volt korábban szó, hogy az mRNS vakcinákkal elég gyorsan lehet reagálni egy olyan új mutációra, amire esetleg a régi vakcinák nem hatásosak.

  Szóval az új mutációktól való rettegést is csökkenteni lehet.
  Ha ilyenekre ez lesz az ideiglenes megoldás (mert lesz végső jobb is, arról is volt már szó), akkor garantáltan úgy kioptimizálják (tanulási görbe) a gyártást és fejlesztés, hogy az ígért 6 hét is jelentősen rövidülni fog.

 110. 123. Hanyistók

  Egyetértek! Nagyobb az igény rád MangaM mint gondolnád. 🙂

 111. Tibor’bá !
  Hová tűnt Bálint ?
  Neked meg van az e-mail címe, szólítsd már meg ,légy szíves.
  Hiányzik.

 112. 126 – Buda:
  Már jeleztem, hogy Bálint él, jól érzi magát. Technikai problémái vannak.

 113. Kedves Barátaim és még kedvesebb Ellenségeim!

  Kénytelen vagyok megszegni az ígéretemet – utoljára teszem-, de lehet, hogy tartozom egy magyarázattal. Nem sértődtem meg és nem haragszom senkire, nem ezért nem akarok és fogok a témába már jobban belemenni.

  A nagyvilágban és körülöttünk is zajlanak az események, de a beszédtér kegyetlen módon beszűkült. Gumicsontokon rágódunk és egymást akarjuk győzködni olyan szakmai részletkérdésekben, amihez – tegye már mindenki a szívére a kezét – olyan kevesek vagyunk, hogy arra szavak nincsenek.

  Hány mikrobiológus, génkutató, virológus vagy épp infektológus van közöttünk, aki rendelkezik megfelelő tudományos képzettséggel és fokozattal, bőséges szakmai tudással és elég rutinnal ahhoz, hogy egyáltalán érdemben hozzászóljon akár a járvány, akár az oltóanyag témájához?
  Nagyjából nulla, igaz?
  Hány olyan ember van itt, aki például a Pfizernek dolgozik és napi szinten belelát az egészbe?
  Kábé ugyanennyi.

  Nem tudok érdemben ezekről a kérdésekről nemhogy vitázni, talán még értelmes kérdést sem feltenni, mert ez minden szinten meghaladja a tudásomat. Ehhez én nulla vagyok. Hozhat ide mindenki ezernyi cikket és szakmai írást a témában, ott kezdődik a dolog, hogy a kifejezések egy jó részét nem is értem, mindnek utána kellene néznem, de ez még semmi, mert hiába nézek utána, ezernyi egyéb olyan infóról fogalmam sincsen, ami még ezekhez kapcsolódik. Innentől kezdve vakon bolyongunk és mindenki üvöltözi azt, amit olvasott, hallott, tapasztalt vagy éppen gondol. Ez így reménytelen és értelmetlen.

  A saját szakmámban 26. éve dolgozom, a kollégáim szerint értek hozzá, miközben én egyre kevésbé érzem ezt. Ja, van némi szaktudásom, rutinom, de 26 év alatt eljutottam oda, hogy felfogjam, még mindig csak a felszínt kapargatom. Ehhez képest vírus és oltás témában nemhogy 26 évem, de még 26 másodpercem sincsen! Ez innentől kezdve a vicc kategóriája.

  Véleményem van, már leírtam, de ennyi. Szerintem ez a történet messze túlmutat egy sima járványon, de mint az elején jeleztem a beszédtér brutálisan beszűkült, ez pedig így zsákutca. Nem tudok segíteni senkinek, illetve lehet, hogy akkor segítek a legtöbbet, ha inkább meg sem szólalok. Nem tudom megígérni, hogy ha oltatsz, akkor minden fasza lesz, azt sem tudom megígérni, hogy ha nem kapsz oltást, akkor sem lesz probléma. Azt látom, hogy qrva nagy baj van a világon, ami történik az messze nem normális, de spekulációkon kívül per pillanat semmivel sem szolgálhatok.
  Ez pedig hol segítene most bárkin?
  Sehol.
  Ha pedig nem tudok segíteni, akkor megpróbálok legalább nem ártani.
  Ennek legalább annyi haszna van, hogy nem kell összevesznem senkivel a semmiről!

  Már írtam korábban, mindenki próbáljon lenyugodni, az események majd kidolgozzák magukat és előbb-utóbb, így vagy úgy, de úgy is mindenki válaszút elé érkezik és akkor fog dönteni. Vigyázzatok az egészségetekre, a családotokra és próbáljatok meg nem félni és szorongani, bár tudom, ilyen időkben ez a legnehezebb.

  Szívesen olvasom továbbra is a véleményeket, de ne kérjétek, hogy foglaljak állást benne, mert magam sem tudom sokszor, hogy mit is gondoljak erről az egészről.

 114. 128
  Semmit ,amíg nincs valós és saját tapasztalat. Rengetegszer voltam kellemetlenebb állapotban ,mint amit a covid 19 tett velem. Vagyis valójában semmit.Na,jó volt egy kis enyhe félnapos láz , idős édesanyámnak több napos, de semmi extrém,és az álltalam személyesen ismert és átesett covidosok- majd ötezer embernél,fiatalnál és aggnál ,meg újszülöttnél egyaránt úgyszintén – semmi. Volt egy halott,aki 25 éve vesebajós és egyéb rúsnya fertőzések, pl a hepatitis összes formája.
  Hubab is covidos ,de sebaja,csak még nem mer színt vallani.
  Megmondom mi ől meg titeket , a városi lét .
  A dolgok nagyon jó mederben haladnak,az ég tiszta, nincs tele hülye turistákkal a világ , a plázákban nem lehet céltalanul fogyasztani ,és sorba mennek csődbe a tetves fostalicska czifra gépkocsigyártók,meg egyéb létrehozásra érdemtelen idióta csemegék.
  A sok seggfej most döbben rá ,hogy ha megszűnik a fogyasztói trend ,semmit sem tud kezdeni magával,még kiverni sem tudja oksi telo nélkül,nemhogy igazi férfiként családot alapitson és fedelet a feje felé.
  A covid elhozza az igazságot.Ez a sőpredék tagadja ,mert valójában rettegi a járványt,mert ha nem is végez velük, a szarból felépitett világukkal mindenképp,ami számukra egyenlő a halállal.A másik tábor ugyanezért höbörög,ugyanazokért a szar dolgok fenntartásáért.
  A lényeg ,hogy szopni fog mindkét tábor, mert egy harmadik világ épül eközben, vagyis inkább visszaépül az alapokra.
  Több lesz az öngyilkos az elkövetkező időkben,mint a pandémia következtében 🙂

 115. Re: Kalotaszegi
  Már puhítom az asszonyt, hogy vértezze föl magát tavaszra, mert meg kell majd mozgatni több 10m3 lóganét, mert nem egyedül fogom csinálni… 🙂
  Nekem ez lesz a tavaszi erőnléti edzés, plusz egy kőből épült présház megépítése…
  (Nem árt egy kis fizikai meló a számodra „szellemi maszturbálás” mellé)

 116. dajtás , a paraszt télen pihen , eszi,issza a termését ,meg berregi az asszonyt ,mert ilyenkor a legkanosabb . Vannak nékem fiaim is ,akik ellátják a teendőket.Nem díszfasznak lettek
  nevelve.
  Én ,a ház ura télen csak vadászom,iszom,eszem és kefélek. 🙂 és irkálgatok Tibor bá blogjába,amÍg ki nem basz egy kis időre .De én szeretem az öreget és ö is szeret.

 117. Re:131
  Ezt még nem hallottam, hogy berregi az asszonyt, elrakom jobb napokra ezt a kifejezést… 🙂
  Ha elég nagyok lesznek a kölkök, be lesznek fogva, de ez még nem aktuális.
  Nem vagyok én olyan öreg, mint sokan hiszik.

 118. 129 kalotaszegi
  Azt kikérem magamnak, hogy nem merek színt vallani…
  Ahányszor szóba került az otthoni helyzet, mindig kihangsúlyoztam, hogy én teljesen tünetmentes voltam, míg az asszony teljesen padlón volt, végig én láttam el, mert felkelni sem nagyon bírt.
  Nagyon örülök, hogy felétek ilyen egészséges a népesség, nálunk viszont az ismeretségi körömből jópártól kellett végleges búcsút venni, és nem is voltak igazán idősek.
  Kívánom neked, hogy ne legyenek hasonló tapasztalataid, mint nekem…

 119. 132. A zsidókat sorzámozták, ha dög vagy kiírni a kalotaszegit 132. hozzászóló 🙂
  Az öregség jelző billogozás pozitiv formájában csak Karl May regényében varázslatos , a valóságban a mai trend szerint zombijelölt ,nincs tekintélye. Elárulód saját komplexszumjaidat. 🙂

 120. 133.
  hubab
  Ha azt híszed a Covid 19 a szenvedés Alfa és Omegája tévedsz ,mert ez semmi egy nyelőcsőrákos kínkálváriájától ,amit szintén minden városlackónak be kell vállalnia közvetett következményként. Én képes vagyok felmérni egy betegség súlyosságát- saját tapasztalatból a saját állatállományomban és azonnal cselekszem ha valamit nem találok rendben – de a covid nem ilyen. Nem öli meg az egészségest.Sajnálom,édesanyám a te feleségednek is anyja lehetne ,de négy napon talpon volt és ment az erdőbe rőzséért. Van ott más probléma is.Sajnálom.
  Te pedig makk egészséges vagy ,még annak ellenére is ,hogy orvostanilag még sem vagy az .Szimbiózis,én háromévesen tyúkszart ettem a tetvekkel tele tyúkketrecben és számtalanszor vettem át rűhet az állataimtól és mindenféle fertőzést .Szimbiózis ?
  Élet.
  A Covidnak jóga van a létezéshez.
  Na,a homo erectusnak is ,csak elavult ,mert húszezer éve nem fejlödött semmit értelmileg . Csak azt híszi ,hiába maghasadás , Porsché , szerelem ,száguldás..
  Kijátszottunk minden lapunk,a természet visszavág,fogadd el,légy nemes ,ne lázadozz,ne rimánkodj ,főleg ne lázadj,hajts fejet az Élet,Isten elött és akkor nem fullad káoszba az utolsó pillanatok megismételhetetlen nagyszerűsége.
  Աստված օրհնի քեզ
  Isten legyen veled
  Dieu te bénisse
  Dumnezeul sa fie cu tine

 121. Re:136 Buda

  Én sáska civilizációnak hívom, de valójában ez a posztatlantiszi civilizáció maradványa, ami nem is titkolja létét, mert magát is euro-atlantinak hívja…
  Szükségszerűen vége lesz, most nézzük a finálét, jó szórakozást mindenkinek hozzá. 🙂
  Így jár minden civilizáció, ha gőgösen Istennek képzeli magát.

  Re:135 Kalotaszegi
  Ok, beraklak téged is n/a mellé, aki érzékeny a számozásra. 😉

 122. 137: Dajtás:
  Akkor Atlantisz maga a valóság? 🙂

  Kalotaszegi:
  Kegyetlenül igazad van! Kizárt, hogy ezt pia hatása mellet ilyen tisztán lásd, most komolyan beszéltél és én ezt nagyon respektálom.

 123. 128. MangaM
  „Hány mikrobiológus, génkutató, virológus vagy épp infektológus van közöttünk, aki rendelkezik megfelelő tudományos képzettséggel és fokozattal, bőséges szakmai tudással és elég rutinnal ahhoz, hogy egyáltalán érdemben hozzászóljon akár a járvány, akár az oltóanyag témájához?”

  És azok az orvosok is akik az első fronton az állami kórházakban dolgoznak tilos nyilvánosan nyilatkozniuk.
  A maszek orvosok meg a szakszarvezeteiktől függnek, ha eljár a szájuk az, az orvosi engedélyükbe kerülhet.
  Sajnos be van fogva a szájuk és ha mégis meg mernek szólalni már be is pereltik öket.

  13O. dajtás
  2-3 m3 méter lóganét hagyd félre és végre próbálkozzál a gombatenyésztéssel is.
  A száritott gomba mindig kell…

 124. 135: kalotaszegi
  Nagy respekt ezért amit itt kinyilatkoztattál…

  „Kijátszottunk minden lapunk,a természet visszavág,fogadd el,légy nemes ,ne lázadozz,ne rimánkodj ,főleg ne lázadj,hajts fejet az Élet,Isten elött és akkor nem fullad káoszba az utolsó pillanatok megismételhetetlen nagyszerűsége.”

  Mindez úgy igaz, hogy valóban egy korszak utolsó pillanatait élvezhetjük fehéren feketén. Jó ha jó képet vágunk hozzá!

  De amint foszlik szét a régi, úgy bújik elő majd az új – mint lepke a bábból, mert a Föld és a galaxis halad tovább még azután is hogy mi feldobtuk a tappancsunkat…
  Az Élet, az Isten, a Természet gondoskodik róla – mint fent úgy lent!

  http://www.asztropresszhirek.com/2020/11/22/a-nagy-mutacio-es-egy-uj-korszak-kezdete-jupiter-es-szaturnusz/

  Lehet hogy ki leszek tiltva holmi babiloni mágia idézése miatt?

 125. Re: Csongor
  Ez egy nagyon régi történet, amit nem itt targyalnék ki, mert Tibor bá’-t egyből kihoznám a béketűréséből.

  Re:L.S.
  Nincs jó helye, de valóban ideális táptalaj a gomba termesztéshez.

 126. WHO 2021 január 20-án jogilag érvénytelenné tett minden, a PCR-tesztekre alapuló és egyéb diagnosztikai módszerrel alá nem támasztott járványügyi intézkedést
  A WHO-nak a SARS-CoV-2 diagnosztikai vizsgálatra vonatkozó útmutatása kimondja, hogy a gyenge pozitív eredmények esetében körültekintő értelmezésre van szükség. [Magyarul: Ha sok ciklus után kapunk csak pozitív eredményt, akkor írjuk azt át negatívra.
  … ha a PCR-teszt pozitív eredményt ad, de a beteg tünetmentes, akkor nem szabad a teszteredményt figyelembe venni. Addig kell tesztelni, míg negatív eredményt nem kapunk, vagy meg nem betegszik a páciens..
  Ha csak kevesen fertőződtek meg, akkor a pozitív teszteredmény valószínűleg hamis pozitív eredmény. Hogy mennyi a kevés vagy sok, ezt természetesen nyitva hagyja a WHO.
  …a WHO megállapításának nemcsak diagnosztikai, hanem jogi, politikai következményei is vannak, mégpedig világméretekben.
  …Azaz: aki tünetek nélkül jár-kel a világban, arról szinte teljes biztonsággal meg lehet állapítani, hogy nem jelent fertőzésveszélyt a másik ember számára. Az illető személyt egy pozitív PCR-teszt alapján (magas küszöbérték = alacsony vírusterhelés mellett) elkülöníteni, maszkhordásra kényszeríteni – nélkülöz minden tudományos alapot, amiből egyenesen következik, hogy jogszabályokat, rendelkezéseket se lehet hozni PCR-tesztek eredményeire hivatkozva.
  Így a WHO 2021 január 20-án jogilag érvénytelenné tett minden, a PCR-tesztekre alapuló és egyéb diagnosztikai módszerrel alá nem támasztott járványügyi intézkedést.

  Hallgat a média: a WHO súlyos bejelentése alig kapott nyilvánosságot

  Hallgat a média: a WHO súlyos bejelentése alig kapott nyilvánosságot
  WHO 2021 január 20-án jogilag érvénytelenné tett minden, a PCR-tesztekre alapuló és egyéb diagnosztikai módszerr…

 127. re 142 : És ezt a hírt meg is lehet találni a WHO oldalán?

 128. 144. L.S.: Köszönöm, az első link nagyon tetszik, olyan dolgokat is találtam, amit nem tudtam.

 129. Közlemény:
  Szombat délutánra be vagyok osztva mRNS oltásra. Nekem kell elmenni a megadott oltáspontra egy előre kitöltött kérdőívvel. Értesítést a körzeti orvostól kaptam telefonon keresztül. A kitöltendő kérdőívet E-mailben küldte át.

 130. 145. infos
  „Köszönöm, az első link nagyon tetszik, olyan dolgokat is találtam, amit nem tudtam.”

  Ugyan, nem tesz semmit, örülök, ha segíthetek.

 131. 146. Tibor bá’

  Tibor bá’?
  Elhatározta?
  Komolyan? Beoltja magát?

 132. 148 L.S.

  „Komolyan? Beoltja magát?”
  Nem. Tibor bá’, nem mazochista!
  Mondom ezt, „kétkezi” tűfóbiásként.

 133. Tibor bá’ : Szombatig még van idő elolvasni ezt az írást : (elnézést, de egy kicsit hosszú ez az idézet!)

  “ EGY VALÓDI JOGVÉDŐ KULISSZÁK MÖGÖTTI KÜZDELME
  Tisztelt Országos Géntechológiai Bizottság!
  A koronavírus elleni védekezés kapcsán többféle oltóanyagot fejlesztettek ki. Ezek közt vannak hagyományos, vírusvektor-alapú és genetikai (DNS, RNS) oltóanyagok. Jelenleg Magyarországra mRNS alapú, amerikai-német oltóanyagot hoztak be. Ezzel kapcsolatban számomra aggályok merültek fel.
  Az mRNS alapú oltás lényege, hogy a megfelelő fehérjéket kódoló mRNS-t bejuttatják a sejtbe (sejtplazmába), majd ott eljut a riboszómákhoz, s a riboszómákban szintetizálódik az mRNS-en kódolt fehérje.
  A fehérjeszintézis menete: A DNS-en kódolt génszakasz másolata a bázispárosodás szabályai szerint átkerül az mRNS-re. Az mRNS eljut a riboszómákba, ahol az mRNS-en kódolt fehérje szintetizálódik. A mostani oltás során például a koronavírus egyik fehérjéjének mRNS-en kódolt genetikai kódját adják be.
  A technológia véleményem szerint géntechnológiának tekinthető. S mi a géntechnológia? Egyszerűen így tudnám megfogalmazni:egy élőlény génállományába bevisznek vagy eltávolítanak onnan egy vagy több gént, azzal a céllal, hogy a tulajdonságait megváltoztassák. Ez illik az oltásra, ugyanis az RNS génnek tekinthető, s része az emberi génállománynak. Az oltóanyag bevisz egy gént, s a sejt az mRNS-en kódolt tüskefehérjét fogja termelni. Tehát mind a 3 feltétel fennáll, hogy az oltást géntechnológiai oltásnak nevezzük.
  S miért tekinthető génnek az mRNS? A gének olyan nukleinsav-szakaszok a DNS-ben vagy az RNS-ben, amelyek a szervezet működését és növekedését befolyásoló fehérjék szabályozásához és előállításához szükséges információkat tartalmazzák.
  Az oltás által bejuttatott mRNS egy olyan fehérjét kódol, amely a szervezet számára idegen. Kérdéses számomra, hogy a szevezet mit kezd egy olyan RNS-sel, ami számára idegen s nem természetes fertőzési útvonalon jut be. A DNS és RNS közti kölcsönhatás során egy bejutott idegen fehérje vagy génszakasz véleményem szerint akár az örökítőanyagban is okozhat változásokat és epigenetikai hatások is lehetségesek.
  Az epigenetikus hatásokat úgy kell érteni, hogy az idegen mRNS és az idegen fehérjék hatására beindulnak a sejt védelmi reakciói, s maga a DNS nem változik, viszont az egyéb genetikai fehérjék, pl a hisztonfehérjék, megváltoznak a reakciók hatására.
  Kérdéses számomra az oltóanyag biztonságossága is. Ha a szervezetbe vírus jut be, akkor a vírus örökítőanyaga bejut a sejtbe, s ott a riboszómákat a vírusfehérjék termelésére kényszeríti; ugyanúgy, mint az oltás is. A szervezet apoptózist indít a fertőzött sejtekben, ugyanis nem képes kijavítani a vírus okozta hibákat. Mivel az oltáskor és az RNS-vírusok fertőzésénél ugyanúgy idegen RNS jut be a sejtbe, ezért számomra felmerül annak a kérdése, hogy az oltás nem okoz-e apoptózist.
  Amennyiben apoptózist okoz, abban az esetben az káros a szervezet számára, ugyanis a nagy mértékű apoptózis a szervezet számára rendkívül megterhelő, s az idegsejtek apoptózisa súlyos következményekkel járhat, ugyanis az idegsejtek nem regenerálódnak.
  Mivel gyakorlatilag az mRNS bejut minden sejtbe, ezért számomra aggályos, hogy milyen hosszan gyártja azt a fehérjét a szervezet. Ha egyszeres, lökésszerű, akkor a fehérjeszintézis nem okoz problémát, de ha tartós, akkor lefoglalja a szervezet kapacitását.
  Emellett olyan sejtek is fogják termelni a tüskefehérjéket, amelyek egy normál fertőzés esetén nem érintettek. Nem tudni, mit okoznak ezek a fehérjék egy olyan érzékeny szövetben, mint az idegszövet.
  A 111/2003. (XI. 5.) FVM-GKM-ESzCsM-KvVM együttes rendelet 1. §-ának alapján géntechnológiának minősül: a) rekombináns nukleinsav technikák, amelyek magukban foglalják a géntechnológiai anyag új kombinációinak létrehozását olyan nukleinsav molekulák beépítésével vírusba, bakteriális plazmidba vagy egyéb hordozóba, amelyeket bármilyen módon egy szervezeten kívül hoztak létre, és azok beépítését egy gazdaszervezetbe, amelyben azok természetes körülmények között nem fordulnak elő, de amelyekben azok képesek a folyamatos szaporodásra;
  b) olyan technikák, amelyek magukban foglalják olyan öröklődő anyag közvetlen bejuttatását egy szervezetbe, amelyet a szervezeten kívül állítottak elő, beleértve a mikroinjektálást, makroinjektálást és mikroenkapszulációt.
  Az mRNS-t a szervezetbe lipidekkel juttatják be közvetlenül, injekció formájában. Az RNS nukleinsav. Az RNS véleményem szerint öröklődő anyagnak tekinthető, ugyanis a vírusok egy részének örökítőanyaga az RNS, s a rendelet 1. §-ának b) pontja nem szól arról, hogy az öröklődő anyagnak az adott fajban öröklődő anyagnak kell lennie. Illetve a genetikai folyamatok mai napig nem teljesen ismertek, ezért nem lehet kizárni, hogy az idegen mRNS nem másolódik-e be a DNS-be (az mRNS a DNS egy szakaszának másolata).
  Az Alkotmány XX. cikke így szól:
  (1) Mindenkinek joga van a testi és lelki egészséghez.
  (2) Az (1) bekezdés szerinti jog érvényesülését Magyarország genetikailag módosított élőlényektől mentes mezőgazdasággal (…) segíti elő.
  E cikk második pontja alapján a génmódosítás tilos Magyarországon. Az Alkotmányban ugyan mezőgazdaság szerepel, azonban de facto a géntechnológia teljes spektrumára vonatkozik. Ezt az támasztja alá, hogy 2012-ben (az Alkotmány kelezkezésekor) a géntechnológia még gyerekcipőben járt, s quasi csak mezőgazdasági felhasználások léteztek. Azonban a tudomány sokat fejlődött azóta, s a géntechnológiát nem mezőgazdasági felhasználásával kapcsolatban, a szokásjogból és az alacsonyabb szintű joganyagokból kell megállapítani.
  A bioetika és az emberi erkölcsök azt mondják ki, hogy az ember génmódosítása csak akkor engedélyezett, ha a célja erkölcsös. Az oviedoi egyezmény 13. cikke alapján olyan beavatkozás, amelynek tárgya az emberi génállomány megváltoztatása csak megelőzési, kórismézési vagy gyógyítási indokból hajtható végre és csak akkor, ha nem célja a leszármazottak genetikai állományának megváltoztatása. Ebbe beleesik az oltás, ugyanis megelőzési céllal történik. Azonban a nemzeti jogot kell alkalmazni a nemzetközi helyett, amennyiben a nemzeti jog szigorúbb szabályokat állapít meg. A géntechnológiáról szóló törvény alapján a géntechnológiai tevékenységhez engedély szükséges és az Országos Géntechnológiai Bizottság véleményét minden esetben ki kell kérni géntechnológiai ügyekben.
  A szokásjog azt mutatja, hogy a génmódosítás ellen minden esetben fellép a magyar kormány és védzáradékot fűz az EU-s engedélyekhez, illetve kezdeményezi, hogy a forgalomba hozatali engedély ne terjedjen ki Magyarországra. Ezek ugyan mezőgazdasági ügyekben történtek, mivel a géntechnológiát legnagyobb részben a mezőgazdaságban alkalmazzák. Ezen kívül ismereteim szerint csak néhány mikroorganizmusra és sejtkultúrára kértek géntechnológiai engedélyt, kutatási és gyógyszerészeti (pl. inzulin előállítása) célra.
  A Büntető Törvénykönyv 168. §-a így hangzik:
  (1) Aki az emberi vagy magzati génállományon, illetve emberi embrió génállományán annak megváltoztatására irányuló beavatkozást végez, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
  (2) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdés szerinti beavatkozás a génállomány megváltozását idézi elő.
  A büntető törvénykönyv megtiltja az emberen történő génmódosítást. A fentebb kifejtettek alapján az oltás génállomány megváltoztatásának minősül. A törvény alapján nem szükséges a génállomány tényleges megváltozása, elégséges a génállomány megváltozásának lehetősége. Természetesen egyedi kivételek voltak (SMA génterápiája), de ezek szigorúan egyediek voltak, s nem egy tömeges egészségügyi beavatkozás.
  Kérem, hogy az Országos Géntechnológiai Bizottság folytasson le vizsgálatot az ügyben, szakmai véleményét juttassa el a döntéshozó szervekhez, s ha szükséges indítványozza géntechnológiai bírság kiszabását illetve az oltások felfüggesztését.”

 134. 150 Hanyistók
  Ebből az anyagból kiemelném a következő mondatot:
  ” A DNS és RNS közti kölcsönhatás során egy bejutott idegen fehérje vagy génszakasz véleményem szerint akár az örökítőanyagban is okozhat változásokat és epigenetikai hatások is lehetségesek.”
  Ez kb. annyit jelent, hogy az illetőnek fogalma sincs róla, és nincs is erre bizonyíték, mert akkor arra hivatkozna.
  Igaz laikus vagyok, de annyit értek, hogy a fehérjetermelést szabályzó RNS-ek a DNS-ből másolódnak, tehát a DNS által kódolt információkat juttatják el a „munkahelyre”.
  Arra semmi bizonyíték sincs, hogy a sejtben lévő RNS-en lévő információ visszamásolódna a DNS-re. De mi is lenne ennek az értelme?
  A kezelési utasítás ott van az eredeti helyén, minek kódolna oda vissza egy másolt szakasz?
  Ez eleve egy hibaforrás lehetne a DNS szempontjából, hiszen minden másolás egy hibabeviteli lehetőség.
  A bevitt RNS pedig nagyon instabil, csak hosszas kutatás során kifejlesztett trükkökkel tudták meghosszabbítani az élettartamát annyira, hogy kifejtse hatását, aztán lebomlik.
  Szerintem egy 80 év feletti embert sokkal jobban veszélyeztet a vírus, mint egy olyan mellékhatás, amit még senki nem tapasztalt, csak bizonyítatlan feltevés.
  Mert már sokféle enyhébb mellékhatást leírtak már, de ilyent még nem…

 135. 150 – Hanyistók:
  Köszönöm az aggódásodat, de szerintem nincs mitől félni. Sokkal inkább aggaszt az, hogy gyenge az immunrendszerem és az oltás annyit fog érni, mint halottnak a szenteltvíz.

 136. 148 L.S.
  Szerinted mind laikus hülye az a sok egészségügyi szakember aki beoltatta magát?
  Köztük sok fiatal is, aki még hosszú életút előtt áll…
  Van egy olyan érzésem, hogy te inkább belehalnál egy természetes úton szerzett Covid 19 fertőzésbe, minthogy oltasd magadat pusztán azon az alapon, hogy van esetleges esély mellékhatásra, vagy esetleg valakik rossz szándékkal beleviszik a népességet egy utcába, ami a későbbiekben más célra is felhasználható, mint a gyógyítás…
  És akár a halál is inkább elfogadhatóbb, mint egy ilyen helyzet esetleges lehetősége?
  És nem számolsz azzal, hogy akik a súlyosan veszélyeztetett csoportokba tartoznak, azoknak tényleg élet halál kérdése ez az oltás?

 137. 150: Hanyistók:
  ÉS MINDENKI, AKINEK A BIOLÓGIA TUDÁSA RENDKÍVÜL ALACSONY
  Ezzel az erővel az összes szabadon terjedő vírus géntechnológiai manipulációt végez.
  A forrásod emiatt még nem emelt panaszt? 🙂

  Nem az emberi DNS, RNS megváltoztatása történik itt, mert ma már erre is lenne mód. Hanem egy idegen génszakasz bevitelére kerül sor (de nem az emberi DNS/RNS szintjén, hiszen csak a sejtplazmáig jut!), ami alapján a saját emberi sejtjeink fehérjét (nevezetesen koronavírus fehérjét) szintetizálnak a riboszóma nevű sejtszervecskékben, hogy aztán szétterjedve a testünk fehérvérsejtjei felfedezhessék és kiirthassák ezt a testidegen anyagot (később emlékezni fognak arra, mivel és hogyan csinálták). S mivel itt csak egy koronavírus darab előállítására kerül sor, kockázatmentesen van idő a fehérvérsejteknek kísérletezni, töketlenkedni. Egy éles helyzetben ez a folyamat kétesélyes, mert a kísérletezés közben a koronavírus olyan károkat okozhat, hogy azt a gazdatest nem éli túl, ill. egy életre megsínyli majd.

  Génszakaszt oltanak belénk, de nem azzal a céllal, hogy az az ember örökítő anyagát megváltoztassa, hanem azért, hogy az emberi sejtek (mintha ténylegesen megtámadta volna a génszakasszal „helyettesített” vírus, aki természetesen is ugyanezt és ugyanígy tenné) testidegen, de a veszélyes víruséval teljesen azonos fehérjéket (vírusdarabokat) termeljenek.

  DNS = örökítő anyag.
  Molekulárisan kettős spirál szerkezetű óriásmolekula, amelynek bizonyos részei, szakaszai, bizonyos tulajdonságokat kódolnak.
  Egy – egy ilyen adott tulajdonságot meghatározó DNS szakaszt (kódszakaszt) génnek nevezünk. A gének határozzák meg alapvető tulajdonságainkat, genotipus szintjén, és a fehérjeszintézisen keresztül fenotipus szintjén is. A fenotipus a tényleges külső megjelenés (lényegében a kód alapján elkészülő fehérjék), amit a genotipus határoz meg (lényegében maga a kód).

  Minden élőlénynek saját örökítő anyaga (kódkészlete) DNS-e van, amelyek több – kevesebb gént (kódszakaszt) tartalmaznak. Nyilván egy baktériumot leíró DNS szál (kódkészlet) rövidebb, hiszen kevesebb tulajdonságot kell meghatároznia az egyszerűbb testfelépítés és működés miatt, tehát kevesebb génnel, avagy meghatározott szerv kialakulásához szükséges fehérjéket leíró kódszakasszal rendelkezik. A nagyon hosszú DNS kódszál esetén többszörös felcsavarodást követően alakulnak ki a kromoszómák. Egy-egy tulajdonságunkat meghatározó gén (kódszakasz) a kromoszómák szintjén is beazonosítható. Pl. (hasraütés): 12-es X kromoszóma bal felső régiójában lehet a szem színét (pigmentanyag fehérjéjét) meghatározó gén, azaz DNS kódszakasz.

  Vannak vírusok, amelyek nem rendelkeznek DNS-el (kettős spirállal), csak szimpla RNS szál az örökítő anyaguk (olyan egyszerű felépítésűek, hogy ez is elég részükre).
  Az RNS a fejlettebb szervezetekben, így az emberek testében is, nem örökítő anyagként, hanem vagy másolásban segítő segédszálként (transzferként), vagy az eredeti kód csak bizonyos részeinek másolójaként van jelen. Hírvivőként dolgozik – hírt, információt visz a sejtmagban található DNS szál bizonyos részéről a sejtplazmán keresztül a riboszómákig, ami fehérjét állít elő a kivett kód alapján (biokémiai dekódolás, nukleotid sorrend alapján aminosavsorrendet állít fel, vagyis fehérjét (test építőanyagot) készít. Amikor a vírus bejut az emberi testbe, és azon belül az emberi sejtekbe kerül, épp úgy csapja be a sejtjeinket, hogy az éppen aktuális saját hírvivő RNS szálak között megbújik. S, amikor sorra kerül, önmaga felépítő anyagait (fehérjéit) állíttatja elő a „becsapott” sejtalkotóval. Amikor a riboszómákra odakerül az RNS szál, teljesen mindegy, hogy honnan jött, hogyan került oda, a kód alapján a sejtszervecske előállítja a kódolt fehérjét. Akkor is, ha ez az emberi test tényleges felépítéséhez, ill. működéséhez kell, és akkor is, ha ezt csellel egy vírus hozta, vagy akár a kérdéses oltással került oda. Az oltásnál ott a probléma, hogy a mesterségesen bejuttatott RNS szálak igen gyorsan szétesnek. Bezzeg az igazi vírusé jobban bírja a strapát! Ha felhasználás előtt szétesik, nemhogy a sejtmagig nem jut el (az emberi DNS közelébe sem kerülhet!!!), de még azt sem lesz képes elérni, hogy a riboszómák a sejten belül előállítsák a kódja alapján a kódban rejlő anyagot (fehérjét).

  A hozzá nem értő emberek nem képesek különbséget tenni az örökítő anyag, mint egyszerű anyag (akár tápanyag), a fehérjeszintézis (fent bemutatott sejten belüli biokémiai folyamat), és a sejtosztódáskor működő valós örökítő (önreprodukáló) funkciók között. Valójában mindegyik lépést géntechnológiának nevezhetjük, még azt is megkockáztatom, hogy az emberednek jogilag igaza is lehet.
  De biológiai értelemben tegyük már tisztába ezeket a dolgokat, mert enélkül üres oda-vissza csapkodás és felesleges, buta hangoskodás lehet csak az eredmény, na meg oltári nagy pofára esés, a ma oly divatos tudomány-ellenesség következményeként.
  Szóval amikor megeszel egy marhasültet, megy a szarvasmarha DNS beléd, s ha uborkasalátát is fogyasztasz hozzá, jut az ott bujkáló génekből is a testedbe, de biztosan nem kell attól tartanod, hogy másnap uborkalét köpsz majd nyál helyett, vagy szőrös lesz a nyelved! Mert az a DNS megemésztésre kerül, nem fog bejutni a sejtjeidbe, hacsak cselesen egy vírussal oda be nem viteteted (élő, aktív állapotban). Ha egy vektorvírus segítségével beléd juttatom az uborka egy génszakaszát, vagy akár a szarvasmarháét, akkor is csak annyi fog történni, hogy a tested megtermeli az adott fehérjét, s testidegen anyagként valószínű rögtön el is tünteti. Még mindig nem fog két farkad kinőni. Ha viszont bizonyos vírusok segítségével beletördelek a sejtmagban található DNS-edbe, s olyan abban nem létező génszakaszt helyezek be, vagy szedek ki, ami a tested működését is megváltoztatja, valóban teljesen megváltozhatsz, s az új tulajdonság új életre kél, tovább is fog örökődni. Na ez az igazi géntechnológia, amitől jobb tartózkodni, s itt is vannak egyszerűbb és durvább beavatkozási lehetőségek. Ilyen módon lehet egy sertés hátára emberi fület növeszteni, amely tökéletesen megegyezik a füled fehérjéivel, ha a génszakaszt onnan származik. Viszont hiába nő 25 ilyen fül szegény disznó hátán, hallani nem fog velük…

 138. 155: malleusorbis:
  A végkövetkeztetés a lényeg. Ezt eddig is tudtuk!
  A szex, a sport és a stresszoldás jótékony hatása közismert és elismert.
  Ezen kívül egy jó reklám is a meditációs trénereknek…

  Én akkor fogok meghasalni, ha pl. a meditáció hatására olyan eredményt érnek el, amely az ismert biológiai összefüggésekkel szögesen ellentétes. Például egy voodoo hatás, de narkotikumok nélkül.

 139. 153. hubab
  „Szerinted mind laikus hülye az a sok egészségügyi szakember aki beoltatta magát?”

  Tisztelt hubab
  Légy szives ne tévesz össze másokkal.
  Senkit nem szoktam lehülyézni, ez mások gyakorlata, ha nem tudnak érdemben válaszolni.
  „az a sok egészségügyi szakember aki beoltatta magát” százalékos arányban mit jelent?
  Tudnál erre adatokat is fölmutatni?

  Tibor bá’ 87 éves, komolyan azt hiszed, hogy be kell óltania magát?

  Szerintem két végzetes „hibát” követtek el a coviddal kapcsolatban:

  * Lakásba korlátozták az egészséges lakosságot a gazdaság pusztításának kockázatával – ahellyett, hogy az idősekre és a betegekre vigyáztak volna jobban.

  * Μinden reményüket az mRNS oltásoktol várják, a terápiás ellátás helyett és annak rovására.

  Szerintem érdemes olvasgatni, mielött valaki azt fontolgatná hogy beadatja magának a kisérleti mRNS oltást.

 140. 156. Horváth Csongor
  Merre jártál? Hiányoztál.
  A stílusod nem változott az emlékezeteim szerint: homályosítás, elkenés, elterelés. Kevés konkrét ellenérv.
  Szalmabáb: „ismert biológiai összefüggésekkel szögesen ellentétes”.
  Amiket linkeltem azt cáfold.

 141. 157: L.S.:
  Hogy Te milyen olvasott vagy!
  Pl. olvastad az mRNS-ről is szóló fenti szösszenetet?
  Hol a hiba benne, mitől kellene ezen a gondolatvonalon elindulva félnie Tiborbának? Ez speciel annyira érdekelne engem is!

  Szörnyű, hogy soha fel nem fedezheted önnön korlátaidat… (Bocs, gázolok megint, s persze, inkább tovább állok, mielőtt jelzőket aggattok rám, de még előtte ismét le kell szögeznem, hogy mennyire bosszantóak számomra az ilyen ostoba, oltásellenes bejegyzések!)

 142. 158: malleusorbis:
  „A kutatók hangsúlyozzák, hogy a meditáció nem közvetlen módon vezetett a sejtek hosszabb túléléséhez (tehát nem lehet direkt módon a sejtekre összpontosítani). Inkább arról van szó, hogy a meditáció miatt kialakuló pozitív érzelmi, pszichológiai változások hatására módosul a telomeráz enzim szintje.”
  A fenti pár mondat a lényeg.

  A végszó már rizsa:
  „A meditációval kapcsolatos új eredmények szerint ez a kapcsolat olyan erős, hogy a környezeti tényezők visszahathatnak a genetikai állomány működésére is. Ezt bizonyítja egy korábbi felfedezés is: egy komplex életmódváltozás (az immár Magyarországon is elérhető Ornish-módszer) befolyásolja a telomerázaktivitást, aminek pozitív hatása van daganatos és szívbetegségek esetében.”

  Ornish terápiájának lényege:
  „1. Megelőző és visszafordító hatású étrend, amelyre elsősorban a koleszterin, a telített zsírsavak és a finomított cukrok kerülése a jellemző. Lényegében egy lakto-ovo vegetáriánus étrend, amelyet később Ornish tovább módosított, hogy az egyéni állapotnak és céloknak minél jobban megfeleljen. Ez a Spektrum rendszerről szóló részben ismerhető meg részletesebben.
  2. Fokozatosan felépített mozgásprogram, amely aerob edzésből és napi rendszerességű jógagyakorlatokból áll, mivel a fizikai edzésprogram nemcsak az életminőséget javítja, de befolyásolja a gének expresszióját is, ezáltal kimutathatóan növeli a várható élettartamot.
  3. Stresszkezelés, amelyhez a jóga, a rendszeres meditáció, illetve különböző relaxációs és speciális légzőgyakorlatok napi szintű gyakorlása is hozzátartozik.
  Részvétel heti rendszerességgel egy ún. támogató (szupportív) csoportban, ahol a, részt vevők megoszthatják egymással legbelsőbb érzelmeiket, biztonságos környezetben tárulkozhatnak ki egymás felé, így a csoport ereje által és a csoportdinamika segítségével közösen léphetnek a gyógyulás útjára.”

  – Fentieket -véleményem szerint- régóta tudjuk és alkalmazhatjuk megelőzés gyanánt (egészséges táplálkozás, rendszeres testmozgás, kerülni a stresszt). Programba szedése és a csoportterápia Ornish érdeme, amiért elég komoly elismerést kapott. Van, akinek jóval többért sem sikerült…

  – Amikor a már daganatos betegek kemoterápia helyett Ornish terápiára mennek, és nagyobb arányban meggyógyulnak, na akkor jön el az a pillanat, hogy korszakváltásért kiálthattok, s akkor ígérem, befogom a pofámat!

 143. 159 – Horváth Csongor:
  Az oltás ellenesség engem is bosszantana, ha a te életkorodat rónám. Most viszont megbocsátok nekik, és eszem ágában sincs követni a tanácsaikat. Legszívesebben azt mondanám, hogy aki nem oltatja be magát az megérdemli a megdöglést. Csakhogy a helyzet az, bárki megdögölhet, az is akit beoltanak, és az is, akit nem. Ez a vírus egy átok. Csak azt lehet tenni, hogy mindent elkövetünk és bízunk a szerencsében. És ez a lehetőség áll fenn az egész emberiség részére. De volt már ilyen, nem is olyan nagyon régen. Még az apám gyerekkoromban is. Jöttek a gyerekbetegségek, és vitték a gyerekeket. Az anyák nem győztek szülni, hogy maradjon valami. Az én gyerekkoromban kezdtek jönni a vakcinák. Aztán az antibiotikumok.

 144. 160. Horváth Csongor
  Köszönöm. De sajnos pont erről beszélek.

 145. 161: Tiborbá:
  „Ez a vírus egy átok. Csak azt lehet tenni, hogy mindent elkövetünk és bízunk a szerencsében. És ez a lehetőség áll fenn az egész emberiség részére.”
  – Tudom, de ezek ezt még élvezik is, perverz módjára! 🙂
  S mindig, basszus mindig bejön, hogy a hülyéknek ráadásul szerencséjük is van! 🙂 🙂

  Maradjon mindenki hülye, és nem lesz itt semmi probléma… Végtére is, efelé tendálunk, hát egészségünkre!

  S Orbán vajon miből fogja majd finanszírozni a szükséges szaporulat eléréséhez nélkülözhetetlen nemzeti motivációt? A végén még kitalál erre is egy oltást, ha már a covidra bekészített és kifizetett szállítmány nem fogyna… 🙂

 146. Tibor bá’
  Azért érdekes, hogy már rád is került a sor.
  A hivatalos kommunikáció szerint most csak a 89 év felettieket oltják.
  Ezek szerint rugalmasan kezelik, ahol nem jön össze a létszám belőlük, ott bővítik lefelé a skálát…
  Ha afféle oltásfóbiás összeesküvés-hívő lennék, akkor mondhatnám, hogy tőled sürgősen meg akarnak szabadulni… 🙂

 147. 165 – hubab:
  Már egy ideje 80 felettiekről beszélnek. Gondolom több körzetben se tudnak összeszedni elég oltandót 89 felettiekből, akik kérik az oltást.

 148. 153. hubab
  ” És nem számolsz azzal, hogy akik a súlyosan veszélyeztetett csoportokba tartoznak, azoknak tényleg élet halál kérdése ez az oltás?”

  Nem a vakcina a megoldás!
  Van használható gyógyszer a megelőzésre!

  – Amerikai szenátusi meghallgatás:

  „Itt az ideje megváltoztatni a vakcina-központú propagandát és az egy kézben összpontosuló vakcinaipar egyetlen megoldásként adagolt dogmáját”

  A videóban egy komoly szakmai tudással rendelkező szakember hivja fel a figyelmet egy kipróbált és hatékony gyógyszerre, amelyet már több országban használnak, mind megelözésben, mind pedig gyógyitásban is.

  umble.com/vdhcc3-amerikai-szentus-eltt-trtnt-meghallgats-ivermectin-2020-december.html

  Tibor bá – nak holnaptól sok szerencsét kivánok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük